Balansprobleem: verstoorde rompbalans (CVA)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Balansprobleem: verstoorde rompbalans (CVA)"

Transcriptie

1 Balansprobleem: verstoorde rompbalans (CVA) Kuiprugleuning Hemiplegie armlegger Werkblad Kuiprugleuning Bij een kuiprugleuning wordt een stabiele zijwaartse ondersteuning aangebracht, waardoor scheef zakken wordt voorkomen. Instelbare kyfoserugleuning Bij een instelbare kyfoserugleuning is boven het lendengebied gebruik gemaakt van zeer zachte, gemakkelijk meegevende schuim en afdekmaterialen. Daarnaast is het metalen rugframe opgebouwd uit op maat instelbare singelbanden. Door deze losser of strakker in te stellen wordt exact de juiste rugondersteuning bereikt. Individueel aangepast zitkussen Hierbij wordt de hardheid van een zitkussen afgestemd op de specifieke zitbehoefte. Er wordt gebruik gemaakt van diverse schuimsoorten zoals bijvoorbeeld latex of traagschuim. lichaamsgewicht van de persoon en de correctie die nodig is worden verschillende lagen gebruikt. Individueel aangepaste rugpolstering Hierbij wordt de hardheid van een rugkussen afgestemd op de specifieke ondersteuningsbehoefte. Er wordt gebruik gemaakt van diverse schuimsoorten zoals bijvoorbeeld latex of traagschuim. lichaamsgewicht van de persoon en de correctie die nodig is worden verschillende lagen gebruikt. Verbrede armleggers Door armleggers naar binnen of naar buiten toe te verbreden ontstaat een groter aflegvlak voor de armen. Hemiplegie armlegger Bij een hemiplegie armlegger wordt de arm van de aangedane kant in een zogenaamde armleuninggoot gelegd waardoor deze niet kan afglijden. Drempelzitting met positionerings zitkussen Een positionerings zitkussen (bijvoorbeeld opgebouwd uit luchtcompartimenten) zorgt ervoor dat een bekkenscheefstand kan worden gecorrigeerd. Werkblad Door een werkblad aan een aangepaste stoel is er een groter aflegvlak voor de armen en valt iemand minder snel uit de stoel. Deze zitproblematiek en individuele zitoplossingen komen in veel situaties in aanmerking voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

2 Balansprobleem: bekkenscheefstand Arthrodese zitting Individueel aangepast zitkussen Hierbij wordt de hardheid van een zitkussen afgestemd op de specifieke zitbehoefte. Er wordt gebruik gemaakt van diverse schuimsoorten zoals bijvoorbeeld latex of traagschuim. lichaamsgewicht van de persoon en de correctie die nodig is worden verschillende lagen gebruikt. Individueel aangepaste rugpolstering Hierbij wordt de hardheid van een rugkussen afgestemd op de specifieke ondersteuningsbehoefte. Er wordt gebruik gemaakt van diverse schuimsoorten zoals bijvoorbeeld latex of traagschuim. lichaamsgewicht van de persoon en de correctie die nodig is worden verschillende lagen gebruikt. Arthrodese zitting Bij een arthrodese zitting is het zitkussen verdeeld in twee helften die beiden naar beneden kunnen worden afgesteld. Hierdoor kan het aangedane been (heup en/of knie) conform specifieke noodzaak optimaal worden ondersteund. Drempelzitting met positionerings zitkussen Een positionerings zitkussen (bijvoorbeeld opgebouwd uit luchtcompartimenten) zorgt ervoor dat een bekkenscheefstand kan worden gecorrigeerd. Deze zitproblematiek en individuele zitoplossingen komen in veel situaties in aanmerking voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

3 Rugklachten door deformatie van de wervelkolom Kantelverstelling tot 30 graden Individueel instelbare lendensteun Scoliose Lordose Kyfose Instelbare kyfoserugleuning Bij een instelbare kyfoserugleuning is boven het lendengebied gebruik gemaakt van zeer zachte, gemakkelijk meegevende schuim en afdekmaterialen. Daarnaast is het metalen rugframe opgebouwd uit op maat instelbare singelbanden. Door deze losser of strakker in te stellen wordt exact de juiste rugondersteuning bereikt. Individueel aangepaste rugpolstering Hierbij wordt de hardheid van een rugkussen afgestemd op de specifieke zitbehoefte. Er wordt gebruik gemaakt van diverse schuimsoorten zoals bijvoorbeeld latex of traagschuim. lichaamsgewicht van de persoon en de correctie die nodig is worden verschillende lagen gebruikt. Kantelverstelling tot 30 graden Door een kantelverstelling tot 30 graden neemt de rugbelasting sterk af. Individueel instelbare lendensteun in rugleuning Een in hoogte en in dikte individueel instelbare lendensteun in de rugleuning zorgt voor een aangepaste rugondersteuning, passend bij een specifieke lordose, kyfose of scoliose. Deze zitproblematiek en individuele zitoplossingen komen in veel situaties in aanmerking voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

4 Bewegingsbeperking in heup en/of knie Arthrodese zitting Arthrodese zitting Bij een arthrodese zitting is het zitkussen verdeeld in twee helften die beiden naar beneden kunnen worden afgesteld. Hierdoor kan het aangedane been (heup en/of knie) conform specifieke noodzaak optimaal worden ondersteund. Individueel in schuinte instelbare kuitbeenondersteuning Een individueel in schuinte instelbare kuitbeenondersteuning zorgt ervoor dat wanneer de kuitbeenondersteuning is uitgeklapt de hoek waarin het been ligt optimaal is voor het aangedane been (heup en/of knie). Deze kan worden uitgevoerd in diverse schuimsoorten zodat in combinatie met een kantelverstelling tot 30 graden ook oedeemvorming wordt tegengegaan. Deze zitproblematiek en individuele zitoplossingen komen in veel situaties in aanmerking voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

5 Spasticiteit in de benen Arthrodese zitting Kantelverstelling tot 30 graden Arthrodese zitting Bij een arthrodese zitting is het zitkussen verdeeld in twee helften die beiden naar beneden kunnen worden afgesteld. Hierdoor kunnen de benen conform specifieke noodzaak optimaal worden ondersteund. Kantelverstelling tot 30 graden Door een kantelverstelling tot 30 graden neemt de lichaamsbelasting sterk af. In combinatie met een individueel in schuinte instelbare kuitbeenondersteuning kan een positie bepaald worden waarin de frequentie van spasmen onderdrukt worden. Individueel in schuinte instelbare kuitbeenondersteuning Een individueel in schuinte instelbare kuitbeenondersteuning zorgt ervoor dat wanneer de kuitbeenondersteuning is uitgeklapt de hoek waarin de benen liggen optimaal is. Deze kan worden uitgevoerd in diverse schuimsoorten zodat in combinatie met een kantelverstelling tot 30 graden ook oedeemvorming wordt tegengegaan. Deze zitproblematiek en individuele zitoplossingen komen in veel situaties in aanmerking voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

6 Oedeem in de onderbenen in ernstige vorm Kantelverstelling tot 30 graden Individueel in schuinte instelbare kuitbeenondersteuning Een individueel in schuinte instelbare kuitbeenondersteuning zorgt ervoor dat wanneer de kuitbeenondersteuning is uitgeklapt de hoek waarin de benen liggen optimaal is. De kuitbeenondersteuning kan worden uitgevoerd in diverse schuimsoorten zodat in combinatie met een kantelverstelling tot 30 graden oedeemvorming wordt tegengegaan. Kantelverstelling tot 30 graden Door een kantelverstelling tot 30 graden neemt de rug- en beenbelasting sterk af. In combinatie met een individueel in schuinte instelbare kuitbeenondersteuning kan een positie bepaald worden waardoor oedeemvorming wordt tegen gegaan door een optimale bloedsdoorstroming. Het is afhankelijk van de specifieke situatie van de client en eventuele bijkomende zitproblematiek of deze zitoplossing in aanmerking komt voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

7 Decubitus in ernstige vorm Antidecubitus zitkussen Drempelzitting met antidecubitus zitkussen Een antidecubitus zitkussen zorgt ervoor dat decubitus wordt tegengaan. Voorbeelden van adequate antidecubitus zitkussens zijn het Roho zitkussen en het Vicair zitkussen. Het is afhankelijk van de specifieke situatie van de cliënt en eventuele bijkomende zitproblematiek of deze zitoplossing in aanmerking komt voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

8 Moeite met opstaan en gaan zitten Electrische sta-opfunctie Electrische sta-opfunctie Met behulp van een electrische sta-opfunctie kan iemand eenvoudig uit een stoel opstaan en gaan zitten. Moeite bij opstaan en gaan zitten vormt op zichzelf staand geen grond voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

9 Ernstige mate van incontinentie Incontinentiebekleding Wanneer incontinentieluiers niet voldoende zijn, kan een stoel met incontinentiebekleding bacteriële vervuiling voorkomen. Het is afhankelijk van de specifieke situatie van de cliënt en eventuele bijkomende zitproblematiek of deze zitoplossing in aanmerking komt voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

10 Transferproblemen Zwenkbaar zijpand Zwenkbaar zijpand Hierbij wordt het zijpand van een stoel op eenvoudige wijze naar achteren weggeklapt zodat een transfer vanuit een rolstoel zeer eenvoudig te maken is. Het is afhankelijk van de specifieke situatie van de cliënt en eventuele bijkomende zitproblematiek of deze zitoplossing in aanmerking komt voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel door de zorgverzekeraar.

11 Aanvraag aan functiebeperking aangepaste stoel bij de zorgverzekeraar Indicatiewijzer Voor uw cliënten met zitproblemen eventueel gecombineerd met sta-opproblemen Deze wordt u aangeboden door:

12 Andere basisvoorwaarden voor een adequate aan functiebeperking aangepaste stoel zijn: Daarnaast is het bij veel zitproblemen zeer wenselijk om de stoel in verschillende houdingen te kunnen verstellen (zitten, benen ondersteunen, rusten en gemakkelijk opstaan). Dit maatwerk en deze individuele verstelheden vormen echter op zichzelf staand geen grond voor verstrekking van een aan functiebeperking aangepaste stoel. Ook alleen moeite met opstaan en gaan zitten is sinds geen indicatie meer voor verstrekking.

U w w e l z i j n, o n z e p a s s i e!

U w w e l z i j n, o n z e p a s s i e! U w w e l z i j n, o n z e p a s s i e! Zitproblemen en wet- en regelgeving rondom aangepaste stoelen Colette van der Linden Algemeen Directeur Wellco Woensdag 25 mei Vrijdag 27 mei Zaterdag 28 mei Elisandrella

Nadere informatie

Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan. Fitform Vario Zorgfauteuils

Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan. Fitform Vario Zorgfauteuils Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan Fitform Vario Zorgfauteuils gezond zitten Ergonomisch verantwoord en rugvriendelijk zitten Ieder mens brengt een groot deel van zijn leven zittend door. Denk maar

Nadere informatie

De beste zithouding is de volgende

De beste zithouding is de volgende Zit u nog wel goed? Informatieboekje voor zorgverleners over veelvoorkomende zitproblemen bij ouderen en hoe je deze kunt voorkomen of zelfs verhelpen. De beste zithouding is de volgende Zitproblemen herkennen

Nadere informatie

Goed zitten is belangrijk voor lijf en leden. Vooral wanneer veel tijd zittend wordt doorgebracht. Want zitten is belastend voor het menselijk

Goed zitten is belangrijk voor lijf en leden. Vooral wanneer veel tijd zittend wordt doorgebracht. Want zitten is belastend voor het menselijk Zit u nog wel goed? Informatieboekje voor zorgverleners over veelvoorkomende zitproblemen bij ouderen en hoe je deze kunt voorkomen of zelfs verhelpen. De beste zithouding is Goed zitten is belangrijk

Nadere informatie

Uw hulpmiddel bij aanvragen. Informatie over het indienen van aanvragen bij de zorgverzekering

Uw hulpmiddel bij aanvragen. Informatie over het indienen van aanvragen bij de zorgverzekering Uw hulpmiddel bij aanvragen Informatie over het indienen van aanvragen bij de zorgverzekering In deze brochure Wisselende wetgevingen en regelingen die per verzekering verschillen zorgen ervoor dat het

Nadere informatie

P R O D U C T O V E R Z I C H T

P R O D U C T O V E R Z I C H T PRODUCTOVERZICHT Liberty Zitkussens: de allerlichtste kussens Het lichtst mogelijke kussen, regenbestendig en onderhoudsarm. Maar vooral: comfortabel en drukverlagend. Een makkelijk te gebruiken kussen,

Nadere informatie

Het zit zo... Zitten op hoog niveau

Het zit zo... Zitten op hoog niveau Het zit zo... Zitten op hoog niveau 2 Goed zitten en gezond blijven Chauffeurs zitten een groot deel van hun tijd in de cabine van de vrachtwagen. Hier verrichten zij zittend het belangrijkste deel van

Nadere informatie

Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan. Fitform 570 Vario Zorgfauteuil

Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan. Fitform 570 Vario Zorgfauteuil Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan Fitform 570 Vario Zorgfauteuil gezond zitten Ergonomisch verantwoord en rugvriendelijk zitten Ieder mens brengt een groot deel van zijn leven zittend door. Denk

Nadere informatie

Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan. Fitform Vario Zorgfauteuils

Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan. Fitform Vario Zorgfauteuils Aangepast zitten en gemakkelijk opstaan Fitform Vario Zorgfauteuils Ergonomisch verantwoord en rugvriendelijk zitten Ieder mens brengt een groot deel van zijn leven zittend door. Denk maar aan lezen, schrijven,

Nadere informatie

Gezond zitten op wetenschappelijke basis

Gezond zitten op wetenschappelijke basis Gezond zitten op wetenschappelijke basis De Fitform 570 Vario collectie Zitten kost meer inspanning dan we denken Lezen, praten, schrijven, televisie kijken, evenals een groot aantal andere activiteiten,

Nadere informatie

Toepasselijke zorgverzekering In dit geschil zijn de volgende bepalingen van de tussen partijen overeengekomen zorgverzekering van belang.

Toepasselijke zorgverzekering In dit geschil zijn de volgende bepalingen van de tussen partijen overeengekomen zorgverzekering van belang. > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Aan de Geschillencommissie van Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. mevrouw mr. Postbus 291 3700 AG ZEIST Eekholt 4 1112 XH Diemen

Nadere informatie

De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution

De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution De oplossing voor elk zitprobleem: CJG Solution Net zo uniek als u! CJG Solution De oplossing voor elk zitprobleem Een kleine 20 jaar geleden heeft B&S haar eerste huiskamerstoel ontwikkeld. Deze comfortabele

Nadere informatie

Standaard worden alle modellen met een zitbreedte van 51 cm geleverd. Een bredere zitbreedte van 57 cm kan als optie tegen meerprijs worden besteld.

Standaard worden alle modellen met een zitbreedte van 51 cm geleverd. Een bredere zitbreedte van 57 cm kan als optie tegen meerprijs worden besteld. AFWIJKENDE MATEN Armleggerhoogte 12-13 cm Om een armleggerhoogte van 12 of 13 cm te kunnen realiseren, worden de zijpanden van de fauteuil korter gemaakt. Bij een zithoogte van 38 cm en een armleggerhoogte

Nadere informatie

Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. de heer Postbus AG ZEIST

Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) T.a.v. de heer Postbus AG ZEIST > Retouradres Postbus 320, 1110 AH Diemen Stichting Klachten en Geschillen verzekeringen (SKGZ) T.a.v. de heer Postbus 291 3700 AG ZEIST 2018048164 Eekholt 4 1112 XH Diemen Postbus 320 1110 AH Diemen www.zorginstituutnederland.nl

Nadere informatie

Een perfecte zithouding voor iedereen

Een perfecte zithouding voor iedereen SEDEO Een perfecte zithouding voor iedereen Zitkussens Rugleuningen Opties Een goede zithouding vormt de basis voor een goede mobiliteitsoplossing. Dit gaat verder dan het kiezen van de juiste kussens.

Nadere informatie

Richtlijn voor het inrichten van de werkplek Categorie en subcategorie 640 Arbo Versie Pagina 1 van 5

Richtlijn voor het inrichten van de werkplek Categorie en subcategorie 640 Arbo Versie Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Doel Het geven van inzicht in de wijze waarop een werkplek optimaal ingericht is om klachten te voorkomen. Met de onderstaande informatie wordt een beeld afgegeven van een optimale werkplekinstelling,

Nadere informatie

PRIJSLIJST MERCADO MEDIC 2014

PRIJSLIJST MERCADO MEDIC 2014 PRIJSLIJST MERCADO MEDIC 2014 www.mercado-medic.nl Mercado Medic Nederland BV, Nobelweg 22, 3899 BN, Zeewolde Tel: 036-521 99 95 Fax: 036-521 99 90 Prijzen zijn excl. BTW. Prijzen en specificaties kunnen

Nadere informatie

BIOSWING. 350 iq V 360 iq V. Gebruiksaanwijzing

BIOSWING. 350 iq V 360 iq V. Gebruiksaanwijzing BIOSWING 350 iq V 360 iq V Gebruiksaanwijzing We wensen u veel plezier met uw nieuwe bureaustoel van HAIDER BIOSWING! HAIDER BIOSWING zitsystemen zijn uitgevoerd met een wereldwijd unieke technologie::

Nadere informatie

ERGONOMIE EN BUREAUSTOELEN

ERGONOMIE EN BUREAUSTOELEN ERGONOMIE EN BUREAUSTOELEN Ergonomisch zitten Behoud van natuurlijke houding. Optimale balans gewichtsverdeling. Voorkomen van rugklachten. Minimale spanning op de rugspieren. Goede doorbloeding van de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing CIELLO. Bureaustoel voor beeldscherm- en kantoorwerkplekken

Gebruiksaanwijzing CIELLO. Bureaustoel voor beeldscherm- en kantoorwerkplekken Gebruiksaanwijzing CIELLO Bureaustoel voor beeldscherm- en kantoorwerkplekken CIELLO bedieningssystematiek Zittend links Zittend rechts Air-Support diepte-instelling Instelling op het lichaamsgewicht Synchroonvergrendeling

Nadere informatie

Klöber Cato Gebruiksaanwijzing

Klöber Cato Gebruiksaanwijzing Klöber Cato Gebruiksaanwijzing Rechterzijde Linkerzijde 1. Verstelling van de zithoogte 3. Vastzetten van de rugleuning (zitting en rug) 4. Verstelling van de zitdiepte (optioneel) 2. Individuele gewichtsinstelling

Nadere informatie

P R O D U C T O V E R Z I C H T

P R O D U C T O V E R Z I C H T PRODUCTOVERZICHT Vicair relief by air Ieder mens wil ondernemend zijn. Zonder grenzen. Ook als je lichamelijke beperkingen hebt. Vicair biedt relief by air door middel van haar producten. Rolstoelkussens,

Nadere informatie

Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren Typhoon True Track

Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren Typhoon True Track Invacare Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren De Invacare Typhoon is dé elektrische rolstoel voor de actieve gebruiker. De centrale aandrijving garandeert extra gemak bij het manoeuvreren en het Walking Beam

Nadere informatie

Gezond zitten kun je leren!

Gezond zitten kun je leren! Gezond zitten kun je leren! De mens is één en al beweging. Hij beweegt zich fysiek, psychisch en geestelijk. Ons fysieke gestel is gemaakt om te bewegen. Doordat wij zij gaan zitten zullen we ook tijdens

Nadere informatie

P R O D U C T O V E R Z I C H T

P R O D U C T O V E R Z I C H T PRODUCTOVERZICHT Vicair relief by air Ieder mens wil ondernemend zijn. Zonder grenzen. Ook als je lichamelijke beperkingen hebt. Vicair biedt relief by air. Met een optimale verdeling van gewicht, stabiele

Nadere informatie

BQE Stoelen overzicht 2010

BQE Stoelen overzicht 2010 BQE Stoelen overzicht 2010 Modellen Technische gegevens Prijzen Back Quality Ergonomics Thorbeckelaan 364 T. +31 (0)70 325 28 91 E. info@bqergonomics.nl 2564 BZ Den Haag F. +31 (0)70 368 30 87 I. www.bqergonomics.com

Nadere informatie

Breedte van het werkvlak Uw werkblad moet een breedte hebben van minimaal 120 cm.

Breedte van het werkvlak Uw werkblad moet een breedte hebben van minimaal 120 cm. Werkplekinstellingen bij beeldschermwerk Veel klachten aan het bewegingsapparaat zijn te wijten aan een verstoring van het evenwicht tussen belastbaarheid aan de ene kant en belasting aan de andere kant.

Nadere informatie

ARS SEDENDI. SELLEO Edge

ARS SEDENDI. SELLEO Edge ARS SEDENDI SELLEO Edge nl 2 SELLEO EDGE Ein Meilenstein der Ergonomie mit Ecken und Kanten. 3 Een mijlpaal in de ergonomie Duidelijke vormen en uitzonderlijk zitcomfort SELLEO EDGE een bureaustoel voor

Nadere informatie

Bestelformulier. Etac Cross 5 / Cross 5 XL. opvouwbare rolstoel. Adult Rolstoelen. Bestelling Offerte. Standaard uitvoering:

Bestelformulier. Etac Cross 5 / Cross 5 XL. opvouwbare rolstoel. Adult Rolstoelen. Bestelling Offerte. Standaard uitvoering: Adult Rolstoelen Geldig vanaf 1 oktober 2018 Naam cliënt: Firma: Contactpersoon: Adviseur: Datum, handtekening: Bestelling Offerte Standaard uitvoering: In hoogte verstelbare duwhandvatten Spanbandenrug

Nadere informatie

Ahrend 230 As you please.

Ahrend 230 As you please. Ahrend. Always ready for things to come Ahrend 230 As you please. www.ahrend.com Ahrend Produktiebedrijf Zwanenburg bv, producent van Ahrend 230, is gecertificeerd volgens de internationale kwaliteitsnorm

Nadere informatie

Klöber Veo Bedieningssysteem DIN EN 1335 / NPR 1813

Klöber Veo Bedieningssysteem DIN EN 1335 / NPR 1813 Klöber Veo Bedieningssysteem DIN EN 1335 / NPR 1813 Rechterzijde 1. Verstelling van de zithoogte 7. Instelling van de lordose-steun (optioneel, niet bij Veo rug van netbespanning) 6. Hoogte-instelling

Nadere informatie

De stoel in de bus Een handleiding voor goed zitten

De stoel in de bus Een handleiding voor goed zitten De stoel in de bus Een handleiding voor goed zitten Adviezen voor buschauffeurs van Arriva in opdracht van 1 Wat leest u in deze handleiding? Deze handleiding is bestemd voor buschauffeurs van Arriva.

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, tegen C en D, beide te E Zaak : Hulpmiddelenzorg, aangepaste stoel met zitorthese Zaaknummer : 2012.00117 Zittingsdatum : 18 april 2012 2012.00117, p. 1/8 Geschillencommissie

Nadere informatie

Artikelnummer 803427 Laatst gewijzigd 131016 Geldig vanaf 130607 ZITINSTRUCTIE

Artikelnummer 803427 Laatst gewijzigd 131016 Geldig vanaf 130607 ZITINSTRUCTIE Artikelnummer 80347 Laatst gewijzigd 306 Geldig vanaf 30607 ZITINSTRUCTIE [90 graden] TE LAAG TE HOOG DE ZITHOOGTE De juiste zithoogte is als de voeten plat op de grond staan en de knieën in een hoek van

Nadere informatie

Echt comfortabel zit u alleen in een maatwerk fauteuil. Fitform Wellness Fauteuils

Echt comfortabel zit u alleen in een maatwerk fauteuil. Fitform Wellness Fauteuils Echt comfortabel zit u alleen in een maatwerk fauteuil Fitform Wellness Fauteuils Ergonomisch en comfortabel zitten Fitform is al 25 jaar de specialist in comfortabel en gezond zitten. Deze expertise is

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ORBIT. Kantoordraaistoel voor beeldscherm- en bureauwerkplekken

Gebruiksaanwijzing ORBIT. Kantoordraaistoel voor beeldscherm- en bureauwerkplekken Gebruiksaanwijzing ORBIT Kantoordraaistoel voor beeldscherm- en bureauwerkplekken ORBIT-bedieningssystematiek Zittend links Zittend rechts In hoogte verstelbare lendensteun vooraf te kiezen zithellingverstelling

Nadere informatie

HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE HEPRO AS. Algemene informatie MATERIALEN EN ONDERDELEN

HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE HEPRO AS. Algemene informatie MATERIALEN EN ONDERDELEN HEPRO WERKSTOELEN HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE Hepro Universal, elektro Pagina 3 Hepro Tilto, elektro & gasso Pagina 4 Hepro Coxit, elektro & gasso Pagina 5 Hepro Standaard, elektro & gasso Pagina 6

Nadere informatie

Stappenplan SMS Zitadvies

Stappenplan SMS Zitadvies Stappenplan SMS Zitadvies Het doorlopen van de zes stappen binnen het protocol van het SMS Zitadvies 2 Overzicht stappen binnen het SMS Zitadvies: Stap 1: Hoe is de huidige houding en drukverdeling? Stap

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Nekbrochure. Rugschool. Fysische geneeskunde - Ergotherapie

PATIËNTENINFO. Nekbrochure. Rugschool. Fysische geneeskunde - Ergotherapie PATIËNTENINFO Nekbrochure Rugschool Fysische geneeskunde - Ergotherapie Beste patiënt Welkom op de dienst fysische geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. In deze brochure vindt u enkele

Nadere informatie

Sophia Kinderziekenhuis. Kinderfysiotherapie na scoliose operatie. Kinderen in een rolstoel

Sophia Kinderziekenhuis. Kinderfysiotherapie na scoliose operatie. Kinderen in een rolstoel Sophia Kinderziekenhuis Kinderfysiotherapie na scoliose operatie Kinderen in een rolstoel Na een scoliose operatie krijgt uw kind tijdens de opname kinderfysiotherapie. Voor de operatie De kinderfysiotherapeut

Nadere informatie

revalidatietechniek Tarta rugsystemen modulair summit-benelux.com

revalidatietechniek Tarta rugsystemen modulair summit-benelux.com revalidatietechniek Tarta rugsystemen modulair summit-benelux.com Tarta Original Het Tarta Original rugsysteem is een individueel in te stellen en aan te passen modulair rugsysteem ter ondersteuning van

Nadere informatie

Decubitus (drukplekken, doorliggen)

Decubitus (drukplekken, doorliggen) Decubitus (drukplekken, doorliggen) Als u het risico loopt om decubitus te krijgen of het al heeft, dan is de informatie in deze folder belangrijk. U kunt lezen wat decubitus is, wat de oorzaken zijn

Nadere informatie

balance DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert.

balance DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert. balance E R G O-B A L A N C E : DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert. Een statische zithouding blijft niet zonder gevolgen De mens is niet gemaakt om

Nadere informatie

STEP WerkPlekAnalyse bij

STEP WerkPlekAnalyse bij STEP WerkPlekAnalyse bij Inleiding De STICHTING ERGONOMIE & PREVENTIE (STEP) is gevraagd de werkplek van mevrouw G. te analyseren, risicofactoren te inventariseren en advies te geven over een optimale

Nadere informatie

Action3 Kom in actie! Action3

Action3 Kom in actie! Action3 Invacare Action 3 Kom in actie! De Invacare Action 3 biedt een maximale mobiliteit doordat deze gemakkelijk is aan te passen aan de gebruiker. De verbeterde ergonomie en rijeigenschappen garanderen de

Nadere informatie

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager

De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager paro_2 De populairste bureaustoel van Wiesner-Hager Met meer dan 350.000 verkochte exemplaren is paro de populairste bureaustoel van Wiesner- Hager. paro_2 is de geüpdate versie van deze bestseller. paro_2

Nadere informatie

- 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45

- 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45 ZITTEN ZIT - 2 - Serie 060 - pagina 44 t/m 45 B U R E A U S TO E L E N S e r i e 1 0 5 8-9 S e r i e 0 9 5 1 0-1 3 S e r i e n p r 1 8 1 3 1 4-1 7 S e r i e n e n - e n 1 3 3 5 1 8-1 9 S e r i e 0 7 5

Nadere informatie

Summit Alpine orthese

Summit Alpine orthese revalidatietechniek Summit Alpine orthese orthesen summit-benelux.com Summit Alpine orthese De Summit Alpine orthese is een individueel aangemeten, contour ondersteunend product. Met haar unieke eigenschappen

Nadere informatie

NVE-standaard. Ergotherapeutische adviesrapportage sta-op-stoel Handleiding & formulier

NVE-standaard. Ergotherapeutische adviesrapportage sta-op-stoel Handleiding & formulier NVE-standaard Ergotherapeutische adviesrapportage sta-op-stoel Handleiding & formulier Ergotherapeutische adviesrapportage sta-op-stoel 2001 NVE Auteurs: C. Rullens, A. Scheffer ISBN 90-5189-970-X http://www.ergotherapie.nl

Nadere informatie

ergonomie 100% zitoplossingen

ergonomie 100% zitoplossingen ergonomie 100% zitoplossingen ergonomie ROHDE & GRAHL houdt zich bezig met het creëren van inspirerende werk- en leeromgevingen. Omdat een groot deel van de dag zittend wordt doorgebracht speelt de zitfilosofie

Nadere informatie

ergonomie 10 0 % z i t o p l o s si n g e n

ergonomie 10 0 % z i t o p l o s si n g e n ergonomie 10 0 % z i t o p l o s si n g e n e rg o n o m i e ROHDE & GRAHL houdt zich bezig met het creëren van inspirerende werk- en leeromgevingen. Omdat een groot deel van de dag zittend wordt doorgebracht

Nadere informatie

rolf benz PlUrA norbert beck

rolf benz PlUrA norbert beck rolf benz PLURA Design Norbert Beck het moment is perfect als je zijn veelvoud herkent EEN BANK MET VELE GEZICHTEN // De nieuwe defnitie van vrijheid De Rolf Benz PLURA reikt u alle mogelijkheden aan om

Nadere informatie

ZITHOOGTE INCL. STANDAARD KUSSEN (7 CM), ONBELAST

ZITHOOGTE INCL. STANDAARD KUSSEN (7 CM), ONBELAST IBIS XC T + (0) 0 F + (0) 0 customerservice@handicare.com www.handicare.be Geldig vanaf --0 Versie.0 Dealer Datum Referentienummer Afleveradres Aantal PRIJSLIJST ID 0 configuratie exclusief BTW., inclusief

Nadere informatie

BQE Stoelen overzicht 2012

BQE Stoelen overzicht 2012 BQE Stoelen overzicht 2012 Modellen Technische gegevens Prijzen Back Quality Ergonomics Stoelmatter 2-6 T. +31 (0)174 297799 E. info@bqergonomics.nl 2292 JL Wateringen F. +31 (0)174 297788 I. www.bqergonomics.com

Nadere informatie

POSITIONEREN VAN EEN CVA- PATIËNT MET EEN HEMIBEELD

POSITIONEREN VAN EEN CVA- PATIËNT MET EEN HEMIBEELD POSITIONEREN VAN EEN CVA- PATIËNT MET EEN HEMIBEELD INFORMATIEBROCHURE VOOR PATIËNTEN INHOUD 1. INLEIDING...4 2. PRAKTISCHE TIPS...5 2.1 De gouden regels van een goede manipulatie en positionering 2.2

Nadere informatie

Serienummer 6402 / 6502 FIVER

Serienummer 6402 / 6502 FIVER Serienummer 6402 / 6502 FIVER Model 6502 / 31ZW ERGONOMIE ZONDER COMPROMISSEN Fiver is uitgerust voor een optimale ergonomie en is duidelijk onderscheidend in haar prijsklasse. Het gebruiksgemak illustreert

Nadere informatie

Focus. Veelzijdig en comfortabel

Focus. Veelzijdig en comfortabel Veelzijdig en comfortabel De Rea heeft een vaste zitplaat die een semi-actieve zitpositie stimuleert en biedt daarnaast een uitgebreide lichaamsondersteuning. Het unieke vouwframe zorgt ervoor dat de rolstoel

Nadere informatie

Dit is een werkstuk over de ergonomie van bureaustoelen. we hebben eerst een algemeen deel, en daarna specifiek over bureaustoelen.

Dit is een werkstuk over de ergonomie van bureaustoelen. we hebben eerst een algemeen deel, en daarna specifiek over bureaustoelen. Werkstuk door een scholier 2469 woorden 20 maart 2004 6,5 118 keer beoordeeld Vak Verzorging Dit is een werkstuk over de ergonomie van bureaustoelen. we hebben eerst een algemeen deel, en daarna specifiek

Nadere informatie

Orderformulier & prijslijst 2015 (brutoprijzen in euro's excl. 6% BTW)

Orderformulier & prijslijst 2015 (brutoprijzen in euro's excl. 6% BTW) Orderformulier & prijslijst 2015 (brutoprijzen in euro's excl. 6% BTW) 15-01 Geldig vanaf: Dealer: Referentie: 1 januari 2015 2015 VAN OS MEDICAL B.V. Koperslagerij 3, 4651 SK Steenbergen, Nederland Tel.:

Nadere informatie

HET MATRAS HET KUSSEN DE BOXSPRING DE LATTENBODEM HET GESTOFFEERDE LEDIKANT dat bij u past

HET MATRAS HET KUSSEN DE BOXSPRING DE LATTENBODEM HET GESTOFFEERDE LEDIKANT dat bij u past HET MATRAS HET KUSSEN DE BOXSPRING DE LATTENBODEM HET GESTOFFEERDE LEDIKANT dat bij u past 1 Vindt uw Ultima dealer op ultimabedden.nl ERGONOMISCH Ultima creëert ultieme slaapsystemen, met als doel uw

Nadere informatie

balance DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert.

balance DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert. balance E R G O-B A L A N C E : DYNAMIEK IN UW ZITHOUDING Een innovatieve techniek welke de ultieme zithouding stimuleert. Een statische zithouding blijft niet zonder gevolgen De mens is niet gemaakt om

Nadere informatie

www.locomotion.nu Het BedBoekje Tips en trucs voor optimaal gebruik van het zorgbed

www.locomotion.nu Het BedBoekje Tips en trucs voor optimaal gebruik van het zorgbed www.locomotion.nu Het BedBoekje Tips en trucs voor optimaal gebruik van het zorgbed nog meer mogelijkheden In dit BedBoekje gaat het met name om de gewone elektrische hoog-laag bedden. Hoewel deze bedden

Nadere informatie

DE REAL AANGEPASTE KINDERSTOEL

DE REAL AANGEPASTE KINDERSTOEL Article number 803374 Last change 140415 Valid from 070601 DE REAL AANGEPASTE KINDERSTOEL EEN STOEL MET MODULAIR SYSTEEM EN ENORME MOGELIJKHEDEN Veel kinderen met een functiebeperking kunnen comfortabel

Nadere informatie

Scheel maakt voor iedereen een individuele autofauteuil.

Scheel maakt voor iedereen een individuele autofauteuil. SHOPPER TRAVELLER Scheel maakt voor iedereen een individuele autofauteuil. Ieder z'n eigen autofauteuil op maat. Stoelen die precies naar uw "model" worden gemaakt, ter voorkoming van een pijnlijk rug,

Nadere informatie

Inrichting beeldschermwerkplek

Inrichting beeldschermwerkplek Inrichting beeldschermwerkplek Het is lastig om tijdens beeldschermwerk een gezonde werkhouding te waarborgen, vooral wanneer het werk snel af moet zijn of wanneer er veel concentratie nodig is. Daarom

Nadere informatie

Het ultieme zitcomfort, voor u op maat gemaakt. Fitform Wellness Fauteuils

Het ultieme zitcomfort, voor u op maat gemaakt. Fitform Wellness Fauteuils Het ultieme zitcomfort, voor u op maat gemaakt Fitform Wellness Fauteuils gezond zitten Ergonomisch en comfortabel zitten Fitform is al 25 jaar de specialist in comfortabel en gezond zitten. Deze expertise

Nadere informatie

Focus Adapt Focus combineert zitcomfort met uitstekende rijeigenschappen Focus Focus

Focus Adapt Focus combineert zitcomfort met uitstekende rijeigenschappen Focus Focus Rea Focus Adapt Rea Focus combineert zitcomfort met uitstekende rijeigenschappen Rea Focus is een handbewogen rolstoel voor continu dagelijks gebruik. De instelbaarheid, welke veelzijdig en eenvoudig is,

Nadere informatie

Decubitus hoe te voorkomen

Decubitus hoe te voorkomen Decubitus hoe te voorkomen Hoe belangrijk is deze informatie Ziek-zijn of het hebben van een (rolstoelgebonden) handicap kan op het dagelijks leven invloed hebben. Krijgt u daarnaast een complicatie of

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Rugbrochure. Praktische tips. Fysische geneeskunde - Ergotherapie

PATIËNTENINFO. Rugbrochure. Praktische tips. Fysische geneeskunde - Ergotherapie PATIËNTENINFO Rugbrochure Praktische tips Fysische geneeskunde - Ergotherapie Beste patiënt Welkom op de dienst fysische geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Tijdens de infosessie rugvriendelijkheid

Nadere informatie

Veilig en gezond werken. Ook zo n goed ingestelde chauffeursstoel?

Veilig en gezond werken. Ook zo n goed ingestelde chauffeursstoel? Veilig en gezond werken Ook zo n goed ingestelde chauffeursstoel? Test: zit jij wel goed? Ja Nee Kunnen je voeten goed bij de pedalen? Zijn je bovenbenen horizontaal? Is de hoek tussen je boven- en onderbenen

Nadere informatie

OOK ZO N GOED INGESTELDE CHAUFFEURSSTOEL?

OOK ZO N GOED INGESTELDE CHAUFFEURSSTOEL? OOK ZO N GOED INGESTELDE CHAUFFEURSSTOEL? dé specialist in arbeid en gezondheid Test: zit jij wel goed? 1. Kunnen je voeten goed bij de pedalen? JA NEE 2. Zijn je bovenbenen horizontaal? 3. Is de hoek

Nadere informatie

Standaard zitting n Geprofileerde vulling. n Goede drukverdeling. n Tuberuitsparing n Skai bekleding

Standaard zitting n Geprofileerde vulling. n Goede drukverdeling. n Tuberuitsparing n Skai bekleding Matrixx zitsysteem Zittingen Rugleuningen Voordelen Matrixx zitsysteem n Uitwisselbaarheid van elementen tussen de Life & Mobility en Permobil rolstoelen n Modulaire productopbouw met vele keuzemogelijkheden

Nadere informatie

Observatieformulier zithouding Versie Zitwerkgroep Spierziekten Nederland

Observatieformulier zithouding Versie Zitwerkgroep Spierziekten Nederland Inleiding Dit formulier is ontwikkeld door zitwerkgroep Spierziekten Nederland. Het observatieformulier is ontwikkeld om u te ondersteunen/handvatten te geven, bij het op systematisch wijze observeren,

Nadere informatie

Basisprijs vanaf 2.586,61 (inclusief 6% BTW)

Basisprijs vanaf 2.586,61 (inclusief 6% BTW) OFIBISBENLREV3 Geldig vanaf 01042018 XC Factureren aan: Leveren aan: Naam: Naam: Straat: Adres: Plaats: Postcode: Plaats: Postcode: EMail: EMail: Tel: Fax: Tel: Fax: Order datum: Inkooporder: Uw referentie:

Nadere informatie

Standaard zitting n Geprofileerde vulling n Tuberuitsparing n Skai bekleding. Traagschuim zitting n Geprofileerde traag schuimvulling

Standaard zitting n Geprofileerde vulling n Tuberuitsparing n Skai bekleding. Traagschuim zitting n Geprofileerde traag schuimvulling Matrixx zitsysteem Zittingen Rugleuningen Dat zit wel goed Standaard zitting n Tuberuitsparing Standaard rugleuning n Standaard vulling n Optioneel te voorzien van rompsteunen Een rolstoel is meer dan

Nadere informatie

// SUCCESVOL GECRASHTEST. » Makkelijke transfers De opklapbare armsteunen zijn in hoogte en in hoek instelbaar met een in diepte instelbare armlegger.

// SUCCESVOL GECRASHTEST. » Makkelijke transfers De opklapbare armsteunen zijn in hoogte en in hoek instelbaar met een in diepte instelbare armlegger. // SUCCESVOL GECRASHTEST De Salsa2 is succesvol gecrashtest volgens ISO 7176-19 met een 6-punts vastzetsysteem. De Salsa2 is geschikt voor het Dahl Docking System. Dit systeem maakt het eenvoudig om de

Nadere informatie

OOK ZO N GOED INGESTELDE CHAUFFEURSSTOEL?

OOK ZO N GOED INGESTELDE CHAUFFEURSSTOEL? OOK ZO N GOED INGESTELDE CHAUFFEURSSTOEL? dé arbo- en verzuimspecialisten in transport en logistiek Test: zit jij wel goed? JA NEE 1. Kunnen je voeten goed bij de pedalen? n n 2. Zijn je bovenbenen horizontaal?

Nadere informatie

OPTIES BEDIENINGEN EN VERLICHTING

OPTIES BEDIENINGEN EN VERLICHTING QLASS OPTIES OPTIES BEDIENINGEN EN VERLICHTING Shark drive only - Verlichting: nee Shark lights Shark seats & lights - Verstellingen: ja (max. 2x) DX2 REM 420 - Verstellingen: ja (max. 4x) DX2 REM 550

Nadere informatie

X850 Corpus. Prijslijst: 21 NL 2013 EUR. Klant gegevens. Gebruiker gegevens. Anatomische maten

X850 Corpus. Prijslijst: 21 NL 2013 EUR. Klant gegevens. Gebruiker gegevens. Anatomische maten Prijslijst: 21 NL 2013 EUR Klant gegevens Contact: Klantennr.: Klant naam: Adres: Woonplaats: Postcode: Tel: Fax: Ordernr.: Gebruiker gegevens Voornaam: Achternaam: Diagnose: Adres 1: Adres 2: Postcode:

Nadere informatie

ORDERFORM LIGHTNING TB3

ORDERFORM LIGHTNING TB3 ORDERFORM LIGHTNING TB3 Standaard configuratie Lightning achterwiel aangedreven Snelheid 10 km/h 14" lucht aandrijfwielen Tweezijdige zwenkwiel houders 9" zwenkwielen Qlogic2 100 Amp Bluetooth TB3 statisch

Nadere informatie

Evaluatie VACO Workshop On The Job Fysieke Belasting bij Euromaster

Evaluatie VACO Workshop On The Job Fysieke Belasting bij Euromaster Evaluatie VACO Workshop On The Job Fysieke Belasting bij Euromaster (januari 2013) Inleiding In opdracht van Euromaster zijn in januari 2013 acht medewerkers geschoold. De medewerkers kregen een VACO Workshop

Nadere informatie

Ergonomie zitten en liggen. Ergotherapeuten: Sara Bernaerts, Lore Jacobien, Mieke Konings en Leen Verelst

Ergonomie zitten en liggen. Ergotherapeuten: Sara Bernaerts, Lore Jacobien, Mieke Konings en Leen Verelst Ergonomie zitten en liggen Ergotherapeuten: Sara Bernaerts, Lore Jacobien, Mieke Konings en Leen Verelst Zitten Zitten: Probleemstelling 1. Je houding tijdens het zitten. 2. De duur van het zitten. 1.

Nadere informatie

Harde schaal, zachte kern.

Harde schaal, zachte kern. poi Harde schaal, zachte kern. De elegante schaalbouwwijze is kenmerkend voor poi. De schaal werkt omhullend en verschaft geborgenheid en bescherming. De zachte kern voelt uitnodigend en comfortabel aan.

Nadere informatie

Storm3 Vrijheid in een nieuwe dimensie! Storm3

Storm3 Vrijheid in een nieuwe dimensie! Storm3 Invacare Storm 3 Vrijheid in een nieuwe dimensie! De Invacare Storm 3 elektrische rolstoel biedt de vrijheid om een nieuwe dimensie te geven aan een actieve levensstijl. Niet alleen het juiste product

Nadere informatie

www.gezonduitgeven.nl Checklist werkplekinstelling voor de medewerker

www.gezonduitgeven.nl Checklist werkplekinstelling voor de medewerker Basis checklist voor een gezonde werkplek Een goede werkhouding is van belang om prettig en gezond te werken. Met deze basis checklist kun je je werkplek zo instellen dat je gezondheidsklachten zoveel

Nadere informatie

Stenose- en/of herniaoperatie Oefeningen voor herstel

Stenose- en/of herniaoperatie Oefeningen voor herstel Stenose- en/of herniaoperatie Oefeningen voor herstel H15.016-01 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Vóór de operatie... 2 Thuis oefenen... 2 Lees deze adviezen vast goed door... 2 De dag van de operatie... 3

Nadere informatie

OPSTAAN TEGEN DOORLIGGEN VOORKOMEN VAN DECUBITUS

OPSTAAN TEGEN DOORLIGGEN VOORKOMEN VAN DECUBITUS OPSTAAN TEGEN DOORLIGGEN VOORKOMEN VAN DECUBITUS 25742 Inleiding Deze folder bevat informatie over het voorkomen en/of behandelen van doorliggen, ook wel decubitus genoemd. In deze folder staat beschreven

Nadere informatie

Wheelbase: een Basis om op te bouwen

Wheelbase: een Basis om op te bouwen De mogelijkheden, niet de beperkingen, creëren de basis voor een rolstoel die het best past bij zijn gebruiker. Een rolstoel met technologische diepgang en toegankelijke eenvoud. Een product dat zich volledig

Nadere informatie

rh ambio www.rh-bureaustoel.nl 0800-5666666 (gratis)

rh ambio www.rh-bureaustoel.nl 0800-5666666 (gratis) rh ambio www.rh-bureaustoel.nl 0800-5666666 (gratis) Als u op kantoor veel tijd doorbrengt in uw stoel, dan weet u al hoe belangrijk het is dat die comfortabel is. Comfort is echter veel meer dan een goede

Nadere informatie

Medische zadelkrukken

Medische zadelkrukken Medische zadelkrukken Ondersteun je natuurlijke houding voor optimale ontspanning tijdens inspannend werk Staand zitten, zittend staan. Geen vermoeide afgeknelde benen meer, door de spreidstand van je

Nadere informatie

STASTEUN EN IN HOOGTE VERSTELBARE VOUWTAFEL

STASTEUN EN IN HOOGTE VERSTELBARE VOUWTAFEL 2 PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN; STASTEUN EN VOUWTAFEL ASAMENVATTING BDOCUMENTATIE STASTEUN EN IN HOOGTE VERSTELBARE VOUWTAFEL Het Arboconvenant Textielverzorging is een afspraak van het ministerie

Nadere informatie

REAL 9000 PLUS KIND. Waar kwaliteit, functionaliteit en design bij elkaar komen! Valid from 070601. Last change 1000601. Article number 803374

REAL 9000 PLUS KIND. Waar kwaliteit, functionaliteit en design bij elkaar komen! Valid from 070601. Last change 1000601. Article number 803374 REAL 9000 PLUS KIND Article number 803374 Last change 1000601 Valid from 070601 Waar kwaliteit, functionaliteit en design bij elkaar komen! Een Stoel met modulair systeem en enorme mogelijkheden Veel kinderen

Nadere informatie

Voorkomen van doorligplekken

Voorkomen van doorligplekken Voorkomen van doorligplekken Decubitus Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In deze folder leest u meer over het voorkomen van doorliggen. Een ander woord voor doorliggen

Nadere informatie

De medische term voor doorliggen is decubitus. Het is een beschadiging van de huid. U kunt het krijgen als u veel in één houding ligt of zit.

De medische term voor doorliggen is decubitus. Het is een beschadiging van de huid. U kunt het krijgen als u veel in één houding ligt of zit. Voorkom doorliggen LIGGEN ZITTEN PRAKTISCHE TIPS Wat is het? De medische term voor doorliggen is decubitus. Het is een beschadiging van de huid. U kunt het krijgen als u veel in één houding ligt of zit.

Nadere informatie

Doorliggen. Wat kunt u daar aan doen?

Doorliggen. Wat kunt u daar aan doen? Doorliggen Wat kunt u daar aan doen? Waarom dit boekje? Een ziekte of handicap is al vervelend genoeg. Helaas treden vaak ook nog nare bijverschijnselen op. Zo n bijverschijnsel is doorliggen. Het komt

Nadere informatie

chicago Bedieningshandleiding

chicago Bedieningshandleiding chicago Bedieningshandleiding Nederlands ❿ Zitvlak geheel benutten De anatomisch gevormde zitting moet geheel worden benut. Alleen dan is het contact met de ondersteunende rugleuning gewaarborgd. (Bij

Nadere informatie

ComfortControl 01 NEIGVERGRENDELING 02 NEIGWEERSTAND 05 RUGLEUNINGHOOGTE 03 ZITDIEPTE 06 RUGLEUNINGHOEK 04 ZITHOOGTE 07 ARMLEUNING HOOGTE

ComfortControl 01 NEIGVERGRENDELING 02 NEIGWEERSTAND 05 RUGLEUNINGHOOGTE 03 ZITDIEPTE 06 RUGLEUNINGHOEK 04 ZITHOOGTE 07 ARMLEUNING HOOGTE Stap 1: Ontgrendel uw stoel. 01 NEIGVERGRENDELING Stap 2: Stel de stoel af op uw lichaam. 02 NEIGWEERSTAND 03 ZITDIEPTE 04 ZITHOOGTE Stap 3: Stel de stoel af op uw manier van werken. 05 RUGLEUNINGHOOGTE

Nadere informatie

Ocean Ergo ACCESSOIRES EN AANPASSINGEN

Ocean Ergo ACCESSOIRES EN AANPASSINGEN ACCESSOIRES EN AANPASSINGEN Accessoires - Familie Accessoires Zittingen en rugleuningen Zachte zitting Met hygiënische uitsparing. Deksel voor zachte zitting Kan gebruikt worden wanneer de toiletfunctie

Nadere informatie

GRAMMER.NL GRAMMER.BE STOELEN VOOR BOUWMACHINES. Het. maximale. zitcomfort

GRAMMER.NL GRAMMER.BE STOELEN VOOR BOUWMACHINES. Het. maximale. zitcomfort GRAMMER.NL GRAMMER.BE STOELEN VOOR BOUWMACHINES Het maximale zitcomfort INHOUD Actimo Evolution MSG 95EL/742 4 Actimo Evolution (pods) MSG 95EL/722 5 Actimo XXL MSG 97AL/722 6 Actimo XXM MSG 87/742 7

Nadere informatie

X850 Corpus. Prijslijst: 10 BE 2014 EUR. Klant gegevens. Gebruiker gegevens. Anatomische maten

X850 Corpus. Prijslijst: 10 BE 2014 EUR. Klant gegevens. Gebruiker gegevens. Anatomische maten Prijslijst: 10 BE 2014 EUR Klant gegevens Contact: Klantennr.: Klant naam: Adres: Woonplaats: Postcode: Tel: Fax: Ordernr.: Gebruiker gegevens Voornaam: Achternaam: Diagnose: Adres 1: Adres 2: Postcode:

Nadere informatie