STADSBESTUUR, 8930 MENEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STADSBESTUUR, 8930 MENEN"

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 28 APRIL 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter. K. DEBUCK, M. PAELINCK, C. DEPOORTERE, R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, C. GARREYN, T. PORTE (vanaf punt 3), P. MINGELS, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, H. PONNET, M. WAIGNEIN, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, D. VANDAMME, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, E. BAEKELANDT, F. ELGERS, V. BREYE (vanaf punt 4), F. HABBAZ- raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van de gemeenteraad-voorzitter gedagtekend 18 april 2014, vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. E. BAEKELANDT, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1.BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde.

2 Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 31 maart DAGORDEPUNT 2. WVI. ALGEMENE VERGADERING DD GOEDKEURING AGENDA EN MANDATEREN VERTEGENWOORDIGER. Gezien Stad Menen aangesloten is bij Intercommunale WVI en opgeroepen werd tot de alg. vergadering dd met aangetekend schrijven dd , dient de agenda door de gemeenteraad besproken en goedgekeurd te worden Agenda: 1. Goedkeuring verslag van de buitengewone alg. vergadering dd om uur 2. Goedkeuring verslag van de buitengewone alg. vergadering dd om uur 3. Verslag van de raad van bestuur 4. Verslag van de commissaris 5. Jaarrekeningen Kwijting aan de bestuurders en de commissaris 7. Benoeming 3 leden aandelen A in het regionaal comité Oostende-Brugge: mevrouw Lieve Mus (Brugge), mevrouw Georgina Denolf (Brugge) de heer Filip Van de Voorde (Zedelgem) 8. Mededelingen In uitvoering van art. 60 van het decreet van wordt er een per mandataris geïndividualiseerd overzicht van de in het boekjaar 2013 ontvangen vergoedingen en presentiegelden voorgelegd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd :a) de voorgelegde agenda voor de alg. vergadering dd van WVI te bespreken en goed te keuren; b) onze vertegenwoordiger op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit a) De agenda wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). b) Onze vertegenwoordiger wordt opgedragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen van de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 3. AIRPORT KORTRIJK-WEVELGEM. ALGEMENE VERGADERING DD BESPREKING AGENDA EN MANDATEREN VAN ONZE VERTEGENWOORDIGER. Raadslid Porte komt de zittingzaal binnen. Gezien Stad Menen aangesloten is bij de West-Vlaamse Intercommunale Internationale Luchthaven Kortrijk- Wevelgem en opgeroepen werd tot de alg. vergadering dd met aangetekend schrijven dd , dient de agenda door de gemeenteraad besproken en goedgekeurd te worden. In GR dd werden Vanholme Dirk en Bogaert Berenice aangeduid als vertegenwoordigers voor de ganse legislatuur. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : de voorgelegde agenda voor de alg. vergadering dd uur van W.I.V. te bespreken en goed te keuren en onze vertegenwoordigers op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit a) De agenda wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen).

3 b) Onze vertegenwoordiger wordt opgedragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen van de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 4. ALGEMENE VERGADERING LEIEDAL DD GOEDKEURING AGENDA EN MANDATEREN VAN ONZE VERTEGENWOORDIGER. Raadslid Breye komt de zittingzaal binnen. Met aangetekend schrijven dd worden we uitgenodigd tot de algemene vergadering van Leiedal dd In Gemeenteraad dd werden mevrouw Bogaert Berenice en de heer Vanholme Dirk aangeduid als vertegenwoordiger van Stad Menen voor de ganse legislatuur. De voorgelegde agenda moet door de Gemeenteraad besproken en goedgekeurd worden en onze vertegenwoordiger wordt als dusdanig gemandateerd. Agenda: 1. Verslag van de activiteiten in Verslag van de raad van bestuur 1.2 Verslag van de commissaris-revisor 2. Goedkeuring van de jaarrekening per 31/12/ Kwijting van bestuurders en commissaris-revisor 4. Statutenwijziging, inclusief vastleggen bijlage met wederzijdse exclusieve dienstverlening 5. Toetreding tot nieuwe beheersstructuur voor de luchthaven Kortrijk-Wevelgem 6. Ontslag en benoeming extern deskundige - aktename Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : - de voorgelegde agenda te bespreken en goed te keuren - bij punt 4 aan te duiden voor welke exclusieve dienstverlening Stad Menen intekend (zie aanstiplijst) - onze vertegenwoordiger als dusdanig te mandateren Een amendement van raadslid Callewaert met de volgende tekst : Overwegende dat Stad Menen al deel uitmaakt van de distributienetbeheerder Gaselwest met als werkmaatschappij Eandis; Overwegende dat binnen het deelnemersschap bij de distributienetbeheerder Gaselwest een aantal bevoegdheden, taken en opdrachten werd overgedragen, wat slechts één keer en aan één partij kan; Overwegende dat in het kader van dit bestaande deelnemersschap al heel wat dienstverlening wordt aangeboden; Beslist Stad Menen dat de opdrachten en dienstverlening aangeboden en uitgevoerd binnen het statutair doel van Gaselwest/Eandis en/of op basis van wet, decreet of uitvoeringsbesluiten door Gaselwest/Eandis gerealiseerd wordt, onverkort van toepassing blijven.

4 Onderhavige toekenning doet in geen geval afbreuk aan, noch kan zij voorrang hebben op de samenwerkingsverbanden opgezet met, en de engagementen genomen tegenover de distributienetbeheerder. wordt ter goedkeuring voorgelegd. Raadslid Declercq vraagt om een schorsing van de gemeenteraadszitting. De Voorzitter schorst de zitting om uur en de zitting wordt terug open verklaard om uur. Het amendement van raadslid Callewaert wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JAstemmen). Besluit : a) De agenda wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). b)aanduiding voor welke exclusieve dienstverlening Stad Menen intekent, goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). Stad Menen wenst voor de huidige beleidsperiode beroep te doen op volgende aldus geamendeerde wederzijdse exclusieve dienstverlening: 1.Beleidsvoorbereidende plannen en studies: - Ruimtelijke beleidsplannen - Leefmilieu- en natuurbeleidsplannen - Woonbeleidsplan 2.Beleidsondersteunende plannen en studies - Stedenbouwkundige plannen en studies - Plannen, projecten en studies ter ondersteuning van het milieu-, natuur- en waterbeleid - Trage Wegen - Het opzetten en begeleiden van een traject publieke ruimte - Specifieke ondersteuning GIS 3.Beleidsuitvoerende plannen en studies - Gemeentelijke Ruimtelijke Uitvoeringsplannen - Energieactieplan - Lokale en gemeentegrensoverschrijdende projecten in kader van het burgemeestersconvenant - Lokale en gemeentegrensoverschrijdende projecten in kader van de regionale groenstructuur - Digitale Regio Kortrijk 4.Beleidsbegeleiding: dienstverlening naar processen en projectregie Begeleiding bij de selectie en gunning van ontwerpers en studiebureaus - Begeleiding onroerende transacties (verwervingen, verkopen,.) a) Opmaak schattingsverslag b) Voeren van onderhandelingen Europese projectontwikkeling: definiëring en redactie c) Vertegenwoordiger wordt gemandateerd met eenparigheid van stemmen (30/30 JAstemmen). DAGORDEPUNT 5. PSILON. WIJZIGING STATUTEN. GOEDKEURING. Een actualisering en verduidelijking van de statuten dringt zich op.

5 Deze statutenwijziging moet minstens 90 dagen voor de alg. vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenten-vennoten. Vervolgens kan deze vastgesteld en geacteerd worden op de alg. vergadering dd Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze statutenwijziging te bespreken en goed te keuren. Besluit : De statutenwijziging van Psilon wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 6. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN ERETITELS AAN GEWEZEN GEMEENTERAADSLEDEN EN SCHEPENEN. GOEDKEURING. De anciënniteitsvoorwaarden voor het toekennen van de eretitel van burgemeester of schepen werden versoepeld door het BVR houdende wijziging van het BVR Voor wat betreft de eretitel voor de burgemeester, is het nu zo dat een aftredende burgemeester de Vlaamse Regering kan verzoeken de eretitel van zijn ambt te verlenen als de burgemeester zijn ambt gedurende een bestuursperiode of ten minste zes jaar in dezelfde gemeente heeft uitgeoefend. Voor wat betreft de eretitel voor de schepen, is de situatie sinds anders ingevolge de wijziging van het Gemeentedecreet bij decreet tot wijziging van het Gemeentedecreet. Het is niet meer de Vlaamse Regering maar wel de gemeenteraad die de eretitel zal toekennen aan de schepenen, onder de voorwaarden die de gemeenteraad zelf heeft bepaald. Het orgaan dat verantwoordelijk is voor de benoeming wordt op die manier ook bevoegd gemaakt voor de toekenning van de eretitels. Een gelijkaardige wijziging met betrekking tot de voorzitter van het OCMW wordt geregeld in art. 15 van het decreet tot wijziging van het OCMW-decreet. worden vanaf de voorwaarden waaraan een OCMW-voorzitter moet voldoen om de eretitel te ontvangen bepaald door de raad voor maatschappelijk welzijn zelf. Gezien de gewijzigde wetgeving op het toekennen van eretitels aan lokale mandatarissen dringt een aanpassing van het gemeentelijk reglement dd zich op. Volgende artikelen van de wetgeving behandelen de eretitels van uitvoerende mandatarissen en raadsleden Artikel 17, 4 gemeentedecreet ( ) De gemeenteraad kent de eretitels toe aan de gemeenteraadsleden Artikel 69 gemeentedecreet ( ): De Vlaamse Regering kent de eretitels toe aan de burgemeester onder de voorwaarden die ze bepaalt. De gemeenteraad kent de eretitels toe aan de schepenen onder de voorwaarden die hij bepaalt. De Vlaamse Regering bepaalt de ambtskledij en de onderscheidingstekens van de burgemeester en de schepenen. Artikel 27 4 OCMW-decreet ( ): 4. De raad voor maatschappelijk welzijn kent de eretitels toe aan de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn. Voorstel nieuw reglement: Artikel 1 Een gewezen gemeenteraadslid of een gewezen OCMW-raadslid, die zijn/haar mandaat gedurende tenminste 12 jaar in Menen heeft uitgeoefend en wiens gedrag onberispelijk is geweest, kan de gemeenteraad verzoeken hem/haar de eretitel van zijn/haar mandaat als gemeenteraadslid te verlenen op voorwaarde dat de termijn van zijn/haar mandaat in de gemeenteraad minimaal de helft van zijn/haar totale mandaatstermijn bedraagt; Artikel 2 Een gewezen schepen die zijn/haar ambt gedurende tenminste 6 jaar in Menen heeft uitgeoefend en wiens gedrag onberispelijk is geweest, kan door de gemeenteraad tot het voeren van de eretitel van zijn/haar mandaat worden gemachtigd, op voorwaarde dat hij/zij in Menen, ten minste 12 jaar een mandaat van

6 gemeenteraadslid of OCMW-raadslid heeft bekleed waarbij zijn/haar mandaat in de gemeenteraad minimaal de helft van de totale mandaatstermijn bedraagt; Artikel 3 Bij de vaststelling van de vereiste minimumanciënniteit wordt er rekening gehouden met de periode waarin de Bestendige Deputatie de gemeenteraadsverkiezingen overeenkomstig art. 75 van de gemeentekieswet ten onrechte had vernietigd, zoals blijkt uit een uitspraak van de Raad van State waarbij de beslissing van de deputatie werd tenietgedaan; met de periode waarin de deputatie de vermelde verkiezingen had opgeschort overeenkomstig de wettelijke bepalingen die van toepassing waren voor de inwerkingtreding van de wet van 7 juli 1994 tot wijziging van de Gemeentekieswet van 4 augustus 1935 en ook de periode waarin de Raad voor Verkiezingsbetwistingen of de Controlecommissie voor Verkiezingsuitgaven ten onrechte de gemeenteraadsverkiezingen had vernietigd, zoals blijkt uit een uitspraak van de Raad van State waarbij die beslissing werd tenietgedaan. Ook met de periode waarin de installatie niet kon plaatsvinden omwille van een ongegrond gebleken klacht wordt rekening gehouden voor de berekening van de termijnen; Artikel 4 De ambtstermijnen waarvan sprake in artikel 1 en 2 hoeven niet aaneensluitend te zijn; Artikel 5 Voor de toepassing van artikel 1 en 2 wordt verstaan onder onberispelijk gedrag: het ontbreken van een zware strafrechtelijke veroordeling dan wel een zware tuchtstraf of het niet bestaan van andere erg onterende feitelijkheden; Artikel 6 Het verzoek tot verlening van een eretitel wordt door de betrokkene schriftelijk ingediend bij de voorzitter van de Gemeenteraad. Het verzoek tot verlening van het eremandaat moet vergezeld zijn van een getuigschrift van goed zedelijk gedrag dat niet mag zijn opgemaakt meer dan één maand voor de datum van indiening van het verzoek tot verlening van de eretitel Artikel 7 Onder de vermelde voorwaarden kan aan de mandataris postuum een eretitel worden verleend. Het verzoek hiertoe kan door de rechtsopvolgers van de mandataris of door de gemeenteraad, met instemming van de rechtsopvolgers, worden ingediend. Artikel 8 De eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid of schepen mag niet worden gevoerd: 1) gedurende de periode dat het mandaat van burgemeester, schepen, raadslid of OCMW-raadslid nog wordt uitgeoefend 2) door een door de stad bezoldigde persoon. Artikel 9 Als na de toekenning van de eretitel het raadslid een zware strafrechtelijke veroordeling dan wel een zware tuchtstraf oploopt of erg onterende feitelijkheden begaat, kan de gemeenteraad de eretitel intrekken. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het voorgestelde reglement te bespreken en goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met 20 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; C. LECOINTRE, T. PORTE,S. CALLEWAERT, C. DEMAN, M. WAIGNEIN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, D. VANDAMME, A. DECALUWE, F. ELGERS, V. BREYE en 10 onthoudingen (K. DEBUCK, M. PAELINCK, C. DEPOORTERE, R. NUYTTEN, C. GARREYN, P. MINGELS, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ)

7 DAGORDEPUNT 7. CC DE STEIGER. BALANS EN RESULTATENREKENING GOEDKEURING. Balans per 31 december 2013 en resultatenrekening 2013 van CC De Steiger. De resultatenrekening vertoont een positief resultaat van 2.332,30 euro door de boeking van ,52 euro aan opbrengsten ( ,63 euro aan bedrijfsopbrengsten en 533,89 euro financiële opbrengsten) en ,22 euro aan kosten ( ,85 euro aan bedrijfskosten, 43,37 euro financiële kosten en 1.460,00 euro uitzonderlijke kosten). Na de inbreng van de overschotten van de vorige dienstjaren ( ,31 euro) bedraagt het totaal gecumuleerd positief resultaat ,61 euro. In vergelijking met de rekening 2012 is de omzet (opbrengsten eigen programmatie) ,41 euro minder in het jaar 2013, terwijl de handelsgoederen, grond- en hulpkosten (kosten voor eigen programmatie) ook dalen met ,44 euro. De bezoldigingen, sociale lasten en pensioenen dalen ten opzichte van 2012 van ,34 euro naar ,41 euro ( ,93 euro). De oorspronkelijk geraamde en uitbetaalde gemeentelijke toelage bedroeg in ,00. Dit is ,00 euro minder dan in Dit verklaart de daling bij de andere bedrijfsopbrengsten. In vergelijking met het budget 2013 merken we aan de ontvangstenzijde minder opbrengsten eigen programmatie ( ,09 euro) en iets meer ontvangsten uit sociaal fonds ( ,26 euro). Aan de uitgavenzijde waren de uitgaven eigen programmering ,96 euro lager dan geraamd en werden ,59 euro minder personeelskosten betaald. De minder ontvangsten ( ,49 euro) werden ruimschoots gecompenseerd door de lagere uitgaven ( ,97 euro). Hierdoor was de geplande opname van gecumuleerde overschotten (92.050,00 euro) niet nodig en is er toch nog een klein overschot van 2.631,48 euro. Het totaal positief gecumuleerd overschot loopt hiermee op tot ,74 euro op kasbasis en komt ten goede van het budget 2014 en later. In het budget 2014 wordt hiervan ,00 euro gebruikt om het evenwicht te bewaren. De balans is in evenwicht met ,81 euro aan eindcijfers in passief en actief. Het overgedragen resultaat bedraagt ,61 euro, zijnde het positief resultaat van de vorige boekjaren van ,31 euro en het positief resultaat van 2013 van 2.332,30 euro. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de balans en resultatenrekening 2013 goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 8. KERKFABRIEKEN ONDER CENTRAAL KERKBESTUUR. REKENINGEN ADVIES. Op 24 maart 2014 diende het centraal kerkbestuur de rekeningen van de kerkfabrieken die onder zijn werking ressorteren gezamenlijk in bij het stadsbestuur. Binnen een termijn van 50 dagen, die ingaat de dag na het inkomen van de rekeningen, moet de gemeenteraad advies uitbrengen over de rekeningen en dit advies overmaken aan de provinciegouverneur. Deze termijn loopt af op 13 mei De rekeningen werden afgesloten met volgende cijfers: Exploitatiebijdrage 2013 Exploitatieresultaat 2013 Investeringsbijdrage 2013 Doorgeeflening 2013 Investeringsresultaat 2013 Totaal resultaat 2013 Sint-Vedastus , ,71 0, , , ,19 Sint-Franciscus 9.001, ,75 0,00 0,00 0, ,75

8 Sint-Jozef , ,72 0,00 0,00 0, ,72 Sint-Jan de Doper , ,67 0,00 0,00 0, ,67 Sint-Bavo Lauwe , ,21 0,00 0,00 0, ,21 Sint-Niklaas Rekkem Maagd der Armen Rekkem , ,99 0,00 0,00 0, , , ,37 0,00 0,00 0, , , ,42 0, , , ,90 Deze resultaten zullen ten goede komen van de budgetten In het meerjarenplan bedragen de exploitatie-bijdragen voor ,39 euro. Na inbreng van de positieve exploitatie-resultaten 2013 en de rekening houdend met de ingebrachte resultaten in de budgetten 2014 komen de bijdragen 2015 op ,02 euro. Er moet dus nog ,02 euro bespaard worden om tot de maximale bijdrage van ,00 euro te komen. Verder blijkt dat de budgetartikels aan de uitgavenzijde meestal voldoende begroot werden. Hierdoor is er ook een overschot in het exploitatieresultaat. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze rekeningen gunstig te adviseren. Besluit : Rekeningen worden gunstig geadviseerd met eenparigheid van stemmen (30/30 JAstemmen). DAGORDEPUNT 9. STADSKAS. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT 4 E KWARTAAL AKTENAME. Door de Financieel Beheerder van de Stad Menen, de heer Peter Pille, wordt volgend Proces-Verbaal van Kasnazicht van de Stadskas, met toestand op 31 december 2013, voorgelegd : Synthesebalans van de algemene rekeningen : Het totaal van de balansrekeningen vertoont op de actiefzijde en op de passiefzijde een totaal van ,42 euro na afsluiting van het dienstjaar en is dus in evenwicht. Detail van de rekeningen van de klasse 5 : Het globaal positief saldo van de financiële rekeningen bedraagt ,39 euro. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te willen nemen. Besluit : Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 10. REGIE VEEMARKT. DIENSTJAARREKENING GOEDKEURING. De Staat van Ontvangsten en Uitgaven van de Bedrijfsontvanger van de Regie Veemarkt van de Stad Menen voor het jaar 2013wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Gemeenteraad met volgende totalen : GEWONE DIENST : - Gewone ontvangsten : ,04 - Gewone uitgaven : ,

9 - Boni : ,84 BUITENGEWONE DIENST : - Buitengewone ontvangsten : ,87 - Buitengewone uitgaven : 5.732, Boni : ,87 DIENST VOOR ORDE : - Ontvangsten : ,29 - Uitgaven : , Boni : ,86 De Staat van ontvangsten en uitgaven over het jaar 2013 vertoont een globaal overschot van ,57 euro, welke naar het volgend dienstjaar wordt overgedragen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de Staat van Ontvangsten en Uitgaven van de Bedrijfsontvanger van de Regie Veemarkt van de Stad Menen voor het jaar 2013, goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 11. REGIE VEEMARKT. BEDRIJFSREKENING GOEDKEURING. Deze bedrijfsrekening over het jaar 2013 omvat : - De balans per 31 december 2013 met een totaal van ,69 euro zowel in actief als in passief. - De resultatenrekening per 31 december 2013 met een totaal overschot van ,21 euro. De normale afschrijvingen ten bedrage van ,49 euro werden toegepast. - De bestemming van het resultaat : - toevoeging aan de wettelijke reserve : 5% op ,21 euro, hetzij 2.924,31 euro - uit te betalen winstsaldo aan de stad Menen : ,90 euro. - Tabel van de afschrijvingen voor het boekjaar Het beheersverslag. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de bedrijfsrekening 2013 van de Regie Veemarkt, goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 12. PATRIMONIUM. COMITÉ TOT AANKOOP. PARK TER WALLE, J. EN M. SABBESTRAAT 163A. ONTWERP ERFPACHTAKTE STAD AGB. GOEDKEURING. De gemeenteraad keurde in zitting van 27 mei 2013 de ontwerpakte van erfpacht goed, opgemaakt door het Comité tot Aankoop Kortrijk. Dit betrof de erfpacht van de gebouwen, momenteel dienst doend als jeugdcentrum.

10 In juni 2013 werden echter de werken aan Park Ter Walle stopgezet, en werd opdracht gegeven aan de ontwerper een volledig nieuw concept uit te werken (rekening houdend met samenvoeging van alle jeugdfuncties op één site). Gezien deze nieuwe omstandigheden, bleek het meer aangewezen om een erfpacht op site Park ter Walle toe te staan aan het AGB, voor het volledige perceel, tot realisatie van een polyvalente zaal en inrichting van recreatie-, sport- en speelinfrastructuur, in functie van de centralisatie van alle jeugdwerking op één site. De ontwerp-erfpachtakte werd daarom- in overleg met het Aankoopcomité Kortrijk - aangepast en uitgebreid naar een erfpacht op het volledige perceel gelegen Menen 1 e afdeling Sectie E nr 1008 K 76 (2 ha 87 a 48 ca ) in erfpacht te geven aan het AGB Woonbedrijf Menen. Het betreft ontwerp van erfpachtakte, voor de duur van 33 jaar, tegen een jaarlijkse vergoeding van 100,00 /jaar (te indexeren). De erfpachter, het AGB, neemt hierbij de verplichting op zich om op haar kosten op het goed in te staan voor de realisatie van een polyvalente zaal voor jeugd en dagrecreatie en de optimale exploitatie ervan, en de inrichting van recreatie-, sport- en speelinfrastructuur op het terrein. Ook alle herstel, onderhoud en vervanging gebeuren op kosten van de erfpachter. Bij het einde van de erfpacht gaat het goed van rechtswege terug naar de eigenaar van de grond, de stad, bij wijze van kosteloze natrekking. De erfpacht kan mits voorafgaande vraag verlengd worden. Het concrete bouwdossier hiervoor is momenteel nog in ontwerpfase. Alvorens enige bouwwerken te kunnen starten, is het noodzakelijk dat het zakelijk recht vooraf geregeld is tussen het AGB Woonbedrijf Menen (= bouwheer) en de stad, eigenaar van deze site. De vestiging van het zakelijk recht van erfpacht gebeurt om reden van openbaar nut, meer in het bijzonder tot realisatie van een polyvalente zaal voor jeugd en dagrecreatie en de optimale exploitatie ervan, en de inrichting van recreatie-, sport- en speelinfrastructuur op het terrein. Door het Comité tot aankoop werd een aangepaste ontwerp erfpachtakte opgemaakt, die ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de ontwerp-erfpachtakte tussen de stad Menen en het AGB Woonbedrijf Menen goed te keuren, inzake infrastructuur gelegen Park Ter Walle, J.M. Sabbestraat 163A te Menen. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 13. PATRIMONIUM. COMITÉ TOT AANKOOP. GROTE WEG 66, REKKEM. ONTWERPAKTE TOT VERKOOP. GOEDKEURING. De stad is eigenaar van perceel 101C, zijnde grond, waarop door de landbouwer-gebruiker eertijds een schuur werd gebouwd (opstal). Door de eigenaar van de schuur werd aan de stad gevraagd om deze grond, met een oppervlakte van 158 m², te verkopen, zodat grond met opstal voortaan aan eenzelfde eigenaar toebehoren. De rechtstreekse verkoop was daarom ook de meest aangewezen verkoopprocedure, gelet op het rechtstreekse belang van de aanpalende en tegelijk ook opstalhouder/eigenaar van de schuur. De gebruiker gaf reeds zijn uitdrukkelijk akkoord met de door het schepencollege (in overeenstemming met het schattingsverslag) voorgestelde verkoopprijs t.b.v. 1500,00. Ontwerpakte tot verkoop werd door het Aankoopcomité opgemaakt m.b.t. de verkoop van perceel 101C. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de ontwerp-verkoopakte tussen de stad Menen en eigenaar van de schuur (opstal ), inzake perceel nr. 101C gelegen Grote Weg 66 te Menen-Rekkem. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen).

11 DAGORDEPUNT 14. AANKOOP AMBULANCE DIENST 100 BRANDWEER MENEN. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Huidige ambulance Mercedes Sprinter, bouwjaar 2005, km is aan vervanging toe. Stijgende onderhoudskosten en de betrouwbaarheid van het voertuig neemt eveneens af (valt regelmatig uit dienst, risico bij dringende interventies). Bovendien worden de interventievereisten voor ambulances steeds hoger. Bijgevolg is het aangewezen om over te gaan tot de aankoop van een nieuwe ambulance die beantwoordt aan de huidige verwachtingen en waarmee een optimale dienstverlening kan gegarandeerd worden. Er zou geopteerd worden voor een voertuig met opbouw waarbij de veiligheid, de werkruimte en het comfort voor de patiënt belangrijk zijn. Voor huidige ambulance met bijhorende brancard zal een overnamebod gevraagd worden in het bestek. Het Schepencollege van 07/04/14 stelt voor om over te gaan tot de aankoop van een nieuwe ambulance voor de dienst 100 van brandweer Menen. Voor deze aankoop werd in het investeringsbudget van 2014 onder AR / een bedrag voorzien van ,00. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van open offerteaanvraag met binnenlandse bekendmaking. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 15. ONTWERP STRATEGISCH VEILIGHEIDS- EN PREVENTIEPLAN (SVPP) STAD MENEN GOEDKEURING. De Minister van Binnenlandse Zaken vraagt aan de Gemeenteraad van de stad Menen om het ontwerp van het Strategisch Veiligheids- en Preventieplan voor de periode van 1 januari 2014 tot 31december 2017 goed te keuren. Onder voorbehoud van de beschikbare kredieten wordt een jaarlijks bedrag van ,84 toegekend aan de stad Menen. Daarnaast wordt een jaarlijks bedrag van ,29 toegekend via het bijkomend contingent gemeenschapswachten ACTIVA 346. Het SVPP is een voorstelling van de lokale prioriteiten waarrond de preventiedienst de volgende vier jaar zal werken. De lijst van prioriteiten is niet exhaustief en is dus beperkt uit een keuzelijst waaruit de preventiedienst kan kiezen. De keuze van de fenomenen hangt af van de noodzaak en die wordt aangetoond in de lokale veiligheidsdiagnostiek (verder LVD genoemd). Voor de beleidsperiode heeft de preventiedienst 13 fenomenen gekozen die uit de LVD prioritair blijken en er is ook een 14 de fenomeen over het dispositief coördinatie opgenomen. Bijlage: Ontwerp SVPP Menen Synthese ontwerp SVPP Menen LVD versie 2014 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het ontwerp van het Strategisch Veiligheids- en Preventieplan stad Menen goed te keuren samen met de bijhorende Lokale Veiligheidsdiagnostiek.

12 Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 16. VRIJWILLIGE BRANDWEER. ENGAGEMENTSVERKLARING TER UITVOERING VAN HET MASTERPLAN POV. GOEDKEURING. De opleidingen voor de veiligheidsdiensten zijn in volle ontwikkeling. De centrale provinciale basisopleidingsinfrastructuur en de gespecialiseerde praktijkinfrastructuur wordt bovenlokaal georganiseerd in het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten (POV) in Zedelgem. Hiervoor werd een onderbouwd masterplan ontwikkeld dat voorziet in de renovatie en uitbouw van de basisopleidingsinfrastructuur en specifieke oefeninfrastructuur voor de politie-, brandweer- en ambulanceschool. Het provinciebestuur voorziet in de renovatie en de infrastructurele uitbouw van het provinciaal opleidingscentrum voor veiligheidsdiensten. Het West-Vlaams Facilitair Instituut voor Veiligheidsdiensten vzw (WFIV) zal het masterplan uitvoeren. De WOBRA vzw en de WPS vzw zullen in nauwe samenspraak met het werkveld, de zones/lokale besturen, het opleidingsaanbod (inhoudelijk, organisatorisch en geografisch) af stemmen op de opleidingsbehoeften. Aan de politie-, en brandweerzones wordt gevraagd zich te engageren om hun opleidingsbehoeften maximaal een beroep te doen op het aanbod van WOBRA vzw, WPS vzw en de POV te Zedelgem. En hun bijdrage wordt ook gevraagd in de uitwerking van het participatief samenwerkingsmodel (door deelname in bestuursorganen, opleidings- en andere overlegorganen) en in dit kader ook de scholen te informeren over hun eigen opleidingsnoden en interne initiatieven). In vergadering van 28/02/14 heeft de prezoneraad Fluvia hulpverleningszone de engagementsverklaring met betrekking tot het provinciaal opleidingscentrum voor veiligheidsdiensten te Zedelgem goedgekeurd. Van de gemeenten en de steden wordt gevraagd zich te engageren het POV te erkennen als centraal opleidingscentrum van West- Vlaanderen voor de veiligheids- en reddingsdiensten en mee in te staan voor het beheer van het POV. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd zich te engageren het provinciaal opleidingscentrum voor veiligheidsdiensten (POV) te erkennen als centraal opleidingscentrum van West-Vlaanderen voor de veiligheids- en reddingsdiensten en mee in te staan voor het beheer van het POV. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 17. ONDERGRONDS BRENGEN DISTRIBUTIENETTEN (OV, HS, LS) IN DE ENTITEIT MENEN. EERSTE FASE DIENSTJAAR VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN DE GUNNINGSVOORWAARDEN. Elk jaar worden in het Gemeentebudget middelen voorzien voor het financieren van operaties tot ondergronds brengen van nutsleidingen. Aldusdanig stelt het College van Burgemeester en Schepenen voor de volgende projecten naar voorwaarden te willen goedkeuren en de wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden vast te stellen. De kostenraming, opgemaakt door Eandis, bedraagt ,10 euro, BTW 21% inbegrepen, te financieren met budget 2014, investeringsenveloppe overig beleid openbare werken en mobiliteit openbare verlichting nr , bitem waar ,- euro voorzien is en voor de investeringsenveloppe prioritair beleid duurzaamheid moderniseren nutsleidingen en OV nr , bitem waar ,- euro voorzien is. In tegenstelling tot vorige dienstjaren wordt de realisatie van de onderhavig beschreven projecten uit het oogpunt van mobiliteit, energie-efficiëntie en duurzaamheid gesplitst over 2 budgetten :

13 .De onderdelen m.b.t. het leggen van de nodige leidingen, het plaatsen van nieuwe OV-palen en armaturen worden begrepen onder de investeringsenveloppe openbare werken en mobiliteit..de onderdelen m.b.t. de faciliteiten voor het dimmen van de verlichting en de kwaliteit lampen die moeten voldoen aan de voorwaarden van het lichtmasterplan worden gefinancierd uit de investeringsenveloppe prioritair beleid duurzaamheid. Deze werkwijze en aanrekening zal worden geconcretiseerd in de aflevering van 2 specifieke facturen per project. Voor elk project afzonderlijk werd in het dossier een presentatie met offertevoorwaarden en plan gevoegd. Plaats Dossiernummer Globale Raming, incl. 21 % B.T.W. 01. Ondergronds brengen kopernetten in de Hogeweg (tussen de nrs. 183 & 295) te Menen NW , Ondergronds brengen kopernetten in de Paul Jansonstraat te Menen NW , Bijplaatsen openbaar verlichtingspunt in de Hilariusstraat te Menen NW , Uitbreiden net openbare verlichting in de Volkslaan te Menen NW , Ondergronds brengen kopernetten in de Boldriesen Prins Regentstraat te Menen-Lauwe NW , Aanpassen openbare verlichting in de Kleine Molenstraat en Bramier te Menen-Lauwe NW , Ondergronds brengen kopernetten in de Larstraat (tussen de nrs. 210 & 218) te Menen-Lauwe NW , Ondergronds brengen kopernetten in de Kattestraat en Kattewegel te Menen-Rekkem NW ,53 Algemeen Totaal ,10 De projecten kunnen telkens door het College worden toegewezen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking vooraf bij toepassing van artikel f van de Overheidsopdrachtenwet Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde projecten te willen goedkeuren en de wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden te willen vaststellen. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 18. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING GRENSROCK SINT- JANSBRADERIE (2014). GOEDKEURING. Tijdens het weekend van 27 en 28 juni 2014 wordt opnieuw het gratis muziekfestival Grensrock georganiseerd in het Brouwerspark te Menen(15 e editie); Op deze manifestatie wordt opnieuw een grote volkstoeloop verwacht. Tegelijk vindt ook de jaarlijkse Sint-Jansbraderie plaats in het Centrum van de stad. Op verzoek van de organisatie Grensrock vzw werd bij de aanvraag van dit evenement verzocht om, parallel aan voorgaande jaren, bijzondere veiligheidsmaatregelen te nemen.

14 Na veiligheidscoördinatieoverleg tussen de beide organisatoren van zowel het muziekfestival Grensrock, alsook van de Sint-Jansbraderie met de politiediensten, blijkt het noodzakelijk dat bijkomende maatregelen genomen worden ter vrijwaring van de openbare veiligheid en de openbare orde; Het is aangewezen dat deze maatregelen tijdig worden bepaald en opgelegd, zodat deze modaliteiten in de integrale toelating door het College van Burgemeester en Schepenen van het muziekfestival Grensrock en de Sint-Jansbraderie kunnen worden opgenomen; Volgende specifieke veiligheidsmaatregelen worden voorgesteld : - verbod op gebruik van glas op het volledige terrein van het muziekfestival (Brouwerspark en Park Ter Walle), in het bijzonder o verbod tot gebruik van drinkglazen binnen het festivalterrein van Grensrock o Verbod om glazen recipiënten mee te nemen binnen het festivalterrein - verbod tot gebruik van drinkglazen op de openbare weg, binnen de volledige zone van de braderie, met uitzondering op de terrassen van de bestaande horecazaken. - verbod tot verkoop van alcohol (sterke dranken)in de nachtwinkel, gelegen op de Grote Markt 32 te Menen, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het festivalterrein - Verbod op sampling (= gratis uitdelen van producten)op en rond de festivalweide alsook op de ingestelde perimeter Eveneens wordt een perimeter ingesteld waarbinnen het verboden is om mobiele drank- en eetkramen te plaatsen. Deze perimeter wordt ingesteld voor volgende straten : o de Bruggestraat tot aan de hoek met de Kortestraat o het volledige eerste deel van de Kortrijkstraat (tot aan rond punt met politiekazerne) o de volledige August Debunnestraat o het volledige kruispunt op de Grote Markt o in de Rijselstraat tot aan het Kruidvat o in de Ieperstraat tot aan de hoek met de Koningstraat Deze maatregel geldt voor de hele duur van het festivalweekend, van vrijdagmiddag 27 juni 2014 om 12u00 tot zondagmorgen 29 juni om 05u00. Deze tijdelijke maatregel wordt bevolen ter vrijwaring van de openbare orde, openbare rust en openbare veiligheid. Gezien het overleg met de organisatoren en de politiediensten dd. 08 april 2014; Gelet op het voorstel van tijdelijke politieverordening. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de tijdelijke politieverordening 'Grensrock' /Sint-Jansbraderie m.b.t. maatregelen tot vrijwaring van de openbare orde en veiligheid tijdens 'Grensrock' goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 19. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING DD. 31 MAART 2014 Zijn er opmerkingen te maken over de processen-verbaal van de vorige zitting van 31 maart 2014? Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Besluit : Het verslag van 31 maart 2014 wordt met 28 JA-stemmen en 2 onthoudingen (C. DEPOORTERE, D. VANDAMME, raadsleden). De mondelinge vragen worden afgehandeld.

15 De Voorzitter verklaart de zitting van de Raad gesloten om uur en wenst de kandidaten uit de gemeenteraad voor de verkiezingen van 25 mei 2014 succes. NAMENS DE GEMEENTERAAD : de stadssecretaris de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET C. BONTE-VANRAES

GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2014

GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2014 GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren verslag van de vorige zitting - openbare zitting. De gemeenteraad wordt voorgesteld zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting;

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting; GEMEENTERAAD zitting van 2l/03/2016 STAD MENEN G"EN VEIU GGeNO BESLISSING aanwezig M.M. AGENDAPUNT NR. S C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 OKTOBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 14 aanwezig M.M. STADMENEN GR(N~VtRLEGGENO C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

De zitting vangt aan om uur. Aangezien het conferentiesysteem in extremis onklaar raakt, werd geen zittingsverslag van de zitting gemaakt.

De zitting vangt aan om uur. Aangezien het conferentiesysteem in extremis onklaar raakt, werd geen zittingsverslag van de zitting gemaakt. Gemeenteraad Zitting van 18 december 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay.

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 11 JUNI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid.

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 JANUARI 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER GEMEENTERAAD zitting van 16/12/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 9 n aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

VERKLARENDE NOTA RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 25 FEBRUARI 2019

VERKLARENDE NOTA RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 25 FEBRUARI 2019 1 VERKLARENDE NOTA RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 25 FEBRUARI 2019 Openbaar SECRETARIAAT 1. Goedkeuring notulen vorige zitting. Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 (B.S. 15 februari

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Omzendbrief BB 2007/06

Omzendbrief BB 2007/06 Omzendbrief BB 2007/06 Omzendbrief Aan de provinciegouverneurs Aan de colleges van burgemeester en schepenen Aan de voorzitters van de OCMW's Aan de voorzitters van de districtscolleges Datum: 13 juli

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

K. DEBUCK, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

K. DEBUCK, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 SEPTEMBER 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Naar aanleiding van het overlijden van Herwijn Vandenbulcke, ere-schepen en gewezen gemeenteraadslid, houdt de gemeenteraad 1 minuut stilte.

Naar aanleiding van het overlijden van Herwijn Vandenbulcke, ere-schepen en gewezen gemeenteraadslid, houdt de gemeenteraad 1 minuut stilte. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 24 JUNI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN GEMEENTERAAD zitting van 15/12/2014 STAOMENEN (>M '(!!u.i

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

K. DEBUCK, S. PRINGELS, V. DUMORTIER, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd.

K. DEBUCK, S. PRINGELS, V. DUMORTIER, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 MEI 2015 C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D.

Nadere informatie

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is.

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is. GEMEENTERAAD zitting van 25/11/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 15 aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd.

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 AUGUSTUS 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

TEN MINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN.

TEN MINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 MEI 2017 Aanwezig M.M.: S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Olivier Deboel, heeft bij schrijven van 06 januari

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd.

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

B. Bogaert, schepen en M. Paelinck en T. Porte, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om 19.

B. Bogaert, schepen en M. Paelinck en T. Porte, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om 19. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 MEI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. Op 2 januari

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Olivier Deboel, heeft bij schrijven van 06 januari

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur.

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur. FME/edw a 04 86 02 20171212 BAV Leiedal 20171212 - Procesverbaal ++++ 13 december 2017 Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om 17.00

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Gecoördineerde versie van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 januari 2007 houdende het statuut van de lokale en provinciale mandataris 1

Gecoördineerde versie van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 januari 2007 houdende het statuut van de lokale en provinciale mandataris 1 Gecoördineerde versie van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 januari 2007 houdende het statuut van de lokale en provinciale mandataris 1 De artikelen 1 tot en met 44 zijn opgeheven bij besluit

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MEI 2017

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MEI 2017 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MEI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 31 MEI 2010

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 31 MEI 2010 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 31 MEI 2010 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt: Behalve

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Leerlingen van de SAMW brengen volgende muziekstukken op de piano :

Muzikaal intermezzo : Leerlingen van de SAMW brengen volgende muziekstukken op de piano : STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 JANUARI 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 MEI 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 MEI 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 MEI 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 FEBRUARI 2013 C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie

DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd.

DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 APRIL 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

C. DEPOORTERE, D. VANDAMME, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd-afwezig.

C. DEPOORTERE, D. VANDAMME, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd-afwezig. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 31 MAART 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie