Nieuwsbrief Vereniging Dorpsraad Woubrugge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Vereniging Dorpsraad Woubrugge"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Vereniging Dorpsraad Woubrugge Nummer 9 - september 2014 Donderdag 23 oktober Café Die Twee aanvang uur Onder het motto Kernen in hun kracht wil de gemeente organisaties, verenigingen, inwoners en gemeente bij elkaar brengen om te onderzoeken hoe we gezamenlijk de leefbaarheid van de kern in stand kunnen houden en versterken. Per dorpskern gaat de gemeente in gesprek over de veranderende rol van de overheid: van zorgen voor, naar zorgen dat. Daarbij gaat het over de vraag: wie kan wat doen? Zo hoopt de gemeente te bereiken dat de dorpskernen individueel en samen met andere kernen in behoeftes van de inwoners kunnen voorzien. Wij denken dat de dorpsraad hieraan een bijdrage kan leveren en nodigen de inwoners van Woubrugge uit om zich in onze najaarsvergadering voor te bereiden op het gesprek met de gemeente. Dan gaat het over thema s zoals voorzieningen, bedrijvigheid, recreatie, mobiliteit, veiligheid. Daarbij stellen wij de volgende vragen: Wat vindt u goed en prettig in het dorp? Wat zou verbeterd kunnen worden? Wat zou op korte termijn gerealiseerd moeten/kunnen worden? Het bestuur wil ook graag antwoord op de vraag: Wat ziet u als belangrijkste taken van de dorpsraad? Wij stellen ons voor ieders ideeën op plakbriefjes samen te brengen. In Leimuiden heeft dit geleid tot een levendige en vruchtbare avond. Dat kunnen wij ook! Zwerfvuilactie Stichting Groen Licht 6 september Op zaterdag 6 september wordt van 14:00 tot 16:00 uur door Stichting Groen Licht een zwerfvuilactie gehouden in Woubrugge, met als doel onze kern van hinderlijk zwerfvuil te ontdoen. Daar zijn natuurlijk veel mensen bij nodig die met een prikstok en vuilniszak het dorp schoon gaan maken. Verzamelen bij de Openbare Basisschool Esselyckerwoude aan de Emmalaan, met vuilniszak!

2 Verplaatsing varkenshouderij Nico Kroes De dorpsraad heeft, in samenwerking met Nico Kroes en andere betrokkenen, op 28 augustus in Café Die Twee een informatieavond gehouden over de plannen om de varkenshouderij van Nico Kroes te verplaatsen van de A. de Graaflaan naar de Kruisweg en maximaal 36 woningen te bouwen op het vrijkomende terrein. Meer dan honderd belangstellenden waren aanwezig, waaronder raadsleden van alle fracties en twee wethouders. Nico Kroes heeft zijn plannen toegelicht en er werden kanttekeningen geplaatst namens de familie Van Wijk, de manage Golden Way Stables, de Actiegroep Geuroverlast, de Vereniging tot behoud van het open landschap van Kaag en Braassem e.o. en de dorpsraad Langeraar. Na de pauze werd een groot aantal vragen beantwoord. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 24 juli 2014 gedurende 6 weken ter inzage voor een ieder in het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen en is ook te vinden op de website onder bestemmingsplannen. Gedurende deze termijn kan iedereen reageren aan het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. Dijkverbeteringen door het hoogheemraadschap De plannen krijgen vaste vorm. Tussen de Zwetweg en huisnummer 50 wordt de Boddens Hosangweg opgehoogd en het binnentalud verstevigd. Tussen huisnummer 50 en de rotonde vinden geen dijkwerkzaamheden plaats. Tussen de Vierambachtsweg 18 en 28 wordt de weg opgehoogd en het binnentalud verstevigd. Nog meer naar het zuiden, richting Alphen aan den Rijn, wordt langs de weg in de berm een tuimelkade aangebracht. Bewoners en belanghebbenden, die te maken krijgen met werkzaamheden op of aangrenzend aan hun perceel, worden individueel door het hoogheemraadschap benaderd voor een afspraak om het ontwerp te bespreken. De gesprekken vinden in september/oktober van dit jaar plaats. De werkzaamheden starten begin 2015 en worden eind 2015, begin 2016 afgerond. De precieze uitvoeringsperiode wordt bepaald in overleg met de uitvoerder van het werk, de perceeleigenaren en gemeente. Gelijktijdig gaat de gemeente de gehele Boddens Hosangweg aanpakken. De gemeente gaat met de bewoners in overleg om te kijken op welke manier de weg ingericht moet worden. Hiertoe wordt in oktober 2014 een informatieavond georganiseerd. Dan zal het hoogheemraadschap ook een update geven over de dijkverbetering. Verdere informatie kunt u vinden op onder Werk in Uitvoering en vervolgens Dijken en kades: Polder Vierambacht. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag, neem dan contact op met Koen Mathot via pvinfo@rijnland.net en telefoon

3 Werkgroep Geluidshinder Kaag en Braassem Noord Deze werkgroep is al geruime tijd actief en probeert onnodige geluidsoverlast van vliegtuigen te voorkomen. Per 1 januari 2015 wordt de Omgevingsraad Schiphol (ORS) opgericht, voor overleg en advies over de ontwikkelingen rond Schiphol. De werkgroep heeft zich laten registreren bij de ORS. Rob Loekenbach wil als Kiesman van de werkgroep aan het ORS overleg gaan deelnemen. Om ook te kunnen stemmen moet de werkgroep 100 of meer sympathisant leden kunnen overleggen. U kunt zich als sympathisant lid aanmelden door uw Naam, Adres, Postcode te mailen naar kbgeluid@hotmail.com. Alle meerderjarige personen op het adres kunnen zich aanmelden. Daarmee geeft u de werkgroep toestemming om uw adresgegevens tijdelijk door te geven aan de ORS. Deze adressen worden door de ORS steekproefsgewijs, via de werkgroep, op geldigheid (o.a. meerderjarig) gecontroleerd en vervolgens vernietigd. Ook geeft u daarmee uw stem aan Rob Loekenbach als Kiesman. Wij moedigen u van harte aan sympathisant te worden. Het gaat ook Woubrugge aan! Berg/bezinkbassin Bateweg De dorpsraad hoorde dat er af en toe problemen zijn met de werking van het berg/bezinkbassin aan de Bateweg. Na hevige regenval werden enige tijd geleden veel dode vissen in de sloten bij het bassin aangetroffen. Wij hebben dit besproken met de gemeente en er zijn inmiddels maatregelen genomen. Wij hebben nog niet gehoord wat er precies is gebeurd en of de problemen nu definitief zijn verholpen.

4 Duurzaam Woubrugge Het ziet er niet naar uit dat het idee om een werkgroep Duurzaam Woubrugge te beginnen op voldoende enthousiasme kan rekenen. Het is natuurlijk ook een heel breed en weerbarstig onderwerp. Met name het gebruik van zonnepanelen ligt voor de hand. Daarover bestaan echter al zoveel verschillende mogelijkheden, dat wij niet inzien wat wij daaraan nog zinvol kunnen toevoegen. Wij zullen dit onderwerp daarom voorlopig laten rusten. Fijnstof Omdat een aantal inwoners van Woubrugge zich zorgen maakt over de aanwezigheid van (ultra) fijnstof in het dorp is door de dorpsraad deze zomer de werkgroep 'fijnstof' opgericht. Deze groep bestaat tot nu toe uit Corry van der Harst en Danielle Krikke - Coppée. Ze zijn begonnen met uit te zoeken of er inderdaad een fijnstofprobleem is. Daarvoor hebben ze rapporten gezocht van o.a. reeds gemaakte metingen en standaards van het RIVM, de Europese Commissie, Milieudefensie. Deze rapporten zijn op verzoek voor iedereen te raadplegen op Dropbox. Via Milieudefensie heeft de groep geprobeerd om palmesbuizen te gebruiken om eigen metingen in het dorp te verrichten. Dat ging helaas niet door omdat Woubrugge in vergelijking met andere locaties in Nederland geen groot fijnstofprobleem zou hebben. Ook werd onderzocht of het mogelijk was om met een iphone met hulpstuk fijnstofmeetingen te doen. Dit bleek niet meer mogelijk te zijn. De eerste indruk is voorlopig dat Woubrugge geen ernstig fijnstofprobleem zou hebben. De werkgroep is echter net begonnen en de rapporten die verzameld zijn, zijn doorspekt van wetenschappelijk jargon en chemische aanduidingen. Het doorwerken van deze complexe rapporten kost veel tijd. We hebben het gevoel dat er nog meer onderzocht dient te worden. Naar aanleiding van de voorgenomen uitbreiding van de varkensstallen in het dorp zou er bv. nog onderzoek gedaan moeten worden naar de invloed van zulke stallen op de luchtkwaliteit. De werkgroep zal in september weer bij elkaar komen. Wij hopen onze werkgroep met enkele enthousiaste leden te versterken. Heb je interesse, neem dan contact op met de dorpsraad. Recreatieve voorzieningen Zwemplaats Wijde Aa Van de zwemplaats is deze zomer druk gebruik gemaakt. De gemeente zal nog enig meubilair aanbrengen, zoals een picknicktafel en meer rekken om de fietsen tegen te plaatsen. De vrijwillige werkgroep Roel Veenstra, Wietse Veenstra en Johan Vitters houdt een oogje in het zeil.

5 Surfplek Wijde Aa De beschoeiing is inmiddels weer standzeker. Er is klei aangebracht en de houten damwand staat niet meer te wiebelen. Recreatievlonder Weteringpad/Oudelandsedijk We zijn weer een stapje verder. Het ziet ernaar uit dat er een vlonder mag komen. Wij zullen dat verder uitwerken en met de aanwonenden, de nieuwe eigenaar van de Hoeve de Boe en uiteraard de gemeente bespreken. De gemeente had al informatief contact met het hoogheemraadschap. Ons 200 ste lid heeft zich aangemeld, maar wij groeien graag door! Kent u inwoners van Woubrugge die nog geen lid zijn? Moedig hen aan lid te worden! Aanmelden voor het lidmaatschap is heel eenvoudig: stuur naam, adres, adres en telefoonnummer aan info@dorpsraadwoubrugge.nl. Nieuwsbrief Deze nieuwsbrief sturen wij digitaal naar alle leden en anderen die daarom hebben verzocht. Leden zonder adres krijgen de nieuwsbrief per post. Kent u anderen die de nieuwsbrief ook willen ontvangen? Meld dat dan via info@dorpsraadwoubrugge.nl. Voor eerdere nieuwsbrieven zie onze website U vindt ons ook op Facebook: dorpsraad woubrugge en Twitter: # DorpsraadWoubru Vrijwillige bijdrage De leden hebben ermee ingestemd ook in 2014 geen contributie te heffen, maar het bestuur rekent wel op vrijwillige donaties van 5,- tot 10,- per gezin. Heeft u al bijgedragen voor 2014? Ons rekeningnummer is NL72RBRB t.n.v. Vereniging Dorpsraad Woubrugge, Boddens Hosangweg 42B, 2481KZ Woubrugge.

Nieuwsbrief Vereniging Dorpsraad Woubrugge

Nieuwsbrief Vereniging Dorpsraad Woubrugge Nieuwsbrief Vereniging Dorpsraad Woubrugge Nummer 11 - december 2014 Nabeschouwing van de Najaarsbijeenkomst op 23 oktober. Tijdens de najaarsbijeenkomst werden meer dan 100 suggesties gedaan en daarmee

Nadere informatie

Er zijn geen opmerkingen, zodat het verslag wordt vastgesteld met dank aan de notulisten.

Er zijn geen opmerkingen, zodat het verslag wordt vastgesteld met dank aan de notulisten. Verslag Algemene Ledenvergadering op 8 april 2016 Aanwezig: ongeveer 80 personen (het voltallige 6-hoofdige bestuur daarbij inbegrepen), waarvan 4 zich als nieuw lid hebben opgegeven. Een tiental berichten

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441

Nadere informatie

voor ouders in Kaag en Braassem met een krappe beurs.

voor ouders in Kaag en Braassem met een krappe beurs. Financiële hulp voor ouders in Kaag en Braassem met een krappe beurs. Heeft u een laag inkomen en één of meer kinderen? In deze folder leest u hoe de gemeente u kan helpen. Welke ouders kunnen hier gebruik

Nadere informatie

Informatieavond. Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Nieuwerbrug e.o.

Informatieavond. Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Nieuwerbrug e.o. Informatieavond Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Nieuwerbrug e.o. 29 juni 2015 Programma Programma van de avond 19:30 21:00 uur Welkom Aanleiding voor de dijkverbetering; Ontwerpopgave; Korte Pauze;

Nadere informatie

Informatieavond. Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Harmelen e.o.

Informatieavond. Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Harmelen e.o. Informatieavond Verbetering dijken langs de Oude Rijn, Harmelen e.o. 30 juni 2015 Programma Programma van de avond 19:30 21:00 uur Welkom Aanleiding voor de dijkverbetering; Ontwerpopgave; Korte Pauze;

Nadere informatie

Woubrugge Nu. en DAN Hoe gaan we verder?

Woubrugge Nu. en DAN Hoe gaan we verder? Nieuwsbrief Vereniging Dorpsraad Woubrugge Nummer 31 juni 2017 Allereerst willen wij u allen een heel prettige zomer toewensen, maar voor u eventueel op vakantie gaat brengen wij u graag op de hoogte van

Nadere informatie

Werken aan water in de Nieuwkoopse plassen

Werken aan water in de Nieuwkoopse plassen Werken aan water in de Nieuwkoopse plassen Het hoogheemraadschap van Rijnland werkt aan water van topkwaliteit voor de Nieuwkoopse plassen. De laatste jaren is de kwaliteit van het water al sterk verbeterd,

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

OMGEVINGSRAAD SCHIPHOL. Bewonersvergadering Wijkraad Floriande 08-09-2014

OMGEVINGSRAAD SCHIPHOL. Bewonersvergadering Wijkraad Floriande 08-09-2014 OMGEVINGSRAAD SCHIPHOL Bewonersvergadering Wijkraad Floriande 08-09-2014 NU VANAF 01-01-2015 2 aparte adviesorganen OMGEVINGSRAAD SCHIPHOL bestaande uit CROS (Commissie Regionaal Overleg Schiphol) TAFEL

Nadere informatie

De coalitie IKC Leimuiden

De coalitie IKC Leimuiden De coalitie IKC Leimuiden Proces Start medio 2015 : Onderzoeksgebied 2 (centrum) Raad eind 2015 : 3 e veld Kickers / Volkstuinen Coalitie begin 2016 : 2 e veld Kickers Spreker: Wethouder Floris Schoonderwoerd

Nadere informatie

Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten. Ophogen. Dijkverbreding

Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten. Ophogen. Dijkverbreding Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten De kades moeten de veiligheid van nu ook in de toekomst kunnen bieden. De bodemdaling in West-Nederland gaat door en we moeten

Nadere informatie

Update Geluids Problematiek Leimuiden Informatie Avond 14 Oktober 2013

Update Geluids Problematiek Leimuiden Informatie Avond 14 Oktober 2013 Update Geluids Problematiek Leimuiden Informatie Avond 14 Oktober 2013 Rob Loekenbach KW 4 2012 Komende Periode Discussie Nieuw Handhavingsstelsel Factsheet Microklimaat Lisse Alderstafel blijft aan tot

Nadere informatie

veilige dijken «droge voeten» schoon water

veilige dijken «droge voeten» schoon water HOOGHEEMRAADSCHAP veilige dijken «droge voeten» schoon water De heer G. van Leeuwen Fortweg 6 3992 LX HOUTEN I Datum Contactpersoon Doorkīesnummer 5 december 2013 Bestuurszaken (030)634 59 46 Uw brief

Nadere informatie

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013 datum plaats aanwezig 11 juni 2013, Roelofarendsveen Roelofarendsveen de heer A.G.M. Kea, wethouder de heer F.M Schoonderwoerd, wethouder Mevrouw M.E. Spreij, gemeentesecretaris de heer A.J.M. van Velzen,

Nadere informatie

Tweede Paasdag, maandag 21 april. Routeboekje. SportTocht Kaag en Braassem Dit boekje is tevens een. Stempelkaart

Tweede Paasdag, maandag 21 april. Routeboekje. SportTocht Kaag en Braassem Dit boekje is tevens een. Stempelkaart Tweede Paasdag, maandag 21 april Routeboekje SportTocht Kaag en Braassem 2014 Dit boekje is tevens een Stempelkaart 1 Nationale Sport Week 2014 Van 19 t/m 26 april vindt in Nederland de Nationale Sport

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding

Nadere informatie

WELKOM. Algemene Ledenvergadering 15 februari 2018

WELKOM. Algemene Ledenvergadering 15 februari 2018 WELKOM Algemene Ledenvergadering 15 februari 2018 Agenda 1. Opening, mededelingen, ingekomen stukken 2. Goedkeuring verslag ALV 9 maart 2017 3. Verslag activiteiten 2017 4. Financiën 2017 Staat van baten

Nadere informatie

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens Algemeen 1. Bent u een man of een vrouw? 0 Man 0 Vrouw 2. Wat is uw geboortejaar?... 3. Hoe betrokken voelt u zich bij het dorp? 0 Zeer betrokken 0 Redelijk betrokken 0 Nauwelijks betrokken 0 Niet betrokken

Nadere informatie

Bestuursreglement. Geldend van 8 juni 2018

Bestuursreglement. Geldend van 8 juni 2018 Bestuursreglement 1. De Omgevingsraad Schiphol is een wettelijk overleg- en adviesorgaan van de Rijksoverheid inzake luchtvaartaangelegenheden in de brede zin van het woord. Desgewenst kunnen ook regionale

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Kadeverbetering Polder Vierambacht West Asfaltwerkzaamheden Boddens Hosangweg

Informatiebijeenkomst. Kadeverbetering Polder Vierambacht West Asfaltwerkzaamheden Boddens Hosangweg Informatiebijeenkomst Kadeverbetering Polder Vierambacht West Asfaltwerkzaamheden Boddens Hosangweg 02-05-2017 Programma Voorstellen Doel kadeverbetering Asfaltwerkzaamheden Uitvoeringswijze Verkeersmaatregelen

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Bewonersbijeenkomst 05-07-2016 Sterke dijken, veilige toekomst In 2006 is in totaal circa 33 kilometer van de Markermeerdijken van

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

TOEZEGGINGENLIJST. Overzicht openstaande toezeggingen. Nr. (raad / forum) (raad) Toezegging Stand van zaken Afgedaan

TOEZEGGINGENLIJST. Overzicht openstaande toezeggingen. Nr. (raad / forum) (raad) Toezegging Stand van zaken Afgedaan Overzicht openstaande toezeggingen TOEZEGGINGENLIJST (raad / forum) 133. 17-06-2013 Toezegging Stand van zaken Nota Vereveningsfondsen Het college zal jaarlijks een evaluatie doen naar de toe- of afname

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Verslag van inspraak. Bij dijkverbeteringsplan Nieuweweg en Waterleidingkade. A. Schopman I. Mulders. Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht

Verslag van inspraak. Bij dijkverbeteringsplan Nieuweweg en Waterleidingkade. A. Schopman I. Mulders. Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht Verslag van inspraak Bij dijkverbeteringsplan Nieuweweg en Waterleidingkade A. Schopman I. Mulders Datum 15 december 2015 Ons kenmerk 15.139115 Projectnummer 00.9007

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014 Agenda commissie bezwaarschriften gemeente Woudrichem op maandag 22 september 2014 De vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften gemeente Woudrichem houdt op maandag 22 september 2014, vanaf 17.30

Nadere informatie

CONCEPT Van 25 februari 2015. Welkom! Tweede Algemene Ledenvergadering Vereniging Dorpsraad Hoogmade. 5 maart 2015

CONCEPT Van 25 februari 2015. Welkom! Tweede Algemene Ledenvergadering Vereniging Dorpsraad Hoogmade. 5 maart 2015 1 CONCEPT Van 25 februari 2015 Welkom! Tweede Algemene Ledenvergadering Vereniging Dorpsraad Hoogmade 5 maart 2015 2 Agenda 1.Opening 2.Introductie van de avond 3.Kort verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Opzet en start van de 6 minutenzones in Dalen

Opzet en start van de 6 minutenzones in Dalen November 2010 Jaargang 1, nummer 1 AEDDALEN aeddalen@dalen.nu Opzet en start van de 6 minutenzones in Dalen 15 november 2010 AED s zijn geactiveerd. Vrijwilligers kunnen worden opgeroepen. In februari

Nadere informatie

Pilot Brandveilig Leven in Meerzicht

Pilot Brandveilig Leven in Meerzicht Pilot Brandveilig Leven in rzicht Evaluatie huisbezoeken VERSIEBEHEER Versie Datum Auteur 1. juni 212 RP 1.1 2 juni 212 RP 1 Samenvatting Dit is de evaluatie van de pilot Brandveilig leven in rzicht, die

Nadere informatie

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE Q1 DuurzaamheidWeststellingwerf klimaatneutraalweststellingwerf wil zo snel mogelijk duurzaam en klimaatneutraal zijn. Zo worden er zonneparken aangelegd bij Wolvega en Noordwolde, een postcoderoosproject

Nadere informatie

Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden

Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden AGENDA Opening door Voorzitter Bestuur: wie zijn wij (ook weer)? VMB wordt Dorpsraad Bennebroek Communicatie Financiën Stand van zaken snelweg Bezuiden

Nadere informatie

2 k OKT Afd. PO Opbergen. E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat ZL Alphen aan den Rijn. Ingekomen:

2 k OKT Afd. PO Opbergen. E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat ZL Alphen aan den Rijn. Ingekomen: E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat 36 2405 ZL Alphen aan den Rijn Ingekomen: Gemeenteraad van Alphen aan den Rijn Postbus 13 2400 AA Alphen aan den Rijn Alphen aan den Rijn, 22 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief Diefdijklinie

Nieuwsbrief Diefdijklinie Nieuwsbrief Diefdijklinie Versterking van een dijk met geschiedenis 19 2017 sterke dijken schoon water Een dijkversterking met karakter! De dijkversterking, de restauratie van Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA D66 KAAG EN BRAASSEM

VERKIEZINGSPROGRAMMA D66 KAAG EN BRAASSEM VERKIEZINGSPROGRAMMA D66 KAAG EN BRAASSEM DEEL II - DE KERNEN Versie 2.0 Mei 2013 Inleiding: elke kern zijn eigen identiteit Kaag en Braassem bestaat uit elf dorpen, ook wel de kernen genoemd. Dit zijn

Nadere informatie

Burgerinitiatief. Hoe krijgt u uw burgerinitiatief op de raadsagenda?

Burgerinitiatief. Hoe krijgt u uw burgerinitiatief op de raadsagenda? Burgerinitiatief Heeft u een concreet idee of plan? En wilt u hier serieus werk van maken? Denk dan eens aan het indienen van een burgerinitiatief bij uw gemeenteraad. Burgerinitiatief Heeft u wel eens

Nadere informatie

Privacyverklaring GHBOV It Bernlef Ielde

Privacyverklaring GHBOV It Bernlef Ielde Privacyverklaring Inleiding, hierna te noemen It Bernlef Ielde, legt in deze verklaring uit welke persoonsgegevens zij bezit, en hoe zij hiermee omgaat. It Bernlef Ielde ziet graag uw vragen tegemoet.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Wat willen we bereiken

Wat willen we bereiken Raadsavond 27-8-2018 Registratienummer (in te vullen door griffie) Portefeuillehouder F.M. Schoonderwoerd Opsteller F.W. van Haastregt, 0630160066 Onderwerp Krediet Integraal Kindcentrum Leimuiden Beslispunt

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

Nadere informatie

Ruimtelijk beleid... 4 Vaststelling gemeentelijke Woonvisie Rechtsbescherming... 4

Ruimtelijk beleid... 4 Vaststelling gemeentelijke Woonvisie Rechtsbescherming... 4 Gemeenteblad van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2016 Nummer: 53 Uitgifte: 2 augustus 2016 Officiële publicaties week 31 Inhoud Actualiteiten... 2 Collectes en inzamelingen... 2 Gevonden en verloren voorwerpen...

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp kadeophoging Lange Wateringkade en Zwet Kwintsheul

Voorlopig ontwerp kadeophoging Lange Wateringkade en Zwet Kwintsheul Voorlopig ontwerp kadeophoging Lange Wateringkade en Zwet Kwintsheul 2 Opzet van de avond 1. Introductie projectleiders gemeente Westland, Hoogheemraadschap van Delfland en Gebiedsmanagers 2. Resultaten

Nadere informatie

Verslag van inspraak Dijkverbeteringsplan Linnaeuskade

Verslag van inspraak Dijkverbeteringsplan Linnaeuskade Datum 8 mei 2017 Verslag van inspraak Dijkverbeteringsplan Linnaeuskade Versie 1.0 Projectnummer 01.0371/001 R. Kuipers Inhoud Inhoud 3 1 Inleiding 5 2 Procedure 5 3 Advertentie 5 4 Reacties 8 5 Rechtsbescherming

Nadere informatie

Uitgangspunten voor het ontwerp

Uitgangspunten voor het ontwerp Uitgangspunten voor het ontwerp Het is belangrijk om eerdere veranderingen in de omliggende omgeving niet uit het oog te verliezen. Bij de herinrichting van de Bruïnelaan en Lindelaan oost wordt dan ook

Nadere informatie

Privacy. 1.2 SVO verzamelt de volgende (persoons)gegevens: Create :07:00/ PGR / version van 5

Privacy. 1.2 SVO verzamelt de volgende (persoons)gegevens: Create :07:00/ PGR / version van 5 Privacy PRIVACY VERKLARING SPORTVERENIGING OMMOORD Dit is een privacyverklaring van de voetbalvereniging S.V. Ommoord, gevestigd te Rotterdam aan het Heidekruid 5 (postcode 3068 RT) en ingeschreven in

Nadere informatie

Datum 18 april Ons kenmerk Verslag van inspraak. Projectnummer dijkverbeteringsplan Amsteldijk. S.

Datum 18 april Ons kenmerk Verslag van inspraak. Projectnummer dijkverbeteringsplan Amsteldijk. S. Datum 18 april 2018 Verslag van inspraak dijkverbeteringsplan Amsteldijk Ons kenmerk 18.020093 Projectnummer 01.0374-002 S. Nij Bijvank Inhoud 1 Inleiding 5 2 Procedure 5 3 Advertentie 6 4 Reacties 7

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Visienota bestemmingsplan Buitengebied. Leefomgeving Ontwerp Vaststelling Visienota bestemmingsplan Buitengebied Oostzaan

Raadsvoorstel. Visienota bestemmingsplan Buitengebied. Leefomgeving Ontwerp Vaststelling Visienota bestemmingsplan Buitengebied Oostzaan Titel Visienota bestemmingsplan Buitengebied Nummer 11 38 Datum 29 juni 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Ontwerp Vaststelling Visienota bestemmingsplan Buitengebied Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Locatie: Sterrenschool Het Universum, Max Planckstraat 74, 1341 DA Almere 1. Opening De voorzitter opent om 20:05 uur de

Nadere informatie

Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van de Stichting de Droom van Schalkwijk.

Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van de Stichting de Droom van Schalkwijk. Februari/maart 2017 Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van de Stichting de Droom van Schalkwijk. Lopende zaken Zorgplan : we zijn bezig met het opstellen van een algemeen zorgplan met Reinaerde. Er wordt

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 30 mei Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 30 mei Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 30 mei 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Bestemmingsplan Bovenstehuis 17 Samenvatting Op de locatie Bovenstehuis 17 te

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade. Let op: Velden gemarkeerd met een * moeten verplicht worden ingevuld.

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade. Let op: Velden gemarkeerd met een * moeten verplicht worden ingevuld. Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Let op: Velden gemarkeerd met een * moeten verplicht worden ingevuld. In artikel 6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) staat dat het college op aanvraag

Nadere informatie

Welkom bij de jaarvergadering Voorzitter: Jeroen Meijne

Welkom bij de jaarvergadering Voorzitter: Jeroen Meijne Welkom bij de jaarvergadering 2018 Voorzitter: Jeroen Meijne 1. Opening 2. Bestuursmutaties 2018 3. Financieel overzicht 2017 en plan 2018 4. Kascommissie en verzoek decharge leden Agenda 5. Presentatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi Jaarverslag 2014 Hospice Amandi 1 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van het Hospice Amandi. 2014 was het eerste volle jaar van onze jonge stichting. Er is veel werk verzet in de verschillende

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Gebiedsontwikkeling de Vlaas Registratienummer: 00592142 Datum: 8 september 2016 Portefeuillehouder: W.A. Verhees Steller: DHM Verbaarschot Nummer: RIB-HV-1667 Geachte heer,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN subsidie burgerinitiatieven *2024* AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN Hebt u vragen over dit formulier, of wilt u hulp bij het invullen ervan? Kijk dan op de website van de gemeente via www.weert.nl/burgerinitiatieven

Nadere informatie

Privacy statement. De Vriendschap beheert de gegevens in de ledenadministratie conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Privacy statement. De Vriendschap beheert de gegevens in de ledenadministratie conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vereniging: De Vriendschap is een vereniging die in 1989 is opgericht door Peranakan Chinezen gemeenschap ( Chinezen uit Indonesië) in de regio Amstelveen-Amsterdam. Het initiatief van deze groep was gericht

Nadere informatie

Zevenhovenseweg. Gemeente Nieuwkoop

Zevenhovenseweg. Gemeente Nieuwkoop Zevenhovenseweg Gemeente Nieuwkoop Aanleiding project fietspad F314 Provincie Zuid-Holland heeft in de periode 2008-2012 het verbeteren van fietsroutes tot prioriteit gemaakt. Fietspad Zevenhovenseweg

Nadere informatie

Ingek. 0 1 FEB. 201?

Ingek. 0 1 FEB. 201? Kern, Marijn Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: 2017/10607 D66 Nederweert GRIF dinsdag 7 februari 2017 10:58 _staten Uitkomst raadpleging N266 door D66 Nederweert Persbericht

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING AVC LUCTOR ET EMERGO TE ALMELO

PRIVACYVERKLARING AVC LUCTOR ET EMERGO TE ALMELO PRIVACYVERKLARING AVC LUCTOR ET EMERGO TE ALMELO Persoonsgegevens die wij verwerken. AVC Luctor et Emergo verwerkt persoonsgegevens over u doordat u gebruikt maakt van onze diensten en/of omdat u deze

Nadere informatie

voor inwoners van Kaag en Braassem met een krappe beurs.

voor inwoners van Kaag en Braassem met een krappe beurs. Financiële hulp voor inwoners van Kaag en Braassem met een krappe beurs. Heeft u een laag inkomen en hebt u weinig vermogen? In deze folder leest u hoe de gemeente u kan helpen. Wie kan gebruik maken van

Nadere informatie

Duurzaam Montfoort. Forum Samenleving. 21 maart

Duurzaam Montfoort. Forum Samenleving. 21 maart Duurzaam Montfoort Forum Samenleving 1 21 maart 2017 Wat doen we Duurzaam Montfoort stelt zich als taak betrokken partijen: bewust te maken van het onderwerp duurzaamheid en energie, te informeren en met

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

Ans Hermans directrice van de basisschool verzorgt de inleiding van deze avond.

Ans Hermans directrice van de basisschool verzorgt de inleiding van deze avond. De basisschool voor Laar/Laarveld Onderstaande foto s zijn genomen op de informatieavond van dinsdag 17 december 2013 in de St. Franciscusschool aan de Aldenheerd met als agendapunt de locatiekeuze voor

Nadere informatie

Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen

Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen 1310524 Afdeling: Onderwerp Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen Samenvatting In maart 2013 is met Bouwfonds een koopovereenkomst gesloten voor de realisering

Nadere informatie

koppen bij elkaar voor wijk- en kerngericht werken

koppen bij elkaar voor wijk- en kerngericht werken bij elkaar voor wijk- en kerngericht werken Gemeente Alphen aan den Rijn Postbus 13 2400 AA Alphen aan den Rijn T. 14 0172 E. gemeente@alphenaandenrijn.nl www.alphenaandenrijn.nl Eenheid in verscheidenheid

Nadere informatie

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Hoe leggen we samen de puzzel? Op 1 februari was de gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo bij Camping De Heksenlaak in Barchem. Ruim 140 belangstellenden

Nadere informatie

Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar

Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar Datum 22 augustus 2018 Datum verzending 22 augustus 2017 Uw kenmerk Behandelaar Victor Erdman

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein

Adviesraad Sociaal Domein Adviesraad Sociaal Domein Gemeente Kaag en Braassem De logische opvolger van de Ŵmo-adviesraad Secretariaat: de heer D.L.KIerkx Gruttohof 24 2371NR Roelofarendsveen Tel.06-83114156 Emailadres: wmoadviesraadkaag.braassem@yahoo.com

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Een terugblik ter inspiratie voor de toekomst

Een terugblik ter inspiratie voor de toekomst Een terugblik ter inspiratie voor de toekomst Geïnteresseerde inwoners van Nieuwpoort en Langerak konden donderdag 18 juni 2015 in Het Arsenaal meepraten en -denken over de nieuwe wijk Langerak- Zuid.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL A)

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL A) Verzendadres Gemeente Kaag en Braassem Afd. Ruimtelijke Ontwikkeling,Team Vergunningen Postbus 1 2370 AA Roelofarendsveen AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL A) De aanvraag ter verkrijging

Nadere informatie

NOTULEN. Zie bijgevoegde deelnemerslijst Camiel Masselink. ONDERWERP Verslag bijeenkomst landschapsplan Nieuwe Wetering

NOTULEN. Zie bijgevoegde deelnemerslijst Camiel Masselink. ONDERWERP Verslag bijeenkomst landschapsplan Nieuwe Wetering NOTULEN AANWEZIG DOOR Zie bijgevoegde deelnemerslijst Camiel Masselink DATUM BESPREKING 24 januari 2018 TIJD BESPREKING 19.30-21.30 uur LOCATIE BESPREKING Restaurant Tussen Kaag en Braassem, Nieuwe Wetering

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Nieuwsbrief december 2015 Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Brief voor: EIGENAREN IN Gemengde BLOKKEN Inhoud Inleiding Uitvoeringsplanning

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen bij locatieplan deelplan B ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval in de wijken en dorpen Prinsenbeek, Haagse Beemden, Teteringen, Heusdenhout, Brabantpark,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Steiger of vlonder bouwen, wijzigen of verwijderen

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Steiger of vlonder bouwen, wijzigen of verwijderen Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN. Bestemmingsplan Agrarische Enclave. Uitnodiging

BESTEMMINGSPLAN. Bestemmingsplan Agrarische Enclave. Uitnodiging BESTEMMINGSPLAN Bestemmingsplan Agrarische Enclave De gemeente Apeldoorn werkt aan de actualisering van bestemmingsplannen. Sommige bestemmingsplannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van

Nadere informatie

Piekberging Haarlemmermeer

Piekberging Haarlemmermeer Nieuwsbrief Piekberging Haarlemmermeer Maart 2011 Wilt u meepraten over de piekberging? Tijdens de informatieavond hebben we gepeild wie graag wil deelnemen aan een klankbordgroep. In deze groep kunt u

Nadere informatie

Inspectierapport Kindercentrum de Buitenhoeve (BSO) De Wulpen HL EESVEEN Registratienummer

Inspectierapport Kindercentrum de Buitenhoeve (BSO) De Wulpen HL EESVEEN Registratienummer Inspectierapport Kindercentrum de Buitenhoeve (BSO) De Wulpen 12 8347HL EESVEEN Registratienummer 995437415 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: STEENWIJKERLAND Datum inspectie: 15-09-2014

Nadere informatie

Stadsavond Klundert 30 maart 2016

Stadsavond Klundert 30 maart 2016 Stadsavond Klundert 30 maart 2016 PROGRAMMA 19:30 uur Welkom door Melten Dekkers en openingswoord wethouder Fakkers 19:40 20:30 uur Presentatie werkgroepen/onderwerpen Wat is er bereikt? Wat staat er nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden Schooljaar 2014-2015 Nummer 4 / 25 september 2014 Klassenavonden Opzet Alle ouders zijn tussen 19.30 uur en 21.00 uur van harte welkom. De leerkrachten zijn in de groepen aanwezig om bij alle informatie

Nadere informatie

Wonen. tussen. Water Groen

Wonen. tussen. Water Groen Wonen tussen Water Groen en U van het vanaf 350 het af 350 af 350 uw. D uw boot of boot of boot of. boot of Haarlem Haarlem : Haarlem Haarlem : monumentale pandjes, vele molens en vele plekjes met fraai

Nadere informatie

BALIES OP 4 OKTOBER OPEN VAN 8.00 TOT UUR. (PUBLICATIES gemeente Haaren week september 2017) [REDACTIONELE PUBLICATIES]

BALIES OP 4 OKTOBER OPEN VAN 8.00 TOT UUR. (PUBLICATIES gemeente Haaren week september 2017) [REDACTIONELE PUBLICATIES] (PUBLICATIES gemeente Haaren week 39 27 september 2017) [REDACTIONELE PUBLICATIES] GEMEENTEHUIS HAAREN: OOK TIJDENS DE BURGERPEILING ONTMOETINGSPLEK! BALIES OP 4 OKTOBER OPEN VAN 8.00 TOT 17.00 UUR Stemmen

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - 5 april 2011 Beantwoorden VVDvragen van 17 feb. ivm VObplan Groene Kruisweg-metrogebied. 96087 Het college Controller

Nadere informatie

Titel: Aanvraag omgevingsvergunnin g tijdelijk afwijken laad- en loslocatie t Zwaantje Nummer: P VER- OMG Versie: 1.

Titel: Aanvraag omgevingsvergunnin g tijdelijk afwijken laad- en loslocatie t Zwaantje Nummer: P VER- OMG Versie: 1. Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 1.1 Gegevens aanvrager... 2 1.2 Gewenste toestemming... 2 1.3 Aard van de werkzaamheden... 2 1.4 Ligging van de loslocaties met zandaanvulling... 2 1.5 Relatie met andere

Nadere informatie

December van Baarle te realiseren.

December van Baarle te realiseren. December 2017 In de kom van Baarle- Nassau (Nederland) en Baarle-Hertog (België) is sprake van problemen op het gebied van doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid. Om deze problemen aan te pakken

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Regulier

Omgevingsvergunning. Regulier Omgevingsvergunning Regulier Aangevraagd - Pauwweg 8, Oirlo het wijzigen van de voorgevel (nr. 2016-0289, ontvangstdatum 20/12) - Mariushof 22 en 24, Heide het bouwen van 2 halfvrijstaande woningen (nr.

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie