Kantine/Kroeg Kassa Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kantine/Kroeg Kassa Handleiding"

Transcriptie

1

2 Na het opstarten van de kassa duurt het even voordat het opstartscherm verschijnt. Tijdens het opstarten worden de randapparaten zoals printer en lade gecontroleerd. De eerste keer zal de kassa vragen welke printer en/of lade er gebruikt moeten worden.

3 Na het opstarten gaat de geldlade open en verschijnt er een checklist. Uit de praktijk blijkt dat vrijwilligers deze checklist erg handig vinden. Meer ervaren krachten zullen al snel op checklist overslaan drukken.

4 De kassa komt gelijk in het betaalscherm terecht. Er zijn vijf hoofdgroepen met elk 42 (of 63 bij widescreen) keuzes per groep. De onderste keuzes zijn voor de hotrunners en blijven altijd in zicht. Met het numerieke toetsenbord kan aangegeven worden hoeveel artikelen besteld zijn.

5 Als het artikel varianten kent dan worden deze direct getoond. Bij keukenartikelen zal bij afrekenen direct een keuken- en een klantbon met volgnummer worden afgedrukt.

6 Soms komt het voor dat de klant iets extra s wil, Dit kan na keuze voor een artikel eenvoudig worden toegevoegd. Als de kassa niet zelf beschikt over een toetsenbord kan ook gekozen worden voor het beeldscherm toetsenbord.

7 Allen de betaal-opties die mogelijk zijn worden getoond. Hiernaast missen we nog de clubcard en cashless optie. Bij het selecteren van geld verschijnt het te betalen bedrag groot in beeld (en op het klantbeeldscherm, indien aanwezig). Als de vrijwilliger aangeeft welk biljet hij/zij ontvangen heeft, wordt gelijk het wisselgeld getoond.

8 Een optie bij de kassa is om met representatie punten af te rekenen. Personen die hiervoor zijn geautoriseerd hebben een pas, waarmee zij bijvoorbeeld een drankje aan de sponsoren en/of de scheidsrechters kunnen uitdelen. In de boekhouding wordt dit direct op representatie geboekt tegen inkoopwaarde.

9 Ook kan ervoor gekozen worden om op commissies te boeken. Ook deze boekingen worden als representatie kosten beschouwd en tegen inkoop in de boekhouding geboekt.

10 Voor de wat langer blijvende gasten kan een rekening worden geopend. Bestellingen kunnen eenvoudig aan de openstaande rekening worden toegevoegd. Elke rekeninghouder heeft een maximum. Als dat maximum is overschreden is de knop rood en kan er niet meer op worden bijgeschreven.

11 Ook kan er geboekt worden op tafeltjes. De huidige bestelling kan eenvoudig aan een tafel worden toegevoegd. Als klanten verhuizen van tafel is dit met twee klikken uit te voeren. De tafeltjes met open bedragen worden getoond in oranje. De layout is geheel zelf in te stellen.

12 Tot slot is er ook nog de manager knop. Na een pincode verschijnt het manager scherm. Naast een andere prijslijst en hoe om te gaan met negatieve getallen kan hier ook gekozen worden voor representatie modus. Standaard kunnen barmensen niet verder terug dan tot het aantal van het artikel nul is.

13 Bij representatie modus kan een vrije tekst (bijvoorbeeld nieuwjaar) worden ingevoerd, waarna de kassa zich in de representatie modus zet. De betaalknoppen verdwijnen allemaal en de kassa wordt gebruikt als voor het registreren van de uitgedeelde consumpties.

14 Als overdracht aangezet is verschijnt er bij het starten, afsluiten en bij de overdracht van diensten een overdrachtsscherm. De lade wordt uit- en in-geteld en beide personen geven aan dat zij akkoord zijn. Een te ondertekenen bonnetje komt uit de printer.

15 Bij het afsluiten van de kassa gaat er direct een naar de ingestelde personen. In deze zit ook de spreadsheet welke gebruikt kan worden bij een boekhouding om de bedragen te boeken. Als er met Twinfield wordt gewerkt kan de Kassa rechtstreeks concept-boekingen doen in de boekhouding.

16 De kassa wordt ondersteund door een managers module. Bij het opstarten van de module wordt gelijk de omzet over de afgelopen maanden getoond. Via de instellingen optie kunt u vrijwel de gehele kassa naar eigen inzicht inrichten.

17 Prijslijsten en de layout van de kassa kunt u zelf instellen. Bij gebruik van de inkoopmodule kunt u ook angeven uit welke inkoopartikel(en) het verkoopartikel bestaat. Met behulp van een afbeeldingen hulp kunt u zelf uw eigen artikel afbeeldingen aan de artikelen toekennen.

18 Bij het afdrukken van de prijslijst wordt in detail getoond welke gegevens er gebruikt gaan worden en welke marge er op welk artikel van toepassing is.

19 De checklists, namen en afbeeldingen van de hoofdgroepen, de commissies, de details van de rekeninghouders en de clubcard- en punten details kunnen vanuit deze module worden beheerd.

20 Met de inkoopmodule kunnen ook de inkoopartikelen worden bijgehouden. Op deze wijze weet de kassa welke marge er is tussen inkoop en verkoop zodat het resultaat kan worden getoond. Vanuit deze module kunnen ook de bestellingen, de factuurcontrole en de voorraad worden beheerd.

21 Uitgebreide rapportages over verkopen, voorraad, inkopen en resultaat zijn beschikbaar. Deze rapportages zijn veelal direct te exporteren naar excel of naar PDF.

22 Naast de hier getoonde mogelijkheden kent het pakket met name voor het instellen nog vele andere schermen. Het voert voor deze handleiding te ver deze ook allen te tonen. Uiteraard kan het zijn dat niet alle hiervoor beschreven opties bij uw pakket horen. Dat hangt af van de door u aangeschafte licentie.

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1200 Op rekening en relatie beheer Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 1624 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding

Gebruikers Handleiding Gebruikers Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze gebruikershandleiding leest u hoe er met de kassa gewerkt kan worden. Het basisgebruik van de kassa kunt u hier terug vinden. U vindt hier onder andere

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Configuratie...4 2.1Uitgestelde betaling instellingen...4

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Bar Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 8 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu in het

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1400 Tafelregistratie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1400 Tafelregistratie Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1400 Tafelregistratie www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Hoe er mee te werken...4 2.1Op rekening betalen...4 2.2Financiële

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Overzicht btw en omzet

Overzicht btw en omzet Overzicht btw en omzet Ondersteuning Voor aanvullende vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met de RAAM helpdesk. Telefonisch: 088-946 22 73 Maandag tot en met donderdag van 09:00u tot 20:00u

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1500 Voorraad Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module uitleg... 3 1.1Doel...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1440 Bestelbon cafetaria

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1440 Bestelbon cafetaria Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1440 Bestelbon cafetaria www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Hoe er mee te werken...4 2.1Op rekening betalen...4 2.2Financiële

Nadere informatie

Chauffeurskiosk GebruikershandleidingVersie 3

Chauffeurskiosk GebruikershandleidingVersie 3 Chauffeurskiosk GebruikershandleidingVersie 3 Inleiding De Chauffeurskiosk is een afstortkluis speciaal bedoeld voor de taxi branche. Opstarten Wanneer de Chauffeurskiosk is aangezet dan wordt de Chauffeurskiosk

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1010 Promotie, breuk en eigengebruik

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1010 Promotie, breuk en eigengebruik Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1010 Promotie, breuk en eigengebruik www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Hoe er mee te werken...4 2.1Aanslaan van Promotie,

Nadere informatie

UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST

UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST UNTILL SPORTS HANDLEIDING BARDIENST 1 INHOUDSOPGAVE Aanmelden bij het kassasysteem... 3 Bestelling opnemen... 4 Contante betaling... 5 Pin betaling... 6 Sportpas betaling... 7 Opwaarderen Sportpas Bijstorten

Nadere informatie

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA

UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA UITGEBREIDE GEBRUIKSHANDLEIDING KASSA ALLE producten moeten worden aangeslagen op de kassa. Ook consumpties voor eigen gebruik door de bardienst, commissies, bestuur, etc Ook gevallen flesjes en bederf

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING Versie 0.1 Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Betekenis knoppen kassascherm... 4 Aanslaan & Afrekenen... 6 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)... 6 Betaalwijze

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 2 Configuratie...4 2.1Klantenkaart instellingen...4 2.1.1Waardes...4

Nadere informatie

PERIODEAFSLUITING 2018

PERIODEAFSLUITING 2018 PERIODEAFSLUITING 2018 Voorwoord Dit document is geschreven ter ondersteuning van de periodeafsluiting. Het maakt stapsgewijs duidelijk welke stappen er gevolgd moeten worden om een periode correct af

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

- De stocktransfer is nu ook mogelijk gemaakt via het inlezen van een barcode. Open daarvoor het scherm en scan de te transfereren producten in.

