QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT"

Transcriptie

1 QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT Deze Quickstart biedt u als gebruiker van het website systeem van Garden Connect een handreiking bij de twaalf meest gebruikelijke werkzaamheden aan uw website. Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk om een paar dingen te onthouden: Het is vrijwel onmogelijk om met één muisklik de volledige website kapot te maken of te verwijderen. Angst is dus onnodig! Door goed te lezen wat er op uw scherm staat, kunt u vaak zelf direct uw probleem oplossen. Als u uw cursor stil houdt op een button of icoon verschijnt er vaak een geel balkje met een tip of omschrijving erin. Online cursussen Garden Connect geeft regelmatig online cursussen. Deze kunt u volgen vanuit uw eigen tuincentrum en duren maximaal 1 uur. Voor een overzicht van de eerstvolgende cursussen, ga naar In deze Quickstart worden de volgende onderdelen behandeld: 1. Voorpagina bewerken 2. Foto s plaatsen in bovenzijde website (header) 3. Openingstijden / koopzondagen aanpassen 4. Menu items aanmaken 5. Aanbieding plaatsen 6. Nieuwsbericht plaatsen 7. Fotoboek aanmaken 8. Assortiment bewerken 9. Vacature plaatsen 10. Link invoegen 11. Teksten plakken 12. PDF op de website plaatsen De belangrijkste informatie staat op één pagina per onderdeel waardoor u snel aan de slag kunt. Voor meer details en vragen over het systeem kunt u contact opnemen met Garden Connect. In het beheersysteem zult u op vele plaatsen een kader tegen komen als dit: Dit wordt ook wel de Editor genoemd. Hiervoor is een aparte handleiding beschikbaar via Wij wensen u veel plezier met het onderhouden van uw website!

2 1. VOORPAGINA BEWERKEN Log in op met uw eigen inloggegevens en klik op Voorpagina. De voorpagina in het CMS bestaat uit twee delen: Beschikbare blokken en Voorpagina kolommen. Beschikbare blokken zijn niet zichtbaar op de voorpagina en Voorpagina kolommen zijn wél zichtbaar op de voorpagina. U kunt de blokken verslepen om ze een andere positie te geven. U heeft ook een vaste kolom op uw website waar meestal de openingstijden in staan en bijvoorbeeld social media links. Deze vaste kolom is op iedere pagina zichtbaar en kunt u niet zelf aanpassen. Mocht u hier iets in willen wijzigen, neem dan contact op met Garden Connect. Nieuw blok aanmaken Onderaan de Beschikbare blokken ziet u de optie Content toevoegen. Klik daarop en er verschijnt een nieuw HTML blok. Sleep het HTML blok naar de gewenste positie door met de linkermuisknop ingedrukt het blok te verplaatsen. Zodra er stippellijntjes verschijnen die de nieuwe positie weergeven, kan de linkermuisknop worden losgelaten en zal de nieuwe positie direct worden opgeslagen. Klik op Bewerk en voeg een titel, tekst en eventueel een afbeelding toe. Afbeelding invoegen Een afbeelding kunt u invoegen door met uw muis op de gewenste positie in de editor te staan. Klik op het icoontje Afbeelding dat lijkt op een klein schilderijtje. Klik op Bladeren op server en klik op Uploaden. Selecteer een bestand van uw computer en de afbeelding verschijnt bij de andere afbeeldingen op de server. Door er met de linkermuisknop dubbel op te klikken wordt de afbeelding geselecteerd. U kunt de breedte aanpassen naar het gewenste formaat. Voor de exacte breedte van de kolom kunt u contact opnemen met Garden Connect. Naast de breedte staat een slotje. Zorg dat deze altijd dicht is om de juiste verhoudingen te behouden. Met uitlijning kunt u ervoor zorgen dat de afbeelding links of rechts van de tekst komt en met Hspace kunt u een witruimte creëren tussen de afbeelding en de tekst.

3 2. FOTO S PLAATSEN IN BOVENZIJDE WEBSITE (HEADER) Veel websites hebben in de bovenkant een zogeheten header die terugkomt op iedere pagina. Dit kan een afbeelding zijn die achter, naast of onder het logo staat. Een header is vaak heel bepalend voor de uitstraling van de website en kan grote invloed hebben op de eerste indruk van een bezoeker als de website wordt geopend. Tips Gebruik verschillende headers per seizoen om te laten zien dat het om een actuele website gaat. Gebruik eigen foto s om het persoonlijk te maken en de bezoekers een goede indruk te geven van de winkel. Header toevoegen Log in op en ga naar Admin menu. Klik op Vormgeving en klik op Header afbeeldingen. U bent nu in het overzicht van de verschillende headers. U kunt hier een header toevoegen, verwijderen of bewerken. Toevoegen kan middels de button Toevoegen. Geef de header een titel zodat u weet om welke header het gaat in het overzicht. Klik op Bestand kiezen om een afbeelding up te loaden van uw computer. In het zinnetje eronder staat welk formaat de header moet hebben. Verwijderen kan door te klikken op het icoontje Prullenbak. Bewerken kan door het tweede icoontje Bewerken te gebruiken. Dit is handig om headers bijvoorbeeld op niet-actief te zetten. Mogelijkheden weergave Er zijn drie mogelijkheden voor de weergave van een header: 1. Een vaste afbeelding. 2. Verschillende afbeeldingen die willekeurig wisselen per klik. 3. Verschillende afbeeldingen die elkaar iedere 3 seconde afwisselen. Om deze instelling voor uw website aan te passen, kunt u contact opnemen met Garden Connect.

4 3. OPENINGSTIJDEN / KOOPZONDAGEN AANPASSEN De openingstijden blijven één van de meest belangrijke onderdelen op uw website. Bezoekers komen vaak naar de website met het doel om te weten te komen of het tuincentrum vandaag geopend is en tot hoe laat. Zorg ervoor dat uw openingstijden op iedere pagina zichtbaar zijn. Openingstijden De reguliere openingstijden kunt u aanpassen door in te loggen op en klik op Vestigingen. Klik vervolgens op het icoontje van een klok en voer de openingstijden in. Het vinkje achter de openingstijden dient u aan te vinken als u een dag gesloten bent. Extra openingstijden Feestdagen, koopzondagen en afwijkende openingstijden vallen onder de extra openingstijden. Klik op Datum toevoegen, voer een titel in, bijvoorbeeld Zondag open, 2e Paasdag open, en voer de datum in. Vergeet niet de dagen toe te voegen waarbij afwijkende openingstijden gelden of wanneer het tuincentrum gesloten is. Bijvoorbeeld: 1e Kerstdag gesloten / Ladiesnight van 19:00 tot 22:00 uur enzovoorts. U kunt ervoor kiezen om uw openingstijden ook op de contactpagina weer te geven. Dit kunt u instellen bij Admin menu / Instellingen / blok Vestigingen. Ook kunt u zelf aangeven of u de extra openingstijden wilt weergeven van de komende drie maanden, de eerstvolgende drie of misschien wel allemaal. Uw wensen daarin kunt u doorgeven aan Garden Connect. Zin toevoegen Heeft u in januari en februari geen koopavond of bent u tussen de middag gesloten dan kunt u gebruik maken van de Extra tekstregel rechts van de openingstijden. De zin die u hier invoert wordt zichtbaar onder de openingstijden op de website.

