BUREAU STEDELIJKE PLANNING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BUREAU STEDELIJKE PLANNING"

Transcriptie

1 SILODAM 1E 1013 AL Multi Vastgoed BV t.a.v. de heer R. H. (Rogier) Hendriks Postbus AW Amsterdam, 4 oktober 2012 Betreft: Gouda Zuidelijk Stationsgebied-herijking effecten supermarkt Geachte heer Hendriks, Multi Vastgoed heeft de herontwikkelingsplannen voor het Zuidelijke Stationsgebied ingrijpend moeten aanpassen, deels als gevolg van de veranderde marktomstandigheden, deels als gevolg van het feit dat de voor het plan noodzakelijke noordelijke ontsluiting van de parkeergarage in het plan niet mogelijk bleek. Onderdeel van het oorspronkelijke plan was een supermarkt van m² winkelvloeroppervlak (wvo). Ten behoeve van deze supermarkt is (op verzoek van de gemeenteraad) door Bureau Stedelijke Planning een distributieplanologisch onderzoek verricht. Dit onderzoek toonde aan dat de supermarkt geen ontwrichtende werking heeft op de bestaande supermarktstructuur en dat een aanzienlijk deel van de omzet gegenereerd zal worden door koopkracht uit een wijd verzorgingsgebied binnen Gouda en de regio. Ook toonde het onderzoek aan dat deze supermarkt geen overwegend negatief effect heeft op de doorstroming van bezoekers naar winkelstraten elders in de binnenstad. Omdat de planopzet nu gewijzigd is, en de supermarkt ook in de gewijzigde opzet onderdeel uitmaakt van het plan, heeft u ons gevraagd of dit gegeven consequenties heeft voor de conclusies uit het genoemde onderzoek.

2 pagina 2 In deze brief zullen wij onze expert visie geven op deze kwestie. Wij doen dit door allereerst de conclusies uit het in 2011 uitgevoerde onderzoek te formuleren, inclusief de motivatie die daarbij hoorde. Vervolgens beschrijven wij beknopt de gewijzigde planopzet en analyseren wij wat dit voor consequenties heeft voor de functie die het plan beoogt te vervullen in de Goudse binnenstad. Op basis daarvan wordt ook de functie van de beoogde supermarkt herijkt. Tot slot vindt met die kennis ook een herijking van de effecten van de supermarkt plaats. Conclusies onderzoek 2011 Het masterplan dat in april 2011 werd vastgesteld omvatte ca m² winkelvloeroppervlak (wvo), commerciële functies, horeca, appartementen en een parkeergarage. In het in 2011 verrichte onderzoek is gesteld dat de supermarkt in het project Zuidelijke Stationsomgeving een drieledige functie zou gaan vervullen in de supermarktstructuur van Gouda. De supermarkt zou vanwege de ligging in het centrumproject een overwegend deel van de omzet moeten halen als afgeleide bestedingen van centrumbezoekers die primair met een recreatief bezoekmotief de binnenstad van Gouda bezoeken. Deze bezoekers komend deels uit Gouda, deels ook vanuit omliggende gemeenten die logischerwijs voor het winkelen georiënteerd zijn op de binnenstad van Gouda. Ook zullen (trein)reizigers, zoals mensen die in Gouda werken, dagelijkse boodschappen meenemen uit deze supermarkt. Daarnaast zal de supermarkt een functie gaan vervullen voor de bewoners van de binnenstad en de wijk ten noorden van de binnenstad. Deze zullen de supermarkt te voet of per fiets bezoeken, en dat ten dele doen in combinatie met andere (dagelijkse en doelgerichte) aankopen. De conclusie in 2011 was dat de supermarkt in het centrumproject distributief goed te motiveren is. Allereerst kent Gouda in vergelijking met referentiegemeenten nog steeds een onderbezetting als het gaat om supermarkten. Deze achterstand is door recente ontwikkelingen al voor een deel ingelopen, maar zal pas na realisering van de harde planvoorraad op een gemiddeld niveau terechtkomen. Ook kent Gouda in de huidige situatie met één kleine supermarkt een zeer beperkt aanbod van supermarkten in de binnenstad. Hier zijn de verschillen met de referentiegemeenten nog veel groter. De realisering van zowel de supermarkt in de Jan Verswollezone als die in het project Zuidelijk Stationsgebied brengt het supermarktaanbod in het centrum zowel kwantitatief als kwalitatief meer in lijn met het aanbod in de referentiesteden.

3 pagina 3 Door de combinatie van maatvoering (met m² wvo niet onderscheidend aan de supermarktalternatieven in de wijk) en de specifieke projectuitgangspunten (parkeergarage, betaald parkeren) zou de supermarkt geen voorkeursoptie zijn voor solitair en doelgericht bezoek uit de rest van de gemeente en de regio. Veel meer zou de supermarkt fungeren als sluitstuk van een dagje recreatief winkelen in de binnenstad. In dat opzicht zou het effect van de supermarkt eerder positief van aard zijn, voor zowel het project als voor de binnenstad als geheel, dan negatief. De aanwezigheid van een supermarkt in het project zou namelijk ook in belangrijke mate bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de bronpunt-functie van het project en de bijbehorende parkeergarage. In ruimtelijk opzicht vervult de supermarkt een goede functie in een deel van het plangebied dat door de ligging tegenover de kerk meer afhankelijk is van winkels die doelgericht bezocht worden. Uit eerdere studies van Bureau Stedelijke Planning en de ervaringsgegevens bij vergelijkbare projecten is vast te stellen dat slechts een klein deel van de omzetclaim van een dergelijke supermarkt is te traceren als het verlies van bestaande supermarkten. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het totale verzorgingsgebied van de nieuwe supermarkt als gevolg van de situering in een recreatief winkelgebied met groot verzorgingsbereik zeer groot is, maar dat er geen sprake is van een stevige marktpositie in elk van de deelgebieden. De supermarkt wordt immers laagfrequent bezocht, en overwegend vanuit een ondergeschikt motief. Dit betekent: relatief veel klanten, betrekkelijk weinig klantentrouw en een relatief lage besteding per transactie. De algehele conclusie van het onderzoek was dat de nieuwe supermarkt in het te herontwikkelen stationsgebied past in het streven van de gemeente naar een evenwichtige spreiding van supermarkten over de buurten en de wijken van de stad, en dat de nieuwe supermarkt gegeven de relatief bescheiden maatvoering en de functie (groot verzorgingsbereik, ondergeschikt aan recreatieve bezoekmotief) geen ontwrichtende werking zal hebben op de supermarktstructuur in de stad. Voorts was er de verwachting dat de nieuwe supermarkt in het te herontwikkelen stationsgebied geen solitaire trekkracht zal hebben en/of de doorstroming van bezoekers naar winkelstraten in de binnenstad zal belemmeren. Vestiging van de supermarkt in het Zuidelijk Stationsgebied heeft ruimtelijke en economische voordelen die het project ten goede komen, zoals het bevorderen van de sociale veiligheid en het genereren van aanloop gedurende de stille uren van de dag en de week.

4 pagina 4 Het nieuwe plan Het nieuwe plan is opgeknipt in twee fasen en omvat de realisering van ca m 2 bvo aan commerciële voorzieningen in fase 1 en van m 2 bvo in fase 2. Onderdeel van die eerste fase is een supermarkt van m 2 wvo (ca m 2 bvo). Fase 1 betreft de realisering van een tweetal blokken aan de noordzijde van de Vredebest, waarbij het meest noordwestelijke blok (direct bij het NS-station) in de plannen een supermarkt en aanvullende winkels huisvest op de begane grond, mogelijk aangevuld met (een) winkel(s) op verdieping. In het tweede blok, in de punt tussen de Vredebest en de Spoorstraat, is er de mogelijkheid om ca m 2 bvo aan commerciële voorzieningen te huisvesten, gelijk verdeeld over maaiveld en de 1 e verdieping. Mogelijk dat de eerste fase van het plan gecompleteerd wordt door de herontwikkeling van de begane grond van het kantoorgebouw van Goudse verzekeringen, waardoor hier ca. 900 m 2 bvo kan worden gerealiseerd in combinatie met een fietsenstalling. In de tweede fase van het plan zal rond de kerk in een tweetal gebouwen in totaal ca m 2 bvo aan commerciële ruimte worden gerealiseerd. Anders dan in de oorspronkelijke planvorming (dat in volume aan detailhandelsmeters meer dan twee keer zo groot was), zal het Zuidelijk Stationsgebied geen integraal onderdeel uitmaken van de binnenstad. Wel heeft de ontwikkeling een sterke relatie met de binnenstad. Dat heeft te maken met: De functie als bronpunt van binnenstadsbezoek. Voor velen vormt dit gebied door de aanwezigheid van treinstation, busstation (aan de andere zijde van het spoor) en fietsenstallingen de entree van de binnenstad. Deze functie wordt versterkt door de realisering van de parkeergarage met 250 parkeerplaatsen als onderdeel van het plan. Verbonden aan de functie van bronpunt heeft het zuidelijk stationsgebied ook een eigen, autonome commerciële functie. Deze houdt verband met het feit dat dit een geschikte ontwikkeling is voor publieksfuncties (waaronder winkels) die aanvullend zijn op wat de binnenstad te bieden heeft. Dit betekent winkels die qua maatvoering en te dragen huurlasten geen locatie kunnen verwerven in de binnenstad, maar die wel van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de attractie van de Goudse binnenstad. Veelal gaat het om winkels die doelgericht bezocht worden. Met deze invulling zal er sprake zijn van een invulling die aanvullend is op de signatuur van de binnenstad, maar die tegelijkertijd versterkend is voor het bezoek aan de binnenstad. Ook in de nieuwe opzet en schaal maakt de Zuidelijke

5 pagina 5 Stationsomgeving in ruimtelijk-functionele zin onderdeel uit van de binnenstad van Gouda. Wel zal door de aangepaste planopzet de ontwikkeling geen verlengstuk zijn van de winkelrouting door de binnenstad. Met andere woorden: consumenten die elders in de binnenstad zijn aangekomen, zullen voor typisch binnenstedelijk winkelen (recreatief winkelen) niet en masse doorlopen naar het Zuidelijk Stationsgebied. Die doorloop geldt alleen voor winkels die doelgericht bezocht worden. Consequenties nieuwe planvorming voor (effecten) supermarkt In het nieuwe plan zal de supermarkt een substantiëler aandeel hebben in het totale areaal aan commerciële ontwikkeling dan aanvankelijk werd aangenomen. Waar in het masterplan de supermarkt minder dan 10% van de detailhandelsmeters in beslag nam, is dat aandeel in de nu actuele planvorming zo n 25% (in fase 1), respectievelijk 20% (met inbegrip van fase 2). Dit gegeven alleen zegt niet veel over de mogelijke effecten die de nieuwe supermarkt heeft op a) de bestaande supermarktstructuur en b) de doorstroming richting binnenstad. Om te beoordelen of er sprake is van consequenties hierop door de aangepaste planopzet is zicht nodig op de beoogde functie van de supermarkt in de nieuwe planopzet. Centraal daarbij staat de vraag of die anders is dan in een plan dat niet alleen groter was, maar ook meer integraal onderdeel vormde van de recreatieve functie van de Goudse binnenstad. Ook in de nieuwe planopzet zal de supermarkt een meervoudige functie vervullen. Enerzijds vervult de supermarkt een dagelijkse functie voor de bewoners van de binnenstad en de wijk ten noorden van de binnenstad. Ten tweede vervult de supermarkt een functie voor mensen die verspreid over de gemeente en de regio wonen, en die primair naar de Goudse binnenstad komen om te winkelen, en daarbij als afgeleid motief ook de supermarkt bezoeken. Tot slot vervult de supermarkt ook een functie voor mensen die met een ander primair bezoekmotief dan winkelen (bijvoorbeeld werken of studeren) de Goudse binnenstad bezoeken en veelal per trein arriveren en de stad weer verlaten. Deze drieledige functie van de supermarkt (wijkverzorgend, gemaksfunctie ten behoeve van passanten en als afgeleide van recreatief winkelen) blijft ook in het nieuwe plan overeind staan. Ook in het nieuwe plan zal de supermarkt niet doelgericht en solitair worden bezocht door klanten uit Gouda en wijde omtrek, voor het doen van bulkboodschappen. Voor die functie zijn andere supermarkten in Gouda veel meer geschikt. Alternatieven zijn supermarkten die groter zijn (en meer assortimentskeuze bieden),

6 pagina 6 die eenvoudiger per auto zijn aan te rijden, en waar het parkeren gratis is. Toch zal ook in het nieuwe plan het grootste deel van de omzet een bovenwijkse herkomst hebben. Immers: in de binnenstad van Gouda is het recreatieve bezoekmotief leidend, en zal de supermarkt vooral bezocht worden als onderdeel van een recreatieve winkeltrip door inwoners van heel Gouda en (vooral) de regio. Anders dan in het oude plan is in de aangepaste planopzet de ontwikkeling geen verlengstuk van de winkelrouting door de binnenstad. Dit betekent dat de supermarkt primair voor de bezoekers die de Zuidelijke Stationsomgeving als bronpunt gebruiken een functie kan vervullen in combinatie met (en ondergeschikt aan) het recreatieve bezoekmotief. Daarnaast kan de supermarkt een aanvullende, ondergeschikte functie vervullen voor consumenten die de niet-dagelijkse winkels in het stationsgebied doelgericht zullen bezoeken. De aantrekkelijkheid van de supermarkt voor recreatieve binnenstadsbezoekers die elders hun auto hebben geparkeerd is in de nieuwe planopzet minder groot dan in de oude plannen. Dit betekent ceteris paribus dat de omzetmogelijkheden van de supermarkt in de nieuwe planopzet mogelijk lager liggen dan in de oude plannen. Dit heeft ook consequenties voor de omzeteffecten. Die zullen zeker niet groter zijn dan in de oorspronkelijke plannen. Veel waarschijnlijker is het dat die kleiner zijn, voor rekening van het feit dat de omzetperspectieven voor een dergelijke supermarkt beperkt lager zijn. Ook in de nieuwe planopzet wordt de supermarkt laagfrequent bezocht, en overwegend vanuit een ondergeschikt motief. Dit betekent: relatief veel klanten, betrekkelijk weinig klantentrouw en een relatief lage besteding per transactie. Populair gezegd: dit soort supermarkten haalt over een groot gebied (Gouda en de regio) overal een beetje omzet vandaan. Voor elk van deze supermarkten zal het omzeteffect zeer beperkt en vaak nauwelijks merkbaar zijn. Van het wegvallen van toekomstperspectief is gelet op het huidige functioneren van deze supermarkten en het beperkte effect door deze toevoeging geen enkele sprake. Voor de supermarkten die met de nieuwe supermarkt concurreren in de aanvullende functie van de supermarkt, de buurt- en wijkverzorgende functie, verandert er helemaal niets ten opzichte van de oorspronkelijke planopzet. In deze functie concurreert de supermarkt in meer directe zin met het gevestigde

7 pagina 7 supermarktaanbod. Hier is weliswaar sprake van een merkbaar effect, maar het is niet de verwachting dat als gevolg van de komst van de nieuwe supermarkt er niet langer perspectief is voor deze supermarkten. De nieuwe planopzet heeft ook nauwelijks effecten op de doorstroming als het gaat om de supermarkt. Vanwege de relatief beperkte omvang van de supermarkt (1.500 m² wvo), ook in vergelijking met de alternatieven in de wijken en de regio, en vanwege het feit dat de alternatieven goed bereikbaar zijn en gratis parkeren kennen, zal de supermarkt in onze optiek niet primair en solitair worden aangereden door bewoners uit de rest van Gouda en de omliggende gemeenten. Veel meer zal de supermarkt fungeren als sluitstuk van een dagje recreatief winkelen in de binnenstad, in de nieuwe planopzet vooral voor hen die het Zuidelijk Stationsgebied als bronpunt gebruiken (parkeergarage of trein- en busstation). In dat opzicht zal het effect van de supermarkt eerder positief zijn, voor zowel het project als voor de binnenstad als geheel, dan negatief. De aanwezigheid van een supermarkt in het project zal namelijk ook in belangrijke mate bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de bronpunt-functie van het project en de bijbehorende parkeergarage. Bovendien is een supermarkt in het project een waardevolle toevoeging omdat het loop genereert in de eerste, luwere dagen van de week en de eerste, luwere uren van de dag. Resumerend Wij zien in de aangepaste planopzet geen enkele reden om aan te nemen dat de effecten van de supermarkt anders van aard zijn of ingrijpender dan in het oorspronkelijke plan. Wel zal er door de bescheidener omvang van het totale plan mogelijk sprake zijn van beperkt lagere omzetperspectieven voor de supermarkt. De meervoudige functie van de supermarkt blijft echter onaangeroerd. Dit betekent dat ook bij realisering van het nu voorliggende plan de supermarkt geen ontwrichtende werking heeft op de bestaande supermarktstructuur. Ook overeind blijft de conclusie dat de supermarkt in het aangepaste plan geen overwegend negatief effect heeft op de doorstroming van bezoekers naar winkelstraten elders in de binnenstad. Erop vertrouwende u met deze reactie van dienst te zijn. Met vriendelijke groet, Dr. Aart Jan van Duren Senior Consultant

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN 13 OKTOBER 2017 Status: Definitief Datum: 13 oktober 2017 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013

Nadere informatie

BUREAU STEDELIJKE PLANNING

BUREAU STEDELIJKE PLANNING BUREAU STEDELIJKE PLANNING SILODAM 1E 1013 AL AMSTERDAM 020-625 42 67 WWW.STEDPLAN.NL AMSTERDAM@STEDPLAN.NL Gouda-Zuidelijk Stationsgebied Effecten supermarkt Eindrapportage 30 september 2011 LID NIROV

Nadere informatie

Inhoudelijke reactie op rapport Detailhandels- en horecavisie Boxtel (BRO, 26 september 2014)

Inhoudelijke reactie op rapport Detailhandels- en horecavisie Boxtel (BRO, 26 september 2014) Inhoudelijke reactie op rapport Detailhandels- en horecavisie Boxtel (BRO, 26 september 2014) 10 december 2014 Memo Status: Memo Datum: 10 december 2014 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam

Nadere informatie

Den Haag-Spuikwartier nadere onderbouwing effectenmethodiek

Den Haag-Spuikwartier nadere onderbouwing effectenmethodiek Den Haag-Spuikwartier nadere onderbouwing effectenmethodiek 30 april 2015 Definitief Status: Definitief Datum: 30 april 2015 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013 AL Amsterdam

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Amersfoort. Euterpeplein. ruimtelijk-economisch onderzoek 04-07-2013 081530.17896.00

