Aan de gemeenteraad, Voetbalvereniging Renswoude.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de gemeenteraad, Voetbalvereniging Renswoude."

Transcriptie

1 Aan de gemeenteraad, In de gemeenteraad van 28 juni 2016 heeft ons college toegezegd gesprekken te zullen voeren met verenigingen in Renswoude om te kijken hoe de situatie op dit moment is, hoe men om gegaan is met de kortingen op de subsidies vanaf 2015 en welke wensen er eventueel nog bij de verenigingen leven. Met de onderstaande verenigingen is gesproken: 1.Voetbalvereniging Renswoude 2. Tennisvereniging Dicke Rijst 3. Stichting Sporthal De Hokhorst 4. Sportvereniging Renswouw. 5. Christelijke Zangvereniging Con Amore. Hieronder treft u een samenvatting aan van de inhoud van de gesprekken, ook geven we u een kort overzicht van de inhoud van de gesprekken. Aan het einde staan een aantal conclusies en een aantal aanbevelingen vermeld. Voetbalvereniging Renswoude. De V.V.R. heeft de zaken bestuurlijk/ organisatorisch goed voor elkaar. Men heeft voldoende vrijwilligers om alle activiteiten te organiseren en te begeleiden. Het ledenaantal neemt toe. De voetbalvereniging is financieel gezond, men is er goed in geslaagd om de bezuinigingen ( eigen bijdrage in vervanging toplaag kunstgrasvelden ,-- per jaar) op te vangen. Het afgelopen seizoen bleven de kantine opbrengsten wel wat achter bij de begroting. In het najaar zal het bestuur overwegen of een contributieverhoging noodzakelijk is. Vergeleken met de regio is de contributie laag. Samenwerking met gemeente De V.V.R. heeft voor wat de samenwerking met de gemeente betreft, het meest te maken met de medewerkers van omgevingsbeheer. Deze samenwerking loopt uitstekend, het bestuur van de voetbalvereniging wil hier graag haar waardering voor uitspreken. Door de toename van het aantal leden komt men wat in de knoop met de beschikbare trainingsruimte, men zou daarom graag licht op het natuurgrasveld willen hebben, zodat men ook dat veld s avonds kan gebruiken voor trainingen. Het bestuur zal hiervoor een verzoek indienen. Parkeren fietsen. Op avonden en op zaterdag zijn er problemen met het parkeren van fietsen,, deze worden voor het toegangshek geplaatst, waardoor de toegang wordt belemmerd.ook wordt hierdoor een eventuele toegang van een ambulance belemmerd.

2 De tennisvereniging ondervindt ook hinder van deze fietsen, ook het tenniscomplex is vaak moeilijk toegankelijk omdat er fietsen van leden van de voetbalvereniging voor de ingang staan. Tennisvereniging Dicke Rijst De tennisvereniging heeft de zaken bestuurlijk/ organisatorisch goed voor elkaar. Men heeft voldoende bestuursleden, de commissies zijn bemand, al zouden sommige commissies nog wel wat extra vrijwilligers kunnen gebruiken. Het ledenaantal vooral bij de jeugd loopt wat terug. Dit is een tendens die op dit moment landelijk bij tennisverenigingen valt waar te nemen. De tennisvereniging is financieel gezond, men is er goed in geslaagd om de bezuinigingen ( eigen bijdrage in vervanging toplaag kunstgrasvelden 3.000,-- per jaar) op te vangen. Het afgelopen seizoen bleven de kantine opbrengsten wel wat achter bij de begroting. Met name bij toernooien spelen hierbij ook de weersomstandigheden een grote rol. Samenwerking met gemeente De tennisvereniging heeft voor wat de contacten met de gemeente betreft, het meest te maken met de medewerkers van omgevingsbeheer. Deze samenwerking loopt uitstekend, het bestuur van de tennisvereniging is hier erg content over. De toplaag van de eerste drie banen zal naar verwachting over 3 a 4 jaar moeten worden vervangen. Parkeren fietsen. Het tenniscomplex is vaak moeilijk toegankelijk omdat er fietsen van (jeugd)leden van de voetbalvereniging voor de ingang staan gestald, dit is erg hinderlijk. Het zou fijn zijn wanneer hier een oplossing voor zou kunnen komen. Stichting Sporthal de Hokhorst De stichting sporthal De Hokhorst heeft de zaken bestuurlijk/ organisatorisch goed voor elkaar. Het beheer van de sporthal is bij de huidige beheerders in goede handen. De verhuur blijft redelijk stabiel. Onlangs is er door wat onhandige communicatie wat commotie ontstaan ten aanzien van het gebruik van ondeugdelijke materialen. Naar aanleiding hiervan heeft het bestuur van de sporthal een gesprek gehad met de sportvereniging en de scholen. Er is een inventarisatielijst gemaakt van alle aanwezige materialen. Ook is van deze materialen vastgesteld wie de eigenaar is. Afgesproken is dat materialen waar iets aan mankeert of gelijk worden gerepareerd of weggegooid, zodat er geen problemen kunnen ontstaan m.b.t.. de aansprakelijkheid voor het gebruik van ondeugdelijke materialen. De sportvereniging heeft een eigen afsluitbare berging gekregen, waarin ze haar materialen op kan bergen.

