Afsprakenkader ICT voor de kmo-portefeuille

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afsprakenkader ICT voor de kmo-portefeuille"

Transcriptie

1 Afsprakenkader ICT voor de kmo-portefeuille versie van 16/09/ Inleiding Via de kmo-portefeuille ( kunnen kmo s subsidies krijgen voor opleiding, advies, strategisch advies, advies voor internationaal ondernemen, technologieverkenning en coaching. De bedoeling van dit document is om te verduidelijken welke ICT-gerelateerde diensten gesubsidieerd kunnen worden via de kmo-portefeuille. ICT-gerelateerde diensten komen hoofdzakelijk voor in de pijlers advies en opleiding van de kmoportefeuille. Daarnaast en aanvullend bij de kmo-portefeuille is er ook ondersteuning mogelijk voor strategisch ICT-advies via een pilootproject inzake strategisch ICT-advies. Subsidiabele ICT-gerelateerde diensten situeren zich uitsluitend vóór de implementatie van een ICTgerelateerd project (advies en strategisch ICT-advies) en na de implementatie ervan (opleiding). Dit is schematisch weergegeven in Figuur 1. Figuur 1 Via de kmo-portefeuille kunnen geen subsidies verkregen worden voor ICT-gerelateerde diensten die een louter uitvoerend karakter hebben en voor ICT-gerelateerde diensten die behoren tot de gewone bedrijfsuitgaven. Software ontwikkeling, met inbegrip van analyse, ontwerp, implementatie, integratie, testen, installatie en onderhoud, is niet subsidiabel. Dit document verduidelijkt welke ICT-gerelateerde diensten subsidiabel zijn in het kader van ICTgerelateerde opleiding, ICT-gerelateerd advies en strategisch ICT-advies, en welke de nietsubsidiabele ICT-gerelateerde diensten zijn. De lijsten van subsidiabele en niet-subsidiabele diensten moeten hierbij als voorbeelden geïnterpreteerd worden en niet als exhaustieve opsommingen. 2 ICT-gerelateerde opleiding Via de pijler opleiding van de kmo-portefeuille kunnen kmo s subsidies krijgen voor opleiding, en dus ook voor ICT-gerelateerde opleiding, gericht op de kerntaken en het verbeteren van het bedrijfsfunctioneren van de onderneming.

2 Een opleiding is het onderricht, gevolgd door werkenden in de onderneming, bij een dienstverlener, dat uitsluitend of hoofdzakelijk gericht is op het verbeteren van het huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren van de onderneming, en dat gericht is op de kernprocessen van de onderneming. De opleiding draagt bij tot de versterking, groei of transformatie van de onderneming in Vlaanderen. Een ICT-gerelateerde opleiding is een opleiding in verband met ICT. 2.1 Niet-subsidiabele ICT-gerelateerde opleidingen Via de kmo-portefeuille kunnen geen subsidies verkregen worden voor de onderstaande ICTgerelateerde opleidingen. ICT-gerelateerde opleiding die integraal deel uitmaakt van de aankoop van software is niet subsidiabel. Indien zowel software als opleiding aangekocht worden, dan moeten die apart gefactureerd worden en kan enkel de opleiding worden gesubsidieerd. 3 ICT-gerelateerd advies Via de pijler advies van de kmo-portefeuille kunnen kmo s subsidies krijgen voor adviezen, en dus ook voor ICT-gerelateerde adviezen, gericht op het verbeteren van het bedrijfsfunctioneren van de onderneming. Een advies is een verzameling van schriftelijke, specifieke, waardevolle raadgevingen en aanbevelingen, verleend door een dienstverlener, die bestaan uit een analyse van de probleemstelling, een eigenlijk advies, een implementatieplan en de begeleiding bij de implementatie, en die uitsluitend of hoofdzakelijk gericht zijn op het verbeteren van het huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren van de onderneming. Het advies draagt bij tot de versterking, groei of transformatie van de onderneming in Vlaanderen. Een ICT-gerelateerd advies is een advies in verband met ICT. Een ICT-gerelateerd advies moet aan de volgende voorwaarden voldoen: het ICT-advies is professioneel; het ICT-advies is neutraal en onafhankelijk; het ICT-advies is niet ingegeven door een vooraf vastgelegde keuze voor een specifiek product, of een specifieke dienst of leverancier; het ICT-advies wordt op een ethisch verantwoorde wijze verstrekt; ICT- dienstverleners worden aangemoedigd om het etic Deontologisch Handvest, een gedragscode die de vertrouwensrelatie tussen de ICT-leverancier en de kmo-klant wil versterken, te onderschrijven; het advies is op maat van de onderneming, fundamenteel onderbouwd en laat toe om een beslissing te nemen over de haalbaarheid van het project; het advies(traject) is op organisatieniveau en vertrekt vanuit bedrijfsbrede ICT-noden. 3.1 Niet-subsidiabele ICT-gerelateerde adviezen Via de kmo-portefeuille kunnen geen subsidies verkregen worden voor bepaalde ICT-gerelateerde adviezen. Wettelijk verplichte adviezen zijn niet subsidiabel.

3 Adviezen van permanente of periodieke aard zijn niet subsidiabel. o Regelmatige security checks of security scans zijn niet subsidiabel (zelfs als deze resulteren in advies op maat). Adviezen die behoren tot de gewone bedrijfsuitgaven van de onderneming en nietgespecialiseerde adviezen zijn niet subsidiabel. o Advies gerelateerd aan de loutere verkoop van software, zoals een vergelijkende prijzenstudie, met inbegrip van optimalisatie van licenties (license optimization), is niet subsidiabel. o De aanpassing of optimalisatie van huidige bedrijfsprocessen om te aligneren met nieuwe, bedrijfsbrede ICT-oplossingen is niet subsidiabel. Deze implementatie-acties behoren tot de gewone bedrijfsuitgaven. o Zie Louter uitvoerende ICT-gerelateerde diensten voor meer voorbeelden. Diensten met betrekking tot subsidies zijn niet subsidiabel. o Advies voor het aanvragen van ICT-gerelateerde subsidies is niet subsidiabel. Technische analyses die geen deel uitmaken van een advies zijn niet subsidiabel. o Advies over server migratie (server migration) is niet subsidiabel. 3.2 Subsidiabele ICT-gerelateerde adviezen Voorbeelden van ICT-gerelateerde adviezen die subsidiabel kunnen zijn: Advies over de hardware-infrastructuur met betrekking tot de huidige en/of toekomstige noden van het bedrijf, of met betrekking tot het verbeteren van de kostenefficiëntie, de bedrijfscontinuïteit, de energie-efficiëntie en/of de flexibiliteit kan subsidiabel zijn. Advies over de keuze tussen eigen servers (dedicated servers) of servers in de cloud (cloud servers) kan subsidiabel zijn. Analyse van de hoofdvereisten waaraan bedrijfsbrede software (Enterprise Software) zoals klantrelatiebeheer (customer relationship management of CRM) of bedrijfsresourceplanning (Enterprise resource planning of ERP) moet voldoen kan subsidiabel zijn. Het opstellen van een gedetailleerd lastenboek is echter niet subsidiabel. Advies over de keuze tussen standaard software en software op maat (custom software), commerciële software en open-source software, en/of het aankopen van software en het leasen van software (software as a service of SAAS) kan subsidiabel zijn. Het opstellen van een online communicatiestrategie kan subsidiabel zijn.

4 Het opstellen van een e-marketingstrategie (internet marketing strategy) in het kader van een marketingstudie kan subsidiabel zijn. 4 Strategisch ICT-advies Via het pilootproject strategisch ICT-advies in het kader van de kmo-portefeuille kunnen kmo s subsidies krijgen voor strategisch ICT-advies. Het pilootproject strategisch ICT-advies maakt nog geen deel uit van de kmo-portefeuille, subsidies moeten aangevraagd worden via Een strategisch advies is een advies dat betrekking heeft op een kantelmoment binnen de onderneming en dat leidt tot beslissingen waarvan de gevolgen moeilijk omkeerbaar zijn. Dit betekent dat het advies een langetermijnoplossing biedt die invloed heeft op de hele organisatie. Een strategisch ICT-advies is een strategisch advies waarbij naast de economische ook de technische de haalbaarheid van een ICT-gerelateerd project wordt beoordeeld. Het project streeft naar een oplossing voor een bedrijfsbreed vraagstuk waarin ICT een belangrijke rol speelt, gesitueerd binnen de huidige of toekomstige bedrijfsactiviteiten. Een strategisch ICT-advies is ook een ICT-gerelateerd advies, en beantwoord dus aan de voorwaarden van een ICT-gerelateerd advies (zie ICT-gerelateerd advies ), met die uitzondering dat dienstverleners voor het pilootproject strategisch ICT-advies niet erkend moeten zijn. Een strategisch ICT-advies gaat echter significant verder dan een ICT-gerelateerd advies, het heeft betrekking op een kantelmoment en is daarom ook langetermijn en bedrijfsbreed. Een strategisch ICT-advies moet de volgende elementen bevatten: de probleemstelling: een omschrijving van het bedrijfsbreed vraagstuk waarin ICT een belangrijke rol speelt; een systematisch opgezette en afgeronde analyse van de probleemstelling; het eigenlijk advies, op basis van de analyse: een oplossing voor de probleemstelling samen met een beoordeling van de economische en technische de haalbaarheid van de oplossing; een implementatieplan, eventueel met begeleiding bij de implementatie. 4.1 Niet-subsidiabele strategische ICT-adviezen Via de kmo-portefeuille kunnen geen subsidies verkregen worden voor bepaalde strategische ICTadviezen. ICT-gerelateerde adviezen die geen strategisch karakter hebben 4.2 Subsidiabele strategische ICT-adviezen Voorbeelden van strategische ICT-adviezen die subsidiabel kunnen zijn: Het in kaart brengen van opportuniteiten zoals nieuwe producten of diensten, of nieuwe buisinessmodellen of verkoopskanalen door het innovatief inzetten van ICT kan subsidiabel zijn.

5 Advies over het (beter) op elkaar afstemmen van ICT en de huidige en/of toekomstige bedrijfsdoelstellingen kan subsidiabel zijn. Advies over het automatiseren van huidige en/of toekomstige bedrijfsprocessen kan subsidiabel zijn. Het onderzoek naar de haalbaarheid van e-commerce: business analyse, keuze technologie, koppeling aan off-line bedrijfsprocessen, de opmaak van een strategie met betrekking tot het opzetten van e-commerce,. kan subsidiabel zijn. 5 Niet-subsidiabele ICT-gerelateerde diensten Sommige ICT-gerelateerde diensten horen niet thuis in ICT-gerelateerde opleiding, ICT-gerelateerd advies en strategisch ICT-advies en zijn bijgevolg niet subsidiabel. De meest voorkomende van deze diensten zijn ICT-gerelateerde diensten die een louter uitvoerend karakter hebben en ICTgerelateerde diensten die behoren tot de gewone bedrijfsuitgaven. 5.1 Louter uitvoerende ICT-gerelateerde diensten Via de kmo-portefeuille kunnen geen subsidies verkregen worden voor ICT-gerelateerde diensten die een louter uitvoerend karakter hebben. Een beperkte begeleiding van de dienstverlener bij de implementatie van ICT-gerelateerd advies of strategisch ICT-advies daarentegen kan wel subsidiabel zijn. Het ontwikkelen van software (o.a. applicaties, websites en apps), met inbegrip van analyse, ontwerp, implementatie, integratie, testen, installatie en onderhoud is niet subsidiabel. Hieronder valt ook het onderhoud van software (o.a. installatie van patches, software updates en security updates), de klantenservice voor software (helpdesk of technical support) en het optimaliseren van software. Het zoekmachinemarketen, met inbegrip van zoekmachineoptimalisatie (search engine optimization of SEO) en zoekmachineadverteren (search engine advertising of SEA), en opstellen web analyserapporten (web analytics) is niet subsidiabel. Het bepalen van een strategie voor e-marketen daarentegen kan wel subsidiabel zijn. Het opzetten van sociale media (social media), met inbegrip van Facebook, Twitter en LinkedIn is niet subsidiabel. Het bepalen van een strategie voor e-communicatie daarentegen kan wel subsidiabel zijn. 5.2 ICT-gerelateerde diensten die behoren tot de gewone bedrijfsuitgaven Via de kmo-portefeuille kunnen geen subsidies verkregen worden voor ICT-gerelateerde diensten die behoren tot de gewone bedrijfsuitgaven. Het onderhoud van hardware is niet subsidiabel.

6 Het onderhoud van software is niet subsidiabel. ICT dienstverlening (IT consulting) in de zin van uitbesteding (outsourcing) van gewone ICT activiteiten is niet subsidiabel. ICT dienstverlening in de zin van adviseren van ondernemingen over het gebruik van ICT om bedrijfsdoelstellingen te bereiken kan wel subsidiabel zijn, indien het voldoet aan de voorwaarden van ICT-gerelateerd advies of strategisch ICT-advies. Klantenservice voor hardware en software (helpdesk of technical support) is niet subsidiabel. Meer informatie over het al dan niet subsidiabel zijn van ICT-gerelateerde diensten kan verkregen worden bij de kmo-portefeuille

Afsprakenkader ICT-advies in de kmo-portefeuille

Afsprakenkader ICT-advies in de kmo-portefeuille Afsprakenkader ICT-advies in de kmo-portefeuille Het doel van de kmo-portefeuille op vlak van ICT-advies is het financieel ondersteunen van kmo s met als doel het inkopen van professioneel, onafhankelijk

Nadere informatie

Nood aan opleiding of advies? Vraag uw steun aan! Steun voor opleiding & advies

Nood aan opleiding of advies? Vraag uw steun aan! Steun voor opleiding & advies Nood aan opleiding of advies? Vraag uw steun aan! Steun voor opleiding & advies Met de kmo-portefeuille kan u als kmo, eenmanszaak of beoefenaar van een vrij beroep tot 40.000 euro steun per jaar genieten

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37 en 40;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 16 maart 2012 betreffende het economisch ondersteuningsbeleid, artikel 37 en 40; . Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 december 2008 tot toekenning van steun aan kleine en middelgrote ondernemingen voor

Nadere informatie

Agentschap Ondernemen Steun voor strategisch advies. via de kmo-portefeuille

Agentschap Ondernemen Steun voor strategisch advies. via de kmo-portefeuille Agentschap Ondernemen Steun voor strategisch advies via de kmo-portefeuille S t e u n v o o r s t r a t e g i s c h a d v i e s v i a d e k m o - p o r t e f e u i l l e Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wie

Nadere informatie

KMO-PORTEFEUILLE. Informatie over de kmoportefeuille 4/27/2016. In deze brochure kan u alle informatie terugvinden over het

KMO-PORTEFEUILLE. Informatie over de kmoportefeuille 4/27/2016. In deze brochure kan u alle informatie terugvinden over het KMO-PORTEFEUILLE 4/27/2016 Informatie over de kmoportefeuille In deze brochure kan u alle informatie terugvinden over het aanvragen en ontvangen van een subsidie voor advies via de KMOportefeuille KMO-Portefeuille

Nadere informatie

Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT. Chris Block 5/3/12

Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT. Chris Block 5/3/12 Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT Chris Block 5/3/12 De KMO heeft veel vraagtekens over ICT Onze informatica is onvoldoende aangepast aan onze bedrijfsvoering

Nadere informatie

Nimva. Personal Support Detachering Outsourcing Projecten Training & Coaching. Helpdesk Services

Nimva. Personal Support Detachering Outsourcing Projecten Training & Coaching. Helpdesk Services Helpdesk Services Personal Support Detachering Outsourcing Projecten Training & Coaching Nimva bvba Nijverheidsstraat 15 9620 Zottegem 09 360 79 30 www.nimva.be support@nimva.be Personal Support Uw externe

Nadere informatie

Steun voor strategisch advies

Steun voor strategisch advies Steun voor strategisch advies Inhoud 1. Inleiding 3 2. Wie komt in aanmerking? 3 3. Wat wordt bedoeld met strategisch advies? 4 3.1. Haalbaarheidsstudie 6 3.2. Transformatiestrategie 7 3.3. Doorstartplan

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

Zoekmachinemarketing strategie

Zoekmachinemarketing strategie Zoekmachinemarketing strategie Voor webwinkels Pag. 2 Zoekmachinemarketingstrategie voor webwinkels Introductie Wolter Tjeenk Willink Oprichter Traffic Builders zoekmachinemarketing BV Zoekmachine-optimalisatie

Nadere informatie

Kmo-portefeuille: een steun voor onze adviezen

Kmo-portefeuille: een steun voor onze adviezen Kmo-portefeuille: een steun voor onze adviezen Dieter Goossens Hein Vandelanotte Daniël Maes! Wnd. Diensthoofd kmo-portefeuille Raadslid IAB Adviseur IAB Kmo-portefeuille: een steun voor onze adviezen

Nadere informatie

5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT

5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT 5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT Na enkele jaren ervaring met de cloud, realiseren zowel gebruikers als leveranciers zich dat enkele van de vaakst gehoorde mythes over cloud computing eenvoudigweg... niet waar

Nadere informatie

Hervorming kmo-portefeuille

Hervorming kmo-portefeuille Hervorming kmo-portefeuille Context Uitgangspunten Vlaams regeerakkoord Fusie AO en IWT Transparant Administratief eenvoudig Maatwerk Coherent en complementair Knelpunten kmo-portefeuille Onduidelijkheid

Nadere informatie

De kmo-portefeuille. 3 kernprincipes vernieuwing: - vereenvoudigde steun - jaarlijkse steun - hogere steun

De kmo-portefeuille. 3 kernprincipes vernieuwing: - vereenvoudigde steun - jaarlijkse steun - hogere steun Inhoud 1. Wat is de kmo-portefeuille? 2. Wie komt in aanmerking? 3. Voorwaarden? 4. Periode? 5. Maximum budget 6. Steunpercentage 7. Hoe verloopt de aanvraag en betaling? 8. Drie processen: 1. Proces ondernemen

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

www.kmo-it.be KMO-IT Leen Verschraegen KMO-IT Project Coördinator Brussel, 28 maart 2012

www.kmo-it.be KMO-IT Leen Verschraegen KMO-IT Project Coördinator Brussel, 28 maart 2012 KMO-IT Leen Verschraegen KMO-IT Project Coördinator Brussel, 28 maart 2012 Wat is KMO-IT? Onder het label KMO-IT bundelt het Agentschap Ondernemen de inspanningen die de Vlaamse overheid levert om kmo

Nadere informatie

Thomas Vandromme. Summary. Experience. Direct Marketing Consultant at goudengids.be / pagesdor.be thomas@vandromme.nu

Thomas Vandromme. Summary. Experience. Direct Marketing Consultant at goudengids.be / pagesdor.be thomas@vandromme.nu Thomas Vandromme Direct Marketing Consultant at goudengids.be / pagesdor.be thomas@vandromme.nu Summary Resultaatgericht, ondernemend, creatief-commercieel profiel met aandacht voor duurzame klantenrelaties.

Nadere informatie

Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen

Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen -opleiding -advies over

Nadere informatie

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud FileLinx Cloud FileLinx Cloud Vrijheid van vinden FileLinx en Lancom automatisering hebben de handen ineen geslagen. Met trots presenteren wij u FileLinx Cloud! Geen maatwerk software, maar een Out Of

Nadere informatie

Business Process Management

Business Process Management Business Process Management Prof. dr. Manu De Backer Universiteit Antwerpen Katholieke Universiteit Leuven Hogeschool Gent Wat is een bedrijfsproces? Een verzameling van (logisch) gerelateerde taken die

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Doeltreffende CRM

Doeltreffende CRM Doeltreffende CRM Microsoft CRM on premise, wat nu? In het verleden zijn veel organisaties met Microsoft CRM begonnen in een on premise omgeving. Maar nu Microsoft alles op alles zet om de CRM-gebruikers

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

Online Marketing in 1 Day

Online Marketing in 1 Day Online Marketing in 1 Day Mobile Facebook Display Conversion Welkom! PROGRAMMA 9.20-10.00 iprospect research paper Discovery; the World of Mobile Search and Advertising (Mark van Dijk, Managing Director,

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten in detail

Onderzoeksresultaten in detail Resultaten onderzoek ICT-fitheid van ondernemers (december 2008) ICT is vaak Chinees voor ondernemers ICT ers en ondernemers spreken een andere taal. Dat blijkt uit een onderzoek van kenniscentrum KMO-IT

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Efficiënt en veilig werken met cliëntgegevens. Zorg & ICT beurs 15 maart 2017

Efficiënt en veilig werken met cliëntgegevens. Zorg & ICT beurs 15 maart 2017 Efficiënt en veilig werken met cliëntgegevens Zorg & ICT beurs 15 maart 2017 De drie organisaties Adapcare: Levert ECD voor ouderen- en gehandicaptenzorg, RIBW s en jeugdzorg. g-company: Google Cloud Premier

Nadere informatie

Lifecycle management. Why you should do it

Lifecycle management. Why you should do it Lifecycle management Why you should do it HI MY NAME IS Wouter Gevaert ICT Infrastructure Architect wouter.gevaert@realdolmen.com Direct +32 2 801 50 47 https://www.linkedin.com/in/woutergevaert Tagline

Nadere informatie

HET LICHT OP WEBHOSTING EN WEBSITE- SUPPORT

HET LICHT OP WEBHOSTING EN WEBSITE- SUPPORT HET LICHT OP WEBHOSTING EN WEBSITE- SUPPORT Webhosting Kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid staan voor ons op de eerste plaats. Daarom bieden we voor onze klanten de meest kwalitatieve en betrouwbare

Nadere informatie

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN Inleiding CRM Resultants biedt aan haar klanten de keuze om Microsoft Dynamics CRM in huis te installeren, of om de

Nadere informatie

PRESTATIESITE WEBPAKKET

PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE Wij hebben al onze ervaring gebruikt om een gestandaardiseerd webpakket te ontwikkelen met een lay-out welke de focus heeft op leads en new business. Op deze wijze

Nadere informatie

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines SEO Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines Wist je dat? 98% 75% Van de Belgen start zijn zoektocht via een zoekmachine Van de gebruikers kijkt niet verder dan de eerste zoekpagina 200 75% Meer dan 200

Nadere informatie

SugarCRM Commercial open source CRM software

SugarCRM Commercial open source CRM software SugarCRM Commercial open source CRM software Tom Symoens Wat is CRM? CRM is een bedrijfsstrategie met als doel het identificeren, werven en behouden van klanten. CRM vertrekt van de relatie met uw klanten,

Nadere informatie

software, hardware en diensten Gerechtsdeurwaarders Accounting Handel & Industrie Logistieke Dienstverlening

software, hardware en diensten Gerechtsdeurwaarders Accounting Handel & Industrie Logistieke Dienstverlening software, hardware en diensten Gerechtsdeurwaarders Accounting Handel & Industrie Logistieke Dienstverlening Organi your profit! Actief sedert 1977 en ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevende IT-speler

Nadere informatie

Praktische hulp bij de keuze van een ERP pakket in de Bouw. Peter Van Damme

Praktische hulp bij de keuze van een ERP pakket in de Bouw. Peter Van Damme Praktische hulp bij de keuze van een ERP pakket in de Bouw Peter Van Damme 1. Abc DigiBouw 2. Wat is ERP 3. Valkuilen 4. Methodiek en stappenplan 5. Conclusie 6. Hulpmiddelen Agenda ABC DigiBouw Advies

Nadere informatie

Informatiegids. Hoe vraagt u als Vlaamse kmo. subsidies aan voor de kmo-portefeuille? THOMAS MORE MECHELEN-ANTWERPEN VZW

Informatiegids. Hoe vraagt u als Vlaamse kmo. subsidies aan voor de kmo-portefeuille? THOMAS MORE MECHELEN-ANTWERPEN VZW Informatiegids Hoe vraagt u als Vlaamse kmo subsidies aan voor de kmo-portefeuille? Deze informatiegids wordt u aangeboden door THOMAS MORE MECHELEN-ANTWERPEN VZW 1. INLEIDING 3 1.1. WAT IS DE KMO-PORTEFEUILLE?

Nadere informatie

Trends en gevolgen voor kwaliteitsmanagement. 3 oktober 2011. de kwaliteitsmanager krijgt de handreiking met lean.

Trends en gevolgen voor kwaliteitsmanagement. 3 oktober 2011. de kwaliteitsmanager krijgt de handreiking met lean. Even voorstellen De Week van Kwaliteitsmanagement Trends en gevolgen voor kwaliteitsmanagement 3 oktober 2011 Barry Derksen Business & IT Trends Institute Barry Derksen, Directeur BITTI B.V., Bedrijf met

Nadere informatie

Onderzoeksbureau GBNED Cloud computing en pakketselectie. Door Gerard Bottemanne, GBNED. 29-11-2012 ICT Financials

Onderzoeksbureau GBNED Cloud computing en pakketselectie. Door Gerard Bottemanne, GBNED. 29-11-2012 ICT Financials Door Gerard Bottemanne, GBNED 29-11-2012 ICT Financials Soort pakket Stand alone > Best of Breed Losstaand (beste) financieel administratiesysteem Attentiepunten: - Meer leveranciers (systeembeheer) -

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Tickets.com - introductie

Tickets.com - introductie Tickets.com - introductie Tickets.com, voorheen Select Ticketing Systems, is een fusie van een aantal kaartverkoopsysteemleveranciers en bestaat in Nederland sinds 1993. [leverancier] Tegenwoordig is Tickets.com

Nadere informatie

Internet plan op maat

Internet plan op maat Internet plan op maat Uw Internet Plan: bouwen aan uw onderneming van morgen Bepalen - meten - verbeteren: - Doelstellingen - Doelgroepen - Communicatie mix Herkenbaar voor u? Kiezen voor DG Consult -

Nadere informatie

De solide basis voor uw ICT-oplossingen. Overzicht en inzicht. Altijd en overal.

De solide basis voor uw ICT-oplossingen. Overzicht en inzicht. Altijd en overal. De solide basis voor uw ICT-oplossingen Overzicht en inzicht. Altijd en overal. Overzicht en inzicht. Altijd en overal. Succes vereist een solide én flexibele basis, zeker voor bedrijven die willen blijven

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 9 Supply Chain Management en de emarkt Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de koppelingen

Nadere informatie

U zou nooit vooruit betalen voor uw kantoorruimte. Waarom zou u dat wel doen voor uw IT-oplossing?

U zou nooit vooruit betalen voor uw kantoorruimte. Waarom zou u dat wel doen voor uw IT-oplossing? U zou nooit vooruit betalen voor uw kantoorruimte. Waarom zou u dat wel doen voor uw IT-oplossing? Management summary Voor een optimale productiviteit en efficiëntie binnen uw bedrijf, is het belangrijk

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

ICT Opleidingen, beroepen, bedrijven en verhalen. YoungWorks

ICT Opleidingen, beroepen, bedrijven en verhalen. YoungWorks ICT Opleidingen, beroepen, bedrijven en verhalen YoungWorks 1 2 1. Opleidingen Informatica Studie Websites en software ontwerpen en bouwen Omgaan met innovaties Beroep Interviewen gebruikers Software ontwikkelen

Nadere informatie

Handleiding Pilootprojecten

Handleiding Pilootprojecten Handleiding Pilootprojecten Steun voor strategisch ICT-advies Steun voor strategisch personeelsmanagementadvies Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Beleidscontext... 3 3. Doelstelling... 4 3.1 Situering van de

Nadere informatie

Hoe meer halen uit uw website en sociale media? Voka Plato 1 april 2014

Hoe meer halen uit uw website en sociale media? Voka Plato 1 april 2014 Hoe meer halen uit uw website en sociale media? Voka Plato 1 april 2014 50 Rudi & Pieter een halve eeuw ervaring ten dienste van KMO s 93% % van de B2B aankopen die via een zoekopdracht op het web starten.

Nadere informatie

W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten

W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten ideeën.doen.groeien W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten 27 januari 2015 De e-commerce in België loopt op vlak van omzet en volume ongeveer 18 maanden achter in vergelijking met onze buurlanden. Bron. Online

Nadere informatie

Ga voor maximaal online resultaat

Ga voor maximaal online resultaat N Ga voor maximaal online resultaat 1 Welke resultaten wil jij behalen? D MEER OFFERTE AANVRAGEN & MEER VERKOOP H MEER MERKBELEVING & MEER NAAMSBEKENDHEID A MEER GROEI & MEER INNOVATIE Wil jij ook meer

Nadere informatie

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Rapport Credit Management Software 2015-2016 Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Credit Expo, 5 november 2015 Agenda 1. Het rapport Credit Management Software 2. CMS. De huidige stand van zaken 3. Hoe ziet

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS SERVICE SOLUTIONS ADVISIE SERVICE SOLUTIONS Uw ERP systeem is van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De serviceverlening van Advisie is er daarom op gericht om verstoringen van het systeem

Nadere informatie

Prijslijst Dynamics. Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176

Prijslijst Dynamics. Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176 Prijslijst Dynamics Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176 CRM 2013 Online E: info@engion.nl Introductie Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics CRM en andere Office

Nadere informatie

VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit.

VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit. VERSTERK UW MEDEWERKERS. BEGIN BIJ UW WERKPLEK. Met Realdolmen eenvoudig naar maximale efficiëntie en productiviteit. Om competitief te blijven in een sterk veranderend bedrijfsklimaat, zet u als vooruitstrevende

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

De verborgen schatten van ERP Een onderzoek naar ERP-optimalisatie bij middelgrote bedrijven. succeed IT. better results together

De verborgen schatten van ERP Een onderzoek naar ERP-optimalisatie bij middelgrote bedrijven. succeed IT. better results together De verborgen schatten van ERP Een onderzoek naar ERP-optimalisatie bij middelgrote bedrijven succeed IT better results together Een onderzoek naar ERP-optimalisatie bij middelgrote bedrijven in handel

Nadere informatie

SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010

SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010 SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010 We staan aan de vooravond van de volgende Internetrevolutie De klassieke werkwijze van organisaties zal

Nadere informatie

Groeiende aandacht voor ICT-strategie, voorkeur voor integrale oplossingen

Groeiende aandacht voor ICT-strategie, voorkeur voor integrale oplossingen Groeiende aandacht voor ICT-strategie, voorkeur voor integrale oplossingen ICT in de Marcom branche Trendonderzoek 2012 Inhoud Voorwoord 3 1. ICT-situatie en -behoefte 4 2. Strategie en beleid 7 3. Management

Nadere informatie

Vertrouwen is het sleutelwoord bij outsourcen. IS Interned Services: Outsourcen doe je samen op basis van gelijkwaardig partnership

Vertrouwen is het sleutelwoord bij outsourcen. IS Interned Services: Outsourcen doe je samen op basis van gelijkwaardig partnership Vertrouwen is het sleutelwoord bij outsourcen IS Interned Services: Outsourcen doe je samen op basis van gelijkwaardig partnership Vertrouwen is het sleutelwoord bij outsourcen IS Interned Services: Outsourcen

Nadere informatie

PARTNER IN AUTOMATISERING

PARTNER IN AUTOMATISERING PARTNER IN AUTOMATISERING Katrien Demeulemeester Karel Decorte 1987 2007 GESCHIEDENIS Verhuis Bruwaan, Oudenaarde Start ontwikkeling 1988 1990 1992 1997 1999 2001 2002 2004 2006 C&C kiest Progress 4GL

Nadere informatie

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26 Deelnemers... 8 Sectoren... 8 Functies... 9 Grootte van de zorginstellingen... 0 Marketing & organisatie... Medewerkers... Budgetten voor online marketing... 2 Online marketing in de praktijk... 5 Toepassing

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

Privacybeleid

Privacybeleid Privacybeleid 24-05-2018 Brug naar Succes/Talent in Beweging, Crotom vindt de bescherming van uw persoonsgegevens erg belangrijk. Wij zorgen er daarom voor dat uw persoonsgegevens zorgvuldig worden behandeld.

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

Curriculum Vitae James Cotton

Curriculum Vitae James Cotton Persoonsgegevens Naam James Martijn Cotton Geboortedatum 2 mei 1978 Geboorteplaats Kingston upon Thames, Engeland Geslacht Man Burgerlijke staat Geregistreerd partnerschap Nationaliteit Engels Adres Burgemeester

Nadere informatie

Zo helder kan communicatie zijn!

Zo helder kan communicatie zijn! Zo helder kan communicatie zijn! Solide VoIP oplossing ClearVox; noem het gerust dé Nederlandse softwarespecialist van VoIP oplossingen. Wij combineren opensource-technologie met eigen ontwikkelde software

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

Datum: 31 augustus 2011

Datum: 31 augustus 2011 ICT assessment Methodiek: ITEM-C ICT assessment Ontwikkeld door: ITEM-C advies en interim management Auteur: H.W. Gooskens Datum: 31 augustus 2011 Copyright: ITEM-C advies en interim management Niets uit

Nadere informatie

Online marketing solutions

Online marketing solutions Online marketing solutions Innovatieve webtoepassingen voor een online voorsprong Integrace levert geavanceerde e-business oplossingen voor een leidende positie in uw markt. Oplossingen waarmee u in de

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM 2011 360 kijk op uw relaties

Microsoft Dynamics CRM 2011 360 kijk op uw relaties Microsoft Dynamics CRM 2011 360 kijk op uw relaties 26 september 2013 Programma 10u15: GMI Customer Relationship Management Een oplossing binnen een breder kader (GMI 4D Solution Concept ). Willem van

Nadere informatie

Dienstenovereenkomst m.b.t. KMO-portefeuille voor ondernemers

Dienstenovereenkomst m.b.t. KMO-portefeuille voor ondernemers Dienstenovereenkomst m.b.t. KMO-portefeuille voor ondernemers KMO-portefeuille ondersteunt ondernemers in hun processen van ondernemen, innoveren en internationaliseren, door subsidies te verlenen voor

Nadere informatie

van Nederlandse CIO s ziet steeds meer onzekerheid

van Nederlandse CIO s ziet steeds meer onzekerheid 62,8% van Nederlandse CIO s ziet steeds meer onzekerheid Het antwoord op deze onzekerheid zijn flexibelere technologieplatformen en efficiënt omgaan met ingekrompen budgetten Opzetten van flexibele technologieplatformen

Nadere informatie

CMS Ronde Tafel. Cloud Continuity. Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant

CMS Ronde Tafel. Cloud Continuity. Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant CMS Ronde Tafel Cloud Continuity Ir. Jurian Hermeler Principal Consultant Introductie Quint Wellington Redwood Onafhankelijk Management Adviesbureau Opgericht in 1992 in Nederland Ruim 20 jaar ervaring

Nadere informatie

Whitepaper Marketing

Whitepaper Marketing Providing your knowledge, skills and business contacts Whitepaper Marketing 5 gouden tips uit de praktijk In 30 minuten Providing your knowledge, skills and business contacts Introductie Nicole Oude Reimerink

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

Markt. IT Infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010. Agenda. IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment

Markt. IT Infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010. Agenda. IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment April 2010 IT infrastructuren voor het kleinzakelijke segment Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 30 maart 2010 Agenda Markt kleinzakelijke klanten Klantkeuze Daarom SBS 2008 Samen sterker Migratie Licenties

Nadere informatie

Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten

Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten Praktisch Implementeren van EA bij Gemeenten Edwin de Vries 3 juni 2008 Praktisch Implementeren van Enterprise Architectuur bij Gemeenten Waarom Architectuur bij Gemeenten? Praktische aanpak Invulling

Nadere informatie

Hervorming kmo-portefeuille Dieter Goossens 23/11/2015

Hervorming kmo-portefeuille Dieter Goossens 23/11/2015 Hervorming kmo-portefeuille Dieter Goossens 23/11/2015 Context Uitgangspunten Vlaams regeerakkoord Fusie AO en IWT Transparant Administratief eenvoudig Maatwerk Coherent en complementair Knelpunten kmo-portefeuille

Nadere informatie

Curriculum Vitae 2015. Personalia: Opleiding: Cursus: Stages: Achternaam: Van der Peet. Geboortedatum: 6 januari 1985

Curriculum Vitae 2015. Personalia: Opleiding: Cursus: Stages: Achternaam: Van der Peet. Geboortedatum: 6 januari 1985 Curriculum Vitae 2015 Personalia: Titulatuur: Ing. / B.A. Achternaam: Van der Peet Voornaam: Kevin Roepnaam: Kevin Geboortedatum: 6 januari 1985 Nationaliteit: Nederlands Woonplaats: Hoofddorp Opleidingen:

Nadere informatie

Security Management Solution INNOVATORS IN SECURITY

Security Management Solution INNOVATORS IN SECURITY Security Management Solution INNOVATORS IN SECURITY Geïntegreerde Oplossingen Security Management Inbraak Detectie Camera Bewaking Inhoud 1. Wie zijn wij? 2. Onze beveiligingsoplossing 3. Marktsegmenten

Nadere informatie

Praktijkcase de ervaringen van Koenen en Co met de transitie naar de cloud. Koenen en Co en Valid

Praktijkcase de ervaringen van Koenen en Co met de transitie naar de cloud. Koenen en Co en Valid Praktijkcase de ervaringen van Koenen en Co met de transitie naar de cloud Koenen en Co en Valid Koenen en Co is de vooruitstrevende totaaladviseur voor zakelijk Zuid- Nederland. Met vestigingen in Maastricht

Nadere informatie

Cloud & Licenties. Welkom bij BSA The Live Sessions De Live Session start binnen enkele minuten. Dank voor uw geduld.

Cloud & Licenties. Welkom bij BSA The Live Sessions De Live Session start binnen enkele minuten. Dank voor uw geduld. Cloud & Licenties Welkom bij BSA The Live Sessions De Live Session start binnen enkele minuten. Dank voor uw geduld. TIP: controleer of uw geluid aanstaat en uw browserinstellingen toestaan dat u beeld

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Topmanagement en IT Ontwikkelingen en trends voor 2008. in samenwerking met

Topmanagement en IT Ontwikkelingen en trends voor 2008. in samenwerking met Topmanagement en IT Ontwikkelingen en trends voor 2008 in samenwerking met Invloed op de IT-organisatie Welk van onderstaande ontwikkelingen zullen in de komende twee jaar grote invloed hebben op uw IT-organisatie?

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Wat is de kmo-portefeuille? 2. Kom ik in aanmerking voor de kmo-portefeuille? 3. Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Inhoudstafel. 1. Wat is de kmo-portefeuille? 2. Kom ik in aanmerking voor de kmo-portefeuille? 3. Hoeveel subsidie kan ik krijgen? Inhoudstafel 1. Wat is de kmo-portefeuille? 2. Kom ik in aanmerking voor de kmo-portefeuille? 3. Hoeveel subsidie kan ik krijgen? 4. Hoe dien ik een subsidie aan te vragen? 5. Welke diensten kan ik financieren

Nadere informatie

ONE Identity Veilig en eenvoudig toegang tot al uw applicaties Eén keer inloggen Hoge beschikbaarheid en eenvoudig beheer MFA voor extra zekerheid

ONE Identity Veilig en eenvoudig toegang tot al uw applicaties Eén keer inloggen Hoge beschikbaarheid en eenvoudig beheer MFA voor extra zekerheid WHITEPAPER ONE Identity Veilig en eenvoudig toegang tot al uw applicaties Eén keer inloggen Hoge beschikbaarheid en eenvoudig beheer MFA voor extra zekerheid Betrouwbaar en GDPR-proof 5 keer slimmer met

Nadere informatie

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie.

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. HOME WAT VOORDELEN FUNCTIONALITEITEN Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. RAPPORTAGE IMPLEMENTATIE SERVICE ESSENTIALS OVER EXACT IN HET KORT Werknemers zijn de ruggengraat van bedrijven.

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL WEGWIJZER I. TERREINVERKENNING. Voorwoord 1. Afkortingenlijst 3

INHOUDSTAFEL WEGWIJZER I. TERREINVERKENNING. Voorwoord 1. Afkortingenlijst 3 INHOUDSTAFEL WEGWIJZER Voorwoord 1 Afkortingenlijst 3 I. TERREINVERKENNING Hoofdstuk I.1 Situering van het begrip informatie 1 1.1 Afbakening informatie, data en kennis 1 1.2 De rol van informatie in de

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Optimalisatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Optimalisatie Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Optimalisatie Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Optimalisatie De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

e-commerce xpo Hoe zoek je geschikte partners & op welke budgetten moet je rekenen?

e-commerce xpo Hoe zoek je geschikte partners & op welke budgetten moet je rekenen? e-commerce xpo Hoe zoek je geschikte partners & op welke budgetten moet je rekenen? seo Matthias Stevens MANAGING PARTNER matthias@esign.eu doel van deze sessie partners aan- of afraden advies wat je wel

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS HOE VRAAGT U ALS VLAAMSE KMO SUBSIDIES AAN VOOR DE KMO-PORTEFEUILLE?

INFORMATIEGIDS HOE VRAAGT U ALS VLAAMSE KMO SUBSIDIES AAN VOOR DE KMO-PORTEFEUILLE? INFORMATIEGIDS HOE VRAAGT U ALS VLAAMSE KMO SUBSIDIES AAN VOOR DE KMO-PORTEFEUILLE? 1 INLEIDING...3 1.1 Wat is de kmo-portefeuille?... 3 1.2 Waartoe dient deze gids?... 3 1.3 Wie kan een beroep doen op

Nadere informatie

ONDERZOEK CROSS CHANNEL MARKETING

ONDERZOEK CROSS CHANNEL MARKETING ONDERZOEK CROSS CHANNEL MARKETING Gepubliceerd Juni 2014 Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie

Nadere informatie

ABC DigiBouw 27/09/2011

ABC DigiBouw 27/09/2011 19.00u Ontvangst 19.15u Inleiding ERVARINGSGROEP PLANNING 19.30u toepassingen Algemene bespreking, Behoeften, Acties 21.00u Netwerking Dinsdag 27 september 2011 1 Inleiding Enkele cijfers: Organisaties

Nadere informatie

Informatiehuishouding rondom omnichannel klantcommunicatie. Roberto Nagel m-edp EIM Zomerevent 2015 25 juni 2015

Informatiehuishouding rondom omnichannel klantcommunicatie. Roberto Nagel m-edp EIM Zomerevent 2015 25 juni 2015 Informatiehuishouding rondom omnichannel klantcommunicatie Roberto Nagel m-edp EIM Zomerevent 2015 25 juni 2015 Roberto Nagel M-EDP Solutions Manager, Document Dialog Docent, Disceru opleidingen informatielogistiek

Nadere informatie

Digitale transformatie door JIT september Roeselare

Digitale transformatie door JIT september Roeselare Digitale transformatie door JIT2.0 26 september 2017 - Roeselare wij versterken en verbinden uw onderneming Korazonis een webontwikkelaargespecialiseerd in de integratie en optimalisatie van uw bedrijfsprocessen

Nadere informatie