2 Mooi ontwerp! Zorgen om de parkeervoorzieningen en de toeloop van het verkeer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 Mooi ontwerp! Zorgen om de parkeervoorzieningen en de toeloop van het verkeer."

Transcriptie

1 Op 27 september 2012 hebben de gemeente en de heer H.W. Van Dorp samen een inloopavond gehouden bij Dekker over het plan van de heer Van Dorp voor de herontwikkeling van de watertoren De Tien Gemeenten in Rokkeveen. Naar aanleiding van deze inloopavond hebben bezoekers van deze inloopavond en andere geïnteresseerden vragen gesteld aan de gemeente over dit plan. In het onderstaande overzicht treft u in de linkerkolom de vraag en in de rechterkolom het antwoord op deze vraag. # Vraag Antwoord 1 Erg leuk en ambitieus. De geplande tuin krijgt volgens dhr. Van Dorp een groene muur. Dat past volgens mij niet in de omgeving. Wat speelser begroeien b.v. meidoorns etc. zou m.i. beter passen. P.S. Ik woon recht voor het bruggetje, dus kijk er tegen aan. In het plan van dhr. van Dorp is de privetuin afgescheiden van het openbaar gebied met een groene haag. Deze haag heeft tot doel enerzijds de tuin op een groene wijze in de omgeving in te passen en anderzijds zoveel mogelijk de privacy van de gebruikers van de tuin te waarborgen. 2 Mooi ontwerp! Zorgen om de parkeervoorzieningen en de toeloop van het verkeer. 3 Als het zo wordt uitgevoerd, wel positief. Worden alle latere veranderingen ook gepresenteerd? 4 Fantastisch. Petje af voor de heer Van Dorp. 5 Goed idee. Zou het ook wel willen realiseren. Succes en maak er wat moois van. 6 Prachtig plan! Direct doen. Alleen de zonnepanelen lijken mij niet zo fraai! Kunnen die niet weg? 7 Ik ben blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren. De watertoren moet blijven! In het ontwerp met de extra ramen gaat de watertoren er nog beter uitzien. Alleen: hoe is het woonklimaat in de toren? Ik hoef geen informatie. Gezien de beoogde functie (kantoorfunctie / woonfunctie) die in de watertoren gevestigd zal worden en gezien de beperkte ruimte die deze functie zal innemen in de watertoren zal de toename van het autoverkeer in de 3 e Stationsstraat slechts beperkt zijn. Wanneer een aanvraag voor een omgevingsvergunning wordt ingediend bij de gemeente dan wordt het plan onderworpen aan een definitieve toets door de gemeente, waarbij ook parkeren aan bod komt. Wanneer de omgevingsvergunning wordt aangevraagd, zal de gemeente deze aanvraag met bijbehorende tekeningen publiceren op haar website. Er wordt nog nader onderzoek gedaan naar de beste locatie, grootte en vorm van de parkeervoorziening. De op het dak van de parkeervoorziening voorgestelde zonnepanelen worden hier ook bij betrokken. 8 Geschiedenis ruimte geven.

2 9 Naar aanleiding van de voorlichtingsbijeenkomst van 27 sept. jl. mijn commentaar hierop. De videopresentatie was fantastisch om te zien hoe de watertoren met dit nieuwe plan op zal knappen. Wat mij betreft mag dit plan zo spoedig mogelijk uitgevoerd worden. De vorm van de toren blijft met dit plan zoals hij er nu uitziet volledig bestaan en wordt fantastisch gemoderniseerd. Vanaf mijn balkon kan ik de bovenste helft zien van de watertoren. Ik wens alle betrokkenen veel succes met het uitvoeren van dit plan. 10 Ik sta in beginsel positief tegenover het plan met uitzondering van de aanleg van een (verdiepte) parkeergarage met daarop zonnepanelen. Zonnepanelen op die hoogte lijkt mij geen goed plan. Daarnaast vind ik dat, gezien de ligging (in een park!), het autoverkeer tot een absoluut minimum moet worden beperkt, in mijn visie maximaal 2 parkeerplaatsen op maaiveldhoogte naast de watertoren en ingebed in de aan te leggen tuin. Voor werknemers en bezoekers dienen elders in de directe omgeving parkeervoorzieningen te worden gecreëerd. 11 Ons lijkt het een goed idee om alleen aan de voorkant van de watertoren nieuwe ramen te plaatsen zodat wij als bewoners geen last van inkijk hebben en qua inrichting van de watertoren je veel meer mogelijkheden hebt. Er wordt nog nader onderzoek gedaan naar de beste locatie, grootte en vorm van de parkeervoorziening. De op het dak van de parkeervoorziening voorgestelde zonnepanelen worden hier ook bij betrokken. Het aantal parkeerplaatsen is afhankelijk van de te realiseren functie, zoals een kantoor of woning, en dient te voldoen aan de Nota Parkeernormen en Uitvoeringsregels van de gemeente. Een haag om de parkeergelegenheid draagt bij aan een goede landschappelijke inpassing. In het plan van de heer Van Dorp krijgt de watertoren een kantoorfunctie. Om de watertoren als zodanig te kunnen gebruiken, is het van belang dat er voldoende daglichttoetreding is. Daarom wordt door de heer Van Dorp voorgesteld op meerdere plaatsen raampartijen toe te voegen aan de watertoren. De afstand tussen de watertoren en het halfronde appartementsgebouw bedraagt ca 100m. Dit is een zodanig grote afstand dat dit in een stedelijk gebied als Zoetermeer acceptabel is. Bovendien zijn de ramen van de verblijfsruimten van de watertoren op grotere hoogte gesitueerd zodat een rechtstreekse inkijk niet of nauwelijks mogelijk is. 12 Ik vind het een zeer positief plan en ben er dan ook erg enthousiast over. Het uiterlijk van de watertoren verandert

3 nauwelijks en ik vind de geplande nieuwe lange smalle ramen erg mooi passen in het geheel. Ik heb daarvan het idee dat je er binnen de kortste keren aan gewend bent en je dus zo maar kan veronderstellen dat er altijd ramen in hebben gezeten. 13 De glazen koepel is in vormgeving precies hetzelfde als de vorm van nu, prima dus. 14 De verdiepte ruimte voor parkeerplaatsen met daarboven op zonnecellen vind ik milieuvriendelijk en geen verstoring van de omgeving. Dat er een kant van het fietspad verdwijnt, is m.i. absoluut geen bezwaar, de andere kant blijft immers bestaan. 15 Wat mij betreft dus een prima plan en ik hoop dan ook dat het kan worden uitgevoerd want zoals het nu is, vind ik het ook maar een armoedig zooitje. 16 Positief! Goede aanpassing op het binnen en uiterlijke aanzicht van de toren. Volgens het plan komen de 10 naamtegels op privéterrein achter heg/muur te liggen, dus niet zichtbaar. Andere plek mogelijk? Blijven de schijnwerpers? Of is dat te veel licht voor kantoor/bewoners in de winter/avond tijd? 17 Geweldig! Blij, dat er nu iets gaat gebeuren met de watertoren. Alleen: s avonds is de watertoren verlicht. Blijft dat in de toekomst ook? En de steentjes van de 10 gemeenten: blijven die zichtbaar voor de Zoetermeerders? 18 Het aantal nieuwe parkeerplaatsen is strijdig met het bestemmingsplan. Op welke andere punten wordt afgeweken van het bestemmingsplan? Er wordt nog nader onderzoek gedaan naar de beste locatie, grootte en vorm van de parkeervoorziening. De op het dak van de parkeervoorziening voorgestelde zonnepanelen worden hier ook bij betrokken. De bestrating met de 10 naamtegels van de gemeenten blijft gehandhaafd. Waar precies de grens tussen het openbaar gebied en het privé gebied komt te liggen is op dit moment nog niet bekend. De wijze van aanlichten van de watertoren zal in de verdere uitwerking van het plan meegenomen worden. De bestrating met de 10 naamtegels van de gemeenten blijft gehandhaafd. Waar precies de grens tussen het openbaar gebied en het privé gebied komt te liggen is op dit moment nog niet bekend. De wijze van aanlichten van de watertoren zal in de verdere uitwerking van het plan meegenomen worden. Behalve voor de aanleg van parkeerplaatsen, zal ook voor het realiseren van een tuin naast de watertoren moeten worden afgeweken van het bestemmingsplan. 19 De architect deelde mede dat het gebouw bij aanvang een kantoorfunctie Het huidige bestemmingsplan geeft aan dat de watertoren de bestemming gemengd 1 heeft.

4 krijgt en na een aantal jaren een woonfunctie. De functie voor de (glazen) koepel staat nog niet vast. Welke gebruiksfunctie(s) wordt toegekend aan het gebouw cnf. Bouwbesluit? Is Horeca in de toekomst uit te sluiten? De voor 'Gemengd - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. kantoren; b. dienstverlening tot en met categorie A van de in de bijlagen bij deze regels behorende Staat van bedrijfsactiviteiten functiemenging Rokkeveen; c. maatschappelijke voorzieningen tot en met categorie A van de in de bijlagen bij deze regels behorende Staat van bedrijfsactiviteiten functiemenging Rokkeveen; d. sport tot en met categorie A van de in de bijlagen bij deze regels behorende Staat van bedrijfsactiviteiten functiemenging Rokkeveen; e. bedrijven, tot en met categorie A van de in de bijlagen bij deze regels opgenomen Staat van bedrijfsactiviteiten functiemenging Rokkeveen; f. wonen; g. ter plaatse van de aanduiding 'parkeerterrein' tevens parkeren; h. ter plaatse van de aanduiding 'kantoor uitgesloten' is de functie kantoor niet toegestaan; i. ter plaatse van de aanduiding 'zorginstelling uitgesloten' zijn geluidgevoelige zorgvoorzieningen niet toegestaan; met daaraan ondergeschikt: j. groenvoorzieningen; k. kunstwerken; l. nutsvoorzieningen; m. objecten van beeldende kunst; n. parkeervoorzieningen; o. reclameobjecten; p. speelvoorzieningen; q. vlaggenmasten en lichtmasten; r. water; s. wegen en paden; met de daarbij behorende bouwwerken. Het gebruik van gebouwen en/of gronden voor horeca is strijdig met deze bestemming. 20 Hoe ziet de planning eruit voor wat betreft de aanvraag omgevingsvergunning en evt. projectbesluit? De raad zal naar verwachting begin 2013 een besluit nemen over de kaders waarbinnen het college dient te handelen wanneer zij de watertoren wil verkopen aan de heer Van Dorp. Naar verwachting zullen de onderhandelingen medio 2013 zijn afgerond. Vervolgens dient het college nog een besluit te nemen over de verkoop van de watertoren. Daarna dient een omgevingvergunning aangevraagd te worden.

5 Voor de aanleg van parkeerplaatsen en het realiseren van een tuin naast de watertoren moet worden afgeweken van het huidige bestemmingsplan. De juridische procedure voor het afwijken van het bestemmingsplan duurt minimaal 26 weken. Belanghebbenden hebben tijdens deze procedure de mogelijkheid tot het indienen van een bezwaar. Hoelang deze procedure in totaal zal duren hangt ervan af of er bezwaren worden ingediend tegen de vergunningaanvraag en/of andere juridische middelen ingezet worden door belanghebbenden. Pas wanneer de omgevingsvergunning voor de aanpassingen aan de watertoren is verleend aan de heer Van Dorp, kan hij starten met de uitvoering van zijn plan. De huidige verwachting van de heer Van Dorp is dat de uitvoering van het plan 1,5 à 2 jaar zal duren. Op basis van het bovenstaande is de huidige inschatting dat de herontwikkeling van de watertoren in 2015 zal zijn afgerond. 21 Blijft dit deel van de Stationsstraat autoluw en doodlopend voor autoverkeer? Hoe wordt voorkomen dat auto s gaan keren op de brug van de naastgelegen kavel? 22 De nieuw ontworpen haag van 2,5 m geeft geen privacy t.g.v. het aanwezige talud. De nieuwe grote gevelopeningen en de glazen koepel van de toren geven rondom vrij uitzicht. In het ontwerp is geen rekening gehouden met privacy t.o.v. het huis op de naastgelegen kavel. Dit betreft zowel het maaiveldniveau als ook het zicht vanuit de toren. 23 Asbestsanering: kunt u ons ruim voor aanvang uitvoering informeren over de keuze voor de vervangende (tijdelijke) dakbedekking? 24 Wordt er bij de uitvoering van de (commerciële) plannen enige vorm van reclame-uiting (neon/led-verlichting) De verkeerssituatie op dit deel van de 3 e Stationsstraat verandert niet: de straat blijft autoluw en doodlopend voor autoverkeer. Slechts bestemmingsverkeer zal hier gebruik van maken. Het bord doodlopende weg blijft gehandhaafd en voorkomt zoveel mogelijk dat gebiedsvreemd autoverkeer hier in rijdt. Op maaiveldniveau is het mogelijk de privacy van de naastgelegen kavel te waarborgen door de bestaande groene invulling op het erf van de naastgelegen kavel. De gevelopeningen zullen in de schacht van de watertoren aangebracht worden. In de schacht zal geen verblijfsruimte gecreëerd worden. De heer Van Dorp zal in overleg treden met de bewoners van de naastgelegen kavel om afspraken met hen te maken met betrekking tot hun privacy. De keuze voor een vervangende dakbedekking kon pas worden gemaakt nadat de saneringswerkzaamheden waren afgerond. Over de hele koepel en goot is een waterdichte bitumineuze coating aangebracht. De heer Van Dorp heeft aan de gemeente laten weten niet van plan te zijn reclame-uitingen aan de watertoren te willen aanbrengen. Wel zou hij

6 gevoerd op dan wel nabij de Watertoren? Dit wordt als zeer ongepast aangemerkt. 25 Overwegen gemeente en de heer Van Dorp aandacht te besteden aan het probleem van vandalisme en overlast door jeugd? Neemt de heer Van Dorp dit aspect op eigen kosten ook mee in haar plannen of neemt de Gemeente dit deel van de kosten voor haar rekening? de watertoren willen aanlichten, zoals nu ook gebeurt. Het is mogelijk dat hiervoor LEDverlichting gebruikt wordt. Het is niet de bedoeling dat de watertoren zodanig wordt aangelicht dat er sprake is van een bovenmatige lichtuitstraling. Sinds lange tijd heeft de watertoren geen functie meer en wordt deze niet meer gebruikt. Indien de watertoren weer een functie heeft en in gebruik is, zal naar verwachting dit minder aanleiding geven tot verblijf van hangjongeren en de sociale controle groter zijn. Ook zal een goede herinrichting van het gebied minder aanleiding geven tot niet gewenst gedrag van (hang)jongeren. 26 Blijft de bestaande verlichting van het gemeentelijke monument gehandhaafd of wordt deze aangepast? 27 Het fietspad langs de Watertoren en de voetpaden langs het watergebied worden misbruikt door bromfietsers/scooters. Kunnen er extra verbodsborden geplaatst worden? Namens onze medebewoners vragen wij u om de plannen zodanig bij te stellen dat het fietspad omgevormd wordt tot voetpad. Bij de uitwerking van het plan zal rekening worden gehouden met de aanlichting van de watertoren. Hierbij zal ook worden gekeken naar de aspecten veiligheid en vandalisme. Zie verder ook het antwoord op vraag #24. Het huidig plan voor invulling van de watertoren en het omleggen van het fietspad heeft geen gevolgen voor het gebruik van het fietspad. Fietsers kunnen van de route gebruik blijven maken. Het fietspad langs de watertoren is een doorgaand fietspad en als zodanig een belangrijke verbinding tussen enerzijds het centrum deel van Rokkeveen en anderzijds het Burgemeester Hoekstrapark en het zuidelijk en oostelijk deel van Rokkeveen. De gemeente vindt het om die reden van belang dat dit fietspad als doorgaande verbinding behouden blijft. Ervaring leert dat het aanbrengen van extra verbodsborden niet tegengaat dat bromfietsers op het fietspad rijden, al is dit niet toegestaan. Het beleid van de gemeente is zo weinig mogelijk (overbodige) verkeersborden te plaatsen. 28 Op de plattegrond zijn de bankjes en de afvalbakken verdwenen. Komen die nog terug? 29 De huidige afscheiding tussen de watertoren en de woning op perceel 373 wordt door de vissers en chillende jeugd gebruikt als openbaar toilet. De bankjes en afvalbakken zullen gehandhaafd blijven. In het plan van dhr. van Dorp is de privétuin afgescheiden van het openbaar gebied met een groene haag. Deze haag heeft tot doel enerzijds de tuin op een groene wijze in de omgeving in

7 Meerdere bewoners vinden dat een haag van 2½ meter hoog afbreuk doet aan hun uitzicht. Overweegt men voorzieningen te maken voor deze wildplassers? te passen en anderzijds zoveel mogelijk de privacy van de gebruikers van de tuin te waarborgen. Bij het bepalen van de afmetingen van de haag zal ook gekeken worden naar (verkeers)veiligheidsaspecten, vandalisme en wildplassen. Wat voor soort oplossingen het meest geschikt zijn in deze specifieke situatie zal bij de verdere uitwerking van het plan besproken worden. 30 Overweegt men voorzieningen te treffen tegen mogelijke inkijk vanuit de watertoren richting de omliggende woningen? De afstand tussen de watertoren en het halfronde appartementsgebouw bedraagt ca 100m. Dit is een zodanig grote afstand dat dit in een stedelijk gebied als Zoetermeer acceptabel is. De ramen van de verblijfsruimten van de watertoren worden op grotere hoogte gesitueerd zodat van een rechtstreekse inkijk naar verwachting niet of nauwelijks sprake zal zijn. 31 Geeft de nieuw voorziene glazen koepel geen vervelende schitteringen voor de bewoners in omliggen wooncomplexen? De architect van de heer Van Dorp heeft het plan verwerkt in een simulatiemodel. In het computer simulatie model is niet gebleken dat er door het aanbrengen van een glazen koepel sprake zou zijn van schitteringen. De heer Van Dorp en zijn architect verwachten dan ook dat dit niet het geval zal zijn.

Raadsvoorstel. Onderwerp. Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer Documentnummer DOC Versie Auteur

Raadsvoorstel. Onderwerp. Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer Documentnummer DOC Versie Auteur Raadsvoorstel Onderwerp Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer -2012-001045 Documentnummer DOC-2012-005789 Versie Auteur Mw. M. Rutters m.rutters@zoetermeer.nl 079-3469931 Gemeentesecretaris Koek, H.M.M.

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 Artikel 3 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 4 Wonen 3 Artikel 5 Algemene aanduidingsregels 6 Artikel 6 Slotregel 7 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE

Nadere informatie

TE HUUR WERKERLAAN 154 8043 LK ZWOLLE

TE HUUR WERKERLAAN 154 8043 LK ZWOLLE TE HUUR WERKERLAAN 154 8043 LK ZWOLLE VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE Werkerlaan 154 8043 LK ZWOLLE HUURPRIJS : 100,-- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW. SERVICEKOSTEN : 35,-- per m² per jaar, te

Nadere informatie

Reparatieplan Hierden Dorp Vastgesteld bestemmingsplan

Reparatieplan Hierden Dorp Vastgesteld bestemmingsplan Reparatieplan Hierden Dorp 2011 Vastgesteld bestemmingsplan Reparatieplan Hierden Dorp 2011 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 7

Nadere informatie

Uw eigen bouwkavel Nij Sân Ro en, Ro um

Uw eigen bouwkavel Nij Sân Ro en, Ro um U denkt er over om uw eigen woning te bouwen? Wellicht hee! u al een mooie kavel gezien binnen het verkavelingsplan. Mogelijk hee! u zelfs al een (gra" s) op" e genomen op uw toekoms" ge woonplek. De volgende

Nadere informatie

Planregels. Wijzigingsplan Nieuw-Vennep 1e wijziging 2 e fase

Planregels. Wijzigingsplan Nieuw-Vennep 1e wijziging 2 e fase Planregels Wijzigingsplan Nieuw-Vennep 1e wijziging 2 e fase HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan: (digitaal) het wijzigingsplan 'Nieuw-Vennep 1e wijziging 2 e fase' van de

Nadere informatie

De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen;

De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen; Artikel 15 Wonen 15.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen; alsmede voor: b. garageboxen, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'garage'; c. dienstverlening,

Nadere informatie

Inhoud van de regels. Hoofdstuk 1 Inleidende regels blz. 3. Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5. Artikel 1 Begrippen 3

Inhoud van de regels. Hoofdstuk 1 Inleidende regels blz. 3. Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5. Artikel 1 Begrippen 3 REGELS Inhoud van de regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels blz. 3 Artikel 1 Begrippen 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 2 Woondoeleinden VI (WVII) 5 Artikel 3 Groen (G) 8 Adviesbureau RBOI 162100.16253.00

Nadere informatie

Adviesbureau RBOI 0703.008175.40 Rotterdam / Middelburg

Adviesbureau RBOI 0703.008175.40 Rotterdam / Middelburg 163 Artikel 6 Centrum 6.1 Bestemmingsomschrijving De voor Centrum aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. detailhandel, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'supermarkt': tevens een supermarkt; b.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS

HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS Regels HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS... 1 Artikel 1 Begrippen... 1 Artikel 2 Nadere regels... 1 HOOFDSTUK 2 Bestemmingsregels... 2 Artikel 3 Groen... 2 Artikel 4 Maatschappelijk... 2 Artikel 5 Verkeer

Nadere informatie

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Projectinformatie Marktplein 1 Almelo Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld;

Nadere informatie

Bestemming vrijstaande woningen W-A2 De Opslach Ryptsjerk

Bestemming vrijstaande woningen W-A2 De Opslach Ryptsjerk Bestemming vrijstaande woningen W-A2 De Opslach Ryptsjerk Artikel 5: Wonen - A2 (vrijstaande woningen) 5.1. Bestemmingsomschrijving De voor Wonen - A2 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen

Nadere informatie

Piet Mondriaanstraat - Wolvega

Piet Mondriaanstraat - Wolvega Piet Mondriaanstraat - Wolvega Vraagprijs 75.000,= v.o.n. Omschrijving Piet Mondriaanstraat - Wolvega MOOIE, VRIJ GELEGEN HOEKKAVEL VOOR DE BOUW VAN EEN VRIJSTAAND WOONHUIS! Deze bouwkavel is gelegen op

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BEROEP EN BEDRIJF AAN HUIS GEMEENTE WIERDEN. Vastgesteld door B&W op 4 mei 2010

BELEIDSREGEL BEROEP EN BEDRIJF AAN HUIS GEMEENTE WIERDEN. Vastgesteld door B&W op 4 mei 2010 BELEIDSREGEL BEROEP EN BEDRIJF AAN HUIS GEMEENTE WIERDEN Vastgesteld door B&W op 4 mei 2010 Inleiding In deze beleidsregel wordt het gemeentelijk beleid ten aanzien van beroep en bedrijf aan huis beschreven.

Nadere informatie

Nota van Aanpassingen. Bestemmingsplan Stadscentrum-Zuid (Culturele As)

Nota van Aanpassingen. Bestemmingsplan Stadscentrum-Zuid (Culturele As) Nota van Aanpassingen Bestemmingsplan Stadscentrum-Zuid (Culturele As) Gemeente Zoetermeer Afdeling Stadsontwikkeling Juni 2013 1 Inleiding Op 4 september 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Uitwerkingsplan. Nassaulaan. Definitief. Gemeente Baarle-Nassau Postbus AC Baarle-Nassau. Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 28 juli 2012

Uitwerkingsplan. Nassaulaan. Definitief. Gemeente Baarle-Nassau Postbus AC Baarle-Nassau. Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 28 juli 2012 Uitwerkingsplan Nassaulaan Definitief Gemeente Baarle-Nassau Postbus 105 5110 AC Baarle-Nassau Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 28 juli 2012 Verantwoording Titel : Uitwerkingsplan Subtitel : Nassaulaan

Nadere informatie

Bestemming 2 ^1 kapwoningen W-B2 De Opslach Ryptsjerk

Bestemming 2 ^1 kapwoningen W-B2 De Opslach Ryptsjerk Bestemming 2 ^1 kapwoningen W-B2 De Opslach Ryptsjerk Artikel 6: Wonen - B2 (twee onder één kap) 6.1. Bestemmingsomschrijving De voor Wonen - B2 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen en overkappingen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam 1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus 70091 1007 KB Amsterdam Per fax ingekomen d.d. 16-01-2014 Per brief geregistreerd onder nummer IN-14-09424 d.d. 17-01-2014 1.1. Cliënte is eigenaar van het perceel

Nadere informatie

Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT. Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord

Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT. Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord Geachte heer Van Schaick, Hierbij ontvangt u een planschaderisicoanalyse

Nadere informatie

TE HUUR. Rivieradreef 33 B, 2037 AD Haarlem. Huurprijs ,- per jaar

TE HUUR. Rivieradreef 33 B, 2037 AD Haarlem. Huurprijs ,- per jaar TE HUUR Rivieradreef 33 B, 2037 AD Huurprijs 24.000,- per jaar Omschrijving OBJECT Winkelruimte gelegen in het winkelcentrum Schalkwijk, gesitueerd tegenover de HEMA. WINKELCENTRUM Winkelcentrum Schalkwijk

Nadere informatie

Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 3 (20 oktober 2015)

Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 3 (20 oktober 2015) Planregels uitwerking Schoenmakershoek Oost fase 3 (20 oktober 2015) 2 3 Hoofdstuk 1 INLEIDENDE REGELS Artikel 1 Begrippen 1.1 plan: de "Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 3" (NL.IMRO.0777.0086SCHOENOOST3-3001)van

Nadere informatie

Planregels. wijzigingsplan 'Hoofddorp Noord 2e wijziging' ontwerp juni 2015

Planregels. wijzigingsplan 'Hoofddorp Noord 2e wijziging' ontwerp juni 2015 Planregels wijzigingsplan 'Hoofddorp Noord 2e wijziging' ontwerp juni 2015 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan: (digitaal) het wijzigingsplan 'Hoofddorp Noord 2e wijziging'

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PLANREGELS

INHOUDSOPGAVE PLANREGELS II. REGELS - 32 - INHOUDSOPGAVE PLANREGELS HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS...35 Artikel 1 Van toepassing verklaring...35 Artikel 2 Begrippen...35 HOOFDSTUK 2 BESTEMMINGSREGELS...37 Artikel 3 Sport...37 Artikel

Nadere informatie

VERKOOPDOCUMENTATIE NUNSPEET. Harderwijkerweg 6. Huurprijs 3.000,- p.m. excl. BTW

VERKOOPDOCUMENTATIE NUNSPEET. Harderwijkerweg 6. Huurprijs 3.000,- p.m. excl. BTW VERKOOPDOCUMENTATIE NUNSPEET Harderwijkerweg 6 Huurprijs 3.000,- p.m. excl. BTW Korte omschrijving Midden in het Nunspeetse dorpscentrum in drukke winkelstraat, op zeer goede aanlooplocatie, met in nabijheid

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Bestemmingsplan : Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Datum vaststelling raad :

Nadere informatie

Uw eigen bouwkavel Roordahiem, Terkaple

Uw eigen bouwkavel Roordahiem, Terkaple U denkt er over om uw eigen woning te bouwen? Wellicht hee u al een mooie kavel gezien in het verkavelingsplan. Mogelijk hee u zelfs al een (gra! s) op! e genomen op uw toekoms! ge woonplek. De volgende

Nadere informatie

TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP

TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP TE KOOP Markt 14 - Nierstraat 1, GENNEP Algemene gegevens : Projectinformatie Centraal gelegen hoekpand in het karakteristieke centrum van Gennep. In de loop van de jaren is het pand diverse malen aangepast,

Nadere informatie

TE HUUR WERKERLAAN LT ZWOLLE. ten Hag groep heeft vestigingen in: Enschede Almelo Apeldoorn Deventer Doetinchem Hengelo (O) Zutphen Zwolle

TE HUUR WERKERLAAN LT ZWOLLE. ten Hag groep heeft vestigingen in: Enschede Almelo Apeldoorn Deventer Doetinchem Hengelo (O) Zutphen Zwolle ten Hag groep heeft vestigingen in Enschede Almelo Apeldoorn Deventer Doetinchem Hengelo (O) Zutphen Zwolle TE HUUR kantoor Zwolle makelaars / adviseurs o.g. R. Dellen G.W. Hovenberg B.T.A. Meerman mevr.

Nadere informatie

b. beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten, met dien verstande dat:

b. beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten, met dien verstande dat: Artikel 8 Wonen - 2 8.1 Bestemmingsomschrijving 8.2 Bouwregels 8.3 Nadere eisen 8.4 Afwijking van de bouwregels 8.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen - 2' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a.

Nadere informatie

Artikel 16 Woongebied

Artikel 16 Woongebied blad -1- Artikel 16 Woongebied 16.1 Bestemmingsomschrijving De voor Woongebied aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woningen met bijbehorende voorzieningen zoals tuinen en erven, alsmede aan huis verbonden

Nadere informatie

Meidoornweg. Projectinformatie. Meidoornweg 2-8 Badhoevedorp. btmakelaars.nl. BT Makelaars +31 (0)

Meidoornweg. Projectinformatie. Meidoornweg 2-8 Badhoevedorp. btmakelaars.nl. BT Makelaars +31 (0) Projectinformatie Meidoornweg Meidoornweg 2-8 Badhoevedorp btmakelaars.nl BT Makelaars +31 (0) 20 3 166 166 info@btmakelaars.nl Te koop Meidoornweg 2-8 te Badhoevedorp Projectomschrijving Het gebouw heeft

Nadere informatie

Bestemmingsplangebied. Legenda

Bestemmingsplangebied. Legenda Bestemmingsplangebied Legenda Artikel 17 Groen Bestemmingsplanvoorschriften uit het bestemmingsplan Dokkum Regiostad. 17.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Groen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

Nadere informatie

RISICOTOETS PLANSCHADE

RISICOTOETS PLANSCHADE RISICOTOETS PLANSCHADE met betrekking tot de vestiging van Iriszorg op de locatie Gondel 3611 te Lelystad. CONCLUSIE Het planschaderisico taxeren wij op: 16.000,--. Opdracht: 3232360 Datum: mei 2012 Adviseur:

Nadere informatie

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014 Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid 3 februari 2014 Algemeen: Niet zelfstandig benoemd zijn verbetering type, spellingsfouten en zinsconstructies. Verbeeldingen: wijzigingen

Nadere informatie

Uitwerkingsplan. Assenrade, fase 2. Gemeente Hattem. Datum: 4 juni 2013 Projectnummer:

Uitwerkingsplan. Assenrade, fase 2. Gemeente Hattem. Datum: 4 juni 2013 Projectnummer: Uitwerkingsplan Assenrade, fase 2 Gemeente Hattem Datum: 4 juni 2013 Projectnummer: 120492 INHOUD REGELS 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Schakelbepaling 3 2 Bestemmingsbepalingen

Nadere informatie

De Cocksdorp Postweg 2

De Cocksdorp Postweg 2 De Cocksdorp Postweg 2 Kogerstraat 57 - Den Burg www.texelvastgoed.nl 0222-313025 D e C o cksdo r p Po st we g 2 Kadastrale gegevens: Gemeente Texel, sectie S nummer 530 Perceelgrootte: 645 m² eigen grond

Nadere informatie

TE HUUR. Hogestraat 69-03, 6651 BH DRUTEN

TE HUUR. Hogestraat 69-03, 6651 BH DRUTEN TE HUUR Hogestraat 69-03, 6651 BH DRUTEN. Projectinformatie Algemene gegevens : In het karakteristieke winkelcentrum van Druten gelegen winkelunit met souterrain/berging. Objectadres : Hogestraat 6903,

Nadere informatie

zorgwonen waleweingaarde 1 haalbaarheidstudie december 2017

zorgwonen waleweingaarde 1 haalbaarheidstudie december 2017 zorgwonen waleweingaarde 1 haalbaarheidstudie december 2017 ( m / v )* m u ld e re n devries liggingbereikbaarheid De Laan van Maten maakt deel uit van de ringweg om het centrum van Apeldoorn en verbindt

Nadere informatie

k av e l pa s p o o r t Noorderplassen West Middeneiland kavelgegevens Gebied : Ik bouw op het Middeneiland Kavelnummer : NPW379 Oppervlakte : ca. 607 m 2 inclusief een strook water van 7,00 m. breed Prijs

Nadere informatie

Adres: Heiweg 235 a, 6533 PC Nijmegen Vraagprijs ,00 kosten koper

Adres: Heiweg 235 a, 6533 PC Nijmegen Vraagprijs ,00 kosten koper Adres: Heiweg 235 a, 6533 PC Nijmegen Vraagprijs 430.000,00 kosten koper Omschrijving Vrijstaand pand met winkel en kantoorruimte op de verdieping op een deels bestraat buitenterrein. Entree via pad Heiweg

Nadere informatie

TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren. Vraagprijs:

TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren. Vraagprijs: TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren Vraagprijs: 250.000 www.reliplan.nl 1 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Haarensteijnstraat 2 Haaren. Metrage perceel 628 m² - kapel circa 180

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1259 10 januari 2017 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem Nr. 2016/144799 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeente Venray. Circusterrein Venray. NL.IMRO.0984.PRB10014.on02

Gemeente Venray. Circusterrein Venray. NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Circusterrein Venray NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Circusterrein Venray NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Bestand : P:\prj100\WLI\009\rapp\Projectbesluit\20100913-Toelichting zonder regels.wpd Project : WLI009 Gecontroleerd

Nadere informatie

Artikel 11 Maatschappelijk

Artikel 11 Maatschappelijk Artikel 11 Maatschappelijk 11.1 Bestemmingsomschrijving 11.2 Bouwregels 11.3 Afwijken van de bouwregels 11.4 Specifieke gebruiksregels 11.5 Afwijken van de gebruiksregels 11.6 Omgevingsvergunning voor

Nadere informatie

BOUWKAVEL. Transportweg ong LP Groot Ammers

BOUWKAVEL. Transportweg ong LP Groot Ammers blad 2 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 1.1. Algemene omschrijving... 3 1.2. Adresgegevens... 3 1.3. Kadastrale gegevens... 3 1.4. Kenmerken perceel... 3 1.5. Ligging... 4 1.6. Bereikbaarheid en parkeervoorzieningen...

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201707400 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de gevel van de bedrijfsruimte Anna van Buerenplein 712 door het aanbrengen

Nadere informatie

TE KOOP. Beekstraat 26, 7311 LG Apeldoorn. Vraagprijs ,- kosten koper

TE KOOP. Beekstraat 26, 7311 LG Apeldoorn. Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP Beekstraat 26, 7311 LG Vraagprijs 120.000,- kosten koper Omschrijving In het kernwinkelgebied gelegen winkelruimte met verhuurde bovenwoning, nader te splitsen erf en ondergrond. Gunstig gelegen

Nadere informatie

Artikel 8 Centrum Bestemmingsomschrijving

Artikel 8 Centrum Bestemmingsomschrijving Artikel 8 Centrum - 1 8.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Centrum - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen en overkappingen ten behoeve van: 1. maatschappelijke voorzieningen; 2. cultuur

Nadere informatie

Cultuur en ontspanning. Bestemmingsomschrijving

Cultuur en ontspanning. Bestemmingsomschrijving Artikel: Cultuur en ontspanning Bestemmingsomschrijving De voor 'Cultuur en ontspanning' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen en overkappingen ten behoeve van culturele en sociaal-culturele

Nadere informatie

T E K O O P. Losplaats ong. te Maarheeze

T E K O O P. Losplaats ong. te Maarheeze Losplaats ong. - Maarheeze De Losplaats is een lommerrijk pad gelegen aan de rand van de jonge wijk Bruine Akkers. Voorzieningen zoals de winkelstraat, scholen en zorgvoorzieningen zijn binnen een tiental

Nadere informatie

Waterfront-Zuid Watersportboulevard. Vastgesteld uitwerkingsplan

Waterfront-Zuid Watersportboulevard. Vastgesteld uitwerkingsplan Waterfront-Zuid Watersportboulevard Vastgesteld uitwerkingsplan Waterfront-Zuid - Watersportboulevard Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

TE KOOP - PETERSBURCH. Damplein 5 - Edam. Vraagprijs:

TE KOOP - PETERSBURCH. Damplein 5 - Edam. Vraagprijs: TE KOOP - PETERSBURCH Damplein 5 - Edam Vraagprijs: 1.950.000 www.reliplan.nl 2 Object Multifunctioneel Het object kan multifunctioneel aangewend worden voor bedrijvigheid, expositie, wonen en horeca.

Nadere informatie

1.5erfafscheidlng: bouwwerk geen gebouw zijnde dat dient als afscheiding van een erf of terrein en is geplaatst in of rondom een erf of terrein;

1.5erfafscheidlng: bouwwerk geen gebouw zijnde dat dient als afscheiding van een erf of terrein en is geplaatst in of rondom een erf of terrein; PLANREGELS 1 1 1.1 afhankelljke woonruimte: een vrijstaand bijgebouw dat qua ligging hoort tot het perceel van de woning en waarin een uit het oogpunt van mantelzorg een gedeelte van het huishouden gevestigd

Nadere informatie

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven.

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven. Memo aan : Gemeenteraad Harderwijk van : College van B&W organisatie : eenheid i.a.a. : datum : 07 augustus 2018 onderwerp : Locatie pilot off-grid tiny houses reg.nummer : 02430000016450 / 02430000050159

Nadere informatie

KOOPSOM ,00 k.k.

KOOPSOM ,00 k.k. Pesetastraat 60 te Barendrecht Kantoorruimte circa 617 m² KOOPSOM 950.000,00 k.k. exclusief BTW en servicekosten Kenmerken Vraagprijs 950.000,00 kosten koper, exclusief BTW Parkeerplaatsen Ja Opleveringsniveau

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

Gemeenteraad van de gemeente Molenwaard Postbus 5, 2970 AA Bleskensgraaf. Onderwerp: ontwerpbestemmingsplan "Ambachtstrant, Oud Alblas.

Gemeenteraad van de gemeente Molenwaard Postbus 5, 2970 AA Bleskensgraaf. Onderwerp: ontwerpbestemmingsplan Ambachtstrant, Oud Alblas. Gemeenteraad van de gemeente Molenwaard Postbus 5, 2970 AA Bleskensgraaf Onderwerp: ontwerpbestemmingsplan "Ambachtstrant, Oud Alblas." L.S. Hierbij ontvangt u onze zienswijze op bovengenoemd Ontwerpbestemmingsplan.

Nadere informatie

de Wetstraat 59 te (2987 AA) Ridderkerk Commerciële ruimte, ca. 728 m² gelegen op de begane grond KOOPSOM ,00 kosten koper

de Wetstraat 59 te (2987 AA) Ridderkerk Commerciële ruimte, ca. 728 m² gelegen op de begane grond KOOPSOM ,00 kosten koper de Wetstraat 59 te (2987 AA) Ridderkerk Commerciële ruimte, ca. 728 m² gelegen op de begane grond KOOPSOM 495.000,00 kosten koper Omschrijving Algemeen Indeling Commerciële ruimte gelegen aan winkelstrip

Nadere informatie

Te koop. Monumentale Watertoren GOES. dan merk je het verschil

Te koop. Monumentale Watertoren GOES. dan merk je het verschil Te koop Monumentale Watertoren GOES dan merk je het verschil Woningen Nieuwbouw Hypotheken & verzekeringen Bedrijfsonroerend goed 's-gravenpolderseweg 1 te Goes Kantoor met het meest adembenemende uitzicht

Nadere informatie

Vrijblijvende projectinformatie TE KOOP Rijksstraatweg 150 te Leersum

Vrijblijvende projectinformatie TE KOOP Rijksstraatweg 150 te Leersum Vrijblijvende projectinformatie TE KOOP Rijksstraatweg 150 te Leersum Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE KOOP Rijksstraatweg

Nadere informatie

TE KOOP. Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem. Vraagprijs: k.k.

TE KOOP. Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem. Vraagprijs: k.k. TE KOOP Voormalig kerkgebouw Berkenstraat 10 - Haarlem Vraagprijs: 850.000 k.k. www.reliplan.nl 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Berkenstraat 10 Haarlem. Perceel perceel 330 m² Oppervlakte

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

Bijlage 2: Bestemming Wonen - 1

Bijlage 2: Bestemming Wonen - 1 Bijlage 2: Bestemming Wonen - 1 Wonen - 1 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor a. wonen, eventueel in combinatie met werk aan huis en/of bêd en brochje,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen a. het plan: het bestemmingsplan Assenrade, uitwerkingsplan Assenrade, fase 1, van de gemeente Hattem, als bedoeld in artikel 3.6 lid 1 onder b

Nadere informatie

Wonen. 1.2 Bouwregels

Wonen. 1.2 Bouwregels 1 Wonen 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor Wonen - 2 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. woonhuizen al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan-huis-verbonden beroep of een kleinschalige bedrijfsmatige

Nadere informatie

A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan "XI Gestel buiten de Ring 2005 (Aireyflats en woningen)" ORVM - Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, STB - Stedenbouw september

Nadere informatie

Beschrijving. Daglicht uit smalle steeg. Advies Definitief

Beschrijving. Daglicht uit smalle steeg. Advies Definitief Trefwoorden: Bouwbesluit 2012, woning, gelijkwaardigheid, rechtens verkregen niveau, bestaande bouw, verbouw, daglicht, burenrecht, Burgerlijk wetboek Datum: 30 november 2018 Status: Definitief Beschrijving

Nadere informatie

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Artikel Agrarisch Agrarisch aanverwant 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Agrarisch Agrarisch aanverwant' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

waarbij, ter plaatse van de aanduiding karakteristiek, de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd;

waarbij, ter plaatse van de aanduiding karakteristiek, de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd; 05-01-03 blz 49 Artikel 12: Bedrijfsdoeleinden 12. 1. Bestemmingsomschrijving De voor bedrijfsdoeleinden aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen ten behoeve van: 1. bedrijven die zijn genoemd

Nadere informatie

TE KOOP. Albert Hahnweg 1-1a-1b / Zutphenseweg 2 te Lochem. Vraagprijs ,- kosten koper

TE KOOP. Albert Hahnweg 1-1a-1b / Zutphenseweg 2 te Lochem. Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP te Vraagprijs 349.000,- kosten koper Omschrijving TE KOOP als BELEGGING Beleggingsobject (volledig verhuurd) LIGGING Hoek Zutphenseweg - Albert Hahnweg Op een prima zichtlocatie aan de regionale

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Nr.: Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg

Nr.: Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg Agendapuntnr.: 10 Nr.: 151990 Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg Geachte raad, Aan de gemeenteraad Samenvatting: Het

Nadere informatie

Hoofdstraat 120 Stadskanaal

Hoofdstraat 120 Stadskanaal Verkoopbrochure Hoofdstraat 120 1 Verkoopbrochure bouwkavel voor wonen en werken Hoofdstraat 120 Stadskanaal gemeente Stadskanaal 1 januari 2017 Leeswijzer Verkoopbrochure Hoofdstraat 120 2 Verkaveling

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4

Nota van zienswijzen. Omgevingsvergunning, fase 2 Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4 gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling Team Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl Nota van zienswijzen

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS 2 Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 HOOFDSTUK 2 BESTEMMINGSREGELS 3 Artikel 3 Groen 3 Artikel 4 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 5 Leiding

Nadere informatie

T E K O O P. Koenraadtweg 22 te Maarheeze

T E K O O P. Koenraadtweg 22 te Maarheeze Koenraadtweg 22 - Maarheeze De Koenraadtweg is de mooie lommerrijke, doorgaande weg die de dorpskern van Maarheeze verbindt met de sportvelden, de villaparken en het natuurgebied De Pan. Het uitzicht wordt

Nadere informatie

Bedrijventerrein. "Bedrijventerrein";

Bedrijventerrein. Bedrijventerrein; Artikel 4 Bedrijventerrein 4.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Bedrijventerrein' aangewezen gronden zijn bestemd voor: bedrijven zoals aangegeven in artikel Toegelaten bedrijven 'Toegelaten bedrijven'.

Nadere informatie

Artikel 22: Wonen Bestemmingsomschrijving

Artikel 22: Wonen Bestemmingsomschrijving 05-43-04 blz 50 Artikel 22: Wonen 22.1. Bestemmingsomschrijving De op de plankaart voor Wonen aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. wonen; b. aan-huis-verbonden beroepen; met daaraan ondergeschikt:

Nadere informatie

bedrijfsloods te koop

bedrijfsloods te koop Grootebroek bedrijfsloods te koop Wij bieden u aan: een bedrijfsloods gelegen aan de Industrieweg te Grootebroek van ca. 90 m². De unit is desgewenst uit te breiden naar 180 of 270 m². Adres: Industrieweg

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leerdam, Oud Schaik 2a Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a Geanonimiseerde versie Gemeente Leerdam Afdeling Beleid September 2017 Versie 1 Inleiding 1 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Beschrijving. Daglicht en burenrecht. Advies Definitief

Beschrijving. Daglicht en burenrecht. Advies Definitief Trefwoorden: Bouwbesluit 2012, monument, kantoorfunctie, gelijkwaardigheid, bestaande bouw, verbouw, daglicht, burenrecht, Burgerlijk Wetboek Datum: 14 april 2017 Status: Definitief Beschrijving Een monumentaal

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan West I en II. Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608

Zienswijzennota. Bestemmingsplan West I en II. Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608 Zienswijzennota Bestemmingsplan West I en II Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Status zienswijzennota 1.2 Procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan AZC Francois de Veijestraat Binnen de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter visie lag zijn vier zienswijzen ontvangen. De zienswijze van

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA ZUIDERAMSTEL DEEL E TOETSINGSCRITERIA RECLAME. Vastgesteld op 28 februari 2006

WELSTANDSNOTA ZUIDERAMSTEL DEEL E TOETSINGSCRITERIA RECLAME. Vastgesteld op 28 februari 2006 WELSTANDSNOTA ZUIDERAMSTEL DEEL E TOETSINGSCRITERIA RECLAME Vastgesteld op 28 februari 2006 TOETSINGSCRITERIA RECLAME De toetsingscriteria voor reclame in het kader van het Welstandsbeleid komen overeen

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Projectinformatie Telgen 13b Hengelo Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld;

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

wijzigingsplan Zijldijk 32a

wijzigingsplan Zijldijk 32a Regels wijzigingsplan Zijldijk 32a Planstatus: ontwerp Datum: 2016-03-01 Plan identificatie: NL.IMRO.0547.WPzijldijk32a-ON01 Auteur: G. Bot AgROM 1 Inleidende regels... 5 Artikel 1 Begrippen... 5 1.1 plan:...

Nadere informatie

Winkel-/ kantoorruimte TE KOOP. Plein CV Dordrecht.

Winkel-/ kantoorruimte TE KOOP. Plein CV Dordrecht. Winkel-/ kantoorruimte TE KOOP Plein 1940-1945 3 3313 CV Dordrecht OMSCHRIJVING Algemeen: Deze commerciele bedrijfsruimte is werkelijk voor allerlei doeleinden geschikt. Door de casco oplevering is deze

Nadere informatie

TE KOOP. Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland

TE KOOP. Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland TE KOOP Zijde 442 Boskoop, Zuid-Holland Reliplan, specialisten in kerkelijk en bijzonder onroerend goed met een maatschappelijke bestemming. Buiksloterdijk 224 1025 WD AMSTERDAM Tel: 020 636 58 89 (Hoofdvestiging

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

Onderzoek bedrijven en milieuzonering Spoorallee in Zevenaar

Onderzoek bedrijven en milieuzonering Spoorallee in Zevenaar Notitie Contactpersoon Maaike Teunissen Datum 25 april 2014 Kenmerk N003-1222424MTU-evp-V01-NL Onderzoek bedrijven en milieuzonering Spoorallee in Zevenaar 1 Aanleiding onderzoek Gemeente Zevenaar heeft

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan "3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN"

Regels bestemmingsplan 3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN Regels bestemmingsplan "3e herziening van het bestemmingsplan Oud- en Nieuw Krispijn, locatie Laan der VN" - 1 - HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het bestemmingsplan 3e herziening

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A gemeente Baarn Programma Fysiek Domein juni 2015 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 1.1 Ter plaatse geldende bestemmingsplan...5 1.2 Procedure...5 2 De ingekomen zienswijzen...6

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Ruimtelijke motivering Molenstraat 1a te s-hertogenbosch Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Januari 2017 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Aan de Molenstraat 1a is nu op de begane grond

Nadere informatie

TE HUUR. Van der Brugghenstraat SL NIJMEGEN

TE HUUR. Van der Brugghenstraat SL NIJMEGEN TE HUUR Van der Brugghenstraat 1 6511 SL NIJMEGEN. Projectinformatie Algemene gegevens : Op toplocatie gelegen kantoorruimte op de 2 e verdieping van een fraai object waarin ook De Hypotheker op de begane

Nadere informatie