esogetics VO LG E N S P E TE R M A N D E L

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "esogetics VO LG E N S P E TE R M A N D E L"

Transcriptie

1 esogetics ENERGIE REFLECTOR OLIE VO LG E N S P E TE R M A N D E L

2 Instituut voor Kleurenpunctuur Mr. P. N. Arntzeniusweg GS Amsterdam tel.: fax.:

3 Energie reflector olie volgens Peter Mandel 3 Energie reflector olie een speciale massageolie Al meer dan 40 jaar doe ik onderzoek naar het huidoppervlak van ons lichaam om erachter te komen welke punten en zones met welke organen corresponderen en welke punten en zones verband houden met de individuele ziel van de mens. Ik slaagde erin een groot aantal nieuwe systemen te ontwikkelen, die intussen met succes worden toegepast door artsen en therapeuten overal ter wereld. Ik noemde mijn geneeswijze esogetische geneeskunde en onder die naam heb ik ruim 200 systemen ontwikkeld en verzameld. Ik heb altijd geprobeerd gezonde mensen te motiveren zichzelf met eenvoudige methoden te behandelen, omdat voorkomen nu eenmaal beter is dan pas te willen genezen als we al ziek zijn of pijn hebben. In de volgende tekst wil ik u een van de vele mogelijkheden aanbieden, die uiterst effectief is en bovendien ook weinig kost. Op beide handen en voeten liggen specifieke zones, zowel aan de binnenen buitenrand als ook in het midden. Uit ervaring weten we nu dat gezonde en zieke mensen die deze behandelingen volgens mijn voorschrift toepassen, zich beter voelen en dat hun klachten afnemen. Uitgangspunt voor de keuze van deze punten is de wetenschap dat de reflexgebieden voor de vier elementen (vuur, aarde, lucht, water) zich bevinden op de buitenrand van handen en voeten en de zgn. schaduwelementen op de binnenrand. Het midden van de handpalm en de voetzool en de punten 9, 10, 11 en 12 breng ik in verband met het midden van ons lichaam, waarbij punt 12 in eerste instantie geen rol speelt in de behandeling. De punten worden eerst gedurende seconden met een massagestaafje stevig gemasseerd, punt voor punt in de volgorde 1-11, maar niet voorbij de pijngrens. Handen en voeten worden niet op dezelfde dag behandeld. Ik heb ook geconstateerd dat deze behandeling het best s avonds wordt gedaan, in combinatie met de zones van de rug. Het is al heel lang bekend dat het huidoppervlak van het lichaam veel mogelijkheden biedt om invloed uit te oefenen op de organen en lichaamssystemen. Op basis van mijn jarenlange ervaring heb ik spiergebieden en

4 4 Esogetische Geneeskunde huidzones kunnen relateren aan punten op de handen en voeten. De reflexzones voor de lever, maag, nieren en darmen zijn heel nuttig voor het bestrijden van stress, om te ontspannen en gezond te blijven. Hieronder volgt een beschrijving van de punten op de handen en voeten, met tevens de punten voor de rug Punt 1 Links en rechts midden op het bovenste vingerkootje van de pink. Punt 2 Precies op de verticale lijn van punt 1, net boven het gewricht onder de aanzet van de pink. Punt 3 Dit punt ligt ook op de verticale lijn van punt 1 en 2, en horizontaal op de lijn van punt 10 (in het midden van de handpalm). Punt 4 Dit punt ligt ook op de verticale lijn van punt 1, 2 en 3, één vingerbreedte boven de eerste huidplooi van het polsgewricht. Punt 5 Ligt op de horizontale lijn van punt 4 en verticaal van punt 6, 7 en 8. Dit punt ligt één vingerbreedte boven de eerste huidplooi van het polsgewricht.

5 Energie reflector olie volgens Peter Mandel 5 Punt 6 Ligt op de verticale lijn van punt 7 en 8, op ongeveer anderhalve vingerbreedte van punt 5. Punt 7 Ligt midden op het bovenste kootje van de duim. Punt 8 Ligt midden op het bovenste kootje van de duim. Punt 9 Dit punt ligt tussen punt 4 en 5. Punt 10 Punt 10 ligt precies midden in de handpalm. Punt 11 Punt 11 ligt net boven het gewricht onderaan de middelvinger. Punt 12 (zwart) wordt bij deze behandeling niet gebruikt.

6 6 Esogetische Geneeskunde Punt 1 Midden op het kussentje van de kleine teen, links en rechts. Punt 2 Dit punt ligt vlak boven het gewricht bij de aanzet van de kleine teen, op dezelfde lijn als punt 1. Punt 3 Punt 3 ligt op de verticale lijn van punt 1 en 2, en op de horizontale lijn van punt 10. Punt 4 Punt 4 ligt op de horizontale lijn van punt 9, midden op de hiel, en op de verticale lijn van punt 1, 2 en 3.

7 Energie reflector olie volgens Peter Mandel 7 Punt 5 Punt 5 ligt op de horizontale lijn van punt 9 en de verticale lijn van punt 6, 7 en 8. Punt 6 Ligt op de verticale lijn van punt 7 en 8 en op de horizontale lijn van punt 10 midden op de voetzool. Punt 7 Ligt op de verticale lijn van punt 8, net boven het gewricht bij de aanzet van de grote teen. Punt 8 Dit punt ligt in het midden van de grote teen. Punt 9 Punt 9 ligt midden op de hiel. Punt 10 Punt 10 ligt midden op de voetzool. Punt 11 Punt 11 ligt midden op de bal van de voet. Punt 12 (zwart) wordt ook hier niet behandeld.

8 8 Esogetische Geneeskunde Behandeling van de zones op de rug In combinatie met de zones van handen en voeten behandelen we ook de zones op de rug. De zones moeten intensief worden gemasseerd met de dikke kant van een massagestaafje, seconden per punt in de aangegeven volgorde. Vervolgens kunnen we de zones krachtig inwrijven met de nieuwe Energie reflector olie. Hierdoor worden ook s nacht dromen opgewekt, waardoor de verwerking en het regulerende mechanisme van de nacht wordt gestimuleerd. Het toewijzen van zones aan de inwendige organen is een oude traditie. We kunnen de werking van de organen stimuleren door de aangewezen sectoren zacht te activeren. Deze methode wordt door therapeuten over de hele wereld toegepast. In de loop der jaren heb ik nieuwe verbanden ontdekt tussen de verschillende functies. Daarbij loont het de moeite hiermee te werken, juist als men gezond is, om ziekten te voorkomen.

9 Energie reflector olie volgens Peter Mandel 9 De 11 punten op handen en voeten worden gecombineerd met de punten op de rug. Hieronder volgt een beschrijving van de punten en hun locatie. Zone 1 Lever Trek een denkbeeldige horizontale lijn tussen het middenpunt van de schouderbladen. Aan de rechterkant van de wervelkolom vinden op deze lijn de zone van de lever. Zone 2 Maag Aan de linkerkant van de zone van de lever vinden we de zone van de maag, ook tussen de wervelkolom en de rand van het schouderblad. Zones 3 Hart Hier behandelen we twee zones. De eerste vinden we links, op twee vingerbreedtes boven de binnenste punt van het schouderblad. De tweede zone ligt links midden in de nek, vlak naast de wervelkolom. Zones 4 Nieren Deze twee zones liggen vlak onder de onderste ribben, op de schuine lijn tussen ribben en wervelkolom. We behandelen eerste de linkerzone, dan de rechter. Zones 5 Driehoek van de ingewanden Deze zones houden verband met de dikke darm. De bovenste twee punten liggen op een schuine lijn tussen de bovenste rand van het heupbeen en de wervelkolom. De derde zone ligt in het bovenste gedeelte van het heiligbeen. Zone 6 Galblaas Deze zone ligt rechts midden in de nek, naast de wervelkolom.

10 10 Esogetische Geneeskunde Volgorde van behandeling: De punten op de handen en voeten mogen niet op dezelfde dag worden behandeld. We beginnen met de 11 punten op de binnenkant van beide handen en combineren die met de 10 zones op de rug. De behandeltijd bedraagt seconden per punt. Na de massage van alle punten worden de zones op de rug ingewreven met de nieuwe Energie Reflector olie. De volgende dag kunt u de punten op de voeten behandelen, gevolgd door de zones op de rug. Daarna lassen we een rustdag in en beginnen dan opnieuw met de punten op de handen. Deze serie behandelingen herhalen we dan twee weken lang, daarna passen we de behandeling 1x per week toe. Het is echt de moeite waard de mogelijkheden die hier zijn opgevoerd uit te proberen. Na alle ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, blijkt dit een effectieve manier om gezond te blijven. De punten en zones hebben geen speciale indicatie, ze hebben invloed op de hele drie-eenheid van geest, ziel en lichaam.

11

12 esogetics esogetics GmbH D Bruchsal Hildastr. 8 Tel +49 (0) Fax +49 (0) info-de@esogetics.com Niederlassung: CH-6003 Luzern Hirschmattstr. 16 Tel +41 (0) Fax +41 (0) info-ch@esogetics.com Energie reflector olie een speciale massageolie ontwikkeld door Peter Mandel Peter Mandel doet al meer dan 40 jaar onderzoek naar het huidoppervlak van ons lichaam om erachter te komen welke punten en zones met welke organen corresponderen en welke punten en zones verband houden met de individuele ziel van de mens. Op basis van zijn jarenlange ervaring heeft hij nu een aantal specifieke gebieden ontdekt in het spierweefsel en op de huid die gebruikt kunnen worden om gezond te blijven, spanning en stress te verminderen of om je prettiger te voelen. Binnen het kader van de esogetische geneeskunde zijn een heel aantal nieuwe systemen ontwikkeld, die door artsen en therapeuten over de hele wereld worden gebruikt. Peter Mandel heeft zich er altijd voor ingezet om ook gezonde mensen te motiveren zichzelf met eenvoudige methoden te behandelen, omdat voorkomen nu eenmaal beter is dan pas te willen genezen als we al ziek zijn of pijn hebben. Juist hiervoor is de Energie reflector olie ontwikkeld om u die kans te bieden. De olie is samengesteld uit een aantal waardevolle essentiële oliën. Bijzonder is ook dat het bestanddeel sint-janskruidolie heel hoog is, waarmee we figuurlijk gesproken de depressies die samenhangen met de huid en de spieren kunnen behandelen. U kunt bepaalde delen van het lichaam met deze olie inwrijven of masseren; dat frist op, spanningen vloeien weg en u voelt zich energieker Instituut voor Kleurenpunctuur Mr. P. N. Arntzeniusweg GS Amsterdam tel.: fax.: info@kleurenpunctuur.nl Ja, ik wil graag bestellen Graag opsturen naar het volgende adres: stuks Energie Reflector olie à 21,90 per flesje. Naam Straat Postcode/Plats Handtekening

esogetics esogetics ENERGIE REFLECTOR OLIE VO LG E N S P E TE R M A N D E L

esogetics esogetics ENERGIE REFLECTOR OLIE VO LG E N S P E TE R M A N D E L esogetics esogetics GmbH D-666 Bruchsal Hildastr. Tel +9 (0) 00-0 Fax +9 (0) 00- info-de@esogetics.com www.esogetics.com Niederlassung: CH-600 Luzern Hirschmattstr. 6 Tel + (0) 06 Fax + (0) 096 info-ch@esogetics.com

Nadere informatie

Vuist maken, binnekant en buitenkant arm bekloppen (losse polsen) Schedel bekloppen

Vuist maken, binnekant en buitenkant arm bekloppen (losse polsen) Schedel bekloppen Do In Staand, voeten 50cm uit elkaar. Stevig afstrijken binnenkant arm van schouder naar pols, gevolgd door buitenkant arm van pols naar schouder, zowel rechterarm als linkerarm Vuist maken, binnekant

Nadere informatie

Plekken waar je extra aan gaat spannen kunnen zijn: andere kant, je nek, je rug en je buik.

Plekken waar je extra aan gaat spannen kunnen zijn: andere kant, je nek, je rug en je buik. Oefeningen fase 1 In de eerste fase ga je aan de slag om de spieren te activeren. Dit betekent dat je heel selectief 1 spier aanspant voor 5-10 seconden. Het is geen krachtwedstrijd, het is activeren.

Nadere informatie

157218_massage_kaarten_04465 massage kaarten N.QXD 23/06/15 10:30 Pag Fig. 1 Fig. 2

157218_massage_kaarten_04465 massage kaarten N.QXD 23/06/15 10:30 Pag Fig. 1 Fig. 2 Voorhoofdholte Hersenen Hypofyse Hersenen Neus Mond Hals Inwendige organen Borst Lendenen Heiligbeen/Stuitbeen Blaas/endeldarm Nek/Schildklier Zonnevlecht Bijnier Oog Bovenste lymfvatenstelsel Oor Schouder

Nadere informatie

Oefeningen voor patiënten met reumatoïde artritis

Oefeningen voor patiënten met reumatoïde artritis Het is belangrijk om de oefeningen die u in het ziekenhuis hebt gedaan thuis dagelijks voort te zetten. Dit om de gewrichten en spieren in een goede conditie te houden. Probeer op een vast tijdstip te

Nadere informatie

Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie. e-movere stressmanagement en ontspanning

Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie. e-movere stressmanagement en ontspanning Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie We zijn mensen van de multi-tasking tijd We denken en we doen veel Er wordt veel van ons gevraagd Bijna alles en iedereen staat onder druk

Nadere informatie

P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E

P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E Reumaoefeningen P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E 2 Inleiding Dit oefenboekje is u uitgereikt tijdens het reuma-revalidatieprogramma in de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht. Het dient

Nadere informatie

Masseren ter verlichting van de pijn

Masseren ter verlichting van de pijn OPDRACHTFORMULIER Masseren ter verlichting van de pijn Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent.

Nadere informatie

Zelfmassage: Kloppen langs meridianen

Zelfmassage: Kloppen langs meridianen Zelfmassage: Kloppen langs meridianen Klopmassage is een simpele en snelle manier om je beter in je lichaam te voelen. In 5 tot 10 minuten ga je al kloppend je hele lichaam bij langs en je kunt de massage

Nadere informatie

Opleiding Matrix-kleurentherapie

Opleiding Matrix-kleurentherapie www.instituutblokdijk.nl Opleiding Matrix-kleurentherapie Instituut Blokdijk Dr. Berlagelaan 5 5622 HA Eindhoven OPLEIDING MATRIX- KLEURENTHERAPIE Het is een 3-jarige opleiding + Medische basiskennis Deze

Nadere informatie

pagina 3 pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 pagina 8 pagina 9 pagina 10

pagina 3 pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 pagina 8 pagina 9 pagina 10 Klassieke massage Klassieke ontspannigsmassage Total relax ontspanningsmassage Total relax aroma massage Total relax massage met japanse munt en Hot Towels Hoofdpijnmassage Prijslijst Kontakt informatie

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Kiné na een hysterectomie

PATIËNTEN INFORMATIE. Kiné na een hysterectomie PATIËNTEN INFORMATIE Kiné na een hysterectomie 2 Mevrouw De revalidatie na de operatie is een belangrijk onderdeel van je genezing. Met deze folder willen we je alvast wat goede raad meegeven: Oefen je

Nadere informatie

TIPS EN OEFENINGEN OM UW RUG STERK EN FIT TE MAKEN

TIPS EN OEFENINGEN OM UW RUG STERK EN FIT TE MAKEN TIPS EN OEFENINGEN OM UW RUG STERK EN FIT TE MAKEN Maximale ontspanning voor uw rug De rug is zo maximaal ontspannen. De armen liggen langs het lichaam. De knieën zijn 90 graden gebogen en liggen op een

Nadere informatie

Veel succes! Yvonne Bontekoning & Cocky Hoogeveen. KLIK HIER Online trainingsprogramma bestellen. U vindt ons ook op: Facebook.com/voetentraining/

Veel succes! Yvonne Bontekoning & Cocky Hoogeveen. KLIK HIER Online trainingsprogramma bestellen. U vindt ons ook op: Facebook.com/voetentraining/ 4 gratis oefeningen voor de hallux valgus, de scheve grote teen. Gaat uw grote teen ook steeds schever staan? U maakt zich hier misschien zorgen over. Uw moeder of oma had het ook. Ook bij hen is de grote

Nadere informatie

NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW. PUNCTURE CRYSTALS WITH HOLOGRAM Kristalpunctuur. Holografische punctuurkristallen werken snel en langdurig

NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW. PUNCTURE CRYSTALS WITH HOLOGRAM Kristalpunctuur. Holografische punctuurkristallen werken snel en langdurig NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW NEW PUNCTURE CRYSTALS WITH HOLOGRAM Kristalpunctuur Holografische punctuurkristallen werken snel en langdurig Crystal Vision volgens Peter Mandel in harmonie met de

Nadere informatie

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter

Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekoefeningen voor de Gehandicapte schutter Rekken is een essentieel onderdeel van een evenwichtig trainingsprogramma. Het dagelijks uitvoeren van rekoefeningen kan de flexibiliteit en gezonde gewrichten

Nadere informatie

Subject: Taak 1.2.20

Subject: Taak 1.2.20 Taak 1.2.20 Tutor : vd Biggelaar Mentor : vd Biggelaar Klas : MT1A Gemaakt door : Tommy & Paul van der Linden 1 Inhoud! Taak 1.2.20 Inhoud!... 2 Inleiding... 3 Trekken en Duwen... 4 Tillen... 4 Zitten...

Nadere informatie

Oefeningen bij schouderklachten

Oefeningen bij schouderklachten Oefeningen bij schouderklachten Uw behandelend arts heeft u geadviseerd oefeningen te doen om uw schouderklachten te helpen verminderen. Het is, in eerste instantie, niet nodig om de oefeningen onder begeleiding

Nadere informatie

Oefeningen voor pols en hand

Oefeningen voor pols en hand Patiënteninformatie Oefeningen voor pols en hand rkz.nl U heeft een aantal weken gips om uw pols en/of hand gehad. Nu het gips verwijderd is zal uw pols en/ of vingers stijf voelen. De beweeglijkheid in

Nadere informatie

Massage Flow. Delen is vermenigvuldigen

Massage Flow. Delen is vermenigvuldigen Massagepraktijk In2flow / 2015 Massagepraktijk In2flow / 2015 Massage. Steeds meer mensen ontdekken wat massage voor hen betekent. Je regelmatig laten masseren helpt om lekker in je vel te blijven zitten.

Nadere informatie

Onderbeenbrace Informatie en adviezen voor het dragen van een onderbeenbrace

Onderbeenbrace Informatie en adviezen voor het dragen van een onderbeenbrace U heeft zojuist een onderbeenbrace gekregen in verband met een botbreuk in uw onderbeen. Met behulp van deze brace kan uw gebroken been in een goede stand genezen. De brace biedt bescherming aan de botbreuk,

Nadere informatie

Zwanger (geweest)? Spieren rondom uw bekken trainen? Klachten voorkomen en/of verminderen? voorkom bekkenpijn FYSIOHOLLAND

Zwanger (geweest)? Spieren rondom uw bekken trainen? Klachten voorkomen en/of verminderen? voorkom bekkenpijn FYSIOHOLLAND FYSIOHOLLAND voorkom bekkenpijn Zwanger (geweest)? Spieren rondom uw bekken trainen? Klachten voorkomen en/of verminderen? De therapeuten van FysioHolland geven tips. Veel vrouwen krijgen tijdens of na

Nadere informatie

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Verkeerde lichaamshoudingen veroorzaken klachten. Eén van de meest voorkomende verkeerde houdingen, wordt veroorzaakt door een naar vorend hangend hoofd,

Nadere informatie

BASIS MASSAGE

BASIS MASSAGE BASIS MASSAGE WWW.I-LEARNING.BE INHOUD INLEIDING Aarden van de massage p.5 Hoe werkt een massage? p.5 Voorbereiding p.6 Gebruik van oliën p.6 Basisbegrippen p.7 Grepen en drukken p.9 Richtingen p.10 WANNEER

Nadere informatie

Yoga & Astrologie. Aardetekens: Stier, Maagd & Steenbok.

Yoga & Astrologie. Aardetekens: Stier, Maagd & Steenbok. Yoga & Astrologie Aardetekens: Stier, Maagd & Steenbok Stier 21 april - 20 mei Tijdens drukke periodes spelen bij een stier vaak klachten op aan keel, nek, hals, oren, tanden, schildklier en schouders.

Nadere informatie

dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun

dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun relax& dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun slaap beter Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur Ben je (het) weer moe? Essentiële Oliën geven je humeur een boost en zorgen voor meer rust

Nadere informatie

Let tijdens het masseren op afwijkingen en asymmetrische vormen die kunnen duiden op mogelijke lichamelijke klachten.

Let tijdens het masseren op afwijkingen en asymmetrische vormen die kunnen duiden op mogelijke lichamelijke klachten. Massage Compleet Doel Een algehele massage heeft als doel spieren en pezen sneller te laten herstellen na een inspanning, spanningen weg te nemen en eventuele zwakke plekken of lichamelijke klachten op

Nadere informatie

Adviezen na een open-hart-operatie. Afdeling Fysiotherapie

Adviezen na een open-hart-operatie. Afdeling Fysiotherapie 00 Adviezen na een open-hart-operatie Afdeling Fysiotherapie U bent herstellende van een operatie aan uw hart. De fysiotherapeut heeft u na de operatie begeleid bij het weer oppakken van activiteiten en

Nadere informatie

BACK PAIN & DISCOMFORT

BACK PAIN & DISCOMFORT LIFE TM GEBRUIKSHANDLEIDING TRIPLE ACTION RELAXES RELEASES RELIEVES BACK PAIN & DISCOMFORT INHOUD WAT ZIT ER IN DE DOOS OVER GRAVITY HOE GRAVITY TE GEBRUIKEN HOE DE HOEKSTEEN PLAATSEN HOE DE NEKSTEUN TE

Nadere informatie

Shenmen (Poort van Top van het oor. Vinger Bekkenspieren Knie Blaas Eierstok/testikel Dunne darm. Teen. Nier Galblaas Mond Keel

Shenmen (Poort van Top van het oor. Vinger Bekkenspieren Knie Blaas Eierstok/testikel Dunne darm. Teen. Nier Galblaas Mond Keel 5. OORREFLEXKAART De oren bevatten heel kleine puntjes die reageren op gevoelige inbrenging van acupunctuurnaalden en druk van de vingers. Hoewel drukken met de vinger minder nauwkeurig is dan het inbrengen

Nadere informatie

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Lekker in je vel Leren omgaan met stress voor kinderen Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Heeft uw kind wel eens last van stress? Voelt uw kind zich wel eens niet lekker en weet u niet

Nadere informatie

Massage verwendag 25 mei 2014

Massage verwendag 25 mei 2014 Massage verwendag 25 mei 2014 met van 10.00 tot 17.00 doorlopend massages Ancient Thai massage Ayurvedische gezichtsmassage Warmwaterkussenmassage Breuss wervelmassage Ayurvedische voetmassage Chakra balans

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

ROMPSTABILISATIE U17 Vurste-Semmerzake

ROMPSTABILISATIE U17 Vurste-Semmerzake ROMPSTABILISATIE U17 Vurste-Semmerzake Inleiding Bij voetbal komt het vaak voor dat spieren eenzijdig zijn ontwikkeld, omdat de training vaak gericht is op het verbeteren van een bepaalde spiergroep, nl

Nadere informatie

Geachte klant, Vriendelijke groet, Medipreventiecentrum. Telefoon: 074-2911110 (klantenservice) www.facebook.com/medipreventiecentrum

Geachte klant, Vriendelijke groet, Medipreventiecentrum. Telefoon: 074-2911110 (klantenservice) www.facebook.com/medipreventiecentrum Telefoon: 074-2911110 (klantenservice) Internet: www.medipreventiecentrum.nl www.facebook.com/medipreventiecentrum E-mail: info@medipreventiecentrum.nl Geachte klant, Gefeliciteerd met uw aanschaf van

Nadere informatie

10 minuten training 1 Total Body

10 minuten training 1 Total Body 10 minuten training 1 Total Body Met deze 10 Minuten training train je het hele lichaam. Alle spiergroepen komen aan bod. Waarom 10 minuten trainingen? Voor veel mensen is het nog steeds moeilijk om een

Nadere informatie

Aanvulling: Om de oefeningen wat uitdagender te maken kun je je handen op je borst leggen ipv naast je lichaam op de grond.

Aanvulling: Om de oefeningen wat uitdagender te maken kun je je handen op je borst leggen ipv naast je lichaam op de grond. FOAM ROLLER OEFENINGEN Naast de bekende bindweefsel massage is de foam roller een fantastisch hulpmiddel voor het versterken van je core. Door gebruik te maken van een onstabiele ondergrond zoals de foam

Nadere informatie

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte Aandacht voor jezelf - Aanraken is een eerste levensbehoefte - Aanraking stimuleert de activiteit van de nervus vagus, de zenuwbaan die de afscheiding van de hormonen die een rol spelen bij de voedselopname,

Nadere informatie

Yogales maart 2019!! Bewust staan

Yogales maart 2019!! Bewust staan Yogales maart 2019 Bewust staan Ga staan met je voeten heupbreedte, voorvoeten licht naar binnen, voel hoe de hiel van je voet contact maakt met de grond, voel de buitenkanten van de voet op de grond voel

Nadere informatie

Inhoud Pijn Een noodkreet van het lichaam

Inhoud Pijn Een noodkreet van het lichaam Inhoud Pijn Een noodkreet van het lichaam Pijn vroegtijdig waarschuwingssysteem.... 10 Receptoren de informatie-experts...11 Soorten pijn...14 De vele oorzaken van rugpijn...16 Hoe ontstaat rugpijn?...18

Nadere informatie

G E S E L E C T E E R D D O O R A U D I O F Y S I O. N L TOP 5 OEFENINGEN TEGEN RUGPIJN DOOR: PETER ARENTSEN

G E S E L E C T E E R D D O O R A U D I O F Y S I O. N L TOP 5 OEFENINGEN TEGEN RUGPIJN DOOR: PETER ARENTSEN G E S E L E C T E E R D D O O R A U D I O F Y S I O. N L TOP 5 OEFENINGEN TEGEN RUGPIJN DOOR: PETER ARENTSEN 5 EFFECTIEVE OEFENINGEN TEGEN LAGE RUGPIJN THUIS UIT TE VOEREN WWW.AUDIOFYSIO.NL V O O R W O

Nadere informatie

www.muyoha.weebly.com

www.muyoha.weebly.com www.muyoha.weebly.com Tekeningen: Eleonora Levanskya Tekst: Muyoha Bron: Christopher S. Kilham The Five Tibetans: Five Dynamic Exercises for Health, Energy, and Personal Power Healing Arts Press 1994 DE

Nadere informatie

2D/E. T5: Stevigheid en beweging.

2D/E. T5: Stevigheid en beweging. B1: Het skelet van de mens. B2: Het skelet van zoogdieren. B3: Kraakbeenweefsel en beenweefsel? B4: Beenverbindingen. B5: Spieren. B6: Houding en beweging. B7: Blessures. EB8: Het skelet van verschillende

Nadere informatie

Lage rugklachten. www.gzcdiemenzuid.nl

Lage rugklachten. www.gzcdiemenzuid.nl Lage rugklachten Introductie De lage rug is het gebied ter hoogte van de onderste 5 lendenwervels (lumbale wervels) en de overgang met het heiligbeen (lumbo-sacrale overgang). De lendenwervelkolom bestaat

Nadere informatie

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD VOORWOORD In dit e-book leg ik uit wat Guasha Therapie is en wat het voor je kan betekenen. Guasha Therapie is nog onbekend in Nederland. Met het schrijven en delen van dit e- book wil ik laten zien hoe

Nadere informatie

De Top 5: Beste Oefeningen Tegen Rugpijn

De Top 5: Beste Oefeningen Tegen Rugpijn De Top 5: Beste Oefeningen Tegen Rugpijn 5 DOELTREFFENDE OEFENINGEN TEGEN LAGE RUGPIJN, THUIS UIT TE VOEREN Door Peter Arentsen Voorwoord Gefeliciteerd met het aanvragen van dit e-book waarmee je de basis

Nadere informatie

Wat mag u wel en niet doen als uw arm of been in het gips zit

Wat mag u wel en niet doen als uw arm of been in het gips zit Gipsverband Wat mag u wel en niet doen als uw arm of been in het gips zit Uw arm of been zit in een gipsverband. Dit is een verband van kunststof of van gips dat ervoor zorgt dat het bot in een goede stand

Nadere informatie

Boulestechniek Keuze van boules

Boulestechniek Keuze van boules Boulestechniek Keuze van boules Om voor u de juiste diameter van de boules te bepalen, wordt door de Franse Jeu de Boules Bond de volgende meetmethode geadviseerd: Meet de afstand van het topje van de

Nadere informatie

De foamroll oefeningen

De foamroll oefeningen www.bodyrelease.nl De foamroll oefeningen Wat je vooraf moet weten De foamroll oefeningen die je uitvoert moeten voelen als een diepe massage en kunnen zowel direct op de huid als met kleding aan worden

Nadere informatie

Behandeling van kaakgewrichtsklachten

Behandeling van kaakgewrichtsklachten Behandeling van kaakgewrichtsklachten U bent bij de polikliniek mondziekten en kaakchirurgie in behandeling voor kaakgewrichtsklachten. Deze brochure beschrijft een aantal oefeningen en adviezen voor patiënten

Nadere informatie

7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN

7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN 7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN VOOR THUIS OF OP JE WERK Kom tot rust met deze eenvoudige ontspanningsoefeningen Door te ontspannen krijgt je lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen van de dagelijkse

Nadere informatie

Babymassage 800394 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis

Babymassage 800394 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis 1 Ieder mens wordt geboren met behoefte aan lichamelijk contact. Het is dan ook heel normaal dat een baby graag in de armen genomen wordt. Warmte, aanraking, lichamelijk contact en streling zijn voor een

Nadere informatie

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage ChinLi TuiNa Welkom Uitleg over Tuina massage Kennismaking Tuina Wat is Tuina, inleiding Historie Hoe werkt Tuina Welke klachten kun je met Tuina behandelen Tuina in de praktijk Vragen Demonstratie TuiNa

Nadere informatie

Handleiding Babymassage. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambities

Handleiding Babymassage. Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambities Het Slotervaart, een ziekenhuis met ambities Het Slotervaartziekenhuis is een algemeen ziekenhuis in Amster dam. Wij hebben de ambitie om kwalitatief goede medisch specialistische zorg te bieden aan jong

Nadere informatie

( Hoe moet deze oefeningen doen? )

( Hoe moet deze oefeningen doen? ) Relaxatieoefeningen ( Wat zijn Relaxatieoefeningen? ) Deze opdracht bestaat uit oefeningen die je kunnen helpen om te relaxen. ( Waarom relaxatieoefeningen? ) Mensen weten dikwijls niet meer hoe ze kunnen

Nadere informatie

Plastische Chirurgie. Oefeninstructies na buigpeesletsel. Nabehandeling geschiedt met behulp van een zogenaamde dynamische spalk (Kleinertspalk).

Plastische Chirurgie. Oefeninstructies na buigpeesletsel. Nabehandeling geschiedt met behulp van een zogenaamde dynamische spalk (Kleinertspalk). Plastische Chirurgie Oefeninstructies na buigpeesletsel U bent geopereerd aan buigpeesletsel aan uw hand. Deze folder geeft u informatie over het verloop van de revalidatieperiode en de oefeningen. Om

Nadere informatie

Core Stability - serie 1

Core Stability - serie 1 Inleiding Schaatsers zijn vaak zeer eenzijdig ontwikkeld, omdat veel trainingen die we voor het schaatsen doen, vooral gericht zijn op het verbeteren van de beenspieren. Met Core Stability train je je

Nadere informatie

ASPECIFIEKE, HOUDINGSGEBONDEN LAGE

ASPECIFIEKE, HOUDINGSGEBONDEN LAGE ASPECIFIEKE, HOUDINGSGEBONDEN LAGE RUGPIJN: OEFENTHERAPIE Aspecifieke lage rugpijn bestaat uit klachten waarvoor geen lichamelijke afwijking kan gevonden worden die deze klachten veroorzaakt. Het probleem

Nadere informatie

Lenigheid en beweeglijkheid

Lenigheid en beweeglijkheid 2.3.2. Lenigheid en beweeglijkheid Deze vaardigheid is bedoeld om de verschillende spieren te trainen op lenigheid en de verschillende gewrichten te mobiliseren. Lenigheid en beweeglijkheid bestaat uit:

Nadere informatie

het kleine boekje van kneipp

het kleine boekje van kneipp het kleine boekje van kneipp begietingen door Stef Mintiens klacht begieting Ademhaling, Asthma Benen knie, dij Blaas Bloedsomloop Borst Cholesterol Concentratieproblemen Constipatie dij, koud, combineer

Nadere informatie

ontspanning rust welzijn

ontspanning rust welzijn PETE R MAN DE L C R Y S TA L V I S I O N De facetgeslepen element-kristallen ontspanning rust welzijn Ervaar de weldadige werking van de facetgeslepen element-kristallen Voor bestellingen en meer informatie:

Nadere informatie

1 Teenstand vanaf vlakke ondergrond. 2 Band training achillespees. 3 Teenstand op traptrede (gestrekte knie)

1 Teenstand vanaf vlakke ondergrond. 2 Band training achillespees. 3 Teenstand op traptrede (gestrekte knie) Pagina 1 van 5 Bij welke blessures werkt deze oefentherapie? Deze oefentherapie is effectief bij kuit, enkel, scheenbeen en fascia plantaris klachten. De fascia plantaris is de grote pees in de voetzool

Nadere informatie

GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN

GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN Shiatsu GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN Introductie Shiatsu is een natuurlijke stimulatie van het lichaam door het beïnvloeden van de energiestromen in het lichaam door aanraking en drukuitoefening.

Nadere informatie

Cursus EROTIEK Exo Academy

Cursus EROTIEK Exo Academy Erotisch / sensueel masseren Erotische massage of sensuele massage is een massagetechniek met als doel seksuele gevoelens op te wekken dan wel te versterken. Erotische massages worden vooral gericht op

Nadere informatie

TRAININGSPLAN XCO-TRAINER

TRAININGSPLAN XCO-TRAINER TRAININGSPLAN XCO-TRAINER HET PRINCIPE VAN XCO-TRAINING. Nieuw explosieve training met maximaal resultaat. Door actieve bewegingsvormen kan de mechanische belastbaarheid van spieren, het bindweefsel in

Nadere informatie

Adem in, en til het rechterbeen iets op, hou even vast, en laat hem op de uitademing weer zakken.

Adem in, en til het rechterbeen iets op, hou even vast, en laat hem op de uitademing weer zakken. Oefenschema Inleiding: Dit oefenschema beoogt ontspanning en bewustwording van het lichaam. Hoewel deze oefeningen niet veel van het lichaam vergen, hebben ze toch een diepgaande werking. Oefen op een

Nadere informatie

Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie

Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie Wilde-kruidenolie relax als slaapremedie! Peter Mandel Bewerkt door Praveeta Timmerman Inhoudsopgave Inleiding...7 Hoofdstuk 1: Wat is wilde-kruidenolie

Nadere informatie

Pal Dan Gum oefeningen

Pal Dan Gum oefeningen Pal Dan Gum oefeningen Deze reeks Pal Dan Gum oefeningen worden al duizenden jaren in China en Korea gebruikt voor het voorkomen van ziektes en de bevordering van een goede gezondheid. Pal Dan Gum oefeningen

Nadere informatie

AL healing / herhaling pranayama kriya meditatie AL. alle chakras) 5 eliminatie. alle chakras) KY voor weerstand tegen ziekte.

AL healing / herhaling pranayama kriya meditatie AL. alle chakras) 5 eliminatie. alle chakras) KY voor weerstand tegen ziekte. Kundalini Yoga 2010-2011 thema: KY en de acht chakras 11-5-2011 / 1 / 11 AL healing / herhaling pranayama kriya meditatie AL (voor KY meditatie Kirtan Kriya 1 krachtige energie Bandhas alle chakras) (chakra

Nadere informatie

rekken. Tel tot acht of tien en breng het hoofd weer in de uitgangspositie terug.

rekken. Tel tot acht of tien en breng het hoofd weer in de uitgangspositie terug. Rekoefeningen Hypermobiele mensen mogen de volgende oefeningen niet doen. Hypermobiliteit is (aangeboren) overmatige beweeglijkheid van banden en ligamenten rondom gewrichten. Het is nodig hypermobiele

Nadere informatie

PECTUS REVALIDATIE. De pectoralisspieren. De rugspieren

PECTUS REVALIDATIE. De pectoralisspieren. De rugspieren PECTUS REVALIDATIE Het doel van de pectus revalidatie (training borst- en rugspieren) is het versterken van de spieren van de borst en de rug en hiermee het verbeteren van je lichaamshouding. De volgende

Nadere informatie

ONTSPANNINGSOEFENINGEN

ONTSPANNINGSOEFENINGEN OEFENING 1: VOEL JE LICHAAM Neem even de tijd jouw lichaam te voelen. Waar zit de spanning? Kan je de spanning beetje bij beetje loslaten? 1. Zorg ervoor dat je even niet gestoord wordt en ga rustig op

Nadere informatie

Tapen. 3) Tapen in de herstelfase Dit is de belangrijkste toepassing van tapen. Na een blessure of operatie het gekwetste deel intapen.

Tapen. 3) Tapen in de herstelfase Dit is de belangrijkste toepassing van tapen. Na een blessure of operatie het gekwetste deel intapen. Tapen Tapen (theorie) Basis-idee : het ondersteunen van een zwakke plaats van het lichaam, door bepaalde bewegingen te remmen die spanning zouden kunnen uitoefenen op het verzwakte gebied, maar zonder

Nadere informatie

Trainingsprogramma Spierkrachtversterking

Trainingsprogramma Spierkrachtversterking Trainingsprogramma Spierkrachtversterking Ook zonder blessures kun je bepaalde spieren of spiergroepen te versterken. Als spierversterkende oefeningen deel uitmaken van een trainingsprogramma met als einddoel

Nadere informatie

Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit)

Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit) Core-stabilityoefeningen (oefeningen voor rompstabiliteit) Bruggetje Ga op je rug liggen. Buig je knieën tot 90 graden en zet beide voeten plat op de grond. Je armen liggen langs je lichaam met je handpalmen

Nadere informatie

Maatschap Gynaecologie. (sub)totaalruptuur

Maatschap Gynaecologie. (sub)totaalruptuur Maatschap Gynaecologie (sub)totaalruptuur Algemeen Tijdens de bevalling is er een totaalruptuur of een subtotaal ruptuur ontstaan. Deze folder geeft u informatie over wat een (sub)totaalruptuur is en wat

Nadere informatie

Yogales mei Ademoefening Prana Mudra!

Yogales mei Ademoefening Prana Mudra! Yogales mei 2019 Staan Plaats de voeten onder de heupen. Je voeten licht naar binnen gedraaid. Je voeten staan stevig op de grond. Voel je in verbinding staan met de aarde. De knieën zijn zacht. Ga met

Nadere informatie

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind Relaxatie en ontspanning voor ouder en kind door Sofie Possemiers www.elsole.be Deze oefening wordt aangeboden door Sofie Possemiers van El Sole. Wil je nog meer van zulke oefeningen ontvangen, schrijf

Nadere informatie

Core Stability - serie 2 (met Swiss Ball)

Core Stability - serie 2 (met Swiss Ball) Inleiding Met Core Stability training train je je rompspieren, zodat je die zo effectief mogelijk kunt gebruiken. Het gaat hierbij niet alleen om buik- en bilspieren, maar om je gehele romp. Je ontwikkelt

Nadere informatie

Instructies en oefeningen voor het gebruik van de Schouder Stretcher

Instructies en oefeningen voor het gebruik van de Schouder Stretcher Telefoon: 074-2911110 (klantenservice) E-mail: info@medipreventiecentrum.nl Instructies en oefeningen voor het gebruik van de Schouder Stretcher 1 Geachte klant, Gefeliciteerd met uw aanschaf van de schouder

Nadere informatie

Yogales december 2018!

Yogales december 2018! Yogales december 2018 Ademoefening Plaats de handen aan de achterkant op het bekken, de pinken tegen elkaar. Adem in de buik, laat ontspannen naar buiten. Het hoofd komt achterover in de nek. Maak een

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u zit. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u zit. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u zit UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie

Eenvoudige oefeningen voor klachten van de schouder

Eenvoudige oefeningen voor klachten van de schouder Eenvoudige oefeningen voor klachten van de schouder De oefeningen moeten enkele malen tot tien keer achter elkaar worden herhaald en minstens een tot driemaal per dag worden gedaan. Het is beter vaak en

Nadere informatie

Babymassage. Infobrochure SAP 4275

Babymassage. Infobrochure SAP 4275 Babymassage Infobrochure SAP 4275 Az Damiaan vzw, september 2019. Niets uit deze brochure mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming. Deze brochure bevat algemene informatie en is bedoeld

Nadere informatie

Hoe voorkomt u armlymfoedeem. Massagetechniek en oefeningen voor borstkankerpatiënten

Hoe voorkomt u armlymfoedeem. Massagetechniek en oefeningen voor borstkankerpatiënten Hoe voorkomt u armlymfoedeem Massagetechniek en oefeningen voor borstkankerpatiënten Inhoud Over deze folder 4 Manuele lymfedrainage 5 Waar vindt u de lymfeklieren? 5 Het aanzetten van de lymfeknopen

Nadere informatie

Les november 2018! Ga goed zitten.! Aandacht is bij de adem.!

Les november 2018! Ga goed zitten.! Aandacht is bij de adem.! Ga goed zitten. Aandacht is bij de adem. Ganesh Mantra: Gajananam bhuta ganadi sevitam Kapitya jambu phala chara bhakshanam Uma sutam shoka vinash karakam namami vighneshwara pada pankajam Vertaling: ik

Nadere informatie

DE 6 STREKKINGEN VAN MASUNAGA

DE 6 STREKKINGEN VAN MASUNAGA U aangeboden door Reikileen.be DE 6 STREKKINGEN VAN MASUNAGA inleiding Deze strekkingen voer je achtereenvolgens uit in een vloeiende, maar trage beweging. Ze kunnen tot drie keer achter elkaar herhaald

Nadere informatie

Pijn bij kanker. Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis

Pijn bij kanker. Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis Pijn bij kanker Interne Geneeskunde / Oncologie IJsselland Ziekenhuis Wat is pijn? Pijn is een onaangenaam gevoel. Het kan op verschillende manieren ontstaan en het kan op verschillende manieren worden

Nadere informatie

Buikspieroefeningen (basis)

Buikspieroefeningen (basis) Buikspieroefeningen (basis) Crunch Stap 1: Ga plat op de grond liggen met de knieën gebogen. Vouw je handen achter het hoofd, achter de oren (sla de handen dus NIET achter je hoofd in elkaar). Stap 2:

Nadere informatie

WWW.DEKRACHTBRON.BE GRATIS EBOOK ZELFMASSAGE VAN DE BUIK

WWW.DEKRACHTBRON.BE GRATIS EBOOK ZELFMASSAGE VAN DE BUIK WWW.DEKRACHTBRON.BE GRATIS EBOOK ZELFMASSAGE VAN DE BUIK OVERZICHT VOLLEDIG EBOOK BUIKMASSAGE THEORIE Waarom zelfmassage van de buik Voordelen van een buikmassage Wanneer buikmassage vermijden Voorbereiding

Nadere informatie

Handboek voor de scheve grote teen

Handboek voor de scheve grote teen Voetentraining Handboek voor de scheve grote teen Yvonne Bontekoning Cocky Hoogeveen Colofon ISBN 978-90-5472-402-5 NUR 871 Uitgave Arko Sports Media Wiersedreef 7 3433 ZX Nieuwegein T. 030 707 30 00 E.

Nadere informatie

De vijf Tibetaanse Riten

De vijf Tibetaanse Riten De vijf Tibetaanse Riten De vijf Tibetaanse riten gebaseerd op Fontein der Jeugd van Peter Kelder. Deze vijf bewegingen, de riten genoemd, activeren en balanceren de meridianen van het lichaam. In combinatie

Nadere informatie

Inleiding Polariteitsmassage

Inleiding Polariteitsmassage Polariteitsmassage Inleiding Een pasgeboren baby heeft niet alleen melk nodig. Iedere baby wordt geboren met behoefte aan lichamelijk contact. Het is dan ook heel normaal dat uw baby graag in de armen

Nadere informatie

Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013

Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013 Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013 Gezichtsbehandeling Gezichtsbehandeling mini: 7,50 Bij deze behandeling word de huid gereinigd met een zachte reinigingsmilk. Hierna zal er een peeling aangebracht

Nadere informatie

Oefenprogramma revalidatie rechterzijde

Oefenprogramma revalidatie rechterzijde Oefenprogramma revalidatie rechterzijde Dit oefenprogramma ontvangt u van uw revalidatiearts. Oefen dit programma bij voorkeur 2x per dag. Oefeningen moet u pijnvrij kunnen doen, en adem door! In de oefengids

Nadere informatie

Cranio Sacraal-zelfbehandeling

Cranio Sacraal-zelfbehandeling Daniel Agustoni Cranio Sacraal-zelfbehandeling Een goede gezondheid en ontspanning door zachte aanraking Uitgeverij Akasha Inhoud Voorwoord door dr. William Martin Allen 9 Voorwoord van de auteur 11 Inleiding

Nadere informatie

Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia

Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia Spanningshoofdpijn, Spierspanningshoofdpijn, Tension Headache, Cervicogene Cephalia Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. De hoofdpijn is vaak

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

Yoga les bovenbouw: Zonnegroet: Klassieke zonnegroet

Yoga les bovenbouw: Zonnegroet: Klassieke zonnegroet Yoga les bovenbouw: Deze yogales is bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar, de bovenbouw. In het begin zal de focus liggen op het uitvoeren van de houdingen en minder op de ademhaling, maar bij het herhaald

Nadere informatie

Artrose knie. Artrose is een aandoening die voor kan komen bij één of meerdere gewrichten.

Artrose knie. Artrose is een aandoening die voor kan komen bij één of meerdere gewrichten. Artrose knie Wat is artrose? Artrose is een aandoening die voor kan komen bij één of meerdere gewrichten. Een gewricht bestaat uit twee botuiteinden, die zijn bekleed met kraakbeen. Het kraakbeen vangt

Nadere informatie