VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND"

Transcriptie

1 ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 maart 2014 datum/agendapunt B&Wvergadering: /A07 afdeling: Stedelijice Ontwikkeling Onderwerp: Zienswijze ontwerp PvE OV-concessie Limburg Voorstel: 1. Door middel van de bijgevoegde conceptbrief uw visie op het 'Ontwerp programma van eisen van de concessie openbaarvervoer Limburg' kenbaar maken; 2. Instemmen met de bijgevoegde regionale zienswijze op het Ontwerp PvE van de OV-concessie; 3. Door middel van de bijgevoegde concept raadsinformatiebrief uw zienswijze op het ontwerp PvE OVconcessie Limburg aan de gemeenteraad kenbaar maken. Behandeling in: raadscommissie: gemeenteraad van: overlegorgaan: op: Beslissing B&W: 1. akkoord; 2. akkoord met aangepaste zienswijze; 3. akkoord. Handtekening gemeentesecretaris:

2 onderwerp: Zienswijze ontwerp PvE OV-concessie Limburg pagina: 2 Bijlagen: 1. Concept zienswijze op het ontwerp Programma van Eisen concessie OV Limburg 2. Regionale zienswijze op het PvE concessie OV Limburg 3. Concept raadsinformatiebrief 'zienswijze ontwerp PvE concessie OV Limburg' Dossier: a) 'Ontwerp programma van eisen concessie openbaar vervoer Limburg' d.d. 25 februari 2014 b) Collegebesluit 8 oktober 2013 'Zienswijze op Nota van Uitgangspunten Openbaar Vervoer concessie' c) Gezamenlijke zienswijze regio Noord en Midden Limburg Nota van Uitgangspunten d) Gemeentelijk zienswijze op Nota van Uitgangspunten e) Collegebesluit 4 februari 2014 'Artikel 43-vragen inzake het verdwijnen van buslijnen uit kleine kernen' f) Antwoordbrief op artikel 43-vragen inzake het verdwijnen van buslijnen uit kleine kernen g) Motie 'Ontwerp Programma van Eisen, OV concessie ' 1. Samenvatting: De provincie Limburg heeft gevraagd om een zienswijze te geven op het ontwerp Programma van Eisen van de nieuwe OV-concessie voor De belangrijkste verschillen met de bestaande concessie zijn dat het WMO-vervoer niet wordt meegenomen in de aanbesteding en dat een aantal treindiensten wordt toegevoegd. Bovendien schakelt de provincie in haar aanbesteding over van een aanbodgericht OV-systeem naar een vraaggericht systeem. Aan uw college wordt voorgesteld om de bijgevoegde concept zienswijze kenbaar te maken aan de provincie Limburg. Hierin zijn enkele concrete Roermondse aandachtspunten opgenomen. Daarnaast is op regionaal niveau een zienswijze opgesteld die ingaat op een aantal algemene aandachtspunten. Deze regionale zienswijze is integraal opgenomen in de gemeentelijk brief aan de provincie. Aan uw college wordt tevens voorgesteld om een afschrift van de zienswijze te verzenden aan de gemeenteraad. Verder wordt in dit voorstel nader ingegaan op de regionale samenwerking en de samenwerking tussen verschillende disciplines bij het formulieren van de zienswijze en het voorbereiden van de gemeentelijk (regionale) aanbesteding van het doelgroepenvervoer. 2. Historie Op 8 oktober 2013 heeft uw college een zienswijze vastgesteld ten aanzien van de Nota van Uitgangspunten voor de nieuwe Openbaar Vervoer concessie. Op 4 februari 2014 heeft uw college de artikel 43 vragen beantwoord inzake het verdwijnen van buslijnen uit kleine kernen van de heer Heymann en mevrouw Thissen. Op 20 februari 2014 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin uw college wordt verzocht om bij de provincie wensen in te dienen ten behoeve van een betere busverbinding met Duitsland en België. Verder wordt uw college verzocht om deze opties zelf nader uit te werken, hiervoor contact op te nemen met Euregionale partners en te zoeken naar Euregionale kostendragers.

3 onderwerp: Zienswijze ontwerp PvE OV-concessie Limburg pagina: 3 3. Toelichting op voorstel: 3.1 Aanleiding De Provincie Limburg is als vervoersautoriteit verantwoordelijk voor het gehele Openbaar Vervoer in Limburg. Het Openbaar Vervoer waarvoor de provincie verantwoordelijk is bestaat uit het stads- en streekbusvervoer en enkele stoptrein verbindingen. Het Openbaar Vervoer wordt door de provincie door middel van een concessie uitbesteed aan een particuliere vervoerder. Binnen de huidige concessie heeft de provincie naast het (reguliere) Openbaarvervoer ook het WMO-vervoer (Regio Taxi) opgenomen. De verantwoordelijkheid voor het aanbieden van WMO-vervoer ligt bij gemeenten. Bij de aanbesteding van de vorige concessie heeft de provincie dit vervoer namens de gemeenten opgenomen in de regulier OV-concessie. De huidige concessie OV-loopt af op 10 december De provincie gaat een nieuwe concessie aanbesteden voor de periode van 11 december 2016 t/m 12 december De belangrijkste verschillen met de bestaande concessie zijn dat het WMO-vervoer niet wordt meegenomen in de aanbesteding en dat een aantal treindiensten wordt toegevoegd. Bovendien schakelt de provincie in haar aanbesteding over van een aanbodgericht OV-systeem naar een vraaggericht systeem. 3.2 Procedure Bij het aanbesteden van de nieuwe OV-concessie volgt de provincie de volgende procedure. 6 september 2013 Verzending concept 'Nota van Uitgangspunten aanbesteding OV' aan gemeenten en andere belanghebbenden met de uitnodiging om zienswijzen in te dienen; 15 november 2013 Vaststelling 'Nota van Uitgangspunten aanbesteding OV' door Provinciale Staten; 16 januari 2014 Regionale informatiebijeenkomsten 'Limburgnet' voor wethouders en raadsleden; 11 februari 2014 OV-symposium 'OV op maat werkt!'; 25 februari 2014 Vaststelling 'Ontwerp programma van eisen concessie openbaar vervoer Limburg' door Gedeputeerde Staten; 8 april 2014 Uiterlijke datum voor het indienen van zienswijzen; Eind juni 2014 Vaststelling definitief programma van eisen door Provinciale Staten en start aanbestedingsprocedure; December 2014 Gunning concessie; 11 december 2014 Start concessie. 3.3 Doelgroepenvervoer De provincie heeft besloten de Regio Taxi niet mee te nemen in de aanbesteding van de OV-concessie. Dit betekent dat gemeenten per 11 december 2016 moeten zorgen voor een alternatief Vanuit efficiëntie-oogpunt wordt onderzocht of dit gecombineerd kan worden met ander doelgroepenvervoer, zoals Leerlingenvervoer, AWBZ-vervoer, WsW-vervoer etc. Tevens wordt gekeken of het doelgroepenvervoer gecombineerd kan worden met een vorm van collectief vraagafhankelijk vervoer (CW) voor gebieden zonder of met beperkt regulier Openbaar Vervoer. Om dit voor te bereiden is een werkgroep samengesteld, bestaande uit: - Teamleider WMO, afdeling Sociale Zaken - Teamleider Educatie, afdeling Sociale Zaken

4 onderwerp: Zienswijze ontwerp PvE OV-concessie Limburg pagina: 4 IVledewerl^er afdeling Welzijn Coördinator verkeer en vervoer, afdeling Stedelijke Ontwikkeling Periodiek worden de portefeuillehouders van Sociale Zaken & Welzijn en Mobiliteit geïnformeerd over de voortgang. 3.4 Regionale samenwerking De gemeenten in de regio's Noord en Midden Limburg trekken samen op in het dossier over de toekomst van het Openbaar Vervoer. Dit gebeurt op twee fronten. Enerzijds is een gezamenlijke zienswijze opgesteld ten aanzien van het concept PvE. Deze gezamenlijke zienswijze is als bijlage toegevoegd bij dit voorstel. In het concept van de gemeentelijke zienswijze wordt hiernaar verwezen. In oktober 2013 is ten aanzien van de Nota van Uitgangspunten ook al een gezamenlijke regionale zienswijze ingediend bij de provincie. Anderzijds wordt momenteel een gezamenlijke visie opgesteld voor het doelgroepenvervoer. Hierin wordt opgenomen hoe het doelgroepenvervoer na 10 december 2016 kan worden aangeboden en op welke wijze gemeenten hierbij kunnen samenwerken. Het doel is om deze regionale visie in de zomer aan de gemeenteraden voor te leggen. 3.5 Zienswijze concept PvE De bijgevoegde zienswijze is onderverdeeld in twee onderdelen. Het eerste onderdeel bevat specifieke Roermondse aandachtspunten. Het tweede onderdeel is de algemene regionale zienswijze. Per onderdeel worden de zienswijzen hieronder kort toegelicht Specifieke Roermondse aandactitspunten In de brief aan de provincie worden de volgende aandachtspunten naar voren gebracht die specifiek zijn voor Roermond. - Boukoul en Asenray; Stadkantoor, Jazz City en Leeuwen; - Businzet in avonduren; Internationale busverbindingen; - INVOLVE pilot Interconnect; Inzet Zero Emissie bussen; Ruimere mogelijkheden wensbus. Zie de bijgevoegde conceptbrief voor een nadere toelichting op deze punten Aigemene regionale zienswijze In de brief aan de provincie worden de volgende algemene aandachtspunten naar voren gebracht die voortkomen uit de zienswijze die namens de regio wordt ingediend. In de gemeentelijk reactie wordt aangegeven dat de Gemeente Roermond deze regionale zienswijze onderschrijft. Koppeling tussen Doelgroepenvervoer en Openbaar Vervoer; Nu de Regiotaxi geen deel meer uitmaakt van de nieuwe OV-concessie is het van groot belang dat in het PvE duidelijk aangegeven wordt op welke wijze de noodzakelijke koppeling tussen het doelgroepen vervoer en het regulier OV wordt gemaakt.

5 onderwerp; Zienswijze ontwerp PvE OV-concessie Limburg pagina; 5 De ontwil<l<eling van gezamenlijke Regiecentrale; Een concrete aanbeveling die in de regionale zienswijze wordt gedaan is het ontwikkelen van een gezamenlijke Regiecentrale voor het doelgroepenvervoer en het reguliere OV. NB: Binnen de regio wordt nog gediscussieerd of deze regiecentraie dooreen onafiianl<eiiji<e partij moet worden aangestuurd (en dus niet meegenomen wordt in de aanbesteding). Ool< is ondenverp van discussie of er een Regiecentraie voorde getiele provincie moet komen of dat per regio een eigen Regiecentrale moet komen. Mogelijk dat dit leidt tot aanpassing van de brief In dat geval wordt deze voor de vergadering op 1 april 2013 nog aan uw college doorgeleid. Vanuit Roermond gaat de ambtelijk voorkeur uit naar een onafhankelijke regionale Regiecentraie omdat verwacht wordt dat hiermee de klant het beste bediend kan worden. De verschraling van het OV in de avonduren en in de weekenden. In de nieuwe OV-concessie wordt het aanbod van OV in de avonduren en 's weekends behoorlijk teruggebracht ten opzicht van de huidige concessie. In de regionale zienswijze wordt hiervoor aandacht gevraagd, waarbij de suggestie wordt gedaan om in deze minder drukken uren een vorm van vervoer op maat in te zetten. Zie de bijgevoegde conceptbrief voor een nadere toelichting op deze punten. 4. Risicoparagraaf Een verslechtering van het openbaar busvervoer in Roermond en de regio heeft een slechtere bereikbaarheid van de kernen tot gevolg. Dit kan leiden tot een toenemende vraag naar gemeentelijk doelgroepenvervoer (WMO, WSW, Leerlingenvervoer) waardoor de kosten hiervan toenemen. 5. Kerntakendiscussie: N.v.t

gemeente Roermond - 7 APR, 20K J. Waaien RU / Stedelijke Ontwikkeling 0475-359 228 uw nummer uw datum AAN de voorzitter van de gemeenteraad

gemeente Roermond - 7 APR, 20K J. Waaien RU / Stedelijke Ontwikkeling 0475-359 228 uw nummer uw datum AAN de voorzitter van de gemeenteraad gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2014/UIT/59733 1 april 2014-7 APR, 20K J. Waaien RU / Stedelijke Ontwikkeling 0475-359

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 4 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 081013/305 afdeling: Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 juni Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 juni Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 juni 2013 nummer: 2013_BW_00359 Onderwerp Raadsmededelingen: toegankelijkheid OV ouderen - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Karin

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0572 B.17.0572 Landgraaf, 4 april 2017 ONDERWERP: Eerste begrotingsbijstelling 2017 en begroting 2018 & meerjarenperspectief

Nadere informatie

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland - Voor de OV Visie - Voor de OV-Concessie Zuid-Holland Noord Fred van der Blij 14 februari 2018 OV Visie is gezamenlijk proces Vanuit 19 gemeenten afspraak om OV

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND Onderwerp: Start project RESOLVE Bijlagen: 1. Subsidy Contract 2. Partnership Agreement 3. Raadsinformatiebrief RESOLVE 1 Samenvatting:

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders X Openbaar Registratienummer: 210676 Datum voorstel: 28 april 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer E. Vandermeulen Afdeling: LO Samenleving Agendapunt 6 Onderwerp/Titel: Vergadering Algemeen

Nadere informatie

Informatieavond OV concessie 2016-2031. 21 januari 2014

Informatieavond OV concessie 2016-2031. 21 januari 2014 Informatieavond OV concessie 2016-2031 21 januari 2014 Agenda 1. Opening Peter Geenen, voorzitter RMO Sittard-Geleen 2. Kaders nieuwe OV concessie Ton Meijvogel, Provincie Limburg 3. Toelichting Limburgnet

Nadere informatie

Collectief Vraagafhankelijk Vervoer Stand van zaken en toekomstbeeld

Collectief Vraagafhankelijk Vervoer Stand van zaken en toekomstbeeld Collectief Vraagafhankelijk Vervoer Stand van zaken en toekomstbeeld Inleiding Het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) deed zijn intrede aan het eind van de jaren '90. CVV is ingezet als aanvulling

Nadere informatie

Renswoude, 5 april 2016 Nr.: Behandeld door: J. van Dijk Onderwerp: instellingsbesluit bestuurscommissie basismobiliteit Regio FoodValley

Renswoude, 5 april 2016 Nr.: Behandeld door: J. van Dijk Onderwerp: instellingsbesluit bestuurscommissie basismobiliteit Regio FoodValley Agendapuntnr.: Renswoude, 5 april 2016 Nr.: 154375 Behandeld door: J. van Dijk Onderwerp: instellingsbesluit bestuurscommissie basismobiliteit Regio FoodValley Geachte raad, Aan de gemeenteraad Samenvatting:

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen Groen Links over aanbesteding doelgroepenvervoer

Beantwoording schriftelijke vragen Groen Links over aanbesteding doelgroepenvervoer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Groen Links over aanbesteding Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van Groen Links heeft ons

Nadere informatie

Radenbijeenkomst Alblasserwaard Vijfheerenlanden 18 mei 2016

Radenbijeenkomst Alblasserwaard Vijfheerenlanden 18 mei 2016 Radenbijeenkomst Alblasserwaard Vijfheerenlanden 18 mei 2016 Programma 1 e sessie: 19.30 20.30 Opening wethouder Hans Freije, (regionaal portefeuillehouder Verkeer & Vervoer) Openbaar Vervoer in de Alblasserwaard-

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva Zaaknummer 388191 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Informatieavond OV concessie januari 2014

Informatieavond OV concessie januari 2014 Informatieavond OV concessie 2016-2031 29 januari 2014 Agenda 1. Opening Albert Nuss, voorzitter RMO Maastricht-Heuvelland 2. Kaders nieuwe OV concessie Ton Meijvogel, Provincie Limburg 3. Hoofdlijnen

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum B&W-besluit : 29 maart 2016 Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Raadsvergadering : 26 mei 2016 Behandeld : R.v.Vorstenbosch door Agendapunt : E-mail : r.vorstenbosch@scherpenzeel.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer. 7 maart 2014, Erik van der Kooij

Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer. 7 maart 2014, Erik van der Kooij Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer 7 maart 2014, Erik van der Kooij Programma vandaag 1. Visie Ruimte en Mobiliteit & Ontwerpprogramma Mobiliteit 2. Proces Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee

Nadere informatie

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland

OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland OV Visie Holland Rijnland Midden-Holland Integratie doelgroepenvervoer en Openbaar Vervoer Fred van der Blij 14 maart 2018 Waarom OV en Doelgroepenvervoer integreren? Demografische en maatschappelijke

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 2 september 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 170913/403 afdeling: Sociale Zaken Onderwerp: Aanbesteding

Nadere informatie

Datum: Adviserend

Datum: Adviserend 15 PHO voorstel verlenging Regiotaxi Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging Regiotaxi Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Basistaak Efficiencytaak Platformtaak

Nadere informatie

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014 Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet 24 februari 2014 Bij de formulering van de kaders voor de nieuwe concessie met name gekeken naar: ervaringen huidige concessie à sterke en zwakke punten

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0759 Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Uitgangspuntennotitie begroting 2019-1 en 2020, concept 1e wijziging begroting 2019-1,

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 19 februari 2014 datum/agendapunt B&Wvergadering: 250214/501 afdeling: Strategie en Bestuur Onderwerp:

Nadere informatie

1. Kennis te nemen van de concept afsprakenlijst van het presidium van 6 maart 2018

1. Kennis te nemen van de concept afsprakenlijst van het presidium van 6 maart 2018 enlijst B&W-vergadering d.d. 13 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van Liempd Secretaris, wnd

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Zaaknummer: Z - 15023437 Documentnummer: INT - 1513235 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Samenvatting 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 13 januari

Nadere informatie

Planaanpak Doelgroepenvervoer in Limburg - CONCEPT v10 20-10-2014. 1. Inleiding

Planaanpak Doelgroepenvervoer in Limburg - CONCEPT v10 20-10-2014. 1. Inleiding Planaanpak Doelgroepenvervoer in Limburg - CONCEPT v10 20-10-2014 1. Inleiding Voor de organisatie van het doelgroepenvervoer vanaf 11 december 2016 hebben de portefeuillehouders WMO van alle gemeenten

Nadere informatie

Informatieavond. OV concessie januari 2014

Informatieavond. OV concessie januari 2014 Informatieavond OV concessie 2016 2031 15 januari 2014 Agenda 1. Opening: Jos Teeuwen, wethouder gemeente Venlo 2. Kaders nieuwe OV concessie (Ton Meijvogel, Provincie Limburg) 3. Toelichting Limburgnet

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi)

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi) GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 februari 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot vaststelling MVS zienswijze ontwerp Programma van Eisen Parkshuttle

Raadsvoorstel tot vaststelling MVS zienswijze ontwerp Programma van Eisen Parkshuttle RAADSVOORSTEL Registratienummer : 1619964 R-nummer : 87.1 Datum besluit B&W : 14 november 2017 Portefeuillehouder : R. van Harten Raadsvoorstel tot vaststelling MVS zienswijze ontwerp Programma van Eisen

Nadere informatie

M. van Leeuwen /

M. van Leeuwen / steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.4 M. van Leeuwen 0402083584 Maarten.van.Leeuwen@Valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 110987/729701 22 02 2018 portefeuillehouder

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van gemeente Vijfheerenlanden d.d. 23 april 2019 PERS 60775 Bestuurlijke brief Vervoerplan 2020 1. In te stemmen

Nadere informatie

Informatieavond Concept Limburgnet. 2 december 2013

Informatieavond Concept Limburgnet. 2 december 2013 Informatieavond Concept Limburgnet 2 december 2013 Agenda 1. Opening welkom voorzitter Stadsregio Parkstad Limburg Limburgnet in relatie tot de aanbesteding OV en DGV 2. Presentatie Limburgnet werkwijze,

Nadere informatie

Informatieavond. OV concessie 2016 2031. 16 januari 2014

Informatieavond. OV concessie 2016 2031. 16 januari 2014 Informatieavond OV concessie 2016 2031 16 januari 2014 Agenda 1. Opening Gerard IJff, wethouder gemeente Roermond 2. Kaders nieuwe OV concessie Ton Meijvogel, Provincie Limburg 3. Toelichting Limburgnet

Nadere informatie

COLLECTIEF VERVOER. Koen Bekking (CROW-KpVV) 11 november 2015

COLLECTIEF VERVOER. Koen Bekking (CROW-KpVV) 11 november 2015 COLLECTIEF VERVOER Koen Bekking (CROW-KpVV) 11 november 2015 CROW-KPVV IN HET KORT Slimme en praktische oplossingen voor vraagstukken over infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer CROW CROW-KpVV

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF. in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF. in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus 31000 6370 AA LANDGRAAF in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld M.F. Rumpen Ons kenmerk 2016/100125

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Presentatie Pilot Wensbus. 17 november 2015 CROW KpVV 7 e landelijke bijeenkomst collectief vervoer Galgenwaard, Utrecht

Presentatie Pilot Wensbus. 17 november 2015 CROW KpVV 7 e landelijke bijeenkomst collectief vervoer Galgenwaard, Utrecht Presentatie Pilot Wensbus 17 november 2015 CROW KpVV 7 e landelijke bijeenkomst collectief vervoer Galgenwaard, Utrecht Pilot Wensbus Een project dat in aanloop naar de nieuwe concessie openbaar vervoer

Nadere informatie

Reactie Katwijk op Nota voorkeursmaatregelen R-net buscorridor Leiden-Katwijk-Noordwijk.

Reactie Katwijk op Nota voorkeursmaatregelen R-net buscorridor Leiden-Katwijk-Noordwijk. Voorstel Aan : Burgemeester en Wethouders Kenmerk : 504271 Status : Openbaar / Ter besluitvorming Datum : 3 juli 2015 Afdeling : Projecten Raad : Ja, ter kennisgeving Medewerk(st)er : S.W. van Beveren

Nadere informatie

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Openbaar Onderwerp Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In oktober 2015 heeft ons college de gemeente Arnhem

Nadere informatie

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Arriva Nederland t.a.v. dhr. Patrice van Bergen Postbus 626 8440 AP Heereveen Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22

Nadere informatie

Van 3 juli 2012 openbaar

Van 3 juli 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 26 juni 2012. Advies Akkoord. BW-004493 2. Onderwerp Koopovereenkomst woonzorgcomplex Laarveld R Advies 1. Instemmen met koopovereenkomst. 2. Instemmen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 24 november 2015 aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 24 november 2015 aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 24 november 2015 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. De heer B. Marinussen De heer

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/201 afdeling: Welzijn Onderwerp: Stichting ECl

Nadere informatie

ALt. * Akkoord conform het voorstel. B&W voorstel. Datum vergadering 1 7 Hij~l Z015. Beslissing. Samenwerkingsovereenkomst Basismobiliteit

ALt. * Akkoord conform het voorstel. B&W voorstel. Datum vergadering 1 7 Hij~l Z015. Beslissing. Samenwerkingsovereenkomst Basismobiliteit B&W voorstel Agendapunt Nummer Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst Basismobiliteit Ambtenaar Afdeling Telefoonnummer E.J.A. Groen in 't Wout Maatschappelijke Ondersteuning (0318) 538778 Paraaf afdelingsmanager

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend

Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 28 juli 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00574 Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per 010815 en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Ruimtelijke Ontwikkeling W. Thon

mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Ruimtelijke Ontwikkeling W. Thon mermeer Aan de leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Telefoon

Nadere informatie

Van 1 mei 2013 openbaar

Van 1 mei 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2013. Akkoord. BW-004454 2 Onderwerp Pilot oplaadpunten elektrisch rijden. R 1. Instemmen met het plaatsen van 4 laadpalen door Stichting E- laad.nl

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad van Dinkelland. Bijlagen. Zaaknummer Onderwerp Raadsbrief 2018 nr. Verzenddatum. Geachte raads- en commissieleden,

Aan de gemeenteraad van Dinkelland. Bijlagen. Zaaknummer Onderwerp Raadsbrief 2018 nr. Verzenddatum. Geachte raads- en commissieleden, Aan de gemeenteraad van Dinkelland Zaaknummer 9994 Bijlagen Onderwerp Raadsbrief 2018 nr. Verzenddatum Geachte raads- en commissieleden, Waarover gaat deze brief? De afgelopen 2 jaar is regionaal en lokaal

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

Van 9 december 2014 openbaar

Van 9 december 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 2 december 2014. Advies Akkoord. BW-007610 2 Onderwerp Internationale samenwerking Weert-Hangzhou (China) CS Advies 1. Instemmen met het document Internationale

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00610473 Op voorstel B&W d.d.: 16 mei 2017 Datum vergadering: 30 mei 2017 Portefeuillehouder: Rol gemeenteraad: Zienswijze concept Ondernemingsplan

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting 2.1.2 Budgetsubsidie Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg 2017 1 Dossier 1040 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1040 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.2 Omschrijving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-15-07182 / Vaststellen van de zienswijze op de conceptbegroting voor 2016 van de Gemeenschappelijke Regeling Kust-, Duin- en Bollenstreek (GR-KDB) portefeuillehouder J. Roeffen

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0762 B.16.0762 Landgraaf, 14 april 2016 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2017 Kredietbank Limburg Raadsvoorstelnummer: 28

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND afd: Kabinet en Communicatie datum indiening: 13 augustus 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 200813/502 Onderwerp:

Nadere informatie

Presentatie door: Ton Ory, lid ambtelijke WG namens de VKKL Hanna Smeets, Teamleider Wensbus, Provincie Limburg Baexem, 24 februari 2014

Presentatie door: Ton Ory, lid ambtelijke WG namens de VKKL Hanna Smeets, Teamleider Wensbus, Provincie Limburg Baexem, 24 februari 2014 Presentatie door: Ton Ory, lid ambtelijke WG namens de VKKL Hanna Smeets, Teamleider Wensbus, Provincie Limburg Baexem, 24 februari 2014 Provincie bereidt nieuwe OV-concessie voor. De huidige loopt af

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 16 februari 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 16 februari 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 16 februari 2012 Aanwezig: Afwezig: J.B. Uit den Boogaard, H.B. Eenhoorn, L.A.W. de Lange,, E. van Oortmerssen-Schutte, C.J.M.W. Wassenaar, J. Wienen, R. van Netten

Nadere informatie

I Aan de leden van de Participatieraad

I Aan de leden van de Participatieraad Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de Participatieraad Datum 26 mei 2015 Ons kenmerk 2015/191059 Contactpersoon M. van der Tas Doorkiesnummer 023-5114827

Nadere informatie

^Echt-Susteren. Raadsinformatiebrief. Onderwerp

^Echt-Susteren. Raadsinformatiebrief. Onderwerp Geme ^Echt-Susteren Raadsinformatiebrief 5 0 5 9 7 0 BBV. nr. 494286 Datum B&W-vergadering 5-9-2016 Portefeuillehouder(s) G.H.C. Frische J.M.C. Wackers Onderwerp Voortgang aanbesteding Wmo-vervoer Samenvatting

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas 371769 Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Besluitnummer: 19 7.3 Onderwerp: Indexering Contract Regiovervoer Advies: 1. In te stemmen met het besluit c.q. voorstel van het bestuurlijk

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De heer Van Hunnik van

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering

Besluitenlijst B&W vergadering Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven (burgemeester) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer P.J.M. Vogels (wethouder) De heer R.G.M. Thomassen

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 30 aug. 2017

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 30 aug. 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Doelgroepenvervoer (en relatie met Openbaar Vervoer) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Formuleren regionale afgestemde

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 11 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/401 afdeiing: Welzijn Onderwerp: Regionaal Transitiearrangement

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 349007 zienswijze concept begroting 203 Atlant Groep Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 4 september 202 Datum vergadering: dinsdag 6 november 202

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering

Besluitenlijst B&W vergadering Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 9 oktober 2012 Aanwezig: De heer mr. J.W.M.S. Minses (locoburgemeester) De heer drs. P.J.M. Vogels (wethouder) De heer M.P.J. Janssen (wethouder) De heer ir.

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 19 september 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 19 september 2017 2.2.6 Volwasseneneducatie 2018 2020 1 Dossier 2190 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2190 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 19 september 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Volwasseneneducatie 2018

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 14 juli 2015

B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 14 juli 2015 Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 14 juli 2015 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer J.M.M.

Nadere informatie

CONCEPT. Definitief openbare besluitenlijst college Reg.Nr.: IN Datum B&W vergadering:

CONCEPT. Definitief openbare besluitenlijst college Reg.Nr.: IN Datum B&W vergadering: Notulen Definitief openbare besluitenlijst college Reg.Nr.: IN15-00407 Aanwezigen: Afwezigen: Dhr. A.G.T. van Aert, burgemeester Mevr. C.M.M. Noordman, gemeentesecretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, wethouder

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Ondernemingsplan 20-202 en concept-begroting 20 van de Atlant Groep. Registratienummer: 245029 Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 27 juli 200 Datum vergadering: dinsdag

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN gemeente Neder-Betuwe Bezoekadres: GGD Gelderiand-Zuid t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg 275 6524 TV NIJMEGEN Burgemeester Lodderstraat 20, Oplieusden Postadres: Postbus 20, 4043 ZG Opheusden

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND , 8 a ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 19 december 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 070114/201 afdeling: Kabinet en Communicatie

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg B&W-nota zaaknummer programma werkdoel onderwerp :133467 : 1 /5 datum nota : 05-04-2017 : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg : 1092 / GG D NOG : Vergadering Algemeen Bestuur GGD Noord- en Oost-Gelderland

Nadere informatie

Van 25 september 2012 openbaar

Van 25 september 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 25 september 2012. Advies Akkoord. BW-004707 2 Onderwerp Vrouwenhof, exploitatieovereenkomst met dhr. H.J.J. van de Kerkhof en mw. A.M.E. Clement. R Advies

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 2 november Steller Documentnummer Afdeling. C.Th. Vos z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 2 november Steller Documentnummer Afdeling. C.Th. Vos z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling z160047730 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229547 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Kennisnemen van stand van zaken ophef stadsregiotaxi en doorstart met doelgroepenvervoer

Kennisnemen van stand van zaken ophef stadsregiotaxi en doorstart met doelgroepenvervoer INFORMATIENOTA M14 Zaaknummer: Z-15-23871 Documentnummer: VB/Raad/15/00089 Onderwerp: Ophef stadsregiotaxi en doorstart samen met doelgroepenvervoer Vergadering B&W: 26 mei 2015 Raadsvergadering: 25 juni

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015 Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM gemeente Maassluis zaaknummer Z-12-05216 registratienummer opsteller advies Directeur/afdelingshoofd mevrouw mr. A.G.M. Hewitt de heer ir. J.A. Freie doorkiesnummer

Nadere informatie

BV mobiliteitsplatform doeigroepenvervoer

BV mobiliteitsplatform doeigroepenvervoer DORDRECHT1 ) ) Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 14 juni 2016 Ons kenmerk MO/1640258 Begrotingsprogramma Zorg en ondersteuning Betreft WENSEN EN BEDENKINGEN

Nadere informatie

GR bedrijfsvoeringsorganisatie publiek vervoer Groningen Drenthe. LTA ja: Maand 12 Jaar 2017 LTA nee: Niet op LTA

GR bedrijfsvoeringsorganisatie publiek vervoer Groningen Drenthe. LTA ja: Maand 12 Jaar 2017 LTA nee: Niet op LTA Raadsvoorstel Onderwerp GR bedrijfsvoeringsorganisatie publiek vervoer Groningen Drenthe Registratienr. 6641828 Steller/telnr. Fenna Moene / 62 73 Bijlagen 3 Classificatie Portefeuillehouder Langetermijn

Nadere informatie

Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn

Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn Collegevoorstel Openbaar Adhesiebetuiging elektrificatie Maaslijn Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Provincie Limburg streeft naar een elektrificatie

Nadere informatie

Van 27 mei 2014 openbaar

Van 27 mei 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014. Akkoord. BW-006768 2 Onderwerp Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) voor de vestiging van een crematorium op de hoek van de Peelterbaan

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : lojuni 2011 Pfh. : Milène Junius Steller : Simone Groeneweg tel.nr. ; 7842 e-mail ; sgroeneweg@delft.nl Doelstelling Registratienr.

Nadere informatie

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen Openbaar Onderwerp Definitieve deelneming stichting Legal Valley Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 1 november 2016 hebben wij besloten om deel te nemen

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Rapport Nationaal Archief over toekomst gemeentearchief Nummer: Datum vergadering: 26-02-2008 Conceptbesluit: I. De raad wordt voorgesteld om het volgende

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 2 december 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 101213/202 afdeling: Welzijn Onderwerp: Budgetsubsidie

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal Bijlage 9 Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld H.J.P.G. van Elmpt Ons kenmerk 2017/6098 Telefoon +31 43 389 99 64 Uw kenmerk - Maastricht 24 januari 2017 Bijlage(n) 1 Verzonden 24 januari

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie