Samenvatting verslag van de algemene ledenvergadering van 17 november

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenvatting verslag van de algemene ledenvergadering van 17 november"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief februari 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Advies tarieven dirigenten 2013 Leden opgaveformulier BUMA-premie 2013 Verhoging contributie van het Kunstenaarscontractbureau ACG Vermeulen Premie Nieuwe koormuziek Een orgelbewerking: Gloria van Poulenc Samenvatting verslag van de algemene ledenvergadering van 17 november Voorwoord Een nieuw jaar en een eerste nieuwsbrief! Voor het nieuwe bestuur wordt 2013 een spannend jaar vol uitdagingen. Achterin deze nieuwsbrief is de samenvatting van de ALV van 17 november jl. opgenomen waarin in het kort de plannen zijn beschreven. We hebben onszelf een aantal belangrijke doelen gesteld. Dit jaar willen we de neerwaartse spiraal ombuigen, om met ingang van 2014 financieel positief te draaien en VTN zich tot een gezonde vereniging kan ontwikkelen. Tevens willen we de communicatie vernieuwen en uitbreiden o.a. door de interactie tussen de koren aan te moedigen en te ondersteunen via website en nieuwsbrief. Het is de bedoeling dat de koren van elkaars kennis en ervaring gebruik kunnen maken en daarmee ook de interesse in de elkaars kooractiviteiten vergroten. Ook willen wij de informatie, adviezen en diensten voor onze leden uitbreiden. Deze plannen zullen in de loop van dit jaar verder uitgewerkt worden. Vanzelfsprekend houden wij u via de nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij wensen u een goed en muzikaal 2013! Els van Eersel (voorzitter) Advies tarieven dirigenten 2013 (Overgenomen van de VNK, januari 2013) Kunstfactor Muziek bracht tot enkele jaren geleden een advies uit over de tarieven als het gaat om honorering van koordirigenten voor repetities en concerten. Daar is verandering in gekomen als gevolg van de gewijzigde positie van Kunstfactor binnen de amateurkunstensector (zoals wellicht bekend bestaat met ingang van 1 januari 2013 Kunstfactor in zijn huidige vorm niet meer).

2 Nieuwsbrief februari 2013 pagina 2 De VNK heeft deze taak van Kunstfactor overgenomen. Daarbij dient wel te worden vermeld dat het VNK secretariaat ook gebruik maakt van de expertise van de KCZB op dit vlak. Uitgangspunt bij dit advies is, dat betrokken partijen (koorbestuur en dirigent) in alle gevallen vrij zijn om hun onderlinge betrekking te regelen zoals zij wensen. Dat geldt dus ook voor de hoogte van de vergoeding van de diensten van de dirigent. De volledige tekst van het advies vindt u op de website van de VNK: Leden opgaveformulier Zoals ieder jaar ontvangt u het opgaveformulier voor het aantal leden van uw koor en bestuurssamenstelling per 1 januari Nieuw daarbij is dat dit u als wordt toegezonden zodat u met een reply hierop ons uw gegevens kunt sturen. Zoals tijdens de extra ALV van 17 november jl. is besloten, wordt er voor 2013 geen contributieverhoging toegepast, deze blijft net als vorig jaar 7,20 per koorlid. Het bedrag per koorlid voor de BUMA wordt wel verhoogd (zie verderop). De contributie voor het Kunstenaarscontractbureau (indien van toepassing) is 340,00 per koor. Dit jaar draagt de VTN daar nog 25,00 aan bij, vanaf 2014 zal dit niet meer het geval zijn. Begin februari ontvangt u de factuur voor de contributie en BUMA-afdracht. Op basis van de opgegeven ledenaantallen en na ontvangst van de contributie doet de VTN namens de koren de collectieve jaarlijkse BUMA-afdracht, wordt het lidmaatschap van de Vereniging van Nederlandse Korenkoepels betaald, en doet de VTN voor een aantal koren de afrekening voor het abonnement van het Kunstenaarscontractbureau van de KCZB. BUMA-premie 2013 De BUMA-premie voor 2013 bedraagt 2,45 per koorlid per jaar (excl. BTW 21%). Dit is een gevolg van de stijging van de prijsindex van 2%. De premie geldt voor koorleden van een koor dat bij een korenbond is aangesloten die lid is van de VNK. De netto premie in 2012 per lid per jaar bedroeg 2,40. De berekening is als volgt. De feitelijke premie is ruim 4,30. Vervolgens wordt een korting toegepast van 30%. Dit in verband met een vaste afspraak tussen de VNK en BUMA over onbeschermd repertoire. Daarnaast geldt een collectiviteitskorting van 19,5 %. Dan komt de premie dus uit op 2,45. Tel er 21% BTW bij, dan bedraagt de premie circa 2,95 per koorlid. Sinds 2006 sluiten de VNK en BUMA niet meer om de twee jaar een nieuw contract af. Bepalend voor aanpassing van de premie is de prijsindex. Verhoging contributie van het Kunstenaarscontractbureau De algemene ledenvergadering van de KCZB heeft besloten dat de contributie voor buitengewone leden voor 2013 is bepaald op 340,= per koor per jaar. Dat is 10 euro duurder dan het afgelopen jaar. De vergoeding vanuit de VTN gaat daarbij terug van 35 naar 25 euro. Dus koren die via het buitengewoon lidmaatschap gebruik maken van het Kunstenaarscontractbureau betalen in 2013: 315,00.

3 Nieuwsbrief februari 2013 pagina 3 ACG Vermeulen Premie Denkt u aan de aanvragen voor de ACG Vermeulen Premie? Deze moet voor 15 februari binnen zijn. De ACG Vermeulenpremie kan worden aangevraagd voor een vernieuwend programma of een bijzondere concertprogrammering in het seizoen Voor de subsidievoorwaarden verwijs ik u naar de website: Nieuwe koormuziek Voor de eerste editie van het project Nunc et in hora mortis nostrae van Toonkunstkoor Amsterdam (TKA) schreef Bob Zimmerman een nieuw koorstuk op het gedicht Die Kunst der Fuge van Rutger Kopland. Het gedicht van Kopland is een niet-religieuze meditatie, een tasten op de grens van verleden (herinnering) en toekomst (verlangen) en sluit aan bij de zoekende, aftastende moderne mens in tijden van lijden. De tekst geeft alleen al door de titel een muzikale associatie, maar meer nog is de dichtvorm zeer muzikaal en klankrijk. Die Kunst der Fuge wordt gekenmerkt door een transcendentaal meditatief karakter. Zimmerman bereikt dit door specifieke melodische en ritmische eigenschappen die zeer goed aansluiten bij de tekst, het concept van het programma en de kwaliteiten van TKA. De partituur is vrij beschikbaar en te downloaden vanaf de website van TKA In de linkerkolom vindt u daar de link. Een orgelbewerking: Gloria van Poulenc Het Leiderdorps Kamerkoor voerde op 8 september het Gloria van Poulenc uit in de Hartebrugkerk in Leiden. Dit keer niet met orkest- maar met orgelbegeleiding. De organist was Richard Ram die, op verzoek van de dirigent van het koor Béni Csillag, het Gloria voor orgel bewerkte. Het concert was zeer overtuigend. Een uitvoering met alleen orgel bleek een uitstekend alternatief te zijn. Koren die geïnteresseerd zijn in deze nieuwe mogelijkheid en meer informatie willen kunnen mailen naar: richardram@ziggo.nl of bellen met Samenvatting verslag van de algemene ledenvergadering van 17 november Het volledige verslag wordt geagendeerd voor de volgende ALV. Het kan worden opgevraagd bij het bureausecretariaat (info@toonkunstnederland.nl) De extra ledenvergadering is uitgeroepen door een werkgroep van (bestuurs)leden van aangesloten koren, omdat de leden tijdens de ALV van 2 juni jl. niet instemden met de begroting 2013, die sloot met een negatief resultaat. Bovendien waren er geen kandidaten om de aftredende bestuursleden op te volgen. De werkgroep legt een beleidsnotitie en een begroting voor de jaren 2013 en 2014 voor aan de leden. Beleidsnotitie De vereniging is in een moeilijke financiële positie beland omdat het bestuur zich in 2008 onvoldoende gerealiseerd heeft wat de rol van het bestuur van een landelijke verenging is. Bovendien is verzuimd maatregelen te nemen om de VTN als een gezonde vereniging te laten voortbestaan. De leden hebben tijdens achtereenvolgende ledenvergaderingen ingestemd met negatieve begrotingen. De notitie heeft twee speerpunten:

4 Nieuwsbrief februari 2013 pagina 4 nemen van maatregelen om de VTN als vereniging te versterken, waarbij positionering als korenkoepel, communicatie en kwaliteit belangrijke aandachtspunten zijn. nemen van maatregelen om de verenging financieel gezond te maken. Versterken van de VTN als vereniging Positionering als korenkoepel De werkgroep ziet de VTN als een korenkoepel die haar stem laat horen namens de aangesloten koren. De VTN onderscheidt zich van korenkoepels als KCZB en KBZON in de verworvenheden uit het MBTverleden: Door lidmaatschap van de Vereniging voor Nederlandse Korenkoepels (VNK) is de VTN samen met de andere korenkoepels een gesprekspartner voor bijvoorbeeld de BUMA en de STEMRA. Op het A.C.G. Vermeulenfonds van de MBT kan alleen een beroep worden gedaan door koren die aangesloten zijn bij de VTN. Door de overname van het uitleendeel van de Toonkunstbibliotheek aan de KCZB kunnen de leden van de VTN zonder extra kosten gebruik maken van de bibliotheek van de KCZB. VTN-leden kunnen als buitengewoon lid gebruik maken van het Kunstenaarscontractbureau van de KCZB. De VTN draagt nu nog bij aan deze lidmaatschapskosten. Dit wordt waarschijnlijk op korte termijn herzien. Ledenbestand Het aantal aangesloten koren bedraagt 102. Naast koren die de naam Toonkunst voeren zijn ook andere koren lid die voldoen aan de kwaliteitseisen van de VTN. Er is weinig verloop. De balans tussen (enkele) afhakende koren en het aantal nieuwe koren blijft jaarlijks gelijk. Duidelijker dan tot nu toe zouden aangesloten koren duidelijk moeten maken dat zij onderdeel zijn van de VTN, door bijvoorbeeld de eigen website te linken aan de website van de VTN, en het VTN-logo te gebruiken. Het is de opzet om de komende jaren actief aan ledenwerving te doen, hetgeen een van de belangrijkste doelen is voor het communicatieplan. Voordelen lidmaatschap Belangrijk aandachtspunt is om goed duidelijk te maken wat de voordelen zijn van het lidmaatschap van de VTN, en wat het een koor financieel oplevert om aangesloten te zijn. Verbetering van de website en van de daarop aangeboden informatie heeft de hoogste prioriteit voor het komende jaar. Kwaliteit Het begrip kwaliteit kan breder worden ingevuld dan alleen muzikale kwaliteit. Daarbij kan gedacht worden aan organisatorische kwaliteit van concerten en aan bijvoorbeeld het afsluiten van contracten. Onder de aangesloten koren zijn de kwaliteitseisen ook verschillend in te vullen. Dit wordt nader uitgewerkt in het nog op te stellen kwaliteitsplan en het communicatieplan. Inspelen op belangstelling voor klassieke muziek De groeiende belangstelling voor klassieke muziek is een trend waar de doelstelling van de VTN prima bij aansluit. Er zijn meerdere manieren om aantrekkelijk te worden voor jonge mensen, bijvoorbeeld zichtbaar maken dat je er bent en wat je doet, en openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en nieuwe aanbiedingsvormen van klassieke muziek.

5 Nieuwsbrief februari 2013 pagina 5 Maatregelen voor een financieel gezonde vereniging Opzeggen van de huur voor het Verenigingsbureau MuziQ zal niet vasthouden aan de overeengekomen huurtermijn (oktober 2013), de huur kan eerder opgezegd worden. Terugbrengen van de bezetting van het Verenigingsbureau In het takenpakket van de bureausecretaris is er ruimte om uren te verminderen. Bovendien zullen de bestuurssecretaris en de penningmeester taken gaan overnemen. De VTN neemt haar verantwoordelijkheid voor de betrokken medewerkster en zal bij het aanvragen van gedeeltelijk ontslag bijdragen aan de afvloeiingsregeling. Werkgroeplid Erik Werner legt uit dat hij advies heeft gevraagd bij de UWV, waarbij hij voorlegde dat ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn. Een arbeidstijdverkorting (gedeeltelijk ontslag) is de geprefereerde oplossing. Vrijwilligers Vrijwilligers zijn nodig om een vereniging te laten draaien. Het optreden van de werkgroep wordt als een goed voorbeeld ervaren voor anderen om actief te worden. Advies uit de zaal is om voor het zoeken van vrijwilligers zo specifiek mogelijk te omschrijven voor welke taak er mensen gezocht worden en wat de tijdsinvestering zal zijn. Vaststelling beleidsnotitie en begroting Na een toelichting op de begroting worden beleidsnotitie en begroting door de leden vastgesteld. Bestuursverkiezing VTN-bestuur Aftredend Oscar Luijben treedt wegens ziekte af als bestuurslid. Marjolijn Kleve-van Rijn neemt afscheid als bestuurslid, na in de ALV van juni 2012 het penningmeesterschap te hebben neergelegd. Aanblijvend Ria Roelands - Secretaris Aantredend De volgende bestuursleden worden benoemd: Els van Eersel - Voorzitter Bob Kniese - Penningmeester (tot juni 2013) Fred Heilema - Bestuurslid belast met de interne en externe promotie Leo Rijkaart - Bestuurslid en vertegenwoordiger van de muziekcommissie

Opgesteld door Els van Eersel voorzitter 1 mei 2013 BELEIDSPLAN 2013-2015

Opgesteld door Els van Eersel voorzitter 1 mei 2013 BELEIDSPLAN 2013-2015 Opgesteld door Els van Eersel voorzitter 1 mei 2013 BELEIDSPLAN 2013-2015 Missie, visie en doelstellingen Missie van VTN De VTN is een dienstverlenende organisatie voor de aangesloten koren. Zij streeft

Nadere informatie

FINANCIELE JAARSTUKKEN 2014

FINANCIELE JAARSTUKKEN 2014 FINANCIELE JAARSTUKKEN 2014 van Vereniging Toonkunst Nederland te Amsterdam mei 2015 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Bestuursverslag 1. Doelstelling 3 2. Samenstelling bestuur 3 3. Voorwoord penningmeester 3 Jaarrekening

Nadere informatie

FINANCIELE JAARSTUKKEN 2013

FINANCIELE JAARSTUKKEN 2013 FINANCIELE JAARSTUKKEN 2013 van Vereniging Toonkunst Nederland te Amsterdam mei 2014 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Bestuursverslag 1. Doelstelling 3 2. Samenstelling bestuur 3 3. Voorwoord penningmeester 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Verslag 6 e Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Toonkunst Nederland, 2 juni 2012

Verslag 6 e Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Toonkunst Nederland, 2 juni 2012 Atlantisplein 1, kamer 2.04 1093 NE Amsterdam 2 e CONCEPT 4 juli 2012 Verslag 6 e Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Toonkunst Nederland, 2 juni 2012 Aanwezig: zie bijlage Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE Artikel: De Vereniging Gemengd Koor Spijkenisse vindt haar grondslag in de Statuten. Het Subkoor In Between is een onderdeel van het Gemengd Koor Spijkenisse

Nadere informatie

datum: pagina: 1

datum: pagina: 1 Verder genoemd als Huishoudelijk reglement van het koor Multiple Voice te Veldhoven 1. Algemeen Multiple Voice is opgericht in 2009. De eerste repetitie is op 12 november 2009. De vereniging draagt de

Nadere informatie

New Voices, een koor waar woorden gaan leven!

New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices is in 2004 opgericht. Beginnen in een regio waar al veel koren reeds langere tijd hun bestaan hebben, is een uitdaging. Als koor moet je dan wel

Nadere informatie

Advies tarieven dirigenten 2016

Advies tarieven dirigenten 2016 Tarieven dirigenten Advies tarieven dirigenten 2016 Kunstfactor bracht tot enkele jaren geleden een advies uit over de tarieven als het gaat om honorering van koordirigenten voor repetities en concerten.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

Chr. vrouwenkoor. Jaarrekening 2013. Jaarrekening 2013 Sola Gratia

Chr. vrouwenkoor. Jaarrekening 2013. Jaarrekening 2013 Sola Gratia Chr. vrouwenkoor Jaarrekening 2013 1 Inhoudsopgave Balans... 3 Staat van baten en lasten... 4 Toelichting op de balans... 5 Toelichting op de staat van baten en lasten... 6 Overige... Bijlage I Begroting

Nadere informatie

Beleidsnotitie Vereniging Toonkunst Nederland 2010-2015

Beleidsnotitie Vereniging Toonkunst Nederland 2010-2015 1 Beleidsnotitie Vereniging Toonkunst Nederland 2010-2015 VOORAF De Vereniging Toonkunst Nederland, VTN, is opgericht als belangenbehartiger van ruim 100 koren die tot op het moment van oprichting van

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen.

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen. Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel Postbus 70 5170 AB Kaatsheuvel Huishoudelijk reglement 26 mei 2004 Artikel 1. Nieuwe leden: 1. Hij die lid wenst te worden van de vereniging geeft zich op bij een

Nadere informatie

Welke soort muziek zingt het koor vooral? Heeft uw koor een speciaal concept of een speciale formule voor uitvoeringen?

Welke soort muziek zingt het koor vooral? Heeft uw koor een speciaal concept of een speciale formule voor uitvoeringen? Instructie Dit is de vragenlijst voor de Koorstimulansprijs van 2013. De vragenlijst bestaat voornamelijk uit open vragen. Dat wil zeggen dat u bij elke vraag een antwoord in moet typen. Wij vragen u om

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van het Smartlappenkoor droger kan niet Huishoudelijk reglement Dit reglement verstaat onder de vereniging: het smartlappenkoor droger kan niet Onder de statuten: Onder het bestuur:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het RK Koor

Huishoudelijk reglement van het RK Koor Huishoudelijk reglement van het RK Koor 1. Gegevens koor In de parochie...in de geloofsgemeenschap/locatie.. te... bestaat een zangkoor met de naam. Het is een dameskoor/herenkoor/dames- en herenkoor/kinderkoor/jeugdkoor/anders

Nadere informatie

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN

AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN JAARREKENING 2014 1-1-2014 T/M 31-12-2014 LASTEN EN BATEN 2014 Baten Omschrijving Begroting 2014 Rekening 2014 Contributie 89.100,00 89.331,00

Nadere informatie

Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen

Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen Aan: Algemene Ledenvergadering Energie-U cc. Bestuur Energie-U, t.a.v. Penningmeester Michiel Nijsen Betreft: Beoordeling financieel verslag Energie-U 2015 Datum: 25 juni 2016 Geachte leden van Energie-U,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET GOOISCH FANFARE ORKEST TE HILVERSUM Algemeen Artikel 1 De vereniging is bij notariële akte opgericht op 4 november 1925 onder de naam Christelijke Muziekvereniging Oranje

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten.

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. ! HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Artikel 1: DOEL EN STREKKING Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. De bepalingen van de statuten prevaleren boven die in het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden.

Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden. Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden. I. Zie het onderwerp: Leden en stemrecht. Onze huidige statuten: Artikel 4: LEDEN 1. Leden zijn die natuurlijke personen,

Nadere informatie

Functieomschrijving Bestuursleden

Functieomschrijving Bestuursleden Functieomschrijving Bestuursleden versie juli 14 Voorwoord. Een bestuur van een vereniging bestaat uit meerdere personen, bij voorkeur een oneven in getal, z.a. voorzitter, secretaris, penningmeester enz.

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Oud Wassenaer en is gevestigd te Wassenaar. Statuten Statuten (laatstelijk gewijzigd in 1984) Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar. Doel Artikel 2. De vereniging

Nadere informatie

Vereniging. Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014)

Vereniging. Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014) Vereniging Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014) Inhoud HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 LIDMAATSCHAP... 3 BESTUUR... 3 DIRIGENT... 5 REPETITIES en UITVOERINGEN... 6 GELDMIDDELEN... 6 FINANCIELE KONTROLE...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound

Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound Datum : donderdag 30 maart 2017 Tijd : 20.00 uur Plaats : bij Carla (Ijsbaankade 193 Huizen) Aanwezig : Carla, Willeke, Erik, Heleen & Petra Afwezig

Nadere informatie

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen STATUTEN Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging draagt de naam: Gospelkoor Eternal Joy 2. Het gospelkoor werd op

Nadere informatie

Introductie voor de nieuwe leden van

Introductie voor de nieuwe leden van Introductie voor de nieuwe leden van versie: mei 15 Voorwoord. Bij dit koor doen wij, leden en bestuur, veel zaken zoals we dat gewend zijn te doen. Wij kunnen ons voorstellen dat die manier voor nieuwe

Nadere informatie

Totaal inkomsten 145.558

Totaal inkomsten 145.558 Begroting NVBT 2011 NVBT 2011 GBrek Omschrijving Begroting Inkomsten 4490 BT Inkomsten lidmaatschap 143.858 4491 BT Inkomsten publicaties/advertenties 200 4492 BT Studiedagen opbrengsten 1.500 4492 BT

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Beleidsplan 2018-2019 Inleiding --------------------------------------------------------------------------------3 Doelstellingen en beleid-------------------------------------------------------------3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

VOORWOORD. Paul van Bakel (voorzitter) Pagina 2 van 7

VOORWOORD. Paul van Bakel (voorzitter) Pagina 2 van 7 JAARVERSLAG 2016 VOORWOORD In 2015 startten we het onderzoek naar één bedrijfstakregeling voor iedereen die werkzaam is als of bij een openbare apotheker. Begin 2016 werd duidelijk dat dit op de korte

Nadere informatie

Verslag van de penningmeester over 2016

Verslag van de penningmeester over 2016 Verslag van de penningmeester over 2016 Voor U ligt het financiële verslag van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) over het jaar 2016. Het aantal leden heeft zich in 2016 gestabiliseerd.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN

MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2018 MOZART(K)RING GELRE - NIEDERRHEIN VERKORTE VERSIE BELEIDSPLAN 2018 INHOUD: 1 Oorsprong 2 Uitgangspunten 3 Huidige Situatie 4 Aandachtspunten

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

1. Ledengroepen vallen onder de organen van de landelijke vereniging de vereniging kent de volgende organen:

1. Ledengroepen vallen onder de organen van de landelijke vereniging de vereniging kent de volgende organen: Aanvulling /wijziging huishoudelijk reglement KansPlus-ledengroepen In de punten 1 t/m 7 onder artikel 14 van de statuten van de vereniging KansPlus staan zaken van de ledengroepen beschreven. Aanvullende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 1. Oorsprong, vorm, doel en middelen: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Interkerkelijk Gospelkoor Outside Interkerkelijk Gospelkoor Outside is opgestart vanuit het Kerkcentrum De Drieklank in Almere

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Een leven lang zingen

Een leven lang zingen Een leven lang zingen Grootste koorbibliotheek van Nederland Voor elke gelegenheid de De bibliotheek van de KCZB in Voorschoten heeft een belangrijke functie voor alle koren in Nederland. Wij hebben voor

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

Stand Together. Statuten en Huishoudelijk reglement. Schiedam, 27 augustus 2014

Stand Together. Statuten en Huishoudelijk reglement. Schiedam, 27 augustus 2014 Stand Together Statuten en Huishoudelijk reglement Schiedam, 27 augustus 2014 Pagina 1 Statuten Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Stand Together. In de verdere artikelen van deze Statuten en in het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL)

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) Huishoudelijk Reglement (HR) ¹ van de Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) ¹ Artikel 14 lid 1 Statuten SGL INHOUD HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN, INTERPRETATIES Artikel 1 Positie van de SGL in het evangelische

Nadere informatie

Paragraaf 1. Lidmaatschap Artikel 1.1. a. Een aanvraag voor lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden.

Paragraaf 1. Lidmaatschap Artikel 1.1. a. Een aanvraag voor lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT ENSCHEDESE ZANGERS BOND De algemene ledenvergadering van de Enschedese Zangers Bond, in haar vergadering d.d. 8 mei 1998, gewijzigd op 24 april 2009 en op 10 januari 2014, overwegende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Januari 2019 Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel verslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZZP Houten

Huishoudelijk Reglement ZZP Houten Huishoudelijk Reglement ZZP Houten De Kleine Alv heeft op dinsdag 22 april 2014 met dit Huishoudelijk Regelement ingestemd, onder toepassing van de tekstuele inbreng van een van de leden. Het betreft de

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

INFO-BOEKJE Seizoen

INFO-BOEKJE Seizoen INFO-BOEKJE Seizoen 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelstelling 4 Geschiedenis 4 Repetities 4 Organisatie 5 KNZV 5 Concerten 6 Lidmaatschap 7 Afmelding 8 Kleding 8 Ledenvergadering 9 Website 9 Huisregels

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Verslag van de penningmeester over 2015

Verslag van de penningmeester over 2015 Verslag van de penningmeester over 2015 Voor U ligt het financiële verslag van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) over het jaar 2015. In 2015 is de stabiele inkomstenstroom uit

Nadere informatie

Modelovereenkomst dirigenten van koren en/of orkesten

Modelovereenkomst dirigenten van koren en/of orkesten Modelovereenkomst dirigenten van koren en/of orkesten Met ingang van 1 mei 2016 is de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) voor zelfstandig ondernemers verdwenen. Dit heeft gevolgen voor een koor als hun dirigent

Nadere informatie

Begroting SBOwerkverband

Begroting SBOwerkverband Begroting 2017 SBOwerkverband Houten, 4 november 2016 SBOwerkverband Pagina - 1 - paraaf: Inhoud Inleiding 2 Sluiting 2016 2 De begroting 2017 2 Toelichting begrotingsposten 3 Reserves per 1 januari 2017

Nadere informatie

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden AFDELINGS REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling van LTO Noord is genaamd: Rijn- en

Nadere informatie

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR

Profielschets. Bestuur Huurdersplatform SOR Profielschets Bestuur Huurdersplatform SOR 1 november 2018 Inhoud 1. Inleiding op SOR en het bestuur van het Huurdersplatform 3 1.1 Beschrijving SOR 3 1.2 Beschrijving (bestuur) Huurdersplatform SOR 3

Nadere informatie

Informatie Lidmaatschap KCZB 2015

Informatie Lidmaatschap KCZB 2015 Informatie Lidmaatschap KCZB 2015 E e n l e v e n l a n g z i n g e n Informatie lidmaatschap De KCZB is in 1886 opgericht en telt momenteel 1500 zangverenigingen en stichtingen met 56.500 leden. Doelstelling

Nadere informatie

NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB

NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB In mei ontvingen alle leden en donateurs van de Magirus-Deutz Club een verzoek om toezegging steun bij aankoop van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten

Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten Doelstelling huishoudelijk reglement Met dit huishoudelijk reglement willen we de taken en verantwoordelijkheden van het bestuursleden, de commissieleden

Nadere informatie

AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN

AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN AFDELING GELDERLAND VAN DE VERENIGING VAN NEDERLANDSE GEMEENTEN JAARREKENING 2013 1-1-2013 T/M 31-12-2013 LASTEN EN BATEN 2013 Baten Omschrijving Begroting 2013 Rekening 2013 Contributie 88.800,00 89.321,00

Nadere informatie

Zanggroep KWINT 2015-2020

Zanggroep KWINT 2015-2020 Zanggroep KWINT 2015-2020 Een beleidsnotitie over visie en doelen Loon op Zand, juli 2015 Bestuur zanggroep Kwint Inleiding De beleidsnotitie 2013-2015 loopt af, reden om een nieuwe beleidsnotitie te schrijven

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Vereniging voor senioren

Vereniging voor senioren Vereniging voor senioren HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDVERENIGING Werkgebied Artikel 1 1. Het gebied waarbinnen de vereniging haar activiteiten uitoefent betreft hoofdzakelijk de regio Oost en Midden Brabant,

Nadere informatie

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1. Balans per 31 december 2015 2. Winst- en verliesrekening over 2015 3. Specificatie exploitatiekosten 2015 4. Toelichting jaarrekening 2015 5. Notulen vaststelling jaarrekening

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Inhoud 1 INLEIDING... 2 1.1 GOEDKEURING... 2 1.2 WIJZIGING / AANVULLING... 2 1.3 GOEDKEURINGS- / WIJZIGINGSDATA... 2 2 ORGANISATIE... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. 3 BESTUUR... 2 3.1 WERKWIJZE BESTUUR...

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

3. Muziekgebouw Eindhoven Wim Vringer Meldt over de programmering en de financiën het volgende: Programmering/ programma ontwikkeling

3. Muziekgebouw Eindhoven Wim Vringer Meldt over de programmering en de financiën het volgende: Programmering/ programma ontwikkeling Notulen jaarvergadering Vrienden Muziekgebouw Eindhoven Datum : woensdag 4 juni 2014 Locatie : tweede foyer Muziekgebouw Eindhoven Aanvang : 18.45 uur Aanwezig : circa 100 Leden van de Vereniging Muziekgebouw

Nadere informatie

FreeTest Netwerkvereniging van en voor testprofessionals

FreeTest Netwerkvereniging van en voor testprofessionals FreeTest Netwerkvereniging van en voor testprofessionals 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarverslag: Sociaal... 4 Resultaten 2016... 4 Leden... 4 Opleiding... 4 Samenwerking... 5 Bestuur... 5 Doelen 2017...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Novak Nederlandse organisatie van accountants en accountantskantoren 1 april 2014 1 Huishoudelijk reglement Novak Nederlandse organisatie van accountants en accountantskantoren

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor 1 Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor Huishoudelijk Reglement (HR) Artikel 1. Overeenkomstig artikel 3 van het statuut oefent Het Lemster Mannenkoor zich door het zingen van één- en meerstemmige

Nadere informatie

Begroting SBOwerkverband

Begroting SBOwerkverband Begroting 2018 SBOwerkverband Houten, 15 november 2017 SBOwerkverband Pagina - 1 - paraaf: Inhoud Inleiding 2 Jaarrekening 2017 2 Korte termijn begroting 2018 Langere termijn 2019 2 2 Toelichting begrotingsposten

Nadere informatie

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR ARTIKEL 1: Lidmaatschap 1. Het lidmaatschap van BC Schrobbelaar wordt aangegaan voor een volledig basketbalseizoen (van september t/m juni) en wordt telkens voor een aansluitend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT POPKOOR POWERPOP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT POPKOOR POWERPOP HUISHOUDELIJK REGLEMENT POPKOOR POWERPOP Visiedocument 2010-2012 Waar in dit reglement zij of haar staat wordt ook hij of hem bedoeld. Popkoor Powerpop is een gemengd zangkoor met een populair repertoire.

Nadere informatie

L HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING KUNSTIJSBANEN NEDERLAND

L HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING KUNSTIJSBANEN NEDERLAND L.2016.03 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING KUNSTIJSBANEN NEDERLAND Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Algemeen... 2 HOOFDSTUK 2 BESTUUR... 3 Artikel 2 Algemeen... 3 Artikel

Nadere informatie

GGK-Bulletin Nr

GGK-Bulletin Nr GGK-Bulletin Nr. 5-2018 9 oktober 2018 De zomervakantie is achter de rug en we zijn weer volop aan het werk. Het Kerstconcert is (weer) moeilijker dan we dachten. Veel thuis oefenen is absoluut noodzakelijk.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland Ref: EK (26 januari 2018.4) Dos: 2018.0086.01 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland (vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 27 maart 1996, gewijzigd d.d. 11 mei

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016

Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016 Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016 deze versie: dinsdag 6 oktober 2015 Dit reglement is samengesteld voor de voorrondes en het finaleweekend die onderdeel uitmaken van het Nederlands Koor Festival

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Christelijke Muziekvereniging Euphonia te Wommels

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Christelijke Muziekvereniging Euphonia te Wommels HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Christelijke Muziekvereniging Euphonia te Wommels Art. 1. Oprichting 21 september 1920 heeft de oprichting plaatsgevonden van de Christelijke Muziekvereniging Euphonia te Wommels.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement 2013 2 Doel van het koor Het oorspronkelijke doel is, gekozen binnen een thema, te zingen in een optreden voor de bewoners van De Amberhof en eventuele andere zorginstellingen.

Nadere informatie