5 4. MENU-ITEMS AANMAKEN Een menu-item aanmaken over bijvoorbeeld uw tuincafé, de geschiedenis van het tuincentrum of de hoveniersafdeling kan onder het item Pagina s. Pagina toevoegen Log in op en ga naar Pagina s. Klik op Toevoegen en voer een titel in, de gewenste tekst en een afbeelding. Klik op Opslaan en de pagina is toegevoegd aan uw menu. Volgorde pagina s aanpassen Ga naar Admin menu en klik op Navigatie. Met de pijltjes kunt een pagina naar boven of naar beneden slepen om de volgorde te wijzigen. Dit wordt direct opgeslagen. Verborgen pagina toevoegen Een verborgen pagina is een pagina die u aanmaakt en waar u naar wilt linken maar die niet zichtbaar is in het menu. Ga naar Pagina s en klik op Toevoegen. Selecteer bovenaan: - Niet weergeven in het menu - en klik op Opslaan. De nieuwe pagina verschijnt in de lijst met pagina s. In het overzicht ziet u een grijs verbindings icoontje. Als u daarop klikt opent de URL van de verborgen pagina. Menu-item aanmaken die doorlinkt naar een andere pagina Met deze optie wordt een menu-item bedoeld dat bijvoorbeeld doorlinkt naar een externe pagina als een webshop: klik op Webshop en ga direct naar de webshop. Of u wilt een menu-item Tuinmeubelen dat in één keer doorlinkt naar de assortimentspagina over tuinmeubelen. Ga naar Pagina s en klik op Toevoegen. Geef alleen een titel op, bijvoorbeeld Webshop of Tuinmeubelen. Klik op Opslaan. Ga naar Admin menu, Navigatie en zet met de pijltjes de nieuwe pagina op de gewenste plek. Klik op het tweede icoontje Bewerken. Bij Soort kiest u voor URL in plaats van Module. Daar kunt u de URL (de link) invoegen waar het menu-item naar moet verwijzen. Dit kan dus zijn naar of naar bijvoorbeeld.

6 5. AANBIEDING PLAATSEN Log in op en klik links op het menu onderdeel Aanbiedingen. Er verschijnt in het overzicht een lijst van aanbiedingen welke eerder zijn geplaatst. Maakt u gebruik van de centrale aanbiedingen van GRS dan staan hier mogelijk ook toekomstige aanbiedingen vermeld. Klik bovenaan op Toevoegen om een aanbieding toe te voegen. Het volgende venster verschijnt: Hier dient u de velden zo volledig mogelijk in te voeren. Enkele tips: U kunt middels Datum van en Datum tot aangeven wanneer de aanbieding op de website geplaatst wordt en wanneer deze weer verwijdert dient te worden. U kunt dus toekomstige aanbiedingen agenderen. Er zijn vele mogelijkheden om een aanbiedingsprijs weer te geven. Een van/voor prijs is mogelijk, maar ook 3 halen, 2 betalen. Voor deze laatste kiest u Tekst. Zet u de aanbieding al in de omschrijving, dan kunt u kiezen voor Prijs niet weergeven. U kunt vrijwel iedere afbeelding plaatsen bij de aanbieding. Klik op Bestand kiezen om een JPG bestand van uw computer naar de website toe te verzenden. Vergeet niet om rechtsonder op Opslaan te klikken om de aanbieding op te slaan. Wilt u een oude aanbieding nogmaals plaatsen? Ga naar het overzichtscherm en open deze aanbieding. U kunt de datum wijzigen zodat de aanbieding op het juiste moment weer getoond wordt. Is uw aanbieding niet zichtbaar terwijl de datum wel goed staat? Dan bent u mogelijk vergeten om onderaan de pagina het kader Actief aan te vinken. Ook van de algehele opruiming kunt u een aanbieding maken zodat er altijd aanbiedingen op uw website vermeld staan.

7 6. PLAATSEN NIEUWSBERICHT Log in op het beheersysteem en klik links op het menu onderdeel Nieuws. Er verschijnt in het overzicht een lijst van nieuwsberichten welke eerder zijn geplaatst. Maakt u gebruik van de centrale nieuwsberichten dan staan deze hier ook vermeld. Klik bovenaan op Toevoegen om een nieuwsbericht toe te voegen. Het volgende venster verschijnt: Hier kunt u het volledige nieuwsbericht plaatsen dat u op de website wilt hebben. Vul de volgende velden in: Titel, hou dit kort en bondig! In het tekstkader kunt u het volledige nieuwsbericht plaatsen, voorzien van afbeeldingen, links en eventueel een Youtube video. De datum bij Publiceren op is de datum waarop het bericht op de website zal verschijnen. U kunt vrijwel iedere afbeelding plaatsen bij het nieuwsbericht. Klik op Bestand kiezen om een JPG bestand van uw computer naar de website toe te verzenden. Neemt u een bericht over van een andere website? Vul dan ook de Bron in. Vergeet niet om rechtsonder op Opslaan te klikken om het nieuwsbericht op te slaan.

8 7. FOTOBOEK AANMAKEN Een fotoboek aanmaken kan met de module Fotoalbums die in het hoofdmenu te vinden is. Een fotoboek kan gebruikt worden om een sfeerimpressie te geven van het tuincentrum, maar ook om projecten te tonen van het hoveniersbedrijf, foto s van een ladies night, foto s van bijzondere producten die u verkoopt en meer. Log in op het beheersysteem en ga naar Fotoalbums. Klik op Toevoegen en voer een titel in van het fotoboek. Daaronder kan een omschrijving gegeven worden van het fotoboek welke boven het fotoboek getoond zal worden. Voer een datum in van wanneer tot wanneer het fotoboek zichtbaar moet zijn en klik op Opslaan. Klik op het plusje voor het fotoboek om het fotoboek te openen. Met Toevoegen kan er één foto toegevoegd worden, met Multi-upload meerdere foto s tegelijk. Voor meerdere foto s tegelijk gebruikt u de button Voeg bestanden toe. Selecteer de foto s van uw computer en klik op Start upload. Als alle foto s op 100% staan zijn ze toegevoegd aan het album. Als de foto s toegevoegd zijn kan de volgorde aangepast worden door de foto s te verslepen naar de gewenste positie. Klik op afbeelding bewerken, het tweede icoontje van links, om eventueel een omschrijving per foto toe te voegen.

9 8. ASSORTIMENT BEWERKEN / PRODUCTEN TOEVOEGEN Het assortiment is één van de belangrijkste modules van het hele websitesysteem. Juist omdat men steeds meer oriënteert op het internet is het belangrijk om via deze module te voldoen aan de wensen van uw klant. Tips: Zorg dat alle productgroepen die u verkoopt terugkomen op deze pagina. Loop alle teksten na en maak ze meer eigen door onder andere de merken toe te voegen die uw tuincentrum verkoopt. Zorg dat de indeling qua productgroepen op dezelfde manier is ingedeeld als in het tuincentrum. De volgorde van het assortiment kan gelijk zijn aan de volgorde in het tuincentrum of zorg dat de meer actuele productgroepen bovenaan staan. In november en december dus Kerst bovenaan, in maart de tuinmeubelen, etc. Log in op het beheersysteem en ga naar Assortiment, klik op Toevoegen om een assortimentsgroep toe te voegen, klik op het plusje om de subpagina s weer te geven of om een subgroep toe te voegen. Met de pijltjes kan de volgorde worden bepaald door met de linkermuisknop ingehouden de groep te slepen naar de juiste positie. Afbeeldingen en producten toevoegen In het overzicht van de groepen staat achter iedere groep hoeveel afbeeldingen er zijn toegevoegd en hoeveel producten er horen bij deze categorie. Klik op Afbeeldingen om één of meer afbeeldingen toe te voegen bij een productgroep. Klik op Producten om één of meerdere producten toe te voegen. Per product kan er een titel, korte omschrijving, een afbeelding en eventueel de prijs ingevoerd worden. Het assortiment biedt ontzettend veel mogelijkheden. Heeft u speciale wensen of wilt u meer tips over het assortiment, neem dan contact op met Garden Connect.

10 9. VACATURE AANMAKEN Log in op het beheersysteem en ga naar Vacatures. Klik op Toevoegen om een vacature aan te maken. Geef een titel en voer een omschrijving in. Selecteer een datum vanaf wanneer de vacature zichtbaar moet zijn op de website. Het is mogelijk om een einddatum in te voeren, maar laat u deze leeg dan zal de vacature zichtbaar blijven totdat u de vacature verwijderd of op inactief zet. Vink Contactformulier weergeven aan als u de mensen online wilt laten solliciteren. Geef het adres op waar u de sollicitaties op wilt ontvangen. Let op! Vink de vestiging aan. Alleen als er een vestiging is aangevinkt zal deze verschijnen op de website. Klik op Opslaan. Vacatures die vaker voorkomen kunt u heel gemakkelijk met het vinkje onderaan op inactief zetten. Zo hoeft u een terugkomende vacature niet iedere keer opnieuw aan te maken. Test altijd op de website hoe de vacature er uit ziet. Zorg dat het netjes oogt, want dat verwacht u ook van uw sollicitanten.

11 10. LINK INVOEGEN Het maken van links is één van de belangrijkste zaken die op het internet gebeurt. Immers: zonder links kan er onmogelijk van pagina tot pagina geklikt worden! De twee meest voorkomende links zullen hieronder toegelicht worden: Interne of externe pagina openen (vb. Klik hier om u aan te melden) Gekoppeld document openen (vb. Klik hier voor de algemene voorwaarden) Een interne of externe pagina openen Ga naar de pagina waar de link naar toe moet wijzen. In dit geval gaan we een link maken van de homepage naar de activiteiten pagina. U gaat op de website naar de activiteitenpagina. Bovenin staat een URL die u moet kopieren, deze zal er ongeveer als volgt uit zien: Kopieer deze link en ga naar het beheersysteem. Er moet altijd een tekst geselecteerd worden welke als link functioneert. Selecteer deze tekst in de pagina waar de link moet komen. Klik vervolgens op het icoon Invoegen/wijzigen link in de werkbalk: Nu moet de exacte pagina locatie geplakt worden in het veld URL. Plak in dit veld de zojuist gekopieerde link. Ga naar het tabblad Doel. Gaat het om een interne link, een link binnen uw eigen website, dan kunt u kiezen voor openen in zelfde venster. Wilt u verwijzen naar een externe link, kies dan voor Openen in nieuw venster. Zo voorkomt u dat mensen uw website verlaten. Een gekoppeld document toevoegen en openen Via de optie Invoegen/Wijzigen Link kan er tevens een link gelegd worden met documenten. Bijvoorbeeld PDF bestanden die als aparte bijlage gedownload moeten kunnen worden. Ga op precies dezelfde wijze te werk als bovenstaand uitgelegd: Selecteer een tekst waar de link moet komen, klik op het icoontje Link invoegen, klik op Bladeren op server, selecteer bovenaan de map Files en voeg het bestand toe aan de server. Dubbelklik op het bestand en deze zal geselecteerd worden. Kies bij het tabblad Doel dit keer voor Openen in Pop-up venster. Selecteer de vakjes aan de linkerkant en klik op OK. In dit voorbeeld zullen de algemene voorwaarden in een pop-up venster geopend worden.

12 11. TEKSTEN PLAKKEN Teksten plakken vanuit bijvoorbeeld Word, vanuit een PDF of vanuit een andere website dat kan op meerdere manieren, maar er is maar één juiste manier. Goed: Selecteer een tekst en kopieer deze. Ga in het tekstvak staan waar u de tekst wilt plakken en kies voor het icoontje Plakken als platte tekst : Plak de tekst in het ervoor aangegeven vak en klik op OK. Dit is de enige juiste manier om hetzelfde lettertype te krijgen als de rest van de website. Nadat u heeft geplakt als platte tekst kan de tekst bewerkt worden door bepaalde gedeeltes bijvoorbeeld vet te drukken, een link toe te voegen, enzovoorts. Fout: Plakken door in het tekstvak te staan en daar CTRL + V aanklikken. Hierdoor wordt het verkeerde lettertype overgenomen en veel foute code die de website aan de achterkant vervuilen. Hierdoor wordt de opmaak verandert, iets wat u alleen maar kunt oplossen door alle informatie van de pagina te verwijderen en opnieuw te beginnen. Daarnaast oogt het onprofessioneel als u allerlei verschillende kleuren en stijlen door elkaar gebruikt op uw website.

13 12. PDF OP DE WEBSITE PLAATSEN Een PDF op een website toevoegen biedt vaak verwarring. Dit heeft te maken met dat reclamebureaus veel advertenties en dergelijke als PDF aanleveren. Een PDF wordt op internet gezien als een bestand en niet als een afbeelding. Heeft u een PDF met tekst over bijvoorbeeld uw voorwaarden, privacy policy en dergelijke dan kan de PDF ingevoerd worden als link op de website. Een uitleg hierover staat in hoofdstuk 10: Link invoegen. Heeft u een PDF als advertentie / afbeelding dan is het alleen mogelijk om ook hiervan een link te maken. Vaak wilt u de afbeelding zelf op de website hebben en dan dient u de PDF om te zetten in een JPG afbeelding. Krijgt u regelmatig advertenties van uw reclamebureau, vraag dan of het bestand ook als JPG bestand aangeleverd kan worden. Een JPG bestand wordt op internet als afbeelding gezien en kan daarom heel gemakkelijk ingevoerd worden als afbeelding. Dit kan onder andere onder aanbiedingen, activiteiten of onder een algemene pagina. Heeft u de PDF omgezet naar JPG dan kunt deze als afbeelding invoegen via de uitleg in hoofdstuk 1: Afbeelding invoegen. PDF = bestand / file JPG = afbeelding / image

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Handleiding Bratpack Beheer

Handleiding Bratpack Beheer Handleiding Bratpack Beheer Namens: 1 Inhoudsopgave Handleiding Scholengemeenschap Stichting La Salle 1 Inhoudsopgave... 2 Inloggen... 3 Hoe en waar kan ik inloggen in Bratpack Beheer?... 3 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Kies vervolgens Media invoegen.

Kies vervolgens Media invoegen. Hoe plaats ik nieuwe media foto s, video s en documenten? Het is de bedoeling dat via de website veel foto s en video s met de parochie worden gedeeld, om zo mensen te verbinden en verbonden te houden.

Nadere informatie

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Studieobjecten bewerken 2015 2016 Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Vragen / opmerkingen mail mailto:h.zuidervaart@hsmarnix.nl Marnix academie Inhoudsopgave Inhoud Over de studieobjecten... 1 Studieobjecten

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWSBRIEF

HANDLEIDING NIEUWSBRIEF HANDLEIDING NIEUWSBRIEF Deze handleiding geeft uitleg over het gebruik van het nieuwsbriefsystem van Garden Connect. Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk om een paar dingen te onthouden: Het is

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Nieuw arrangement maken.

Nieuw arrangement maken. Nieuw arrangement maken. Ga naar mijn arrangementen overzicht en klik op de button Nieuw arrangement. Geef het arrangement een titel en maak een korte omschrijving. Na OK' kom je in het onderstaande werkblad,

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding gebruikershandleiding 1. ONDERHOUDEN VAN FOTOALBUM OPLADEN VAN FOTO S VIA PC Surf naar www.framashoe.be/wp-admin & log in op de website. Vink Onthoud mij aan zodat je niet telkens opnieuw je gebruikersnaam

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest.

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest. Foto s toevoegen aan Mijn huizenmarkt Om de aan- of verkoop of verhuur van uw object zo goed mogelijk en duidelijk te presenteren op huizenmarkt.nl zijn kwalitatieve en mooie foto s essentieel. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Gebruikerscursus Gids

Gebruikerscursus Gids Gebruikerscursus Gids Wat vindt u in deze gids? Deze gids is een naslagwerk voor wanneer u uw WordPress Gebruikerscursus van Globeview heeft gehad. Het is een overzicht waarbij nog eens in het kort alles

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1

Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1 Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1 Index Windmill CMS pag. 5 Inloggen Windmill CMS pag. 5 Opbouw website & terminologie pag. 6 Artikel algemeen pag. 6 Contentblok algemeen pag. 7 Menubalk

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten.

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten. Beknopte handleiding webkrant gebruik voor het maken van een artikel met afbeeldingen en links. artikelen maken en wijzigen In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Inhoud. MySite Handleiding 1

Inhoud. MySite Handleiding 1 Inhoud Een module bewerken: Een module toevoegen...2 Een module kopiëren...4 Een module verplaatsen...5 Een module verbergen...6 Een module verwijderen...6 Openingsuren wijzigen...7 Een pagina bewerken:

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Handleiding C.M.S. v4.x

Handleiding C.M.S. v4.x Handleiding C.M.S. v4.x Inhoudsopgave In- en uitloggen 01. Inloggen/uitloggen 3 01.1 Inloggen 3 01.2 Uitloggen 3 Hoofdmenu 02. Pagina s 02.1 Pagina s 3 03. Content 6 03.1 Agenda 6 03.2 Nieuws 6 04. Modules

Nadere informatie