Wat is persona marketing? Persona marketing is marketing gericht op één of meerdere specifieke personen in je publiek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is persona marketing? Persona marketing is marketing gericht op één of meerdere specifieke personen in je publiek."

Transcriptie

1 Persona marketing Wat is persona marketing? Persona marketing is marketing gericht op één of meerdere specifieke personen in je publiek. Je creëert een fictieve persoon op papier (of je computer J ) en brengt deze tot leven. Je bent heel specifiek in de beschrijving van deze persoon, je ideale klant. Je leert deze fictieve persoon zo goed kennen, dat je weet wat hij/zij nodig heeft, naar verlangt, wil lezen, wil kopen, wil leren, welke problemen hij/zij heeft, welke vragen enzovoorts enzovoorts. Waarom persona marketing? Ik ben zelf een grote fan van persona marketing en pas het al jaren toe. Ik ben er in 2006 mee in aanraking gekomen toen ik op de marketing afdeling werkte van een bedrijf dat internetspellen maakt. Het bedrijf heet Zylom en is in 2003 opgericht door een aantal jonge honden die recht van de TU afkwamen. Ze vonden zelf spellen op de computer leuk en gingen internetspellen maken om er geld mee te verdienen. De website was heel erg gericht op jonge mannnen en zag er stoer, hoekig, donker van kleur en hip uit. Zo ook de spellen die ze maakten. Het bedrijf liep aardig, ze hadden best wat spelers en verkochten ook redelijk wat downloadspellen. In 2006 kwam er een stagiaire bij het bedrijf die marktonderzoek ging doen. En wat bleek uit het onderzoek? Het merendeel van de mensen in Nederland die spelletjes speelde op internet waren vrouwen tussen de 30 en de 60! Natuurlijk speelde hun huidige doelgroep (jonge mannen tussen 15 en 25) ook spellen, maar de doelgroep vrouwen was vele malen groter! Het team van Zylom krabde zich eens op het hoofd en begon met het maken van een ander soort internetspellen, in zachte kleuren, ronde vormen, met een vrouw in de hoofdrol. Ook de website werd onder handen genomen en zag er al gauw fleurig, gezellig en vrouwelijk uit. De verkoop van spellen en lidmaatschappen steeg enorm en bleef stijgen tot Zylom 3 jaar later voor 20 miljoen dollar werd verkocht aan Realplayer, een Amerikaans bedrijf. Alle marketing, alle spellen, de hele website, de nieuwsbrief werd als het ware gericht aan twee dames, Marie en Esther, die we inmiddels bijzonder goed kenden, van binnen en van buiten.

2 Marie en Esther bestonden niet echt. Zij waren bedacht door ons, het marketingteam. Marie, een wat oudere vrouw, en een wat jongere vrouw die we Esther noemden. Wat gaan wij doen? En dat is wat wij deze maand ook gaan doen. Het is een heel mooi, creatief en leuk proces. Spannend? Zeker! Leuk? Absoluut. En mooier nog, het gaat je helpen bij alles wat je doet in je bedrijf, dat kan ik je verzekeren. Mijn persona heet Sophie en zij is de vrouw in mijn leven en mijn beste vriendin (bij wijze van spreken). Ze helpt me dagelijks de beste blogartikelen te schrijven, de mooiste websites te maken en de meest effectieve marketing te creëren. Speciaal voor haar. Onderzoek naar jouw persona We beginnen met het creëren van 1 persona. Het kan best zijn dat jij er uiteindelijk 2 of 3 nodig hebt, maar als kleine zelfstandige is beginnen met 1 persona het beste. Het helpt als de mensen in je doelgroep op jezelf lijken, of op een persoon in je omgeving. Een vriend of vriendin bijvoorbeeld. Je kunt dan jezelf of die vriend(in) in gedachten houden als je al deze vragen beantwoordt: Naam van de persona (geeft niks als je nog geen naam hebt, dat komt wel) Demografische gegevens Leeftijd Sexe Inkomen Woont (stad/platteland/dorp) Opleiding Zo veel mogelijk informatie als je maar kunt bedenken over het gezin Functie Zo veel informatie als je maar kunt bedenken over het bedrijf waar je persona werkt of het bedrijf wat hij/zij zelf heeft Zo veel informatie als je maar kunt bedenken over de functie van je persona bij dit bedrijf Wat als je niks weet? Neem dan een bekende in je gedachten, die zomaar een ideale klant zou kunnen zijn. Als je zelf op je eigen ideale klant lijkt, neem je je eigen situatie in gedachte. Schrijf maar zo veel mogelijk op, zodat je een heel goed beeld krijgt. Je kunt het altijd nog aanpassen en je persona leeft en groet sowieso. Voorbeeld: Naam persona: Walter Walter is 36, getrouwd en heeft een vrouw, die parttime werkt in de gezondheidszorg. Hij heeft 3 kinderen van basisschoolleeftijd.

3 Hij heeft een technische HBO opleiding. Walter woont met zijn gezin in een dorp vlakbij een grote stad en reist iedere dag met zijn auto naar zijn werk in die stad. Het bedrijf waar hij werkt is een telecombedrijf, waar hij teamleider is van een team van 26 mensen op de technische afdeling. Enzovoorts enzovoorts. Onzinnig? Misschien lijkt deze oefening je onzinnig als je een webwinkel hebt, een restaurant, een retailbedrijf of sportschool. Toch is het belangrijk dat je dan ook een persona creëert. Juist dan! Als je een retailbedrijf hebt of een winkel op de hoek, ben je vaak geneigd aan globale, neutrale marketing te doen. Want, denk je 'mijn product is toch voor iedereen?' En dat is niet zo! Ieder bedrijf heeft ideale klanten, klanten die op elkaar lijken, ergens iets gemeen hebben, zeker weten. En stel je nou eens voor, dat als je die ideale klant heel helder voor ogen hebt, dat je dan binnen een paar maanden nog eens tien van die klanten zou krijgen? Hoe leuk zou dat zijn? Maak je oefening op papier of in een tekstverwerker en sla het document op. Morgen gaan we verder met de beschrijving van jouw 'Walter' of 'Karin' :-) Ik geloof in jou... Bij de opdracht van gisteren had je misschien zoiets van: Jee, Anne, wat gaan we nou doen? Persona? Leeftijd? Demografische gegevens? Misschien denk je "Maar... ik wil me helemaal niet vastpinnen op die omschrijving van die ideale klant!" Snap ik! Lieve {relation.firstname}, dat hoeft ook niet en dat gaan we ook niet doen. Het hele proces van een 'persona' creëren is bedoeld om klanten aan te trekken. Niet om klanten af te stoten. Een voorbeeld: Mijn persona Sophie is een vrouw van 45 met een parttime baan en een eigen bedrijf er naast, keiharde werker, grote kinderen die haar niet altijd meer nodig hebben, heel veel hobby s, een man met een best wel intensieve carrière, ze houdt van de natuur en reizen, is eeuwig aan de lijn, leest graag, kijkt series op Netflix en heeft ambitieuze dromen en nog heel veel te wensen. Wil dat zeggen dat jij dan niet mijn klant kunt zijn, als je hier niet volledig aan beantwoordt, of zelfs een man bent? Natuurlijk niet!

4 Maar iets in die omschrijving is je niet vreemd. Want mijn manier van spreken, handelen, mijn marketing spreekt jou aan. En dat is iets wat wij nu gaan bewerkstelligen voor jou, deze maand. Doe je mee? Heb ik je aandacht? Okay! Dan gaan we verder met de opdracht: Wat zijn de doelen en uitdagingen van [vul naam van jouw persona in] (Heb je nog geen naam? Geeft niet. Komt wel). Hoofddoel in het leven Uitdaging in het leven Belangrijke karaktereigenschappen: Bijvoorbeeld: ambitieus, perfectionistisch, onzeker, rationeel enz Waarden Wat zijn de waarden en normen van jouw persona? Bijvoorbeeld eerlijkheid, focus, tolerant enz Ben je al een beetje verder met de omschrijving van jouw persona? Noteer alles in het document wat je gisteren gemaakt hebt en bewaar het goed. Dank je wel dat je openstaat voor deze oefening. Ik geloof in jou. B2B of B2C B2B staat voor Business to Business en betekent dat je levert aan bedrijven. B2C staat voor Business to Consumer en betekent dat je levert aan consumenten (particulieren). Ik hoor vaak 'Voor mij werkt dat niet zo, want mijn klanten zijn bedrijven'. Onzin! Bij B2B is in personamarketing de beslissingnemer de persona. Voorbeeld: Jouw dienst is coachen van werknemers. Wie huurt jou in? In de meeste gevallen niet de werknemer. Misschien de personeelsmanager, de directeur, de HRM manager, de inkoper. Dan is dat je persona, want die persoon moet je bereiken. Die moet zich aangesproken voelen door jouw marketing. Richt je dus op die persoon. Soms is het toch handig de werknemer te bereiken, als die invloed heeft op wie er ingehuurd heeft, of zelf iemand mag aandragen. Kun je het profiel van de mails van gisteren en eergisteren invullen voor de beslissingnemer?

5 Specifieke voorkeuren Ben je al een beetje aan het idee gewend van een nieuwe belangrijkste persoon in je leven? Vandaag gaan we in op specifieke voorkeuren van jouw persona (heeft hij/zij al een naam?) Wat je toe gaat voegen aan jouw persona document is: - hobby's - boeken - tijdschriften - muziekvoorkeur - welke concerten/festivals/theatervoorstellingen/bioscoop bezoekt hij/zij - welke films/series kijkt hij/zij - sport - televisieprogramma's - merken - websites - Facebookpagina's - artiesten - kunst enz enz. Het is belangrijk deze eigenschappen te noteren. Ze gaan je helpen je ideale klant straks te vinden. Een regelrechte zegen Vaak is het zo dat jouw persona op jou lijkt of op iemand in je omgeving. Soms heb je al een klant die volledig voldoet aan de beschrijving van je persona. Als jouw persona op jou lijkt is dat een regelrechte zegen. Dan ken jij je persona als geen ander. Waarom is het vaak zo dat jij lijkt op je persona? Je bent je business gestart omdat je zelf het een en ander door hebt gemaakt en je wilt anderen daar nu mee helpen. Je bent dus ervaringsdeskundige. Is dat bij jou zo? Dan weet je meteen waarom je het allemaal door hebt moeten maken. Je ervaring helpt je nu anderen te helpen. Soms is het zo dat, als je nadenkt over je persona, er spontaan iemand in je gedachten opkomt. Een vriendin, een familielid, een klant. Dit is allemaal prima. Is vaak zelfs heel erg fijn. Je kunt deze persoon dan mooi als proefpersoon nemen.

6 Vertel eens! Lijkt jouw persona op jezelf of iemand in je omgeving? What's in a name? Wordt het nog gekker? Ja hoor, wacht maar op morgen. Maar vandaag ga je je persona een naam geven. Het is handig als het een naam is die niet voorkomt in je omgeving. Mijn persona heette in het begin Sonja en was grotendeels gebaseerd op een van mijn (echt bestaande) ideale klanten. Maar ik associeerde de naam Sonja zo erg met mijn klant Sonja (wat niet de bedoeling is), dat ik er Sophie van heb gemaakt. Uiteindelijk is Sophie een heel eigen leven gaan leiden en heb ik heel erg veel van haar geleerd. Het geven van een naam aan je persona is belangrijk, omdat het echt een persoon moet worden die jij begrijpt, die jou aanspreekt en die jij gaat toespreken (figuurlijk), iemand die jou gaat helpen in je marketing. Hoe? Blijf er bij, dat hoor je binnenkort. Het wordt nog gekker :-) Ik zou je willen vragen de mail van vandaag met een open mind te lezen en van mij klakkeloos aan te nemen dat het zo werkt. Oké? Want zo werkt het :-) Ik kan het weten want Sophie's foto staat al meer dan 5 jaar op mijn bureau. Wat zeg je, Anne????!!!! Jij hebt een foto op je bureau van iemand die je zelf verzonnen hebt????? Yep. Iedere ochtend kijk ik naar Sophie en zeg: 'Alles wat ik doe vandaag is voor jou, Sophie'. Ik schrijf een artikel, kijk naar Sophie en vraag: 'En, wat vind je er van? Spreekt het je aan?' Eigenlijk weet ik het antwoord al en soms moet ik het een en ander herschrijven, want dan heb ik het artikel in mijn enthousiasme veel te veel voor mezelf geschreven, en niet voor Sophie. Ik maak een video opname, een Facebookpost, een tweet een presentatie, een webinar of wat het dan is wat ik maak en af en toe moet ik gewoon even checken of Sophie het leuk vindt, het snapt, er wat mee kan enz enz... En weet je wat? Omdat ik blijf checken, komen mijn berichten bij de juiste mensen aan. Spreek ik de juiste mensen aan, weet ik precies wat ze nodig hebben, sla ik de plank (bijna) nooit mis. Inderdaad, bijna nooit, want dit is een leerproces. Zo'n specifieke markting maken voor jouw persona is een echt proces wat je al doende steeds beter begrijpt en beheerst. Beeld Heb je al een beeld van jouw persona? Zoek eens op internet, of in tijdschrift dat jouw persona zou lezen, naar een afbeelding. Een foto van zomaar iemand, maar die echt beantwoordt aan het beeld wat jij hebt van jouw persona. Knip of print de foto uit en zet hem in een lijstje op jouw bureau. Zo gaat hij/zij echt voor jou leven.

7 Mag ik je voorstellen aan...? Als je er uit bent, deel je persona in de groep! De hele beschrijving, met of zonder de foto, of alleen de foto of gewoon wat steekwoorden. Alles is goed. Jouw persona mag het levenslicht zien. Ook als je nog niet tevreden bent. Ook als je nog niet klaar bent, of als je nog vragen hebt. Het leuke is dat een persona leeft. Groeit. Net als jij. Ze kan veranderen, wordt ouder, wijzer, gaat iets bijleren, van gedachte veranderen, kinderen krijgen, nieuwe hobby s krijgen, een andere genre boeken gaan lezen, ergens lid van worden enz enz. En jij verandert mee met je persona. Jij groeit ook! Een voorbeeld: er komt een nieuw populair programma op tv. Dan weet je soms meteen: Jaaah, dit is echt een programma dat mijn graag zou kijken. Die wetenschap helpt je weer in je marketing. Je kunt een blogartikel schrijven, waarin je relateert aan die show, of hoofdpersonen in het programma. Of je gebruikt het tv-programma in een Facebookbericht en spreekt jouw persona zo rechtstreeks aan. Als je nog niet alle vragen beantwoord hebt over jouw persona of je weet het gewoon nog niet, is mijn advies: Verzin maar wat! Je komt later vast en zeker op de antwoorden, zodra jouw persona meer vorm gaat krijgen. Dusssss.. ik kijk uit naar jullie berichten in de groep, zodat we allemaal kennis kunnen maken met jouw André, Mieke, Fred, Anja, Mariska, Ronald, of hoe hij of zij dan ook heet. Inzicht, gezicht en woorden Je hebt nu een goed inzicht in jouw ideale klant, jouw persona. Hij of zij heeft ook een 'gezicht' gekregen. Letterlijk of in jouw beeldvorming. Wat misschien nog wel belangrijker is, is hoe jouw persona praat. Welke woorden hij/zij gebruikt. Misschien denk je: 'Ja, hoe moet ik dat nou weten?' En 'Waarom is dat belangrijk?' Ik zal je een voorbeeld geven. Een persoon van 60 jaar oud, gebruikt hele andere woorden dan iemand van 35 jaar oud, of 18 jaar oud. Een artistiek iemand gebruikt andere woorden dan een technisch iemand. Iemand met een MBO opleiding gebruikt andere woorden dan een academicus. Vaak ontkom je er niet aan om vaktaal te gebruiken in je communicatie op je website, in je nieuwsbrieven of op sociale media. Maar zijn het ook woorden die jouw persona ook zou zeggen, zou begrijpen? Als jouw persona ergens enthousiast over is, zegt ze dan 'Heerlijk!' of zegt ze 'Tof!'? Dat is een wereld van verschil hoor :-) Als jij de 'taal' spreekt van jouw ideale klant zal er een rechtstreekse connectie zijn. Deze oefening helpt:

8 Schrijf eens een gesprek op met je klant. Een soort script van een toneelstuk. Jij beantwoordt bijvoorbeeld een vraag. Ik zie zo vaak een website waarop taal gebruikt wordt die de klant met geen mogelijkheid aan zal spreken. En dat is zo jammer! Hoe is dat met jouw website? En je Facebookpagina? Hoe kun je het toepassen? Een voorbeeld van wat je kunt doen en hoe je, onder andere, het geleerde over je persona kunt toepassen is het volgende: Zoek een foto van je persona op Pixabay of een andere stockfotosite. Plaats een zin op de foto met PicMonkey. Iets wat zij/hij zou zeggen. Bijvoorbeeld voor een schoenenspeciaalzaak: Of een laptopwebwinkel of onderdelenservice

9 Je kunt deze afbeelding gebruiken voor een Facebookbericht, of bijvoorbeeld op je website of blog. Hoe ziet jouw afbeelding er uit? Laat je hem zien in de groep? Een brief Schrijf een brief aan jouw persona. Wat ik wil is dat je met je persona 'praat' alsof je hem/haar al heel goed kent, bevriend met hem/haar bent, je heel graag wilt helpen, het beste wilt voor je klant. Ik weet dat dat ook is wat je het liefste wilt, {relation.firstname}... Maar weet je klant dat ook? Schrijf in de woorden die je persona ook zou gebruiken. Als je persona iemand is die bijvoorbeeld zegt: 'Ik voel dat...', dan is dat heel anders dan iemand die altijd zegt:'ik denk dat...'. Wat je met die brief doet mag je zelf weten. Wat kun je er mee doen? 1. Je kunt hem ophangen boven je bureau 2. Je kunt hem versturen naar de klant 3. Je kunt hem posten op je Facebookpagina 4. Je kunt er ene blogartikel van maken 5. Je kunt hem posten in de groep 6. Je kunt hem iedere week een keertje doorlezen om je er aan te herinneren hoe belangrijk je persona voor je is 7. Je kunt er van leren 8. Je kunt delen er van verwerken in een Facebookbericht 9. Je kunt de brief opfrommelen (deleten) en weggooien en hem dan weer uit de prullenbak halen 10. Je kunt hem een klant laten lezen, zeggen dat het weer zo'n rare opdracht van Anne was en vragen wat hij/zij er van vindt. 11. Je kunt er een mooie quote uithalen, of een kreet of een slogan en die op een afbeelding zetten 12. Je kunt hem posten in de groep 13. Je kunt er... Wat doe jij er mee? Je zult merken dat deze brief je erg gelukkig gaat maken. Misschien lees je er wel je missie in, of je visie, of je droom, je ideaal, waar je naar toe wilt, en met wie/welke klanten. Doe het maar, al is het in het begin wat raar (we hebben wel meer rare dingen gedaan deze maand :-) ) Doe het maar gewoon... Ik ben zo benieuwd. Knippen en plakken Dit is een superleuke oefening om meer 'gevoel' te krijgen met jouw Peter/ Hanny/ Karel/ Kim/... (Ben je trouwens al zover dat je zo denkt? Zoals ik nu denk ' Ooooh, dit vind Sophie zo leuk!' Of 'hier heeft Sophie echt wat aan!')

10 Anyway, terug naar de oefening. We gaan knippen en plakken! Maak een collage van je persona. Kies beelden, kreten, woorden van dingen die jouw persona aanspreken. Persoonlijk, zakelijk, emotioneel, praktisch, zintuigelijk, hobby's, alles... En hoe je dat doet maakt niet uit. Of je nou echt een groot vel voor je neus neemt en alle magazines onder handen neemt en aan het knippen en plakken slaat, of dat je dat doet door een Pinterest bord te maken, of dat je een online fotocollage maakt op je computer (Collage.nl is hier een fijne tool voor: Alles is goed. Ik heb overigens zelf alle drie ooit gedaan en het was fun en het hielp heel erg om een goed beeld te krijgen van Sophie. En mocht binnenkort nou iemand op je kantoor komen en verbaasd uitroepen: 'Wat hangt daar voor een knutselwerk aan de muur?!', leg hem dan maar het principe van persona marketing uit. O ja, en mocht je kleine kinderen hebben, het is heel fijn om dit samen met de (klein)kids te doen. Mijn kleinkinderen snapten het personamarketing concept onmiddellijk, want die hebben alle vier een 'imaginary friend' :-) Handige Henk :-) We hebben een paar hele leuke oefeningen achter de rug. Maar nu komt het serieuze werk. Want wij willen deze persona tenslotte gebruiken om klanten te werven, hen echt aan te spreken en onze marketing aan hen te richten. Om het je gemakkelijk te maken zal ik je een voorbeeld geven van de persona Henk voor een bedrijfswagen dealer. We gaan Henk de komende dagen gebruiken als voorbeeld om zijn informatiebehoefte en koopgedrag te bepalen: Henk ACHTERGROND: MBO Bij baas begonnen leeft nu zijn droom en is eigen baas DEMOGRAFIE: Leeftijd 38 jaar Klusjesman Bruto omzet Euro Woont in Almere in rijtjes woning Gescheiden, heeft een dochter van 4 Sociale welstandsklasse INTERESSES: Leest Voetbal International, Autovisie, Playboy

11 Luistert Radio 538 Internet: Werkspot.nl, Marktplaats.nl, Cheaptickets.nl PERSOONLIJKE EIGENSCHAPPEN: Hard werken en genieten Status en aanzien verwerven Risico mijdend Technologie minded DOEL: Een goede toekomst voor zijn dochter nalaten Daarom veel geld verdienen met hard werken Evenwicht zoeken tussen werken en genieten UITDAGINGEN: Administratie Nieuwe klussen vinden Zorg om eigen ouders CITATEN: Hoe kan ik een autoverkoper vertrouwen? Hoe weet ik wat voor de belasting handig is? Dit is een hele investering voor mij. Dan moet het wel goed zijn.

12 Kun je hier nog wat inspiratie uit halen om jouw persona te vervolmaken, voor we overgaan tot het serieuze gedeelte? Mooi zo! De bezwaren van Handige Henk Vandaag zijn we aanbeland bij de bezwaren die Henk zou kunnen hebben. Zodat je die uit de weg kunt ruimen in je marketing Bezwaren kunnen zijn: Autoverkopers proberen je er altijd in te luizen! Hoe weet ik dat dit de beste deal is? Hoe weet ik dat ik geen pech onderweg krijg? Hoe weet ik dat geen kat in de zak koop? Hoe kan transport.nl (tweedehandse bedrijfsauto's) deze uit de weg ruimen in de tekst of slogans in hun marketing? 1 jaar garantie op onderdelen en werkloon 24 uur pechservice en leenauto Al 36 Jaar een betrouwbaar adres voor bedrijfswagens. Wij garanderen dat uw bedrijf ten alle tijden kan beschikken over wagens die goed onderhouden zijn. U krijgt van ons een officieel garantiebewijs en een nationale autopas. Wat zijn de bezwaren die jouw persona heeft? En hoe kun je die uit de weg ruimen?

2018 Fanfactor Anne Raaymakers 2

2018 Fanfactor Anne Raaymakers 2 2018 Fanfactor Anne Raaymakers 2 2 Index Inleiding Pagina 4 Onderzoek doen Pagina 6 Je persona vormgeven Pagina 13 De taal van je persona Pagina 15 Schrijf een brief aan je persona Pagina 16 Je persona

Nadere informatie

VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF

VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF INLEIDING STOP SELLING START HELPING. Dat is de kern van de inbound marketingmethode. De manier om klanten en prospects te helpen

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN vacaturevlogs De vacaturevlogs zijn een ideale manier om kandidaten te laten kennismaken met de afdeling en collega

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

Wanneer je de opdracht klaar hebt, stop je het werkblad in je werkmap of vraag je je docent. Noteer jouw score in je Elektronisch Logboek.

Wanneer je de opdracht klaar hebt, stop je het werkblad in je werkmap of vraag je je docent. Noteer jouw score in je Elektronisch Logboek. Dag 1 Opdracht 1 Geef jezelf een cijfer Je kunt op verschillende manieren over jezelf denken. Het beeld dat je van jezelf hebt, noemen we het zelfbeeld. Het zelfbeeld heeft te maken met hoe je jezelf ziet

Nadere informatie

Stap 2 WERKBOEK. door

Stap 2 WERKBOEK. door Stap 2 WERKBOEK door Auteursrechten en gebruik met toestemming Niets uit deze online cursus en/of informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt

Nadere informatie

WERKBOEK LES 1 - Jouw idee & ideale klant

WERKBOEK LES 1 - Jouw idee & ideale klant WERKBOEK - Jouw idee & ideale klant Bij de lessen hoort ook een werkboek met opdrachten. Aan het einde van de cursus kun je dit dan altijd weer nakijken en zo je online training weer verder bijschaven.

Nadere informatie

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M W W W. D M O N T H E R O A D. N L 2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M D I R E C T T O E P A S B A A R O P J O U W A C C O U N T Vooraf Ik heb deze tips geschreven uit eigen ervaring.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Wie is jouw ideale klant? Find your own TRIBE

Wie is jouw ideale klant? Find your own TRIBE Wie is jouw ideale klant? Find your own TRIBE Waar les 5 & 6 stonden voor het meer helder krijgen van jouw WHY en hoe je dat vervolgens kon vertalen naar en verbinden met een duidelijke propositie gaan

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Les 1: Je eigen vredesspreuk bedenken Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje op www.nieuwsbegrip.nl. Let er vooral op wat vrede precies betekent.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Werkboek. Start een succesvolle business als. Virtual assistant. Succes Module. Mijn ideale klant.

Werkboek. Start een succesvolle business als. Virtual assistant. Succes Module. Mijn ideale klant. Werkboek Start een succesvolle business als Virtual assistant Succes Module Mijn ideale klant Succesmodule Jouw ideale klant Jouw droomklant. Jouw wensklant. Jouw ideale klant. Hoe je het ook noemt zorg

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

IDEALE KLANT. Module 2:

IDEALE KLANT. Module 2: Module 2: JE IDEALE KLANT 2. DE KLANT IS KONING Ja, en nu komt het op kiezen aan. Want we gaan vandaag aan de slag met jouw ideale klant. Met het bepalen van met wie jij nu het allerliefste zou willen

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Ik heb sinds 2005 een succesvol bedrijf als coach en trainer voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Ik werk vanuit mijn hart

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2 Online training Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren Module 2 www.edithhelwegen.nl Pagina 1 Module 2 Jouw persoonlijke script We gaan praktisch aan de slag met het maken van jouw persoonlijke

Nadere informatie

Samen op weg naar herstel

Samen op weg naar herstel Samen op weg naar herstel Sessie 5 en 6 : Krachten Inhoud Introductie krachten... 2 Ik ben... 3 Persoonseigenschappen en kwaliteiten...3 Ik kan... 4 Talenten en vaardigheden...4 Ik weet... 5 Levenservaring,

Nadere informatie

ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT

ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT Iedereen met wie je in contact komt, biedt een kans om over een oplossing van Isagenix te vertellen, wat zijn of haar leven drastisch kan verbeteren. Vergeet niet waarom

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN Eerste hulp bij Online daten Je hebt de stap gezet om te gaan online daten, spannend! Het lijkt allemaal erg simpel. En dat is het ook! Met een klein beetje hulp heb jij

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge OVERVLOED MANIFESTEER MEER OMZET 1 WERKBOEK MANIFESTEER MEER OMZET IK NODIG JE UIT ALLE OPDRACHTEN UIT HET WERKBOEK TE MAKEN ONDERNEMERSCOACH EN MANIFESTEER EXPERT 2 Dit is jouw werkboek voor Dag 5 De

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Leroy Seijdel Company Les 2: Weten wat je echt wilt Je moet eerst mentaal presteren, voordat je fysiek kunt presteren Hoe

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

2016

2016 2016 Alle rechten voorbehouden 2015www.power2bloom.be ONLINE Dit zijn 2x GRATIS aanbiedingen van Power2Bloom: E-cursus in 6 delen : Geef jouw Business een Vliegende Start Online Business Magazine Femagine

Nadere informatie

Bedenken: een tekening maken van de held

Bedenken: een tekening maken van de held Les 1: De uitdaging Wat ga je schrijven? In deze les ga je een verhaal schrijven. Je bent zelf de held van het verhaal. De held van je verhaal gaat een uitdaging aan. Iets wat spannend of moeilijk is om

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Leiderschap over geld

Leiderschap over geld Leiderschap over geld Wat is leiderschap over geld? Is dat weten hoeveel je uitgeeft en niet over je inkomsten heen gaat? Is dit zoveel bezuinigen dat je overhoudt en later alsnog kan uitgeven? Is dit

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA VEILIGHEID & WACHTWOORD

SOCIAL MEDIA VEILIGHEID & WACHTWOORD SOCIAL MEDIA VEILIGHEID & WACHTWOORD SOCIAL MEDIA EN VEILIGEID Ben ik wel veilig als ik social media gebruik? Kan niemand mijn gegevens stelen? Of mijn foto misbruiken? Online veiligheid, en vooral het

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

Lichtwerk. Succesvol. 11 tips. voor. Femke van Kuijk /

Lichtwerk. Succesvol. 11 tips. voor. Femke van Kuijk  / Je hebt er voor getekend om andere te helpen met je licht, kies je dan nu voor succes? 11 tips Succesvol voor Lichtwerk Femke van Kuijk www.dehelderebron.nl / www.femkevankuijk.nl Welkom! Ben je een healer,

Nadere informatie

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 6 Tips die je helpen stress te verminderen Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 1 Mijn intentie voor jullie met deze tips Wijzelf en iedereen rondom ons ervaren de negatieve invloeden van stress.

Nadere informatie

Wat ga je schrijven: een verhaal over een held die een uitdaging aangaat

Wat ga je schrijven: een verhaal over een held die een uitdaging aangaat Les 1: De uitdaging Wat ga je schrijven: een verhaal over een held die een uitdaging aangaat In deze les ga je een verhaal verzinnen. Je bent zelf de held van het verhaal. In het verhaal ga je als held

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Welkom bij Coachfriend en je werkboek.

Welkom bij Coachfriend en je werkboek. COACHFRIEND Werkboek Van Email Mobiel Skype/Lync Leeftijd Beroep (voeg hier je profielfoto toe) Opleiding: (Kruis je keuze aan) Universitair/ HBO/ MBO Coach: Richard Koekoek E: rkoekoek@zieffect.nl T:

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek.

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. Wat leert u in deze les? Moeten en hoeven gebruiken. Vragen hoe het met uw kind gaat. Veel succes! Deze les is ontwikkeld

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Les 1: Je eigen vredesspreuk bedenken Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje op www.nieuwsbegrip.nl. Let er vooral op wat vrede precies betekent.

Nadere informatie

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Dat mensen gebruik maken van media is niet nieuw. Er zijn

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik

voorwoord VOORBEELDPAGINA S Bestelnr De ander en ik voorwoord Dit werkboek gaat over de omgang met andere mensen. We bespreken hoe jij met anderen kunt omgaan. Bijvoorbeeld hoe je problemen oplost, omgaat met pesten, gevoelens en vriendschappen en hoe je

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie

@copyright 2016 Kim Binda Horizon 2016 Kim Binda Horizon Coaching

@copyright 2016 Kim Binda Horizon 2016 Kim Binda Horizon Coaching @copyright 2016 Kim Binda Horizon Coaching @copyright 2016 Kim Binda Horizon Coaching Ik ben ook onzeker: Ik ben net zoals jij. Ik ken het gevoel van onzekerheid al te goed. Ik baal er ook van als ik weer

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Partnerprogramma

Partnerprogramma Partnerprogramma 1 Ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen boven de 40 te helpen fit, jong en slank te blijven op een natuurlijke manier EN Ik help je ook graag om een extra inkomen op

Nadere informatie

10 Tips voor nóg meer opdrachten

10 Tips voor nóg meer opdrachten Geen tweede kans voor een eerste indruk & Interesse in je klant Professionele opnames, Aantekeningen & De winnende offerte Pagina 2 Pagina 3 Materiaalkennis & Hoe praat je met je klant? Marketing & Wat

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie

Sales script voor 1 op 1 gesprekken

Sales script voor 1 op 1 gesprekken Sales script voor 1 op 1 gesprekken Word je focus master en word een Focus Master Dit gesprek voer je wanneer iemand interesse toont in je programma. Zorg ervoor dat u zich in een rustige kamer zonder

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes http://www.edusom.nl Thema Nederlandse cultuur en gewoontes Lesbrief 32. Mag ik even uitpraten? Wat leert u in deze les? Eén lange zin maken van twee korte zinnen. Je mening geven. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

"Hoe word je een succesvolle fotograaf" MAANDAG 15 + DINSDAG 16 APRIL 2019 LOCATIE: OISTERWIJK

Hoe word je een succesvolle fotograaf MAANDAG 15 + DINSDAG 16 APRIL 2019 LOCATIE: OISTERWIJK MASTERCLASS "Hoe word je een succesvolle fotograaf" MAANDAG 15 + DINSDAG 16 APRIL 2019 LOCATIE: OISTERWIJK MASTERCLASS " H O E W O R D J E E E N S U C C E S V O L L E F O T O G R A A F " Succes is voor

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: ,

Succesvol in Balans, Voltastraat 29-5, 6902 PT Zevenaar Tel: , Een leven vol geluk en balans Stress, piekeren... het vreet energie Neem je geluk NU in eigen hand Balans lijkt lastiger dan ooit Ø 69% van de vrouwen heeft moeite om alle ballen in de lucht te houden

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Wie is de ideale gast of bezoeker van jouw locatie?

Wie is de ideale gast of bezoeker van jouw locatie? Wie is de ideale gast of bezoeker van jouw locatie? Je hebt een overzicht gemaakt van de verschillende type gasten en bezoekers die op jouw duurzame locatie komen. Kies daar een voor jou favoriete doelgroep

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Actualiteit? Beeld je in! Malala

Actualiteit? Beeld je in! Malala Actualiteit? Beeld je in! Malala In dit document vind je de verwerkingsopdrachten bij het bord op Pinterest Actualiteit? Beeld je in! Malala. Op dat bord zie je allemaal beelden. Als je op een beeld tikt

Nadere informatie

... Dag 1... MentorMix Elke dag beter. Maak de wereld iedere dag een beetje mooier. Help mee!

... Dag 1... MentorMix Elke dag beter. Maak de wereld iedere dag een beetje mooier. Help mee! Maak de wereld iedere dag een beetje mooier. Help mee! In korte tijd kan er veel veranderen. Wat jij doet maakt uit! Begin vandaag en zorg een week lang voor een positieve verandering. Maak een plan voor

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Sommige meisjes zijn heel snel verliefd, andere meisjes zullen niet snel of misschien zelfs helemaal niet verliefd worden. Dit is bij ieder meisje anders. Wat gebeurt

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE PRESENTATIE BEROEPENSTAGE Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint duurt

Nadere informatie

Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken.

Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken. Een plugin is een programmaatje / gadget om je wordpress beter/aantrekkelijker/professioneler te maken. Een plugin kiezen doe je als volgt. Ga in je dashboard naar plugins. Kies nieuwe plugin. Bij zoeken

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk

Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk Boekje voor: spreekbeurt, boekenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum boekenkring Inleverdatum werkstukken (groep 6 t/m 8) Werkstuk 1: woensdag 22 november Werkstuk 2: woensdag 18

Nadere informatie

WERKBOEK DE OVERVLOED CHALLENGE 8 DANKBARE DAGEN GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH

WERKBOEK DE OVERVLOED CHALLENGE 8 DANKBARE DAGEN GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH WERKBOEK DE GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH 1 Hartelijk welkom bij De Overvloed Challenge. Ik nodig je uit om alle opdrachten in dit werkboek te maken. Maak aantekeningen en

Nadere informatie

Module Overvloed en rijkdom omarmen

Module Overvloed en rijkdom omarmen Module Overvloed en rijkdom omarmen In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld en het ontvangen van overvloed. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen

Nadere informatie

werkbladen thema 5 werk

werkbladen thema 5 werk werkbladen thema 5 werk 5.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 Jan staat voor het uitzendbureau. Jan heeft werk. Tarik wil taxichauffeur

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie