Mijn P-Direktwijzer. Medewerker Manager Specialist. Rijksportaal Personeel. Telefoon. P-Direkt app. P-Direktportaal. Nieuwsbrief P-Direkter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn P-Direktwijzer. Medewerker Manager Specialist. Rijksportaal Personeel. Telefoon. P-Direkt app. P-Direktportaal. Nieuwsbrief P-Direkter"

Transcriptie

1 In Mijn P-Direktwijzer ziet u in één handig overzicht hoe P-Direkt u op weg helpt met uw personeelszaken. Maak uw keuze om verder door de wijzer te navigeren. Wilt u weten welke informatie u waar kunt vinden of op welke wijze u contact met ons kunt opnemen? Deze interactieve wijzer wijst u de weg. P-Direktportaal Rijksportaal Personeel P-Direkt app Telefoon Let op: Bij een tablet of smartphone is de wijzer niet interactief, maar wel leesbaar. Mijn P-Direktwijzer bevat informatie voor de medewerker, manager en specialist. Mijn P-Direkt, zo P-Direkt.nl Nieuwsbrief P-Direkter Wegwijzer voor managers HR-loket Informatiepagina s Medewerker Manager Specialist

2 P-Direktportaal In het P-Direktportaal regelt u zelf uw personeelszaken zoals verlof, reiskosten en IKAP. Alleen u heeft toegang tot uw persoonlijke P-Direktportaal. P-Direktportaal Via het contactformulier kunt u een vraag stellen of een opdracht of document indienen. Documenten scant u zelf in en voegt u toe als bijlage aan het formulier. Direct naar het P-Direktportaal Werkt u vanaf een rijkswerkplek? Dan kunt u direct naar het P-Direktportaal. Bent u ingelogd op een Digitale Werkplek Rijksdienst (DWR)? Dan wordt u herkend en heeft u direct toegang tot het P-Direktportaal. Is dit niet het geval? Log dan eerst in op het P-Direktportaal. Heeft u behoefte aan een korte instructie over het P-Direktportaal? Lees dan onze Zelf geregeld-kaart: Uw weg vinden in het P-Direktportaal; U vindt alle gebruikerhandleidingen, zelf geregeld-kaarten en videoinstructies over het P-Direktportaal op Rijksportaal Personeel.

3 Rijksportaal Personeel Op Rijksportaal Personeel vindt u uitgebreide personeelsinformatie, nieuwsberichten, links naar relevante wet- en regelgeving en instructies voor het gebruik van P-Direktportaal. Rijksportaal Personeel Direct naar Rijksportaal Personeel Werkt u vanaf een rijkswerkplek? Dan kunt u direct naar Rijksportaal Personeel. Zorg dat u ingelogd bent op Rijksportaal. Dan ziet u naast de rijksbrede informatie ook uw eigen ministeriespecifieke informatie!

4 P-Direkt app Met de P-Direkt app kunt u altijd en overal uw verlofzaken regelen via uw smartphone of tablet. P-Direkt app Bent u manager? Dan kunt u een aantal taken afhandelen via de P-Direkt app. Welke dit zijn vindt u op P-Direkt.nl bij Over de app. Direct naar de app Download onze gratis app via de appstore of Google Play en ervaar het gemak van veilig en snel verlof registreren, inzien en wijzigen. Wilt u weten of u gebruik kunt maken van de P-Direkt app? Bekijk de checklist op P-Direkt.nl; De app werkt op Android en ios; Voordat u de P-Direkt app kunt gebruiken, moet u zich eenmalig registreren via het P-Direktportaal; Houd uw persoonlijke inloggegevens van het P-Direktportaal bij de hand. Meer informatie over de app vindt u op P-Direkt.nl onder Onze app; In de app vindt u ook belangrijke data zoals feestdagen en salarisbetaaldata.

5 Telefoon Maakt u gebruik van het P-Direktportaal en heeft u hierover een vraag? Dan kunt u bellen met ons contactcenter. Telefoon Direct bellen U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer Wij zijn beschikbaar voor vragen over het P-Direktportaal, uw salaris en de administratieve verwerking van wet- en regelgeving; U kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en uur; Wij streven ernaar binnen 5 werkdagen uw vraag af te handelen. Houd uw personeelsnummer bij de hand om nog sneller geholpen te worden; Zijn alle lijnen bezet? Tijdens het wachten hoort u berichten over onze dienstverlening en krijgt u nuttige tips.

6 Mijn P-Direktwijzer Heeft u een vraag over het gebruik van het P-Direktportaal? Dan kunt u en met ons contactcenter. Direct een sturen U kunt uw sturen naar: contactcenter@p-direkt.nl. U kunt alleen en vanaf een zakelijk adres. Alleen vanaf een 'rijkswerkplek' heeft u toegang tot het P-Direktportaal. Wij zijn beschikbaar voor vragen over het P-Direktportaal, uw salaris en de administratieve verwerking van wet- en regelgeving; Wij streven ernaar om uw vraag binnen 5 werkdagen af te handelen. Tip Wilt u uw salarisstrook op uw privé- adres ontvangen? Registreer dan dit adres in het P-Direktportaal.

7 Website P-Direkt.nl Op P-Direkt.nl vindt u onder Informatie rijkspersoneel rijksbrede informatie over uw arbeidsvoorwaarden en rechtspositie. Bijvoorbeeld onderwerpen als werktijden, verlof en salaris. Deze website is vrij toegankelijk voor iedereen en leesbaar op PC, tablet en smartphone. P-Direkt.nl Direct naar P-Direkt.nl Bezoek onze website. Bent u op zoek naar aanvullende personeelsinformatie van uw ministerie en/of informatie over het gebruik van het P-Direktportaal? Dan vindt u dit op Rijksportaal Personeel. Rijksportaal is alleen toegankelijk vanaf een rijkswerkplek ; Op P-Direkt.nl vindt u ook algemene informatie over P-Direkt.

8 Nieuwsbrief P-Direkter In de nieuwsbrief P-Direkter houden we u op de hoogte van het laatste nieuws rondom uw personeelszaken. U ontvangt onze digitale nieuwsbrief 4 keer per jaar. Nieuwsbrief P-Direkter Direct naar de nieuwsbrief Wilt u de laatste editie van de P-Direkter nog eens nalezen? U vindt deze op P-Direkt.nl. Wilt u zich aan- of afmelden voor de P-Direkter? Stuur een aan contactcenter@p-direkt.nl. In de rubriek van de lezer besteden wij aandacht aan lezersvragen. Waar zou u meer over willen lezen in de P-Direkter? Laat het ons weten via gebruikerscommunicatie@p-direkt.minbzk.nl.

9 Wegwijzer voor managers De Wegwijzer voor managers wijst u de weg in het P-Direktportaal. Vanuit de 3 meest voorkomende situaties ziet u direct wie wat moet doen. Wegwijzer voor managers Direct naar de Wegwijzer voor managers Maak direct gebruik van de Wegwijzer voor managers via Rijksportaal Personeel. Alleen vanaf een 'rijkswerkplek' heeft u toegang tot Rijksportaal Personeel.

10 Mijn P-Direktwijzer HR-loket Het HR-loket biedt HR-professionals de mogelijkheid om van gedachten te wisselen over bijzondere zaken en processen die niet via de normale werkwijze kunnen worden opgepakt. Het doel is om een gezamenlijke oplossing te vinden. HR-loket Direct naar het HR-loket Bent u bekend bij P-Direkt als HR-professional voor uw ministerie en heeft u behoefte aan specialistische ondersteuning? Dan kunt u contact opnemen met het contactcenter. Uw vraag wordt vervolgens uitgezet bij het HR-loket. Een specialist van P-Direkt neemt contact met u op. Regel eerst met uw ministerie dat u wordt aangewezen als HR-professional voor het HR-loket. Het ministerie geeft uw naam dan door aan P-Direkt. Alleen vanaf een 'rijkswerkplek' heeft u toegang tot het P-Direktportaal. Stuurt u een naar het contactcenter? Vermeld dan in de onderwerpregel van uw HR-loket.

11 Informatiepagina s Informatiepagina s Heeft u vanuit uw vakgebied behoefte aan specialistische achtergrondinformatie en wilt u op de hoogte blijven van de veranderingen in onze dienstverlening? Kijk dan op onze informatiepagina s. Hier informeren onze experts u over ontwikkelingen die belangrijk zijn voor uw specialisme. Direct naar de informatiepagina s Bezoek de informatiepagina s. De informatiepagina s gaan vaak over technische onderwerpen. Ze zijn daarom voornamelijk interessant voor specialisten op de ministeries, zoals HR-adviseurs en functioneel beheerders. Alleen vanaf een 'rijkswerkplek' heeft u toegang tot Rijksportaal Personeel. Kijk ook bij release-informatie voor de planning van onze releases. Dit geeft u inzicht in de verbeteringen die P-Direkt de komende tijd doorvoert in het P-Direktportaal.

12 Colofon Dit is een uitgave van P-Direkt. September 2016 Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties voor verbeteringen? Laat het ons weten via gebruikerscommunicatie@p-direkt.minbzk.nl.

Verder leest u wanneer u uw jaaropgave 2015 kunt verwachten en wanneer P- Direkt voor u klaarstaat rondom de feestdagen.

Verder leest u wanneer u uw jaaropgave 2015 kunt verwachten en wanneer P- Direkt voor u klaarstaat rondom de feestdagen. P-Direkter Jaargang 3, Nummer 4, 14 december 2015 Nog een paar weken en het is 2016. Een mooi moment om even kort terug te blikken op enkele onderwerpen waaraan we in 2015 in de P-Direkter aandacht hebben

Nadere informatie

Op 1 juni hebben wij een gebruikersdag georganiseerd voor onze klanten. We hebben veel feedback en tips van u gekregen.

Op 1 juni hebben wij een gebruikersdag georganiseerd voor onze klanten. We hebben veel feedback en tips van u gekregen. P-Direkter Jaargang 5, Nummer 1, 8 juni 2017 In de afgelopen maanden hebben wij niet stilgezeten. Op basis van gebruikersonderzoeken starten we vanaf deze zomer met het vernieuwen van het P-Direktportaal.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HET P-DIREKTPORTAAL. Mijn P-Direkt, zo geregeld!

AAN DE SLAG MET HET P-DIREKTPORTAAL. Mijn P-Direkt, zo geregeld! AAN DE SLAG MET HET P-DIREKTPORTAAL Mijn P-Direkt, zo geregeld! Gefeliciteerd met uw nieuwe functie! Uw personeelszaken regelt u in het P-Direktportaal. Uw gebruikersgegevens vindt u in de welkomstmail

Nadere informatie

Tips bij personeelsgesprekken in het P-Direktportaal

Tips bij personeelsgesprekken in het P-Direktportaal s bij personeelsgesprekken in het P-Direktportaal Verslag maken in 6 stappen Afsprakenlogboek Medewerker Manager Persoonlijke aantekeningen Informatie & regelgeving Gegevens medewerker Archief In deze

Nadere informatie

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (2e kwartaal-2018) 1

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (2e kwartaal-2018) 1 Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (2e kwartaal-2018) 1 Gebruikerstevredenheid P-Direkt We willen graag weten wat gebruikers vinden van onze dienstverlening. Daarom doen we hier onderzoek naar.

Nadere informatie

Wat te doen met uw vakantie-uitkering? Inzetten of uitbetalen? Doe mee aan de P Direkt fiets fotoactie en win!

Wat te doen met uw vakantie-uitkering? Inzetten of uitbetalen? Doe mee aan de P Direkt fiets fotoactie en win! Wat te doen met uw vakantie-uitkering? Inzetten of uitbetalen? Doe mee aan de P Direkt fiets fotoactie en win! Doet u dit jaar belastingaangifte? Uw jaaropgave vindt u in het P Direktportaal Betaaldata

Nadere informatie

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (tweede kwartaal-2017) 1

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (tweede kwartaal-2017) 1 Gebruikerstevredenheid P-Direkt We willen graag weten wat gebruikers vinden van onze dienstverlening. Daarom doen we hier onderzoek naar. Inzichten die uit het gebruikersonderzoek voortkomen, gebruiken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding contactcenter P-Direkt Gebruikershandleiding Individuele Keuzen in het Arbeidsvoorwaardenpakket (IKAP) Publicatiedatum 10 juni 2015 Pagina 1/16 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Individuele Keuzen in

Nadere informatie

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (1e kwartaal-2018) 0

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (1e kwartaal-2018) 0 Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (1e kwartaal-2018) 0 Gebruikerstevredenheid P-Direkt We willen graag weten wat gebruikers vinden van onze dienstverlening. Daarom doen we hier onderzoek naar.

Nadere informatie

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (eerste kwartaal-2017) 1

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (eerste kwartaal-2017) 1 Gebruikerstevredenheid P-Direkt We willen graag weten wat gebruikers vinden van onze dienstverlening. Daarom doen we hier onderzoek naar. Inzichten die uit het gebruikersonderzoek voortkomen, gebruiken

Nadere informatie

Gebruikerstevredenheid P-Direkt

Gebruikerstevredenheid P-Direkt Gebruikerstevredenheid P-Direkt We willen graag weten wat gebruikers vinden van onze dienstverlening. Daarom doen we hier onderzoek naar. Inzichten die uit het gebruikersonderzoek voortkomen, gebruiken

Nadere informatie

Gebruikerstevredenheid P-Direkt Wie hebben de enquête ingevuld? Een 7,0 in het tweede kwartaal van 2017

Gebruikerstevredenheid P-Direkt Wie hebben de enquête ingevuld? Een 7,0 in het tweede kwartaal van 2017 Gebruikerstevredenheid P-Direkt We willen graag weten wat gebruikers vinden van onze dienstverlening. Daarom doen we hier onderzoek naar. Inzichten die uit het gebruikersonderzoek voortkomen, gebruiken

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

De volledige HR- en salarisadministratie overzichtelijk en papierloos in één Online pakket

De volledige HR- en salarisadministratie overzichtelijk en papierloos in één Online pakket De volledige HR- en salarisadministratie overzichtelijk en papierloos in één Online pakket Uw personeels- en salarisadministratie zijn van groot belang voor uw bedrijf en uw personeel. Om er voor te zorgen

Nadere informatie

IKTO 2018 opmerkingen en suggesties

IKTO 2018 opmerkingen en suggesties Gebruikersondersteuning Inhoudelijk Techniek Randvoorwaarden klik op een symbool om de toelichting te lezen. Kennisniveau Gebruikers hebben verschillen in het kennisniveau tussen de medewerkers van het

Nadere informatie

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik inloggen?

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding Mobiel Bankieren app

Handleiding Mobiel Bankieren app Handleiding Mobiel Bankieren app Inleiding 2/34 De schermafbeeldingen zijn gebaseerd op het ios van Apple en zijn gemaakt met een iphone 6. Op een Android of Windows Phone zien de schermafbeeldingen er

Nadere informatie

Mijn zorg online kindergeneeskunde e-zorg Kanjers

Mijn zorg online kindergeneeskunde e-zorg Kanjers Mijn zorg online kindergeneeskunde e-zorg Kanjers Ziekenhuis Gelderse Vallei Jij bent aangemeld voor het online zorg programma Kanjers. In deze folder leggen wij uit hoe het programma werkt en hoe je het

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Introductie P-Direkt rapporten

Introductie P-Direkt rapporten Welkom Welkom bij P-direkt Introductie P-Direkt rapporten Doel Introductie van de P-Direkt rapporten; Inzicht op de inhoud van de P-Direkt rapporten; Enkele tips n tricks bij het gebruik van de rapporten.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld,

Nadere informatie

Je kunt ESS op twee manieren bereiken: via een webpagina en via en app op je smartphone.

Je kunt ESS op twee manieren bereiken: via een webpagina en via en app op je smartphone. Instructie Employee Self Service (ESS) Versie 22-6-2015 ESS wordt onder ander gebruikt om digitaal de loonstroken aan te bieden. Deze service heeft echter nog meer mogelijkheden voor de toekomst zoals

Nadere informatie

e-zorg Het digitale werkboek Kindergeneeskunde

e-zorg Het digitale werkboek Kindergeneeskunde e-zorg Het digitale werkboek Kindergeneeskunde Ziekenhuis Gelderse Vallei Jij doet mee aan één van de programma s voor kinderen/tieners met overgewicht of obesitas. Bij elk programma maken we gebruik van

Nadere informatie

Instructie inloggen loonstroken KendR

Instructie inloggen loonstroken KendR Instructie inloggen loonstroken KendR De eerste keer inloggen moet op een pc of laptop (kan niet op telefoon of tablet) Ga in je webbrowser naar: https://psonline.unit4saas.com/25000823 Of ga naar www.kendr.nl

Nadere informatie

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Mijn VieCuri De regie op uw zorg steeds meer in eigen hand gemakkelijk veilig handig thuis Met MijnVieCuri heb ik de regie steeds

Nadere informatie

Handleiding Mobiel Bankieren app

Handleiding Mobiel Bankieren app Handleiding Mobiel Bankieren app Ik maak u graag wegwijs lkom! Wordt geladen Dit is versie 1.3. De meest recente versie vindt u op regiobank.nl/internetbankieren. Wij zijn uw bank. Inhoud 2 1 Aanmelden

Nadere informatie

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Mijn VieCuri De regie op uw zorg steeds meer in eigen hand gemakkelijk veilig handig thuis Met MijnVieCuri heb ik de regie steeds

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

KALB Salarisportal. Handleiding voor werknemers. Uitgebreid

KALB Salarisportal. Handleiding voor werknemers. Uitgebreid KALB Salarisportal Handleiding voor werknemers Uitgebreid Versie 20160124 Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 HET AANMAKEN VAN UW INLOG ACCOUNT... 3 INLOGGEN OP DE SALARISPORTAL... 4 UW SALARISSPECIFICATIE

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. Mobiele versie (smartphone en tablet)

Handleiding mijndienstrooster. Mobiele versie (smartphone en tablet) Handleiding mijndienstrooster Mobiele versie (smartphone en tablet) versie 1.0 mei 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Menu...4 Rooster...6... 6 Rooster... 6 Lijst... 7 Agenda... 8 Zelfroosteren...9

Nadere informatie

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werknemer

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werknemer B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werknemer Voorwoord Beste relatie, Bedankt voor uw keuze om met B-OnLine HRM aan de slag te gaan. Het eerste gedeelte van deze handleiding bevat de instructies gericht

Nadere informatie

SchoolWapps handleiding voor ouders

SchoolWapps handleiding voor ouders SchoolWapps handleiding voor ouders Met SchoolWapps blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen van uw kind en de school. Bekijk de website op uw telefoon of tablet of maak gebruik van de SchoolApp

Nadere informatie

SchoolWapps handleiding voor ouders

SchoolWapps handleiding voor ouders SchoolWapps handleiding voor ouders Met SchoolWapps blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen van uw kind en de school. Bekijk de website op uw telefoon of tablet of maak gebruik van de SchoolApp

Nadere informatie

Instructie gebruik Employee Self Service/App werknemerloket

Instructie gebruik Employee Self Service/App werknemerloket Instructie gebruik Employee Self Service/App werknemerloket Inhoudsopgave 1. Instructie Employee Self Service... 3 2. Wachtwoord wijzigen... 8 3. Gebruikersnaam wijzigen... 8 4. Wachtwoord kwijt?... 9

Nadere informatie

Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login

Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Inhoudsopgave - het aanmaken van uw inlog account 02 - een eerste keer inloggen 03 - het scherm na het inloggen 04 - uw salarisspecificatie s en jaaropgaven

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Jouw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

1. Adviseert u Villa Vlinderhof om door te gaan met het ouderportaal Schoudercom?

1. Adviseert u Villa Vlinderhof om door te gaan met het ouderportaal Schoudercom? Enquête Schoudercom ouders 1. Adviseert u Villa Vlinderhof om door te gaan met het ouderportaal Schoudercom? Aantal respondenten: 200 / 405 (49,4%) Antwoorden # % a ja 165 82,5% b nee 14 7,0% c maakt me

Nadere informatie

Handleiding Kickertje app voor ouders

Handleiding Kickertje app voor ouders Handleiding Kickertje app voor ouders Inleiding t Kickertje heeft gekozen voor Konnect! De app en ouderportaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

HANDLEIDING LW GO COA LIVEWORDS 2019

HANDLEIDING LW GO COA LIVEWORDS 2019 HANDLEIDING LW GO COA LIVEWORDS 2019 Handleiding LW GO COA 2019 LW Versie 7.0 29-03-2019 LW GO COA voor de Zorg Asielzoekers Wanneer u als zorgverlener wel eens gebruikt maakt van een tolk voor een asielzoeker

Nadere informatie

Handleiding Mobiel Bankieren

Handleiding Mobiel Bankieren Handleiding Mobiel Bankieren Ik maak u graag wegwijs lkom! Wordt geladen Dit is versie 1.4. De meest recente versie vindt u op regiobank.nl/internetbankieren. Uw bank dichtbij. 2 Inhoud 1 Aanmelden 4 2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Monty Hulpverlener App voor ios en Android

Gebruikershandleiding Monty Hulpverlener App voor ios en Android Gebruikershandleiding Monty Hulpverlener App voor ios en Android Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld,

Nadere informatie

Snel aan de slag met Regelhulp

Snel aan de slag met Regelhulp HANDLEIDING Snel aan de slag met Regelhulp Datum 17 oktober 2018 Snel aan de slag met Regelhulp 17 oktober 2018 Inhoud Inleiding 5 1 Inloggen 7 2 Algemene informatie bewerken 9 3 Specifieke informatie

Nadere informatie

WORKSHOP PERSONEELSZORG SECTORDAG OVERHEID 2018

WORKSHOP PERSONEELSZORG SECTORDAG OVERHEID 2018 WORKSHOP PERSONEELSZORG SECTORDAG OVERHEID 2018 WELKOM Workshop Zorg voor personeel: zo kan het ook! Monique Versteeg (beleidsadviseur Rijk) Fred Peeters (sectorbestuur FNV Overheid) 2 WAT GAAN WE DOEN?

Nadere informatie

MijnZGV Gedreven door kennis Gericht op gezondheid www.geldersevallei.nl/mijnzgv MijnZGV is uw persoonlijke, online patiëntenportaal. Via een beveiligd onderdeel op www.geldersevallei.nl heeft u inzage

Nadere informatie

Privacyverklaring Helanus B.V.

Privacyverklaring Helanus B.V. Privacyverklaring Helanus B.V. Helanus B.V. is het bedrijf achter de Moeiteloze Manager en al zijn activiteiten. Helanus B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven

Nadere informatie

Waarom we je gegevens verwerken en bewaartermijnen Mijn OR Succes verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Waarom we je gegevens verwerken en bewaartermijnen Mijn OR Succes verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen: Privacyverklaring Mijn OR Succes 22 mei 2018 We willen je graag vertellen hoe we omgaan met je privacy. In dit document lees je welke gegevens we verwerken en hoe we daarmee omgaan. Mijn OR Succes is verantwoordelijk

Nadere informatie

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor.

