Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004"

Transcriptie

1 RIS117122VS_27AUG2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004 Aanwezig: mevrouw Engering (locoburgemeester) en de heren Bruins, Heijnen, Smits, Stolte, Jongen (gemeentesecretaris),verhoog (VEB) en Penning (secretariaat). Afwezig: burgemeester, mevrouw Klijnsma en de heren Hilhorst en Verkerk.

2 A: STUKKEN TER DOORGELEIDING NAAR DE GEMEENTERAAD A1 Vaststelling van de hamerstukkenlijst (GEMEENTERAAD) Hiervoor zijn geen stukken ingekomen. A2 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over 30 km zones (DSO/ ) Het raadslid de heer M.F. Dufresne heeft op 3 mei 2004 twee vragen gesteld aan de voorzitter van de gemeenteraad over 30 km zones. In tegenstelling tot de berichtgevingen in de pers over de ervaringen in 30 km/u gebieden zijn er in de gemeente Den Haag vrijwel geen klachten binnengekomen over te hard rijden in ingerichte 30 km/u gebieden, m.u.v. enkele straten uit het stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg. De Dienst Stedelijke Ontwikkeling zal in samenwerking met de wegbeheerder van het stadsdeel de knelpunten in Leidschenveen/Ypenburg nader onderzoeken om te bepalen hoe groot het probleem is en of extra maatregelen nodig zijn. De financiële middelen zijn echter beperkt. Extra maatregelen kunnen dan ook slechts in beperkte mate worden toegepast op die plaatsen waar ze het hardst nodig zijn. Welke plaatsen dit zijn moet blijken uit het onderzoek van DSO en DSB. A3 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid Bert van Alphen over de aanschaf van een koffieautomaat voor Max Havelaarkoffie (FAD/ ) Over de aanschaf van een koffieautomaat die Max Havelaar koffie kan zetten voor de raadzaal worden drie vragen gesteld. In de beantwoording wordt aangegeven dat het voorgestelde model koffieautomaat geen redelijk alternatief is.

3 A4 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de bok Wesley (DSB/ ) Het raadslid Dufresne informeert naar de training die bok Wesley volgt om een bokkenwagen te kunnen trekken en of de bok als trekdier kan worden beschouwd. In het antwoord wordt aangegeven dat de training als een lastige opgave moet worden beschouwd en dat de bok als trekdier kan worden aangemerkt in de situatie dat een karretje moet worden getrokken. Na aanpassing akkoord. A5 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over gratis openbaar vervoer (DSO/ ) Het raadslid de heer M.F. Dufresne heeft een viertal vragen gesteld over gratis openbaar vervoer. Het college verwijst naar de antwoorden op eerder gestelde vragen van 10 februari 2004 (sv , risnr ) en blijft bij zijn standpunt. De heer Dufresne is vrij om een initiatiefvoorstel in te dienen, maar het college zal dit initiatief niet steunen. A6 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de aanwezigheid van een vergunning voor reclame op een pand in de Grote Marktstraat (DSO/ ) Het raadslid de heer Dufresne heeft vragen gesteld naar de aanwezigheid van een vergunning voor een reclame op een pand in de Grote Markstraat die onlangs is onthuld. Geantwoord wordt dat een vergunning is aangevraagd en dat deze inmiddels is verleend.

4 A7 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over strandtenten en honden (DSB/ ) In antwoord op een vraag van raadslid Dufresne wordt aangegeven dat in strandtenten, die staan op een gedeelte van het strand waar een hondenverbod geldt, geen honden aanwezig mogen zijn. A8 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de paardenbehuizing bij Klein Zwitserland en over het oude politiepand aan de Van der Duinstraat (DSO/ ) Het raadslid Dufresne heeft schriftelijke vragen gesteld over de paardenbehuizing bij Klein Zwitserland en over het oud politie pand aan de van der Duinstraat. Geantwoord wordt dat de gemeenteraad over het gebruik van gemeentelijke panden in het algemeen niet wordt geïnformeerd. A9 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevr. M.D. de Jong over het a la carte systeem (DSO/ ) In antwoord op vragen van raadslid de Jong betreffende het a la carte systeem, waarmee bezoekers gebruik kunnen maken van openbaar vervoer, en daarnaast toegang hebben tot musea en/of attracties, wordt geantwoord dat het college op de hoogte is van deze kaarten. Het college staat welwillend tegenover een onderzoek naar de haalbaarheid van een dergelijke kaart in Den Haag, ook omdat dit in de nota toerisme als speerpunt is benoemd.

5 A10 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer J.E. Labuche over hoogspanningsmasten (DSO/ ) Op vragen van raadslid Labuche naar mogelijk gevaar voor de volksgezondheid tengevolge van hoogspanningsmasten in Wateringse Veld, wordt geantwoord dat tot op heden uit de veelheid van deze experimentele onderzoeken geen aanwijzingen naar voren zijn gekomen voor een oorzakelijk verband tussen de blootstelling aan elektromagnetische velden en het ontstaan van enigerlei vorm van kanker. Er zijn geen wetten of regels met betrekking tot het wonen in de nabijheid van hoogspanningslijnen. Wel zijn er op basis van een rapport van de RIVM en op basis van de nota Nuchter omgaan met risico s aanbevelingen gedaan door het Ministerie van VROM met als doelstelling dat er zo weinig mogelijk nieuwe situaties ontstaan waarbij sprake is van blootstelling aan magneetvelden van bovengrondse hoogspanningslijnen. Vanwege de doorgaans zeer hoge kosten van maatregelen in bestaande situaties en de huidige onzekerheden over het mogelijke gezondheidsrisico, ligt volgens het Ministerie het thans niet in de rede om, op basis van een afweging van de maatschappelijke kosten en baten, in bestaande situaties te adviseren of voor te schrijven maatregelen te treffen. A11 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevr. drs M. Bolle over fietsendiefstal (BSD/ ) Het raadslid mevrouw Bolle heeft vragen gesteld over de opsporing van fietsendiefstal. Het college antwoordt dat in het veiligheidsplan de aanpak van fietsendiefstal geen prioriteit heeft gehad. De uitkomsten van de politiemonitor die binnenkort aan de raad zullen worden gestuurd, geven aanleiding om dit beleid aan te passen. Daarom zal in overleg met de politie en het OM een plan van aanpak worden opgesteld. Dit plan zal uiterlijk in oktober aan de orde worden gesteld in de betrokken raadscommissie.

6 A12 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over bezorging in de Schilderswijk (BSD/ ) Het raadslid Dufresne heeft vijf vragen gesteld over het bezorgen van goederen (w.o. pizza s) in de Schilderswijk. In de beaantwoording wordt aangegeven dat gebleken is dat één bedrijf niet bezorgt in de Schilderswijk en dat dit overigens behoort tot de verantwoordelijkheid van de bedrijfsvoerder. A13 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid Ingrid Gyömörei over het subsidiëren van Haagse instellingen (BOW/ ) Het raadslid Ingrid Gyömörei van de Socialistische Partij heeft bij brief van 5 april 2004 veertien vragen gesteld over het subsidiëren van Haagse instellingen die activiteiten ontplooien die geen bijdrage leveren aan de integratie en banden zouden hebben met extremistische politieke partijen, zoals de De Grijze Wolven. De centrale vraag is of verstrekte subsidies aan Haagse instellingen die de integratie niet bevorderen, teruggevorderd kunnen worden. Terugvordering vindt plaats als de prestaties niet worden gehaald. In het kader van verstrekte waarderingssubsidie voor sociaalcultureel vrijwilligerswerk kan bij het niet nakomen van toezeggingen en verplichtingen de vervolgsubsidiëring gestopt worden. Dat geldt voor alle Haagse instellingen. Na aanpassing akkoord. A14 Conceptraadsmededeling met het ontwerpbestemmingsplan Houtrust (DSO/ ) Bij raadsmededeling 83 van 20 mei mei 2003 heeft het college aan de raad toegezonden het Voorontwerpbestemmingsplan Houtrust. Het bestemmingsplan is de juridisch planologische

7 vertaling van het Stedenbouwkundig plan Houtrust. N.a.v. het PPCadvies van 3 november 2003 en de andere reacties ook in het kader van de inspraak is het bestemmingsplan op onderdelen aangepast: bouwhoogte: de in het bestemmingsplan toegestane bouwhoogte is nader gemotiveerd; archeologie: de tekst in de toelichting is aangepast en in de voorschriften is een aanlegvergunningvereiste opgenomen; geluidhinder: Gedeputeerde Staten hebben bij besluit van 19 december 2003 de gevraagde hogere grenswaarde verleend waterparagraaf: in overleg met het Hoogheemraadschap Delfland is de waterparagraaf aangepast; leidingen: door wijziging van de plangrens zijn deze niet meer in het bestemmingsplan opgenomen. langzaamverkeersbrug: conform het collegebesluit van 24 februari 2004 is deze brug niet meer opgenomen in het bestemmingsplan en is de plangrens dienovereenkomstig aangepast. Voorts zijn er een aantal wijzigingen in de voorschriften aangebracht. De belangrijkste is de opname van een aanlegvergunningvereiste ter bescherming van de archeologische waarden. Bij brief van 29 april 2004 is aan Gedeputeerde Staten van ZuidHolland een Specifieke verklaring van geen bezwaar voor het bestemmingsplan aangevraagd. In te stemmen met de conceptraadsmededeling A15 Conceptraadsmededeling over de afdoening van de door het raadslid Ingrid Gyömörei ingediende motie 8.2 betreffende de ter inzage legging in vakantieperiodes alsmede een conceptbrief aan de hoofden van takken van dienst terzake (BSD/ ) De gemeenteraad heeft verzocht om geen plannen ter inzage te leggen rond of in de vakantieperiodes. In de raadsmededeling wordt aangegeven op welke wijze zoveel mogelijk aan het verzoek tegemoet gekomen zal worden. In te stemmen met de conceptraadsmededeling. Na aanpassing akkoord. A16 Conceptbrief weth. VBM aan de voorzitter van de cie. SWB, met bijlagen, over de voortgangsrapportage 20 en financiële analyse Tunnels Centrum (DSB/ ) De voortgangsrapportage geeft een overzicht van de voortgang van de project Souterrain

8 over de periode van november 2003 tot 15 mei De civieltechnische ruwbouw is vrijwel gereed. Het merendeel van de bouwkundige werken is aangebracht en medio mei is volgens planning het testen van de technische installaties gestart. De uitvoering van de railinfrastructurele werken is erop gericht dat medio juli na de nodige testen de eerste tram door de tunnel zal gaan en dat aansluitend het proefbedrijf zal starten.het beheerplan is bijna afgerond. De opening is gepland op zaterdag 16 oktober 2004 en de normale tramexploitatie in het Souterrain start zondag 17 oktober De financiële analyse geeft een overzicht van verwachte kosten en dekkingen van de projecten Souterrain en Koningstunnel ultimo april Het totaal aan verwachte kosten en dekkingsmiddelen bij het project Souterrain is nagenoeg onveranderd. Hoewel met name voor verwachte en voor extra niet verwachte meerwerken het onvoorzien moest worden aangesproken is het resterend onvoorzien nog steeds voldoende om het project binnen de beschikbare budgetten te voltooien. In te stemmen met de conceptbrief. Na aanpassing akkoord. A17 Conceptbrief weth. OSWI aan de voorzitter van de cie. OSCI over de voortgang OALT en opties toekomstig taalonderwijs (BOW/ ) Met ingang van 1 augustus 2004 wordt het onderwijs in allochtone levende talen (OALT) beëindigd. De leerkrachten die dit onderwijs verzorgen zijn in dienst van de schoolbesturen en de stichting ASEVO. De minister heeft in overleg met de sociale partners een sociaal plan opgesteld. Het is de bedoeling zoveel mogelijk leerkrachten een andere baan binnen het onderwijs aan te bieden of anders te begeleiden naar een andere functie. Tevens is binnen de begroting van het lokaal onderwijsbeleid een bedrag van gereserveerd om een tegemoetkoming in de huisvesting te geven aan organisaties die onder bepaalde condities taallessen voor kinderen organiseren. In te stemmen met de conceptbrief. A18 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevr. C.J.M. van Nimwegenvan Wieringen over opzeggingen in de thuiszorg (BOW/ ) Het raadslid mevrouw Van Nimwegenvan Wieringen heeft vier vragen gesteld over de mogelijke gevolgen van de verhoging van de eigen bijdrage voor thuiszorg en de eventuele stappen van het college ter zake. Aan de hand van informatie van de dienst SZW worden de

9 vragen beantwoord. De gevonden resultaten vormen geen aanleiding voor stappen richting rijksoverheid. A19 a Rapport van de Rekeningencommissie Op grond van de verordening Rekeningencommissie 2003 heeft de Rekeningencommissie een onderzoek ingesteld naar het concernverslag, de concernjaarrekening en de rekeningen van de gemeentelijke diensten over 2003 als bedoeld in artikel 197 van de Gemeentewet. Voorts is voor het eerst de rekening van de Griffie onderzocht; de Griffie is per 1 januari 2003 ingesteld. Kennis te nemen. A19 b Conceptreactie van het college op het rapport van de Rekeningencommissie In te stemmen met de conceptraadsmededeling. A20 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over het niet doorgaan van de tweede termijn van de Cie.vergadering WDLY van 14 januari 2004 (BOW/ ) Het raadslid de heer Dufresne heeft naar aanleiding van de commissievergadering van 14 januari 2004 vragen gesteld over het niet doorgaan van de tweede termijn.

10 A21 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de gebruikersruimte Van der Vennepark (BOW/ ) Het raadslid, de heer Dufresne heeft n.a.v. de commissievergadering SZWI op 14 januari 2004 vragen gesteld over de beantwoording van vragen in een tweede termijn. A22 Conceptraadsvoorstel, met een (gewijzigde) bijlage, over het Welzijnsplan (BOW/ ) en Nadere nota weth. WVE terzake gaat hierbij, alsmede een conceptpersbericht (BOW/ ) Met het raadsbesluit Welzijnssubsidiering is in december 2003 vastgesteld dat eens in de vier jaar de hoofdlijnen van het welzijnsbeleid aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De periode van vier jaar komt overeen met een Collegeperiode. De operationalisering van het welzijnsbeleid naar concreet subsidiebeleid op stadsdeelniveau vindt jaarlijks plaats via vaststelling door het College van het Welzijnsprogramma. In dit Welzijnsplan wordt ingegaan op een aantal maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen vormen de uitdagingen waarop in de planperiode antwoord wordt gegeven. Voorts wordt in het plan aandacht besteed aan de werksoorten die deel uitmaken van ons welzijnsbeleid en de wijze waarop de komende planperiode inhoud aan ons doelgroepenbeleid wordt gegeven. Geconstateerd wordt dat in de planperiode het vrijwilligerswerk en de ondersteuning van dit werk van het grootste belang blijven. De ondersteuning van de vele vrijwilligersinitiatieven dient in de wijken onder andere door middel van het ter beschikking stellen van financiële en fysieke ruimte ter uitvoering van dit werk dicht bij de initiatieven te worden gerealiseerd. In de planperiode wordt de welzijnsvraag van de burger op stadsdeelniveau mede via de deconcentratie van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn beantwoord. De herverdeling van de voor welzijnswerk beschikbare middelen wordt in een afzonderlijk raadsvoorstel voorgelegd. In te stemmen met het conceptraadsvoorstel Na aanpassing akkoord.

11 A23 a Nota weth. WVE, met bijlagen, aan het college over herverdeling Welzijnssubsidie over de Stadsdelen (BOW/ ) en Nadere nota weth. WVE terzake gaat hierbij (BOW/ ) Met het raadsbesluit Welzijnssubsidiering is in december 2003 vastgesteld dat eens in de vier jaar de hoofdlijnen van het welzijnsbeleid aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De periode van vier jaar komt overeen met een Collegeperiode. De operationalisering van het welzijnsbeleid naar concreet subsidiebeleid op stadsdeelniveau vindt jaarlijks plaats via vaststelling van het Welzijnsprogramma door het College. In dit Welzijnsplan wordt ingegaan op een aantal maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen vormen de uitdagingen waarop in de planperiode antwoord wordt gegeven. Voorts wordt in het plan aandacht besteed aan de werksoorten die deel uitmaken van het welzijnsbeleid en de wijze waarop de komende planperiode inhoud aan het doelgroepenbeleid wordt gegeven. Geconstateerd wordt dat in de planperiode het vrijwilligerswerk en de ondersteuning van dit werk van het grootste belang blijven. De ondersteuning van de vele vrijwilligersinitiatieven dient in de wijken onder andere door middel van het ter beschikking stellen van financiële en fysieke ruimte ter uitvoering van dit werk dicht bij de initiatieven te worden gerealiseerd. In de planperiode wordt de welzijnsvraag van de burger op stadsdeelniveau mede via de deconcentratie van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn beantwoord. De herverdeling van de voor welzijnswerk beschikbare middelen wordt in een afzonderlijk raadsvoorstel voorgelegd. Kennis te nemen. A23 b (gewijzigd) Conceptraadsvoorstel over herverdeling Welzijnssubsidie over de Stadsdelen (BOW/ ) Tijdens de collegevergadering van 1 juni 2004 is het conceptraadsvoorstel herverdeling welzijnsgelden aangehouden. Een aantal portefeuillehouders had nog enkele vragen over het verdeelmodel. In deze nota wordt daar nader op ingegaan. In te stemmen met het concept raadsvoorstel.

12 A24 Conceptbeantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M. Yagmur over het fietsgebruik onder verschillende groepen (DSO/ ) Het raadslid de heer M. Yagmur heeft op 7 mei 2004 een drietal schriftelijke vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad gesteld over fietsgebruik onder verschillende groepen. Het is bij het college bekend dat bij bepaalde groepen, zoals jongeren en mensen met een niet Nederlandse achtergrond het fietsgebruik lager is dan bij andere groepen. Het college is van mening dat een goede infrastructuur van comfortabele en veilige fietspaden en een goed netwerk van stallingen het fietsgebruik stimuleert. Het college vindt dat publiciteit een positieve bijdrage heeft op de bevordering van het fietsgebruik. Het college is van mening dat een Haags onderzoek naar het gebruik van de fiets geen extra aanknopingspunten geeft voor beleid, omdat het gebruik van de fiets door diverse groepen reeds bekend is en in Den Haag wordt hier al rekening mee gehouden. Zo zijn bij middelbare scholen schoolstallingen gerealiseerd om hiermee het fietsgebruik onder jongeren te stimuleren. B: STUKKEN TER AFDOENING DOOR HET COLLEGE B1 Vaststellingslijst week 24 B2 Vaststelling van de hamerstukkenlijst (COLLEGE) Aan de orde zijn: Collegebesluit inzake beleidsregels vergoeding kosten van door derde in de bezwaarfase beroepsmatig verleende bijstand (BSD ) Raadsvoorstel inzake beleidsregels vergoeding kosten van door derde in de bezwaarfase beroepsmatig verleende bijstand (BSD )

13 Collegebesluit inzake naamgeving fusieschool (BOW ) Collegebesluit inzake ontbinding van de REC Stichtingen haagwinde en Leihage (BOW ) B3 Voorbereiding persgesprek B4 Conceptbrief aan de Commissie Loosduinen, met een bijlage, over het reglement van genoemde commissie (BSD/ ) B5 De Commissie Loosduinen heeft de raad en het college verzocht het reglement van de commissie aan te passen waardoor de commissie Loosduinen een adviescommissie wordt van raad en college. Op grond van artikel 84 Gemeentewet is het mogelijk een gezamenlijke adviescommissie in te stellen maar dan mogen collegeleden en raadsleden geen lid zijn van zo'n commissie. De basis voor de samenwerking met de commissie Loosduinen is de samenwerkingsovereenkomst van 24 maart In deze overeenkomst wordt alleen gesproken over advisering van het college. Wanneer de commissie ook de raad zou willen adviseren is een samenwerkingsovereenkomst met de raad nodig of een aanpassing van de samenwerkingsovereenkomst uit In te stemmen met de conceptbrief. B6 Conceptbrief aan de Stedelijke Adviesraad Multiculturele Stad (SAM) over de opheffing van genoemde adviesraad (BOW/ ) De SAM heeft een definitief besluit genomen tot opheffing. Dit mede gelet op de bezuinigingen en de opheffing van de SAM per 1 januari Voor het personeel zal een zorgvuldig traject worden opgezet.

14 In te stemmen met de conceptbrief. Na aanpassing akkoord. B7 a Conceptbesluit van het college over het vrijgeven voor de inspraak van het conceptvoorlopig ontwerp Leyweg tussen entree ziekenhuis Leyenburg en Meppelweg, alsmede een conceptpersbericht (DSO/ ) In het kader van het inpassen van fietspaden en een middenberm met parkeren en bomen op de Leyweg, tussen de entree van ziekenhuis Leyenburg en de Meppelweg, wordt het college gevraagd het conceptvoorlopig Ontwerp vrij te geven voor de inspraak. I.v.m. de zeer strakke planning (de uitvoering dient aan te sluiten op de uitvoeringswerkzaamheden van RandstadRail) is het van belang dat de inspraak vóór de zomer gehouden wordt. In te stemmen met het conceptbesluit. B7 b Conceptbrief weth. VBM aan de voorzitter van de cie. VEM terzake (DSO/ ) B8 In het kader van het inpassen van fietspaden en een middenberm met parkeren en bomen op de Leyweg, tussen de entree van ziekenhuis Leyenburg en de Meppelweg, wordt het college gevraagd het conceptvoorlopig Ontwerp vrij te geven voor de inspraak. I.v.m. de zeer strakke planning (de uitvoering dient aan te sluiten op de uitvoeringswerkzaamheden van RandstadRail) is het van belang dat de inspraak vóór de zomer gehouden wordt. Middels deze brief wordt de commissie geïnformeerd over het besluit van het college het conceptvo voor inspraak vrij te geven. In te stemmen met de conceptbrief.

15 B 9 B10 Stand van zaken GSB B11 I Regio Randstad: aandachtspuntenlijstje bovengemeentelijke overleggen B11 II Stand van zaken Zuidvleugel B11 III Stadsgewest Haaglanden: agenda van de DBvergadering van 10 juni a.s. B11 IV Stand van zaken Herindeling B12 B13 Ingekomen uitnodigingen B14 Raad/raadscommissies B15 Overzicht strategische beleidsbesprekingen en stuurgroepvergaderingen B16 B17

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28 09-06-2003 RIS109054VS_07-10-2003 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 september 2003 Aanwezig: Afwezig: burgemeester*, de dames Engering en Klijnsma**

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van

Nadere informatie

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 juli 1999 (artikel 56, tweede lid, Gemeentewet) Aanwezig: de burgemeester, de heer Heijnen, mevrouw Klijnsma *) en

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 14-06-2005 RIS128668VS_24-JUN-2005 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 Aanwezig: burgemeester, de dames Van Dijk en Klijnsma, de heren Bruins,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004 20-04-2004 RIS115663VS_01-JUN-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004 Aanwezig: de dames Engering (loco-burgemeester) en Klijnsma en de heren

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus *), Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 RIS157181VS_09-SEP-2008 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 (verslag van collegevergadering ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet)

Nadere informatie

RIS173013VS1_2-JUNI-2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010

RIS173013VS1_2-JUNI-2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010 RIS173013VS1_2JUNI2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010 Aanwezig Burgemeester (de heer Van Aartsen), wethouder BW (de heer Norder), wethouder OJS (de heer

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Aanwezig: de burgemeester, de dames Engering en Klijnsma, de heren Heijnen, Meijer, Noordanus, Stolte

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004 13-01-2004 RIS112421VS_26-JAN-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004 Aanwezig: Afwezig: de dames Engering (loco-burgemeester) en Klijnsma

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 I a Vaststelling van het verslag van 3 novemer 2009 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 18 AUGUSTUS 2009

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 18 AUGUSTUS 2009 RIS166096VS1_26-AUG-2009 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 18 AUGUSTUS 2009 Aanwezig Burgemeester (de heer Van Aartsen), wethouder OJS (de heer Dekker), wethouder VBM (de

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Aanwezig: burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van Kampen

Nadere informatie

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013 datum plaats aanwezig 11 juni 2013, Roelofarendsveen Roelofarendsveen de heer A.G.M. Kea, wethouder de heer F.M Schoonderwoerd, wethouder Mevrouw M.E. Spreij, gemeentesecretaris de heer A.J.M. van Velzen,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Aanwezig: de heer Meijer (loco-burgemeester), de dames Engering *) en Klijnsma, de heren Heijnen, Noordanus,

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-11-2011 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Fietspad Eesveenseweg Conceptbesluit: De gemeenteraad voor te stellen: 1. op de ingediende

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 2 oktober 2007

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 2 oktober 2007 02-10-2007 RIS149091VS_11-OKT-2007 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 2 oktober 2007 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester (de heer Deetman), wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2007

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2007 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2007 I a Vaststelling van het verslag van 4 decemer 2007 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004 17-08-2004 RIS119127VS_15-SEP-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004 Aanwezig: burgemeester, de dames Engering en Klijnsma en de heren

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 10.0116. Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042

RAADSVOORSTEL 10.0116. Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042 RAADSVOORSTEL 10.0116 Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042 Naam programma +onderdeel: Bereikbaarheid Onderwerp: Besluitvorming ten aanzien van het advies Sleutel tot een

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 I Vaststelling van het verslag van 28 april 2009 II Hamerstukkenlijst Aan de orde waren:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 3 mei 2005

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 3 mei 2005 03-05-2005 RIS127480VS_10-MEI-2005 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 3 mei 2005 Aanwezig: burgemeester, mevrouw Van Dijk, de heren Bruins, Heijnen, Norder,

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002 RIS098010VS_06-08-2002 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002 (Verslag ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet voor wat betreft de agendapunten A1 t/m

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016 RIS 294519 I Inventarisatie rondvraagpunten II a Vaststelling van het verslag van 7

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010 I a Vaststelling van het verslag van 30 novemer 2010 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST (22) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Overteylingen, partiële herziening Campo terrein

Vaststelling bestemmingsplan Overteylingen, partiële herziening Campo terrein RAADSVOORSTEL Doel: besluitvormend v o o r s t e l n u m m e r v e r g a d e r i n g r e g i s t r a t i e n u m m e r 172344 p o r t e f e u i l l e h o u d e r b e h a n d e l e n d a m b t e n a a r

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 16 september 1997

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 16 september 1997 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 16 september 1997 Aanwezig: burgemeester, de heren Meijer, Noordanus*), Van der Putten en Luijten **), de dames Engering

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd om - kaders te stellen de raad geeft de grenzen aan

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 30 maart 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 30 maart 2004 30-03-2004 RIS114964VS_08-apr-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 30 maart 2004 Aanwezig: burgemeester*), de dames Engering en Klijnsma en de heren Bruins,

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Beverwijk

Rekenkamercommissie Beverwijk Rekenkamercommissie Beverwijk Gemeente Beverwijk t.a.v. leden van de Gemeenteraad Postbus 450 1940 AL Beverwijk datum 26 juni 2015 ons kenmerk onderwerp bijlagen Onderzoek naar de effectiviteit van de

Nadere informatie

rv 129 Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn nr Plan Onderwijs in Allochtone Levende Talen. Den Haag, 8 juni 1999 Aan de gemeenteraad

rv 129 Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn nr Plan Onderwijs in Allochtone Levende Talen. Den Haag, 8 juni 1999 Aan de gemeenteraad rv 129 Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn nr. 906059 Den Haag, 8 juni 1999 Aan de gemeenteraad Plan Onderwijs in Allochtone Levende Talen. Inleiding Op 1 augustus 1998 is de wet op het onderwijs in allochtone

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004 07-09-2004 RIS119625VS_07-OKT-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004 Aanwezig: burgemeester, de dames Engering en Klijnsma*) en de heren

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 BESLUITENLIJST (1) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan "Neede, De Berg 2010" Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, De Berg 2010 Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan "Neede, De Berg 21" Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004 RIS123192_21-DEC-2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.530 RIS 123192 Regnr. BOW/2004.1408 Den Haag, 21 december 2004 Inzake: verantwoording van

Nadere informatie

Inventarisatie rondvraagpunten

Inventarisatie rondvraagpunten BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2012 Geheimhouding o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 su, f en g I Inventarisatie

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 24 juli 2007

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 24 juli 2007 24-07-2007 RIS147784VS_11-SEP-007 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 24 juli 2007 (Verslag ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet) Aanwezig: Burgemeester

Nadere informatie

Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard

Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard gemeente Valkenswaard Team Ruimtelijke ontwikkeling en economie 25-09-2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Definitie 3 3. Vergelijking veegplannen en postzegelbestemmingsplannen

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Parafering besluit D&H B Gewijzigd akkoord Geparafeerd door: Veer, B. van der Tekke, R.M.H.

Parafering besluit D&H B Gewijzigd akkoord Geparafeerd door: Veer, B. van der Tekke, R.M.H. agendapunt 3.a.1 901076 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden BRIEF VAN HET MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT OM AANDACHT VOOR NOTA RUIMTE PROJECTEN Portefeuillehouder Berg, A. van

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maastricht. Nr. 99763 26 oktober 2015 Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht 2015 DE RAAD DER GEMEENTE MAASTRICHT, gezien

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Zoals u

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2013-010040 directie sb dienst ivv Voordracht voor de collegevergadering van 29 oktober 2013 Portefeuille 29 Agendapunt A0 Tekst van openbare besluiten Onderwerp wordt gepubliceerd

Nadere informatie

: M.P.C. Gadella - Van Gils

: M.P.C. Gadella - Van Gils RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 15 februari 2016 Zaaknummer : 235763 Datum Raadsvergadering : 29 februari 2016 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

M. van Leeuwen /

M. van Leeuwen / steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.4 M. van Leeuwen 0402083584 Maarten.van.Leeuwen@Valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 110987/729701 22 02 2018 portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Mevrouw M.E. Spreij, gemeentesecretaris. B&W-vergadering van 20 augustus 2013 VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 13 AUGUSTUS 2013

Mevrouw M.E. Spreij, gemeentesecretaris. B&W-vergadering van 20 augustus 2013 VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 13 AUGUSTUS 2013 datum plaats aanwezig 20 augustus 2013, Roelofarendsveen Roelofarendsveen Mevrouw K.M. van der Velde-Menting, burgemeester De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder De heer J.J. Demoed, loco-secretaris

Nadere informatie

Evaluatie samenwerking Rekenkamercommissie BBLM. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Evaluatie samenwerking Rekenkamercommissie BBLM. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Evaluatie samenwerking Rekenkamercommissie BBLM Agendering x Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en

Nadere informatie

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december 2016 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Dhr. G. Veldhuijzen 0 Zeepkist Drie insprekers tijdens de Zeepkist: -

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015

Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015 Vr-IMl GEMEENTE U T R E C H T S E H E U V E L R U G Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 3 maart 2015 Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015 Nummer raadsvoorstel 2015-133 Bijbehorend

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005 05.0995 Vaststellen concept subsidieover-zicht 2006 voor inspraak. B&W heeft het subsidieoverzicht 2006 vastgesteld

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 december 2016 2016.00095 22 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Onderwerp Programma Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) Nr: 0217 7 RV Agendapunt: 7 Datum: 20 januari Datum: Raadsvergadering, 17 februari Voorstel aan de Raad Onderwerp: Verordening Ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Wijk bij Duurstede Gemeenteblad

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 05-01-2010 Onderwerp: Beleidsdocument Bestemmingsplan Buitengebied Steenwijkerland 2007 Conceptbesluit: Het college stemt in met de

Nadere informatie

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06.

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06. OPENBAAR Opsteller: GGZ/VROM/AH/751 Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006 Raadsvergadering d.d. 20 november 2006 Voorstel nr.: 132/06 Onderwerp: Bestuursovereenkomst Leiden-Oegstgeest

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

te DE Afdeling Auteur Datum

te DE Afdeling Auteur Datum Inhoud: Wijzigingsverordening Aan College van Burgemeester en Wethouders Registratiedat. Registratienr II 1 5. 0 0 0 7 5 9 0 te DE Afdeling Werk, en Zorg Relatie RAADPLEEGBAAR NA BESLUIT [ Ja Nee ] Advies

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02306 Z/G/16/38339 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 18 juli 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 15R R.00717

RAADSVOORSTEL 15R R.00717 RAADSVOORSTEL 15R.00717 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 november 2015 Portefeuillehouder(s): Bob Duindam Portefeuille(s): Onderwijs Contactpersoon: E. van Andel

Nadere informatie

Erwin Talpe

Erwin Talpe Raadsvoorstel Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Erwin Talpe 06-10937210 erwintalpe@hotmail.com agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder 23 juni 2016 onderwerp Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar enlijst Collegevergadering openbaar Datum 23-01-2019 Tijd 12:00-16:00 Locatie Kamer 2.58 Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M. van Lankvelt, M.

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016

Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016 Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van

Nadere informatie

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 28 november 2013 13-102 Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 Aan de raad, Onderwerp: Wijziging van de Algemene plaatselijke

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

openbare besluitenlijst college

openbare besluitenlijst college openbare besluitenlijst college Reg.nr.: IN17-04255 Datum collegevergadering: 03-10-2017 Aanwezigen: Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, loco-burgemeester/voorzitter Dhr. M.J. van

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (28) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015

BESLUITENLIJST (28) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015 BESLUITENLIJST (28) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8714 26 maart 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen)

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.0175 d.d. 5-3-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) d.d. 28 januari 2013 inzake het cameratoezicht bij station

Nadere informatie

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Gemeente Venlo Projectnummer BRO: 211x08099 Identificatienummer: NL.IMRO.0983.BP201605MDDNWG8791-VA01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30

De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30 De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30 Tijd Molendijkzaal 0.01 20:30 Bestemmingsplan Buitengebied Oost Rondetafelgesprek met gemeenteraad Leusden Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost heeft ter inzage

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 27 november 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 27 november 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 27 november 1995 Aanwezig: de burgemeester *), de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

Reglement commissie cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand en Wet investeren in jongeren

Reglement commissie cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand en Wet investeren in jongeren CVDR Officiële uitgave van Nijkerk. Nr. CVDR22643_1 22 mei 2018 Reglement commissie cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand en Wet investeren in jongeren Het college van de gemeente Nijkerk; gelet op

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

Gemeenteraadsfractie Rotterdam

Gemeenteraadsfractie Rotterdam Gemeenteraadsfractie Rotterdam Schriftelijke Vragen Voortvarend Funderingsherstel Aan het College van B&W van de Gemeente Rotterdam Coolsingel 40 3011 AD Rotterdam Rotterdam, 11 juli 2014 Geacht College,

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING VASTGESTELD No. 04 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.30 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK R.J. VERMEER E.R. TRIEMSTRA,VOORZITTER,

Nadere informatie