J. Allijns, raadslid is afwezig.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "J. Allijns, raadslid is afwezig."

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 MAART 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE J., WERBROUCK M., VANDENBULCKE H., ALLIJNS J, DUMONT A., NUYTTEN R., LECOINTRE C., DUJARDIN K., DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., VAN DE WIELE F., BONTE-VANRAES C., DEBOEL O., COPPENS L., COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., STAELENS J. PORTE T., GARREYN C., LIETAER D., DEVESTELE-DUCASTEL V., D HONDT I., GHESQUIERE JM.., VANDENABEEL-DE WIEST D., raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van het College van Burgemeester en Schepenen en gedagtekend 16 maart 2012 vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. J. Allijns, raadslid is afwezig. Muzikaal intermezzo : Leerlingen van de SAMW brengen een blokfluitconcert. Al de leerlingen (Emmy Algoet, Landy Dumortier, Irma Slembrouck) brengen het nummer Children s song. De leerlingen worden begeleid op de piano door Karen Oberfeld. Irma Slembrouck en de andere leerlingen spelen Claire de lune. Landy Durmortier en de andere muzikantjes brengen het nummer the bumble bee. Emmy Algoet sluit af met het nummer Silent Moon. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur. OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1.BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend.

2 Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 27 FEBRUARI DAGORDEPUNT 2. GOEDKEURING WERKINGS - EN KASVERSLAG WERKJAAR 2011 VAN DE INTERLOKALE VERENIGING "DE GEWESTELIJKE SPORTWERKING" Tussen de steden en gemeenten Ledegem, Lendelede, Menen, Wervik en Wevelgem werd er overeengekomen om een interlokale vereniging op te richten beheerst door de toepasselijke bepalingen van het decreet van houdende de intergemeentelijke samenwerking. De jaarlijkse rekening en het werkingsverslag van het voorgaande jaar dient ieder jaar aan de gemeenteraad te worden voorgelegd (art. 17 van de statuten van de vereniging) Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de rekening 2011 en het werkingsverslag 2011 van de interlokale vereniging De Gewestelijke Sportwerking (G.S.W.) goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 3. KAPITAALSUBSIDIE HONDENOPLEIDINGSCENTRUM DE EENDRACHT MENEN. GOEDKEURING. Gezien de noodzaak om de bestaande kantine en de sanitaire installaties van het hondenopleidingscentrum De Eendracht Menen, gelegen Zandputstraat 11, te Menen, aan te passen; Gezien de uit te voeren renovatiewerken bestaan uit: 1. het vervangen van houten ramen en enkele beglazing door kunststoframen en deuren in p.v.c; 2. het vervangen en aanpassen aan rolstoelgebruikers van de sanitaire installatie; 3. het plaatsen van een condensatie CV-ketel op aardgas; 4. het aanbrengen van dak- en wandisolatie; Overwegende dat de kostprijsraming van de werken wordt geraamd op exclusief BTW; Gezien het gunstig advies van de stedelijke sportraad in vergadering dd 15 september 2011 om een investeringstoelage te voorzien ten bedrage van maximaal ; Overwegende dat na verloop van de huurovereenkomst, die wordt beëindigd 1 augustus 2024, het gebouw eigendom wordt van Stad Menen; Wordt voorgesteld deze werken te laten uitvoeren, in opdracht en ten laste van De Eendracht Menen, een kapitaalsubsidie ten bedrage van maximaal euro te voorzien voor De Eendracht, en deze uit te betalen volgens ingediende duplicaten van facturen met bijvoeging van betalingsbewijs door De Eendracht. Het bedrag van euro is voorzien in de buitengewone dienst onder art / Gehoord het College van Burgemeester en Schepenen in zijn verslag terzake, Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de kapitaalsubsidie ten bedrage van maximaal euro goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen).

3 DAGORDEPUNT 4. VERLENGING SUBSIDIEDOSSIER INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING HUISVESTING TUSSEN MENEN, WERVIK EN MESEN. GOEDKEURING. In 2009 werd het subsidiedossier intergemeentelijke samenwerking tussen Menen, Wervik en Mesen Kwalitatief Wonen in de Grensstreek door de Vlaamse Overheid goedgekeurd voor een periode van 3 jaar. Tijdens deze periode was er een financiële ondersteuning door Wonen Vlaanderen op de loon- en werkingskosten en een bijkomende subsidie van het Provinciebestuur op de werkingskosten. De samenwerking ging van start op en eindigt op Er wordt een verlenging van het subsidiedossier aangevraagd voor een volgende periode van 3 jaar. De aanvraag tot verlenging moet ingediend worden bij Wonen Vlaanderen zes maand voor het beëindigen van de eerste driejarige periode d.w.z. voor Voor de tweede periode kan alleen een subsidie aangevraagd worden bij Wonen Vlaanderen. Bij gunstig gevolg wordt een toelage van 60% op de loonkosten uitbetaald opnieuw verspreid over 3 jaar. In dit samenwerkingsverband moeten volgende verplichte doelstellingen gerealiseerd worden: 1) de ontwikkeling van een gemeentelijke beleidsvisie op het vlak van wonen; 2) het faciliteren of uitbreiden van het woonoverleg met alle lokale woonactoren; 3) het aanbieden van gestructureerde basisinformatie aan de inwoners van de deelnemende gemeenten; 4) uitvoeren van taken die gericht zijn op de verbetering van de kwaliteit van het volledige woningpatrimonium; 5) het nemen van initiatieven in het kader van een grond- en pandenbeleid met het oog op betaalbaar wonen; 6) het nemen van initiatieven gericht op de verbetering van de positie van de huurder op de private huurmarkt. De concretisering van deze doelstellingen werden jaar per jaar uitgeschreven en er werd een budget opgemaakt. In bijlage vindt u de aanvraag tot verlenging van het subsidiedossier o.a. een beschrijving van het project voor de volledige subsidiëringsperiode, een schematisch overzicht per activiteit en een meerjarenbegroting van de personeelskosten. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het subsidiedossier intergemeentelijke samenwerking 'Kwalitatief wonen in de grensstreek' met Wervik en Mesen goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). Raadslid Nuytten verlaat de zittingzaal. DAGORDEPUNT 5. AANKOOP EN PLAATSING DIGITALE INFORMATIEPANELEN. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Op de buitengewone dienst van het budget 2012 is er voorzien op 562/ (straatmeubilair en verkeerssignalisatie) voor de levering en plaatsing van een digitaal informatiepaneel in Lauwe en Rekkem. De huidige infoborden in het centrum van Lauwe en Rekkem zijn defect en dus aan vervanging toe. Tijdens het schepencollege d.d. 27 februari 2012 werden de lijst van te raadplegen leveranciers en het bijzonder bestek voorgelegd. De gunningswijze en het vaststellen van de lastvoorwaarden werden doorverwezen naar de eerstvolgende gemeenteraad.

4 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Raadslid Nuytten komt de zittingzaal binnen. DAGORDEPUNT 6. AANKOOP SPEELTOESTELLEN JEUGDDIENST. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Binnen het Jeugdbeleidsplan is onderstaande actie (actie 9.2) opgenomen: Aan de hand van de inventaris, de ouderdom en de toestand van de toestellen wordt een schema gemaakt waar nood is aan vervanging van toestellen. Jaarlijks investeert het beleid in de aankoop van nieuwe speeltoestellen ter vervanging van de oude toestellen. In het budget 2012 is , BTW incl., voorzien. Bij de heraanleg worden buurtbewoners betrokken in de volledige opzet. In 2012 wenst de jeugddienst nieuwe toestellen aan te kopen voor 3 speelpleinen: de Vogel- en Biestwijk (klimklautertoestel, kleutertoestel, schommelfunctie), de Tuinwijk (combinatietoestel) en jeugdsite Rekkem (zandspeeltoestel). Daarnaast wordt voorgesteld om 10 schommels aan te kopen, die dienen om op verschillende locaties defecte schommels te vervangen. Tijdens het schepencollege d.d. 27 februari 2012 werden de lijst van te raadplegen leveranciers en het bijzonder bestek voorgelegd. De gunningswijze en het vaststellen van de lastvoorwaarden werden doorverwezen naar de eerstvolgende gemeenteraad Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. DAGORDEPUNT 7. AANKOOP EN PLAATSING MOBIELE REKKENINSTALLATIE STADSARCHIEF. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Binnen het budget 2012 is er op 762/ voorzien voor de aankoop en plaatsing van een mobiele rekkeninstallatie in het stadsarchief (fase 2). In 2010 werden mobiele rekken geïnstalleerd in kelder 2 van het stadsarchief in CC De Steiger. Om in de toekomst verder een vlotte archiefopslag te garanderen en ook kelder 1 optimaal te benutten, wordt voorgesteld om in het achterste deel van deze kelder eveneens een elektrisch aangedreven mobiele rekkeninstallatie te plaatsen. Dergelijke installatie biedt niet enkel meer opslagruimte, het is ook een extra beveiliging tegen brand- en waterschade van de bewaarde documenten. Tijdens het schepencollege d.d. 5 maart 2012 werden de lijst van te raadplegen leveranciers en het bijzonder bestek voorgelegd. De gunningswijze en het vaststellen van de lastvoorwaarden werden doorverwezen naar de eerstvolgende gemeenteraad.

5 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. DAGORDEPUNT 8. AANKOOP VAN EEN 19 T VRACHTWAGEN CONTAINERSYSTEEM VOOR WEGENDIENST STAD MENEN AFDELING LAUWE. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Bij de technische dienst afdeling Lauwe is hun huidige containervrachtwagen Renault 180M, bouwjaar 1994 aan vervanging toe. Voor de huidige vrachtwagen zal een overnamebod gevraagd worden. Het Schepencollege van 12/03/12 stelt voor om over te gaan tot de aankoop van een 19T vrachtwagen met containersysteem voor de technische dienst Lauwe. De kostenraming bedraagt +/ ,00 BTW incl. In de begroting van het dienstjaar 2012 is er een krediet voorzien onder artikel 421/ van ,00 van de buitengewone dienst. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van algemene offerteaaanvraag met binnenlandse bekendmaking. Raadslid Lietaer verlaat de zittingzaal. DAGORDEPUNT 9. CAMERABEWAKING OP OPENBAAR DOMEIN (NIET-BESLOTEN PLAATSEN) TE MENEN. AANVULLEND ADVIES GR INZAKE PLAATSING CAMERA S TE REKKEM. De Gemeenteraad gaf bij beslissing van 19 december 2011 positief advies tot plaatsen van camera s op diverse plaatsen op het openbaar domein van Menen, dit op voorstel van de korpschef Door de korpschef werd toen aan iedere gemeente een visietekst inzake camerabewaking op het openbaar domein overgemaakt, zoals goedgekeurd in politiecollege dd 20 oktober Aanvullend bij deze visietekst, verzoekt de korpschef bij brief dd tot aanvullende positief advies van de gemeenteraad tot plaatsing van camera s te Rekkem. De plaatsing op deze locaties in eerste instantie wordt gemotiveerd om reden van de ernstige grenscriminaliteit in de regio, en het veiligheidsbeeld van de politiezone in het algemeen. Sedert meerdere jaren is de risicograad, zijnde het aantal inbraken per 1000 inwoners, het hoogst in de deelgemeente Rekkem en wordt het gemiddelde van de politiezone ruimschoots overschreden. De situering vlakbij de Belgisch-Franse grens, en de aanwezigheid van diverse sluipwegen zorgen ervoor dat Rekkem Bijzonder kwetsbaar is voor grensoverschrijdende feiten. Binnen de voorziene budgettaire ruimte stelt de korpschef voor om bewakingscamera s te plaatsen op volgende invalswegen : Dronckaertstraat thv Paradijsstraat Vagevuurstraat thv Garennestraat

6 Neerweg thv Dynastielaan (Moeskroen) Casterstraat thv Gentstraat De gunning en aankoop van de camera s zal door de politiezone gebeuren, waarbij iedere gemeente de kost hiertoe zelf draagt voor de camera s op haar grondgebied. ( via een kapitaalsinbreng evenredig met investering op het grondgebied van de gemeente).het budget 2012 voorziet hiertoe ,00. In functie van de aangifte aan de Privacycommissie werd als verantwoordelijke voor de verwerking van de beelden de Politiezone Grensleie aangeduid. Alvorens te kunnen overgaan tot plaatsing van camera s op het openbaar domein van de stad Menen (nietbesloten plaatsen), komt het steeds aan de gemeenteraad toe om positief advies te verlenen tot plaatsing van camera s op openbaar domein, dit op voorstel van de korpschef (Camerawet dd ) Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd gunstig advies te verlenen bij het voorstel tot plaatsen van camerabewaking op het grondgebied van de deelgemeente Rekkem. Besluit : Gunstig advies wordt verleend bij het voorstel tot plaatsen van camerabewaking op het grondgebied van de deelgemeente Rekkem met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 10. RENOVATIE EN HERINZAAIEN VOETBALTERREINEN. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Jaarlijks worden alle stedelijke voetbalterreinen heringezaaid en waar nodig worden terreinen gerenoveerd. In het Budget 2012 is een krediet van (BTW incl) voorzien. Door het intense gebruik van de velden, dienen deze te worden geëgaliseerd en verlucht, geverticuteerd (om de waterdoorlaatbaarheid te herstellen) en heringezaaid gezien op meerdere plaatsen het gras verdwenen is en er enkel nog plekken aarde zichtbaar zijn. Er wordt voorgesteld om in 2012, zoals jaarlijks, de werken te gunnen volgens onderhandelingsprocedure. Tijdens het schepencollege d.d. 12 maart 2012 werden de lijst van te raadplegen leveranciers en het bijzonder bestek voorgelegd. De gunningswijze en het vaststellen van de lastvoorwaarden werden doorverwezen naar de eerstvolgende gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 11. AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE VLAMINGENSTRAAT. PLAATSING BORDEN E3. VASTSTELLING. In het kader van de verbetering van de verkeersveiligheid, alsook om de doorgang voor hulpdiensten te waarborgen, wenst de stad, ter hoogte van de doorgang tussen Parking Oostkaai, en de Vlamingenstraat, verkeersborden E3 (verbod stilstaan en parkeren) te plaatsen. Op deze manier wenst de stad deze doorsteek vrij te houden, zodat de doorgang zowel voor bezoekers van het winkelcentrum, alsook voor de diverse hulpdiensten, ongehinderd blijft. Gelet op de enorme verkeers- en parkeerdruk tijdens het weekend in de Barakken, en op deze locatie in het bijzonder, is deze maatregel noodzakelijk en verantwoord.

7 Gelet op het statuut van deze doorgang als openbare weg, ongeacht de private eigendom(met erfdienstbaarheid van doorgang), komt het aan de gemeente toe om de nodige maatregelen te treffen om de veiligheid van de wegen te garanderen. (art 135 NGW) De eigenaar werd hiervan ook schriftelijk ingelicht. De plaatsing van de borden werd goedgekeurd in het CBS van 27/02/2012 ( B42) Om tot de plaatsing van deze borden te kunnen overgaan, dient de gemeenteraad hiertoe het aanvullend verkeersreglement goed te keuren Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het ontwerp van aanvullend verkeersreglement inzake de Vlamingenstraat te willen vaststellen. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 12. STRUCTUREEL ONDERHOUD VAN VOETPADEN DJ VERLENGINGSOVEREENKOMST. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. In dj 2011 vond een openbare aanbesteding plaats tot toewijzing van de opdracht tot structureel onderhoud en heraanleg voetpaden. Deze opdracht werd overeenkomstig de vastgestelde gunningswijze bij toepassing van artikel 18 bis 2 Overheidsopdrachtenwet 1993 toegewezen aan de Sociale Inschakelingsonderneming Veerkracht 4 bij beslissing CBS dd. 30 mei 2011B 74 en wordt ingevuld als raamovereenkomst. In het bestek werd voorzien dat bij toepassing van artikel b Overheidsopdrachtenwet 1993 de opdracht kan worden verlengd voor soortgelijk werk gedurende een termijn van 3 jaren vanaf de gunningsdatum. Dit tegen de bestekvoorwaarden en offerteprijzen van de eerdere aanbesteding. De opdracht werd gegund bij ter post aangetekend schrijven op datum van 8 juni 2011 en is verlengbaar binnen de periode lopend tot 8 juni Het College van Burgemeester en Schepenen stelt voor vermits de op te dragen werken geheel gelijkaardig zijn aan de in de aanbesteding bedoelde werken, de opdracht te verlengen voor het dienstjaar 2012 bij middel van verlengingsovereenkomst. De concrete uitvoeringsopdrachten worden gegeven door het College in het kader van de raamovereenkomst. In het Gemeentebudget dj 2012 werd onder artikel 421/ een krediet voorzien van ,00 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden vast te stellen. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). Raadslid Lietaer komt de zittingzaal binnen. DAGORDEPUNT 13. STRUCTUREEL ONDERHOUD WATERLOPEN DJ VERLENGINGSOVEREENKOMST. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. In dj 2009 vond een openbare aanbesteding plaats tot toewijzing van de opdracht tot structureel onderhoud van de waterlopen voor het dj Deze opdracht werd overeenkomstig de vastgestelde gunningswijze toegewezen aan de firma Lavaert BVBA uit Rekkem bij beslissing CBS dd. 2 juni 2009 B 46 en wordt ingevuld als raamovereenkomst.

8 In het bestek werd voorzien dat bij toepassing van artikel b Overheidsopdrachtenwet 1993 de opdracht kan worden verlengd voor soortgelijk werk gedurende een termijn van 3 jaren vanaf de gunningsdatum. Dit tegen de bestekvoorwaarden en offerteprijzen van de eerdere aanbesteding. De opdracht werd gegund bij ter post aangetekend schrijven op datum van 30 juni 2009 en is verlengbaar binnen de periode lopend tot 30 juni Het College van Burgemeester en Schepenen stelt voor vermits de op te dragen werken geheel gelijkaardig zijn aan de in de aanbesteding bedoelde werken, de opdracht net zoals dat gebeurde voor de dienstjaren 2010 en 2011, te verlengen voor het dienstjaar 2012 bij middel van verlengingsovereenkomst waarvan redactie in dossier aanwezig. De concrete uitvoeringsopdrachten worden gegeven door het College in het kader van de raamovereenkomst. In het Gemeentebudget dj 2012 werd onder artikel 482/ een krediet voorzien van ,00. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden vast te stellen. DAGORDEPUNT 14. WEGMARKERINGEN DJ VERLENGINGSOVEREENKOMST. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. In dj 2009 vond een openbare aanbesteding plaats tot toewijzing van de opdracht tot het aanbrengen van wegmarkeringen dj Deze opdracht werd toegewezen aan aannemer Tybergyn uit Heule overeenkomstig de vastgestelde gunningswijze en bestekvoorwaarden bij beslissing CBS dd. 10 april 2009 B 74 en wordt ingevuld als raamovereenkomst. In het bestek werd voorzien dat bij toepassing van artikel b Overheidsopdrachtenwet 1993 de opdracht kan worden verlengd voor soortgelijk werk gedurende een termijn van 3 jaren vanaf de gunningsdatum. Dit tegen de bestekvoorwaarden en offerteprijzen van de eerdere aanbesteding. De opdracht werd gegund bij ter post aangetekend schrijven op datum van 7 mei 2009 en is verlengbaar binnen de periode lopend tot 7 mei Het College van Burgemeester en Schepenen stelt voor vermits de op te dragen werken geheel gelijkaardig zijn aan de in de aanbesteding bedoelde werken, deze opdracht, net zoals dat gebeurde voor het dj 2010 en 2011, te verlengen voor het dienstjaar 2012 bij middel van verlengingsovereenkomst waarvan redactie in dossier aanwezig. De concrete uitvoeringsopdrachten worden gegeven door het College in het kader van de raamovereenkomst. In het Gemeentebudget dj 2012 werd onder artikel 423/ een krediet voorzien van ,00 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden vast te stellen.

9 DAGORDEPUNT 15. ERNSTIGE VERZAKKING WEGDEK KRUISPUNT VOLKSLAAN- DAGERAADSTRAAT TE MENEN. HERSTELLINGSWERKEN. GUNNING BIJ HOOGDRINGENDHEID (TOEPASSING ARTIKEL 157 GEMEENTEDECREET). KENNISGEVING. Op de hoek van de Volkslaan en Dageraadstraat deed zich eind week 10 (week 5 tot 9 maart)een verzakking in het wegdek ten gevolge van een breuk in de riolering voor. De verzakking wordt duidelijk gezien op de foto s in bijlage. De onderliggende breuk betreft het gedeelte riolering van de Dageraadstraat dat aansluiting vindt op de riolering van de Volkslaan. De verzakking bestrijkt de asfaltlaag in de Dageraadstraat en het fietspad in de Volkslaan en vormt een heel ernstige en gevaarlijke belemmering voor de weggebruikers. Ook kan die verzakking een verstopping in de riolering van de Dageraadstraat veroorzaken. De nodige omleidende maatregelen werden onmiddellijk genomen door de Technische Dienst en de Politie. Dringende herstelmaatregelen zijn van doen. De betreffende riolering bevinden zich op een diepte van meer dan 4 meter onder het wegoppervlak. Om de verzakking te herstellen dient de weg geopend te worden en de riolering hersteld. Gezien het dieptepeil van de werken is een specialistische aanpak noodzakelijk. Deze werken waren onvoorzienbaar en in het Gemeentebudget dj 2012 is er dan ook momenteel geen budget hiertoe voorhanden. Het Gemeentedecreet voorziet onder artikel e en 3 e lid in een toepasselijke procedure voor het CBS om hoogdringend herstelmaatregelen te kunnen gunnen. In samenhang met de voorziening van artikel c,f van de Overheidsopdrachtenwet 1993 besloot het CBS in zitting dd. 12 maart 2012 bij toepassing daarvan tot dringende gunning van de herstelwerken aan de NV Cnockaert Construct uit Komen bij indicatieve raming der werken ,00 BTW door medecontractant. Tevens werd het Bureau Cnockaert uit Wervik aangesteld om de herstelwerken dringend te ontwerpen en op te volgen bij indicatieve raming opdracht 5.500,00 exclusief BTW. Er werd gekozen voor deze partners daar zij reeds in het voorbije decennium 2 aanpassingsdossiers m.b.t. de riolering Volkslaan afwerkten en vertrouwd zijn met deze werksite. Er dient daarbij benadrukt dat het zich voordoende probleem geheel buiten de bestekken valt van de reeds eerder uitgevoerde dossiers en er van een gebrek in de uitvoering van de eerdere opdrachten geen sprake is. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd van de bij toepassing van artikel 157 Gemeentedecreet door het College bij hoogringendheid genomen beslissingen, kennis te nemen. De mondelinge vraag van raadslid Van de Wiele wordt bij dit agendapunt ook behandeld. Besluit : Kennis wordt genomen met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 16. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING Zijn er opmerkingen te maken over de processen-verbaal van de vorige zitting van 27 februari 2012? Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Besluit : Het verslag van 27 februari 2012 wordt met 29 JA-stemmen en 1 onthouding (raadslid Eertmans) goedgekeurd.

10 DAGORDEPUNT 16A. WIJZIGING ARTIKEL 6 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD VAN MENEN, GOEDGEKEURD IN DE GR VAN 26 MAART (ART. 22 VAN HET GEMEENTEDECREET). Dit punt werd op de dagorde geplaatst bij schriftelijke aanvraag van gemeenteraadslid Werbrouck Michel dd. 16 maart Ik verleen dan ook het woord aan de aanvrager. Bii te voegen punt: Wijziging artikel 6 Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van Menen, goedgekeurd in de GR van 26 maart Motivatie: De laatste weken wenste ik een dossier wat nader te onderzoeken. lk moest echter vaststellen dat de diensten strikt en formeel de toepassing vragen van Art 6 3 en 4 en dat ik telkens formeel de toestemming diende te vragen aan de betrokken instanties, zowel voor het vastleggen van de datum van inzage als voor het bekomen van een kopie van bepaalde stukken. Deze strikte formele manier van werken vind ik een belemmering van het fundamenteel inzagerecht van een lid van de gemeenteraad. Het werkt vertragend en heeft geen enkele zin. Vandaar een voorstel tot wijziging van het Huishoudelijk reglement, die de gemeenteraadsleden toelaat op eenvoudige vraag, tijdens de normale openingsuren van de administratie, inzage te kunnen krijgen van het gewenste dossier en kopie te kunnen verkrijgen van de door hen gewenste stukken. lk heb even een pak Huishoudelijke reglementen van diverse steden geraadpleegd. Dit van de stad Mechelen lijkt me een goede basis tot besluit. Aanpassing : Artikel6 1, 2, 3 en 4 worden vervangen door een aangepaste tekst 5 geen wijziging 6 geen wijzigingen Het nieuwe Artikel 6 luidt dan: 1 De leden van de gemeenteraad hebben het recht ter plaatse kennis te nemen van alle documenten die het bestuur van de stad betreffen. 2 Het Schepencollege dient zich te houden aan de onderrichtingen van de hogere overheid, inzake het inzagerecht, Elk raadslid dat de notulen van het Schepencollege of gemeenteraad of een bepaald dossier wenst in te zien, dient dit minstens 1 werkdag op voorhand mede te delen. De dossiers worden geraadpleegd op de betrokken dienst, tijdens de normale diensturen. ln geval van twijfel of een aangevraagd document al dan niet kan beschouwd worden als een akte of stuk betreffende het bestuur van de gemeente, zal de betrokken ambtenaar het raadslid erover inlichten dat zijn aanvraag aan de secretaris of zijn plaatsvervanger zal worden voorgelegd om te beslissen of de gevraagde documenten ter inzage zullen gegeven worden. Binnen de 3 werkdagen ontvangt het raadslid van de secretaris of zijn plaatsvervanger schriftelijk uitsluitsel over zijn vraag. Bij weigering wordt dit gemotiveerd. 3 Bij het uitoefenen van hun inzagerecht in dossiers hebben de gemeenteraadsleden het recht deze dossiers of delen ervan kopieën te laten maken. 4 Onverminderd de toepassing van Art 6 2, hebben de raadsleden eveneens het recht aan het college vragen te stellen over de aan het inzagerecht onderworpen dossiers. 5 De gemeenteraadsleden mogen alle inrichtingen en diensten bezoeken die de gemeente opricht

11 en beheert. Om het college in de mogelijkheid te stellen het bezoekrecht praktisch te organiseren, delen de raadsleden minstens acht werkdagen vooraf schriftelijk mee welke instelling zij wensen te bezoeken en op welke dan en uur. Tijdens het bezoek van een gemeentelijke inrichting moeten de raadsleden passief optreden. 6 De bepalingen van dit artikel doen geen afbreuk aan de mogelijkheid van strafrechtelijke vervolging van de gemeenteraadsleden wegens schending van het beroepsgeheim, overeenkomstig artikel 458 van het Strafwetboek. Gevraagd wordt dit agendapunt op de dagorde van de komende Gemeenteraad te agenderen en ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen. Besluit : Wordt goedgekeurd met 23 JA-stemmen ( FOURNIER M., NUYTTEN- GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., Schepenen; DEJONGHE J., WERBROUCK M., VANDENBULCKE H., DUMONT A., NUYTTEN R., LECOINTRE C., DUJARDIN K., DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., VAN DE WIELE F., BONTE-VANRAES C., COPPENS L., COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., STAELENS J. PORTE T., LIETAER D., DEVESTELE- DUCASTEL V., GHESQUIERE JM.., VANDENABEEL-DE WIEST D., raadsleden;) en 7 NEEN-stemmen. ( BOSSUYT G. voorzitter; PAELINCK M., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEBOEL O., GARREYN C., D HONDT I., raadsleden.) De mondelinge vragen worden afgehandeld. De Voorzitter verklaart de zitting van de Raad gesloten om uur. NAMENS DE GEMEENTERAAD : de stadssecretaris de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET G. BOSSUYT

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011.

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 SEPTEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2009

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2009 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR. 13 GEMEENTELIJK RETRIBUTIEREGLEMENT OP BLAUWE ZONE De Gemeenteraad van de Stad Menen, vergaderd volgens de wet en in openbare zitting;

AGENDAPUNT NR. 13 GEMEENTELIJK RETRIBUTIEREGLEMENT OP BLAUWE ZONE De Gemeenteraad van de Stad Menen, vergaderd volgens de wet en in openbare zitting; Financiën Gemeentebelastingen behandeld door Ann Breughe DOSSIER NR. 13 GEMEENTERAAD zitting van donderdag 27 december 2007 aanwezig M.M. G. BOSSUYT, burgemeester - voorzitter M. FOURNIER, M. PAELINCK,

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009

STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay.

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 11 JUNI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Katrijn Claeys speelt fluit en Jon Depraetere gitaar, ze brengen het nummer Entr acte van Jacques Ibert.

Muzikaal intermezzo : Katrijn Claeys speelt fluit en Jon Depraetere gitaar, ze brengen het nummer Entr acte van Jacques Ibert. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

Volgende tekst werd aan alle gemeenteraadsleden meegestuurd met de uitnodiging voor deze gemeenteraadszitting:

Volgende tekst werd aan alle gemeenteraadsleden meegestuurd met de uitnodiging voor deze gemeenteraadszitting: VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 DECEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEJONGHE

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 FEBRUARI 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 FEBRUARI 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 FEBRUARI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEJONGHE

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo: Siel Devos speelt fagot en wordt begeleid door Geert Valcke op de piano.

Muzikaal intermezzo: Siel Devos speelt fagot en wordt begeleid door Geert Valcke op de piano. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet en het gemeentedecreet;

Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet en het gemeentedecreet; FINANCIËN - gemeentebelastingen DOOR Ann Breughe DOSSIER NR. 11 LL GEMEENTERAAD zitting van maandag 17 december 2012 aanwezig M.M. G. BOSSUYT, burgemeester - voorzitter M. FOURNIER, M. PAELINCK, L. NUYTTEN-GHESQUIERE,

Nadere informatie

J. Allijns, raadslid, is afwezig. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur

J. Allijns, raadslid, is afwezig. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 28 NOVEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd.

DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 APRIL 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2009

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2009 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Pieterjan Debbaut, leerling woord aan de SAMW bij mevr. Kristien Vandendriessche, brengt het werk Arie van Paul van Vliet

Pieterjan Debbaut, leerling woord aan de SAMW bij mevr. Kristien Vandendriessche, brengt het werk Arie van Paul van Vliet STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 JUNI 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 14 aanwezig M.M. STADMENEN GR(N~VtRLEGGENO C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

ALLIJNS J., DUMONT A., COIGNE-EERTMANS C., STAELENS J., raadsleden zijn verontschuldigd.

ALLIJNS J., DUMONT A., COIGNE-EERTMANS C., STAELENS J., raadsleden zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 APRIL 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd.

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 27 maart 2009 betreffende het grond- en pandenbeleid, hierna Decreet grond- en pandenbeleid genoemd;

Gelet op het decreet van 27 maart 2009 betreffende het grond- en pandenbeleid, hierna Decreet grond- en pandenbeleid genoemd; FINANCIËN - gemeentebelastingen DOOR Ann Breughe DOSSIER NR. 11 KK GEMEENTERAAD zitting van maandag 17 december 2012 aanwezig M.M. G. BOSSUYT, burgemeester - voorzitter M. FOURNIER, M. PAELINCK, L. NUYTTEN-GHESQUIERE,

Nadere informatie

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN GEMEENTERAAD zitting van 15/12/2014 STAOMENEN (>M '(!!u.i

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2011

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2011 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 APRIL 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 APRIL 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 APRIL 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. A. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. B. AANSTELLING EN EEDAFLEGGING VAN EEN OPVOLGEND RAADSLID.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 6 maart 2018 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Benjamin Verstraete brengt een drumsolo Man in Black van Roy Leytham.

Muzikaal intermezzo : Benjamin Verstraete brengt een drumsolo Man in Black van Roy Leytham. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 31 OKTOBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

ZITTING VAN AANWEZIG.

ZITTING VAN AANWEZIG. ZITTING VAN 15.03.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Putseys, Buttiens, Schuyten, De Dobbeleer,

Nadere informatie

Tine Breyne, leerlinge aan de SAMW uit de klas samenspel van Rita Maes speelt accordeon en brengt een Zweeds en een Georgisch lied

Tine Breyne, leerlinge aan de SAMW uit de klas samenspel van Rita Maes speelt accordeon en brengt een Zweeds en een Georgisch lied VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD OP 30 NOVEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting;

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting; GEMEENTERAAD zitting van 2l/03/2016 STAD MENEN G"EN VEIU GGeNO BESLISSING aanwezig M.M. AGENDAPUNT NR. S C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD WERVIK UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 21/12/2007 Aanwezig : Afwezig : Johnny Goos, Burgemeester-Voorzitter; Rik Braem,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

Delphine Denagel leerling volwassenen bij Tine Ducatteeuw aan SAMW, brengt post Valentijnse liefdespoëzie.

Delphine Denagel leerling volwassenen bij Tine Ducatteeuw aan SAMW, brengt post Valentijnse liefdespoëzie. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 16 FEBRUARI 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 6 maart 2018 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 06.12.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Buttiens, Schuyten, Sannen, Gybels, Jacobs,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

Reglement financiële autonomie sportverenigingen

Reglement financiële autonomie sportverenigingen Reglement financiële autonomie sportverenigingen artikel 1: Binnen de perken van het daartoe op de begroting voorziene krediet, kan de gemeenteraad subsidies toekennen voor de bouw, de renovatie of het

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., BONTE-VANRAES C., raadsleden zijn verontschuldigd.

DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., BONTE-VANRAES C., raadsleden zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A D A A L S T. Hoofdstuk I : Doelstelling, erkenning en relatie met gemeentelijke overheden

O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A D A A L S T. Hoofdstuk I : Doelstelling, erkenning en relatie met gemeentelijke overheden Bijlage bij het besluit van de gemeenteraad d.d. 4 september 2007 houdende goedkeuring wijziging statuten, meer bepaald aanvulling bij artikel 25.1 O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie