14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?"

Transcriptie

1 Datum publicatie Nota v Inl: Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld wordt op de vier verlengingopties van telkens drie maanden zoals omschreven in paragraaf 1.5? Antwoord: Dat is correct. 2.4 Waar Inschrijver leest dat inschrijving schriftelijk dient te geschieden, neemt ze aan dat bedoeld wordt via TenderNed, is deze aanname correct? Antwoord: Dat is correct. 2.8 Kan de aanbestedende dienst gelet op het transparantiebeginsel verduidelijken en nader concretiseren wat de doelstelling, de verwachtingen en, indien van toepassing, de objectieve beoordelingscriteria zijn van het te houden verificatiegesprek? Antwoord: In het verificatiegesprek wordt getoetst of datgene wat is aangeboden overeenkomt met de persoon in kwestie. Na het verificatiegesprek kunnen de scores eventueel worden aangepast. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? 1 Kunt u garanderen dat de beoordelingscommissie te allen tijde uit dezelfde samenstelling bestaat? Andere deskundigen zullen bij beoordeling van een inschrijving tot een andere weging en dus tot een ander cijfer komen dan het beoordelingsteam. Dit betekent dat als de inschrijving van één inschrijver opnieuw beoordeeld wordt door andere beoordelaars er niet langer sprake is van gelijke behandeling van alle inschrijvers. Antwoord: De beoordelingscommissie bestaat uit vier personen. Deze samenstelling hiervan wijzigt niet Bedoelt u met een vergelijkbare opdracht dat deze moet gaan om het aansturen van meerdere projecten en/of projectleiders en dat per referentie derhalve aan 1 van deze 2 eisen moet worden voldaan? Antwoord: Per referentie moet aan beide vereisten worden voldaan. 5.1 Inschrijver stelt voor om de aanheft van dit artikel als volgt te wijzigen: Onverlet latende de specifieke garanties die voortvloeien uit de Aanbestedingsdocumenten en/of de Overeenkomst, geldt dat Opdrachtnemer er voor

2 2 in staat dat: Is dit akkoord? Antwoord: Dit is akkoord. Datum: Inschrijver ziet niet in hoe een boeteclausule bijdraagt aan het bepaalde in artikel 5.1. Een dergelijke clausule komt excessief voor en inschrijver stelt voor deze bepaling te schrappen. Is dit akkoord? Antwoord: Dit is akkoord. Datum: /16.4 Inschrijver acht een vrijwaring voor schade bij derden tengevolge van nakoming door inschrijver zeer vergaand. In voorkomend geval kan deze derde inschrijver immers aanspreken op grond van onrechtmatige daad. Inschrijver stelt voor deze bepalingen te schrappen, is dit akkoord? Antwoord: Dit is akkoord. Datum: in de Begrippenlijst, blz 4, wordt bij Onderaannemer de volgende definitie gegeven: Een ondernemer aan wie de Hoofdaannemer een deel van de Opdracht in onderaanneming zal geven. Vraag: Is het mogelijk dat de Hoofdaannemer de hele opdracht in onderaanneming geeft? Antwoord: Dat is mogelijk. Echter, de gemeente Castricum zoekt één programmamanager die aan alle eisen voldoet. Paragraaf 1.3 Doel van de aanbesteding, blz 6, hier wordt gesproken over mogelijke verlenging: vier optieperiodes van drie die opdrachtgever eenzijdig kan inroepen. Vraag: Wij nemen aan dat hier bedoeld wordt vier optieperiodes van drie maanden, is dat correct? Antwoord: Dat is correct. Paragraaf 1.4 Opdracht, blz 6, hier staat de werkzaamheden voor de programmamanager zullen ongeveer 16 uren per week in beslag nemen. Vraag: Bedoelt u hier twee hele werkdagen van 8 uur? Antwoord: Dit wordt in overleg met de betreffende programmamanager bepaald.

3 3 Paragraaf 2.4 Indienen inschrijvingen, sluitingsdatum en vormvereisten, hier staat dat de inschrijvingen digitaal via TenderNed gedaan moeten worden. In de 4e alinea van deze paragraaf staat dat de inschrijving schriftelijk dient te geschieden. Vragen: Betekent dit dat u ook een analoge versie van de inschrijving wenst te ontvangen? Zo ja, op welk adres moet deze worden ingestuurd? Antwoord: Inschrijving dient te geschieden via TenderNed. Paragraaf Eisen inzake technische bekwaamheid. U stelt hier: Met vergelijkbare Opdrachten wordt bedoeld, Opdrachten waaruit ervaring blijkt met programmamanagement. Hierbij moet het gaan om het aansturen van meerdere projecten/projectleiders. Vraag: Is het nodig dat de kandidaat Programmamanager meerdere projecten cq. projectleiders binnen een (1) programma heeft aangestuurd of is het voldoende dat de kandidaat meerdere enkelvoudige projecten heeft geleid en/of projectleiders heeft aangestuurd? Antwoord: Er wordt gezocht naar iemand die ervaring heeft met het aansturen van meerdere projecten en projectleiders tegelijkertijd. Paragraaf Beroep op bekwaamheden derden Indien de Inschrijver zich beroept op de technische bekwaamheid van een Derde moet de Inschrijver bij zijn Inschrijving een ondertekende verklaring voegen conform Bijlage E ("Beroep op bekwaamheden derden"), waarin Inschrijver aangeeft met betrekking tot welke eis(-en) de Inschrijver zich op die bekwaamheid van de Derde beroept, alsmede tot welk deel van de Opdracht (of welke delen). In de bijlage moet vervolgens worden verklaard dat derde zelfstandig aan de minimumeisen moet kunnen voldoen. Vragen: 1. Is het mogelijk voor Hoofdaannemer en Derde om gezamenlijk aan de minimumeisen te voldoen? 2. Mogen referenties van de Hoofdaannemer en Derde bij elkaar opgeteld worden om tot de vereiste 3 referenties te komen? Antwoord: 1. Neen, er moet één programmamanager worden ingezet. 2. Neen. Paragraaf Continuïteit, u stelt dat de aangeboden oplossing die het best dit aspect invult het maximaal aantal punten krijgt. Vraag: mocht de ingezette programmamanager onverhoopt uitvallen, is het dan mogelijk een vervangende kandidaat voor te stellen die niet aan alle maar wel aan zo veel mogelijk van de hier gestelde vereisten van ervaring voldoet? Antwoord: Het gaat er hierom dat de opdracht wordt afgerond, ook als de programmamanager uitvalt. De waarborgen die hiervoor worden aangeboden worden beoordeeld, en zijn aan de inschrijvers. De inschrijver met de beste waarborg hiervoor (zowel qua inhoud werkzaamheden als projectvoorgang) krijgt het hoogst aantal punten. Overige oplossingen worden hieraan gerelateerd.

4 4 Paragraaf Gunningcriterium: Uurtarief Vraag: Wij nemen aan dat de payrollopslag van 2,50 op het uurtarief uitsluitend geldt indien er sprake is van inschrijving door een ZZP-er. Klopt onze aanname? Antwoord: Dit klopt. In de checklist voor inschrijving, blz 25, stelt u dat de volgende bijlagen moeten zijn ingevuld en getekend: Kopie) bewijs van inschrijving nationale beroeps- of handelsregister (niet ouder dan 1 maart 2012) Gegevens inschrijver (Bijlage B). Bij combinaties voor alle inschrijvers. Organigram bijvoegen. Eigen verklaring (Bijlage C) ingevuld en rechtsgeldig ondertekend. Bij combinaties voor alle inschrijvers. Verklaring hoofdelijke aansprakelijkheid (Bijlage E) ingevuld en rechtsgeldig ondertekend door beide combinanten (indien van toepassing) Verklaring hoofdelijke aansprakelijkheid (Bijlage E) van derde, die rechtsgeldig is ondertekend door betreffende derde (indien van toepassing) Holdingverklaring (Bijlage D) ingevuld en rechtsgeldig ondertekend. (Indien van toepassing) Verdeling taken/ werkzaamheden bij combinanten (indien van toepassing) Onderaanneming (indien van toepassing) De hier genoemde bijlagen komen echter niet overeen met de in de inhoudsopgave van het aanbestedingsdocument opgesomde Bijlagen (A t/m F): BIJLAGE A GEGEVENS INSCHRIJVER - INSCHRIJFFORMULIER BIJLAGE B ALGEMENE VERKLARING BIJLAGE C COMBINATIEVERKLARING (INDIEN VAN TOEPASSING) BIJLAGE D EIGEN VERKLARING UITSLUITINGSGRONDEN BIJLAGE E BEROEP OP BEKWAAMHEDEN DERDEN (INDIEN VAN TOEPASSING) BIJLAGE F HOOFD-/ONDERAANNEMERSVERKLARING Vraag: Welke bijlagen bedoelt u precies in de checklist? Antwoord: De bijlagen uit de checklist verwijzen naar de documenten die zijn toegevoegd aan het aanbestedingsdocument. Paragraaf 2.4 Indienen inschrijvingen, sluitingsdatum en vormvereisten, u stelt dat de inschrijving schriftelijk dient te geschieden. Vraag: Dient de inschrijving enkel op Tenderned te geschieden? Of dient u ook nog een exemplaar per post te ontvangen? Antwoord: De inschrijving dient via TenderNed te geschieden middels de digitale kluis.

5 5 Document: Algemene inkoopvoorwaarden gemeente Castricum Artikel 16 - Aansprakelijkheid en verzekering Is opdrachtgever bereid de aansprakelijkheid te beperken en hiervoor hoofdstuk 6 van De Nieuwe Regeling 2011 (Rechtsverhouding opdrachtgever architect, ingenieur, adviseur) te volgen? Antwoord: Neen Datum: Document: Aanbestedingsdocument Paragraaf Gunningscriterium: uurtarief Vormen reisuren onderdeel van de reiskosten en dienen reisuren derhalve inbegrepen te zijn in het uurtarief of kunnen reisuren op basis van het uurtarief gedeclareerd worden? Antwoord: Reisuren zijn voor eigen rekening. Document: Aanbestedingsdocument Paragraaf Gunningscriterium: uurtarief De kromme die gehanteerd wordt om de score van het uurtarief te bepalen sluit onvoldoende aan op de marktwaarde van een programmamanager met het door u gevraagde profiel. Bent u bereid de relatie tussen uurtarief en puntenscore te heroverwegen? Antwoord: Neen. Vraag 1 (aanbestedingsdocument, paragraaf 2.10 Inschrijven als Combinatie"). Gaat uw voorkeur uit naar een enkele aanbieder of een combinatie. Antwoord: Beide is mogelijk. Echter, er wordt gezocht naar één programmamanager. Een combinatie lijkt daarbij niet de meest logische optie. Vraag 2 (aanbestedingsdocument, paragraaf 4.2 Functieprofiel programmamanager en programmadocument paragraaf 4.3 Programma-organisatie ): De beschreven werkzaamheden van de programmamanager in het aanbestedingsdocument verschillen op enkele punten van die in het programmadocument. Kan de beschrijving in het aanbestedingsdocument als leidend worden gezien?

6 Antwoord: De beschrijving in het programmadocument is leidend. bij de eisen inzake technische bekwaamheid wordt aangegeven dat er drie vergelijkbare opdrachten zijn verricht, met een minimale duur van 9 maanden en een minimaal budget van euro (3.2.2). Is dit per opdracht of voor drie gezamenlijk? Is dit niet een erg hoog bedrag? Ter vergelijking: in onderhavige aanbesteding gaat over een bedrag van duizend euro (excl een eventuele verlenging). Antwoord: Het genoemde bedrag van ,- slaat niet op de kosten voor declarabele uren, maar op de omvang van het onderliggende project. Zoals u kunt lezen in het programma Cvib is in totaal ,- geschikbaar gesteld door de gemeenteraad. Vanwege de complexiteit, politieke gevoeligheid en het ruime aanbod van programmamanagers in de huidige markt was in eerste instantie gekozen voor een bedrag van ,- (ongeveer 80%) per referentieproject. Gemeente Castricum wil tegemoet komen aan de gevraagde en welbekende op jurisprudentie baseerde 60% norm. De minimale omvang wordt aangepast naar 60% van , en daarmee dus ,-. Refenties/tevredenheidsverklaring: U geeft aan dat minimaal twee van de drie referenties moeten betrekking hebben op opdrachten bij gemeenten. Bent u bereid ervaring bij andere overheden (provincie, waterschap) hiermee gelijk te stellen? Antwoord: Gemeente Castricum is bereid opdrachten bij lagere overheden, zoals provincies en waterschappen hieraan gelijk te stellen. Aanbestedingsprocedure Datum: Paragraaf 2.2 Planning Er is gelegenheid tot het stellen van vragen tot en met 21 december De sluitingsdatum is gesteld op 3 januari Het zal u ongetwijfeld bekend zijn dat er na 21 december een groot aantal werkdagen uitvallen. Zeker wanneer antwoorden op vragen aanleiding geven tot een wat grotere aanpassing is hiervoor de tijd te kort. Wij verzoeken u ook in uw belang (kwalitatief de juiste aanbiedingen) om de sluitingsdatum op te schuiven tot bijvoorbeeld 10 januari Gaat u hiermee akkoord? Antwoord: Gemeente Castricum is zich bewust van het beperkt aantal werkdagen na 21 december Wij zijn er dan ook gebrand op om gestelde vragen zo snel mogelijk af te handelen. Bij grote aanpassingen wordt rekening gehouden met de tijd tot de sluitdatum voor indienen inschrijving in relatie de complexiteit van de aanpassing. Met andere woorden: op dit moment wordt de planning niet aangepast. Als dit na 21 december 2012 toch nodig blijkt wordt dit wel gedaan. Bestek/beschrijvend document Datum: Paragraaf Eisen inzake technische bekwaamheid. U verzoekt om opgave van een drietal vergelijkbare referentieprojecten ivm programmamanagement met een minimale omvang van negen maanden en een minimaal budget van ,--. Uitgaande van uw uitvraag (45 weken van 16 uur) en stel een gemiddeld uurtarief van 100,-- komen wij uit op een omvang van ,--. Op basis van jurisprudentie wordt een norm aangehouden dat referenties ongeveer 60% van de omvang mogen bedragen. Dit zou eerder betekenen een minimale omvang van in plaats van ,--. Wij verzoeken u de minimale omvang op 60% van de in te schatten omvang te bepalen oftewel ,--. 6

7 Antwoord: Het genoemde bedrag van ,- slaat niet op de kosten voor declarabele uren, maar op de omvang van het onderliggende project. Zoals u kunt lezen in het programma Cvib is in totaal ,- geschikbaar gesteld door de gemeenteraad. Vanwege de complexiteit, politieke gevoeligheid en het ruime aanbod van programmamanagers in de huidige markt was in eerste instantie gekozen voor een bedrag van ,- (ongeveer 80%) per referentieproject. Gemeente Castricum wil tegemoet komen aan de gevraagde en welbekende op jurisprudentie baseerde 60% norm. De minimale omvang wordt aangepast naar 60% van , en daarmee dus ,-. Gemeente Castricum is zich met deze aanpassing bewust van de volgende consequenties: meer inschrijvingen, per inschrijving een kleinere kans op gunning en daarmee hogere administratieve lasten voor de markt en aanbestedende dienst. Bestek/beschrijvend document Datum:

WeegFactor: 5. IV.2.2 Er is gebruikgemaakt van een elektronische veiling. neen IV.3 ADMINISTRATIEVE INLICHTINGEN

WeegFactor: 5. IV.2.2 Er is gebruikgemaakt van een elektronische veiling. neen IV.3 ADMINISTRATIEVE INLICHTINGEN AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Castricum Raadhuisplein 1, 1902 CA Castricum ( Nederland ) Ter attentie van: Gert Jan van der Kamp Telefoon: +31 626314762,

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen.

De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. BIJLAGE 1 CHECKLIST De offerte wordt ingeleid door de checklist die in Bijlage 1 van deze offerteaanvraag is opgenomen. Omschrijving vraag/gevraagde Aanwezig? Plaats offerte inschrijver Offerte is uiterlijk

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 09/11/2012 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Castricum Raadhuisplein 1, 1902 CA Castricum

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN

2 e NOTA VAN INLICHTINGEN 2 e NOTA VAN INLICHTINGEN PROVINCIE FRYSLAN LEVERING & PLAATSING d.d. 9 december 2015 Algemeen: Deze Nota van Inlichtingen maakt een integraal onderdeel uit van de aanbesteding en wordt als aanhangsel

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Nota van Inlichtingen Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Haarlem Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap

Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Bijlagen 1 A. tm H. Bij bestek en verzoek om offertes Uitvoerende werkzaamheden Het Energie Gezelschap Verbetering energielabel van woningen van particuliere eigenaren in Eindhoven in het kader van de

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Groepsvervoer met chauffeur

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Groepsvervoer met chauffeur AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wageningen Universiteit & Researchcentrum, Akkermaalsbos 12, gebouw 116, 6708 WB Wageningen

Nadere informatie

1.2. In de Inschrijvingsleidraad is in paragraaf 3 ( Vormvereisten ) vanaf blz. 21 onder andere het volgende bepaald:

1.2. In de Inschrijvingsleidraad is in paragraaf 3 ( Vormvereisten ) vanaf blz. 21 onder andere het volgende bepaald: 1. Feiten Advies 219-II 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare procedure gehouden voor een raamovereenkomst voor diensten. De opdracht bestaat uit perceel 1 (advies- en ingenieursdiensten voor projecten

Nadere informatie

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx>

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx> Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk 1100152515 Gemeente Utrecht en Contractnummer: Gemeente Utrecht Interne Bedrijven Inkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Bereidverklaring Bankgarantie

Bereidverklaring Bankgarantie Bijlage 2: Bereidverklaring Bankgarantie Ondergetekende verklaart dat, indien Brandweer Amsterdam-Amstelland de opdracht voor de renovatie van Brandweerrkazerne WILLEM aan hem gunt, hij door een gerenommeerde

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. In Tenderned is een mogelijkheid gezamenlijk aan te melden op een uitvraag. Als wij als consortium willen deelnemen, dienen alle ondernemingen zich dan in te schrijven op Tenderned via deze optie? Of

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden (NL). t.a.v.: R. U. Postma. Tel.: +31

Nadere informatie

Selectieleidraad. Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement. Selectieleidraad

Selectieleidraad. Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement. Selectieleidraad Selectieleidraad Datum: 1 juli 2016 Status: Definitief Versie: 2.0 Eigenaar: Procurement Selectieleidraad Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 1.1 Achtergrond... 1 1.2 Doel selectieleidraad... 1 2 Selectieprocedure...

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012

Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/ Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Offerteaanvraag Budgetbeheer ten behoeve van gemeente Heerenveen ref. PV/E/D/2012.0041 Nota van inlichtingen 2 van 21 november 2012 Vraag 1. Offerteaanvraag, pagina 4 Het viel ons op dat u al een eerste

Nadere informatie

Invulsjabloon Bijlagen A t/m I. Europese aanbesteding voor de levering en bijbehorende dienstverlening Wmo Trapliften

Invulsjabloon Bijlagen A t/m I. Europese aanbesteding voor de levering en bijbehorende dienstverlening Wmo Trapliften Invulsjabloon Bijlagen A t/m I Europese aanbesteding voor de levering en bijbehorende dienstverlening Wmo Trapliften t.b.v. de Inkoop Samenwerking Gooi en Vechtstreek (isgv) 3 oktober 2012 Deelnemende

Nadere informatie

NOTE: Iedere beantwoording moet betrekking hebben op de onderhavige opdracht en op de organisatie van de opdrachtgever.

NOTE: Iedere beantwoording moet betrekking hebben op de onderhavige opdracht en op de organisatie van de opdrachtgever. Bijlage 7 Kwaliteit en open vragen Het interview Kwaliteit en open vragen Naast de gestelde eisen uit de onderhavige aanbesteding is de opdrachtgever op zoek naar een opdrachtnemer die haar gedurende de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

Referentie: Toelichting:

Referentie: Toelichting: Nota van Inlichtingen Projectleider Foodsquad Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Projectleider Foodsquad gemeente 's-hertogenbosch Omschrijving: Het vinden van een ervaren projectleider met

Nadere informatie

4. Gunningcriteria. Pagina 11

4. Gunningcriteria. Pagina 11 4. Gunningcriteria De opdracht wordt gegund aan de inschrijver met de economisch meest voordelige inschrijving. Daarbij kunnen inschrijvers een aanbieding doen per perceel. Bij de beoordeling gelden de

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT

BESCHRIJVEND DOCUMENT Deel B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. Waar in

Nadere informatie

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat Succesvol inschrijven op aanbestedingen Bram Braat Inleiding 1. Beginselen in het aanbestedingsrecht a) Gelijkheids- en transparantiebeginsel; b) Proportionaliteitsbeginsel (Gids Proportionaliteit). 2.

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015 Bijlage 2: Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (selectiedocument of beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. 1. Selectiedocument

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie:

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie: Nota van Inlichtingen Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Stichting Ons Tweede Thuis Omschrijving: Stichting

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kazernekleding/Sportkleding. Veiligheidsregio Kenmerk: DIV

Raamovereenkomst Kazernekleding/Sportkleding. Veiligheidsregio  Kenmerk: DIV Raamovereenkomst Kazernekleding/Sportkleding tussen Veiligheidsregio @@@@ en @@@@@ Kenmerk: DIV @@@@@ De ondergetekenden: 1. Veiligheidsregio @@@@,, gevestigd en kantoorhoudende te @@@@, @@@@, te dezer

Nadere informatie

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende Advies 157 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor een opdracht met betrekking tot het verrichten van engineeringswerkzaamheden ten behoeve van een

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Aanbesteden door de Twentse gemeenten. Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht

Aanbesteden door de Twentse gemeenten. Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht Aanbesteden door de Twentse gemeenten Mariëlle Eshuis, inkoopcoördinator Noaberkracht Inkopen in Twente Wat zijn de regels? Wat is het beleid? Enkele feiten en cijfers Voorbeelden en tips Aanbestedingsregels

Nadere informatie

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx>

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Concept Overeenkomst FMIS kenmerk 1100027898 Gemeente Utrecht en Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Referentie:

Nota van Inlichtingen. Referentie: Nota van Inlichtingen E-Hrm Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: E-Hrm Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Doel van deze openbare aanbesteding is het sluiten van een Overeenkomst met

Nadere informatie

Advies 527 Samenvatting

Advies 527 Samenvatting Advies 527 Samenvatting De klacht ziet op Europese openbare procedure voor een overheidsopdracht voor de levering van vrachtwagens. In de aanbestedingsstukken is bepaald dat een inschrijving ongeldig is

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase

Nota van Inlichtingen Selectiefase Niet Openbare Europese aanbesteding Communicatieadviseurs en diensten 2015 1 ste Nota Nota van Inlichtingen Selectiefase Datum: 7-12-2017 1 Nr. Document/ Hoofdstuk/ paragraaf/ artikel Pagina nr. Vraag

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

Paragraafnummer Vraagstelling Vragen inzake de Selectieleidraad

Paragraafnummer Vraagstelling Vragen inzake de Selectieleidraad Nota van Inlichtingen behorende bij de Niet-Openbare aanbestedingsprocedure Facilitair Management Nummer Pagina nummer Paragraafnummer Vraagstelling Vragen inzake de Selectieleidraad 1. 5 1.1 Gaat het

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht

Nadere informatie

De Opdrachtgever gaat akkoord met een current ratio van 1,0 of hoger.

De Opdrachtgever gaat akkoord met een current ratio van 1,0 of hoger. Nota van Inlichtingen Niet-Openbare Europese Aanbesteding Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Niet-Openbare Europese Aanbesteding Schoonmaak Stichting Regionaal Opleidingen Centrum

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen.

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen. Nota van Inlichtingen DTP/Opmaak en Drukwerk Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: DTP/Opmaak en Drukwerk Fontys Hogescholen Omschrijving: Voor zowel DTP/Opmaak als Drukwerk afsluiten van overeenkomsten

Nadere informatie

Referentie: Toelichting:

Referentie: Toelichting: Nota van Inlichtingen Preferred suppliers Werken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Preferred suppliers Werken Erasmus MC Omschrijving: Om het hoogwaardige karakter van haar leveranciersbestand

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Status : definitief Datum : 9 april 2014 ALGEMEEN Voorliggend document maakt integraal

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W

Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W Voor het beheer, preventief- en correctief onderhoud van de werktuigbouwkundig en elektrotechnische installaties in alle gebouwen van het Koning Willem I College

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van B&W van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel (NL). t.a.v.:

Nadere informatie

Rijksbrede Raamovereenkomst Inkoopadvies. Referentie:

Rijksbrede Raamovereenkomst Inkoopadvies. Referentie: Nota van Inlichtingen Rijksbrede Raamovereenkomst Inkoopadvies Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Rijksbrede Raamovereenkomst Inkoopadvies Ministerie van Infrastructuur en Milieu Omschrijving:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT DIENSTEN AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contact(punten): Afdeling Realisatie en Beheer Woonomgeving, unit Beleid en Programmering In het kader van

Nadere informatie

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau

Nadere informatie

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Nota van Inlichtingen Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Gemeente Middelburg

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden

Algemene inkoopvoorwaarden Bijlage A-1 Algemene inkoopvoorwaarden De inkoopvoorwaarden zijn als apart document bijgevoegd. 1 Bijlage A-2 Conceptovereenkomst De ondergetekenden: Stichting BOOR, hierna te noemen Opdrachtgever, gevestigd

Nadere informatie

Afdeling CROL Nota van Inlichtingen 1 Selectiefase Stationsrenovatie Oostlijn

Afdeling CROL Nota van Inlichtingen 1 Selectiefase Stationsrenovatie Oostlijn 4 september 2014 Afdeling CROL Nota van Inlichtingen 1 Selectiefase Stationsrenovatie Oostlijn INHOUD 1 Mededelingen Aanbesteder 3 2 Verzoeken om Inlichtingen 4 3 Wijzigingen 7 4 Bijlagen 8 2 1 Mededelingen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen (NL). Contactpunt(en): Bedrijfsbureau,

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak.

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5.1 GUNNINGSCRITERIA EN WEGING Gunning vindt plaats op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Inschrijvingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen

Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen Nota van Inlichtingen betreffende de openbare Europese aanbesteding Dodehoeklessen basisscholen 2016-2019 8454 d.d. 1-3-2016 Onderstaand treft u de ontvangen vragen aan m.b.t. bovengenoemde aanbesteding

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

+ + Hoe is de vorm van aanbesteden bepaald? (bijv.

+ + Hoe is de vorm van aanbesteden bepaald? (bijv. InformatiE VOOR PROJECTEN AANBESTEDING van opdrachten in HET INTERREG V-ProgrammA Deutschland-nEderland Stand: 06-09-2016 Introductie In het Europese aanbestedingsrecht is vastgelegd dat opdrachten boven

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop"

Europese aanbesteding Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbesteding Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbestedende

Nadere informatie

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen.

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen. Nota van Inlichtingen VMBO Het Rijks Nijmegen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: VMBO Het Rijks Nijmegen Stichting Scholengroep Rijk van Nijmegen RIJKS201611 Omschrijving: Opdracht betreft

Nadere informatie

Ontwerpteam VMBO Vleuterweide Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie:

Ontwerpteam VMBO Vleuterweide Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: Nota van Inlichtingen Ontwerpteam VMBO Vleuterweide Aanbesteding Ontwerpteam VMBO Vleuterweide Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 1100027753 Omschrijving: De gemeente Utrecht (hierna: de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Woudrichem, 6, 4285 ZGWoudrichem(NL). Contactpunt(en): Inkoopbureau West-Brabant,

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117. Gemeente Utrecht en xxx

Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117. Gemeente Utrecht en xxx Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117 Gemeente Utrecht en xxx Bronversie Overeenkomst diensten leveringen 3v1, 20140804 Overeenkomst voor de verhuur, de plaatsing,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra definitief 02-09-2013 EA Onderhoud + Beheer E&W Installaties Geachte heer / mevrouw, Overeenkomstig

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/042013 Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst voor de Juridische dienstverlening Perceel 1: Perceel 2: Perceel 3: Perceel 4: arbeids- en ambtenarenrecht

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Rheden, gemeentehuis Nationale identificatie: 1282073 Postadres: Hoofdstraat

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Staatsbosbeheer

Informatiebijeenkomst Staatsbosbeheer Informatiebijeenkomst Staatsbosbeheer Europese aanbesteding Houtoogst werkzaamheden 6 juli 2017 Maarten Willemen, Andre Wolterink 12-7-2017 Europese aanbesteding Houtoogst 1 Agenda Introductie aanbesteding

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

Aan alle uitgenodigden

Aan alle uitgenodigden 1 Bijlage 3 Format Uitnodiging tot inschrijving Behorende bij Raamovereenkomst Projectbeheersing Perceel 1 Zaaknr. 31108832 Perceel 2 Zaaknr. 31108833 Perceel 3 Zaaknr. 31108834 Perceel 4 Zaaknr. 31108835

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN NOTA VAN INLICHTINGEN Deze maakt integraal onderdeel uit van het Aanbestedingsdocument behorend bij de Europese aanbesteding medische adviezen gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) HTM Personenvervoer N.V. p/a Het NIC BV, Postbus 670, 8000 AR Zwolle (NL). t.a.v.: Andre

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie