Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin."

Transcriptie

1 Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. De stichting De Wijk is van ons Allemaal is ontstaan in 1997 uit een campagne onder datzelfde motto. Om hieraan continuïteit te geven, volgde de oprichting van de gelijknamige stichting. Inschrijving in de KvK Amsterdam vond plaats onder nummer S Hoofdzetel te Amsterdam. Met behoud van haar statutaire naam vormde de stichting zich eind 2004 om tot WijkAlliantie: een netwerk van partners voor een positieve interculturele samenleving.

2 Baudouin Knaapen Landelijk netwerk van actieve bewoners Van Onderop Intercultureel Missie WijkAlliantie is een onafhankelijk en landelijk netwerk van individuen, buurtteams, organisaties en bedrijven dat zich inzet voor interculturele samenwerking. WijkAlliantie faciliteert en coacht kleinschalige, interculturele initiatieven van burgers. Dit doet zij door middelen, kennis en begeleiding beschikbaar te stellen aan teams van mensen die de leefbaarheid in hun wijk of stad willen vergroten. WijkAlliantie deelt haar kennis en ervaring in de vorm van bijeenkomsten, workshops, methodiekuitwisseling en advisering.

3 Projecten Meer bewonersparticipatie voor minder geld Het landelijk bureau van WijkAlliantie Een klein team ruggesteunt vanuit het landelijke kantoor (in Amsterdam) actieve burgers en beroepskrachten, ondersteunt samenwerking in lokaal en landelijk verband, en organiseert uitwisseling van ervaring en kennis in een interculturele setting.

4 Actieve bewoners zetten zich in voor de buurt EigenWIJzebuurtteam IJsseloord Woerden Dit project was van 2008 tot en met 2010 een campagne van WijkAlliantie. EigenWIJzebuurten.nl stimuleert en mobiliseert buurtbewoners om teams te vormen die zich actief inzetten voor een leefbare buurt. Bovendien ondersteunt EigenWIJzebuurten.nl met 500 euro 2 activiteiten per team. Ondertussen zijn hondervijftig EigenWIJze teams in Nederland actief die samen meer dan 400 gezellige, prikkelende en leerzame activiteiten hebben georganiseerd die meer dan deelnemers trokken. De meeste EigenWIJze buurtteams zijn nu nog steeds actief. Meer weten? Kijk op de EigenWIJze website

5 EigenWIJzeBuurtteam IJsseloord/Molenvliet Woerden IJsseloordse Pannenkoeken in Woerden Opschoondag EigenWIJzebuurtteam Buurtteam doet mee aan de Landelijke Opschoondag Paasbingo door buurtteam Paaseieren zoeken in IJsseloord, Molenvliet EigenWIJs meedenken over de invulling van burendag Waterpret Kinderactiviteit van buurtteam Lampionnen maken bij buurtteam IJsseloordse Sint Maartenoptocht Sinterklaasbingo bij buurtteam Buurtteam maakt EigenWIJze kerststukjes Kerstbingo. Projecten in de gemeente woerden zijn niet alleen ondersteund door WijkAlliantie. WijkAlliantie wil bewoners in de wijk voorzien van zaaigoed en ondersteuning. De kracht van de bewoners zelf moet worden ondersteund en geactiveerd.

6 Jongeren organiseren twee activiteiten in hun wijk Dat kinderen en tieners een groot hart hebben, weten we al. Maar niet elke jongere wil zich meteen binden aan een sociaal betrokken club. Daarom gaat EigenWIJzebuurten JUNIOR vanaf 1 december 2009 de jeugd stimuleren om eenmalige activiteiten uit te voeren. Net zoals bij de volwassenen kunnen teams 500 euro sponsoring krijgen voor 2 activiteiten. Als de jongeren de smaak te pakken hebben, kunnen ze doorstromen naar Blend-it. Meer weten? Kijk dan op WijkJongeren.nl, de site van de jongerenprojecten van WijkAlliantie.

7 Actieve bewoners uit heel Nederland ontmoeten, inspireren en motiveren elkaar Op 12 november jongstleden in De Gouvernestaat, Rotterdam, organiseerde Stichting WijkAlliantie haar jaarlijkse Nationale WijkBeurs. De beurs was gratis voor buurtteams en bewoners. Na het succes van vorig jaar in Madurodam met ruim 600 bezoekers stond de Nationale WijkBeurs dit jaar in het teken van inspiratie, creatie en motivatie. Goed voorbeeld Vanwege overheidsbezuinigingen zijn er komend jaar weinig subsidies en/of andere middelen beschikbaar vanuit WijkAlliantie, gemeenten en vele andere organisaties en fondsen. De Nationale WijkBeurs heeft daarom dit jaar als doel om al onze bezoekers te inspireren, hun creativiteit te stimuleren en hen te blijven motiveren om door te gaan. Dit doen wij onder andere door zelf een voorbeeld te zijn van hoe je met weinig middelen toch een leuk en intercultureel evenement voor jong en oud kan organiseren.

8 Lesmateriaal om vanuit een opleiding te werken aan burgerschap In samenwerking met stichting SLO (Nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling) zijn de ervaringen uit de 3-jarige pilot van Blend-it op het (v)mbo verankerd in een lespakket en docentenhandleiding voor mbo-opleidingen. Het lespakket voor sociaal maatschappelijk burgerschap heeft de naam Blend-it Academy gekregen. Doelstellingen Blend-it Academy Blend-it Academy heeft als doel om leerlingen: in intercultureel teamverband samen te laten werken meer zelfvertrouwen te geven over de eigen mogelijkheden om zich in te zetten op maatschappelijk vlak in contact te brengen met organisaties en instellingen in de buurt op sociaal-maatschappelijk vlak en te leren op de wensen van een bepaalde groep af te stemmen.

9 Jongeren organiseren langdurig samen activiteiten voor hun leefomgeving Om jongeren de kans te geven om hun eigen initiatieven voor een betere buurt te bedenken en uit te voeren, richtte WijkAlliantie Blend-it op. Blend-it is hét jongerenproject, waarbij jongeren tussen de 15 en 24 jaar hun talenten inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan hun stad, wijk of buurt! Blend-it jongeren bedenken zelf leuke activiteiten en mixen zodoende met elkaar én hun omgeving. Meer weten? Kijk op WijkJongeren.nl, de site van alle jongerenprojecten van WijkAlliantie!

10 Het online platform voor alle jongerenprojecten van WijkAlliantie Online platform WijkJongeren.nl is een initiatief van WijkAlliantie. Deze site is een verzamelpunt van alle activiteiten van jongeren die in het verleden en heden deelnemen aan (jongeren)projecten van WijkAlliantie. Ook toekomstige activiteiten krijgen een mooie plek als inspiratiebron om te laten zien dat jongeren talent en doorzettingsvermogen hebben!

11 & WijkAdvies ondersteunt gemeenten, woningcorporaties en bewoners op het brede gebied van bewonersbetrokkenheid in wijken met diverse culturen. WijkAdvies weet talenten van bewoners optimaal benutten om de leefbaarheid te verbeteren. Een duurzame interculturele ontmoeting tussen inwoners van uw wijk of stad te stimuleren. Uw medewerkers trainen hoe ze actieve participatie het beste kunnen faciliteren. De winstmarge die WijkAdvies behaalt met het uitbrengen van advies of uitvoeren van opdrachten voor met name woningcorporaties en gemeenten, vloeit direct terug naar de ideële moederorganisatie, WijkAlliantie. Op deze manier kan WijkAlliantie nieuwe maatschappelijke projecten initiëren en ontwikkelen. WijkAdvies geeft advies op maat. Onze benadering is realistisch, persoonlijk, daadkrachtig en doe-gericht. Onze diensten zijn ontwikkeld op basis van meer dan twaalf jaar ervaring in wijk en buurtwerk.

12 Quickscan EigenWIJze buurtspel Trainingen Presentaties / debatten Bewonersbedankdag WijkAdvies ondersteunt woningcorporaties, gemeenten en buurtbewoners op het brede gebied van bewonersbetrokkenheid in wijken met diverse culturen. WijkAdvies Quickscan onderzoekt in persoonlijke gesprekken de talenten van lokale buurtbewoners en stimuleert hen deze vaardigheden te benutten, om zelf de leefbaarheid in eigen wijk te verbeteren. Wij geven adviezen en trainingen over het versterken van sociale cohesie, het faciliteren van actieve buurtparticipatie, het stimuleren van interculturele gemeenschappen en het aanwakkeren van een sociaal-maatschappelijk bewustzijn bij jongeren. WijkAdvies verzorgt zelf de uitvoering, samen met buurtbewoners in hun eigen wijk. Op basis van meer dan twaalf jaar ervaring in wijk en buurtwerk, heeft onze benadering zich ontwikkeld tot een realistisch, persoonlijk, doe- en resultaatgericht methodiek.

13 baudouin.synact.nl Baudouin Knaapen Mijn passie in mijn werk is het zorgen dat mensen tot hun recht komen, zich kunnen thuisvoelen in hun woon en werkomgeving. Dit doe ik door middel van training, coaching en advisering.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Vrijwillige inzet is de basis

Vrijwillige inzet is de basis Vrijwillige inzet is de basis Soms hebben mensen een duwtje in de rug nodig om actief te worden als vrijwilliger. U kunt samen met vrijwilligers en organisaties een belangrijke rol spelen bij het stimuleren

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Roadmap Institute for Positive Health. April 2016 Stichting IPH

Roadmap Institute for Positive Health. April 2016 Stichting IPH Roadmap Institute for Positive Health April 2016 Stichting IPH INTRODUCTIE VAN DE IPH ROADMAP De IPH roadmap schetst de resultaten die IPH de komende jaren wil realiseren. De weg naar de resultaten toe

Nadere informatie

DE OPGEWEKTE WONING CLUB Samen aan de slag, voor jouw duurzame huis!

DE OPGEWEKTE WONING CLUB Samen aan de slag, voor jouw duurzame huis! DE OPGEWEKTE WONING CLUB Samen aan de slag, voor jouw duurzame huis! Wat is de Opgewekte Woning Club? De Opgewekte Woning Club is een slimme aanpak welke energiezuinig wonen en verbouwen bij woningeigenaren

Nadere informatie

Buurtcommunities: zorg van onderop

Buurtcommunities: zorg van onderop Buurtcommunities: zorg van onderop Interview met Mellouki Cadat over Doe- Democratie artikel - 17 maart 2015 voor Doe-Democratie. Pakhuis De Zwijger in Amsterdam organiseert op maandag 23 maart samen met

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep

Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl 1. Over Stichting Steensoep

Nadere informatie

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering 23 EigenWIJze startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering Wil je jouw buren beter leren kennen? Je straat opfleuren met een feestje? Of een oplossing vinden voor problemen in je wijk? De flyer 23 EigenWIJze

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk

Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Beleidsplan 2019 Stichting Combiwel Buurtwerk Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

FNV Professionals. Krachtige mensen die zich ontwikkelen, elkaar ontmoeten en samenwerken

FNV Professionals. Krachtige mensen die zich ontwikkelen, elkaar ontmoeten en samenwerken FNV Professionals Krachtige mensen die zich ontwikkelen, elkaar ontmoeten en samenwerken Visie FNV Professionals Krachtige mensen die de regie nemen en samen verder willen komen Mensen die verantwoordelijkheden

Nadere informatie

De kracht van moeder- en vadercentra

De kracht van moeder- en vadercentra De kracht van moeder- en vadercentra De kracht van moeder- en vadercentra Deelnemen aan de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zoals voor vrouwen en mannen die laagopgeleid zijn of die de

Nadere informatie

Gereedschap voor succes

Gereedschap voor succes Gereedschap voor succes magazine voor maximaal buurtgeluk met kunst & cultuur 1 2 Gereedschap voor succes in buurtcultuur Succes! Kunst in de buurt brengt bewoners dichter bij elkaar en verbindt talenten.

Nadere informatie

Aanvullende informatie Kick Off

Aanvullende informatie Kick Off Aanvullende informatie Kick Off Workshops Social Media Club 0495 Jac Scholtes Jac Scholtes is een van de initiatiefnemers van Social Media Club 0495. Hij verzorgt en organiseert interessante workshops

Nadere informatie

Puur Professioneel. Inspireert eeuwig. Draagt bij aan groei

Puur Professioneel. Inspireert eeuwig. Draagt bij aan groei Puur Professioneel Inspireert eeuwig Draagt bij aan groei verhaal In 2009 heeft gezondheids- en communicatie wetenschapper Mariëlle F. Houben - Vaessen de stap gezet een eigen bedrijf te starten. Met nagenoeg

Nadere informatie

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Werkgroep Vrijwilige Inzet met Toekomst, 28 september 2015 Aanleiding In Nieuwegein zetten vele inwoners zich vrijwillig in. Dit is goud waard! Het eigen

Nadere informatie

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave:

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: 8 november 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: verbinding met inwoners en met hun sociale netwerken; integrale benadering van inwoners met hun vraag; ontwikkeling

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Buurtwerk

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Buurtwerk Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Buurtwerk Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Buurtwerk Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen

Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen Bijeenkomst bij Eneco in kader van onderzoek naar Nieuwe Business Modellen De noodzaak om te veranderen is onmiskenbaar. Burgers, bedrijven en overheid zoeken naar

Nadere informatie

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer meer voo lkaar re De samenleving verandert van een verzorgingsstaat in een samenleving waar mensen meer voor elkaar doen. Steeds meer inwoners van Haarlemmermeer pakken

Nadere informatie

Samen betekenis en energie geven aan dorpen

Samen betekenis en energie geven aan dorpen Brengt dorpsfans verder Samen betekenis en energie geven aan dorpen Aanpak 1. 2. Waarom 3 Wat 4 3. Voorbeelden 8 2 1. Waarom Volop uitdagingen en kansen in dorpen Dorpen zijn steeds minder in trek. Er

Nadere informatie

Scholingsaanbod najaar 2013. voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsaanbod najaar 2013. voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsaanbod najaar 2013 voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Webmaster... 5 3.2 Workshop Beleidsbeïnvloeding Wmo... 6 3.3 Workshop

Nadere informatie

Vooruit in Hoograven: een interview met Mark Verhoef

Vooruit in Hoograven: een interview met Mark Verhoef Verslag Utrecht Hoograven Activiteitenmarkt Hart van Hoograven, 18 november 2015 Op woensdag 18 november organiseerde Vooruit een activiteitenmarkt in het Hart van Hoograven, waarbij vrijwilligers, professionals

Nadere informatie

Bewoners gaan het doen...

Bewoners gaan het doen... De complexiteit van de eenvoud De beproefde Vijf Sterrenmethode, gebaseerd op vijf stappen en bijbehorende werktechnieken, inspelend op toeval, emotie en overmacht van het werken aan de sociale ontwikkeling

Nadere informatie

Organisatievormen. Welke vorm past bij u? Organiseren

Organisatievormen. Welke vorm past bij u? Organiseren Organiseren Organisatievormen Stel, u organiseert met een aantal enthousiaste buren activiteiten in uw buurt. Dat begon misschien klein en eenmalig, bijvoorbeeld tijdens Burendag. Maar de wens bestaat

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Stichting ROAT

Hartelijk welkom bij Stichting ROAT Hartelijk welkom bij Stichting ROAT Missie ROAT (Reach Out and Touch) Iedereen is kansrijk Niemand staat alleen Doelstelling Stichting ROAT Biedt duurzame oplossingen voor hardnekkige overlast situaties

Nadere informatie

Stichting Challenges. Beleidsplan 2015-2018 2015-2018. 13 januari 2015

Stichting Challenges. Beleidsplan 2015-2018 2015-2018. 13 januari 2015 Stichting Challenges Beleidsplan 2015-2018 2015-2018 13 januari 2015 ADRES KVK MAIL WEB Diergaardesingel 58, 3014 AC Rotterdam 24422803 info@stichtingchallenges.nl www.stichtingchallenges.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Wortel van Leven (verder genoemd WVL)

Beleidsplan stichting Wortel van Leven (verder genoemd WVL) Beleidsplan stichting Wortel van Leven (verder genoemd WVL) Kern en uitgangspunten van WVL Statutaire doelstellingen: WVL heeft tot doelstelling; a. De Participatie en sociale cohesie van bewoners uit

Nadere informatie

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 Myrthe Lanting Tijdens mijn studies textielontwerp en Design Cultures ben ik me gaan interesseren in hoe ik ontwerp in kan zetten voor sociale innovatie.

Nadere informatie

Eigen en WIJze buurten

Eigen en WIJze buurten Eigen en WIJze buurten Swingen met de kracht en kennis van de wijk. Van en Voor wijkbewoners. Marjanne van Ginneken Community en netwerk leider van Makers en Doeners Grote Beer 980, 3067 MB Rotterdam,

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Doe mee met de Onderwijscoöperatie

Doe mee met de Onderwijscoöperatie Doe mee met de Onderwijscoöperatie Vanwege een carrièreswitch werkt Ramon Moorlag nu in het onderwijs als leraar, community manager van Leraar24 en is hij lid van de Lerarenadviesraad. Een uiterst interessante

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Thema maatschappelijke participatie

Thema maatschappelijke participatie Naam organisatie Jongerenvereniging KPJ Limburg 1. Activiteitnaam (en nummer) LimburgPaviljoen 2. Korte omschrijving Jongeren hebben verfrissende ideeën en weten hoe ze andere jongeren kunnen enthousiasmeren.

Nadere informatie

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen Redactie: Marieke Haitsma en Corrie van Dam Eindredactie: afdeling communicatie

Nadere informatie

MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK

MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK WAT IS EEN PARK OM DE HOEK? Een Park om de Hoek is een groene ontmoetingsplek in de wijk. Een plek om bij te komen en bij te kletsen met buren. We toveren

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Stichting Leaders of Today. Beleidsplan. Samensteller: Andre Damian

Stichting Leaders of Today. Beleidsplan. Samensteller: Andre Damian Stichting Leaders of Today Beleidsplan 2016 Samensteller: Andre Damian 15-4-2016 Inhoud Inleiding... 3 Onze missie... 4 Ambitie... 4 Actueel beleid 2015-2016... 5 Bestuur... 5 Projectbegroting... Fout!

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

Talentontwikkeling. http://www.youtube.com/watch?v=kvv1ga-lffg. Dynamo is onderdeel van de Lumens Groep

Talentontwikkeling. http://www.youtube.com/watch?v=kvv1ga-lffg. Dynamo is onderdeel van de Lumens Groep Talentontwikkeling http://www.youtube.com/watch?v=kvv1ga-lffg Missie Dynamo is een (in)formele, dynamische leer/werkomgeving voor jongeren met een passie voor alternatieve, dans, muziek, kunst en sport

Nadere informatie

Welzijn De Meierij. Maakt meer mogelijk!

Welzijn De Meierij. Maakt meer mogelijk! Welzijn De Meierij Maakt meer mogelijk! NIEUWE ORGANISATIE Per 1 januari 2013 zijn Welzijn Salus uit Sint-Oedenrode en BWI Het Palet uit Schijndel gefuseerd. De naam voor de nieuwe organisatie is: Welzijn

Nadere informatie

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen

Vers Bloed. diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum. A-ha Mee-maken en Samen Vers Bloed diensten bib, cultuur, jeugd, kermissen, markten, toerisme & museum Jan Vaerten en Heemkundig museum A-ha Mee-maken en Samen Rechterboezem - bewaren Archief Musea Gemeente Bibliotheek Gemeenschappelijk

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

s-gravenhage 27 November 2012 Activiteit: OPRICHTEN BUURTENERGIEBEDRIJF IN DE STATIONSBUURT Aanvraag subsidieverlening Planontwikkeling 1

s-gravenhage 27 November 2012 Activiteit: OPRICHTEN BUURTENERGIEBEDRIJF IN DE STATIONSBUURT Aanvraag subsidieverlening Planontwikkeling 1 Subsidieaanvraag : oprichten buurtenergiebedrijf in de schilderswijk 1 s-gravenhage 27 November 2012 Activiteit: OPRICHTEN BUURTENERGIEBEDRIJF IN DE STATIONSBUURT Aanvraag subsidieverlening Planontwikkeling

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016/2017

BELEIDSPLAN 2016/2017 BELEIDSPLAN 2016/2017 1. ALPHA Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van

Nadere informatie

Hoe je het maximale uit jouw team haalt. Zes ingrediënten voor een High Performance Team

Hoe je het maximale uit jouw team haalt. Zes ingrediënten voor een High Performance Team Hoe je het maximale uit jouw team haalt Zes ingrediënten voor een High Performance Team Hoe je het maximale uit jouw team haalt Zes ingrediënten voor een High Performance Team Jouw team loopt best goed,

Nadere informatie

VERANTWOORDING ACTIVITEITENPLAN

VERANTWOORDING ACTIVITEITENPLAN VERANTWOORDING ACTIVITEITENPLAN 201 Edam met geïntegreerde programma s voor tieners en jongeren 1 Hoofdstuk I Jeugd 5 23 jaar: doelstellingen 3 Hoofdstuk II Jeugd 5 12 jaar Hoofdstuk III Jongeren 13-23

Nadere informatie

Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway

Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway Inleiding Stichting Skyway staat symbool voor vernieuwing, integriteit, ruimdenkendheid, creativiteit en inspiratie. In de afgelopen 10 jaar heeft

Nadere informatie

Stichting The Dream Connection

Stichting The Dream Connection www.dreamweb.nu Amsterdam, Nederland 08-04 2016 Beleidsplan 2016-2020 Uitgegeven door: ; definitief september 2016 Adres: Rozenstraat 60-I, 1016 NX Amsterdam KvK nummer 34390119 RSIN/fiscaal nummer: 8223.37.344

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

Theateractiviteiten voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking.

Theateractiviteiten voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking. Studio Sterk: Sterker door Participatief Drama Theateractiviteiten voor, door en met mensen met een verstandelijke beperking. Theater als middel om een stem te geven aan mensen die nauwelijks gehoord worden.

Nadere informatie

Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging

Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging Welkom! Bevraging: wat kwam eruit? Bevraging: wie vulde in? 73 mensen vulden vragenlijst in Comités en wijken uit heel Gent Interesse in een uitwisselingsdag?

Nadere informatie

Op weg naar een dementievriendelijke wijk. Iedereen kan een steentje bijdragen. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland

Op weg naar een dementievriendelijke wijk. Iedereen kan een steentje bijdragen. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Op weg naar een dementievriendelijke wijk Iedereen kan een steentje bijdragen Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Programma 1. Wensen en behoeften 2. Dementievriendelijk Nederland 3. Programma dementievrienden

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Steensoep

Jaarverslag Stichting Steensoep Jaarverslag 2011-2012 Stichting Steensoep Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl 1. Over Stichting Steensoep

Nadere informatie

Competentiemanagement in zorg en welzijn Als kwaliteit van medewerkers telt

Competentiemanagement in zorg en welzijn Als kwaliteit van medewerkers telt Competentiemanagement in zorg en welzijn Als kwaliteit van medewerkers telt potaard e Auteur: Annelies Kooiman Eindredactie: Afdeling communicatie Fotografie: istock Vormgeving: Ontwerpburo Suggestie &

Nadere informatie

Resultaten online enquête Kennisknooppunt Stadslandbouw

Resultaten online enquête Kennisknooppunt Stadslandbouw Resultaten online enquête Kennisknooppunt Stadslandbouw 7 oktober 2015, Jan Eelco Jansma Samenvatting Dit document doet verslag van een online enquête (voorjaar-zomer 2015) onder betrokkenen bij stadslandbouw.

Nadere informatie

Het White Box model:

Het White Box model: Het White Box model: Een krachtige veranderstrategie die mensen in beweging brengt. Visie, aanpak en trainingsadvies Een waardevol gespreksmodel voor, WMO en Jeugdwet, consulenten om eigen initiatief en

Nadere informatie

Termijn van beleidsplan De geldigheidsduur van dit beleidsplan is drie jaar, van 2017 t/m Stichting Hero Town NL, vanaf nu Hero Town NL

Termijn van beleidsplan De geldigheidsduur van dit beleidsplan is drie jaar, van 2017 t/m Stichting Hero Town NL, vanaf nu Hero Town NL Termijn van beleidsplan De geldigheidsduur van dit beleidsplan is drie jaar, van 2017 t/m 2019. Stichting Hero Town NL, vanaf nu Hero Town NL genoemd, is recentelijk opgericht en beoogt in de komende drie

Nadere informatie

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar door Rob van de Star Inhoudsopgave Voorwoord...3 Hoe willen we werken?...4 De stem van onze "klant"...5 De buurt als ons anker...6 Copyright 2014, Croqqer

Nadere informatie

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze

Inspireren, Leren & Werken. Werken aan een nieuwe werkwijze Inspireren, Leren & Werken Werken aan een nieuwe werkwijze WIE, WAT, WAAR? BOOTCAMP JEUGDWERK 2014 BLZ 4 DAG 4 DONDERDAG 4 SEPTEMBER BLZ 8 DAG 1 MAANDAG 1 SEPTEMBER BLZ 5 DAG 5 VRIJDAG 5 SEPTEMBER BLZ

Nadere informatie

INHOUD. 3 Visie op samenwerken. 4 1-sterrenvereniging. 5 2-sterrenvereniging. 6 3-sterrenvereniging. 7 Activiteiten.

INHOUD. 3 Visie op samenwerken. 4 1-sterrenvereniging. 5 2-sterrenvereniging. 6 3-sterrenvereniging. 7 Activiteiten. Informatiebrochure Voorwoord VOORWOORD INHOUD Voor u ligt de informatiebrochure van de AZ Voetbalschool. De AZ Voetbalschool is een initiatief dat is ontwikkeld om de samenwerking met amateurverenigingen

Nadere informatie

Integratievraagstuk is een actueel onderwerp

Integratievraagstuk is een actueel onderwerp POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Korte Hengelosestraat 1 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 21 december 2015 I. Stegeman UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Voorbeeldadvies Cijfers

Voorbeeldadvies Cijfers Voorbeeldadvies GGD Twente heeft de taak de gezondheid van de Twentse jeugd, volwassenen en ouderen in kaart te brengen. In dit kader worden diverse gezondheidsmonitoren afgenomen om inzicht te verkrijgen

Nadere informatie

Crowdfunding van bewonersinitiatieven

Crowdfunding van bewonersinitiatieven Crowdfunding van bewonersinitiatieven Wat gaan we bespreken? Wat is crowdfunding? Hoe werkt de Crowdfundmethodiek van Início? Voorbeelden uit Capelle aan den IJssel Voordelen Crowdfundmethodiek Wat levert

Nadere informatie

Interculturele e-health

Interculturele e-health Interculturele e-health Frank Schalken - e-hulp.nl Raoul Losekoot - De Bascule Marlieke Gijsen - De Bascule Programma Aanleiding Voorbeelden online hulp Opzet hulpmix.nl Dagelijkse praktijk Cijfers toestemming

Nadere informatie

ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL SPEERPUNTEN. Voor een leven in balans

ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL SPEERPUNTEN. Voor een leven in balans Jaar verslag 2013 ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL LEVANTO is ontstaan in een turbulente periode van verandering in het maatschappelijk veld. Vanuit de overtuiging dat zelfredzaamheid, herstel, participatie

Nadere informatie

Lekker Fit. Werken aan een gezonde leefstijl voor Rotterdamse jeugd

Lekker Fit. Werken aan een gezonde leefstijl voor Rotterdamse jeugd 01 Lekker Fit! Inhoudsopgave Lekker Fit 1 Tien pijlers 2 01 Extra bewegingsonderwijs tijdens en na schooltijd 3 02 De komst van de gymleraar nieuwe stijl 4 03 Lespakket Lekker Fit! 5 04 Sportlessen als

Nadere informatie

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES HUDSON RECRUITMENT & TALENT MANAGEMENT DE BESTE PROFESSIONALS VOOR SALES, MARKETING, HR EN GENERAL MANAGEMENT Ze zijn schaars: professionals

Nadere informatie

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI 14 april 2015 Nieuwsbrief voor Ketenpartners Inhoud Voorwoord Overleg over oprichting opleidingscentrum met de NCTV Mentale veerkracht; meer

Nadere informatie

Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort

Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort Zorg Verandert en wat nu? 141103, SBOG, Westervoort Zorg Verandert Wie zijn wij? We richten ons op Wat gaan we doen? Informeren over veranderingen voor zover mogelijk Veranderingen wegen Wat doen we niet?

Nadere informatie

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg A.van Beerendonk Van: Griffie Verzonden: woensdag 4 mei 2016 14:44 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg Digitale leeszaal Van: VKKL, Spirato, Knooppunt

Nadere informatie

Trainersopleiding 2014

Trainersopleiding 2014 Trainersopleiding 2014 Remind Keizersgracht 253, Amsterdam www.remindlearning.nl trainersopleiding@remindlearning.nl Uitleg van de trainersopleiding In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind

Nadere informatie

Het einde van het jaar is in zicht. Wij blikken graag nog even met u terug op de Dag(en) van de Dialoog.

Het einde van het jaar is in zicht. Wij blikken graag nog even met u terug op de Dag(en) van de Dialoog. Nieuwsbrief Amersfoort in Dialoog Editie: december 2015 Terugblik Dag(en) van de Dialoog 2015 Het einde van het jaar is in zicht. Wij blikken graag nog even met u terug op de Dag(en) van de Dialoog. Het

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Rotterdam, 22 februari 2013 DIIIIM RAINBOW CITY GD1 01.03.2013 0013. Betreft: subsidie voorlichting. Geachte raadsleden,

Rotterdam, 22 februari 2013 DIIIIM RAINBOW CITY GD1 01.03.2013 0013. Betreft: subsidie voorlichting. Geachte raadsleden, Rotterdam, 22 februari 2013 DIIIIM RAINBOW CITY Betreft: subsidie voorlichting MPQD1 GD1 01.03.2013 0013 ROTTERDAM Geachte raadsleden, Voorlichting is noodzakelijk. Daar heeft de landelijke overheid zich

Nadere informatie

Participatie betrokkenheid

Participatie betrokkenheid 5 Participatie en betrokkenheid De mate van participatie in de sessies die je organiseert kan erg verschillen. Soms wil je gebruik maken van de ideeën van de medewerkers door een brainstorm te organiseren

Nadere informatie

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Gecombineerde nieuwsbrief kleine kernen, gemeenschapsaccommodaties en zorgcollectieven Limburg. Bekijk deze mailing in uw browser Deze editie aandacht voor: Wensbusbijeenkomsten

Nadere informatie

Ouder & kind Samen Sociaal Sterk

Ouder & kind Samen Sociaal Sterk Ouder & kind Samen Sociaal Sterk Social Media Bewustwording We constateren een duidelijke behoefte aan voorlichting over het gebruik van social media en internettoepassingen door jonge kinderen. Wij streven

Nadere informatie

Stationswerk Stationsweg 86, Den Haag info@stationswerk.nl www.stationswerk.nl

Stationswerk Stationsweg 86, Den Haag info@stationswerk.nl www.stationswerk.nl Vanavond Waarom Stationswerk? Waarom samen ondernemen? Wat gaan we doen? Agenda Actueel Stationswerk Gastsprekers Borrel en discussie Conclusies Sluiting Actueel in de Stations buurt (AD 18 feb 2014) Actueel

Nadere informatie

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN 2012 2014 Wie? Che Amigo is een dynamische stichting die zich sinds 2007 inzet voor beter onderwijs en

Nadere informatie

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht Wat is een beursvloer De Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Voorwaarde is dat

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN 2 Titel 1. Introductie 2. Visie 3. Missie 4. Inspiratie 5. Doelen en objectieven 6. Strategiën 7. Gebieden van invloed 8. De invloed op deze gebieden 9. Waarom we deze gebieden

Nadere informatie

Happy Amersfoort Academy. Di 20 sept 16 de Observant

Happy Amersfoort Academy. Di 20 sept 16 de Observant Happy Amersfoort Academy Di 20 sept 16 de Observant Notitie resultaten bijeenkomsten Happy Amersfoort Academy Op de volgende pagina s zijn de uitkomsten van de G1000 en de eerste twee bijeenkomsten die

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Stichting Aarde-Werk

Stichting Aarde-Werk Stichting Aarde-Werk Beleidsplan 2016-2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Strategie... 4 2.1 Doel en visie... 4 2.2 Winstoogmerk... 4 3 Beleid... 5 3.1 Duurzame vrouwen in prachtige wijken... 5 3.2 Energiebespaarboxen

Nadere informatie

Jaarverslag Het VeenendaalFonds. Vooraf

Jaarverslag Het VeenendaalFonds. Vooraf Het VeenendaalFonds Jaarverslag 2016 Vooraf Dit is het eerste jaarverslag van de Stichting VeenendaalFonds te Veenendaal. Aan de oprichting ging een lange voorbereiding vooraf. Tot die datum er sprake

Nadere informatie

Kick-off bijeenkomst. 20 januari 2018

Kick-off bijeenkomst. 20 januari 2018 Kick-off bijeenkomst 20 januari 2018 Stichting Roda JC MIDM Stichting Roda JC Kerkrade MIDM is opgericht in maart 2012 MIDM richt zich op 3 pijlers: Participatie, Gezondheid en Respect MIDM slaat brug

Nadere informatie

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Inhoud 1. De organisatie p.2 Oprichting Stichting Kansvol Doelstellingen Werkwijze Opstartfase Onderweg naar 2015 2. Activiteiten p.3 Kunstproject met Toevlucht Activiteitenmiddag

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Advies aan de stuurgroep CJG & Gemeente Assen

Advies aan de stuurgroep CJG & Gemeente Assen Advies aan de stuurgroep CJG & Gemeente Assen Aanleiding De gemeente Assen en Stuurgroep CJG willen de komende periode meer zicht krijgen op de wensen en behoeftes van jongeren uit Assen als het gaat om

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Sociale wijkteams. en de lokale aanpak gezondheidsachterstanden. Training voor wijkteamleden

Sociale wijkteams. en de lokale aanpak gezondheidsachterstanden. Training voor wijkteamleden Sociale wijkteams en de lokale aanpak gezondheidsachterstanden Training voor wijkteamleden de training Na deze training hebben de deelnemers kennis en praktische handvatten voor de lokale aanpak van gezondheidsachterstanden.

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN Beleidsplan 2016-2020 SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV Slikkerveer is een vereniging. En zoals bij iedere

Nadere informatie