Dit alles moet leiden tot een groter bereik bij bedrijven en het vergroten van het platform van, voor en door ondernemers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit alles moet leiden tot een groter bereik bij bedrijven en het vergroten van het platform van, voor en door ondernemers."

Transcriptie

1 JAARPLAN 2013 Meerjarenbeleid In klein bestuur zal in 2013 de laatste hand worden gelegd aan visie en missie van B&SHO. Daarnaast wordt het sponsorplan herzien en een lidmaatschap ingesteld voor bedrijven en maatschappelijke organisaties. In samenwerking met Ziggy Klasen wordt de visie, sponsoring en het lidmaatschap in de markt gezet. Dit alles moet leiden tot een groter bereik bij bedrijven en het vergroten van het platform van, voor en door ondernemers. Verduurzamen Voor de Duurzaamheid van de stichting is een goede samenwerking met ondernemers en gemeente noodzakelijk, daarvoor is het convenant: MVO doe je niet alleen ondertekent. Hierin werken ondernemers en gemeenten samen in concrete projecten op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs en vrijwilligerswerk. In 2012 is het convenant op onderdelen geclusterd en zijn er verschillende projectgroepen opgestart om de projecten vorm te geven. Deze samenwerking wordt in 2013 voortgezet. Heemstede en Bloemendaal In 2013 wordt de samenwerking met Heemstede voortgezet. De samenwerking met de gemeente Bloemendaal is nog in de onderzoeksfase. Bestuur Het bestuur komt 5 x per jaar bij elkaar. Stakeholders en financiën De Stichting B&SHO zoekt zijn stakeholders in het bedrijfsleven en gemeente. Daarnaast kunnen er projectsubsidies bij fondsen en provincie worden aangevraagd. Bedrijven die de stichting een warm hart toe dragen kunnen zich aanmelden als Sociaal Partner, Sociaal Supporter. Daarnaast kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties een lid worden van B&SHO voor 50, - per jaar met een looptijd van 5 jaar. Hiervoor wordt er bij de bank een incassocontract ingekocht. Bij het opzetten van projecten wordt er door bestuur en directie gezocht naar financiën die kosten dekkend zijn voor het betreffende project.

2 Communicatie De projecten en activiteiten die door B&SHO ontwikkeld zijn worden gecommuniceerd naar: Goede zaken katern van het Haarlems Dagblad Weekendkrant en andere huis aan huis kranten Er wordt samenwerking gezocht met Haarlem 105 radio en tv. MBO Bijeenkomsten Maatschappelijk Ontbijt / NL DOET Vrijdag 15 maart op de NL Doet dag wordt het maatschappelijk ontbijt georganiseerd. Tijdens het ontbijt reikt burgemeester B.Schneiders de certificaten uit aan Sociaal Partners, Sympathisanten en Supporters. NL DOET is de landelijke vrijwilligersdag. Na het ontbijt stimuleren wij ondernemers bij verschillende organisaties vrijwilligerswerk te doen. B&SHO heeft hierin een faciliterende rol. De najaarsbijeenkomst 2013 Tijdens deze bijeenkomst informeren we ondernemend Haarlem en gemeente naar de voortgang van het convenant MVO Doe je niet alleen. De Beursvloer en Lustrum van 2013 naar 2014! In 2013 organiseert B&SHO geen Maatschappelijke Beursvloer. In maart 2014 organiseert B&SHO de 10de Maatschappelijke Beursvloer en haar 5 jarig bestaan. De deelnemers van de Denktank zetten zich in om dit lustrum en de Maatschappelijk beursvloer te organiseren. De projectgroepen vanuit; MVO doe je het niet alleen presenteren de verschillende projecten vanuit het convenant. Mentorprojecten Time2Shine In 2013 zet het mentorproject zich net als andere jaren in om jongeren van 15-23/27 jaar, die nog niet in staat zijn om zelfstandig een opleiding af te maken en een beroepskwalificatie te behalen en die nog niet in staat zijn om zelfstandig op de reguliere arbeidsmarkt te participeren. In het project fungeren mentoren uit het bedrijfsleven of andere beroepsgroepen als rolmodel. Ze stimuleren de jongeren om zelf sturing aan hun leven te geven en aan hun toekomst. Daarnaast verbreed het project zich voor jongeren van jaar om zo de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te vergemakkelijken. De Gemeente Haarlem maakt het financieel mogelijk de mentorprojecten verder uit te voeren en te ontwikkelen. Time2Shine Kids Daarnaast gaat B&SHO in 2013 in opdracht van de gemeente Haarlem een mentorproject ontwikkelen, Time2Shine Kids is een project dat ervoor zorgt dat leerlingen in de laatste klassen van de basisschool, die dat nodig hebben,ondersteuning krijgen van een persoonlijke mentor. De mentor,die vrijwilliger is, begeleidt de leerling in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, zodat deze na verloop van tijd weer op eigen kracht verder kan. Time2Shine Kids richt zich op leerlingen die voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan en waarvan de onderwijzer vindt dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Time2Shine Kids is een preventieproject om schooluitval zoveel mogelijk te voorkomen.

3 Werknemers Vrijwilligersdagen De werknemersvrijwilligers dagen worden op aanvraag van bedrijven georganiseerd. Voor de sponsoren staat deze vrijwilligersdagen in de tegenprestatie. In 2013 wordt er onderzocht of deze vrijwilligersdagen ook ingezet kunnen worden als Maatschappelijke Teambuildings dagen. Track The Talent Ook in 2013 wordt het project is in samenwerking met het Sterrencollege en het Haarlem college in Haarlem uitgevoerd. Jongeren worden vanuit hun talent en kracht uitgedaagd om zich te ontplooien. Track the Talent slaat op een inspirerende manier een brug tussen de laaggeschoolde jongeren, bedrijfsleven en overheid. De jongeren worden onder schooltijd getraind door professionals uit het bedrijfsleven. Trainingen gaan over, communicatie, sollicitatie, loopbaanontwikkeling, maar ook cultuur en sport zijn onderdelen van het programma. Er wordt in 2013 ingezet op kwantiteit en kwaliteit. VMBO scholen in Heemstede en Bloemendaal worden benaderd om deel te nemen aan het project. B&SHO is in gesprek met De Baan om Track the Talent in te zetten voor jongeren met een Down syndroom. Zij hebben de wens uitgesproken een kijkje in de keuken van bedrijven te willen nemen. Bedrijven die door B&SHO hiervoor benadert zijn reageren hier enthousiast op. Gilde-Gezel In 2013 hebben minimaal 25 burgers een passende werkstageplek vervuld. Deze burgers wonen bij voorkeur in de wijken van de Zomerzone of in directe omgeving daarvan. Verder geldt het project als experiment voor verbetering van de ketensamenwerking tussen vindplaatsen in de wijk, de bemiddeling van bijstandscliënten en de vraag op de arbeidsmarkt. Alle partijen in de keten kunnen door deze pilot ervaringen op doen om hun werkwijze rondom activering en bemiddeling te verbeteren. Hetzelfde geldt voor het vergroten van de netwerken richting het bedrijfsleven. In het bijzonder vraagt het verbeteren van de afstemming tussen Dock namens de vindplaatsen, Pasmatch als reguliere bemiddelaar namens de gemeente en B&SHO om aandacht. Specifiek geldt voor B&SHO: Spreekt ondernemers aan op hun MVO, ondernemers werken mee Ontwikkelt een training op maat voor de Gildemeesters Ontwikkelt een matching systeem op maat voor de Gilde-Gezel. B&SHO heeft hier ervaring in opgedaan de afgelopen 4 jaar met haar mentorproject Vraagt ondernemers hun kennis in te zetten voor bv workshops voor zowel Gildemeester als gezel Ontwikkelt het zgn. Wij gevoel bij ondernemers door netwerkvorming

4 Bedrijven Doen! B&SHO werkt met veel bedrijven samen op het gebied van MBO. De stichting Bedrijf&Samenleving Haarlem en Omstreken heeft de afgelopen jaren, een platform MBO ontwikkelt waar bedrijven elkaar enthousiasmeren en inspireren. Ervaringen uitwisselen van best practis en elkaar ondersteuning bieden. Met elkaar hebben we de verschillende vrijwilligersprojecten opgezet. In 2011heeft dit geleid tot het ondertekenen van het convenant: MVO doe je niet alleen. De vrijwilligersprogramma s bij de verschillende bedrijven zijn zeer uiteenlopend. B&SHO neemt het initiatief om met de grotere bedrijven uit Kennemerland hierover in gesprek te gaan. Hoe kunnen we de krachten bundelen rond maatschappelijke vraagstukken. B&SHO wil het bedrijfsleven prikkelen en ondersteunen zich open te stellen voor samenwerking met partijen die misschien op commerciële markten hun concurrenten zijn.* W.Lageweg: voor economisch rendement is concurrentie nodig, voor maatschappelijk rendement is samenwerking de sleutel. Bedrijven zijn in het huidige maatschappelijke klimaat meer dan ooit de instanties om maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Doelstelling Bedrijven Doen! bundelt haar krachten en zoekt de synergie tussen de verschillende ondernemingen in Kennemerland. Door het bundelen van de krachten kunnen we projecten ontwikkelen en uitvoeren die samenwerking vereisen. Door het zoeken naar de synergie kunnen middelen efficiënter ingezet, waardoor er kosten worden bespaard. Omdat verschillende disciplines uit het bedrijfsleven met elkaar samen werken is er een grotere diversiteit in middelen en kennis beschikbaar Als bijkomend meerwaarde maar niet onbelangrijk er ontstaan waardevolle MVO contacten. Bedrijven Doen! Zoekt samenwerking met de politiek om sociale vraagstukken te definiëren MSD Oss In 2013 organiseert B&SHO wederom het Handen uit de Mouwen project voor MSD in Oss. Voor 500 werknemers zoekt en organiseert B&SHO vrijwilligerswerk. In 2014 wordt B&SHO gevraagd in Haarlem te assisteren bij het Handen uit de Mouwen project. De rechtbank N-Holland RECHT UIT HET HART In 2013 organiseert B&SHO voor 600 werknemers van de rechtbank in de maanden april en mei Maatschappelijke Teambuildingsdagen. De Denktanktafel De denktanktafel komt 4x per jaar bij elkaar. De deelnemers van de denktanktafel toetsen projecten die zijn ingebracht op haalbaarheid en zetten hun netwerk in om de projecten te realiseren. De denktanktafel bewaakt de voortgang en de realisatie van de projecten. Kenniscafe s De kenniscafe s worden georganiseerd voor de projecten van B&SHO. Voor maatschappelijke organisaties kan B&SHO tegen een offerte bedrag een kenniscafé organiseren. Marijke Aukema

5

6 Leerwerk en stageprojecten Tijdens het traject kunnen leerlingen van de verschillende opleidingen stage lopen. B&SHO heeft de afgelopen jaren met de Haarlemse scholen in de verschillende projecten samen gewerkt. B&SHO onderzoekt de mogelijkheden voor stages die ingezet kunnen worden tijdens het traject. B&SHO werkt hier nauw samen met de verschillende projectgroepen van, Bedrijven Doen! B&SHO inventariseert per projectgroep de mogelijkheden van stages. Daarnaast wordt er onderzocht of deze stages en de vrijwillige inzet van de werknemers onder de noemer van SROI kan worden ondergebracht. Onderhoud van het terrein en Veiligheid Samen met het buurtbedrijf Oost wordt er een dependance ontwikkeld waar bewoners met een achterstand op de arbeidsmarkt werkervaring op kunnen doen. De eerste contacten hiervoor zijn al gelegd. B&SHO werkt dit verder uit in samenwerking met het Buurtbedrijf. Tijdelijkheid Samen met de eigenaar van het terrein worden er afspraken gemaakt over de tijdelijkheid van het project. Vragen als: Minimaal 2 jaar gebruik mogen maken van het terrein? Opzeggen van het gebruik maken van het terrein Hoe moet het terrein worden opgeleverd bij afsluiting van het project Voorwaarde van wat wel en niet mag? Marijke Aukema

JAARVERSLAG 2012 Beschermheer Bestuur Visie en sponsorbeleid

JAARVERSLAG 2012 Beschermheer Bestuur Visie en sponsorbeleid JAARVERSLAG 2012 Ondernemers kunnen lid worden en zo de stichting B&SHO financieel ondersteunen. Het MBO platform is er om ondernemers te stimuleren en te enthousiasmeren, om zo de krachten te bundelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Woord van de voorzitter Visie en missie. Projecten. NL DOET, Maatschappelijk ontbijt

Inhoudsopgave. Woord van de voorzitter Visie en missie. Projecten. NL DOET, Maatschappelijk ontbijt Bedrijf&Samenleving Haarlem en Omstreken - jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Woord van de voorzitter Visie en missie Projecten NL DOET, Maatschappelijk ontbijt Mentoring Time2Shine Time 2Shine kids Time2Shine

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Woord van de voorzitter Visie en missie. Projecten. NLdoet Maatschappelijk ontbijt

Inhoudsopgave. Woord van de voorzitter Visie en missie. Projecten. NLdoet Maatschappelijk ontbijt Bedrijf&Samenleving Haarlem en Omstreken - jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Woord van de voorzitter Visie en missie Projecten NLdoet Maatschappelijk ontbijt Mentoring Time2Shine Time2Shine kids Time2Shine

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Mentorenproject jongeren 2008-2011 Oplegvel Collegebesluit Portefeuille M. Divendal Auteur Mevr. J. van der Meer Telefoon 5115091 E-mail: jmeer@haarlem.nl STZ/JOS Reg.nr. 136463 Bijlagen A +

Nadere informatie

Vrijwillige inzet is de basis

Vrijwillige inzet is de basis Vrijwillige inzet is de basis Soms hebben mensen een duwtje in de rug nodig om actief te worden als vrijwilliger. U kunt samen met vrijwilligers en organisaties een belangrijke rol spelen bij het stimuleren

Nadere informatie

G G. Jaarverslag 2014. Juist nu! Bedrijf & Samenleving. maatschappelijk betrokken. Beursvloer. Time 2 Shine Bedrijven Doen!

G G. Jaarverslag 2014. Juist nu! Bedrijf & Samenleving. maatschappelijk betrokken. Beursvloer. Time 2 Shine Bedrijven Doen! Beursvloer Werknemersvrijwilligersdagen Time 2 Shine Bedrijven Doen! Denktank G G Gilde Gezel Jaarverslag 2014 Bedrijf & Samenleving c.v. Track the Talent Juist nu! maatschappelijk betrokken Bedrijf&Samenleving

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Jaarrekening 2014 Stichting Bedrijf en Samenleving Haarlem en Omstreken

Jaarrekening 2014. Jaarrekening 2014 Stichting Bedrijf en Samenleving Haarlem en Omstreken Jaarrekening 2014 Stichting Bedrijf en Samenleving Haarlem en Omstreken 1 Inhoudsopgave Pagina 1.1 Doelstelling 3 1.2 Bestuur 3 1.3 Directie 3 1.4 Beschermheer 3 1.5 Projectverantwoording 4 2.1 Balans

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSCENTRALE

VRIJWILLIGERSCENTRALE VRIJWILLIGERSCENTRALE HAARLEM Vacaturebank Trajectbegeleiding Bedrijf & Samenleving Gilde Training - Advies Nieuwe Groenmarkt 51 2011 TV Haarlem Telefoon 023-5314862 info@vwc-haarlem.nl http://www.vwc-haarlem.nl

Nadere informatie

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Stimuleringsproject LOB in het mbo Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Samenwerken aan LOB Jongeren beter toerusten voor het maken van passende keuzes in de eigen loopbaan door bewust

Nadere informatie

Jaarrapport 2013. Rapport Jaarrekening 2013 Stichting Bedrijf en Samenleving Haarlem en Omgeving

Jaarrapport 2013. Rapport Jaarrekening 2013 Stichting Bedrijf en Samenleving Haarlem en Omgeving Rapport Jaarrekening 2013 Stichting Bedrijf en Samenleving Haarlem en Omgeving Doelstelling Stichting Bedrijf & Samenleving Haarlem en Omstreken Per 1 februari 2010 is St B&SHO opgericht. Hierdoor is het

Nadere informatie

voor het hoger beroepsonderwijs

voor het hoger beroepsonderwijs voor het hoger beroepsonderwijs Peer Support betekent systematische en structurele begeleiding van een jongerejaars student door een ouderejaars. Peer Support is een internationaal erkend programma dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2011

Nieuwsbrief Maart 2011 Nieuwsbrief Maart 2011 Voor u ligt de nieuwsbrief voor vrijwilligers in Edam-Volendam. U leest hieronder nieuws die voor u en uw organisatie van belang kunnen zijn. Nog 4 dagen tot NL Doet! NLDOET, het

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar

Jaarplan. Schooljaar Jaarplan Schooljaar 2015-2016 Arnhem, augustus 2015 Beste betrokkene, Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2015-2016. We hebben het vorig schooljaar geëvalueerd en antwoord gegeven op de vragen: Wat doen

Nadere informatie

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn. Werkplan 2011

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn. Werkplan 2011 Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Welzijn & Welzijn Werkplan 2011 Haarlem, 11 juni 2010 Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland Wilhelminastraat 23 2011 VJ Haarlem telefoon:

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2014

Nieuwsbrief September 2014 Nieuwsbrief September 2014 Netwerkgroep45plus: ontstaan en doel De Netwerkgroep45plus Nijmegen is een zelfregiegroep van gemotiveerde 45-plussers, met zeer ruime en uiteenlopende werkervaringen. Naast

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2013

Visiedocument en Activiteitenplan 2013 Visiedocument en Activiteitenplan 2013 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

WELKOM BIJ HET ONDERNEMERSONTBIJT Thema: beroepspraktijkoriëntatie

WELKOM BIJ HET ONDERNEMERSONTBIJT Thema: beroepspraktijkoriëntatie WELKOM BIJ HET ONDERNEMERSONTBIJT 2016 Thema: beroepspraktijkoriëntatie Beroepspraktijkoriëntatie Verschillende vormen van beroepspraktijkoriëntatie bij het Markland College Oudenbosch. Belang voor onderwijs

Nadere informatie

Gelijke kansen door extra onderwijs

Gelijke kansen door extra onderwijs Gelijke kansen door extra onderwijs Wat komt er kijken bij het opzetten van extra onderwijs? Dit document is bedoeld ter ondersteuning van mensen, organisaties of gemeenten die enthousiast zijn over het

Nadere informatie

Goede Zaken MBO voor Dummies

Goede Zaken MBO voor Dummies Goede Zaken MBO voor Dummies Kansen voor ideëel en commercieel www.goedezaken.eu 1 Onderneming van de 21 e eeuw People (mensen) MVO Planet (milieu) Profit (winst) MBO als onderdeel van MVO Verzoeken aan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Beleidsplan 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding De Stichting Return heeft als doel het bevorderen van de sociale samenhang

Nadere informatie

Loopbaan- en burgerschap op Campus Winschoten. Richtlijn voor MBO-leerlingen

Loopbaan- en burgerschap op Campus Winschoten. Richtlijn voor MBO-leerlingen Loopbaan- en burgerschap op Campus Winschoten Richtlijn voor MBO-leerlingen Dimensie De politiek-juridische dimensie De economische dimensie De sociaal-maatschappelijke dimensie De dimensie vitaal burgerschap

