Subscribe Past Issues Translate

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subscribe Past Issues Translate"

Transcriptie

1 Subscribe Past Issues Translate Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Op maandag 9 oktober jl. werd een Schetssessie gehouden over de mogelijke inrichting van de Buffer Zuid. De verschillende deelnemers hadden daarin de zware taak om van de 2 overgebleven varianten een uiteindelijke, definitieve voorkeursvariant te kiezen. Of dat gelukt is? Nee, niet helemaal. Al zijn we er bijna. De Kunst van het Naar Elkaar Luisteren noemde BC-voorzitter Nynke Houwing het. Zij rondde een dag lang discussiëren af met een compliment aan de deelnemende partijen. Er werd zorgvuldig naar elkaar geluisterd. Er werd elkaar de ruimte gegund. En er waren geen onwrikbare standpunten ingenomen. Daardoor kon constructief worden doorgewerkt aan een uiteindelijke voorkeursvariant. Nynke: Luisteren leidt tot verdieping. Als je zoekt naar de overeenkomsten en niet vast blijft zitten in de

2 Vooraf hadden de hydrologen de effecten van de 4 varianten uit de vorige schetssessie doorgerekend. Immers, het is aan de hydrologen om aan te geven aan welke hydrologische randvoorwaarden het schetsmodel dient te voldoen. Want wat er ook gebeurt, een hogere waterstand voor het herstel van het Bargerveen is leidend. Dat dient gehaald te worden zonder nadelige gevolgen voor de omliggende landbouw en de bebouwing. De varianten Gradiënt en Land & Water voldeden het beste aan deze randvoorwaarden. Op basis daarvan kon verder worden gewerkt aan een voorkeursvariant. Waarbij zoveel mogelijk de goede elementen uit de andere varianten werden meegenomen. Verrassend resultaat Iedereen kreeg de mogelijkheid om z n voorkeuren kenbaar te maken en z n inzichten een plek te geven. Eilandjes, wandelroutes, kanovijvers, uiterwaarden, ruige natuur, compartimenten, blokhutten, natuurcampings en waterbuffels: alles passeerde de revue. Overigens zonder dat er een enkele toezegging werd gedaan. Dat leverde uiteindelijk een zeer verrassend resultaat op. Of, beter gezegd, twee resultaten. Want uiteindelijk bleven er 2 fraaie varianten over. Die beiden eerst doorgerekend, uitgetekend en aangescherpt moeten worden. Zorgvuldigheid Project trekker Anne Boonstra: Ik denk dat we voor het uitwerken van deze plannen nog ongeveer een maand nodig hebben. In de tijd gaan we de haalbaarheid toetsen en de effecten op de natuur, de landbouw, het milieu en de recreatie beoordelen. We gaan voor zorgvuldigheid, niet voor snelheid. Daarna gaan we met z n allen nog een keer bij elkaar zitten. Geen compromis Doorgaans leiden ellenlange discussies tot zouteloze compromissen. Uitkomsten waarin iedereen een klein stukje gelijk krijgt. En niemand echt tevreden is. Maar dat lijkt hier niet het geval te zijn. Wat de uitkomst uiteindelijk ook wordt, het resultaat zal alle verwachtingen overtreffen. Nieuw-Schoonebeek krijgt een Buffer die z n weerga niet kent. En een noordgrens die een fraaie overgang van landbouw naar natuur gaat markeren.

3 Verlengde Noordersloot en Laardijk Afgesloten De komende maanden in ieder geval tot voorjaar 2018 zijn zowel de Verlengde Noordersloot als de Laardijk afgesloten voor alle verkeer. Dus ook voor wandelaars en fietsers. Daarmee is het Meerstalblok West, een van de best en meest bezochte plekken van het Bargerveen, voorlopig voor het publiek gesloten. Dat duurt tot minstens komend voorjaar Intensief vrachtverkeer Ook de Parkeerplaatsen aan de Laardijk en de Noordersloot liggen eruit. De Parkeerplaats van de Verlengde Noordersloot wordt opgeheven. De afsluitingen zijn het gevolg van het intensieve vrachtverkeer dat er de komende tijd plaatsvindt. Zowel de Laardijk als de Noordersloot worden verhoogd en verbreed. Om in de toekomst de (water)druk vanuit het Bargerveen aan te kunnen. Voordeel is wel, dat er met ingang van volgend voorjaar een prachtig breed betonnen fietspad komt te liggen. Dus het duurt effe, maar dan heb je ook wat.

4 Naast de Laardijk en de Verlengde Noordersloot is ook de Grenskade voorlopig voor alle publiek afgesloten. Al duurt dat zo lang niet meer. Wilt u de afsluiting en de bijbehorende omleidingen op de voet blijven volgen, ga dan naar onze website: Alle veranderingen worden daar zorgvuldig bijgehouden. De meeste bezoekers van het Bargerveen kozen altijd de Laardijk of de Verlengde Noordersloot als startpunt voor hun tocht of wandeling. Maar waar moeten ze naar toe nu dat beide startpunten voorlopig zijn afgesloten?

5 We kunnen iedereen aanraden om Weiteveen als toegangspoort voor het Bargerveen te kiezen. En daarbij de Parkeerplaats aan de Zuidersloot als vertrekpunt te nemen. Van daaruit zijn een aantal nieuwe en bestaande fietsen wandelroutes beschikbaar. En de omgeving is de afgelopen maanden flink aangepakt. Waardoor dit gedeelte op de grens van het Amsterdamse Veld en het Schoonebeekerveld enorm aan schoonheid en aantrekkelijkheid heeft gewonnen. Fiets- en wandelpaden Naar het Noorden lopen de bestaande routes via de Vossedijk naar de Bult. Maar let op, dat is niet langer een doorgaande route. Vanaf de Bult zijn de doorgaande wegen vanwege werkzaamheden afgesloten. Nieuw zijn de fietsen wandelpaden die aan de Zuidkant van de Zuidersloot zijn aangelegd. Daar valt nog een wereld te ontdekken in dit prachtige gebied van Staatsbosbeheer. Zelfs ervaren Bargerveen-bezoekers komen daar omstandigheden tegen die ze nog niet eerder hebben aangetroffen. Ach, er valt nog zoveel te genieten. Weiteveen is als startpunt extra aantrekkelijk geworden nu de ingrijpende werkzaamheden aan de Buffer zijn afgerond. Aan de Oostzijde van het dorp is een heel ander gebied ontstaan. Waarbij de natuur als het ware het dorp met het Bargerveen verbindt, bijna naadloos in de bebouwing en het omliggende bos opgaat.

6 Werkzaamheden Buffer Weiteveen Afgerond Nee, de Buffer is geen platte bak water geworden. Het werd uiteindelijk een langzaam meanderende waterstroom, die zich traag vanaf de Schaapskooi in de richting van de Zuidersloot beweegt. Waarbij onderweg kleine poeltjes worden gevormd. Daarna passeert de slenk zowel een brede verkeersbrug als een voetgangersbrug. En slingert zich dan door het landschap in zuidelijke richting. Kleurenpalet Het uitgestrekte landschap laat zich daarbij van haar allerbeste kant zien. Getooid in een immer wisselend kleurenpalet. Welke dat zijn is sterk afhankelijk van de tijd van het jaar. Want elk seizoen kent z n eigen schakeringen. Zonder dat het ooit verveelt. Daarom is bij de verkeersbrug in de Zuidersloot een uitkijkpunt gebouwd. Daar kunnen bezoekers de fiets stallen of de vermoeide benen strekken. En genieten van een ongekend uitzicht. Complimenten aan Ingenieursbureau Arcadis en Aannemer Oosterhuis. Ze hebben in korte tijd fantastisch werk geleverd. Nauwelijks een jaar geleden ging de eerste schop de grond in. Moet je nu eens kijken wat ervan geworden is. Haast onvoorstelbaar..

7 Bouw Schaapskooi verloopt voorspoedig Ten Noorden van Weiteveen, in de punt van wat vroeger de Laars van Griendtsveen was, wordt keihard gewerkt aan de bouw van de nieuwe Schaapskooi. Waarvan inmiddels wordt beweerd dat het de grootste, maar vooral ook mooiste schaapskooi van heel Nederland gaat worden. Van Europa misschien wel. En ach, wie zijn wij om dat in twijfel te trekken Uitdaging Ondertussen heeft Brands Bouw uit Emmen zich wel een uitdaging op de hals gehaald. Want nog vóór het einde van dit jaar moeten zowel de nieuwe Runderstal als de Schaapsstal klaar zijn. En nog vóór de zomer van 2018 moeten ook de Bedrijfswoning en het Bezoekerssteunpunt worden opgeleverd. Dus de Mannen hoeven zich voorlopig niet te vervelen. Hoogste punt Nou dat doen ze dan ook niet. Er wordt zeer stevig doorgewerkt. De bouw zit op een uiterst strak schema en daar weten ze zich heel goed aan te houden. Op dit moment zijn de spanten van zowel de Runderstal als de Schaapstal geplaatst. En is bijna het hoogste punt bereikt. Tijd voor een feestje???

8 Fietspad over de Grenskade Er valt nog en mijlpaal te melden. Want inmiddels is het beton voor het nieuwe fietspad op de Grenskade gelegd. Dat ging zeer voortvarend, in een moordend hoog tempo van bijna 600 meter per dag. Daarbij werkte het weer ook goed mee. Zodat de betonstort ruim binnen de gestelde termijn kon worden afgerond. Grote bek Het was een logistieke operatie zonder weerga. Waarbij doorlopend met vrachtwagens vers beton werd aangevoerd. Om vervolgens gestort te worden en door speciale dumpers over de Grenskade naar de bouwplaats te worden gebracht. Daar stond een speciale machine met een enorm grote bek klaar om het beton om te zetten in een metersbreed fietspad. Met een snelheid van meer dan een meter per minuut. Indrukwekkend om te zien. Geen ongelukken Het pad ligt er. Maar moet nu eerst uitharden. Dus nog even wachten, mensen. We kunnen ons geen ongelukken op de bouwplaats veroorloven. Rest ons te melden dat het fietspad mede mogelijk is gemaakt dankzij financiële steun vanuit het Europese Interreg Programma.

9 In september is de Provincie Drenthe gestart met de vernieuwing van het asfalt van de Europaweg, ten westen van Nieuw- Schoionebeek. Waterschap Vechtstromen heeft van die gelegenheid gebruik gemaakt om versneld 2 duikers aan te brengen. Deze duikers liggen extra diep en hebben een extra grote diameter van 60 tot 100 cm. Om zo het eventuele overschot aan water in het bovenliggende landbouwgebied beter en sneller af te kunnen voeren. Als straks de werkzaamheden aan de oostzijde van het drop worden opgepakt, komen er nog eens 9 van dit soort duikers. Het Waterschap komt daarmee de afspraken na die al in 2009 zijn gemaakt. Daarin was o.a. vastgelegd, dat de afvoer van het water in de richting van het Schoonebeekerdiep zou worden geregeld. Daar is nu versneld gevolg aan gegeven. Zodat later de Europaweg niet opnieuw opengebroken hoeft te worden. Alhoewel de Schetssessies vanuit zorgvuldigheid meer tijd vergen, de hydrologen

10 nog in de conclaaf zijn en ook het Ruilplan nog niet geheel is afgerond, ligt de planning voor de Buffer Zuid nog steeds op schema. Het zijn intensieve trajecten waarin er zorgvuldig stappen vooruit worden gezet. Om in goed onderling overleg tot optimale uitkomsten te komen. Met alle mitsen en maren en de nodige slagen om de arm ziet de voorlopige planning er als volgt uit. Onder voorwaarde dat u ons er niet op vastpint: Najaar verplaatsingen gereed Najaar hydrologische uitwerking Najaar ontwerp Ruilplan Najaar vaststellen Peildatum Najaar 2017 voorjaar uitwerking MER Najaar 2017 voorjaar uitwerking IP Najaar 2017 voorjaar uitwerking PIP Voorjaar start procedure wettelijk Ruilplan Zomer plannen Buffer Zuid uitvoering gereed Direct na de zomervakantie is Aannemer FuhlerHoornstra begonnen aan het tweede deel van de werkzaamheden aan de Buffer Noord. En de gevolgen daarvan zijn inmiddels goed te zien. Dumpers met zand rijden af en aan. En de contouren van de uiteindelijke waterpartij worden steeds beter zichtbaar. Buffer Noord krijgt vorm De werkzaamheden begonnen met het afgraven van de teelaarde en het vervoer daarvan naar het naast gelegen landbouwperceel. Dat perceel werd daarmee flink opgehoogd. Daarna werd de resterende grondlaag (veen)

11 afgegraven en afgevoerd naar een locatie van Staatsbosbeheer in het Meerstalblok. Muggenval Ook werden er 2 watergangen gegraven aan de kant van Zwartemeer, evenwijdig aan de Kamerlingswijk. De ruimte tussen beide sloten gaat dienen als schapenweide. De open ruimte moet tevens voorkomen dat eventuele muggen vanuit de buffer het dorp bereiken. Fietspaden Al het zand dat uit de buffer wordt gehaald gaat gebruikt worden om de Laardijk en de Verlengde Noordersloot te verbreden en te verhogen. Daarmee ontstaan stevige keringen die beter in staat zijn de waterdruk vanuit het Bargerveen te weerstaan. Over de verhoogde zandpaden wordt later een 2,5 meter breed fietspad aangelegd. Copyright 2017 Paradigmum, Redactie: Neutronstraat AM Groningen afmelden voor de nieuwsbrief voorkeuren bijwerken

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser. foto Hans Langerijs

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser. foto Hans Langerijs Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser foto Hans Langerijs De leden van de Bestuurscommissie en de medewerkers van het Projectbureau wensen u een Gelukkig en Voorspoedig Nieuwjaar. Met, als het even kan,

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Al gezien, onze nieuwe website? Deze is inmiddels een paar weken actief. De inhoud is grotendeels hetzelfde, maar de vormgeving is volledig aangepast. Daarbij is er

Nadere informatie

50 verkeersbewegingen p.d.

50 verkeersbewegingen p.d. Bargerbrief # 3 De aanleg van het Leemdepot aan de Stheemanstraat heeft vertraging opgelopen. Er moest eerst nader onderzoek worden gedaan naar de exacte samenstelling van de grondsoort. De vertraging

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Op dinsdag 20 september en woensdag 21 september zijn er extra Informatie Avonden gehouden in respectievelijk Zwartemeer en Weiteveen. Nu staat er nog 1 extra avond

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Buiten werktijden vaak in het weekend blijken fietsers en wandelaars gebruik te maken van de nieuwe transportweg door het Schoonebeekerveld. Dat kan gevaarlijke situaties

Nadere informatie

categorie / agendanr. B. en W. Ontwikkeling

categorie / agendanr. B. en W. Ontwikkeling Raadsvoorstel jaar Raad categorie / agendanr. B. en W. 2016 RA16.0022 A 4 16/302 (b ~1)...~ Gemeente ~!}I~Emmen ~ Onderwerp: I Vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Emmen, bufferzone Weiteveen" Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Tijdens de zomerperiode heeft het Projectbureau een bijeenkomst georganiseerd voor verschillende partijen die betrokken zijn bij de recreatieve ontwikkeling van het

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Na jaren van voorbereiden, plannen maken en procedures opzetten gaan nu eindelijk de handen uit de mouwen en de schop in de grond. Eind augustus wordt in Weiteveen

Nadere informatie

Dijkverbetering. beleef het mee! Eemshaven-Delfzijl. Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV

Dijkverbetering. beleef het mee! Eemshaven-Delfzijl. Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl beleef het mee! Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV De zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl Tussen Eemshaven en Delfzijl ligt

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - WATER

LANDGOED VILSTEREN - WATER LANDGOED VILSTEREN - WATER ROUTE 4,5 km Welkom op het ca. 1.051 hectare grote particuliere landgoed Vilsteren, eigendom van de familie Cremers, waar naast bos, heide en cultuurland ook veel water te vinden

Nadere informatie

West: Weiteveen Voor de werkzaamheden rondom Weiteveen worden momenteel het Bestemmingplan en het Inrichtingsplan geschreven. Nog dit jaar, dan wel

West: Weiteveen Voor de werkzaamheden rondom Weiteveen worden momenteel het Bestemmingplan en het Inrichtingsplan geschreven. Nog dit jaar, dan wel BargerBrief #6 Het Leemdepot aan de Stheemanstraat wordt geoptimaliseerd. Daardoor kan er meer leem worden opgeslagen. Meer dan de aanvankelijk beoogde 40.000 kuub. De capaciteit wordt verdubbeld. Bij

Nadere informatie

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser

Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Vanwege de uitbreiding van haar werkgebied de Blok Uitbreiding heeft de Bestuurscommissie Bargerveen-Schoonebeek een aantal nieuwe data vastgesteld voor Wenszittingen.

Nadere informatie

DE BANEN NAAR EEN HOGER PEIL

DE BANEN NAAR EEN HOGER PEIL DE BANEN NAAR EEN HOGER PEIL Bekijk op https://www.youtube.com/watch?v=pgyczqy-krm voor het herinirichtingplan Sarsven en De Banen. Begin vorige eeuw kwamen plantenliefhebbers uit het hele land al naar

Nadere informatie

WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK

WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK ROUTE 6 km 20 17 Aan de zuidkant van Almelo stroomt de Doorbraak; een beek van 13 kilometer, van de instroom bij de Lolee naar Ypelo. Ontdek de Doorbraak en haar omgeving! Een

Nadere informatie

Aannemer Boskalis aan de slag met realisatie N260

Aannemer Boskalis aan de slag met realisatie N260 December 2016 De kom van Baarle-Nassau (Nederland) en Baarle- Hertog (België) heeft doorstromings- en leefbaarheidsproblemen. Om deze problemen aan te pakken werken de provincie Noord-Brabant, provincie

Nadere informatie

Inloop Avond Ontwerp Bestemmingsplan Weiteveen van uur tot uur in het Veenloopcentrum Weiteveen

Inloop Avond Ontwerp Bestemmingsplan Weiteveen van uur tot uur in het Veenloopcentrum Weiteveen Bekijk deze Nieuwsbrief in uw browser Op woensdag 16 december a.s. bestaat er de mogelijkheid om individuele vragen te stellen tijdens een Inloopavond over het Ontwerp Bestemmingsplan Weiteveen. Als u

Nadere informatie

efficic+nt en transparant instructievideo

efficic+nt en transparant instructievideo Bargerbrief # 2 Begin april zijn, zoals aangekondigd, de Wenszittingen gehouden. Die vonden allemaal plaats in De Zwarte Racker in Nieuw-Schoonebeek. Er waren 10 zittingen gepland, maar uiteindelijk bleken

Nadere informatie

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015

Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015 Informatieavond Buffer Noord 23 juni 2015 Programma vanavond - Doel - Toelichting over het proces - Onderzoeken - Randvoorwaarden - Toelichting Voorkeursalternatief - Vragen en aanvullende suggesties in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding Augustus 2018 Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Inhoud nieuwsbrief Gang naar Raad van State nog onzeker Aanbesteding verloopt volgens planning ProRail plaatst liggers over viaduct Even voorstellen:

Nadere informatie

De Veenvaart... Kanaal met een verhaal!

De Veenvaart... Kanaal met een verhaal! Nieuwe Vaarroute! Open vanaf juni 2013 De Veenvaart... Kanaal met een verhaal! Vanaf juni 2013 is Nederland een prachtige vaarverbinding rijker: De Veenvaart. Deze nieuwe route voert door de Drentse en

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Nieuwsbrief FlorijnAs

Nieuwsbrief FlorijnAs Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief over de FlorijnAs voor de zomervakantie. In een nieuw jasje! Omdat de nieuwsbrief niet meer alleen over omleidingen gaat, hebben we de titel veranderd in NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Q&A informatiebijeenkomst woensdag 9 november 2016

Q&A informatiebijeenkomst woensdag 9 november 2016 Q&A informatiebijeenkomst woensdag 9 november 2016 Op dit moment zijn we druk met de voorbereidingen voor het eerste nieuwe gebouw op Het Dorp. Als u regelmatig op Het Dorp komt, gaat u daar iets van merken.

Nadere informatie

Waterdunen. Waterdunen is een groot recreatienatuurproject

Waterdunen. Waterdunen is een groot recreatienatuurproject De aanleg Waterdunen Waterdunen is een groot recreatienatuurproject in West Zeeuws- Vlaanderen. Het geeft de regio de kans om de leefbaarheid op de lange termijn te waarborgen. Dit gebeurt door te investeren

Nadere informatie

BestuursCommissie zat. Met de benoeming van Roel van der Veen is ook het Waterschap sterk vertegenwoordigd.

BestuursCommissie zat. Met de benoeming van Roel van der Veen is ook het Waterschap sterk vertegenwoordigd. Bargerbrief # 4 Wethouder Jisse Otter (o.a. van Deelnemingen, Financiën, Grondbeleid en Landbouw) van de Gemeente Emmen is toegetreden tot de BestuursCommissie. Hij neemt daarbij de plaats in van Henriette

Nadere informatie

Januari Werk aan de stad in januari

Januari Werk aan de stad in januari Januari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Ringbaan-Noord deel 3 Omleidingen

Ringbaan-Noord deel 3 Omleidingen Ringbaan-Noord deel 3 Omleidingen De volgende informatie komt van de website van de gemeente Weert. Aannemer Heijmans Wegen is sinds 11 augustus bezig met werkzaamheden aan de Ringbaan Noord in Weert.

Nadere informatie

Informatiebrief juni 2015

Informatiebrief juni 2015 In de laatste informatiebrief kreeg u informatie over de inrichting van de bosranden langs het nieuwe fietspad over het Oude Spoorbaantracé. In deze informatiebrief vindt u de huidige stand van zaken m.b.t.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK

FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK ROUTE 14 km 20 18 Aan de zuidkant van Almelo stroomt de Doorbraak; een beek van 13 kilometer, van de instroom bij de Lolee naar Ypelo. Ontdek de Doorbraak en haar omgeving! Een

Nadere informatie

Voorlopig Ontwerp Deurningerbeek. Maurice Wenker Landschapsontwerper Dienst landelijk Gebied

Voorlopig Ontwerp Deurningerbeek. Maurice Wenker Landschapsontwerper Dienst landelijk Gebied Voorlopig Ontwerp Deurningerbeek Maurice Wenker Landschapsontwerper Dienst landelijk Gebied onderdelen presentatie Proces wat ging vooraf? waar staan we nu? wat gaat komt er hierna? Voorlopig Ontwerp hydrologisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief FlorijnAs

Nieuwsbrief FlorijnAs Werk aan de stad in september/oktober Ook deze maand werken we hard aan het zuidelijke deel van de Overcingeltunnel en het de Europaweg Zuid. STATIONSGEBIED Paviljoens station krijgen steeds meer vorm

Nadere informatie

Nu even ongemak Straks alles weer op orde

Nu even ongemak Straks alles weer op orde Nu even ongemak Straks alles weer op orde Update 01 02 2017 Tijdelijke vertrekhal Schiphol bouwt een tijdelijke vertrekhal. Hiermee spelen we in op de sterke groei van het aantal Schengen-passagiers. De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF > Herinrichting

NIEUWSBRIEF > Herinrichting Drachten - Drentse grens Mei 05 NIEUWSBRIEF > Coalitieakkoord > Afsluitweekend > Herinrichting > Project in > Bustour voor NATUUR Wijnjewoude beeld Coalitieakkoord Meer perspectief voor alle inwoners van

Nadere informatie

Nieuwsflits OV SAAL Special

Nieuwsflits OV SAAL Special Special, juli 2013 Nieuwsflits OV SAAL Special In deze Nieuwsflits Special laten wij u zien hoe de aanleg van het zogenoemde palenmatras in zijn werk gaat. Dit palenmatras wordt aangelegd om de slappe

Nadere informatie

Oktober Werk aan de stad in oktober

Oktober Werk aan de stad in oktober Oktober 2016 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om

Nadere informatie

Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel

Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Fietsen langs de Doorbraak (Zuid Twente) Hoe kom ik bij het startpunt? Start- en eindpunt: Restaurant

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard

Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard Vragen en antwoorden over de projecten in en om Aduard Brug Aduard, rondweg Aduard-Nieuwklap, knooppunt Nieuwklap en vervangen deklaag N983 van brug tot N355 Versie 19 februari 2016 1. Waarom worden deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold Drachten - Drentse grens Maart 2015 NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold > Subsidie > Bustour > Afsluitingen Eerste asfalt voor nieuwe N381 Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft woensdag

Nadere informatie

Droge voeten voor Sint-Oedenerode. Informatieavond 12 december 2018

Droge voeten voor Sint-Oedenerode. Informatieavond 12 december 2018 Droge voeten voor Sint-Oedenerode Informatieavond 12 december 2018 Informatie-avond 19.30u Welkom (Rob van Veen) 19.40u Kansen benutten (wethouder Harry van Rooijen) 19.50u Opgave waterschap (lid DB Jac

Nadere informatie

Struinen door De Stille Kern

Struinen door De Stille Kern 58 Horsterwold Struinen door De Stille Kern Een 900 hectare groot natuurgebied waar natuurlijke processen volop de ruimte krijgen. Het gebied wordt begraasd door een kudde konikpaarden, die zorgen voor

Nadere informatie

Uitwerking verkeersstudie Olst. Derde bijeenkomst begeleidingsgroep. Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018

Uitwerking verkeersstudie Olst. Derde bijeenkomst begeleidingsgroep. Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018 Uitwerking verkeersstudie Olst Derde bijeenkomst begeleidingsgroep Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018 2 Proces Fase 1: Initiatieffase Fase 2: Definitiefase Fase 3: Ontwerpfase (voorlopig) Fase

Nadere informatie

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen

Nadere informatie

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg Oktober 2017 Deze vraag- en antwoordrubriek is gericht op de aan- en omwonenden (incl. bedrijven) van de Heerderweg.. Dit is een actuele rubriek. Heeft u vragen

Nadere informatie

FLOAT! Bargerveen. Beste lezer,

FLOAT! Bargerveen. Beste lezer, FLOAT! Beste lezer, Leuk dat je bij mijn concept bent aangekomen! Voordat ik ga duidelijk maken waar ik de afgelopen weken aan heb gewerkt omtrent het ontwikkelen van een business idee voor het Bargerveen,

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid

Nieuwsbrief Noordzuid Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 2, juli 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding Het project is dit jaar gestart met eerste werkzaamheden voor de Noordzuidverbinding. Tegelijkertijd gaan de gemeente

Nadere informatie

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Nieuwsbrief november 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Het gaat goed. Tot nu toe zijn we zeker tevreden. We hebben even last gehad van een natte periode,

Nadere informatie

Voorwoord van WVG. Tel Elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur

Voorwoord van WVG. Tel Elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur Tel 0522 23 85 50 Elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur Voorwoord van WVG Nu we een aantal weken voor de bouwvak zitten is de bouw van De Kaap al flink gevorderd. De keldervloer is klaar en de hellingbaan

Nadere informatie

Het programma. Achtergronden (2) Achtergronden (1) Wat presenteren we vandaag? Informatieavond Gemeente Stein. Waarom werken aan landschap?

Het programma. Achtergronden (2) Achtergronden (1) Wat presenteren we vandaag? Informatieavond Gemeente Stein. Waarom werken aan landschap? Het programma Informatieavond Gemeente Stein 29 oktober 2012 Maaslandcentrum, Elsloo Inleiding en achtergronden Deel 1: Scharberg-Julianaweg-Reekstraat O.a. terugkoppeling n.a.v. informatieavond op 5 september

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar

ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT. Middelaar ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT Middelaar Mei 2014 Inhoud ACTIEPLAN WERKGROEP VEILIGHEID, VERKEER EN TRANSPORT... 3 1. Inleiding... 3 2. Het proces... 3 3. Actiepunten... 3 3.1 Actiepunt

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel

Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel Ruim 100 omwonenden uit Borgharen en Itteren kwamen af op de informatiebijeenkomst op 4 juni jl. over de nieuwe

Nadere informatie

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen Teylerspark Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen 1 2 Ligging plangebied Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op het grasland naast Teylersplein

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Wat gebeurt er buiten langs de A6?

Wat gebeurt er buiten langs de A6? Fotoreportage Wat gebeurt er buiten langs de A6? De werkzaamheden voor de verbreding van de A6 zijn sinds april van dit jaar in volle gang. Langs het tracé liggen metershoge zandhopen die laag voor laag

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve.

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve. badhoevedorp Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk. Kom woensdag 21 september 2011 naar het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 te Badhoevedorp meld u aan via info@het-dorp.nl Thema 1 Thema 2 Thema 3 Routes

Nadere informatie

Leidraad Bewonersavond Cortenoever

Leidraad Bewonersavond Cortenoever Leidraad Bewonersavond Cortenoever 24 november 2014 20:00 22:00 u Bronckhorst Hoeve, Brummen Met deze aanvullende informatie voor de bewonersavond in Voorsterklei beschrijven wij welke werkzaamheden we

Nadere informatie

Projectplan verdrogingsbestrijding Empese en Tondense Heide D e f i n i t i e f

Projectplan verdrogingsbestrijding Empese en Tondense Heide D e f i n i t i e f Projectplan verdrogingsbestrijding Empese en Tondense Heide D e f i n i t i e f 26 juni 2013 1 1 Projectbeschrijving 1.1 Wat wordt aangelegd of gewijzigd? Zowel binnen als buiten het natuurgebied Empese

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Zichtbare resultaten Kavelruil Heukelom 6 Kavelruil belangrijk voor realisatie doelstellingen Toekomstige plannen Deelname aan de Nationale Natuurwerkdag Procesmanager Nellie Raedts

Nadere informatie

Met deze brief brengen we u graag op de hoogte van deze werkzaamheden. Er wordt gewerkt in fasen (zie ook bijgevoegde kaartjes):

Met deze brief brengen we u graag op de hoogte van deze werkzaamheden. Er wordt gewerkt in fasen (zie ook bijgevoegde kaartjes): Inrichting openbare ruimte Parkschool De Parkschool is bijna gereed en dat betekent dat het tijd is om de openbare ruimte te gaan inrichten. Dit gebeurt in drie projecten: Woonrijp maken van de schoolomgeving

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding

Nadere informatie

Oudste landschap van Nederland Natuurparel De Vilt

Oudste landschap van Nederland Natuurparel De Vilt Oudste landschap van Nederland Natuurparel De Vilt Deze oude Maas-arm is 10.000 jaar geleden gevormd en afgesloten geraakt van de huidige Maas. In de loop van de tijd is hier een uniek natuurlandschap

Nadere informatie

HERINRICHTING N127 TURNHOUTSEBAAN DIEST. Infovergadering Donderdag29 augustus 2019 Ontmoetingscentrum t Molenhuis

HERINRICHTING N127 TURNHOUTSEBAAN DIEST. Infovergadering Donderdag29 augustus 2019 Ontmoetingscentrum t Molenhuis HERINRICHTING N127 TURNHOUTSEBAAN DIEST Infovergadering Donderdag29 augustus 2019 Ontmoetingscentrum t Molenhuis Projectpartners Partners Agentschap Wegen en Verkeer Stad Diest Aquafin Ontwerper Tractebel

Nadere informatie

Bij Staatsbosbeheer zijn dit seizoen geen klachten binnen gekomen over

Bij Staatsbosbeheer zijn dit seizoen geen klachten binnen gekomen over Bargerbrief # 5 Een jaar geleden gaf Drents Gedeputeerde Rein Munniksma het startschot voor de herinrichting van het Bargerveen. En op donderdag 14 augustus jl. kwam hij kijken hoe de zaken ervoor stonden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Het Bargerveen in het zuidoosten van Drenthe is

Het Bargerveen in het zuidoosten van Drenthe is Het Bargerveen in het zuidoosten van Drenthe is het laatste stukje levend hoogveen van formaat in Nederland. In de talrijke verlande veen meertjes - de zogeheten meerstallen - is actieve hoog veenvorming

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 KM : Drenthe : Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen Bijzonderheden : 70% onverhard hei, weiland

Nadere informatie

Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk

Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk Marco Siecker Wietske Theloesen 26 mei 2014 Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk 1. Opening 19:30 2. Terugblik 1 e gebiedsavond 19:35 3. Terugblik 1 e gebiedstafel 19:40 4. Thema s uitwerken

Nadere informatie

De Keenesluis komt weer tot leven! Het creëren van een verpoosplek en h et beleefbaar maken van zeldzaam Nederlands erfgoed. ^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^ļ

De Keenesluis komt weer tot leven! Het creëren van een verpoosplek en h et beleefbaar maken van zeldzaam Nederlands erfgoed. ^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^ļ I -;ļ-- De Keenesluis komt weer tot leven! Het creëren van een verpoosplek en h et beleefbaar maken van zeldzaam Nederlands erfgoed. Doĩpsĩaaå 1 Fijnaaĩt ^ ^ ^ ^ ^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^ļ»v'^ r, K h Vil

Nadere informatie

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12 NR. 03 / 2014 fiets routes afstanden tussen 25 en 55 km Makkelijk fietsen via knooppunten FIETS LANGS EN DOOR 12 Nationale Parken 12 NATIONALE PARKEN fietsroutes Mooie natuur Fietsen in Weerribben-Wieden,

Nadere informatie

(Midden-Brabantweg) Update van de werkzaamheden. Nieuwsbrief juni Ter hoogte van knooppunt A59/N261

(Midden-Brabantweg) Update van de werkzaamheden. Nieuwsbrief juni Ter hoogte van knooppunt A59/N261 (Midden-Brabantweg) Nieuwsbrief juni 2014 Update van de werkzaamheden Er is de afgelopen tijd veel veranderd op en langs de N261. We praten u graag even bij en kijken vooruit welke werkzaamheden in het

Nadere informatie

Brede School Oost, Grave. Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte

Brede School Oost, Grave. Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte ie t a t n e s e pr 2016 6-7- Stedenbouwkundig plan en openbare ruimte Remond B r e Baselmans d e S c h o o l O(CroonenBuro5) o s t, G r a v e houtskoolschets Project Houtskoolschets Visioterrein : - opdrachtgever:

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum.

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 3 november 2016. Het nieuwbouwplan betreft de volgende onderdelen: De sloop van het appartementengebouw

Nadere informatie

Waterbericht van Anita, augustus tot oktober 2017.

Waterbericht van Anita, augustus tot oktober 2017. Waterbericht van Anita, augustus tot oktober 2017. Voor het Algemeen Bestuur van waterschap Aa en Maas bezocht ik onder andere 2 vergaderingen van de commissie Watersysteembeheer en een thema bijeenkomst

Nadere informatie

Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur

Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Wedbroeken Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur Welkom in het Nationaal park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Situatie 1. Binnenkomst via rotonde noordzijde van Eefde De rotonde is snelheidsbeperkend. De afslag naar Eefde is merkbaar door van asfalt naar stenen te gaan; de markering 50 km en het bord bebouwde

Nadere informatie

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 1 2 De Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (A5H) is een prachtig

Nadere informatie

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Wandelroute door de natuur Hagen Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Op Hagen is het fantastisch wandelen. Bossen, lanen, akkers, weilanden, boerderijen, vennen en poelen wisselen

Nadere informatie

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE Q1 DuurzaamheidWeststellingwerf klimaatneutraalweststellingwerf wil zo snel mogelijk duurzaam en klimaatneutraal zijn. Zo worden er zonneparken aangelegd bij Wolvega en Noordwolde, een postcoderoosproject

Nadere informatie

ETAPPE 1 ASSEN - GASTEREN

ETAPPE 1 ASSEN - GASTEREN ROUTEWIJZIGINGEN LOOP LANGS DE HUNEBEDDEN (181203, blad 1) In maart 2017 verscheen de tweede editie van De Loop van de Hunebedden waarin we de wijzigingen die op dat moment bekend waren, uiteraard meegenomen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold Drachten - Drentse grens Maart 2015 NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold > Subsidie > Bustour > Afsluitingen Eerste asfalt voor nieuwe N381 Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft woensdag

Nadere informatie

Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur

Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur UITNODIGING DAG VAN DE BOUW OP ZATERDAG 24 MEI WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP WWW.DAGVANDEBOUW.NL APRIL 2014 Kom kijken hoe wij het maken 24 mei 2014 van 10-16 uur Op zaterdag 24 mei is het weer zover,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 2, editie 4, april 2016 Het werk is begonnen!

Nadere informatie

Eind rapportage Bunkerroute Koudekerk

Eind rapportage Bunkerroute Koudekerk Stichting ter Bevordering van de Agrarische Bedrijfs- en Gebiedsontwikkeling Eind rapportage Bunkerroute Koudekerk Het aanleggen van een ontbrekend stukje in de Bunkerroute. Project in het kader van de

Nadere informatie

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden Persbericht Datum: 26 oktober 2016 Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden In de zomer van 2017 gaat de ombouw van de

Nadere informatie

CONCEPT. Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel. Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten

CONCEPT. Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel. Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten Bedrijventerrein t Chijnsgoed en LOG Sterksel Deel 1: Beschrijving van toetsingsconcept en ontsluitingsvarianten CONCEPT 1 1. Inhoud 1. Toetsingscriteria... 3 1.1 Samenstelling van de toetsingscriteria...

Nadere informatie