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor. SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruikt gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar

Nadere informatie

SnelStart Gids. Studenten. SnelStart Gids -Studenten. Versie: 1.3 Datum:

SnelStart Gids. Studenten. SnelStart Gids -Studenten. Versie: 1.3 Datum: SnelStart Gids Studenten Versie: 1.3 Datum: 05.09.2016 Auteur: Co py ri g hts: Classificatie: Dennis Carroll ROC Gilde O p leidin g en Al g emeen SnelStart Gids -Studenten 1. Studentenportaal Vanaf dit

Nadere informatie

Efficiënter werken? Dat kan met Salariszaken!

Efficiënter werken? Dat kan met Salariszaken! Efficiënter werken? Dat kan met Salariszaken! Met de online diensten van Salariszaken heeft u altijd toegang en overzicht. Dit is makkelijk, efficiënt en bespaart tijd en geld. Mocht het nodig zijn, dan

Nadere informatie

Aan ouders en verzorgers van nieuwe leerlingen. Bunnik, 12 september Betreft: ouderportaal Social Schools 3.0. Beste ouder/verzorger,

Aan ouders en verzorgers van nieuwe leerlingen. Bunnik, 12 september Betreft: ouderportaal Social Schools 3.0. Beste ouder/verzorger, Aan ouders en verzorgers van nieuwe leerlingen Bunnik, 12 september 2018 Betreft: ouderportaal Social Schools 3.0 Beste ouder/verzorger, We werken met het communicatieplatform van Social Schools. Social

Nadere informatie

CHECK UW DOSSIER OP MijnZGT. Ga naar zgt.nl/mijnzgt en log in met DigiD

CHECK UW DOSSIER OP MijnZGT. Ga naar zgt.nl/mijnzgt en log in met DigiD CHECK UW DOSSIER OP MijnZGT Ga naar zgt.nl/mijnzgt en log in met DigiD MijnZGT is het patiëntenportaal van ZGT. U kunt op MijnZGT via uw computer, tablet of telefoon delen van uw medisch dossier in ons

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in het onderwijs. Studenten schooljaar 14/15 Willem van Dinther

Digitale ondersteuning in het onderwijs. Studenten schooljaar 14/15 Willem van Dinther Digitale ondersteuning in het onderwijs Studenten schooljaar 14/15 Deze instructie geeft online uitleg over Draadloze netwerken en het wijzigen van je wachtwoord Het inzien van je lesrooster. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding ONS-Zorgt app. v1.0

Handleiding ONS-Zorgt app. v1.0 v1.0 Handleiding ONS-Zorgt app INHOUDSOPGAVE Verbinden met ONS 4 Menu (Wanneer ingelogd) 5 Functionaliteiten 6 Home 6 Instellingen 7 Profielfoto wijzigen 7 Pushnotificaties beheren 7 Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Account activeren

Hoofdstuk 1: Account activeren Smartschool voor ouders Hoofdstuk 1: Account activeren Instellen van je wachtwoord Stap 1 Surf naar https://sintlievenscollege.smartschool.be, door dit adres in te tikken

Nadere informatie

OP AFSTAND ALLES ONDER CONTROLE. KORTE HANDLEIDING: REMOTE SERVICES.

OP AFSTAND ALLES ONDER CONTROLE. KORTE HANDLEIDING: REMOTE SERVICES. BMW ConnectedDrive www.bmw.nl/ connecteddrive BMW maakt rijden geweldig OP AFSTAND ALLES ONDER CONTROLE. KORTE HANDLEIDING: REMOTE SERVICES. REMOTE SERVICES. Wat zijn BMW Remote Services? Met Remote Services

Nadere informatie

In dit document vindt u een aantal korte instructies om u te helpen bij uw start met SchouderCom.

In dit document vindt u een aantal korte instructies om u te helpen bij uw start met SchouderCom. Beste ouder(s), verzorger(s), In dit document vindt u een aantal korte instructies om u te helpen bij uw start met SchouderCom. Account aanmaken Iedere ouder ontvangt een uitnodigingsmail van SchouderCom.

Nadere informatie

Introductie voor ouders. Account aanmaken

Introductie voor ouders. Account aanmaken Introductie voor ouders Uw school zal voortaan via SchouderCom met u communiceren en nodigt u uit om hiervoor een account aan te maken. Het gebruik van SchouderCom heeft diverse voordelen: Al uw schoolcommunicatie

Nadere informatie

ESJ SALARISADVIESBUREAU HANDLEIDING ONLINE SALARISPORTAL WERKNEMER LOGIN LOONSTROOK- VIEWER

ESJ SALARISADVIESBUREAU HANDLEIDING ONLINE SALARISPORTAL WERKNEMER LOGIN LOONSTROOK- VIEWER ESJ SALARISADVIESBUREAU HANDLEIDING ONLINE SALARISPORTAL WERKNEMER LOGIN LOONSTROOK- VIEWER Inhoudsopgave Het aanmaken van uw inlog account 02 Een eerste keer inloggen 03 Uw salarisspecificatie inzien

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Memo enquête P Direkt.nl: de uitkomsten

Memo enquête P Direkt.nl: de uitkomsten Memo enquête P Direkt.nl: de uitkomsten Tussen 1 juni en 1 september 2018 hebben we een enquête uitgezet op www.p-direkt.nl (voorbeeld, zie pagina 5). In deze periode hebben 242 bezoekers de enquête ingevuld.

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Snel-klik functies... 5 4. Postvak...

Nadere informatie

Als ouder heeft u veel invloed op het leerproces van uw. kind. Daarom is het belangrijk dat u een actueel beeld heeft

Als ouder heeft u veel invloed op het leerproces van uw. kind. Daarom is het belangrijk dat u een actueel beeld heeft Beste ouder, Als ouder heeft u veel invloed op het leerproces van uw kind. Daarom is het belangrijk dat u een actueel beeld heeft van waaraan gewerkt wordt in de klas. De Duif gebruikt Social Schools om

Nadere informatie

Handleiding OuderApp voor ouders Peuteropvang

Handleiding OuderApp voor ouders Peuteropvang Handleiding OuderApp voor ouders Peuteropvang Inhoud 1 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Snel-klik

Nadere informatie

Handleiding leerkrachten

Handleiding leerkrachten Handleiding leerkrachten IPPON - InvalPool Inhoud Handleiding voor Invallers...3 In- en uitloggen...4 Inloggen...4 Wachtwoord wijzigen...4 Wat als inloggen niet lukt?...4 Uitloggen...4 Home...4 Besturen...5

Nadere informatie

Privacyverklaring LinMotion

Privacyverklaring LinMotion Privacyverklaring LinMotion Copyright 2018, Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Het Antoniuscollege maakt gebruik van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar onderwijshistorie

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Privacyverklaring Crealab16

Privacyverklaring Crealab16 Privacyverklaring Crealab16 15 juli 2019 We willen je graag vertellen hoe we omgaan met je privacy. In dit document lees je welke gegevens we verwerken en hoe we daarmee omgaan. Crealab16 (zijnde Anneke

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Juli 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

Privacy reglement Contactgegevens: Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken:

Privacy reglement Contactgegevens: Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken: PRIVACY REGELEMENT Privacy reglement Ann van den Assem Verliesbegeleiding / Oud zeer de baas / Je keuzes vol uit leven, gevestigd in Kaatsheuvel aan Zuidhollandsedijk 41, 5171 TK - vertegenwoordigd door

Nadere informatie

HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP

HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP HANDLEIDING Belle Fleur Konnect APP Gebruik van de Belle Fleur Konnect App Deze korte handleiding gaat specifiek over de werking van de Belle fleur Konnect App! De app is te downloaden in de Google Play

Nadere informatie

Mijn Senzer De persoonlijke online omgeving voor medewerkers van Senzer

Mijn Senzer De persoonlijke online omgeving voor medewerkers van Senzer Mijn Senzer De persoonlijke online omgeving voor medewerkers van Senzer Senzer gaat over op Mijn.Senzer.nl Wat is Mijn.Senzer.nl? Dit is een website waar je jouw salarisstroken, jaaropgaven en onder andere

Nadere informatie

Inleiding. Verschil browser en app. Ruilen of extra dagdelen. Vragen of problemen? Mijn KOW Handleiding Ouderportaal

Inleiding. Verschil browser en app. Ruilen of extra dagdelen. Vragen of problemen? Mijn KOW Handleiding Ouderportaal Inleiding Benieuwd wat uw kind meemaakt bij het kinderdagverblijf, de peutergroep/peuterspeelzaal of de buitenschoolse opvang? Dan hebben we goed nieuws! U kunt dit bekijken in het digitale portaal Mijn

Nadere informatie

SKYLINE HYPOTHEKEN PRIVACYVERKLARING

SKYLINE HYPOTHEKEN PRIVACYVERKLARING SKYLINE HYPOTHEKEN PRIVACYVERKLARING 1 PRIVACYVERKLARING Skyline Hypotheken respecteert uw privacy en doet er alles aan om deze te beschermen. Hieronder leest u hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Vragenlijsten Dagboeken

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

- Verwerken van gegevens

- Verwerken van gegevens Privacyverklaring website De Hypotheekadviseur - en alle met haar in de groep verbonden onderdelen- respecteert uw privacy en doet er alles aan om deze te beschermen. Hieronder leest u hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Handleiding KNLTB.Club app

Handleiding KNLTB.Club app Handleiding KNLTB.Club app In deze handleiding wordt op summiere wijze uitleg gedaan over de KNLTB.Club app. Voor uitgebreide informatie zal worden verwezen naar informatiepagina's op de website van de

Nadere informatie

4. Kan ik meerdere gebruikersaccounts aanvragen? (bijvoorbeeld voor gescheiden ouders)

4. Kan ik meerdere gebruikersaccounts aanvragen? (bijvoorbeeld voor gescheiden ouders) Inloggen 1. Hoe log ik in? Ga naar: https://kinderopvangwalcheren.flexkids.nl en vul uw persoonlijke inloggegevens in. Bestaande klanten krijgen deze eind februari 2017 via de mail. Nieuwe klanten krijgen

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Responder app 1. App downloaden 2 2. Inloggen en uitloggen 3 3. Inkomende alarmmeldingen 4 4. Alarmhistorie 6 5. Positie opvragen 7 6. Mijn profiel 8 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Uren indienen Flexwrapp

Uren indienen Flexwrapp Uren indienen Flexwrapp Download de App Flexwrapp in de Appstore of in de Google Play Store of ga naar www.flexwrapp.nl Pander en Lier werkt o.a. met het digitaal ondertekenen van documenten met Flexwrapp.

Nadere informatie

AfsprakenApp is een initiatief van Intramed, in samenwerking met Appsotheek. Een abonnement aanvragen? Ga naar www.afsprakenapp.nl

AfsprakenApp is een initiatief van Intramed, in samenwerking met Appsotheek. Een abonnement aanvragen? Ga naar www.afsprakenapp.nl De AfsprakenApp is een slimme reminderservice, die is gekoppeld aan uw Intramed agenda. Patiënten ontvangen automatisch afspraakherinneringen, waarmee de noshows worden verminderd en de therapietrouw wordt

Nadere informatie

Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app. Aanleiding. Wat betekent het voor u als ouder?

Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app. Aanleiding. Wat betekent het voor u als ouder? Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app Aanleiding Als organisatie streven we ernaar de opvang en de communicatie met ouders verder te optimaliseren. Om dit te kunnen realiseren, gaan we samenwerken

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Uw privacy, Onze verantwoordelijkheid. Privacyverklaring: Inleiding

Uw privacy, Onze verantwoordelijkheid. Privacyverklaring: Inleiding Uw privacy, Onze verantwoordelijkheid Privacyverklaring: Inleiding Bundled biedt verschillende diensten aan. Voor het goed functioneren van deze diensten is het in sommige gevallen nodig om persoonsgegevens

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Deze verklaring is alleen van toepassing op de website en de subdomeinen, maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt.

Deze verklaring is alleen van toepassing op de website   en de subdomeinen, maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt. Privacyverklaring Your Healthy Life is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Op deze pagina zie je wat er gebeurt met gegevens die jij aan

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 4 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 4 3. Mijn kind... 5 3.1 Foto s... 5 3.2 Dagboek... 5 3.3 Belangrijke functies... 5 4. Postvak...

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal. Jaamo Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 -

Handleiding Ouderportaal. Jaamo Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 - Handleiding Ouderportaal Jaamo 02-2019 WWW.JAAMO.NL Jaamo - Handleiding ouderportaal - 0 - Inhoudsopgave Nr. Onderwerp Blz. - Introductie 2 1 Inloggen en gebruikersgegevens 3 2 Contracten tijdens het inschrijven

Nadere informatie

Handleiding OuderApp

Handleiding OuderApp Handleiding OuderApp Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebruik van de app... 3 2.1 Voor de eerste keer inloggen... 3 3. Mijn kind... 4 3.1 Foto s... 4 3.2 Dagboek... 4 3.3 Snel-klik functies... 4 4. Postvak...

Nadere informatie

IN-, DOOR- EN UITSTROOM [IDU] HET PROCES MOEST BETER! Door <naam en functie> <Plaats en datum>

IN-, DOOR- EN UITSTROOM [IDU] HET PROCES MOEST BETER! Door <naam en functie> <Plaats en datum> IN-, DOOR- EN UITSTROOM [IDU] HET PROCES MOEST BETER! Door HET PROCES AANLEIDING Veel fouten en gedoe en lange doorlooptijden in het regelen van voorzieningen bij in-,

Nadere informatie

Aangenaam! Landerd. Een boekje over service

Aangenaam! Landerd. Een boekje over service Aangenaam! Landerd Een boekje over service 1 Welkom bij de gemeente Landerd De gemeente Landerd heeft ongeveer 15.000 inwoners. Alle inwoners hebben te maken met de gemeente Landerd. Zij zijn net als u:

Nadere informatie

Handleiding Safetycare Alarm app

Handleiding Safetycare Alarm app Handleiding Safetycare Alarm app Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Safetycare alarm app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld om u in staat te stellen

Nadere informatie