DEEL III. WERKINGSVERSLAG 2014 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DEEL III. WERKINGSVERSLAG 2014 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW"

Transcriptie

1 DEEL III. WERKINGSVERSLAG 2014 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW

2 Pagina 2 van 64 BASISOPDRACHT 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Strategische doelstellingen SD 1: Tegen eind 2016 heeft RedFed een professionele werking van haar sport. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie 1 Aantal bereikte doelstellingen De operationele doelstellingen behorende tot deze strategische doelstelling. Alle Meetmoment(en) 2016 Alle meetbronnen van de operationele doelstellingen Meeteigenaar/meetbewaker Sporttechnisch Coördinator (STC) + Sportcommissie (SC) Resultaten effectmeting: Effectmeting wordt pas gedaan eind Evaluatie: RedFed heeft een aantal operationele doelstellingen verschoven in de tijd in functie van een uiterst gunstig financieel klimaat.

3 Pagina 3 van 64 Operationele doelstellingen OD 1.2: RedFed beschikt vanaf begin 2013 over een vaste jaarkalender geldend voor de volledige beleidsperiode voor de RedFed elitesporters. Meetplan Indicator(en) Aanwezigheid van een vast jaarkalender Definitie indicator Een overzichtsdocument (excel/word) met de vaste jaarkalender Meetnorm Niet van toepassing Meetbron(nen) Niet van toepassing Meetwijze Evaluatie aanwezigheid jaarkalender Meetfrequentie 1 maal + jaarlijkste controle Meetmoment(en) Begin 2013/2014/2015/2016 Meeteigenaar/meetbewaker STC + SC Resultaten effectmeting: De vaste jaarkalender werd opgesteld aan de hand van de voorziene begroting. Ze wordt per jaar herbekeken en doorgestuurd naar de betrokken elitenatleten en de respectievelijke clubtrainers. De grote kampioenschappen: Wereldkampioenschappen, World Games en Europese kampioenschappen (Senior en Junior) zijn steeds de speerpunten in de planning. In functie van die wedstrijden worden de stages en eventuele andere internationale en nationale wedstrijden gepland. In het najaar 2013 werd de kalender voor 2014 gemaakt en in het najaar 2014 werd een kalender voor 2015 opgesteld. Er werd een aparte kalender opgemaakt met de wedstrijden waar selectietijden en selectiecriteria voor de Nationale Eliten Kern behaald kunnen worden. Evaluatie: Het vroegtijdig doorsturen van de kalender heeft zijn voordelen. De stages kunnen snel ingepland worden waardoor atleten niet voor verrassingen komen te staan. Ook het opnemen van de selectiemomenten in de kalender zorgt ervoor dat atleten en trainers beter op de hoogte zijn en zich in functie hiervan voorbereiden.

4 Pagina 4 van 64 OD 1.3: RedFed heeft tegen eind 2013 een voorstel voor materiële/financiële ondersteuning voor elitesporters voor de komende beleidsperiode. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Aanwezigheid van een voorstel voor materiële/financiële ondersteuning voor elitesporters Een uitgewerkt voorstel waarin de mogelijkheden voor materiële/financiële ondersteuning worden besproken Niet van toepassing Niet van toepassing Evaluatie van aanwezigheid van het voorstel 1 maal Meetmoment(en) Eind 2013 W doorgeschoven naar 2014 Meeteigenaar/meetbewaker STC + SC (+ Afgevaardigde Belgische Reddingsfederatie (BRF)) Resultaten effectmeting: Er is nog geen voorstel opgemaakt. De huidige financiële situatie is positief, maar nog niet uiterst gunstig om voorstellen te lanceren voor materiële en financiële ondersteuning. De Nationale Ploeg werd reeds van uniforme kledij voorzien, dit is reeds een grote financiële investering. Evaluatie: RedFed heeft een hele goede top die voortvloeit uit een hele kleine basis. De organistatie van de competitieve sport (deelname internationale kampioenschappen) vergt al een grote hap uit het totale budget. Dit zorgt ervoor dat professionalisering zonder extra financiële instroom moeilijk wordt. In 2015 wil RedFed toch al een voorstel van berekening maken van wat jaarlijks nodig zou zijn om onze toppers te ondersteunen. Daarnaast moet ook de denkoefening gemaakt worden hoe RedFed aan de meer middelen zal geraken.

5 Pagina 5 van 64 OD 1.4: RedFed heeft tegen eind % meer officials overall ten opzichte van de nulmeting begin Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Meeteigenaar/meetbewaker STC Aantal nieuw gevormde officials in de verschillende disciplines van de reddingssport Official is een RedFed-lid die deel heeft genomen aan een opleiding officials C/B/A in minstens één van de verschillende disciplines van de reddingssport én ook actief is Geslaagd zijn in de cursus official en actief de functie van official uitvoeren Ledenlijst van RedFed Vergelijking van twee overzichtsdocumenten met aantal officials per discipline (overzicht van wie is bijgekomen, wie naar hoger graad is gegaan) Jaarlijks (om de evolutie in het oog te houden en indien nodig de aanpak te wijzigen) Jaarlijks, laatste semester Resultaten effectmeting: Eind 2012 werd de nulmeting uitgevoerd. De telling bracht het aantal officials op 71. Tegen eind 2016 willen we dus concreet 106 officials in ons ledenbeheer hebben. Evaluatie: Begin 2013 stelde de VSF een project voor rond officials. Aangezien dat dit kadert binnen deze operationele doelstelling ging RedFed hier graag op in. In eerste instantie werd er een vragenlijst opgesteld om de tevredenheid van de huidige officials te bevragen. Deze informatie werd gebruikt om gerichter te werken naar een positieve afloop van de uiteindelijke doelstelling.

6 Pagina 6 van 64 Overzicht acties 2014 en relatie met de doelstelling Actie 2 OD 1.1: Back up plan voorzien indien RedFed niet voldoet aan de eisen (hoe en wat doen om wel te voldoen?) 12/2014 Aanwezigheid uitgewerkt back-up plan STC + Sportcommissie Er werd een plan opgesteld om te voldoen Actie 1 OD 1.2: Inhoud jaarkalender 2014 volledig vastleggen : 1 lange stage met meerdere korte of weekendstages, wedstrijden, 09/2013 Vaste kalender elitesporters STC + Sportcommissie De kalender werd opgemaakt, doorgestuurd en op de website geplaatst. Actie 2 OD 1.2: Jaarkalender 2014 communiceren naar RedFed elitesporters en vastleggen in overeenkomst. 11/2013 Opname jaarkalender in overeenkomst STC + Sportcommissie De kalender werd doorgestuurd en op de website geplaatst. De toetredingsprocedure werd eind 2014 aangepast. Er werd meteen gebruik van gemaakt om de atleten een kalender mee te geven met de wedstrijden waar ze zich kunnen selecteren voor de Nationale Eliten Kern.

7 Pagina 7 van 64 Actie 1 OD 1.3: Voorstel opmaken voor materiaal (X voor Y materiaal/jaar) en gebruiksovereenkomst kledij nationale ploeg. 01/2014 Voorstel voor materiële/financiële ondersteuning. Gebruiksovereenkomst kledij nationale ploeg. STC + Sportcommissie + Belgische Reddingsfederatie (BRF) De gebruiksovereenkomst werd in 2014 aangepast. De kledij (voor 4 jaar) gaat opnieuw in het beheer van RedFed. Actie 2 OD 1.3 : Overeenkomst met gelijkaardige partners als Arena/ Wetiz/ Born/ Orka/. verkrijgen ifv voorstel. 09/ / minstens 1 partner 2015 minstens 2 partners Extra partner (kledij of sport gerelateerd) STC + Sportcommissie + (Belgische Reddingsfederatie (BRF)) In 2014 werd contact gelegd met TYR. Alle leden zullen van een korting van 25% kunnen genieten bij de aankopen. RedFed krijgt daarenboven op elke aankoop 10%. Zo kan RedFed een eigen spaarpot creëren. Actie 3 OD 13 : Opstellen van een gebruiksovereenkomst voor materiële/financiële ondersteuning 01/2014 Gebruiksovereenkomst STC + Sportcommissie + Belgische Reddingsfederatie (BRF)

8 Pagina 8 van 64 RedFed heeft nog geen budget vrijgemaakt om de atleten materieel en financieel te ondersteunen. Er gaat al een groot budget naar de internationale wedstrijden waar de atleten niets voor moeten betalen. In 2014 werden er gratis boards en surf ski s uitgeleend aan de Elite atleten zodat ze thuis konden trainen. Actie 2 OD 1.4: Actieplan opstellen voor aanpak (incl. vergoedingsstrategie) + opmaken functieprofiel verantwoordelijke. 01/2014 Actieplan + functieprofiel STC + Sportcommissie De VSF organiseerde een werkgroep rond officials. RedFed werkte hier aan mee en de STC vertegenwoordigde haar binnen de werkgroep. RedFed zal met haar A-officials een scheidsrechterscommissie oprichten die jaarlijks samenkomt. Deze commissie kan zal een beleid uitstippelen voor de officials. Actie 3 OD 1.4: Aanduiden van min. 2 verantwoordelijken die het officialbeleid coördineren en opvolgen. 12/2014 Aanwezigheid van min. 2 verantwoordelijken officials STC + Sportcommissie + min. 2 verantwoordelijken In 2014 werden twee verantwoordelijken aangeduid om de scheidsrechterscommissie op te starten en de officialopleidingen te plannen. Actie 5 OD 1.4 : Rekruteren van officials C/B/A. Onbegrensd Aantal nieuwe gevormde officials STC + Sportcommissie + min. 2 verantwoordelijken

9 Pagina 9 van 64 De twee verantwoordelijken van de scheidsrechterscommissie werken een opleidingsstructuur uit en plannen 2 opleidingen per jaar.

10 Pagina 10 van 64 BASISOPDRACHT 2 (BO2) Organiseren van recreatieve sportbeoefening per provincie Strategische doelstellingen SD 2: RedFed heeft tegen eind % meer leden ten opzichte van de nulmeting in eind Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm 50% Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Stijging in het aantal RedFed-leden Aantal leden aangesloten bij RedFed Ledenlijst Overzichtsdocument met aantal leden Jaarlijks Laatste trimester van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker Administratief medewerker Resultaten effectmeting: De verhoging van de lidgelden enkele jaren geleden zorgde ervoor dat bepaalde reddingsclubs hun recreatieve leden aansloten bij recreatie federaties zoals Sporta en Fros. Door de aanpassing van de lidgelden in een gediversifieerd lidmaatschapsbijdragesysteem zag RedFed het recreatieve ledenaantal weer snel stijgen in Naast deze stijging wil RedFed blijvend werken aan een verhoging van het aantal recreatieve leden. Ook het oprichten van nieuwe clubs wordt gestimuleerd. Dankzij de samenwerking met enkele kustreddingsclubs kon RedFed ook deze doelgroep motiveren om aan te sluiten. Evaluatie: Uit de nulmeting eind 2012 bleek dat de RedFed over 1778 leden, waarvan 1493 recreatieve leden, beschikte. Eind 2013 steeg dit aantal al naar 2284 leden waarvan 1968 recreatieve. Eind 2014 telt RedFed 2314 leden waarvan 1996 recreatieve leden. Het aantal competitieve leden steeg licht van 285 in 2012, naar 316 in 2013 en 318 in 2014.

11 Pagina 11 van 64 Operationele doelstellingen OD 2.1: RedFed heeft tegen eind 2016 minstens twee nieuwe doelgroepen bereikt volgens de afsprakenlijst. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm 2 Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Meeteigenaar/meetbewaker Aantal nieuw bereikte doelgroepen Doelgroep die nog niet bereikt werd door de federatie Ledenlijst Vergelijking twee ledenlijsten (voor en na + evolutie bijhouden) Jaarlijks Laatste trimester van elk jaar Administratief medewerker Resultaten effectmeting: Door tal van acties worden er connecties gelegd met andere doelgroepen. In 2014 hebben we contacten gelegd met de reddingsclub van Knokke-Heist. Daar organiseren ze jaarlijks de lifeguard games. Naar volgende editie toe wil RedFed dit evenement graag ondersteunen. Beide partners waren overtuigd van elkaars meerwaarde. Aan de lifeguard games doen jaarlijks een aantal reddingsclubs mee die nog niet zijn aangesloten bij RedFed. RedFed ziet hierin een mooi initiatief voor recratieve leden. De organistatie van de wedstrijd voor Kustredders ging niet door in Aan de kust zijn er tal van reddingsclubs die op zichzelf bestaan en als dusdanig niet bij een federatie of overkoepelende organisatie zijn aangesloten. Tijdens de actie Waterskills for Life, georganiseerd in het kader van Music for Live van Studio Brussel eind 2013, werkten Wobra en Redfed samen rond bewustmaking van verdrinkingsgevaar. Dit project was een initiatief van Carine Danneels die haar zoon Bavo door verdrinking in Zuid- Afrika verloor. Zowel Wobra als RedFed vond de samenwerking nuttig, aangenaam en voor verdere samenwerking vatbaar!. Carine Danneels richtte ondertussen een vzw op en bracht haar website op het wereldwijde web. In 2014 werd er contact opgenomen met het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee). Ook hier werd een interessante partner gevonden om verder mee samen te werken. Zowel Carine, het VLIZ en RedFed kijken uit naar een samenkomst in Evaluatie: De contacten die gelegd worden zijn heel belangrijk in het uiteindelijke proces. Elkaar overtuigen van het nut van samenwerking via een club en federatiewerking als een win-win situatie wordt de grote uitdaging.

12 Pagina 12 van 64 OD 2.2: RedFed heeft tegen eind % meer recreatieve leden ten opzichte van de nulmeting begin Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm + 50% Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Meeteigenaar/meetbewaker Aantal recreatieve leden Recreatieve leden zijn leden die niet deelnemen, of slechts sporadisch, aan de reddingscompetities Ledenlijst Vergelijking van twee lijsten met het aantal recreatieve leden Jaarlijks Laatste trimester van elk jaar Administratief medewerker Resultaten effectmeting: De verhoging van de lidgelden enkele jaren geleden zorgde ervoor dat bepaalde reddingsclubs hun recreatieve leden aansloten bij recreatie federaties zoals Sporta en Fros. Door de aanpassing van de lidgelden in een gediversifieerd lidmaatschapsbijdragesysteem zag RedFed het recreatieve ledenaantal weer snel stijgen. Naast deze stijging wil RedFed blijvend werken aan een verhoging van het aantal recreatieve leden. Ook het oprichten van nieuwe clubs wordt gestimuleerd. Dankzij de samenwerking met enkele kustreddingsclubs hoopt RedFed ook deze doelgroep te motiveren om aan te sluiten. Evaluatie: Uit de nulmeting eind 2012 bleek dat de RedFed over 1493 recreatieve leden beschikte. Eind 2013 steeg dit aantal al naar 1968 recreatieve. In 2014 telt RedFed 1996 leden. Er moeten tegen eind 2016 nog 243 nieuwe recreatieve leden aangetrokken worden. Gesprekken met 3 kustreddingsclubs en verschillende acties om zwemclubs vertrouwd te maken met RedFed en haar werking kunnen deze stijging gunstig beïnvloeden. Hiervoor werden de jeugdbrevetten (met het Boeiend Boekje voor de kleinsten) benut.

13 Pagina 13 van 64 OD 2.3: RedFed ondersteunt tegen eind 2016 de reddingsclubs volgens de afsprakenlijst. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Meeteigenaar/meetbewaker Aantal clubs ondersteund volgens de afsprakenlijst De afsprakenlijst omvat alle nodige acties waaraan voldaan moet worden. Alle De afsprakenlijst Turving van de afsprakenlijst per club Jaarlijks Laatste trimester van elk jaar Administratief medewerker Evaluatie: RedFed communiceerde nog geen afsprakenlijst naar haar leden, de reddingsclubs. Tijdens de eerste RVB van 2015 werd een 3 de voorstel van de afsprakenlijst voorgesteld ter goedkeuring. Tegenover de afsprakenlijst worden subsidies voor de clubs gekoppeld. Het doel hiervan is om de clubs actief te maken en mee de beleidsdoelstellingen te laten realiseren. De afsprakenlijst is dus een subsidiereglement geworden. Deze zal voorgelegd worden aan de AV van 2015 om over het jaar 2015 toe te passen eind december De mogelijke subsidiering werd eveneens in het budget van 2015 als kost voorzien.

14 Pagina 14 van 64 Overzicht acties 2014 en relatie met de doelstelling Actie 1.OD 2.1: Nagaan welke doelgroepen nuttig zijn voor RedFed. 01/2014 Overzicht nuttige doelgroepen + selectie RedFed coördinatoren + Raad van Bestuur ` Volgende doelgroepen werden in eerste instantie als nuttige doelgroepen aanschouwd voor RedFed. - IKWV/Wobra/VLIZ - Bestaande reddingsclubs niet aangesloten bij RedFed - Zwem- en watersportclubs - Zwembaden met vrije uren - Beroepsredders - Scholen Met enkele doelgroepen werd al spontaan contact gelegd zodat beide partijen elkaar beter leren kennen. In een later stadium tracht RedFed de nieuwe doelgroepen aan haar te binden. Actie 2 OD 2.1: Opstellen van de afsprakenlijst. 02/2014 Uitgewerkte afsprakenlijst RedFed coördinatoren Er is nog geen afsprakenlijst opgesteld. Actie 3 OD 2.1: Geselecteerde doelgroepen contacteren volgens afsprakenlijst. 02/2014 (start) Aantal nieuw bereikte doelgroepen RedFed coördinatoren + Raad van Bestuur Er werden al 4 doelgroepen aangesproken om te kijken of er een samenwerking tot stand kan komen. In tweede instantie zullen we de betreffende verenigingen, doelgroepen aanspreken met

15 Pagina 15 van 64 de afsprakenlijst. We vonden het beter om elkaar eerst formeel te leren kennen voordat we meteen met een afsprakenlijst kwamen opzetten. Actie 1 OD 2.2: Meting aantal recreatieve leden. 12/2014 Stand aantal recreatieve leden +25% tov nulmeting 1 administratief medewerker 1 RedFed coördinator In 2012 waren er 1493 recreatieve leden. Om +25% te behalen in 2014 moesten er 373 recreatieve leden bij komen. In totaal kwamen er toen 503 recreatieve leden bij: 475 in 2013 en 28 in De tussendoelstelling werd ruim gehaald. In 2015 en 2016 dient RedFed nog 243 recreatieve leden aan haar te binden door hen te laten smaken van lifesaving als lifetimesport. Actie 3 OD 2.2: Inventaris (inclusief activiteitsgraad) opmaken van de spreiding van de reddingsclubs in Vlaanderen. 01/2014 Overzicht spreiding reddingsclubs Vlaanderen 1 administratief medewerker De clubs zijn redelijk goed verspreid over Vlaanderen. Een studie over de beschikbaarheid van extra zwemwater leerde ons ook dat de zwembaden waar we clubs hebben bijna allemaal volzet zijn. De activiteitsgraad kan pas gemeten worden op het moment dat RedFed gebruik maakt van de formulieren voor het subsidiedossier eind Actie 1 OD 2.3: Opstellen van de afsprakenlijst. 9/2013 Volledig uitgewerkte afsprakenlijst RedFed coördinatoren De afsprakenlijst is meerdere malen herwerkt in Begin 2015 werd deze goedgekeurd door de raad van bestuur. Op de Algemene Vergadering zal deze aan de leden/ de lcubs worden

16 Pagina 16 van 64 voorgesteld. Dit reglement zal in gebruik genomen worden in Eind 2015 kunnen de clubs hun dossier indienen. Actie 2 OD 2.3: Ondersteuningsbeleid voor reddingsclubs opmaken. 01/2014 Uitgewerkt ondersteuningsbeleid RedFed coördinatoren De afsprakenlijst is gekoppeld aan een ondersteuning. Daarnaast willen we de clubs ook meer ondersteunen bij het organiseren van wedstrijden. Alle mogelijke ondersteuningen worden gebundeld in een document. Actie 3 OD 2.3: Opmaken van draaiboeken. 12/2014 Afgewerkte draaiboeken wedstrijden en winstgevende organisaties versturen. RedFed coördinatoren + Commissies De draaiboeken zijn beschikbaar. Na een bijkomende update worden ze ter beschikking gesteld.werden nog niet verstuurd naar de clubs. Het dossier met Tips en tricks opgesteld na de bijscholing voor clubbestuurders kunnen de clubs raadplegen via de bibliotheek op de RedFedsite.

17 Pagina 17 van 64 BASISOPDRACHT 3 (BO3) Organiseren van kaderopleiding en bijscholing Strategische doelstellingen SD 3: Tegen eind 2016 zijn de RedFed opleidingen geoptimaliseerd. Meetplan Indicator(en) Aantal gerealiseerde doelstellingen Definitie indicator De doelstellingen omschreven in de operationale doelstellingen Meetnorm Alle Meetbron(nen) Niet van toepassing Meetwijze Turving van aantal gerealiseerde doelstellingen Meetfrequentie Jaarlijks Meetmoment(en) Tweede trimester van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker Algemeen Coördinator, Opleidingscommissie Resultaten effectmeting: In 2014 inventariseerde en besprak de opleidingscommissie op haar 2 vergaderingen de strategie om de doelstellingen te bereiken. Er zullen werkgroepen worden opgericht om de verschillende opleidingen te herwerken, elk onder leiding van een pilootman. Evaluatie: Om de doelstellingen te bereiken is er veel tijd en zijn er veel personen en middelen nodig. Een strak tijdschema moet gevolgd worden. Er werd gestart met het heruitschrijven van de delen Redding en Reanimatie voor de opleiding Hoger en Duiker Redder.

18 Pagina 18 van 64 SD 4: Tegen eind 2016 beschikt RedFed over een gezond financieel beleid. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Proefsaldibalans van elk jaar + verslag rekeningnazichters De proefsaldibalans is het resultaat van elk boekjaar, het verslag van de rekeningnazichters geeft een idee over het financieel beleid van de federatie Positief De boekhouding van de federatie Boekhoudprogramma en steekproefcontrole door de rekeningnazichters Jaarlijks Vóór de Algemene vergadering Meeteigenaar/meetbewaker Administratief Coördinator en Penningmeester Resultaten effectmeting: In 2014 voerde RedFed opnieuw een gezond financieel beleid met een positief resultaat. Evaluatie: RedFed zal een strategie uit werken zodat de afhankelijkheid van de federatie van de Bloso subsidies verkleint (nu 50%).

19 Pagina 19 van 64 BASISOPDRACHT 3.1 (BO3.1) Kaderopleiding en bijscholing voor sporttechnische verantwoordelijken van de sportfederatie en de aangesloten clubs BASISOPDRACHT 3.2 (BO3.2) Bijscholingen voor het bestuurlijke en het administratieve kader van de sportfederatie en de aangesloten clubs Operationele doelstellingen OD 3.1: Tegen eind 2014 heeft RedFed haar opleidingen ge-update en bijgewerkt. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Aantal ge-update en bijgewerkte cursussen De cursus dient op een voldoende wijze aangepast te worden. Er moet een duidelijke verbetering zijn qua inhoud en kwaliteit Alle opleidingen Overzichtslijst met al dan niet bijgewerkte/ ge-update cursussen (bv excel-bestand) Aantal aangepaste cursussen ten opzichte van het totaal aan te passen cursussen Jaarlijks Meeteigenaar/meetbewaker STC en AC 12 de maand van elk jaar Resultaten effectmeting: Binnen de opleidingscommissie werden de te herwerken cursussen opgelijst. Voor de diverse cursussen werden pilootmannen aangesproken. Deze zullen op hun beurt de werkgroepen leiden en verslag uitbrengen. Evaluatie: Na de herziening van het examenreglement van Basisredder, Hoger Redder en Duiker-Redder moeten ook de moduleteksten aangepast en herschreven worden. In 2013 werd de moduletekst EHBO herwerkt door DSKO Werner Van Assche. In 2014 worden de andere moduleteksten van

20 Pagina 20 van 64 deze cursus herwerkt door RedFed. Dit verloopt in overleg met de Vlaamse Traineersschool en de andere partners van de denkcel Redden. De Initiatorcursus Reddend Zwemmen werd in 2014 aan een screening onderworpen. Er werd een vergelijking gemaakt met de competenties en eindtermen van de initiator reddend zwemmen. Hieraan werkten enkele trainers uit de reddingsclubs mee. Het rapport hiervan wordt opgevolgd om de tekst te finaliseren. De screening en herwerking van de Trainer-B cursus reddend zwemmen werd uitgesteld naar OD 3.2: RedFed heeft tegen eind 2016 de beschikbare kennis omtrent redden in haar opleidingen geïntegreerd. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Aantal cursussen waarin het aspect redden vervat zit De cursus dient een invulling, een verwijzing te bevatten naar het aspect redden. Dit moet zo goed mogelijk binnen de bestaande cursus toegepast worden. Alle opleidingen Overzichtslijst met al dan niet bijgewerkte / ge-update cursussen (bv excel-bestand) Aantal aangepaste cursussen ten opzichte van het totaal aan te passen cursussen Jaarlijks Meeteigenaar/meetbewaker STC en AC 12 de maand van elk jaar Resultaten effectmeting: Er werd in 2014 met de herwerking gestart van het deel Redding in de opleiding Hoger en Duiker Redder. Evaluatie: Een wergroep evalueert dit in De integratie in andere cursussen wordt ook in 2015 opgevolgd.

21 Pagina 21 van 64 OD 3.3: RedFed beschikt tegen eind 2016 over een rapport over de mogelijkheden om haar opleidingsysteem te vernieuwen (innoveren). Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Aanwezigheid van een rapport Het rapport bevat een overzicht van de mogelijkheden om het huidige opleidingssysteem te innoveren Positief Niet van toepassing Niet van toepassing 1 maal Meetmoment(en) Eind 2016 Meeteigenaar/meetbewaker DSKO s, Administratief coördinator en Opleidingscommissie Resultaten effectmeting: In de opleidingscommissie werd hierover reeds van gedachten gewisseld. Er was reeds contact met firma s die e-learning projecten uitwerken. Hieraan hangt een serieus prijskaartje. Evaluatie: RedFed dient dit verder te onderzoeken en hierover een rapport te maken. OD 3.4: Tegen eind 2016 bereikt RedFed op haar jaarlijkse bijscholingen minstens 50% van haar doelgroep. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm 50 % Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Percentage bereikte doelgroep De doelgroep kan omvatten: docenten, officials, trainers, clubbestuurders, Deelnemerslijsten Aantal deelnemers tov het totaal aantal leden in de doelgroep Na elke bijscholing Na elke bijscholing Meeteigenaar/meetbewaker Administratief medewerker

22 Pagina 22 van 64 Resultaten effectmeting: Er waren in bijscholingen voor docenten Hoger Redder en Duiker-Redder. In 2014 werden bijscholingen voor officials en voor trainers gepland, maar uitgesteld naar Lokaal organiseerde wel een reddingsclub een trainersbijscholing met grote, zij het lokale, interesse. Evaluatie: Docenten: Aangezien de docentenbijscholing jaarlijks verplicht is, is ook steeds meer dan 50% aanwezig. Officials: In 2013 stapte RedFed mee in het project officials van VSF. Eén van de hoofddoelen is om een beleidsplan voor officials op te stellen. Dit document werd in 2014 afgewerkt. Via de ingevulde vragenlijsten bepaalde RedFed de zwaktes, kansen, bedreigingen en sterktes. Het bepalen van een verplichting van bijscholing zal een grote uitdaging worden. Doordat het merendeel van de officials de vragenlijst invulde, mag RedFed vertrouwen hebben voor de toekomst. Trainers: RedFed organiseert jaarlijks een bijscholing voor trainers, maar bereikte nooit 50% van het totaal aantal trainers. In een eerste stap wil RedFed alle trainers oplijsten om zo een duidelijker beeld te kunnen vormen van het totale aantal trainers. Onze clubs liggen ver verspreid. De afstand tot de bijscholing is soms een drempel. Daarom worden de trainersbijscholingen nu vaak in de schoot van een club die er interesse voor heeft georganiseerd. Clubbestuurders: RedFed organiseert jaarlijks minstens 2 bijscholingen voor clubbestuurders, vaak bereikte RedFed 50% van het totaal aantal clubbestuurders niet. RedFed zou onderzoeken wat de redenen hiervoor zijn en haar organisatie aanpassen. In 2014 werden er 2 bijscholingen voor clubbestuurders georganiseerd met een grote opkomst. Als onderwerpen stond Tricks en tips voor reddingsclubs op het programma. Achteraf werd er nog informatie gegeven over LAP (Lifesaving Administratie Programma). Dit is een nieuw ontwikkeld programma dat ook de clubs kunnen gebruiken, o.a. voor hun ledenadministratie. Bijscholing Tricks en tips voor reddingsclubs Aanwezigheid clubbestuurders Aanwezigheid clubs Vrijdag 23/05/2014 Gent 9 5 Zaterdag 21/06/2014 Herentals TOTAAL (59%)

23 Pagina 23 van 64 De opkomst voor deze bijscholing was niet slecht maar RedFed heeft opnieuw, niet 50% van het totaal aantal clubbestuurders bereikt. RedFed heeft wel bijna 60% van zijn clubs bereikt. De bijkomende informatie over ledenadministratie na afloop van de bijscholing, de verschillende data (week/weekend) en de geografische sprijding, waren vermoedelijk triggers voor de clubbestuurders om de bijscholing te volgen. Overzicht acties 2014 en relatie met de doelstelling Actie 1 OD 3.1: De structuur van alle RedFed opleidingen transparant maken (duidelijk en begrijpbaar uitgetekend). 01/2014 Transparantie opleidingsstructuur Voorzitter Opleidingscommissie, Opleidingscommissie, 1 RedFed medewerker Een eerste aanzet werd gedaan om de informatie van de opleidingen duidelijk en transparant weer te geven via de website. Dit vergt verdere opvolging. Zodat iedereen snel de juiste informatie vindt. Actie 2 OD 3.1: Alle jeugdbrevetten uitwerken en in gebruik laten nemen. 01/2014 Jeugdbrevetten aanwezig + gebruikt in de reddingsclubs 1 RedFed medewerker + werkgroep + graficus Het Boeiend Boekje werd gepromoot binnen de eigen reddingsclubs. Ook in de Boei wordt voor de jongste reddertjes gebruik gemaakt van de figuurtjes van de brevetten om hen te boeien. Om meer jeugd te bereiken werden ook nieuwe hedendaagse en jeugdige schoolbrevetten ontwikkeld. Een brons, zilver en goud brevet met een stijgende moeilijkheidsgraad van kennis en skills.

24 Pagina 24 van 64 Actie 3 OD 3.1: De sporttechnische cursussen updaten, uitwerken en in gebruik laten nemen door de reddingsclubs. 12/2016 Alle sporttechnische opleidingen bijgewerkt. STC De Initiatorcursus Reddend Zwemmen werd in 2014 aan een screening onderworpen. Er werd een vergelijking gemaakt met de competenties en eindtermen van de initiator reddend zwemmen. Hieraan werkten enkele trainers uit de reddingsclubs mee. Het rapport hiervan wordt opgevolgd om de tekst te finaliseren. De screening en herwerking van de Trainer-B cursus reddend zwemmen werd uitgesteld naar Actie 1 OD 3.2: De huidige kennis van beschikbare informatie bundelen en digitaal ter beschikking stellen voor de RedFed leden en niet-leden (bv. artikels uit de Boei). 01/2014 Informatie van uit de Boei digitaal ter beschikking Alle RedFed medewerkers (voorbereiding), 1 RedFed medewerker voor het plaatsen op website Artikels met sporttechnische en reddersgebonden informatie werden apart in de bibliotheek geplaatst. Via de Boei, website en faceboek worden de leden uitgenodigd de bibliotheek op de website te bezoeken waar de artikels vezameld staan. Actie 2 OD 3.2: Relevante informatie omtrent redden verzamelen en in alle cursussen integreren. 12/2014 Overzicht van geïntegreerde info redden per cursus Alle RedFed medewerkers Werkgroepen en commissies?

25 Pagina 25 van 64 Er werd in 2014 met de herwerking gestart van het deel Redding in de opleiding Hoger en Duiker Redder. Dit wordt in 2015 door de werkgroep van de denkcelleden geevalueerd. Actie 1 OD 3.3: Mogelijke opleidingssystemen in kaart brengen. 6/2014 Rapport over verschillende opleidingssystemen DSKO s + Opleidingscommissie Wegens omstandigheden (personeelswissel) bleef dit bij een brainstorming. De actie wordt verschoven naar Actie 2 OD 3.3: Financiële ondersteuningsmogelijkheden (bv. subsidies) in kaart brengen. 12/2014 Rapport omtrent financiële ondersteuningsmogelijkheden DSKO s + Opleidingscommissie Wegens omstandigheden (personeelswissel) bleef dit bij een brainstorming. De actie wordt verschoven naar Actie 1 OD 3.4: Waardevolle en relevante onderwerpen per doelgroep verzamelen door middel van een gerichte bevraging. 01/2014 Turving bijscholings-onderwerpen 1 RedFed medewerker De verschillende doelgroepen worden bevraagd naar relevante onderwerpen voor hun bijscholingen.

26 Pagina 26 van 64 Actie 2 OD 3.4: Relevante onderwerpen op een zo aantrekkelijk mogelijk manier aanbieden (bv. het vragen van experts om de bijscholing te geven). 01/2014 Expert per onderwerp met de hoogste turving 1 à 2 coördinatoren + 1 administratief medewerker + 2 DSKO s Voor de verschillende doelgroepen (docenten, trainers, officials, clubbestuurders) werd voor de relavante onderwerpen beroep gedaan op ervaringsdeskundige experten. Voor docenten werd in 2014 Prof. Dr. Peter Iserbyt uitgenodigd die de studie van Reanimatievaardigheid bij Vlaamse redders kwam toelichten. Ook een informatie en oefensessie over de door de KUL ontwikkelde app start aheart stond op het programma. Actie 3 OD 3.4: Gericht mailen, motiveren en rechtstreeks contact opnemen per doelgroep. 2 maanden voor datum bijscholing Verstuurde uitnodiging 1 coördinator + 1 administratief medewerker In 2014 heeft een coordinator een paar weken voor de data van de bijscholing voor clubbestuurders, de nog niet ingeschreven personen persoonlijk opgebeld om hen te motiveren naar de bijscholing te komen. De opkomst van het aantal clubs was meer dan 50%. De doelstelling werd behaald! Dit bewijst dat persoonlijk contact en persoonlijk de vrijwilligers aanspreken een overtuigend effect hebben. Operationele doelstellingen OD 4.1: RedFed beschikt tegen eind 2016 over een kwaliteitslabel. Meetplan

27 Pagina 27 van 64 Indicator(en) Aanwezigheid van een kwaliteitslabel Definitie indicator Kwaliteitslabel bekomen door een erkend audit bureau Meetnorm Positief Meetbron(nen) Audit bureau Meetwijze Werkwijze audit bureau (niet gekend) Meetfrequentie 1 maal Meetmoment(en) Eind 2016 Meeteigenaar/meetbewaker Coördinatoren RedFed Resultaten effectmeting: Eerst dienen de opleidingen upgedate te worden en nadien zal RedFed een auditbureau aan spreken om een kwaliteitslabel te bekomen. Evaluatie: De actie om deze doelstelling te bereiken werd geschrapt. De raad van bestuur staat niet achter de doelstelling. OD 4.2: RedFed bekomt tegen eind % van de jaarinkomsten via (geldelijke en/of materiële) sponsoring (t.o.v. de nulmeting van begin 2013). Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm 2% Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Percentage inkomsten via sponsoring Sponsoring kan bekomen op een geldelijke en/of materiële wijze. Beiden tellen mee voor het totale percentage Boekhouding Som van de bekomen inkomsten via sponsoring Jaarlijks Laatste trimester van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker Adminstratief medewerker, 1 bestuurslid Resultaten effectmeting: De nulmeting werd uitgevoerd eind De totale inkomsten via sponsoring bedroegen 5.027,50. Eind 2013: 2.350,00 en eind 2014:

28 Pagina 28 van 64 Er werd geen spectaculaire stijging vastgesteld. Er gingen sponsors weg en er kwamen er bij. Momenteel heerst er een ongunstig financiëel klimaat voor sponsoring. De sponsoring die RedFed heeft is eerder gering of in materialen. Evaluatie: De inkomsten via sponsoring bedroegen minder dan 1% van de totale jaarinkomsten. Sponsoring maakt dus slechts een heel klein deel uit van de inkomsten. RedFed wil erin slagen om dit percentage te verhogen. In 2015 moet RedFed hier opnieuw op inzetten. Het aanduiden van een verantwoordelijke binnen of buiten de raad van bestuur is een extra troef die gespeeld moet worden. OD 4.3: RedFed bekomt tegen eind % van de jaarinkomsten via andere kanalen. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm 1% Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Percentage inkomsten via andere kanalen Inkomsten bekomen via kanalen andere dan de reeds bestaande of benutte kanalen. Boekhouding Som van de bekomen inkomsten via andere kanalen Jaarlijks Laatste trimester van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker Adminstratief medewerker, 1 bestuurslid Resultaten effectmeting: De nulmeting werd uitgevoerd eind De totale inkomsten via andere kanalen bedroegen ,37. Eind 2013: ,13 en eind 2014: ,47. Evaluatie: De inkomsten via andere inkomsten bedroegen 2,6% van de totale jaarinkomsten. Onder andere inkomsten wordt verstaan: VIVO en VIA middelen. Het hogere bedrag is ter compensatie van de ADV verlof dagen van oudere werknemers.

29 Pagina 29 van 64 Overzicht acties 2014 en relatie met de doelstelling Actie 1 OD 4.1: De mogelijkheden tot het verkrijgen van een kwaliteitslabel onderzoeken. 06/2014 Dossier over mogelijkheden kwaliteitslabel Coördinatoren Evaluatie: De actie om deze doelstelling te bereiken werd geschrapt. De raad van bestuur staat niet achter de doelstelling. Actie 2 OD 4.3: Onderzoeken welke kanalen benut kunnen worden om extra inkomsten te genereren. 1/2014 Rapport over inkomstmogelijkheden 1 coördinator, verantwoordelijke sponsoring Evaluatie: Er werd nog geen verantwoordelijke aangesteld. De RedFed clubs die nog leden aansluiten bij recreatieve federaties voor lagere verzekeringskost (lidmaatschapsbijdrage) te betalen moeten aangespoord en overtuigd worden om ook deze leden bij RedFed aan te sluiten. Dit kan in de hand worden gewerkt via het subsidiedossier voor clubs.

30 Pagina 30 van 64 BASISOPDRRACHT 4 (BO4) Begeleiding van de aangesloten sportclubs en informatieopdracht uitvoeren Strategische doelstelling SD 5: Tegen eind 2016 verloopt de communicatie van RedFed volledig professioneel. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Aantal gerealiseerde doelstellingen Alle doestellingen omschreven in de operationele doelstellingen van strategische doelstelling nummer 5 Alle Fiche waar de verschillende doelstellingen in zijn opgelijst Controle van de fiche Jaarlijks December van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker 1 RedFed medewerker Resultaten effectmeting: In 2013 werd een bevraging gedaan bij de leden van RedFed. Uit de bevraging bleek dat op de 15 gestelde vragen, telkens meer dan 75% een score eens tot volledig eens werd behaald. Er werden 76 reacties ontvangen op deze bevraging. Deze bevraging werd in 2014 niet opnieuw gedaan. Evaluatie: De evaluatie was postief. Toch is RedFed ervan overtuigd dat het nog beter kan. Achteraf gezien bleek de bevraging ook niet optimaal opgesteld te zijn. De bevraging is te algemeen om gerichte conclusies uit te trekken. Bij de volgende meting zal RedFed de nodige aanpassingen doen aan de bevraging.

31 Pagina 31 van 64 SD 6: Tegen eind 2016 zijn alle RedFed reddingsclubs actief volgens de checklist. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Aantal reddingsclubs actief volgends de checklist De checklist omvat alle voorwaarden waaraan de reddingsclub moet voldoen om als actieve club gecatalogeerd te worden Alle Checklisten per reddingsclub Controle van de checklist Jaarlijks Eind van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker Alle RedFed-medewerkers Resultaten effectmeting: Verschillende reddingsclubs zijn weinig actief, bieden weinig initiatieven aan en/of zijn te minimaal betrokken bij de werking van de federatie. Evaluatie: RedFed zal inzetten om haar reddingsclubs meer bewust te maken van de mogelijkheden. Via de checklist zal RedFed de reddingsclubs meer ondersteunen en kunnen sturen. SD 7: RedFed heeft tegen eind % meer actieve vrijwilligers in haar organisatie ten opzichte van de nulmeting eind Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm 10% Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Aantal actieve vrijwilligers Een vrijwilliger is een persoon die vrijwilligerswerk uitoefent. Dit werk wordt onbezoldigd en onverplicht verricht, ten behoeve van één of meer personen, andere dan degene die de activiteit verricht, van een groep of organisatie of van de samenleving als geheel; die ingericht wordt door een organisatie anders dan het familie- of privé-verband van degene die de activiteit verricht; en die niet door dezelfde persoon en voor dezelfde organisatie wordt verricht in het kader van een arbeidsovereenkomst, een dienstencontract of een statutaire aanstelling. Aantal vrijwilligers die deelnamen aan evenementen van RedFed Nulmeting ten opzichte van nieuwe meting plaatsen Jaarlijks Eind van het jaar

32 Pagina 32 van 64 Meeteigenaar/meetbewaker Alle RedFed-wedewerkers Werkgroep? Resultaten effectmeting: RedFed heeft verschillende organisaties/evenementen waarbij ze nood heeft aan helpers/ vrijwilligers. Meermaals bleek dat dit een probleem was bij de verschillende organisaties. RedFed is er zich van bewust dat ze niet echt een strategie of beleid heeft om vrijwilligers aan te trekken en te mobiliseren. Evaluatie: RedFed zal haar huidig vrijwilligersbeleid onder de loepe nemen en aanpassen waar nodig. SD 8: RedFed heeft tegen eind 2016 een efficiëntere werking op lokaal, provinciaal en federatie niveau. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Alle uitgevoerde doelstellingen Alle doestellingen omschreven in de operationele doelstellingen van de strategische doelstelling nummer 8 Alle Ckecklist per niveau. Controle van de checklist Jaarlijks Einde van ieder jaar Meeteigenaar/meetbewaker Alle RedFed-medewerkers Resultaten effectmeting: RedFed heeft provinciale commissies. De werking van deze commissies is voor verbetering vatbaar. RedFed rekent erop dat een goede werking van de provinciale commissies bijdraagt tot een algemene betere werking van de federatie. Evaluatie: RedFed heeft de werking van de provinciale commissies onder de loepe genomen en de commissies ondersteunen en bij te sturen waar nodig. Voor de provincies werd er ook een subisidiedossier opgesteld. Dit moet in kaart brengen hoe actief de provincie werkt. We hopen hiermee meteen de activiteitsgraad te verhogen aangezien er subsidies aan gekoppeld zijn.

33 Pagina 33 van 64 SD 9: Tegen tegen eind 2016 zijn minstens 80% van de actieve docenten lid van een reddingsclub. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm 80% Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Aantal actieve docenten lid van een reddingsclub Een actieve docent is een docent die zijn jaarlijkse bijscholing redder heeft gevolgd. Lijst van actieve docenten + ledenlijst Turving van de twee lijsten Jaarlijks Eind van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker AC en DSKO s Resultaten effectmeting: Uit meting bleek dat niet alle docenten lid zijn van RedFed of een reddingsclub. Dit zorgt er onrechtstreeks voor dat de kans kleiner is dat RedFed door deze docenten wordt uitgedragen naar cursisten Hoger Redder. RedFed heeft er alle baat bij om deze docenten bij haar werking te betrekken en dit voornamelijk via haar reddingsclubs. Docenten hebben er alle baat bij om zich aan te sluiten bij RedFed via een reddingsclub. Dit biedt vele voordelen op het vlak van organisatie van cursussen, bijscholingen en andere sessies met betrekking tot redding. Evaluatie: RedFed dient de docenten bewust te maken van de mogelijkheden tot aansluiting bij RedFed via een reddingsclub en van de voordelen van dit lidmaatschap.

34 Pagina 34 van 64 BASISOPDRACHT 4.bgl 1 (BO4. bgl 1) Begeleiding inzake kwaliteitszorg Operationele doelstelling OD 9.1: RedFed heeft tegen eind 2013 al haar reddingsclubs gemotiveerd om docenten aan te trekken. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Alle clubs gemotiveerd Elke club dient op de hoogte gebracht te worden van de mogelijkheden en de voordelen van een verbondenheid tussen een docent hoger redder en de reddingsclub Alle clubs Lijst van de aangesloten reddingsclubs Turving van het aantal gemotiveerde reddingsclubs Jaarlijks Eind van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker Alle RedFed-medewerkers + OC Resultaten effectmeting: In 2014 werd dit onderwerp opnieuw aangehaald op de bijscholing voor clubbestuurders. Evaluatie: Dit werd in 2014 op de bijscholing aangebracht.

35 Pagina 35 van 64 OD 9.2: RedFed heeft tegen eind 2013 al haar docenten gemotiveerd om lid te worden van een reddingsclub. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Alle docenten gemotiveerd Elke docent dient op de hoogte gebracht te worden van de mogelijkheden en de voordelen van een verbondenheid tussen een docent Hoger Redder en de reddingsclub Alle docenten Lijst van de (actieve) docenten Turving van het aantal gemotiveerde docenten Jaarlijks Eind van elk jaar Meeteigenaar/meetbewaker Alle RedFed-medewerkers + OC Resultaten effectmeting: De docenten werden op de docentenbijscholingen van 2014 (3 bijscholingen) opnieuw overtuigd van de voordelen van het lidmaatschap bij RedFed en mogelijkheden van een samenwerking met een lokale reddingsclub. In 2013 kende het aantal docenten dat lid is van RedFed een kleine terugval (van 40 in 2012 naar 35/59 in 2013) waarschijnlijk te wijten aan de verhoging van de lidmaatschapsbijdrage voor rechtstreekse leden van 35 naar 50 euro). In 2014 stellen we gelukkig alweer een stijging vast. JAAR Aantal docenten HR lid reddingsclub/redfed Totaal aantal docenten HR Evaluatie: Enkele docenten hebben de weg naar een reddingsclub gevonden. Het zijn vooral docenten die in onderwijsinstellingen, hogescholen en universiteiten tewerk zijn gesteld en enkel docent zijn om daar de opleiding Hoger Redder te geven, die geen lidmaatschap bij RedFed overwegen. RedFed moet alles in het werk stellen om het vertrouwen van deze doelgroep te winnen en hen motiveren voor de werking van RedFed en haar reddingsclubs. Via het lidmaatschap ontvangen ze het Lifesaving magazine de Boei en zijn ze geïnformeerd. Zo kunnen ze de binding met RedFed ook doorgeven aan hun cursisten.

36 Pagina 36 van 64 OD 9.3: RedFed heeft tegen eind 2014 een hulpmiddel voor de docenten ter beschikking stellen om de cursisten te informeren over RedFed. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Aanwezigheid van een hulpmiddel voor de docenten Het hulpmiddel is een hulpmiddel voor de docent om de reddingssport en de federatie op een eenvoudige en aantrekkelijke manier voor te stellen tijdens de cursus redder Niet van toepassing Niet van toepassing Aanwezigheid controleren Een maal Meetmoment(en) Eind 2014 Meeteigenaar/meetbewaker 1 RedFed-medewerker + DSKO Resultaten effectmeting: Er wordt een hulpmiddel (powerpoint, promotiefilmpje, ) voorzien voor de docenten zodat cursisten geïnformeerd en geboeid worden door de reddingssport en een binding krijgen met RedFed Evaluatie: wegens omstandigheden (personeelswissel) nog niet gerealiseerd in 2014

37 Pagina 37 van 64 OD 9.4: RedFed organiseert tegen eind 2015 een jaarlijkse activiteit waarin de leden samenkomen Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Activiteit voor leden De activiteit bestaat erin om de leden samenkomen. 1/jaar Activiteitenkalender Controle activiteit Meetfrequentie Jaarlijks vanaf 2014 Meetmoment(en) Eind van het jaar Meeteigenaar/meetbewaker 1 RedFed medewerker + werkgroep? Resultaten effectmeting: De ledenbinding met RedFed kan verhoogd worden door de jaarlijkse organisatie van een groot ontspannend evenement. Evaluatie: Wegens omstandigheden (personeelswissel) nog niet gerealiseerd in Wel reeds brainstormin over RedFed 30 jaar in november 2015 als start naar een jaarlijks event ( Nacht van de Redder ). Eveneens opgenomen in de begroting. Overzicht acties 2014 en relatie met de doelstelling Actie 1 OD 9.1: Voorbereiding informatiemoment reddingsclubs. 03/2014 Informatiepakket + presentatie Alle RedFed medewerkers + Opleidingscommissie

38 Pagina 38 van 64 Opgenomen in de bijscholing voor clubbestuurders Tips en tricks voor reddingsclubs. Actie 2 OD 9.1: Reddingsclubs informeren over het docentschap en samenwerkingsverband docent reddingsclub. 01/2014 Informatie doorgegeven aan al de reddingsclubs Alle RedFed medewerkers + Opleidingscommisie Op de website vindt men de procedure voor docnet Redder te worden. De presentatie van de bijscholing voor clubbestuurders staat eveneens op de site. Actie 1 OD 9.2: Voorbereiding informatiemoment docenten. 06/2014 Informatiepakket + presentatie Alle RedFed medewerkers + Opleidingscommisie + DSKO s Geen actie in ondernomen. Actie 2 OD 9.2: Docenten informeren over samenwerkingsverband docent reddingsclub. 01/2014 Informatie doorgegeven aan al de reddingsclubs Alle RedFed medewerkers + Opleidingscommisie + DSKO s Geen actie in ondernomen.

39 Pagina 39 van 64 Actie 1 OD 9.3: Opstellen van een presentatie over RedFed waarin de reddingssport en de link naar de reddersopleiding belicht worden. 12/2014 Hulpmiddel voor docenten 1 RedFed medewerker + DSKO Geen actie in ondernomen voor de presentatie. Intussen is er wel reeds een goed promotiefilmpje van de reddingssport of Lifesaving. Actie 2 OD 9.4: Opstellen werkgroep + brainstormen over voorstellen. 01/2014 Voorstellen voor invulling activiteit Werkgroep? 1 RedFed medewerker Eind 2014 werd hier actie in ondernomen. De verjaardag van 30 jaar RedFed in 2015 werd via website en facebook en mail bekend gemaakt. Bestuurders en personeel hielden al een brainstorming en brachten reeds ideën aan. Nadien is het de bedoeling er een jaarlijks event in de aard van Nacht van de redder van te maken met een huldiging van de atleet, de redder, van het jaar. Actie 2 OD 9.4: Planning activiteit + promotie. 12/2014 Eerste editie activiteit Werkgroep? Alle RedFed medewerkers

40 Pagina 40 van 64 De uitvoering van deze actie werd verschoven naar BASISOPDRACHT 4.bgl 2. (BO4.bgl 2.) Begeleiding inzake sporttechnische werking Operationele doelstelling OD 6.1: Vanaf 2014 zijn er minimaal twee niet-actieve reddingsclubs per jaar geactiveerd volgens de checklist. Meetplan Indicator(en) Definitie indicator Meetnorm Meetbron(nen) Meetwijze Meetfrequentie Meetmoment(en) Aantal geactiveerde reddingsclubs Een niet-actieve reddingsclub is een reddingsclub die niet voldoet aan de checklist. Deze checklist bevat de voorwaarden waaraan een reddingsclub moet voldoen om aanvaardt te worden als een actieve club Twee per jaar Checklist Afvinken van de voorwaarden op de checklist Jaarlijks Meeteigenaar/meetbewaker STC Einde van het jaar Resultaten effectmeting: Verschillende reddingsclubs zijn weinig actief, bieden weinig initiatieven aan en/of zijn minimaal betrokken bij de werking van de federatie. Hiervoor werd een checklist in draftversie opgemaakt. In 2015 zal deze operationeel zijn na aanpassingen door de clubs. Evaluatie: RedFed zal inzetten om haar reddingsclubs meer bewust te maken van de mogelijkheden. Via de checklist zal RedFed de reddingsclubs meer ondersteunen en kunnen sturen. Een eerste meetmoment gebeurt in 2015.

41 Pagina 41 van 64 Overzicht acties 2014 en relatie met de doelstelling Actie 1 OD 6.1: Opstellen van de checklist 01/2014 Aanwezigheid van checklist Alle RedFed medewerkers + RvB + Provinciale Commissies De checklist werd in draftversie opgemaakt en aangepast. Op de Algemene Vergadering van 2015 zal deze aan de clubs worden voorgesteld. De clubs kunnen nog suggesties ter verbetering aanbrengen. Eind 2015 wordt de checklist operationeel voor het jaar Actie 2 OD 6.1: Reddingsclubs informeren over checklist en decretale verplichtingen. 09/2014 Geïnformeerde reddingsclubs Alle RedFed medewerkers + RvB + Provinciale Commissies De clubs worden op de AV 2015 geïnformeerd. Actie 3 OD 6.1: Niet-actieve reddingsclubs persoonlijk contacteren. 12/2014 Aantal gecontacteerde niet-actieve reddingsclubs Alle RedFed medewerkers + RvB + Provinciale Commissies

DEEL III. WERKINGSVERSLAG 2013 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW

DEEL III. WERKINGSVERSLAG 2013 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW DEEL III. WERKINGSVERSLAG 2013 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW Pagina 2 van 57 BASISOPDRACHT 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Strategische doelstellingen SD 1: Tegen eind

Nadere informatie

Strategische doelstellingen. SD 1: Tegen eind 2016 heeft RedFed een professionele werking van haar sport.

Strategische doelstellingen. SD 1: Tegen eind 2016 heeft RedFed een professionele werking van haar sport. WERKINGSVERSLAG 2015 BASISOPDRACHT 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Strategische doelstellingen SD 1: Tegen eind 2016 heeft RedFed een professionele werking van haar sport.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 23/02/2017

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 23/02/2017 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2017-2 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 23/02/2017 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u30 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8

KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8 KBLVB Beleidsplan 2013-2016 Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond * ( 3 7 8 Zetel Huis van de KBLVB Celestijnenlaan 39 bus 1 3001 Heverlee 016/20 14 13 016/29 41 87 www.kblvb.be info@kblvb.be ON

Nadere informatie

4. FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID

4. FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID 4. FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID Project prioriteitenbeleid van de sportfederatie met als doelstelling het bevorderen van de sportparticipatie van de jeugd en hun aansluiting bij een sportclub

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan 2017-2020 1. INLEIDING Voorwoord Dit beleidsplan is tot stand gekomen met de hulp van de commissies, het personeel en de Raad van Bestuur van de Vlaamse Zaalvoetbalbond.

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Basisopdracht 2. Organiseren van recreatieve sportbeoefening per provincie

Basisopdracht 2. Organiseren van recreatieve sportbeoefening per provincie Basisopdracht 2 Organiseren van recreatieve sportbeoefening per provincie 2.1. Gegevensverzameling 2.1.1. Profiel van de organisatie De Vlaamse Atletiekliga heeft een afzonderlijk recreatiebeleid met Start

Nadere informatie

Bijscholing Een beleidsplan voor je sportclub. Voorkom een stuurloos schip!

Bijscholing Een beleidsplan voor je sportclub. Voorkom een stuurloos schip! Bijscholing Een beleidsplan voor je sportclub. Voorkom een stuurloos schip! Maandag 15 december 2014 Oudergem Spreker: Frank Bulcaen Vlaamse Sportfederatie vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T+32 9 243 12 90

Nadere informatie

BVLO Beleidsplan 2013 2016

BVLO Beleidsplan 2013 2016 BVLO Beleidsplan 2013 2016 Legende: Beleidsdeelopdracht: blauw Strategische doelstelling: rood Operationele doelstelling: groen Actie : paars Basisopdracht 1: Organiseren van recreatieve sportbeoefening

Nadere informatie

Inhoud. 1. Het wat en hoe van een beleidsplan 2. De voorbereidingen voor het schrijven van een beleidsplan 3. Het opstellen van een beleidsplan

Inhoud. 1. Het wat en hoe van een beleidsplan 2. De voorbereidingen voor het schrijven van een beleidsplan 3. Het opstellen van een beleidsplan Verwachtingen? Inhoud 1. Het wat en hoe van een beleidsplan 2. De voorbereidingen voor het schrijven van een beleidsplan 3. Het opstellen van een beleidsplan Goed om weten Niet elke club kan / wil evenveel

Nadere informatie

Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw

Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw Addendum werkingsverslag 2017 - Basisopdrachten Dit addendum hoort bij het Excel-document V.J.J.F. vzw Beleidsplan 2017-2020 Luik 2, en is een aanvulling m.b.t. de strategische

Nadere informatie

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen.

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen. In het kader van de impulssubsidie wordt het beleidsplan (goedgekeurd in 2007) verder gespecificeerd en de uitvoering geconcretiseerd in het nieuwe subsidiereglement. (art. 10.1, 10.2, 10.3) Impulssubsidie

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 1 Dag van de VTS-medewerker Workshop 4: Denkcelwerking en -structuur Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 2 Inleiding Denkcelwerking

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider.

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. 1 Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. Alle doelstellingen en maatregelen, hieronder opgenomen in dit thema, zijn gericht naar sportverenigingen, aangesloten

Nadere informatie

Jeugdsport project 2015

Jeugdsport project 2015 Jeugdsport project 2015 1. Doelstellingen 1.a. Strategische doelstellingen S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.b. Operationele

Nadere informatie

Leidraad voor het beleidsplan 2015-2016. Erkende sportfederaties

Leidraad voor het beleidsplan 2015-2016. Erkende sportfederaties Leidraad voor het beleidsplan 2015-2016 Erkende sportfederaties LUIK I en II van het beleidsplan dient uiterlijk 1 september 2014 aangetekend of tegen ontvangstbewijs bij het Bloso ingediend te worden:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Gemeente Wevelgem Sportbeleidsplan 2008-2013 HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Met de Steun van de Vlaamse Gemeenschap 1 5.1. Inleiding Naast de beleidssubsidie voorziet de Vlaamse overheid vanaf een impulssubsidie

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Missie Volley Vlaanderen Met de nieuwe benaming VOLLEY VLAANDEREN wil de federatie zijn vernieuwde visie benadrukken rondom 3 basispijlers zijnde innovatie, verhoogde participatie

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN Naam organisatie: Land: Naam verantwoordelijke: Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer (Europees) + bank: Datum aanvraag: Handtekening

Nadere informatie

Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018

Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018 Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018 Vlaamse Zwemfederatie vzw Vlaamse Zwemfederatie vzw Burg. Maenhautstraat 100-102 9820 Merelbeke Tel: 09/220.53.87 info@zwemfed.be SD10 Tegen het einde van

Nadere informatie

Jeugdsport project. S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking

Jeugdsport project. S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.Doelstellingen 1.a. Strategische doelstellingen Jeugdsport project S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.b. Operationele doelstellingen

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017.

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Aanwezig: Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Katja Soentjens, Kris Geeroms, Annick Norré Verontschuldigd: Bavo Derese 1. Scz- Beleid. 1.1. Aquagym.

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Flipper Mortsel VZW 2014 2015

Jeugdbeleidsplan Flipper Mortsel VZW 2014 2015 Jeugdbeleidsplan Flipper Mortsel VZW 2014 2015 1 Visie Missie (waarvoor we staan) : Kinderen en jongeren leren zwemmen op hun eigen tempo en in een familiale sfeer. Visie (waarvoor we gaan): Kinderen en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2013-2016 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW

BELEIDSPLAN 2013-2016 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW BELEIDSPLAN 2013-2016 VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW Pagina 2 van 123 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2 INLEIDING... 6 1. INTRODUCTIE DOOR VOORZITTER HARALD VERVAECKE... 6 2. SAMENVATTING WERKWIJZE BELEIDSPLAN...

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

Toelichtingen bij de leidraad voor het vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016. Koepelorganisatie

Toelichtingen bij de leidraad voor het vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016. Koepelorganisatie Toelichtingen bij de leidraad voor het vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Koepelorganisatie Inleiding Hierin kunnen o.a. thuishoren: een introductie door de voorzitter een samenvatting van de werkwijze:

Nadere informatie

ERKENDE, NIET-GESUBSIDIEERDE SPORTFEDERATIES

ERKENDE, NIET-GESUBSIDIEERDE SPORTFEDERATIES RAPPORTERING 2015 ERKENDE, NIET-GESUBSIDIEERDE SPORTFEDERATIES DECREET VAN 13 JULI 2001 HOUDENDE DE REGELING VAN DE ERKENNING EN SUBSIDIËRING VAN DE VLAAMSE SPORTFEDERATIES, DE KOEPELORGANISATIE EN DE

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Missie Volley Vlaanderen Met de nieuwe benaming VOLLEY VLAANDEREN wil de federatie zijn vernieuwde visie benadrukken rondom 3 basispijlers zijnde innovatie, verhoogde participatie

Nadere informatie

Ethisch sporten beleid

Ethisch sporten beleid Ethisch sporten beleid 2017-2020 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Missie... 3 1.2 Strategie... 3 1.3 Huidige acties... 4 2. Beleidsplan 2017-2020... 5 3. Fair Play Logo... 5 4. Poster Fair Play actie...

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw

Vlaamse Hockey Liga vzw Vlaamse Hockey Liga vzw Jaarverslag 2013 Voorwoord In juni 2012 hebben de Belgische hockeyclubs beslist de unitaire hockeyfederatie te splitsen en werden de Vlaamse Hockey Liga (VHL) en de Franstalige

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT 2008- Beleidsnota Sport 2008 pg.1/9 pg.2/9 IMPULSSUBSIDIE 2009-1 HET DECREET OP HET LOKALE OP HET LOKALE SPORT SPORT-VOOR

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS FROS (TOFF) REGLEMENT

TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS FROS (TOFF) REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS FROS (TOFF) REGLEMENT 2018-2019 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID. Resultaten

KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID. Resultaten KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID Resultaten Dienstverlening m.b.t. de facultatieve opdracht prioriteitenbeleid in het kader van het decreet van 13 juli 2001 en het

Nadere informatie

Strategische doelstelling: S12 Eind 2016 is het aantal bezoekers van het open gedeelte van de website Skill up your physicals gestegen met 15%.

Strategische doelstelling: S12 Eind 2016 is het aantal bezoekers van het open gedeelte van de website Skill up your physicals gestegen met 15%. 4. FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID Project prioriteitenbeleid van de sportfederatie met als doelstelling het bevorderen van de sportparticipatie van de jeugd en hun aansluiting bij een sportclub

Nadere informatie

Clubondersteuning G-sport

Clubondersteuning G-sport Clubondersteuning G-sport Welke ondersteuning kunnen we bieden? Knowhow A. VSF: Dynamo-brochure G-sport in je sportclub Stappenplan met goede praktijkvoorbeelden Tips en tricks Na registratie gratis online

Nadere informatie

NAAR MEER JEUGDPARTICIPATIE EN EEN BETERE JEUGDWERKING. Jeugdoverleg 11/7/ 17 - Hoboken

NAAR MEER JEUGDPARTICIPATIE EN EEN BETERE JEUGDWERKING. Jeugdoverleg 11/7/ 17 - Hoboken NAAR MEER JEUGDPARTICIPATIE EN EEN BETERE JEUGDWERKING Jeugdoverleg 11/7/ 17 - Hoboken INHOUD 1. Intro 2. Multisportcircuit 3. Jeugdcup 4. Jeugdfonds 5. Varia Welkomstwoord Voorstel op basis van input

Nadere informatie

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem VSB Clubbijeenkomst Woensdag 25 juni 2014 - Berchem Agenda Dynamoproject: VSF omkadering voor je sportclub Communicatiemiddel: Wiki Wedstrijdkalender / selectiekalender 2014 2015 Voorstelling van de VSB

Nadere informatie

NAAM/ LOGO ORGANISATIE

NAAM/ LOGO ORGANISATIE Status NAAM/ LOGO ORGANISATIE Timing Status resultaatsrekening uitvoering Analytische Begroting 2017 2017 Vera actie/doelstel SD OD Actie Omschrijving 2017 2018 2019 2020 Indicator ntw ling 2017 code kosten

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen Raad van Bestuur van

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5: Impulsbeleid

HOOFDSTUK 5: Impulsbeleid HOOFDSTUK 5: Impulsbeleid 5.1 INLEIDING Naast de beleidssubsidies verkoos de Vlaamse regering voor de periode - 2013 als beleidsprioriteit de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in de sportverenigingen,

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 09/01/2017

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 09/01/2017 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2017-1 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 09/01/2017 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u30 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou er geen

Nadere informatie

Doelstellingen. feedback 2013-2016

Doelstellingen. feedback 2013-2016 Doelstellingen feedback 2013-2016 Aantal Doelstellingen Beleidsplannen sportfederaties 2013-2016: Aantal strategische doelstellingen ok! (gemiddeld 10) Eerder ruim aantal operationele doelstellingen (operationele

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden?

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? 01/12/2017 Richtlijnen selectieschutters 2018 Belangrijk: deze richtlijnen zijn voorlopig en kunnen steeds bijgewerkt en veranderd worden. 1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? Iedereen

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden

VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden Algemeen Subsidiereglement 1 VZVB Jeugdfonds 2015 ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1 - Krediet: Voor zover er een

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Vlabus vzw Zuiderlaan 13, 9000 Gent 09 243 12 70 info@vlabus.be www.vlabus.be Beleidsplan 2014-2018 maakt werk van sport! 1 MISSIE Vlabus wil de professionele tewerkstelling van de sportsector in Vlaanderen

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen * Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve begeleiding van de leden van de sportvereniging. Enkel aanvragen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van internationale sportevenementen Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, liefst op regelmatige basis, en levenslang.

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018 INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS 2018 12/03/2018 Programma: 19u00-19u15: Ontvangst 19u15-19u25: Openingswoord Bruno Vermeire, Voorzitter Jeugdwerkgroep 19u25-20u10: - Evaluatie Jeugdsportfonds 2017 -

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkomstwoord. 2. Aanwezigheden en volmachten 26/03/2012 ALGEMENE VERGADERING 2012. Overzicht club-effectieve leden

Agenda. 1. Welkomstwoord. 2. Aanwezigheden en volmachten 26/03/2012 ALGEMENE VERGADERING 2012. Overzicht club-effectieve leden Agenda ALGEMENE VERGADERING 2012 Vlaamse Reddingsfederatie vzw ZATERDAG 24 MAART 2012 1. Welkomstwoord 2. Mededeling van de aanwezigheden en volmachten 3. Schrapping en aanvaarding van nieuwe clubs 4.

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed. Innoverende en clubondersteunende projecten bij Gymfed

Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed. Innoverende en clubondersteunende projecten bij Gymfed Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed Gymfed 2020 Strategisch plan in samenwerking met clubs Centrale doelstelling: Elke gymnast telt! Nieuwe beleidsperiode => nieuw beleidsplan Input

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

Werkingsverslag 2018 Jeugdsport

Werkingsverslag 2018 Jeugdsport Werkingsverslag 2018 Jeugdsport JEUGDSPORTPROJECT 1. ALGEMEEN 2. Situatieschets In 2016 besliste VLP om een jeugdsportproject te ontwikkelen. Met de steun van Sport Vlaanderen werd besloten om een project

Nadere informatie

WOC ZUID. Woord van de voorzitter. Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1. Artikelen. Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2

WOC ZUID. Woord van de voorzitter. Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1. Artikelen. Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2 WOC ZUID 04 April 2015 Communicatie, Bergen op Zoom. Artikelen Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1 Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2 Barcelone stage WOC zuid 2015 Communicatie

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING A. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Unisportfederaties Vlaamse Schermbond Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Omschrijving van de in 2016 geplande activiteiten

Nadere informatie

COMMISSIE EN COMPETITIEMANAGEMENT G-SPORTTAK PARANTEE-PSYLOS

COMMISSIE EN COMPETITIEMANAGEMENT G-SPORTTAK PARANTEE-PSYLOS COMMISSIE EN COMPETITIEMANAGEMENT G-SPORTTAK PARANTEE-PSYLOS Goedgekeurd door de raad van bestuur op 16/05/2015. Parantee-Psylos vzw Huis van de Sport Antenne Leuven Zuiderlaan 13 Valkerijgang 26 9000

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning Inhoud BELEIDSPRIORITEIT 1. Doelstellingen... 3 Strategische doelstelling:... 3 De gemeente Lendelede zal de werking van de lendeleedse sportverenigingen verder op een continue manier ondersteunen....

Nadere informatie

Artikel 4 De subsidies kan men verkrijgen door te voldoen aan de hierna omschreven procedure:

Artikel 4 De subsidies kan men verkrijgen door te voldoen aan de hierna omschreven procedure: SUBSIDIEREGLEMENT RECREATIECLUBS GEMEENTE MEULEBEKE Actieplan AP 93: Lokale sportverenigingen blijven ondersteunen via werkings en projectsubsidies. Realisatietermijn: 2014 2019 Actie ACT 260: Sportverenigingen

Nadere informatie

Mina digitaal + Rekrutering

Mina digitaal + Rekrutering Provinciaal overleg Mina digitaal + Rekrutering Presentatie door: Lotte Verplancke Mina wordt Mina digitaal Nieuw Mina-besluit: In werking vanaf 2017 Eerste indiening eind februari 2018 Niet langer via

Nadere informatie

Vlaamse Schietsportkoepel

Vlaamse Schietsportkoepel Vlaamse Schietsportkoepel TECHNISCH REGLEMENT Afdeling Doelschieten Art. 1. Dit technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en is van toepassing

Nadere informatie

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke

Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke Reglement Beleidssubsidie Sportclubs Zonnebeke -Algemene voorwaarden Artikel 1: Doel van dit reglement Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 - 1 - LUIK 1 1. Inleiding 1.1. Opmaak van het beleidsplan Om het nieuwe beleidsplan op te maken, werd een werkgroep Beleidsplan 2017-2020 opgericht. Deze werkgroep legt de basis van

Nadere informatie

Subsidiereglement: Opmaak jeugdsportactieplan voor Heistse sportverenigingen

Subsidiereglement: Opmaak jeugdsportactieplan voor Heistse sportverenigingen Subsidiereglement: Opmaak jeugdsportactieplan voor Heistse sportverenigingen Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014)

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) Segmentering 2014-2015 Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) DOELSTELLING Organiseren van basketbal op 4 levels met aangepaste reglementen KERKMODEL - Seniors Level 4 : reeksen zonder

Nadere informatie

Officiële benaming van de vereniging :... Datum van oprichting... Afkorting ervan... Naam Adres Telefoon. Voorzitter... Secretaris...

Officiële benaming van de vereniging :... Datum van oprichting... Afkorting ervan... Naam Adres Telefoon. Voorzitter... Secretaris... 1 Stad Halle Toelagen ACTIVITEITENVERSLAG SPORTVERENIGINGEN SEIZOEN 2014-2015 ==================== 1500 Halle, 3 juni 2015 Onderhavig formulier, opgesteld aan de hand van het stedelijk subsidiereglement,

Nadere informatie

Officiële benaming van de vereniging... Datum van oprichting... Datum van erkenning... Naam Adres Telefoon . Voorzitter Secretaris...

Officiële benaming van de vereniging... Datum van oprichting... Datum van erkenning... Naam Adres Telefoon  . Voorzitter Secretaris... 1 Stad Halle Toelagen ACTIVITEITENVERSLAG SPORTVERENIGINGEN SEIZOEN 2018-2019 ==================== 1500 Halle, 4 juni 2019 Onderhavig formulier, opgesteld aan de hand van het stedelijk subsidiereglement,

Nadere informatie