- De stocktransfer is nu ook mogelijk gemaakt via het inlezen van een barcode. Open daarvoor het scherm en scan de te transfereren producten in. v 3.0.2.37 - Indien u met stocklokalisaties werkt kan u in de productfiche de stock Wijzigen per lokalisatie. Die stockaanpassingen kunnen ook een decimale waarde zijn. - De stocktransfer is nu ook mogelijk

Nadere informatie

Debiteuren Handleiding

Debiteuren Handleiding Debiteuren Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze debiteuren handleiding leest u hoe u gebruik kunt maken van de debiteurenmodule. Omdat de mogelijkheden en werkwijze vrijwel eindeloos zijn zullen wij

Nadere informatie

Multi Management W1500. uitleg

Multi Management W1500. uitleg Multi Management W1500 uitleg www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inkooplevering invoeren...4 3 Inkoopfactuur aanmaken...6 4 Invoeren Factuur...8 5 Betaling verkoopfactuur...10 Multi

Nadere informatie

Handleiding Great Front-office

Handleiding Great Front-office Handleiding Great Front-office VE Copyright: L-Kwadraat / Greatpos Disclaimer: deze handleiding is met zorg samengesteld. Beschreven procedures en functies kunnen ter verduidelijking, aangevuld zijn met

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1101 - Uurregistratie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1101 - Uurregistratie Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1101 - Uurregistratie www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Module configuratie...4 3 Module uitleg...5 3.1Tijd registratie

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. KTS-Smart Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 18 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

MANAGERS HANDLEIDING

MANAGERS HANDLEIDING MANAGERS HANDLEIDING 1. Managermenu Pagina 2. Klanten Pagina 3. Groepen en Artikelen Pagina 4. Personeel Pagina 5. Ingelogd Personeel Pagina 6. Schoon maken Pagina 7. Terug naar Kassa Scherm Pagina 8.

Nadere informatie

HANDLEIDING KASSASYSTEEM

HANDLEIDING KASSASYSTEEM INLEIDING Dit is een instructie voor het gebruik van het kassasysteem. De betalingswijzen bij deze kassa zijn: Met de KNLTB pas die daarvóór via de kassa is opgewaardeerd met pin of online met ideal Met

Nadere informatie

HANDLEIDING WINPOS KASSA

HANDLEIDING WINPOS KASSA HANDLEIDING WINPOS KASSA DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 13-08-2007 First draft Joshua Willems Marc Hermans 29-08-2007 Final version Freek Sengers Marc Hermans INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 De kassa opstarten

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

Lightspeed handleiding Hoe werk ik met een Tab en plaats ik deze op rekening? Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg

Lightspeed handleiding Hoe werk ik met een Tab en plaats ik deze op rekening? Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg Lightspeed handleiding Hoe werk ik met een Tab en plaats ik deze op rekening? NOTE * Deze handleiding is ontwikkelt voor het gebruik bij vaste gasten die standaard uitgesteld betalen. * De beschreven werkwijze

Nadere informatie

Hoofdproces: 120 Boekhouding

Hoofdproces: 120 Boekhouding Hoofdproces: 120 Boekhouding Onderdeel: 120.010 Algemeen Handleiding: 120.010.020 Maand en jaarafsluitingen Programmaversie: HSP 3.32 4 november 2014 1 Doel Het definitief afsluiten van periodes in de

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria

HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria HANDLEIDING Q1440 Bestelbon Cafetaria Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa knoppen/functies...4 Bestelbon aanmaken...5 Bestelbon opties...6 Bestelbon aanpassen...6 Bestelbon annuleren...7 Bestelbon

Nadere informatie

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1

Handleiding untill. Voor installaties vanaf 95.8.R.8211. Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Handleiding untill Voor installaties vanaf 95.8.R.8211 Versie 1.0 maart 2013 untill Holding - 1 Inhoudsopgave: 1 Overzicht knoppen 3 1.1 Overzicht knoppen Startscherm 3 1.2 Overzicht knoppen Bestelscherm

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit een zestal delen: - Deel 1:

Nadere informatie

Debiteuren Handleiding

Debiteuren Handleiding Debiteuren Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze debiteuren handleiding leest u hoe u gebruik kunt maken van de debiteurenmodule. Omdat de mogelijkheden en werkwijze vrijwel eindeloos zijn zullen wij

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1410 Grafische Tafelregistratie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1410 Grafische Tafelregistratie Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1410 Grafische Tafelregistratie www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1 Doel...3 2 Configuratie...4 2.1 Configuratie bewerken...4 2.1.1

Nadere informatie

ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl

ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.nl en TradCom.nl ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl Zoeken naar en bestellen van producten

Nadere informatie

PERIODEAFSLUITING 2016

PERIODEAFSLUITING 2016 PERIODEAFSLUITING 2016 Serac Applications B.V. Rijnzathe 36 3454 PV De Meern - Auteurs - Sander Plugge, Sander Appel Voorwoord Dit document is geschreven ter ondersteuning van de periodeafsluiting. Het

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Handleiding gebruik kassaterminal

Handleiding gebruik kassaterminal Handleiding gebruik kassaterminal Oktober 2015 Inhoudsopgave Het aanzetten van de kassaterminal... 3 Storten daggeld in kassalade... 3 Werking kassaterminal... 4 Correctie omzetboeking... 5 Clubcard DeetosSnel...

Nadere informatie

Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13

Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13 Handleiding Terminal Inhoud Inschakelen terminal...3 Aanmelden terminal...4 Hoofdscherm...5 Producten aanslaan...7 Producten afrekenen...13 -Betaalpas...14 -PIN...16 -Contant...17 -Wegboeken...18 Saldo

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

KORTE UITLEG VAN HET SYSTEEM

KORTE UITLEG VAN HET SYSTEEM KORTE UITLEG VAN HET SYSTEEM Hoe reserveren gasten Gasten kunnen een tafel in een restaurant reserveren via de Reserve a Table reserveringsmodule die op de (mobiele) website van uw restaurant geplaatst

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Electronic Brains. Horeca automatisering. Handleiding EBorder2 Electronic Brains B.V. Augustus E:

Electronic Brains.  Horeca automatisering. Handleiding EBorder2 Electronic Brains B.V. Augustus E: Electronic Brains Horeca automatisering www.eb.nl Handleiding EBorder2 Electronic Brains B.V. Augustus 2015 E: info@eb.nl T: 075 6353830 Opties 3 Instellingen 4 Eerste gebruik! 4 Bestellen 5 Selecteer

Nadere informatie

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be DOCUMENTATIENUMMER VAN DEZE PUBLICATIE 059116 v5 ERIKS +BAUDOIN l Boombekelaan 3 l B 2660 Hoboken l T (03) 829 27 34 l info@eriks.be

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

Valuta herwaardering. Onderdeel van changelist v6.36.0. Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014

Valuta herwaardering. Onderdeel van changelist v6.36.0. Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014 Valuta herwaardering Onderdeel van changelist v6.36.0 Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

VITRIS Instructie/wijzigingen

VITRIS Instructie/wijzigingen VITRIS Instructie/wijzigingen - Factuurdatum wijzigen - Order uit een verzamelfactuur halen - Zoeken op een gedeelte van het afleveradres - Prijsaanvraag - Order omzetten naar offerte - Verzamelfactuur

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen

HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa...4 Kassa layout knoppen toevoegingen...4 Order aanmaken...5 Order afrekenen...6 Order aanpassen...7 Producten toevoegen...7

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

voor drukwerk In InDesign zijn foto s geplaatst (cmd+d) en niet gecopyeerd en geplakt

voor drukwerk In InDesign zijn foto s geplaatst (cmd+d) en niet gecopyeerd en geplakt Aftekenlijst Om je ontwerpen ook zo uit de printer of drukpers te krijgen zoals jij bedacht hebt, is het belangrijk dat het technisch in orde is. Belangrijk daarbij is vooral CMYK, 300 dpi en 3 mm afloop.

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

UvA huisstijlsjablonen Word 2012 gebruikshandleiding. Versie 29 januari 2013

UvA huisstijlsjablonen Word 2012 gebruikshandleiding. Versie 29 januari 2013 UvA huisstijlsjablonen Word 2012 gebruikshandleiding Versie 29 januari 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stap 1: Settings invullen... 3 Stap 2: Sjabloon maken... 5 Stap 3: Sjabloon aanpassen... 8 Stap

Nadere informatie

Handleiding CCV Shop - Twinfield

Handleiding CCV Shop - Twinfield Handleiding CCV Shop - Twinfield www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting BELANGRIJK: Bij het installeren van de koppeling tussen CCV Shop en Twinfield doen wij een aantal aannamen. Deze aannamen betreffen

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur Inhoud Algemeen... 1 Opstarten... 1 Menu structuur... 1 Factureren... 4 Balie factuur... 4 Factuur voorstel... 4 Onderhoud... 5 Boekingen aanpassen... 5 Stamgegevens/ Gebruikers... 9 Inlezen Journaalposten...

Nadere informatie

Inhoud. Er kan van vormgeving veranderd worden door het volgende te doen:

Inhoud. Er kan van vormgeving veranderd worden door het volgende te doen: Horeca Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Overzicht van het POS scherm... 4 Betekenis knoppen kassascherm... 5 Een tafel openen... 7 Een bestelling invoeren op een tafel... 12 Een tafel

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING DC800

GEBRUIKSHANDLEIDING DC800 GEBRUIKSHANDLEIDING DC800 Versie: 1.1 Datum: 10-12-2016 Auteur: PH 1 INHOUDSOPGAVE 2 Inleiding... 2 3 Functies... 2 4 Het apparaat... 2 4.1 Scherm opbouw... 2 5 Gebruik van de DC800... 4 5.1 Aanmelden...

Nadere informatie

OVERZICHT FUNCTIES MAGISTER

OVERZICHT FUNCTIES MAGISTER OVERZICHT FUNCTIES MAGISTER Nadat is ingelogd in Magister verschijnt het Vandaag-scherm: Naam kind 1 Via de linkerkolom kunnen de verschillende opties worden benaderd. In de bovenste regel kan indien van

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit de volgende onderdelen: -

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T4000 Zelfbedieningskassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T4000 Zelfbedieningskassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T4000 Zelfbedieningskassa www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Configuratie...4 2.1Configuratie bewerken...4 2.1.1Zelfbedieningskassa

Nadere informatie

Handleiding Apostill POS

Handleiding Apostill POS Handleiding Apostill POS Laatste versie: september 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Overzicht kassascherm... 3 2.1. Artikelscherm... 3 2.2. Afrekenscherm... 5 2.2.1. Afrekenbuttons... 5 2.3. Functietoetsenscherm...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2050 Verkooporders Q2100 Facturatie

HANDLEIDING Q2050 Verkooporders Q2100 Facturatie Q-LINE Q2050 Verkooporders & Q2100 Facturatie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q2050 Verkooporders Q2100 Facturatie Pag.: 1 Q-LINE Q2050 Verkooporders & Q2100 Facturatie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Gebruikershandleiding personeelsdossier

Gebruikershandleiding personeelsdossier Gebruikershandleiding personeelsdossier Inhoud Handleiding personeelsdossier... 1 1. Inleiding personeelsdossier... 3 2. Inloggen Personeelsdossier... 3 3. Het digitale personeelsdossier... 4 4. De taakbalk

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding kassasysteem

Handleiding kassasysteem Handleiding kassasysteem 0 Handleiding kassasysteem Auteur: VuurwerkPOS Versie: 1.2 Datum: 04112015 1 Inhoudsopgave Onderdeel Pagina Inleiding Installeren Licenties Inloggen Menubalk Bonschermen Classic

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Werkorder programma. Het aanmaken van een nieuwe order

Werkorder programma. Het aanmaken van een nieuwe order Werkorder programma Het werkorderprogramma is een multifunctioneel programma en fungeert als centraal programma binnen Easy-work voor het maken van werkorders, het maken van fakturen en offertes en het

Nadere informatie

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA VETERINARY Lange Spruit 1a, 7773NE Hardenberg - T 0031 (0)30 6347250 E info@vivaveterinary.nl I ww.vivaveterinary.nl Inhoud 1. Inleiding...- 3-2. Financiën...-

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Verkoopmap 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 7 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Het beginscherm... 3 Dagboek-map Verkoop:... 3 Contact... 7 Zelfhulp en handleidingen... 7 2014 Abakus

Nadere informatie

Getrouwheidskaart. Configuratie van de kaart. Open daarvoor de cliëntfiche en klik onderaan op de knop Getrouwheidskaart.

Getrouwheidskaart. Configuratie van de kaart. Open daarvoor de cliëntfiche en klik onderaan op de knop Getrouwheidskaart. Getrouwheidskaart Configuratie van de kaart Open daarvoor de cliëntfiche en klik onderaan op de knop Getrouwheidskaart. In het nieuwe venster selecteert u onderaan Configureren. Het volgende venster verschijnt.

Nadere informatie

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Algemeen. HOME startpagina. NBD BIBLION achtergrondinformatie. AANBIEDINGEN overzicht acties. CONTACT speciale verzoeken indienen

Algemeen. HOME startpagina. NBD BIBLION achtergrondinformatie. AANBIEDINGEN overzicht acties. CONTACT speciale verzoeken indienen Algemeen 1 HOME startpagina NBD BIBLION achtergrondinformatie 1 AANBIEDINGEN overzicht acties CONTACT speciale verzoeken indienen 2 2 Als u al een account heeft dan kunt u hier rechtstreeks inloggen. Uw

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Hoe maak ik een verkoop factuur in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 17 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bij de maximumfactuur wordt er een onderscheid gemaakt tussen de scherpe en minder scherpe maximumfactuur.

Bij de maximumfactuur wordt er een onderscheid gemaakt tussen de scherpe en minder scherpe maximumfactuur. Maximumfactuur Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Opzet in Count-e... 2 2.1 Bedragen maximumfactuur... 2 2.2 Aanduiden kleuter of lager onderwijs... 2 2.3 Beheer artikelen... 3 3 Rapportering en opvolging bedragen

Nadere informatie

Het programma bestaat uit een map (FuwaOB) met diverse bestanden. In de map FuwaOB zit ook een bestand met 2

Het programma bestaat uit een map (FuwaOB) met diverse bestanden. In de map FuwaOB zit ook een bestand met 2 Fuwa-instrument OB Installatie, opstarten en inloggen Systeemvereisten Voor gebruik van het programma is een Windows-PC vereist met voldoende schijfruimte (> 0,5 GB) een kloksnelheid van minimaal 1 GHz

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer

Handleiding Pétanque Competitie Beheer Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 2.2) Augustus 2017 2 Algemeen De applicatie Pétanque Competitie Beheer is ontworpen voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Handleiding HerkansingenVerzamelen

Handleiding HerkansingenVerzamelen Handleiding HerkansingenVerzamelen Eerste versie : 31 mei 2005 Deze versie: 24 maart 2009 Bijgewerkt tot programmaversie: 2.4 René Dohmen E info@li-do.nl W www.li-do.nl T 31649474306 T +31646646788 Inleiding

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Bijvoorbeeld voor praktijken met meerdere locaties is het handig om omzet en kosten te verdelen over de verschillende locaties. Dit kan door middel van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Inhoud 1. Inleiding (mijn) personeelsdossier... 3 2. Mijn dossier... 3 3. Mijn instellingen... 5 4. Personeelsdossier... 6 5. De taakbalk aan de linkerzijde...

Nadere informatie

Handleiding. Abstract Voor gebruikers van de CarianWop applicatie. Frank Boonen Frank.boonen@carian.eu CARIANWOP VERSIE 3.0.0.1

Handleiding. Abstract Voor gebruikers van de CarianWop applicatie. Frank Boonen Frank.boonen@carian.eu CARIANWOP VERSIE 3.0.0.1 Handleiding Abstract Voor gebruikers van de CarianWop applicatie Frank Boonen Frank.boonen@carian.eu 1. Inleiding CarianWop is een aparte softwaremodule voor-geïnstalleerd op een Carian EasyTouchPos. De

Nadere informatie

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1.

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1. . Euro-Twice N.V. Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium Handleiding: Registratie van defecte toestellen op www.eurotwice.be Versie 1.03............................ 0. Inhoud: 1. Inleiding

Nadere informatie