Amersfoort. Euterpeplein. ruimtelijk-economisch onderzoek 04-07-2013 081530.17896.00 Amersfoort Euterpeplein ruimtelijk-economisch onderzoek identificatie planstatus projectnummer: datum: 081530.17896.00 04-07-2013 projectleider: opdrachtgever: drs. G. Welten Hoorne Vastgoed R.008/04 gecertificeerd

Nadere informatie

Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt

Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt In deze bijlage is het afwegingskader opgenomen voor de locatiekeuze van de supermarkt in Geertruidenberg. De locaties Venestraat en Schonckplein zijn

Nadere informatie

Scheveningen DPO niet-dagelijkse sector

Scheveningen DPO niet-dagelijkse sector Scheveningen DPO niet-dagelijkse sector 7 augustus 2013 definitief Status: definitief Datum: 7 augustus 2013 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013 AL Amsterdam 020-625 42 67 www.stedplan.nl

Nadere informatie

Onderzoek naar de effecten van verkeersmaatregelen op de omzet van winkels; Onmogelijk? Sjoerd Stienstra

Onderzoek naar de effecten van verkeersmaatregelen op de omzet van winkels; Onmogelijk? Sjoerd Stienstra Onderzoek naar de effecten van verkeersmaatregelen op de omzet van winkels; Onmogelijk? Sjoerd Stienstra Onderwerpen Economische effecten zijn te meten Waardoor ontstaan economische effecten? Onderzoek

Nadere informatie

Perspectief Kerkelanden. 1 Inleiding. 2 Actuele situatie. 2.1 Actueel winkelaanbod Hilversum. Blauwhoed Vastgoed. Actueel DPO.

Perspectief Kerkelanden. 1 Inleiding. 2 Actuele situatie. 2.1 Actueel winkelaanbod Hilversum. Blauwhoed Vastgoed. Actueel DPO. Blauwhoed Vastgoed Perspectief Kerkelanden Actueel DPO Datum 28 juni 2006 BLH006/Sdg/0004 Kenmerk 1 Inleiding Voor Kerkelanden worden plannen ontwikkeld die voorzien in een renovatie en upgrading van dit

Nadere informatie

Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden

Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden PLAnUItLeG Het PLeIn Het centraal in Leiden-Noord gelegen winkelcentrum Kooiplein wordt uitgebreid tot ca. 7.000 m 2. Het nieuwe winkelcentrum Kooiplein

Nadere informatie

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven Zijdelwaard Uithoorn Winkelen Wonen Verblijven Uithoorn is een aantrekkelijke, landelijke woongemeente. Direct gelegen aan de Amstel en onderdeel van het Groene Hart, maar toch ook op een steenworpafstand

Nadere informatie

WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80

WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80 Geen bedreiging voor koopcentrum Winschoten Nieuw bloed voor de Winschoter bloedsomloop WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80 WINSCHOTER WERELDBAZAR Overdekte markt 550 units inpandig van 30, 40 en 50m2

Nadere informatie

Supermarkten in binnensteden: een must-have?

Supermarkten in binnensteden: een must-have? Supermarkten in binnensteden: een must-have? Aart Jan van Duren, Bureau Stedelijke Planning Expert-meeting Supermarkt en Ruimte Houten, 24 februari 2012 Supermarkten in binnensteden Koekoeksjong of Haarlemmerolie?

Nadere informatie

Gebiedskoers Detailhandel Hoek van Holland. Gemeente Rotterdam

Gebiedskoers Detailhandel Hoek van Holland. Gemeente Rotterdam Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in 4 2.1 Centrum 4 2.2 Verspreide bewinkeling 5 3 Koers detailhandelsstructuur

Nadere informatie

Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning. Eindrapport zienswijzen

Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning. Eindrapport zienswijzen 17 september 2014 Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning Eindrapport zienswijzen Gemeente Venray Postbus 500 5800 AM Venray Inhoud 1 Inleiding 6 2 Zienswijzen bestemmingsplan

Nadere informatie

5 MAART 2015 ACTUALISATIE DPO NIET- DAGELIJKSE SECTOR HEERENVEEN BROEKHUIS RIJS ADVISERING

5 MAART 2015 ACTUALISATIE DPO NIET- DAGELIJKSE SECTOR HEERENVEEN BROEKHUIS RIJS ADVISERING B i j l a g e 3 : A c t u a l i s a t i e D P O, m a a r t 2 0 1 5 5 MAART 2015 ACTUALISATIE DPO NIET- DAGELIJKSE SECTOR HEERENVEEN BROEKHUIS RIJS ADVISERING 1. Inleiding De gemeente Heerenveen is de afgelopen

Nadere informatie

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd

1 Inleiding. Parkeerbehoefte Badhoevedorp Centrum. Figuur 1.1: Locatie plangebied. Gemeente Haarlemmermeer. 16 april 2018 HMR380/Bkd Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Ruimtelijke toets Het initiatief wordt vervolgens ruimtelijk getoetst. Het gaat dan om de volgende zaken:

Ruimtelijke toets Het initiatief wordt vervolgens ruimtelijk getoetst. Het gaat dan om de volgende zaken: Beoordeling initiatieven supermarkten in Súdwest-Fryslân Er wil zich een supermarkt vestigen, verplaatsen of uitbreiden in een van de winkelkernen in Súdwest-Fryslân. Deze verzoeken worden allemaal op

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almelo, Galerij 4 t/m 8 + B m² BVO Winkel. ALMELO - GALERIJ 4 t/m 8 + B5

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almelo, Galerij 4 t/m 8 + B m² BVO Winkel. ALMELO - GALERIJ 4 t/m 8 + B5 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Almelo, Galerij 4 t/m 8 + B5 1.517 m² BVO Winkel 1 ALGEMEEN OBJECT Multifunctionele winkel / bedrijfsruimte verdeeld over begane grond + etages. Horeca is toegestaan

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

Distributieplanologisch onderzoek supermarkten Reuver

Distributieplanologisch onderzoek supermarkten Reuver Distributieplanologisch onderzoek supermarkten Reuver Opdrachtgever: Contactpersoon: Gemeente Beesel De heer T. van Loon Projectteam DTNP: De heer W. Frielink Projectnummer: 1145.0212 Datum: 21 juni 2012

Nadere informatie

Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst

Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst Inleiding De gemeente Veenendaal heeft een sterk kernwinkelgebied, vier buurtwinkelcentra en twee woonboulevards. Veenendaal wil de positie van de

Nadere informatie

Relatienummer: 243.061204 Zwolle, 12 november 2013

Relatienummer: 243.061204 Zwolle, 12 november 2013 VERTROUWELIJK Coltavast Enschede B.V. De heer R. Wagner Postbus 53186 1007 RD AMSTERDAM Relatienummer: 243.061204 Zwolle, 12 november 2013 Betreft: Enschede-Kalanderstraat Geachte heer Wagner, In de bestaande

Nadere informatie

CONCEPT advies. Onderwerp: Overwegingen bij toestaan verplaatsing Vomar naar bedrijventerrein (039700.17302.00)

CONCEPT advies. Onderwerp: Overwegingen bij toestaan verplaatsing Vomar naar bedrijventerrein (039700.17302.00) CONCEPT advies Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010-2018555 Fax: 010-4121039 E-mail: info@rboi.nl Onderwerp: Overwegingen bij toestaan verplaatsing Vomar naar bedrijventerrein (039700.17302.00)

Nadere informatie

De strijd om de harde A1

De strijd om de harde A1 De strijd om de harde A1 Ontwikkelingen in het A1-winkelgebied november 2014 www.dtz.nl Duidelijk. DTZ Zadelhoff De strijd om de harde A1 In de populairste winkelstraten in Nederland is een strijd gaande

Nadere informatie

Bijlage C: Adviesmemo DPO Beekstraatkwartier Weert

Bijlage C: Adviesmemo DPO Beekstraatkwartier Weert Bijlage C: Adviesmemo DPO Beekstraatkwartier Weert 13.321 // DPO Beekstraatkwartier Weert Hub Ploem 22 januari 2014 Bijlage C: Adviesmemo DPO Beekstraatkwartier Weert Bijlage C: Adviesmemo DPO Beekstraatkwartier

Nadere informatie

In de bijlagen leest u meer over de kanttekeningen die Detailhandel Nederland plaatst bij het onderzoek.

In de bijlagen leest u meer over de kanttekeningen die Detailhandel Nederland plaatst bij het onderzoek. Gemeente Heerlen T.a.v. de gemeenteraad Postbus 1 6400 AA Heerlen Heerlen, 21 november 2013 Betreft: aanpassing parkeertarieven Geachte leden van de Raad, Vanavond, 21 november zal in de raadsvergadering

Nadere informatie

Concept Wijchen. Wijchen Oostflank

Concept Wijchen. Wijchen Oostflank Concept Wijchen Wijchen Oostflank Concept Wijchen Wijchen Oostflank Opdrachtgever: VvE Centrum Wijchen afd. Zaken Projectnummer: 743.0308 Datum: 15 mei 2008 DROOGH TROMMELEN EN PARTNERS Voorstadslaan 254

Nadere informatie

www.raadhuispleindrachten.nl www.webscon.nl Deze brochure wordt u aangeboden door: 1 Demografische situatie a. Smallingerland heeft nu 55.516 inwoners. b. Drachten 45.000 inwoners; na Leeuwarden grootste

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Gouda, Kleiweg m² BVO begane grond + 54 m² etage Winkelruimte GOUDA - KLEIWEG 103

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Gouda, Kleiweg m² BVO begane grond + 54 m² etage Winkelruimte GOUDA - KLEIWEG 103 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Gouda, Kleiweg 103 94 m² BVO begane grond + 54 m² etage Winkelruimte 1 ALGEMEEN OBJECT Gelegen aan het begin van het centrum van Gouda ligt deze mooie, gerenoveerde

Nadere informatie

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO WELKOM IN HET NIEUWE HART VAN ALMELO! Sinds enige tijd werkt de stad Almelo aan een ambitieuze transformatie van de westelijke binnenstad. Met het doortrekken van het Overijssels

Nadere informatie

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 AH steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 Een plan B De plannen van Albert Heijn om in Boxmeer een nieuwe supermarkt te bouwen inclusief sportvoorzieningen lijken

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR GOUDA, KLEIWEG 91. Ca. 188 m² BVO begane grond m² BVO op etage Winkelruimte GOUDA - KLEIWEG 91

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR GOUDA, KLEIWEG 91. Ca. 188 m² BVO begane grond m² BVO op etage Winkelruimte GOUDA - KLEIWEG 91 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR GOUDA, KLEIWEG 91 Ca. 188 m² BVO begane grond + 128 m² BVO op etage Winkelruimte 1 ALGEMEEN ALGEMEEN OBJECT LOCATIE Het gehuurde betreft ca. 188 m² bvo begane grond,

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven

Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven 23 juni 2015 Managementsamenvatting Status: Managementsamenvatting Datum: 23 juni 2015 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam

Nadere informatie

Fashion OutleTT Assen

Fashion OutleTT Assen Fashion OutleTTAssen Fashion OutleTTAssen Fashion OutleTTAssen Fashion OutleTTAssen Meer dan 30 jaar ervaring met mode Nauwe banden met toonaangevende modemerken Veel ervaring met onroerend goedontwikkelingen

Nadere informatie

DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE

DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE Behorende bij raadsbesluit d.d. 21 juli 2016 Detailhandelsstructuurvisie Nederweert DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE Op basis van de constateringen en adviezen van BRO heeft het

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Groningen, Berkenlaan Ca. 97 m² BVO Winkel GRONINGEN - BERKENLAAN 2-43

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Groningen, Berkenlaan Ca. 97 m² BVO Winkel GRONINGEN - BERKENLAAN 2-43 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Groningen, Berkenlaan 2-43 Ca. 97 m² BVO Winkel 1 ALGEMEEN OBJECT Berkenlaan 2-43 betreft een uitstekend indeelbare winkelruimte van 97 m² BVO gelegen op de begane

Nadere informatie

MARKTRUIMTE EN EFFECTEN UITBREIDING DEKAMARKT ORDENPLEIN Stec Groep aan Dreef Beheer. Stec Groep B.V. Guido Scheerder Januari 2011

MARKTRUIMTE EN EFFECTEN UITBREIDING DEKAMARKT ORDENPLEIN Stec Groep aan Dreef Beheer. Stec Groep B.V. Guido Scheerder Januari 2011 MARKTRUIMTE EN EFFECTEN UITBREIDING DEKAMARKT ORDENPLEIN Stec Groep B.V. Guido Scheerder Januari 2011 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1 Uw situatie en vragen 1 1.2 Onze aanpak 1 1.3 Leeswijzer 1 2. ADVIES

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Gouda, Kleiweg m² BVO begane grond Winkelruimte GOUDA - KLEIWEG 95

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Gouda, Kleiweg m² BVO begane grond Winkelruimte GOUDA - KLEIWEG 95 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Gouda, Kleiweg 95 82 m² BVO begane grond Winkelruimte 1 ALGEMEEN ALGEMEEN OBJECT LOCATIE Gelegen aan het begin van het centrum van Gouda ligt deze mooie, gerenoveerde

Nadere informatie

Kwalitatieve onderbouwing parkeren Noordgebouw Utrecht

Kwalitatieve onderbouwing parkeren Noordgebouw Utrecht Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu?

Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Politiek overtuigd van komst Vomar Wat nu? Heemstede, 8 november 2016 KvK 51354349 bank NL51ABNA0422678015 Eikenlaan 37, 2101 WH Heemstede Standpunten Omwonenden: ` Acceptatie indien woongenot & veiligheid

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 42A. Ca m² BVO Winkelruimte UTRECHT - HAMMARSKJOLDHOF 42A

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 42A. Ca m² BVO Winkelruimte UTRECHT - HAMMARSKJOLDHOF 42A VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 42A Ca. 1.200 m² BVO Winkelruimte 1 ALGEMEEN OBJECT Deze grote ruimte betreft ca 1.200 m² BVO en is gelegen op de eerste etage van winkelcentrum

Nadere informatie

Herijking Masterplan, Fase II. concept 2 augustus 2011

Herijking Masterplan, Fase II. concept 2 augustus 2011 Herijking Masterplan, Fase II concept 2 augustus 2011 Inleiding Het masterplan Schieveste zoals het tot nu toe is uitgewerkt, is minder geschikt voor het huisvesten van kleinere volumes. Het starten van

Nadere informatie

Gebiedskoers Detailhandel Overschie. Gemeente Rotterdam

Gebiedskoers Detailhandel Overschie. Gemeente Rotterdam Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in 4 2.1 Burgemeester Baumannlaan 4 2.2 Abtsweg 4 2.3 Park Zestienhoven

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Lisse, Blokhuis m² BVO begane grond Winkelruimte LISSE - BLOKHUIS 57

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Lisse, Blokhuis m² BVO begane grond Winkelruimte LISSE - BLOKHUIS 57 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Lisse, Blokhuis 57 385 m² BVO begane grond Winkelruimte 1 ALGEMEEN ALGEMEEN OBJECT De aangeboden winkelruimte is gelegen op de begane grond met een attractieve entree

Nadere informatie

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Toelichting over de presentatie: Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Burgerronde 1 februari 2012, 18.00-19.00 uur Traianuskamer Doel: Toelichting: Informeren Presentatie Stedenbouwkundige

Nadere informatie

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS Verslag bijeenkomst 19 december 2016 2 Verslag bijeenkomst 19 december 2016 Impressie bijeenkomst De gemeente Amersfoort heeft afgelopen zomer, zoals aangegeven, het Masterplan

Nadere informatie

VERZONDEN 20SEP.2Ö13. Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg Postbus LH TILBURG

VERZONDEN 20SEP.2Ö13. Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg Postbus LH TILBURG Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg Postbus 90155 5000 LH TILBURG Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl wv/w.brabant.nl

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad (2011-42)

Mededeling van het college aan de gemeenteraad (2011-42) Onderwerp: Uitkomsten koopstromenonderzoek (consumentenonderzoek) binnenstad Portefeuillehouder: Steven Kroon Datum: 18 april 2011 Aanleiding voor de mededeling Doetinchem heeft de ambitie haar bovenregionale

Nadere informatie

Retailvisie Regio Alkmaar. Informatie collectieve raden regio Alkmaar. Woensdag 7 september 2016 Huib Lubbers Copyright RMC 1

Retailvisie Regio Alkmaar. Informatie collectieve raden regio Alkmaar. Woensdag 7 september 2016 Huib Lubbers Copyright RMC 1 Retailvisie Regio Alkmaar Informatie collectieve raden regio Alkmaar Woensdag 7 september 2016 Huib Lubbers 5-9-2016 Copyright RMC 1 Hoofdvraag onderzoek Hoe en waar winkelt de consument in 2025 en wat

Nadere informatie

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM De stedenbouwkundige uitwerking voor het centrumgebied bestaat uit een korte ruimtelijke en functionele analyse en een kaartbeeld met stedenbouwkundige uitgangspunten. Deze

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 In opdracht van de Stichting Plaswijckpark uitgevoerd door: 1. INLEIDING Het Plaswijckpark is een familiepark in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek

Nadere informatie

Nota van uitgangspunten Santrijngebied.

Nota van uitgangspunten Santrijngebied. Nota van uitgangspunten Santrijngebied. Inleiding. Al meer dan 10 jaar worden er plannen ontwikkeld voor de herontwikkeling van het Santrijngebied. Het Santrijngebied is globaal het gebied tussen Strijenstraat,

Nadere informatie

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax:

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax: Marktplein Epe TE HUUR: WINKELRUIMTE HARTJE CENTRUM EPE NOG SLECHTS TWEE UNITS BESCHIKBAAR ± 64 m² en ± 119 m² De Marktwand In het karakteristieke Epe, op de mooie en toeristische Veluwe, ontstaat een

Nadere informatie

Quickscan beoordeling inpassing discountsupermarkt Mook

Quickscan beoordeling inpassing discountsupermarkt Mook Quickscan beoordeling inpassing discountsupermarkt Mook datum: 1-12-2015 projectnummer: 1639.0915 Aanleiding Vorig jaar heeft de ontwikkelcombinatie Progres Real Estate B.V. en JAVO Vastgoed een plan gepresenteerd

Nadere informatie

Zuidlaren. Toelichting op distributieve berekeningen. Broekhuis Rijs Advisering. Juli Broekhuis Rijs Advisering

Zuidlaren. Toelichting op distributieve berekeningen. Broekhuis Rijs Advisering. Juli Broekhuis Rijs Advisering Zuidlaren Toelichting op distributieve berekeningen Juli 2013 Hieronder geven we in chronologische volgorde een overzicht van hoe de verschillende uitkomsten tot stand komen en zijn gekomen, en welke aannames

Nadere informatie

Quick scan haalbaarheid en effecten discountsupermarkt Mook

Quick scan haalbaarheid en effecten discountsupermarkt Mook Quick scan haalbaarheid en effecten discountsupermarkt Mook datum: 2-2-2015 projectnummer: 1515.1114 Aanleiding Eerder dit jaar heeft de ontwikkelcombinatie Progres Real Estate B.V. & JAVO Vastgoed een

Nadere informatie

Detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 15 juli 2015

Detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 15 juli 2015 Detailhandelsvisie centrum Nederweert Stefan van Aarle 15 juli 2015 Het verschaffen van inzicht op welke haalbare wijze Nederweerteen sterk en bestendig vitaal centrum gericht op de toekomst kan realiseren,

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. ALMELO, WAAGPLEIN 2 + 2a. 385 m² BVO Winkel. ALMELO - WAAGPLEIN 2 + 2a

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. ALMELO, WAAGPLEIN 2 + 2a. 385 m² BVO Winkel. ALMELO - WAAGPLEIN 2 + 2a VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR ALMELO, WAAGPLEIN 2 + 2a 385 m² BVO Winkel 1 ALGEMEEN OBJECT Mooie winkelruimte te huur in het nieuwe Centrumplan van Almelo. De winkel is ruim 385 m² bvo begane

Nadere informatie

memo Toetsing ontwikkeling Land van Matena aan ladder voor duurzame verstedelijking

memo Toetsing ontwikkeling Land van Matena aan ladder voor duurzame verstedelijking memo Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010-2018555 Fax: 010-4121039 E-mail: info@rho.nl Aan: T.a.v.: Onderwerp: Gemeente Papendrecht Mevr. M.A.G. van t Verlaat Toetsing ontwikkeling Land van Matena

Nadere informatie

Aanleiding. beeld te brengen

Aanleiding. beeld te brengen Opbouw presentatie Aanleiding Het veranderende winkellandschap Winkelstructuur en beleidskader Neerijnen Marktruimtebepaling 2017 Marktruimtebepaling 2027 Kwantitatieve argumenten voor vestiging supermarkt

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almere, Noordeinde m² BVO Winkelruimte ALMERE - NOORDEINDE 54

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almere, Noordeinde m² BVO Winkelruimte ALMERE - NOORDEINDE 54 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Almere, Noordeinde 54 518 m² BVO Winkelruimte 1 ALGEMEEN OBJECT Deze ruimte is gelegen op een unieke locatie in een drukke winkelstraat en is ca. 518 m² op begane

Nadere informatie

Bijlage 2 (bij Kantorenstrategie Eindhoven 2012 2020) Overzicht kantoorlocaties behorende tot de planvoorraad in Eindhoven

Bijlage 2 (bij Kantorenstrategie Eindhoven 2012 2020) Overzicht kantoorlocaties behorende tot de planvoorraad in Eindhoven Bijlage 2 (bij Kantorenstrategie Eindhoven 2012 2020) Overzicht kantoorlocaties behorende tot de planvoorraad in Eindhoven Eindhoven, stationsgebied: Lichthoven (vh. Stationsgebied Zuidoost) Ca. 30.000

Nadere informatie

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid:

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid: NOTITIE Project Branding en Strandhotel Cadzand-Bad Onderdeel Verkeer: Bepalen aantal parkeerplaatsen en toets onderzoeken bestemmingsplan Code CTZ P01 N001 def Datum 23 april 2013 Achtergrond In Cadzand-Bad

Nadere informatie

Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT. Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord

Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT. Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord Gemeente Utrecht De heer O. van Schaick Postbus 16200 3500 CE UTRECHT Onderwerp: planschaderisicoanalyse/ Catharijnesingel Noord Geachte heer Van Schaick, Hierbij ontvangt u een planschaderisicoanalyse

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 40. Ca. 510 m² BVO Winkelruimte UTRECHT - HAMMARSKJOLDHOF 40

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 40. Ca. 510 m² BVO Winkelruimte UTRECHT - HAMMARSKJOLDHOF 40 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 40 Ca. 510 m² BVO Winkelruimte 1 ALGEMEEN OBJECT Deze prettige ruimte betreft ca 510 m² BVO en is gelegen op de begane grond en ligt aan

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almere, Reykjavikstraat 4-22 (unit 1-7) 848 m² BVO Winkelruimte ALMERE - REYKJAVIKSTRAAT 4-22

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almere, Reykjavikstraat 4-22 (unit 1-7) 848 m² BVO Winkelruimte ALMERE - REYKJAVIKSTRAAT 4-22 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Almere, Reykjavikstraat 4-22 (unit 1-7) 848 m² BVO Winkelruimte 1 ALGEMEEN ALGEMEEN OBJECT BEREIKBAARHEID Deze ruimte is gelegen op een unieke locatie tegenover de

Nadere informatie

Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf

Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf Parkeerkundige onderbouwing auto + fiets BP Bijenkorf Voorgeschiedenis Het oorspronkelijke bestemmingsplan Bijenkorf ging uit van een berekening van de parkeerbehoefte volgens de op dat moment geldende

Nadere informatie

Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE. Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE. Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Rapportnummer:

Nadere informatie

PDV/GDV cluster Eijsden (Gronsveld)

PDV/GDV cluster Eijsden (Gronsveld) PDV/GDV cluster Eijsden (Gronsveld) Effecten op winkelgebieden in omgeving Opdrachtgever: Wyckerveste Adviseurs BV. Rotterdam, 4 november 2010 Over Ecorys Met ons werk willen we een zinvolle bijdrage leveren

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 3. Ca. 123 m² BVO Winkelruimte UTRECHT - HAMMARSKJOLDHOF 3

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 3. Ca. 123 m² BVO Winkelruimte UTRECHT - HAMMARSKJOLDHOF 3 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR UTRECHT, HAMMARSKJOLDHOF 3 Ca. 123 m² BVO Winkelruimte 1 ALGEMEEN ALGEMEEN OBJECT LOCATIE Deze ruimte betreft ca 123 m² BVO en is gelegen op de begane grond van winkelcentrum

Nadere informatie

Ontwikkelingsvisie. Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle. DeZwarteHond.

Ontwikkelingsvisie. Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle. DeZwarteHond. Ontwikkelingsvisie Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle DeZwarteHond. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Huidige situatie 3. Uitgangspunten 4. Ontwikkelingsvisie 4.1 Verbindingen 4.2 Parkeren

Nadere informatie

Betreft Klant Van Datum Besluit ruimtelijke ordening: Ladder voor duurzame verstedelijking

Betreft Klant Van Datum Besluit ruimtelijke ordening: Ladder voor duurzame verstedelijking MEMO Betreft : Motivering ladder voor duurzame verstedelijking t.b.v. realisatie kinderdagverblijf Klant : J.P.M. Langelaan, Buitenbrinkweg 81, Ermelo Van : J.M. Miellet, Exlan Datum : Oktober 2016 Besluit

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 27 november 2018 Portefeuillehouders) Wethouder Noorthoek Portefeuille(s) : ^ Verkeer en parkeren Contactpersoon

Nadere informatie

Wel of geen betaald parkeren op koopzondagen in 2014?

Wel of geen betaald parkeren op koopzondagen in 2014? M E M O Aan : leden van commissie SOB Van : wethouder Krieger Tel. nr : Datum : 5 december 2013 Onderwerp : parkeren op koopzondagen Bijlagen : - c.c. : Huidige situatie Tot nu toe is er alleen betaald

Nadere informatie

telefoon raadsnummer

telefoon raadsnummer Voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente gouda directie Directie RO en afdelingen (k000) afdeling Locatieontwikkeling (k140) steller H.E. Bottinga telefoon 0182-589149 raadsnummer 819108

Nadere informatie

Hillegersberg - Schiebroek

Hillegersberg - Schiebroek Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Hillegersberg - Schiebroek Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in Hillegersberg-Schiebroek 4 2.1 Bergse Dorpsstraat

Nadere informatie

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD 2014-2018 Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 MOTIVATIE DEN HAAG BESTE BINNENSTAD (IN 250 WOORDEN) Den Haag werkt al vijftien jaar met hart

Nadere informatie

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3 Grootschalige detailhandel Aan de beide uiteinden van de Dijkstraat, het Cleveringaplein en de Ossendrift liggen grootschaliger detailhandelfuncties die complementair zijn aan de winkels in de Dijkstraat.

Nadere informatie

GLUREN BIJ DE BUREN. Nederlandse blik op Mechelen. Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople

GLUREN BIJ DE BUREN. Nederlandse blik op Mechelen. Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople GLUREN BIJ DE BUREN Nederlandse blik op Mechelen Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople REGIONALE CONTEXT concurrentie door 2 grootste steden: Antwerpen C 27 km Brussel

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

Groesbeek DPO Plan Dorpsstraat Groesbeek Opdrachtgever: Gemeente Groesbeek Projectnummer: 896.1109 Datum: 2 december 2009 DPO plan Dorpsstraat DROOGH TROMMELEN EN PARTNERS Voorstadslaan 254 6542 TG Nijmegen

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR BREDA, KARNEMELKSTRAAT 13. Ca. 740 m² BVO begane grond Winkelruimte BREDA- KARNEMELKSTRAAT 13

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR BREDA, KARNEMELKSTRAAT 13. Ca. 740 m² BVO begane grond Winkelruimte BREDA- KARNEMELKSTRAAT 13 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR BREDA, KARNEMELKSTRAAT 13 Ca. 740 m² BVO begane grond Winkelruimte 1 ALGEMEEN OBJECT De winkelruimte heeft een verhuurbaar oppervlak van in totaal circa 740 m² BVO

Nadere informatie

DPO Groenewegterrein Utrecht- Lombok

DPO Groenewegterrein Utrecht- Lombok DPO Groenewegterrein Utrecht- Lombok Definitief rapport Opdrachtgever: Multi Development ECORYS Nederland BV Peter Beerlage Bart Stek Wojtek Mikolajczyk Rotterdam, 17 november 2009 ECORYS Nederland BV

Nadere informatie

Begeleidingscommissie

Begeleidingscommissie Bijlage 1 Begeleidingscommissie Bijlage 2 Begrippenlijst mevrouw D. Bogers mevrouw E. Lambooy mevrouw S.N. MinkemaWedzinga de heer J.S. Nota de heer A. van Wanroij Gemeente Soest KvK Gooi en Eemland Gemeente

Nadere informatie

Geachte leden van de Raad,

Geachte leden van de Raad, PLAN Ter Borch 1 26-11-2017 Geachte leden van de Raad, 4 december stemt u over de uitwerking van de Supermarkt in Ter Borch. Graag wil ik u meenemen in de volgende gedachtegang, die de nu lang slepende

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Gouda, Markt 52. ca. 127 m² BVO Winkelruimte GOUDA - MARKT 52

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Gouda, Markt 52. ca. 127 m² BVO Winkelruimte GOUDA - MARKT 52 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Gouda, Markt 52 ca. 127 m² BVO Winkelruimte 1 ALGEMEEN OBJECT Gelegen in het centrum van Gouda prominent op de markt ligt deze mooie winkel. De winkel heeft een mooie

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almelo, Haven Zuid ong. Unit m² BVO Winkel ALMELO - HAVEN ZUID UNIT 4

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almelo, Haven Zuid ong. Unit m² BVO Winkel ALMELO - HAVEN ZUID UNIT 4 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Almelo, Haven Zuid ong. Unit 4 410 m² BVO Winkel 1 ALGEMEEN OBJECT Mooie winkelruimte te huur in het nieuwe Centrumplan van Almelo. De winkel is ruim 400 m² bvo en

Nadere informatie

Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone. Stationsomgeving ca 1900

Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone. Stationsomgeving ca 1900 Raad 25.05.11 Raad 25.05.11 Historische analyse Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone Stationsomgeving ca 1900 Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone Wederopbouw Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone

Nadere informatie

Te huur. Winkelruimte op A1-locatie naast de nieuwe Albert Heijn. GOES Westhavendijk ong. Huurprijs 175,- per m² per jaar BVO exclusief BTW

Te huur. Winkelruimte op A1-locatie naast de nieuwe Albert Heijn. GOES Westhavendijk ong. Huurprijs 175,- per m² per jaar BVO exclusief BTW Te huur Winkelruimte op A1-locatie naast de nieuwe Albert Heijn GOES Westhavendijk ong. Huurprijs 175,- per m² per jaar BVO exclusief BTW 088-79 624 76 info@synchrobedrijfshuisvesting.nl www.synchrobedrijfshuisvesting.nl

Nadere informatie