Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan' Hoofddorp Noord'

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel 2013.0025195 Vaststelling bestemmingsplan' Hoofddorp Noord'"

Transcriptie

1 gemeente Haarlemmermeer Onderwerp Raadvoortel 0.00 Vattelling betemmingplan' Hoofddorp Noord' Portefeuillehouder dr. M.J. Bezuijen teller dr. A. Breuer-Linchooten Collegevergadering april 0 Raadvergadering. Samenvatting Wat willen we bereiken? Het doel van het betemmingplan 'Hoofddorp-Noord' i het actualieren van de in dit gebied geldende juridich-planologiche regelingen. Daarnaat biedt het voorliggende betemmingplan een juridich kader voor gewente ruimtelijke ontwikkelingen. Concreet geven wij in dit betemmingplan de zogenaamde 'centrumtrip Kruiweg' al aanlooproute naar het centrumgebied van Hoofddorp een paende betemming, maken wij tranformatie mogelijk van enkele verpreid liggende kantoor- en bedrijfpanden en leggen wij in de woongebieden met bijbehorend voorzieningenniveau de betaande ruimtelijkfunctionele tructuur vat. Ook bieden wij beperkte functieverruiming op het bedrijventerrein Hoofddorp Noord, mede naar aanleiding van ingediende zienwijzen. Hiermee geven wij in dit betemmingplan een eerte aanzet voor de tranformatie van het bedrijventerrein Hoofddorp Noord. Dit neemt echter niet weg dat een bredere dicuie over de kleuring van bedrijventerreinen nog volgt. Dit mede naar aanleiding van de Bedrijven- en Kantorentrategie Haarlemmermeer, de Ontwikkelingtrategie REVS 0 en het Uitvoeringprogramma hertructurering 0. Aan de hand van de uitkomt van die dicuie zal de tranformatie in Hoofddorp Noord verder vorm gegeven kunnen worden en zullen toekomtige ruimtelijke initiatieven ook in dat kader beoordeeld worden. Wat gaan we daarvoor doen? Door de vattelling van dit betemmingplan onttaat het juridiche en planologiche kader voor het plangebied. Wat mag het koten? Het vattellen van het betemmingplan heeft voor de gemeente geen koten tot gevolg. Wie i daarvoor verantwoordelijk? Op grond van de Wet ruimtelijke ordening telt de gemeenteraad het betemmingplan vat. De wethouder Ruimtelijke Ordening i verantwoordelijk voor het optellen van het betemmingplan. Door on college te machtigen het verder noodzakelijke te verrichten, zijn wij bevoegd op te treden in een eventuele beroepprocedure bij de Raad van State.

2 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' Wanneer en hoe zal de raad over de voortgang worden geïnformeerd? Met de vattelling van het betemmingplan i het plan afgerond. Wel taat nog de mogelijkheid open van beroep bij de Raad van State. De raad zal in kenni worden geteld van de uitpraak van de Raad van State in een eventuele beroepprocedure.. Voortel Op grond van het voorgaande beluit het college de raad voor te tellen om:. De ingediende zienwijzen, met uitzondering van zienwijze nr., ontvankelijk te verklaren;. In te temmen met de zienwijzen van:. van mevr. Krabki en dhr. J. Genzei. van E.A.J.M. Morch. van E. Devente-Honhoff, namen H. van Harten. van A. Smit. van D. Wille. van Woodward Nederland BV. Gedeeltelijk in te temmen met de zienwijzen van:. van Waternet namen N.W. WRK. van N.V. Nederlande Gaunie. Niet in te temmen met de zienwijzen van:. van N. Breedijk. van H. Mahub 0. van M.H.G. Weeling-Dam en C.F. Bieot namen Temfay. van Van Semmelen, namen Noordmeer B.V.. Naar aanleiding van de punten en het betemmingplan al volgt te wijzigen Ten aanzien van de verbeelding:.. ter plaate van het pand Bijlmermeertraat 0 de betemming Gemengd- met de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie.' te vervangen door de betemming Gemengd- met de aanduiding 'maatchappelijk';.. ter plaate van de WRK- watertranportleiding de dubbelbetemming Leiding Water op te nemen met aan weerzijden een zakelijk rechttrook;.. ter plaate van de panden Hoofdweg en A de betemming Kantoor met wijzigingbevoegdheid te vervangen door de betemming Gemengd-;.. ter plaate van de panden Stationweg,, en de goot- en uwhoogte te verruimen naar repectievelijk 0 meter;... de dubbelbetemming 'Leiding-Ga' door te trekken naar het gaontvangtation, te verruimen rondom de afluiterchema' en het uwvlak van het gaontvangtation te verruimen;.. ter plaate van het perceel Hoofdweg 0 wijziginggebied op te nemen.

3 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' Ten aanzien van de regel:... het volgende artikel (nieuw) 'Gemengd-' toe te voegen en de daarop volgende artikelen al gevolg daarvan te hernummeren: 'Artikel Gemengd -. Belemmingomchrijving De voor 'Gemengd ' aangewezen gronden zijn betemd voor: a. kantoren; b. wonen; c. aan hui vernden beroepuitoefening; met daarbij behorend(e): d. tuinen; e. erven; f. bergingen; g. terreinverhardingen, in- en uitritten f. parkeervoorzieningen; i. nutvoorzieningen.. Bouwregel... Voor het uwen van geuwen gelden de volgende bepalingen: a. geuwen dienen binnen het uwvlak te worden geuwd; b. ter plaate van de aanduiding 'maximale goot- en uwhoogte' zijn de aangegeven maximale goot- en uwhoogte toegetaan... Voor het uwen van uwwerken, geen geuwen zijnde, gelden de volgende bepalingen: a. de hoogte van erf- en terreinafcheidingen mag niet meer zijn dan meter; b. de hoogte van overige uwwerken, geen geuwen zijnde, mag niet meer zijn dan meter... Voor het uwen van ondergronde geuwen gelden de volgende bepalingen: a. ondergronde geuwen ook mogen worden geuwd zonder een daarven aanwezig vengrond geuw. b. ondergronde geuwen zijn uitluitend toegetaan in één uwlaag met een maximale diepte van meter.. Specifieke gebruikregel.. Het gebruik van een woning ten diente van aan hui vernden beroepuitoefening i toegetaan tot niet meer dan 0% van het gezamenlijke vloeroppervlak van de woning, tot een maximum van 0 m.. Onder trijdig gebruik wordt in ieder geval begrepen:

4 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' a. het verhuren of anderzin bechikbaar tellen van woonruimte aan derden ten behoeve van de uitoefening van een beroep hoe gering ook van omvang, tenzij een afwijkend gebruik i toegetaan. b. het bij aan hui vernden beroepuitoefening ontplooien van bedrijfmatige activiteiten die vallen in een hogere categorie dan categorie uit de bij dit plan behorende Staat van Bedrijfactiviteiten of dievergunning-of meldingplichtig zijn op bai van de Wet milieubeheer; c. het ten behoeve van beroepuitoefening aan hui hebben van bedrijfmatige oplag in de open lucht; d. het gebruiken van het hoofdgeuw ten behoeve van detailhandel en horeca.'... het volgende artikel 0... toevoegen: 'Burgemeeter en wethouder kunnen met een omgevingvergunning afwijken van het bepaalde in 0.. en toetaan dat educatiecentra worden gevetigd, met dien vertande dat: a. voorzien wordt in parkeerplaaten per 00 m bruto vloeroppervlak;... de volgende begripbepaling voor educatiecentra toe te voegen aan artikel : 'centra gericht op het organieren van lezingen, curuen, workhop en/of activiteiten gericht op geetelijke verrijking van de men';.. 0 het volgende artikel 0... toevoegen: 'Burgemeeter en wethouder kunnen met een omgevingvergunning afwijken van het bepaalde in 0.. en toetaan dat een indoor katepark wordt gevetigd, met dien vertande dat: a. voorzien wordt in parkeerplaaten per 00 m bruto vloeroppervlak';... In artikel... ub a de hoogte van erf- en terreinafcheidingen wijzigen in, meter... Het volgende artikel 'wro-zone- wijziginggebied ' toe te voegen: 'Burgemeeter en wethouder zijn bevoegd onder toepaing van artikel. van de Wet ruimtelijke ordening ter plaate van de aanduiding 'wro- zone- wijziginggebied ', de betemming 'Gemengd-' te wijzigen in de betemmingen 'Wonen', 'Tuin', 'Wonen Getapeld', 'Bedrijf' en 'Kantoor', met dien vertande dat:.. deze wijzigingbevoegdheid uitluitend wordt toegepat ter plaate van de aanduiding "wro-zone - wijziginggebied " en met inachtneming van de volgende uitgangpunten: a. het aantal woningen niet meer bedraagt dan 0; b. de uwhoogte van grondgenden woningen niet meer bedraagt dan 0 meter; c. de uwhoogte van getapelde woninguw niet meer bedraagt dan meter; d. het gezamenlijke oppervlak aanbedrijf-en kantoorbeuwing niet meer i dan.000 m bvo; e. de uwhoogte van bedrijf- of kantoorbeuwing niet meer bedraagt dan meter; f. er uitluitend bedrijfactiviteiten zijn toegetaan die vallen in ten hoogte categorie van de tot het plan behorende 'Staat van Bedrijfactiviteiten'; g. de naar de Hoofdweg gekeerde beuwinggren niet dichter op de Hoofdweg komt te liggen dan de naar de Hoofdweg gekeerde beuwinggren van het uwblok aan de Hoofdweg ;

5 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' h. er voorzien wordt in een wandel- en fietroute tuen de Hoofdweg wetzijde en de Graftermeertraat; i. de geluidbelating van geluidgevoelige objecten niet hoger zal zijn dan de daarvoor geldende voorkeurgrenwaarde, of een vatgetelde hogere waarde; j. i aangetoond dat er geen belemmeringen zijn op het gebied van externe veiligheid; k. i aangetoond dat er geen belemmeringen zijn op het gebied van luchtkwaliteit; I. i aangetoond dat de demkwaliteit i of zodanig wordt gemaakt, dat er geen belemmeringen zijn voor woonbeuwing; m. i aangetoond dat er geen belemmeringen zijn op het gebied de natuurbecherm ingwetgevi ng; n. er voldoende parkeerplaaten gerealieerd dienen te worden op eigen terrein en zoal bepaald in de landelijke CROW-normen o. de economiche uitvoerbaarheid op grond van artikel. van de Wet ruimtelijke ordening moet zijn verzekerd.'. De volgende ambthalve wijzigingen in het betemmingplan aan te brengen. Ten aanzien van de verbeelding:.. ter plaate van de panden aan de Oranjetraat - een uwvlak op te nemen met een goot- en uwhoogte van repectievelijk 0 meter en ter plaate van de voortuinen en deel de zij-erven de betemming Tuin;.. ter plaate van de Kruiweg - twee reed vergunde maar nog niet gerealieerde woningen op te nemen;.. ter plaate van de panden Waterwolf t/m ter plaate van de voortuinen en deel de zij-erven de betemming Tuin op te nemen;.. ter plaate van de panden Watergraafmeertraat t/m de goot- en uwhoogte te wijzigen in repectievelijk 0 meter. Ten aanzien van de regel:.. het volgende artikel 0. 'Wijzigingbevoegdheid' toe te voegen: Burgemeeter en wethouder zijn bevoegd het betemmingplan te wijzigen teneinde de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie.' te verwijderen, indien de milieuvergunning van de debetreffende inrichting in onherroepelijke zin i ingetrokken of van rechtwege i komen te vervallen;.. de redactie van artikel0. (oud) aan te paen zodat de uw van een bedrijfwoning mogelijk i, in plaat van een 'tweede bedrijfwoning';.. het laten vervallen van de bepaling in artikel (nieuw) ub g.

6 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord'. geen exploitatieplan vat te tellen voor het betemmingplan, omdat er niet wordt voorzien in het direct mogelijk maken van een uwplan waarvoor kotenverhaal i voorgechreven;. het betemmingplan 'Hoofddorp Noord' met planidentificatie NL.IMR0.0.BPG.hfdnoord C00, betaande uit een verbeelding en bijbehorende regel met bijlagen, conform de artikelen.. tot en met.. Bro in elektroniche vorm vat te leggen en in die vorm vat te tellen, één en ander overeenkomtig de bij dit beluit gevoegde becheiden en op grond van de overwegingen genoemd in het voortel van Burgemeeter en Wethouder;. het college van Burgemeeter en Wethouder te machtigen het verder nodige te verrichten.. Uitwerking Wat willen we bereiken? Het doel van het betemmingplan 'Hoofddorp-Noord i het bieden van een actueel juridich en planologich kader voor het plangebied Hoofddorp-Noord. Daarnaat i het voorliggende betemmingplan een herziening van de in dit gebied geldende regelingen en beoogt een actueel ruimtelijk-juridich kader te bieden voor zowel het betaande al het gewente gebruik van gronden en beuwing. Concreet zorgen wij met dit betemmingplan voor beperkte functieverruiming op het bedrijventerrein Hoofddorp Noord, geven wij de centrumtrip Kruiweg een paende betemming en maken wij tranformatie mogelijk van enkele verpreid liggende kantoor- en bedrijfpanden. In de woongebieden met bijbehorend voorzieningenniveau leggen wij de betaande ruimtelijk-functionele tructuur vat. Wat gaan we daarvoor doen? Door de vattelling van dit betemmingplan onttaat het juridiche en planologiche kader voor het plangebied. Inhoud betemmingplan Het plangebied van betemmingplan Hoofddorp Noord bevindt zich aan de noordzijde van de kern Hoofddorp en wordt begrend door de provinciale N0 (Weg om de Noord), de Hoofdvaart, Kruiweg en de Geniedijk. Het plangebied heeft een omvang van ruim hectare. Globale begrenzing plangebied betemmingplan 'Hoofddorp Noord'

7 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' Een groot deel van het betemmingplangebied betaat uit het bedrijventerrein Hoofddorp Noord. Dit bedrijventerrein i in regionaal verband aangemerkt al krimpgebied. Hierdoor komt dit gebied in aanmerking voor tranformatie. Door de ligging van de 0 Ke contour i grootchalige tranformatie naar woninguw vooralnog niet aan de orde. Voororterend op een toekomtig gemengd tedelijk milieu maken wij in dit betemmingplan reed enige functieverruiming mogelijk, ook om leegtand op het terrein tegen te gaan. Ruimte bieden wij concreet voor de creatieve indutrie, beperkte vormen van horeca, portvoorzieningen en bepaalde vormen van detailhandel. Een deel van de Kruiweg i een aanlooproute naar het centrum van Hoofddorp. Wij hebben voor dit betreffende gedeelte van de Kruiweg een paende betemming (Centrum) opgenomen die niet alleen recht doet aan de betaande planologiche ituatie maar ook ruimte biedt aan het verterken van het multifunctionele karakter van de Kruiweg. Voor enkele verpreid liggende kantoor- en bedrijfpanden hebben wij een wijzigingbevoegdheid opgenomen om de woonfunctie mogelijk te maken. Niet alleen om leegtand tegen te gaan maar ook ter verlevendiging van de woon- en leefomgeving in Hoofddorp Noord. Uitgangpunt voor de woongebieden met hun bijbehorende groen- en watertructuren i behoud van de huidige ruimtelijke opzet. Verpreid in de wijken komen maatchappelijke functie voor met een belangrijke ontmoetingfunctie. Deze geuwen zijn zo betemd dat breed maatchappelijk gebruik ervan mogelijk i. Specifiek ten aanzien van de Dik Tromchool maakt dit betemmingplan nieuwuw mogelijk, rekening houdend met het gemeentelijke uitgangpunt om in Hoofddorp Noord een grote chool te realieren. Reultaten wettelijk vooroverleg, volgen artikel.. van het Beluit ruimtelijke ordening Het plan heeft al voorontwerp het wettelijk vooroverleg zoal bedoeld in artikel.. Bro doorlopen. Er i een reactie ontvangen van het hoogheemraadchap Rijnland. Deze reactie heeft geleid tot ondergechikte wijzigingen in de toelichting en de verbeelding. De reultaten hiervan zijn verwerkt in het voorliggende plan. Van de Rijkdienten i geen reactie in het kader van het wettelijk vooroverleg ontvangen. Voor de Provincie Noord-Holland geeft het voorontwerpbetemmingplan geen aanleiding tot het geven van een reactie. Procedure Het ontwerpbeluit tot vattelling i op februari 0 bekendgemaakt en heeft met daarop betrekking hebbende tukken vanaf februari 0 gedurende ze weken ter viie gelegen. In deze periode konden zienwijzen op het ontwerpbetemmingplan worden ingediend. Na vattelling van het betemmingplan door uw raad wordt het vatgetelde plan ter inzage gelegd. De Wet ruimtelijke ordening bepaalt, dat een gewijzigd vatgeteld betemmingplan pa na weken mag worden gepubliceerd. In deze weken krijgen de provincie en het rijk de gelegenheid om een reactieve aanwijzing te geven in het geval de gewijzigde vattelling een provinciaal of rijkbelang chaadt. Na de terinzageligging i het plan van kracht, tenzij beroep wordt ingeteld. Al tegen het plan wel beroep wordt ingeteld maar niet binnen de beroeptermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State i gedaan, dan treedt het plan direct na de beroeptermijn wel in werking.

8 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' Beoordeling zienwijzen Tegen het ontwerpbetemmingplan zijn zienwijzen ingediend door:. van mevr. Krabki en dhr. J. Genzei. van N. Breedijk. van Waternet namen N.W. WRK. van E.A.J.M. Morch. van E. Devente-Honhoff, namen H. van Harten. van H. Mahub. van A. Smit. van D. Wille. van N.V. Nederlande Gaunie 0. van M.H.G. Weeling-Dam en C.F. Bieot namen Temfay. van Van Bemmelen, namen Noordmeer B.V.. van Van Luling Vatgoed. van Woodward Nederland BV De zienwijzen t/m en zijn tijdig binnen de termijn van ze weken ingediend en zijn daarmee ontvankelijk. Zienwijze i na 0 maart bij de gemeenteraad ingediend en daarmee niet ontvankelijk. De zienwijzen onder,,,, 0, en zijn gericht aan on college. De raad i het bevoegd betuurorgaan al het gaat om het vattellen van een betemmingplan. Op grond van de Algemene wet betuurrecht dient een zienwijze die niet aan het juite betuurorgaan i geadreeerd te worden doorgetuurd naar het bevoegde orgaan. Bovengenoemde zienwijzen kunnen om die reden worden aangemerkt al bij de raad naar voren gebrachte zienwijzen. Ondertaand hebben wij de zienwijzen amengevat en van een reactie voorzien.. Zienwijze van mevr. Krabki en dhr. J. Genzei Reclamant i eigenaar van het pand aan de Bij/mermeertraat 0 te Hoofddorp en heeft een huurder die in dit pand een tandartenpraktijk I choonheidalon wil opzetten. Om dit mogelijk te maken verzoekt reclamant de betreffende betemming van het pand aan te paen. Reactie Op de verbeelding van het ontwerpbetemmingplan wa ter plaate van het pand Bijlmermeertraat 0 de voor het bedrijventerrein Hoofddorp Noord bedoelde betemming Gemengd- opgenomen, met daarnaat een aanduiding voor een (zwaardere) milieucategorie.. Met het oog op de gewente tranformatie van het bedrijventerrein naar een gemengd tedelijk woon-werkgebied i de afname van het aantal bedrijven uit die zwaardere milieucategorie een gewente ontwikkeling. In dat opzicht i de door reclamant gevraagde betemmingwijziging paend binnen de ruimtelijke viie voor het bedrijventerrein. Specifiek vraagt reclamant om een tandartpraktijk I choonheidalon mogelijk te maken. Beide functie zijn niet aan te merken al milieugevoelige of (beperkt) kwetbare functie waardoor vetiging in de nabijheid van bedrijven een belemmering zou zijn. Hoewel een tandartpraktijk en een choonheidalon voor de hand liggende

9 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' voorziening voor woonwijken zijn en vetiging op een bedrijventerrein in dat opzicht niet wenelijk i, moet de komt van dergelijke voorzieningen bezien worden in relatie tot de beoogde tranformatie naar een gemengd woon-werkmilieu. De verkeeraantrekkende werking van de beoogde functie i relatief beperkt en op het perceel i gelegenheid tot parkeren. Wij achten het toetaan van een choonheidalon I tandartpraktijk gezien het ventaande op deze locatie ruimtelijk aanvaardbaar. Gezien de begripbepalingen van het betemmingplan bechouwen wij een choonheidalon al een vorm van dientverlening. Een tandartpraktijk valt onder gezondheidzorg en daarmee onder maatchappelijke voorzieningen. Dientverlening en maatchappelijke voorzieningen zijn in beginel inpabaar binnen de betemming Gemengd-. Bij het mogelijk maken van maatchappelijke voorzieningen op een bedrijventerrein i het vanuit een goede ruimtelijke ordening bezien overigen wel gewent geluidgevoelige functie en (beperkt) kwetbare objecten uit te luiten. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat ter plaate van het pand Bijlmermeertraat 0 de betemming Gemengd- met de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie.', vervangen i door de betemming Gemengd- met de aanduiding 'maatchappelijk', met uitluiting van geluidgevoelige functie en (beperkt) kwetbare objecten.. Zienwijze van N. Breedijk Reclamant wil op de e verdieping van het bedrijfpand aan de Wijkermeertraat tarterappartementen realieren. Naar idee van reclamant ligt het pand net op de rand van de 0Ke contour. Volgen de gemeente i tranformatie naar woninguw om deze reden hier niet mogelijk. Echter, op nog geen 00 meter vanaf de locatie van reclamant, aan de Graftermeertraat a tlm e, i reed een vergunning verleend voor tarterappartementen. Voor zover reclamant kan nagaan ligt ook deze locatie binnen de 0Ke contour. Reclamant verzoekt om die reden ook voor zijn locatie een uitzondering te maken zodat realiatie van appartementen kan plaatvinden. Reactie Bij het inpaen van de woonfunctie op of aan de rand van een bedrijventerrein dient uit een oogpunt van een goede ruimtelijke ordening onderzocht te worden of er prake zal zijn van een ruimtelijk aanvaardbare ituatie. Lo van de dicuie tuen de gemeente Haarlemmermeer en de rijkoverheid over de toekomt van de 0Ke contour, pelen ook andere (milieu)factoren een rol bij de beoordeling van een woninguwinitiatief op een bedrijventerrein. Gedacht kan daarbij bijvoorbeeld worden aan milieuzonering, demkwaliteit en externe veiligheid. Het bedrijfpand Wijkermeertraat bevindt zich in de directe nabijheid van een bedrijf aan de Debbemeertraat, een bedrijf met een (relatief zware) milieucategorie.. In het ontwerpbetemmingplan i deze milieucategorie ook apart op de verbeelding aangeduid. Op bai van de ytematiek van de milieuzonering dient tuen een milieugevoelige functie zoal de woonfunctie en een milieubelatende functie zoal een categorie. bedrijf een indicatieve aftand aangehouden te worden van 00 meter. De panden van reclamant bevinden zich op ongeveer 0 meter aftand van het bedrijf aan de Debbemeertraat. Op het moment dat woningen dichter bij het bedrijf worden

10 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' 0 gerealieerd, kan het tot gevolg hebben dat het bedrijf niet meer aan de geluidnormen kan voldoen, dat de bedrijfvoering moet worden aangepat of dat voorzieningen moeten worden getroffen om aan de normen te kunnen blijven voldoen. Al gemeente zijn wij voortander van een geleidelijke tranformatie van het bedrijventerrein 'Hoofddorp Noord' en van het tegengaan van leegtand van veelal verouderde bedrijfpanden. Wij zien echter geen aanleiding om nog zittende, goed functionerende bedrijven in hun bedrijfvoering te belemmeren. Dat de woonfunctie geleidelijk aan gewent i op het bedrijventerrein impliceert nog niet dat deze op iedere willekeurige locatie planologich inpabaar i. Met het oog op de voorziene tranformatie van het bedrijventerrein merken wij wel op dat op termijn een afname van bedrijven in een zwaardere milieucategorie gewent i. Het wegnemen van (milieu)belemmeringen biedt betere mogelijkheden voor het inpaen van de woonfunctie en daarmee voor de tottandkoming van een gemengd gebied. Deze zienwijze geeft on om die reden wel aanleiding om in het betemmingplan een mogelijkheid op te nemen om bij vertrek of beëindiging van een bedrijf in een zwaardere milieucategorie, die milieucategorie naar beneden bij te tellen. Concluie Deze zienwijze leidt tot een ambtelijke wijziging van het betemmingplan, in die zin dat bij de betemming Gemengd- een wijzigingbevoegdheid voor het college i opgenomen zodat in het geval van een ingetrokken of van rechtwege vervallen milieuvergunning van een categorie. bedrijf, de aanduiding voor een. bedrijf kan worden verwijderd van de verbeelding. Tranformatie van het bedrijventerrein Hoofddorp Noord i ook verwoord in de Deeltructuurviie Hoofddorp 00 en het betemmingplan Hoofddorp Noord zou gewente ontwikkelingen niet onmogelijk moeten maken. Reclamant merkt op dat er momenteel volop belangtelling i voor appartementen, zeker bij tarter op de woningmarkt. Hij heeft reed meerdere optie op de appartementen mogen ontvangen en zou het vanuit die optiek waarderen al zijn zienwijze wordt beoordeeld met een voor toekomtige bewoner poitieve uitkomt. Reactie Zie onze reactie zoal hierven verwoord. Concluie Deze zienwijze leidt niet tot aanpaing van het betemmingplan.. Zienwijze van Waternet namen de N. V. WRK Waternet beheert in opdracht van de N. V. WRK de watertranportleidingen tuen Nieuwegein en de Kennemerduinen Binnen het betemmingplan Hoofddorp Noord loopt het tracé van de WRK- watertranportleiding. Deze leiding i niet omchreven in de toelichting en niet verbeeld op de plankaart. Reclamant verzoekt deze leiding incluief een 0 meter brede zakelijk rechttrook te betemmen met de dubbelbetemming 'Leiding - Water'.

11 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' Reactie Gezien de functie van de leiding zien wij aanleiding om deze te betemmen op de verbeelding en in de regel van het betemmingplan. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat ter plaate van de WRK- watertranportleiding de dubbelbetemming Leiding Water i opgenomen, met aan weerzijden van de leiding een zakelijk rechttrook van 0 meter. Binnen de dubbelbetemming 'Leiding Water' zoal opgenomen in de regel van het plan i artikel. in trijd met de bepalingen van het zakelijk recht. Op bai van het zakelijk recht i het niet toegetaan om binnen de belemmerende zone optallen te plaaten. Teven kan Waternet voorwaarden tellen aan beplanting en werkzaamheden in de nabijheid van de leiding. Voor het uitvoeren van werkzaamheden of het plaaten van objecten i vooraf chriftelijk toetemming nodig van de leidingbeheerder. Reclamant telt voor om artikel. niet van toepaing te verklaren voor het tracé van de betreffende WRK- watertranportleiding. Reactie Het betemmingplan maakt alleen uwwerken, geen geuwen zijnde, mogelijk ten behoeve van de dubbelbetemming 'Leiding- Water'. Mocht bijvoorbeeld een hekwerk nodig zijn ter becherming van de ligging van de leiding dan maakt het betemmingplan een dergelijk uwwerk mogelijk. Voor uwwerken van andere betemmingen maakt het betemmingplan alleen vervanging en vernieuwing mogelijk. De veiligheid van de leiding taat voor on voorop en dat komt on inzien ook tot uiting in de betemmingregel. Wij zien geen aanleiding het betemmingplan op dit punt aan te paen. Concluie Deze zienwijze leidt niet tot aanpaing van het betemmingplan.. Reclamant telt voor de gronden binnen de zakelijk rechttrook niet uit te geven maar al 'Groen' te betemmen. Reactie Dit betemmingplan gaat voor de gronden die vallen binnen de zakelijk rechttrook van de leiding uit van de huidige planologiche ituatie. Op de betreffende gronden rut om die reden in overwegende mate de betemming Groen, maar daar waar prake i van bijvoorbeeld een verkeerfunctie i vanzelfprekend de betemming Verkeer op zijn plaat. Concluie Deze zienwijze leidt niet tot aanpaing van het betemmingplan.. Zienwijze van E.A.J.M. Morch Reclamant verzoekt de raad te bevetigen dat in het ontwerpbetemmingplan Hoofddorp Noord beide kantoorpanden van reclamant, gelegen aan de Hoofdweg en A, voorzien zijn van een wijzigingbevoegdheid zodat beide panden na

12 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' goedkeuring van het ontwerpbetemmingplan bechikken over een dubbele betemming (wonen en kantoren). Reactie In het ontwerpbetemmingplan Hoofddorp Noord waren beide kantoorpanden inderdaad voorzien van een wijzigingbevoegdheid. Met deze bevoegdheid kan de kantoorbetemming gewijzigd worden in de woonbetemming. Dit i juridich gezien wat ander dan een dubbele (gemengde) betemming. Aangezien door reclamant aan de hand van onderzoeken i aangetoond dat de woonfunctie op deze locatie ruimtelijk aanvaardbaar i, betaat geen bezwaar tegen het opnemen van een directe uwtitel voor woningen in combinatie met de kantoorfunctie. Op deze manier maakt het betemmingplan een gefaeerde tranformatie van de kantoorfunctie naar de woonfunctie mogelijk. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat ter plaate van de panden aan de Hoofdweg en A de betemming Gemengd- i opgenomen.. Zienwijze van E. Devente-Honhoff, namen H. van Harten Reclamant merkt op dat dhr. Van Harten ind enige tijd zijn woning aan de Stationweg te koop heeft taan. De oppervlakte van de eerte verdieping wordt door potentiële koper al te klein ervaren waardoor er niet tot koop wordt overgegaan. Volgen reclamant willen toekomtige bewoner de mogelijkheid hebben om net zo uit te kunnen breiden al bij de buren op Stationweg en op de eerte verdieping i gebeurd. Volgen reclamant pat een dergelijke uitbreiding niet binnen het ontwerpbetemmingplan, dat ter plaate een maximale goot- en uwhoogte aangeeft van repectievelijk meter. Dit betekent dat er ten opzichte van de huidige ituatie wel een beperkte uitbreiding mogelijk i, maar het recht op mogen trekken van de achtergevel, zoal het geval i aan de Stationweg en, levert een veel efficiëntere indeling van de eerte verdieping op. Volgen reclamant ondervindt geen van de omwonenden daardoor belemmering in zichten/of zonlicht. In de directe omgeving van de Stationweg geldt voor alle woningen een maximale goot en uwhoogte van repectievelijk 0 meter. Reclamant verzoekt ook voor het perceel van dhr. Van Harten deze aanduiding op te nemen, dan wel een uwhoogte van meter. Reactie Dit deel van de Stationweg kenmerkt zich door vrijtaande woningen, twee-onderéénkapwoningen en rijtjewoningen. De woonbeuwing kent wielende goot- en uwhoogten, wat op zich voor deze traat karakteritiek i en zorgt voor afwieling in het traatbeeld. Gezien de uittraling en de uwkundige taat van de door reclamant bedoelde woning zijn wij het met reclamant een dat een verruiming van de maatvoering kan leiden tot een meer eigentijde woning met een betere ruimtelijke uittraling. Daarbij aanluiten op de toegetane goot- en uwhoogten van nabij gelegen woningen ligt tedenuwkundig gezien voor de hand. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat ter plaate van de panden Stationweg,, en de goot- en uwhoogte i verruimd naar repectievelijk 0 meter.

13 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord'. Zienwijze van H. Mahub Reclamant wil in het pand Daalmeertraat 0 (te huur of te koop) te Hoofddorp een partycentrum opzetten voor feeten, partijen en vergaderingen. De betemming voor dat pand i GD-, waarbinnen horeca en zijn toegetaan. Om een partycentrum mogelijk te maken i horeca categorie nodig. Reclamant i bij de betreffende makelaar geweet en de eigenaar i van het plan op de hoogte. Op het perceel zelf zijn parkeermogelijkheden. Reclamant merkt op dat er aan de Graftermeertraat ook een partycentrum gevetigd i. Reactie Het bedrijventerrein Hoofddorp Noord i door de gemeente aangewezen al een krimpgebied dat in regionaal verband geen toekomtwaarde heeft al monofunctioneel bedrijventerrein. Bekend i dat het terrein kampt met leegtand van bedrijfpanden. Tranformatie van het bedrijventerrein i dan ook gewent naar een meer multifunctioneel woon-werkgebied. Beoogd wordt hier uiteindelijk een gemengd tedelijk gebied te creëren waar een in de regio concurrerend woonmilieu kan onttaan. De ligging nabij Hoofddorp centrum en Schiphol kan daarbij een aantrekkelijke vetigingfactor zijn. Een dergelijke tranformatie i echter niet ineen te realieren; het bedrijventerrein zal geleidelijk van kleur veranderen door initiatieven vanuit de markt. In dat opzicht i het initiatief van reclamant dan ook te waarderen. Bij het toetaan van niet-bedrijffunctie nemen wij echter wel in ogenchouw of die functie zich goed kunnen verdragen met de gewente, toekomtige woonfunctie. In het geval van horecavetigingen in een zware categorie, zoal een partycentrum, zijn wij van mening dat deze belatend kunnen zijn voor die toekomtige woonfunctie al gevolg van de verkeeraantrekkende werking, geluidoverlat en bezoekertijden. Om die reden zijn horecavetigingen in een hogere categorie dan categorie niet mogelijk gemaakt in dit betemmingplan Hoofddorp Noord. Aan de Graftermeertraat i geen partycentrum gevetigd. Wel bevindt zich hier een bedrijf dat zich richt op het organieren van beloten bedrijfevenementen. Concluie Deze zienwijze leidt niet tot aanpaing van het betemmingplan.. Zienwijze van A. Smit Reclamant i in de oriënterende fae om op het bedrijventerrein Hoofddorp Noord een ruimte te zoeken voor een centrum voor bezinning en bewutwording, bedoeld al ontmoetingruimte voor menen met interee in piritualiteit. Reclamant wil daarnaat een deel van de ruimte verhuren aan profeional die werkzaam zijn op het pirituele vlak zoal bijvoorbeeld yoga/e, reiki of meditatie. In de toekomt hoopt reclamant dit verder uit te breiden met bijvoorbeeld een kleine bibliotheek, een ruil I tweedehand winkeltje, een koffiecorner, een verkooppunt voor piritueel gerelateerde zaken, een tilteruimte en een creatief atelier. Voorkeur gaat daarbij uit naar Hoofddorp Noord gezien de nabijheid van het centrum, de goede bereikbaarheid en de grote toeloop door aanwezigheid van detailhandel, horeca, portvoorzieningen en bedrijven. Reclamant verzoekt om bij de vattelling van het betemmingplan rekening te houden met de vengenoemde onderneming.

14 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' Reactie Zoal aangegeven in de toelichting van het betemmingplan i geleidelijke tranformatie van het (krimp)bedrijventerrein 'Hoofddorp Noord' naar een meer gemengd tedelijk gebied gewent. Het tegengaan van leegtand van bedrijfpanden en het rekening houden met de toekomtige woonfunctie zijn belangrijke aandachtpunten voor het mogelijk maken van nieuwe functie. In het ontwerpbetemmingplan i om die reden planologich gezien ruimte geden voor de creatieve indutrie, horecagelegenheden in categorie en, en (op bai van een afwijkingbevoegdheid) voor fitnecentra of daarmee gelijk te tellen portvoorzieningen. Het door reclamant bedoelde ontmoetingcentrum voor bezinning en bewutwording bechouwen wij al een tedelijke voorziening die gezien het ventaande in principe pat binnen de ruimtelijke viie voor het bedrijventerrein. Het creëren van een dergelijk ontmoetingcentrum kan bijdragen aan de 'verkleuring' en verlevendiging van het bedrijventerrein. Wat dit betreft biedt deze zienwijze aanleiding om een dergelijke voorziening mogelijk te maken. Wat niet wordt toegetaan zijn zelftandige detailhandelvetigingen. Hiervoor i primair het centrumgebied van Hoofddorp aangewezen. Ondergechikte en aan de hoofdfunctie gerelateerde detailhandel i wel toegetaan. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat binnen de betemming Gemengd- op bai van een afwijkingbevoegdheid educatiecentra zijn toegetaan die in de begripbepalingen nader zijn gedefinieerd al 'centra gericht op het organieren van lezingen, curuen, workhop en/of activiteiten gericht op geetelijke verrijking van de men'.. Zienwijze van D. Wille Reclamant verzoekt het betemmingplan te wijzigen in die zin dat een indoor kafepark mogelijk i op bedrijvenpark Hoofddorp Noord. Een dergelijke indoorvoorziening biedt ruimte voor port en cultuur en kan een ontmoetingplek zijn voor divere ubculturen. De activiteiten die aangeden worden zijn katearden, keeleren, rolchaaten en bmx-en. Nevenactiviteiten zijn het houden van wedtrijden, rollerdico, workhop en kinderpartijtje. Door het toevoegen van activiteiten op het bedrijvenpark wordt het gebied aantrekkelijker voor bedrijven in andere ectoren waardoor kan op leegtand verkleind wordt. De voorzieningen in leegtaande panden zijn van dien aard dat de aanpaingen een te hoge kotenpot zal zijn voor een nieuw te vetigen bedrijf. Reclamant heeft voor de indoor katehal een caco magazijn nodig en een klein kantoor voor adminitratie, kleine horeca en werkzaamheden. Volgen reclamant zijn er voldoende publieke parkeermogelijkheden op Hoofddorp Noord. De panden zoal hierven bechreven hebben -0 parkeerplaaten op eigen terrein en daarnaat voldoende openbare plekken. Bedrijvenpark Hoofddorp Noord ligt dichtbij het centrum en i goed bereikbaar per fiet, openbaar vervoer en auto. Reactie Wij zijn met reclamant van mening dat het tegengaan van leegtand op bedrijventerrein Hoofddorp Noord gewent i. Het planologich bieden van ruimte voor andere functie dan alleen de bedrijvenfunctie biedt mogelijkheden om het gebied geleidelijk te tranformeren naar een gemengd tedelijk gebied. In het ontwerpbetemmingplan i reed een afwijkingbevoegdheid opgenomen om nieuwe portvoorzieningen in de vorm

15 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' van fitnecentra of naar aard en invloed daarmee gelijk te tellen portvoorzieningen toe te taan. Een portvoorziening zoal reclamant beoogt, i naar aard en invloed op de omgeving in beginel niet gelijk te tellen met een fitnecentrum. Een porthal wordt op bai van de landelijke richtaftanden van de VNG bechouwd al een voorziening met milieucategorie., een portchool al een voorziening met een categorie. Aangezien ook een milieucategorie. menging met de woonfunctie niet op voorhand in de weg taat en de beoogde porthal bechouwd wordt al een tedelijke voorziening, zien wij aanleiding om het betemmingplan te wijzigen naar aanleiding van het verzoek van reclamant. Of iedere locatie op het bedrijventerrein gechikt i voor een porthal hangt met name af van het aantal parkeervoorzieningen. In tegentelling tot hetgeen reclamant beweert bechikken niet alle panden over voldoende parkeerplaaten op eigen terrein en zijn er ook niet altijd voldoende parkeerplaaten in de openbare ruimte. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat binnen de betemming Gemengd- op bai van een afwijkingbevoegdheid een indoor katepark planologich i toegetaan onder voorwaarde dat voldaan wordt aan de voor dergelijke voorzieningen geldende parkeernorm.. Zienwijze van N. V. Nederlande Gaunie In het plangebied ligt een drietal 0 bar regionale aardgatranportleidingen van de Gaunie, almede een gaontvangtation dat bij de Gaunie in beheer i. Op het terrein van het gaontvangtation ligt eveneen een ditributietation van Liander. Reclamant verzoekt op de verbeelding (kaart ) de dubbelbetemming 'Leiding-Ga' door te trekken tot aan het gaontvangtation. Daarnaat verzoekt reclamant voor het gaontvangtation naat de betemming 'Bedrijf-Nutvoorziening' de aanduiding 'gaontvangtation' op te nemen en rond het tation een 'veiligheidzone - bedrijven'. Dit om zeker te tellen dat er geen ruimtelijke ontwikkelingen in deze zone plaat kunnen vinden. Reactie Het doortrekken van de dubbelbetemming 'Leiding-Ga' i wat on betreft planologich relevant. Opname van een veiligheidzone en de aanduiding gaontvangtation heeft daarentegen geen toegevoegde waarde aangezien binnen de veiligheidaftanden rondom het GOS geen nieuwe kwetbare of beperkt kwetbare betemmingen mogelijk worden gemaakt. Op de omliggende gronden rut de betemming Groen, Water of Verkeer en de woonpercelen betreffen reed betaande woningen. Concluie Deze zienwijze leidt alleen tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat op de verbeelding de dubbelbetemming 'Leiding-Ga' i doorgetrokken tot aan het gaontvangtation. Een ander verzoek met betrekking tot het gaontvangtation i het vergroten van het uwvlak. Dit in verband met de aan te houden aftand ten opzichte van woningen. Indien nabij gelegen woningen aan de Wormertraat al gevolg van vergunningvrije aanuwen dichter bij het gaontvangtation komen te liggen voldoet de Gaunie niet

16 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' meer aan de aan te houden aftanden. Vergroting van het uwvlak zou in dat geval verplaating van het tation mogelijk maken. Reactie Gelet op de aan te houden aftand van meter ten opzichte van woningen onderchrijven wij de mening van reclamant dat door uitbreiding van de woningen nabij het gaontvangtation niet meer aan deze aftand voldaan kan worden. Om die reden i het uwvlak vergroot zodat de N.V. Nederlande Gaunie ruimte heeft om de onderlinge aftand tuen woningen en gaontvangtation te vergroten. Door vergroting van het uwvlak blijft de aftand ten opzichte van andere in de omgeving liggende woningen ruimchoot meter. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat het uwvlak van de betemming 'Bedrijf-Nutvoorziening' ter plaate van het gaontvangtation i verruimd. Binnen de betemming 'Leiding-Ga' liggen twee afluiterchema'. De belemmeringentrook dient meter rondom die chema' te liggen. Reclamant verzoekt de dubbelbetemming 'Leiding-Ga' ter plaate van die chema' te verbreden. Reactie Ter waarrging van een veilig gatranport en ter beperking van gevaar voor peronen en goederen ter plaate van de afluiterchema' zien wij aanleiding om het betemmingplan op dit punt aan te paen. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat op de verbeelding de dubbelbetemming 'Leiding-Ga' meter rondom de afluiterchema' i gelegd. In artikel... 'Bedrijf-Nutvoorziening' geldt voor erf- en terreinafcheidingen een maximale hoogte va meter. Het huidige hekwerk rondom het terrein van het gaontvangtation bedraagt circa, meter. Reclamant verzoekt het betemmingplan hierop aan te paen. Reactie Gezien de aard van de te bechermen voorziening temmen wij hiermee in. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan, in die zin dat de maximale hoogte voor erf- en terreinafcheidingen binnen de betemming 'Bedrijf Nutvoorziening' verruimd i naar, meter. 0. Zienwijze van M.H.G. Weeling-Dam en C.F. Bieot van Temfay Reclamant maakt bezwaar tegen het ontwerpbetemmingplan 'Hoofddorp Noord' aangezien er ten aanzien van de onroerende zaak aan de J.C. Beetlaan te Hoofddorp ten onrechte niet i aangegeven dat hier detailhandel wordt uitgeoefend (meubel- en antiekhandel).

17 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' Reactie Bij het uitoefenen van detailhandel op het adre J.C. Beetlaan i prake van een illegale ituatie. Reclamant i hier in het verleden door de gemeente ook op gewezen. Op bai van het detailhandelbeleid i de vetiging van een meubel- en antiekhandel op deze locatie planologich niet gewent. Vetigingen in de branche meubel, woninginrichting en dergelijke zijn op hun plaat op bedrijventerrein Cruquiu of in winkelcentra, een en ander afhankelijk van hun omvang. Concluie Deze zienwijze leidt niet tot aanpaing van het betemmingplan. Zienwijze van Van Bemmelen, namen Noordmeer B.V. Reclamant verzoekt met betrekking tot het adre Noordmeertraat te Hoofddorp het betemmingplan te wijzigen, in die zin dat op het perceel een tweede bedrijfwoning wordt toegetaan. Volgen reclamant i er op dit moment een bedrijfwoning aanwezig en opgenomen. Het toevoegen van een extra bedrijfwoning i noodzakelijk aangezien er op vengenoemd adre twee bedrijven gevetigd zijn en volgen het huidige betemmingplan zouden er dan ook twee bedrijfwoningen gevetigd mogen worden. Reactie Het nu nog vigerende betemmingplan voor bedrijventerrein Hoofddorp Noord maakt binnen de betemming 'Bedrijven ' op bai van een vrijtellingbevoegdheid ten hoogte twee bedrijfwoningen mogelijk. Bedrijfwoningen zijn daarmee niet bij recht toegetaan. Omdat gevetigde bedrijven in hun bedrijfvoering kunnen worden beperkt door de vetiging van nieuwe bedrijfwoningen i deze lijn voortgezet in het ontwerpbetemmingplan 'Hoofddorp Noord'. De mogelijkheid voor een (tweede) bedrijfwoning wordt geden op bai van een afwijkingbevoegdheid binnen de betemming Gemengd-. Op bai van een omgevingvergunning kan hierdoor binnenplan van het betemmingplan worden afgeweken indien onder meer i aangetoond dat de bedrijfwoning noodzakelijk i voor een doelmatige bedrijfvoering. Het enkele gegeven dat er op het adre Noordermeertraat een tweede bedrijf gevetigd i, wil nog niet zeggen dat daarmee ook een tweede bedrijfwoning mogelijk gemaakt moet worden. De motivering voor het opnemen van een tweede bedrijfwoning i daarmee niet toereikend. Concluie Deze zienwijze leidt niet tot aanpaing van het betemmingplan.. Zienwijze van Van Luling Vatgoed B.V. Deze zienwijze i buiten de daarvoor getelde termijn voor het indienen van zienwijzen door de gemeenteraad ontvangen. Deze zienwijze i daardoor niet ontvankelijk.. Zienwijze van Woodward Nederland BV Reclamant telt in het verleden reed een viie opgeteld te hebben voor het gehele terrein van Woodward, waarbij een veranderende huivetingbehoefte uitgangpunt wa. Op bai van verchillende modellen i richting gegeven aan een mogelijke invulling van het perceel. Deze modellen vinden de bai in de gemeentelijke lange

18 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' termijn viie om te komen tot wijziging van gebruik van het bedrijventerrein 'Hoofddorp Noord'. Ook landelijk beleid i gericht op tranformatie van bedrijventerreinen, waarbij oploingen gevonden worden voor terreinen die dreigen te verpauperen en waar veel leegtand i. Concreet verzoekt reclamant om naat de in een eerder tadium voorgetelde modellen in het betemmingplan de optie open te houden voor woninguw of woninguw in combinatie met een eigen kantoor van Woodward. Verzoek i om voor de betreffende locatie een wijzigingbevoegdheid op te nemen. Reactie Reed in 00 heeft het college beloten om in principe medewerking te verlenen aan een herontwikkeling van de bedrijflocatie Woodward (hoofdweg 0 ). Een tranformatie naar de woonfunctie vinden wij op deze locatie onder bepaalde (tedenuwkundige) randvoorwaarden inpabaar. De modellen waar reclamant aan refereert zijn een eerte aanzet voor de beoogde herontwikkeling. Samen met reclamant zijn wij van mening dat herontwikkeling van de locatie Hoofdweg 0 gewent i en een poitieve bijdrage kan leveren aan de 'verkleuring' van bedrijventerrein Hoofddorp Noord. Om deze reden zien wij aanleiding om voor de locatie Woodwardeen wijzigingbevoegdheid op te nemen. Concluie Deze zienwijze leidt tot aanpaing van het betemmingplan. Wat mag het koten? Op grond van het onderdeel 'Grondexploitatie' van de 'Wet ruimtelijke ordening' dient bij een betemmingplan waarbij prake i van een uwplan al bedoeld in deze wet, een exploitatieplan te worden vatgeteld. Het plangebied betaat voornamelijk uit betaande beuwing. Ontwikkelingen die aan te merken zijn al een uwplan maakt dit betemmingplan niet mogelijk. Uitzondering hierop i het uwplan ter plaate van de panden Hoofdweg en A (tranformatie van kantoorpanden naar een woongeuw). Hiervoor geldt echter dat deze ontwikkeling aan te merken i al een zogenoemd 'kruimelgeval'. Voor deze gevallen i het optellen van een overeenkomt of exploitatieplan niet aan de orde. Voor zover ontwikkelingen mogelijk zijn gemaakt op bai van een wijzigingbevoegdheid geldt dat het kotenverhaal aan de orde komt bij een wijzigingplan. Gezien het ventaande i het vattellen van een exploitatieplan voor het betemmingplan Hoofddorp Noord niet aan de orde. Wie i daarvoor verantwoordelijk? Op grond van de Wet ruimtelijke ordening telt de gemeenteraad het betemmingplan vat. De wethouder Ruimtelijke Ordening i verantwoordelijk voor het optellen van het betemmingplan. Door on college te machtigen het verder noodzakelijke te verrichten, zijn wij bevoegd op te treden in een eventuele beroepprocedure bij de Raad van State. Wanneer en hoe zal de raad over de voortgang worden geïnformeerd? Met de vattelling van het betemmingplan i het plan afgerond. Wel taat nog de mogelijkheid open van beroep bij de Raad van State. Uw raad zal in kenni worden geteld van de uitpraak van de Raad van State in een eventuele beroepprocedure. Overige relevante informatie Na vattelling van het betemmingplan door de Raad wordt het vatgetelde plan ter inzage gelegd. Na die terinzagelegging i het plan van kracht, tenzij beroep wordt ingeteld.

19 Onderwerp Volgvel Vattelling betemmingplan ' Hoofddorp Noord' Al tegen het plan wel beroep wordt ingeteld maar niet binnen de beroeptermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State i gedaan, dan treedt het plan wel in werking direct na de beroeptermijn.. Ondertekening Burgemeeter en wethouder van de gemeente Haarlemmermeer, de ecretari, de burgemeeter, Bijlage(n) plantukken

20 Betemmingplan HOOFDDORP NOORD toelichting April 0 Cluter Ruimtelijke Ontwikkeling

21

22

23 ter Ruimtelijke Ontwikkeling 0 Inhoudopgave HOOFDSTUK : INLEIDING..... AANLEIDING..... LIGGING EN BEGRENZING PLANGEBIED..... DOEL EN PLANVORM..... GELDENDE BESTEMMINGSPLANNEN EN REGELINGEN..... PLANPROCES..... LEESWIJZER... HOOFDSTUK : BESCHRIJVING HUIDIGE SITUATIE..... RUIMTELIJKE STRUCTUUR..... FUNCTIONELE OPZET... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. HOOFDSTUK : BELEID EN REGELGEVING..... RIJK EN EUROPA..... PROVINCIAAL EN REGIONAAL BELEID..... GEMEENTELIJK BELEID... HOOFDSTUK : NIEUWE SITUATIE..... VISIE OP HET PLANGEBIED..... BEDRIJVENTERREIN HOOFDDORP NOORD..... CENTRUMSTRIP KRUISWEG-WEST..... TRANSFORMATIE SOLITAIR GELEGEN KANTOOR- EN BEDRIJFSPANDEN..... CONSOLIDATIE WOONWIJKEN, GROEN EN WATER... HOOFDSTUK : ONDERZOEK EN BEPERKINGEN..... WATER..... BODEM..... FLORA EN FAUNA..... CULTUURHISTORIE EN ARCHEOLOGIE..... GELUID..... LUCHT..... EXTERNE VEILIGHEID..... GEUR..... LICHT MILIEUZONERINGEN..... LUCHTVAARTVERKEER KABELS, LEIDINGEN EN TELECOMMUNICATIE INSTALLATIES..... EXPLOSIEVEN..... MILIEUEFFECTRAPPORTAGE...

24 HOOFDSTUK : UITVOERBAARHEID..... FINANCIËLE UITVOERBAARHEID..... MAATSCHAPPELIJKE UITVOERBAARHEID... HOOFDSTUK : JURIDISCHE ASPECTEN..... OPZET REGELS EN VERBEELDING..... INLEIDENDE REGELS..... BESTEMMINGSREGELS..... ALGEMENE REGELS..... OVERGANGS- EN SLOTREGELS..... HANDHAAFBAARHEID...

25

26 HOOFDSTUK : INLEIDING.. Aanleiding De gemeente Haarlemmermeer i bezig een inhaallag te maken met de herziening van verouderde betemmingplannen. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening moeten betemmingplannen die ouder zijn dan tien jaar geactualieerd én gedigitalieerd worden. De gemeente Haarlemmermeer treeft bij deze inhaallag naar het terugdringen van het aantal betemmingplannen en naar het toepaen van een tandaard planmethodiek. Op deze manier kunnen aanvragen voor omgevingvergunningen eenvoudiger getoett worden en komt er voor burger meer eenduidigheid in de regelgeving. Het actualieren van betemmingplannen betekent ook dat nieuw beleid en nieuwe regel vertaald kunnen worden, zoal bijvoorbeeld de provinciale tructuurviie en verordening... Ligging en begrenzing plangebied Het plangebied van betemmingplan Hoofddorp Noord bevindt zich aan de noordzijde van de kern Hoofddorp en wordt begrend door de provinciale N0 (Weg om de Noord), de Hoofdvaart, Kruiweg en de Geniedijk. Het plangebied heeft een omvang van ruim hectare. Globale begrenzing plangebied betemmingplan Hoofddorp Noord.. Doel en planvorm De doeltelling van het betemmingplan Hoofddorp Noord i het bieden van een actueel juridich-planologich kader voor het plangebied zoal bechreven in paragraaf.. Aangezien actualiatie van verouderde betemmingplannen primair de aanleiding i voor het optellen van dit betemmingplan Hoofddorp Noord, i wat planvorm betreft het Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

27 conoliderend betemmen van betaand gebruik en gronden het uitgangpunt. Daarbij wordt overigen niet uitgeloten dat bijvoorbeeld bij woningen enige ruimte kan worden geden voor aanpaingen aan de woning, voor zover dat tedenuwkundig aanvaardvaar i. Daar waar in het plangebied prake i van voorzienbare ruimtelijke ontwikkelingen binnen de planperiode van het betemmingplan i uitgangpunt deze ontwikkelingen mogelijk te maken. Bij concrete ontwikkelingen kan dat bijvoorbeeld door het betemmen van die gewente toekomtige ituatie. Bij nog nader uit te werken ruimtelijke ontwikkelingen kan dat bijvoorbeeld door het opnemen van een wijzigingbevoegdheid... Geldende betemmingplannen en regelingen Het betemmingplan Hoofddorp Noord vervangt geheel of gedeeltelijk de in ondertaande tabel vermelde betemmingplannen en draagt daarmee in belangrijke mate bij aan het terugdringen van het aantal betemmingplannen dat geldt voor het grondgebied van de gemeente Haarlemmeermeer. Plannaam Vatgeteld Goedgekeurd Hoofddorp-Noord Hoofddorp-Noord (up) Hoofddorp-Noord e wijziging (up) Hoofddorp-Noord II (up) Hoofddorp-Arnolduhoeve Hoofddorp-Centrum Hoofddorp Centrum Hoofddorp-Oot II Hoofddorp-Weg om de Noord Landelijk Gebied Schiphol-Wet en omgeving Vrijchot-Noord Uitbreidingplan in Hoofdzaak Uitbreidingplan in Hoofdzaak e wijziging Een lappendeken aan betemmingplannen zorgt voor een vernippering van ruimtelijke regelingen en daardoor een gebrek aan ruimtelijke amenhang voor een groot deel van Hoofddorp. Eén betemmingplan voor Hoofddorp Noord zorgt weer voor één amenhangende viie voor het gehele plangebied... Planproce Een betemmingplan doorloopt de procedure zoal bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening. Het voorontwerp betemmingplan wordt ex art... Beluit ruimtelijke ordening (Bro) voor advie voorgelegd aan rijkintantie, de provincie Noord-Holland en het waterchap. Binnengekomen reactie uit het wettelijk vooroverleg worden verwerkt in het ontwerp betemmingplan. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

28 Tijden de terviielegging van het ontwerpbetemmingplan kan een ieder chriftelijk of mondeling een zienwijze kenbaar maken. De ingediende zienwijzen worden verwerkt in het vat te tellen betemmingplan. Het vatgetelde betemmingplan wordt ter inzage gelegd. Gedurende deze terinzagelegging kan beroep worden ingeteld bij de Raad van State. Dit kan uitluitend door belanghebbenden die ook een zienwijze tegen het ontwerpbetemmingplan hebben ingediend, of door een ieder voor zover het onderdelen betreft die door de gemeenteraad gewijzigd zijn vatgeteld... Leewijzer Het tweede hoofdtuk van deze toelichting geeft een beeld van de betaande ituatie in het plangebied. Er wordt een bechrijving gegeven van de ruimtelijke en functionele tructuur van het gebied. In het derde hoofdtuk wordt ingegaan op het relevante beleid en de regelgeving en de invloed hiervan op het betemmingplan. Het vierde hoofdtuk gaat in op de nieuwe ituatie met de te verwachten ontwikkelingen en de gewente ruimtelijk-functionele tructuur. Het vijfde hoofdtuk gaat in op de onderzoekgegeven en beperkingen. In het hoofdtuk ze komt de uitvoerbaarheid aan d en in het laatte hoofdtuk wordt ingegaan op de juridiche apecten van dit betemmingplan. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

29 HOOFDSTUK : BESCHRIJVING HUIDIGE SITUATIE.. Ruimtelijk-functionele tructuur... Algemeen Hoofddorp Noord i een gemengd tedelijk gebied dat met name gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van een bedrijventerrein aan de noordzijde, een woongebied in het middengedeelte en aan de wetzijde van het plangebied en lintbeuwing met een gemengd karakter aan de Kruiweg en Hoofdweg Wetzijde. Kenmerkende tructuren in het plangebied zijn de Hoofdvaart, de Kruiweg en de Nieuwerkerkertocht. Deze ruimtelijke tructuren behoren tot de oorpronkelijke polderelementen die gevormd zijn bij de eerte aanleg van de polder in. De Burgemeeter Pabtlaan, de J.C. Beetlaan en de Wijkermeertraat / Bijlmermeertraat liggen op voormalige kavelloten. Daarmee i in de verkaveling van Hoofddorp Noord ook de maat van de oorpronkelijke verkaveling van de polder te herkennen. Een klein deel van het plangebied, ter hoogte van hotel De Beur, maakt onderdeel uit van het bechermd dorpgezicht van Hoofddorp. Andere cultuurhitorich waardevolle tructuren of objecten zijn de Geniedijk / Stelling van Amterdam, het oude poortracé met tationgeuw en een gemeentelijk monument (kerk) aan de Kruiweg.... Bedrijventerrein Hoofddorp Noord Het bedrijventerrein Hoofddorp Noord wordt begrend door de weg om de Noord (N0), de Hoofdweg wetzijde en de J.C. Beetlaan. Aan de zijde van die J.C. Beetlaan grent het bedrijventerrein direct aan een woonwijk. Van de in totaal circa 0 hectare uitgeefbare grond i in de loop der tijd circa 0 hectare uitgegeven. Hoofddorp Noord i een bedrijventerrein in het middenegment met voornamelijk lokale en regionaal opererende bedrijven. Op het bedrijventerrein zijn circa 0 bedrijven gevetigd en zijn.00 peronen werkzaam. Voorbeelden van gevetigde bedrijven zijn ditributiebedrijven, reparatie- en onderhoudbedrijven, groothandel en dientverlenende bedrijven. Verpreid over het bedrijventerrein bevinden zich enkele bedrijfwoningen. Ten behoeve van de tottandkoming van dit betemmingplan Hoofddorp Noord i een inventariatie gemaakt van op het bedrijventerrein voorkomende functie. Hoewel de bedrijvenfunctie in het gebied nog overheert kan niet ontkend worden dat het bedrijventerrein Hoofddorp Noord in de huidige ituatie al enigzin multifunctioneel i. Naat bedrijven kent het gebied ook portvoorzieningen, horeca en verchillende vormen van detailhandel (uwmarkten, een upermarkt en een kringloopwinkel). Kenmerkend voor de ruimtelijke tructuur van het bedrijventerrein i de orthogonale tructuur van de uwblokken, paend in de oorpronkelijke lotentructuur die kenmerkend i voor het polderlandchap van de Haarlemmermeer. De beuwing op het bedrijventerrein heeft wielende hoogte, variërend van twee tot vijf lagen. Ook de omvang van bedrijfpanden verchilt onderling. Som komen grootchalige panden voor gechikt voor tranport- en ditributiebedrijven, dan weer i er prake van kleinchalige panden waar een intallatiebureau in gevetigd i. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

30 Opvallend voor de ruimtelijke kwaliteit op het bedrijventerrein i dat er zowel wegen zijn die begeleid worden door openbaar groen, al wegen die door de aanwezigheid van parkeerplaaten aan de rand van die wegen een rommelig beeld laten zien. In de loop der tijd i op bepaalde plekken wel zichtbaar geïnveteerd in het verbeteren van de inrichting van de openbare ruimte. Behalve de openbare ruimte kennen ook afzonderlijke panden een matige uittraling. Al met al kan bedrijventerrein Hoofddorp Noord getypeerd worden al een verouderd bedrijventerrein dat te maken heeft met (tructurele) leegtand. Oorzaken hiervan zijn de reed genoemde matige kwaliteit van ommige bedrijfruimten, de inrichting van de openbare ruimte, en de matige bereikbaarheid.... Woongebieden met bijbehorende voorzieningen Over het algemeen kenmerkt de woningvoorraad in Hoofddorp Noord zich door eengezinwoningen. Van de totale woningvoorraad in Hoofddorp Noord van ruim.00 woningen zijn er ruim.000 eengezinwoningen. In totaal zijn er ruim.000 inwoner en betaat de bevolking voor ruim % uit meerperoonhuihouden. Van die woningvoorraad van ruim.00 woningen zijn de meete geuwd in de perioden 0- en 0- maar ook vooroorloge woninguw komt in het plangebied voor almede woningen die in deze eeuw geuwd zijn. De woningvoorraad betaat daarmee deel uit moderne, eigentijde woningen maar deel ook uit verouderde woningen die bijvoorbeeld qua omvang en uwkundige taat niet meer voldoen aan de eien van deze tijd. In de Oranjebuurt zijn in de loop der tijd verouderde woningen reed geloopt en vervangen door nieuwuw. Niet uit te luiten i dat op termijn meer woningen in deze buurt vervangen zullen worden. Opvallend voor de woongebieden in Hoofddorp Noord i dat een duidelijk voorzieningencentrum in de vorm van een wijk- of buurtcentrum ontbreekt. Wel komen verpreid over het plangebied divere maatchappelijke voorzieningen voor zoal een baichool, een kinderdagverblijf, een huiartenpraktijk en geuwen ten behoeve van het verenigingleven. De voorzieningen aan de Kruiweg hebben veelal een tedelijk karakter en hebben Hoofddorp Noord niet primair al voedinggebied. In het plangebied zijn in het openbare groen divere peelvoorzieningen aangelegd. Centraal in het plangebied bevindt zich de openbare ruimte rond de J.C. Beetlaan en de Broekermeertraat. Naat een jongerenontmoetingcentrum en een Portugee cultureel Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

31 centrum bevinden zich hier ook recreatieve voorzieningen in de vorm van volktuinen. Deze openbare ruimte heeft daarmee een belangrijke ontmoetingfunctie in de wijk.... Lintbeuwing Kruiweg en Hoofdweg Wetzijde De Kruiweg i altijd onderdeel geweet van het centrum van Hoofddorp. In de loop der tijd i het (winkel)centrum van Hoofddorp verplaatt naar het zuidooten. Het wetelijk deel van de Kruiweg werd daarmee teed meer een van het centrum geïoleerd gebied. In de huidige ituatie i de Kruiweg herkenbaar al aanloop- of entreegebied van het centrum van Hoofddorp en i er een diveriteit aan functie die veelal tedelijk van aard zijn. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om horecagelegenheden, waaronder een hotel, en uitgaangelegenheden zoal een partycentrum. Naat horecavoorzieningen bevinden zich in de centrumtrip zakelijke dientverlening, detailhandel, een kerkcomplex met begraafplaat en de woonfunctie. Deze laatte zowel in getapelde vorm al grondgenden. Lang de Hoofdweg Wetzijde i prake van een wielend beeld van kantoorpanden, woningen al lintbeuwing en een enkele bedrijfkavel. Net zoal bij de Kruiweg i hier prake van een gemengd tedelijk gebied. Geleidelijk beginnen de kantoorpanden hun functie te verliezen en vindt tranformatie plaat naar bijvoorbeeld de woonfunctie of maatchappelijke functie.... Openbare ruimte Groen- en watertructuur Door de aanwezigheid van het bedrijventerrein Hoofddorp Noord heeft het gebied met name aan de noordzijde een verteend karakter. Meer naar het zuiden en weten i het gebied groener van karakter en i er zelf prake van tructurerend groen. Het plangebied wordt begrend door enkele kenmerkende groentructuren, te weten de Geniedijk, de Kruiweg, de Hoofdvaart en de Weg om de Noord. In het plangebied zelf zijn verder de groentructuren van het voormalige poortracé lang de Burgemeeter Pabtlaan en de Nieuwerkerkertocht kenmerkend. Geniedijk bij Hoofddorp Noord Het plangebied grent aan de noord- en wetzijde aan enkele uitloopgebieden, te weten het Groene Carré en het gebied Buitenchot. Deze gebieden zijn alleen te bereiken via de Hoofdweg-wetzijde en de Geniedijk. Het gebied Buitenchot wordt momenteel Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

32 ingericht al land-art gebied waar het grondgeluid van vliegtuigen van de polderbaan gedempt wordt. Al tructurerend water kunnen de Hoofdvaart, het Voorkanaal bij de Geniedijk en de Nieuwerkerkertocht genoemd worden. Daarnaat bevindt zich evenwijdig aan de Weg om de Noord (N0) de N0-Noordtocht al doorgaande watertructuur. In het plangebied i zowel in het bedrijventerrein Hoofddorp Noord al in de woonwijken verder zeer weinig open water aanwezig. Kenmerkende groen- en watertructuren in en rond plangebied Hoofddorp Noord Wegentructuur De wegen in het plangebied hebben verchillende functie en al gevolg daarvan verchillende inrichtingen. De provinciale N0 (Weg om de Noord) i getypeerd al een troomweg, de Kruiweg, Burgemeeter Pabtlaan en Hoofdweg Wetzijde (tot aan de Burgemeeter Pabtlaan) al gebiedontluitingwegen en alle overige wegen in het plangebied al erftoegangwegen. Uitnede kaart Deltaplan Bereikbaarheid, Wegcategoriering Het bedrijventerrein Hoofddorp Noord i voor vrachtverkeer vanaf de Kruiweg, in het Deltaplan Bereikbaarheid aangegeven al een belangrijke route voor vrachtverkeer, bereikbaar via de Hoofdweg Wetzijde en vervolgen de Wijkermeertraat. De J.C. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

33 Beetlaan en de Broekermeertraat zijn niet voor vrachtverkeer bedoeld. Aangezien het hier (groten)deel gaat om woontraten i het geleiden van het vrachtverkeer via deze traten ook niet wenelijk. Hoewel het bedrijventerrein wel direct aan de Kruiweg ligt, i de aantakking op deze weg met regionale betekeni beperkt. Doorgaande fietroute in het plangebied vallen grotendeel amen met de doorgaande wegen in het gebied. Al route voor langzaam verkeer kunnen genoemd worden de Burgemeeter Pabtlaan, Kruiweg en Hoofdweg Wet- en Ootzijde. Een fietroute wordt gemit in de zone van de Nieuwerkerkertocht, al verbinding tuen het fietpad van de Geniedijk en het fietpad van het Groene Carré. Door het realieren van een dergelijke verbinding kunnen recreatiegebieden in de directe omgeving van Hoofddorp Noord beter bereikbaar worden. Wat (hoogwaardig) openbaar vervoer betreft zijn er geen doorgaande route die het plangebied aandoen. Wegen aan de randen van het plangebied, zijnde de Kruiweg en de Hoofdweg, zijn wel route voor tedelijk openbaar vervoer. Het bedrijventerrein Hoofddorp Noord i door openbaar vervoer daarmee matig ontloten. Ook op dit punt i de bereikbaarheid van het gebied beperkt. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

34 HOOFDSTUK : BELEID EN REGELGEVING.. Rijk en Europa... Structuurviie Infratructuur en Ruimte (SVIR) In de Structuurviie Infratructuur en Ruimte kiet de rijkoverheid voor de inzet van rijkbeleid op nationale belangen. Dit met het doel om Nederland concurrerend, bereikbaar, leefbaar en veilig te maken. Ten behoeve van het vergroten van de internationale concurrentiekracht treeft de rijkoverheid naar het creëren van een aantrekkelijk vetigingklimaat voor internationale bedrijven en een economiche ontwikkeling die de concurrentiekracht verterkt, waarbij terke tedelijke regio nodig zijn, optimale bereikbaarheid en goede (logitieke) verbindingen met Europa en de wereld. Voor een aantrekkelijk vetigingklimaat in de tedelijke regio met een concentratie van topectoren i het nodig om te bechikken over een voldoende voorraad (kwalitatief en kwantitatief) woningen, bedrijventerreinen, kantoren en andere voorzieningen. Vanwege de complexiteit van de vertedelijkingopgave in de tedelijke regio rond de mainport maakt het Rijk met decentrale overheden afpraken over de programmering van de vertedelijking. Al nationaal belang benoemt de rijkoverheid in dit kader het verterken van de ruimtelijk-economiche tructuur door het integraal benutten en uituwen van de kracht van de tedelijke regio met een concentratie van topectoren, internationale verbindingen en mainport. Daarnaat zijn het rgen van ruimte voor betaande en nieuwe energievoorziening, ruimte voor buileidingen voor tranport van (gevaarlijke) toffen en het creëren van een efficiënt gebruik van de ondergrond belangrijke randvoorwaarden. Ten aanzien van het verbeteren en ruimtelijk zekertellen van de bereikbaarheid wil het Rijk amen met de decentrale overheden werken aan een robuut en amenhangend mobiliteityteem. Al nationale belang benoemt het Rijk het creëren van een robuut hoofdnet van wegen, poorwegen en vaarwegen rondom en tuen de belangrijkte tedelijke regio incluief de achterlandverbindingen. Daarnaat zijn al nationaal belang benoemd een betere benutting van de capaciteit van het betaande mobiliteityteem en het in tand houden van het hoofdnet van wegen, poorwegen en vaarwegen om het functioneren van het mobiliteityteem te waarrgen. Zoal aangegeven wil de rijkoverheid de kwaliteit van de leefomgeving in Nederland waarrgen. Een gezonde en veilige leefomgeving voor burger en ondernemer vraagt om een goede milieukwaliteit, waterveiligheid en zoetwatervoorziening, becherming van cultureel erfgoed en unieke natuurlijke waarden en locatie voor landverdediging. Concreet zijn benoemd al nationaal belang het verbeteren van de milieukwaliteit (lucht, dem, water) en becherming tegen geluidoverlat en externe veiligheidriico, en het bieden van ruimte voor waterveiligheid, een duurzame zoetwatervoorziening en kader voor klimaatbetendige tedelijke (her)ontwikkeling. Daarnaat ziet het Rijk het Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

35 al nationaal belang om ruimte te bieden voor behoud en verterking van (inter)nationale unieke cultuurhitoriche en natuurlijke kwaliteiten. Ook het bieden van ruimte voor een nationaal netwerk van natuur voor het overleven en ontwikkelen van flora- en faunaoorten en het bieden van ruimte voor militaire terreinen en activiteiten zijn al nationale belangen aangemerkt. Om tot lot zorg te dragen voor een zorgvuldige afweging en tranparante beluitvorming bij alle ruimtelijke en infratructurele beluiten wil het Rijk dat er gewerkt wordt met een ladder voor duurzame tedelijke ontwikkeling. Betrokken overheden moeten beoordelen of een nieuwe ontwikkeling voorziet in een regionale behoefte, en zo ja, of deze ontwikkeling op de eerte plaat binnen betaand tedelijk gebied kan worden gerealieerd door hertructurering of tranformatie. Biedt dit tedelijk gebied onvoldoende mogelijkheden dan zal beoordeeld moeten worden of de nieuwe ontwikkellocatie multimodaal ontloten kan worden. Uitnede kaart Structuurviie Infratructuur en Ruimte (0)... Beluit algemene regel ruimtelijke ordening (Barro) Ten aanzien van de pecifiek benoemde nationale belangen in de Structuurviie Infratructuur en Ruimte heeft de rijkoverheid in het Beluit algemene regel ruimtelijke ordening vatgelegd op welke manier in betemmingplannen rekening moet worden gehouden met die nationale belangen. Relevant voor het betemmingplan Hoofddorp Noord zijn de regel ten aanzien van de Erfgoederen van uitzonderlijke univerele waarde. In het Barro zijn namelijk regel geteld voor het werelderfgoed De Stelling van Amterdam. Het rijk belang heeft betrekking op het behoud en de verterking van de uitzonderlijke univerele waarde van erfgoederen. Bij de Stelling van Amterdam gaat het daarbij om het behoud en de verterking van:. het unieke, amenhangende en goed bewaard gebleven, laatnegentiende-eeuwe en vroegtwintigte-eeuwe hydrologiche en militair-landchappelijke geheel, betaande uit: Betemmingplan Hoofddorp Noord 0 Pagina

36 - een doorgaand telel van liniedijken in een grote ring om Amterdam; - luizen en voor- en achterkanalen; - de forten, liggend op regelmatige aftand, voornamelijk lang dijken; - inundatiegebieden; - voormalige chootvelden (viueel open) en verden kringen (merendeel onbeuwd gebied); - de landchappelijke inpaing en camouflage van de voormalige militaire objecten;. Relatief grote openheid;. Groene en relatief tille ring rond Amterdam. Deze kernkwaliteiten dienen door het provinciaal betuur uitgewerkt te worden... Provinciaal en regionaal beleid... Structuurviie Noord-Holland 00 In de tructuurviie Noord-Holland 00 chet de provincie het toekomtbeeld voor Noord-Holland en bechrijft ze op welke manier ze met ontwikkelingen omgaat die een grote ruimtelijke impact hebben zoal globaliering, klimaatverandering en trend zoal vergrijzing en krimp. De provincie geeft aan hoe met veranderingen kan worden omgegaan terwijl tegelijkertijd betaande kwaliteiten van het provinciale landchap behouden en zelf verterkt kunnen worden. Op bai hiervan richt de tructuurviie zich op drie hoofdbelangen: klimaatbetendigheid, ruimtelijke kwaliteit en duurzaam ruimtegebruik. Op bai van de viiekaart die bij de tructuurviie behoort blijkt dat binnen het tedelijk gebied van Hoofddorp Noord het bedrijventerrein al zodanig i aangegeven en dat de Stelling van Amterdam het gebied doorkruit. Om die reden i voor het plangebied van betemmingplan Hoofddorp Noord met name de viie van de provincie ten aanzien van duurzaam ruimtegebruik en dan pecifiek de viie op bedrijventerreinen relevant. Daarnaat i de viie op ruimtelijke kwaliteit van belang voor zover deze betrekking heeft op de kernkwaliteiten van het landchap, pecifiek de kernkwaliteiten van de al UNESCO-Werelderfgoed aangewezen Stelling van Amterdam. Uitnede viiekaart Structuurviie Noord-Holland 00, betemmingplangebied rood omlijnd. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

37 Bedrijventerreinen Nieuwe werklocatie zijn in de provincie niet alleen nodig om te voorzien in pecifieke behoeften van bedrijven maar ook om chuifruimte te creëren voor het in gang zetten van hertructurering op andere locatie. Aangezien bij (her-)ontwikkeling van bedrijventerreinen rekening moet worden gehouden met regionale economiche verchillen, i de provincie verantwoordelijk voor de aftemming van de planning, realiatie en hertructurering van bedrijventerreinen. Voor een zorgvuldige planning van bedrijventerreinen gaat de provincie uit van de SER-ladder. Dat betekent dat eert gekeken wordt naar de noodzaak van een nieuwe locatie op bai van de realitiche vraag naar nieuwe terreinen en de mogelijkheden van hertructurering en intenivering van betaande locatie, voordat gekozen wordt om nieuwe bedrijventerreinen aan te leggen. Om ervoor te zorgen dat bedrijven op de juite plek terecht komen, ondercheidt de provincie verchillende oorten bedrijventerreinen: droge terreinen, zeehaventerreinen, kantoorlocatie en pecifieke terreinen voor de mainport Noordzeekanaalgebied en Schiphol. Ten aanzien van de droge bedrijventerreinen, zoal bedrijventerrein Hoofddorp Noord, contateert de provincie onder meer dat 0% van de huidige bedrijventerreinen verouderd i. De opgave om deze terreinen op te knappen met het doorlopen van de SER-ladder i du groot. Bindende regel ten aanzien van hertructureren en verdichting van bedrijventerreinen zijn vatgelegd in de artikelen tot en met van de Provinciale Ruimtelijke Verordening Structuurviie. Stelling van Amterdam Toegankelijk, recreatief groen om de tad i niet alleen van belang voor de leefbaarheid maar ook voor het vetigingklimaat van de provincie. Behoud van het recreatieve groen i daarom van belang, evenal het verder ontwikkelen en uitbreiden ervan. Binnen Nationale Landchappen zoal de Stelling van Amterdam i naat behoud van het landchap de ontwikkeling van extenieve vormen van recreatie uitgangpunt van beleid. In het kader van recreatie om de tad richt de provincie zich onder andere op recreatieve verbindingen tuen verchillende recreatiegebieden. Voor betemmingplannen bindende regel ten aanzien van de Stelling van Amterdam zijn vatgelegd in de artikelen 0 tot en met van de provinciale ruimtelijke verordening.... Provinciale Ruimtelijke Verordening Structuurviie Voor de juridiche doorwerking van het in de tructuurviie vatgelegde beleid naar gemeentelijke betemmingplannen heeft de provincie de bechikking over de zogenaamde provinciale verordening. Deze verordening i het aangewezen intrument al het gaat om algemene regel omtrent de inhoud van gemeentelijke betemmingplannen. Bij de Verordening horen kaarten waarop de provincie aangegeven heeft welk pecifieke regel op welke locatie van toepaing zijn. Relevant voor het betemmingplan Hoofddorp Noord i dat het plangebied valt binnen het door de provincie aangewezen Betaand Beuwd Gebied. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

38 Uitnede kaart PRVS, in rood het betaand beuwd gebied, in groen het landelijk gebied en met aparte aanduiding aangegeven de Stelling van Amterdam Betaand Beuwd Gebied Het door de provincie aangewezen Betaand Beuwd Gebied (BBG) omvat naat betaande beuwing de bij een geldend betemmingplan toegelaten woon- en bedrijfbeuwing en kaen, waaronder daarbij behorende beuwing ten behoeve van openbare voorzieningen, verkeerinfratructuur almede tedelijk water en tedelijk groen van een tad, dorp of kern. De gronden in het betemmingplangebied vallen, met uitzondering van een malle trook nabij een afrit van de N0, geheel binnen het Betaand Beuwd Gebied. Ten aanzien van bedrijflocatie binnen het Betaand Beuwd Gebied chrijft de Verordening voor dat de toelichting bij een betemmingplan dat voorziet in tranformatie van een bedrijfterrein, een verantwoording geeft over de wijze waarop in het verlie aan bedrijfareaal wordt voorzien zowel wat betreft oppervlakte al bechikbaarheid van voldoende terrein voor pecifieke milieubelatende bedrijfoorten. UNESCO-Werelderfgoederen Specifiek ten aanzien van het bechermen van UNESCO-Werelderfgoed heeft de provincie in de Provinciale Ruimtelijke Verordening Structuurviie bepaald dat een betemmingplan uitluitend mag voorzien in nieuwe functie en uitbreiding van de beuwing van betaande functie binnen die bechermde gebieden voor zover deze de kernkwaliteiten en/of Uitzonderlijke Univerele waarden van die gebieden behouden of verterken. Bedrijventerreinen In de verordening i vatgelegd dat een betemmingplan in beginel niet voorziet in de mogelijkheid om detailhandel uit te oefenen op een bedrijventerrein. Vormen van detailhandel die wel zijn toegetaan zijn afhaalpunten ten behoeve van e-commerce en onzelftandige detailhandel die behoort bij of nauw aanluit bij een toegetane Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

39 bedrijfuitoefening. Voorwaarde daarbij i wel dat die onzelftandige detailhandel zowel bedrijfeconomich al ruimtelijk een ondergechikt onderdeel uitmaakt van die bedrijfuitoefening. Daarnaat kan in een betemmingplan voor een bedrijventerrein regel worden opgenomen ten behoeve van de vetiging van volumineuze, brand of exploiegevaarlijke detailhandel die in binnenteden en wijkwinkelcentra uit een oogpunt van hinder, veiligheid of verkeeraantrekkende werking niet inpabaar zijn. Specifiek ten aanzien van hertructurering van bedrijfterreinen gaat de toelichting van een betemmingplan dat voorziet in die tranformatie in op de wijze waarop in het verlie aan bedrijfterrein wordt voorzien zowel wat betreft oppervlakte al bechikbaarheid van voldoende terrein voor pecifieke milieubelatende bedrijfoorten. Betemmingplannen voor (hertructurering) van bedrijventerreinen dienen daarnaat te bechrijven op welke wijze invulling wordt gegeven aan energiebeparing en inzet van duurzame energiebeparing en inzet van duurzame energie, waaronder mede wordt vertaan het gebruik van retwarmte, Warmte Koude Oplag en aardwarmte, zonneenergie, biomaa.... Bedrijventerreinen, Provinciaal Hertructureringprogramma De provincie Noord-Holland voert regie op een kwalitatief en kwantitatief goede regionale aftemming van de planning en realiatie van nieuwe bedrijventerreinen en hertructurering van betaande bedrijventerreinen, gebaeerd op de SER-ladder. Tranformatie van bedrijventerreinen moet paen binnen de planningopgave. Ten aanzien van de Metropoolregio Amterdam, waar Haarlemmermeer onderdeel van uit maakt, i de zogenaamde uitvoeringtrategie Plabeka vatgeteld. Deze uitvoeringtrategie bevat onder meer afpraken over de aanpak van verouderde bedrijventerreinen. Die aanpak richt zich concreet op de hertructurering van circa 00 hectare betaande bedrijventerreinen... Gemeentelijk beleid... Structuurviie Haarlemmermeer 00 Door middel van deze viie wil de gemeente "de amenhang laten zien van plannen en gewente toekomtige ontwikkelingen". Het i een belangrijk ruimtelijk intrument waarin de inrichting van de ruimte bechreven wordt en dat de bai vormt voor alle betemmingplannen. Er taat bijvoorbeeld in hoofdlijnen in waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd mag worden. De ambitie voor Haarlemmermeer in 00 zijn al volgt benoemd: - terk gevarieerd en de atypiche tedelijkheid benuttend; - duurzaam en klimaatbetendig; - fyiek en ociaal vernden met elkaar en met de omgeving; - blijvend gepoitioneerd al attractieve ontmoetingplaat. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

40 De tructuurviie bechrijft de grondlagen en ontwerpprincipe die al uitgangpunt worden gehanteerd bij de verdere ontwikkeling van Haarlemmermeer. Deze zijn amengevat in ze kernpunten: een duurzaam en klimaatbetendig wateryteem, energie al peerpunt, netwerk (keten)mobiliteit: de knopen benut, ynergie met Schiphol, ontmoeten en verbinden: ruimte voor attractie en cultuurhitorie en diveriteit al drager. Structuurviie Haarlemmermeer 00 Ten aanzien van het plangebied Hoofddorp Noord voorziet de tructuurviie op lange termijn dat het gebied onderdeel wordt van het multifunctionele tedelijke gebied van Hoofddorp. Tranformatie van het monofunctionele bedrijventerrein Hoofddorp Noord i daarbij voorzien.... Kantoren- en Bedrijventrategie Haarlemmermeer (0) Binnen de Metropoolregio Amterdam maken gemeenten afpraken over de programmering van werklocatie. Doel hiervan i te komen tot een goede balan tuen de vraag of vetigingwenen van bedrijven en het aand van voldoende, gedifferentieerde en toekomtbetendige werklocatie. Gebleken i dat juit die toekomtbetendigheid van werklocatie in de Metropoolregio onder druk taat. Om die reden zijn in de metropoolregio bijvoorbeeld afpraken gemaakt voor het hertructureren van.00 ha verouderde bedrijventerreinen (0% van het totale volume aan bedrijventerreinen). De Kantoren- en Bedrijventrategie i het gemeentelijke beleidkader voor de ontwikkeling van bedrijventerreinen in Haarlemmermeer. Doeltellingen van dit beleid zijn onder meer het komen tot een duurzame en markttechnich gezonde bedrijventerreinen, het formuleren van een kader voor de ontwikkeling van werklocatie en het bieden van een kader voor de aanpak van hertructurering van bedrijventerreinen. Bij de hertructurering van verouderde bedrijventerreinen in Haarlemmermeer i in de Kantoren- en Bedrijventrategie ondercheid gemaakt in krimpgebieden, balangebieden, beperkte groeigebieden en groeigebieden. Krimpgebieden zijn die bedrijventerreinen waar de betaande werkfunctie in de toekomt (deel) zal verdwijnen. Er i geen ruimte voor het toevoegen van bedrijfruimte aan de betaande voorraad. Het accent in deze gebieden ligt primair op onttrekking van verouderde of leegtaande Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

41 panden door tranformatie en loop en ecundair op herontwikkeling van de betaande voorraad. Het betreft bedrijventerreinen die in de loop der tijd zijn omringd door woonwijken en waarvan de bereikbaarheid i afgenomen. Het toekomtperpectief al traditioneel bedrijventerrein i beperkt. Daarom komt het gebied in aanmerking voor andere gebruikmogelijkheden. In Haarlemmermeer zijn twee bedrijventerreinen aangewezen al krimpgebieden: De Pionier en Hoofddorp Noord.... Deeltructuurviie Hoofddorp 00 (in procedure) Naat de Kantoren en bedrijventrategie i de Deeltructuurviie Hoofddorp 00 een belangrijk beleidkader voor het betemmingplan Hoofddorp Noord. Hoewel nog niet vatgeteld ligt het voor de hand in het betemmingplan Hoofddorp Noord wel te anticiperen op wat beoogd wordt in deze tructuurviie. Het uitgangpunt voor de ruimtelijke ontwikkeling van Hoofddorp i dat het een levendige, duurzame en goed bereikbare tad wordt. Ruimte i er nog voor extra woningen, onder andere nabij het centrum. Die ruimte voor woninguw wordt gecreëerd door tranformatie van kantoor- en bedrijventerreinen. Om de ruimtelijke ontwikkeling van Hoofddorp hand in hand te laten gaan met de (auto)bereikbaarheid van deze tadkern, zijn in het inmiddel vatgetelde Deltaplan Bereikbaarheid concrete voortellen gedaan voor inveteringen in die bereikbaarheid. De planhorizon van de deeltructuurviie Hoofddorp 00 reikt verder dan de planhorizon van het betemmingplan Hoofddorp Noord. Het ruimtelijk-functionele beeld voor Hoofddorp Noord op lange termijn i vertaald in ondertaande kaart: het bedrijventerrein Hoofddorp Noord tranformeert naar een gemengd woongebied met lichte bedrijvigheid, met aan de rand van het gebied een hoge dichtheid. De huidige N0 i in deze viie afgewaardeerd en een nieuwe regionale verbindingweg i ten noorden geprojecteerd. Kaart : uitnede ontwikkelingkaart Hoofddorp 00 Kaart : uitnede ontwikkelingkaart Hoofddorp 00 De planhorizon van de deeltructuurviie reikt verder dan de planhorizon van het betemmingplan Hoofddorp Noord. Van niet alle voorgetelde maatregelen of ontwikkelingen ligt het daarom voor de hand een ruimtelijke vertaling te maken in het betemmingplan. Voor de beoogde ontwikkelingen op lange termijn (na 00) i het wel van belang dat deze in het betemmingplan in ieder geval niet ruimtelijk onmogelijk worden gemaakt. Betemmingplan Hoofddorp Noord Pagina

Vaststelling voorontwerp bestemmingsplan 'Hoofddorp Noord'

Vaststelling voorontwerp bestemmingsplan 'Hoofddorp Noord' gemeente Haarlemmermeer Nota van B& Onderwerp Vattelling voorontwerp betemmingplan 'Hoofddorp Noord' Portefeuillehouder dr. M.J. Bezuijen Collegevergadering januari Inlichtingen A. Breuer-Linchooten Regitratienummer.

Nadere informatie

Nota van B&W. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp Vaststelling ontwerpbestemmingsplan Hoofddorp Centrum

Nota van B&W. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp Vaststelling ontwerpbestemmingsplan Hoofddorp Centrum gemeente Haarlemmermeer Nota van B& Onderwerp Vattelling ontwerpbetemmingplan Hoofddorp Centrum Portefeuillehouder dr. M.J. Bezuijen Colleg evergadering oktober Inlichti ng en dr. J.L.N.M. Poulen Reg itratienummer.

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening Onderwerp Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller Jolanda

Nadere informatie

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 status: vastgesteld datum: 5 september 2013 projectnummer: 202360R.2011 adviseurs: Jke / Wle gemeente Maasdriel Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING Onderwerp Vaststelling wijzigingsplan Zwanenburg 1 e wijziging mr. M.L. (Mariëtte) Sedee Schuitemaker PM Inlichtingen M. Romijn (+31235674240) Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2014.0055704 Vaststelling bestemmingsplan Oude Meer Groenenberg

Raadsvoorstel 2014.0055704 Vaststelling bestemmingsplan Oude Meer Groenenberg gemeente Haarlemmermeer onderwerp Raadsvoorstel 2014.0055704 Portefeuilehouder Adam Elzakalai, dr. Derk Reneman steiler Kees Lakerveld (023-5676336) Collegevergadering 1 juni 201 5 Raadsvergadering 1.

Nadere informatie

Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot

Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot Probleemstelling Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter visie gelegen.

Nadere informatie

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a.

Gemeente. Schijndel. Beleidsnotitie indieningsvereisten. Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a. Gemeente Schijndel Voor aanvragen omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., sub 2 Wabo 2 3 bij verzoeken om afwijken van het bestemmingsplan Inleiding Op 24 september 2014 is het

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk gemeente: Hendrik-Ido-Ambacht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: 11 mei 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Bij het plan

Nadere informatie

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum 1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum Huizen bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0406.BPHWC2011H01-VG01 03-04-2014 ontwerp 26-06-2014 vastgesteld projectnummer:

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening

Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening status: ontwerp idn: NL.IMRO.0281.BP00024-on01 gemeente Tiel datum: september 2015 Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening

Nadere informatie

ELST, WOONGEBIED DE PAS SPELREGELKAART BURGEMEESTER GALAMAPARK

ELST, WOONGEBIED DE PAS SPELREGELKAART BURGEMEESTER GALAMAPARK POORWEG PELREGELKAART BURGEMEETER GALAMAPARK N TRACÉ EN GRENZEN ZIJN INDICATIEF PLANGREN (HUIDIG ONTWIKKELING- GEBIED GEMEENTE-BPD-AMVET) BETAANDE ITUATIE TAMINIAUINGEL WOONGEBIED GROENE RAND (OPENBAAR)

Nadere informatie

tail Amsterdam, 1 december 2009 Betreft; gewijzigd dienstenaanbod Geachte heer, mevrouw,

tail Amsterdam, 1 december 2009 Betreft; gewijzigd dienstenaanbod Geachte heer, mevrouw, tail STUDIO Amterdam, 1 december 2009 Betreft; gewijzigd dientenaanbod Geachte heer, mevrouw, U hebt in het verleden een taalanalye of contra-expertie bij De Taaltudio aangewaagd. Zoal u vermoedelijk via

Nadere informatie

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Toelichting Bijlagen Regels Bijlage Verbeelding Schaal 1:1.000 Vastgesteld: 25 september

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

Dit bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van aard, maar een drietal ontwikkelingen wordt mogelijk gemaakt, te weten:

Dit bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van aard, maar een drietal ontwikkelingen wordt mogelijk gemaakt, te weten: Rotterdam, 18 mei 2010. Vergaderïnsg van SEP. 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Tarwewijk". Aan de Gemeenteraad. Het bestemmingsplan "Tarwewijk" is opgesteld in het kader van de actualisatie

Nadere informatie

Notitie zienswijzen. Notitie zienswijzen Kort Ambacht

Notitie zienswijzen. Notitie zienswijzen Kort Ambacht Notitie zienswijzen Notitie zienswijzen Kort Ambacht Het ontwerp-bestemmingsplan Kort Ambacht heeft van 16 februari 2012 tot en met 28 maart 2012 ter inzage gelegen met de mogelijkheid om zienswijzen in

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Wormerland

Aan de raad van de gemeente Wormerland RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 6 augustus 2013 Onderwerp Programma en portefeuillehouder Vaststelling Bestemmingsplan Bedrijventerreinen R.P. Hendriks Raadsvergadering

Nadere informatie

Nota van Beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Zuidwest Kwadrant

Nota van Beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Zuidwest Kwadrant Gemeente Amsterdam Ruimte en duurzaamheid Nota van Beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Zuidwest Kwadrant Geanonimiseerd Gemeente Amsterdam Ruime en duurzaamheid Nota van Beantwoording zienswijzen

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Badhoevedorp Lijnden Oost 1 e herziening

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Badhoevedorp Lijnden Oost 1 e herziening Onderwerp Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Badhoevedorp Lijnden Oost 1 e herziening Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai

Nadere informatie

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W)

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) Voorschriften Artikel 3 Woondoeleinden (W) Artikel 7 Erven (E) Artikel 8 Tuinen (T) Artikel 5 Waarde Archeologie 1B Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) DOELEINDENOMSCHRIJVING 1. De gronden op de kaart aangewezen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan 'Haarlemmermeer Noordwest Groengebieden e herziening'

Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan 'Haarlemmermeer Noordwest Groengebieden e herziening' gemeente Haarlemmermeer onderwerp Raadsvoorstel 2015.0012768 Portefeuilehouder Adam Elzakalai steiier mr. Manon Veen/ Jan Monster Collegevergadering 31 maart 201 5 Raadsvergadering 1. Samenvatting Wat

Nadere informatie

bestemmingsplan Parapluplan parkeerregels Toelichting

bestemmingsplan Parapluplan parkeerregels Toelichting bestemmingsplan Parapluplan parkeerregels Toelichting september 2018 1. Inleiding 1.1 Aanleiding en doel van het plan Op grond van de op 29 november 2014 in werking getreden 'Reparatiewet BZK 2014' (hierna:

Nadere informatie

Raadsbesluit

Raadsbesluit gemeente Haarlemmermeer Raadsbesluit 2014.0049499 onderwerp Vaststelling beheersverordening Haarlemmermeer 2014 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Raadsvoorstel CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING

Raadsvoorstel CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING Raadsvoorstel 2018. CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Zwaanshoek Hanepoel 154-170 Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller R. van Engeland Collegevergadering Raadsvergadering

Nadere informatie

Planregels. Wijzigingsplan Nieuw-Vennep 1e wijziging 2 e fase

Planregels. Wijzigingsplan Nieuw-Vennep 1e wijziging 2 e fase Planregels Wijzigingsplan Nieuw-Vennep 1e wijziging 2 e fase HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan: (digitaal) het wijzigingsplan 'Nieuw-Vennep 1e wijziging 2 e fase' van de

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b)

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) 29 juli 2014 ontwerp Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP

Nadere informatie

C. Evers 3678

C. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.2 steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder M. Wijnen 4405/8116 onderwerp Bestemmingsplan Carolusdreef

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT 30 augustus 2016 vastgesteld 52-027 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22720 7 november 2012 Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan bouwen één woning Melkstraat 2b te Alphen, West Maas en Waal

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat

Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat Wijzigingsplan Bedrijventerrein Oost II, wijzigingsplan Einsteinstraat Gemeente Gorinchem Datum: 10 april 2013 Projectnummer: 120675 ID: NL.IMRO.0512.BP2012133-4001 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN Bennekom-Centrum december 2011 1 Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Bennekom-Centrum heeft van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 26 oktober 2011

Nadere informatie

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 4-1 -2016 Bestemmingsplan "Kern Hilvarenbeek" Artikel 17 Wonen 17.1 Bestemmingsomschrijving 17.1.1 Algemeen De voor "Wonen" aangewezen gronden zijn bestemd voor het wonen

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan West I en II. Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608

Zienswijzennota. Bestemmingsplan West I en II. Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608 Zienswijzennota Bestemmingsplan West I en II Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Status zienswijzennota 1.2 Procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Wijhe, Enkweg 56 en 54a NL.IMRO.1773.BP2018004020-0301 Olst-Wijhe, 14 juni 2018 doc. nr.: 18.002944 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Zienswijzen en

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2015/ Adam Elzakalai H. Grootveld 1. Samenvatting Wat willen

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Wijzigingsplan Bedrijvenpark Oudeland, perceel B2b, Fase 3, Huygensstraat

Wijzigingsplan Bedrijvenpark Oudeland, perceel B2b, Fase 3, Huygensstraat Gemeente Lansingerland Wijzigingsplan Bedrijvenpark Oudeland, perceel B2b, Fase 3, Huygensstraat 5 september 2011 Ontwerp Gemeente Lansingerland Wijzigingsplan Bedrijvenpark Oudeland, perceel B2b, Fase

Nadere informatie

TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Centrum

TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Centrum TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Centrum Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen INHOUD 1. Inleiding 1.1. Procedure 1.2. Leeswijzer 2. Zienswijzen 2.1. Overzicht ingebrachte zienswijzen

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Middenweg 89. Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost. Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: ID: NL.IMRO.0363.

Bestemmingsplan. Middenweg 89. Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost. Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: ID: NL.IMRO.0363. Bestemmingsplan Middenweg 89 Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: 160161 ID: NL.IMRO.0363.M1605BPSTD-OW01 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging plangebied

Nadere informatie

(ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren

(ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren (ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren Gemeente Tynaarlo december 2011 NL.IMRO.1730.PBHoge30ZLR-0301 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Reactienota Zienswijzen. Bestemmingsplan Havenkwartier

Reactienota Zienswijzen. Bestemmingsplan Havenkwartier Reactienota Zienswijzen Bestemmingsplan Havenkwartier Gemeente Deventer mei 2012 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 ZIENSWIJZEN... 3 1.2 LEESWIJZER... 4 2 ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN... 5 2.1 INGEDIENDE

Nadere informatie

Beheersverordening Krommeniedijk

Beheersverordening Krommeniedijk Beheersverordening Krommeniedijk ontwerpbestemmingsplan Beheersverordening Krommeniedijk 2 Regels ontwerpbestemmingsplan Beheersverordening Krommeniedijk 3 Hoofdstuk 1 Overgangs- en slotregels Artikel

Nadere informatie

Thematische herziening archeologie

Thematische herziening archeologie Bestemmingsplan Thematische herziening archeologie Gemeente Brunssum Datum: 23 juli 2015 Projectnummer: 130510 ID: NL.IMRO.0899.BPPPArcheologie-OW01 INHOUD TOELICHTING 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015.0038295 Vaststelling bestemmingsplan Hoofddorp Oud West en Pax

Raadsvoorstel 2015.0038295 Vaststelling bestemmingsplan Hoofddorp Oud West en Pax gemeente Haarlemmermeer onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2015.0038295 Adam Elzakalai Henny Grootveld 1 september 2015 1. Samenvatting Wat willen we

Nadere informatie

Nota van inspraakreacties en wettelijk vooroverleg. voorontwerpbestemmingsplan Centrum Werkendam

Nota van inspraakreacties en wettelijk vooroverleg. voorontwerpbestemmingsplan Centrum Werkendam Nota van inspraakreacties en wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Centrum Werkendam 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 18 december 2014 heeft het voorontwerpbestemmingsplan Centrum Werkendam

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg' ~Q~ ~"~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 43874] Aantal bijlagen: - 2 - Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg' Voorgesteld

Nadere informatie

Planregels. wijzigingsplan 'Hoofddorp Noord 2e wijziging' ontwerp juni 2015

Planregels. wijzigingsplan 'Hoofddorp Noord 2e wijziging' ontwerp juni 2015 Planregels wijzigingsplan 'Hoofddorp Noord 2e wijziging' ontwerp juni 2015 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan: (digitaal) het wijzigingsplan 'Hoofddorp Noord 2e wijziging'

Nadere informatie

werkzaamheden en/of het daarbij veranderende gebruik van panden en/of percelen,

werkzaamheden en/of het daarbij veranderende gebruik van panden en/of percelen, Indieningsvereisten Ruimtelijke Plannen gemeente Woudenberg Zoals vastgesteld en van toepassing sinds januari 2012 en gewijzigd vastgesteld 16 juli 2015 Inleiding Voor het opstellen van een bestemmingsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Op 2 september 2013 is een omgevingsvergunning aangevraagd door de provincie Fryslân voor de aanleg

Nadere informatie

1e partiele herziening HMNO

1e partiele herziening HMNO 1e partiele herziening HMNO 2 Toelichting 3 Hoofdstuk 1 1.1 Inleiding ligging en begrenzing plangebied Het gebied betreft de woningen aan de Griend en winkelcentrum Oostermeent. 1.2 aanleiding en doelstelling

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/637429 Besluitnummer: 52 6.2 Onderwerp: Ontwerp wijzigingsplan Molenhof fase 2 voor de realisatie van 4 woningbouwkavels

Nadere informatie

Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden

Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden Beleidsregel Indieningsvereisten ruimtelijke plannen gemeente Wierden Inleiding Voor het opstellen van een bestemmingsplan is de initiatiefnemer zelf verantwoordelijk. Er wordt veel belang gehecht aan

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kleine kernen - Bergakker, eerste herziening

Bestemmingsplan Kleine kernen - Bergakker, eerste herziening Bestemmingsplan Kleine kernen - Bergakker, eerste herziening status: ontwerp idn: NL.IMRO.0281.BP00019-on01 datum: oktober 2012 Toelichting Inhoud INHOUD...5 1 INLEIDING...7 1.1 AANLEIDING...7 1.2 PLANGEBIED...7

Nadere informatie

VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016

VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016 VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN KERKSTRAAT 39 TE NEDERWEERT GEMEENTERAAD VAN NEDERWEERT D.D. 27 SEPTEMBER 2016 INHOUDSOPGAVE Paginanummer 1. Procedure 1.1. Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan 3 1.2.

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Rapport Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum. 23 januari 2014

Rapport Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum. 23 januari 2014 Rapport Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum 23 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2 Procedure ontwerpbestemmingsplan 3. Samenvatting en beantwoording 4. Aanpassingen 4.1 Aanpassingen

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/11052016 Documentnr.: RV16.0045 Roden, 4 mei 2016 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden" en aanpassen welstandsnota voor dit

Nadere informatie

Debby Bouwhuis BP Br

Debby Bouwhuis BP Br SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201307 394854 / 394854 ONDERWERP Debby Bouwhuis BP Br Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Boeldershoek 2009 AGENDANUMMER

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET PLAATSEN VAN (MODEL) TUINHUISJES AAN DE NIEUWE RIJKSWEG 25 TE S-HEER HENDRIKSKINDEREN Versie 2, d.d. 18 augustus 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker Inhoud 1.

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december 2016 ruimte voor ideeën Mortiere fase 5A Inhoudsopgave Vaststellingsbesluit 3 Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Toelichting 2e herziening Schil, locatie skatepark Wilgenbos

Toelichting 2e herziening Schil, locatie skatepark Wilgenbos Toelichting 2e herziening Schil, locatie skatepark Wilgenbos Gemeente Dordrecht fase: vastgesteld datum: november 2014 1 Toelichting Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding en doel 3 1.2 Ligging

Nadere informatie

Bestemmingsplan Bedrijfspercelen Hogeweg 15, Hogeweg 21 en Voederheil 8A, Zeeland. Gemeente Landerd

Bestemmingsplan Bedrijfspercelen Hogeweg 15, Hogeweg 21 en Voederheil 8A, Zeeland. Gemeente Landerd Bestemmingsplan Bedrijfspercelen Hogeweg 15, Hogeweg 21 en Voederheil 8A, Zeeland Bestemmingsplan Bedrijfspercelen Hogeweg 15, Hogeweg 21 en Voederheil 8A, Zeeland Toelichting Bijlagen Regels Bijlage

Nadere informatie

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr 't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr Registratienummer raad: 1 41 4033 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1413609 Datum: 23 )anuari 2018 Behandeld door: S. Koot Domein/team: Ruimtelijke/Ontwi

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Nota beantwoording zienswijze bestemmingsplan Meppel Zuid. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijze Bijlage 3 Januari 2013 Nota beantwoording zienswijze

Nadere informatie

Wijzigingsplan BUITENGEBIED MIDDEN 1 E WIJZIGING. toelichting. Juni 2016

Wijzigingsplan BUITENGEBIED MIDDEN 1 E WIJZIGING. toelichting. Juni 2016 Wijzigingsplan BUITENGEBIED MIDDEN 1 E WIJZIGING toelichting Juni 2016 Cluster Ruimtelijke Ontwikkeling 2016 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1: INLEIDING... 1 1.1. AANLEIDING... 1 1.2. DOEL EN PLANVORM... 1 1.3.

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Hoogspanning Zuid 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan

Nadere informatie

Het plangebied omvat het centrumgebied van Hendrik-Ido-Ambacht. Het centrumgebied bestaat uit de buurten: 1. Dorp; 2. Oostendam en 3. Kruiswiel.

Het plangebied omvat het centrumgebied van Hendrik-Ido-Ambacht. Het centrumgebied bestaat uit de buurten: 1. Dorp; 2. Oostendam en 3. Kruiswiel. Vastgesteld bestemmingsplan Centrum. Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Rapport zienswijzen Å ambtshalve wijzigingen. ontwerpbestemmingsplan Eist, Centrum

Rapport zienswijzen Å ambtshalve wijzigingen. ontwerpbestemmingsplan Eist, Centrum gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen Å ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan augustus 2015 Vastgesteld door de raad op 20 oktober 2015 Registratienummer: 15INT02731 Inhoud 1. Inleiding 2 Procedure

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Emmasingelkwadrant Fellenoord 2013 Augustus 2013 jmo/lg13002337 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum Augustus 2013

Nadere informatie

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.1931.BP1509DK003-ON01 Datum: 23 maart 2015 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Bestemmingsplan Walbreukergraaf Egelbroek

Nota van zienswijzen. Bestemmingsplan Walbreukergraaf Egelbroek Nota van zienswijzen Bestemmingsplan Walbreukergraaf Egelbroek Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Walbreukergraaf Egelbroek heeft vanaf 31 augustus 2011 gedurende zes weken tot en met 11 oktober 2011

Nadere informatie

Raadsvergadering 15 mei 2012 Nummer 6 Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Waarland

Raadsvergadering 15 mei 2012 Nummer 6 Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Waarland Raadsvoorstel Raadsvergadering 15 mei 2012 Nummer 6 Onderwerp Kenmerk Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Waarland BPV/2012/3593 Voorstel 1) de Nota zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Waarland,versie

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark. Gemeente IJsselstein

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark. Gemeente IJsselstein Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark Datum: 10 mei 2012 Projectgegevens: NZW06-IJS00002-01B Postbus 435 5240 AK Rosmalen T (073) 523 39

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Rapportnummer: 211X07057.079344_1

Nadere informatie

Kopie Griffie. Postbus RA EMMEN. Doorkiesnummer. Uw kenmerk

Kopie Griffie. Postbus RA EMMEN. Doorkiesnummer. Uw kenmerk Kopie Griffie Gemeenteraad van Emmen Postbus 30001 N.V. Nederlandse Gasunie Postbus 19 7800 RA EMMEN 9700 MA Groningen Concourslaan 17 Bijlage(n) niet gescand. Origineel doorgezonden naar de afdeling.

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BORNEOKADE 62b. Vastgesteld op 27 september 2011

BESTEMMINGSPLAN BORNEOKADE 62b. Vastgesteld op 27 september 2011 BESTEMMINGSPLAN BORNEOKADE 62b Vastgesteld op 27 september 2011 1. INLEIDING Op 28 april 2010 is er een overeenkomst gesloten waarin onder andere is overeengekomen, dat het stadsdeel middels een daarvoor

Nadere informatie

Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011

Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 procedure datum

Nadere informatie

Duinkampen 23 te Paterswolde

Duinkampen 23 te Paterswolde Duinkampen 23 te Paterswolde Projectgebied. Duinkampen 23 Paterswolde 1. Inleiding Deze ruimtelijke onderbouwing is opgesteld voor het bouwen van een bijgebouw, het plaatsen van een schutting en twee kunstwerken

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Kerkstraat 39 te Nederweert

Kerkstraat 39 te Nederweert Kerkstraat 39 te Nederweert Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Ligging van het plangebied 5 1.3 Vigerend bestemmingsplan 6 1.4 Leeswijzer 7 Hoofdstuk 2 Het planvoornemen 8 2.1 Inleiding

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan. Nieuw-Vennep en Nieuw-Vennep Oost 1 e herziening. Toelichting

Ontwerpbestemmingsplan. Nieuw-Vennep en Nieuw-Vennep Oost 1 e herziening. Toelichting Ontwerpbestemmingsplan Nieuw-Vennep en Nieuw-Vennep Oost 1 e herziening Toelichting februari 2016 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 4 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

*Z00B9741EA3* Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 6 november Algemene Zaken

*Z00B9741EA3* Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 6 november Algemene Zaken Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM zaaknummer Z-12-02915 registratienummer ADV-12-01088 opsteller advies mevrouw M.J.M. van Tilburg doorkiesnummer 010-5931815 directielid datum advies 7 september

Nadere informatie

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Titel: Derde

Nadere informatie

Bestemmingsplan Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker, 1e herziening

Bestemmingsplan Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker, 1e herziening Bestemmingsplan Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker, 1e herziening bestemmingsplan Bestemmingsplan Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker, 1e herziening (vastgesteld) 2 bestemmingsplan Bestemmingsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie