Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectgroep 8: Briefing. CDE Muziekatelier. Eva Thomas & Silke Lauwers"

Transcriptie

1 Projectgroep 8: Briefing CDE Muziekatelier Eva Thomas & Silke Lauwers Grafische en digitale media

2 Inhoud Inleiding Logo en huisstijl Folder Poster zomerworkshop Advertentie Minibrochures Website T-shirts...10

3 00 inleiding De missie van dit project is om een non-profitorganisatie of een organisatie die met amateurkunsten bezig is, te kiezen die aan een professionele visuele opfrissingsbeurt toe is en hieraan onze grafische diensten aan te bieden. Hiervoor waren we snel overtuigd van onze keuze, namelijk het CDE Muziekatelier. Het huidige concept kan zeker wat opfissing gebruiken en zo ook een ruimer publiek bereiken. Dit willen we graag verbeteren in een moderne, hartelijke maar toch zakelijke sfeer. Waar alle informatie duidelijk en zo volledig mogelijk te vinden is. Hiervoor gaan we via verschillende media communiceren naar mensen toe. in de eerste plaats nemen we de huisstijl volledig onder handen, maar daarbuiten ontwerpen we een nieuwe folder, een poster voor de zomerworkshop, een advertentie, minibrochures met de verschillende opleidingsonderdelen en een volledig nieuw uitgewerkte website via Drupal met een cms-systeem. Wij hebben er alvast zin in!

4 01 Logo & Huisstijl Met het logo willen we graag dat het meteen de positieve aandacht trekt van het muziekatelier en mensen nieuwsgierig maken naar de organisatie. We willen graag zoveel mogelijk mensen aanspreken, met in het bijzonder mensen die geïntresseerd zijn in muziek en theater. De organisatie wil graag een jonger publiek aantrekken. Bekendheid creëren, maar ook een groepsgevoel met hartelijke sfeer uitdrukken waar iedereen meer dan welkom is. Het logo komt terecht op elke media-uiting. Een duidelijk en herkenbaar logo onder het motto: Less is more Doch met de hartelijke sfeer als herkenning over hoe het logo er zou kunnen uitzien. Overleg met de organisatie. Lesweek 4 (07/10): Definitief logo + huisstijl

5 02 Folder Met de folder willen we graag mensen onbekend met de organisatie op een snelle en duidelijke manier informeren wat de organisatie allemaal te bieden heeft en jongeren en volwassenen te overtuigen om hun talenten bij het CDE muziekatelier te ontwikkelen op een kwalitatieve en professionele manier De folder is bedoeld voor mensen minder bekend met deze organisatie. Zowel jongeren als volwassenen. Kom naar het CDE muziekatelier en ontwikkel je talent op een professionele maar gezellige manier. Via verschillende openbare culturele organisaties te vinden in een houder voor verschillende folders, maar ook in het gebouw van de organisatie zelf en via te website is deze te verkrijgen. Een folder die meteen in het oog springt qua vormgeving, en duidelijk alle informatie op een aangename manier weergeeft. Lesweek 8 (11/11): Definitief ontwerp van de folder Lesweek 4 (07/10): Eerste ontwerp Lesweek 5 (14/10): Verder ontwerpen van de folder Lesweek 6 (21/10): Verder ontwerpen van de folder Lesweek 7 (04/11): Verder ontwerpen van de folder Hoeveel kost het om een bepaald aantal folders te drukken, te vouwen en af te werken? Hoeveel mensen nemen deze folder? Krijgen we er positieve reacties op of helemaal geen reactie? Welke mensen nemen deze folder voornamelijk. Lukt het ons om via deze folder jongere mensen aan te spreken?

6 03 Poster zomerworkshop Met deze poster willen we graag zoveel mogelijk mensen warm maken om de workshop mee te komen volgen en te beleven De poster is bedoeld voor mensen bekend maar ook minder bekend met deze organisatie. Zowel jongeren als volwassenen. Kom naar de zomerworkshop en ontwikkel je talent op een professionele maar gezellige manier. Via het gebouw waar de lessen worden gegeven kunnen de posters hangen. De poster moet meteen in het oog spring door het creatieve en degelijke ontwerp. Mensen moeten meteen zin krijgen om zich ervoor inschrijven. Lesweek 8 (11/11): Definitief ontwerp van de poster Lesweek 4 (07/10): Eerste ontwerp Lesweek 5 (14/10): Verder ontwerpen van de poster Lesweek 6 (21/10): Verder ontwerpen van de poster Lesweek 7 (04/11): Verder ontwerpen van de poster Hoeveel kost het om de poster te laten drukken, hoe kunnen we de kosten drukken? Hoeveel mensen zien de poster bewust? Krijgen we er positieve reacties op of helemaal geen reactie? Welke mensen schrijven zich effectief voor deze workshop in. Lukt het ons om via deze poster jongere mensen aan te spreken?

7 04 Advertentie Mensen die de krant lezen, bekend maken met het CDE Muziekatelier en aansporen om zich in te schrijven voor een cursus Lezer van kranten. Mensen geïntresseerd in muziek of theater Kom naar het CDE muziekatelier en ontwikkel je talent op een professionele maar gezellige manier. De advertentie wordt verspreid via de regionale krant. De advertentie moet meteen in het oog spring door het creatieve en degelijke ontwerp. Mensen moeten meteen zin krijgen om zich ervoor inschrijven. Lesweek 8 (11/11): Definitief ontwerp van de advertentie Lesweek 4 (07/10): Brainstormen Lesweek 5 (14/10): Eerste ontwerpen van de advertentie Lesweek 6 (21/10): Verder ontwerpen van de advertentie Lesweek 7 (04/11): Verder ontwerpen van de advertentie Hoeveel kost het om de poster te laten drukken, hoe kunnen we de kosten drukken? Hoeveel mensen zien de poster bewust? Krijgen we er positieve reacties op of helemaal geen reactie? Welke mensen schrijven zich effectief voor deze workshop in. Lukt het ons om via deze poster jongere mensen aan te spreken?

8 05 Minibrochures Mensen specifiek geïntresseerd in een opleidingsonderdeel apart informeren. Met de minibrochures willen graag zoveel mogelijk mensen aanspreken, met in het bijzonder mensen die geïntresseerd zijn in muziek en theater. Kom naar het CDE muziekatelier en ontwikkel je talent op een professionele maar gezellige manier. De minibrochures zijn te vinden in de muziekschool De minibrochures moet meteen in het oog spring door het creatieve en degelijke ontwerp. Mensen moeten meteen zin krijgen om zich ervoor inschrijven. Lesweek 8 (11/11): Definitief ontwerp van de advertentie Lesweek 4 (07/10): Brainstormen Lesweek 5 (14/10): Eerste ontwerpen van de minibrochures Lesweek 6 (21/10): Verder ontwerpen van de minibrochures Lesweek 7 (04/11): Verder ontwerpen van de minibrochures Hoeveel kost het om de minibrochures te laten drukken? Hoeveel mensen nemen deze brochures mee? Krijgen we er positieve reacties op of helemaal geen reactie? Welke mensen schrijven zich effectief voor deze opleidingsonderdelen in. Lukt het ons om via deze brochures jongere mensen aan te spre ken?

9 06 Website & Facebook De website heeft tot doel om mensen te informeren en een beeld te geven van waar de organisatie voor staat. Daarbij wil men ook via Facebook gaan communiceren over de activiteiten en de kernwaarden van CDE. Samen met de folder zullen de online-media de meeste mensen gaan bereiken. De bezoekers aan de website zullen veelal via andere media al gehoord hebben over de organisatie en zijn nieuwsgierig naar het aanbod van CDE. Via de website kan de bezoeker zich inschrijven. Ook voor dit formulier zullen wij een nieuw format ontwerpen. De website van CDE geeft een beeld van de professionele en toegankelijke wijze waarop men kwalitatief onderwijs organiseert voor jongeren en volwassenen. De website wordt dan ook van hoge kwaliteit. De website gaat men natuurlijk online bekijken. Wij gaan ervan uit dat de meeste bezoekers deze bekijken met browsers als Mozilla Firefox of Chrome. De website is goed vindbaar via google. De website wordt gemaakt met het CMS-systeem Drupal. De opdrachtgever wenst bepaalde branding guidelines. In overleg worden daar afspraken over gemaakt. Het is belangrijk dat de bezoeker goed zijn weg kan vinden op de website. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan de navigatie en de usability van de website. Wat betreft vormgeving moet de website aansluiten op de huisstijl. Lesweek 8 (11/11): Definitief ontwerp van de website Lesweek 4 (07/10): Brainstormen research naar Drupal Lesweek 5 (14/10): Wireframes Lesweek 6 (21/10): Verder ontwerp van de website Lesweek 7 (04/11): Verder ontwerp van de website De kosten voor de webhosting zullen 100 Euro per jaar zijn. Hoe is de User Experience van de gebruikers? Wat is de ervaring van de opdrachtgever met het werken met Drupal? Welke updates moeten er gedaan worden? Wie is er verantwoordelijk voor het plaatsen van content?

10 07 T-Shirt Met de t-shirts kan CDE muziekatelier de herkenbaarheid van de organisatie vergroten. Docenten en medewerkers zullen de t-shirts gaan dragen bij activiteiten zoals de zomerworkshops. De t-shirts zijn in de eerste plaats bedoeld voor de medewerkers van CDE muziekatelier zelf. De medewerkers van CDE willen de boodschap uitdragen dat ze een professionele organisatie zijn die kwaliteitsonderwijs verzorgen in een gezellige sfeer. Het ontwerp wordt gedrukt op katoenen shirts. De t-shirts worden voorzien van het logo. In eerste instantie worden er 50 t-shirts bedrukt. Lesweek 4 (07/10): Brainstormen Lesweek 5 (14/10): Eerste ontwerp Lesweek 6 (21/10): Verder ontwerp van de t-shirts Lesweek 7 (04/11): Verder ontwerp van de t-shirts Lesweek 8 (11/11): Definitief ontwerp van de website De kosten voor de t-shirts zullen in totaal 250 Euro bedragen. (5 euro per stuk met bedrukking) Er moet de mogelijkheid bestaan om de t-shirts bij te bestellen.

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

Je hebt iets te vertellen...

Je hebt iets te vertellen... Je hebt iets te vertellen.....aan je klanten, je medewerkers of een andere specifieke groep mensen. Over je product, je dienst, je campagne of je proces. Je hebt, kortom, een boodschap. Vertel hem eerst

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen www.studiofont.nl Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving, dat groots meedenkt. Of het nu gaat om een logo, huisstijl, website, flyer of een

Nadere informatie

Je hebt iets te vertellen...

Je hebt iets te vertellen... Je hebt iets te vertellen.....aan je klanten, je medewerkers of een andere specifieke groep mensen. Over je product, je dienst, je campagne of je proces. Je hebt, kortom, een boodschap. Vertel hem eerst

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Verenigings-communicatie

Verenigings-communicatie 1 / Verenigings-communicatie 5 mei 2009 Bocholt mario.knippenberg@vormingplus.be 2 / Weet wat je wil Wie wil je bereiken? Wat wil je hen vertellen? Hoe ga je dat doen? Wat mag het kosten? publiek product

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Plan van aanpak SPNS

Plan van aanpak SPNS Plan van aanpak SPNS Namen: Max Aarts Yannick van Bladel Femke Claessens Klas: MV3B Inhoudsopgave Inleiding 2 Doelstelling 3 De producten en tussenproducten 4 De planning 6 Risicoanalyse 7 Inleiding De

Nadere informatie

het assessment plan van aanpak Sophia Thelen Interactieve vormgeving (90414) Stagebedrijf & opdrachtgever: C&F Report design

het assessment plan van aanpak Sophia Thelen Interactieve vormgeving (90414) Stagebedrijf & opdrachtgever: C&F Report design het assessment plan van aanpak Sophia Thelen Interactieve vormgeving (90414) Stagebedrijf & opdrachtgever: C&F Report 02-09-2013 design inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina Inhoudsopgave & contactgegevens 2

Nadere informatie

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht De Digitale Academie Grafische & Webdesign opleidingen Opleidingsoverzicht Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Door personeel

Nadere informatie

Bedrijfsinformatie 1 september 2014

Bedrijfsinformatie 1 september 2014 1 september 2014 Wie ben ik? Even voorstellen Mijn naam is Niek Scholtes, geboren op 29 april 1986 in Den Haag. In 2009 heb ik mijn HBO studie Human Technology afgerond aan de Haagse Hogeschool. Human

Nadere informatie

INFORMATIE. ZIEN - Ondernemen in het Westland. Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail naar: zien@to-cie.

INFORMATIE. ZIEN - Ondernemen in het Westland. Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail naar: zien@to-cie. ZIEN - Ondernemen in het Westland INFORMATIE PROFESSIONELE UITSTRALING ONLINE BEREIK DOOR MIDDEL VAN SOCIAL MEDIA PERSOONLIJK ADVIES/ONTWERP Ook in deze krant adverteren of meer informatie? Stuur een e-mail

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

Promotie/reclamepakketten

Promotie/reclamepakketten Promotie/reclamepakketten 2014/2015 Inhoudsopgave I. beunited Network... 3 II. www.bitterballenborrel.nl... 4 III. www.borrelnieuws.nl... 5 IV. Combinatietarieven... 6 V. Item inbrengen voor bij de verloting...

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken.

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken. Creatief denken Het flexibel kunnen inspelen op nieuwe omstandigheden. Associëren, brainstormen en het bedenken van nieuwe originele dingen en originele oplossingen voor problemen. Analytisch denken Het

Nadere informatie

Schrijf in 5 kernwoorden de kernboodschap van je vereniging neer!

Schrijf in 5 kernwoorden de kernboodschap van je vereniging neer! EVEN VOORSTELLEN Ga per 2 zitten Stel jezelf binnen je vereniging voor Vertel over een succeservaring in de zoektocht naar een nieuwe vrijwilliger Doorvragen: Waarom was het een succes? Wat was je eigen

Nadere informatie

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Tips voor een gebruiksvriendelijke website Stenenmolenstraat 162 2800 Mechelen +32 15 68 06 76 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

1) Vermelding op de website en

1) Vermelding op de website   en Gratis communicatie in Dordrecht 1) Vermelding op de website www.synode400.nl, www.centrumdordrecht.nl en www.vvvdordrecht.nl Indien u uw activiteit (expositie/voorstelling/concert/etc.) wilt vermelden

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

ZO MAAK JE EEN ADVERTENTIE VOL CREATIEVE KRACHT. Tips voor een hoogwaardige en effectieve advertentie

ZO MAAK JE EEN ADVERTENTIE VOL CREATIEVE KRACHT. Tips voor een hoogwaardige en effectieve advertentie ZO MAAK JE EEN ADVERTENTIE VOL CREATIEVE KRACHT Tips voor een hoogwaardige en effectieve advertentie Een advertentie moet eruit springen, aandacht vasthouden én jouw doel bereiken. Want je wilt in beeld

Nadere informatie

poldox web poldox web /24

poldox web poldox web /24 poldoxweb poldoxweb 2012 1/24 poldox website 1. presentatie research -> breder dan onderwerp film 2. achtergrondinformatie film taakverdeling - de hele groep denkt na over de website - de hele groep schrijft

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

snelsite gids by MoveNext - media design

snelsite gids by MoveNext - media design snelsite gids by MoveNext - media design Noordeinde 2d, 2311 CD Leiden - T +31 (0)71 524 1831 - www.movenext.nl - info@movenext.nl wie is movenext - media design? We zijn een ervaren team van professionals.

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen STUDIO Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving. SPECIALISATIE Studio Font is gespecialiseerd in het vormgeven van magazines, tijdschriften,

Nadere informatie

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut Pakketaanbieding De online oefentherapeut zomer 2015 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette oefentherapeut

Nadere informatie

Adverteren op one2xs

Adverteren op one2xs Adverteren op one2xs GPT advertenties die wél rendabel zijn. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden die one2xs u biedt. www.one2xs.com 28-11-2008 Adverteren op one2xs. Waarom? Enorm brede doelgroep

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES WHITEPAPER ONLINE MAGAZINES Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme INTRODUCTIE Je hebt deze whitepaper gedownload omdat je geïnteresseerd bent in online magazines.

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken?

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? Thuis Op Straat Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? SWOT-Analyse Sterke punten Lokaal Open sfeer Herkenbare kleur, logo en

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Social Mediaprotocol

Social Mediaprotocol Social Mediaprotocol Versie: februari 2014 Voorgenomen besluit : maart 2014 Behandeld in MR : juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Social media... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Inzet social media op het

Nadere informatie

Briefing V1. interactieve content

Briefing V1. interactieve content Briefing V1 interactieve content Marianne Meijers m.b.meijer-meijers@hva.nl Wat is interactieve Content?. Definitie Interactieve content is de inhoudelijke bijdrage van een medium die bestaat uit tekst,

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN. The Bounty Hunter. Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono

PROMOTIEPLAN. The Bounty Hunter. Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono PROMOTIEPLAN The Bounty Hunter Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono Opdracht Wij gaan een eigen filmproject opzetten de bedoeling is dat we zelf gaan

Nadere informatie

Research for Design Communication and Multimedia Design Amsterdam - Research for Design- B1 WC1 introductie - 29 08 2011

Research for Design Communication and Multimedia Design Amsterdam - Research for Design- B1 WC1 introductie - 29 08 2011 Research for Design Docent Research for Design Anne Marleen Olthof a.m.olthof@hva.nl ANDERS LEREN KIJKEN onderzoeken van de gebruiker binnen de context van het gebruik Met User Research vul je het kader

Nadere informatie

Branding Marketing communication design online

Branding Marketing communication design online We leven in een tijdperk van onomkeerbare wereldwijde sociale en economische veranderingen. sociale Dat leidt voor ons allen tot nieuwe vormen van werken en leven. economische verandering Ons systeem transformeert

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

18-3-2014. Welkom! #NTSOCIAL

18-3-2014. Welkom! #NTSOCIAL Welkom! #NTSOCIAL 1 http://www.youtube.com/watch?v=zcq1lwljkls 2 SOCIAL MEDIA Status en Aanpak 19 maart 2014 Zelfstandig online marketing adviseur Publicaties Online marketing expert in een week Social

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Culturele hoofdstad van Europa

Culturele hoofdstad van Europa CKV opdracht Ruhrgebied 2010 Het initiatief Het Europese Parlement roept jaarlijks 1 of 2 Europese steden uit tot culturele hoofdstad. Het is bedoeld om zowel de diversiteit als de gemeenschappelijke kenmerken

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Wéét wat er te doen is Een actueel en volledig aanbod van lokale evenementen trekt de aandacht van úw doelgroep.

Wéét wat er te doen is Een actueel en volledig aanbod van lokale evenementen trekt de aandacht van úw doelgroep. De seizoenskalender van Uitgaanspunt verschijnt huis-aan-huis bij het aanbreken van het nieuwe seizoen. De kalender is dubbelzijdig bedrukt op 170 grams papier in het formaat 'A3 gevouwen naar A4'. Wéét

Nadere informatie

Brochure. Contactpersoon. Royal Webbers. Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht

Brochure. Contactpersoon. Royal Webbers.  Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht Brochure Royal Webbers Frans Halsstraat 2B 3583 BP Utrecht info@royalwebbers.com www.royalwebbers.com Contactpersoon Amar Muric 06 247 103 04 muric@royalwebbers.com 2 Over Royal Webbers 3 Al meer dan 150

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum:

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum: Briefing Webdesign Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit Datum: 23 Introductie Dit document is samengesteld om beter inzicht te krijgen in de informatie die een rol speelt bij

Nadere informatie

Vakjuryrapport Usability Award 2011

Vakjuryrapport Usability Award 2011 Vakjuryrapport Usability Award 2011 Door: Rianne Quak Vakjuryavond: 17 mei 2011 Vakjury: Bastiaan Klooster (voorzitter) Ben Vroom Els Aerts Floris Ketel Rob Punselie Tjeerd Hoek Bas Schopman Meer informatie

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING

DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING UX SCAN DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING Onze user experience designers controleren met behulp van de User Experience Scan of uw online software niet alleen functioneel, maar ook

Nadere informatie

Quick Scan E E E. Hoogst persoonlijk inter net & andere webzaken

Quick Scan E E E. Hoogst persoonlijk inter net & andere webzaken Zeg mij wie uw klanten zijn... ** hoe presteert uw website? ** wie zijn uw concurrenten? ** waar staat u in de sociale media? ** wat kost dat? ** wat zijn de vervolgpen? blz 2 Een website dient verschillende

Nadere informatie

Wil je gebruik maken van het Content Care onderhoudspakket? o Ja, graag! ( 149,95 p/m. Eerst 3 maanden 99.95) o Nee, dit is niet nodig

Wil je gebruik maken van het Content Care onderhoudspakket? o Ja, graag! ( 149,95 p/m. Eerst 3 maanden 99.95) o Nee, dit is niet nodig Voor en achternaam E-mailadres Wat voor website wil je laten ontwikkelen? o All-in website o All-in website en later een webshop toevoegen o All-in webshop Het Webhosting & Onderhoudspakket dat het beste

Nadere informatie

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard

Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie. Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Vormgeving Werkgroep 04! Gebruik van een grid en interactie Bron: smashingmagazine.com, image credit: Kristian Bjornard Programma deze week # In de werkgroep vandaag: Het visual designproces, de uitwerkingsfase

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Research for Design. Communication and Multimedia Design Amsterdam - Research for Design- B1 WC1 introductie - 29 08 2011

Research for Design. Communication and Multimedia Design Amsterdam - Research for Design- B1 WC1 introductie - 29 08 2011 Research for Design Docent Research for Design Maaike van Cruchten m.van.cruchten@hva.nl kamer 04A12 audio visueel design protoptyping ANDERS LEREN KIJKEN onderzoeken van de gebruiker binnen de context

Nadere informatie

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Shift8 Helga Keulen Datum: Shift8 Grafisch & Art Design Buro

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Shift8 Helga Keulen Datum: Shift8 Grafisch & Art Design Buro Briefing Huisstijl Bedrijf: Contactpersoon: Van: Shift8 Helga Keulen Datum: 2 Introductie Dit document is samengesteld om beter inzicht te krijgen in de informatie die een rol speelt bij de ontwikkeling

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR PARTNERS EN SPONSOREN

INFORMATIE VOOR PARTNERS EN SPONSOREN 1 4 & 1 5 S E P T E M B E R 2 0 1 3 INFORMATIE VOOR PARTNERS EN SPONSOREN maart 2013 foto pagina 1: Magnus Gommers overige foto s: Edwin van de Rijke, Thadde van der Brugge van Mourik, Jaap van Kemenade

Nadere informatie

Ons Cookie Beleid. Cookies

Ons Cookie Beleid. Cookies Ons Cookie Beleid Cookies Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze

Nadere informatie

De jury had de moeilijke taak uit de grote verscheidenheid aan logo s de winnaar te kiezen.

De jury had de moeilijke taak uit de grote verscheidenheid aan logo s de winnaar te kiezen. Lego voor Logo s, de wedstrijd voor Leerondernemingen die UNIZO Onderwijs & Ondernemen in samenwerking met het communicatiebureau Absoluut jaarlijks organiseert, is aan zijn ontknoping toe. 29 inzendingen

Nadere informatie

Inhoud. Experience branding, summer Lesopdracht 4: Experience Matrix (making meaning)

Inhoud. Experience branding, summer Lesopdracht 4: Experience Matrix (making meaning) Experience branding, summer 2008. Lesopdracht 4: Experience Matrix (making meaning) Inhoud 1. Het project blz. 2 2. Experience Matrix blz. 3 3. Experience brander blz. 4 4. Visueel beeld blz. 5 1 1.Het

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen

Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Wegwijzer: Een geschikt medium kiezen Vandaag de dag heb je verschillende media ter beschikking om je doelgroep te bereiken. Maar welk medium kies je? Dat hangt af van je doel, doelgroep en de context

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Persoonlijke info & Educatie. Werkervaring. Motivatie, vaardigheden & Referenties

Persoonlijke info & Educatie. Werkervaring. Motivatie, vaardigheden & Referenties Sergino V. Martina Persoonlijke info & Educatie Werkervaring Motivatie, vaardigheden & Referenties Persoonlijke info Educatie Personalia Sergino Valentino Martina Oktober 2de, 1994 Rijbewijs B Contact

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

TYPO3 redacteuren cursus w3.tue.nl

TYPO3 redacteuren cursus w3.tue.nl TYPO3 redacteuren cursus w3.tue.nl Inleiding Voorstellen docent Communicatie Expertise Centrum (CEC) Voorstellen cursisten Aanwezigheidsformulier Evaluatieformulier / e-mailadres Reden: verbeteren cursus

Nadere informatie

Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk

Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk! Training PGOsupport!! 14 april 2014! Jaap van de Putte Programma 10.00-12.30 Kennismaking Usability / Findability / Accessibility 13.15-16.30 Van

Nadere informatie

Card sorting Sitemap Use case. Wireframes Schermontwerpen Stijlgids. Niet in les gedaan! Via je einddocument. Verkennen. Genereren.

Card sorting Sitemap Use case. Wireframes Schermontwerpen Stijlgids. Niet in les gedaan! Via je einddocument. Verkennen. Genereren. Hoorcollege 4 Verkennen Genereren Evalueren Communiceren Card sorting Sitemap Use case Wireframes Schermontwerpen Stijlgids Niet in les gedaan! Via je einddocument Schermontwerpen Pauze Stijlgids Feedback

Nadere informatie

PROJECTPLAN INTERACTIEVE WEBSITE

PROJECTPLAN INTERACTIEVE WEBSITE PROJECTPLAN INTERACTIEVE WEBSITE Opdracht Projectmanagement Docent: Dhr. D. Berckenkamp Student: Bert van Uffelen 1. Inleiding Dit document bevat een beschrijving van een interactieve website voor TWOOLS

Nadere informatie

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht Wat is een beursvloer De Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Voorwaarde is dat

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling

Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling Prachtige opleidingen met vele uitdagingen en mooie creatieve producten! Een uitdagende baan in de creatieve industrie is er één van creativiteit, doorzettingsvermogen,

Nadere informatie

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden.

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Testplan prototype Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Hierbij wordt een happy flow scenario aan de respondenten voorgelegd met daarin taken die

Nadere informatie

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden.

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. PANTONE 877C PANTONE 642C PANTONE 656C Beyond creativity In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. DTPH. Sinds 2010 is #grafischespoed nooit

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Algemene vragen rondom uw praktijk/inrichting

Algemene vragen rondom uw praktijk/inrichting In verband met mijn studie fysiotherapie ga ik als afstudeerproject een informatieve website Ontwikkelen. Deze informatieve website moet fysiotherapiepraktijken informeren, adviseren en ondersteunen hoe

Nadere informatie

3.4 Het vergroten van de naamsbekendheid van de familieraad

3.4 Het vergroten van de naamsbekendheid van de familieraad Om als een rol van betekenis te kunnen spelen bij het bevorderen van de implementatie van familiebeleid in de instelling, is het een voorwaarde dat de bekend is. Niet alleen bij de Raad van Bestuur, maar

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie