Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld."

Transcriptie

1 Veelgestelde vragen over Fietspad F Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden tot veel vragen. In dit document zijn veel gestelde vragen opgenomen en van een antwoord voorzien. Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. BELEID Waarom wordt het fietspad aangelegd. Er zijn toch voldoende verbindingen tussen Voorhout en Sassenheim voor fietsers? Fietsers die nu van Voorhout naar Sassenheim v.v. willen, kunnen gebruik maken van de route langs de Oosthoutlaan en de route langs de Van Bergh van Heemstedeweg en de Zandslootkade. De afstand tussen deze routes is erg groot, ruim 1600 meter. Dit betekent dat de fietsers op een korte afstand relatief veel moeten omfietsen. Daarnaast kent met name de route via de Van Bergh van Heemstedeweg en de Zandslootkade richting het Rijnlands Lyceum en station Sassenheim diverse verkeersveiligheidsknelpunten. Wordt het fietspad alleen aangelegd voor fietsers of ook voor brommers? Vanwege de ligging van het fietspad in de Roodemolenpolder en het woongenot van de omwonenden wordt het fietspad alleen toegankelijk voor fietsers en niet voor brommers. Komt er ook een wandelpad bij het fietspad? Ja, naast het fietspad wordt een wandelpad aangelegd. Dit wordt gedaan omdat we verwachten dat het fietspad door de Roodemolenpolder ook een aantrekkelijke route is voor wandelaars. Wandelaars op het fietspad komt de verkeersveiligheid echter niet ten goede. Er wordt een wandelpad aangelegd dat past in de omgeving. Er is niet gekozen voor een breed verhard voetpad aangelegd, maar voor een bewandelbare berm. Waarom wordt de verbinding niet aangelegd op de plek waar het tijdelijke fietspad eerder gelegen heeft of waar er geen bebouwing aan de polder grenst? In 2010 is onderzoek gedaan naar een aantal varianten voor de fietsverbinding. Deze varianten waren aangedragen door omwonenden van het nieuwe fietspad. Nadeel van andere varianten was dat de omrijfactor niet of nauwelijks verkleind werd. Extra nadeel van een fietspad door het zuidelijk deel van de polder is dat in dit deel van de polder meer weidevogels voorkomen dan in het noordelijk deel. Naar aanleiding van de reacties op een informatieavond die gehouden is aan het een variant toegevoegd waarbij geen nieuw fietspad wordt aangelegd. Bij de beoordeling hiervan is rekening gehouden met de inmiddels uitgevoerde aanpassingen aan de Van Bergh van Heemstedeweg en de Zandslootkade. Waarom worden de bestaande fietsverbindingen niet opgeknapt? Dan zijn de problemen toch ook opgelost?. En het is goedkoper?

2 Op de bestaande verbindingen zijn de maatregelen die eenvoudig en goedkoop te nemen zijn al genomen. Aanvullende maatregelen zijn ingrijpend en kostbaar. En met het opknappen van de bestaande verbindingen blijft de omrijfactor even groot. Worden grondeigenaren onteigend? Voor de aanleg van het fietspad is de aankoop van gronden van particulieren nodig. We overleggen met de betreffende grondeigenaren over de verwerving van de gronden. Uiteraard heeft het onze voorkeur dat we hier in goed overleg met de betreffende eigenaren uitkomen en dat er geen sprake is van onteigening. EFFECTEN Hoeveel fietsers gaan er gebruik maken van dit fietspad? Op basis van huidige gegevens is berekend dat ca 850 fietsers per dag gebruik gaan maken van dit fietspad. De reistijdswinst van dit fietspad is maar heel beperkt. Is dat de investering wel waard? De winst voor fietsers daarentegen is erg groot. Een verkorting van de reisafstand van 60% is mogelijk. Daarnaast is de nieuwe route veiliger en aantrekkelijker dan de bestaande route, zeker in de drukke spitstijden. Tenslotte stijgt het aantal mensen dat voor een verplaatsing gebruik maakt van de fiets aanzienlijk als de afstand kleiner wordt. Voor een verplaatsing tussen de 3,7 en 5 km maakt 33% van de mensen gebruik van de fiets, bij een verplaatsing tussen de 1 en 2,5 km is dat 43%. Hiermee levert het fietspad een bijdrage aan het oplossen van bereikbaarheidsknelpunten in Teylingen. Wat zijn de gevolgen voor de privacy van de direct omwonenden? De realisatie van het fietspad heeft ontegenzeggelijk gevolgen voor (het gevoel van) privacy voor direct aanwonenden. Door de exacte ligging van het fietspad proberen we het effect zo beperkt mogelijk te maken. Naar aanleiding van het schetsontwerp heeft een vertegenwoordiging van de omwonenden een aantal wensen ingebracht bij de gemeente voor de verdere uitwerking. De gemeente wil hier zoveel als mogelijk is aan tegemoet komen. Voorwaarde is wel er geen negatieve gevolgen zijn voor landschappelijke inpassing, verkeersveiligheid en het opstellen van de droomvisie voor de Roodemolenpolder. Ook zal rekening gehouden worden met de belangen van omwonenden die niet vertegenwoordigd worden door de bewonersgroep. NATUUR EN LANDSCHAP Welke diersoorten leven er in het gebied? Op basis van een literatuuronderzoek en een bezoek aan het gebied is in 2010 een inventarisatie gemaakt van de dieren die in dit gebied leven. Daarnaast is in het voorjaar van 2011 door Oranjewoud een aanvullend onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van weidevogels in het gebied. Ook heeft de gemeente de gegevens gekregen van een telling gehouden door de heer Van Dijk in hetzelfde gebied in Wat zijn de gevolgen voor de weidevogels die in het gebied voorkomen?

3 In het gebied komen weidevogels voor. Uit het onderzoek van Oranjewoud in 2011 en eerdere onderzoeken is echter gebleken dat er, onder de huidige omstandigheden, niet gesproken kan worden over een goed weidevogelgebeid. Het aantal waargenomen vogels is daarvoor te laag. Moet er een MER-onderzoek uitgevoerd worden voor het fietspad? Nee een fietspad is niet MER-plichtig. Past een fietspad wel in het landschap van de Roodemolenpolder? De vraag of het fietspad ook daadwerkelijk past in het landschap van de Roodemolenpolder zal door verschillende personen, afhankelijk van de eigen mening, op een andere wijze beantwoord worden. Voor de gemeenten is in eerste instantie van belang of een fietspad planologisch mogelijk is. Het bestemmingsplan, maar ook bijvoorbeeld de provinciale structuurvisie en de intergemeentelijke Structuurvisie, staan aanleg van een fietspad niet in de weg. Een advies van een onafhankelijke landschapsdeskundige moet voorgelegd worden bij de aanvraag van de omgevingsvergunning. Vanwege het belang dat de gemeente hecht aan een goede landschappelijke inpassing, is een onafhankelijk deskundige ook gevraagd mee te denken voor het opstellen van het Definitieve Ontwerp. Moet de natuur die verloren gaat op een andere plek gecompenseerd worden? De weidevogelinventarisatie die uitgevoerd is in het voorjaar van 2011 en de eerdere onderzoeken laten zien dat het aantal aangetroffen weidevogels zo laag is dat compensatie niet noodzakelijk is. Wel is watercompensatie noodzakelijk vanwege het aanbrengen van de verharding. KOSTEN Wat kost de aanleg van het fietspad? De bouwkosten van het fietspad conform de eerste ontwerpen bedragen ,-. Uiteraard zijn de uiteindelijke kosten afhankelijk van het Definitieve Ontwerp. Wie betaalt de aanleg van het fietspad? De provincie Zuid-Holland betaalt de voorbereiding en aanleg van het fietspad. PLANNING Wanneer wordt het fietspad aangelegd? De planning van de aanleg van het fietspad is afhankelijk van te doorlopen procedures voor het verlenen van de omgevingsvergunning en de grondverwerving. Wanneer alles voorspoedig verloopt start de aanleg eind Wanneer is het fietspad klaar? Afhankelijk van het weer is het fietspad bij start aanleg eind 2014, begin 2015 gereed. COMMUNICATIE EN PARTICIPATIE Ik wil graag betrokken worden bij de verdere uitwerking van de plannen, waar kan ik me aanmelden? In de vorige fase van het project is een klankbordgroep ingesteld. Bij de verdere uitwerking van het project wordt geen klankbordgroep meer ingesteld.

4 Er is door de gemeente een klankbordgroep ingesteld en een groot deel van de klankbordgroep heeft geadviseerd het fietspad niet aan te leggen. Waarom wil de gemeente het fietspad dan toch aan laten leggen? De gemeente herkende de knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid die de klankbordgroep signaleerde. De gemeente is echter van mening dat voor deze knelpunten goede oplossingen mogelijk zijn. Deze oplossingen zijn meegenomen in de planstudie en bij het opstellen van het schetsontwerp. Wat is er met de inbreng van de klankbordgroep en de bewonersgroep uit de omgeving van het fietspad gedaan? Aan het schetsontwerp zijn naar aanleiding van de gevoerde gesprekken een aantal elementen toegevoegd: - op de rotonde Snoeklaan wordt een extra fietsoversteek gemaakt; - bij de aansluiting Jan Mollstraat/Vliegeniersweg wordt een snelheidsremmer aangelegd; - bij de Pelikaan worden voetgangerssluisjes geplaatst; - een wandelpad wordt naast het fietspad aangelegd; - de ligging van het fietspad is aangepast. Naar aanleiding van een extra overleg dat de gemeente over het schetsontwerp met een vertegenwoordiging van direct omwonenden heeft gevoerd, heeft het college in juni 2013 besloten dat bij het opstellen van het Definitief Ontwerp de volgende wensen zullen worden meegenomen: - Indien het mogelijk is om de noodzakelijke grond op een minnelijke manier te verwerven en een goede landschappelijke inpassing mogelijk is, wordt het tracé ca. 25 meter in zuidelijke richting opgeschoven. - Indien het mogelijk is om de noodzakelijke grond op een minnelijke manier te verwerven en een goede verkeersveilige oplossing mogelijk is voor de aansluiting op de Jan Mollstraat wordt de bestaande brug vervangen door een nieuwe brug met een zuidelijker ligging. - Het fietspad wordt aangelegd op maaiveldniveau in een neutrale kleur. - Bij de aansluitingen van het fietspad aan zowel de Voorhoutse als Sassenheimse kant worden drie lichtmasten geplaatst met het oog op de verkeersveiligheid. Het tussenliggende deel wordt uitgerust met verlichting in het fietspad of reflecterende strips. - Aan de zuidzijde van het fietspad wordt geen hekwerk geplaatst maar zal ter afscheiding met het weiland een sloot gerealiseerd worden, op voorwaarde dat dat planologisch mogelijk is op basis van het dan geldende bestemmingsplan. - Er worden geen herkwerken en prullenbakken geplaatst langs het fietspad. - Onderzocht wordt of het mogelijk is door middel van beplanting vissen aan de kant van de Jan Mollstraat onaantrekkelijk te maken. Na publicatie van het besluit van het college is gebleken dat de voorstellen met betrekking tot de verschuiving van het tracé en de aansluiting op de Jan Mollstraat van de vertegenwoordigers van de bewonersgroep niet door alle leden van de bewonersgroep gesteund werden. De gemeente heeft de bewonersgroep toen de gelegenheid geboden alsnog met een gezamenlijk voorstel te komen voor de locatie voor de aansluiting op de Jan Mollstraat. Begin november hebben wij een nieuw voorstel ontvangen, dat gesteund wordt door bijna de hele bewonersgroep. Dit voorstel behelst het verplaatsen van de bestaande brug met ca. 2 meter.

5 WERKZAAMHEDEN Wordt bij de plannen voor het fietspad ook rekening gehouden met de gevolgen voor de infrastructuur waar het fietspad op aansluit? Ja ook op de bestaande infrastructuur worden maatregelen genomen: - op de rotonde Snoeklaan wordt een extra fietsoversteek gemaakt; - bij de aansluiting Jan Mollstraat/Vliegeniersweg wordt een snelheidsremmer aangelegd; - bij de Pelikaan worden voetgangerssluisjes geplaatst; - de kruising van de Vliegeniersweg/Hoofdstraat/Wasbeekerlaan wordt gereconstrueerd. Daarbij wordt rekening gehouden met de belangen van alle verkeersdeelnemers. Hoe wordt het fietspad verlicht? Bij de aansluitingen van het fietspad aan zowel de Voorhoutse als Sassenheimse kant worden drie lichtmasten geplaatst met het oog op de verkeersveiligheid. Het tussenliggende deel wordt uitgerust met verlichting in het fietspad of reflecterende strips. Wordt bij de aanleg van het fietspad rekening gehouden met de omgeving van het fietspad? Bewoners uit de omgeving hebben aangegeven het niet eens te zijn met de aanleg van het fietspad. De aanleg van het fietspad heeft gevolgen voor (de beleving van) de privacy van direct omwonenden. De gemeente en de provincie proberen bij de aanleg zoveel als mogelijk rekening te houden met wensen van de omgeving. PROCES Kan ik bezwaar maken tegen de plannen? Wanneer de grondverwerving is afgerond wordt het Definitief Ontwerp van het fietspad vastgesteld en de aanlegvergunning aangevraagd. Op basis van het bestemmingsplan bestaat de mogelijkheid tot het verlenen van een aanlegvergunning voor het fietspad. Belanghebbenden die tegen de aanleg van het fietspad zijn kunnen te zijner tijd bezwaar maken tegen de aanlegvergunning en een voorlopige voorziening bij de rechtbank aanvragen wanneer zij de aanleg willen voorkomen.

Veelgestelde vragen over de Noordelijke Randweg Voorhout. Versie 3: 19 maart 2014

Veelgestelde vragen over de Noordelijke Randweg Voorhout. Versie 3: 19 maart 2014 Veelgestelde vragen over de Noordelijke Randweg Voorhout Versie 3: 19 maart 2014 De plannen voor de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout kunnen leiden tot vragen. In dit document zijn verschillende

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Informatiebrief juni 2015

Informatiebrief juni 2015 In de laatste informatiebrief kreeg u informatie over de inrichting van de bosranden langs het nieuwe fietspad over het Oude Spoorbaantracé. In deze informatiebrief vindt u de huidige stand van zaken m.b.t.

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Onderwerp: Programma van Eisen en Aandachtspunten rotonde Noordwijkerweg/Voorhouterweg.

Onderwerp: Programma van Eisen en Aandachtspunten rotonde Noordwijkerweg/Voorhouterweg. Voorstel Aan : Burgemeester en Wethouders Kenmerk : 612996 Status : Openbaar / Ter besluitvorming Datum : 16 maart 2016 Afdeling : Projecten Raad : Ja Medewerk(st)er : S.W. van Beveren Ter kennisname Telefoonnummer

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 26 mei 2016 Agendapuntnummer : VI, punt 8 Besluitnummer : 1969 Portefeuillehouder : Wethouder Jan ten Kate Aan de gemeenteraad Onderwerp: Fietspad Meppelerweg.

Nadere informatie

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor.

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 40793] Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Voorgesteld besluit 1. Kennis nemen van het voorlopig ontwerp

Nadere informatie

N280 Wegvak Roermond Informatieavond Fietsstructuur

N280 Wegvak Roermond Informatieavond Fietsstructuur N280 Wegvak Roermond Informatieavond Fietsstructuur 26-05-2016 Agenda: Welkomstwoord Projectinformatie N280 Roermond Toelichting fietsstructuur Wethouder Angely Waajen M. Ritzen, Provincie Limburg J. v.

Nadere informatie

Middenweg Eersel Bergeijk Informatiebijeenkomst 2 december Nulplus Maatregel Gebiedsakkoord N69

Middenweg Eersel Bergeijk Informatiebijeenkomst 2 december Nulplus Maatregel Gebiedsakkoord N69 Middenweg Eersel Bergeijk Informatiebijeenkomst 2 december 2015 Nulplus Maatregel Gebiedsakkoord N69 Onderdeel van Gebiedsakkoord N69 Gebiedsakkoord gebaseerd op drie onderdelen: 1. Nieuwe N69 (aanleg

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

Bewonersavond De Kolenvense Akkers

Bewonersavond De Kolenvense Akkers Mooi wonen op de akkers van Berkel Bewonersavond De Kolenvense Akkers 3 april 2018 Agenda Welkom Voorstellen Doel avond Aanleiding ontwikkeling Presentatie stedenbouwkundig plan Uitleg procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016 N223, Duurzaam Veilig Fase 3 Bewonersavond 9 november 2016 Agenda Doel van de avond Duurzaam Veilig Terugblik Onafhankelijk advies: conclusies en aanbevelingen Waar staan we nu? Vervolg 2 Doel van de avond

Nadere informatie

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl.

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. Energiefabriek West Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. 15 december 2016 Jacob Knoops, directeur Johan van IJmeren, projectmanager Inhoud

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 27 november 2018 Zaaknummer: 498212 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Gemeentewerken

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat

Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat STATENBRIEF Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat Portefeuillehouder: Conny Bieze-Van Eck Kerntaak/plandoel: Kerntaak 4 - Regionale bereikbaarheid

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek ppingedam voorgenomen voorkeursalternatief N33 Midden. Meer weg, meer waarde Verdubbeling N33 Zuidbroek ppingedam Het Rijk en de provincie Groningen willen de N33 tussen Zuidbroek

Nadere informatie

Noordelijke Randweg Voorhout. Voortgangsrapportage

Noordelijke Randweg Voorhout. Voortgangsrapportage Noordelijke Randweg Voorhout Voortgangsrapportage Voorjaar 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Stand van zaken... 4 3 Financiën... 6 4 Planning en vervolg... 8 Bladzijde 2 van 8 1 Inleiding De Noordelijke

Nadere informatie

Dijkversterking Tiel-Waardenburg. Voorkeursvariant Oktober 2018

Dijkversterking Tiel-Waardenburg. Voorkeursvariant Oktober 2018 Dijkversterking Tiel-Waardenburg Voorkeursvariant Oktober 2018 Waar staan we in het proces? MIRT-Verkenning 2016-2018: MIRT verkenning 15 juni 2018: Voorkeursbeslissing minister Dijkversterking met natuur-

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

Op 20 september 2018 heeft het tweede werkatelier plaatsgevonden. Dit werkatelier is een vervolg op het werkatelier van 5 april 2018.

Op 20 september 2018 heeft het tweede werkatelier plaatsgevonden. Dit werkatelier is een vervolg op het werkatelier van 5 april 2018. Op 20 september 2018 heeft het tweede werkatelier plaatsgevonden. Dit werkatelier is een vervolg op het werkatelier van 5 april 2018. In het atelier van 5 april 2018 is besproken of het tracé landschappelijk

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

20 januari 2016. Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost)

20 januari 2016. Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost) 20 januari 2016 Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost) Opening Peter Schuiten: voorzitter Aangedragen agendapunten 1. Wat voor woningbouw wil de gemeente precies 2. Burgerinitiatief 3. Aantal woningen

Nadere informatie

Bereikbaarheid Waterland. Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012

Bereikbaarheid Waterland. Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012 Bereikbaarheid Waterland Presentatie tijdens informatieavond 9 februari 2012 Inhoud 1. Introductie project Bereikbaarheid Waterland 2. Proces tot heden 3. Te realiseren maatregelen 4. Vervallen maatregelen

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Factsheets De Liemers

Factsheets De Liemers Factsheets snelfietsroute De Liemers Informatie over De Liemers, de snelfiets route tussen Arnhem en Zevenaar. 9 factsheets met infor matie, kosten en planningen. Uitgave mei 2011 Factsheets De Liemers

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259 STEENBERGEN EN VOORKEURSVARIANT 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans De opgave Functie en gebruik van de N259 Resultaten haalsessie Varianten herinrichting N259 Voorkeursvariant PAUZE / VRAGEN Vervolg

Nadere informatie

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd Wegvak gemeente Landerd 1 AGENDA 2 - Inleiding wethouder Roelofs - Scope herijkte planstudie - Projectteam - Kansen - Vervolgproces & planning - Uitgangspunten - Resultaat - Beantwoording vragen SCOPE

Nadere informatie

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1 Bijlage : Uiteenzetting varianten Variant 1 Deze variant is getekend met in achtneming van het uitgangspunt dat er met zo min mogelijk aanpassingen aan het sportcomplex een verbindingsweg en een zesde

Nadere informatie

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet don0214hd070b A15-: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet De A15 wordt doorgetrokken. Er komt een nieuw stuk snelweg tussen Ressen en de (tussen Duiven en Zevenaar). Verder worden delen van de bestaande

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.4 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Start onteigeningsprocedure oostelijke randweg Voorstel: 1. De Kroon conform het onteigeningsplan en de conceptbrief verzoeken om ten name

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 26 mei 2016 Agendapuntnummer : VI, punt 10 Besluitnummer : 2022 Portefeuillehouder : Wethouder Jan ten Kate Aan de gemeenteraad Onderwerp: Fietspad Linderweg.

Nadere informatie

ADVIES. Randweg ligt op het grensgebied met Noordwijk) en Noordwijkerhout. 1. Opgave

ADVIES. Randweg ligt op het grensgebied met Noordwijk) en Noordwijkerhout. 1. Opgave ADVIES Onderwerp: Advies aansluiting Noordelijke Randweg Voorhout en Leidsevaart op de provinciale weg N444 Datum: 27 mei 2013 1. Opgave In de Raadsvergadering van 13 december 2012 heeft de Gemeenteraad

Nadere informatie

Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland. Voortgangsrapportage. (19 november 2008)

Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland. Voortgangsrapportage. (19 november 2008) Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland Voortgangsrapportage (19 november 2008) Weg- en bermbeplanting WS (groenstructuur) Indiener: Waterschap Zeeuwse Eilanden Investeringen: 104.672 SGB-bijdrage:

Nadere informatie

Ditverslag is een geïntegreerd verslag van het werkatelier op 31 oktober 2018 en op 22 januari Het verslag van het werkatelier op 31 oktober

Ditverslag is een geïntegreerd verslag van het werkatelier op 31 oktober 2018 en op 22 januari Het verslag van het werkatelier op 31 oktober Ditverslag is een geïntegreerd verslag van het werkatelier op 31 oktober 2018 en op 22 januari 2019. Het verslag van het werkatelier op 31 oktober staat beschreven tot en met pagina 20. Vanaf pagina 21

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

N660 Middelburg - Koudekerke. 26 juni Presentatie door: Fred Lindenberg

N660 Middelburg - Koudekerke. 26 juni Presentatie door: Fred Lindenberg N660 Middelburg - Koudekerke 26 juni 2007 Presentatie door: Fred Lindenberg Situatie Presentatie Provincie Zeeland Middelburg Koudekerke N660 Vlissingen Geschiedenis 1992: Plan vastgesteld door GS Planologische

Nadere informatie

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen Teylerspark Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen 1 2 Ligging plangebied Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op het grasland naast Teylersplein

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Groene Scheg- Oldenzaalsestraat. d.d. 8 mei 2013.

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Groene Scheg- Oldenzaalsestraat. d.d. 8 mei 2013. Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Groene Scheg- Oldenzaalsestraat d.d. 8 mei 2013. 1 Zienswijzenverslag bestemmingsplan Oldenzaalsestraat-N733 Het bestemmingsplan Groene Scheg-Oldenzaalsestraat

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Raadscie Stadsontwikkeling Heerhugowaard 3 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

^ Grontmij Bijlage 8 bij toelichting

^ Grontmij Bijlage 8 bij toelichting ^ Grontmij Bijlage 8 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 27 september 2013 Watercompensatie-vOl 326324

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen 6 november 2017 Programma 19.00 uur Welkom & programma Jan Kreuger 19.05 uur Wethouder Klaas Jan van der Bent 19.15 uur 2015 tot nu - proces

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen de vervanging van de brug bij Dorkwerd

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen de vervanging van de brug bij Dorkwerd provincie /^ groningen v o o r d r a c h t 25 oktober 2011 Corr.nr. 2011-45.255, VB Zaaknr. 354516 Nummer 30/2011 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen de vervanging van

Nadere informatie

Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009

Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009 Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009 Inhoud Welkom Korte terugblik Waar staan we nu Toelichting plannen ProRail Vervolgprocedure Vragen - Informatieavond vervanging spoorbrug Tricht

Nadere informatie

Samenvatting Op 22 juni 2017 heeft de raad het college per motie verzocht om onder andere:

Samenvatting Op 22 juni 2017 heeft de raad het college per motie verzocht om onder andere: RAADSVOORSTEL Gei e e ole Halderberge Raadsvergadering d.d. 13 juli 2017 Agendanummer: Collegevergadering d.d. 11 juli 2017 Portefeuillehouder: F. Harteveld Registratienummer: Voorstel 1. Voor de reconstructie

Nadere informatie

Fiets Filevrij. 3e bijeenkomst. 15 juli 2013 Locatie 78 in Bunnik

Fiets Filevrij. 3e bijeenkomst. 15 juli 2013 Locatie 78 in Bunnik Fiets Filevrij 3e bijeenkomst 15 juli 2013 Locatie 78 in Bunnik Agenda vanavond Welkom Proces tot nu toe (Oranjewoud) Onafhankelijk advies (Oranjewoud) ---------------------------------------------------

Nadere informatie

Intentieverklaring Samen op Weg langs de Lange Linschoten

Intentieverklaring Samen op Weg langs de Lange Linschoten Intentieverklaring Samen op Weg langs de Lange Linschoten Oudewater, 9 maart 201 8 Intentieverklaring Samen op Weg langs de Lange Linschoten Aanleiding De Lange Linschoten is een pracht voorbeeld van kleinschalig

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

Herinrichting N270 Via Venray fase 1

Herinrichting N270 Via Venray fase 1 Via Venray Herinrichting N270 Via Venray fase 1 Klankbordgroepen *22 mei 2017, 18.30 uur 20.30 uur *23 mei 2017, 15:30 uur 17:30 uur Via Venray Provincie Limburg Ron Baars Riny van Deursen projectmanager

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen»

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen» Gemeente Barneveld T.a.v. het college van B&W en de Gemeenteraad Postbus 63 3770 AB Barneveld Voorthuizen, 5 april 2012 Onderwerp: Inspraak reactie op de voorgestelde plannen Rondweg Voorthuizen Noord.

Nadere informatie

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten *316569* Bijlage 4 Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten Regeling in het bestemmingsplan Westelijk Buitengebied Omdat een buitenrijbaan een niet direct passend, opvallend

Nadere informatie

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC Datum : 18 maart 2016 Aan : Projectteam AZC Kopie aan : Van : Matthijs Koops Onderwerp : AZC, verkeerskundig advies loop- en fietsroute Op verzoek

Nadere informatie

Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim. Informatiebijeenkomst 16 april 2019

Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim. Informatiebijeenkomst 16 april 2019 Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim Informatiebijeenkomst 16 april 2019 Agenda 19.30: welkom Rogier Gerritzen 19.40: nut & noodzaak Bas Brekelmans 19.50: overzicht van beoogde maatregelen Jaap

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819 Raadsstuk Onderwerp: Vaststellen definitief ontwerp (DO) Zuiderzee-, Betuwe- en Groningenlaan Reg.nummer: 2009/210819 1. Inleiding In het Meerjarenprogramma (MJP) 2009-2013 (uitvoering 2009-2011) is de

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Informatieavond Moerenburg-Koningshoeven

Informatieavond Moerenburg-Koningshoeven Informatieavond Moerenburg-Koningshoeven 29 augustus 2017 Inhoud Welkom Toelichting Vorstelijk Landschap Fietspad Eindhovenseweg - Torentjeshoeve Sportlanes Uitkijktoren InnovA58 (Rijkswaterstaat) 2 Toelichting

Nadere informatie

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk 14 maart 2017 Programma 19:30 uur Opening Doel van de avond Proces 19:45 uur Oplossingsrichtingen Varianten Voorkeursvariant Vervolg 20.15 uur Vragen Plenair

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Herfte 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station Zwolle: animatie Vernieuwing station Zwolle Aanpassen sporen in

Nadere informatie

Verbeteren veiligheid en doorstroming N631. Traject Oosterhout - Rijen

Verbeteren veiligheid en doorstroming N631. Traject Oosterhout - Rijen Verbeteren veiligheid en doorstroming N631 Traject Oosterhout - Rijen Doelstellingen provincie Noord-Brabant Het 10 jaar groot onderhoudsvrij maken van de weg; Het verbeteren van de veiligheid voor alle

Nadere informatie

Bijlage 8 Notitie M.E.R.-toetsing N235 bestemmingsplan Spitsbusbaan

Bijlage 8 Notitie M.E.R.-toetsing N235 bestemmingsplan Spitsbusbaan Bijlage 8 Notitie M.E.R.-toetsing N235 bestemmingsplan Spitsbusbaan 146 Spitsbusbaan N235-2016 NOTITIE nummer 004 project Doorstromingsmaatregelen N247/N235 en Groot Onderhoud werkpakket RV04 projectnr.

Nadere informatie

Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst. Eerste bijeenkomst. Floris Frederix 24 januari 2018

Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst. Eerste bijeenkomst. Floris Frederix 24 januari 2018 Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst Eerste bijeenkomst Floris Frederix 24 januari 2018 2 Inhoud Achtergrond verkeersonderzoek Olst Structuurvisie Aanpak Uitwerken verkeersonderzoek Olst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Uitwerking motie inzake ontsluitingsweg dorpskern Marken

Uitwerking motie inzake ontsluitingsweg dorpskern Marken Uitwerking motie 310-25 inzake ontsluitingsweg dorpskern Marken Afdeling Openbare Werken datum: 7 december 2015 kenmerk: IT15.07668 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 interpretatie opdracht...

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Belanghebbenden Grote Bleek. Project Samen mee naar de A-twee? 28 augustus 2014

Belanghebbenden Grote Bleek. Project Samen mee naar de A-twee? 28 augustus 2014 Belanghebbenden Grote Bleek Project Samen mee naar de A-twee? 28 augustus 2014 Probleem (1) Probleem (2) Oplossingen? Brainstorm Brainstorm Brainstorm Brainstorm Brainstorm Inbreng Grote Bleek 23 potentiele

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar Agendapunt : 11. Voorstelnummer : 09-051. Raadsvergadering : 25 september 2014 Naam opsteller : Rienk van der Meer Informatie op te vragen bij : Rienk van der Meer Portefeuillehouder(s) : Peter van Huissteden

Nadere informatie

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken:

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken: Onderwerp: Vertrouwelijk: Nee Portefeuillehouder: F. Saelman Opsteller: Luuk Brouwer Registratienr.: Dubbelklik hier Datum: 17 maart 2015 Afdeling/team: GW / Naar Raad: Ja Het college besluit Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep

Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep Eindverslag Verbeteren stationsomgeving Wezep Maart 2016 Projectleider: M. Maathuis Ambtelijk opdrachtgever: J. Kaat Projectnummer: B.2073 Startdatum 6 maart 2014 Einddatum maart 2016 Verseon nummer 242414

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten

Ruimtelijke onderbouwing. Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg carpoolvoorziening Noorderhogeweg Drachten 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Op 2 september 2013 is een omgevingsvergunning aangevraagd door de provincie Fryslân voor de aanleg

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Boterhuispolder 22 mei 2012

Informatiebijeenkomst Boterhuispolder 22 mei 2012 Informatiebijeenkomst Boterhuispolder 22 mei 2012 Programma 20.00 uur Welkom 20.05 uur Inleiding Herbert Zilverentant 20.10 uur Inleiding Kees van Velzen 20.15 uur Inleiding Pieter Hellinga 20.20 uur Toelichting

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Fietsroute Beatrixpark

Fietsroute Beatrixpark Fietsroute Beatrixpark 23 juli 2013 Afdeling Amsterdam Geachte raadsleden, Op 13 maart 2013 nam uw raad unaniem een motie aan om een fietsroute door het Beatrixpark te maken die aansluit op het bestaande

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28 Voor raadsvergadering d.d.: 4-3-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties.

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. 1. Nota van antwoord Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. Daarnaast zijn enkele petities/handtekeningenacties gevoerd: Petitie Voordorp 975 handtekeningen Petitie NMU meer dan 19.000

Nadere informatie

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college.

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. 10 november 2014 A. Inleiding Naar aanleiding van vragen

Nadere informatie

Piekberging Haarlemmermeer

Piekberging Haarlemmermeer Nieuwsbrief Piekberging Haarlemmermeer Nr. 2 - Juli 2011 Klankbordgroep In de klankbordgroep worden belanghebbenden uit het gebied geïnformeerd over de voortgang van het project. Ideeën over de invulling

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording raadsvragen over werkzaamheden fietspad Teylingerdreef - Besluitvormend

Onderwerp Beantwoording raadsvragen over werkzaamheden fietspad Teylingerdreef - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 30 september 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00682 Onderwerp Beantwoording raadsvragen over werkzaamheden fietspad Teylingerdreef - Besluitvormend Beknopte samenvatting Het

Nadere informatie

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK Memo Advies werkgroep VLK Datum: 20 januari 2017 Deelproject: Verbindingsweg Ladonk - Kapelweg (VLK) Leden: Frans van Oorschot (bewoner buurtschap Kalksheuvel) Beatrix v.d. Kolk (Hippische Sport) Co van

Nadere informatie

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle

ZwolleSpoort. Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle ZwolleSpoort Informatiebijeenkomst voor inwoners van Zwolle Welkom door Allart Maijers Projectmanager ZwolleSpoort Animatie 150 jaar spoor in Zwolle Eerste trein juni 1864 Inhoudsopgave 150 jaar station

Nadere informatie

Verdubbeling N33 Midden. OTB/2 e fase MER. Ontwerpsessie 2, Zuid

Verdubbeling N33 Midden. OTB/2 e fase MER. Ontwerpsessie 2, Zuid Verdubbeling N33 Midden OTB/2 e fase MER Ontwerpsessie 2, Zuid Ontwerpproces VKA Stappen: 1. 1 e Ontwerpronde voor zuid (29/10): aftrap landschapsplan en afzonderlijke sessies: Korengast, Siddeburen en

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Benschop Uitbreiding, zuidelijk deel. Nota van zienswijzen. februari 2014. Bestemmingsplan Benschop Uitbreiding, zuidelijk deel 1

Bestemmingsplan. Benschop Uitbreiding, zuidelijk deel. Nota van zienswijzen. februari 2014. Bestemmingsplan Benschop Uitbreiding, zuidelijk deel 1 Bestemmingsplan Benschop Uitbreiding, zuidelijk deel Nota van zienswijzen februari 2014 Bestemmingsplan Benschop Uitbreiding, zuidelijk deel 1 1 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Benschop Uitbreiding,

Nadere informatie