Nadere informatie

voor het middelbaar beroepsonderwijs

voor het middelbaar beroepsonderwijs voor het middelbaar beroepsonderwijs Peer Support betekent systematische en structurele begeleiding van een jongerejaars student door een ouderejaars. Peer Support is een internationaal erkend programma

Nadere informatie

Stand van zaken Organisaties Ontwerpfactoren MDT Uitvoering Impact en vervolg. *respons: 100% van de 41 proeftuinen

Stand van zaken Organisaties Ontwerpfactoren MDT Uitvoering Impact en vervolg. *respons: 100% van de 41 proeftuinen Facts & Figures 2.0: Eerste beelden van MDT-proeftuinen Uitkomsten van een enquête* die Rebel in oktober 2018 heeft gehouden onder de projectleiders van de proeftuinen. 1. 2. 3. 4. 5. Stand van zaken Organisaties

Nadere informatie

Visiedocument en Activiteitenplan 2011

Visiedocument en Activiteitenplan 2011 Visiedocument en Activiteitenplan 2011 1. Inleiding In Leusden is in september 2006 gestart met het project Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De Gemeente Leusden, het bedrijfsleven en de maatschappelijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 Jaarverslag 2009 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Maatschappelijke paragraaf pag. 4 3. Financiële paragraaf pag. 7 2 1. Inleiding In dit jaarverslag worden de resultaten van de Stichting Return over

Nadere informatie

voorkomt schooluitval en afstand tot de arbeidsmarkt voorkomt jeugdwerkloosheid en uitkeringsafhankelijkheid

voorkomt schooluitval en afstand tot de arbeidsmarkt voorkomt jeugdwerkloosheid en uitkeringsafhankelijkheid voorkomt schooluitval en afstand tot de arbeidsmarkt voorkomt jeugdwerkloosheid en uitkeringsafhankelijkheid biedt jongeren Entreeopleiding- / Startkwalificatie biedt leerwerk-trajecten, stages en baangaranties;

Nadere informatie

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wie zijn wij en wat doen wij? Bedrijfsplan 2014-2016 maart 2016 Wie zijn wij en wat doen wij? De stichting Het is Netwerken werd in 2013 opgericht dóór en vóór werkzoekende 45-plussers in Kennemerland. Ons doel is de arbeidskansen

Nadere informatie

Waarderen en Belonen van vrijwilligers

Waarderen en Belonen van vrijwilligers Waarderen en Belonen van vrijwilligers Sandy dos Reis en Jeanette Buitelaar Versie: December 2014 PAGINA 2/5 Vrijwilligerswerk Rotterdam is dé centrale ingang voor al het vrijwilligerswerk in Rotterdam.

Nadere informatie

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen kerk en stage Maatschappelijke stage in en rond de kerk In 7 stappen Werkboek In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage Inhoudsopgave In zeven stappen aan de slag met maatschappelijke stage 4

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

MET ELKAAR KOM JE VERDER

MET ELKAAR KOM JE VERDER MET ELKAAR KOM JE VERDER 2 ACE IS EEN HR-PLATFORM VAN ONTMOETEN, VERBINDEN, ACTIVEREN EN INSPIREREN. 3 Het ACE Integraal Netwerk bestaat uit drie onderdelen: ACE: het HR-netwerk voor regionale werkgevers.

Nadere informatie

Een organisatie voor. honderdduizend. Deventenaren?

Een organisatie voor. honderdduizend. Deventenaren? Een organisatie voor honderdduizend Deventenaren? Cijfers_def_Opmaak 1 26-06-13 15:26 Pagina 2 Cijfers_def_Opmaak 1 26-06-13 15:26 Pagina 3 Dat is toch de gemeente Deventer. Dat klopt. En toch vonden we

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan.

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan. Algemene gegevens Stichting Meridiaan Meridiaan 40 3813 AW Amersfoort www.stichtingmeridiaan.nl RSIN 816179281 KvK Inschrijvingsnummer 32116451 Doel Het doel van Stichting Meridiaan kan samengevat worden

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Maandag 30 januari 2012 Studiedag Duurzaam Betrokken Kinderboerderijen Stefanie Lap Opbouw workshop Definitie Motivatoren voor bedrijven Omvang Huidige ontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar

Jaarplan. Schooljaar Jaarplan Schooljaar 2014-2015 Arnhem, augustus 2014 Beste betrokkene, Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2014-2015. We hebben het vorig schooljaar geëvalueerd en antwoord gegeven op de vragen: Wat doen

Nadere informatie

Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt

Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt Een goede samenwerking tussen Ondernemers, Onderwijs en Overheid draagt bij aan een sterke lokale economie. Gelukkig zijn heel veel Giessenlandse en Molenwaardse ondernemers

Nadere informatie

Over Stichting Kennisplein. Waarom een Leadership Academy? Opzet van de Academy. Beoogd resultaat en doel van het programma.

Over Stichting Kennisplein. Waarom een Leadership Academy? Opzet van de Academy. Beoogd resultaat en doel van het programma. Inhoud Over Stichting Kennisplein... 3 Waarom een Leadership Academy?... 3 Opzet van de Academy... 3 Beoogd resultaat en doel van het programma... 3 Kosten... 3 Planning... 4 Aanmelden en selectie... 5

Nadere informatie

Collegevoorstel AANLEIDING BEOOGD EFFECT ARGUMENTEN

Collegevoorstel AANLEIDING BEOOGD EFFECT ARGUMENTEN Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4352414 Opsteller : mw. N. Koenen Telefoon : (033) 469 42 81 User-id : KOE2 Onderwerp Convenant Gezonde Scholen in Amersfoort Voorstel: Het Convenant Gezonde Scholen

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Productenboek. Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk. Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk.

Productenboek. Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk. Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk. Productenboek Maatschappelijk makelaars V.I.P. Katwijk Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk p.a. Callaoweg 1 2223 AS Katwijk ZH www.vipkatwijk.nl december 2010 INHOUDSOPGAVE Inleiding blz. 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

WAT IS COOLSOCIETY? WAARDEVOL EN GEVALIDEERD CONCEPT

WAT IS COOLSOCIETY? WAARDEVOL EN GEVALIDEERD CONCEPT PAGINA 1 WAT IS COOLSOCIETY? CoolSociety biedt vmbo-scholen in steden een compleet programma voor de maatschappelijke stages van hun leerlingen. Daarbij staat voorop dat de leerlingen hun stage beleven

Nadere informatie

Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt

Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt Molenlanden Een goede samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid draagt bij aan een sterke lokale economie. Gelukkig zijn heel veel Molenlandse ondernemers

Nadere informatie

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Zorg & Welzijn. Werkplan 2010

Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Zorg & Welzijn. Werkplan 2010 Vrijwilligershulp zichtbaar en beschikbaar, in de sector Wonen, Zorg & Welzijn Werkplan 2010 Vrijwilligers zijn onbetaalbaar Maar goed dan dat je ze ook niet hoeft te betalen Loesje Haarlem, 14 juli 2009

Nadere informatie

Inspireren door het goede voorbeeld te geven.

Inspireren door het goede voorbeeld te geven. Innoveren of stagneren Geen progressie zonder innovatie en geen innovatie zonder vorm van creativiteit. Vooral in economisch mindere tijden moeten we onze focus verleggen van snoeien naar planten, van

Nadere informatie

1. Voorronde op school

1. Voorronde op school Inhoudsopgave Pagina 1. Voorronde op school 2 1.1 Aanmelden 2 1.2 Kwalificatie voor het provinciaal kampioenschap 2 1.2 Voorronde organiseren 2 1.3 Wedstrijdopdrachten 2 2. Provinciaal kampioenschap 3

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl Website: www.presentwageningen.nl

Nadere informatie

Nieuwe Koers 2016-2018

Nieuwe Koers 2016-2018 A M S T E R D A M Nieuwe Koers 2016-2018 School s cool Amsterdam, november 2015 INLEIDING Voor scholieren kan het een grote stap zijn om van het basisonderwijs naar de brugklas te gaan. In korte tijd moeten

Nadere informatie

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

De missie van het Vakcollege

De missie van het Vakcollege De missie van het Vakcollege Technisch talent al jong stimuleren en hen via een excellente leergang effectief opleiden voor een baan als gekwalificeerd vakman of vakvrouw in het bedrijfsleven. stempel

Nadere informatie

Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen!

Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen! 2 VOORWOORD Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen! Samenwerken staat centraal bij Vrijwilligerspunt. Wij helpen met het realiseren van projecten, waarbij wij meerdere partners

Nadere informatie

MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT!

MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT! MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT! 2 3 ACE IS EEN HR-PLATFORM VAN ONTMOETEN, VERBINDEN, ACTIVEREN EN INSPIREREN. Het ACE netwerk is het grootste, intersectorale HR-platform en bestaat

Nadere informatie

Samenwerking en Communicatie

Samenwerking en Communicatie Samenwerking en Communicatie Stichting Pleegoudersupport Zeeland Willem-Alexanderstraat 9 4388 HZ Oost-Souburg Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Organisatie... 3 1.1 Projectgroepen... 3 1.2

Nadere informatie

De Boris zelftest Uitstroom Arbeid Bedrijvennetwerk Regionale samenwerking

De Boris zelftest Uitstroom Arbeid Bedrijvennetwerk Regionale samenwerking De Boris zelftest De Boris zelftest geeft u inzicht in welke mate de school al opereert als werkend leren organisatie en de Borismethode uitvoert. Kruis bij alle tien de vragen de tekst aan die het beste

Nadere informatie

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Hier vindt u de oogst van de ideeën op de vraag: Hoe kunnen we vanuit HR bijdragen aan het

Nadere informatie

Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway

Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway Inleiding Stichting Skyway staat symbool voor vernieuwing, integriteit, ruimdenkendheid, creativiteit en inspiratie. In de afgelopen 10 jaar heeft

Nadere informatie

Beleidsregels nieuw subsidiebeleid Gemeente Oude IJsselstreek concept 26 mei 2015 1. Inleiding. Op initiatief van de gemeenteraad en het college van burgemeesters en wethouders zijn op 3 maart en 25 maart

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

Projectplan verkort integratietraject vluchtelingen Someren Asten

Projectplan verkort integratietraject vluchtelingen Someren Asten Stip op de horizon Projectplan verkort integratietraject vluchtelingen Someren Asten Inleiding De grotere toestroom van vluchtelingen in Nederland en in Asten en Someren roept nieuwe vraagstukken op. De

Nadere informatie

Wat? Hoe? Doelstelling:

Wat? Hoe? Doelstelling: Jaarplan OTP 2014 Wat? Hoe? Doelstelling: Events/activiteiten: 2x Jouw bedrijf, mijn school, onze leerling organiseren ChecktheBizz voor havo/vwo-3 leerlingen Duurzame relatie opbouwen onderwijs en ondernemers

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 5 april 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! 2016-2020 en Werkbedrijf

Nadere informatie

Wat? Hoe? Doelstelling:

Wat? Hoe? Doelstelling: Jaarplan OTP 2014 Wat? Hoe? Doelstelling: Events/activiteiten: 2x Jouw bedrijf, mijn school, onze leerling organiseren ChecktheBizz voor havo/vwo-3 leerlingen Duurzame relatie opbouwen onderwijs en ondernemers

Nadere informatie

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT Talent in praktijk LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, in een straat met hoge huizen staat onze school de Schietbaanstraat. Eenmaal binnen, stap

Nadere informatie

ARMOEDE SAMEN AANPAKKEN

ARMOEDE SAMEN AANPAKKEN ARMOEDE SAMEN AANPAKKEN Jaarplan 2019 armoedebestrijding Gemeente Weert, OCSW Tanja van Duuren Coördinator armoedebestrijding 1. Inleiding De raad van Weert heeft eind 2017 unaniem het Aanvalsplan Armoede

Nadere informatie

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6 Index 1. Waar komen we vandaan? 1 2. Waar gaan we naartoe? 2 2.1 Missie 2 2.2 Visie 2 2.3 Doelstellingen 3 2.4 Strategie 4 2.4.1 Organisatie 4 2.4.2 Aanbod 4 2.4.3 Maatschappelijk rolmodel 4 2.4.4. Marketing

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

DOEL EN OPZET PROGRAMMA

DOEL EN OPZET PROGRAMMA Groeiprogramma 4 DOEL EN OPZET PROGRAMMA Wat willen we met het programma bereiken? Wie kunnen deelnemen? Wat bieden we de deelnemers? Wat verwachten we van de deelnemers? Hoe ziet het programma er op hoofdlijnen

Nadere informatie

Personeelsvoorziening van de toekomst

Personeelsvoorziening van de toekomst Personeelsvoorziening van de toekomst een transitienetwerk voor Noordoost-Brabant Food & Feed Noordoost-Brabant Wie doet over tien jaar het werk? Waar staat uw bedrijf over tien jaar? De crisis voorbij,

Nadere informatie

Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013. Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds

Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013. Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013 Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds Fijn u te ontmoeten! Kansen Voor Jongeren Cariben Waarom? Doel: - 1.200 kwetsbare jongeren naar diploma of

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

SAMENWERKINGSARRANGEMENT LANDSDEEL NOORD PLATFORM BÈTA TECHNIEK 2014-2016

SAMENWERKINGSARRANGEMENT LANDSDEEL NOORD PLATFORM BÈTA TECHNIEK 2014-2016 SAMENWERKINGSARRANGEMENT LANDSDEEL NOORD & PLATFORM BÈTA TECHNIEK 2014-2016 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling.

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling. Succes inspireert! Ben jij (binnenkort) HBO/WO student en is voor jou alleen de sky the limit? Heb jij ambitie en talent, en wil je leren nog krachtiger te worden om je ambitie daadwerkelijk waar te maken?

Nadere informatie

1. Inleiding. 2 Onderdelen (afdelingen) 2.1 Buurtbemiddeling. 2.2 Buurtpreventie Breda

1. Inleiding. 2 Onderdelen (afdelingen) 2.1 Buurtbemiddeling. 2.2 Buurtpreventie Breda Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2 Onderdelen (afdelingen/projecten)... 3 2.1 Buurtbemiddeling... 3 2.1.1 Doelen en resultaten... 3 2.1.2 Acties... 3 2.1.3 Samenwerkingsverbanden... 3 2.2

Nadere informatie

Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa

Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa Vastgesteld door het college van bestuur op 4 januari 2016 Positief advies beleidsoverleg 13 oktober 2015 Goedgekeurd door de raad van toezicht 18 december 2015

Nadere informatie

Talent en Loopbaan: samenwerking met onderwijs in Noordoost Brabant

Talent en Loopbaan: samenwerking met onderwijs in Noordoost Brabant Talent en Loopbaan: samenwerking met onderwijs in Noordoost Brabant Karin van Meer, programmamanager Hans Richters, projectleider Leren en Werken Henny Ketelaar, coördinator Talent en Loopbaan De arbeidsmarktregio

Nadere informatie

Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt. Inhoud

Initiatieven onderwijs & arbeidsmarkt. Inhoud Een goede samenwerking tussen Ondernemers, Onderwijs en Overheid draagt bij aan een sterke lokale economie. Gelukkig zijn heel veel Molenwaardse ondernemers bereid om hun steentje bij te dragen. Er zijn

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting Secundum www.secundum.nl info@secundum.nl Postadres: Secundum Postbus 2311 2002 CH Haarlem 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Met een hartelijke groet,

Met een hartelijke groet, Voor nadere informatie en aanvragen voor diensten uit zowel het basispakket als extra te leveren producten kan contact worden opgenomen met het idoe MaSteam te bereiken van maandag t/m donderdag tijdens

Nadere informatie

KETENINITIATIEVEN. Contactpersoon. Edith Sweep. RPS advies- en ingenieursbureau bv Referentienummer Auteur Datum Versie

KETENINITIATIEVEN. Contactpersoon. Edith Sweep. RPS advies- en ingenieursbureau bv Referentienummer Auteur Datum Versie KETENINITIATIEVEN Contactpersoon Edith Sweep RPS advies- en ingenieursbureau bv Referentienummer Auteur Datum Versie 1800161A00-R18-477 Heike Gaasbeek/Anouk Voorn 9 maart 2018 Definitief Pagina: 2 van

Nadere informatie

Deals KRACHT on Tour Amsterdam - vrijdag 11 november 2016

Deals KRACHT on Tour Amsterdam - vrijdag 11 november 2016 Deals KRACHT on Tour Amsterdam - vrijdag 11 november 2016 Deal nr. Dealmaker Omschrijving Voorwaarden Aantal plekken 1 Asito Ontdek tijdens een rondetafelgesprek van Asito hoe jij werk en zorg kunt combineren

Nadere informatie

Taal: de sleutel naar echt meedoen

Taal: de sleutel naar echt meedoen Taal: de sleutel naar echt meedoen Leren en participeren, hoe doe je dat? www.wmoradar.nl Bewoners die moeite hebben met de Nederlandse taal, kunnen bij Radar Wmo diensten een taalcursus volgen in hun

Nadere informatie

Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt. Oktober 2010

Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt. Oktober 2010 Werknemer in opleiding Themabijeenkomst Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt Oktober 2010 Programma 13.30 Informatie Wio, opbrengst bijeenkomst 13.45 Stage en duurzaamheid op de arbeidsmarkt -Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN Volwassenenwerk Kinderwerk Buurtwerk Informatie en advies Ondersteuning en bemiddeling Jeugd- en jongerenwerk VOORWOORD 2014 was voor vele inwoners een spannend

Nadere informatie

(Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking. Piramide werkt op het Podium

(Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking. Piramide werkt op het Podium Piramide werkt op het Podium 1. De school De Piramide is een (V)SO school in cluster 3 ziekte en of lichamelijke beperking in de leeftijd van 3 t/m 20 jaar. De school is gevestigd in Den Haag Zuidwest

Nadere informatie

netwerk platform inspiratiebron nieuwe vorm van democratie G250 werkt! 2015 - Terugblik

netwerk platform inspiratiebron nieuwe vorm van democratie G250 werkt! 2015 - Terugblik G250 werkt! in 2016 De G250 werkt! staat voor: Een netwerk van bewoners, ondernemers, professionals en ambtenaren uit de Pijp, die structureel samen willen bijdragen aan de ontwikkeling van de wijk. Een

Nadere informatie

Leren & werken. Deel met ons je vragen of zorgen!

Leren & werken. Deel met ons je vragen of zorgen! Leren & werken Deel met ons je vragen of zorgen! 1 Stacks bijbanenproject: voor als je iets extra s wilt verdienen Jongeren 13 17 jaar Het bijbanenproject Stacks begeleidt je in het zoeken en houden van

Nadere informatie

CONVENANT. MVO Gooise Meren

CONVENANT. MVO Gooise Meren CONVENANT MVO Gooise Meren 2016-2018 1 2 Gooise Meren, Partijen: vertegenwoordigers van de - Gemeente Gooise Meren - FIN Bedrijvenvereniging Gooise Meren - Ondernemersvereniging Gooise Meren (OVGM) - Platform

Nadere informatie