Digitekst 0006: FTP en ProMeuk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitekst 0006: FTP en ProMeuk"

Transcriptie

1 Op het internet staan een groot aantal computers die zijn ingericht als software-opslagplaats. Zo n systeem heet in het internetjargon een FTP-server (zeg: ef-tee-pee). Een server dus, omdat zo n computer u de bestanden serveert. Zo heeft ook ProMeuk een eigen FTP-server. FTP staat voor: File Transfer Protocol en ontstond in Het werd al spoedig een wereldstandaard. Een FTPprogramma is nodig om bestanden tussen twee computers te uploaden en/of te downloaden. Het is dus interessant om hiervoor een FTP-programma te gebruiken. Deze programma s zijn er in alle vormen en maten. Het principe is vrijwel altijd hetzelfde. Zo zijn er verscheidene goedwerkende freeware programma s te vinden, zoals FileZilla. Maar er zijn ook programma s waarvoor in de buidel moet worden getast zoals bijvoorbeeld Total-commander. Om het gebruik van FTP uit te leggen gebruiken we hier FlashFXP (shareware) als voorbeeld. Dit programma is te downloaden vanaf ProMeuk. Klik hiervoor op de knop Software bovenin het scherm..

2 Het installeren van het programma FlashFXP Allereerst wordt gevraagd de taal op te geven voor het installatieprogramma. Doorgaans zal dit Nederlands zijn. Klik dan op Volgende. Bij het volgende tekstvenster (het welkom scherm) wederom volgende. Accepteer de licentieovereenkomst en uiteraard weer Volgende. En daarna nog eens Nu verschijnt er een venster met de vraag hoe u wilt dat de installatie zal geschieden. Kies voor Full en.. Juist Volgende. Nu verschijnt er een venster waarin de voorkeurbenaming is geplaatst voor de map. Wees verstandig en wijzig dit NIET. Er zullen immers in de toekomst automatische updates volgen en dan gaat Flashfxp zoeken naar die map. Dus NIETS veranderen als het ff kan, of u moet er sjoege van hebben natuurlijk, en klik op jawel Volgende. De volgende vraag mag u zelf invullen. Niet interessant voor het programma. Klik op Volgende. Dat geldt ook voor de volgende vragen. Vul in naar behoefte en klik op Volgende. Nu nog één keer op Volgende klikken. FlashFXP gaat zich nu installeren..

3 Nadat op OK is geklikt zal FlashFXP zichzelf opstarten. Eerst verschijnt een klein venster waarbij u wordt bedankt voor het proberen van FlashFXP. Maar ook staat hier de boodschap dat u het programma voor 30 dagen mag gebruiken. Daarna zal u een licentie aan moeten schaffen. Dit is echter eenmalig en mijns inziens zeer de moeite waard. Voor nu in ieder geval 30 dagen het volledige programma FlashFXP ter beschikking. Door op Accepteren te klikken komen we direct waar we zijn willen. FlashFXP! Zorg dat FlashFXP het volledige scherm gebruikt. Beschouw nu eens rustig hetgeen op het scherm staat. Er is een duidelijke onderverdeling te zien op het scherm. Eigenlijk zien we vier vlakken. Merk op dat het scherm eigenlijk in een linker- en in een rechterhelft is verdeeld. Bekijk eens de linkerkant. Deze zijde laat uw eigen pc zien. We gaan dit bewijzen. Linksboven zien we staan: C:\Documents en Settings etc etc. Rechts van diezelfde regel staat het blauwe keuze pijltje. Klik hier eens op en kies voor Bureaublad. Nu moet u uw eigen bureaublad herkennen. We kijken dus aan de linkerzijde van dit FTP-programma naar onze EIGEN pc. Laat dit gegeven even goed bezinken...

4 Wat de RECHTERzijde doet op ons scherm moge al duidelijk zijn. Daar gaan we de andere pc mee zien waarmee we verbinding gaan maken. Hoe dat werkt? Gaan we nu uit de doeken doen.. Onderin zien we zo dadelijk allerlei teksten voorbij schieten, maar dat mag u allemaal zelf ontdekken. We gaan nu verbinding maken met de server van ProMeuk. We concentreren ons nu dus op de RECHTERzijde van het scherm en daar zien we linksboven een icon met twee beeldschermen. Daar klikken we op om verbinding te maken met de andere computer (de knop ernaast met een klein kruis erbij is om de verbinding weer te verbreken). We klikken dus op de knop met de twee beeldschermen waarop een klein venster verschijnt. Kies voor de bovenste regel Snel-verbinden. Als het de eerste keer is dat we FlashFXP gebruiken dan weet het programma de gegevens van ProMeuk nog niet en kan dus helemaal niet snel-verbinden. Dit gaan we nu dus even fiksen.

5 Inmiddels is er een leeg schermpje geplaatst op het scherm (Snel-verbinden). De regel geschiedenis slaan we over en komen bij de regel AAdres of URL. Type hier secuur in: ftp.promeuk.com Als er achter Poort: niets staat dan moet daar 21 in komen te staan. Op de volgende regel typt u uw gebruikersnaam in die u van ProMeuk heeft gekregen OF vink anoniem aan. (Anonymous geeft alleen toegang tot de 78-toeren platen). Type indien u niet anoniem gaat uw wachtwoord in die bij ProMeuk bekend is. Klaar. Klik nu op de knop: Als alles correct is ingevuld zullen we nu direct verbinding hebben met de FTP-server van ProMeuk. Ongetwijfeld zag u nu ook alle lettertjes onderin het scherm doorschuiven. Dat zijn de verbindingprotocollen. Zo kunnen we zien of de verbinding werkt en OK is. Links zien we ons bureaublad en rechts de inhoud van ProMeuk.

6 Klik nu rechts op de folder: ProMeuk_FTP. Hierop worden de folders zichtbaar. In uw eigen folder heeft u rechten om te lezen en te schrijven. Op de andere privé folders heeft u dat niet en zal er niets gebeuren als u daar op klikt. Zo kan een ander ook niet in uw folder komen. Wel zo veilig. Met anoniem mag u alleen lezen. Daar staan bijvoorbeeld 78-toerenplaten die u zomaar kan downloaden. Tja en dan nu het grote moment om het uit te proberen.

7 U wilt een kopie van Willy Alberti? Dubbelklik rechts op de folder Alberti, Willy. Daar zien we een 78-toeren plaat staan. Ga nu met de muis OP die muziekfile staan; klik op de LINKERmuisknop EN HOU DIE VAST en SCHUIF nu met de muis (nog altijd die linkerknopvasthoudend) naar de LINKERZIJDE van uw scherm en laat dan de muis LOS. Direct start FTP met het kopiëren van dat muziekje naar uw bureaublad. KLAAR! Hoe snel dit alles gaat hangt helemaal af van de snelheid van onze internetverbinding. Simpel hé? Dat is alles! Zo werkt dus FTP. Gefeliciteerd het is u gelukt. Bedenk wel dat FTP problemen heeft met diakrieten. Dan krijgt u linksonder in het beeld de files te zien met een rood kruis ervoor, de z.g. mislukte overdrachten. De slimmere onder ons hebben al gezien dat het hier alleen de 78-toeren platen betreft. Dat klopt. De rechten op 78 toerenplaten zijn verjaard. Dat is anders met de huidige 33- toerenplaten en CD s en DVD s. U mag het wel downloaden maar ProMeuk niet ter beschikking stellen.

8 Voor die andere muziekbestanden moet u zich ook anders aanmelden bij ProMeuk. Ga hiervoor op internet naar de homepage van ProMeuk en klik op deze knop: Muziek Hoe dat werkt kunt u terugvinden onder de knop: ProMeuk? en dan de knop: How to Muziek beluisteren en/of downloaden van ProMeuk. Voor alle andere mogelijkheden met FlashFXP verwijzen wij u naar de helpfiles en ook op internet valt hier veel over te lezen en te leren. Mocht u toch nog menen interessante info te missen voor de beginner stuur dan een meeltje naar ProMeuk@xs4all.nl Nog een tip Wanneer u weer eens FlashFXP opstart dan hoeft u niet meer alle gegevens van ProMeuk in te typen. Klik dan op het pijltje van History. Daar staat ftp.promeuk.com Klik daar op en alle gegevens staan er weer. Inclusief password R E S U M E.

9 Start een FTP programma op (naar eigen keuze) Klik op icon verbinden (in ons voorbeeld de 2 beelschermen) Vul de juiste gegevens in (gebruikersnaam + wachtwoord) Poort 21 Anonymous mag ook (78-toeren platen+uploaden) Verbinden Klik op de folder: ProMeuk_FTP Maak keuze van folder(s) Up en/download Verbreek daarna de verbinding Gebruik met FTP geen diakrieten!

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Laatste versie : Filezilla Client 3.2.3.1. History Log : * HANDLEIDING FILEZILLA CLIENT 2009-05-22

INHOUDSOPGAVE. Laatste versie : Filezilla Client 3.2.3.1. History Log : * HANDLEIDING FILEZILLA CLIENT 2009-05-22 INHOUDSOPGAVE 1] Inleiding pagina 2 2] Installatie pagina 3 3] Aan de slag met Filezilla pagina 4 4] Toetsenbord Shortcuts pagina 9 5] Wil je vanuit ons nog verder hulp met het uploaden? pagina 9 6] Bronnen

Nadere informatie

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes.

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes. Handleiding FTP Deze handleiding beschrijft hoe je FTP kunt gebruiken om je foto s van je eigen computer via Internet naar www.dty.nl te sturen. Deze handleiding bestaat uit twee delen: Het kopieren (FTP-en)

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden

Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Uw eigen tekst en foto s op uw site bijhouden Voorbereiding U heeft een cd ontvangen met een aantal bestanden erop. O.a. de website, dreamweaver en 2 tekstbestanden genaamd s/n en inloggegevens. De website

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

FTP met Filezilla. Installatie

FTP met Filezilla. Installatie FTP met Filezilla FTP is de naam van het protocol waarmee bestanden op een webserver kunnen worden gezet. Dit document beschrijft hoe je met Filezilla, het broertje van de Mozilla browser, je eigen webiste

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding FTP. Anne-Martine Gielis. Op basis van 'Handleiding FTP gebruik' door Iman Abdullatif van de EFA. Inleiding...

Handleiding. Handleiding FTP. Anne-Martine Gielis. Op basis van 'Handleiding FTP gebruik' door Iman Abdullatif van de EFA. Inleiding... FTP Anne-Martine Gielis Op basis van ' FTP gebruik' door Iman Abdullatif van de EFA Inleiding... 1 FTP-account... 1 WS_FTP... 1 Downloaden... 1 Installeren... 1 Verbinding maken... 2 Eerste keer... 2 Een

Nadere informatie

eserviceware FTPS Bestandsoverdracht tussen eserviceware en U

eserviceware FTPS Bestandsoverdracht tussen eserviceware en U Inleiding Dit document beschrijft stap voor stap hoe u bestanden of mappen kunt kopiëren van of naar (de FTPS-server van) eserviceware. Stap 1 Open uw internet-browser en ga naar het internetadres www.eserviceware.com/ftp.

Nadere informatie

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 CrashPlan PROe installatie handleiding Versie 2.2-17-04-2016 Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Ga naar de gedownloade CrashPlanPROe_Mac-Up!.zip (staat standaard in jouw Downloads

Nadere informatie

Installatiehandleiding InstantCMS

Installatiehandleiding InstantCMS Installatiehandleiding InstantCMS (You can find an installation guide in English at http://www.instantcms.nl/installationguide.pdf) Inleiding InstantCMS is bedoeld voor websites waarvan de content (grofweg

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR HET UPLOADEN VAN EEN DIGITALE AANVRAAG NAAR DE FTP-SERVER VAN HET MEDIAFONDS

AANWIJZINGEN VOOR HET UPLOADEN VAN EEN DIGITALE AANVRAAG NAAR DE FTP-SERVER VAN HET MEDIAFONDS AANWIJZINGEN VOOR HET UPLOADEN VAN EEN DIGITALE AANVRAAG NAAR DE FTP-SERVER VAN HET MEDIAFONDS Amsterdam, februari 2013 In de komende pagina s word je stap voor stap uitgelegd hoe je een PDF aanvraag veilig

Nadere informatie

Handleiding. van bestanden? Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie. tel. 014 44 34 31 info@adrem.be

Handleiding. van bestanden? Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie. tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Handleiding tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord: advertentie Handleiding tel. 014 44 34 31 info@adrem.be Adres: www.adremftp.be Login: advertentie Paswoord:

Nadere informatie

Beste LUMIX G gebruiker,

Beste LUMIX G gebruiker, Beste LUMIX G gebruiker, Vooreerst hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw LUMIX G systeemcamera! We hopen dat u veel plezier beleeft aan uw nieuwe camera en zijn ervan overtuigd dat u fantastische

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS?

Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS? Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS? Wanneer we informatie van het internet afhalen, zijn we bezig met het downloaden. Willen we informatie

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u:

Les 4. Bestanden beheren met Windows Verkenner. Pagina 110-111. 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: Les 4 Bestanden beheren met Windows Verkenner Pagina 110-111 1 Als u in het startscherm de eerste letters van verkenner typt, ziet u: 2 De Verkenner ziet er in Windows 8.1 anders uit. Aan de linkerkant

Nadere informatie

Verbinden met FTP server

Verbinden met FTP server We gaan kijken naar: Verbinden met een FTP server Je FTP wachtwoord veranderen Je website bekijken Bestanden op een FTP server zetten Verbinden met FTP server Websites staan op een webserver. Een webserver

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Nvu Gebruikers Gids. Website lessen door Jan Jansen Webdesign. Een handleiding voor het programma Nvu voor Windows. 16 - Windowscommander

Nvu Gebruikers Gids. Website lessen door Jan Jansen Webdesign. Een handleiding voor het programma Nvu voor Windows. 16 - Windowscommander Nvu Gebruikers Gids Website lessen door Jan Jansen Webdesign Een handleiding voor het programma Nvu voor Windows 16 - Windowscommander Windows Commander is een programma met veel mogelijkheden, wij beperken

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer Windows 10 W014 Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer In dit document kunt U lezen hoe U een Pincode ( 4 cijfers ) kunt invoeren in Windows 10 als een

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13 (xfce)

Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Als u eenmaal bent opgestart via een cd/dvd of een USB stick, dan heeft u het volgende scherm voor u. U kunt nu op uw gemak Linux Mint verkennen en start gerust een

Nadere informatie

Handleiding FTP. Uitleg over het aanpassen van de website uit het basispakket, met het programma FileZilla

Handleiding FTP. Uitleg over het aanpassen van de website uit het basispakket, met het programma FileZilla Handleiding FTP Uitleg over het aanpassen van de website uit het basispakket, met het programma FileZilla Inhoud Downloaden van FileZilla...2 Installatie en eerste gebruik van FileZilla...3 Installatie...3

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Deze handleiding en de hierin vermelde software is te vinden op onze website https://www.lekenlinge.nl/mijn/thuiswerken en vereist dat u ingelogd bent

Nadere informatie

Drupal 7 website op PC installeren

Drupal 7 website op PC installeren Installeren van een Drupal7 website op een PC bestaat uit volgende stappen Installatie van xampp installatie van een server op PC. Een databank installeren. Downloaden van: Drupal7 installatie van Drupal

Nadere informatie

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder)

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder) Inloggen op het bekabeld netwerk met een laptop Om in de PC-lokalen uw laptop via kabel op het bestaande netwerk aan te sluiten, moet u éénmalig een VPN client (software voor beveiligde communicatie) installeren

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren DOWNLOADEN Kies je besturingsysteem (windows of mac) en klik op downloaden. Het downloaden start automatisch en het installatiebestand kun je

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Systeembeveiliging inschakelen in Windows 10 ( Heel belangrijk! )

Systeembeveiliging inschakelen in Windows 10 ( Heel belangrijk! ) Windows 10 W006 Systeembeveiliging inschakelen in Windows 10 ( Heel belangrijk! ) Hieronder wordt aangegeven hoe U de systeembeveiliging in Windows 10 kunt inschakelen. Hiermee geeft U Windows 10 de mogelijkheid

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

SFTP-client Filezilla. Nederlandstalige versie van de client 1/16

SFTP-client Filezilla. Nederlandstalige versie van de client 1/16 SFTP-client Filezilla Nederlandstalige versie van de client 1/16 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Vrijwaringsclausule...3 1.2. Doel....3 1.3. Waar vindt u de SFTP-client Filezilla?...3 2. Configuratie

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Inleiding: Wat kan je met youtube doen? Je kan filmpjes die je zelf heb gemaakt op internet zetten. en je kan ook filmpjes van anderen bekijken

Inleiding: Wat kan je met youtube doen? Je kan filmpjes die je zelf heb gemaakt op internet zetten. en je kan ook filmpjes van anderen bekijken Inhouds opgave: 1. Account aanmaken. 2 2. Toevoegen aan favorieten. 4 3. Hoe upload je filmpjes naar youtube 5 4. Hoe download je filmpjes van youtube. 6 Inleiding: Wat kan je met youtube doen? Je kan

Nadere informatie

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BIC) aan u voor.

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BIC) aan u voor. Inhoud 1 Voorwoord... 1 2 Aanvragen van een account... 2 3 BIC account informatie en downloaden... 3 4 BIC programma installeren... 6 5 BIC activeren en updaten... 9 6 Verbinden met de BIC server... 11

Nadere informatie

PDF aanmaken met Acrobat Professional

PDF aanmaken met Acrobat Professional PDF aanmaken met Acrobat Professional Stap 1: benodigheden downloaden van onze ftp-server Open je webbrowser (internet explorer, firefox, google chrome, safari, camino,...) In de adresbalk typ je: ftp://www.provo.be

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

INSTRUCTIE PC Software installeren

INSTRUCTIE PC Software installeren INSTRUCTIE PC Software installeren XP/WIN7/WIN8 Index: 1. Software downloaden naar uw PC 2. Software installeren op uw PC 3. Software instellen op uw PC 4. Firewall instellen 5. Voor eerste gebruik instellen

Nadere informatie

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver.

Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Handleiding inloggen in I-Muis via Citrix Receiver. Deze handleiding beschrijft het inloggen in I-Muis in een Windows omgeving. Belangrijk is dat u uw contract van First-line bij u heeft. Hierop staan

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Werkinstructie. Inloggen Mijn Merces. Geschreven door: Servicedesk Merces@Work

Werkinstructie. Inloggen Mijn Merces. Geschreven door: Servicedesk Merces@Work Geschreven door: Servicedesk Merces@Work Nummer : WI9700 Versie : 010 Laatste wijziging : September 2013 Auteur : Servicedesk Merces@Work Inloggen op Mijn Merces... 3 Servicevoorwaarden... 6 Mijn Merces...

Nadere informatie

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je e-reader Versie juni 2017 Inleiding Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden Installatie Ga naar http://picasa.google.com (zonder www!) Bekijk even de informatie die hier wordt aangeboden door er op te klikken. Klik daarna op:

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding.

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Geachte WinMensgebruiker, Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Inhoudsopgave Installatie WinMens & Boekhouding pag. 1-7 Installatie D-Base drivers pag.

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

Downloaden van Software.

Downloaden van Software. Downloaden van Software. Op een Computer staan altijd een enorme hoeveel programma's en bestanden, soms erg klein, maar ook hele uitgebreide bestanden. Soms is er behoefte om een ander programma uit te

Nadere informatie

OneDrive instellen op je PC

OneDrive instellen op je PC OneDrive instellen op je PC Stap 1. Zorg dat je OneDrive hebt geactiveerd (zie handleiding Office 365 instellen voor leerlingen). Stap 2. Start Internet Explorer en ga naar http://bit.ly/onedrivevoorbedrijven

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Coreftp (FTP = File Tranfer Protocol) werkt ongeveer als een faxapparaat: het versturen/ontvangen van websitegegevens.

Coreftp (FTP = File Tranfer Protocol) werkt ongeveer als een faxapparaat: het versturen/ontvangen van websitegegevens. Pagina0 Coreftp (FTP = File Tranfer Protocol) werkt ongeveer als een faxapparaat: het versturen/ontvangen van websitegegevens. Mijn PC Uploaden PC van provider Downloaden Pagina1 INDEX: Pagina Onderdeel

Nadere informatie

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BiC) aan u voor.

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BiC) aan u voor. Inhoud 1 Voorwoord... 1 2 Aanvragen van een account... 2 3 BiC account informatie en downloaden... 3 4 BiC programma installeren... 6 5 BiC updaten en verbinding zoeken... 9 Berry's Internet Club 1 Voorwoord

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Nadat u het programma NAT Manager van de support site heeft ge-download dubbelklikt u op het icoon NAT_Manager.exe.

Nadat u het programma NAT Manager van de support site heeft ge-download dubbelklikt u op het icoon NAT_Manager.exe. 1 De NAT Manager 1.1 aanbeveling Wanneer u een toepassing achter uw modem wilt gebruiken, bijvoorbeeld het gebruik van een FTP server, is het verstandig de netwerkkaart een vast IP-adres te geven welke

Nadere informatie

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Teamviewer instaleren... 3 Stap 1 Downloaden Software... 3 Stap 2 Instaleren software... 4 Stap 4 Uw controlportal...

Nadere informatie

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk.

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Emule handleiding Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Wat komt er aan bod deze handleiding? Inleiding Voor en na-delen van het programma

Nadere informatie

Gebruik van Outlook op thuis-pc Faculteit der Sociale Wetenschappen. Handleiding voor medewerkers. Gebruik van Outlook op uw PC thuis

Gebruik van Outlook op thuis-pc Faculteit der Sociale Wetenschappen. Handleiding voor medewerkers. Gebruik van Outlook op uw PC thuis Handleiding voor medewerkers Gebruik van Outlook op thuis-pc Faculteit der Sociale Wetenschappen Gebruik van Outlook op uw PC thuis U kunt op uw PC thuis uw FSW e-mail lezen met behulp van uw eigen Outlook.

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

SFTP-client WinSCP. Nederlandstalige versie van de client 1/22

SFTP-client WinSCP. Nederlandstalige versie van de client 1/22 SFTP-client WinSCP Nederlandstalige versie van de client 1/22 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Vrijwaringsclausule...3 1.2. Doel....3 1.3. Waar vindt u de SFTP-client WinSCP?...3 2. Configuratie van

Nadere informatie

Deel 7: OpenOffice installeren

Deel 7: OpenOffice installeren Deel 7: OpenOffice installeren De mogelijkheden van Impress als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 8 OpenOffice

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Geluid opnemen en bewerken

Geluid opnemen en bewerken Geluid opnemen en bewerken Er kunnen veel redenen zijn waarom je geluid wilt opnemen en bewerken. Misschien wil je een interview houden, misschien moet je een radioprogramma maken of misschien moet je

Nadere informatie

SFTP-client WinSCP. Engelstalige versie van de client 1/22

SFTP-client WinSCP. Engelstalige versie van de client 1/22 SFTP-client WinSCP Engelstalige versie van de client 1/22 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Vrijwaringsclausule...3 1.2. Doel....3 1.3. Waar vindt u de SFTP-client WinSCP?...3 2. Configuratie van SFTP-Client

Nadere informatie

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Windows 10 W020 Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Dit document beschrijft hoe U het Windows 10 notificatie-pictogram, rechts onderaan op de taakbalk van een Windows 7 computer kunt verwijderen

Nadere informatie

Examenmode op de HP Prime

Examenmode op de HP Prime HP Prime Graphing Calculator Examenmode op de HP Prime Meer over de HP Prime te weten komen: http://www.hp-prime.nl De Examenmode In deze bundel een beschrijving van de stappen die nodig zijn voor het

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Versie: 20 april 2009 (Wouter Marra) Vragen en opmerkingen: fadbalie@geo.uu.nl, tel: 2098 Door gebruik te maken van een VPN verbinding kunt

Nadere informatie

INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET

INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET 1. Algemeen In deze instructie wordt uitgelegd hoe je een belangrijke update op je Lenovo tablet dient te installeren. Deze update zorgt er voor dat de verbindingsproblemen

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Foto s plaatsen op Rallykaart.nl en Ralleycarte.be via Gallery Remote

Foto s plaatsen op Rallykaart.nl en Ralleycarte.be via Gallery Remote Foto s plaatsen op Rallykaart.nl en Ralleycarte.be via Gallery Remote Het snel plaatsen van veel foto s op verschillende locaties In deze handleiding gaan wij u uitleggen om meerdere foto s in 1 keer plaatsen

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Installatie en gebruikershandleiding Filezilla FTP Client

Installatie en gebruikershandleiding Filezilla FTP Client Installatie en gebruikershandleiding Filezilla FTP Client 18-10-2009 v1.0 1 Inleiding FileZilla is een freeware (gratis) FTP-client die volgens het File Transfer Protocol (FTP) werkt. Dankzij FileZilla

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie