Stappenplan en zorgvisie De Vuurvlinder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stappenplan en zorgvisie De Vuurvlinder"

Transcriptie

1 Stappenplan en zorgvisie De Vuurvlinder Zorgprofiel en stappenplan tot plaatsing van zorgleerling van kbs de Vuurvlinder, Veenendaal. Zorgprofiel van de school: Onze school heeft de oprechte intentie in positieve zin een beleid te formuleren en uit te voeren gericht op de toelating van leerlingen met een handicap tot de school. De school hanteert hiertoe een stappenplan waarbij de afstemming tussen ouders en school centraal staat. De ideeën en verwachtingen van de ouders wat betreft de mogelijkheden van de school als het gaat om de zorg en begeleiding van hun kind moet geplaatst worden tegen de reële mogelijkheden van de school. Duidelijkheid hierin is de eerste stap als het gaat om plaatsing van een leerling met een handicap. Binnen de school is er voldoende kennis en ervaring om het gesprek hierover aan te gaan. Bij de aanname van een leerling zal niet altijd te overzien zijn of de school in staat is om doorgaande hulp te bieden t/m groep 8. Het is niet verstandig om tot plaatsing over te gaan als bij de aanmelding al duidelijk is dat het kind binnen afzienbare tijd teruggeplaatst zal moeten worden naar het Speciaal Onderwijs. Het team van de desbetreffende locatie wordt betrokken bij de overwegingen die leiden tot de besluitvorming rondom al dan niet plaatsen van de leerling. De school heeft tot nu toe positieve ervaringen met ambulante begeleiding en zien er zeker de toegevoegde waarde van in. Opmerking hierbij is dat ambulante begeleiding redelijk veel tijd vergt o.a. van de leerkracht in de vorm van afspraken en overleg. Het aantal ambulante begeleiders waarmee een leerkracht te maken heeft kent dan ook een bovengrens. Deze bovengrens is afhankelijk van het zorgpercentage per groep. Tot nu toe heeft de school alleen op locatie Zuid ervaring met onderwijsassistenten en die zijn overwegend positief. De aanwezigheid van een onderwijs/klassenassistenten mag niet interfereren met de normale gang van zaken in de groep en een ongestoord leerproces van de andere leerlingen niet in de weg staan. Schoolvisie t.a.v. de rugzakleerling: mogelijkheden, beperkingen en verbeterpunten Clusternummer Aard van de beperking Mogelijkheden 1 Blinde Slechtziende 2 Dove Slechthorende Kinderen met ernstige spraaktaalmoeilijkheden Ervaring leert dat met deze beperking zich goed kunnen handhaven binnen het reguliere onderwijs mits er geen sprake is van andere problematiek. Er zijn dan wel technische en onderwijskundige aanpassingen binnen de school nodig. Slechthorende waarbij technische voorzieningen deelname aan de klassikale instructie mogelijk maakt en waarbij er geen sprake is van andere problematiek, zijn in principe toelaatbaar. Technische aanpassingen in de school zijn dan noodzakelijk. (bijv. ringleiding) Kinderen met milde spraaktaalmoeilijkheden die op een leeftijdsadequaat niveau kunnen communiceren kunnen waarschijnlijk binnen onze school goed functioneren.

2 3 Zeer moeilijk lerende Langdurig (somatisch) zieke Lichamelijk gehandicapte Voor z.m.l. die sociaal aangepast gedrag vertonen, een zekere mate van sociale redzaamheid bezitten en toe zijn aan lesstof die een reguliere basisschool te bieden heeft, is een aangepast leeraanbod beschikbaar. Als de lichamelijke verzorging van lichamelijk gehandicapte leerlingen de deelname aan het klassengebeuren niet in ernstige mate belemmert en er een verzorgingsruimte aanwezig is binnen de school dan behoort aanname van deze categorie leerlingen tot de mogelijkheden. 4 Zeer moeilijk opvoedbare Langdurig zieke waarbij psychiatrische problemen een dominante rol spelen die aangewezen zijn op het bezoeken van een pedologisch instituut Voor de school behoort aanname alleen tot de mogelijkheden wanneer er sprake is van een milde gedragsproblematiek en/of een problematiek die een gunstige progressie laten zien. Clusternummer Aard van de beperking Beperkingen 1 Blinde Slechtziende Deelname aan de gymlessen is moeilijk. In verband met de veiligheid van deze groep leerlingen is begeleiding bij buitenspelen noodzakelijk. Onze school is onbekend met het brailleschrift en andere noodzakelijke technische voorzieningen. 2 Dove Slechthorende Kinderen met ernstige spraaktaalmoeilijkheden Er is te weinig capaciteit binnen het rooster van logopedie om deze groep leerlingen adequaat te kunnen begeleiden. Er is geen deskundigheid met betrekking tot de begeleiding van dove (bijv. gebarentaal). 3 Zeer moeilijk lerende Langdurig (somatisch) zieke Lichamelijk gehandicapte Op alle locaties zijn de lokalen te klein voor het gebruik van een rolstoel. 2 locaties hebben een trap en geen lift. Er is geen omkleed/wasruimte Vervoer van een lichamelijk gehandicapte leerling zal voor aanname geregeld moeten zijn. De lichamelijke verzorging mag niet teveel interfereren met het klassengebeuren.

3 4 Zeer moeilijk opvoedbare Langdurig zieke waarbij psychiatrische problemen een dominante rol spelen die aangewezen zijn op het bezoeken van een pedologisch instituut Binnen alle locaties is er sprake van grote groepen (+/- 30 leerlingen) dan wel combinatiegroepen. Dit gegeven maakt de opname van leerlingen uit cluster 4 moeilijk. Kinderen met ernstige gedragsproblematiek verstoren de rust, de veiligheid en het leerproces van de andere leerlingen teveel om aanname te overwegen. Deskundigheid op het gebied van ernstige gedragsproblematiek is niet aanwezig binnen onze basisschool. Clusternummer Aard van de beperking Verbeterpunten 1 Blinde Slechtziende Mogelijkheden vergroten om een aangepast leeraanbod te realiseren. Realiseren van technische aanpassingen. 2 Dove Slechthorende Kinderen met ernstige spraaktaalmoeilijkheden Mogelijkheden vergroten om een aangepast leeraanbod te realiseren. Er zijn technische aanpassingen noodzakelijk voor slechthorende. (bijv. ringleiding) 3 Zeer moeilijk lerende Langdurig (somatisch) zieke Lichamelijk gehandicapte Mogelijkheden vergroten om een aangepast leeraanbod te realiseren. De locaties beter toegankelijker maken voor rolstoelgebruikers. 4 Zeer moeilijk opvoedbare Langdurig zieke waarbij psychiatrische problemen een dominante rol spelen die aangewezen zijn op het bezoeken van een pedologisch instituut

4 Stappenplan zorgleerling Stappenplan om te komen tot plaatsing van een kind met een beperking (handicap) op de (speciale) basisschool Algemene werkwijze Stap 0 Ouders maken kennis met de school maak voordat ouders de eerste keer komen afspraak met ambulant begeleider; deze hoeft niet direct bij het gesprek aanwezig te zijn, maar er is al contact en afstemming wordt makkelijker. Ab-er kan raad geven. ouder vertelt over verzoek tot plaatsing (motivatie, ideeën, verwachtingen)en de mogelijkheden en beperkingen van hun kind; zij kennen de mogelijkheden van hun kind en kiezen bewust voor het regulier onderwijs school vertelt over visie en beleid ten aanzien van gehandicapte met een beperking in algemene zin en over de mogelijkheden en beperkingen van de school ouders stellen vragen school stelt vragen in het gesprek maakt de school aan de ouders bekend dat de start van een toelatingsprocedure niet automatisch betekent dat een kind wordt toegelaten afspraken maken over: evt. verdere informatie-uitwisseling, eventuele vervolgprocedure, planning in de tijd, evt. andere zaken; de school kan overwegen de Brede PCL om advies te vragen in deze fase moet duidelijk worden of het kind toe kan met de extra onderwijskundige hulp op basis van de LGF de school wijst de ouders op de mogelijkheid van de inzet van Persoons Gebonden Budget. Dit mag worden ingezet voor lijfgebonden zorg op school. Hiervoor is een andere indicatieprocedure noodzakelijk. Om de verwachtingen van de ouders omtrent de mogelijkheden van de school een concretere invulling te kunnen geven, zou men het gesprek kunnen voeren aan de hand van onderstaand schema: Externe Doel Leraar medeleerling Ib/rt; oop instanties Motoriek Sociaalemotioneel Leren Communicatie Overige Stap 1 Ouders melden hun kind aan voor indicatiestelling ( max. 8 weken en evt. 8 weken verlenging). School van herkomst of andere instelling vult voor indicatiestelling een onderwijskundig rapport in, ouders vullen een intake formulier in. Via de CVI wordt toekomstige school op de hoogte gesteld van de uitslag van de indicatie en de wens van ouders dat hun kind naar de school gaat met LGF. De CVI geeft indicatiebeschikking af. (dit gebeurt binnen 8 weken na ontvangst van een onderwijskundig rapport en evt. onderzoeken. Mocht dit nog niet compleet zijn dan kan de CVI besluiten het verhaal eenmaal met 8 weken te verlengen)

5 Stap 2 Ouders melden hun kind definitief aan voor de school (max. 4 weken) Kind heeft indicatiestelling voor cluster 2, 3 of 4. School weegt af of het kind binnen de school geplaatst kan worden, hierbij kan hulp ingeroepen worden van de diensten ambulante begeleiding van de REC s, voor zover beschikbaar. De directeur van de school licht het bevoegd gezag in over het verzoek tot plaatsing. School verklaart schriftelijk waarom het kind wel/niet toegelaten kan worden tot de school. Tevens geeft de school aan met ingang van welke datum het kind toelaatbaar is vanwege het maken van evt. aanpassingen (zie eerste inventarisatie) Stap 3 Opstellen handelingsplan (max. 4 weken) Samen met de dienst AB van het betreffende REC wordt kortgesloten hoe de LGF wordt ingezet. (Vanaf de inwerkingtreding van de wet word je als school voor 5 jaar verplicht die AB in te kopen bij het REC). Ook ouders mogen mede vorm geven aan de opstelling van het handelingsplan. Ze moeten zelfs hun instemming verlenen. Het handelingsplan is een contract. Zonder handtekening van de ouders is er geen financiering. Wanneer kerndoelen niet haalbaar zijn worden vervangende doelen vastgesteld. De aanpassingen die nodig zijn binnen het gebouw worden uitgevoerd. Ook worden evt. aangepaste materialen en methodes aangeschaft. (De dienst AB van elk REC is verplicht een leermiddelendepot te hebben waar materialen geleend kunnen worden). Stap 4 Het kind komt op school (minimaal 8 weken na definitieve aanmelding met indicatiebeschikking) de leerling komt in de groep waar hij/zij geplaatst is en wordt daar begeleid zoals vastgelegd in het handelingsplan Overige opmerkingen: Op z n snelst zou je vanaf de aanmelding bij de school dus binnen 8 weken de plaatsing gerealiseerd moeten hebben. Wanneer je als school (Bevoegd Gezag) een negatief besluit vormt over de toelating van de leerling, kunnen ouders in beroep gaan bij de CvI, die vervolgens verplicht is om de BAC (Bezwaren Advies Commissie) te raadplegen. Tenslotte blijft voor de ouders een beroepsmogelijkheid bij de rechter over. Over het begrip handelingsplan bestaat in de praktijk nogal wat onduidelijkheid. In dit stuk wordt hiermee het plan voor een jaar bedoeld en niet een plan van een week of zes. (= werkplan)

6 Wat moet er in het handelingsplan staan? 1. Het niveau van de leerling op het moment waarop het hp tot stand komt. 2. De onderwijsdoelen (kerndoelen of specifieke doelen) die de school voor de leerling nastreeft. 3. De manier waarop de vorderingen van de leerlingen worden gevolgd en geregistreerd. 4. Welke maatregelen de school neemt, b.v.: individuele begeleiding, remedial teaching e.d. 5. Welke externe deskundigen worden ingeschakeld. 6. Welke speciale voorzieningen worden getroffen. 7. De manier waarop de rugzak wordt ingezet, b.v. voor het aanstellen van een rt-er, extra uren leraar, ambulante begeleiding van leerling/leraar. Facultatief: regelen contact ouders/school/ambulante begeleiding.

Beleid leerlinggebonden financiering

Beleid leerlinggebonden financiering Beleid leerlinggebonden financiering 1. Schoolvisie De uitgangspunten van onze school staan beschreven in ons Schoolplan en zijn in verkorte vorm opgenomen in onze Schoolgids. De daarin opgenomen punten

Nadere informatie

Met de rugzak naar school

Met de rugzak naar school leerlinggebonden F I N A N C I E R I N G Publicatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Productie directie Voorlichting, Leo Wijnhoven Vormgeving Maarten Balyon, grafische vormgeving,

Nadere informatie

leerling gebonden financiering (LGF) toelating van leerlingen met een handicap in het kader van de leerlinggebonden financiering

leerling gebonden financiering (LGF) toelating van leerlingen met een handicap in het kader van de leerlinggebonden financiering leerling gebonden financiering (LGF) toelating van leerlingen met een handicap in het kader van de leerlinggebonden financiering instemming MR: 23 februari 2004 bijlage 1: najaar 2008 Doel van LGF Het

Nadere informatie

Protocol Toelaatbaarheid Rugzakleerling

Protocol Toelaatbaarheid Rugzakleerling Protocol Toelaatbaarheid Rugzakleerling Stichting Openbaar Onderwijs Kampen PROTOCOL TOELAATBAARHEID RUGZAK LEERLING Leerling gebonden - financiering In het kader van de Wet op het Expertisecentra (WEC)

Nadere informatie

NB. Dit beleid is ook van toepassing op leerlingen met een persoonsgebonden budget van de GGD.

NB. Dit beleid is ook van toepassing op leerlingen met een persoonsgebonden budget van de GGD. Aannamebeleid van leerlingen met een handicap op de scholen van SKOSO Kenm.: AZ/Beleid/001 Betreft: Beleid aanname gehandicapte leerlingen SKOSO Versie: 07-07-2003. 1. Referentie. - Wet Leerlinggebonden

Nadere informatie

Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen).

Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen). Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen). WSNS SWV Meppel e.o. 407 Postbus 220, 7940 AE Meppel. j.slagter@wsnsmeppel.nl info@wsnsmeppel.nl 0522 278129 06 12643810 Industrieweg 1B1 7944

Nadere informatie

Samenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden Samenwerkingsverbanden SWV Primair onderwijs (Samenwerkende schoolbesturen primair onderwijs) SWV voortgezet onderwijs (Samenwerkende schoolbesturen voortgezet onderwijs Regionale Expertise Centra/Clusters

Nadere informatie

BIJLAGE A BIJ BELEIDSPLAN voor het toelaten en verwijderen van leerlingen d.d. november 2003. Checklijst gericht op de mogelijke instroom

BIJLAGE A BIJ BELEIDSPLAN voor het toelaten en verwijderen van leerlingen d.d. november 2003. Checklijst gericht op de mogelijke instroom BIJLAGE A BIJ BELEIDSPLAN voor het toelaten en verwijderen van leerlingen d.d. november 2003 Checklijst gericht op de mogelijke instroom van LGF- of rugzakleerlingen (WEC = wet op de expertise centra)

Nadere informatie

EEN KIND ALS (G)EEN ANDER

EEN KIND ALS (G)EEN ANDER Leerlinggebonden financiering EEN KIND ALS (G)EEN ANDER Aannamebeleid m.b.t. leerlingen met een handicap Bijlage bij de nota aanname- en toelatingsbeleid SWV Venray 24 mei 2007 / aangepast 23 februari

Nadere informatie

katholieke jenaplan basisschool de Zevensprong Aanmeldingsprocedure

katholieke jenaplan basisschool de Zevensprong Aanmeldingsprocedure Aanmeldingsprocedure Inleiding: De zevensprong heeft als doelstelling goed onderwijs te bieden in een veilige (leer)omgeving aan kinderen vanuit de Jenaplan principes. Daarbij wordt als vanzelfsprekend

Nadere informatie

Toelatingsbeleid in het kader van de zorgverbreding.

Toelatingsbeleid in het kader van de zorgverbreding. Toelatingsbeleid in het kader van de zorgverbreding. 1. Inleiding Het bevoegd gezag van een basisschool beslist over de toelating van een leerling en heeft daarvoor de directeur van de school gemandateerd.

Nadere informatie

Werkstuk Maatschappijleer Kind met handicap op school

Werkstuk Maatschappijleer Kind met handicap op school Werkstuk Maatschappijleer Kind met handicap op school Werkstuk door een scholier 2919 woorden 6 juli 2004 7 19 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Een kind met een handicap in de school Wanneer er een

Nadere informatie

Afkorting en uitleg begrippen Passend Onderwijs. Kernbegrippen

Afkorting en uitleg begrippen Passend Onderwijs. Kernbegrippen Afkorting en uitleg begrippen Passend Onderwijs Kernbegrippen Passend Onderwijs (PaOn) Het zorgdragen voor een passend onderwijsaanbod aan zowel leerlingen die extra zorg nodig hebben als leerlingen die

Nadere informatie

toegelaten wordt. Uiteraard zal er in overleg met de ouders altijd naar een oplossing worden gezocht.

toegelaten wordt. Uiteraard zal er in overleg met de ouders altijd naar een oplossing worden gezocht. De zorg voor onze leerlingen Zorgbreedte Op de Koningin Emmaschool streven we ernaar om alle kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Naast de normale zorg die de leerkrachten aan de kinderen besteden,

Nadere informatie

Passend Onderwijs. Regio 30-08

Passend Onderwijs. Regio 30-08 Passend Onderwijs Regio 30-08 SYSTEEM VAN DOORVERWIJZEN 4 16 jaar WSNS en LGF De aanleiding Nadelige effecten? Nog steeds vallen leerlingen tussen wal en schip Nog steeds moeten ouders zoeken naar een

Nadere informatie

Teksten voor de nieuwe website van REC Zeeland t.a.v. INFORMATIE T.B.V. HET ONDERWIJS/ONDERWIJS(DES)KUNDIGEN.

Teksten voor de nieuwe website van REC Zeeland t.a.v. INFORMATIE T.B.V. HET ONDERWIJS/ONDERWIJS(DES)KUNDIGEN. Teksten voor de nieuwe website van REC Zeeland t.a.v. INFORMATIE T.B.V. HET ONDERWIJS/ONDERWIJS(DES)KUNDIGEN. Informatie m.b.t. indicatiestelling t.b.v. het onderwijs/onderwijs(des)kundigen In alle gevallen

Nadere informatie

Begeleiding van een Zorgleerling

Begeleiding van een Zorgleerling Begeleiding van een Zorgleerling Schooljaar 2013-2014 1. Inleiding Als mentor ben je het eerste aanspreekpunt voor de leerlingen in je klas en voor de ouders van deze leerlingen. Soms heb je één of meer

Nadere informatie

Passend onderwijs Bergen,Gennep en Mook Informatie voor alle ouders

Passend onderwijs Bergen,Gennep en Mook Informatie voor alle ouders Passend onderwijs Bergen,Gennep en Mook Informatie voor alle ouders Inhoudsopgave: Inleiding Hoofdstuk 1 Passend onderwijs in een notendop Hoofdstuk 2 Het ondersteuningsprofiel Hoofdstuk 3 Aanmelden Hoofdstuk

Nadere informatie

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen Passend onderwijs De AOb heeft zich uitgesproken vóór het behouden van zoveel mogelijk leerlingen binnen het reguliere onderwijs. Maar de AOb voegde daar altijd aan toe dat passend onderwijs dan wel op

Nadere informatie

De Rugzak ingezet. De leerling verlaat denkbeeldig de school. Aanvraag indicatie speciaal onderwijs

De Rugzak ingezet. De leerling verlaat denkbeeldig de school. Aanvraag indicatie speciaal onderwijs De Rugzak ingezet (het welles en nietes van de leerlinggebonden financiering LGF 1 ) Wanneer de onderwijs- en zorgbehoeften van een leerling de begeleidingsmogelijkheden van de leerkracht en het schoolteam

Nadere informatie

Geldigheid LGF indicaties cluster 2 bij invoering van passend onderwijs op 1 augustus 2014: Herindicatie en overgangsregeling. Algemene informatie

Geldigheid LGF indicaties cluster 2 bij invoering van passend onderwijs op 1 augustus 2014: Herindicatie en overgangsregeling. Algemene informatie Algemene informatie Er gaat veel veranderen bij de invoering van passend onderwijs. Voor de leerlingen die nu een indicatie van cluster 2 hebben is een overgangsregeling gemaakt. Na de algemene informatie

Nadere informatie

Preventieve Ambulante Begeleiding

Preventieve Ambulante Begeleiding Preventieve Ambulante Begeleiding 1. Wat is Preventieve Ambulante Begeleiding Preventieve Ambulante Begeleiding is een kortdurende dienstverlening in de vorm van ondersteuning en advisering door een ambulant

Nadere informatie

Protocol aanname- en inschrijving RK BS de Veldhof

Protocol aanname- en inschrijving RK BS de Veldhof Protocol aanname- en inschrijving RK BS de Veldhof BS de Veldhof 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Inschrijving 2.1 0 4 jaar 2.2 Kinderen van 4 jaar en ouder 2.3 Inschrijving van kinderen met speciale onderwijsbehoeften.

Nadere informatie

Financiële bijdragen leerlingen in het primair - en voortgezet onderwijs.

Financiële bijdragen leerlingen in het primair - en voortgezet onderwijs. Financiële bijdragen leerlingen in het primair - en voortgezet onderwijs. Hier worden de geldstromen uitgewerkt, beschikbaar voor de leerlingen die het primair en voortgezet onderwijs bezoeken. De geldstromen

Nadere informatie

AANNAMEPROCEDURE EN CRITERIA DE MONNIKSKAP H/V

AANNAMEPROCEDURE EN CRITERIA DE MONNIKSKAP H/V AANNAMEPROCEDURE EN CRITERIA DE MONNIKSKAP H/V Inleiding Deze notitie is een verantwoording van de werkwijze en dient tevens als informatie aan de ouders en alle instanties die met onze aanname van leerlingen

Nadere informatie

De zorgstructuur van het Samenwerkingsverband in beeld Basis is het beleidstuk Het zorgsysteem in het basisonderwijs SWV H-M-S

De zorgstructuur van het Samenwerkingsverband in beeld Basis is het beleidstuk Het zorgsysteem in het basisonderwijs SWV H-M-S De zorgstructuur van het Samenwerkingsverband in beeld Basis is het beleidstuk Het zorgsysteem in het basisonderwijs SWV H-M-S Zorgniveau Toeleiding op basis van indicatoren door consultatiebureau medewerker

Nadere informatie

Indicatiestelling en criteria

Indicatiestelling en criteria Indicatiestelling en criteria voor het speciaal onderwijs of een rugzak Brochure voor ouders Regeling van juli 2005 Indicatiestelling en criteria voor het speciaal onderwijs of een rugzak 1 1 Brochure

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel SKOD/Fidarda Schoolspecifiek deel

Schoolondersteuningsprofiel SKOD/Fidarda Schoolspecifiek deel Schoolondersteuningsprofiel SKOD/Fidarda 2015-2016 02 Schoolspecifiek deel Schoolgegevens Naam van de school St Theresia Adres Postweg 131 Postcode Woonplaats 7884 PJ Barger-Compascuum Telefoon 0591-349275

Nadere informatie

Schoolspecifiek deel Schooljaar 2014-2015

Schoolspecifiek deel Schooljaar 2014-2015 Schoolspecifiek deel Schooljaar 2014-2015 Schoolgegevens Naam van de school Hoogholtje Adres Mernaweg 55a Postcode 9964 AR Woonplaats Wehe den Hoorn Telefoon 0595-571327 Website-adres www.hoogholtje.nl

Nadere informatie

Aanvraag leerlingenvervoer schooljaar

Aanvraag leerlingenvervoer schooljaar Dit formulier graag volledig ingevuld sturen naar info@gemeentehw.nl. U kunt het formulier ook per post sturen naar Gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3290 EA Oud-Beijerland. Voor meer informatie kunt

Nadere informatie

Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past!

Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past! Voorschoolse instellingen en instanties Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past! SAMENWERKINGSVERBAND VOOR PRIMAIR ONDERWIJS ELBURG EPE ERMELO HARDERWIJK

Nadere informatie

Naar het voortgezet onderwijs. Antwoorden op vragen

Naar het voortgezet onderwijs. Antwoorden op vragen Naar het voortgezet onderwijs Antwoorden op vragen Geachte ouders, Dit schooljaar gaat u uw zoon of dochter aanmelden voor het voortgezet onderwijs (vo).een grote stap voor de meeste leerlingen. Natuurlijk

Nadere informatie

Voorlichting Passend Onderwijs juni 2013

Voorlichting Passend Onderwijs juni 2013 Voorlichting Passend Onderwijs juni 2013 Uw kind, is ons doel. Wat we ook doen, op welke laag van de organisatie dan ook. Het blijft gaan over uw kind! Doel van de bijeenkomst: Ik wil u uitleg geven over

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar 2016-2017 1. Gegevens leerling Achternaam en voornamen Roepnaam Burgerservicenummer (BSN) Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats

Nadere informatie

Algemene voorschriften voor het vaststellen van stoornis en beperking. onderzoek is uitgevoerd door een daartoe bevoegde deskundige

Algemene voorschriften voor het vaststellen van stoornis en beperking. onderzoek is uitgevoerd door een daartoe bevoegde deskundige CHECKLIST TOELAATBAARHEIDSCRITERIA & NOODZAKELIJKE RAPPORTAGE m.b.t. INDICATIESTELLING VOOR HET ONDERWIJS AAN KINDEREN/DEELNEMERS MET EEN VERSTANDELIJKE HANDICAP (ZMLK) Toelichting: deze checklist is gebaseerd

Nadere informatie

Beleidsplan aanname leerlingen m.b.t. Leerlinggebonden financiering:

Beleidsplan aanname leerlingen m.b.t. Leerlinggebonden financiering: Beleidsplan aanname leerlingen m.b.t. Leerlinggebonden financiering: Het aangeven wat een school kan is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat een school kan is van vele factoren afhankelijk. Geld

Nadere informatie

Meer informatie over de zorg voor kwaliteit kunt u lezen in het document ondersteuningsprofiel bs. St. Jozef Elsloo

Meer informatie over de zorg voor kwaliteit kunt u lezen in het document ondersteuningsprofiel bs. St. Jozef Elsloo Zorgverbreding Verbreding van de zorg betekent dat nog beter moet worden uitgezocht wat een kind wel en niet kan. Hoe kan ik als onderwijsgevende de stof zo aanbieden dat het kind het wel begrijpt? De

Nadere informatie

BELEIDSPLAN LEERLINGGEBONDEN FINANCIERING

BELEIDSPLAN LEERLINGGEBONDEN FINANCIERING BELEIDSPLAN LEERLINGGEBONDEN FINANCIERING 0 Inhoudsopgave. hoofdstuk onderwerp blz. 0 Inhoudsopgave 0 1 Inleiding 1 2 Wettelijke regelingen en verplichtingen 2 2.1 De Wet op het Primair Onderwijs 2 2.2

Nadere informatie

Beleid Leerlingenzorg door externen onder schooltijd

Beleid Leerlingenzorg door externen onder schooltijd 1 Beleid Leerlingenzorg door externen onder schooltijd Leerlingenzorg door externen onder schooltijd Inleiding Basisscholen worden in toenemende mate geconfronteerd met ouders/verzorgers die op eigen initiatief

Nadere informatie

Op Het Gebint kun je bouwen!

Op Het Gebint kun je bouwen! Schoolondersteuningsprofiel van CBS Het Gebint in Sellingen (december 2014) Op Het Gebint kun je bouwen! Veltkeweg 2 9551 CH Sellingen T: 0599-322556 E: info@cbshetgebint.nl W: www.cbshetgebint.picto.nl

Nadere informatie

Aannamebeleid en-procedure. (15 september 2010, geactualiseerd juni 2012 en maart 2014, alleen tekstueel)

Aannamebeleid en-procedure. (15 september 2010, geactualiseerd juni 2012 en maart 2014, alleen tekstueel) Aannamebeleid en-procedure (15 september 2010, geactualiseerd juni 2012 en maart 2014, alleen tekstueel) 1 Inhoudsopgave 1. AANNAMEBELEID EN AANNAMEPROCEDURE 3 1.1 ALGEMEEN 3 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID 3

Nadere informatie

TRIPLE T. Rapportage Passend onderwijs (uitwerking onderdeel Triple T)

TRIPLE T. Rapportage Passend onderwijs (uitwerking onderdeel Triple T) TRIPLE T Rapportage Passend onderwijs (uitwerking onderdeel Triple T) Passend onderwijs Een ontwikkeling die parallel loopt aan de transitie Jeugdzorg en die met name vanwege de sterk inhoudelijke samenhang

Nadere informatie

Zorg ondersteunings- document

Zorg ondersteunings- document Zorg ondersteunings document Basisschool Sint Antonius van Padua SintOedenrode 20142015 Ter Inleiding Kinderen ontwikkelen zich van nature. Ze zijn nieuwsgierig en willen steeds iets nieuws leren. Op school

Nadere informatie

Aannamebeleid en-procedure De School (15 september 2010)

Aannamebeleid en-procedure De School (15 september 2010) Aannamebeleid en-procedure De School (15 september 2010) Aannamebeleid en procedure 15-09-2010 1 1 Aannamebeleid en aannameprocedure Bij het aannemen van leerlingen houden wij ons aan de wet- en regelgeving.

Nadere informatie

Hoofdstuk 33 : Toelatingsprocedure leerlingen die het voortgezet onderwijs reeds bezoeken

Hoofdstuk 33 : Toelatingsprocedure leerlingen die het voortgezet onderwijs reeds bezoeken Hoofdstuk 33 : Toelatingsprocedure leerlingen die het voortgezet onderwijs reeds bezoeken 1. Algemeen De toelating van kandidaat-leerlingen geschiedt op basis van het gestelde in de artikelen 2, 5, 7 tot

Nadere informatie

zorgmakelaar. AB wordt geboden door Dienstencentrum. Dienstencentrum legt contact met de school. Arrangementen AB medischlichamelijk

zorgmakelaar. AB wordt geboden door Dienstencentrum. Dienstencentrum legt contact met de school. Arrangementen AB medischlichamelijk WERKWIJZE AANVRAGEN ARRANGEMENT ALGEMENE INFORMATIE In onderstaand overzicht wordt aangegeven op welke gebieden er een arrangement kan worden aangevraagd, welke rol het Loket heeft en hoe de communicatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar 2017-2018 1. Gegevens leerling Achternaam en voornamen Roepnaam Burgerservicenummer (BSN) Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats

Nadere informatie

Eerst het kind, dan de leerling!

Eerst het kind, dan de leerling! Onderwijsondersteuningsprofiel van CBS De Verbindingsweg in Musselkanaal Eerst het kind, dan de leerling! Verbindingsweg 2 9581 TH Musselkanaal T: 0599-412502 E: verbindingsweg@picto.nl W: www.cbsdeverbindingsweg.nl

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle

Schoolondersteuningsprofiel. 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Schoolondersteuningsprofiel 23 Dr. Theun De Vriesskoalle Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning...

Nadere informatie

Verslaglegging werkgroep begeleidingsplan PO

Verslaglegging werkgroep begeleidingsplan PO Verslaglegging werkgroep begeleidingsplan PO Oktober 2006 Landelijk Vereniging Cluster 3 (LVC3) Chr. Krammlaan 8-10 Postbus 222 3500 AE Utrecht Tel 030-276 99 13 Fax 030 271 28 92 E-mail: info@lvc3.nl

Nadere informatie

1.8 Op zoek naar ondersteuning voor leerlingen met autisme?

1.8 Op zoek naar ondersteuning voor leerlingen met autisme? 1.8 Op zoek naar ondersteuning voor leerlingen met autisme? Leerlingen met autisme komen in nagenoeg alle vormen van regulier en speciaal onderwijs voor. Vaak gaat het goed met deze kinderen, maar soms

Nadere informatie

Aannamebeleid. Geachte ouders of verzorgers, Daltonschool Corlaer heet nieuwe leerlingen graag van harte welkom!

Aannamebeleid. Geachte ouders of verzorgers, Daltonschool Corlaer heet nieuwe leerlingen graag van harte welkom! Aannamebeleid Geachte ouders of verzorgers, Daltonschool Corlaer heet nieuwe leerlingen graag van harte welkom! Wij zijn een openbare basisschool met een Dalton onderwijsconcept. Op onze school zijn alle

Nadere informatie

Openbaar Onderwijs Zwolle Postbus 55, 8000 AB Zwolle Telefoon 038 4 55 59 40 Fax 038 4 55 59 49

Openbaar Onderwijs Zwolle Postbus 55, 8000 AB Zwolle Telefoon 038 4 55 59 40 Fax 038 4 55 59 49 Openbaar Onderwijs Zwolle Postbus 55, 8000 AB Zwolle Telefoon 038 4 55 59 40 Fax 038 4 55 59 49 Leerlingenzorg door externen onder schooltijd. Inleiding. Basisscholen worden in toenemende mate geconfronteerd

Nadere informatie

Stroomdiagram zorg. Versie september 2008

Stroomdiagram zorg. Versie september 2008 Stroomdiagram zorg Versie september 2008 1 Fase 1: Reguliere zorg in de groep Start 2. Lkr differentieert: * aanpassing leerstof (weektaak) * instructie (afpelmodel) * leertijd (zelfstandig werken) 1.

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2009-2010

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2009-2010 Gemeente : Zoetermeer, Welzijn/Beleid, leerlingzaken Adres : Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer E-mail : leerlingenvervoer@zoetermeer.nl Telefoonnr. : (079) 346 9149 (tussen 9.30 en 14.00 uur) Aanvraagformulier

Nadere informatie

Op Het Gebint kun je bouwen!

Op Het Gebint kun je bouwen! Schoolondersteuningsprofiel van CBS Het Gebint in Sellingen (december 2015) Op Het Gebint kun je bouwen! Veltkeweg 2 9551 CH Sellingen T: 0599-322556 E: info@cbshetgebint.nl W: www.cbshetgebint.picto.nl

Nadere informatie

EEN NIEUW BEGIN OP EEN SPECIALE SCHOOL

EEN NIEUW BEGIN OP EEN SPECIALE SCHOOL speciaal onderwijs speciaal onderwijs EEN NIEUW BEGIN OP EEN SPECIALE SCHOOL Speciaal Onderwijs Entréa Een nieuw begin op een speciale school De meeste kinderen beginnen hun schoolcarrière op de basisschool.

Nadere informatie

Leerlinggebonden Financiering in het mbo

Leerlinggebonden Financiering in het mbo Leerlinggebonden Financiering in het mbo Brochure voor professionals Rugzak Subsidieregeling voor mbo Vanaf 1 januari 2006 wordt in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) de subsidieregeling van kracht,

Nadere informatie

ZAAKNUMMER: Ondergetekende 0 vader 0 voogd 0 verzorger 0 moeder 0 voogdes 0 verzorgster

ZAAKNUMMER: Ondergetekende 0 vader 0 voogd 0 verzorger 0 moeder 0 voogdes 0 verzorgster ZAAKNUMMER: Aanvraag voor een vergoeding van de vervoerskosten schooljaar 2016-2017 op grond van artikel 4 van de Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra en artikel 127 van de Wet

Nadere informatie

Leerlingen zorgstructuur. Voor pedagogische en didactische ondersteuning.

Leerlingen zorgstructuur. Voor pedagogische en didactische ondersteuning. Leerlingen zorgstructuur Voor pedagogische en didactische ondersteuning. Inhoudsopgave 1. Inleiding blz: 3 2. Stappenplan zorgstructuur blz: 4 Bijlage 1: De drie zorgdocumenten schematisch naast elkaar

Nadere informatie

Algemene voorschriften voor het vaststellen van stoornis en beperking

Algemene voorschriften voor het vaststellen van stoornis en beperking CHECKLIST INDICATIESTELLING ONDERWIJSSOORTEN CLUSTER 3: onderwijssoorten: lichamelijk gehandicapte kinderen (LG) en langdurig zieke kinderen (LZK) m.i.v. 01-08-2008 Toelichting: deze checklist is gebaseerd

Nadere informatie

Aannamebeleid versie 1.0 november 2010

Aannamebeleid versie 1.0 november 2010 Aannamebeleid versie 1.0 november 2010 Voorwoord Voor u ligt het aannamebeleid van de Kosmos. In ons aannamebeleid beschrijven wij ons beleid rondom de aanname van kinderen op de Kosmos. We kennen twee

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Losser. schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Losser. schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Losser schooljaar 2016-2017 Wij verzoeken u dit formulier volledig in te vullen en te ondertekenen. Het aanvraagformulier en (eventuele) bijlagen kunt u sturen

Nadere informatie

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO ZORGPLAN Christelijk Lyceum Delft VMBO 1 Missie en visie van de school Het CLD wil zijn leerlingen een veilige omgeving bieden, waarin zij kunnen opgroeien tot verantwoordelijke en vrije mensen. Wij beschouwen

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Buren. schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Buren. schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Buren schooljaar 2019-2020 Postadres : Postbus 23, 4020 BA Maurik Bezoekadres : De Wetering 1, Maurik Telefoonnummer: 14 0344, mw. A.M.M. van Wolferen E-mail

Nadere informatie

Ouders. Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past!

Ouders. Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past! Ouders Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past! SAMENWERKINGSVERBAND VOOR PRIMAIR ONDERWIJS ELBURG EPE ERMELO HARDERWIJK NIJKERK NUNSPEET PUTTEN ZEEWOLDE

Nadere informatie

Schoolspecifiek deel Schooljaar 2015-2016

Schoolspecifiek deel Schooljaar 2015-2016 Schoolspecifiek deel Schooljaar 2015-2016 Schoolgegevens Naam van de school St. Vitusschool Adres Dwingelooweg 19 Postcode 9671 KA Woonplaats Winschoten Telefoon 0597-432996 Website-adres www.rkstvitus.nl

Nadere informatie

Protocol Leerlingenzorg

Protocol Leerlingenzorg Protocol Leerlingenzorg O.b.s. Commissaris Gaarlandt Rembrandtstraat 2 7948 AW Nijeveen Tel.: 0522 491618 E-mail: info@obscommissarisgaarlandt.nl Website: www.obscommissarisgaarlandt.nl Protocol Leerlingenzorg

Nadere informatie

Toelatings-, schorsings- en verwijderingsbeleid

Toelatings-, schorsings- en verwijderingsbeleid Toelatings-, schorsings- en verwijderingsbeleid Inleiding Openbaar onderwijs is algemeen toegankelijk. De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland is in beginsel vrij om naar eigen inzicht

Nadere informatie

STAP 4. Toelatingsprotocol Leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften

STAP 4. Toelatingsprotocol Leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften STAP 4 Toelatingsprotocol Leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften Concept Mei 2014 1 Fase 0 (Fase 1 t/m 9 maximaal 6 weken) Fase 1 Ondersteuningsmogelijkheden staan in het schoolondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofielen Christiaan Huygens College Rachmaninowlaan

Schoolondersteuningsprofielen Christiaan Huygens College Rachmaninowlaan Schoolondersteuningsprofielen Christiaan Huygens College Rachmaninowlaan Plaats: Eindhoven Schooljaar: 2014-2015 Ingevuld door: Astrid van der Knaap Datum: 30 maart 2014 Inhoud SOVA training... 3 Ondersteuning

Nadere informatie

TAXIBELEID. Widdonckschool Heibloem

TAXIBELEID. Widdonckschool Heibloem TAXIBELEID Widdonckschool, expertisecentrum speciaal onderwijs cluster IV. Locatiedirecteur: Dhr. Pieter Classen Meijelseweg 2b 6089 ND Heibloem Telefoonnummer:0475-495091 Widdonckschool Heibloem Inhoud

Nadere informatie

Overgangsprotocollen Van groep 1 naar groep 2 en van groep 2 naar groep 3

Overgangsprotocollen Van groep 1 naar groep 2 en van groep 2 naar groep 3 Overgangsprotocollen Van groep 1 naar groep 2 en van groep 2 naar groep 3 Februari 2011 1 Overgangsprotocollen Van groep 1 naar groep 2 en van groep 2 naar groep 3. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Procedure Aanvraag TLV

Procedure Aanvraag TLV Procedure plaatsing leerlingen Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) / Aanvraag Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) VSO Voor het afgeven van een TLV, zodat de leerling toelaatbaar is tot het VSO, kent het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Vaststelling bedragen programma's van eisen voor basisscholen en de speciale scholen voor basisonderwijs

Vaststelling bedragen programma's van eisen voor basisscholen en de speciale scholen voor basisonderwijs Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 16 september 2009, nr. PO/FenV/ 151703, houdende de vaststelling van de bedragen voor de materiële instandhouding van het basisonderwijs,

Nadere informatie

Wegwijzers in de onderwijszorg 2006

Wegwijzers in de onderwijszorg 2006 Onderwijs-zorg in PO en VO Wegwijzers in de onderwijszorg 2006 wegwijzers voor hen die ouders ondersteunen in de zoektocht naar extra onderwijszorg in primair en voortgezet onderwijs Hans den Dulk & Jaap

Nadere informatie

vader moeder pleegouder voogd anders nl.:

vader moeder pleegouder voogd anders nl.: AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER schooljaar 2018-2019 OPSTUREN VÓÓR 1 JUNI 2018 1. Gegevens leerlingen Achternaam en voorletters jongen meisje Roepnaam Geboortedatum Verblijfadres Postcode en woonplaats

Nadere informatie

Toelichting op de aanvraag leerlingenvervoer schooljaar 2015/2016

Toelichting op de aanvraag leerlingenvervoer schooljaar 2015/2016 iweten Toelichting op de aanvraag leerlingenvervoer schooljaar 2015/2016 Algemeen Voor de beoordeling van het recht op een tegemoetkoming in de kosten van vervoer wordt er uitgegaan van de kosten van het

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel 2015-2016 CSG Augustinus Oktober 2015 Inleiding Onze school maakt deel uit van het Samenwerkingsverband VO 20.01. Samen met alle scholen voor voortgezet ( Speciaal ) onderwijs inde

Nadere informatie

Figuur 1: Leerlingen in basisonderwijs (2010-2011)

Figuur 1: Leerlingen in basisonderwijs (2010-2011) Passend onderwijs U heeft er vast al wel over gehoord: passend onderwijs. Maar wat is het nu precies en wat betekent dat voor onze school? Waarom gingen op 6 maart 2012 50.000 mensen uit het onderwijs

Nadere informatie

Aannamebeleid Basisschool De Zonnewijzer

Aannamebeleid Basisschool De Zonnewijzer Aannamebeleid Basisschool De Zonnewijzer Basisschool de Zonnewijzer heeft een open aannamebeleid. Dat wil zeggen dat iedereen welkom is. Tot inschrijving op de Zonnewijzer wordt overgegaan wanneer aan

Nadere informatie

Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde

Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde Algemeen Vanaf 1 augustus 2014 melden ouders hun kind aan bij de school van hun keuze en heeft de school de taak om het kind een passende onderwijsplek

Nadere informatie

Blad 1/2. Basisonderwijs VMBO (MAVO/VBO)

Blad 1/2. Basisonderwijs VMBO (MAVO/VBO) Agentschap van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Registratie geïndiceerde leerlingen ingevolge art. 28c WEC voor scholen die vallen onder de WPO en WVO Blad 1/2 Na invulling zenden naar:

Nadere informatie

1. Korte toelichting bij het profiel

1. Korte toelichting bij het profiel Schoolondersteuningsprofiel van CBS De Hoeksteen in Ter Apel Verbindend onderwijs 1. Korte toelichting bij het profiel Nederveen Cappelstraat 29 9561 KM Ter Apel T: 0599-412502 E: info@dehoeksteenterapel.nl

Nadere informatie

Aannamebeleid Emile Weslyschool Maastricht

Aannamebeleid Emile Weslyschool Maastricht Aannamebeleid Emile Weslyschool Maastricht In werking vanaf 1 augustus 2014 Samen aan de slag voor de beste onderwijsplek voor uw kind! Aannamebeleid EWS, J.D. Pagina 1 Inleiding Vanaf 1 augustus 2014

Nadere informatie

Werkgroep ondersteuningsprofiel.

Werkgroep ondersteuningsprofiel. [1] Werkgroep ondersteuningsprofiel. 1. Jan Brouwer 2. Henk Meijer 3. Kyra Landsmeer 4. Els ter Veen 5. Klaas Kooistra 6. Thomas van Dijk 7. Johannes Haanstra 8. Taede Haarsma 9. Sietske Koopmans. [2]

Nadere informatie

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL VRAGENLIJST (DEEL 2) UITERSTE INLEVERDATUM 21-3-2014 Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis en kunde Aantoonbare specifieke deskundigheid

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Neder-Betuwe Schooljaar 2018-2019 1. Gegevens leerling Achternaam en voornamen Roepnaam Burgerservicenummer (BSN) Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats

Nadere informatie

OVERGANGSSITUATIE LEERINGEN CLUSTER-3 DIE VANAF 2014-2015 ANDERE CATEGORIE TOEGEKEND MOETEN KRIJGEN

OVERGANGSSITUATIE LEERINGEN CLUSTER-3 DIE VANAF 2014-2015 ANDERE CATEGORIE TOEGEKEND MOETEN KRIJGEN Schema overgangsperiode zorgtoewijzing Huidig Vanaf 1 aug. 2014 Cluster Regulier/ huidige benaming TLV/arrangement Type Categorie/ Aanmelding loket SWV Plaatsing in speciaal Bekostiging door Cluster-3

Nadere informatie

Stroommodel Beleidsvorming binnen het Basisonderwijs wat betreft het geven van onderwijs aan leerlingen met specifieke moeilijkheden.

Stroommodel Beleidsvorming binnen het Basisonderwijs wat betreft het geven van onderwijs aan leerlingen met specifieke moeilijkheden. Stappenplan 1 Het aangeven wat een school kan is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat een school kan is van vele factoren afhankelijk. Geld is natuurlijk een belangrijke factor en één van de

Nadere informatie

Achtergronden van de wet ( knelpunten huidig systeem) en doelen van deze wet:

Achtergronden van de wet ( knelpunten huidig systeem) en doelen van deze wet: BIJLAGE 1 Hoofdpunten wet Passend Onderwijs Leeswijzer: Dit document geeft in het kort de inhoud en de consequenties van de nieuwe wet op het passend onderwijs weer. De wetgever is zeer ambitieus en optimistisch

Nadere informatie

Aanvraag leerlingenvervoer (S)BO- (V)SO-VO schooljaar 2014/2015

Aanvraag leerlingenvervoer (S)BO- (V)SO-VO schooljaar 2014/2015 Aanvraag leerlingenvervoer (S)BO- (V)SO-VO schooljaar 2014/2015 Lees voor het invullen eerst de toelichting! 1. Gegevens aanvrager Naam aanvrager Adres Postcode / woonplaats IBAN Giro / bankrekening Telefoonnummer

Nadere informatie

Tegemoetkoming leerlingenvervoer , aanvraagformulier

Tegemoetkoming leerlingenvervoer , aanvraagformulier Dit formulier bestaat uit twee delen: de aanvraag en de verklaring van de school. Lees voor het invullen van het formulier de toelichting op pagina 4. 1. Gegevens aanvrager (18-jarigen vullen het formulier

Nadere informatie

Passend onderwijs Voorblad 1: Foto Typ hier de titel

Passend onderwijs Voorblad 1: Foto Typ hier de titel Passend onderwijs Voorblad 1: Foto Typ hier de titel Opbouw presentatie Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel Waarom passend onderwijs? Minder thuiszitters. Meer

Nadere informatie

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. A. M. Dijksma,

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. A. M. Dijksma, Regeling van de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 2007, nr. PO/BenB/07 38.052, houdende het vaststellen van de bedragen voor het verstrekken van de bekostiging voor de materiële

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR Naam aanvrager... Uw relatie tot de leerling is: ouder / pleegouder / anders, namelijk.

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR Naam aanvrager... Uw relatie tot de leerling is: ouder / pleegouder / anders, namelijk. AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2019-2020 De gegevens die verzameld worden in het kader van deze aanvraag leerlingenvervoer zullen vertrouwelijk worden behandeld en alleen voor dit doel

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel. rsg Simon Vestdijk Harlingen/Franeker

Ondersteuningsprofiel. rsg Simon Vestdijk Harlingen/Franeker Ondersteuningsprofiel rsg Simon Vestdijk Harlingen/Franeker Inhoud Voorwoord... 3 0. De doelgroep van onze school/locatie... 4 1. Organisatie onderwijsondersteuning... 4 2. Interne ondersteuning... 5 3.

Nadere informatie

- 1 - De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

- 1 - De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, - 1 - Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 14 september 2012, nr. WJZ/436633 (10181), houdende de vaststelling van de bedragen voor de materiële instandhouding van het basisonderwijs,

Nadere informatie

Interne zorgstructuur

Interne zorgstructuur Interne zorgstructuur Zorgniveau 1: Adaptief onderwijs Doel: Preventie van problemen door tegemoet te komen aan de basisbehoeften van kinderen: relatie, competentie en autonomie. In deze fase staat het

Nadere informatie