Raad van Bestuur Sportraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raad van Bestuur Sportraad"

Transcriptie

1 1/ Verslag maart 2015 Raad van Bestuur Sportraad Datum: woensdag Kenmerk: Sportraad_ontwerp_LA_ Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad Aanwezig: Fred Broeckx, Leo De Houwer, Erwin Druyts, Erik Smeets, Kurt Persegael, Wilfried Sylverans, Geert Van Autenboer, Ludo Van der Veken Laure Aerts, Hannes Anaf, Rita Beyens, Kathleen Hermans, Jan Schoeters, Koen De Busser Verontschuldigd: Vic Schuer, Johnny Verachtert, Luc Devolder, Frans Oerlemans Tijdelijk non-actief: Tim Stas, Heidi De Beckker 1. Toelichting TTV ifv werking sportclub & bouw tennishal (KDB) De realisatie van de overdekte tennishal hing al vele jaren in de lucht. TTV had niet de middelen om een volledige tennishal te realiseren en heeft gezocht naar partners (zowel bij de stad Turnhout als bij private partners). De stad Turnhout is vooral tussengekomen voor de realisatie van de nutsvoorzieningen. Er is een convenant tussen TTV en de stad Turnhout op lange termijn. De overdekte tennishal wordt tijdens de wintermaanden (30 weken/jaar) ook gebruikt door de andere Turnhoutse tennisverenigingen (voor binnenterreinen is lidmaatschap niet verplicht, voor buitenterreinen wel). De club is door de realisatie van de hal gegroeid van 180 leden naar 350 leden. Streefdoel is 400 leden, maar niet meer. Organisaties/samenwerkingen van TTV: - Ter beschikking stellen van pleinenvoor de SNS-pas. - Organisatie VE-tennistornooi (1 e maal in 2014), dit is een tornooi specifiek voor mensen met een verstandelijke beperking - Organisatie gewone tennistornooien. - Behaalde label jeugdvriendelijke club en familieclub bij VTV. Er zijn ook competitiespelers, maar het recreatieve en familiegebeuren staat voorop. - Organisaties met scholen. (oa. Sint Pietersinstituut en de handelsschool). Dit zowel sportief als niet-sportief. Huidige infrastructuur: - 6 buitenterreinen (waarvan 2 all weather terreinen) - 1 minitennisveld (verhard) met tennismuur - 4 binnenterreinen Er wordt een rondgang georganiseerd voor de TSR leden.

2 2/ 2. Goedkeuring verslag Sportraad (ES) Frans geeft aan dat het momenteel druk is om zijn taak bij de sportraad volledig op te nemen. Hij neemt tijdelijk wat gas terug. Koen De Busser sluit aan bij de werkgroep communicatie. Vraag om een digitale foto te bezorgen. Het verslag wordt goedgekeurd. 3. Terugkoppeling adviezen TSR_2015/01: Advies MJP Alle decretaal verplichte adviesraden alsook enkele andere raden hebben advies ingediend. Er is beslist om op dezelfde wijze en op dezelfde moment aan alle raden te antwoorden. Vermoedelijk antwoord begin mei. 4. Terugkoppeling werkgroepen en afvaardigingen Terugkoppeling werkgroep ERK&SUBS Nieuwe erkenning: Zero gravity = OK Opvolging van de sportclubs die meermaals afwezig waren op de AV: - Schrappen (bestaan niet meer): DC The Golden Arrow, Norway Fish hunters, TXL, KG 30 Turnhout - Voorlopig niet actief, maar wel behouden: Gevoc - VK de Jantjes: nodige gegeven ontvangen = OK - JB Bikers & Kempisch zaalvoetbalverbond = mondeling bericht dat ze erkend willen blijven, nog geen gegevens ontvangen De aanpassingen zoals voorgesteld door de werkgroep ERK&SUBS worden goedgekeurd door de TSR en de volledige lijst met erkende sportverenigingen zal voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen. Aanpassingen reglementen: Erkenning: - Toevoeging: schrappen bij 3x afwezig AV Basissubsidie: - Reële huurkost, prijs per terrein tennis halveren - Toevoeging individuele sporters bij kwantiteit competitieploegen Jeugdsportsubsidie: - Toevoeging: VTS instructeur B = 2,5 punt - 1 hoofdtrainer per groep komt in aanmerking. ADSM: - Doel van de toelage duidelijker omschreven - Voor projecten kleiner dan euro, dus maximum subsidie is bepaalt op euro aan voorgelegde facturen. Het maximum subsidiebedrag is dus euro (5.000 euro aan 20% = euro, euro aan 7% = 350 euro) - Toevoeging ifv BTW - Toevoeging welke zaken niet in aanmerking komen: aankoop hardware en software, aankoop persoonsgebonden uitrusting (ballen, rackets, schoenen, vinnen, ) + aparte regeling ivm de aankoop van netten.

3 3/ - Meer specificaties gevraagd van het aan te kopen materiaal Toelage accommodaties: - Toevoeging ifv de BTW G-sport: - Aantal punten per uur training aangepast in aantal punten per uur training/week (was tipfout) De aanpassingen zoals voorgesteld door de werkgroep ERK&SUBS worden goedgekeurd door de TSR. De reglementen zullen voorgelegd worden aan de gemeenteraad ter goedkeuring. Terugkoppeling werkgroep AV en KV Door het verminderen van 2 naar 1 kampioenenviering per jaar, is er een capaciteitsprobleem voor de locatie van het stadshuis. De maximum capaciteit is 380 personen. Hierbij een overzicht van het aantal kampioenen de voorbije jaren: : 420 kampioenen : 244 kampioenen : 383 kampioenen Het is dus onmogelijk om deze kampioenen in het stadhuis te huldigen. De werkgroep doet volgende voorstellen voor een alternatieve locatie. - De Warande (schouwburg) + zelf uitbaten van de blekken toog voor de receptie i. Blekken toog zelf uitbaten kan, kostprijs 1 euro frisdrank, bier, 1,5 euro voor duvel en/of wijn. ii. Receptie beperken tot 2 consumpties per persoon De sportraad vindt de schouwburg van de Warande en waardig alternatief voor de organisatie van de kampioenviering. Verder werken met dit voorstel en toestemming vragen aan het schepencollege. Let op! Wat met de sluiting van de Warande voor renovatie (2 volledige seizoenen? ?) Fuifzaal Futur gebruiken als alternatief voor de viering? Wordt verder uitgezocht en wordt op terug gekomen volgende vergadering. Voor de organisatie van de Algemene Vergadering wordt ook een alternatieve locatie gezocht owv de te hoge receptiekost. Voorstellen zijn zaal Europeion, raadszaal stadhuis of Hivset. Prijzen worden opgevraagd. Terugkoppeling samenkomst adviesraden jeugd, sport en cultuur Op maandag 9 maart zijn de voorzitters en ambtenaren van de diverse adviesraden bij elkaar gekomen samen met de directeur CVT. De structuur van de diverse raden, het retributiereglement en het gevormde advies op de meerjarenplanning werd overlopen. Het verlaagde werkingsbudget naar de adviesraden toe werd besproken en er zal een gezamenlijk advies vanuit alle decretaal verplichte adviesraden (sport, jeugd, milieu, gecoro, cultuur, mondiale raad en lokaal overleg kinderopvang) geformuleerd worden. Cultuur geeft een aanzet en het advies wordt door de anderen aangevuld en nagelezen. In dit gezamenlijk advies worden de werkingskosten per adviesraad opgesomd. Voor de Sportraad is dit volgend resultaat.

4 4/ Werking Sportraad - BEGROTING 2015 Rekening BE Rekening jaartal wat kostprijs jaartal wat kostprijs TOTAAL 2015 bankkosten 15, bankkosten 15,00 30,00 drank tijdens bestuursvergaderingen 600,00 600,00 drank tijdens werkgroepvergadering 150,00 150,00 onkosten AV 1.400, ,00 onkosten gastspreker AV 50,00 50,00 onkosten KV 150,00 150,00 subs startende vereniging 250,00 250,00 drank tijdens activiteiten sportraad (nazicht rekening + nieuwjaarsdrink) 300,00 300,00 subs ADSM 0,00 0,00 EENMALIGE KOSTEN opleiding sportraadleden 25,00 25,00 Representatie 50,00 50,00 Totaalbedrag werking TSR 3.005,00 5. Toelichting provinciale subsidiereglementen G-sport (ES) De provincie heeft volgende nieuwe reglementen mbt G-sport. 1. Ondersteuning mbt G-sport evenementen 2. Ondersteuning mbt opstartende G-sportprojecten Ondersteuning van clubs die willen starten met een G-sportafdeling/G-sportwerking. Toelage kan voor diverse zaken, ook aankoop materialen, lesgevers ed. 3. Duurzame G-sportwerkingen Contactpersoon APB Sport mbt G-sport: Valerie Van Hauwaert - Valerie.VANHAUWAERT@provincieantwerpen.be - Suggestie TSR: Is het interessant om een infoavond te organiseren specifiek voor G-sportverenigingen met uitleg over de nieuwe G-sportsubsidies vanuit de provincie? (Te organiseren vanuit de sportregio?) 6. Toelichting taakomschrijving zaalwachters (LA) Er wordt gewerkt aan een handleiding voor de zaalwachters. Volgende informatie zal gebundeld en verzameld worden in het bureel van de zaalwachters. De handleiding bevat het takenpakket, het evacuatieplan en een technisch draaiboek. Het takenpakket van de zaalwachter is een werkdocument en dient nog verder uitgebreid te worden. Tevens zullen de taken uitgesplitst worden wat een zaalwachter moet doen wanneer hij met de dag, late, weekend of toegevoegde shift moet werken. Het takenpakket is op maandag 23 maart met de zaalwachters overlopen. Het takenpakket wordt geprojecteerd en toegelicht. TSR geeft volgende suggesties/opmerkingen: - Waar mogelijk het werken met cash geld uitsluiten. - Nood aan meer duidelijkheid over preventie en veiligheid in de sporthal (lockers zijn er al, wordt er aan camerabewaking gedacht? Kunnen de kleedkamers afgesloten worden,?) - Suggestie dat na de schooluren een beter moment is om de zaal te vegen. - Sommige zaalwachters dragen werkkledij, anderen niet. Is dit verplicht? Is handig naar herkenbaarheid toe.

5 5/ In de gebruiksovereenkomst die de sportverenigingen ontvangen bij start van het sportseizoen zal meer gespecificeerd worden wat de clubs mogen verwachten van de zaalwachter. Ook voor de sporthoeve wordt er een takenpakket opgemaakt, nadien ook voor het sportcentrum (stadion, tennis, stadspark, kunstgrasveld ed). 7. Schepenkwartier Stand van zaken zwembad: Toewijzing zal gebeuren op 7 april aan de private partner. Daarna is er een stand-still periode van 15 dagen (in deze periode kunnen de andere partners die het niet haalden in beroep gaan). Op 23 april wordt er gecommuniceerd op commissie 2 (lokaal t hert 4 e verdieping, om 19.30u) en is voor iedereen toegankelijk. Daarna worden de gehele dossiers toegelicht op de sportraad. Wenselijke periode is dat de private partner tegen mei een bouwaanvraag klaar heeft, effectieve start van de renovatie kan dan starten in het najaar. De exploitatie wordt volledig uit handen gegeven, dus ook de exploitatie van de cafetaria. Het is aan de private partner zelf om deze te exploiteren (zelf, uitbesteden, ). Fusie KVT en FCT: Er is binnen de stad Turnhout een interne werkgroep opgestart. Stad Turnhout probeert met juridisch advies alles in kaart te brengen mbt de relaties met KVT momenteel en wat het gevolg hier van is. Nieuwe voetbalterreintjes in het centrum: De stad Turnhout was op zoek naar een nieuwe locatie voor de voetbalkooi die vroeger gelegen was aan de Vlaeminingstraat. Er is een overeenkomst met de Lijn om bij hun steltplaats aan de Merodelei deze voetbalkooi te plaatsen. De lijn opent en sluit de poort iedere dag. Project Atelfond (plan Slim Turnhout ): Project verloopt in 5 fases. Het deel Atelfond zit pas in de laatste fase, dus dit kan nog jaren duren, afhankelijk van de vraag en aanbod van de immo markt. Hoelang tijdelijk is, is momenteel dus niet geweten. (vermoedelijk tussen de 2 tot 8 jaar). Tijdelijke invulling Atelfond: inplanning voetbalveldje op gras (met antivandalisme doelen) en verhard basketterrein. 8. Clubcontacten, lopende dossiers, vragen en klachten Terugkoppeling Ponyhoeve Turnhout 1 van de 10 projecten tijdens de week van de G-sportfan, december Zij krijgen de som van 6.838,22 euro niet zomaar gestort. Eigen opbrengsten projecten (1.390,36 euro) worden/werden zo snel mogelijk uitbetaald. De overige opbrengsten (5.447,86 euro) worden ten vroegste vanaf 15 februari, uiterlijk voor 30 juni 2015 terugbetaald mits voorlegging van (voorschot)factuur van (gedeeltelijke) aankoop gevraagd sportmateriaal of gedeeltelijke aankoop van dit sportmateriaal KTC Den Bremt plant volgende investering voor sanitair en verwarming: Concreet wordt de oude verwarmingsketel vervangen en worden de douches in de kleedkamer vernieuwd. Deze werken zijn nodig wegens de slijtage van zowel de verwarmingsketel als de doucheruimte. Er wordt voor de verwarmingsketel natuurlijk ook een zuiniger model voorzien. Vanuit de Sportdienst werd de nodige informatie g d om een effectieve aanvraag te doen mbt het subsidiereglement toelage accommodaties. TKC informeerde dat ze het subsidiebedrag ADSM 2014 nog niet ontvangen hadden. De middelen mbt aankoop duurzame sportmaterialen 2014 waren door de financiële dienst uit het oog verloren en zijn eind februari uitbetaald aan de clubs.

6 Jaarlijkse controle van het sportmateriaal is gebeurd door Janssen Fritsen. We hebben met hen een onderhoudscontract voor de jaarlijkse controle van sportmaterialen en sportinstallaties in de sporthal. Er wordt door hen een rapport met aanbevelingen opgemaakt. De controle van het sportmateriaal gebeurt voor zowel de stedelijke sporthal als sporthal Technico. Op donderdag 19 maart zijn de inschrijvingen Turnhout Speelt gestart met een nieuw online inschrijfprogramma Antigone Cloud. Deze inschrijfmodule is veel gebruiksvriendelijker. Voor de zomervakantie zullen we sportkampen organiseren in samenwerking met een private partner. We testen dit voor 2 sportkampen en zal nadien geëvalueerd worden. 6/ 9. Varia, meldingen & rondvraag (ES) Nieuwe logo TSR: - Er zijn 4 voorstellen, deze worden geprojecteerd. - Bijkomende vragen: meer kleur en is er volgende link met de huisstijl van de stad Turnhout? Is er rekening gehouden met een bloklogo om digitaal te gaan. Uitnodigingen: Laure: Geert: - 3 e Kempen Trophy Synchro, 4 & 5 april 2015, schaatsbaan Turnhout officiële opening op zondagochtend 5 april om 9 uur, sluitingsceremonie zondag 5 april om 20 uur - Zaterdag 11 april, voetbalmatch Vosselaar-Beerschot, stadion Stadspark - Zondag 19 april, opendeurdag TTV - Benefiet IKKAN, zaterdag 25 april 2015, sporthal Stadspark, 10.30u 14.30u - Zondag 26 april, provinciaal kampioenschap atletiek, georganiseerd door ATAC, multifunctioneel stadion Turnhout - City Kickx, zaterdag 2 mei 2015, Grote Markt Turnhout, 14.30u 20.00u. City kickx is een organisatie van Thomas More (lerarenopleiding) en is een avonturensportdag met extreme uitdagingen en speelse attracties (deathride kerktoren, pamperpaal, extreme BMX, springkastelen, grimeren en meer urban-fun voor jong en oud) - Feestelijke receptie nav het 25-jarig bestaan Dance Desire zaterdag 9 mei 2015, fuifzaal FUTUR (van 14-17u of 19-22u) - In navolging op het traject positief coachen worden alle verenigingen die het traject reeds doorliepen uitgenodigd voor een terugkommoment. Het Forum Positief Coachen zal plaatsvinden op maandag 27 april 2015 in Zweepes Ven (Oud-Turnhout). - Vraag naar een actief overleg met de standaard gebruikers (zoals de watersportverenigingen) met de nieuwe private partner vanaf de toewijzing renovatie zwembad. Kurt: Kathleen: - Vraag ivm skate-cultuur in het centrum van Turnhout. Er is een skatepark in het park Begijneveldekens, waarom moeten er dan in en aan de banken in het centrum geskated worden? Nood aan extra sensibilisatie? Dit wordt doorgegeven aan de jeugddienst. - Nieuwe datum werkgroep communicatie dient gepland te worden.

7 7/ Koen: Wilfried: Jan: - Project rond carpool-parking aan de accommodatie van TTV is lopende, maar loopt moeilijk. Hannes stelt voor om een afspraak in te plannen met TTV en het stadsbestuur. - Vlaamse Regering investeert 10 miljoen euro in kwaliteitsvolle zwembadinfrastructuur. Iets voor Turnhout? i. Antwoord Laure: De volledige oproep staat nog niet online. Uit het gepubliceerde persbericht kan ik afleiden dat de financiering enkel is voor lokale besturen en/of publieke samenwerkingen. In het persbericht wordt niet gesproken over private samenwerkingen. Wel op te volgen. ii. Antwoord Hannes: bekijken, maar vrees dat we te ver gevorderd zijn en private partners zullen waarschijnlijk niet mogen. - Opmerking mbt de Finse piste in het park Begijneveldekens. De piste wordt gebruikt als honden uitlaat-zone. Kan hier meer en gepaste signalisatie komen? Deze opmerking wordt doorgegeven aan de dienst preventie en de werkgroep netheid in de stad. Einde vergadering: 22:00 uur + einde rondleiding gebouwen TTV: 22.20u Volgende vergadering: uur Vergaderzaal Tafeltennisclub FRAC (Slachthuisstraat Turnhout) (95% zeker, nog niet definitief) Agendapunten TSR : - Jaarverslag Sportdienst Toelichting plannen voetbal zuid in Turnhout. Agendapunten TSR : - Toelichting toewijzing & procedure zwembad.

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf Verslag mei 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 15-05-2013 Kenmerk: Sportraad_TS_130513 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 15-05-2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 22 04 2015 Datum: 22 04 2015, uur: 19.30 uur Locatie: Vergaderzaal Tafeltennisclub Turnhout locatie FRAC Kenmerk: TSR_verslag_LA_20150422 Aanwezig: Fred Broeckx, Leo

Nadere informatie

Verslag februari 2015

Verslag februari 2015 1/ Verslag februari 2015 Raad van Bestuur Sportraad Datum: woensdag 25-02-2015 Kenmerk: Sportraad_KP_150225 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 25-02-2015 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad

Raad van Bestuur Sportraad 1/ Verslag januari 2015 Raad van Bestuur Sportraad Datum: woensdag 21 01 2015 Kenmerk: Sportraad_ES_150125 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 21 01 2015 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 25 01 2017 Datum: 25 01 2017 uur: 19.30 uur Locatie: Vergaderzaal sporthal Stadspark, Steenweg op Zevendonk 18, Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_20170125 Aanwezig:

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur Sportraad april 2013

Verslag Raad van Bestuur Sportraad april 2013 Verslag Raad van Bestuur Sportraad april 2013 Datum: woensdag 24-4-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_20130424 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 24 04 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: 24 08 2016 uur: 19.30 uur Locatie: Vergaderzaal sporthal Stadspark Kenmerk: T SR_ES_20160824 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 24 08 2016 Aanwezig: Erik Smeets, Laure Aerts, Kathleen Hermans,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 11 04 2018 Datum: 11 04 2018 uur: 19.30 uur Locatie: Clublokaal TKC, Stoktsestraat zn, Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_2018 04 11 Aanwezig: Erik Smeets, Laure Aerts,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad

Raad van Bestuur Sportraad 1/5 Verslag aug. 2014 Raad van Bestuur Sportraad Datum: woensdag 20-08-2014 Kenmerk: Sportraad_ES_140820 Locatie: Clublokaal petanqueclub Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 20 08 2014

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: 7-12-2016 uur: 19.30 uur Locatie: cafetaria sporthal Sint Victor Kenmerk: TSR_verslag_LA_20161207 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 7-12-2016 Aanwezig: Erik Smeets, Laure Aerts, Hannes Anaf,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 20 05 2015 Datum: 20 05 2015, uur: 19.30 uur Locatie: Kantine De Leemshoeve, Steenweg op Merksplas 80 Kenmerk: TSR_verslag_LA_20150520 Aanwezig: Koen De Busser, Leo

Nadere informatie

Voor alle aanwezigen is beginnen om 19:30u haalbaar en een verbetering. Vanaf de vergadering van september wordt er om 19:30u begonnen.

Voor alle aanwezigen is beginnen om 19:30u haalbaar en een verbetering. Vanaf de vergadering van september wordt er om 19:30u begonnen. Verslag augustus 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 21-08-2013 Kenmerk: Sportraad_ES_130821 Locatie: Sporthal Stadspark Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 21 08 2013

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Verslag september 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 25-09-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_130925 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 25 09

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 1/5 Datum: 12 04 2017 uur: 19.30 uur Locatie: cafetaria zwembad Stadspark Kenmerk: TSR_verslag_ES_2017 04 12 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 12 04 2017 Aanwezig: Laure Aerts, Hannes Anaf, Wilfried

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 02 12 2015

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 02 12 2015 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 02 12 2015 Datum: 02 12 2015, uur: 19.30 uur Locatie: Lokaal Socio (lokaal KFCT), Stadsparkstadion, Parklaan, 2300 Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_20151202 Aanwezig:

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 23 09 2015

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 23 09 2015 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 23 09 2015 Datum: 23 09 2015, uur: 19.30 uur Locatie: Lokaal de verloren kost (-1), Stadskantoor, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_20150923

Nadere informatie

Verslag juni Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Verslag juni Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Verslag juni 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 12-06-2013 Kenmerk: Sportraad_ES_2013-06-12 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 12 06 2013

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 11 09 2016 Datum: 11 09 2016 uur: 19.30 uur Locatie: Vergaderzaal sporthal stadspark Kenmerk: 161109_TSR_verslag_WS Aanwezig: Laure Aerts, Hannes Anaf, Rita Beyens,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad

Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad 1 Datum: 14 02 2018 uur: 19.30 uur Locatie: Zaaltje D vine, Grote Markt, Turnhout Kenmerk: TSR_verslag_ES_2018 02 14 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Aanwezig: Laure Aerts, Hannes Anaf, Rita Beyens,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 OPENING VERGADERING Voorzitter Erwin Jönsson I. VERWELKOMING Schepen van Sport Koen Helsen II. OVERZICHT ADVIEZEN GEGEVEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, R. Witters, P. Vandersanden,, J. Wilms, L. Swinnen, C. Grzesiak, L. Royackers, A. Loos, C. Rabijns,

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Strategische nota meerjarenplanning

Strategische nota meerjarenplanning Strategische nota meerjarenplanning Planningsrapport: Meerjarenplan 2014-2019 (BP2014_2019-0) Periode: vanaf 2014 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 5331 Investering: 265 Andere: 36 Gemeente Aartselaar (NIS

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Financiële gevolgen Kosten Begunstigde Bedrag Code Toelage. Erkende Turnhoutse EUR jaartal/ /cvt/0740

Financiële gevolgen Kosten Begunstigde Bedrag Code Toelage. Erkende Turnhoutse EUR jaartal/ /cvt/0740 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 4 mei 2015 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter; Vos Eric burgemeester; Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes, Debondt

Nadere informatie

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs

Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Reglement subsidie voor sportinfrastructuur voor sportclubs Artikel 1: Doel Binnen de perken van de kredieten, voorzien in de stadsbegroting, kan er financiële ondersteuning gegeven worden aan Genkse sportverenigingen

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES 2015 2019 Dit reglement werd verlengd voor de periode van 1 januari 2019 tot 31 december 2019 in de gemeenteraad van Sint-Amands op 12 december 2019 Art. 1. Met ingang

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015 Gebouwen Europeion op 16 februari 2016

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015 Gebouwen Europeion op 16 februari 2016 1 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 2015 Gebouwen Europeion op 16 februari 2016 Aanwezig: Aikibudo Sakurakai, ATAC, BBC T en T D Vine Turnhout, BC Den Roden Bal, Budo Karate Turnhout, Buiten Gewoon

Nadere informatie

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda agenda sportraad 2008 verwelkoming voorzitter en schepen goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2007 Sportbeleidsplan 2008-2013: actie 2008 Voorstelling volleybalclub VOC Malle vzw Erkenning- en

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : WERKINGSJAAR 1 SEPTEMBER 2014-31 AUGUSTUS 2015.!! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : WERKINGSJAAR 1 SEPTEMBER 2014-31 AUGUSTUS 2015.!! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE IMPULSSUBSIDIE NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be BETREFT: AANVRAAG IMPULSSUBSIDIE WERKINGSJAAR

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4: Meerjarenplanning sportinfrastructuur 1. SWOT analyse Kansen: - Uitbreiden van de openingsuren - Veel open ruimten beschikbaar - Meer gebruik

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent het college van

Nadere informatie

Verwerving en onderhoud van sportinfrastructuur. 4 voorbeelden uit Hasselt

Verwerving en onderhoud van sportinfrastructuur. 4 voorbeelden uit Hasselt Verwerving en onderhoud van sportinfrastructuur 4 voorbeelden uit Hasselt Investeringstoelagereglement voor Hasseltse sportclubs Uitgangspunt Kwaliteit van sportinfrastructuur is prioritair Sportclubs

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders

Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders STEDELIJKE SPORTDIENST HARELBEKE Impulssubsidie jeugdsportbegeleiders Artikel 1.: Definities 1.1. In de periode 2009-2013 kan de gemeente impulssubsidies krijgen van de Vlaamse Overheid. De overheid stelde

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Aanvraag subsidies 1

Aanvraag subsidies 1 AANVRAAGDOSSIER VOOR BASIS-, WERKINGS- EN BIJZONDERE SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basis-, werkings- en bijzondere subsidies.

Nadere informatie

Reglement financiële autonomie sportverenigingen

Reglement financiële autonomie sportverenigingen Reglement financiële autonomie sportverenigingen artikel 1: Binnen de perken van het daartoe op de begroting voorziene krediet, kan de gemeenteraad subsidies toekennen voor de bouw, de renovatie of het

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning Inhoud BELEIDSPRIORITEIT 1. Doelstellingen... 3 Strategische doelstelling:... 3 De gemeente Lendelede zal de werking van de lendeleedse sportverenigingen verder op een continue manier ondersteunen....

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE SPORTINFRASTRUCTUUR

TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE SPORTINFRASTRUCTUUR TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE SPORTINFRASTRUCTUUR COLOFON Uitgave AGB Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sportdienst en Cultuurdienst stad Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE BEKENDMAKING BESLUIT Ingevolge artikel 186 van het decreet RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE DATUM BESLISSING SSING 28 september 2017 DATUM BEKENDMAK KENDMAKING 29 september 2017 Artikel

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR EEKLOSE SPORTVERENIGINGEN I: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, goedgekeurd in de gemeentebegroting, worden na advies van de sportraad, subsidies

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit DIS/APISID/09-04-2013 Dienst Internationale Samenwerking/Integratie Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 integratie@waregem.be

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 24 augustus 2015 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Reinold BORRÉ Voorzitter P.F.V Karin De PAUW Sportief Directeur PFV Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFO MOMENT OUDERS U6 SEPTEMBER 2017 Geschiedenis van de club KVC Haacht is het resultaat van een geslaagde fusie tussen Stade Haacht en KV Olympia Haacht Wespelaar. Deze kwam tot

Nadere informatie

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019

Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 Algemene vergadering Sportraad Harelbeke 07/02/2019 1 Programma 18.30 uur : Onthaal met een drankje 19.00 uur : Start van de vergadering 2 Verwelkoming Mildred Verschelde en Inge Cosaert 3 Dagorde * Jaarverslag

Nadere informatie

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen.

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE NAAM VERENIGING : ERKENNING...... A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be ERKENNING BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING

Nadere informatie

Subsidiereglement Sportverenigingen

Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Sportvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als primaire doelstelling

Nadere informatie

8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal

8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal 8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal I. Identificatiegegevens Sporthal: Leeftijd: jaar Beroep: O Arbeider O Bediende O Zelfstandige O Werkloos O Gepensioneerde O Student Geslacht: man/vrouw

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke -Algemene voorwaarden Artikel 1: Doel van dit reglement Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

VERSLAG 1 e TURNHOUTS SPORTCAFE thema: Sport & diversiteit

VERSLAG 1 e TURNHOUTS SPORTCAFE thema: Sport & diversiteit VERSLAG 1 e TURNHOUTS SPORTCAFE thema: Sport & diversiteit Lokaal De Korporaal, gebouw Europeion, Campus Blairon 200, Turnhout Op woensdag 28 oktober 2015 Aanwezig: Aikido Durama/aikido Van Gils, Nieuw

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019 1 I. Algemene voorwaarden Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk budget voor de subsidiëring van de erkende Affligemse sportverenigingen. De sportsubsidie bestaat uit: een werkingssubsidie:

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

Stad Ninove - Sportdienst. Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding

Stad Ninove - Sportdienst. Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding Stad Ninove - Sportdienst Aanvraagformulier tot subsidiëring voor sportverenigingen sportieve vrijetijdsbesteding Naam van de vereniging Nummer bankrekening Naam van de titularis van de rekening Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd?

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 67 van JORIS POSCHET datum: 23 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Evaluatie Het wegwerken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen * Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve begeleiding van de leden van de sportvereniging. Enkel aanvragen

Nadere informatie

Sportverenigingen Subsidiereglement

Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 13 november 2014 Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 27 november 2014 Artikel 1.- Algemene bepalingen. Binnen

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking

Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten voor ontwikkelingssamenwerking, elk jaar voorzien in de begroting van de stad, worden toelagen uitgekeerd aan initiatieven,

Nadere informatie

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK 2010-2013 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli 2010 1 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan gemeentelijk herkende sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen

Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Gemeentebestuur Nevele Sportdienst Aanvraagformulier voor een beleidssubsidie voor sportverenigingen Voor wie geldt deze subsidieaanvraag? Om in aanmerking te komen voor een beleidssubsidie, moet de aanvragende

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIES

IMPULSSUBSIDIES IMPULSSUBSIDIES 2014-2019 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en eventueel tot

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie