Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt"

Transcriptie

1 Notulen Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Punt 1. Opening Jelle opent de vergadering. Punt 2. Mededelingen De vacatures voor de MR zijn weer ingevuld. Voor de oudergeleding heeft niemand zich verkiesbaar gesteld naast Anneke die herkiesbaar was. Zij blijft dus in de MR. Voor de leerlinggeleding ontstond een vacature doordat Zoë volgend jaar naar een andere school gaat. Omdat het om een tussentijdse vacature gaat, is gekeken naar de uitslag van de laatste verkiezingen. Nienke Post van het lyceum zal de plek van Zoë gaan invullen. Voor de personeelsgeleding waren André Vellema en Pim Korteweg herkiesbaar en Anne-Jan Stienstra neemt afscheid. Geu Luik van het lyceum was verder de enige die gereageerd heeft op de vacature. Dit betekent dat André Vellema en Pim Kortweg in de MR blijven en dat Geu Luik de MR komt versterken. Punt 3. Vaststelling agenda Er zijn geen op- of aanmerking op de agenda. Punt 4. Stukken ter instemming / advies / bespreking Punt 4a. Jaarstukken Anneke vraagt naar de excellentie op de havo en het vwo en naar de uitkomst van het onderzoek naar ICT en de beveiliging daaromtrent. Punt 4b. Schoolkosten Bent vindt het jammer dat er in Joure niet gekozen kan worden voor verschillende bestemmingen bij de schoolreis. Verder geen opmerkingen. Punt 4c. Accountantsverslag Geen opmerkingen of vragen over het accountantsverslag. Punt 4d. Meerjaren Formatiebeleidsplan Jelle constateert dat het Bornego de zaken goed voor elkaar heeft. Punt 4e. Kaderdocument Jelle vat de gang van zaken kort samen: De PMR is bezig met een ronde langs de vestigingen. Het DB heeft overleg gehad met de MR van het OSG en beide bestuurders. Er zijn nog veel vragen, over detachering en tijden plaatsgebonden werken bijvoorbeeld. Er is een hoofdstuk over financiën aan het stuk toegevoegd. De noodzaak voor het tijd- en plaatsgebonden werken wordt duidelijk gemaakt.

2 Vraag 1. Financiën Wat betreft de financiën is duidelijk dat we geen risico lopen, het gaat hier niet om een fusie, de geldstromen blijven gescheiden. Komend jaar zullen beide scholen in de begroting aangeven welk deel van de middelen naar de BK-stromen gaat. Pim vraagt naar voorlichting voor collega s die in aanmerking komen voor detachering of overgang van werkgever. Centraal of individueel. Vraag 2. Detachering Voorlichting detachering is toegezegd, evenals individuele gesprekken met betrokkenen. Anneke vraagt of deze zaken nu al van belang zijn. Komend jaar komt hier meer info over en gaat het pas spelen, collega s maken zich er nu echter al wel zorgen over. Jelle geeft aan dat dit soort zaken over twee jaar duidelijker zijn, dan weten we ook wat er met wetgeving veranderd aangaande de bekostigingssystematiek. Vraag 3. Cultuurverschil/imago van OSG Anneke geeft aan dat het OSG momenteel niet het beste imago heeft. De vraag is of we hier last van gaan krijgen. Vraag 4. Deelraden Jelle geeft aan dat het invoeren van deelraden ingewikkeld is en ook voor risico s kan zorgen. We stellen dit besluit uit, het is ook geen breekpunt in het gehele plan. Vraag 5. Onderwijsconcept en tijd- en plaatsgebonden werken André Kingma vindt draagvlak van doorslaggevend belang. Wanneer mensen zich in plenaire bijeenkomsten stilhouden is dat wel spijtig, maar het betekent niet dat men het er dús mee eens is. Directie is verantwoordelijk voor dit draagvlak, als dat er is, is er voor de MR geen reden om op dit punt tegen te stemmen. Is er geen draagvlak, dan wel. Jelle geeft aan dat er op dit punt veel weerstand is. Pim voegt toe dat de opbrengsten uit de werkgroepen tegenvallen en dat dit voor extra onduidelijkheid zorgt. We stellen voor om te gaan voor een pilot waarbij we van tevoren aangeven hoe we deze pilot willen evalueren, wanneer we evalueren en wie daar bij betrokken wordt. Punt 4f. Toekomstige directiestructuur Peter geeft aan dat er met verschillende gremia over gesproken is. Wanneer al die gremia akkoord zijn, hebben ouders weinig toe te voegen. Pim vindt dat dit een grote verandering is, toch wordt er in de wandelgangen nauwelijks over gesproken. André Kingma constateert dat directeuren verder van de werkvloer af komen te staan, dit betekent dat teamleiders beter gepositioneerd moeten worden. We willen graag na een jaar weten hoe het gaat. Punt 5. Notulen Anneke vraagt naar de term oogstbijeenkomst bij punt 6. Jan Steven geeft aan dat op deze bijeenkomst alle werkgroepen hun resultaten presenteren.

3 Punt 6. Vragen aan directie over de stukken Punt 6a. Jaarstukken Anneke vraagt naar de excellentie voor havo en vwo. Frits legt uit dat hier pas in 2016 mee begonnen is, daarom staat het niet in het jaarverslag. Anneke vraagt of we de uitkomst van het onderzoek naar de ICT-veiligheid mogen inzien. Frits geeft aan dat de uitkomst is dat het Bornego de zaken goed regelt maar nog niet goed beschreven is. De uitkomsten kunnen met de MR gedeeld worden. Punt 6e. Jelle vraagt of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn. Frits noemt de volgende punten: - Financiën: bijlage hierover wordt opgenomen in het kaderdocument als hoofdstuk 6. - Op is een opzet voor een sociale paragraaf gemaakt. Na de zomer komt een definitief stuk voor de PMR. Het stuk bevat info over: juridische aspecten, de kaders uit het kaderdocument, iets over de aanstellingsomvang en het personeelsbeleid. Zittend personeel behoudt zijn of haar contract, wanneer men minder wil werken zal dat tijdelijk zijn en niet minder dan 0,5 fte. Het stuk is getoetst aan de cao. - Volgende week gaan negen collega s naar het Ravelijn in Steenbergen. Die school werkt met een vergelijkbaar onderwijsconcept. Deze collega s zullen op een bijeenkomst verslag doen van hun bevindingen. De verwachting is dat dit de noodzaak van het tijd- en plaatsgebonden werken duidelijk maakt. Jelle vraagt wie deze collega s zijn. Het gaat om leidinggevenden, praktijkdocenten maar ook anderen van zowel Junior als Beugel en Joure. Anneke vraagt of ouders ook mogen komen bij de presentatie. Dan kan. Jan Steven zal een uitnodiging sturen. Er is geprobeerd zowel voor- als tegenstanders mee te vragen. Vraag 2. Detachering Jelle: Er is gesproken over voorlichting voor collega s die wellicht gedetacheerd gaan worden. Is dit gepland? Frits: De voorlichting staat genoemd in de sociale paragraaf. Een Q&A over dit onderwerp wordt per mail gepubliceerd. Vraag 3. Risico s en imago OSG Anneke vraagt naar het minder positieve imago van het OSG en de mogelijke effecten voor het Bornego. Frits geeft aan dat hier gesprekken over zijn. Het OSG gaat hiermee aan het werk. Vraag 4. Deelraden Jelle geeft namens de MR aan dat we hier voorlopig niets in zien.

4 Vraag 5. Onderwijsconcept en tijd- en plaatsgebonden werken Bram vraagt of het rooster voor de leerlingen vaststaat. Frits legt uit dat in het werkdocument een macro-rooster staat met blokken van 90 minuten in een zonde van drie vakken. Binnen die drie vakken worden onderdelen aangeboden. Dat wordt dan een microrooster wat per leerling anders kan zijn. Hier leveren docenten maatwerk op losse onderdelen. Leerlingen zijn dus altijd van 8:45 tot 16:00 op school zonder dat ze tussenuren hebben. Anneke vraagt of er dan nog huiswerk is. Frits geeft aan dit er wel nog huiswerk is, maar dat dit minder zal zijn. Het personeel geeft aan dat er zorg is over het invullen van het onderwijsconcept. Frits deelt deze zorg maar geeft ook aan dat er tijd is om het geel in te voeren, geleidelijk vanaf klas 1. Pim vraagt of er al leertaken ontwikkeld zijn. Frits geeft aan dat er al wel aan gewerkt is volgens een vast format waarbinnen toch de nodige vrijheid is. Pim vraagt hoe dit qua tijd geregeld is op het Ravelijn. Daar is gewerkt in kleine groepjes die daarvoor gefaciliteerd zijn. Studiedagen zijn daar ook voor gebruikt. Punt 6f Toekomstige directiestructuur Frits vraagt of de MR vanavond het stuk kan behandelen om zo snel mogelijk te kunnen werven. Dit komt de kwaliteit ten goede. Vrijdag (17-06) wil hij de vacature uitzetten. Ook hoopt hij vrijdag tot het benoemen van een nieuwe teamleider voor het Junior over te kunnen gaan. Anneke noemt de brede brugklassen van het OSG. Frits geeft aan dat er op het MHV ook op die manier gewerkt gaat worden. Punt 6h Jan Steven en Jelle gaan zitting nemen in de sollicitatiecommissie voor het nieuwe lid van de Raad van Toezicht. Punt 7. Overige vragen aan directie Er zijn geen overige vragen aan de directie. Punt 8. Mededelingen van directie Er zijn geen overige mededelingen. Punt 9. Ingekomen stukken Geen op en/of aanmerking op de ingekomen stukken. Punt 10. Instemmingsronde Punt a: De MR geeft een positief advies aan de jaarrekening Punt b: Ouders en leerlingen stemmen in met de schoolkosten Punt c: De PMR stemt in met het meerjarenformatiebeleidsplan Punt d: De beslissing over het kaderdocument wordt doorgeschoven naar 13 juli. Punt e: De MR geeft een positief advies aan de wijziging van de directiestructuur.

5 Punt 11. Geledingen Anneke geeft aan dat er in de OPR nagedacht wordt over de vervanging van de leden. Drie jaar geleden is de OPR opgestart en per school zouden ouders nu vervangen worden door personeel of andersom. De OPR meent dat het jammer zou zijn om elk lid in één keer te vervangen omdat op die manier ervaring verloren gaat. Punt 12. Rondvraag Annelies vraagt of het kaderdocument leeft op andere vestigingen? Jelle vertelt dat het op de Beugel heel erg leeft en dat men op het lyceum wel nieuwsgierig is maar men daar ook duidelijk het gevoel heeft dat het hen niet raakt. We gaan nog naar Joure, het Junior en de Centrale Dienst. Punt 13. Sluiting André V sluit de vergadering.

Jaarverslag MR. Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van:

Jaarverslag MR. Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van: Jaarverslag MR 2015 Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van: 24-02-2016 Jaarverslag MR 2015 De medezeggenschapsraad van het Bornego College De MR bestaat in totaal uit

Nadere informatie

Sjoerd wil wat vragen over het mogelijk invoeren van BYOD als het gaat om digitalisering.

Sjoerd wil wat vragen over het mogelijk invoeren van BYOD als het gaat om digitalisering. Notulen 03-06-2015 Aanwezig: Zoë, Sjoerd, Fenna, Anneke, Leo, Peter, Annelies, Rinke, Anne-Jan, Gepke, Pim, André K., Sybolt en Jan Steven Afmelding: Sarah en André Vellema Afwezig: Punt 1. Opening Fenna

Nadere informatie

Notulen 12-11-2014. Punt 1. Opening door Andre Vellema

Notulen 12-11-2014. Punt 1. Opening door Andre Vellema Notulen 12-11-2014 Aanwezig: Fenna, Zoë, Sjoerd, Sarah, Annelies, Anneke, Peter, André V, Rinke, André K, Anne-Jan, Gepke, Sybolt en Jan Steven Afmelding: Pim, Leo, Gepke Afwezig: Punt 1. Opening door

Nadere informatie

Punt 2. Vaststelling agenda Rinke wil kort verslag doen van de bespreking van de kaderbegroting waar de heer Bohlken van de AOB met ons mee sprak.

Punt 2. Vaststelling agenda Rinke wil kort verslag doen van de bespreking van de kaderbegroting waar de heer Bohlken van de AOB met ons mee sprak. Notulen 14-01-2015 Aanwezig: Zoë, Sjoerd, Sarah, Annelies, Anneke, Leo, André V, Rinke, Anne-Jan, Gepke, Pim en Jan Steven Afmelding: Sybolt en André K Afwezig: Peter en Fenna Punt 1. Opening door Anne-Jan

Nadere informatie

Notulen 05-02-14. Punt 1. Opening door Gepke. Punt 2. Vaststelling Agenda

Notulen 05-02-14. Punt 1. Opening door Gepke. Punt 2. Vaststelling Agenda Notulen 05-02-14 Aanwezig: Fenna, Martje, Charlotte, Anneke, Siebe, Peter, Rinke, Anne-Jan, André, Geppie, Hennie, Pim en Jan Steven Afmelding: Sarah en Arie Afwezig: Punt 1. Opening door Gepke Punt 2.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Notulen deelraad Odyzee

Notulen deelraad Odyzee Notulen deelraad Odyzee Datum 12 april 2016 Locatie Kloetinge Aanwezig Heidi, Janneke, Marieke, Matthieu, Suzanne ( og), Paul ( og), Tonia, Kim, Marcel Voorzitter Matthieu Notulist Marcel status Info:

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.00 Datum: donderdag 19-06-2018 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Notulist: Brigit 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen - MR-Magazine nr. 4 mei 2018 -

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 10-01-2018 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening met een gedicht van een leerling van Eduvier over de geboorte van geluk. 2 Vaststelling c.q. wijziging

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017

Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017 Notulen DMR Daaf Gelukschool en Vestiging Gunning op de Daaf Geluk 7 juni 2017 Agenda 1. Opening en vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen 08-05-2017 3. Mededelingen schoolleiding 4. Mededelingen MR'en

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Tim opent

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1. Algemeen JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1.1 Samenstelling en taakverdeling Ineke Wijkhuijs personeel (voorzitter) Saskia Eggermont personeel (secretaris) (tot augustus 2015, i.v.m.

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 13-12-2018 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, Arien, Matthijs, E, Arjen, Alice, Annet,

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur MR OBS Harlekijn Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur mr@obsharlekijn.net Plaats: directiekamer Aanwezig waren: MR-leden: ouders: Nicole

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling:

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling: Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Mevr. Scheltema (alleen 18 april) Dhr. de Wilde (alleen 18 april) Namens de MR: Oudergeleding:

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Sonja Ummels Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling 3. Vergaderingen 4. Activiteiten 5. Speerpunten schooljaar 2015-2016 1. Voorwoord

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 12-07-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over veerkracht van de leerkracht m.b.t. leerlingen en hun ouders. Hoe houd je het vol? Werken vanuit

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 25 april 2016 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

Verslag MR-vergadering Winkler Prins

Verslag MR-vergadering Winkler Prins Verslag MR-vergadering Winkler Prins Datum: woensdag 7 maart 2018 Locatie: Raadsgildenlaan 1 Aanvangstijd: 20:00 uur Aanwezigen: Personeelsgeleding: W. Biezen, A. Jansen, M. Lanenga, C. Schuthof, H. Schuurman,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2017-2018 1 / 6 Inhoud H 1 Voorwoord... 3 1.1 De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS)... 3 1.2 MR en leerlingenparticipatie... 3 H 2 Algemeen... 4 2.1 Samenstelling MR...

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Schooljaar

Jaarverslag OPR Schooljaar Jaarverslag OPR Schooljaar 2015-2016 De Ondersteuningsplanraad De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het Samenwerkingsverband. De Ondersteuningsplanraad (hierna: OPR) heeft instemmingsrecht

Nadere informatie

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid 25 april 2019 Aanwezig: Mevrouw drs. P. Jorritsma-Verkade, gemeente Altena, voorzitter De heer A.H.M. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, vicevoorzitter Mevrouw

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR").

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: MR). Medezeggenschapsreglement van IKC de triviant te Stein. Medezeggenschapsraad. IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR"). Op grond van de voorgeschreven wet, is de MR aangewezen

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: woensdag 19 november 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Tanja Klaassen, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Marit Stark, Jeroen Huizinga, Bram Oosterbeek, Manfred

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 9maart 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Frits Hoff(directeur), Ton Vromen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Agenda Notulen Agenda vaststellen Goedkeuren Besluit Iedereen welkom, Irene is afwezig met afbericht. Notulen wordt goedgekeurd. Mededelingen Informatie Info Is er op

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: maandag 1 september 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Tanja Klaassen, Renske van IJsseldijk, Ivar Duppen, Marit Stark,,

Nadere informatie

Marleen Bockholts, Miel Timmers, Stefan Eveleens, Renee de Kok

Marleen Bockholts, Miel Timmers, Stefan Eveleens, Renee de Kok Notulen MR vergadering Datum: 22 mei 2017 Aanwezig schoolgeleding: Aanwezig oudergeleding: Afwezig: Overige aanwezigen: Notulant: Gidi Spronck, van den Heuvel, Sandra van de Sande, Marieke Mertens, Boy

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering http://www.tuxx.nl/ Datum: 27/2/2018 Tijd: 17u30 Locatie: de Rede Agenda Aanwezig Notulist Voorzitter Afwezig Datum Volgende vergadering Personeel geleding Oudergeleding Leerling

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan Notulen Aanwezig: Annika, Caroline,, Maike en Afwezig: Jeske en Johan MR datum: maandag 25-09-2017 aanvang: 20.00 uur Agendapun Inhoud Door wie Status t 1. Opening 2. Notulen MR 29-05-2017 Geen opmerkingen

Nadere informatie

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven 2015-2016 1 Beste lezer, Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van basisschool de Hoeven. Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

MR- jaarverslag

MR- jaarverslag MR- jaarverslag 2014-2015 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 3 Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 3 Taakverdeling... 4 Vergaderingen... 4 Vergaderfrequentie... 4 Speerpunten uit de vergaderingen...

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR DE BREEDE HEI SCHOOLJAAR

JAARVERSLAG MR DE BREEDE HEI SCHOOLJAAR 1 JAARVERSLAG MR DE BREEDE HEI SCHOOLJAAR 2014-2015 VOORWOORD Geachte geïnteresseerde, Voor u ligt het jaarverslag schooljaar 2014-2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool De Breede Hei. Met

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2014 Ondersteuningsplanraad (OPR) Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2014 1. Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de

Nadere informatie

Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog bij de directie gecontroleerd worden.

Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog bij de directie gecontroleerd worden. MR VERGADERING 15-10-2018 Locatie: Wolfert Lansing Tijd: 19.30-22.45 Voorbespreking zonder directie. Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig:

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig: Notulen (P/MR) Notulen 14-06-2017 Aanwezig: Ernie Delleman Dorolien Regelink Wilma Schrijver Karen Tempels Agnes Tuinte Lars Krabben borg Hans Reede Leonie Salemink Afwezig: Wilfried Schoof Sifra Hoof

Nadere informatie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie notulen Deelraad Barendrecht 18-11-2014 Aanwezig :, Jaap Hoogerwaard (voorzitter), Marja Wansink, Rob Glandorf, Erik Both (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg (oudergeleding); Jet Gerritse, Barbara

Nadere informatie

Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel

Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel Paragraaf 1: algemeen Artikel 1: betekenis In het leerlingenraadreglement staan alle rechten en plichten van de leerlingenraad van het Comenius

Nadere informatie

D E P A L S T E R 2012-2013

D E P A L S T E R 2012-2013 D E P A L S T E R 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding:,: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting :Edwin de Vries: arbo

Nadere informatie

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 GMR SVOL Jaarverslag 2017 2018 Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 Hoofdstuk 1 De visie en missie blz. 1 Hoofdstuk 2 De besproken thema s blz. 2 Hoofdstuk 3

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON

Jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON Jaarverslag 2015-2016 van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON Veendam, september 2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Samenstelling van de GMR... 3 3. GMR-vergaderingen... 4 4. Onderwerpen...

Nadere informatie

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G.

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) Aanwezig: mevr. J. van Brussel, mevr. J. Hagenaars de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Millekamp,

Nadere informatie

Notulen GMR-overleg 25 mei 2016

Notulen GMR-overleg 25 mei 2016 Notulen GMR-overleg 25 mei 2016 AANWEZIG AFWEZIG voor de ouders/ Hr. V. Claassen (SGDC) leerlingen Hr. H. Gomas (FV) Hr. K. Hoppener (MC) Mw. C. van Kuijen (VV burg) Hr. Scheltens (GN) Hr. L. Roos Mw.

Nadere informatie

De samenstelling van de BBMR per december 2016 is opgenomen in bijlage 1.

De samenstelling van de BBMR per december 2016 is opgenomen in bijlage 1. Jaarverslag 2016 BBMR-VO Almeerse Scholen Groep (ASG) Inleiding De BBMR VO van ASG (de bovenbestuurlijke medezeggenschapsraad voortgezet onderwijs) werkt met een eigen reglement, statuut en huishoudelijk

Nadere informatie

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in.

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in. Notulen van de GMR-vergadering van 26-02-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: Donderdag 21 mei 2015 Aanwezig: Renske van IJsseldijk, Bart Udding, Jeroen Huizinga, Hennie Kok, Hans Kikkert, Ivar Duppen, Tanja Klaassen, Paul Krugers, Bart

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: donderdag 22 mei 2014 Aanwezig:, Piet Monster, Bart Heijnen, Renske van IJsseldijk, Mery-Lou van Etten, Jelle van Breukelen, Ivar Duppen, Rob Haak, Marit Stark,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: 18 september 2013 1. Welkom Aanwezig zijn Carola, Hanneke, Ronald,,, Anke, Suzanne en Tiny. Suzanne zal per 1 mei Tiny opvolgen in de MR en wil zich graag ook in deze taak

Nadere informatie

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering.

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering. Jaarverslag MR 2016/2017 1. Inleiding Voor jullie ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Los Hoes 2016-2017. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen 2017/2018 VSO De Wingerd

Notulen 2017/2018 VSO De Wingerd 20 juni 2018 om 17:30 uur op de Madame Curiestraat 25, Terneuzen Notulen 2017/2018 VSO De Wingerd 17.30 interne vergadering mr-leden (met broodjes) 1. Opening en welkom (speciaal welkom aan Han) 2. Evt.

Nadere informatie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Alinde,, Manon, Gepke Afwezig Janneke, Eva Datum 26-06-2018 Waar Tafelronde locatie Joris 19.30-21.30 (MT vanaf 20.15) Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering

Nadere informatie

Activiteitenplan deelraden Heerenlanden College

Activiteitenplan deelraden Heerenlanden College Activiteitenplan deelraden Heerenlanden College medezeggenschapsraad@heerenlanden.nl Dit is het activiteitenplan van de MR van het Heerenlanden College te Leerdam, opgesteld voor de periode van 1 augustus

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

GMR Stichting kom Leren Oproep kandidaatstelling

GMR Stichting kom Leren Oproep kandidaatstelling Maastricht, 2 juni 2017 Aan het personeel en de ouders/verzorgers van de leerlingen van stichting kom Leren, De GMR van stichting kom Leren is op zoek naar enthousiaste leden, die er een uitdaging in zien

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GMR

Huishoudelijk reglement GMR Huishoudelijk reglement GMR Versie: 1.0 Status: vastgesteld Datum: 14-12-2017 Inhoud 1. Doelstelling... 3 2. Samenstelling... 3 3. Rooster van aan- en aftreden... 3 4. Taakverdeling en functieomschrijvingen

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2013-2014

Jaarverslag MR 2013-2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Prinseschool. In dit verslag legt de MR verantwoording af over de activiteiten en de resultaten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2016 / 2017 Zoetermeer, september 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie