Indexus. Gespecialiseerd in Vermogensbeheer en Beleggingsadvies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Indexus. Gespecialiseerd in Vermogensbeheer en Beleggingsadvies"

Transcriptie

1 Indexus Gespecialiseerd in Vermogensbeheer en Beleggingsadvies

2 Inhoud: - Voorwoord - Indexus, onze dienstverleningen o Vermogensbeheer o Beleggingsadvies o Dexxi - Visie Indexus - Het team van Indexus - Depotbank - De communicatie en verslaglegging - Research - Resultaten - Opstarten dienstverlening - Overboeken liquiditeiten en/of bestaande effecten - Tarieven - Over Indexus o Wie zit er achter Indexus o Welke zekerheden biedt Indexus o Contactgegevens

3 Voorwoord Beste belegger, Indexus heeft een uitgebreide beleggingsdienstverlening die volledig is afgestemd op de particuliere en zakelijke (DGA) belegger. Uw vermogen is bij ons in goede handen en krijgt de aandacht die het verdient. Indexus staat voor heldere communicatie, transparantie en persoonlijke aandacht. De transparantie en heldere communicatie komen onder andere tot uiting in de opbouw van de beleggingsportefeuilles; geen ingewikkeld uitlegbare producten en geen verstrengelde belangen. Zowel de actieve als passieve belegger vindt bij Indexus de dienstverlening die aansluit op zijn of haar wensen en doelstellingen. Wij beheren en begeleiden vermogens voor zeer defensieve tot zeer offensieve beleggers, gericht op inkomen en op groei. Dit gebeurt in strak afgebakende kaders; kaders die samen met u, de belegger, bepaald worden. Daarbij vormen uw wensen in combinatie met uw reële vermogensdoel ons uitgangspunt. Om uw doelstellingen te realiseren kunnen we gebruikmaken van alle beursgenoteerde beleggingsinstrumenten met een speciale aandacht voor ETF s (indextrackers). Graag praten we met u verder over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. U bent meer dan welkom! Directie Indexus Indexus Groep BV is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Dutch Securities Institute (DSI) en Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

4 Kom naar onze presentaties Met grote regelmaat organiseert Indexus presentaties op de verschillende kantoren en in het land. Beleggers en toekomstige beleggers zijn welkom om op vrijblijvende wijze kennis te maken met Indexus, onze medewerkers en onze beleggingsfilosofie. Na afloop wordt u een hapje en drankje aangeboden en kunt u persoonlijk van gedachten wisselen met de adviseurs van Indexus. Graag nodigen wij u uit om onze gast te zijn op één van de presentaties. Kijk op onze website voor de presentatieagenda en om u aan te melden: Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen: contact@indexus.nl of bel

5 Dienstverlening Indexus Indexus is gespecialiseerd in vermogensbeheer en beleggingsadvies en is volledig onafhankelijk. Bij het beleggen voor of samen met onze cliënten maken wij gebruik van beursgenoteerde beleggingsinstrumenten. Wij hebben geen eigen producten of afspraken met aanbieders. Onze verschillende dienstverleningen: - Vermogensbeheer (maatwerk), alle beleggingsinstrumenten mogelijk om uw doelstellingen te realiseren, met de nadruk op indexbeleggingen, vanaf ,-; - Beleggingsadvies, u neemt zelf de eindbeslissing, actief ondersteund door de experts van Indexus, vanaf ,-; - Dexxi, online vermogensbeheer, portefeuilles opgebouwd uit 100% indexbeleggingen, met maandelijkse herbalancering, vanaf 1.000,-. Waarom Indexus: Sinds 1997 specialist in Vermogensbeheer & Beleggingsadvies; Wereldwijd beleggingsbeleid; Volledig onafhankelijk, geen eigen producten; Persoonlijk aanspreekpunt op kantoor Amsterdam, Arnhem, Eindhoven of Heerenveen.

6 Indexus Vermogensbeheer Wat houdt de Vermogensbeheerdienstverlening bij Indexus in? Bij de vermogensbeheerdienstverlening van Indexus dragen wij zorg voor de opbouw en continuïteit van uw beleggingsportefeuille. Op basis van uw beleggingsprofiel wordt de portefeuille ingericht en onderhouden, waarbij alle beursgenoteerde beleggingsinstrumenten gebruikt kunnen worden, al naar gelang uw wensen en vermogen. ETF s vormen een belangrijke rol in ons beleggingsbeleid. Vanzelfsprekend kunnen we uw portefeuille ook helemaal samenstellen uit ETF s. Onze specialisten houden de markt en uw portefeuille nauwlettend in de gaten, en daar waar nodig wordt actie ondernomen om uw beleggingsportefeuille aan te passen aan de omstandigheden. Voor wie is de Vermogensbeheerdienstverlening van Indexus bestemd? Vermogensbeheer is bestemd voor de belegger die zelf niet de tijd of de wil heeft om continu betrokken te zijn bij beleggingsbeslissingen. Vermogensbeheer bij Indexus is bedoeld voor de belegger die bovendien een specialist wenst, die proactief de beurs en uw beleggingsportefeuille in de gaten houdt en anticipeert. Vermogensbeheer bij Indexus wordt aangeboden vanaf ,-.

7 Indexus Advies Wat houdt Beleggingsadvies bij Indexus in? Bij Beleggingsadvies bij Indexus dragen we samen de verantwoordelijkheid over uw beleggingsportefeuille. In overleg met de beleggingsadviseur wordt de portefeuille ingericht en onderhouden, waarbij alle beursgenoteerde beleggingsinstrumenten gebruikt kunnen worden, al naar gelang uw wensen. Onze specialisten zijn uw klankbord en houden uw portefeuille nauwlettend in de gaten, maar u neemt uiteindelijk zelf de beslissingen. De beleggingsvoorstellen beslaan een breed terrein van ETF s (indextrackers), beleggingsfondsen, aandelen, obligaties tot professionele optiecombinaties. Voor wie is Beleggingsadvies bij Indexus bestemd? Beleggingsadvies is bestemd voor de belegger die graag zelf betrokken blijft bij beleggingsbeslissingen en daar wel een specialist bij kan gebruiken. Een specialist die proactief de beurs en uw posities in de gaten houdt en u wijst op kansen en bedreigingen. De opzet van Adviesportefeuilles bij Indexus verschilt van belegger tot belegger. Indexus begeleidt u bij al uw wensen op het gebied van beursgenoteerde effecten. Beleggingsadvies is zowel geschikt voor de aandelenbelegger (individuele, fondsen en/of ETF s), de obligatiebelegger als voor een belegger in afgeleide instrumenten zoals opties, futures en turbo's. Beleggingsadvies bij Indexus wordt aangeboden vanaf ,-.

8 Dexxi Wat houdt Dexxi in? Dexxi is de online beleggingsoplossing voor alle soorten beleggers, ongeacht ervaring, kennis en vermogen. Dexxi is geschikt voor beleggers van jong tot oud, van klein tot groot en van zeer defensief tot zeer offensief. Dexxi is opgebouwd rondom een aantal vooraf bepaalde doelportefeuilles die volledig belegd worden in ETF s. De portefeuilles krijgen maandelijks een herweging volgens duidelijk afgekaderde rendementseisen en risicobeperkingen. De resultaten van elke doelportefeuille worden dagelijks geactualiseerd en getoond. In uw eigen afgeschermde omgeving ziet u de waardeontwikkeling van uw vermogen. U kunt elke maand overstappen van de ene naar de andere doelportefeuille. Voor wie is Dexxi bedoeld? Dexxi is geschikt voor alle soorten beleggers. U kunt een beleggingsrekening openen voor privé of zakelijk, maar ook bent u welkom met uw stichting, vereniging of kerkelijke instantie. Uw (nieuwe of lopende) lijfrente kan ook belegd worden in Dexxi; dat geldt zowel voor oude- als nieuwe regime polissen en voor zowel de opbouw- als de uitkeringsfase. Dexxi kunt u al opstarten vanaf 1.000,-. Kijk voor meer informatie op Dexxi Beleggingslijfrente is mogelijk vanaf ,-; Waarom Dexxi: Eenvoud, transparantie en zeer scherp tarief; Wereldwijd beleggingsbeleid in ETF s; Beleggingsrekening op uw naam bij BinckBank; Maandelijkse herweging van de portefeuille.

9 Visie Indexus Het beleid van Indexus is niet statisch maar dynamisch. Elke tijd vraagt om een eigen aanpak. Het beleggingsbeleid van 20 jaar geleden sluit totaal niet meer aan bij de aanpak van nu. Zoals de Chinese economie 20 jaar geleden de omvang had van de Belgische economie, zo is het inmiddels de tweede economie van de wereld. En zoals de afgelopen dertig jaar de rente structureel gedaald is in de Westerse wereld en daardoor per saldo hebben gezorgd voor zeer aantrekkelijke koerswinsten op obligaties, zo matig lijken de vooruitzichten voor bijvoorbeeld beleggingen in Nederlandse staatsobligaties voor de komende jaren. Vasthouden aan strategieën uit het verleden op beleggingsgebied is dus niet erg zinvol. Het vasthouden aan de gemiddelde rendementen van de afgelopen 20 jaar is dus evenmin zinvol. De waarschuwing dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst gaat nu nog meer op, en dat kan gelukkig ook zeker in positieve zin zijn. Indexus hanteert De Brede Aanpak. Alle beleggingcategorieën kunnen een rol spelen bij de opbouw en het onderhoud van uw beleggingsportefeuille. De verschillende categorieën worden gewogen naar uw doelstellingen en de markt. Daarnaast kan een bredere inzet van beleggingcategorieën zorgdragen voor lagere onderlinge correlatie waardoor het totale portefeuillerisico verlaagd wordt. Beleggen is tegenwoordig niet meer een Nederlandse aangelegenheid, zelfs niet een Europese, maar een wereldwijde. Indexus beschikt over het gezonde verstand dat de voorspellende waarde van research, visie en adviezen relatief beperkt is. Markten zijn nou eenmaal lastig te voorspellen omdat ze vooral bewegen op nieuws wat komen gaat. De uitgangspunten van de belegger zijn primair bepalend voor het beleid dat wordt gevoerd. Strategie: Fundamentele analyse als vertrekpunt, ondersteund door technische en kwantitatieve analyse; Brede inzet van beleggingscategorieën en wereldmarkten; Dagelijks op zoek naar de beste beleggingen; Gefaseerde opbouw van uw portefeuille; Mogelijkheid om cash te gaan, immers niet beleggen is ook beleggen.

10 Het team van Indexus Amsterdam ( ): Eindhoven ( ): Arnhem ( ): Heerenveen ( ):

11 Depotbank Uw beleggingsdepot wordt aangehouden bij BinckBank. BinckBank draagt zorg voor de bewaring van de beleggingen van onze cliënten. Via deze bank hebben wij toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld. De bank regelt de accurate administratieve verwerking van effecten- en geldtransacties en levert ons zeer uitgebreide marktinformatie. BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een beursnotering aan Euronext Amsterdam. De onderneming heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Italië. BinckBank werd opgericht in 2000 en bedient inmiddels honderdduizenden rekeninghouders. De communicatie en verslaglegging Beleggen bij Indexus is geen massaproduct. De specialisten van Indexus beschikken over jarenlange ervaring in het beleggingsvak en zijn gewend om u als een individuele cliënt te benaderen en niet als een nummer. U kunt uw vaste aanspreekpunt direct bereiken en anders is er te allen tijde een collega bereikbaar die kan zorgdragen voor continuïteit. Om kennis te maken of bij te praten bent u welkom op een van onze kantoren: Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Heerenveen. U krijgt via het beveiligde platform online toegang tot uw portefeuille en kunt daardoor de vorderingen van uw beleggingsportefeuille 24 uur per dag, overal ter wereld op de voet volgen. Per maand of kwartaal ontvangt u een uitgebreide digitale rapportage. Daarnaast is er natuurlijk uw persoonlijke aanspreekpunt binnen Indexus. Research Indexus volgt alle ontwikkelingen op de financiële markten en de trends van het moment. Indexus is gespecialiseerd in het omzetten van de informatiestroom in praktische en heldere adviezen voor onze cliënten. Indexus heeft de beschikking over research van veel gerenommeerde, nationale en internationale financiële partijen. Naast specialisme in de klassieke beleggingsinstrumenten zoals aandelen en obligaties heeft Indexus een specialisme op het vlak van ETF s (indextrackers). Reeds sinds de introductie van ETF s in Europa in 2000 is Indexus actief met dit unieke beleggingsinstrument en is daardoor uitgegroeid tot de Expert in Indexbeleggen. Een deel van de research op het gebied van ETF s is opengesteld voor beleggers door middel van de Trackerdatabase.

12 Resultaten Indexus beheert en begeleidt vermogens voor cliënten met een zeer defensief tot een zeer offensief profiel. Dit kan gericht zijn op inkomen, groei of een combinatie daarvan. Voorts start niet elke belegger met hetzelfde vermogen. Kortom, de wensen en doelstellingen van onze cliënten zijn leidend voor het te voeren beleid. De verscheidenheid aan cliënten en rendementen is derhalve heel breed. Om een indicatie te geven publiceert Indexus per kalenderjaar netto rendementen van beheerportefeuilles over drie profielen: Defensief, Neutraal en Offensief. U kunt de rendementen bij onze adviseurs opvragen. Graag bespreken wij met u individueel welke rendementen en prognoses voor u kunnen gelden. Voor de dienstverlening Advies zijn geen standaard resultaten te noemen. De rendementen van Dexxi worden wel maandelijks voor alle profielen op de website van Dexxi geplaatst; dit betreft immers gestandaardiseerd vermogensbeheer.

13 Opstarten dienstverlening Indexus beheert of begeleidt beleggingsportefeuilles van particuliere cliënten. Ook voor uw bedrijf, een BV, stichting of elke andere rechtsvorm, bent u welkom bij Indexus. Van zeer defensief tot zeer offensief, gericht op inkomen of op groei. Bij de samenstelling van uw portefeuille is uw individuele situatie van groot belang. Ook de periode waarin u wilt beleggen en het doel dat u voor ogen heeft spelen hierbij een grote rol. Wij leggen voor iedere belegger een beleggersprofiel en een bijpassend portefeuillemodel vast. Door het invullen van onze digitale intake kunt u gemakkelijk bepalen wat voor soort belegger u bent. Overboeken liquiditeiten en/of bestaande effecten In veel gevallen kunnen wij met uw bestaande beleggingen verder gaan. Indexus begeleidt samen met Binck het proces om uw posities over te boeken naar uw nieuwe beleggingsdepot bij BinckBank via Indexus. Wij inventariseren samen met u wat verstandig is; posities overboeken, laten staan of liquideren. Tarieven Indexus heeft een transparante tariefstructuur. Dit verschilt per dienstverlening, wij informeren u daar graag nader over. Op onze website kunt u per dienstverlening (Beheer of Advies) een indicatie krijgen in de vorm van een TCO (Total Cost of Ownership) op basis van uw te beleggen vermogen. Het begrip Total Cost of Ownership (TCO) betekent dat er een maatstaf wordt gehanteerd waarbij de hoogte van alle kosten van de dienstverlening aan beleggers inzichtelijk staat weergegeven.

14 Over Indexus Indexus is gespecialiseerd in vermogensbeheer en beleggingsadvies. Indexus is in 1997 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een team van 13 experts verdeeld over onze kantoren in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Heerenveen. Onze cliënten zijn met name particuliere beleggers, DGA s, Stichtingen en Verenigingen. Om de doelstellingen van onze cliënten te realiseren kunnen wij gebruikmaken van alle beursgenoteerde beleggingsinstrumenten. Indexus heeft geen eigen producten of afspraken met aanbieders; zo kunnen wij onze cliënten 100% onafhankelijk en objectief adviseren. Wie zit er achter Indexus Het eigendom van Indexus zit volledig bij de verschillende medewerkers (partners) van Indexus. We zijn daarmee onafhankelijk in de keuze van de beleggingsinstrumenten voor onze cliënten, mede ook omdat we geen eigen producten (beleggingsfondsen of ETF s) hebben. Op deze wijze kan Indexus haar 100% onafhankelijkheid waarborgen en haar toegevoegde waarde waarmaken. Welke zekerheden biedt Indexus Indexus beheert of begeleidt uw beleggingsportefeuille binnen het kader van afspraken, binnen uw profiel. Indexus heeft alle benodigde vergunningen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en De Nederlandsche Bank. Daarnaast is Indexus deelnemer aan DSI (Dutch Securities Institute) en lid van KiFiD (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). De bancaire zekerheden worden geleverd door onze depotbank, BinckBank. Binck is gespecialiseerd in de dienstverlening aan zelfstandige vermogensbeheerders zoals Indexus en is op dat gebied een toonaangevende partij. Binck draagt zorg voor het effecten gerelateerde proces, van orderexecutie tot administratieve afhandeling. BinckBank heeft een bankstatus en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank en Autoriteit Financiële Markten. Bij een eventueel faillissement van BinckBank vallen uw effecten buiten de boedel van de bank. Daarnaast kent BinckBank conform alle vergunninghoudende banken in Nederland het depositogarantiestelsel en de beleggerscompensatieregeling.

15 Neem vrijblijvend contact met ons op, wij praten graag met u verder.

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig

Onafhankelijk en rationeel. Professioneel. Transparant en veilig Today s Vermogensbeheer Wij verzorgen persoonlijk en onafhankelijk vermogensbeheer voor zowel particulieren als ondernemingen. Op basis van uw specifieke situatie geeft Today s Vermogensbeheer invulling

Nadere informatie

Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak

Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak Professioneel beleggen volgens een bewezen aanpak Vermogensgroei begint met vermogensbehoud Minder kosten, meer rendement Altijd actueel inzicht in uw vermogen Introductiebrochure Welkom bij Care IS vermogensbeheer

Nadere informatie

Individuele aandelen, Individuele obligaties, Vastgoed, Grondstoffen, Beleggingsfondsen, Trackers

Individuele aandelen, Individuele obligaties, Vastgoed, Grondstoffen, Beleggingsfondsen, Trackers Bedrijfsprofiel Care IS Vermogensbeheer Vermogensbeheerder Naam Website Beschrijving Care IS Vermogensbeheer www.careis.nl/ Care IS Vermogensbeheer is sinds 2010 actief en gevestigd in Volendam. Care IS

Nadere informatie

Vermogensbeheerrapportage

Vermogensbeheerrapportage In de praktijk Inhoud In de praktijk... 2 Vermogensbeheerrapportage... 2 BinckBank portal... 3 Maandbericht... 3 Dagelijks opzegbaar... 3 Veiligheid bij faillissement... 3 Veiligheid BinckBank... 3 Portefeuilleprofielen

Nadere informatie

Beleggingsbeleid Titanium Vermogensbeheer

Beleggingsbeleid Titanium Vermogensbeheer Beleggingsbeleid Titanium Vermogensbeheer Een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Titanium Vermogensbeheer betreft het beleggingsbeleid. Door vragen te stellen over ons beleggingsbeleid krijgt

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK Markten VKM-TCO 2019) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (CFS ADVIES VKM-TCO 2019) Op basis van MiFID II (de Europese Richtlijn voor markten voor financiële instrumenten, die per januari 2018 van kracht is geworden)

Nadere informatie

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Informatie ABN AMRO 0900-00 24 (lokaal tarief) Zakelijk beleggen www.abnamro.nl Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Volledig zelf beleggen Beleggen met advies van ABN AMRO Uw vermogen

Nadere informatie

Deze rapportage is elk moment van de dag op te vragen en wordt dagelijks ververst. De vermogensrapportage bevat onder andere informatie over:

Deze rapportage is elk moment van de dag op te vragen en wordt dagelijks ververst. De vermogensrapportage bevat onder andere informatie over: In de praktijk Inhoud In de praktijk... 2 BinckBank... 2 Vermogensbeheerrapportage... 2 Maandbericht... 3 Dagelijks opzegbaar... 3 Veiligheid bij faillissement... 3 Veiligheid BinckBank... 3 Portefeuilleprofielen

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK VKM-TCO 2019) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen hecht

Nadere informatie

Consumentenbrief beleggingen van. Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer

Consumentenbrief beleggingen van. Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer Consumentenbrief beleggingen van Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer Introductie Een groot aantal brancheorganisaties waaronder DSI, DUFAS, NVB, VBA en VV&A hebben het initiatief genomen om Consumentenbrief

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK VKM-TCO 2017) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen hecht

Nadere informatie

Beleggen met persoonlijk advies

Beleggen met persoonlijk advies Beleggen met persoonlijk advies Beleggen bij de Rabobank is geen doel op zich, maar een manier om doelen te bereiken. Dat vraagt om een aanpak die op de lange termijn is gericht, met een evenwichtig opgebouwde

Nadere informatie

Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld

Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld Toekomstwensen vervullen voor uzelf én voor de wereld Vermogensbeheer met meerwaarde Een vermogen biedt de mogelijkheid om toekomstwensen te vervullen. Voor uzelf én voor de wereld. ASN Vermogensbeheer

Nadere informatie

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. In de praktijk Inhoud In de praktijk... 2 Vermogensbeheerrapportage... 2 BinckBank portal... 3 Maandbericht... 3 Dagelijks opzegbaar... 3 Veiligheid bij faillissement... 3 Veiligheid BinckBank... 3 Portefeuilleprofielen

Nadere informatie

Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V.

Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V. Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V. INLEIDING U wilt een deel van uw vermogen beleggen, maar mist de kennis en ervaring, zin of tijd om dat zelf te doen. Wij helpen u graag. Bij Noordam Vermogensbeheer

Nadere informatie

Dynamisch Europa B Strategie Post Diversified Income Fund

Dynamisch Europa B Strategie Post Diversified Income Fund Dynamisch Europa B Strategie Post Diversified Income Fund Opbouwen of uitkeren? In welke levensfase zit u? Wilt u uw polis verlengen omdat u het geld nog niet nodig hebt (verder opbouwen) of wilt u al

Nadere informatie

De AFM en de toekomst van vermogensbeheer. Tim Mortelmans, Paul Schuiling en Elke Geerdink,Toezichtgroepen Financiële Ondernemingen 14 mei 2013

De AFM en de toekomst van vermogensbeheer. Tim Mortelmans, Paul Schuiling en Elke Geerdink,Toezichtgroepen Financiële Ondernemingen 14 mei 2013 De AFM en de toekomst van vermogensbeheer Tim Mortelmans, Paul Schuiling en Elke Geerdink,Toezichtgroepen Financiële Ondernemingen 14 mei 2013 Agenda 1. Context: Thema Vermogensopbouw 2. Enkele specifieke

Nadere informatie

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Marcel van de Meent DSI geregistreerd Senior Accountmanager. Sinds 2010 relatiebeheerder bij Care IS vermogensbeheer. Care IS vermogensbeheer Opgericht in 2009 en gevestigd

Nadere informatie

Dynamisch Europa Strategie Defensief Post Diversified Income Fund

Dynamisch Europa Strategie Defensief Post Diversified Income Fund Dynamisch Europa Strategie Defensief Post Diversified Income Fund Beleggingslijfrente op maat Opbouwen of uitkeren? In welke levensfase zit u? Wilt u uw polis verlengen omdat u het geld nog niet nodig

Nadere informatie

Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V.

Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V. Informatiedocument Noordam Vermogensbeheer B.V. INLEIDING U wilt een deel van uw vermogen beleggen, maar mist de kennis en ervaring, zin of tijd om dat zelf te doen. Wij helpen u graag. Bij Noordam Vermogensbeheer

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen NL Belegt beter! 1 NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen Sparen levert tegenwoordig te weinig op om uw vermogen te laten groeien. NL Belegt biedt een prima alternatief, afgestemd

Nadere informatie

JE VERDIENT BETER, JE VERDIENT KOEN.

JE VERDIENT BETER, JE VERDIENT KOEN. JE VERDIENT BETER, JE VERDIENT KOEN. VERMOGENSBEHEER VOOR 0,10% PER MAAND (MET EEN MINIMUM VAN 20) KOEN belegt voor jou. Koen betekent dapper en bekwaam, dat is waar KOEN voor staat. Gewapend met de beste

Nadere informatie

VAN HARTE WELKOM! BREUKELEN, 29 SEPTEMBER 2014

VAN HARTE WELKOM! BREUKELEN, 29 SEPTEMBER 2014 VAN HARTE WELKOM BREUKELEN, 29 SEPTEMBER 2014 PROGRAMMA 20.00 uur - 20.10 uur Inleiding: over de VEOV 20.10 uur - 20.30 uur Beleggen na het provisieverbod: in hoeverre staat de cliënt centraal? Hans Dubbeldam,

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

BELEGGEN? BEREID U GOED VOOR

BELEGGEN? BEREID U GOED VOOR BELEGGEN? BEREID U GOED VOOR Heeft u plannen om te gaan beleggen? En overweegt u daarvoor een afspraak te maken met een vermogensbeheerder of heeft u dit al gedaan? Dan worden u bij het eerste gesprek

Nadere informatie

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Marcel van de Meent DSI geregistreerd Senior Accountmanager. Sinds 2011 relatiebeheerder bij Care IS vermogensbeheer. Care IS vermogensbeheer Opgericht in 2009 en gevestigd

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

Toelichting beleggingsbeleid Triodos Bank Private Banking

Toelichting beleggingsbeleid Triodos Bank Private Banking Toelichting beleggingsbeleid Triodos Bank Private Banking Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail naar private.banking@triodos.nl.

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek EigenWoningRekening U heeft een inkomen en een eigen woning. En u wilt in de toekomst de hypotheek helemaal of voor een groot gedeelte aflossen, zodat u in uw eigen woning kunt blijven wonen. Vermogen

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Voordat u bij de Rabobank gaat beleggen, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe wij tegen beleggen aankijken, wat we verstaan onder doelrisicoprofielen en hoe wij portefeuilles samenstellen. In dit document

Nadere informatie

De Vries Investment Services, Voor objectief en onafhankelijk beleggingsadvies

De Vries Investment Services, Voor objectief en onafhankelijk beleggingsadvies De Vries Investment Services is een onafhankelijk en objectief beleggingsadvieskantoor. Wij begeleiden beleggers bij het realiseren van hun financiële doelstellingen en bieden een service die banken niet

Nadere informatie

RegioBank Doelbeleggen

RegioBank Doelbeleggen RegioBank Doelbeleggen Denkt u erover om te beleggen? En wilt u hierbij gemak en niet meer risico lopen dan bij u past? Dan is Doelbeleggen de oplossing voor u. Met Doelbeleggen beleggen onze experts uw

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons vernomen.

Nadere informatie

AanvullendPensioenRekening

AanvullendPensioenRekening AanvullendPensioenRekening Na uw pensionering wilt u net zo comfortabel blijven leven als u nu doet. U heeft een pensioen opgebouwd, maar dat betekent doorgaans een verlaging van uw inkomen in de toekomst.

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Professioneel Vermogensbeheer Dichtbij

Professioneel Vermogensbeheer Dichtbij Professioneel Vermogensbeheer Dichtbij Computers are incredible fast, accurate and stupid ; Humans are incredibly slow, inaccurate and brilliant; Together they are powerful beyond imagination - Albert

Nadere informatie

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES GEMAKKELIJK STARTEN MET BELEGGEN Powered by De beleggersinformatie in deze brochure dient uitdrukkelijk niet geïnterpreteerd te worden als individueel beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling.

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat

Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Confianza. Rabobank Leiden-Katwijk Private Banking - Vermogensmanagement. Rabobank Private Banking - Vermogensmanagement

Confianza. Rabobank Leiden-Katwijk Private Banking - Vermogensmanagement. Rabobank Private Banking - Vermogensmanagement Confianza Rabobank Leiden-Katwijk Private Banking - Vermogensmanagement Filmpje Agenda Profiel Rabobank Rente ontwikkeling Beleggingsfilosofie Rendementen Profiel Rabobank Totaal belegd vermogen via de

Nadere informatie

ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U?

ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U? ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U? Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons

Nadere informatie

AFM Consumentenmonitor

AFM Consumentenmonitor AFM Consumentenmonitor Beleggers Voorjaar 2016 GfK Juni 2016 1 Inhoudsopgave 1 Marktontwikkelingen 2 Beleggersprofiel 3 Kwaliteit dienstverlening Beleggers in Nederland Rol lage rentestand Beleggingswijze

Nadere informatie

Informatie over beleggingsbeleid particulier vermogensbeheer. 1) Op welke beleggingsovertuigingen baseert Index People haar dienstverlening?

Informatie over beleggingsbeleid particulier vermogensbeheer. 1) Op welke beleggingsovertuigingen baseert Index People haar dienstverlening? Informatie over beleggingsbeleid particulier vermogensbeheer 1) Op welke beleggingsovertuigingen baseert Index People haar dienstverlening? Welke principes vormen de basis voor het beleggingsbeleid en

Nadere informatie

Deze rapportage is elk moment van de dag op te vragen en wordt dagelijks ververst. De vermogensrapportage bevat onder andere informatie over:

Deze rapportage is elk moment van de dag op te vragen en wordt dagelijks ververst. De vermogensrapportage bevat onder andere informatie over: In de praktijk Inhoud In de praktijk... 2 BinckBank... 2 Vermogensbeheerrapportage... 2 Maandbericht... 3 Dagelijks opzegbaar... 3 Veiligheid bij faillissement... 3 Veiligheid BinckBank... 3 Portefeuilleprofielen

Nadere informatie

Maximale transparantie voor Stichtingen en Instellingen

Maximale transparantie voor Stichtingen en Instellingen Maximale transparantie voor Stichtingen en Instellingen WMP heeft zowel de UN PRI als de UN Global Compact getekend Wealth Management Partners is actief als vermogensbeheerder en vermogensregiseur (investment

Nadere informatie

Starten met beleggen? 10 Tips voor een vliegende start!

Starten met beleggen? 10 Tips voor een vliegende start! Starten met beleggen? Vanwege de lage spaarrente starten steeds meer mensen met beleggen. Over- 2. Welke beleggingsvorm past bij mij? 3. Met hoeveel geld kan ik starten met beleggen? sputterend langs de

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Beleggen met LG Partners

Beleggen met LG Partners Beleggen met LG Partners Voordat u met ons gaat beleggen wilt u weten waar u aan toe bent. Bij LG Partners begrijpen we dat. Daarom zetten wij in deze brochure op een rijtje hoe wij tegen beleggen aankijken.

Nadere informatie

Beleggingsadvies. De kracht van persoonlijk contact. 5 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies

Beleggingsadvies. De kracht van persoonlijk contact. 5 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 5 redenen om te kiezen voor Door u goed te leren kennen weten wij wat voor u belangrijk is, zeker als het om uw beleggingen gaat. Zo krijgt u echt advies dat bij u past. 1 Uw eigen beleggingsspecialist

Nadere informatie

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Informatiewijzer Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Beleggen op een manier die bij u past! Aangenomen mag worden dat beleggen een voor u een hoger rendement

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Goed dat u erover denkt om bij de Rabobank om te gaan beleggen! Beleggen kan helpen om vermogen op te bouwen voor een financieel gezond leven. Nu en later. Wij geloven namelijk dat u zelf regie kunt nemen

Nadere informatie

Risicoprofielen. Het belang van een passend risicoprofiel. HOF HOORNEMAN BANKIERS NV Risicoprofielen 1

Risicoprofielen. Het belang van een passend risicoprofiel. HOF HOORNEMAN BANKIERS NV Risicoprofielen 1 Risicoprofielen Het belang van een passend risicoprofiel HOF HOORNEMAN BANKIERS NV Risicoprofielen 1 Hof Hoorneman Bankiers is een onafhankelijke vermogensbeheerder met een bankvergunning. Wij hebben als

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Consumentenbrief inzake beleggingsbeleid DoubleDividend Management B.V.

Consumentenbrief inzake beleggingsbeleid DoubleDividend Management B.V. Consumentenbrief inzake beleggingsbeleid DoubleDividend Management B.V. Amsterdam, juni 2016 DoubleDividend Management B.V. Herengracht 320 1016 CE Amsterdam Tel: +31 20 520 7660 contact@doubledividend.nl

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Beoordelingsrapport. door beleggingsmatch.nl. Beoordeeld Index Capital Vermogensmanagement. Datum 20-04-2015. 2015 Beleggingsmatch

Beoordelingsrapport. door beleggingsmatch.nl. Beoordeeld Index Capital Vermogensmanagement. Datum 20-04-2015. 2015 Beleggingsmatch Beoordelingsrapport door beleggingsmatch.nl Beoordeeld Index Capital Vermogensmanagement Datum 20-04-2015 Beoordelingsrapport 2 Transparantie 17 / 17 Organisatie 10 / 11 Kosten 7 / 7 Onafhankelijkheid

Nadere informatie

Presentatie beleggingsresultaten over eerste kwartaal van 2017 van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI. Bas Endlich Jacob Vijverberg 1

Presentatie beleggingsresultaten over eerste kwartaal van 2017 van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI. Bas Endlich Jacob Vijverberg 1 Presentatie beleggingsresultaten over eerste kwartaal van 2017 van de Life Cycle Fondsen van Aegon PPI Bas Endlich Jacob Vijverberg 1 Agenda Financiële markten Resultaten Vooruitzichten Bron: Bloomberg,

Nadere informatie

Beoordelingsrapport door beleggingsmatch.nl

Beoordelingsrapport door beleggingsmatch.nl Beoordelingsrapport door beleggingsmatch.nl Beoordeeld Laaken Vermogensbeheer Datum 27 maart 2017 Beoordelingsrapport 2 Organisatie 17 / 18 Kosten 17 / 18 Beleggingsbeleid 18 / 18 Risicobeleid 18 / 18

Nadere informatie

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actie in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage

Nadere informatie

BELEGGINGSPROFIELEN Toelichting op uw beleggingsprofiel

BELEGGINGSPROFIELEN Toelichting op uw beleggingsprofiel BELEGGINGSPROFIELEN Toelichting op uw beleggingsprofiel Beer & Van Stapele Vermogensbeheer levert maatwerk. Vermogensbeheer komt er op neer dat wij de beleggingsbeslissingen nemen en de dagelijkse zorg

Nadere informatie

De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden

De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden heeft 17 beleggingsprofielen voor het samenstellen van de beleggingsportefeuilles. Onze beleggingsprofielen

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Goed dat u erover denkt om bij de Rabobank te gaan beleggen! Beleggen kan helpen om vermogen op te bouwen voor een financieel gezond leven. Nu en later. Wij geloven namelijk dat u zelf regie kunt nemen

Nadere informatie

Beleggingsadvies Specifiek

Beleggingsadvies Specifiek Beleggingsadvies Uw vermogen belegd in één belegging of enkele specifieke beleggingen. Met advies van onze ervaren beleggings specialisten. 3 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 1 Toegang tot specifieke

Nadere informatie

Zorgeloos leven, ondanks alle veranderingen in uw leven.

Zorgeloos leven, ondanks alle veranderingen in uw leven. Zorgeloos leven, ondanks alle veranderingen in uw leven. Doelbewust, maatschappijbewust en prijsbewust vermogen opbouwen. NNEK Vermogensopbouw. Voordat later te laat is. Financieel goed voorbereid zijn

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid van Care IS vermogensbeheer

Het beleggingsbeleid van Care IS vermogensbeheer Het beleggingsbeleid van Care IS vermogensbeheer Dit document geeft u inzicht hoe Care IS vermogensbeheer (hierna Care IS) voor u belegt en invulling geeft aan de verschillende risicoprofielen. Om u een

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen Pagina 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Nadere informatie

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn:

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn: van Hagedoorn Assurantiën. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en onze werkwijze. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten en de tarieven. Wie

Nadere informatie

Kruis in onderstaande tabel aan hoeveel uw netto vermogen, uw liquide netto vermogen en uw totale vermogen bedraagt.

Kruis in onderstaande tabel aan hoeveel uw netto vermogen, uw liquide netto vermogen en uw totale vermogen bedraagt. Vaststellen beleggersprofiel Met de volgende vragen probeert Stichting Obligatiebeheer Noordenwind inzicht te krijgen in uw financiële positie, kennis, ervaring, doelstellingen en risicobereidheid ten

Nadere informatie

Beleggingsbeleid in de bedrijfsvoering

Beleggingsbeleid in de bedrijfsvoering De Handreiking Kwaliteit Beleggingsbeleid in de praktijk 26 maart 2015 Alex Poel Beleggingsbeleid in de bedrijfsvoering 1 Achtergrond 2 Dienstverleningsproces 3 Beleggingsbeleid 4 Handreiking beleggingsbeleid

Nadere informatie

Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) september 2011

Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) september 2011 Vertrouwelijk Konferentie Nederlandse Religieuzen t.a.v. de heer K.B.J. Crajé Postbus 111 5201 AC s-hertogenbosch Afdeling Doorkiesnummer s-hertogenbosch Verenigingen & Stichtingen (073) 548 3638 19 september

Nadere informatie

Slimmer beleggen met Think ETF s

Slimmer beleggen met Think ETF s Slimmer beleggen met Think ETF s Vrijdag 23 september 2016 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Hiervoor arbitrage handelaar bij Optiver In 2008 oprichter en sindsdien Managing Director Think

Nadere informatie

Beoordelingsrapport. Finner. Beoordeeld Doelbeleggen. Datum 17 juni Finner

Beoordelingsrapport. Finner. Beoordeeld Doelbeleggen. Datum 17 juni Finner Beoordelingsrapport Finner Beoordeeld Doelbeleggen Datum 17 juni 2019 Beoordelingsrapport 2 Organisatie 17 / 20 Kostenbeleid 20 / 20 Beleggingsbeleid 18 / 20 Risicobeleid 20 / 20 Onze beoordeling Finner

Nadere informatie

Beleggen met LG Partners

Beleggen met LG Partners Beleggen met LG Partners Voordat u met ons gaat beleggen wilt u weten waar u aan toe bent. Bij LG Partners begrijpen we dat. Daarom zetten wij in deze brochure op een rijtje hoe wij tegen beleggen aankijken.

Nadere informatie

Nobel Vermogensbeheer heeft transparantie hoog in het vaandel staan. Dit komt onder andere tot uiting in onze

Nobel Vermogensbeheer heeft transparantie hoog in het vaandel staan. Dit komt onder andere tot uiting in onze Transparantie: wat kost uw beleggingsportefeuille? Nobel Vermogensbeheer heeft transparantie hoog in het vaandel staan. Dit komt onder andere tot uiting in onze dienstverlening en de wijze waarop wij communiceren

Nadere informatie

Beleggingsadvies Specifiek

Beleggingsadvies Specifiek Beleggingsadvies Uw vermogen belegd in één belegging of enkele specifieke beleggingen. Met advies van onze ervaren beleggings specialisten. 3 redenen om te kiezen voor Beleggingsadvies 1 Toegang tot specifieke

Nadere informatie

Laat uw geld beleggen door Axento

Laat uw geld beleggen door Axento Introductiebrochure Laat uw geld beleggen door Axento Focus op vermogensbehoud Altijd actueel inzicht Duurzaam beleggen Bewezen aanpak Welkom bij Axento Beleggen met Axento is eenvoudig en kan al vanaf

Nadere informatie

Onderdeel 1: Beleggingsbeleid

Onderdeel 1: Beleggingsbeleid Inleiding De AFM heeft de afgelopen jaren verschillende marktbrede onderzoeken naar de kwaliteit van de beleggingsdienstverlening uitgevoerd. Dit heeft onder andere geresulteerd in de publicatie van diverse

Nadere informatie

Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank

Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank Private banking In dit overzicht vindt u de tarieven die wij hanteren voor Vermogensmanagement van de Rabobank. Het grootste deel van deze kosten bestaat

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek EigenWoningRekening U heeft een inkomen en een eigen woning. En u wilt in de toekomst de hypotheek helemaal of voor een groot gedeelte aflossen, zodat u in uw eigen woning kunt blijven wonen. Vermogen

Nadere informatie

Beleggen bij BeFrank. Helder. Eenvoudig. Online. I 101.7.06-0612

Beleggen bij BeFrank. Helder. Eenvoudig. Online. I 101.7.06-0612 Beleggen bij BeFrank Helder. Eenvoudig. Online. I 101.7.06-0612 Eindelijk een helder en eenvoudig pensioen tegen lage kosten. Binnen de pensioenwereld groeit de behoefte naar transparantie en eenvoud.

Nadere informatie

Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer

Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer Wanneer u besluit uw geld te beleggen bij Axento vermogensbeheer doet u dit om bepaalde financiële doelstellingen te behalen. U wilt bijvoorbeeld uw pensioen

Nadere informatie

de naamloze vennootschap F. van Lanschot Bankiers N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

de naamloze vennootschap F. van Lanschot Bankiers N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-075 d.d. 9 maart 2015 (mr. J. Wortel, voorzitter, J.C. Buiter en G.J.P. Okkema, leden en mr. S. van der Hoorn, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden

De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden hanteert 17 beleggingsprofielen verdeeld over de categorieën Defensief, Neutraal, Offensief en Liquide.

Nadere informatie

vermogensbeheer oog voor de toekomst Preferred Banking

vermogensbeheer oog voor de toekomst Preferred Banking vermogensbeheer oog voor de toekomst Preferred Banking Professioneel beheer van uw vermogen Passende beleggingsportefeuille volgens uw risicoprofiel Heldere kwartaalrapportage 2 3 Vermogensbeheer, oog

Nadere informatie

TARIEF TOEZICHT EN VASTLEGGING

TARIEF TOEZICHT EN VASTLEGGING Kostenoverzicht TARIEVEN BEHEERFEE Post Vermogensbeheer hanteert een beheerfee van 1,00% per jaar (exclusief BTW) Daarnaast is er sprake van een Performance fee. Deze bedraagt 10% exclusief BTW over het

Nadere informatie

Op welke beleggingsstrategie baseert de beleggingsonderneming haar dienstverlening? Antwoord:

Op welke beleggingsstrategie baseert de beleggingsonderneming haar dienstverlening? Antwoord: Om beleggingsondernemingen goed met elkaar te vergelijken is o.a. inzicht in het beleggingsproces een belangrijke maatstaf. Door vragen te stellen over het beleggingsbeleid krijgt u een goed beeld van

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Beleggen bij de Rabobank Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Voordat u bij de Rabobank gaat beleggen, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe wij tegen beleggen aankijken, wat we

Nadere informatie

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten 8 oktober 2015 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Oprichter

Nadere informatie

AFM Consumentenmonitor najaar 2015 Beleggers November 2015. GfK 2015 AFM Consumentenmonitor November 2015 1

AFM Consumentenmonitor najaar 2015 Beleggers November 2015. GfK 2015 AFM Consumentenmonitor November 2015 1 AFM Consumentenmonitor najaar 1 Beleggers November 1 GfK 1 AFM Consumentenmonitor November 1 1 Percentage beleggers in Nederland stabiel 90 0 0 60 0 40 30 3 3 4 1 1 16 1 1 1 0 Voorjaar 1 (n = 934) Najaar

Nadere informatie

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd.

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Beleggen

Nadere informatie

STEEDS MEER VROUWEN BELEGGEN

STEEDS MEER VROUWEN BELEGGEN EMBARGO TOT VRIJDAG 12 MEI 2017 17.30 UUR STEEDS MEER VROUWEN BELEGGEN MANNEN NIPT VERSLAGEN OP DE BEURS Nog altijd zijn het vooral die beleggen, maar het aantal dat actief op de beurs handelt neemt de

Nadere informatie

Samengaan ABN AMRO Asset Management en Fortis Investments

Samengaan ABN AMRO Asset Management en Fortis Investments Introductie ABN AMRO werkt continue aan haar dienstverlening. Om die reden gaat er dit jaar en begin 2009 een aantal zaken op beleggingsgebied veranderen. Hier kunt u meer lezen over het assortiment beleggingsfondsen

Nadere informatie