WIE A ZEGT, KAN OOK DVIES ZEGGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WIE A ZEGT, KAN OOK DVIES ZEGGEN"

Transcriptie

1 ONREGELMATIGE PUBLICATIE VAN MAGELAAN NUMMER 10 - MAART 2013

2 WIE A ZEGT, KAN OOK DVIES ZEGGEN U heeft een prachtig product. Of u wil uw ideeën delen met anderen. Dan heeft u geluk, want er zijn vandaag tal van communicatiemiddelen om uw boodschap te verspreiden. Maar waar zitten uw doelgroepen? En welke dragers zijn het meest geschikt om hen te bereiken? Daar kan Magelaan u bij helpen. Onze communicatie- en marketingspecialisten kunnen u adviseren over uw strategie of er zelf een uitwerken.

3 ADVIES OVER TEKST Creatief tekstwerk, redactie of eindredactie: wij denken mee. Waar komt die tekst terecht? Voor wie is hij bedoeld? Welk medium wordt gebruikt? Journalistieke stukken voor uw publieksblad, goed-nieuwsberichten voor uw personeelssite, nieuwsgierigheidwekkende berichten voor uw blog, een goed getrimde tekst voor uw advertentie? Magelaan helpt uw boodschap in de juiste vorm te gieten. ADVIES OVER VORM EN BEELD Wanneer werkt een logo, wat maakt een huisstijl pakkend, hoe onderscheidt uw publicatie zich van een andere? Hoe krijgt u uw huisstijl vormelijk vertaald in een website of elektronische nieuwsbrief? En welke foto s of illustraties zijn OK? Onze vormgevers kennen het antwoord. Vraag het hen, zij helpen u verder. ADVIES OVER HET COMMUNICATIEKANAAL Al die kennis die u heeft, al die producten die u wil verkopen, al die boodschappen die u wil uitdragen: hoe krijgt u die informatie bij de doelgroepen? Een website? Een catalogus? Een tijdschrift? Een applicatie op een smartphone? En het aantal kanalen neemt nog toe. Magelaan is uw gids in de communicatiewereld: wat werkt en wat niet, voor welke doelgroep, met welke frequentie, via welk kanaal.

4 met de MMM van marketing U wil uw product of visie bekendmaken. Dat gaat niet vanzelf, daar is een strategie voor nodig: doelgroepen bepalen, doelstellingen vastleggen, communicatiekanalen kiezen, aangepaste inhoud maken, effecten meten, enzovoort. Een marketing- en communicatieplan dus. Magelaan maakt het samen met u, van een kleintje tot een heel groot, van strategie tot interne en externe implementatie, van eenmalige acties tot een volledige digitale uitrol. En voor bedrijven is er een aangename verrassing: via de KMO-portefeuille krijgen ze daarvoor subsidie.

5

6 ELK HUIS HEEFT ZIJN STIJL U wil dat uw bedrijf of organisatie onmiddellijk herkenbaar en juist gepositioneerd is. Misschien zoekt u nog een pakkende naam? Of een baseline die gebald uw visie weergeeft? Magelaan kan daarbij helpen, bijvoorbeeld met een creatieve sessie waaraan u en uw team deelnemen. En natuurlijk wil u alle communicatiemiddelen vormelijk op elkaar afstemmen, met een onmiddellijk herkenbare look and feel. Een huisstijl dus, met een mooi logo, aangepast kleurgebruik en een hedendaagse vormgeving. Dan bent u bij Magelaan op het juiste adres voor zowel de papieren als de digitale huisstijl.

7 Ei-volution Oncofertility

8 BETER EEN BROCHURE IN DE HAND... Alle studies over communicatie wijzen op hetzelfde: gedrukte informatie wordt vele malen vaker en grondiger gelezen dan digitale. Maar met de komst van de tablet is er een nieuwe mogelijkheid bijgekomen. Daarom realiseert Magelaan brochures, jaarverslagen en folders zowel gedrukt als digitaal. Aan u de keuze. Wij zorgen voor een aangepaste vormgeving voor het drukwerk en voor het (kleinere) scherm van de tablet.

9

10 WEG MET DE SAAIHEID U wil de aandacht trekken, maar in het huidige communicatielandschap is dat geen eenvoudige zaak. Daar hebben we oplossingen voor. Een flitsende presentatie die de aandacht vasthoudt? Magelaan doet het met onder andere Prezi. Virale video s op YouTube of Vimeo? Magelaan levert de ideeën en staat in voor de praktische uitwerking. Een op maat gemaakte app voor slimme telefoons of tabletten? Magelaan bouwt ze en zorgt voor ingebouwde interactiviteit. De aandacht van uw publiek is gegarandeerd.

11

12 Probleemloze websites Iedereen kan een website bouwen, of toch bijna iedereen. Maar niet iedereen kan websites maken zoals Magelaan dat kan. Websites die de grenzen van de techniek verleggen. Websites met een vormgeving die zich losmaakt van vaste stramienen. Websites die gemakkelijk te onderhouden en aan te passen zijn, én gemakkelijk uit te breiden met op maat geschreven webapplicaties. Op basis van een functionele analyse van uw bestaande of gewenste site maakt Magelaan een gedetailleerd plan de campagne op. Als de website bijvoorbeeld aan een interne database moet worden gekoppeld, zorgt Magelaan voor de nodige code voor de uitwisseling van gegevens.

13

14 EEN BOEK OM (VAN) TE HOUDEN U wil een mooi boek. Met een uitgekiende typografie, prachtige illustraties en een vormgeving om u tegen te zeggen. Of het nu om een kunstboek, een handboek, een verslag of een roman gaat, iedereen apprecieert een boek en iedereen bewaart het. Magelaan heeft al honderden boeken met grote zorg gerealiseerd. En dankzij nieuwe technieken is bv. een index maken geen hard labeur meer. Ook gedrukte catalogi zijn blijvers. Webwinkels zijn goed om te bestellen, maar voor een overzicht van het aanbod vallen de meeste mensen terug op de gedrukte versie van een catalogus. Zitten de gegevens in een database, dan gebruikt Magelaan een uniek systeem voor de opmaak daarvan: correcties gebeuren in de database en worden automatisch aangepast in de opmaak. Zo wordt de catalogus altijd gepubliceerd met de meest recente gegevens.

15

16 MAAK EENS IEMAND WARM Een campagne om uw ideeën of producten onder de aandacht te brengen, hoeft niet per se groot en duur te zijn: door heel gericht te werken kan u heel veel bereiken. Magelaan kan u helpen bij de keuze van de juiste kanalen: een filmpje op YouTube, een elektronische mailing, een affiche, een folder, een gepersonaliseerde mailing... En als u er de sociale media bij wil betrekken, helpt Magelaan u het conversation management te organiseren.

17

18 EEN BLAD OM VERDER TE VERTELLEN Niets is geschikter om de vele kanten van een bedrijf, overheid of organisatie te belichten dan een tijdschrift. Magelaan heeft veel ervaring met personeels- en publieksbladen. We kunnen u helpen met het bepalen van de inhoud, we kunnen de artikels voor u schrijven, de vormgeving en de opmaak doen, het drukwerk en de verdeling organiseren en als kers op de taart een digitale tabletversie maken. U bepaalt wat u zelf wil doen, Magelaan doet de rest van het werk.

19

20 IN DE DIEPTE WERKEN Magelaan maakt niet alleen gedrukte en digitale documenten, we zijn ook sterk in 3D. Of het nu om een tentoonstelling gaat, de verpakking van uw product, de bouw van een stand of de belettering van uw wagenpark, wij zorgen ervoor dat u aanwezig bent zoals u aanwezig wil zijn. Driedimensionaal incontournable.

21

22 ANTON BEN CATHY EDITH ELS ELS FRANÇOISE GERRIT HANNEKE JO JO JOHAN LEANDER PASCAL PETER SOPHIE STÉPHANIE STEVEN TINEKE VIRGINIE WIM

23 DE MAGELANIËRS ZIJN EEN BIJZONDER VOLK In Magelaan werken communicatiespecialisten en marketeers, ontwerpers en opmakers, beeldbewerkers en websitebouwers, illustratoren en een cartoonist, copywriters en redacteurs, administratieve en commerciële krachten, projectbegeleiders en klantenadviseurs Met kennis van zaken, liefde voor het grafische en geïnspireerde vakbekwaamheid stellen zij hun ervaring helemaal ten dienste van uw boodschap. Ze denken mee en werken als één equipe om van elke opdracht een succes te maken. Dat doen ze geheel in de lijn van de missie en visie van Magelaan. ONZE MISSIE EN VISIE Schoonheid, kwaliteit, overleg en duurzaamheid, dat zijn de vier pijlers waarop de werking van Magelaan steunt. Al sinds de oprichting vaart ons bedrijf een mens- en milieuvriendelijke koers. Niet alleen economische en esthetische criteria gelden, ook ethische en sociale. Wij ondernemen met respect voor onze omgeving en voor eenieder die bij de realisatie van uw communicatie betrokken is. In de eerste plaats is dat respect voor u, uw wensen en noden.

24 MAGELAAN CVBA BLEKERSDIJK 14 B-9000 GENT TEL: MAIL: DEZE MAGAZET IS GEDRUKT OP COCOON, EEN DUURZAME KEUZE.

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden.

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. PANTONE 877C PANTONE 642C PANTONE 656C Beyond creativity In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. DTPH. Sinds 2010 is #grafischespoed nooit

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch?tip: Waarom wij? Innovatie in Design Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

Smals Bureau voor Communicatie

Smals Bureau voor Communicatie Smals Bureau voor Communicatie Communicatie die het verschil maakt Onze aanpak Communicatie begint met luisteren. Het Bureau voor Communicatie luistert naar uw behoeften en gaat samen met u op zoek naar

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch!?tip: Waarom wij? INNOVATIE IN DESIGN Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

Verenigings-communicatie

Verenigings-communicatie 1 / Verenigings-communicatie 5 mei 2009 Bocholt mario.knippenberg@vormingplus.be 2 / Weet wat je wil Wie wil je bereiken? Wat wil je hen vertellen? Hoe ga je dat doen? Wat mag het kosten? publiek product

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie

Portfolio p1/10. ontwerpbureau. raza? expertise. opdrachtgevers. Graphic Design Art Direction

Portfolio p1/10. ontwerpbureau. raza? expertise. opdrachtgevers. Graphic Design Art Direction p1/10 ontwerpbureau Raza is een bureau voor grafisch ontwerp, opgericht in 1999 door Daphne van Langen. raza? Raza is afgeleid van het Latijnse Tabula Rasa: onbeschreven blad, blanco, schone lei. Raza

Nadere informatie

1. Content - Tekst & Foto

1. Content - Tekst & Foto 1. Content - Tekst & Foto Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken,

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Waarom Tallieu & Tallieu? U leidt een fantastisch bedrijf. U heeft een revolutionair product. Of een vernieuwende dienst.

Waarom Tallieu & Tallieu? U leidt een fantastisch bedrijf. U heeft een revolutionair product. Of een vernieuwende dienst. Waarom Tallieu & Tallieu? U leidt een fantastisch bedrijf. U heeft een revolutionair product. Of een vernieuwende dienst. Hoe kunt u dat efficiënt en doeltreffend communiceren? Tallieu & Tallieu helpt

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

HetSchoolvoorbeeld.nl

HetSchoolvoorbeeld.nl HetSchoolvoorbeeld.nl maakt websites voor het onderwijs die u zelf met het bekroonde en gebruiksvriendelijke programma Word- Press inhoudelijk kunt beheren. De vakkundigheid van het team van HetSchoolvoorbeeld.nl

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie

Stages/projecten voor het academiejaar Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson

Stages/projecten voor het academiejaar Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson Stages/projecten voor het academiejaar 2016-2017 Voka Kamer van Koophandel Limburg Cherly Freson 21-10-2016 Inhoud 1. Q-Stageproject: zoek je een stageplaats of project?... 3 2. Q-Stage voor studenten...

Nadere informatie

ANTON BEN BENNIE CATHY DIRK EDITH ELS ELS FRANÇOISE GERRIT HANNEKE HILDE JO JO JOHAN LEANDER PASCAL PETER

ANTON BEN BENNIE CATHY DIRK EDITH ELS ELS FRANÇOISE GERRIT HANNEKE HILDE JO JO JOHAN LEANDER PASCAL PETER ONREGELMATIGE PUBLICATIE VAN MAGELAAN NUMMER 9 - OKTOBER 2011 DE MISSIE VAN MAGELAAN Schoonheid, kwaliteit, overleg en duurzaamheid, dat zijn de vier pijlers waarop de werking van Magelaan steunt. Al sinds

Nadere informatie

De online en offline communicatiemix

De online en offline communicatiemix De online en offline communicatiemix Philippe Bocklandt, Tim Vanhove, Martine De Zitter en Vicky Franssen Oktober 2015 Inhoud De online en offline communicatiemix... 1 1 Weg met de clichés... 2 2 Op weg

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen www.studiofont.nl Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving, dat groots meedenkt. Of het nu gaat om een logo, huisstijl, website, flyer of een

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

verwacht grootse dingen

verwacht grootse dingen verwacht grootse dingen Webdesign - Webhosting - Domeinnaam - Grafisch ontwerp Aanvraagformulier contactgegevens - webdesign - webhosting - domeinnaam - grafisch ontwerp - opmerkingen Met dit document

Nadere informatie

Gebruikersprotocol en stijlhandboek voor het Beter Leven kenmerk

Gebruikersprotocol en stijlhandboek voor het Beter Leven kenmerk Gebruikersprotocol en stijlhandboek voor het Beter Leven kenmerk Communicatie & Fondsenwerving Dierenbescherming versie febr. 2011 1 Inleiding Dit gebruikersprotocol en stijlhandboek beschrijft de volgende

Nadere informatie

Social media & Marketing bijeenkomst Passend Consult 25 november 2011

Social media & Marketing bijeenkomst Passend Consult 25 november 2011 INLEIDING OPDRACHT IN TWEETALLEN Stel jezelf in 2 zinnen voor! Verwoord in max. 4 zinnen jouw passie in je werk! Deel iets persoonlijks! Vertel iets wat weinig mensen van je weten BESPREKING OPDRACHT WAT

Nadere informatie

Bedrijf. Merk. Activiteit. Opvallen. Logo. Ontwerp. Samenhang. Verkoop. Succes. Uw klanten en leden zijn. interactief!

Bedrijf. Merk. Activiteit. Opvallen. Logo. Ontwerp. Samenhang. Verkoop. Succes. Uw klanten en leden zijn. interactief! Bedrijf Ontwerp Merk Logo Activiteit Samenhang Opvallen Verkoop Succes Uw klanten en leden zijn interactief! Reclamebureau Schetskamer staat u graag bij in het ontwikkelen van een interactieve app. Hoe

Nadere informatie

Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van

Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van Werkwijze bij het ontwikkelen van een huisstijl Een huisstijl laten maken doe je niet elke dag. In deze beschrijving staat

Nadere informatie

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht De Digitale Academie Grafische & Webdesign opleidingen Opleidingsoverzicht Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Door personeel

Nadere informatie

Neem nu uw campagne al in handen!

Neem nu uw campagne al in handen! Neem nu uw campagne al in handen! n! De kiezers hebben al gekozen! De sleutel tot succes? De ideale communicatiemix. De enquêtes bewijzen het: de brievenbus draagt de voorkeur uit van de meerderheid van

Nadere informatie

Beter Leven keurmerk. Gebruikersprotocol en stijlhandboek

Beter Leven keurmerk. Gebruikersprotocol en stijlhandboek Beter Leven keurmerk Gebruikersprotocol en stijlhandboek Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevens-bestand en/of openbaar gemaakt door middel van druk,

Nadere informatie

Schrijf in 5 kernwoorden de kernboodschap van je vereniging neer!

Schrijf in 5 kernwoorden de kernboodschap van je vereniging neer! EVEN VOORSTELLEN Ga per 2 zitten Stel jezelf binnen je vereniging voor Vertel over een succeservaring in de zoektocht naar een nieuwe vrijwilliger Doorvragen: Waarom was het een succes? Wat was je eigen

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Social Media Marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

Tekst en Uitleg. typisch. weer iets van. Apograaf grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support

Tekst en Uitleg. typisch. weer iets van. Apograaf grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support Tekst en Uitleg typisch uw weer iets van grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support Wat en wie is uw...? als project en zelfstandig verder: is een initiatief van Yerechow Projectmanagement.

Nadere informatie

Checklist Secretarieel

Checklist Secretarieel Secretarieel 1 E mail E mail: lezen, filteren, beantwoorden algemene inbox E mail: lezen, filteren, beantwoorden persoonlijke inbox E mail: opschonen, ordenen E mail: backup maken Agenda 2 Agenda Agenda:

Nadere informatie

I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 DIENST JEUGD GENK

I. Technische bepalingen. I.1 Perceel 1 DIENST JEUGD GENK I. Technische bepalingen Het communicatieplan heeft als doel het imago en de positie van Dienst Jeugd Genk, Club 26 en De BeGenkers te versterken, haar aanbod en werking op een creatieve en consistente

Nadere informatie

Social Media. Beheer en begeleiding

Social Media. Beheer en begeleiding Social Media Beheer en begeleiding voor de bloemist Handeiding Facebook De term Social Media is tegenwoordig onvermijdbaar en neemt dagelijks toe. In geen enkel land in Europa ligt het bereik van Social

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

GRAFISCH VORMGEVER - AVONDOPLEIDING

GRAFISCH VORMGEVER - AVONDOPLEIDING #GRAFISCH-AUDIOVISUEEL BESPAAR MET DE KMO-PORTEFEUILLE GRAFISCH VORMGEVER - AVONDOPLEIDING OMSCHRIJVING Introductie Het opleidingstraject "Grafisch Vormgever" is opgebouwd uit twee niveaus: Desktop Publisher

Nadere informatie

Doelstelling. Context

Doelstelling. Context De communicatieplanning Samengevat Indien u slechts één tool wilt gebruiken voor uw communicatieplan, kies dan voor de communicatieplanning: deze tabel beschrijft alle aspecten van elke geplande communicatieactie:

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Een antwoord op jouw communicatievragen Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen naar mijn Open Monumentendag komen? Hoe communiceer ik over mijn programma

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES WHITEPAPER ONLINE MAGAZINES Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme INTRODUCTIE Je hebt deze whitepaper gedownload omdat je geïnteresseerd bent in online magazines.

Nadere informatie

TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING

TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING TIPS VOOR SLIMME CONTENT MARKETING 1 WAT IS CONTENT MARKETING? Met Content Marketing vult u de informatiebehoefte van uw doelgroep in met content: blogartikels, nieuwsbrieven, Facebookberichten,... Die

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl Inleiding Dit huisstijlhandboek dient om het communicatiestramien en de huisstijl van Marketing Drenthe te

Nadere informatie

Strategische Media. Werkcollege week 1 2011

Strategische Media. Werkcollege week 1 2011 Strategische Media Werkcollege week 1 2011 Wat gaan we doen? 1. Korte introductie 2. Briefing Microsoft Windows Phone 7 3. Samenstellen teams 4. Opdracht 5. Huiswerk Briefing Microsoft De opdracht: ontwikkel

Nadere informatie

Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname?

Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname? Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname? Wie is Viduro? Visie, duurzaam, route Ons team: Wat is de kracht van Viduro? De kracht van uw organisatie Strategie Offline en online Implementatie en uitvoering

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

Verslag 10 december 2014

Verslag 10 december 2014 Verslag 10 december 2014 Op 10 december vond, in Het Communicatiehuis te Gent, de eerste vergadering van de gebruikersgroep plaats. Er waren 25 bedrijven aanwezig. Voorstelling IWT De heer Filip Van Isacker

Nadere informatie

Communicatie als motor voor acquisitie

Communicatie als motor voor acquisitie Mijn functie in dit praktijkvoorbeeld is communicatie adviseur en coördinator. Ik ben een junior communicatiewetenschapper met een sterke interesse in (online) marketing, communicatie, social media en

Nadere informatie

FOLDER WORKSHOP MARKETINGPLAN

FOLDER WORKSHOP MARKETINGPLAN FOLDER WORKSHOP MARKETINGPLAN Pagina 1 van 6 Wilt u als vakfederatie, filiaalbedrijf of ondernemersnetwerk uw zelfstandige leden een praktijkgerichte workshop aanbieden, waarin ze stap-voor-stap leren

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes Huisstijlinformatiemap Scholen met Succes Waarom een huisstijl? Als organisatie wil je een bepaalde indruk maken, een bepaald beeld achter laten bij doelgroepen en publieksgroepen. Een van de middelen

Nadere informatie

Workshop Filmen met een Smartphone Filmtechniek, montage en storytelling Door Françoise Mittertreiner en Joost Schrickx

Workshop Filmen met een Smartphone Filmtechniek, montage en storytelling Door Françoise Mittertreiner en Joost Schrickx Workshop Filmen met een Smartphone Filmtechniek, montage en storytelling Door Françoise Mittertreiner en Joost Schrickx Inhoud Missie statement... 1 Gericht op de nieuwe ambtenaar en de nieuwe werknemer...

Nadere informatie

Een online jaarverslag maken

Een online jaarverslag maken Een online jaarverslag maken Index Voordelen van een online jaarverslag 3 Voordelen 3 Online jaarverslag in 4 eenvoudige stappen 4 Creëer draagvlak binnen je organisatie 4 Doelen en strategie vertalen

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Bloggen op de website van House of Respect

Bloggen op de website van House of Respect BRO=MAN vormgeving Juni 2015 Wij hebben voor de bezoekers van de website een korte toelichting gemaakt hoe een blogbericht te maken en op de website te plaatsen. Nadat u ingelogd bent ziet u aan de rechterzijde

Nadere informatie

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum:

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum: Briefing Webdesign Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit Datum: 23 Introductie Dit document is samengesteld om beter inzicht te krijgen in de informatie die een rol speelt bij

Nadere informatie

ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP

ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP ONLINE PLATFORM VOOR d e z a ke li j ke te leco m h a n d e l tbm telecom business magazine Magenta Publishing http://www.tbmnet.nl ÉÉN SPECIFIEKE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF VOOR ÉÉN SPECIFIEKE DOELGROEP Alle

Nadere informatie

Sponsored Media. Het Uitgavetraject

Sponsored Media. Het Uitgavetraject Sponsored Media Het Uitgavetraject Eigen publicatie: Het opstellen van een projectplan voor een sponsored medium is maatwerk. Ook het uitgave-traject van uw periodiek is uniek en kan niet volgens een vast

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Richtlijnen voor gebruik van het Markant woordmerk

HUISSTIJLHANDBOEK. Richtlijnen voor gebruik van het Markant woordmerk HUISSTIJLHANDBOEK Richtlijnen voor gebruik van het Markant woordmerk HUISSTIJLHANDBOEK VERANTWOORDING Verantwoording Het uitgangspunt voor de toepassing van het woordmerk en de huisstijl is integratie.

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

Partnerprogramma aanklikmodel 2019

Partnerprogramma aanklikmodel 2019 Partnerprogramma aanklikmodel 2019 1 Toeristen laten genieten van de eigenheid van Noordoost Friesland. Onze regio, waar je op adem komt, in één streek de wereld aan gebieden, streekjes en gastvrijheid

Nadere informatie

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Installatie360 is de digitale bestemming voor bouwprofessionals in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten van de installatie-industrie. De redactie besteedt

Nadere informatie

Beter Leven kenmerk. Gebruikersprotocol en stijlhandboek

Beter Leven kenmerk. Gebruikersprotocol en stijlhandboek Beter Leven kenmerk Gebruikersprotocol en stijlhandboek Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt door middel van druk,

Nadere informatie

Je hebt iets te vertellen...

Je hebt iets te vertellen... Je hebt iets te vertellen.....aan je klanten, je medewerkers of een andere specifieke groep mensen. Over je product, je dienst, je campagne of je proces. Je hebt, kortom, een boodschap. Vertel hem eerst

Nadere informatie

Bij PAPYR kunt u terecht voor ONDERSCHEIDENDE huisstijlen, websites en merken/brands. We hebben

Bij PAPYR kunt u terecht voor ONDERSCHEIDENDE huisstijlen, websites en merken/brands. We hebben foto vorm web corporate identity logo s huisstijlen websites advertenties tijdschriften boeken nieuwsbrieven foto s Bij PAPYR kunt u terecht voor ONDERSCHEIDENDE huisstijlen, websites en merken/brands.

Nadere informatie

Think Different. Artikel

Think Different. Artikel Think Different. Artikel Student: Sara Bouazra Studentnummer: 1640943 Opleiding: Communicatie & Multi Media Design Specialisatie: Visual Design Vak: Seminar (herkansing) Cursusnaam: DREAM DISCOVER DO (SEMINAR)

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Huisstijl voor de schools of arts van AP

Huisstijl voor de schools of arts van AP Huisstijl voor de schools of arts van AP 1 Positionering Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (KCA) en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASKA) vormen elk een School of Arts binnen

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Facade360 is de digitale bestemming voor de gevelbouw, architectuur en design in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten op het gebied van gevelbouw. De redactie

Nadere informatie

CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES

CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES CASE STUDY SJABLOON SOFTWARE ANN DESAUW YVES DEBAES JOS CLAES STAY IN CHARGE OF YOUR brand BRAND MANAGEMENT FOR MARKETING DEPARTMENTS & AGENCIES INTRODUCTIE brand MANAGEMENT, AUTOMATION & COLLABORATION

Nadere informatie

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C.

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C. VOORLICHTINGSFOLDER, tweedelig Opdracht: Maak een Voorlichtingsfolder voor de opleiding Marketingmedewerker / Creatieve Marketing en Communicatie MHBO. Verwerk in de folder de huisstijl van het Koning

Nadere informatie

SeniorenNet.be TARIEVEN Profiel Actieve 50+ Bereik

SeniorenNet.be TARIEVEN Profiel Actieve 50+ Bereik SeniorenNet.be Profiel Actieve 50+ Bereik 1,2 miljoen bezoekers / maand 450.000 unieke bezoekers / maand 4,8 miljoen bezochte pagina s / maand Gemiddeld 3,9 aantal pagina s / bezoek Meer dan 320.000 contacten

Nadere informatie

Proficiat! U staat op het punt om te schitteren op het web.

Proficiat! U staat op het punt om te schitteren op het web. Proficiat! U staat op het punt om te schitteren op het web. Het is goede beslissing om te investeren in een website. Het is namelijk een duurzame manier om uw zaak en uw producten te promoten. Een goede

Nadere informatie

DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet.

DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet. DVB MEDIA kan uw bedrijf helpen om betere resultaten te bereiken met behulp van internet. WEBSHOPS WEBDESIGN SOCIALE MEDIA ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE INTERNET MARKETING MICROSOFT OFFICE 365 WWW.DVBMEDIA.NL

Nadere informatie

jaar in, jaar uit ReportCompany partner in corporate reporting

jaar in, jaar uit ReportCompany partner in corporate reporting jaar in, jaar uit ReportCompany partner in corporate reporting Wie wij zijn Report Company is specialist op het gebied van jaarverslagen en aanverwante corporate publicaties. Iedere onderneming of instelling

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media 2013-2014 Inhoud Inleiding...3 1. Logo en huisstijl...4 2. Folder...5 3. Poster zomerworkshop...6 4. Advertentie...7

Nadere informatie

Betaalbare websites met een persoonlijke touch.

Betaalbare websites met een persoonlijke touch. Betaalbare websites met een persoonlijke touch www.dubbelklik.net Hey! Wij zijn Dubbelklik. Leuk je te leren kennen! We stellen ons graag even voor. We maken moderne websites gebouwd op een modulair blokken

Nadere informatie

we bedenken het we maken het

we bedenken het we maken het studio pothoff STUDIO pothoff Even voorstellen Studio Pothoff is een unieke reclamestudio waar concept, creatie en fotografie hand in hand gaan. In een informele, ongedwongen sfeer ontstaan ideeën, bedenken

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Metaal360 is hét kennisplatform op het gebied van metaalbewerking, innovaties en verspaning in Nederland en België. Wij houden u altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

Verslagen maken. Feenstra & Houter. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/75072

Verslagen maken. Feenstra & Houter. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/75072 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Feenstra & Houter 15 april 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/75072 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet.

Nadere informatie

Stijlboek. Handleiding voor het toepassen van de huisstijl

Stijlboek. Handleiding voor het toepassen van de huisstijl Stijlboek Handleiding voor het toepassen van de huisstijl Het verhaal achter de huisstijl Inleiding De regels met betrekking tot de huisstijl van het zijn vastgelegd in dit stijlboek. Daarnaast is het

Nadere informatie

Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette. In samenwerking met

Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette. In samenwerking met Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette In samenwerking met INHOUD Wat is BlueAssist Bekendmaken algemeen Campagne Basisplan Concept Concrete uitwerking / Drempels Resultaat

Nadere informatie

Veendam, 3 april. Bijeenkomst 2

Veendam, 3 april. Bijeenkomst 2 Veendam, 3 april Bijeenkomst 2 Aan bod 09:00-10:00 : Jullie actiepunten: aanpak & obstakels? 10:00-11:00 : Je merk vastleggen: hoe vul je dat in? 11:00 - Afsluiting: onderwerpen / datum / plaats volgende

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie

Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie Aangenaam Hoe bereik je de juiste doelgroep? Arxx adviseert, zodat jouw klanten je snel vinden Arxx startte in 1998 als communicatieadviseur voor

Nadere informatie

Richtlijnen Advertising

Richtlijnen Advertising Notitie Serviceorganisatie Bezoekadres: Wijnhaven 69, Rotterdam Postadres: Postbus 1130 3000 BC Rotterdam Internet: rotterdam.nl Van: Matilde Mauricio Monteiro Telefoon: 010 267 6000 E-mail: rotterdamhuisstijl@rotterdam.nl

Nadere informatie

Het nieuwe ondernemen in de mobiliteitsbranche

Het nieuwe ondernemen in de mobiliteitsbranche Het nieuwe ondernemen in de mobiliteitsbranche WORKSHOPPROGRAMMA Werken aan klantenbinding en nieuwe klanten werven? Omzet en naamsbekendheid vergroten? De online wereld biedt legio kansen en met Connect

Nadere informatie