Kennismaking ondernemers Nuenen met Centrummanagement. Jef van Stratum. 14 juli 2016 Nuenen Centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kennismaking ondernemers Nuenen met Centrummanagement. Jef van Stratum. 14 juli 2016 Nuenen Centrum"

Transcriptie

1 Kennismaking ondernemers Nuenen met Centrummanagement Jef van Stratum 14 juli 2016 Nuenen Centrum

2 Wat is het Retailplatform Brabant? Stichting voor alle Centrummanagers in Brabant advisering kennisbank netwerk Samenwerking met Provincie NB, Fontys Hogescholen en Metropool Regio Eindhoven (SRE) Doel: vitaliseren van winkelcentra Vormen van een collectief middels een ondernemersfonds Commercieel sterk winkelcentrum Oprichting van Centrummanagement Verschillende bijeenkomsten per jaar voor CM-ers

3 Samenwerking tussen Wat is Centrummanagement? ondernemers gemeente vastgoed (niet noodzakelijk) Samenwerking voor meerdere jaren Verplichte bijdrage aan ondernemersfonds Doel: vitaliseren van een winkelcentrum Sfeer en beleving Communicatie Parkeren, Veiligheid en Beheer Leegstand en Branchering

4 Stappenplan invoering ondernemersfonds Fase 1: Fase 2: Fase 3: Fase 4: Fase 5: Fase 6: Onderzoek haalbaarheid centrummanagement Uitwerking Reclamebelasting Voorbereiding draagvlakmeting Draagvlakmeting (officiële stemming) Gemeentelijke besluitvorming Invoering reclamebelasting DOEL: start januari 2017

5 Fase 1: onderzoek haalbaarheid centrummanagement Plan van Aanpak Centrummanagement, vastgesteld door initiatiefgroep Beleidsplan CM (ambitie, visie) Activiteitenplan CM Organisatiestructuur CM Begroting CM Keuze wijze van financiering: reclamebelasting Principebesluit College B&W over randvoorwaarden opstarten CM Perceptiekosten Storten in ondernemersfonds Tariefstelling in overleg met ondernemers Gemeentelijke medewerking

6 Definitief besluit initiatiefgroep JA Principebesluit Gemeente Nuenen JA Presentatie/informatieavond aan ondernemers Over ambitie, visie, activiteiten, organisatie, begroting JA NEE Fase 2 Geen CM

7 Fase 2: uitwerking reclamebelasting Werkgroep Reclamebelasting samenstellen gemeente (EZ, Belastingen) ondernemersverenigingen Procesmanager. Aanstellen Procesmanager gebiedsafbakening heffingsgrondslag + hoogte perceptiekosten + financiële grenzen tijdschema organisatie draagvlakmeting oprichten stichting Centrummanagement Besluiten van gemeente voorbereiden: Informeren College en gemeenteraad voorwaarde geldige draagvlakmeting Opstellen convenant en verordening.

8 Fase 3: voorbereiding draagvlakmeting Procesmanager beleggen diverse bijeenkomsten met ondernemers, raad en college opstellen Plan van Aanpak afstemming met notaris informatiepakket maken met stem en machtigingskaarten verspreiden informatiepakket + uitnodiging draagvlakmeting (tekenen voor ontvangst) regelen locatie Gemeente voorstel College B&W voorstel advies Raad aanwezigheid Colllege op draagvlakmeting

9 Fase 4: Draagvlakmeting Presentatie Centrummanagement voorstel invoering reclamebelasting. presentatie werkgroepen en Plan van Aanpak Presentatie ervaringsdeskundige OFFICIELE STEMMING ONDER NOTARIELE TOEZICHT verslag van notaris uitslag stemming JA NEE Fase 5 Geen CM

10 Fase 5: gemeentelijke besluitvorming Lobytraject Procesmanager + ondernemers Gemeenteraad, Commissies, Politieke partijen Gemeente (opstellen nota voorstel College B&W) verslag Notaris, afspraken kostenverdeling etc. tariefvaststelling, begrenzing gebied, activiteitenplan / PvA, convenant Besluit College B&W Besluit Gemeenteraad JA NEE Fase 6 Geen CM

11 Fase 6: invoering reclamebelasting Per 1 januari 2017 verzenden aanslagen bezwaar en beroepenprocedure SAMEN MET DE ONDERNEMERS AAN DE GANG OM HET CENTRUM VAN NUENEN TE VERSTERKEN OP VERSCHILLENDE GEBIEDEN

12 Concept Plan van Aanpak Centrummanagement Nuenen

13 4 werkgroepen Sfeer en Beleving (S&B) Marketing en Communicatie (M&C) Leegstand en Branchering (L&B) Parkeren, Veiligheid en Beheer (V&B)

14 Sfeer en Beleving Sfeer en Beleving zijn hele belangrijke elementen in een economisch sterk en vitaal winkelcentrum. Kwalitatieve goede evenementen, de juiste sfeerbepalende elementen, voldoende groen en duidelijke richtlijnen qua regelgeving zijn pijlers waarmee deze werkgroep aan de gang gaat.

15 Ontwikkelen van een activiteitenplan wat als leidraad gebruikt kan worden voor de werkgroep Sfeer & Beleving en Communicatie. Uitvoeren van activiteitenplan gedurende het gehele jaar. Organiseren, coördineren en realiseren van kwalitatief goede evenementen die Nuenen op de kaart zetten en die potentiële klanten trekken. Aansluiting vinden op bestaande evenementen om het belang van de ondernemers in het centrum te behartigen. In samenwerking met de evenementencommissie van de gemeente Nuenen faciliterend optreden richting evenementen in het centrum. Opstellen van een evenementenkalender in samenwerking met de gemeente en de horeca en die opnemen in de centrale database on- en offline.

16 Indien nodig en gewenst: Mede gestalte geven aan het uitvoeren van een goed beleid inzake: uitstallingen terrassen reclame-uitingen standplaatsen luifels Realisatie van feestverlichting Aansturen op meer /voldoende groen Realisatie van bloembakken in het gehele centrum. Andere ideeën?

17 Marketing en Communicatie Een actieve, breed ingezette off- en online, in- en externe mediacampagne helpen mee aan de vitalisering van het centrum. Hiervoor moeten alle beschikbare en toepasbare middelen voor het centrum ingezet worden.

18 Actiepunten: Opstellen Marketing Communicatieplan. Promoten van activiteiten in (centrum van) Nuenen Inclusief Koopzondagen. Communicatiemiddelen vanuit CM-er richting belanghebbende via nieuwsbrief en Facebook opzetten. Bouw van een CM website ter promotie van het centrum, de ondernemers en alle activiteiten. Optimaliseren van branding centrum via off- en online media: website social media gedrukte pers advertentiecampagnes VVV

19 Indien nodig en gewenst: Opstellen toeristenflyer. Introductie van een Nuenense Cadeaubon. Bemiddelen in samenwerking tussen o.a. horeca en ondernemers. Andere ideeën?

20 Leegstand en Branchering Om de leegstand adequaat aan te pakken en de juiste branchering te realiseren is een actieve werkgroep hierin noodzakelijk. Door middel van kennisdeling, informatiebijeenkomsten en goede samenwerkingsverbanden met stakeholders etc. kan de leegstand geminimaliseerd worden.

21 In beeld brengen van leegstand met bijbehorende informatie. Het verder opbouwen van een netwerk met vastgoedeigenaren, branche - organisaties, winkelketens, projectontwikkelaars. Stimuleren van nieuwe opstartende ondernemers: In samenwerking met bijvoorbeeld de Rabobank een franchisecafé organiseren. Bemiddeling met de gemeente betreffende: Stop op nieuwbouw winkelruimte Gebruik juridische instrumenten bij te lange leegstand Flexibele bestemming: combi werk/wonen combi detail/horeca combi zakelijke dienstverlening en winkel.

22 Actief op zoek naar pop up stores / urban shops /concept stores en bemiddeling daarin (of aanmelden bij bemiddelingssites). Creatieve tijdelijke oplossingen voor lege panden verzamelen: Stappenplan ontwikkelen voor bestickeren winkels. Verkrijgen van data om meer duidelijkheid te krijgen over de stand van zaken en exacte doelen te kunnen stellen die smart zijn. (Regionale) Detailhandelsvisie bewaken en i.o.m de gemeente en vastgoedeigenaren kijken naar verhuisregelingen richting het centrum. Aanstellen van een intermediair die als vertrouwenspersoon d.m.v. informatie onderling matches kan maken.

23 Indien nodig en gewenst: Organiseren van een wedstrijd voor jonge ondernemers met als prijs een jaar gratis / goedkoop huren. Andere ideeën?

24 Parkeren Veiligheid en Beheer Het uiterlijk van het centrum valt in eerste instantie onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Zij zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor een veilige en leefbare publieke ruimte met voldoende rustpunten en volop sfeer. De werkgroep Parkeren, Veiligheid en beheer kan daarop steunen en aanvulling geven.

25 Actiepunten Parkeren: Met betrekking tot parkeren en verkeerscirculatie dient de gemeente de meeste stappen te zetten. Het CM kan hierin druk uitoefenen, adviseren en bemiddelen. Overleg met de gemeente over: optimale en gewenste parkeerbewegwijzering, omleidingsroutes voor optimale circulatie ook bij evenementen Druk zetten op het opnemen van parkeerplaatsen in navigatiesystemen.

26 Actiepunten Veiligheid: Opstarten Keurmerk Veilig Ondernemen. 0-meting bij ondernemers over algemeen veiligheidsgevoel. regelmatig overleg met Politie, Brandweer, Openbare werken, handhaving etc. over maatregelenmatrix. Opzetten Whatsapp veiligheidsapp. Organiseren van workshops: Laat je niet overvallen Diefstalpreventie. Organisatie van een collectieve BHV training voor ondernemers en personeel.

27 Actiepunten Beheer: aansluiten bij KVO m.b.t. een schoon en heel centrum. inventariseren naar mogelijkheden voor een collectieve afvalophaler. introduceren van de "Mijn gemeente" App voor directe interne meldingen in het meldsysteem van de gemeente.

28 Indien nodig en gewenst: Fietsstallingen op voldoende plaatsen in het centrum realiseren. ook voor elektrische fietsen. Andere ideeën?

29 Wat kost Centrummanagement? Reclamebelasting heeft een onder- en bovengrens Hoogte is afhankelijk van WOZ waarde pand (zakelijk) Uitgangspunt is niet meer dan huidige contributie Is een optelsom van investering door de gemeente de ondernemers en eventueel de vastgoedeigenaren Afhankelijk van ambitieniveau van CM afhankelijk van een gezamenlijke visie afhankelijk van een gezamenlijk activiteitenplan Samenwerking draagt bij aan efficiënte inzet van middelen

30 Wie betaald Reclamebelasting? Iedereen in het vooraf afgebakend gebied Die reclame maakt zichtbaar van de openbare weg. Niet afhankelijk van de grote van de reclameaanduiding Uitzonderingen kunnen gemaakt worden voor: medische Sector makelaarsborden (is wel een rechtszaak over bezig) aanplakborden zoals verkiezingsborden etc.

31 VEEL BELANGRIJKER!!!! WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

32 EEN SFEERVOL, SCHOON, HEEL EN VEILIG, ECONOMISCH STERK BRUISEND NUENEN

33 Heeft u nog vragen?

CENTRUM. Reclamebelasting. management Brabant. Stappenplan Stroomschema

CENTRUM. Reclamebelasting. management Brabant. Stappenplan Stroomschema CENTRUM management Brabant Stappenplan Stroomschema Reclamebelasting Praktijkervaring leert dat er veel centrummanagementinitiatieven bezig zijn met het oprichten van een ondernemersfonds. Er bestaat grote

Nadere informatie

Centrummanagement Grave Het Ondernemersfonds. Stefan van Aarle

Centrummanagement Grave Het Ondernemersfonds. Stefan van Aarle Centrummanagement Grave Het Ondernemersfonds Stefan van Aarle De basis: plan van aanpak Vastgesteld juli 2012 Aandacht voor: Projecten Organisatie Financiering Doelstelling Het is samenwerking met de bij

Nadere informatie

Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev.

Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev. Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev. Augustus 2013. 1 1. Ondernemersfonds. Na enkele jaren met eenmalige bijdragen gewerkt te hebben, is in 2012 door het algemeen bestuur

Nadere informatie

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Op naar een vitaal economisch Klundert Programma Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Opening Waarom een Ondernemersfonds voor Klundert? Het proces tot nu toe

Nadere informatie

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Deze notitie beschrijft het Plan van Aanpak en stappenplan voor de herinvoering van centrummanagement in Valkenswaard. Achtereenvolgens wordt ingegaan

Nadere informatie

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle Naar een Ondernemersfonds 22 januari 2018 Stefan van Aarle Wie ben ik? Ondernemer Regisseur binnenstad Tilburg Centrummanager Oosterhout Gebiedsregisseur Waalkade Nijmegen Transformatiemanager Winkelcentrum

Nadere informatie

Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN

Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN Doelstelling en aanpak tot nu toe Doelen: 1- Oprichten ondernemersfonds in centrum Ommen 2- Samen werken aan sterk en

Nadere informatie

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan

Ondernemersfondsen. Soorten, maten, voors en tegens. Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Vosjan Management op Maat Ondernemersfondsen Soorten, maten, voors en tegens Lichtenvoorde, 10 november 2016 Kjeld Vosjan Inhoud 1. Aanleiding, waarom zitten we hier? 2. Ondernemersfondsen algemeen 3.

Nadere informatie

Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave. Ondernemersvereniging Graveon

Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave. Ondernemersvereniging Graveon Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave Ondernemersvereniging Graveon VOORWOORD Deze visie en plan van aanpak voor de start van Centrummanagement Grave is tot stand gekomen door samenwerking

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE (BIZ) WAT IS EEN BEDRIJVEN INVESTERINGS ZONE? Een bedrijveninvesteringszone is een afgebakend gebied waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving

Nadere informatie

Bedrijven Investeringszone (BIZ) Investeringsfonds Eindhoven t Centrum

Bedrijven Investeringszone (BIZ) Investeringsfonds Eindhoven t Centrum Bedrijven Investeringszone (BIZ) Investeringsfonds Eindhoven t Centrum A-cie Eindhoven 11 april 2016 Farzad Ghaus Stad & Co Inhoud: BIZ definitie en achtergrond BIZ voordelen BIZ procedure BIZ inkomsten

Nadere informatie

BIZ PLAN. Goor Collectief

BIZ PLAN. Goor Collectief BIZ PLAN Goor Collectief Versie 1.1, 22 oktober 2017 Opgesteld door: Goor Collectief BIZ Plan 2018-2022 Pagina 1 van 10 Centrum van Goor Goor Collectief INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. UITLEG OVER DE

Nadere informatie

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk werkplaats winkels Visie Een compact en aantrekkelijk winkelgebied voor iedereen waar het plezierig vertoeven, werken en wonen is. Het centrumgebied nu Toenemende

Nadere informatie

Convenant Centrummanagement Valkenswaard

Convenant Centrummanagement Valkenswaard Convenant Centrummanagement Valkenswaard Stichting Centrum-Management Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Valkenswaard, juli 2014 1 Convenant Centrummanagement Valkenswaard Gesloten tussen het college van

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst ondernemers Verkenning Ondernemersfondsen. Zevenbergen, Fijnaart en Klundert

Informatiebijeenkomst ondernemers Verkenning Ondernemersfondsen. Zevenbergen, Fijnaart en Klundert Informatiebijeenkomst ondernemers Verkenning Ondernemersfondsen Zevenbergen, Fijnaart en Klundert Aftrap informatiebijeenkomst verkenning ondernemersfondsen Agenda: Pitch namens de ondernemersverenigingen

Nadere informatie

Informatieavond reclamebelasting

Informatieavond reclamebelasting Informatieavond reclamebelasting 9 april 2015 2-7-2015 1 Indeling van de avond Openingswoord door wethouder Ricky van den Aker Update over vrij parkeren Toelichting nieuwe reclamebelasting Enkele vragen

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019

Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019 Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019 1. Vraag- en probleemstelling Het huidige meerjarenbeleidplan van de stichting loopt van 2011 tot en met 2014. Sinds een aantal jaren

Nadere informatie

Gemeente Beverwijk. Wethouder Tim De Rudder

Gemeente Beverwijk. Wethouder Tim De Rudder Gemeente Beverwijk Wethouder Tim De Rudder https://www.youtube.com/watch?v=hdoxyqpivas 2 Rabobank Utrechtse Waarden Jappie van der Heide (manager MKB) Rabobank-IJmond 4 Rabobank Utrechtse Waarden Alleen

Nadere informatie

Beleid ondernemersfondsen

Beleid ondernemersfondsen Beleid ondernemersfondsen Bijlagen - Brief handelsvereniging Leek-Nietap ingekomen 7 mei 2018 - Advies inzake harmonisatie belastingen en heffingen van 7 juni 2018 Inleiding Ondernemersfondsen zijn fondsen

Nadere informatie

Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn

Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn Inleiding Het centrum van Alphen aan den Rijn is de ontmoetingsplaats, het culturele- en koopcentrum voor de inwoners van Alphen

Nadere informatie

De resultaten evenals ons advies bieden wij u hierbij graag aan.

De resultaten evenals ons advies bieden wij u hierbij graag aan. College van Burgemeester & Wethouders Postbus 1 6650 AA Druten Betreft : advies Ondernemersfonds Druten Centrum Druten, 30 juni 2016 Geacht College, Het afgelopen half jaar werkten wij in de begeleidingscommissie

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

Startdia met foto Ruimte Tussenstand Centrummanagement Ermelo

Startdia met foto Ruimte Tussenstand Centrummanagement Ermelo Startdia met foto Ruimte Tussenstand Centrummanagement Ermelo Vooraf Fijn dat u er bent, bedankt dat u gekomen bent! Duur vergadering 1,5 uur Opdracht en proces Opdracht Namens OVE, gemeente en KvK Onderzoeken

Nadere informatie

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke winkels en een bloeiende kenniseconomie. Met als decor:

Nadere informatie

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies inretail.nl vermeulensteenbergen.nl Juni 2016 1 AANBOD & DOELGROEPEN TOP 5 BENODIGD AANBOD TOEKOMST 1. Kinderspeelgelegenheid 2. Speelgoedwinkel 3. Restaurant

Nadere informatie

Startdia met foto Ruimte Tussenstand Centrummanagement Ermelo. Fijn dat u er bent, bedankt dat u gekomen bent! Duur vergadering 1,5 uur

Startdia met foto Ruimte Tussenstand Centrummanagement Ermelo. Fijn dat u er bent, bedankt dat u gekomen bent! Duur vergadering 1,5 uur Startdia met foto Ruimte Tussenstand Centrummanagement Ermelo Vooraf Fijn dat u er bent, bedankt dat u gekomen bent! Duur vergadering 1,5 uur 1 Opdracht en proces Opdracht Namens OVE, gemeente en KvK Onderzoeken

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering : 15 december Agendapunt : 11 : Besluitvormend Programma : (4) Economische Zaken Portefeuillehouder : G.

Raadsvoorstel. Vergadering : 15 december Agendapunt : 11 : Besluitvormend Programma : (4) Economische Zaken Portefeuillehouder : G. Raadsvoorstel Vergadering : 15 december 2016 Agendapunt : 11 Status : Besluitvormend Programma : (4) Economische Zaken Portefeuillehouder : G. Schippers Behandelend ambt. : Jan Sijtsma E-mail : jsijtsma@t-diel.nl

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan 2012-2016 Stichting Centrummanagement Haaksbergen

Meerjarenbeleidplan 2012-2016 Stichting Centrummanagement Haaksbergen Meerjarenbeleidplan 2012-2016 Stichting Centrummanagement Haaksbergen 1. Doelstellingen De Stichting Centrummanagement Haaksbergen heeft als doel om namens de ondernemers, het centrum van Haaksbergen op

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1151756 Datum: 27 november 2014 Behandeld door: C.F.J. Mens Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Oprichting ondernemersfonds voor de Binnenstad. Samenvatting:

Nadere informatie

Stichting Parkmanagement Laarbeek

Stichting Parkmanagement Laarbeek Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan 2017 jaarplan 2017 Stichting Parkmanagement Laarbeek 1 Inhoudsopgave Missie, visie en kernwaarden Samenwerking Hoofdthema s Schoon, heel, veilig Energiebewust

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF en uitnodiging. The Olympic Amsterdam INFORMATIEBROCHURE VOOR ONDERNEMERS EN EIGENAREN

NIEUWSBRIEF en uitnodiging. The Olympic Amsterdam INFORMATIEBROCHURE VOOR ONDERNEMERS EN EIGENAREN NIEUWSBRIEF en uitnodiging The Olympic Amsterdam INFORMATIEBROCHURE VOOR ONDERNEMERS EN EIGENAREN JANUARI 2018 NIEUWSBRIEF & SAVE THE DATE KICK-OFF STEMBIJEENKOMST Beste collega, beste ondernemer en vastgoedeigenaar,

Nadere informatie

Oprichting van een BIZ op De Trompet

Oprichting van een BIZ op De Trompet Oprichting van een BIZ op De Trompet ParkTrust ParkTrust is een parkmanagement organisatie, gespecialiseerd in o.a. de volgende diensten: 1. Parkmanagement - Operationeel beheer bedrijventerreinen - Collectieve

Nadere informatie

Ondernemersavond 11 maart 2013

Ondernemersavond 11 maart 2013 Ondernemersavond 11 maart 2013 19.45 uur Welkom 19.50 uur Ondernemersenquête 20.15 uur korte pauze 20.30 uur Kwaliteitscatalogus stadscentrum 21.15 uur Afsluiting/hapje/drankje Ondernemersenquête - ca.

Nadere informatie

Inleiding. Het Veldhovens model

Inleiding. Het Veldhovens model Inleiding In 2011 hebben de gemeente Veldhoven, de Ondernemersvereniging Veldhoven- Dorp en de Kamer van Koophandel Brabant met succes een pilot uitgevoerd om een nieuwe vorm van reclamebelasting te testen.

Nadere informatie

Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ

Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ Voorstel en besluitvormingsproces Jan van der Linden & Harry de Wit Inhoud Deel 1: Ondernemersfonds Werking BIZ Proces tot nu toe en vervolgproces Werking Ondernemersfonds

Nadere informatie

10 praktische vragen over Centrummanagement

10 praktische vragen over Centrummanagement 10 praktische vragen over Centrummanagement Inleiding 10 praktische vragen over centrummanagement Deze brochure is bedoeld voor ondernemers*, gemeenteambtenaren en -bestuurders en vastgoedeigenaren die

Nadere informatie

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Stichting CLOK Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Indeling presentatie Gent 12-02-2015 Achtergrond CLOK

Nadere informatie

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds

Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Petitie MKB Hoorn met betrekking tot de ingevoerde reclamebelasting Hoorn ten behoeve van het Lokaal Ondernemersfonds Hoorn, 25 augustus 2009 MKB Hoorn constateert - Dat de gemeente Hoorn eind mei de aanslagen

Nadere informatie

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop!

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop! Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek Goor als winkelhart van de Hof van Twente aangevuld met muzikale elementen: Beeld bepalende elementen (muziekkoepel etc.); Muzikale evenementen (zie Bigband festival);

Nadere informatie

Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan

Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan Heeft u het al gehoord? Kijk op de website www.ravellaan-the-future.nl voorstel voor ONDERNEMERSFONDS RAVELLAAN - THE FUTURE november 2015 Jong & Klasse

Nadere informatie

Wie is de BIZ? In de BIZ werkgroep Ootmarsum zitten de volgende personen (v.l.n.r):

Wie is de BIZ? In de BIZ werkgroep Ootmarsum zitten de volgende personen (v.l.n.r): BIZ Ootmarsum Ootmarsum het stadje dat zo enig en anders is, is een uitspraak die vele van u kennen. Een uitspraak waar we dan ook met z n allen continue hard voor werken. Dat zal ook de komende jaren

Nadere informatie

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?!

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Waarom een ondernemersfonds? Free riders in winkelgebieden en op bedrijventerreinen Vrijwillige bijdragen voor activiteiten

Nadere informatie

Bedrijveninvesteringszone IJsselstein. Samen werken aan een vitale binnenstad

Bedrijveninvesteringszone IJsselstein. Samen werken aan een vitale binnenstad Bedrijveninvesteringszone IJsselstein Samen werken aan een vitale binnenstad Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 1 Voorwoord 5 2 Inleiding 6 2.1 Achtergronden 6 2.2 Gebiedsafbakening 6 3 Doelstellingen 7 4

Nadere informatie

meerjarenbeleidplan Stichting Steenwijk Vestingstad

meerjarenbeleidplan Stichting Steenwijk Vestingstad meerjarenbeleidplan 2017-2022 Stichting Steenwijk Vestingstad 1. Achtergrond en doelstellingen De Stichting Steenwijk Vestingstad (hierna genoemd: de Stichting) wil namens de ondernemers het centrum van

Nadere informatie

september 2014 Opgesteld door: Ondernemersvereniging Vanouds Uniek Rokin 140-142 1012 LE Amsterdam

september 2014 Opgesteld door: Ondernemersvereniging Vanouds Uniek Rokin 140-142 1012 LE Amsterdam Inhoud 1. Gebiedsafbakening 3 2. Doelstellingen, activiteiten & afspraken 4 2.1 Doelstellingen en activiteiten 2.2 Afspraken 3. Heffingsplichtigen 5 3.1 Definitie heffingsplichtigen 3.2 Uitsluitingen 3.3

Nadere informatie

Ondernemersplan BIZ Fonds Stichting Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Dalfsen

Ondernemersplan BIZ Fonds Stichting Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Dalfsen Ondernemersplan BIZ Fonds 2019-2023 Stichting Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Dalfsen Februari 2018 1. Inleiding De Stichting: De Stichting Veilig Ondernemen Bedrijventerrein Dalfsen is een samenwerking

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Nummer: 7k. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 16 oktober 2012

Gemeente Boxmeer. Nummer: 7k. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 16 oktober 2012 Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming met de invoering van een reclamebelasting en vaststelling van de Verordening reclamebelasting centrum Boxmeer 2013. Nummer: 7k. AAN de Raad van de gemeente

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 21-12-2010 Onderwerp: Invoering Bedrijven Investering Zone (BIZ) Centrumgebied Steenwijk Conceptbesluit: besluitvorming aan de raad

Nadere informatie

WINKELCENTRUM SCHOONHOVEN & pilot DNWS

WINKELCENTRUM SCHOONHOVEN & pilot DNWS WINKELCENTRUM SCHOONHOVEN & pilot DNWS Michiel van der Schaaf Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) Schoonhoven Jeroen Roose-van Leijden HISA SCHOONHOVEN Dit zijn wij Aantal inwoners: 12.000 Winkels: 95

Nadere informatie

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer Uitwerkingsschema geselecteerde maatregelen behorend bij de doelstelling 2 Half jaarlijkse terugkoppeling incidentencijfers naar KVO-B werkgroep en eventuele acties ondernemen in de KVO Werkgroep Nieuwsbrief/

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas 362503 Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Documentnummer: 1894/2013/18456 Besluitnummer: 26 8.2 Onderwerp: Beleidsplan Centrummanagement + verzoek medewerking reclameheffing

Nadere informatie

Plan van Aanpak BIZ Vianen

Plan van Aanpak BIZ Vianen Plan van Aanpak BIZ Vianen Plan van Aanpak BIZ Voorstraat Vianen oktober 2011 1 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Als vestingstad met historie, onder de rook van Utrecht, is Vianen trots op haar Voorstraat.

Nadere informatie

Businessplan BI-Zones Bedrijvenparken Rijswijk 2017 tot 2022, versie

Businessplan BI-Zones Bedrijvenparken Rijswijk 2017 tot 2022, versie 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Bedrijvenparken Plaspoelpolder, Hoornwijck, Zuidflank en Broekpolder 2017 t/m 2021 Gemeente Rijswijk 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet

Nadere informatie

Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016

Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016 Biz Plan 2016 BIZ Ondernemers Driebergen (BIZ 3B) Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016 BIZ DRIEBERGEN (BIZ 3B) Versie april 2015 Activiteiten 2016 Een Bedrijven Investerings Zone (verder te noemen

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00869 Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname Beknopte samenvatting Op 13

Nadere informatie

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding

Raadsvoorstel Samenvatting Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 28 september 2017 Agendanummer : 10 Datum collegebesluit : 15 augustus 2017 Onderwerp : Verordening Bedrijveninvesteringszone Dombosch 2018

Nadere informatie

Detailhandelsvisie. Goeree-Overflakkee

Detailhandelsvisie. Goeree-Overflakkee Detailhandelsvisie Goeree-Overflakkee 2 trends en ontwikkelingen in de detailhandel (algemeen)! Economische stagnatie! Omzetverschuivingen van offline naar online winkels (internet winkelen)! Overcapaciteit

Nadere informatie

Stichting Parkmanagement Laarbeek

Stichting Parkmanagement Laarbeek Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan 2018 jaarplan 2018 Stichting Parkmanagement Laarbeek 1 Inhoudsopgave Missie, visie en kernwaarden Samenwerking Hoofdthema s Schoon, heel, veilig Energiebewust

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 Heerenveen, 3 december 2018 Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 1 Inhoud 1. Inleiding: een korte beschrijving van de stichting Feanetië 3 2. Analyse sterke/zwakke punten

Nadere informatie

Stichting Ondernemersfonds Enschede. Samen voor een bruisende binnenstad

Stichting Ondernemersfonds Enschede. Samen voor een bruisende binnenstad Stichting Ondernemersfonds Enschede Samen voor een bruisende binnenstad Samen het ondernemersklimaat in de binnenstad stimuleren Bent u ondernemer in het centrum van Enschede? Dan betaalt u belasting voor

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale ondernemersorganisaties

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Ontwikkelingen CMO en VVV/Sitro. 14 november 2017

Informatiebijeenkomst Ontwikkelingen CMO en VVV/Sitro. 14 november 2017 Informatiebijeenkomst Ontwikkelingen CMO en VVV/Sitro 14 november 2017 Agenda vandaag KORTE Inleiding door wethouder Piet Machielsen Fusie tussen CMO en Sitro (VVV) door Cees Hoogland (fusiebegeleider)

Nadere informatie

BIZ EIGENARENVERENGING DAMRAK, BEURSPLEIN e.o.

BIZ EIGENARENVERENGING DAMRAK, BEURSPLEIN e.o. BIZ EIGENARENVERENGING DAMRAK, BEURSPLEIN e.o. September 2015 Aangepast dinsdag 20 oktober 2015 Opgesteld door: Eigenarenvereniging Damrak, Beursplein e.o. Statutair-adres: Dirk van Hasseltsteeg 5, 1012

Nadere informatie

Toelichting op de Verordening Reclameheffing Valkenswaard Centrum

Toelichting op de Verordening Reclameheffing Valkenswaard Centrum Toelichting op de Verordening Reclameheffing Valkenswaard Centrum I Algemene toelichting De uit de reclameheffing verkregen opbrengst kan in beginsel vrij besteed worden. De reclameheffing is, net als

Nadere informatie

Vragen & antwoorden - BIZ Waarderpolder 2011

Vragen & antwoorden - BIZ Waarderpolder 2011 BIZ WAARDERPOLDER 2011 1. Wat is een BIZ Ondernemersfonds? Een BIZ is een instrument vóór en dóór ondernemers. Op grond van de Experimentenwet Bedrijven Investeringszones (BIZ, 2009) kunnen ondernemers

Nadere informatie

Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012. Locatie: Brasserie The Wing

Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012. Locatie: Brasserie The Wing Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012 Locatie: Brasserie The Wing Agenda: 16.15 uur Opening/toelichting programma 16.20 uur Algemene Ledenvergadering - verantwoording 2012

Nadere informatie

: Opzet detailhandels- en horecabeleid gemeente Boxtel

: Opzet detailhandels- en horecabeleid gemeente Boxtel Notitie : Opzet detailhandels- en horecabeleid gemeente Boxtel Datum : 6 januari 2014 Opdrachtgever : gemeente Boxtel Ter attentie van Projectnummer : A. van Schaaijk : 204x00523 Opgesteld door : Felix

Nadere informatie

Marketing Hoogeveen Beslisdocument organisatievorm en meerjarenplan (tevens notitie voor stuurgroep 21 december 2016)

Marketing Hoogeveen Beslisdocument organisatievorm en meerjarenplan (tevens notitie voor stuurgroep 21 december 2016) Marketing Hoogeveen Beslisdocument organisatievorm en meerjarenplan (tevens notitie voor stuurgroep 21 december 2016) Datum: 30 januari 2016 gemeente Hoogeveen, cluster SBC, Bert Hansma PAGINA 2 VAN 9

Nadere informatie

Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019

Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019 Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019 Programma Introductie Participatieconcept Stand van zaken Inzichten en uitgangspunten Doelgroepen Co-creatieconcept Ruimtelijk plan in co-creatie Fasering

Nadere informatie

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius Hoofdstuk: Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Waarom een BIZ voor Cruquius?... 3 Wat gaat de BIZ Cruquius doen?...

Nadere informatie

Presentatie. Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016

Presentatie. Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016 Presentatie Actieve camerabeveiliging + BIZ (bedrijveninvesteringszone) 15 maart 2016 Programma 18:30 Welkomstwoord voorzitter OVG Frank Timmers 18:35 Uitleg KVO-B vs actieve camerabeveiliging Iwan Hulsebosch,

Nadere informatie

Keurmerk Veilig Ondernemen. Samenwerken aan de veiligheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen

Keurmerk Veilig Ondernemen. Samenwerken aan de veiligheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen Keurmerk Veilig Ondernemen Samenwerken aan de veiligheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid keurmerk veilig ondernemen Iedere ondernemer is wel

Nadere informatie

Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan Jaarplan SPL

Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan Jaarplan SPL Stichting Parkmanagement Laarbeek Jaarplan Jaarplan SPL 1 Inhoudsopgave Missie, visie en kernwaarden Samenwerking Communicatie Hoofdthema s Schoon, heel, veilig Energiebewust en duurzaam ondernemen Huisvestingsvraagstukken

Nadere informatie

Actieplan binnenstad Maassluis

Actieplan binnenstad Maassluis Actieplan binnenstad Maassluis 1 Inleiding De dynamiek in de detailhandel is bijzonder groot en kent vele trends en ontwikkelingen. Een aantal trends is al jaren zichtbaar, zoals schaalvergroting. Andere

Nadere informatie

Beleidsplan & Actieplan. Winkelgebied Assendorp

Beleidsplan & Actieplan. Winkelgebied Assendorp Beleidsplan & Actieplan Winkelgebied Assendorp VERSIE 1.0 STATUS definitief DATUM 14 februari 2011 AUTEUR Simone Miellet Stuifzand Organisatieverbetering Rieteweg 17 8041 AJ Zwolle 038 4222 368 www.resultaatinjectie.nl

Nadere informatie

Volop aandacht voor jouw winkelgebied

Volop aandacht voor jouw winkelgebied Volop aandacht voor jouw winkelgebied Succesvol samenwerken in winkelgebieden 7 maart 2018 Deelsessie praktijkcases uit rapportage Future Retail City Centre : Schoonhoven SCHOONHOVEN Situatieschets Aantal

Nadere informatie

BIZ PLAN <NAAM Gebied>

BIZ PLAN <NAAM Gebied> TOELICHTING Dit format BIZ-plan is opgesteld door gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Economie en bedoeld als ondersteuning voor ondernemers die een bedrijveninvesteringszone (BIZ) willen opstarten. Het

Nadere informatie

BIZ PLAN DE HOOGERWERF

BIZ PLAN DE HOOGERWERF BIZ PLAN 2016-2020 DE HOOGERWERF 2 OUD-BEIJERLAND concept 18032015 Ondernemersvereniging De Hoogerwerf Bestuur: Kees Ammerlaan (voorzitter) Erik Klop (penningmeester) Gerard Boender (algemeen bestuurslid)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN!

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! EEN KLOPPEND HART LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! ONS CENTRUM in beeld en cijfers WIST U DAT. wij ruim 50.000 m2 detailhandel hebben in ons centrum (vergelijk centrum Helmond,

Nadere informatie

Ondernemersfonds Hengelo

Ondernemersfonds Hengelo Ondernemersfonds Hengelo EVALUATIE ONDERNEMERSFONDSEN HENGELO, VORDEN EN ZELHEM Aanleiding en context: In de raadsvergadering van 7 juli 2016 is besloten een pilot voor een periode van drie jaar te starten

Nadere informatie

Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan

Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Tessa Bruigom Projectleider Winkelstraten Dienst stedelijke Ontwikkeling Den Haag, 19 mei 2010 Achtergrond 2009 Plan van Aanpak 'De Fahrenheit' door

Nadere informatie

Samen zorgen voor een Leefbaar buitengebied in Laarbeek

Samen zorgen voor een Leefbaar buitengebied in Laarbeek Samen zorgen voor een Leefbaar buitengebied in Laarbeek Ondernemersfonds buitengebied, Jaarplan 2019 Door het ZLTO Laarbeek Visie: De visie van het ZLTO Laarbeek is om in samenwerking met andere ondernemers,

Nadere informatie

Evaluatie Centrummanagement Bladel. Gemeente Bladel

Evaluatie Centrummanagement Bladel. Gemeente Bladel Evaluatie Centrummanagement Bladel Gemeente Bladel Evaluatie Centrummanagement Bladel Gemeente Bladel Rapportnummer: 205X00786.092371_1 Datum: 10 mei 2017 Contactpersonen opdrachtgever: Mevrouw Y. Wijnen,

Nadere informatie

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers,

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers, SNELPOST email: info@oogfocus.nl website: www.oogfocus.nl Oktober 2017 In deze snelpost Uitslag Enquête Street Sale Kerstmarkt met extra koopavond Van de voorzitter Halloween Koopzondag Nieuwe leden Wat

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

Waarom Beste Binnenstad?

Waarom Beste Binnenstad? Waarom Beste Binnenstad? 1 Waarom Beste Binnenstad? 0. Feiten over Gouda 1. Aansturing; structuur en beleid 2. Basis op orde 3. Flankerend beleid 4. Be good and tell it - stadsmarketing 5. DNA van Gouda

Nadere informatie

Detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 15 juli 2015

Detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 15 juli 2015 Detailhandelsvisie centrum Nederweert Stefan van Aarle 15 juli 2015 Het verschaffen van inzicht op welke haalbare wijze Nederweerteen sterk en bestendig vitaal centrum gericht op de toekomst kan realiseren,

Nadere informatie

Parkeren beweegt ons

Parkeren beweegt ons Parkeren beweegt ons MISSIE Deskundig, betrouwbaar en betrokken; dat is P1 ten voeten uit. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers via efficiënte operationele en innovatieve oplossingen. P1 wil de ambassadeur

Nadere informatie

De kern van Haren. Dr. Karel Jan Alsem, Drs. Frits van Leer, Prof. Dr. Steven Brakman 5 juni Marklinq

De kern van Haren. Dr. Karel Jan Alsem, Drs. Frits van Leer, Prof. Dr. Steven Brakman 5 juni Marklinq De kern van Haren Dr. Karel Jan Alsem, Drs. Frits van Leer, Prof. Dr. Steven Brakman 5 juni 2014 Marklinq Doel Gezamenlijk komen tot een versterking van Haren Economische ontwikkeling Winkelbeleving Marketing

Nadere informatie

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J.

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J. Uitvoeringsovereenkomst Centrummanagement Grave Gemeente Grave Stichting Centrum Management Grave Ondergetekenden, de gemeente Grave, in deze vertegenwoordigd door de heer A.M.H. Roolvink, burgemeester

Nadere informatie

Adviesrapport: Krachtige kern Olst. Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen

Adviesrapport: Krachtige kern Olst. Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen 2 COLOFON Opdrachtgever: Ondernemingsvereniging GO-Olst & Plaatselijk Belang Olst Datum: 31 augustus 2015 3 SAMENVATTING In Olst

Nadere informatie

BIZ plan Wormerplein

BIZ plan Wormerplein DATUM: 1 november 2017 BIZ plan Wormerplein CONTACTPERSONEN: OPRICHTINGSBESTUUR Jacinta Wensveen (Miems 2nd Hand / jacintawensveen@gmail.com) Hassan El Ghazaoui (Slagerij Elga / info@slagerijelga.nl) Hans

Nadere informatie

Ondernemersfonds Lisse

Ondernemersfonds Lisse Ondernemersfonds Lisse Ton Tibboel, voorzitter 6 oktober 2009 Programma Totstandkoming in Lisse Hoe werkt het? Trekkingsrechten hoever zijn we? Voorbeelden Leiden Vragen Totstandkoming in Lisse Eerste

Nadere informatie

Boodschap: waardering

Boodschap: waardering Het komt niet vaak voor dat we het in Hengelo ergens over eens zijn, laat staan over een lastig onderwerp als onze Binnenstad. Laten we deze kans grijpen en met elkaar de volgende stappen zetten. Elke

Nadere informatie

Plan van Aanpak Centrummanagement Valkenswaard

Plan van Aanpak Centrummanagement Valkenswaard Plan van Aanpak Centrummanagement Valkenswaard INLEIDING Voor u ligt het concept Plan van Aanpak voor het op te starten Centrum Management Valkenswaard. Dit PvA geeft een analyse van de huidige situatie

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

BIZ PLAN <NAAM> < versie, datum> <eventueel logo> Opgesteld door: <adres> Contactperson(en): <naam>, <functie> <Telefoon>: <Telefoon>:

BIZ PLAN <NAAM> < versie, datum> <eventueel logo> Opgesteld door: <adres> Contactperson(en): <naam>, <functie> <Telefoon>: <Telefoon>: TOELICHTING Dit format BIZ plan is opgesteld door gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Economie en bedoeld als ondersteuning voor ondernemers die een bedrijveninvesteringszone (BIZ) willen opstarten. Het

Nadere informatie