Nieuwe aankondiging toevoegen. U komt op een pagina met de opties voor de aankondiging.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe aankondiging toevoegen. U komt op een pagina met de opties voor de aankondiging."

Transcriptie

1 Aankondigingen module De aankondigingen module geeft een lijst weer van aankondigingen die bestaan uit een titel een korte omschrijving. De lees verder link kan linken naar een bestand, pagina of een andere website. Tevens kan optioneel een publicatiedatum en een verloopdatum weergegeven worden. Aankondigingen worden standaard gesorteerd van nieuwste naar oudste mededeling, tenzij een andere volgorde wordt aangegeven. Afb. 1 de module aankondigingen Nieuwe aankondiging toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de aankondigingen module. Stap 2: Klik linksonder op Nieuwe aankondiging toevoegen. Afb. 2 klik op nieuwe aankondiging toevoegen U komt op een pagina met de opties voor de aankondiging. Stap 3: Geef bij Titel een titel voor uw aankondiging, verplicht veld. Stap 4: Optioneel kunt u een Afbeelding weergeven bij uw aankondiging. U heeft daarbij de volgende keuzes: a. Geen (standaard) geen afbeelding. b. URL vul het webadres in van een afbeelding op een andere website. c. Bestand een bestand van uw eigen website. Stap 5: Omschrijving kunt u een beschrijving geven van de aankondiging, verplicht veld. Stap 6: Link Geef aan waar de lees verder tekst naar heen moet verwijzen. a. Geen (standaard) geeft automatisch een link naar de homepagina. b. URL link naar een andere website. c. Pagina link naar een pagina op uw website. d. Bestand link naar een bestand op uw server. e. Gebruiker link naar een profiel van een gebruiker. Stap 7: Overige opties: a. Aantal kliks op deze link bijhouden? b. Leg voor elke klik op de link vast door welke gebruiker, datum en tijd dit gedaan is? c. Link in nieuw venster openen?

2 Optioneel kunt u bij publicatiedatum de datum aangeven tot wanneer de aankondiging zichtbaar is en/of een Vervaldatum tot wanneer de aankondiging zichtbaar is. Voer deze handmatig in op de volgende wijze : [dag] [maand] [jaar] bijvoorbeeld Of door op kalender naast het veld publicatiedatum of vervaldatum te klikken. Afb. 3 selecteer een datum Er verschijnt een pop up venster waarin u een datum kunt kiezen. De huidige datum is oranje. d. Klik links of rechtsboven op de maandnamen om een maand terug of verder te gaan. e. Klik links of rechtsboven op de jaartallen om een jaar terug of verder te gaan. f. Om terug te gaan naar de huidige datum, klik op Vandaag. g. Klik op een dag in de kalender om de datum te selecteren. Afb. 4 de tijd aangeven U kunt daarbij ook nog de tijd aangeven aan met de onderste twee velden (zie afbeelding 4) Stap 8: Weergave volgorde de aankondigingen worden automatisch gesorteerd aan de hand van de sorteerindex aangegeven in de instellingen. Wilt u een handmatige sorteervolgorde, geef dan hier met een cijfer aan op welke plaats deze aankondiging moet staan Waarbij 0 op de eerste plek is 1 op de tweede plek, 2 op de derde plek enzovoorts. Opslaan Stap 9: Klik op Bijwerken.

3 Aankondiging verwijderen Aankondiging instellingen openen Stap 1: Ga naar de pagina met de aankondigingen module. Stap 2: Klik op het potloodje naast de aankondiging die u wilt verwijderen. Afb. 1 klik op het potloodje naast de aankondiging U komt op een pagina met de instellingen voor de aankondiging. Verwijderen Stap 3: Scroll helemaal naar beneden en klik op Verwijderen. Er verschijnt een melding in beeld. Afb. 2 klik op verwijderen Stap 4: Klik op OK om te bevestigen. De aankondiging is nu verwijderd.

4 Aankondigingen instellingen In deze handleiding leert u onder andere de sorteervolgorde aan te passen en de lees verder link te verwijderen. Deze handleiding legt niet stap voor stap de instellingen uit, maar geeft een uitleg over elke instelling. Aankondigingen instellingen openen Stap 1: Ga naar de pagina met de aankondigingen module. Stap 2: Klik onderaan de aankondigingen op Instellingen. Afb. 1 klik onderaan op instellingen U komt op een pagina met de module instellingen. Stap 3: Scroll helemaal naar beneden tot het kopje Instellingen voor Aankondigingen. Hier staan alle instellingen specifiek voor de aankondigingen module. Aankondigingen instellingen Historie (Dagen) geef het aantal dagen op dat een aankondiging zichtbaar moet zijn. Standaard staat hier geen limiet op. Standaard weergave Geef aan welke aankondigingen zichtbaar zijn, waarbij er gekeken wordt naar de publicatiedatum en of vervaldatum: o Geldige huidige datum is nog voor de verloopdatum en de publicatiedatum is al geweest. o Verlopen verloopdatum is al geweest. o Toekomstige huidige datum is nog voor de publicatiedatum. o Alle laat alles zien ongeacht publicatie of verloopdatum. Omschrijving lengte (Zoeken & RSS): lengte in aantal tekens van de omschrijving zoals weergegeven in de zoekresultaten en RSS feeds. Met 0 geeft u het maximale aantal karakters aan: Sjablonen indien u bekend bent met HTML kunt u in de volgende vier velden de weergave van de aankondigingen wijzigen. Een van de wijzigingen die u kunt doen is het verwijderen van de lees verder tekst. Deze link is dan in geen enkele aankondiging meer zichtbaar. Het verwijderen van de link kan door de volgende code te verwijderen: <a href="[url]" target="[newwindow]">[more]</a> laat de <br> aan het einde staan Wilt u dat de publicatiedatum niet zichtbaar is? Verwijder dan de volgende code: [PUBLISHDATE] Opslaan Wilt u het sjabloon weer terug in de originele versie? Klik dan rechts van het veld op de link Laad Standaard. Stap 4: Klik helemaal onderaan op Bijwerken.

5 Documenten module Met de documenten module kunt u documenten op een handige wijze op uw website presenteren. Denk daarbij aan documenten zoals word bestanden, pdf jes en afbeeldingen. Die worden in een lijst weergegeven en kunnen door gebruikers van uw website worden gedownload. Ook kunt u aangeven welke informatie hierbij weergegeven wordt: zoals grootte, aantal kliks, wijzigingsdatum enzovoorts (zie Afb. 1). U kunt linken naar een bestand dat al op uw website staat of een nieuw bestand toevoegen. Afb. 1 de documenten module Nieuw document toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de document module. Stap 2: Klik linksonder op Nieuw Document toevoegen U komt op een pagina met opties voor het document. Afb. 2 de opties voor het nieuwe document Stap 3: Vul bij titel een titel voor het document in. Stap 4: Geef bij beschrijving een beschrijving van het document.

6 Stap 5: Bij categorie kunt u optioneel zelf een categorie aan een document toekennen. Stap 6: Eigenaar geeft aan wie het document op de website heeft gezet, deze kunt u hier eventueel wijzigen. Stap 7: Selecteer een linktype: a. URL een link naar een bestand of webpagina op een andere website. b. Bestand een link naar een bestand die al op website staat of een nieuw bestand. Bestand dat al op uw server staat Stap 8: Kies bij bestandslocatie de map waarin het bestand zich bevind Stap 9: Kies bij bestandsnaam het juiste bestand uit die map Nieuw bestand Stap 10: Klik op de link nieuw bestand uploaden onder Bestandsnaam. Afb. 3 klik op nieuw bestand uploaden Er komt een nieuw veld in het venster waarmee u naar het bestand kunt uploaden: Afb. 4 het upload veld komt in het venster Stap 11: Selecteer bij Bestandslocatie de map waarin het bestand geüpload zal worden. Stap 12: Klik op bladeren. Het Bestand kiezen venster verschijnt. a. Zoek de map op uw computer met het bestand. Selecteer het bestand dat u wilt uploaden b. Klik op openen c. Klik op de link Geselecteerd bestand uploaden Overige opties Stap 13: Vink selecteer aantal kliks op deze link aan om het aantal keer dat het bestand geopend is bij te houden. Stap 14: Bij het aanvinken van Leg voor elke klik op de link vast door welke gebruiker, datum en tijd dit gedaan is? worden deze extra gegevens ook bijgehouden. Stap 15: Bij Link in nieuw venster openen? wordt het document in een ander venster geopend. Uw website blijft dan ook nog open staan. Stap 16: Indien u niets invult bij sorteerindex, worden de documenten weergegeven aan de hand van de sorteerindex die is ingesteld in de instellingen. Wilt u een andere handmatige volgorde, dan geeft u hier met een cijfer aan op welke plaats dit document in de lijst moet komen te staan. Opslaan Stap 17: Klik op bijwerken links onderaan de pagina.

7 Document verwijderen Stap 1: Ga naar de pagina met de document module. Stap 2: Klik links naast het document dat u wilt verwijderen op het potloodje U komt op een pagina met de opties voor het document. Afb. 1 klik op het potloodje naast het te verwijderen document Stap 3: Helemaal onderaan staat in het rijtje links de optie 'Verwijderen'. Klik op 'verwijderen'. Afb. 2 Klik op verwijderen Stap 4: Er verschijnt een melding in beeld. Klik op OK om te bevestigen.

8 Documenten instellingen In deze handleiding leert u hoe u de instellingen van de documenten module kunt wijzigen. Opties die u kunt kiezen zijn onder andere welke kolommen er zichtbaar zijn, de volgorde van de kolommen enzovoorts. Instellingen openen Stap 1: Ga naar de pagina met de document module. Stap 2: Klik onderaan de documenten op de knop instellingen. U komt op een pagina met de opties voor de documenten module. Afb. 1 klik op instellingen Bovenaan de pagina staan de algemene module instellingen. Onder Instellingen document module staan de specifieke instellingen voor de documenten module. De meest gebruikte opties worden hier besproken. Opslaan Standaard directory De standaard map op uw server waar de bestanden naar geüpload worden. Titel is download link Vink dit aan zodat als je op de titel klikt je het bestand kan downloaden. Kolommen weergeven Vink hier aan of uit welke kolommen zichtbaar moeten zijn in de lijst met documenten. Met de pijltjes kunt u de volgorde van de kolommen wijzigen. Als u bijvoorbeeld de beschrijving van het document zichtbaar wilt maken, vinkt u deze hier aan. Sorteren Geef aan op wat voor manier de documenten gesorteerd moeten worden. Kies onder Sorteerindex aan de hand van welke kolom er gesorteerd moet worden, dus op titel, aanmaak datum enz. Kies in het veld daarna of de sorteerwijze oplopend of aflopend moet zijn: Omhoog alfabetisch is dit A tot Z. Op datum is dit oud naar nieuw Omlaag alfabetisch is dit Z tot A. Op datum is dit nieuw naar oud Sorteren gebruikers toestaan? Zet het aan of uit dat bezoekers van uw website de documenten kunnen sorteren door op de kolommen te klikken. Stap 3: Sla uw wijzigingen op door links onderaan op Bijwerken te klikken.

9 Events module De events module is een soort online agenda. De punten op de agenda worden events genoemd. Deze events kunnen in chronologische volgorde in een lijst worden weergegeven of in een kalender, per week of per maand. Standaard wordt de module weer gegeven als een maand kalender. U kunt een event een titel, een start en eind datum/tijd geven, een beschrijving en een afbeelding. Daarnaast kunt u events dagelijks, wekelijks, maandelijks of ieder jaar weer laten terug komen. Afb. 1 de events module Nieuw event toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de events module. Stap 2: Klik rechtsboven op de volgende knop. U komt op een pagina met de opties voor het event. De event instellingen Stap 3: Geef een Titel aan het event, dit is verplicht. Stap 4: Geef eventueel bij Alle Dagen Event aan of dit event de hele dag duurt. Als u deze aanvinkt, kunt u geen tijd instellen voor dit event.

10 Stap 5: Startdatum tijd/einddatum tijd a. Geef een startdatum en begin datum op de volgende wijze: [dag] [maand] [jaar] bijvoorbeeld Of selecteer de datum door op de kalender naast het invoerveld te klikken. Er verschijnt een pop up venster waarin u een datum kunt kiezen. De huidige datum is oranje. i. Klik links of rechtsboven op de maandnamen om een maand terug of verder te gaan. ii. Klik links of rechtsboven op de jaartallen om een jaar terug of verder te gaan. iii. Om terug te gaan naar de huidige datum, klik op Vandaag. iv. Klik op een dag in de kalender om de datum te selecteren. Afb. 2 selecteer een datum b. Geef de tijd aan door een tijd te selecteren uit het uitklapmenu. c. Is de startdatum gelijk of dichtbij de einddatum, dan kunt u op Kopieer naar einddatum klikken om de gegevens te kopiëren. Stap 6: De volgende velden zij optioneel: a. Toon einddatum vink aan om de einddatum in alle weergaven te laten zien. b. Belangrijkheid selecteer de belangrijkheid. c. Categorie geef een categorie aan. Mits er categorieën zijn aangemaakt, anders wordt <Niet gespecificeerd> weergegeven. d. Plaats geef de locatie aan. Mits er locaties zijn aangemaakt, anders wordt <Niet gespecificeerd> weergegeven. e. Eigenaar geef aan wie de eigenaar is. Stap 7: Notities geef een beschrijving van het event. Dan volgen er drie opties die hierna uitvoeriger beschreven zullen worden: Herinnering versturen Toon afbeelding Terugkerend Event

11 Herinnering versturen Verstuur een e mail met een herinnering voor het event. Afb. 3 opties voor herinnering versturen Tijd voor het Event Geef aan hoeveel uren/dagen/minuten voor het event de herinnering verstuurd moet worden. E mail van Geef aan welk e mailadres te zien is als de verzender. E mail onderwerp/e mail bericht Hier zou u het onderwerp en de berichtinhoud kunnen aanpassen. Toon afbeelding Geef een afbeelding weer bij het event. Afb. 4 opties voor toon afbeelding Linktype a. URL afbeelding op een andere website, vul het webadres in. b. Bestand afbeelding op uw server. Kies de map waar de afbeelding in staat en vervolgens het juiste bestand. Breedte/Hoogte geef de afmetingen op de voor de afbeelding.

12 Terugkerend event Geef aan of het event een periodiek/wekelijks/maandelijks of jaarlijks gebeuren is, het event wordt daarmee op de kalender automatisch herhaald. Afb. 5 opties voor terugkerend event Herhaalde einddatum De datum tot wanneer het event herhaald moet worden (zie stap 5). Kies uit de volgende opties: a. Periodiek event geef aan om de hoeveel dagen/maanden/jaren een event terug komt. b. Wekelijks elke week, geef aan hoe vaak per week en op welke dagen. c. Maandelijks elke maand, er zijn twee opties: Geef de week en de dag aan. Dus eerste, tweede, derde, vierde of laatste dag van de maand en een van de dagen van de week. Bijvoorbeeld: de derde zondag in de maand. Geef een specifieke dag aan, bijvoorbeeld de 27 ste. U kunt ook de frequentie aangeven. Als u twee invult, dan is het eens in de twee maanden. d. Jaarlijks geef de datum aan (zie stap 5). Opslaan Stap 8: Klik op Bijwerken links onderaan de pagina.

13 Events locatie toevoegen Wijzig locatie openen Stap 1: Ga naar de pagina met de events module. Stap 2: Klik op het pijltje naast de titel van de module. Een menu klapt uit Stap 3: Klik op het item Wijzig Locaties. Afb. 1 klik op wijzig locaties U komt op een nieuwe pagina met de opties voor de nieuwe locatie. Locatie instellingen Afb. 2 de opties voor de locaties Stap 4: Vul bij Plaats de locatie in. Stap 5: Optioneel kunt u bij URL plattegrond het webadres invoeren van de plattegrond van de locatie. Bijvoorbeeld van googlemaps of map24. Opslaan Stap 6: Klik linksonder op Toevoegen. De locatie is nu toegevoegd en komt rechts in beeld te staan.

14 Events locatie verwijderen Wijzig locatie openen Stap 1: Ga naar de pagina met de events module. Stap 2: Klik op het pijltje naast de titel van de module. Een menu klapt uit. Stap 3: Klik op het item Wijzig Locaties. Afb. 1 klik op wijzig locaties U komt op een nieuwe pagina waar u de locaties kunt beheren Locatie verwijderen Aan de rechterkant van de pagina staan alle locaties die zijn aangemaakt. Afb. 2 de opties voor de locaties Stap 4: Klik op de kruis naast de locatie die u wilt verwijderen. Een melding komt in beeld Stap 5: Klik op OK om te bevestigen. De locatie is nu verwijderd.

15 Events categorie toevoegen Wijzig categorieën openen Stap 1: Ga naar de pagina met de events module. Stap 2: Klik op het pijltje naast de titel van de module. Een menu klapt uit. Stap 3: Klik op het item Wijzig Categorieën. Afb. 1 klik op wijzig categorieën U komt op een nieuwe pagina met de opties voor de nieuwe categorie Categorie instellingen Afb. 2 de opties voor de categorieën Stap 4: Vul bij Categorie de naam in. Stap 5: Eventueel kunt u bij Kleur en Kleur Lettertype de hexadecimale kleur invullen. Opslaan Stap 6: Klik linksonder op Toevoegen. De categorie is toegevoegd en komt rechts in beeld te staan.

16 Events categorie verwijderen Wijzig categorieën openen Stap 1: Ga naar de pagina met de events module. Stap 2: Klik op het pijltje naast de titel van de module. Een menu klapt uit. Stap 3: Klik op het item Wijzig Categorieën. Afb. 1 klik op wijzig categorieën U komt op een nieuwe pagina waar u categorieën kunt beheren. Categorie verwijderen Aan de rechterkant van de pagina staan alle categorieën die zijn aangemaakt. Afb. 2 de opties voor de categorieën Stap 4: Klik op de kruis naast de categorie die u wilt verwijderen. Een melding komt in beeld. Stap 5: Klik op OK om te bevestigen. De categorie is nu verwijderd.

17 Meest gestelde vragen module Met de meest gestelde vragen module kan de informatie waarvan u denkt dat uw bezoeker naar op zoek is weergeven. U kunt dat doen in een vraag en antwoord vorm, vandaar de naam meest gestelde vragen module. De vraag wordt weergegeven als een link. Als de bezoeker klikt op de link verschijnt het antwoord. Afb. 1 de module meest gestelde vragen Afb. 2 de module als er op een vraag geklikt is Nieuwe vraag toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de meest gestelde vragen module. Stap 2: Klik linksonder op Nieuwe vraag toevoegen. U komt op een pagina met de opties voor de vraag. Afb. 3 klik op nieuwe aankondiging toevoegen Stap 3: Indien u eerder categorieën heeft aangemaakt, kunt u bij Categorie de categorie selecteren voor de vraag. Stap 4: Vul bij Vraag en Antwoord respectievelijk de vraag en het antwoord in. Opslaan Stap 5: Klik onderaan de pagina op Update.

18 Vraag verwijderen Vraag wijzigen Stap 1: Ga naar de pagina met de meest gestelde vragen module. Stap 2: Klik boven de vraag die u wilt verwijderen op het potloodje. U komt op een pagina met de opties voor de vraag. Afb. 1 klik op het potloodje Vraag verwijderen Stap 3: Klik helemaal rechts onderaan de pagina op Stap 4: Klik op OK om te bevestigen. Delete. Er verschijnt een melding in beeld.

19 Meest gestelde vragen instellingen De instellingen die u kunt wijzigen voor de meest gestelde vragen zijn onder andere de sorteervolgorde, maar met name welke informatie de module laat zien: aantal kliks, categorie naam, categorie omschrijving, datum aangemaakt, datum gewijzigd enzovoorts. In deze handleiding leert u niet stap voor stap hoe u de instellingen moet wijzigen, maar krijgt u uitleg over de wijzigingen die u kunt maken. Instellingen openen Stap 1: Ga naar de pagina met de meest gestelde vragen module. Stap 2: Klik onderaan de module op Instellingen. U komt op een pagina met alle instellingen voor de module. Afb. 1 klik op instellingen Stap 3: Scroll helemaal naar beneden tot u bij de kop FAQs Instellingen komt. Hier staan de specifieke module instellingen. Meest gestelde vragen instellingen Standaard sortering geef aan hoe de vragen gesorteerd moeten worden. Sjabloon de volgende vier velden zijn voor het aanpassen van de weergave van de module, welke informatie er wordt weergegeven. Helaas werkt dit niet via een simpel formulier waar u dingen kunt aan of uitvinken. Als u een beetje kennis heeft van HTML en tokens kunt u hier aanpassingen maken om zo de weergave naar uw wens aan te passen. In het onderste veld staan de tokens die gebruikt kunnen worden. Op de volgende bladzijde een voorbeeld van een sjabloon dat u zou kunnen gebruiken en de standaard sjabloon.

20 Kaal vraag sjabloon Standaard vraag sjabloon <div class="normal" style="width: 100%;"> <div style="background-color: #E0E0E0; padding-bottom: 3px; "> [FAQ:QUESTION]</div></div> Kaal antwoord sjabloon <div class="normal" style="width: 100%;"><div style="border-width: thin; background-color: #E0E0E0; font-weight: bold; padding-top: 5px; padding-bottom: 5px;">Q[FAQ:INDEX]. [FAQ:QUESTION]</div><div><p>Gemaakt op: [FAQ:DATECREATED]; Gewijzigd op [FAQ:DATEMODIFIED]; [FAQ:CATEGORYNAME]</p></div></div> Standaard antwoord sjabloon <div class="normal" style="width: 100%; margin-left:12pt;"> <div>[faq:answer]</div></div> <div class="normal" style="width: 100%; margin-left: 12pt;"><div><strong>Antwoord:</strong> [FAQ:ANSWER]</div> <div style="padding-top: 6pt">Aantal maal bekeken: [FAQ:VIEWCOUNT]</div></div> Opslaan Stap 4: Nadat u de wijzigingen hebt gemaakt moet u het sjabloon opslaan. Klik hiervoor onderaan op Bijwerken.

21 Categorie toevoegen Categorieën openen Stap 1: Ga naar de pagina met de meest gestelde vragen module. Stap 2: Klik linksonder op Onderhouden Categorieën. U komt op een pagina met de categorieën. Afb. 1 klik op onderhouden categorieën Categorie toevoegen Stap 3: Klik onderaan op Add New. U komt op een pagina met de instellingen voor de nieuwe categorie. Stap 4: Geef bij Naam Categorie de naam van de categorie en een beschrijving bij Beschrijving Categorie. Beide velden zijn verplicht. Opslaan Klik onderaan de pagina op Update.

22 Categorie verwijderen Categorieën openen Stap 1: Ga naar de pagina met de meest gestelde vragen module. Stap 2: Klik linksonder op Onderhouden Categorieën. U komt op een pagina met de categorieën. Afb. 1 klik op onderhouden categorieën Categorie verwijderen Stap 3: Klik naast de categorie die u wilt verwijderen op het kruisje. Er verschijnt een melding in beeld. Stap 4: Klik op OK om te bevestigen. De categorie is verwijderd.

23 Foto toevoegen In deze handleiding leert u hoe een foto kunt toevoegen aan de fotoalbum. Dit kan in een bestaand fotoalbum of u kunt direct een nieuw album toevoegen. Om de module fotoalbum toe te voegen, zie de handleiding 'module toevoegen'. Foto toevoegen openen Stap 1: Ga naar de pagina met de fotoalbum module. Indien u een nieuwe fotoalbum module heeft toegevoegd aan een pagina, is deze nog leeg zoals als in afbeelding 1. Afb. 1 een nieuw fotoalbum Stap 2: Kik op een van de links om een foto toe te voegen, boven of onder het album, zoals aangegeven in afbeelding 1. Stap 3: Op de volgende pagina kunt u kiezen waar u de foto wilt plaatsen: in een bestaand album, of u kunt direct een nieuw album aanmaken. Afb. 2 Kies of u de foto in een bestaand album wilt plaatsen of dat u een nieuw album wilt aanmaken

24 Foto toevoegen aan een bestaand album: Stap 4: Kies het album uit het keuzemenu, door rechts op het pijltje te klikken (zie afbeelding 3) en het album te selecteren. Afb. 3 Kies een album uit het menu Stap 5: Klik op de link verder, onderaan de pagina. Afb. 4 Klik op verder Foto toevoegen aan een nieuw album: Stap 4: Klik op de radiobutton naast Maak Nieuw Album. Geef de volgende onderdelen aan: Hoofalbum: Mits u dit album onder aan album wilt laten vallen zoals bijvoorbeeld het fotoalbum maart in het hoofdalbum 2012 kiest u hier een Hoofdalbum, ander kiest u Geen hoofdalbum. Titel: Vul de titel van het album in onder titel, deze komt onder het album te staan. Beschrijving: Optioneel kunt u bij beschrijving nog een tekst toevoegen, deze tekst komt boven de foto s te staan als je op een fotoalbum klikt. Stap 5: Klik op de link verder, onderaan de pagina. Afb. 5 Klik op verder Foto( s) uploaden Stap 6: Klik op de knop 'selecteer afbeeldingen'. Een pop up venster verschijnt. Afb. 6 Klik op de knop selecteer afbeeldingen Stap 7: Zoek de map met de afbeeldingen op uw computer op die u wilt uploaden. Stap 8: Selecteer de afbeeldingen die u wilt uploaden. U kunt meerdere afbeeldingen tegelijk selecteren. Om alle afbeeldingen in een map te selecteren drukt up op CTRL + A op uw toetsenbord.

25 Afb. 7 Selecteer de afbeeldingen die u wilt toevoegen. Stap 9: Klik op openen. Stap 10: Wacht totdat het uploaden klaar is. De afbeeldingen die zijn geüpload, komen nu in beeld. Als alle afbeeldingen zijn geüpload, staat er in het witte vlak de tekst all images received. Om weer nieuwe afbeeldingen uit andere mappen toe te voegen herhaalt u de stappen 6 t/m 9. Stap 11: Klik op de link verder, onderaan de pagina als u alle afbeeldingen voor het album hebt geüpload.

26 Titel en omschrijving toevoegen Op de volgende pagina staan alle afbeeldingen die u heeft geüpload. Stap 12: Onder elke foto staat een veld titel en beschrijving. Vul indien gewenst een eigen titel en beschrijving in voor de foto s. Afb. 8 Voer een titel en omschrijving in Opslaan Stap 13: Om vervolgens alles op te slaan klikt u helemaal onderaan de pagina op alles bewaren. U ziet nu op het scherm uw nieuwe fotoalbum of het fotoalbum dat u heeft gewijzigd.

27 Foto verwijderen Foto instellingen openen Stap 1: Ga naar de pagina met het fotoalbum met de foto die u wilt verwijderen. Stap 2: Open het album door op de foto te klikken of op de titel van het album te klikken. Afb. 1 Klik op de foto of de album titel Stap 3: Klik op het potloodje onder de afbeelding die u wilt verwijderen. Er verschijnt een nieuwe pagina met de instellingen van de foto. Foto verwijderen Stap 4: Helemaal onderaan de pagina staan de acties die u bij een foto kunt uitvoeren. Klik op 'verwijderen', zie afb. 2 Afb. 2 klik op de link verwijderen

28 Opslaan Stap 5: Om vervolgens alles op te slaan klikt u helemaal onderaan op alles bewaren. U komt op een scherm met het fotoalbum waar u foto s aan heeft toegevoegd.

29 Foto instellingen wijzigen In deze handleiding leert u hoe u de gegevens van foto s, zoals de titels en omschrijvingen, in een album kunt wijzigen. Daarnaast kunt u de instellingen per foto wijzigen, deze opties zijn uitgebreider en worden in deze handleiding uitgelegd. Fotoalbum openen Stap 1: Ga naar de pagina met het fotoalbum met de foto die u wilt wijzigen. Stap 2: Open het album door op de foto te klikken of op de titel van het album te klikken. Afb. 1 Klik op de foto of de album titel Alle afbeeldingen wijzigen Stap 3: Klik boven de foto s op de link Wijzig foto s. Afb. 2 Klik op Wijzig foto's Stap 4: Alle foto s uit het album komen nu in een overzicht te staan met titel en beschrijving. Wijzig hier de titel en beschrijving voor de foto s.

30 Afb. 3 Voer een titel en omschrijving in Stap 5: Klik onderaan de pagina op alles bewaren om alles op te slaan. U ziet nu op het scherm het fotoalbum dat u heeft gewijzigd. Per afbeelding wijzigen Stap 3: Klik op het potloodje onder de afbeelding die u wilt wijzigen. Er verschijnt een nieuwe pagina met de instellingen van de foto. Hierna volgt een uitleg van de wijzigingen die u hier kunt doorvoeren.

31 Afb. 4 de instelling pagina voor foto's Velden Acties Album U kunt hier een ander album kiezen om de foto in de te plaatsen. Titel/beschrijving Vul hier eventueel een andere titel of beschrijving in. Labels Dit veld is optioneel in te vullen. Label is de Nederlandse vertaling voor tags. De ingevoerde labels kunt u terug vinden in de fotoalbum tag cloud module. Zie fotoalbum tag cloud module. Daarnaast worden deze weergegeven bij de foto als u een deze in het fotoalbum opent. Stap 4: Nadat u de velden heeft gewijzigd, klikt u rechtsonder op bijwerken om de wijzigingen op te slaan. Vervang foto (de link rechts van de foto). Vervang deze foto door een ander foto op uw computer. Bijvoorbeeld een recentere foto. De titel en omschrijving blijven gelijk. Verwijder Verwijder de foto. Stel als standaard foto voor album in De standaard instellingen voor een foto album is zo dat deze willekeurig een foto uit uw album op de voorkant laat zien. Wilt u dat het album standaard deze foto laat zien kan dat door op deze link te klikken. Bevestig uw keuze vervolgens door op OK te klikken.

32 Fotoalbum toevoegen In deze handleiding leert u hoe u een fotoalbum kunt toevoegen aan de fotoalbum module. Heeft u de fotoalbum module nog niet toegevoegd, voeg deze dan eerst nog toe, zie hiervoor 'module toevoegen'. U kunt op twee manieren een fotoalbum toevoegen. U kunt direct bij het toevoegen van een nieuwe foto een nieuw album aanmaken, of eerst een album aanmaken en daar later foto s aan toevoegen. Deze handleiding gaat van het laatste uit. Wilt u meteen foto s uploaden en een album aanmaken? Kijk dan in de handleiding 'foto s toevoegen'. Album toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de Foto album module. Stap 2: Kik op de link Voeg nieuw album toe. U komt op een nieuwe pagina waar u de album instellingen kunt invoeren. Afb. 1 Klik op voeg nieuw album toe Instellingen voor het album invoeren Stap 3: Hoofalbum: Mits u dit album onder aan album wilt laten vallen (zoals bijvoorbeeld het fotoalbum maart in het hoofdalbum 2012 ) kiest u hier een Hoofdalbum, anders kiest u Geen hoofdalbum.

33 Stap 4: Titel: Vul de titel van het album in onder titel, deze komt onder het album te staan. Stap 5: Beschrijving: Optioneel kunt u bij beschrijving nog een tekst toevoegen, deze tekst komt boven de foto s te staan als je op een fotoalbum klikt. Stap 6: Album openbaar: Vink dit aan als u de map niet zichtbaar wilt maken voor alle bezoekers van uw site. Opslaan Stap 7: Klik op bijwerken links onderaan de pagina.

34 Fotoalbum verwijderen In deze handleiding leert u hoe u een fotoalbum kunt verwijderen. U gooit hiermee dus een heel album inclusief alle foto s weg! Wilt u foto s individueel verwijderen, kijk dan bij foto s verwijderen. Als u alle fotoalbums heeft verwijderd, blijft de fotoalbum module wel op de pagina staan. Wilt u de gehele fotoalbum module van uw pagina verwijderen, kijk dan bij verwijderen van module. Album instellingen openen Stap 1: Ga naar de pagina met het fotoalbum die u wilt verwijderen. Stap 2: Kik op het potloodje naast de titel van het foto album dat u wilt verwijderen. U komt op een nieuwe pagina met de album instellingen. Afb. 1 Klik op het potloodje naast de titel Album verwijderen Stap 3: Klik onder het kopje Verwijder Album op de link 'verwijderen', zie afbeelding 2 Standaard staat Bestanden verwijderen? hierbij aangevinkt. Laat dit aangevinkt, want hiermee worden de afbeeldingen ook van uw server verwijderd. Afb. 2 Klik op verwijderen onder verwijder album Het fotoalbum is nu verwijderd. U komt weer terug op de pagina met de fotomodule.

35

36 Albums wijzigen In deze handleiding leert u over welke instellingen u aan uw albums kunt wijzigen. U kunt een aantal instellingen voor één album wijzigen en de algehele album instellingen. Beide worden behandeld. Van de algehele album instellingen worden de Basis instellingen en de Diavoorstelling instellingen uitgelegd. Hier kunt u bijvoorbeeld het uiterlijk van het fotoalbum wijzigen. Album instellingen wijzigen Stap 1: Ga naar de pagina met de fotoalbum module. Stap 2: Klik op het potloodje naast de titel van het album dat u wilt wijzigen. Afb. 1 klik op het potloodje naast de titel Er komt een nieuwe pagina tevoorschijn met de instellingen. Hierna worden de instellingen die u kunt wijzigen uitgelegd. Afb. 2 De instellingen pagina voor albums

37 Hoofdalbum Als u het album binnen een andere map wilt plaatsen, selecteert u hier de map waar hij onder moet vallen. Wilt u de map bovenaan, dus niet als submap, selecteer hier dan Geen Hoofdalbum. Titel/beschrijving Wijzig hier de titel en beschrijving. Is dit album openbaar Aangevinkt is de album voor iedereen zichtbaar. Indien uitgevinkt kunnen alleen administrators, of ingelogde gebruikers met voldoende rechten het album bekijken. Standaard foto De standaard instellingen voor een foto album is zo dat deze willekeurig een foto uit uw album laat zien. Wilt u een standaard foto voor het album kiezen, selecteer dan deze uit de lijst. Verwijderen Hiermee verwijdert u het fotoalbum. Standaard staat Bestanden verwijderen? hierbij aangevinkt. Hiermee worden de afbeeldingen bij het verwijderen van uw fotoalbum ook van de server verwijderd. Algehele album instellingen Stap 1: Ga naar de pagina met de fotoalbum module. Stap 2: Klik onder de albums op de knop instellingen. U komt op pagina met de module instellingen. Bovenaan staan de standaard module instellingen, onderaan staan de fotoalbum module specifieke instellingen, de Gallerij Instellingen. Van de Gallerij Instellingen worden hieronder de opties onder Basis Instellingen en Diavoorstellingen Instellingen behandeld. Basis instellingen De basisinstellingen van de fotoalbums: Album filteren Alleen een bepaald album in deze fotoalbum module laten zien. Aantal albums per rij Voer hier het aantal rijen albums die u naast elkaar wilt laten zien op de hoofdpagina van de fotoalbum module. Album sorteren Wijzig de volgorde waarin de albums gesorteerd worden: Bijschrift alfabetisch op de titel/bijschrift. Aanmaakdatum sorteren op de datum waarop de albums zijn aangemaakt. Aangepast sorteer op de datum waarop een album is gewijzigd. Willekeurig in onbepaalde volgorde.

38 Album sorteervolgorde Geef de wijze van sorteren aan Omhoog alfabetisch is dit A tot Z. Op datum is dit oud naar nieuw. Omlaag alfabetisch is dit Z tot A. Op datum is dit nieuw naar oud. Stijl van rand Selecteer een ander uiterlijk voor het album, hieronder staan de verschillende randstijlen: White (standaard) Black Blank Hierna volgen instellingen voor als u binnen en fotoalbum zit. Foto s per rij Geef aan hoeveel foto s ernaast elkaar mogen staan in het foto album. Foto s per pagina Geef aan hoeveel foto s er in totaal op een pagina mogen staan. Staan er meer foto s dan dit maximum in een album, dan wordt het fotoalbum in pagina s opgedeeld aan de hand van dit aantal. Sorteer naar Naam sorteer op de titel die u een foto heeft gegeven. Maak datum aan sorteer op de datum waarop een foto is toegevoegd. Datum autorisatie sorteer op de datum waarop een foto gepubliceerd is (mits autorisatie gebruikt wordt). Bestandsnaam sorteer op de naam van het bestand. Sorteer Geef de wijze van sorteren aan: Omhoog alfabetisch is dit A tot Z. Op datum is dit oud naar nieuw. Omlaag alfabetisch is dit Z tot A. Op datum is dit nieuw naar oud.

39 Diavoorstelling instellingen Bij diavoorstelling instellingen kunt u instellen wat voor diavoorstelling en opties je te zien krijgt als je op een foto klikt. Onder Soort diashow kunt u uit de volgende diashows kiezen: Lightbox (standaard) Pop up Standaard Lightbox: Bij lightbox wordt de achtergrond zwart en komt er een pop up in uw venster. Afb. 3 de lightbox instellingen De volgende opties zijn bij de Lightbox instellingen beschikbaar: Verder/Terug De toets die een gebruiker kan intoetsen om naar de volgende foto of de vorige foto te gaan. Stoppen De toets om de diavoorstelling te stoppen. Download De toets om de foto te downloaden. Dia interval Voer hier het aantal seconden dat een foto in beeld is als er op afspelen wordt geklikt. Verberg titel/beschrijving Laat de titel/beschrijving van de foto niet zien. Verberg paginering Laat de tekst Afbeelding 1 van 10 (voorbeeld aantal) niet zien. Verberg labels Laat de ingevoerde labels niet zien. Verberg download Laat de download knop niet zien.

40 Links module Met de links module kunt u een lijst van links naar andere websites of pagina s binnen uw eigen website maken. Deze links kunt u vervolgens gemakkelijk ordenen en beheren. Nieuwe link toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de link module die u wilt wijzigen. Stap 2: Klik linksonder op Link toevoegen. U komt op een pagina met de opties voor de link. Afb. 1 de opties voor de nieuwe link Stap 3: Vul bij titel de tekst voor de link in. Stap 4: Geef bij linktype aan waar u naar wil linken: a. URL een andere website. b. Pagina een pagina van uw website. c. Bestand bestand die op uw server staat. d. Gebruiker link naar de profiel van een gebruiker op uw website.

41 Bij de volgende stappen volgt een uitleg per linktype. Linktype URL Afb. 2 de specifieke opties voor de URL linktype Stap 5: Bij locatie vult u het webadres in inclusief Linktype Pagina Afb. 3 de specifieke opties voor de pagina linktype Stap 5: Selecteer de pagina waar u naar wilt linken uit de lijst. Linktype Bestand dat al op uw server staat Afb. 4 de specifieke opties voor bestand Stap 5: Selecteer bij Bestandslocatie de map van het bestand. Stap 6: Selecteer bij Bestandsnaam het juiste bestand in de map. Linktype Bestand nieuw Stap 5: Klik op de link nieuw bestand uploaden onder Bestandsnaam. Afb. 5 klik op nieuw bestand uploaden Er komt een nieuw veld in beeld: Afb. 6 het uploadveld komt in beeld

42 a. Selecteer bij Bestandslocatie de map waarin het bestand geüpload zal worden. b. Klik op 'Bladeren'. Het Bestand kiezen venster verschijnt. c. Zoek de map op uw computer met het bestand. Selecteer het bestand dat u wilt uploaden. d. Klik op 'Openen'. e. Klik op de link Geselecteerd bestand uploaden Linktype Gebruiker Afb. 7 de specifieke opties voor gebruikersnaam Stap 5: Vul de gebruikersnaam om te linken naar de profiel pagina van de gebruiker. Overige opties Stap 6: Stap 7: Stap 8: Selecteer eventueel een van de volgende drie opties: a. Vink selecteer aantal kliks op deze link aan om het aantal keren dat er op de link geklikt wordt bij te houden b. Bij Leg voor elke klik op de link vast door welke gebruiker, datum en tijd dit gedaan is? worden deze extra gegevens ook nog bijgehouden. c. Bij Link in nieuw venster openen? wordt de link in een ander venster geopend en blijft uw website ook nog open staan. Vul eventueel een omschrijving van de link in bij omschrijving. Deze omschrijving zal te lezen zijn als je met de muis over de link geen gaat. Indien u niets invult bij sorteerindex, worden de links weergegeven aan de hand van de sorteerindex die is ingesteld in de instellingen. Wilt u een andere (handmatige) volgorde, dan geeft u hier met een cijfer aan op welke plaats deze link in de lijst moet komen te staan. Opslaan Stap 9: Klik op bijwerken links onderaan de pagina.

43 Link verwijderen In deze handleiding leert u hoe u een link kunt verwijderen uit de lijst in de link module. Link verwijderen Stap 1: Ga naar de pagina met de link module die u wilt wijzigen. Klik op het potloodje naast de link die u wilt verwijderen. U komt op een pagina met de opties voor de link Afb. 1 klik op verwijderen Stap 2: Klik helemaal onderaan op Stap 3: Klik op OK om te bevestigen. verwijderen. Er verschijnt een melding in beeld.

44 Links instellingen In deze handleiding leert u hoe u de instellingen van de links module kunt wijzigen. Opties die u kunt kiezen zijn onder andere: horizontaal of verticaal weergeven, sorteervolgorde enzovoorts. Instellingen openen Stap 1: Ga naar de pagina met de links module. Stap 2: Klik onderaan de links op de knop instellingen. U komt op een pagina met de opties voor de links module. Afb. 1 klik op instellingen De instellingen Bovenaan de pagina staan de algemene module instellingen. Scroll naar beneden, onder Instellingen voor links staan de specifieke instellingen voor de links module. De meest gebruikte opties worden besproken. Afb. 2 Kijk onder 'instellingen voor links' Type weergave: de manier waarop de links worden weergegeven op de pagina Lijst Menu (uitklapmenu)

45 Lijst weergave richting: Heeft alleen invloed als de type weergave lijst is: Verticaal Horizontaal Info link weergeven: Mits er een beschrijving is gegeven komen er drie stipjes : naast de link te staan, waarna de omschrijving wordt weergegeven als er op geklikt wordt. Links omklappen: Links omklappen geeft aan of links zich aanpassen aan de breedte van een panel (dus afbreken) als de tekst niet op een regel past, of dat de links het paneel breder mogen maken. Dit heeft het volgende effect bij een horizontaal menu: Omklappen Niet omklappen Icoon weergeven: Hier kunt een afbeelding kiezen die voor elke link weergegeven wordt. Afb. 3 voorbeeld van een link lijst met een diskette icoon Opslaan Stap 3: Sla uw wijzigingen op door links onderaan op Bijwerken te klikken.

46 Enquête instellingen U kunt voor de enquête module onder andere de einddatum instellen en de resultaten zichtbaar of onzichtbaar maken. Deze handleiding legt uit welke instellingen u kunt doen in de enquête module. Instellingen openen Stap 1: Ga naar de pagina met de enquête module. Stap 2: Klik onderaan de module op Instellingen. U komt op een pagina met de module instellingen. Stap 3: Scroll helemaal naar beneden tot het kopje Instellingen voor Enquête module. Hier staan alle specifieke instellingen voor de enquête module Enquête module instellingen Opslaan Einddatum de uiterste datum tot wanneer de enquête ingevuld kan worden. Maximale grafiek breedte de maximale breedte in pixels voor de resultaat grafiek. Antwoorden bijhouden geef aan hoe het tellen van de stemmen wordt gedaan: o Antwoorden via cookie er mag één keer per computer gestemd worden (tenzij de cookie verwijderd wordt). Hiervoor hoeft een gebruiker niet in te loggen. o 1 antwoord per geregistreerde gebruiker Alleen geregistreerde gebruikers mogen één keer stemmen. Resultaten geef aan of de resultaten van de enquête door iedereen in te zien zijn of alleen voor de beheerder. Stap 4: Klik links onderaan op Bijwerken

47 Enquête module Met de enquête module kunt u enquêtes plaatsen op uw website. De resultaten worden weergegeven als een staafdiagram. Vraag toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de enquete module. Stap 2: Klik links onderaan op Nieuwe vraag toevoegen. Afb. 1 klik op nieuwe vraag toevoegen Stap 3: U komt op een pagina met de opties voor de nieuwe vraag. Vul bij Vraag uw vraag of stelling in. a. Geef bij Type aan of mensen één antwoord of meerdere antwoorden mogen selecteren. b. Geef bij Weergave volgorde aan op wat voor plaats deze vraag in de volgorde moet staan mits er meerdere vragen zijn. Waarbij 1 de eerste vraag is en 2 de tweede enz. c. Type bij Nieuwe optie een mogelijke antwoord op de vraag d. Als u wilt aangeven of een antwoord het correcte antwoord is, of een van de correcte antwoorden, vink dan Optie is correct antwoord? aan. Deze wordt bij de uitslag dan als volgt weergegeven: >het goede antwoord<. Stap 4: Klik rechtsonder het veld op Optie toevoegen. Afb. 2 klik op optie toevoegen Het antwoord is nu toegevoegd onder Opties. U kunt zo meerdere antwoorden opgeven voor een vraag. Antwoorden volgorde U kunt de volgorde van de gemaakte antwoorden nog wijzigen met de pijltjes naast het veld Opties. a. U selecteert eerst het antwoord dat u wilt verplaatsen door er op te klikken. Klik op pijltje omhoog om het antwoord omhoog te verplaatsen. Klik voor het pijltje naar beneden om het antwoord omlaag te verplaatsen.

48 Antwoorden verwijderen Om een antwoord te verwijderen: Opslaan a. Selecteer het antwoord dat u wilt verwijderen door er op te klikken. b. Klik vervolgens op het kruisje. Klik helemaal onderaan de pagina op Bijwerken om de enquête op te slaan.

49 Vraag verwijderen Om een vraag uit een enquête te verwijderen: Stap 1: Ga naar de pagina met de enquête module. Stap 2: Klik op het potloodje naast de vraag die u wilt verwijderen. U komt op een pagina met de instellingen voor de vraag Stap 3: Klik helemaal onderaan Verwijderen. Er verschijnt een melding in beeld Stap 4: Klik op OK om te bevestigen

50 Media module Met de media module kunt u filmpjes, audio en afbeeldingen op uw website plaatsen. Dit kan via een URL (webadres) verwijzing naar een andere website of u kunt de media op uw eigen site plaatsen. Media toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de media module. Stap 2: Klik op Media Instellingen. U komt op een pagina met de opties voor media. Afb. 1 klik op media instellingen Geef uw media aan Afb. 2 opties onder geef uw media aan Stap 3: Maak bij Media type een keuze uit de volgende drie opties: a. Standard file system om een bestand te kiezen dat op uw server staat, of om een bestand te uploaden. Kies bij Bestandslocatie de map waar het bestand zich bevind. Kies onder Bestandsnaam het juiste bestand. Of kies Nieuw bestand uploaden. b. Embedded Code hier kunt een embed code plakken van bijvoorbeeld youtube, vimeo of een afbeelding die ergens anders gehost staat. c. Website URL het websiteadres naar het bestand.

51 Basis Instellingen Afb. 3 de basis instellingen Stap 4: Vul bij Alternate Tekst een alternatieve tekst. Deze is voor gebruikers die video of afbeelding niet kunnen zien, vanwege bijvoorbeeld een trage internetverbinding of een visuele beperking. Dit is een verplicht veld. Stap 5: Geef optioneel een Breedte en een Hoogte aan. Deze velden zijn soms automatisch ingevuld. Stap 6: Media Uitlijning de module heeft al een standaard instelling, maar hier kunt u optioneel een andere uitlijning instellen. Instellingen voor video s Vervolgens zijn er twee opties alleen voor flash videos (van dailymotion, vimeo, youtube enz.) Auto Start Videos vink aan indien de video automatisch moet starten als de pagina geopend wordt. Loop Videos vink aan indien de video automatisch weer opnieuw moet starten als hij afgelopen is.

52 Instellingen voor afbeeldingen Deze opties zijn alleen voor afbeeldingen. U kunt uw afbeelding laten linken naar een website, een pagina van uw website of een bestand. Afb. 4 instellingen voor de afbeeldingen Opslaan Maak een keuze bij Link type waar u uw afbeelding naar wilt laten linken: a. URL een andere website. Bij locatie vult u het webadres in inclusief b. Pagina een pagina van uw website. Selecteer de pagina waar u naar wilt linken uit de lijst. c. Bestand bestand die op uw server staat. Selecteer bij Bestandslocatie de map van het bestand. Selecteer bij Bestandsnaam het juiste bestand in de map. Selecteer optioneel een van de volgende twee opties: d. Vink selecteer aantal kliks op deze link aan om het aantal keren dat er op de link geklikt wordt bij te houden. e. Bij Link in nieuw venster openen? wordt de link in een ander venster geopend en blijft uw website ook nog open staan. Stap 7: Klik onderaan op Bijwerken.

53 Formulier en lijst module Met de formulier en lijst module kunt u een formulier maken die door de bezoeker is in te vullen. Het meest gebruikte formulier wat u overwegend op een website zal vinden is een contact formulier. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met de formulier module. Eigenlijk teveel om te beschrijven in deze handleiding. Met de formulier en lijstmodule maakt u een tabel aan waarbij u de kolommen kunt definiëren. Soort kolommen zijn bijvoorbeeld afbeelding, tijd, decimaal, waar/niet waar en download. U kunt kolommen een standaard waarde geven en aangeven of een kolom vereist of optioneel is. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een contactformulier voor uw website kunt aanmaken. De berichten die via het contactformulier door bezoekers worden achterlaten, worden opgeslagen in de database en kunt u op de website bekijken. Nieuwe formulier toevoegen Stap 1: Ga naar de pagina met de Formulier en lijst module. Stap 2: Klik links onderaan op Formulier en Lijst Configuratie. Afb. 1 klik op formulier en lijst configuratie Stap 3: U komt op een pagina waar u het formulier kunt instellen. Klik op Nieuwe Kolom toevoegen Afb. 2 klik op nieuwe kolom toevoegen Stap 4: Er verschijnen een aantal nieuwe velden in beeld Geef onder Titel de naam die naast het veld komt te staan. In het voorbeeld is dat naam

54 Afb. 3 vul een titel in Stap 5: Kies uit het keuzemenu onder Type wat voor type veld u wilt hebben. Dat is in het voorbeeld Tekst. Afb. 4 klik op tekst De volgende veld types zijn mogelijk: a. Afbeelding laat een afbeelding zien. b. Berekende kolom vul een reguliere expressie in die een cijfer laat zien aan de gebruiker. c. Datum geeft een datum weer. d. Datum/Tijd geeft een datum en een tijd weer. e. Decimaal geef weer of vul in een getal met twee decimalen achter de komma. f. Downloaden selecteer en laat een bestand voor download zien. g. E mail vul in of laat zien een e mailadres. h. Integer vul in of laat zien een afgerond getal(geen decimalen achter de komma). i. Link Gebruikersprofiel vul een gebruikersnaam in om een link weer te geven naar een gebruikersprofiel. j. Look Up. k. Seperator geeft een lijn weer om verschillende elementen in de lijst of het formulier te scheiden. l. Tekst geeft een tekstveld weer, dit is de standaard optie. m. Tekst met opmaak (HTML) naast gewone tekst, mag in dit veld ook HTML ingevoerd worden. n. Tijd geeft tijd weer. o. URL vul in en geef weer een webadres. p. Valuta geef een wisselkoers aan. q. Waar/Onwaar Vul in en geef weer een waar of niet waar stelling.

55 Stap 6: Vink Weergeven op Lijst af en vink Vereist aan. Afb. 5 vink alleen vereist aan Stap 7: Klik links op de diskette om dit veld op te slaan. Stap 8: Herhaal stap 4 tot en met 8 met de volgende teksten en opties: a. Vul bij titel e mail in en bij type E mail b. Vul bij titel bericht in en bij type Tekst met opmaak HTML U heeft nu de volgende instellingen voor het formulier: Afb. 6 de instellingen voor het contactformulier Stap 9: Scroll naar beneden naar Pagina gerelateerde instellingen selecteer onder uiterlijk Formulier. Afb. 7 selecteer formulier Er verschijnt een melding onder uiterlijk. Deze kunt u negeren. E mail instellingen U kunt instellen dat iedere keer als iemand het formulier invult en verstuurd een e mail wordt verzonden. Stap 10: Vink bij e mail Inschakelen e mail Meldingen aan. Helemaal onderaan verschijnt nu een nieuw kopje met E mail instellingen. Stap 11: Vouw de e mail instellingen uit door op het plusje te klikken. Stap 12: Vul bij 'aan' het e mailadres in waar de mail heen verzonden moet worden. Stap 13: Geef bij onderwerp het onderwerp van de mail. Stap 14: Geef ten slotte een E mailbericht.

56 Berichten bekijken Als u een e mail heeft ontvangen dat er een nieuw bericht is achtergelaten, kunt u als volgt het bericht bekijken: Stap 1: Ga naar de pagina met de Formulier en lijst module Stap 2: Klik links onderaan op Records weergeven. U komt nu op een pagina met alle berichten. Afb. 8 Klik op records weergeven

57 Berichten beheren U kunt de berichten die worden achtergelaten op uw gastenboek beheren. Feedback moderatie openen Stap 1: Ga naar de pagina met de gastenboek module met het formulier. Stap 2: Ga met uw muis over het pijltje. Stap 3: Klik op Feedback Moderatie. Afb. 1 klik op feedback lijsten U komt op een pagina waar u de berichten kunt beheren. Berichten beheren Afb. 2 pagina waar u de berichten kunt beheren Stap 4: Kijk onder Gepubliceerde Feedback. Hier staan alle gepubliceerde berichten. Bericht verwijderen Stap 5: Klik naast het bericht dat u wilt verwijderen op het kruisje. Er verschijnt een melding in beeld. Stap 6: Klik op OK om te bevestigen. Het bericht is verwijderd

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen.

Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen. Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen. Inloggen Stap 1: Start uw browser, bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen 1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen In deze snel op weg handleiding leert u stap voor stap hoe u links kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen. Met de module Links kunt u links naar andere websites

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

4.1 Het creëren van inhoudselementen

4.1 Het creëren van inhoudselementen 4.1 Het creëren van inhoudselementen De inhoud van de pagina wordt gemaakt door gebruik van inhoudselementen. Je kunt een pagina maken door verschillende elementen in combinatie met elkaar te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding C.M.S. v4.x

Handleiding C.M.S. v4.x Handleiding C.M.S. v4.x Inhoudsopgave In- en uitloggen 01. Inloggen/uitloggen 3 01.1 Inloggen 3 01.2 Uitloggen 3 Hoofdmenu 02. Pagina s 02.1 Pagina s 3 03. Content 6 03.1 Agenda 6 03.2 Nieuws 6 04. Modules

Nadere informatie

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011)

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) Drupal Handleiding voor medewerkers Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) * + INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 1. Inloggen... 3 2. Menu opties... 3 3. Inhoud aanmaken... 4 3.1 Algemene instellingen voor nieuwe

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Snelgids voor het TYPOLight Content Management Systeem

Snelgids voor het TYPOLight Content Management Systeem Snelgids voor het TYPOLight Content Management Systeem FAST FORWARD DESIGN Fast Forward Design 2009 Inhoudsopgave Hoofdstuk1:De structuur van pagina s en artikelen 1.1 De manier van werken binnen TYPOLight

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Kies vervolgens Media invoegen.

Kies vervolgens Media invoegen. Hoe plaats ik nieuwe media foto s, video s en documenten? Het is de bedoeling dat via de website veel foto s en video s met de parochie worden gedeeld, om zo mensen te verbinden en verbonden te houden.

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6 Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 4 Aan de slag... 5 Inloggen... 5 Home... 6 Berichten en notificaties... 6 Pagina s Wijzigen... 8 Aanpassingen... 8 Start... 9 Sorteer... 9 Titel...

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding 1. Inloggen Men dient eerst in te loggen op http://aanmelden.watertotaalbeheer.nl. De gebruikersnaam en wachtwoord worden verstrekt door een adviseur van Hydroscope. Gelieve met Hydroscope contact op te

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren

Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Uitleg indeling website Achtergrond beheeromgeving TYPO3 Het publiceren Opmaken homepage Het maken van pagina's Het opmaken van pagina

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

HANDLEIDING WORDPRESS

HANDLEIDING WORDPRESS HANDLEIDING WORDPRESS Stichting MEO Handleiding Dit is een handleiding Wordpress geschreven door Stichting MEO v.1 INHOUDSOPGAVE Berichten... 2 Bericht maken... 2 Bericht bewerken/ snel bewerken... 7 Bericht

Nadere informatie

STICHTING PROO WEBSITE MODULES

STICHTING PROO WEBSITE MODULES STICHTING PROO Onderwerp Datum 25 november 2010 Auteur Willem van Zalk Vlijm. 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Inloggen website 4 3. Modus opties 5 3.1. Bekijken 5 3.2. Bewerken 5 4. Website modules 6

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces)

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Start goedkeurproces 4 b. Inloggen 5 c. Overzicht 6 3. Aanstelling goedkeuren/afwijzen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie