VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK"

Transcriptie

1 VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK GROOTLO Leuvensebaan 25 Leuvensebaan 38 Kapelstraat 58 E. Goossensstraat Schriek 2223 Schriek 3140 Keerbergen 2223 Schriek tel tel tel tel fax gsm Agenda 3 e vergadering Ouderraad schooljaar januari 2013, uur Lagere school Schriek De volgende punten zullen besproken worden: 1. Welkom Natasja heet de aanwezigen welkom en de agenda wordt vastgesteld. 2. Verslag 15 november en actielijst Het verslag van 15 november wordt goed gekeurd. De actielijst zal steeds bijgewerkt worden. De status van een bepaald actiepunt is in de laatste kolom af te lezen. Natasja ligt het punt m.b.t. reclame op school nader toe. Uit navraag bij het VCOV blijkt dat er strikte richtlijnen zijn voor het maken van reclame op school: Reclame zijn mededelingen met als doel de verkoop te bevorderen. Sponsoring houdt een bijdrage in met als doel om de bekendheid te verhogen. In vele gevallen maakt de regelgeving geen onderscheid tussen reclame en sponsoring. Onderwijsinstellingen die reclame en sponsoring door derden toelaten houden zich aan een aantal beginselen: de verplichte onderwijsactiviteiten of leermiddelen zijn vrij van reclame. Er wordt aangenomen dat met verplichte onderwijsactiviteiten en leermiddelen datgene bedoeld is om de eindtermen te bereiken of de ontwikkelingsdoelen na te streven. de facultatieve onderwijsactiviteiten in het basisonderwijs en alle onderwijsactiviteiten in de andere onderwijsniveaus zijn vrij van reclame, behalve als het enkel gaat om een verwijzing naar het feit van de tussenkomst van een persoon of een organisatie (sponsoring). Reclame en sponsoring zijn kennelijk verenigbaar met de taken en doelstellingen van de instelling. Reclame en sponsoring brengen de objectiviteit, de geloofwaardigheid, de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van de onderwijsinstelling niet in het gedrang. Elke basis- en secundaire school stelt samen met de schoolraad een basisvisie op over het schoolbeleid inzake reclame en sponsoring. Deze afspraken komen in het schoolreglement. heeft hierover ook nog informatie. Het bestuur zal samen met hem één en ander verder uitzoeken en onze activiteiten op dit vlak nader onder de loep nemen. (agenda Maart) (actie bestuur)

2 3. Overzicht activiteiten in schooljaar , De volgende activiteit op de agenda: Carnaval (16 maart 2013) Geoffray Colson (3S) geeft meer toelichting. De eerste vergadering is achter de rug. We hebben informatie gekregen over wat de stoet inhoudt. We weten nu wat er van de ouderraad verwacht wordt. Er moet duidelijkheid komen over wie, wat, wanneer gaat doen. Geoffray gaat zich daarmee bezig houden. Meer dan de helft van de sponsoring per jaar komt van de Carnaval. We kunnen het Carnaval opdelen in 3 delen, nl. de stoet, kinderbal en het avondbal. Wij staan in voor de praktische invulling van die drie items. Geoffray gaat de vergaderingen verder coördineren en zal het aanspreekpunt zijn voor vragen i.v.m. de Carnavalstoet. De uitnodiging voor helpers wordt eerstdaags met de kinderen meegegeven. (actie Geoffray) 4. Evaluatie ontbijtbuffet en kwis, Ontbijtbuffet Evaluatie van het ontbijtbuffet. In totaal waren er dit jaar 10 volwassenen minder en 10 kinderen meer. Er waren ook meer mensen in de zaal, minder ontbijtmanden. Vermits de Cava goedkoper werd aanboden, is er meer cava verkocht. De winst dit jaar is 3.093,02. Dit is een stijging van 23% t.o.v. vorig jaar. Deze stijging is grotendeels te verklaren door de 2 meerprijs p.p. voor volwassenen in de zaal. Daar er nog veel overschot was, is er mogelijk nog meer ruimte voor winst door nog scherper in te kopen. Dit zal voor volgend jaar bekeken worden. Actiepunten voor de volgende edities: o o De helpers beter aansturen. Lijsten uithangen voor de helpers op strategische plaatsen, alsook de koffiekoeken voor de helpers. Er bleken heel wat pistolets en koffiekoeken over te zijn. We moeten dus de hoeveelheid p.p. herbekijken en we denken er ook over om voor de zaal kleine koffiekoeken te nemen, maar de grote te behouden voor de manden. Herbekijken aantal helpers per post. Bv 4 afwassers nodig tussen 10 en 13u ipv 2 De 4 lokale bakkers hebben geklaagd dat er bij een niet-lokale bakker werd aangekocht. Dit is met de lokale bakkers verder besproken, zij gaan de komende jaren voor het brood, pistolets, zorgen. Herbekijken systeem voor het vullen van de manden. Alles was op voorhand geteld en gesorteerd en er bleek uiteindelijk toch nog restvoorraad te zijn. Over de dozen die we gekozen hadden voor de manden, zijn er mensen die daar opmerkingen over hebben of suggesties willen doen? Meer spek! De nieuwe datum voor volgend schooljaar is: zondag 6 oktober 2013 Kwis , De 2 de editie van de kwis is achter de rug. De zaal was goed gevuld. We hebben veel positieve reacties gehad. Er moet voor de volgende editie een extra technicus gezocht worden voor het opstellen. Inkomsten: 2387, uitgaven (voorlopig): 1.529,39. Besloten wordt om de kwis opnieuw op een vrijdag te organiseren.

3 5. Overgang van Oudercomité naar Ouderraad De definitieve overgang naar ouderraad is nog niet rond. Dit komt m.n. omdat de keuze gevolgen heeft voor de manier van boekhouding voeren. We werken momenteel wel als een ouderraad, maar moeten nog officieel tekenen. De details worden uitgezocht. Omdat het ouderraad zijn echt anders is dan een oudercomite willen we dit graag bekender maken bij de ouders. De rol van de ouderraad is bemiddelen en contact onderhouden tussen de ouders en de school. (meer informatie hierover kun je vinden op de website van het VCOV) We organiseren nu activiteiten, sponsoren de school en vergaderen, maar de ouderraad kan meer. Het idee om hierover te brainstormen wordt door de aanwezigen niet echt nodig gevonden. We gaan door op de manier waarop we nu doen en zullen gaande weg nieuwe initiatieven ontplooien. Deze omschakeling gaat tijd en geduld vragen. Mogelijk is dit niet binnen één schooljaar te realiseren. Een ander orgaan binnen de structuur van de school is de schoolraad. In april 2013 zijn er nieuwe verkiezingen voor de schoolraad en het is de bedoeling om mensen vanuit de ouderraad hiervoor voor te dragen. Een optie om de 4 verkozen bestuursleden van de ouderraad hiervoor voor te dragen. (agenda maart) 6. Financiën Sponsoring door Cindy Van Dessel. Planning sponsoring Sint : 2400 Euro ( 100 per klas voor de lagere scholen en 150 per klas voor de kleuterscholen). Tutti Frutti : ca 1550 nog geen facturen ontvangen voor dit schooljaar. Chocolade voor Pasen : ca 900 Speelplaats lagere school Grootlo: Bosklassen: ca 1200 Springkastelen Viking: 200 IJskar: Totaal: ca Verder: 1 extra activiteit zoals hotdogs voor elke vestiging. Op de planning van het bestuur staat de samenstelling van een financieel meerjarenplan. Daar gaan we de komende tijd aan werken, samen met en de leerkrachten. We hopen hiervan op de volgende vergadering al iets concreets te kunnen over vertellen. (agenda maart) (actie bestuur/) 7. Pestbeleid licht toe: Er zijn de afgelopen periode meerdere methoden bekeken door het leerkrachtenteam. Er wordt gezocht naar een werkbare methode voor alle locaties. Er is nu gekozen voor de anti-pest kaarten van Jip & Janneke. De eerste kaart waar mee gestart wordt is: Als je gepest wordt, vertel het dan! Dat is geen klikken. Er wordt geëvalueerd of deze methode gaat aanslaan bij de kinderen. Dit schooljaar zullen er nog 4 kaarten aan bod komen. Daarnaast komen er voor het 3 de leerjaar maandag 4 februari twee psychologen uit Keerbergen praten over meidenvenijn, pesten en ongewenst gedrag op school. Voor de krokusvakantie wordt er geprobeerd om dit ook in het 2 de leerjaar van Grootlo te geven.

4 8. Varia Het punt over het zwemmen is besproken met en een delegatie ouders. Er wordt aan een oplossing gewerkt. In de wettekst staat dat in een zwembad een redder aanwezig moet zijn langs de kade. Wim van Ter Bos stelt voor om voorlopig tijdens het zwemmen langs de kade zitten, en te fungeren als redder. Een andere optie is om met twee klassen naar Heist te gaan en met 2 juffen tegelijk les te geven. Dit gaan de juffen uittesten. Een definitieve beslissing volgt nog voor de Krokusvakantie. zal dit terugkoppelen. (actie ) : Toelichting verloop Kerstmarkt Schriek. Het is naargelang het slechte weer goed meegevallen. De juiste afrekening is er nog niet, er moeten nog een aantal fakturen binnenkomen. Naar volgende editie toe wordt er nagedacht om de spelletjes meer op te delen volgens de leeftijd. Dit om lange wachttijden te voorkomen. De opbrengst wordt nog teruggekoppeld. (actie ) : evaluatie Kerstkaarten en kalender. Voorlopig nog geen juiste verkoopgegevens. Volgend schooljaar zouden we de kaarten als ook de kalender graag vroeger hebben. De opbrengst wordt nog teruggekoppeld. (actie ) Katty: EHBO-cursus voor ouders. Dit zou een event kunnen zijn dat we als ouderraad kunnen organiseren voor alle geïnteresseerde ouders/grootouders. We gaan ons informeren bij het VCOV en het Rode Kruis. De aanwezigen zijn enthousiast over dit plan. (actie bestuur) Vier keer per jaar verschijnt de Schoolbel. Deze staat op de website en wordt weinig bekeken. Op een andere school wordt gewerkt met een maandkrantje dat met de maandkalender wordt mee gegeven. Per maand wordt het krantje dan gevuld door 2 klassen (totaal 10 maanden). Besloten wordt om dit vanaf volgend schooljaar in te voeren. Natasja zal net zoals bij de schoolbel de layout/samenstelling verzorgen. (actie /Natasja) De schoolbel zal dit jaar nog 2x uitkomen. Cindy (3S) stelt voor om een extra activiteit te organiseren om extra centjes in de kassa te krijgen. Namelijk de rommel/plantenmarkt van Schriek. We zouden daar gaan staan met een standje van school met 1-jarige plantjes. Prijzen worden opgevraagd. Hierop komen we volgende vergadering terug. (actie Cindy) (agenda maart) De Ouderraad heeft een groot wafelijzer staan, dat nooit gebruikt wordt. Wat gaan we ermee doen? Eén van de voorstellen is om op de rommelmarkt te gaan staan en ook wafels te verkopen tvv van de school. Het moet in ieder geval behouden blijven en bij iedere activiteit moet gekeken worden of het kan worden ingezet. Bert Goris (3S): De tegels aan de ingang van zowel de kleuter- als lagere school in Schriek liggen zo goed als allemaal los. Een ouder stelde voor om dit aan te pakken. Dit is echter deels de taak van de gemeente. Dit zou ook een taak voor het klusteam zijn. Dit is echter niet meer actief. Het idee is om klusdagen in het leven te roepen; enkele dagen per jaar om met en groep ouders verschillende klussen op een bepaalde locatie aan te pakken. Zeno wil dit inventariseren en organiseren. (actie Zeno)

5 Leen Dierickx (KS). De kleuters van Schriek moeten via een privé weggetje naar de lagere school stappen om te gaan turnen, en daarbij stappen ze naast het oude reftergebouw en Smiks om zo op de Leuvensebaan uit te komen. Dit weggetje is wel heel erg glad, door sneeuw, modder. Dit is een verantwoordelijk van de school. Een oplossing zou zijn om er een laag steentjes over te leggen van minstens 5cm. Een ander voorstel is om door de Smiks te gaan. Hierover komen we later terug.(agenda maart) (actie bestuur) Leen Dierickx (KS): Een ander probleem aan de kleuterschool in Schriek is dat er naast het voetpad richting dorp, de netels daar veel te weinig weggemaaid worden. Elk jaar opnieuw een probleem. We hebben een mail naar de gemeente gestuurd, nog geen antwoord gekregen. We wachten nog even af.(actie Cindy) Cindy Peeters (2S): Het gras onder het speeltuig aan de lagere school in Schriek is veranderd in een modderpoel. Kunnen we daar speeltegels onder leggen? Zodat de kinderen terug gebruik kunnen maken van het speeltuig. Dit lijkt een project dat we kunnen meenemen in een meerjarenplan. We gaan prijzen opvragen. Hierop komen we nog terug tijdens de volgende vergadering.(agenda Maart) (actie bestuur) Griet: Fruit schillen lagere school Schriek. Nu zijn ze met 3, na de vakantie nog 2. Oproep aan schilouders. Actie Heidi Ann (KS): Fruit schillen kleuterschool Schriek. Heidi gaat ervoor zorgen dat de lijst er zo snel mogelijk is. En die worden dan aan de leerkrachten en schilouders meegegeven. Katia (3S): Brandalarm oefenen. De brandevacuatieoefening gaat binnenkort plaatsvinden. De evacutieplannen zijn aangepast en uitgehangen. De kinderen krijgen nu de uitleg van de juffen. Na de Krokusvakantie is er een aangekondigde brandoefening gepland en na de Paasvakantie een onverwachte oefening. Dit gaat een jaarlijks wederkerend iets worden. (actie ) Katty (G): Lezing voor kinderen van het zesde leerjaar ivm het gewicht van de boekentassen. Er wil iemand een lezing hierover komen geven voor het 6 de leerjaar. Wordt verder bekeken. (actie bestuur/) Ine (0KG) Is er de mogelijkheid om de kinderen tijdens het einde van het school 15u20 en het het wachten op de opvang 15u45 binnen te houden. Tijdens de koude, regen, felle zon. De juffen gaan ervoor zorgen dat zeker de allerkleinsten binnen kunnen. De leden van de schoolraad zijn via mail te bereiken via: Voorzitter, Natasja Roelandt: natasja.ouderraad@gmail.com / Natasja_Roelandt@telenet.be / Ondervoorzitter, Katty Quadens katty.ouderraad@gmail.com Penningmeester, Cindy Van Dessel: Cindy.ouderraad@gmail.com Secretaris, Ruth Janssen: ruth.ouderraad@gmail.com /0476/ Data volgende vergaderingen ouderraad: 7 maart mei 2013

6 Nog de actielijst met nog openstaande punten: Actielijst Datum: Actiepunt: Door: Status: Nascholing smartboards en Meester Leo Drop-box Inventaris maken van de stand & meester Leo van zaken m.b.t. de computers op de verschillende vestigingen Planning ruimen zolder basisschool Grootlo nagaan Nagaan bij MEGA-projecten of internetgebruik voor 6 e leerjaar op te zetten is Beveiliging agenda, verslag ouderraad op website Deelname aan schoolraad als extra lid tot verkiezingen in 2013; melden bij Christophe Allen Helpers voor Carnaval op Allen Helpers voor wafelverkoop (mei) Allen Overleg klusteam stand van en Natasja zaken Data deadline schoolbel: Informatie reclame op school samenvoegen Uitnodigingen carnaval voor Krokusverlof meegeven Meerjarenplan voor financiën uitwerken Besluit redder bij zwemmen terugkoppelen Opbrengst Kerstmarkt en Kerstkaarten terugkoppelen EHBO cursus voor ouders opzetten Schoolbel omvormen naar maandkrantje Nagaan mogelijkheden 1-jarige plantjes bij tuincentra Allen stukken aanmelden /bestuur Geoffray Bestuur/ Bestuur /Natasja Cindy Klusdagen coördineren Zeno Nagaan opties oplossingen Bestuur weggetje bijschool Schriek Contact gemeente netels voetpad Cindy Nagaan kosten tegels of schors Bestuur onder speeltuig Lijsten schilouders en nieuwe Heidi oproep ouders Brandoefening integreren in jaarplan en uitvoeren Meester Leo is hier volop mee bezig Na verbouwingen Grootlo Dit zal worden uitbesteed In afwachting van vernieuwing website met nieuwe naam Tot op heden geen aanmeldingen; verkiezingen in maart op agenda Klusteam wordt vervangen door klusdagen

7 Bespreken lezing boekentassen voor 6 e leerjaar /Katty Punten voor volgende vergadering Datum: Maart Maart Maart Mei Agendapunt: Wafelverkoop; opstart Carnaval: stand van zaken Verkiezingen schoolraad Evaluatie Tutti Frutti

VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK

VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK GROOTLO Leuvensebaan 25 Leuvensebaan 38 Kapelstraat 58 E. Goossensstraat 17 2223 Schriek 2223 Schriek 3140 Keerbergen 2223 Schriek tel. 015 23 46 55 tel. 015 23 69 21 tel. 015

Nadere informatie

VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK

VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK VRIJE BASISSCHOOL SCHRIEK GROOTLO Leuvensebaan 25 Leuvensebaan 38 Kapelstraat 58 E. Goossensstraat 17 2223 Schriek 2223 Schriek 3140 Keerbergen 2223 Schriek tel. 015 23 46 55 tel. 015 23 69 21 tel. 015

Nadere informatie

Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek. De volgende punten zullen besproken worden:

Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek. De volgende punten zullen besproken worden: Agenda 5 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 5 juni 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten zullen besproken worden: 1. Welkom en overlopen agenda Bruno is niet aanwezig o.w.v.

Nadere informatie

1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen welkom en overloopt de agenda. Er zijn geen aanvullingen.

1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen welkom en overloopt de agenda. Er zijn geen aanvullingen. Agenda 4 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 24 april 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten zullen besproken worden: 1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen

Nadere informatie

1. Welkom vaststellen agenda Natasja heet alle (nieuwe) leden welkom en er volgt een korte voorstelronde.

1. Welkom vaststellen agenda Natasja heet alle (nieuwe) leden welkom en er volgt een korte voorstelronde. Verslag 1 ste vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 19 september 2013, 20.00 uur Lagere school Grootlo De volgende punten werden besproken: 1. Welkom vaststellen agenda Natasja heet alle (nieuwe)

Nadere informatie

1. Welkom en overlopen agenda Natasja heet de leden welkom en de agenda wordt vastgesteld

1. Welkom en overlopen agenda Natasja heet de leden welkom en de agenda wordt vastgesteld Verslag 3 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 30 januari 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten werden besproken: 1. Welkom en overlopen agenda Natasja heet de leden welkom en

Nadere informatie

2. Welkom en overlopen agenda Natasja heet de leden en de nieuwkomers welkom en de agenda wordt vastgesteld.

2. Welkom en overlopen agenda Natasja heet de leden en de nieuwkomers welkom en de agenda wordt vastgesteld. Verslag 2 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 28 november 2013, 20.00 uur Lagere school Schiek De volgende punten werden besproken: 1. Binnengekomen klacht tegen bestuur: Natasja licht de klacht

Nadere informatie

Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo

Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo Datum: 7 november 2011 Aanwezigen: zie presentielijst heet de aanwezigen welkom op de 2 e vergadering schooljaar 2011-2012 van het oudercomité.

Nadere informatie

Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo

Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo Datum: 5 maart 2012 Aanwezigen: zie presentielijst heet de aanwezigen welkom op de 4 e reguliere vergadering schooljaar 2011-2012 van het oudercomité.

Nadere informatie

Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo

Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo Datum: 15 september 2011 Aanwezigen: zie presentielijst Freek heet de vele aanwezigen welkom op de startvergadering schooljaar 2011-2012 van het

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Aanwezig : Diaine Sacha, Ilse Pauwelyn, Veerle Vandenbussche, Ann Bogaert, Peter Hulpiau, Jutta Rogge, May De Clerck Schoolteam : Ronny Troch, juf Viva,

Nadere informatie

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar OUDERRAAD 29/08/2013 Voorzitter: Ann Verslaggever:Wim Aanwezig: Leerkracht: Guido en Leen Ann Van Trappen Wim Reynaert Veerle Vanden Eynde Hendrik Perreman Chris Dumont Sofie Titeca Start:20:00 Einde:21:30

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Het BaBoc Krantje. een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt. (Basisschool Boekt oudercomité)

Het BaBoc Krantje. een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt. (Basisschool Boekt oudercomité) Het BaBoc Krantje (Basisschool Boekt oudercomité) editie 1 (schooljaar 2012-2013) een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt Beste ouders Het schooljaar is ondertussen

Nadere informatie

COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR

COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR CZB/V/GZ/2003/27 BETREFT: Reclame bij leermiddelen. 1. PROCEDURE 1.1 Ontvangstdatum: 15/09/2003 1.2 Vraag - Educatieve Uitgevers betreffende het ontwikkelen van leerboeken

Nadere informatie

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan Verslag ouderraad Kleuterschool Sint Jansschool Leuven Aanwezig : Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan (als ik nog iemand niet vermeld heb

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Ouderraad Spanjeschool

Ouderraad Spanjeschool Ouderraad Spanjeschool Voorzitter : Leen Lannoy Penningmeester : Sévrine Adams Ondervoorzitter : Dirk Leenknecht Schoolraad : Sévrine Adams, Dirk Leenknecht, Wim Vandeverre Secretaris : Tom Bruneel Directie

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.)

NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.) NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.) sor.vlasgaard@gmail.com Datum: 19 december 2016 Aanwezig: Afwezig: Anke Suijs (voorzitter) Willemien Manders (leerkracht) Pierrette Cober (penningmeester) Monique van Griensven

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

Verslag ouderraad nr. 6

Verslag ouderraad nr. 6 Verslag ouderraad nr. 6 Aanwezig KS/LS Ann OR DIR Mario, Marc, Katrijn, Jos Dirk Verontschuldigd KS/LS Patricia OR Rina, Nele, Geert, Jorre, Wouter, Loesje, Sophie, Kaat, Leen, David, Annemieke DIR / Verslag

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering 23 oudercomité. oktober 2018 Aanwezig: Juf Kirsten, Juf Sofie, Kirsten, Werner, Koen, Lin, Els, Hilde Verontschuldigd: Juf Karolien, Jo, Esmerald,Ann,

Nadere informatie

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole.

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole. Notulen MR vergadering 30 oktober 2017 Aanwezig: Barbara, Silvia, Nicole, Marc, Sylvia, Marijke, Ilse Afwezig: Kim, Patrick, Tess Aanwezig vanuit Directie: Ine Aanwezig vanuit GMR: niemand 1. Opening:

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 19 maart 2018

Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Aanwezig: juf Shari, meester Jimmy, Els, Lieve, Joke, Nel, juf Melaney, Anne en Kris (verslag) Verontschuldigd: Pipke, Eef, Wim, Liesbet en Leen 1. Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

Notulen ouderraad BS Neel dd

Notulen ouderraad BS Neel dd Notulen ouderraad BS Neel dd 09-11-2017 Aanwezig; Nicola, Meinke, Eva, Vivian, Natasja, Kirsten, Sanne Verhaegh, Eefje Eilers, Helma (team), Nicole Afwezig; Iris, Cindy, Ilse (team) 1. Opening Welkom iedereen

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.02.2017: Bibbezoek 1 ste, 2 de en 3 de graad 06.02.2017: Informatievergadering Eerste Communie 2 de leerjaar 11.02.2017: EETDAG t.v.v. onze school!! U komt toch

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 13-01-2011 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h15 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter; SDM), Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), An Sevenants (AS),

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011

Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Verslag ouderraad Sportschool donderdag 16 juni 2011 Aanwezig Diaine Sacha Wim Goedertier Ann Bogaert Peter Hulpiau Ben Bollaert Pat Pollefeyt Sofie Knockaert Axelle De Schrijver Schoolteam Rony Troch,

Nadere informatie

OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 15-09-2015 Aanwezig : Charles Vandezande, Jean-François Distave, Lise De Leener, Cédric Moyersoen, Sabine, Linda De Bruyn, Daniëlle Vandewerken, Peter Spruyt,

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Verslag oudercomité 20 september 2016

Verslag oudercomité 20 september 2016 Verslag oudercomité 20 september 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Pipke, Wim V.,Jimmy (directeur), Shari (juf), Liesbet, Elise, Melaney (juf), Lieve, Els, Joke, Wim S., Cindy, Steffi, Eef en Kris (verslag)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 31 mei 2018 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Juf Lut Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen (voorzitter)

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Bert Hogemans, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering donderdag 9 januari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering donderdag 9 januari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering donderdag 9 januari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid Mali (voorzitter),

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR. BETREFT: Basisonderwijs: Bijdrage voor knutselmateriaal en sponsors op de schoolwebsite.

COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR. BETREFT: Basisonderwijs: Bijdrage voor knutselmateriaal en sponsors op de schoolwebsite. COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR CZB/V/KBO/2006/128 BETREFT: Basisonderwijs: Bijdrage voor knutselmateriaal en sponsors op de schoolwebsite. 1. PROCEDURE 1.1 Ontvangstdatum: 17.01.2006 1.2 Verzoeker Ouder

Nadere informatie

Verslag vergadering 12 januari 2010

Verslag vergadering 12 januari 2010 Verslag vergadering 12 januari 2010 LOCATIE: Café "De Fotograaf" TIJDSTIP: dinsdag 12/01/2010 om 20h30 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter), Ellen Camerlinck (penningmeester), Peter De Cat (secretaris),

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 5 februari 2013 Aanwezig : Bart De Ketelaere, Els Tijtgat, Andy De Ketelaere, Jan Naessens, Els De Clercq, Maaike De Porre, Bart Onderbeke,

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

Tel: 09/ Fax: 09/

Tel: 09/ Fax: 09/ Oudercomité Gemeentelijke Basisschool Latem Deurle Afdeling Latem Twee Dreven Burgemeesterstraat,7 9830-Sint-Martens-Latem Tel: 09/282.49.46 Fax: 09/281.29.17 VERSLAG VERGADERING OUDERCOMITÉ DD. 19/05/2015

Nadere informatie

Schoolraad Antoniusschool

Schoolraad Antoniusschool Schoolraad Antoniusschool Maandag 3 juni 2013 Aloïs Van Oevelen X Murielle Feyen X Hilde Peeters X Rita Sebreghts X Werner Cornelis X Dennis De Hoey X Tine Van den Bulck X Guido Van den Bulck X Sven Nicolaï

Nadere informatie

Verslag werkvergadering

Verslag werkvergadering Verslag werkvergadering 02-07-2012 LOCATIE (TIJDSTIP): ten huize Van Puymbrouck-Schouteden (20u00) AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), Karen Schouteden (KS),

Nadere informatie

: Begin van de krokusvakantie

: Begin van de krokusvakantie 27.02.2017: Begin van de krokusvakantie 01.03.2017: Start Jeugdboekenmaand 05.03.2017: Einde van de krokusvakantie Agenda 09.03.2017: Bibbezoek 1 ste t/m 4 de leerjaar 10.03.2017: Tiroleravond 6 de leerjaar

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Leden ouderraad Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Naam Anja Smet Annelies De Beuf Astrid Verboven Cindy Verdoorent Désirée De Maesschalck Ellen Heyrman Geert Vanhove (voorzitter) Hannelore

Nadere informatie

school: Luc Hamels (Directeur) Daan (verantwoordelijke voor-en naschoolse opvang Parkschool en SKLO)

school: Luc Hamels (Directeur) Daan (verantwoordelijke voor-en naschoolse opvang Parkschool en SKLO) VERSLAG OUDERCOMITÉ 03/03/2015 Aanwezig: ouders: Catherine Cols (D-Anja) Hilde Libbrecht (V-Elke) Jan De Rijck (I-Katleen) Klara Gijsbers (I-Katleen) Leen Eelen (I-Noella) Peggy Janssens (I-Erica) (verslag)

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 20 juni nr. 20 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 06-05-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter; SDM), Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), An Sevenants (AS),

Nadere informatie

Verslag vergadering 26/09/2016

Verslag vergadering 26/09/2016 Verslag vergadering 26/09/2016 Aanwezig: Elga, Marleen, Sandra, Leen V.T., Cathérine, Patrick, Heidi, Jessica, Juf Katia, Juf Heidi, Annelies, Koen Verontschuldigd: Wendy, Leen V.d.L., Greet, Annelise,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Ann Van Campfort, Griet Defloor,

Nadere informatie

www.klokschool.be Oudercomité KLOK Bestuursvergadering : dinsdag 14/01/2014

www.klokschool.be Oudercomité KLOK Bestuursvergadering : dinsdag 14/01/2014 Oudercomité KLOK 1987-2014 : 26 jaar Oudercomité Kortessem www.klokschool.be Bestuursvergadering : dinsdag 14/01/2014 Aanwezig : Betty Defays, Ine Mottart, Sophie Vanreppelen, Els Roekaerts, Stefanie Van

Nadere informatie

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal

Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Verslag Ouderraad 5 juni 13 Aanwezig : Juf Veronique, Inne, Linda, Patricia, Sofie, Christel, Sabien, Ronny, Ann, Sandra, Els, Frank, Dirk, Inès, Marijke en Pascal Afwezig : Jo Agendapunten: 1) Traktatie

Nadere informatie

Verslag vergadering oudercomité 25 april 2016

Verslag vergadering oudercomité 25 april 2016 Verslag vergadering oudercomité 25 april 2016 Aanwezigen: Ingrid, Marieke, Elke, Liesbeth, Ruben, Sabine, Juf Ilse, Els, Juf Katrien, Juf Hilde Verontschuldigd: Lieven, Sarah, Ans, Koen, Frank, Anneleen,

Nadere informatie

OUDERRAAD SINT-CALASANZ

OUDERRAAD SINT-CALASANZ OUDERRAAD SINT-CALASANZ ouderraad@sint-calasanz.be Algemene vergadering OR 07-02-2019 Vorig verslag Geen opmerkingen Werkgroepen Resto Opbrengst: 5180 Dit is iets minder dan voorbij jaren. Er waren ook

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 29 juni 2018 Het schooljaar is alweer voorbij. We sloten het schooljaar op een fijne manier af

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken.

Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. Maandbrief september De vakantie is gedaan, de school is klaar! Welkom aan alle kleuters en hun ouders. We gaan er weer een tof schooljaar van maken. In deze maandbrief geven we u: - Wat u zeker moet weten:

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR 2010-2011 OUDERCOMITÉ Met een voor uw kind 1. Aanwezigen Dominique RYNGAERT, Hilde BEERNAERT, Johan LOGGHE, Joris ROOSE, Daisy HUBRECHTS, Mieke DEROUS,

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2016-2017 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Gesubsidieerde Vrije Basisschool Ter Laken 7 2221 Booischot Tel: 015/ 22 38 30 en 0477/ 63 31 11 Fax: 015/ 22 16 49 gvbbooischot@scarlet.be gvbbooischot.dir@scarlet.be www.gvbbooischot.be Jaarkalender

Nadere informatie

2. Stand van zaken puntjes vorige vergadering

2. Stand van zaken puntjes vorige vergadering VERSLAG OUDERCOMITE 25 oktober 2016 Aanwezig voor het Oudercomité: Sylvie, Ine V., Miranda, Eva, Liselotte, Jo, Kelly, Ann-Sofie Aanwezig voor de school: Juf Yvonne, Juf Stien, Dir. Veronique Verontschuldigd:

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019. januari Geen school op maandag 4 februari. Pannenkoeken (vrijdag 01 februari)

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019. januari Geen school op maandag 4 februari. Pannenkoeken (vrijdag 01 februari) SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019 januari 2019 Geen school op maandag 4 februari We herinneren eraan dat er op maandag 4 februari een facultatieve verlofdag is. Die dag is er geen school en ook geen

Nadere informatie

Verslag ouderraad 19/09/2017

Verslag ouderraad 19/09/2017 Verslag ouderraad 19/09/2017 Aanwezig Doreen, Karen, Christine, Alexandra, Elke, Sven, Juf Hilde, Bart, Michael, Jan, Juf Elfi, Juf Shari, Juf Hannelore, Juf Heidi, Klaas Inhoud Aanwezig... 1 Verwelkoming...

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

Oudercomité 30/11/2017

Oudercomité 30/11/2017 Oudercomité 30/11/2017 Aanwezig: Liesbeth en Ingrid (co-voorzitterschap), Jonas, Isabelle, Els, Nele (verslag) Verontschuldigd: Marieke, Rob, Elke, Lien, Ans, Ruben, Sarah Deel 1 Ouders + directie Evaluatie

Nadere informatie

De Klimopper. 3de kleuters ontdekken de ipads in de klas. Woordje directeur : Onze Klimopper is terug.

De Klimopper. 3de kleuters ontdekken de ipads in de klas. Woordje directeur : Onze Klimopper is terug. De Klimopper Jaargang 1 nr 2 Woordje directeur : Onze Klimopper is terug. Het krantje geeft een beeld van een aantal activiteiten uit onze tweede trimester. In deze laatste trimester pakken we buiten een

Nadere informatie

Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017

Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017 Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017 Aanwezig: Alain Verelst, Eric Dugailliez, Wim Van Grunderbeeck, Eric Vanden Bempt, Els Reygaert, Daniel (vader van een meisje uit OKAN A), Heidi

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014

NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014 NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014 In deze nieuwsbrief: Schoolreisje groep 3 t/m 7 en 5 t/m 7 Schoolreisje groep 1 & 2 Rapportgesprekken Samenstelling team en groepsindeling Oplevering school en 5 januari

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel

Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel MR Vergadering donderdag 13 juni 2019 NOTULEN Aanwezig: Paulien, Ellen, Karin, Samira, Marja, Robbie, Kariem, Geert Afwezig: Jorien Notulist: Kariem 1. Opening

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact

Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact 13/2018-2019 Nieuwsbrief Schooluren Oudercontact Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact voor iedereen. Je kan dan samen met de leerkracht de evolutie van uw kind(eren) bespreken. Gelieve via smartschool

Nadere informatie

Verslag vergadering: oudercomité

Verslag vergadering: oudercomité Verslag vergadering: oudercomité datum 24/09/2018 tijd plaats aanwezig 20u Refter De KIM Ouders / grootouders, leerkrachten en directie voorstelling leden Vertegenwoordiging van ouders, grootouder, leerkrachten

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Kinderparlement

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Kinderparlement GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.2 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? Kinderparlement 2016-2017 Democratisch vergaderen

Nadere informatie

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 Aanwezig: Thomas D'Espallier (voorzitter), An Van Aken (penningmeester), Veerle Maertens,

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari - februari 2018

Nieuwsbrief januari - februari 2018 Nieuwsbrief januari - februari 2018 Kalender januari 1-7 januari Kerstvakantie di 9 januari L6 start les 1 MEGA-project door MEGA-agent woe 17 januari VM Pedagogische studiedag do 18 januari VM zwemmen

Nadere informatie