A G E N D A =============

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A G E N D A ============="

Transcriptie

1 Vergadering van de Gemeenteraad op 17 september 2015 Aanwezig: De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen) De h. B. Deloof (voorzitter ocmw) maakt geen deel uit van de gemeenteraad) De hh. E. Lemey, G. Vandesompele, C. Vereecke, J. Deylgat, mevr. F. Decock, de h. J Schietgat, mevr. A. Vandenbussche, de hh. C. Delneste, B. Deroo, mevr. H. Vanhauwaert, de h. J. Dujardin, mevr. A. Dendauw Van Ooteghem, de hh. L. Dewaele, S. Vanderbeke, A. Vandenheede en mevr. C. Debeuf (raadsleden) Mevr. V. Vanhoutte (secretaris) Verontschuldigd : De h. R. Bouckaert (raadslid) De vergadering begint om uur. Openbare zitting A G E N D A ============= Raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) wenst mee te delen dat hij door de gemeentesecretaris op de hoogte werd gebracht dat de verwittiging (per ) dat de agenda en zijn bijlagen beschikbaar waren op het intranet, te laat aan de raadsleden werd overgemaakt. Hij wenst mee te geven dat zijn fractie hier geen problemen van maakt. 1. Goedkeuren verslag van de voorgaande zitting Het verslag van de gemeenteraad van 15 juli wordt goedgekeurd. 2. Gemeentebelasting - vaststellen belastingreglement op leegstaande gebouwen en woningen - aanslagjaar opheffen beslissing goedgekeurd door de gemeenteraad van 20 november goedkeuren aangepaste beslissing Gelet op de tussenkomst van raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) die bij dit agendapunt volgende opmerkingen wenst mee te geven : 1. Voor twee vrijstellingen wordt er delegatie gegeven aan de administratie. Een ambtenaar is geen democratisch verkozen orgaan. Op het negatief advies van de administratie zou misschien beroep kunnen worden ingediend en de vraag is of dit de toets van de rechtbank zou doorstaan. 2. Bepaalde vennootschappen hebben maar één woning. Eigenlijk wordt een vennootschap verplicht om dit verhuren maar wat als in de statuten van deze vennootschap is opgenomen dat ze niet mogen verhuren? Ook hier zouden ze dit kunnen gaan betwisten.

2 Verslag vergadering Gemeenteraad van 15 juli 2015 vervolg 2 Misschien gaan deze vennootschappen dan best over tot het aanvragen van een functiewijziging maar dit kan niet worden opgenomen in een belastingsreglement. Dit wordt dan best gemeld. 3. In dit reglement worden er veel vrijstellingen gegeven. Hierdoor komt er ongelijkheid in het reglement. In de grondwet is gelijkheid duidelijk opgenomen en er moet dan ook opgelet worden dat het gelijkheidsbeginsel hiermee niet geschonden wordt. Gelet op het antwoord van schepen F. Watteeuw die meldt dat hij deze bezorgdheden zal meenemen en aangeeft dat dit reglement zeker nog geëvalueerd wordt; Het belastingreglement op leegstaande gebouwen en woningen, aanslagjaar 2015, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 20 november 2014 wordt opgeheven. Uit de evaluatie van het belastingreglement blijkt dat een aantal wijzigingen moeten worden aangebracht aan de opgenomen vrijstellingen op de belasting. De gemeenteraad keurt het vernieuwd belastingreglement goed met als doel de leegstand van gebouwen en woningen in de gemeente te voorkomen en te bestrijden. 3. Kerkfabriek Sint-Michiel goedkeuren borgtochtakte Op het budget 2015 van de kerkfabriek Sint-Michiel, waarvan de gemeenteraad akte heeft genomen op 18 september 2014, wordt voorzien om een lening van EUR op te nemen voor de herstellingswerken aan het kerkgebouw. Bij het afsluiten van de lening door de kerkfabriek, vraagt de bank dat het gemeentebestuur de betaling zou waarborgen van het bedrag dat de kerkfabriek verschuldigd zal zijn of zou kunnen zijn tegenover de bank. Het betreft een investeringskrediet van EUR. De gemeenteraad verklaart zich akkoord met de borgtochtakte. 4. Kerkfabriek Sint-Katharina wijziging meerjarenplan goedkeuring De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan de wijziging van het meerjarenplan van de kerkfabriek Sint-Katharina. 5. Kerkfabriek Sint-Katharina - wijziging budget 2015 aktename De gemeenteraad neemt akte van de wijziging van het budget 2015 van de kerkfabriek Sint-Katharina. De exploitatietoelage blijft ongewijzigd.

3 Verslag vergadering Gemeenteraad van 15 juli 2015 vervolg 3 6. Kerkfabriek Sint-Pieter - wijziging budget 2015 aktename De gemeenteraad neemt akte van de wijziging van het budget 2015 van de kerkfabriek Sint-Pieter. De nieuwe exploitatietoelage bedraagt ,63 EUR. 7. Kerkfabrieken Sint-Michiel, Sint-Pieter en Sint-Katharina budgetten 2016 aktename De gemeenteraad neemt akte van het budget 2016 van : de kerkfabriek Sint-Michiel : het totaal van de gemeentelijke toelage is vastgesteld op ,35 EUR ; de kerkfabriek Sint-Pieter : het totaal van de toelage is vastgesteld op ,86 EUR; de kerkfabriek Sint-Katharina : het totaal van de toelage is vastgesteld op ,29 EUR waarvan het gemeentelijk aandeel is bepaald op ,59 EUR. 8. Algemeen retributiereglement goedkeuren aanpassingen Gelet op de tussenkomst van raadslid G. Vandesompele ((H)eerlijk Kuurne) die verwijst naar het punt over de voetbalkleedkamers. Hij geeft het voorbeeld van FC Kuurne die het seizoen gestart is met bijna 300 spelers en hiervoor een jaarlijks budget heeft van EUR (lidgeld en sponsoring). Met de club zijn zij de eerste om te zorgen/te eisen dat iedereen respect heeft voor de accommodatie die ter beschikking wordt gesteld. Zij voelen dat ze meer en meer moeten optreden tegen mindere vormen van respect en jammer genoeg hebben ze soms onvoldoende macht tegenover de bezoekende ploeg. Hij pleit ervoor om de verenigingen niet te veel te straffen door dit reglement zeer strikt toe te passen. Verenigingen hebben het vandaag al heel moeilijk, help deze verenigingen dan ook om te overleven; Gelet op de tussenkomst van raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) die meldt dat zijn fractie zich zal onthouden op dit punt. Het is niet om de inhoud af te keuren maar wel omdat er iedere maand aanpassingen komen aan het retributiereglement en ze de mening toegedaan zijn dat dit moet kunnen worden gebundeld; Gelet op het antwoord van schepen J. Deprez die aangeeft dat het niet de bedoeling is om te gaan beboeten maar de laatste jaren liep het de spuigaten uit. Er wordt gevraagd om respect te hebben voor materiaal, accommodatie en personeel en dit is ook ter sprake gekomen in het beheersorgaan. Wat betreft de aanpassingen van het retributiereglement zal er naar gestreefd worden om dit slechts twee maal per jaar naar de gemeenteraad te brengen. Nu was het echter noodzakelijk om aanpassingen te doen omdat er gestart werd met de Uitpas en het onmogelijk was om hiermee te wachten; Met 15 ja-stemmen en 7 onthoudingen ((H)eerlijk Kuurne) Er worden wijzigingen aangebracht aan het algemeen retributiereglement. Deze hebben betrekking op : de tarieven van het schoolzwemmen ; het niet naleven van de gebruiks- en opkuisregels voor gebruik van de voetbalinfrastructuur ; de UiTPAS.

4 Verslag vergadering Gemeenteraad van 15 juli 2015 vervolg 4 9. Huishoudelijk reglement sportinfrastructuur Kuurne goedkeuren aanpassingen Bij beslissing van de gemeenteraad van 19 december 2013 werden alle huidige reglementen van het sportpark vzw overgenomen. Er dringt zich een eerste wijziging op : de zwemschool breidt uit waardoor de openingsuren van het zwembad beperkt moeten worden aangepast; er moet strikter kunnen worden opgetreden bij problemen in de voetbalinfrastructuur. De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan de voorgestelde aanpassingen aan het huishoudelijk reglement van de sportinfrastructuur van Kuurne. De h. E. Lemey (raadslid) verlaat even de zitting. 10. Afsprakenkader over het onderzoeken van woningen die te huur worden aangeboden aan het sociaal verhuurkantoor (SVK) met het oog op nieuwe inhuurname goedkeuren eerste addendum In het huidig protocol is nog sprake van een retributie voor het afleveren van een conformiteitsattest door de gemeente, terwijl deze retributie in zitting van de gemeenteraad van 17 april 2014 werd afgeschaft. De gemeenteraad keurt een addendum bij het protocol goed waarin volgende elementen worden opgenomen : - het SVK verbindt er zich toe aan het intergemeentelijk samenwerkingsproject ook een conformiteitsonderzoek aan te vragen voor de woningen in het patrimonium, die nog niet over een conformiteitsattest beschikken en dit op het moment dat een zittende huurder zijn opzeg geeft of muteert naar een andere woning. Op die manier wordt elke woning in het patrimonium op termijn van een conformiteitsattest voorzien ; - als de woning conform wordt bevonden, bezorgt de gemeente de eigenaar gratis een conformiteitsattest. Een kopie wordt overgemaakt aan het SVK. 11. Leveren van een zitmaaier groot type - vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen De gemeenteraad keurt het bestek met nr. MD/JO/2015/479 goed en de raming voor de opdracht Leveren van een zitmaaier groot type, opgesteld door Ruimtelijke omgeving (milieu). De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,00 EUR ,61 EUR (btw) = ,61 EUR. De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / /IE-3 (actie GBB-FIN).

5 Verslag vergadering Gemeenteraad van 15 juli 2015 vervolg 5 De h. E. Lemey (raadslid) voegt zich opnieuw bij de zitting. 12. Herinrichting Gemeentehuis leveren van los meubilair vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen Gelet op de tussenkomst van raadslid C. Vereecke ((H)eerlijk Kuurne) die meldt dat zijn fractie zich zal onthouden voor dit punt om volgende reden : de renovatie van het gemeentehuis is een echt salamidossier (containers, audiovisueel materiaal, meubilair, ) Kortom, zij zijn gefrustreerd dat ze iedere zitting een schelletje te zien krijgen. Zij ergeren zich aan de werkwijze en de manier waarop zij bij dit dossier betrokken worden. Gelet op het antwoord van schepen A. Messelier die opmerkt dat er in het verleden ook al een aantal dossiers werden goedgekeurd (lift, verwarming, ramen) en dat zij nu alles eens in zijn geheel willen afwerken; Met 15 ja-stemmen en 7 onthoudingen ((H)eerlijk Kuurne) De gemeenteraad keurt het bestek met nr. TD/MD/2015/462 goed en de raming voor de opdracht Herinrichting Gemeentehuis - leveren van los meubilair, opgesteld door de Technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt ,08 EUR ,99 EUR (21% btw) = ,07 EUR. De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De uitgave voor deze opdracht is gedeeltelijk voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / /IE-7 (ACT-43). Het voorziene krediet zal verhoogd worden bij de volgende budgetwijziging. 13. Gemeentelijk basisonderwijs - opheffen gemeenteraadsbeslissing 31 augustus 2005 houdende goedkeuring huishoudelijk reglement reaffectatiecommissie scholengemeenschap 'de Balk' - goedkeuren nieuw huishoudelijk reglement en protocol De beslissing van de gemeenteraad van 31 augustus 2005 houdende de goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de reaffectatiecommissie van de scholengemeenschap de Balk wordt opgeheven. Het is aangewezen om het reglement aan te passen naar aanleiding van de gewijzigde leden (in vakorganisaties, schoolbesturen, directies), de wijziging van het aantal leden en een update n.a.v. nieuwe termijn van de scholengemeenschap De gemeenteraad keurt het nieuw huishoudelijk reglement van de reaffectatiecommissie van de scholengemeenschap de Balk goed. 14. Gemeentepersoneel vaststellen functiebeschrijving financieel beheerder

6 Verslag vergadering Gemeenteraad van 15 juli 2015 vervolg 6 De functiebeschrijving van financieel beheerder wordt vastgesteld. 15. Gemeentepersoneel wijzigen personeelsformatie De personeelsformatie wordt gewijzigd : het ambt van financieel beheerder wordt deeltijds ingesteld. De prestatiebreuk van de financieel beheerder wordt bepaald op 80% van een voltijdse tewerkstelling (30,4/38). 16. Gemeentepersoneel wijzigen rechtspositieregeling Er worden wijzigingen aangebracht aan de specifieke bepalingen voor de aanwerving van de decretale graden. De mogelijkheid wordt voorzien om te bevorderen van de hogere graad binnen niveau D naar niveau B. 17. Gemeentepersoneel vacant verklaren deeltijdse betrekking van financieel beheerder en aanleg van een wervingsreserve De deeltijdse betrekking (30,4/38) van financieel beheerder wordt vacant verklaard, te vervullen bij wijze van aanwerving. Er wordt een wervingsreserve aangelegd die 2 jaar geldig is. De aanwervingvoorwaarden en selectieprocedure worden vastgelegd. De agenda is afgewerkt en de vergadering wordt geheven. De Gemeentesecretaris, De Voorzitter van de Raad,

A G E N D A =============

A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 15 juli 2015 Aanwezig: De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De h. F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen) De h. B. Deloof

Nadere informatie

A G E N D A =============

A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 16 april 2015 Aanwezig : De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen) De

Nadere informatie

A G E N D A =============

A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 15 oktober 2015 Aanwezig: De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen)

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 19 december 2013 Pagina 1/5 Aanwezig De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier

Nadere informatie

A G E N D A =============

A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 21 mei 2015 Aanwezig : De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen) De

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Zitting van 21 juni 2018. Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann

Nadere informatie

Verontschuldigd: De h. C. Delneste, mevr. H. Vanhauwaert, mevr. A. Dendauw Van Ooteghem en de h. S. Vanderbeke (raadsleden) A G E N D A =============

Verontschuldigd: De h. C. Delneste, mevr. H. Vanhauwaert, mevr. A. Dendauw Van Ooteghem en de h. S. Vanderbeke (raadsleden) A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 20 maart 2014 Aanwezig : De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h. J. Deprez (schepenen),

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 26 januari 2017

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 26 januari 2017 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 26 januari 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Zitting van 15 juni 2017. Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016 Aanwezig: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann Messelier,

Nadere informatie

A G E N D A ============= Mevr. C. Debeuf en de h. R. Bouckaert (raadsleden) zijn niet aanwezig bij de aanvang van de zitting.

A G E N D A ============= Mevr. C. Debeuf en de h. R. Bouckaert (raadsleden) zijn niet aanwezig bij de aanvang van de zitting. Vergadering van de Gemeenteraad op 21 november 2013 Aanwezig : De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h. J. Deprez (schepenen),

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 maart 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 maart 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 maart 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 september 2016

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 september 2016 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 september 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 15 oktober 2015 Pagina 1/7 Aanwezig De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 februari 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 februari 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 februari 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Chris Delneste, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Ann Messelier, Johan Bossuyt,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van woensdag 25 april 2018

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van woensdag 25 april 2018 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van woensdag 25 april 2018 Aanwezig: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann Messelier, Jan

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 februari 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 december 2016

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 december 2016 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 december 2016 Aanwezig: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann Messelier,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 7 maart 2011 Pagina 1/5 Aanwezig De h. G. Vandesompele (voorzitter) De h. Carl Vereecke (burgemeester) De hh. F. Benoit, J. Deylgat, R. Bouckaert

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

A G E N D A =============

A G E N D A ============= Vergadering van de Gemeenteraad op 17 december 2015 Aanwezig: De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier en de h J. Deprez (schepenen)

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING AGENDA MET TOELICHTING

OPENBARE ZITTING AGENDA MET TOELICHTING AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ichtegem op donderdag

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 mei 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 mei 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 mei 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur Aanwezig: mevrouw M. Smolders, voorzitter van de gemeenteraad de heer H. Dumont, burgemeester de heren K. Pirard, S. Budo, mevrouw H. Pirlotte, schepenen de

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 november 2018

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 november 2018 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 15 november 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Eric Lemey, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt akte van het ontslag van OCMW-raadslid, Twiggy Sys van 23 juli 2017.

De gemeenteraad neemt akte van het ontslag van OCMW-raadslid, Twiggy Sys van 23 juli 2017. AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ichtegem op donderdag

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Katrien

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-10-16 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN SPOEDEISENDE BEHANDELING VAN EEN AGENDAPUNT 1. Spoedeisende behandeling van een punt dat niet op de agenda

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 22 DECEMBER 2016

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 22 DECEMBER 2016 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 22 DECEMBER 2016 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 24 november 2016. Goedkeuring.

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 september 2018

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 september 2018 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 september 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Eric Lemey, Voorzitter wnd Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann Messelier,

Nadere informatie

Gemeentebestuur K U U R N E Uittreksel uit de Notulen van de Gemeenteraad Zitting van 22 december 2008

Gemeentebestuur K U U R N E Uittreksel uit de Notulen van de Gemeenteraad Zitting van 22 december 2008 Gemeentebestuur K U U R N E Uittreksel uit de Notulen van de Gemeenteraad --------------------------------------------- Zitting van 22 december 2008 Aanwezig: De h. G. Vandesompele, schepen-voorzitter

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 17 november 2016

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 17 november 2016 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 17 november 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Ann Messelier, Jan

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Notulen zitting van 15 januari 2018

Notulen zitting van 15 januari 2018 Gemeenteraad Notulen zitting van 15 januari 2018 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Sander Hoogstijns, voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014 OCMW OUDENAARDE Meerspoort 30 9700 Oudenaarde www.ocmwoudenaarde.be PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014 Aanwezig Verontschuldigd Stefaan VERCAMER, voorzitter

Nadere informatie

dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis

dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis STAD MECHELEN GEMEENTERAAD dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis AGENDA PUBLIEK Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. 1) Aktename brief van 22 mei 2017 van de heer Christiaan Backx,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OVERZICHT NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 15 DECEMBER 2016 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Ann De Ridder, Eddy De Cock, Ignace Blondeel, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 Aanwezig de heren en mevrouwen: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen;

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed.

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. PERSNOTA GEMEEENTERAAD 25 OKTOBER 2018 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. 2. PERSONEELSFORMATIE - WIJZIGING

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 21 september 2017

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 21 september 2017 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 21 september 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019

LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 Aanwezig: Luc Dupont, burgemeester. Aaron Demeulemeester,

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Ramon, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Johan Bossuyt, Francis Watteeuw, Ann

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie