1. SAMENVATTING OPZET EN REIKWIJDTE VAN HET RAPPORT...3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. SAMENVATTING OPZET EN REIKWIJDTE VAN HET RAPPORT...3"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Accountantsdienst INHOUDSOPGAVE 1. SAMENVATTING OPZET EN REIKWIJDTE VAN HET RAPPORT DIENST ONDERWIJS, CULTUUR EN WELZIJN 2012 IN HOOFDLIJNEN Korte karakteristiek van de dienst Analyse resultaat Analyse financiële positie Ontwikkelingen INTERNE BEHEERSING Subsidies gefinancierd door externe middelen Inkoopproces Horizontaal Toezicht Krachtwijken UITKOMSTEN VAN ONZE CONTROLE Samenvatting van fouten, onzekerheden en presentatiefouten Kwaliteit van de jaarrekening Specifieke aandachtspunten in opdracht van de RC OVERIGE AANDACHTSPUNTEN Top-indicatoren Integriteit Milieu Automatisering ACTUELE ONTWIKKELINGEN Aanbestedingen Programma 15 Maatschappelijke Ondersteuning Programma 10 Jeugd Programma 16 Volksgezondheid en zorg SISA BIJLAGE...13 CONTROLEVERKLARING Inlichtingen bij E.A. de Groot RA Bezoekadres: Spui 70, 2511 BT Den Haag Telefoon: Fax:

2 Accountantsdienst 2 1. SAMENVATTING We hebben de jaarrekening 2012 van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn te Den Haag (verder in dit rapport aangeduid als OCW) voorzien van een goedkeurende controleverklaring, zowel voor de getrouwheid als de rechtmatigheid. Ontwikkelingen Belangrijke activiteiten van OCW zijn subsidieverstrekking en het beheren van vastgoed op diverse beleidsterreinen. Op beide gebieden zijn belangrijke ontwikkelingen in Ten eerste hebben bezuinigingen op subsidies ertoe geleid dat OCW in 2012 een voorziening van 14 miljoen heeft gevormd voor frictiekosten bij een aantal instellingen. De vorming van deze voorziening heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het negatieve resultaat van OCW van 1,2 miljoen ten opzichte van de begroting. Ten tweede is in 2012 de Centrale Vastgoedorganisatie Den Haag (CVDH) opgericht. Deze organisatie zal per zowel een belangrijk deel van het vastgoed als een aantal medewerkers van OCW overnemen. Interne beheersing OCW heeft haar financieel beheer op orde. Wel zijn op onderdelen van het subsidieproces en het inkoopproces verbeteringen mogelijk. Als OCW subsidiemiddelen van derden ontvangt en deze middelen doorverstrekt aan instellingen, zou OCW ook in sommige gevallen de onderliggende subsidievoorwaarden van deze derden expliciet aan de instellingen kenbaar moeten maken. Bij het inkoopproces behoeft de vastlegging van de controle op de prestatiebevestiging verbetering. Aandachtspunten RC De kwaliteit van de jaarrekening is van voldoende niveau, maar voor de toelichtingen ten opzichte van de begroting summier en geeft hierbij weinig inzicht in de oorzaak/gevolg van afwijkingen. In 2012 is op totaalniveau bij OCW nauwelijks sprake van onderbestedingen op investeringen (1%), terwijl in 2010 en 2011 sprake was van relevante onderbestedingen (28%). De onderbestedingen ten opzichte van de begroting bij bestemmingsreserves zijn in 2012 net als in 2010 en 2011 materieel van omvang (circa 28%) en worden grotendeels veroorzaakt door onderbesteding bij het project Den Haag Onder Dak. Tenslotte is sprake van voordelen op enkele programma s die net als vorige jaren voor een deel komen door vrijval van subsidies uit oude jaren. Specifieke onderwerpen Op verzoek van de raad doen wij jaarlijks onderzoek naar de onderwerpen top-indicatoren, integriteit, milieu en automatisering. Hieruit komen geen bijzonderheden naar voren, met uitzondering van de topindicatoren, waarvan sommige nog niet bij het opstellen van de jaarstukken bekend waren. Actualiteiten Voor de komende jaren is een aantal ontwikkelingen voor OCW relevant, zoals hervorming van de AWBZ en decentralisatie van het Jeugdbeleid. Beide ontwikkelingen leiden tot overdracht van taken van het rijk naar OCW en zijn hiermee van invloed op de bedrijfsvoering. Hiernaast is ook de regionalisering van de GGD Haaglanden van invloed.

3 Accountantsdienst 3 2. OPZET EN REIKWIJDTE VAN HET RAPPORT Dit rapport heeft betrekking op de jaarrekening van de dienst OCW en vloeit voort uit artikel 9 van de Controleverordening van de gemeente Den Haag. De jaarrekening heeft een zelfstandig karakter, waarmee OCW verantwoording aflegt aan het college over het financiële beheer gedurende het verslagjaar. Ook dient de jaarrekening als basis voor het samenstellen van de concernjaarrekening van de gemeente Den Haag. In dit rapport gaan we in op de getrouwheid en de rechtmatigheid (raadsbesluit 132 van 20 december 2012) van de jaarrekening. Eerst wordt in hoofdstuk 3 de karakteristiek van de dienst beschreven. Vervolgens behandelen we in hoofdstuk 4 de interne beheersing, in hoofdstuk 5 de uitkomsten van de controle en in hoofdstuk 6 de overige aandachtspunten. Tenslotte zijn in de bijlage bij dit rapport onze bevindingen uit de controle van de specifieke rijksuitkeringen (SISA) opgenomen. 3. DIENST ONDERWIJS, CULTUUR EN WELZIJN 2012 IN HOOFDLIJNEN 3.1 Korte karakteristiek van de dienst De dienst OCW voert beleid uit op het gebied van cultuur, lokaal onderwijs, jeugd, sport, maatschappelijke ondersteuning en volksgezondheid. Om dit beleid uit te voeren verstrekt OCW subsidies. Daarnaast beheert OCW ook vastgoed voor zowel onderwijshuisvesting en huisvesting voor de beleidsterreinen cultuur, sport, maatschappelijke ondersteuning en volksgezondheid & zorg. Bij OCW werken ultimo 2012 ongeveer fte s. Het onderstaande diagram geeft de samenstelling van de lasten bij OCW weer. Samenstelling van de lasten 12% 11% Subsidies Personeel Reserveringen 11% 14% 52% Aankopen niet duurzame goederen en diensten Rente en afschrijvingen Figuur 1 Samenstelling van de lasten In 2012 heeft OCW een totaal aan lasten van circa 502 miljoen, waarvan circa 240 miljoen uit verstrekte subsidies bestaat. Deze subsidies worden naast de reguliere begrotingsmiddelen en reserves gefinancierd met subsidies van de rijksoverheid. Andere omvangrijke lasten zijn de inkoop van goederen en diensten ( 59 miljoen), personeelslasten ( 68 miljoen), rente en afschrijvingen op vastgoed ( 50 miljoen) en dotaties aan reserves/voorzieningen ( 54 miljoen).

4 Accountantsdienst 4 De samenstelling van de baten is in onderstaand diagram weergegeven: Figuur 2 Samenstelling van de baten De baten bedragen in totaal circa 130 miljoen in Deze bestaan grotendeels uit: huuropbrengsten (circa 23 miljoen), overige goederen en diensten (circa 20 miljoen), Rijkssubsidies (circa 48 miljoen) en reserveringen (circa 36 miljoen). 3.2 Analyse resultaat Over 2012 heeft OCW een nadelig resultaat behaald van circa 1,2 miljoen ten opzichte van de begroting: Begroot nadelig saldo : 370,4 mln. Werkelijk nadelig saldo : 371,2 mln Resultaat voor verrekening met gemeentebrede reserves : 0,8 mln. nadelig Verrekening met gemeentebrede reserves : 0,4 mln. nadelig Resultaat : 1,2 mln. nadelig De belangrijkste oorzaak voor dit nadelig resultaat is de vorming van de voorziening juridische kosten van 14 miljoen, die bedoeld is voor frictiekosten van enkele instellingen in verband met bezuinigingen op cultuursubsidies (zie verder ook hoofdstuk 3.4 Ontwikkelingen). Voor deze frictiekosten van 14 miljoen heeft OCW een bijdrage van 2 miljoen ontvangen uit de reserve frictiekosten. Hierdoor is het nadeel door vorming van deze voorziening per saldo 12 miljoen. Tegenover dit nadeel staan enkele grote voordelen zoals: vrijval van de voorziening WIA door gewijzigde regelgeving ( 2,5 miljoen) en vrijval van subsidies oude jaren ( 2,6 miljoen). Tevens zit per saldo een voordeel op de salariskosten en de kosten van inhuur derden ( 1,3 miljoen) voornamelijk doordat begrote vacatures niet zijn ingevuld. Op basis van de geldende regels voor resultaatverrekening zou OCW over 2012 een bedrag van 6,1 miljoen (negatief) ten laste van haar dienstcompensatiereserve (DCR) moeten brengen. Het grootste aandeel hierin komt door het negatieve saldo van 7,3 miljoen op het programma Cultuur als gevolg van de vorming van de voorziening juridische kosten. Aangezien de DCR slechts 4 miljoen is, leidt verrekening met de 6,1 miljoen tot een negatieve DCR van 2,1 miljoen.

5 Accountantsdienst 5 De dienst geeft aan op basis van een collegebesluit te rekenen op een bijdrage van 4,0 miljoen uit het concernresultaat. Hierover kan pas zekerheid bestaan als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel tot resultaatsbestemming. Als deze instemming wordt gegeven ontstaat hierdoor een positief saldo in de DCR van 1,8 miljoen per 1 januari Analyse financiële positie Balans Het balanstotaal van OCW bedraagt ultimo miljoen. Dit bestaat voor het grootste deel uit materiele vaste activa, circa 650 miljoen. De materiële vaste activa zijn gefinancierd door langlopende leningen met een waarde van circa 590 miljoen. Daarnaast heeft OCW nog bestemmingsreserves waarmee zij specifieke activiteiten voor de komende jaren financiert. De omvang van deze reserves is afgenomen van circa 46 miljoen in 2011 naar circa 37 miljoen in De volgende diagrammen geven inzicht in samenstelling van de activa en wijze waarop deze gefinancierd zijn. Activa ultimo % Materiele vaste activa Vorderingen 90% Figuur 3 Samenstelling activa ultimo 2012 Financiering ultimo % 6% 5% Reserves Voorzieningen Langlopende schulden Vlottende passiva 81% Figuur 4 Samenstelling financiering ultimo 2012 Risico s Op bladzijde 34 en 35 van de jaarrekening beschrijft OCW de belangrijkste risico s, zoals de transitie Jeugdzorg, de decentralisatie van de AWBZ en de regionalisering van de GGD. In hoofdstuk 7 van dit rapport gaan wij verder in op deze risico s.

6 Accountantsdienst Ontwikkelingen Frictiekosten in verband met bezuinigingen culturele instellingen In 2012 heeft de externe Adviescommissie Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur geadviseerd om een aantal instellingen minder of geen subsidie te geven en ruimte te maken voor vernieuwing door een aantal nieuwe instellingen te gaan subsidiëren. Het gemeentebestuur heeft het advies met enkele wijzigingen overgenomen. Gedurende 2012 zijn de subsidiebeëindigings- en kortingsbesluiten aan de betreffende instellingen gestuurd. Door afslanking of opheffing ontstaan bij enkele instellingen frictiekosten. Het college heeft bepaalde instellingen in de gelegenheid gesteld om een sociaal plan op te stellen. Op basis van deze plannen heeft de dienst een voorziening gevormd van 14 miljoen, waarvan 2 miljoen wordt gefinancierd uit de reserve frictiekosten bij de Centrale Treasury. De overige 12 miljoen is toegerekend aan de programma s Cultuur ( 7,7 miljoen) en Onderwijs ( 4,3 miljoen). Frictiekosten bezuiniging apparaat De bezuinigingstaakstelling op de apparaatslasten bedraagt voor OCW tot en met 2014 circa 6 miljoen. Hiervan is tot en met 2012 circa 1,8 miljoen gerealiseerd conform de planning. In 2012 heeft OCW circa 40 formatieplaatsen bezuinigd. Dit komt vrijwel overeen met de taakstelling tot en met 2012 van 37 plaatsen. De bezuiniging van formatieplaatsen komt vooral doordat, mede in verband met natuurlijk verloop, vacatures zijn geschrapt. Om de bezuinigingen op het apparaat te realiseren, heeft OCW circa 0,5 miljoen aan frictiekosten gemaakt. Deze kosten heeft OCW bekostigd vanuit onderbestedingen bij diverse begrotingsposten en niet gedeclareerd uit de centrale reserve voor frictiekosten. Het aandeel van OCW in deze reserve bedraagt circa 2,9 miljoen. OCW verwacht haar aandeel in de komende jaren wel aan te spreken. Centrale Vastgoedorganisatie Den Haag (CVDH) Om de interne beheersing en sturing van het gemeentelijke vastgoed te verbeteren is per 1 juli 2012 de Centrale Vastgoedorganisatie Den Haag (CVDH) opgericht. Voor de vorming van de CVDH is een deel van het personeel van dienst OCW naar de CVDH overgegaan. Deze medewerkers zijn met ingang van 1 januari 2013 werkzaam voor de CVDH, maar zijn formeel nog in dienst van OCW. Dit komt omdat het traject bij de centrale ondernemingsraad nog niet is afgerond. Het gaat om circa 25fte voor De verwachting is dat dit traject binnen enkele maanden is afgerond. Momenteel wordt door de dienst OCW een overdrachtsprotocol opgesteld voor de overdracht van de activa en het bijbehorende budget. De overdracht zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2013 plaatsvinden. 4. INTERNE BEHEERSING De belangrijkste processen bij OCW zijn het subsidieproces, het inkoopproces (waaronder het investeringsproces) en het personeelsproces. De dienst OCW heeft haar financieel beheer op orde. Hierna hebben wij enkele ontwikkelingen en aandachtspunten opgenomen. 4.1 Subsidies gefinancierd door externe middelen Het interne proces van OCW op de naleving van de verantwoordings- en subsidievoorschriften kan op enkele punten worden verbeterd. Dit geldt met name voor subsidies die gefinancierd worden met externe middelen, zoals rijksgelden. OCW ontvangt deze en verstrekt deze aan instellingen. Aan deze externe middelen zijn veelal (specifieke) subsidievoorwaarden verbonden. De instellingen die van OCW deze subsidie ontvangen zullen deze dan ook volgens deze subsidievoorwaarden moeten verantwoorden. OCW neemt bij het uitzetten van deze middelen naar

7 Accountantsdienst 7 de gesubsidieerde instellingen deze specifieke voorwaarden niet in alle gevallen op in haar subsidiebeschikking. Het gevolg hiervan is dat de instelling niet kan aantonen dat deze (specifieke) subsidievoorwaarden zijn nageleefd. Dit kan negatief doorwerken in de verantwoording van de dienst OCW naar derden, zoals het rijk. Uiteindelijk zou dit er toe kunnen leiden dat OCW gekort wordt op de subsidie en deze moet terugbetalen. De dienst heeft toegezegd dit punt op te pakken. 4.2 Inkoopproces Over 2011 hebben wij aanbevelingen gedaan ter verbetering van het inkoopproces. Deze hadden betrekking op de kritische toets bij het vaststellen van de prestatielevering en het vastleggen van de bewijsstukken waaruit deze blijkt. Dit verkleint het risico op onrechtmatige bestedingen van middelen. Uit onze controle over 2012 blijkt dat het bewustzijn over een kritische toets op de prestatiebevestigingen ten opzichte van 2011 is toegenomen, maar in sommige situaties nog steeds niet voldoende zichtbaar is. Om dit te verbeteren heeft de dienst in 2012 een werkgroep opgericht om het inkoopproces op het punt van prestatiebevestiging nader te concretiseren en de procesbeschrijvingen aan te passen voor het verzamelen, registreren en bewaren van verifieerbare bewijsstukken. Wij zullen de resultaten van de werkgroep volgen en hierover zo nodig in het rapport over jaarrekening 2013 terugkomen. 4.3 Horizontaal Toezicht De gemeente Den Haag heeft in december 2009 het convenant Horizontaal Toezicht gesloten met de Rijksbelastingdienst. De dienst OCW zal volgens afspraken met de fiscus als eerste gemeentelijke dienst fiscaal in control moeten zijn. Nadat OCW in vorige jaren de fiscale activiteiten heeft geïnventariseerd en beschreven, stond 2012 voor OCW in het teken van verdere implementatie van de fiscale interne beheersingsmaatregelen. De afsluitende toets hierop door de GAD zal naar verwachting in het eerste half jaar van 2013 plaatsvinden. 4.4 Krachtwijken In 2012 heeft Vestia aangegeven te stoppen met twee projecten binnen Krachtwijken: business case Medialab en business case Sportcampus Zuiderpark. Bij de Sportcampus Zuiderpark is Vestia uit het samenwerkingsverband gestapt. Omdat het aandeel van Vestia niet door een andere marktpartij is overgenomen, wordt momenteel onderzocht welke programmaonderdelen nog nodig zijn voor het functioneren van de sportcampus. De gereserveerde middelen voor Sportcampus Zuiderpark zijn vrijgevallen en de dekking is opgenomen in het MIP.

8 Accountantsdienst 8 5. UITKOMSTEN VAN ONZE CONTROLE 5.1 Samenvatting van fouten, onzekerheden en presentatiefouten In onderstaande tabel geven we de geconstateerde fouten en onzekerheden (in 1.000) weer. Vervolgens lichten we de belangrijkste onjuistheden, onzekerheden en presentatiefouten toe. Getrouwheid Rechtmatigheid Onjuist Onzeker Onjuist Onzeker 1. Frictiekosten Loketbezuiniging Brede doeluitkering Centra voor Jeugd Totaal Frictiekosten verband houdend met bezuinigingen op cultuursubsidies De dienst heeft een voorziening opgenomen voor de geraamde frictiekosten in verband met bezuinigingen op cultuursubsidies voor een bedrag van 14,0 miljoen. De frictiekosten zijn toegekend aan programma Cultuur met uitzondering van één instelling waarbij 4,3 miljoen van de frictiekosten ook aan programma Onderwijs is toegerekend. Bij de berekening van de frictiekosten over beide programma s hebben wij enkele onzekerheden geconstateerd in de onderliggende berekening van OCW. Hierdoor bestaat voor 1 miljoen onzekerheid over de toerekening tussen het programma Onderwijs en het programma Cultuur. 2. Loketbezuinigingen De structurele invulling van de bezuinigingstaakstelling op de loketfunctie raakt vrijwel alle gemeentelijke diensten. De inhoudelijke invulling van deze bezuiniging kent niet de voortgang die gepland was. Van de jaarschijf 2012, groot 2,3 miljoen, is 0,7 miljoen ingevuld. De resterende 1,6 miljoen is in gelijke parten verdeeld over de vijf kerndiensten. Deze verdeling is niet als taakstelling in de begroting verwerkt, maar heeft de directie Financiën in rekening gebracht bij de diensten. De kerndiensten hebben het verschuldigde bedrag van op verzoek van de directie Financiën als een fictieve last in de jaarrekening verwerkt. Dit is in strijd met de verslaggevingsregels. 3. Overlopende passiva art. 49 a/c De middelen van de regeling Brede doeluitkering Centra voor Jeugd in de jaren 2008 tot en met 2011zijn volledig besteed, terwijl hiervoor nog een schuld is verantwoord van Dit bedrag zou vrij moeten vallen. 4. Niet in de balans opgenomen belangrijke financiële verplichtingen In de jaarrekening 2011 was een verplichting toegelicht van 2,1 miljoen inzake betwiste vastgoedfacturen. Deze verplichting in 2012 is afgenomen naar circa 1 miljoen, maar niet meer toegelicht. Rondom deze verplichting loop nog een rechtszaak. Als deze wordt verloren, zullen deze facturen geactiveerd worden op de balans. 5.2 Kwaliteit van de jaarrekening Ook dit jaar heeft OCW weer tijdig haar jaarrekening opgeleverd. De kwaliteit van de jaarrekening is van voldoende niveau, maar voor de toelichtingen ten opzichte van de begroting summier en geeft hierbij weinig inzicht in oorzaak/gevolg van afwijkingen. De kwaliteit van de balanstoelichting is van voldoende niveau, doordat dit jaar alle balansposten zijn voorzien van een inhoudelijke toelichting. In deze toelichting zou OCW soms duidelijker de

9 Accountantsdienst 9 aard van de balanspost en/of de materiële verschillen in deze post ten opzichte van vorig jaar mogen omschrijven. De toelichting op de programma-uitkomsten is in samenhang met de resultaatanalyse van matige kwaliteit. De toelichtingen zijn voor verbetering vatbaar, omdat deze veelal summier zijn beschreven. Dit komt onder meer doordat de aard, omvang, oorzaak en/of gevolg van de verschillen ten opzichte van de begroting of vorig jaar niet (volledig) zijn vermeld. De kwaliteit kan daarnaast verbeteren door minder belangrijke verschillen achterwege te laten. De dienst heeft aangegeven dat verschillen allemaal incidenteel van aard zijn. Om het inzicht te vergroten adviseren wij voor de toekomst ook aan te geven of de begrote beleidsdoelstellingen (volledig) zijn gerealiseerd en de koppeling daarvan met de gerealiseerde baten en lasten weer te geven. 5.3 Specifieke aandachtspunten in opdracht van de RC De RC heeft ons dit jaar verzocht extra aandacht te schenken aan onderbestedingen op zowel investeringen, programma s en bestemmingsreserves Onderbestedingen op investeringen De dienst OCW is de vastgoedbeheerder van schoolgebouwen, cultuur, welzijn -en sportaccommodaties van de gemeente. Vanuit deze rol pleegt OCW jaarlijks omvangrijke investeringen. In onderstaand overzicht hebben wij voor de afgelopen drie jaar de omvang van de gerealiseerde investeringen weergegeven in relatie tot de begrote investeringen in het Meerjaren Investeringsplan (MIP), resulterend in het % onderbesteding. Bedragen x 1 mln Begrote investeringen in MIP Gerealiseerde investeringen Onderbestedingen % onderbesteding 28% 28% 1% Hieronder zijn de grootste oorzaken van de onderbestedingen weergegeven: Programma Onderwijs In 2010 en 2011 was sprake van onderbesteding op gelden van onderwijshuisvesting door vertraging in het bouwproces en vertraging bij indiening van declaraties door scholen. In 2012 is sprake van een overschrijding doordat OCW terughoudender heeft geraamd. Daarnaast zijn in 2012 projecten eerder gestart en hebben scholen eerder gedeclareerd om dat ze slechter bij kas zaten. Omdat bij deze overschrijding sprake is van faseringsverschillen, past deze nog steeds binnen het goedgekeurde MIP Programma Maatschappelijke Ondersteuning Bij de realisatie van buitenschoolse opvang is vertraging ontstaan met een onderbesteding tot gevolg. De oorzaak hiervan is dat OCW hierbij beperkte sturingsmogelijkheid heeft. Zij is hierbij afhankelijk van de schoolbesturen die opdrachtgever zijn van de scholenbouw. 4 In 2010 en 2011 was de bouw van het pand Kesslerstichting aan De La Reyweg vertraagd, waardoor sprake was onderbesteding. In 2012 is de bouw van dit pand financieel afgewikkeld en heeft geleid tot een vrijval van investeringskrediet van ruim 1 miljoen Som grote onderbestedingen Totale onderbestedingen

10 Accountantsdienst Onderbestedingen op programma s De onderbestedingen op programma s zijn de afgelopen drie jaren voor een groot deel veroorzaakt door enerzijds vrijval op gelden voor onderwijshuisvesting en anderzijds door vrijval op subsidies over oude jaren. Daarnaast is sprake van onderbesteding op FLO-kosten. Vrijval op gelden voor onderwijshuisvesting In de rekeningjaren 2010, 2011 en 2012 bedraagt de vrijval op de gelden voor onderwijshuisvesting over oude jaren respectievelijk 3,8 miljoen, 1,6 miljoen en 0,6 miljoen. Hiermee is over de afgelopen jaren een duidelijke afname te zien van deze vrijval. OCW geeft aan dat deze vrijval jaarlijks kan fluctueren door specifieke omstandigheden bij scholen rondom de huisvesting, zoals de voortgang van de bouw en het moment dat een school besluit de uitgaven te declareren. Vrijval overige subsidies oude jaren Op pagina 12 van de jaarrekening heeft OCW de vrijval van subsidies over oude jaren weergeven. Hier geeft OCW aan dat de vrijval op subsidies is afgenomen van 3,2 miljoen in 2011 naar 2,6 miljoen in Ten opzichte van de totale verstrekte subsidies ligt de vrijval rond 1%. Jaarlijks is sprake van vrijval van subsidiemiddelen, de dienst verwacht dat de dalende trend van jaarlijkse subsidievrijval zal doorzetten in de komende jaren als gevolg van de bezuinigingen. Functioneel leeftijdsontslag (FLO) bij Ambulancedienst (Programma Volksgezondheid & Zorg) In de rekeningen van 2010, 2011 en 2012 heeft OCW een voordeel behaald op de kosten van FLO bij de Ambulancedienst. Dit voordeel neemt jaarlijks af: 1,7 miljoen (2010), 0,9 miljoen (2011) en 0,6 miljoen (2012). Dit voordeel is ontstaan, omdat de kosten voor FLO vanaf 2010 grotendeels worden vergoed door het rijk. In de meerjarenbegroting is dit voordeel gefaseerd afgebouwd tot en met Voor 2013 wordt nog een voordeel verwacht van 0,3 miljoen en in 2014 is dit geheel afgebouwd Onderbestedingen op bestemmingsreserves Om haar beleid uit te voeren, maakt OCW voor een deel gebruik van bestemmingsreserves. De bestedingen uit deze reserves vormen een belangrijk onderdeel van het financieel beheer. Het volgende overzicht geeft de onderbestedingen van de reserves over de afgelopen drie jaar weer. Bedragen x 1 mln Begrote bestedingen Gerealiseerde bestedingen Onderbesteding % onderbesteding 28% 28% 30% De onderbesteding in de jaren komt grotendeels door onderbesteding op reserves Den Haag Onder Dak (DHOD) van 4,3 miljoen (2010), 3,2 miljoen (2011) en 4,0 miljoen(2012). In 2010 en 2011 kwamen deze vooral doordat faciliteiten voor opvang pas later zijn gerealiseerd. De onderbesteding in 2012 komt vooral omdat instellingen met vertraging plannen hebben ingediend. Deze plannen zouden invulling moeten geven aan de doelstelling van de tweede fase van DHOD: het voorkomen van dakloosheid. Omdat deze instellingen in eerste instantie bezwaar hadden tegen het ambitieniveau van DHOD gecombineerd met de beschikbare middelen, hebben zij de plannen later aangeleverd. OCW heeft aangegeven de resterende middelen van de reserves van Den Haag Onder Dak voor de komende 2 jaar voornamelijk in te zetten voor de uitvoering van de Prostitutienota, het realiseren van een permanente voorziening aan het Om en Bij en op het voorkomen van dakloosheid (preventie en herstel). De bestuurlijke besluitvorming hierover is onderwerp van gesprek in de voorjaarsnota 2013.

11 Accountantsdienst OVERIGE AANDACHTSPUNTEN 6.1 Top-indicatoren Op verzoek van de gemeenteraad hebben wij de betrouwbaarheid van de top-indicatoren onderzocht. We zijn nagegaan of er een toereikende AO/IC aanwezig is rondom de totstandkoming van deze top-indicatoren en of de indicatoren aansluiten op de achterliggende systemen of administraties. Voor de dienst OCW gaat het om in totaal 7 top-indicatoren bij 5 programma s, die zijn opgenomen op bladzijde 6 tot en met pagina 47 van de bijlagen voor concern 2012 dienst OCW. Het betreft de top-indicatoren: 1. oordeel bezoeker over aanbod cultuurvoorzieningen (rapportcijfer) (programma Cultuur); 2. aantal doelgroeppeuters dat deelneemt aan voor- en vroegschoolse educatie (programma Onderwijs); 3. aantal door JGZ bereikte kinderen in het eerste jaar (programma Jeugd en Gezin); 4. aantal kinderen tussen 4 en 19 jaar in beeld bij de JGZ (programma Jeugd en Gezin); 5. % Sportdeelname totaal Den Haag (programma Sport); 6. het aantal gestarte trajectplannen (programma Volksgezondheid en Zorg); 7. het aantal succesvol afgesloten trajecten (programma Volksgezondheid en Zorg). Bij deze indicatoren hebben wij een aantal bevindingen, welke hieronder zijn weergegeven. Aantal door JGZ bereikte kinderen in het eerste jaar (indicator 3) Het gerealiseerde percentage over 2012 bij deze indicator (98%) is gebaseerd op voorlopige cijfers. OCW verwacht dat de werkelijk cijfers, afkomstig van een gesubsidieerde instelling, binnenkort beschikbaar zijn. Daardoor kunnen deze alsnog in de concernrekening worden opgenomen. Aantal gestarte trajectplannen (indicator 6) In haar jaarstukken geeft OCW aan dat zij de realisatiegegevens van deze indicator begin 2013 verwacht. Dit aantal is inmiddels bekend en is 504. Aantal succesvol afgesloten trajecten (indicator 7) Het verantwoorde gerealiseerde aantal trajecten van 389 stuks over 2012 is gebaseerd op de voorlopige cijfers tot en met het derde kwartaal over Het gerealiseerde aantal trajecten over heel 2012 is 425 stuks. 6.2 Integriteit In het door het college vastgestelde concernkader Integriteit is het beleid over de ambtelijke integriteit opgenomen. Onderdeel hiervan is een risicoscan die diensten moeten uitvoeren op risicovolle processen en functies. De dienst OCW rapporteert hierover in de integriteitsparagraaf (bladzijde 115 van de bijlagen) bij de jaarrekening. Wij hebben vastgesteld dat de dienst OCW op basis van risicoanalyse de risicovolle processen binnen dienst OCW heeft getoetst en op basis van de bevindingen maatregelen heeft getroffen voor de interne beheersing. De integriteitsparagraaf geeft een juiste weergave van de afwegingen en de genomen maatregelen.

12 Accountantsdienst Milieu De dienst OCW heeft de uitkomsten van de milieudoorlichting over 2012 vermeld in de milieuparagraaf op bladzijde 113 en 114 van de bijlagen bij de jaarrekening. Uit ons onderzoek blijkt dat de milieudoorlichting 2012 is uitgevoerd conform de Leidraad Milieumanagement en dat de uitkomsten hiervan toereikend in de milieuparagraaf zijn verantwoord. 6.4 Automatisering Bij de verwerking van gegevens maakt de dienst OCW gebruik van geautomatiseerde financiële systemen zoals Oracle EBS (financiële administratie, personeelsadministratie en subsidieadministratie). Daar waar wij bij de jaarrekeningcontrole gebruik maken van deze systemen is gebleken dat de betrouwbaarheid en de continuïteit van de geautomatiseerde gegevensverwerking in het algemeen toereikend zijn gewaarborgd. 7. ACTUELE ONTWIKKELINGEN 7.1 Aanbestedingen Op 1 april 2013 treedt de Aanbestedingswet in werking. Dit heeft naar verwachting tot gevolg dat het aanbestedingsregime van Europese aanbestedingen verder zal worden aangescherpt (o.a. grensbedrag en reikwijdte). Dit verhoogt de kans op onrechtmatigheden. Daarnaast zal waarschijnlijk ook de EU-wetgeving op het gebied van aanbesteding wijzigen. We hebben OCW op deze ontwikkelingen geattendeerd. 7.2 Programma 15 Maatschappelijke Ondersteuning Het kabinet is voornemens om de AWBZ vanaf 2015 te hervormen voor de onderdelen ondersteunende zorg aan huis en de persoonlijke verzorging. De uitvoering van deze taken zullen overgaan van het rijk naar de gemeenten. Tegelijkertijd gaat het rijk fors bezuinigen op de zorg. Dit betekent dat de gemeenten met minder middelen meer diensten moeten gaan leveren. Volgens inschatting van de dienst gaat het om een jaarlijks bedrag van circa 200 miljoen, waarop fors bezuinigd moet worden. De dienst werkt met diverse deskundigen uit het werkveld in expertgroepen aan voorstellen om de burger zo optimaal mogelijk van zorg te voorzien. De dienst OCW is bezig om de financiële gevolgen hiervan in beeld te brengen. 7.3 Programma 10 Jeugd Ook de decentralisatie van het gehele Jeugdbeleid van het rijk naar de gemeenten is in gang gezet. Dit maakt de gemeente per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de gehele zorg voor jeugdigen en hun opvoeders. De overgang is een complex project met een hoog tempo, waar ook beslissingen op landelijk en regionaal niveau ingrijpen op het Haagse jeugdbeleid. Den Haag heeft hierin landelijk een voortrekkersrol op zich genomen. De dienst geeft aan dat voor het jaar 2014 nog geen middelen toegekend zijn om de invoering uit te voeren, terwijl juist in dat jaar veel (invoerings)kosten zullen worden gemaakt. Dit zal naar inschatting van de dienst een financiële impact hebben van 1 miljoen.

13 Accountantsdienst Programma 16 Volksgezondheid en zorg Regionalisering GGD In verband met de verplichte regionalisering die voortvloeit uit de invoering van de 2e tranche Wet Publieke Gezondheid, wordt één GGD per veiligheidsregio voorgeschreven. Aangezien er nu twee GGD s operationeel zijn in de veiligheidsregio, de gemeenschappelijke regeling GGD Zuid- Holland West en de GGD Den Haag, zullen deze samen gaan in de uitvoeringsorganisatie GGD Haaglanden. Naar verwachting wordt dit in de loop van 2013 gerealiseerd. De hiermee gepaarde financiële risico s voor de gemeente Den Haag schat OCW op maximaal 1 miljoen. 8. SISA BIJLAGE Voor de jaarrekening geldt het principe van Single Information en Single Audit (SISA) voor specifieke uitkeringen van het Rijk. Kenmerkend voor SISA is dat verantwoording aan het Rijk wordt afgelegd via een bijlage bij de jaarrekening. De accountantscontrole van de specifieke uitkeringen is onderdeel van de reguliere controle van de jaarrekeningen, waarbij het Rijk wel aanvullende eisen stelt. Wij hebben de verantwoorde SISA prestaties en bestedingen over 2012, zoals opgenomen op pagina 79 van de dienst OCW, gecontroleerd. Deze controle is uitgevoerd volgens de daarop betrekking hebbende wet- en regelgeving zoals gebundeld in de BZK-circulaire SISA en de definitieve verantwoordingsbijlage van 10 januari Uit onze controle komen de volgende bevindingen naar voren: Specifieke uitkering D1: Regionale meld- en coördinatiecentra voortijdig schoolverlaten H3: Seksualiteitscoördinatieen hulpverlening + aanvullende curatieve SOA bestrijding H1: Ministeriele regeling Heroïnebehandeling D5: Regeling verbetering binnenklimaat primair onderwijs 2009 Fout of onzekerheid Financiële omvang in euro s (x 1000) Toelichting fout/onzekerheid N.v.t. N.v.t Indicator: D1/02 De verantwoorde stand van de reserve is en is gebaseerd op de stand van het overlopend passief per 1 januari De definitieve vaststellingsbrief vanuit DUO is nog niet ontvangen. N.v.t. N.v.t. Indicatoren: H3/01, 02 en 03 De aantallen bij de drie indicatoren van H3 zijn nog niet definitief. De definitieve aantallen, welke naar verwachting begin april beschikbaar komen, zullen worden opgenomen in de sisa-bijlage naar het Rijk. Fout 124 Indicator: H1/03 De besteding is voor een bedrag van 124 te hoog, omdat deze besteding niet past binnen het doel van deze regeling. Fout 172 Indicator: D5/01 In de cumulatieve bestedingen 2011 zijn bestedingen opgenomen van scholen waarvan de opleveringsdatum na 31 december 2003 ligt. Dit is volgens de rijksregeling niet toegestaan. Daarmee is de correctie 2012 van 826 voor 172 te laag verantwoord.

14 Accountantsdienst 14 H10: Brede doeluitkering Centra voor Jeugd en Gezin (BDU CJG) Hernieuwde uitvraag 2008 tot en met 2011 D9: Onderwijsachterstandenbeleid Presentatie verschillen Presentatie verschillen N.v.t. Indicatoren: H10_2010/01, 02, 03 en 04 Presentatiefouten door verschuiving van bestedingen over de jaren 2009: moet zijn : moet zijn : moet zijn Het totaal blijft N.v.t. Indicatoren: D9/01, 02 en 03 Presentatiefouten door verschuiving van bestedingen over de artikelen moet zijn : moet zijn moet zijn Het totaal blijft GAD Den Haag, 25 maart 2013 was getekend E.A. de Groot RA accountant was getekend H.J.A. van der Heijden RA plv. directeur

Accountantsdienst. GAD rapport bij jaarrekening 2013 INHOUD CONTROLEVERKLARING

Accountantsdienst. GAD rapport bij jaarrekening 2013 INHOUD CONTROLEVERKLARING Gemeente Den Haag Accountantsdienst GAD rapport bij jaarrekening 2013 INHOUD CONTROLEVERKLARING... 1 1. SAMENVATTING... 2 2. OPZET EN REIKWIJDTE VAN HET RAPPORT... 2 3. RAADSORGANISATIE 2013 IN HOOFDLIJNEN...

Nadere informatie

Accountantsdienst RIS171885_15-APR-2010

Accountantsdienst RIS171885_15-APR-2010 Gemeente Den Haag Accountantsdienst RIS171885_15-APR-2010 ACCOUNTANTSRAPPORT EN GAD/2010.215 ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2009 VAN DE DIENST OPENBARE BIBLIOTHEEK VAN DE GEMEENTE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

advies Jaarrekening 2013 Gemeenschappelijke Regeling Breed

advies Jaarrekening 2013 Gemeenschappelijke Regeling Breed advies Jaarrekening 2013 Gemeenschappelijke Regeling Breed Gemeente Nijmegen Adviesfunctie Gemeenschappelijke Regelingen Danny Ederveen Peggy van Gemert RA/AA Mei 2014 1 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Accountantsrapport. 1 Inleiding 1. 2 Beheersinstrumentarium 1

Accountantsrapport. 1 Inleiding 1. 2 Beheersinstrumentarium 1 Gemeente Den Haag RIS115659s_17-MEI-2004 ACCOUNTANTSRAPPORT EN ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2003 VAN DE GRIFFIE VAN DE GEMEENTE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Accountantsrapport blz. 1 Inleiding 1

Nadere informatie

Accountantsdienst. ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2008 VAN DE DIENST 17 maart 2009 OPENBARE BIBLIOTHEEK VAN DE GEMEENTE DEN HAAG

Accountantsdienst. ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2008 VAN DE DIENST 17 maart 2009 OPENBARE BIBLIOTHEEK VAN DE GEMEENTE DEN HAAG Gemeente Den Haag Accountantsdienst ACCOUNTANTSRAPPORT EN C.2009.209 ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2008 VAN DE DIENST OPENBARE BIBLIOTHEEK VAN DE GEMEENTE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Accountantsrapport

Nadere informatie

Accountantsdienst RIS144874_12-APR-2007

Accountantsdienst RIS144874_12-APR-2007 Gemeente Den Haag Accountantsdienst RIS144874_12-APR-2007 ACCOUNTANTSRAPPORT EN C.2007.322 ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2006 VAN DE DIENST BURGERZAKEN VAN DE GEMEENTE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening Samenvatting

Jaarrekening Samenvatting Jaarrekening 2017 Samenvatting BALANS PER 31 DECEMBER 2017 2017 2016 ACTIVA Vaste activa I Immateriële vaste activa - - II Materiële vaste activa 920.229 1.047.664 III Financiële vaste activa - - Totale

Nadere informatie

Accountantsdienst RIS163395_22-APR-2009

Accountantsdienst RIS163395_22-APR-2009 Gemeente Den Haag Accountantsdienst RIS163395_22-APR-2009 ACCOUNTANTSRAPPORT EN C.2009.257 ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2008 VAN DE DIENST BURGERZAKEN VAN DE GEMEENTE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013

Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013 Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013 Inleiding Medio 2013 heeft u de 3 e begrotingswijziging 2013, met als bijlage de herziene begroting 2013, van de Veiligheidsregio Zeeland vastgesteld. Deze begroting

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Gemeente Doetinchem. Presentatie jaarrekeningcontrole juni 2017

Gemeente Doetinchem. Presentatie jaarrekeningcontrole juni 2017 Gemeente Doetinchem Presentatie jaarrekeningcontrole 2016 15 juni 2017 Samenvatting Reikwijdte van de controle Met de gunning van 25 mei 2015 welke door middel van onze vaktechnische opdrachtbevestiging

Nadere informatie

Accountantsdienst RIS153708_09-APR-2008

Accountantsdienst RIS153708_09-APR-2008 Gemeente Den Haag Accountantsdienst RIS153708_09-APR-2008 ACCOUNTANTSRAPPORT EN C.2008.207 ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2007 VAN DE DIENST OPENBARE BIBLIOTHEEK VAN DE GEMEENTE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Zienswijze programmabegroting 2013 en jaarstukken 2011 van GGD Hollands Noorden.

Zienswijze programmabegroting 2013 en jaarstukken 2011 van GGD Hollands Noorden. Zienswijze programmabegroting 2013 en jaarstukken 2011 van GGD Hollands Noorden. Algemeen Op 18 april 2012 zijn de programmabegroting 2013 en de jaarstukken 2011 ontvangen van GGD Hollands Noorden (GGD).

Nadere informatie

West-Brabant. Gemeenteraden West-Brabant

West-Brabant. Gemeenteraden West-Brabant West-Brabant Gemeenteraden West-Brabant Kenmerk: UIT-17038478 Datum: 14 april 2017 Behandeld door: M. v.d. Wijgert E-mail: M.Wijgert@ggdwestbrabant.nl Onderwerp: Aanbiedingsbrief jaarstukken 2016 Geachte

Nadere informatie

Controleprotocol subsidies gemeente Amersfoort

Controleprotocol subsidies gemeente Amersfoort Controleprotocol subsidies gemeente Amersfoort Controleprotocol voor de accountantscontrole bij door de gemeente Amersfoort gesubsidieerde organisaties November 2014 # 4174019 Algemeen Op grond van de

Nadere informatie

(pagina 3) (pagina 6)

(pagina 3) (pagina 6) JAARREKENING 2014 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Accountantsverklaringen Is de verklaring aanwezig (ja /nee) en welke soort verklaring? Weerstandsvermogen Hoogte algemene

Nadere informatie

SiSa cursus 2013. Gemeente en accountant. 21 november 2013

SiSa cursus 2013. Gemeente en accountant. 21 november 2013 SiSa cursus 2013 Gemeente en Welkom Even voorstellen EY: Stefan Tetteroo RA Page 1 Agenda Doelstelling Accountant en gemeente Onze visie inzake de betrokken actoren Coördinatie- en controlefunctie binnen

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2014 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg. Vlaardingen. Financieel jaarverslag 2013

Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg. Vlaardingen. Financieel jaarverslag 2013 Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg Vlaardingen Financieel jaarverslag 2013 Inhoud Blad Jaarstukken 2013 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Presentatie voor de gemeenteraad van Haarlem. Jaarverslag en jaarrekening 2013

Presentatie voor de gemeenteraad van Haarlem. Jaarverslag en jaarrekening 2013 Presentatie voor de gemeenteraad van Haarlem Jaarverslag en jaarrekening 2013 Algemeen: P&C cyclus Algemeen: verantwoording Terugkijken Wat hebben we bereikt? Wat hebben we gedaan? Wat heeft het gekost?

Nadere informatie

Accountantscontrole 2013

Accountantscontrole 2013 Accountantscontrole 2013 Commissie Samen Leven gemeente Ridderkerk 26 juni 2014 Rein-Aart van Vugt Hennie de Winter 1 Controleproces Communicatie met de Raad in alle fasen Opdrachtbevestiging en controleplan

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Mondriaan Fonds

Jaarrekening 2013 Mondriaan Fonds Jaarrekening 2013 Mondriaan Fonds BALANS PER 31 DECEMBER 2013 2013 2012 ACTIVA Vaste activa I Immateriële vaste activa - - II Materiële vaste activa 1.223.599 1.408.584 III Financiële vaste activa - -

Nadere informatie

Gemeenteraden in Noord-Holland Noord. Geachte leden van de raad,

Gemeenteraden in Noord-Holland Noord. Geachte leden van de raad, Gemeenteraden in Noord-Holland Noord Telefoon 06-52562303 Onze referentie U2015/465/PES E-mail pvesseveld@vrnhn.nl Uw referentie - Bijlagen 5 Uw bericht van Geachte leden van de raad, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting

Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting Den Haag 28 juni 2012 Inleiding Dit document bevat jaarcijfers van Avalex over het boekjaar 2011. Het bevat een balans

Nadere informatie

Simpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: jaarstukken 2014. gemeente. Behandelend ambtenaar:

Simpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: jaarstukken 2014. gemeente. Behandelend ambtenaar: Advies aan burgemeester en wethouders gemeente Simpelveld Datum advies: 6 mei 2015 Financiële consequenties: Afdeling: Bedrijfsvoering Zaakkenmerk: 47584 Openbare besluitenlijst: ja Behandelend ambtenaar:

Nadere informatie

Datum: 4 juli 2014 Agendapunt: 4 Betreft: Jaarstukken 2013

Datum: 4 juli 2014 Agendapunt: 4 Betreft: Jaarstukken 2013 VERGADERING ALGEMEEN BESTUUR OMGEVINGSDIENST MIDDEN- EN WEST-BRABANT Datum: 4 juli 2014 Agendapunt: 4 Betreft: Jaarstukken 2013 Aanleiding Ter uitvoering van de artikelen 197 en 198 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen

Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen JAARREKENING 2012 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Accountantsverklaringen Is de verklaring aanwezig (ja /nee) en welke soort

Nadere informatie

Hellendoom. Aan de raad. III II III IIII IIII III III II (code voor postverwerking)

Hellendoom. Aan de raad. III II III IIII IIII III III II (code voor postverwerking) Punt 11. : Controleprotocol jaarrekeningen G 6 m 6 6 R T 6 2011 tot en met 2014 _- sa. Hellendoom Aan de raad Samenvatting: De accountant geeft bij de jaarrekening een controleverklaring af waarin zowel

Nadere informatie

3 e Voortgangsrapportage dienst

3 e Voortgangsrapportage dienst 3 e Voortgangsrapportage dienst Inleiding De dienst OCW heeft een plan van aanpak verbetering kwaliteit jaarrekening opgesteld. Over de uitvoering van dit plan van aanpak is twee maal eerder via voortgangsrapportages

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Staat van baten en lasten over 2015 6 3 Kasstroomoverzicht 2015

Nadere informatie

Controle jaarrekening Nieuwerkerk aan den IJssel 15 juni 2016 Wouter Kalkman Peter Oostveen / Anne-Margriet de Winter

Controle jaarrekening Nieuwerkerk aan den IJssel 15 juni 2016 Wouter Kalkman Peter Oostveen / Anne-Margriet de Winter Controle jaarrekening 2015 Nieuwerkerk aan den IJssel 15 juni 2016 Wouter Kalkman Peter Oostveen / Anne-Margriet de Winter 1 Speerpunten in de controle 1. Controle waardering grondexploitaties 2. Controle

Nadere informatie

Provinciale Normenkader Rechtmatigheid 2015(aangepast)

Provinciale Normenkader Rechtmatigheid 2015(aangepast) Provinciale Normenkader Rechtmatigheid 2015(aangepast) Inleiding Met ingang van 2004 moeten alle provinciale jaarrekeningen worden voorzien van een accountantsverklaring met betrekking tot de financiële

Nadere informatie

Aan de Raad. BV - Financiën / SH Besluitvormend

Aan de Raad. BV - Financiën / SH Besluitvormend Aan de Raad Agendapunt: 6b Onderwerp: Jaarverslag 2012 Kenmerk: Status: BV - Financiën / SH Besluitvormend Kollum, 28 mei 2013 Samenvatting Het jaar 2012 wordt door de gemeente Kollumerland c.a. afgesloten

Nadere informatie

Addendum jaarverslag en -rekening 2015

Addendum jaarverslag en -rekening 2015 Addendum jaarverslag en -rekening 2015 Aan de gemeenteraad, Wij hebben de jaarstukken, inclusief de jaarrekening, over 2015 op 19 mei 2016 ter bespreking en behandeling in de vergadering van 30 juni 2016

Nadere informatie

Controleprotocol Jaarrekening Gemeente De Bilt 2014

Controleprotocol Jaarrekening Gemeente De Bilt 2014 Behoort bij raadsbesluit d.d. 29 januari 2015 tot vaststelling van het 'Controleprotocol 2014'. Controleprotocol Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 3 2. Inleiding... 3 2.1 Doelstelling...

Nadere informatie

Controle- en rapportageprotocol Tijdelijke stimuleringsregeling SUWI- Bedrijfsverzamelgebouw 2002

Controle- en rapportageprotocol Tijdelijke stimuleringsregeling SUWI- Bedrijfsverzamelgebouw 2002 Controle- en rapportageprotocol Tijdelijke stimuleringsregeling SUWI- Bedrijfsverzamelgebouw 2002 1 ALGEMEEN 1.1 Doel en reikwijdte van het controle- en rapportageprotocol Dit controle- en rapportageprotocol

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: 2013.08474 Onderwerp : Voorstel inzake jaarstukken 2012 en begroting 2014 Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nadere informatie

Financiële verordening VRU

Financiële verordening VRU Financiële verordening VRU Versie 2018-1 Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 19 februari 2018. Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht, gelet op: - artikel 212 van de Gemeentewet, -

Nadere informatie

Advies commissie BBV aan ministerie van BZK mei 2013. Van een rechtmatigheidsoordeel naar een rechtmatigheidsverantwoording

Advies commissie BBV aan ministerie van BZK mei 2013. Van een rechtmatigheidsoordeel naar een rechtmatigheidsverantwoording Van een rechtmatigheidsoordeel naar een rechtmatigheidsverantwoording Samenvatting Mede op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de commissie BBV een onderzoek

Nadere informatie

Farid Chikar / juni 2017

Farid Chikar / juni 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Farid Chikar 040-2083696 Farid.chikar@A2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 208981/269305 29 juni 2017 Portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299354 VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - op 4 december 2012 het startdocument voor de samenwerking met de Stichting Lucas

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. De commissie heeft geadviseerd het voorstel door te geleiden voor besluitvorming in het Algemeen Bestuur

Algemeen Bestuur. De commissie heeft geadviseerd het voorstel door te geleiden voor besluitvorming in het Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Onderwerp: Jaarstukken 2014 Portefeuillehouder: B. de Jong Vertrouwelijk: nee Vergaderdatum: 8 juli 2015 Afdeling: MO Medewerker: A Peek Dossiernummer: 927419 versie 7 Behandeld in Datum

Nadere informatie

Controleprotocol voor de jaarrekening Getrouwheid en rechtmatigheid. Gemeente IJsselstein

Controleprotocol voor de jaarrekening Getrouwheid en rechtmatigheid. Gemeente IJsselstein Controleprotocol voor de jaarrekening Getrouwheid en rechtmatigheid Gemeente IJsselstein INHOUD 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMENE UITGANGSPUNTEN CONTROLE... 4 3. GOEDKEURINGS- EN RAPPORTERINGSTOLERANTIES...

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

Toezicht op Financiën. Wim Touw 17 april 2013

Toezicht op Financiën. Wim Touw 17 april 2013 Toezicht op Financiën Wim Touw 17 april 2013 Agenda OMGEVING FINANCIEEL MANAGEMENT SOFT CONTROLS DE ROL VAN DE ACCOUNTANT SPECIFIEKE VRAGEN 1 OMGEVING 2 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004

Nadere informatie

Jaarstukken lezen en begrijpen (Opfris)cursus voor gemeenteraadsleden

Jaarstukken lezen en begrijpen (Opfris)cursus voor gemeenteraadsleden Jaarstukken lezen en begrijpen (Opfris)cursus voor gemeenteraadsleden Juni 2018 Arjan Verwoert, partner BDO Audit & Assurance De samenstelling van de jaarrekening Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Gemeentebestuur Spui boulevard 300

Gemeentebestuur Spui boulevard 300 DORDRECHT 0> A an de gemeenteraad Gemeentebestuur Spui boulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 13 april 2010 Begrotingsprogramma Werk en Scholing en -thema opgroeien en onderwijs Betreft Jaarrekening 2008

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Gemeente Bunnik. Bunnik, 5 juni 2014 Open Huis gemeenteraad

Jaarrekening 2013. Gemeente Bunnik. Bunnik, 5 juni 2014 Open Huis gemeenteraad Jaarrekening 2013 Gemeente Bunnik Bunnik, 5 juni 2014 Open Huis gemeenteraad Agenda Controle van de jaarrekening De voorschriften voor de jaarrekening Jaarrekeningcontrole 2013 Controle van de jaarrekening

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 15 juli 2016

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 15 juli 2016 gemeente Winterswijk zaaknummer: 105527 blad: 1/5 datum nota: 15 juli 2016 programma: 13. Financiën werkdoel: 1317 Realiseren jaarlijkse beleids- en budgetcyclus onderwerp: Jaarstukken 2015 advies: 1.

Nadere informatie

Behandeld door drs. M. Bruinsma RA

Behandeld door drs. M. Bruinsma RA r Stichting OPO Borger-Odoorn Hoofdstraat 32 9531 AG BORGER Datum 14 juni 2013 Behandeld door drs. M. Bruinsma RA Kenmerk 8095/MB/RA/GV CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur

Nadere informatie

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen Adviesnota voor de raad Onderwerp Jaarverslag 2011 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Datum collegebesluit dinsdag 24 april 2012 Datum raadsvergadering Donderdag 24 mei 2012 Agendapunt Portefeuillehouder

Nadere informatie

Portefeuillehouder Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.:

Portefeuillehouder Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : WL Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.: 2010004432 Onderwerp : Programma : 5. Welzijn en zorg Commissie : Bestuur en Middelen Agenda nr. : 13, 2010/40 Voorstel tot

Nadere informatie

Deloitte. Regionale Ontwikkelingsorganisatie Zuidplas. Accountantsverslag voor het boekjaar eindigend op 31. 16 mel 2012

Deloitte. Regionale Ontwikkelingsorganisatie Zuidplas. Accountantsverslag voor het boekjaar eindigend op 31. 16 mel 2012 Wit hetminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9830 www.deloitte.nl Regionale Ontwikkelingsorganisatie Zuidplas Accountantsverslag voor het

Nadere informatie

Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013

Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013 Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013 Inleiding Medio 2013 heeft u de 3 e begrotingswijziging 2013, met als bijlage de herziene begroting 2013, van de Veiligheidsregio Zeeland vastgesteld. Deze begroting

Nadere informatie

Controleprotocol subsidies gemeente Alkmaar voor verantwoording subsidies > 250.000

Controleprotocol subsidies gemeente Alkmaar voor verantwoording subsidies > 250.000 Controleprotocol subsidies gemeente Alkmaar voor verantwoording subsidies > 250.000 1 Algemeen Op grond van de Kaderverordening Subsidieverstrekking van de gemeente Alkmaar kunnen subsidies worden verstrekt.

Nadere informatie

Financiële verordening ex. artikel 212 Gemeentewet Bedrijfsvoeringsorganisatie Reinigingsdienst Waardlanden

Financiële verordening ex. artikel 212 Gemeentewet Bedrijfsvoeringsorganisatie Reinigingsdienst Waardlanden Financiële verordening ex. artikel 212 Gemeentewet Bedrijfsvoeringsorganisatie Reinigingsdienst Waardlanden 1 Het Bestuur van de Bedrijfsvoeringsorganisatie Reinigingsdienst Waardlanden gelet op artikel

Nadere informatie

Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9. Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008

Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9. Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008 RAADSVOORSTEL Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9 Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008 Portefeuillehouder: College datum: 6 mei 2009 Samengevat voorstel 1. Het jaarverslag 2008

Nadere informatie

BEGROTING 2014-2017 bij ongewijzigd beleid Werkvoorzieningschap De Sluis

BEGROTING 2014-2017 bij ongewijzigd beleid Werkvoorzieningschap De Sluis BEGROTING 2014-2017 bij ongewijzigd beleid Werkvoorzieningschap De Sluis Opgesteld door het Dagelijks Bestuur te Woerden d.d. 3 juli 2013 Vastgesteld door het Algemeen Bestuur d.d. 3 juli 2013 Carrosserieweg

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant Nr. 155 21 februari 2018 Financiële verordening Veiligheidsregio Midden- en

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Meerjarenbegroting 2014/ /2019 Stichting Dunamare Onderwijsgroep Reg.nummer: 2015/170311

Raadsstuk. Onderwerp: Meerjarenbegroting 2014/ /2019 Stichting Dunamare Onderwijsgroep Reg.nummer: 2015/170311 Raadsstuk Onderwerp: Meerjarenbegroting 2014/2015 2018/2019 Stichting Dunamare Onderwijsgroep Reg.nummer: 2015/170311 1. Inleiding De gemeenteraad is bevoegd om vast te stellen dat Stichting Dunamare Onderwijsgroep

Nadere informatie

GR-taken: Aanvullende diensten:

GR-taken: Aanvullende diensten: JAARREKENING 2018 GGD Hollands Noorden Wat was de opdracht (welke inhoudelijke en financiële kaders waren er?) Inhoudelijk kader De GGD levert diensten, zoals deze zijn vastgesteld in de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Het bestuur van het Noordelijk Belastingkantoor; Gelet op artikel 212 van de Gemeentewet en artikel 108 van de Waterschapswet;

Het bestuur van het Noordelijk Belastingkantoor; Gelet op artikel 212 van de Gemeentewet en artikel 108 van de Waterschapswet; Financieel reglement Het bestuur van het Noordelijk Belastingkantoor; Gelet op artikel 212 van de Gemeentewet en artikel 108 van de Waterschapswet; Besluit: Het Reglement op de uitgangspunten voor het

Nadere informatie

Paginanummer opnemen! Ja, de jaarstukken 2015 zijn op 14 april 2016 door de gemeenten ontvangen.

Paginanummer opnemen! Ja, de jaarstukken 2015 zijn op 14 april 2016 door de gemeenten ontvangen. JAARREKENING 2015 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Accountantsverklaringen Is de verklaring aanwezig (ja /nee) en welke soort verklaring? Weerstandsvermogen Hoogte algemene

Nadere informatie

Artikel 1. Definities

Artikel 1. Definities Verordening 212 Het algemeen bestuur van de ISD Bollenstreek besluit, gelet op artikel 212 van de Gemeentewet, vast te stellen: Verordening op de uitgangspunten voor het financieel beleid, alsmede voor

Nadere informatie

gezien het voorstel van de Tijdelijke Commissie ingesteld door de Drechtraad van 21 augustus 2006 en 13 november 2006; b e s l u i t :

gezien het voorstel van de Tijdelijke Commissie ingesteld door de Drechtraad van 21 augustus 2006 en 13 november 2006; b e s l u i t : De Drechtraad gezien het voorstel van de Tijdelijke Commissie ingesteld door de Drechtraad van 21 augustus 2006 en 13 november 2006; gelet op artikel 212 van de Gemeentewet, alsmede artikel 30, eerste

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Financiële verordening RUD Zuid-Limburg

Financiële verordening RUD Zuid-Limburg Financiële verordening RUD Zuid-Limburg 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begrippenkader... 3 Hoofdstuk 2 Begroting en verantwoording... 4 Artikel 2 Opstellen begroting en verantwoording...

Nadere informatie

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2015 Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Resultaten 1 Financiële positie 2 Fiscale positie

Nadere informatie

Herziene financiële begroting 2015 GGD Hollands Noorden

Herziene financiële begroting 2015 GGD Hollands Noorden Herziene financiële begroting 2015 GGD Hollands Noorden Herziene financiële begroting 2015 Inleiding Na het opstellen van de primaire begroting 2015 is sprake van diverse mutaties, die aanleiding geven

Nadere informatie

Activa Passiva

Activa Passiva 1. Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa 2017 2016 Vaste activa Materiële vaste activa (4.1) 886.598 1.167.766 886.598 1.167.766 Vlottende activa Vorderingen (4.2) 1.013.791 120.755

Nadere informatie

IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS

IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS IN CONTROL STATEMENT IN HET ONDERWIJS OVER GOVERS ONDERWIJS ACCOUNTANTS OVER GOVERS ONDERWIJS ACCOUNTANTS Ruim 25 jaar ervaring in de controle en advisering van onderwijsinstellingen Sinds 1 juli 2013

Nadere informatie

/ IJssels. Intern controleplan Samenwerking

/ IJssels. Intern controleplan Samenwerking Intern controleplan 2018 ^ Gemeente / IJssels gemeente Montfoort Vast te stellen door Managementteam UW Dagelijks Bestuur UW College van B&W IJsselstein College van B&W Montfoort Vastgesteld dd 28 maart

Nadere informatie

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Controleprotocol Accountantscontrole Jaarrekening 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Algemeen Doelstelling In dit controleprotocol staat waaraan de accountant zich moet houden bij de accountantscontrole.

Nadere informatie

18 juni 2015 Rein-Aart van Vugt Toby Bergshoeff. Controle jaarrekening 2014

18 juni 2015 Rein-Aart van Vugt Toby Bergshoeff. Controle jaarrekening 2014 18 juni 2015 Rein-Aart van Vugt Toby Bergshoeff Controle jaarrekening 2014 Agenda Accountantscontrole Bevindingen controle 2014 Actuele ontwikkelingen Vragen Fasering accountantscontrole gemeente Ridderkerk

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013 4 Winst- en verliesrekening over 2013 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Ontwerpbegroting 2011

Ontwerpbegroting 2011 Ontwerpbegroting 2011 Toelichting Stichting openbaar onderwijs Baasis Bezoekadres: Stationsweg 3 9471 GJ Zuidlaren Opgesteld door: Onderwijs Service Groep Borgstee 11 9403 TS Assen November 2010 Versie

Nadere informatie

RIS163386_22-APR ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2008 VAN DE 18 maart 2009 HAEGHE GROEP VAN DE GEMEENTE DEN HAAG

RIS163386_22-APR ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2008 VAN DE 18 maart 2009 HAEGHE GROEP VAN DE GEMEENTE DEN HAAG Gemeente Den Haag Accountantsdienst RIS163386_22-APR-2009 ACCOUNTANTSRAPPORT EN C.2009.232 ACCOUNTANTSVERKLARING BIJ DE JAARREKENING 2008 VAN DE HAEGHE GROEP VAN DE GEMEENTE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE ACCOUNTANTSRAPPORT

Nadere informatie

Geen overschrijding Ja, zie risicoparagraaf

Geen overschrijding Ja, zie risicoparagraaf JAARREKENING 2015 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Accountantsverklaringen Is de verklaring aanwezig (ja/nee) en welke soort verklaring? Weerstandsvermogen Hoogte algemene

Nadere informatie

Financiële begroting 2015 samengevat

Financiële begroting 2015 samengevat Financiële begroting 2015 samengevat Begrotingscyclus Het beleid en de financiën van de provincie komen op een aantal momenten in het jaar provinciebreed aan de orde. Dit wordt ook wel de begrotings- of

Nadere informatie

GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. Geachte mevrouw, mijnheer,

GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de gemeenteraden t.a.v. de voorzitter van de raad GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. i.a.a. de colleges van burgemeester en wethouders Onderwerp Consultatie jaarstukken 2013 en programmabegroting

Nadere informatie

Vastgestelde verordening - Financiële verordening gemeente Zoeterwoude

Vastgestelde verordening - Financiële verordening gemeente Zoeterwoude GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zoeterwoude Publicatiedatum: 10-06-2015 Nummer gemeenteblad: 0554 Vastgestelde verordening - Financiële verordening gemeente Zoeterwoude Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening van de gemeente Mill en Sint Hubert

Controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening van de gemeente Mill en Sint Hubert Controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2014-2017 van de gemeente Mill en Sint Hubert 1. Inleiding Bij besluit van 12 juni 2014 heeft de gemeenteraad Deloitte accountants opdracht

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de gemeenteraad van de gemeente Utrecht A. Verklaring over de in de jaarstukken opgenomen jaarrekening 2017 Ons oordeel Wij hebben de jaarrekening

Nadere informatie

*ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015

*ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 *ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 Agendanr. 13. Aan de Raad No.ZA.15-33292/DV.15-498, afdeling Samenleving. Sellingen, 18 juni 2015 Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2014, Actualisatie

Nadere informatie

Deelplan IC Investeringen en kredieten 2014. Gemeente Lingewaard

Deelplan IC Investeringen en kredieten 2014. Gemeente Lingewaard Deelplan IC Investeringen en kredieten 2014 Gemeente Lingewaard Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2 2. Structureel / incidenteel 2 3. Opdrachtgever 2 4. Opdrachtnemer 2 5. Relevante wet- en regelgeving 2 6.

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT)

Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 3 2 Staat

Nadere informatie

FINANCIËLE VERORDENING RECREATIESCHAP DOBBEPLAS

FINANCIËLE VERORDENING RECREATIESCHAP DOBBEPLAS FINANCIËLE VERORDENING RECREATIESCHAP DOBBEPLAS Het Algemeen Bestuur van het recreatieschap Dobbeplas; Gezien het voorstel van het Dagelijks Bestuur van 13 oktober 2014; Gelet op het bepaalde in de artikelen

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard Stand van zaken controle 2015

Gemeente Heerhugowaard Stand van zaken controle 2015 Gemeente Heerhugowaard Stand van zaken controle 2015 Alkmaar 23 mei 2016 Niels Fritz en Patrick Schouten 2014 Deloitte Touche Tohmatsu Status controle Controle van de jaarrekening is afgerond op de volgende

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN (DEFINITIEF) FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT

RAPPORT VAN BEVINDINGEN (DEFINITIEF) FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT RAPPORT VAN BEVINDINGEN (DEFINITIEF) FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT bij Onderwijs Stichting College Hageveld Plaats : Utrecht Bestuursnummer : 78157 Onderzoeksnummer : 249329 Documentnummer : 4397189

Nadere informatie

Provincie Zuid Holland. Beleidsnota reserves en voorzieningen 2015

Provincie Zuid Holland. Beleidsnota reserves en voorzieningen 2015 Provincie Zuid Holland Beleidsnota reserves en voorzieningen 2015 Versie GS 26 mei 1 1. Inleiding en achtergrond Deze nota gaat in op het beleid ten aanzien van reserves en voorzieningen van de provincie

Nadere informatie

Financiële verordening gemeente Achtkarspelen

Financiële verordening gemeente Achtkarspelen Financiële verordening gemeente Achtkarspelen De raad van de gemeente Achtkarspelen; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van @; gelet op artikel 212 van de gemeentewet en

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2015 Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Zoetermeer, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2

Nadere informatie

Regiodagen Gemeentefinanciën 2014

Regiodagen Gemeentefinanciën 2014 Regiodagen Gemeentefinanciën 2014 Deelfonds sociaal domein, Iv3 en rechtmatigheid Ministerie van BZK Marianne Betten Tom van der Lelij 1 Stand van zaken wetgeving 3D Jeugdwet Aangenomen Wmo Eerste Kamer

Nadere informatie

CONTROLEPROTOCOL VOOR DE ACCOUNTANTSCONTROLE OP DE JAARREKENING 2016 VAN DE GEMEENTE TEN BOER.

CONTROLEPROTOCOL VOOR DE ACCOUNTANTSCONTROLE OP DE JAARREKENING 2016 VAN DE GEMEENTE TEN BOER. CONTROLEPROTOCOL VOOR DE ACCOUNTANTSCONTROLE OP DE JAARREKENING 2016 VAN DE GEMEENTE TEN BOER. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Datum 31 maart 2016 contactpersoon. 13 apr 2016/0005

Datum 31 maart 2016 contactpersoon. 13 apr 2016/0005 Datum 31 maart 2016 contactpersoon M. Heijlnk Aan de raden van de 26 VRU-gemeenten door tussenkomst van de colleges van burgemeesters en wethouders Concerncontroller a.i. Archimedeslaan 6 3584 BA Utrecht

Nadere informatie

Beslispunten in te stemmen met de ontwerpbegroting van Servicepunt71 en het Algemeen Bestuur van Servicepunt71 overeenkomstig te informeren.

Beslispunten in te stemmen met de ontwerpbegroting van Servicepunt71 en het Algemeen Bestuur van Servicepunt71 overeenkomstig te informeren. OPENBAAR Adviseur: F.P.M. Smit (DIR, tst. 870) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte 11.08196 1 ADVIESNOTA Raadsvergadering d.d. 27 oktober 2011 Voorstel nr. 103/11 Programma en product 5.8

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en verliesrekening over 2012 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

afdeling: iedere organisatorische eenheid binnen de omgevingsdienst met een eigen rechtstreekse verantwoordelijkheid

afdeling: iedere organisatorische eenheid binnen de omgevingsdienst met een eigen rechtstreekse verantwoordelijkheid o Financiële verordening Omgevingsdienst Veluwe IJssel Het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel, gelet op artikel 212 van de Gemeentewet; gelet op artikel 216 van de Provinciewet; gelet

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar Wassenaar, mei 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen

Nadere informatie