Bestuursverslag 2015 Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestuursverslag 2015 Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland"

Transcriptie

1 Bestuursverslag 2015 Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland Algemeen Hierbij hebben wij het genoegen u de jaarrekening over het boekjaar 2015 van de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland, gevestigd te Renesse, aan te bieden, met de bijbehorende toelichtingen. De Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland (verder: de stichting) is opgericht op 22 februari De doelstellingen luiden als volgt: a. Het verkrijgen en in stand houden van Monumenten in de zin van de Monumentenwet 1988; b. Het verstrekken van subsidies aan eigenaren van Rijksmonumenten voor restauratie en onderhoud van hun pand; c. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. Zij heeft haar zetel in de gemeente Schouwen-Duiveland. De stichting is eigenaar van het voormalige Stadhuis aan de Markt 2 te Brouwershaven en de voormalige Houtloodsen aan de Vissersdijk 2 en 2A te Zierikzee. Tevens is de stichting eigenaar van de Plompe Toren te Koudekerke, de Uitkijktoren te Burgh-Haamstede, de Trafo Hoogtoren te Dreischor, 6 Travaljes te Burgh-Haamstede, Dreischor, Ellemeet, Noordgouwe, Kerkwerve en Serooskerke en Het Koepeltje te Scharendijke. Te Bruinisse zijn de Brusea aan de Oudestraat 23 en 27, waarin gevestigd zijn de Oudheidkamer en het Visserijmuseum, de zgn. Brusea, in bezit van de stichting. Sedert 2014 is de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland ook eigenaar van de Pasveersloot te Dreischor, een voormalige rioolzuiveringsinstallatie, die bekend staat als uniek jong industrieel erfgoed uit de opbouwperiode in de jaren 60 van de vorige eeuw. Op 11 september 2015 is tijdens een feestelijke bijeenkomst door een directielid van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) de beschikkingen overhandigd waarbij de Pasveersloot is aangewezen als Rijksmonument. In de loop van dit verslagjaar ontvingen wij van de Stichting Goemanszorg Beheer en de Stichting Moermond het verzoek om te fuseren met de Stichting Monumenten Schouwen- Duiveland, waarbij alsdan de eerstgenoemde stichtingen zouden worden opgeheven. Ons bestuur heeft ter zake positief besloten en deze fusies zijn notarieel met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015 geëffectueerd. Zodoende kwamen wij in het bezit van de gebouwen en terreinen van Landbouwmuseum Goemanszorg aan de Molenweg 3, alsmede de bijbehorende woning aan de Molenweg 5 te Dreischor en een aanzienlijk bedrag aan liquiditeiten. De Stichting Moermond verzocht bij de fusie onze statuten uit te breiden, zodanig dat het ook mogelijk is subsidies te verstrekken voor restauratie en onderhoud van Rijksmonumenten op Schouwen-Duiveland en haar vermogen mede hiertoe aan te wenden. Op 17 november 2015 zijn de statuten als zodanig uitgebreid.

2 Voor de financiering van de aankoop van het voormalige Stadhuis te Brouwershaven en de aankoop en de restauratie van de Houtloodsen te Zierikzee zijn drie geldleningen met hypothecaire zekerheid afgesloten bij de Stichting Renesse. Twee van deze geldleningen zijn in 2015 volledig afgelost. De Stichting Renesse verleent jaarlijks een vaste bijdrage van ,-- ten gunste van onze exploitatierekening. Ten behoeve van de public relations enz. is een website beschikbaar, te vinden op Beleggingen Overeenkomstig het beleggingsstatuut is de primaire doelstelling van het beleggingsbeleid het genereren van beleggingsopbrengsten op basis van maatschappelijk verantwoord beleggen, op basis van het total return-concept. Dit houdt in de som van directe beleggingsinkomsten (rente en contant dividend) en vermogensaanwas, teneinde de realisatie van de doelstellingen van de stichting (mede) te financieren. Het beleggingsbeleid is er op gericht om met aanvaardbare risico s en kosten een optimaal beleggingsresultaat op lange termijn te behalen. Door de fusies met de Stichting Goemanszorg Beheer en de Stichting Moermond is onze liquiditeitspositie zodanig uitgebreid dat is besloten, over te gaan tot beleggen. Met de beleggingsopbrengsten kunnen de kosten voor restauraties en onderhoud worden gedekt. De portefeuille, bestaande uit maximaal 50% beleggingsfondsen en maximaal 50% obligaties, is ondergebracht bij de Rabobank en heeft een defensief karakter. De beleggingsportefeuille, incl. liquiditeiten, beliep ultimo 2015 een bedrag van ,- terwijl het totale beleggingsresultaat over het jaar 2015 uitkwam op 0,5%. Voor een nadere specificatie wordt verwezen naar de toelichting op de balans. Stadhuis Het Stadhuis te Brouwershaven wordt geheel verhuurd als kantoorruimte. Met de huurder, Cannock Chase, is een huurovereenkomst voor 10 jaar aangegaan. Door een flinke toename van het aantal medewerkers is het verzoek ontvangen, het souterrain te mogen inrichten als bedrijfskantine. Hiertoe zijn kosten gemaakt, welke in deze jaarrekening onder de post onderhoud zijn verantwoord. Hiertegenover staan jaarlijkse extra huurinkomsten van ruim 4.800,--. Bij de Monumentenwacht is een abonnement afgesloten voor een jaarlijkse inspectie van de gebouwen. Naar aanleiding van de toegezonden rapportage zijn er diverse onderhoudswerkzaamheden verricht. Houtloodsen De Houtloodsen aan de Vissersdijk te Zierikzee bestaan uit twee delen, de zgn. Lage en Hoge Loods. Het Lage, lange deel van het gebouw wordt verhuurd aan de Stichting Museumhaven Zeeland. Deze stichting gebruikt de ruimte voor de restauratie van schepen, welke in vroeger tijden de Zeeuwse Delta hebben bevaren. Dit gebouw, met de naam Stads- en Commerciewerf, is opengesteld voor het publiek geïnteresseerden brengen jaarlijks een bezoek aan deze accommodatie.

3 De Hoge Loods en het naastgelegen drijvend terras wordt verhuurd als horecavoorziening. Onze huurders exploiteren in het gebouw een Grand Café, met de toepasselijke naam Grand Café De Werf. Voor zowel de Lage als de Hoge Loods is bij de Monumentenwacht een abonnement afgesloten voor een jaarlijkse inspectie. Mede naar aanleiding hiervan zijn er diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en is er buitenschilderwerk verricht. Torens / Koepeltje Aan de torens, De Plompe Toren, de Uitkijktoren en de Trafo Hoogtoren te Dreischor is normaal klein onderhoud verricht, voor een deel naar aanleiding van rapportages van de Monumentenwacht. Voor de Trafo Hoogtoren wordt nog naar een passende vorm van exploitatie gezocht. De Plompe Toren wordt verhuurd aan de Vereniging voor Natuurmonumenten en is gratis toegankelijk voor het publiek. Bij binnenkomst van de toren wordt via een elektronisch systeem de Sage van de Zeemeermin van Westenschouwen verteld en uitgebeeld. Bovenop de toren heeft men een schitterend uitzicht over de Oosterschelde en een groot deel van de 2Westhoek van Schouwen. Jaarlijks weten ruim bezoekers de weg naar de toren te vinden. Ook de Uitkijktoren is gratis opengesteld en wordt eveneens vaak beklommen vanwege het prachtige uitzicht. Het Koepeltje te Scharendijke betreft een voormalige uitkijkpost uit vroeger tijden. Vanuit Het Koepeltje kijkt men weids uit over de Grevelingen richting Brouwersdam. Travaljes De 6 travaljes worden regelmatig gebruikt voor het beslaan van paarden, zoals met de Open Monumentendag, tijdens dorpsfeesten en op de Ringpromotiondagen te Haamstede. In dit verslagjaar is bekend geworden dat de Travaljes te Burgh-Haamstede en Dreischor reeds in 1965 zijn aangewezen als Rijksmonument. De Brusea De Brusea, bestaande uit de Oudheidkamer en het Visserijmuseum, worden jaarlijks door enkele duizenden bezoekers bezocht. Jaarlijks vindt er een inspectie door de Monumentenwacht plaats, op basis waarvan diverse onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd. Goemanszorg Door de fusie met de Stichting Goemanszorg Beheer is onze stichting per 1 januari 2015 eigenaar geworden van de gebouwen Molenweg 3 en de woning Molenweg 5 te Dreischor. De gebouwen Molenweg 3 betreffen een voormalige boerderij welke wordt verhuurd aan de Stichting Streek- en Landbouwmuseum Schouwen-Duiveland; het geheel is een Rijksmonument. De woning Molenweg 5 wordt particulier verhuurd. De Monumentenwacht voert jaarlijks een inspectie uit, naar aanleiding waarvan er onderhoudswerkzaamheden worden verricht.

4 Bestuur Het bestuur is 5 keer in vergadering bijeen geweest; tevens zijn er meerdere besprekingen gehouden. Per 1 juli 2015 is statutair afgetreden de heer J.C.A. Ribbens. In de ontstane vacature is per gelijke datum benoemd de heer H. Uil. Ultimo 2015 bestond het bestuur uit: Dhr. H.J. Simons, voorzitter. Dhr. K.A. Dalebout, secretaris. Dhr. A.J. Geleijnse, penningmeester. Dhr. H. Uil, lid. Dhr. J.F. Van der Zwet, lid. Exploitatieresultaat Jaarlijks wordt ,-- door de Stichting Renesse ten behoeve van de exploitatierekening aan de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland beschikbaar gesteld. Dit jaar bedroeg het exploitatieresultaat ,-- (in ). Begroot was een bedrag van Ten opzichte van 2014 is het resultaat toegenomen met ,--. De belangrijkste oorzaken zijn: De baten zijn circa ,-- hoger als gevolg van extra huurinkomsten vanuit de gefuseerde stichting Goemanszorg Beheer. Tevens zijn de overige opbrengsten gestegen met ,-- als gevolg van het vrijvallen van een voorziening onderhoud en kwijtschelding van enkele leningen. De lasten zijn circa ,-- hoger. Dit is met name het gevolg van een waardevermindering op panden van de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland ad ,-- als gevolg van gewijzigde WOZ-waardes van de panden. Daarnaast wordt dit veroorzaakt door hogere onderhoudskosten onroerend goed. Tot en met 2014 werd door de Stichting Renesse bijgedragen in het jaarlijkse exploitatietekort van de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland (in 2014: ). Vanaf 2015 is de jaarlijkse bijdrage van de Stichting Renesse Daarnaast is in 2015 een éénmalige bijdrage ontvangen van de Stichting Renesse. Dit bedrag was bij de Stichting Renesse gereserveerd voor de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland. In 2015 is door het bestuur van de Stichting Renesse besloten dit bedrag te verstrekken aan de Stichting Monumenten Schouwen- Duiveland, met als doel om een deel van de leningen aan de Stichting Renesse af te lossen. Ten opzichte van de begroting 2015 is het resultaat toegenomen met ,--. De belangrijkste oorzaken zijn reeds hierboven toegelicht. De jaarlijkse bijdrage ,-- van de Stichting Renesse is in 2015 wel begroot. Het exploitatieresultaat is als volgt verdeeld: Ontrekking Reserve Restautratie en Onderhoud ,-- in verband met bijdrage groot onderhoud aan 3 travaljes; Toevoeging Reserve Ongerealiseerde beleggingsresultaten 4.069;

5 Het resterende resultaat is als volgt verdeeld: 40% t.b.v. de Algemene Reserve en 60% t.b.v. de Reserve Restauratie en Onderhoud Rijksmonumenten. Risico s De belangrijkste risico s van het beheren en onderhouden van de in eigendom zijnde gebouwen betreffen risico s op brandschade, storm- en waterschade. Om deze risico s af te dekken zijn verzekeringen afgesloten. Toekomstperspectief Voor 2016 worden de baten begroot op ,-- en de lasten op ,--. Het voor 2016 begrootte netto resultaat bedraagt derhalve een bedrag van ,--. Renesse, 24 mei Het bestuur van de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland, De Secretaris, De Voorzitter,

Stichting Goemanszorg Beheer. Jaarverslag 2009. foto: Hugo Doeleman (1980) Goemanszorg met rechts de zomerwoning vóór afbraak en herbouw

Stichting Goemanszorg Beheer. Jaarverslag 2009. foto: Hugo Doeleman (1980) Goemanszorg met rechts de zomerwoning vóór afbraak en herbouw Jaarverslag 2009 Stichting met rechts de zomerwoning vóór afbraak en herbouw foto: Hugo Doeleman (1980) Stichting Verslag van het bestuur Algemeen In het jaar 2009 werd uitvoering gegeven aan de doelstelling

Nadere informatie

Sint Augustinusstichting

Sint Augustinusstichting Jaarverslag 2017 Beleidsplan 2018-2022 Sint Augustinusstichting Landgoed Beukenrode, Doorn 1 INHOUD Jaarverslag 2017 Blz. Bestuursverslag - verslag van de penningmeester 3 Beleidsplan 2018-2022 4 Jaarrekening

Nadere informatie

31 december Liquide middelen Saldo 31 december Totaal reserves en fondsen

31 december Liquide middelen Saldo 31 december Totaal reserves en fondsen 8 JAARREKENING 8.1 Balans per 31 december na resultaatbestemming ACTIVA 31 december 2017 Vaste activa Materiële vaste activa Collectie 1 1 Inventaris 1.696 3.040 1.697 3.041 Vlottende activa Balievoorraad

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Kompaan en De Bocht te Goirle. Jaarrekening 2014

Stichting Vrienden van Kompaan en De Bocht te Goirle. Jaarrekening 2014 Stichting Vrienden van Kompaan en De Bocht te Goirle Jaarrekening 2014 Goirle, maart 2015 Inhoudsopgave Pagina Jaarverslag 2 Balans per 31-12-2014 3 Exploitatierekening over 2014 4 Grondslagen voor de

Nadere informatie

STEUNSTICHTING VAN DE OOGVERENIGING NEDERLAND. Postbus GH Utrecht. JAARVERSLAG 2015

STEUNSTICHTING VAN DE OOGVERENIGING NEDERLAND. Postbus GH Utrecht. JAARVERSLAG 2015 STEUNSTICHTING VAN DE OOGVERENIGING NEDERLAND Postbus 2344 3500 GH Utrecht. JAARVERSLAG 2015 Utrecht, 14 juni 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Bestuurssamenstelling 3 Werkwijze en beleid van het bestuur

Nadere informatie

Koninklijk Fries Genootschap voor Geschiedenis en Cultuur. Beleggingsbeleid

Koninklijk Fries Genootschap voor Geschiedenis en Cultuur. Beleggingsbeleid Koninklijk Fries Genootschap voor Geschiedenis en Cultuur Beleggingsbeleid Het Koninklijk Fries Genootschap voor Geschiedenis en Cultuur (hierna het Genootschap) heeft een deel van haar vermogen ondergebracht

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist

Jaarrekening 2014. Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist Jaarrekening 2014 Stichting Bettie Wiegman Fonds Zeist INHOUDSOPGAVE 1 Bestuursverslag 4 1.1 Statutaire naam en doelstelling 4 1.2 Resultaat 4 1.3 Subsidies en uitvoering projecten 4 1.4 Bestuur 4 2 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening van de. Stichting Nationale Reclasserings Actie

Jaarrekening van de. Stichting Nationale Reclasserings Actie Jaarrekening 2006 van de Stichting Nationale Reclasserings Actie INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 ALGEMENE GEGEVENS 3 BESTUUR 4 BESTUURSVERSLAG 5 JAARREKENING 2006 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2006 7 EXPLOITATIEREKENING

Nadere informatie

Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Noordoost Groningen. jaarverslag en jaarrekening 2013

Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Noordoost Groningen. jaarverslag en jaarrekening 2013 Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Noordoost Groningen jaarverslag en jaarrekening 2013 Laat niemand in eenzaamheid sterven januari 2014 KvK nummer 02083640 Beheersstichting De Schutse

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN HET BARTHOLOMEUS GASTHUIS. Jaarverslag 2013

STICHTING VRIENDEN VAN HET BARTHOLOMEUS GASTHUIS. Jaarverslag 2013 STICHTING VRIENDEN VAN HET BARTHOLOMEUS GASTHUIS Inhoud 1 Jaarverslag 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Activiteitenverslag 3 1.3 Resultaat afgelopen jaar 3 1.4 Beleggingen 3 2 Algemene gegevens 4 2.1 Naam en vestigingsplaats

Nadere informatie

Stichting Lambert van Middelhoven

Stichting Lambert van Middelhoven Stichting Lambert van Middelhoven BELEIDSPLAN 2017 2019 1. Inleiding 1.1 De stichting Lambert van Middelhoven is sedert 8 oktober 1975 de voortzetting van de stichting Het Roomsch Katholieke Oud-Mannenhuis,

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist

Jaarrekening Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist Jaarrekening 2016 Stichting Bettie Wiegman Fonds Zeist Goedgekeurd door het bestuur op te 10-mei-17 Zeist INHOUDSOPGAVE 1 Bestuursverslag 4 1.1 Statutaire naam en doelstelling 4 1.2 Resultaat 4 1.3 Subsidies

Nadere informatie

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis

Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Stichting Vrienden Rosa Spier Huis Jaarrekening 2018 Inhoud Bestuur 2 1.1 Samenstelling, oprichting en doelstelling 2 Jaarrekening 4 2.1 Balans per 31 december 2018 5 2.2 Staat van baten lasten over 2018

Nadere informatie

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2013

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2013 Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Opdracht 3 1.2 Beoordelingsverklaring 3 1.3 Algemeen 4 1.4 Resultaten 5 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist

Jaarrekening Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist Stichting Bettie Wiegman Fonds Zeist Goedgekeurd door het bestuur op te 27-mrt-19 Zeist INHOUDSOPGAVE 1 Bestuursverslag 2 1.1 Statutaire naam en doelstelling 2 1.2 Resultaat 2 1.3 Subsidies en uitvoering

Nadere informatie

Jaarverslagen 2015 en 2016

Jaarverslagen 2015 en 2016 Jaarverslagen 2015 en 2016 Ledevaertkerk te Chaam Postadres/secretariaat: Oosterscheldestraat 156 4302 WK Zierikzee Bank: NL47 RABO 0128 2933 49 Inhoudsopgave Pagina 2 Van de voorzitter 3 Bestuur 3 Beleids-

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2011 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Waalboog

Stichting Vrienden van de Waalboog Stichting Vrienden van de Waalboog Financieel verslag over het jaar 2016 Inhoudsopgave I Verslag bestuur II Balans per 31-12-2016 III Resultatenrekening 2016 IV Toelichting op de balans per 31-13-2016

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist

Jaarrekening Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist Jaarrekening 2015 Stichting Bettie Wiegman Fonds Zeist Goedgekeurd door het bestuur op te 31-mrt-16 Zeist Jaarrekening 2015 Pag. 2 van 11 INHOUDSOPGAVE 1 Bestuursverslag 4 1.1 Statutaire naam en doelstelling

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist

Jaarrekening Stichting Bettie Wiegman Fonds. Zeist Stichting Bettie Wiegman Fonds Zeist Goedgekeurd door het bestuur op te 28-mrt-18 Zeist INHOUDSOPGAVE 1 Bestuursverslag 4 1.1 Statutaire naam en doelstelling 4 1.2 Resultaat 4 1.3 Subsidies en uitvoering

Nadere informatie

Jaarrekening van Stichting Vrienden van Xenia Hospice, Leiden. Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort EM Leiden

Jaarrekening van Stichting Vrienden van Xenia Hospice, Leiden. Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort EM Leiden Jaarrekening 2017 van Stichting Vrienden van Xenia Hospice, Leiden Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort 4 2312 EM Leiden Vastgesteld en goedgekeurd d.d. 18 september 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns 2017 Wyns, 29 mei 2018 Inhoudsopgave Informatie over de Stichting 2 Financiële positie 3 Resultaatbestemming 3 Fiscale positie 3 Resultatenrekening

Nadere informatie

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren 1. Naam van de instelling. De Stichting Vrienden Rondom het Witte Kerkje is op 11-2-1985 opgericht. 2. RSIN / Fiscaal nummer. Het fiscaal nummer is 8167-87-256 3. Postadres. Het postadres is: p/a Mevr.

Nadere informatie

STICHTING KLOEK JAARVERSLAG

STICHTING KLOEK JAARVERSLAG STICHTING KLOEK JAARVERSLAG 2014 Inhoudsopgave Blz. Inhoud 2 Bestuursverslag 3 Balans 6 Staat van baten en lasten 7 Toelichting op balans 8 Toelichting op baten en lasten 10 Bestuursverslag Algemeen Stichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

Financiële verantwoording

Financiële verantwoording Financiële verantwoording Stichting "Rijnlandse Molenstichting" Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Verklaring van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten 2014 5

Nadere informatie

Steunfonds. Jaarverslag en Jaarrekening 2016

Steunfonds. Jaarverslag en Jaarrekening 2016 Steunfonds Jaarverslag en Jaarrekening 2016 Conform artikel 9 uit de stichtingsstatuten. Mei 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarverslag 2016 p. 2 1.1 Doelstelling en werkwijze 1.2 Bestuur, toezichthouders en medewerkers

Nadere informatie

Bestuursverslag 2014

Bestuursverslag 2014 Bestuursverslag 2014 Bestuursverslag In het verslagjaar werd rekening gehouden met een sluitende begroting. Bij het sluiten van het boekjaar blijkt een voordelig exploitatieresultaat van 28,148. Dit bedrag

Nadere informatie

0,12 m. 0,65 m. 2,24 m. 0,24 m. 0,24 m. 3,75 m. 0,06 m. 0,36 m. 4,25 m. 1,5 m. 1 m.

0,12 m. 0,65 m. 2,24 m. 0,24 m. 0,24 m. 3,75 m. 0,06 m. 0,36 m. 4,25 m. 1,5 m. 1 m. 2.5 Instellingen op het gebied van onderwijs, wetenschap en cultuur 2.5.1 Onderwijs 262 Vereniging tot oprichting en instandhouding van twee bewaarscholen te Zierikzee (1798) 1839-1920 263 Stichting Studiefonds

Nadere informatie

HET FINANCIEEL VERSLAG. van. Stichting J.W. Racer Huis Marktstraat 15 Oldenzaal

HET FINANCIEEL VERSLAG. van. Stichting J.W. Racer Huis Marktstraat 15 Oldenzaal HET FINANCIEEL VERSLAG 2018 van Marktstraat 15 Oldenzaal KvK 41028201 INHOUDSOPGAVE pagina Bestuursverslag 3 - Doel van de stichting 3 - Samenstelling van het bestuur 3 - Resultaat 3 Jaarrekening 1 Balans

Nadere informatie

Stichting Behoud Zuiderzeebotter MK 63. Jaarrekening 2018

Stichting Behoud Zuiderzeebotter MK 63. Jaarrekening 2018 Stichting Behoud Zuiderzeebotter MK 63 Jaarrekening 2018 Hoorn, 21 maart 2018 1. Inleiding 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij met genoegen onze jaarrekening 2018. Het is een jaar Waar nodig worden de

Nadere informatie

Stichting Fonds Aankoop en. Onderhoud Molens (FAOM)

Stichting Fonds Aankoop en. Onderhoud Molens (FAOM) Stichting Fonds Aankoop en Onderhoud Molens (FAOM) Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Bestuursverslag 3 Balans per 31 december 5 Staat van baten en lasten 6 Toelichting 7 jaarrekening 2012.docx 2 Bestuursverslag

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 JAARREKENING 2014 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2014 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West Jaarverslaggeving 2014 Stichting Steun Thuis in West Inhoudsopgave Bladzij Onderwerp 1 Bestuursverslag 2 Vaststelling van het jaarverslag 3 Balans 4 Rekening van baten en lasten 5 Kasstroomoverzicht 6

Nadere informatie

Stichting Steunfonds KansPlus gevestigd te Houten

Stichting Steunfonds KansPlus gevestigd te Houten gevestigd te Houten Rapport inzake de Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Opdracht 2 1.2 Algemeen 3 1.3 Resultaten 4 1.4 Financiële positie 5 2. Jaarrekening 2.1 Balans per

Nadere informatie

Stichting "Rijnlandse Molenstichting"

Stichting Rijnlandse Molenstichting Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Verklaring van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat van baten en lasten 2013 5 Algemene toelichting 6 Er is door Horlings Accountants en Belastingadviseurs

Nadere informatie

STICHTING MARIA DUYST VAN VOORHOUT JAARVERSLAG 2017

STICHTING MARIA DUYST VAN VOORHOUT JAARVERSLAG 2017 STICHTING MARIA DUYST VAN VOORHOUT JAARVERSLAG 2017 Bestuursverslag Achtergrond van de stichting De stichting is opgericht in 1988 en heeft ten doel de instandhouding en de bescherming van monumenten,

Nadere informatie

Stichting Diaconessenhuis/Mariastichting tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis

Stichting Diaconessenhuis/Mariastichting tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis Jaarverslag 2013 tot steun aan het Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis 2 Inhoudsopgave: Bestuursverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Resultatenrekening

Nadere informatie

Publicatie Jaarrekening 2014 SGG. Stichting Gezondheidszorg Gilze

Publicatie Jaarrekening 2014 SGG. Stichting Gezondheidszorg Gilze Publicatie Jaarrekening 2014 SGG Stichting Gezondheidszorg Gilze Pagina 2 van 6 Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Bladzijde BALANS EN RESULTATENREKENING PER 31 DECEMBER 2013 3 TOELICHTING OP DE RESULTATENREKENING

Nadere informatie

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2018

STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE. Koesteeg BA Ommen JAARREKENING 2018 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Koesteeg 6 7731 BA Ommen JAARREKENING 2018 STICHTING JAN EN MINIE DE WILDE Bladzijde 2 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag van het bestuur bladzijde 4 Jaarstukken - Balans bladzijde

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 Van de Steunstichting. STEUNSTICHTING v/d OOGVERENIGING Postbus 2344 3500 GH Utrecht.

JAARVERSLAG 2013 Van de Steunstichting. STEUNSTICHTING v/d OOGVERENIGING Postbus 2344 3500 GH Utrecht. JAARVERSLAG 2013 Van de Steunstichting. STEUNSTICHTING v/d OOGVERENIGING Postbus 2344 3500 GH Utrecht. Inhoudsopgave Inleiding Bestuur Werkwijze, beleid bestuur Subsidie Nawoord. INLEIDING Op het moment

Nadere informatie

Xior Group NL B.V. te Antwerpen

Xior Group NL B.V. te Antwerpen Xior Group NL B.V. te Antwerpen Publicatierapport over de periode 1 oktober 2015 tot en met 10 december 2015 Opmerking: De vennootschap is per 11 december 2015 verdwenen als gevolg van een fusie met Xior

Nadere informatie

JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018

JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018 Statutair gevestigd te JAARVERSLAG en JAARREKENING 2018 JAARVERSLAG BESTUUR Het boekjaar 2018 sluit met een negatief resultaat van 23.263 (2017: positief resultaat 66.099).Tegenover baten van 100.385 stond

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS

JAARREKENING 2015 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS JAARREKENING 2015 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS, INHOUD ALGEMEEN 3 pagina JAARVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichting Grondslagen

Nadere informatie

Financiële jaarstukken 2018

Financiële jaarstukken 2018 Financiële jaarstukken 2018 Stichting Fonds Cupertino Katholiek centrum voor levensbeschouwing en ethiek in de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap te Utrecht datum 19 juni 2019 kenmerk 19-476/SR

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS

JAARREKENING 2016 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS JAARREKENING 2016 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS, INHOUD ALGEMEEN 3 pagina JAARVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 5 Staat van baten en lasten over 2016 6 Toelichting Grondslagen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING CALLINGER ERFGOED CALLANTSOOG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 blad 1/14 INHOUD blad nr. Algemeen/samenstelling bestuur 2 t/m 3 Balans 2012 4 t/m 5 Winst- en verliesrekening 2012 6 t/m 7 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Stad Rotterdam anno Jaarverslag 2013

Stichting Stad Rotterdam anno Jaarverslag 2013 Stichting Stad Rotterdam anno 1720 Jaarverslag 2013 Barendrecht, 04 juli 2014 BESTUURSVERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2013 ALGEMEEN De stichting Stad Rotterdam anno 1720 is opgericht op 26 juni 2006 en per die

Nadere informatie

Stichting tot exploitatie en instandhouding van Diefsteeg 10-12 te Leiden. Stichting tot exploitatie en instandhouding van Diefsteeg 10-12 te Leiden

Stichting tot exploitatie en instandhouding van Diefsteeg 10-12 te Leiden. Stichting tot exploitatie en instandhouding van Diefsteeg 10-12 te Leiden Stichting tot exploitatie en instandhouding van Diefsteeg 10-12 te Leiden JAARREKENING 2011 1 INHOUD Blz. Jaarverslag 2011 Bestuursverslag 3 Jaarrekening 2011 Grondslagen voor de financiële verslaglegging

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS

JAARREKENING 2017 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS JAARREKENING 2017 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS, INHOUD ALGEMEEN 3 pagina JAARVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2017 5 Staat van baten en lasten over 2017 6 Toelichting Grondslagen

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2017 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 4 FUNCTIONELE EXPLOITATIEREKENING 2017 5 ALGEMENE TOELICHTING EN GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE

Nadere informatie

Publicatie Jaarrekening 2018 SGG. Stichting Gezondheidszorg Gilze

Publicatie Jaarrekening 2018 SGG. Stichting Gezondheidszorg Gilze Publicatie Jaarrekening 2018 SGG Stichting Gezondheidszorg Gilze Pagina 2 van 6 Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE Bladzijde BALANS EN RESULTATENREKENING PER 31 DECEMBER 2017 3 TOELICHTING OP DE RESULTATENREKENING

Nadere informatie

Jaarrekening van Stichting Vrienden van Xenia Hospice, Leiden. Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort EM Leiden

Jaarrekening van Stichting Vrienden van Xenia Hospice, Leiden. Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort EM Leiden Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Xenia Hospice, Leiden Statutaire vestigingsplaats: Leiden Adres: Kloosterpoort 4 2312 EM Leiden Vastgesteld en goedgekeurd d.d. 30 maart 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 december 2013 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum Accountantsrapport 2013 18 februari 2015 27274471 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Samenstellingsverklaring 5 Jaarstukken 2013 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN HET CULTUREEL ERFGOED T PANNEKOEKENHUISJE IN HET BLOEMENDAALSE BOS BLOEMENDAAL

STICHTING VRIENDEN VAN HET CULTUREEL ERFGOED T PANNEKOEKENHUISJE IN HET BLOEMENDAALSE BOS BLOEMENDAAL STICHTING VRIENDEN VAN HET CULTUREEL ERFGOED T PANNEKOEKENHUISJE IN HET BLOEMENDAALSE BOS BLOEMENDAAL 2 0 1 7 INHOUDSOPGAVE Rapport 3 Opdracht 4 Algemeen 4 Bestuur 5 Fiscale positie 5 Jaarrekening 6 Balans

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Hospice Dignitas

Stichting Vrienden van Hospice Dignitas Rapportage t.b.v. Stichting Vrienden van Hospice Dignitas Wilhelminalaan 4 1623 MA HOORN over het boekjaar 2013 INHOUDSOPGAVE Rapport Bladzijde Algemeen 3 Samenstellingsverklaring 4 Resultaten 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Helpman te Groningen. Jaarrekening 2014

Stichting Helpman te Groningen. Jaarrekening 2014 Stichting Helpman te Groningen Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE I ALGEMEEN I.1 Naam en vestigingsplaats 1 I.2 Samenstelling van het bestuur 1 I.3 Vaststelling van de jaarrekening 2014 1 II EXPLOITATIE 2014

Nadere informatie

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015 1 Financieel Verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur, s-hertogenbosch Tesselschadestraat 20 5216 JW, 's-hertogenbosch Kamer van Koophandel inschrijving: RSIN nummer: 823155419 (Bron KvK)

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 / 2013

Jaarrekening 2012 / 2013 Balans per 31 augustus 2013 Activa in 31-8-2012 Beleggingen Aandelen in beleggingsfondsen 26.810 33.160 Obligaties 40.000 39.120 Lening Stichting HGO Fonds 50.000 50.000 Spaarrekening 5.750 24.230 122.560

Nadere informatie

Vorderingen Overige vorderingen Liquide middelen

Vorderingen Overige vorderingen Liquide middelen JAARREKENING 2016 BALANS PER 31 DECEMBER (na resultaatbestemming) (in duizenden euro s) 31 december 2016 31 december 2015 Activa Financiële vaste activa Converteerbare preferente en extra te verkrijgen

Nadere informatie

AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN. Jaarverslag 2011 25 april 2012

AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN. Jaarverslag 2011 25 april 2012 AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN Jaarverslag 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Algemeen 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 5 5 Directieverslag 6 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013 Stichting Oekraine Projecten Jaarverslag 2013 Zwolle, 23 mei 2014 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Algemene informatie 2 Activiteiten en resultaat 2012 3 Verwachtingen en plannen voor 2014 3 Afsluiting

Nadere informatie

Stichting Behoud GAS!Fabriek

Stichting Behoud GAS!Fabriek Stichting Behoud GAS!Fabriek Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Bestuursverslag Algemene informatie 2 Visie, missie en doelstelling 2 Beleid en strategie 2 Activiteiten 2 Financiën 3 Vooruitblik 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Oogziekenhuis prof. dr. H.J. Flieringa. Statutair gevestigd te Rotterdam

Jaarrekening Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Oogziekenhuis prof. dr. H.J. Flieringa. Statutair gevestigd te Rotterdam Jaarrekening 2015 Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Oogziekenhuis prof. dr. H.J. Flieringa Statutair gevestigd te Rotterdam 1 JAARRAPPORT 2015 INHOUDSOPGAVE Algemene gegevens Bestuursverslag 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Fonds SZA/CIZ gevestigd te Amstelveen

Stichting Fonds SZA/CIZ gevestigd te Amstelveen Stichting Fonds SZA/CIZ gevestigd te Amstelveen Rapport inzake de jaarrekening 2012 INHOUD Samenstelling bestuur 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

STICHTING WARNSVELDSE MONUMENTEN

STICHTING WARNSVELDSE MONUMENTEN Het bestuur van de Stichting Warnsveldse Monumenten heeft het genoegen u hierbij het rapport van de jaarrekening over 2012 aan te bieden. Dit document bevat: pagina Balans per 31-12-2012 1 Exploitatierekening

Nadere informatie

RAPPORT. inzake: JAARREKENING van: Stichting Restauratiefonds Kasteel Amerongen Drostestraat 20 Amerongen

RAPPORT. inzake: JAARREKENING van: Stichting Restauratiefonds Kasteel Amerongen Drostestraat 20 Amerongen RAPPORT inzake: JAARREKENING 2015 van: Stichting Restauratiefonds Kasteel Amerongen Drostestraat 20 Amerongen Amerongen, 3 november 2016 INHOUDSOPGAVE Blz. RAPPORT 1. Algemeen 3 JAARREKENING 1. Balans

Nadere informatie

STICHTING BEWAARDER MEEWIND FONDS(EN) Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2012

STICHTING BEWAARDER MEEWIND FONDS(EN) Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2012 STICHTING BEWAARDER MEEWIND FONDS(EN), Nederland JAARREKENING 2012 Claude Debussylaan 24 1082 MD Kamer van Koophandel Inschrijvingsnummer: 53340922 Inhoudsopgave Page Bestuursverslag 3 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING BEWAARDER TITANS FUND. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2012

STICHTING BEWAARDER TITANS FUND. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2012 STICHTING BEWAARDER TITANS FUND, Nederland JAARREKENING 2012 Claude Debussylaan 24 1082 MD Kamer van Koophandel Inschrijvingsnummer: 34333826 Inhoudsopgave Page Bestuursverslag 3 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Stad Rotterdam anno 1720. Jaarverslag 2014

Stichting Stad Rotterdam anno 1720. Jaarverslag 2014 Stichting Stad Rotterdam anno 1720 Jaarverslag 2014 Barendrecht, 10 april 2015 BESTUURSVERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2014 ALGEMEEN De stichting Stad Rotterdam anno 1720 is opgericht op 26 juni 2006 en per

Nadere informatie

Jaarrekening Jaarrekening Stichting Restauratie Sint-Elisabethkerk Grave Hoofdwagt EW Grave

Jaarrekening Jaarrekening Stichting Restauratie Sint-Elisabethkerk Grave Hoofdwagt EW Grave Jaarrekening 216 Jaarrekening 217 Stichting Restauratie Sint-Elisabethkerk Grave Hoofdwagt 1 5361 EW Grave Pagina 2 217 Jaarrekening Stichting Restauratie Sint-Elisabethkerk Grave Hoofdwagt 1 5361 EW Grave

Nadere informatie

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013

Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013 Trustee VermogensParaplu B.V. Amsterdam, Nederland JAARREKENING 2013 ADRES: Amstelplein 1 Rembrandttoren 30 etage 1096 HA Amsterdam Kamer van Koophandel Inschrijvingsnummer: 34237112 Inhoudsopgave Bestuursverslag

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU

JAARREKENING 2016 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU JAARREKENING 2016 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU Amsterdam Inhoudsopgave behorende bij het jaarrapport 2016 van Stichting Bijzondere Leerstoelen VU (voorheen: Stichting Vrije Universiteitsfonds) gevestigd

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN

Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN INHOUD 1 BESTUURSVERSLAG 2 FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 2012 2.1 Balans per 31 december 2012 2.2 Staat van baten en lasten over 2012 2.3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2016

Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen. Financieel verslag 2016 Stichting Westerwolds Monumentenfonds te Assen Financieel verslag 2016 Inhoud Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 Algemene grondslagen voor de jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2012 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2011 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Toelichting op de balans en staat van baten en

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2014 22 mei 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 22 mei 2015 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht

Nadere informatie

CONCEPT JAARREKENING 2015 KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN

CONCEPT JAARREKENING 2015 KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN CONCEPT JAARREKENING 2015 KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN Middelburg, 13 juli 2016 TOELICHTING OP DE BALANS ACTIVA 1. Materiële vaste activa 31-12-2015 31-12-2014 Onroerende zaken 0,45

Nadere informatie

Stichting Hospice Barendrecht. Financieel Verslag /15

Stichting Hospice Barendrecht. Financieel Verslag /15 Stichting Hospice Financieel Verslag 2014-1/15 Stichting Hospice Inhoud Blad Financieel Rapport 3 Jaarverslag van het bestuur 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Vaststelling van de jaarrekening 6 Jaarstukken

Nadere informatie

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren 1. Naam van de instelling. De Stichting Vrienden Rondom het Witte Kerkje is op 11-2-1985 opgericht. 2. RSIN / Fiscaal nummer. Het fiscaal nummer is 8167-87-256 3. Postadres. Het postadres is: p/a Mevr.

Nadere informatie

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4.

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Onderwerp Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Samenvatting De aankoop en restauratie van de langgevelboerderij is een belangrijk onderdeel van het deelproject "Versterking

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING OPEN DUINEN

JAARVERSLAG STICHTING OPEN DUINEN JAARVERSLAG STICHTING OPEN DUINEN 2017 Stichting Open Duinen pagina 1 pagina Inhoudsopgave 1 Jaarrekening 2017 1 Algemeen 2 2 Balans per 31 december 2017 3 3 Exploitatierekening 2017 4 4 Toelichting 5

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Hospice Dignitas

Stichting Vrienden van Hospice Dignitas Rapportage t.b.v. Stichting Vrienden van Hospice Dignitas Wilhelminalaan 4 1623 MA HOORN over het boekjaar 2015 INHOUDSOPGAVE Rapport Bladzijde Algemeen 3 Samenstellingsverklaring 4 Resultaten 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU

JAARREKENING 2017 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU JAARREKENING 2017 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU Amsterdam Inhoudsopgave behorende bij het jaarrapport 2017 van Stichting Bijzondere Leerstoelen VU (voorheen: Stichting Vrije Universiteitsfonds) gevestigd

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Stichting Buitenplaats Villa Sanoer. Jaarverslag 2017

Stichting Buitenplaats Villa Sanoer. Jaarverslag 2017 Stichting Buitenplaats Villa Sanoer Jaarverslag 2017 - 2 - VERSLAG VAN HET BESTUUR OVER HET BOEKJAAR 2017 Hierbij doen wij u het verslag toekomen over het afgelopen boekjaar, alsmede onze visie op de ontwikkelingen

Nadere informatie

Stichting Het Van Iterson Ziekenhuis Gouda

Stichting Het Van Iterson Ziekenhuis Gouda BESTUURSVERSLAG 2012 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 INHOUD BESTUURSVERSLAG BESTUURSVERSLAG 2012 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 JAARREKENING 2012 BALANS PER 31 DECEMBER STAAT VAN BATEN EN LASTEN TOELICHTINGEN

Nadere informatie

Stichting Fokus. Jaarrekening 2016

Stichting Fokus. Jaarrekening 2016 Stichting Fokus Jaarrekening 2016 Mei 2017 Postbus 6124 9702 HC Groningen Tel. (050) 521 72 00 Fax (050) 521 72 09 2 Inhoud Financiële jaarrekening 2016 Stichting Fokus 1. Balans per 31 december 2016 4

Nadere informatie

Stichting Inspire2liveMusic

Stichting Inspire2liveMusic Stichting Inspire2liveMusic te Hendrik Ido Ambacht Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Jaarstukken 2012 Stichting Inspire2liveMusic 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 5 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG

STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2013 STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE Blz. FINANCIEEL VERSLAG

Nadere informatie

Stichting de Zaaier. gevestigd te. Epe

Stichting de Zaaier. gevestigd te. Epe Stichting de Zaaier gevestigd te Epe Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina JAARREKENING Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem. Jaarrekening 2012

Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem. Jaarrekening 2012 Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem Jaarrekening 2012 Heemstede, 27 maart 2013 Herm. J. Schoenmaker, penningmeester Deze jaarrekening heeft 7 pagina s Balans per 31 december

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo. A Bargeman

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo. A Bargeman RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo In het Financieel verslag Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania 2017 en het Jaarverslag Stichting

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG. van. Vereniging Fries Scheepvaart Museum. Stichting Monumenten Kleinzand

FINANCIEEL JAARVERSLAG. van. Vereniging Fries Scheepvaart Museum. Stichting Monumenten Kleinzand FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 van Vereniging Fries Scheepvaart Museum en Stichting Monumenten Kleinzand BALANS PER 31-12-2013 VERENIGING FRIES SCHEEPVAART MUSEUM EN STICHTING MONUMENTEN KLEINZAND Activa

Nadere informatie

STICHTING MARIA DUYST VAN VOORHOUT JAARVERSLAG 2016

STICHTING MARIA DUYST VAN VOORHOUT JAARVERSLAG 2016 STICHTING MARIA DUYST VAN VOORHOUT JAARVERSLAG 2016 Bestuursverslag Achtergrond van de stichting De stichting is opgericht in 1988 en heeft ten doel de instandhouding en de bescherming van monumenten,

Nadere informatie

Stichting Amsterdams Universiteitsfonds gevestigd te Amsterdam. Rapport inzake de jaarrekening 2016

Stichting Amsterdams Universiteitsfonds gevestigd te Amsterdam. Rapport inzake de jaarrekening 2016 Stichting Amsterdams Universiteitsfonds gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de jaarrekening INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1 Bestuursverslag 2 JAARREKENING 2 Balans per 31 december 1 3 Staat van baten

Nadere informatie

STICHTING BLINDENHULP

STICHTING BLINDENHULP STICHTING BLINDENHULP JAARVERSLAG 2014 Doelstelling van de stichting De stichting stelt zich krachtens haar statuten ten doel: a. het verlenen van hulp aan visueel gehandicapten, ongeacht gezindte of leeftijd;

Nadere informatie

Open Monumentendag Schouwen-Duiveland

Open Monumentendag Schouwen-Duiveland Open Monumentendag Schouwen-Duiveland De meeste monumenten zijn zaterdag 13 september tussen 10.00 en 17.00 uur geopend en gratis te bezichtigen. Afwijkende openingstijden, eventuele entreegelden en rolstoeltoegankelijkheid

Nadere informatie

KONINKLIJKE VERENIGING VOOR FACULTATIEVE CREMATIE VERSLAG VAN DE SECRETARIS

KONINKLIJKE VERENIGING VOOR FACULTATIEVE CREMATIE VERSLAG VAN DE SECRETARIS VERSLAG VAN DE SECRETARIS KONINKLIJKE VERENIGING VOOR FACULTATIEVE CREMATIE De Koninklijke Facultatieve (de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie) heeft ook dit jaar nader invulling gegeven

Nadere informatie