3 De stichting is er tot nu toe in geslaagd om de bezuinigingsdoelstelling die in 2015 is opgelegd te realiseren. Wel heeft men voor het nieuwe seizoen de tarieven verhoogd. Doordat er een goede afsluitbare berging beschikbaar is gesteld aan de sportvereniging, heeft de sporthal niet meer de beschikking over een goede berging voor haar eigen sportmaterialen. Enkele jaren geleden is al eens een plan gemaakt om achter aan de sporthal een bergingsruimte te bouwen. Op dat moment waren er bij de gemeente geen financiële middelen beschikbaar voor deze aanbouw. Wellicht kan dit nu nog eens worden bekeken. Sportvereniging Renswouw Bestuurlijk /organisatorisch Het bestuur van de sportvereniging bestaat al geruime tijd uit slechts twee personen, dat is te weinig. Ook de afzonderlijke afdelingen, volleybal, badminton en gymnastiek beschikken over te weinig kaderleden. In het voorjaar 2016 kwam naar buiten, dat de sportvereniging in grote financiële problemen verkeerde. Er was een forse huurachterstand bij stichting sporthal De Hokhorst, de contributie werd niet geïnd, de ledenadministratie was niet op orde, er was onvoldoende zicht op declaraties die door de diverse afdelingen werden ingediend. De twee zittende bestuursleden zijn van goede wil en doen hun uiterste best, maar kregen onvoldoende medewerking van de overige leden. Onder andere als gevolg van vragen hierover in de gemeenteraad en publicaties in de lokale kranten is inmiddels ook tot de leden het besef doorgedrongen, dat de sportvereniging het water tot aan de lippen stond. Vanuit de gemeente hebben we voor de vakantie nog enkele gesprekken met het bestuur van de sportvereniging gevoerd en aangegeven wat er verbeterd moest worden en ook hebben we enkele suggesties aangedragen hoe deze verbeteringen gerealiseerd konden worden. De afgelopen maanden is er veel gebeurd bij de sportvereniging. Bij de afdeling Volleybal is het ledenbestand inmiddels goed in kaart gebracht. Men heeft alle leden een soort aanmeldingsformulier laten invullen, zodat men beschikt over de actuele n.a.w. gegevens van de leden en ook over de juiste IBAN nummers om de contributie te kunnen incasseren. In het vervolg gaat men elk nieuw seizoen de leden zo n formulier laten invullen. Er heeft ook een gesprek plaats gevonden met de leidsters van de gymnastiekafdeling, hier is men inmiddels ook hard bezig de zaak op orde te krijgen. Deze afdeling heeft ook een sponsorloop georganiseerd die 3.000,-- heeft opgebracht. De contributie voor het tweede half jaar 2016 is met 20,00 verhoogd, voor 2017 gaat het bestuur opnieuw bekijken of contributieverhoging noodzakelijk is.

4 Men heeft 3 nieuwe bankrekeningen geopend, per afdeling laat men de inkomsten en de uitgaven van die afdeling over een aparte bankrekening lopen, zodat gemakkelijker inzichtelijk te maken is of elke afdeling zichzelf kan bedruipen. Het bestuur gaat binnenkort op bezoek bij de ondernemersvereniging om te kijken of men leden voor de club van honderd kan werven of dat er ondernemers zijn die misschien een gymnastiektoestel willen sponsoren, waar dan de bedrijfsnaam op vermeld wordt. De huurachterstand bij sporthal De Hokhorst is inmiddels teruggelopen van ,00 naar 8.000,--. Kortom, er is veel gebeurd de afgelopen maanden, complimenten hiervoor voor de 2 bestuursleden. Het bestuur bestaat nog steeds uit slechts 2 personen, dat is te weinig. Er zou minimaal vanuit elke afdeling 1 vertegenwoordiger in het bestuur moeten komen. Op de huidige 2 bestuursleden wordt nu roofbouw gepleegd en bovendien komt de continuïteit van de vereniging hier ernstig door in gevaar. De vereniging heeft behoefte aan een aantal nieuwe toestellen voor de gymnastiekafdeling, op dit moment ontbreken de financiële middelen om deze attributen aan te schaffen. Er wordt nog onderzocht in hoeverre de sporthal deze materialen aan zou kunnen schaffen zodat ze vervolgens en door de sportvereniging en door de scholen gebruikt zouden kunnen worden. Wanneer de sportvereniging aan kan tonen de zaken weer goed op orde te hebben, zou de gemeente kunnen overwegen éénmalig een bijdrage te verstrekken voor de aanschaf van deze materialen. Christelijke Zangvereniging Con Amore Bestuursleden heeft Con Amore wel voldoende, maar het grote probleem is het ledenaantal. De meeste leden zijn al wat op leeftijd, door ziekten en overlijden vallen er regelmatig leden af en aanwas van nieuwe leden is er eigenlijk niet. In 2014 had men nog 28 leden, in 2015 nog 24.Lange tijd had men ook nog een kinderkoor, maar dat is per 1 mei opgeheven wegens gebrek aan leden. Dit jaar bestaat de zangvereniging 57 jaar, het streven is om de 60 jaar te halen, maar het is sterk de vraag of dit gaat lukken. De kosten van zaalhuur en de dirigent blijven gelijk, maar door de terugloop van het aantal leden, dalen de contributie inkomsten. Men heeft nog een behoorlijke spaarrekening, zodat men nog wel enkele jaren vooruit kan, maar men teert wel jaarlijks in op het vermogen. Om extra inkomsten te genereren heeft men een verloting georganiseerd. Harmonievereniging Ons Genoegen Met harmonievereniging ` Ons Genoegen` heeft nu geen gesprek plaats gevonden. Met hen is voor de zomervakantie al uitgebreid gesproken. Toen is ook de subsidieverordening van deze vereniging aangepast.

5 Ons Genoegen heeft de zaken bestuurlijk en financieel goed voor elkaar. Wel maakt men zich wat zorgen voor de toekomst. Men vraagt zich af of men in de toekomst, wanneer de kerk die nu gebruik maakt van het `Podium`, de huur op zou zeggen, nog wel in staat is om de exploitatie van het gebouw rond te krijgen. Conclusies : - Er is geen enkele vereniging in Renswoude omgevallen door de vermindering van de gemeentelijke subsidie. - Geen enkele vereniging is in financiële problemen gekomen door de bezuinigingen. - Een aantal verenigingen heeft de contributie verhoogd, maar de contributies van verenigingen in Renswoude zijn nog steeds laag ten opzichte van vergelijkbare verenigingen in de regio. - De meeste verenigingen in Renswoude hebben hun zaken bestuurlijk/ organisatorisch goed voor elkaar. - Problemen die zich voordoen bij verenigingen worden vooral veroorzaakt, doordat men bestuurlijk/ organisatorisch de zaken niet op orde heeft. In het geval van Con Amore is de afname van het ledenaantal het grootste probleem. Aanbevelingen : 1.Nu het financieel weer wat beter gaat met de gemeente Renswoude, de subsidies aan de verenigingen jaarlijks verhogen met het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI ) t-2. ( t-2 houdt in, dat voor de begroting 2017 het CPI cijfer over 2015 wordt gehanteerd) 2.. De afdeling omgevingsbeheer opdracht geven zo spoedig mogelijk met een ( nood )oplossing te komen van het fietsparkeerprobleem waar de voetbalvereniging en de tennisvereniging hinder van ondervinden. 3. Onderzoeken ( zowel bouwtechnisch als financieel ) of het mogelijk is een aanbouw aan de sporthal te realiseren waar de materialen kunnen worden opgeborgen. 4. Vanaf de begroting 2017 een toevoeging aan de Voorziening toplaag kunstgrasbanen opnemen van 7.000,--. ( We nemen nu wel elk jaar een toevoeging aan de Voorziening toplaag voetbalvelden in de begroting op, maar doen dit niet voor de tennisbanen. Wanneer de toplaag van de tennisbanen vervangen moeten worden, moeten we ook hier middelen voor hebben ) Burgemeester en wethouders van Renswoude,

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Balans H.3 Begroting H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag over het boekjaar 2014-2015

Nadere informatie

BEGROTING KV BOLSWARD 2015

BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Inhoud 1. Algemeen 2. 2. Exploitatiebegroting 2015 2. 3. Toelichting begrotingsposten 3. 4. Vaststelling 6. 1 1. ALGEMEEN Bijgaande begroting is sluitend. BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Gezien de lasten van

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

Financieel. Jaarverslag 2014-2015

Financieel. Jaarverslag 2014-2015 Financieel Jaarverslag 2014-2015 26 november 2015 Versie 1.1 Financieel Jaarverslag 2014-2015 versie 1.1.docx 29-11-2015 pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het financieel verslag over het verenigingsjaar 1

Nadere informatie

Jaarverslag Financiële Zaken 2013

Jaarverslag Financiële Zaken 2013 Bijgaand doen wij u de balans per 31 oktober 2013, de resultatenrekening over 2012/2013 toekomen. Voorafgaand aan de presentatie van de cijfers geven wij u een korte toelichting op de belangrijkste ontwikkelingen.

Nadere informatie

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 Inhoud: Balans per 1-6-2009 Realisatieoverzicht 2008-2009 Toelichting op het overzicht en begroting Meerjarenbegroting 2005-2017 Voorstel

Nadere informatie

Agendapuntnr.: 7. Aan de gemeenteraad. Geachte raad,

Agendapuntnr.: 7. Aan de gemeenteraad. Geachte raad, Agendapuntnr.: 7 Nr.: 134562 Renswoude, 17 juni 2014 Behandeld door: J. van Dijk Onderwerp: Bezuinigingspakket als gevolg van korting uitkering algemene uitkering Gemeentefonds 2015-2017 Geachte raad,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH Begroting 2018 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De begroting bestaat uit: De begroting over 2018 Een toelichting bij de begroting Opgesteld januari 2018 door Ronny de Heus 1 Toelichting bij

Nadere informatie

BELEIDSPLAN S.V.Terheijden

BELEIDSPLAN S.V.Terheijden BELEIDSPLAN S.V.Terheijden 2017-2021 Inhoudsopgave 1) Inleiding 2) Gebouw 3) Kantine inrichting 4) Velden en Materialen 5) Sponsoring 6) Vrijwilligers 7) Maatschappelijke betrokkenheid 8) Gezondheid en

Nadere informatie

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015 Bijgaand doen wij u de begroting 2013/2014 toekomen inclusief de prognose 2014/2015 waarin de consequenties van de voorgestelde verbouwing van het clubhuis zijn verwerkt. Voorafgaand aan de presentatie

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017

Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017 Sponsorplan VELO Badminton 2016/2017 Wateringen, januari 2016 1 Sponsorplan VELO Badminton VELO Badminton is een badmintonvereniging uit Wateringen. VELO Badminton is ontstaan in 1966 en maakt deel uit

Nadere informatie

FRIS HET NIEUWE JAAR IN AGENDA

FRIS HET NIEUWE JAAR IN AGENDA FRIS HET NIEUWE JAAR IN De laatste competitiewedstrijden van 2016 zijn inmiddels gespeeld en het nieuwe jaar gaat zijn intrede nemen. Maar eerst komen de feestdagen nog en traditiegetrouw het oliebollentoernooi

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 en begroting 2015

Jaarrekening 2014 en begroting 2015 Jaarrekening 2014 en begroting 2015 1 Inhoud Samenvatting... 3 Jaarrekening... 5 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting op staat van baten en lasten... 6 Begroting 2015... 7 Staat van baten en lasten...

Nadere informatie

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een:

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Ten geleide Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Balans per 31 december 2018 met toelichting Winst & Verlies rekening over 2018 met toelichting Begroting 2019 De Winst & Verlies rekening 2018

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging EXPLOITATIE OVERZICHT 2013-2014 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 UITGAVEN exploitatie begroting exploitatie begroting ONTVANGSTEN exploitatie begroting exploitatie

Nadere informatie

2. De activiteiten. 3. Toernooien

2. De activiteiten. 3. Toernooien Sponsoring 1 2 1. De vereniging Tennisvereniging De Hogt is opgericht op 1october 1985 Op 1 april 2007 telde de vereniging onderstaande leden: - 110 jeugdleden (mini s) t/m 17 jaar - 540 senioren De vereniging

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 en begroting 2016

Jaarrekening 2015 en begroting 2016 Jaarrekening 2015 en begroting 2016 1 Inhoud Samenvatting... 3 Jaarrekening 2015... 5 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting op jaarrekening 2015... 6 Begroting 2016... 7 Staat van baten en lasten...

Nadere informatie

Belangrijke vaststellingen

Belangrijke vaststellingen Visie Philten 2020 Belangrijke vaststellingen Teruglopend ledental Verdwijnen financiele steun Teruglopende inzet door leden Negatieve exploitatie Leidt tot de noodzaak om ons over de toekomst te bezinnen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER:

RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: 2017037682 COMMISSIE Burgers op 27 november 2017 Onderwerp: Beschikbaar stellen subsidie voor renovatie bestaand en aanleg nieuw kunstgras voetbalveld NWC

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Door de vergrijzing van de bevolking komt deze bron van inkomsten steeds meer onder druk te staan.

Door de vergrijzing van de bevolking komt deze bron van inkomsten steeds meer onder druk te staan. BEGROTING 2019 INLEIDING Zoals in de toelichtingen op de begrotingen van de afgelopen jaren is aangegeven is het aantal leden van groot belang voor de exploitatie van een golfclub, ruim 70% van de opbrengsten

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

Verzoek om subsidievaststelling 2013 voor subsidies van 4.000,00 of meer

Verzoek om subsidievaststelling 2013 voor subsidies van 4.000,00 of meer Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: (0166) 66 82 00 telefax: (0166) 66 35 53 bank: BNG 28.50.08.315 Verzoek om subsidievaststelling 2013 voor subsidies van 4.000,00 of meer

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

JAARREKENING 2017 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH JAARREKENING GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De jaarrekening bestaat uit: De exploitatierekening over Een toelichting bij de exploitatierekening De balans per 31 december Een toelichting bij

Nadere informatie

Notitie tarieven (multifunctionele) binnen- en buitensportaccommodaties

Notitie tarieven (multifunctionele) binnen- en buitensportaccommodaties Notitie tarieven (multifunctionele) binnen- en buitensportaccommodaties 1. Aanleiding De aanleiding voor deze notitie tarieven binnen- en buitensportaccommodaties is drieledig: Tarieven buitensport Uit

Nadere informatie

Informatiebrochure GRANDSLAM TENNISTOERNOOI ROLAND GARROS GA JIJ OP 29 MEI 2020 OOK MEE NAAR HET IN PARIJS MET DE VRIENDEN VAN VTC?

Informatiebrochure GRANDSLAM TENNISTOERNOOI ROLAND GARROS GA JIJ OP 29 MEI 2020 OOK MEE NAAR HET IN PARIJS MET DE VRIENDEN VAN VTC? Informatiebrochure GA JIJ OP 29 MEI 2020 OOK MEE NAAR HET GRANDSLAM TENNISTOERNOOI ROLAND GARROS IN PARIJS MET DE VRIENDEN VAN VTC? VTC Veenendaal VTC staat voor Veenendaalse Tennis Club en is opgericht

Nadere informatie

Jaarcijfers 2010-2011

Jaarcijfers 2010-2011 Jaarcijfers 2010-2011 Voor u liggen de balansen per 31 oktober 2011 en de exploitatieoverzichten over de periode 1 november 2010 tot en met 31 oktober 2011 van Stichting Tennispark Vinkebaan en TC Bakkum.

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen,

Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen, Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen, Woensdag 12 februari houden wij de informatiebijeenkomst in het kader van de aan De IJsselmeeuwen opgelegde huurverhoging voor het Graaf Ottobad. Om ieder van

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2017 Jaarrapport Het verslagjaar 2017 is met een positief resultaat van 19.181, - afgesloten. (2016: 17.378, -) Wanneer wij dit vergelijken met vorig jaar, zijn het de opbrengsten die stegen,

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag De Vrijpionnen 2010 / 2011 en begroting 2011/2012

Financieel Jaarverslag De Vrijpionnen 2010 / 2011 en begroting 2011/2012 Jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen Jeugdcentrum De Spelewey Breughelhof 8, Voorhout Tel. 0252-216817 Secretariaat: Distelweg 13, 2215 DS Voorhout Tel.: 0252-216063 www.vrijpionnen.nl / secretaris@vrijpionnen.nl

Nadere informatie

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING 2016 BEGROTING 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding Algemene toelichting 3 Begroting 2017 5 Contributies 2017 6 Exploitatierekening Exploitatierekening 1 Toelichting exploitatierekening

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

INFORMATIE JEUGD. vcvolt.nl

INFORMATIE JEUGD. vcvolt.nl INFORMATIE JEUGD vcvolt.nl De naam VC Volt VC Volt is de naam van de nieuwe fusieclub die met 350 leden meteen een van de grootste verenigingen in de regio is geworden. Alle drie verenigingen hebben iets

Nadere informatie

Christelijke Sportvereniging Deos

Christelijke Sportvereniging Deos Christelijke Sportvereniging Deos Door Eensgezindheid en Overtuiging Sterk Jaarverslag 2007 Inhoudsopgave Profiel CSV Deos... 3 Sportieve prestaties... 4 Jongens... 4 Meisjes... 4 Bestuur... 5 Ledenverloop...

Nadere informatie

Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk.

Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk. www.jooplengkeek.nl Niet-commerciële organisaties Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk. Met een goed overzicht van de ontvangsten en de uitgaven bewaken we dat de liquide

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

Sponsorbrochure SVL voetbal

Sponsorbrochure SVL voetbal Sponsorbrochure SVL voetbal Brochure Voorwoord SVL is een omni-sportvereniging die onderdak biedt aan een afdeling voetbal, tennis, gymnastiek en badminton. Een gezellige en sportieve vereniging voor jong

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2011-2012 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Beleidsplan SC Joure 2007-2010 opgesteld in april/mei 2007 met draagvlak geledingen AB/topsport/breedtesport/sponsoring Doelstellingen

Nadere informatie

Leiderdorp, 13 maart 2012. Aan de Gemeenteraad Leiderdorp. Betreft: Vragen naar aanleiding van Presentatie d.d. 8 februari 2012. Mijne Dames, Heren,

Leiderdorp, 13 maart 2012. Aan de Gemeenteraad Leiderdorp. Betreft: Vragen naar aanleiding van Presentatie d.d. 8 februari 2012. Mijne Dames, Heren, Leiderdorp, 13 maart 2012. Aan de Gemeenteraad Leiderdorp Betreft: Vragen naar aanleiding van Presentatie d.d. 8 februari 2012 Mijne Dames, Heren, Op 8 februari jl. heeft ondergetekende tezamen met de

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11. Opgave 5 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11. Squashed is een squashvereniging in Huizen. Deze squashvereniging huurt in het seizoen 2011-2012 drie squashbanen bij sportcentrum All

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

Ledenbijeenkomst SDC 12 27 juni 2013

Ledenbijeenkomst SDC 12 27 juni 2013 Ledenbijeenkomst SDC 12 27 juni 2013 Agenda Opening Stand van zaken onderhoud, regulier en groot Stand van zaken aanleg kunstgras SDC 12 op één complex, capaciteit Stand van zaken exploitatie Bögelscamp

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

VERENIGINGSSCAN Resultaten

VERENIGINGSSCAN Resultaten VERENIGINGSSCAN 2017 Resultaten Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Algemene vragen... 3 2. Antwoorden op stellingen... 5 over de organisatie... 5 over de accommodatie... 5 over het lidmaatschap... 6 over

Nadere informatie

Leusder Voetbalvereniging Roda 46. Verslag Algemene Ledenvergadering 2 november 2018

Leusder Voetbalvereniging Roda 46. Verslag Algemene Ledenvergadering 2 november 2018 Verslag Algemene Ledenvergadering 2 november 2018 Het Algemeen Bestuur van Roda 46 nodigt alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 2 november 2018. Agenda 1. Opening De voorzitter, Onno

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB

NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB NU OF NOOIT? Beste leden, donateurs en andere geïnteresseerden van de MAGIRUS-DEUTZ CLUB In mei ontvingen alle leden en donateurs van de Magirus-Deutz Club een verzoek om toezegging steun bij aankoop van

Nadere informatie

Clubvisie Beleidsplan RKVV Roosendaal

Clubvisie Beleidsplan RKVV Roosendaal Clubvisie 2020 Beleidsplan RKVV Roosendaal 2015-2020 Missie en visie RKVV Roosendaal RKVV Roosendaal is een voetbalvereniging die een platform biedt om mensen en organisaties te verenigen. Bij RKVV Roosendaal

Nadere informatie

Financieel verslag Hockey Club Houten, Houten

Financieel verslag Hockey Club Houten, Houten Financieel verslag 2009-2010 Hockey Club Houten, Houten Jaarverslag 2009/10 Hockey Club Houten 1 Inhoud 1 Bestuursverslag 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Financiën 3 1.3 Samenstelling van het bestuur 3 1.4 Tenslotte

Nadere informatie

Eindexamen m&o havo 2010 - II

Eindexamen m&o havo 2010 - II Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. SDSO is een voetbalvereniging met al jaren een stabiel ledenaantal van 1.000. Voor de presentatie van de financiële gegevens op de komende

Nadere informatie

Voor u ligt de begroting van ASV Almere voor het boekjaar sluitend met een tekort van

Voor u ligt de begroting van ASV Almere voor het boekjaar sluitend met een tekort van ASV Begroting 2017-2018 Voor u ligt de begroting van ASV Almere voor het boekjaar 2017-2018 sluitend met een tekort van 11.897. Naast de begroting voor het lopende jaar zijn ook de cijfers toegevoegd voor

Nadere informatie

c. Binnensporten: uitsluitend handbal-, badminton-, volleybal-, gymnastiek-, gevecht-, kracht- en de zaalvoetbalsportorganisaties.

c. Binnensporten: uitsluitend handbal-, badminton-, volleybal-, gymnastiek-, gevecht-, kracht- en de zaalvoetbalsportorganisaties. DEELSUBSIDIEVERORDENING SPORT Artikel 1 1. Voor de toepassing van deze deelsubsidieverordening wordt onder sport verstaan sportactiviteiten die plaatsvinden in georganiseerd verband en waarbij het competitie-,

Nadere informatie

Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend

Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 14 april 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00288 Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Stichting Exploitatie

Nadere informatie

Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018

Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018 Nadere regeling sportverenigingen Berg en Dal 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal; gelet op de Algemene subsidieverordening Welzijn Berg en Dal 2017; besluit vast

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013

Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013 Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013 Zaandam, Geachte relatie, Allereerst willen wij u namens de voetbalvereniging Hellas Sport bedanken voor uw interesse in onze vereniging. Hellas Sport

Nadere informatie

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Activiteiten waarvoor u een welzijnssubsidie aanvraagt De nieuwe koers: eigen kracht eerst! In 2014 heeft de gemeenteraad van Baarle-Nassau nieuw welzijnsbeleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122 Gemeente Bussum Vaststellen tarieven onroerende-zaakbelastingen 2012 Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum

Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum Instructie voor het invullen van dit aanmeldingsformulier: Graag dit document in zijn geheel invullen. Vervolgens kunt u dit ingevulde en getekende

Nadere informatie

Sportaanbiedersmonitor

Sportaanbiedersmonitor 0-100 leden 101-250 leden 251-500 leden 501-1000 leden meer dan 1000 leden 18-2-2016 Sportaanbiedersmonitor context clubs ACCOMMODATIE 428 sportaanbieders hebben meegedaan 94% een vereniging 38% van de

Nadere informatie

Jaarrekening O.S.B.O. Activa 31-aug aug-15 Passiva 31-aug aug-15

Jaarrekening O.S.B.O. Activa 31-aug aug-15 Passiva 31-aug aug-15 Jaarrekening 2014-2015 O.S.B.O. Balans per 31 Augustus 2015 Activa 31-aug-14 31-aug-15 Passiva 31-aug-14 31-aug-15 1Inventaris 20 20 7Algemene reserve 40.946 43.323 2Voorraden 1.654 2.330 8Voordelig resultaat

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 V.L.T.V.

Jaarrekening 2014 V.L.T.V. Vinkeveen, 28 januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2014 4. 2. Winst- en verliesrekening over 2014 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting 5. 3.2 Toelichting

Nadere informatie

Tennisvereniging Geuzenveld - Amsterdam Verenigingsbeleidsplan. versie d.d. 12-01-2005. 1 van 10

Tennisvereniging Geuzenveld - Amsterdam Verenigingsbeleidsplan. versie d.d. 12-01-2005. 1 van 10 Tennisvereniging Geuzenveld - Amsterdam Verenigingsbeleidsplan 1 van 10 HET VERENIGINGSBELEIDSPLAN VAN TENNISVERENIGING GEUZENVELD Een opslag naar 2008 Inhoudsopgave: 1. INLEIDING...3 2. DE MISSIE VAN

Nadere informatie

SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST

SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST Kennismaking met PST Tennisvereniging PST Sponsorplan 2016 Tennisvereniging PST (Plantage Speelt Tennis) viert in Mei 2016 haar 30-jarig bestaan. In 1986 zijn we opgericht

Nadere informatie

Maandag 23 november Kort verslag

Maandag 23 november Kort verslag Maandag 23 november 2015 Kort verslag Algemene Ledenvergadering Op maandagavond 23 november 2015 woonden circa 40 leden de ledenvergadering bij. Evenals bij de laatste vergaderingen was de opkomst van

Nadere informatie

HBV The Jumpers JAARRAPPORT t/m

HBV The Jumpers JAARRAPPORT t/m 01-07-2014 t/m 30-06-2015 Den Haag, 24 november 2015 Jaarrapport 2014-2015 INHOUDSOPGAVE Blad Balans 3 Resultatenrekening 4 Resultaat Jump-Inn 5 Begroting 2015-2016 6 Toelichting op de cijfers 2014-2015

Nadere informatie

Raadsbrief. Geachte leden van de raad,

Raadsbrief. Geachte leden van de raad, Raadsbrief Verzenddatum: 18 april 2018 Behandeld door: Zaak: Ramon Hoogeveen 2018-006861 Mailadres: ramon.hoogeveen@midden-groningen.nl Onderwerp: Stand van zaken sport Midden-Groningen. Geachte leden

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum

Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum Aanmeldingsformulier leden Sportvereniging Mulier Witmarsum Gegevens nieuw lid Aanmeldingsdatum: Achternaam: Voorletters: Roepnaam: Man/vrouw: Straatnaam en huisnummer: Postcode: Woonplaats: Telefoon:

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011

Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011 Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011 Datum voorstel 29 oktober 2010 Datum raadsvergadering 14 december 2010 Bijlagen Ter inzage

Nadere informatie

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór Belangrijk: - Bij voorkeur digitaal aanvragen, bij uitzondering schriftelijk aanvragen. - Aanvraag uiterlijk vóór 01 oktober in het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar. (ASV 2016 artikel 7) - Alleen

Nadere informatie

Stand van zaken missie en visie per december 2017.

Stand van zaken missie en visie per december 2017. Stand van zaken missie en visie per december 2017. - wat gaat volgens plan - waar zijn we mee bezig en gaat de goede kant op - wat gaat niet volgens plan of is nog niet opgepakt. 1 De hoofdpunten van de

Nadere informatie

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Basketbalvereniging Jump 80 Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Agenda: Welkom en opening Verslag seizoen 2013/2014 Financieel verslag seizoen 2013/2014 Doelstellingen seizoen 2014/2015 Begroting

Nadere informatie

Toelichting bij de jaarrekening 2007

Toelichting bij de jaarrekening 2007 Toelichting bij de jaarrekening 2007 De jaarrekening 2007 sluit met een positief saldo van 61.886. De begroting 2007 ging uit van een positief resultaat van 15.265. Hierna volgt een toelichting op het

Nadere informatie

AANMELDING LIDMAATSCHAP R.K.S.V. JULIANA

AANMELDING LIDMAATSCHAP R.K.S.V. JULIANA AANMELDING LIDMAATSCHAP R.K.S.V. JULIANA VOLGNR JULIANA... DATUM. ALLE GEGEVENS NAUWKEURIG INVULLEN S.V.P. 1 Vanaf 11 jaar is het verplicht een PASFOTO in te leveren voor de SPELERSPAS van de KNVB ACHTERNAAM:.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2016. Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (<= 5.000)

Subsidieaanvraag 2016. Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (<= 5.000) Subsidieaanvraag 2016 Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (

Nadere informatie

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016 Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling 16.0004079 / 2015Z00147 *16.0004079* wethouder R. Bergsma de raad G. Vonk Datum voorstel

Nadere informatie

Jaarrekening Begroting

Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2015-2016 (1 oktober 2015-30 september 2016) & Begroting 2017-2018 (1 oktober 2017-30 september 2018) Ter behandeling bij ALV dd 26 januari 2017 Balans Bedragen in ACTIVA 30-9-2016 30-9-2015

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0634., d.d. 2 juni 2009 B&W-Aanbiedingsformulier. Onderwerp Tarieven verhuur tennisbanen BESLUITEN1Behoudens advies van de commissie 1 Kennis te nemen van het verzoek van de Stichting Leidse

Nadere informatie

Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015

Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015 Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015 Januari 2016 TV Voerendaal V&W per 30/11/2015 Opmerkingen: Inkomsten kantine zonder "toewijzing" gratis consumpties Aangepaste opzet lasten per commissie/budget

Nadere informatie

Jaarverslag 2010/2011 van de Bestuurssectie Financiële Zaken, T.V. P.A.F. te Zwolle

Jaarverslag 2010/2011 van de Bestuurssectie Financiële Zaken, T.V. P.A.F. te Zwolle Jaarverslag 2010/2011 van de Bestuurssectie Financiële Zaken, T.V. P.A.F. te Zwolle Bijgaand doen wij u de balans per 31 oktober 2011, de resultatenrekening over 2010/2011 en de begroting 2011/2012 toekomen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEACH VOLLEY CLUB GRONINGEN (BVCG)!1 Inhoudsopgave blz. 2 1. Algemeen blz. 3 2. Het bestuur blz. 3 3. Soort leden blz. 3 4. Lidmaatschap blz. 3 5. Contributie blz. 4 6. Donateurschap

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV

Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV gemeente Haarlemmermeer onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2014.0007402 Kredietvoorstel kunstgrasvelden W UNO en DSOV A. Elzakalai Erik Metgod (023 676988)

Nadere informatie

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( )

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( ) Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash (2014 2020) Aantal jaren lid Smash in cijfers (leeftijdsopbouw / aantal jaren lid) Leeftijdsopbouw / aantal jaren lid 70 60 50 40 30 20 10 0 0,0 10,0 20,0 30,0

Nadere informatie

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Inhoud -Formele aspecten / wettelijk kader -Taken penningmeester en doel -Financiële administratie -Inrichting -Inkomsten en uitgaven -De begroting -Overige

Nadere informatie

OM O HISTORIE TENNIS IN MAASLAND. s&7. turn 0 9 OKT RUIM BAAN VOOR TVM. r^rni. Orftv.Bev" SECR. INGEKOMEN OP Afdoen dooikcms KCC

OM O HISTORIE TENNIS IN MAASLAND. s&7. turn 0 9 OKT RUIM BAAN VOOR TVM. r^rni. Orftv.Bev SECR. INGEKOMEN OP Afdoen dooikcms KCC CS LO- '2.» Cl 4 5 m OM O D M \ HISTORIE TENNIS IN MAASLAND TV M (1964) KNLTB vereniging Nu: 3 banen met 270 leden De Commandeur (1980) Recreatieve vereniging Nu: 9 banen 1140 leden Duo lidmaatschap

Nadere informatie

Structurele activiteitensubsidie

Structurele activiteitensubsidie Structurele activiteitensubsidie Om voor het jaar 2017 in aanmerking te komen voor een structurele activiteitensubsidie van de gemeente Vlissingen moet aan een aantal formele voorwaarden worden voldaan.

Nadere informatie

Informatie Workshop Arbeidsrecht Regelgeving Kantine-exploitatie

Informatie Workshop Arbeidsrecht Regelgeving Kantine-exploitatie 1/5 VO Thema-avonden De hieronder aangegeven thema-avonden betreffen onderwerpen, die niet direct kaatsspecifiek zijn, Maar ook deze onderwerpen verschijnen vroeg of laat toch op het bordje van de kaatsbestuurder:

Nadere informatie

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 194.593 228.948 Eigen Vermogen 102.793 92.704 Clubhuis 18.127 27.295 Resultaat boekjaar -13.563 10.089 Inventaris 1.950 1.844 89.230

Nadere informatie