C1D Ontwerp verslag Twan van Beusekom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "C1D Ontwerp verslag Twan van Beusekom"

Transcriptie

1 C1D Ontwerp verslag Twan van Beusekom

2 2.1 Conceptbeschrijving Basisidee: Het basisidee is om een overzichtelijke website te maken waar studenten informatie kunnen vinden over vrijwilligerswerk / stage in het buitenland. Bij deze website hoort een blog of mogelijkheid voor mensen om hun verhalen / feedback te delen met mede studenten. Door alle informatie kort en bondig neer te zetten wil ik studenten overhalen om het hele verhaal te lezen, studenten zijn snel geneigd de tekst te scannen maar door de teksten kort en bondig te houden met een optie om meer informatie te lezen kun je de studenten snel de informatie bieden waar ze naar opzoek zijn. Doel: Meer bezoekers voor het Bureau zonder een cent op zak. Het achterliggende doel is studenten met een zeker en veilig gevoel op reis sturen maar dat kan alleen als het Bureau zonder een cent op zak de aandacht en de bezoekers aantallen krijgt. Inhoud: Ik vind het belangrijk dat afbeeldingen de ruimte krijgen om een verhaal te vertellen, ik heb er dan ook voorgekozen om een grote afbeelding te tonen met daaronder een grote zoekbalk waar mensen direct getriggerd worden om iets in te vullen. In de schetsen hierbij gevoegd is te zien hoe ik het voor me zie en hoe ik het graag zou maken tot een uiteindelijke site. Vorm: De indeling is te zien op de afbeeldingen die zijn bijgevoegd en op de mockup s. Fotografie moet voorzich spreken, geen plastic of emotieloze foto s maar echte foto s van echte mensen met echte verhalen erachter.

3

4 2.2 Inspiratie Om beeldmateriaal te vinden dat past bij het idee dat ik voor ogen heb ben ik opzoek gegaan naar een passende term. De term waar ik naar opzoek was moest rust uit stralen, het moest een afbeelding zijn waar je even de tijd voorneemt om er naar te kijken en het door te laten dringen dat je daar zelf ook naar toe kan gaan. Het woord passend bij mijn idee is: Idyllisch, het betekend landelijk, vreedzaam, droomachtig het zijn afbeeldingen die een land vanuit de kern laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto van de nederlandse molens in de ochtend zon. Deze foto s ben ik gaan zoeken en staan ook op mijn pinterest bord, dit pinterest bord zal gedurende het hele proces blijven groeien en bestaat uit een breed aantal foto s die iets totaal verschillends uitbeelden of uitstralen maar op de een of andere manier wel de kern van mijn concept raken.

5 2.3 Scenario Begin van de dag: Het is half 7 als de wekker van joop gaat, een uurtje later zit hij in de trein met school als eindbestemming. Het is een lange project dag en de dag loopt niet zoals hij wil. Twee groepsgenoten komen niet opdagen en zijn werk belt over een spoedgeval met het interne netwerk waar hij afgelopen zaterdag onderhoud aan heeft uitgevoerd, ook dat nog.. Na het oplossen van het probleem op zijn werk en de drukke project dag is joop om half 7 weer thuis beland, zijn moeder helpt hem nog herinneren dat als hij naar het buitenland wil voor stage hij toch echt eens wat moet gaan uitzoeken, hij zucht even en denkt oja helemaal vergeten ga ik straks gelijk doen. S avonds: Eenmaal uitgegeten en klaar met het opruimen legt ie zijn tas naast ze bed en start ie zijn pc op. Even de laatste feeds bekijken en even op dumpert wat filmpjes kijken en dan toch echt even wat over stage zoeken. Hij typt in op google gericht stage engeland, hij ziet de site van Bureau zonder een cent op zak. Hij heeft geen zin om lang te zoeken naar informatie en het valt hem op dat er een grote zoek balk op de website staat: Waar wil je heen? Hij typt in Engeland en ziet een aantal steden verschijnen. Hij had nog niet na gedacht over een specifieke stad waar hij heen wil maar London lijkt hem wel wat, hij spreekt de taal en hij heeft al aardig wat ervaring in bedrijven door klussen die hij buiten school om heeft gedaan. Hij klikt op London en er verschijnen een aantal blokken met foto s over reisverhalen en een tekst over London, al snel afgeleid klikt scrollt hij verder. Hij denkt allemaal leuk en aardig maar hoeveel kost dit geintje, hij ziet een link belangrijke informatie staan en klikt erop. Resultaat: Hij komt gelijk op een pagina met informatie over verzekeringen, de stad en de kosten. Mooi denkt hij en noteert het een en ander op een papiertje. Tevreden bookmarked hij de website en loopt naar beneden om het aan zijn moeder te laten zien.

6 2.4 Testen scenario Vragen na aanleiding van scenario: 1. Wat als joop niets intypt maar alleen kort de tekst doorleest? 2. Snapt joop wat jij wil overbrengen met de layout of mist er informatie? 3. Is de header foto wat joop zoekt of is dit een afknapper? 4. Joop heeft zelf geen twitter en facebook maar hoe kan hij toch snel in contact komen? 5. Wat als joop naar een stad wil die er niet bij staat? Aanpassingen ontwerp na aanleiding vragen: Na aanleiding van bovenstaande vragen heb ik de wireframes er opnieuw bijgepakt, ik ben gaan kijken hoe ik het nog persoonlijker voor de gebruiker kan maken. Punt 1: Ik heb de zoek balk in de header verwerkt, deze lopen nu mooi in elkaar over waardoor het voor de gebruiker duidelijk word dat dit de snelste manier is om bij de gewenste informatie te komen. Punt 2: Ik heb twitter niet meer in een zijbalk verwerkt maar onderaan de content pagina in een footer, bij deze footer staan ook een X aantal links naar andere pagina s waar de gebruiker direct de gewenste informatie kan vinden. Punt 3: De header foto zal gaan rouleren tussen een aantal landen zodat de gebruiker terwijl hij of zij de homepagina tekst leest al gelijk een aantal indrukken krijgt van wat het bureau heeft te bieden. Punt 4: Doormiddel van een klein, kort maar krachtig contact formulier in de footer is het voor mensen zonder twitter/facebook ook mogelijk om snel in contact te komen met het bureau. Punt 5: Ik ga de landen categoriseren in wereld delen, de verdeling word dan steden in landen en landen in wereld delen op deze manier kan ik een aantal alternatieve steden of landen laten zien aan een gebruiker als zijn of haar zoek opdracht er niet bij staat.

7 2.5 Cardsorting

8 2.7 Flowchart / wireframes Home Voorpagina, Begin pagina, Homepage etc. Het begin van de website moet duidelijk zijn voor de gebruiker, ik heb ingezet op een grote afbeelding. De afbeelding is de lokker hier hou je de aandacht van de gebruiker / bezoeker, twitter aan de linker kant en een tekst met een groot invoer veld in het midden. Het invoerveld is het hart van de homepage en vanuit hier kan de gebruiker zich navigeren door de hele website, hierstaat standaard ingevoerd: Waar wil je heen? Responsive / Mobiel Voor mobiel heb ik gekozen voor een facebook style menu dat open klapt en weer dicht klapt, op deze manier hou je de website overzichtelijk zonder te veel linkjes onder elkaar te plaatsen.

9 Vervolg pagina, 1e klik Nadat de gebruiker één keer heeft geklikt zal deze op een pagina uit komen die er zo uit ziet, in dit geval gaan we we ervanuit dat de gebruiker in het invoer veld op de homepage London heeft ingevuld. Vervolg pagina De vier blokken zijn allemaal links naar reisverhalen / blogs. Dit kunnen zowel filmpjes als gewone afbeeldingen zijn, bij een mouseover komt er een tekst te voorschijn met de onderwerp regel van dit reisverhaal. Boven de blokken staat een breadcrumb pad, dit houd bij welke pagina s je hebt doorlopen om op deze pagina te komen: Europa > Engeland > London. Door op een van deze te klikken kun je dus ook weer terug navigeren. Responsive / Mobiel De blokken vertalen zich ook mooi naar een mobiele layout die wel vaker word gebruikt, bijv. windows 8. Indien de gebruiker naar beneden scrollt zal deze de tekst uit het tekst vak zien met helemaal onderaan nog wat linkjes naar reisverhalen enz. Onderaan het tekst vak staan links naar nuttige informatie, interessante plekken van de stad of het land dat je hebt aangeklikt en de reisverhalen.

10 Blog pagina Een van de eisen van de website is het integreren van een blog, op deze pagina is te zien hoe dit zich vertaald in een ontwerp. Blog pagina Ook hier weer grote blokken, dit springt kwa ontwerp mooi er uit en geeft gelijk een persoonlijke look and feel mee aan de pagina. Op de achtergrond van het blok zie je een sfeer foto van het land of de stad waarover het reisverhaal gaat met hieroverheen een profielfoto indien aanwezig. Als de gebruiker zijn muis beweegt over de foto zal er een kleine tekst tevoorschijn komen met hierin de onderwerp regel van het blog en de eerste 2-3 regels. Onder de blokken komt een tekst te staan over hoe de gebruiker zelf kan gaan bloggen en rechts van deze tekst staan handige links / FAQ. Responsive / Mobiel Het meest bekeken blok kan door een vinger beweging naar links of naar rechts worden verschoven in een ander reis verhaal. Door naar beneden te scrollen komt de gebruiker bij de tekst met hier een uitleg over hoe de gebruiker zelf kan bloggen op de website.

11 Flowchart Hierboven is mijn flow chart te zien. Evenwijdig aan de homepagina staat het blog, omdat het blog buiten de website valt en ook bereikbaar is zonder op de homepagina te komen heb ik deze ernaast uitgetekend. Vanaf de homepagina is het mogelijk om naar de informatie pagina te gaan, de wereld kaart of de contact pagina. Op de homepagina is ook de zoekfunctie aanwezig, vanaf deze zoekfunctie is het mogelijk om direct naar een stad of land te gaan. Vanaf een stad of land is het mogelijk om verder te klikken naar meer informatie of naar een reisverhaal. Vanaf de blog pagina is het mogelijk om in te loggen, de meest bekeken verhalen te zien / lezen of zelf zoeken naar een blog. Vanaf de pagina meest bekeken blogs is het ook mogelijk om naar de pagina alle blogs te gaan, hier komen de blogs op overzichtelijke manier onderelkaar te staan.

12 2.8 Ontwerp uitingen Homepagina

13 Vervolgpagina

14 Blog overzicht

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A Digitale Media Handleiding Tool Judith Koedam 0838338 DBKV 1A Inhoudsopgave Inleiding Het maken van de site (stappenplan) Stroomschema Beschrijving website Lay out Website Inleiding Voor de opdracht van

Nadere informatie

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 MILLEDONI.NL OP MOBIEL Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 Inhoud Inleiding... 1 Mentale model bij vraag 1 (behavioural)... 2 Mentale model bij vraag 2

Nadere informatie

Redesign RTL XL Gemist

Redesign RTL XL Gemist In dit document zijn de funnels, designpatterns, mentale modellen en het ontwerp van de redesign van RTL XL Gemist te vinden. Redesign RTL XL Gemist DFI Models & Processes Miranda Endhoven Inhoudsopgave

Nadere informatie

Voorstel website Uiterlijke kenmerken Inhoud Home

Voorstel website Uiterlijke kenmerken Inhoud Home Voorstel website Uiterlijke kenmerken - De site moet een aantrekkelijk, moderne uitstraling hebben met een duidelijke koppeling naar PvdA. (misschien in de vorm van een roos). - De site moet overzichtelijk

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen Stap 1: WordPress installeren Ik ga hier alleen in op de eenvoudige (automatische) manier. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan moet je wel wat technische kennis hebben. en ik wil het eenvoudig houden.

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Inhoudsopgave. 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep. 3 Opbouw van het programma. 4 De bediening van het programma

Docentenhandleiding. Inhoudsopgave. 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep. 3 Opbouw van het programma. 4 De bediening van het programma Inhoudsopgave 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep 3 Opbouw van het programma 4 De bediening van het programma 5 De vaardigheden per hoofdstuk 6 Oefenvormen 7 Tips voor de docent 8 Instructiebladen

Nadere informatie

Scenario s. Beroepsproducten

Scenario s. Beroepsproducten Scenario s. Beroepsproducten van Isabelle Smith Student: Isabelle Smith Studentnummer: 1606205 Specialisatie: UXD Cursusnaam: NDD 2 Periode: E Curcuscode: JDE-PUXD2.3V-15 Docent: Heleen Blokland Scenario

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

myshop De homepage van Bouwshopper aanpassen deel 1

myshop De homepage van Bouwshopper aanpassen deel 1 De homepage van Bouwshopper aanpassen deel 1 Wat leer je in dit hoofdstuk: - Waaruit het Pagina dashboard bestaat - Hoe je de onderdelen van de header aanpast Inleiding De homepage is de meest belangrijke

Nadere informatie

Ontwerptechnieken. MyTV

Ontwerptechnieken. MyTV Ontwerptechnieken MyTV Naam: Mike Wolffgramm Student: 500608754 Klas: V1CMD06 Vak: Ontwerptechnieken ( Herkansing ) Docent: Sonja Rouwhorst Datum: 17 januari 2012 Inhoudsopgave: - Inleiding pag. 3 - Sitemap

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden.

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar Theme Store in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden. Inhoud: 1. Installatie 2. FAQ 3. Thema instellingen 4. Meer hulp nodig? 1.Installatie: Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13 (xfce)

Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Als u eenmaal bent opgestart via een cd/dvd of een USB stick, dan heeft u het volgende scherm voor u. U kunt nu op uw gemak Linux Mint verkennen en start gerust een

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 1 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD DESIGN DOCUMENT CRIA VSD Travellu Design Document Dennis de Kruijf 506404 CRIA LA FEB Datum: 02-04 - 2015 inhoudsopgave INLEIDING inhoudsopgave 2 INLEIDING 3 home page 4 destinations 5 experiences 6 plan

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum

Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum Functioneel Ontwerp Klant Project Datum Website April 2013 digital4u.nl effectief op internet 2 Inhoudsopgave 3 4 6 7 8 10 11 13 14 16 18 19 21 22 Introductie Functioneel Ontwerp Homepagina Header, Sidebar

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl 1: Log in (5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl Klik op de homepage op LOG IN (links onder). Je komt dan op de Log in pagina: Hier vul je in: 1. jouw persoonlijk gebruikersnaam 2. je

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

Beknopte Handleiding Website HC Tilburg

Beknopte Handleiding Website HC Tilburg Beknopte Handleiding Website HC Tilburg Datum : Oktober 2011 Inhoud De hoofdpagina...3 Afgeschermd gedeelte van de site (alleen leden)...4 Mijn HC Tilburg...4 Hockey...4 De hoofdpagina De hoofdpagina van

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

Digitaal planbord Handleiding beheer

Digitaal planbord Handleiding beheer Digitaal planbord Handleiding beheer Inhoudsopgave Rollen en hun mogelijkheden...3 Medewerker...3 Beheerder...3 Uitleg van de mogelijkheden... 5 Activiteiten inzien... 5 Activiteit aanmaken...6 verwijderen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

DDMA Social Maturity Test Schermen

DDMA Social Maturity Test Schermen DDMA Social Maturity Test Schermen Inleiding Zoals DDMA zou hebben aangegeven, gaat het om een test voor de social media marketeers hoe zij hun social media beleid naar een hoger niveau kunnen tillen.

Nadere informatie

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer Windows 10 W014 Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer In dit document kunt U lezen hoe U een Pincode ( 4 cijfers ) kunt invoeren in Windows 10 als een

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item

Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan. Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Briefing Website Gedaan: Logo Communicatie middel(en) Inrichtingsplan Nog te doen: - Website - Balie - Promotie item Website > vormgeving Website > techniek Wat maak je? Je maakt een website voor restaurant

Nadere informatie

Wireframe #1 PTA Home

Wireframe #1 PTA Home Wireframe #1 PTA Home 1. Dit is de header van de PTA applicatie onder de tekst Personal Travel Assistant zie je waar je je bevindt aan de hand van nog een tekst (home / stationsoverzicht / ontspanning)

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

Usability Testrapport

Usability Testrapport Usability Testrapport Datum: 13-06-2016 Locatie: Tilburg Leeftijd 18-25 4 26-39 40-59 Totaal: 4 Geslacht Vrouw 1 Man 3 Totaal: 4 Testscript We laten de potentiële doelgroep een test afnemen met onze campagne

Nadere informatie

myshop Skin en logo aanpassen

myshop Skin en logo aanpassen Skin en logo aanpassen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je een skin kan wijzigen - Hoe je de kleuren van een skin aanpast - Hoe je het logo aanpast - Hoe je het logo laat linken naar je homepage Inleiding

Nadere informatie

R E S P O N S I V E Documentatie 1

R E S P O N S I V E Documentatie 1 R E S P O N S I V E Documentatie 1 Inleiding Theme Delta Responsive: speciaal ontwikkeld voor uw lifestyle webshop! Het Delta Responsive Theme is speciaal ontwikkeld voor lifestyle webshops. Een strakke

Nadere informatie

Software Design Document

Software Design Document Software Design Document PEN: Paper Exchange Network Software Engineering groep 1 (se1-1415) Academiejaar 2014-2015 Jens Nevens - Sander Lenaerts - Nassim Versbraegen Jo De Neve - Jasper Bevernage Versie

Nadere informatie

Designbijlage. Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor

Designbijlage. Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor Ontwerp van de structuur en user interface van de website voor Een initiatief om studenten, bedrijfsleven en hoger onderwijs in Twente te verbinden Designbijlage Bachelor eindopdracht Industrieel Ontwerpen

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Handleiding, hoe dien je een idee in. 1 Maak een account aan Om een idee in te kunnen dienen moet je eerst aan account aanmaken. Hoe dat werkt zie je in de instructievideo. Deze

Nadere informatie

De online winkel is te bereiken via www.vbh24.nl en via een link op de site www.vbh-nl.com.

De online winkel is te bereiken via www.vbh24.nl en via een link op de site www.vbh-nl.com. Handleiding VB24 In deze handleiding staat de uitleg van alle functies van VBH24. Om deze handleiding voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken vindt u hieronder een inhoudsopgave. Inloggen... 2 Navigatiemenu....

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1 1 Inleiding Om de Webshop goed te kunnen beheren is het noodzakelijk dat u kennis heeft van een aantal componenten. Door alle handelingen die nodig zijn te beschrijven wordt u in staat gesteld het beheer

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

eerste hulp bij het schrijven

eerste hulp bij het schrijven eerste hulp bij het schrijven van EEN Nieuwsbrief Om anderen op de hoogte te houden van het laatste nieuws binnen een bedrijf kan een nieuwsbrief goed van pas komen, hierdoor betrek je klanten of partners

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats Stap 1: Mindmap design Informatie Architectuur Wat is design volgens Marktplaats Wat is design volgens Judith Stap 2: Onze bevindingen. Informatie Architectuur Analyse van www.marktplaats.nl Design heeft

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een

Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een Screen Design Naam: Maarten van Domburg Studentnummer: 0864421 Klas: CMD2A Docent: Bart Nederveen Opdracht: Screen Design Opdracht 2 Vodafone Interface Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in

Nadere informatie

De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 1

De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 1 De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 1 Wat leer je in dit hoofdstuk: - Waaruit het Pagina dashboard bestaat - Hoe je de onderdelen van de header aanpast Inleiding De homepage is de meest belangrijke

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014

1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014 1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014 Inhoud Voordelen... 1 Overzicht... 2 Release Versie... 3 Nieuw... 4 Nieuw Tablet/Groot scherm weergave... 4 Ontwerp de Tablet/Groot Scherm Layout... 4 Site eigenaar

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Navigatie

Functioneel ontwerp. Navigatie Functioneel ontwerp Het functioneel ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Navigatie 2. Lijst van alle pagina s 3. Paginaontwerp 4. Formulierontwerp 5. Grafisch ontwerp Navigatie Navigatie wordt

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Indien je ook nieuwsberichtjes of een blog wil gebruiken, dan moet je ook nog een 2 de pagina maken, waarop je die berichten laat verschijnen.

Indien je ook nieuwsberichtjes of een blog wil gebruiken, dan moet je ook nog een 2 de pagina maken, waarop je die berichten laat verschijnen. WordPress dag 3 De home page aanpassen Bepalen wat er op de homepagina komt Standaard: dynamische content Kan ook een willekeurige andere pagina zijn Standaard krijg je in WordPRess een dynmische blog-achtige

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding Facultaire website Expression Engine

Handleiding Facultaire website Expression Engine Handleiding Facultaire website Expression Engine Inhoud 1. Opbouw 2. Inloggen 3. Home 4. Publish 5. Publish Form full item 6. Uitleg velden Publish Form Full item 7. Publish Form Half Page 8. Uitleg velden

Nadere informatie

Aanvullen en wijzigen van uw Profiel

Aanvullen en wijzigen van uw Profiel Aanvullen en wijzigen van uw Profiel Uw onderneming wordt op de Hofpas-website gepresenteerd middels een profiel. In deze handleiding wordt beschreven op welke manier u uw profiel kunt aanvullen en wijzigen.

Nadere informatie

Wireframes. Nadia Groenewald

Wireframes. Nadia Groenewald Wireframes Nadia Groenewald HOMEPAGE Logo Navigatie Notes: Hier komt het logo te staan, dit is ook een link naar de homepage Hier komt de navigatie te staan met als onderdelen: Home, Info, Work, HKU en

Nadere informatie

Bloggen op de website van House of Respect

Bloggen op de website van House of Respect BRO=MAN vormgeving Juni 2015 Wij hebben voor de bezoekers van de website een korte toelichting gemaakt hoe een blogbericht te maken en op de website te plaatsen. Nadat u ingelogd bent ziet u aan de rechterzijde

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10

Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10 Windows 10 W013 Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10 In dit document kunt U lezen hoe U een nieuw wachtwoord kunt instellen in Windows 10 of een bestaand wachtwoord kunt wijzigen. Nieuw in

Nadere informatie

Wireframes Monk en de verdwenen kleuren

Wireframes Monk en de verdwenen kleuren Wireframes Monk en de verdwenen kleuren 1. In het eerste scherm kan er gekozen worden tussen leerling en docent. Welkom - Titel test 1 Leerling Docent 2. Om bij te houden welke leerling aan het spelen

Nadere informatie

U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion.

U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Documentatie 1 Inleiding U wilt een webshop die klaar is voor de toekomst? Maak het u zelf gemakkelijk; installeer NU Theme Fusion. Het Fusion theme is een conversie verhogend Full Responsive webshop theme

Nadere informatie

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Ga naar jouw eigen website, Dit is jouwvoornaam+achternaam.graafschapcollege-handel.nl Dit ziet er dan als volgt uit (uiteraard dan met jouw naam): www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies

Inhoud. Installatie. Functies Inhoud Installatie Functies Instellingen Achtergrond Blokken, knoppen Korting Footer Header, left column Main navigation Modules Price categories, Producten Text Contact 3 4 5 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Instructies en richtlijnen voor het beheren/wijzigen/aanvullen van bedrijfsgegevens via het ledendashboard

Instructies en richtlijnen voor het beheren/wijzigen/aanvullen van bedrijfsgegevens via het ledendashboard Instructies en richtlijnen voor het beheren/wijzigen/aanvullen van bedrijfsgegevens via het ledendashboard Voor alle onderdelen van het bovenstaande dashboard geldt dat het beheerscherm zich opent wanneer

Nadere informatie

De Voedselmachine. Gemaakt door: Alles over de darmen, een onderschat orgaan

De Voedselmachine. Gemaakt door: Alles over de darmen, een onderschat orgaan De Voedselmachine Alles over de darmen, een onderschat orgaan Gemaakt door: 11040785 Luna de Veer 10983783 Mikail Çoban 10778934 Bozana Miletic 11058900 Kennet Botan Facilitator De gekozen opdracht is

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

Invul instructie Online-People uren registratie

Invul instructie Online-People uren registratie Invul instructie Online-People uren registratie Na ingelogd te zijn en op het tabblad urenbriefjes te hebben geklikt zie je het volgende scherm. Als je op het pijltje achter plaatsing klikt kun je het

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus The Facebook pagina van NKBV 50 Plus https://www.facebook.com/nkbv50plus/ Waarom hebben we een Facebook pagina voor NKBV 50 Plus? Een Facebook pagina is een extra manier om onze sectie onder de aandacht

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Werkmans en Social Media

Werkmans en Social Media Werkmans en Social Media Handleiding aanmelden social media, 2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Aanmelden LinkedIn... 3 Aanmelden Twitter... 7 Aanmelden Facebook... 9 1 VOORWOORD Voor u ligt de handleiding

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Homepagina - Logo en favicon plaatsen

Homepagina - Logo en favicon plaatsen Homepagina - Logo en favicon plaatsen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je een logo kunt plaatsen - Hoe je een favicon kunt plaatsen - Hoe je tekst kunt aanpassen in de tabbladen van je browser Inleiding

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Discover. Een korte handleiding met nuttige informatie om met REACH-IT te beginnen en snel een overzicht van het systeem te krijgen

Discover. Een korte handleiding met nuttige informatie om met REACH-IT te beginnen en snel een overzicht van het systeem te krijgen Discover Een korte handleiding met nuttige informatie om met REACH-IT te beginnen en snel een overzicht van het systeem te krijgen U vindt allerlei informatie via de startpagina van REACH-IT Startpagina

Nadere informatie