Plan van aanpak Portfolio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van aanpak Portfolio"

Transcriptie

1 Plan van aanpak Portfolio 1 Plan van aanpak Project Portfolio Persoonlijke website Opdrachtgever: Potentiële toekomstige werkgevers Datum: Auteur(s): Projectleden: 02/09/2013 Anthony Timmers Anthony Timmers

2 Plan van aanpak Portfolio 2 Inhoudsopgave 1. Achtergronden 2. Het projectresultaat 3. Projectactiviteiten 4. Projectgrenzen 5. Producten 6. Kwaliteit 7. Projectorganisatie 8. Planning 9. Kosten en baten 10. Risico's

3 Plan van aanpak Portfolio 3 1. Achtergronden Het project gaat om het creëren van een portfolio website, met daarop informatie over mezelf, hobby's, contactinfo en prestaties. De opdrachtgevende organisatie zijn werkgevers die uitendelijk op deze website komen, de opdrachtgever is InHolland die het project resultaat moet beoordelen. Ikzelf ben in dit project de ondernemer en ben ook zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Dit project is geen vervolg van een ander project, maar wel zal het project vervolgt worden omdat het bijgewerkt en verbeterd zal blijven worden de jaren erna. Dit project is realistisch omdat alle punten in S.M.A.R.T. haalbaar moeten zijn.

4 Plan van aanpak Portfolio 4 2. De projectopdracht Dit project is nodig om jezelf te kunnen verkopen en potentiële werkgevers te laten zien wat je kunt en/of al heb gepresteerd. De doelstelling is dus om een goed middel te maken om een werkgever over te halen om juist jou te willen aannemen. Hoewel de website klaar is aan het einde van de website zullen er nog altijd verbeteringen komen door het vergaren van meer ervaring. Ook moeten de gegevens up-to-date blijven en dus bijgewerkt worden.

5 Plan van aanpak Portfolio 5 3. Projectactiviteiten Opstellen van PvA: - verzamelen en bestuderen van verkregen informatie; - gesprekken met deskundige over mogelijkheden; - maken van voorlopig PvA; - informatie verkrijgen over fouten in het PvA tijdens de beoordeling; - PvA wijzigen/verbeteren met de verkregen informatie; - maken van het definitieve PvA. Fundering van de website bepalen: - ideeën opdoen voor opmaak website; - ideeën testen bij deskundige of het mogelijk is; - wireframe maken. Opzetten van basis websitefuncties: - website naar idee van wireframe vormen; - tijdelijk lorem ipsum invoegen als tekst; - bij problemen bij deskundige aankloppen; - basis website uittesten en uit laten testen en vragen om feedback; - verkregen feedback gebruiken voor verbetering. Website grafisch vormgeven: - precies kleurenpalette uitkiezen die bij mij/de website past; - ontwerpen van menubuttons voor website; - achtergronden, opmaak en logo vaststellen; - creeëren van gekozen ontwerp; - graphics invoegen op website; - graphics optimaliseren (qua bv. grootte) zodat website er goed uit blijft zien. Afronden website: - schrijven van teksten voor de pagina's; - lorem ipsum vervangen met de geschreven teksten; - na gaan of alle links functioneren - na gaan of alle visuele objecten op de juiste plek en juiste grootte zijn; - na gaan of de website overeenkomt met het wireframe; - laatste feedback verkrijgen; - fouten verbeteren indien verkregen via feedback. Maken van presentatie: (6 uur) - Voorbereiden voor de presentatie; - Maken van de presentatie; - Controleren van de presentatie; - Oefenen van de presentatie.

6 Plan van aanpak Portfolio 6 4. Projectgrenzen Om onduidelijke situaties te voorkomen zijn projectgrenzen nodig om duidelijk te maken wat wel en niet bij het project hoort. Dit zorgt ervoor dat een project niet in financiële of-tijdsproblemen komt. Wat op de grens ligt en ook een groot risisco van dit project is dat er bij een website altijd verbetering mogelijk is. Daarom moet in dit project alleen verbetering komen als iets niet goed functioneert tijdens het testen. Alleen verbeteren om iets nog mooier of beter te maken, terwijl het al goed werkt kan pas als al het andere werk gedaan is en er tijd over is. Het project moet dus binnen de lijnen van het originele plan en het wireframe blijven. De begindatum van dit project is op 02/09/2013. Een gevolgen van later starten dan de begindatum is dat er steeds minder tijd overblijft voor het project. Als er te lang over word gedaan om met een project te starten is de kans groot dat hierdoor de kwaliteit van het eindresultaat niet ten goede komt. De einddatum voor dit project heb ik vastgesteld op 17/11/2013.

7 Plan van aanpak Portfolio 7 5. Producten Tijdens dit project zullen meerdere (tussen)producten het uiteindelijke eindresultaat voorstellen. Voor dit project verwacht ik de volgende tussenresultaten: - een werkende website; - gemaakte grafische objecten/achtergronden; - een plan van aanpak; - een moodboard van de website; - een wireframe; - vormconcepten; - een presentatie.

8 Plan van aanpak Portfolio 8 6. Kwaliteit Om de kwaliteit van het projectresultaat goed te laten zijn moet het er visueel goed uit zien. Maar niet alleen visueel is belangrijk, want er moet telkens worden gekeken naar de functie van een tekst /menu en of deze functie optimaal word benut door het grafische ontwerp. Tevens moeten links/knoppen en menu's naar behoren werken. Zelf kan ik kijken of de kwaliteit van deze website goed is, maar om het beter te laten controleren zal ik tussenresultaten aan zowel deskundige als klasgenoten laten zien, zodat zij hierop volgens feedback kunnen geven. Als ik kijk naar hoe de werkgever de kwaliteit van dit project gaat beoordelen kan ik dat via 2 kanten bekijken. Als ik de opdrachtgever als InHolland zie word de beoordeling een cijfer, maar als ik de opdrachtgever als toekomstige werkgevers zie dan is de beoordeling of zij door mijn website geintresseerd raken om mij aan te nemen. Als dit dus niet zo is dan is het een slechte beoordeling, want dat is de functie van de portfolio. Als software word PhotoShop, DreamWeave, PM Toolbox, Microsoft Word en PowerPoint gebruikt.

9 Plan van aanpak Portfolio 9 7. Projectorganisatie Alhoewel je van vele kanten informatie krijgt en dit mogelijk verwerkt in het eindresultaat van het project, zijn deze stakeholders geen lid van de projectorganisatie. De stakeholders zijn o.a. ikzelf, docenten en toekomstige bezoekers. Dit 1-mansproject heeft dus geen taken verdeelt over vele leden, en alle functies vallen dus onder mij. Ik rapporteer aan de deskundige hoe het gaat met het project en of er problemen zijn. Er is geen vaste tijd voor vergaderingen met de deskundige, dit betekent dus dat alles goed gaat er minder word gevraagd om advies.

10 Plan van aanpak Portfolio Planning Opstellen van PvA: (TOTAAL: 13 uur) - verzamelen en bestuderen van verkregen informatie; (2 uur) - gesprekken met deskundige over mogelijkheden; (1,5 uur) - maken van voorlopig PvA; (5 uur) - informatie verkrijgen over fouten in het PvA tijdens de beoordeling; (0,5 uur) - PvA wijzigen/verbeteren met de verkregen informatie; (3 uur) - maken van het definitieve PvA. (1 uur) Fundering van de website bepalen: (TOTAAL: 5,5 uur) - ideeën opdoen voor opmaak website; (2 uur) - ideeën testen bij deskundige of het mogelijk is; (2 uur) - wireframe maken. (1,5 uur) Opzetten van basis websitefuncties: (TOTAAL: 11 uur) - website naar idee van wireframe vormen; (5 uur) - tijdelijk lorem ipsum invoegen als tekst; (0,5 uur) - bij problemen bij deskundige aankloppen; (1,5 uur) - basis website uittesten en uit laten testen en vragen om feedback; (2,5 uur) - verkregen feedback gebruiken voor verbetering. (1,5 uur) Website grafisch vormgeven: (TOTAAL: 14 uur) - precies kleurenpalette uitkiezen die bij mij/de website past; (0,5 uur) - ontwerpen van menubuttons voor website; (1,5 uur) - achtergronden, opmaak en logo vaststellen; (3 uur) - creeëren van gekozen ontwerp; (5 uur) - graphics invoegen op website; (2 uur) - graphics optimaliseren (qua bv. grootte) zodat website er goed uit blijft zien. (2 uur) Afronden website: (TOTAAL: 8 uur) - schrijven van teksten voor de pagina's; (1,5 uur) - lorem ipsum vervangen met de geschreven teksten; (0,5 uur) - na gaan of alle links functioneren (1 uur) - na gaan of alle visuele objecten op de juiste plek en juiste grootte zijn; (1,5 uur) - na gaan of de website overeenkomt met het wireframe; (0,5 uur) - laatste feedback verkrijgen; (1 uur) - fouten verbeteren indien verkregen via feedback. (2 uur) Maken van presentatie: (TOTAAL: 6 uur) - Voorbereiden voor de presentatie; (1 uur) - Maken van de presentatie; (2,5 uur) - Controleren van de presentatie; (0,5 uur) - Oefenen van de presentatie. (2 uur)

11 Plan van aanpak Portfolio Kosten en baten Dit project heeft geen directe financiële kosten en/of baten. Bij het realiseren (en blijven bijwerken) van dit project kost dit 2 begrippen, tijd en moeite. Volgens mijn planning moet ik er ongeveer 47,5 uur in totaal voor dit project insteken, en omdat je in deze tijd dus niet kan werken kan je dit zien als kosten. Bij het opzoeken van minimumloon voor mijn leeftijd (18) bedraagt dit 4,31. Tijdens deze 47,5 uur zou ik dus minimaal (4,31x47,5=) 204,73 euro aan kosten hebben. Als baten zou je een mogelijke baan die je later via dit project krijgt kunnen zien. Je investeert dus in jezelf.

12 Plan van aanpak Portfolio Risico's Risico-omschrijving Gekozen waarde Factor Zwaarte Risico Geschatte doorlooptijd vh project 6+ maanden Is er een definitieve deadline? Ja Voldoende tijd om project binnen de deadline te Voldoende realiseren? Aantal betrokken functionele gebieden (vakgebieden)? Aantal funct. gebieden dat gebruik gaat maken Aanpassing bestaand project of nieuw project? Kleine aanpassing Veranderen verantwoordelijkheden? Minimaal Andere projecten afhankelijk van dit project? Ja, er is tijd genoeg Wat zal de houding vd gebruikers zijn? Geinteresseerd Is bij deelprojecten coördinatie hiertussen Geen deelprojecten belangrijk? Welke projectmederwerkers? Vooral interne Wat is de geografische verspreiding 1 plaats projectleden? Aantal projecten dat op piektijden betrokken is Verhouding goed materiedeskundiigen/projectdeskundigen Nemen gebruikers deel aan het project? In redelijke mate Is de projectleiding materiedeskundig? Redelijk deskundig Is de projectleiding deskundig met Beperkt deskundig projectplanning? Heeft de projectleiding ervaring met soortgelijke Weinig ervaring projecten? Hoe deskundig zijn de adviseurs? Redelijk deskundig Hoe deskundig zijn materiedeskundigen op Zeer deskundig onderzoeksgebied? Hoe betrokken zijn verantwoordelijke Sterk betrokken lijnmanagers? Bestaat de kans dat de projectgroep van Kleine kans samenstelling wijzigt? Worden in project standaardmethoden gebruikt? Ja, een paar Zijn problemen en doelen bekend bij Ja, iedereen projectmedewerkers? Is het onderzoeksgebied nauwkeurig Redelijk vastgesteld? Is er voldoende afbakening met andere Ja projecten? Is er voldoende tijd voor afstemming en Redelijk besluitvorming? Zijn de randvoorwaarden duidelijk? De meeste wel Werken de randvoorwaarden beperkend genoeg? Ja Maximaal: 433 Risicopercentage: 25 % 110

Plan van Aanpak. Project: Portfolio Online 18-9-2013. Jeremy de Jager INHOLLAND

Plan van Aanpak. Project: Portfolio Online 18-9-2013. Jeremy de Jager INHOLLAND 18-9-2013 Plan van Aanpak Project: Portfolio Online Jeremy de Jager INHOLLAND Pagina 1 Hoofdstukken 1. Achtergronden - Projectnaam - Opdrachtgever - Opdrachtnemer - Beschrijving organisatie - Geschiedenis

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Webrealisatie. Bedrijf: Inholland

Plan van aanpak. Project: Webrealisatie. Bedrijf: Inholland Plan van Aanpak project Webrealisatie pagina 1 Plan van aanpak Project: Webrealisatie Bedrijf: Inholland Plaats, datum: Amsterdam 01-10- 2012 Naam: Fatin Oulad moussa (Opdrachtnemer) Studentnummer:528753

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem

Plan van aanpak. Project: Portfolio Website. Bedrijf: InHolland Haarlem Plan van aanpak Project: Portfolio Website Bedrijf: InHolland Haarlem Plaats, datum: Haarlem, 18-09-2013 Opgesteld door: Gerardus Vermeulen (536512), 536512@inholland.nl Plan van Aanpak project Portfolio

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project Unittest. Pascal de Vilder 13116266 Miguel Agterberg 12109886

Plan van Aanpak. Project Unittest. Pascal de Vilder 13116266 Miguel Agterberg 12109886 Plan van Aanpak Project Unittest Pascal de Vilder 13116266 Miguel Agterberg 12109886 Inhoudsopgave 1. Achtergronden... 2 2. Projectresultaat... 3 3. Projectactiviteit... 4 4. Projectgrenzen en Randvoorwaarden...

Nadere informatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie

Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding Communicatie 7 september 2010 Versie 1 Opdrachtgever: School: Instituut: Opleiding: Vak: Will Goderie Hogeschool Rotterdam Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie Communicatie Digitale Media Inleiding

Nadere informatie

Plan van aanpak Connecting Vibes

Plan van aanpak Connecting Vibes Plan van aanpak Connecting Vibes 1 Plan van aanpak Project Connecting Vibes Connect Effect Opdrachtgever: Datum: Auteur(s): Projectleden: HRO Gemeente Rotterdam 21/09/2010 Sanjay Twisk Sanjay Twisk Tim

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : Let s Drop. Bedrijf : DropCo BV

Plan van aanpak. Project : Let s Drop. Bedrijf : DropCo BV Plan van aanpak Project : Let s Drop Bedrijf : DropCo BV Plaats, datum: Horn, 28 september 2012 Opgesteld door: 1205366 1205366smit@zuyd.nl Plan van Aanpak project Let s Drop pagina 1 Inhoudsopgave plan

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : Project DropCo. Bedrijf : DropCo

Plan van aanpak. Project : Project DropCo. Bedrijf : DropCo Plan van aanpak Project : Project DropCo Bedrijf : DropCo Plaats, datum: 16 Januari 2013, Oostburg Opgesteld door: Projectgroep X [Bjornvansteenberghe] [0030610] [30610@scalda.nl] [Dave Krijnen] [0030659]

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d

PLAN VAN AANPAK. Project conceptipedia animatie. Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d PLAN VAN AANPAK Project conceptipedia animatie Kimberly ten Bras Eline de Lange EKT1d inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Het project...3 1.1 Achtergronden...3 1.2 Conceptbeschrijving...3 1.3 Opdrachtomschrijving...3

Nadere informatie

Plan van aanpak. Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte. Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink

Plan van aanpak. Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte. Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink Plan van aanpak Website voor Bouwkundig Adviesbureau Punte 2009 Hugo Nijhuis John Oelen Frank Hazekamp Cindy Roelofs Ben Wilbers Tim Regelink Contents 1. Product Backlog... 3 2. Documentatie... 4 3. Kwaliteitsbeheer...

Nadere informatie

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud Voorblad Inhoudsopgave Inhoud (INHOUD) Achtergronden We moeten een website voor een jonge catering en een party service bedrijf bouwen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verzorging van borrelhapjes en

Nadere informatie

Plan van Aanpak SNES BANK 4/28/2015. 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo.

Plan van Aanpak SNES BANK 4/28/2015. 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo. 4/28/2015 Plan van Aanpak SNES BANK 0866809 - Nina Donia 0902465 - Thijs de Ruiter 0890765 - Bryan Vermaat 0899670 - Imro Brammerloo Opdrachtgever: E. van der Ven Te Rotterdam TECHNISCHE INFORMATICA 1C

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project Digitaal Portfolio. Project: Webdesign. Organisatie: InHolland Haarlem. Opdrachtgever: Maya Schmuki

Plan van aanpak. Project Digitaal Portfolio. Project: Webdesign. Organisatie: InHolland Haarlem. Opdrachtgever: Maya Schmuki Plan van aanpak Project Digitaal Portfolio Plaats, datum: Haarlem, 14 Maart 2014 Project: Webdesign Organisatie: InHolland Haarlem Opdrachtgever: Maya Schmuki Opdrachtnemer: Frank Bakker E-mail: 463631@inholland.lnl

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Zubin Mathoera & Tomas Berends. Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel Instituut Broers Plan van Aanpak Zubin Mathoera & Tomas Berends Zubin Mathoera Tomas Berends Maarten van Mensvoort Tim van Berkel 00-00-0000 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van

Nadere informatie

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit

didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit didiclass 2.0 Opdrachtnemer: E-minor projectgroep Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Opdrachtgever: Walter Geerts, de open universiteit Projectgroepleden: Laurens Ruiter: laurens.ruiter@gmail.nl Dévit Schimmel:

Nadere informatie

Plan van Aanpak / Folders vernieuwd VMBO

Plan van Aanpak / Folders vernieuwd VMBO Plan van Aanpak / Folders vernieuwd VMBO Gemaakt voor: Johan Dekker, Astrid ten Boom en Machteld Wiegmans Voorbereid door: Anouk ten Boom, Stagiair PR/Communicatie 19 november 2015 Pagina!1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A Plan van Aanpak TI1A 1 Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteit... 5 Projectgrenzen... 6 Tussenresultaten... 7 Kwaliteit... 8 Projectorganisatie... 9 Planning... 10 Kosten

Nadere informatie

Project: DevThis! Bedrijf: Discodevelopment

Project: DevThis! Bedrijf: Discodevelopment Plan van aanpak Project: DevThis! Bedrijf: Plaats, datum: Rotterdam, 19 september 2009 Opgesteld door: Projectgroep Stephen Steven 0781359 Marvin 0790920 Sandra 0773300 Shanaka 0760515 Dairo 0763673 Plan

Nadere informatie

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Marketingproject periode 2 projectgroep E5 Liza Klok Ayla Teunissen Nicole Tjan Sam de Vuijst Vincent van der Zandt Inhoudsopgave

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Windows Server

Instituut Broers. Plan van Aanpak. Windows Server Instituut Broers Plan van Aanpak Windows Server [Zubin Mathoera, Vincent Darwinkel, Tomas Berends] 12-1-2017 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van Roel Grit, Project Management,

Nadere informatie

Instituut Broers. Plan van Aanpak. [Project Steam OS

Instituut Broers. Plan van Aanpak. [Project Steam OS Instituut Broers Plan van Aanpak [Project Steam OS [Zubin Mathoera, Vincent Darwinkel, Tomas Berends] 12-1-2017 VOORWOORD Dit plan van aanpak hebben wij volgens het boek van Roel Grit, Project Management,

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Mijn lens en ik. 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager

PLAN VAN AANPAK. Mijn lens en ik. 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager PLAN VAN AANPAK Mijn lens en ik 23 april 2015 Mediacollege Amsterdam MM2B Daphne de Jager MIJN LENS EN IK MIJN LENS EN IK 2 IHOUDSOPGAVE Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7,8,9 Pagina 10 Pagina 11,12,13

Nadere informatie

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla

27-11-2014 PLAN VAN AANPAK NETIDENTITY. Priscilla 27-11-2014 NETIDENTITY PLAN VAN AANPAK Priscilla Inhoud Debriefing... 2 Projectresultaat... 5 Projectactiviteiten... 6 Projectgrenzen... 8 Kwaliteit... 9 Projectorganisatie...10 Planning...11 Kosten...12

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Plan van aanpak. Studenten Mediamanagement. Groep 9

Plan van aanpak. Studenten Mediamanagement. Groep 9 Plan van aanpak Studenten Mediamanagement Groep 9 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Achtergrond 3 Hoofdstuk 2 Projectopdracht 4 Hoofdstuk 3 Projectactiviteiten 5 Hoofdstuk 4 Projectgrenzen en randvoorwaarden 6

Nadere informatie

Kyril Herkelman CMD deeltijd 2a Plan van aanpak

Kyril Herkelman CMD deeltijd 2a Plan van aanpak Kyril Herkelman CMD deeltijd 2a Plan van aanpak SUBJECT: De mobiele user experience VERSION: 1.0 Distributie: Roos Groenewegen, Theo, Eric, Opsteller: Kyril Herkelman Date: 29-12-2005 1 INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Plan van aanpak Toogle

Plan van aanpak Toogle Plan van aanpak Toogle Gemaakt door, Kevin Donkers Paul v.d. Linden Paul Eijsermans en Geert Tapperwijn 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...2 2 Inleiding...3 3 Projectopdracht...4 4 Projectactiviteiten...5

Nadere informatie

Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio

Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio Plan Van Aanpak De Surrealisme Studio Robin Vos Studio Vos B.V. 1 Achtergronden Opdrachtnemer Studio Vos B.V. is een onderneming gestart door mediamanagement student Robin Vos. De onderneming houdt zich

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10.

Inhoudsopgave. Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Inhoudsopgave Achtergrond 3. Projectresultaat 4. Projectactiviteiten 6. Projectgrenzen 7. Tussenresultaten 8. Kwaliteit 9. Projectorganisatie 10. Planning 12. Kosten en baten 14. Risico s 15. 2 Achtergrond

Nadere informatie

Plan Van Aanpak. Lopende band module. Richard, Mark, Peter, Momen, Tom en Mike

Plan Van Aanpak. Lopende band module. Richard, Mark, Peter, Momen, Tom en Mike Plan Van Aanpak Lopende band module Richard, Mark, Peter, Momen, Tom en Mike 01-10-2013 Inhoudsopgave H1. Achtergrond... 4 1.1 Opdrachtgever... 4 1.2 Project... 4 1.3 Opdrachtnemer... 4 1.4 Leerdoelen...

Nadere informatie

Installatietechniek. Beroepsproduct: Groep: Periode: Blok H1.2. Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00. Projectleden: Ingeleverd door:

Installatietechniek. Beroepsproduct: Groep: Periode: Blok H1.2. Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00. Projectleden: Ingeleverd door: Installatietechniek TISD WH1.2 Plan Van Aanpak Beroepsproduct: Groep: Plan Van Aanpak WH11B2 Periode: Blok H1.2 Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00 Projectleden: Ingeleverd door: Tutor: Luuk

Nadere informatie

Bijlagen B bij hoofdstuk II over Informatieplanning:

Bijlagen B bij hoofdstuk II over Informatieplanning: B: Systematisch bouwen van informatiesystemen SDM-fase : Informatieplanning Bijlagen B Bijlagen B bij hoofdstuk II over Informatieplanning: Bijlage IP - j) Checklist risico-analyse bij informatieplanningsproject

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Project Maze-Driver. Alex Guish, Boris van Norren, Ergin Ergin, Ruben Buitendijk, Esat Karaer

Project Maze-Driver. Alex Guish, Boris van Norren, Ergin Ergin, Ruben Buitendijk, Esat Karaer Project Maze-Driver Alex Guish, Boris van Norren, Ergin Ergin, Ruben Buitendijk, Esat Karaer Inleiding Achtergronden Projectresultaat Projectactiviteiten Projectgrenzen Tussenresultaten Kwaliteit Projectorganisatie

Nadere informatie

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl

!!!!!! Schoolkrant Mediacollege. Plan van aanpak. Mei 2015 - Versie 1. Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Projectleider: Opdrachtgever: Plan van aanpak Schoolkrant Mediacollege Mei 2015 - Versie 1 Noortje Jansen Organisatie: Mediakrantje +31620989804 17495@ma-web.nl Mediacollege Amsterdam +31208509500 info@ma-web.nl

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012. Patrick Haring IV2A

PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012. Patrick Haring IV2A PLAN VAN AANPAK PROJECT WEBSHOP VOOR NATIONAAL BUREAU DE ZONNEBLOEM & GEMEENTE AMSTERDAM VERSIE 1 3-12-2012 IV2A Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteiten... 5 Projectgrenzen

Nadere informatie

Plan van aanpak. Pers ontbijt Jill Kranenburg

Plan van aanpak. Pers ontbijt Jill Kranenburg Plan van aanpak Pers ontbijt Jill Kranenburg 1 1 Plan van aanpak 1.1 Achtergronden 3 1.2 Projectopdracht 3 1.2.1 Debriefing 4 1.3 Project activiteiten 5 1.4 Projectgrenzen 6 1.5 Producten 6 1.6 Kwaliteit

Nadere informatie

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop

Plan van aanpak 2006. Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels. GameShop Plan van aanpak 2006 Door: Jeroen Corsius en Mitchell Diels GameShop 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave blz. 2. Achtergronden 3. Projectopdracht 4. Projectactiviteiten 5. Projectgrenzen en Randvoorwaarden

Nadere informatie

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad!

Connecting Vibes Rotterdam is ook een uitgaansstad! Team 5 CMD1G Robert Stomp 0852978 r.stomp@live.nl Samentha van der Weiden 0851440 sammetje155@hotmail.com Stefan Roest 0804235 stefan@roest-computers.nl Michelle van Seters 0844096 mvseters88@gmail.com

Nadere informatie

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel.

K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES. Rotterdam, Ashley Bick. Yvo van Oosterum. Lydia van Driel. R O T T E R D A M P A R T K now w here to go! PLAN VAN AANPAK CONNECTING VIBES Rotterdam, 12-09-2011 Ashley Bick Yvo van Oosterum Lydia van Driel Rob Weerman Melangelo Prince Rotterdam Party Crew projectgroep

Nadere informatie

Plan van aanpak. Persoonlijke website. Martijn de Graaf

Plan van aanpak. Persoonlijke website. Martijn de Graaf Plan van aanpak Persoonlijke website Martijn de Graaf Klas: BIM01 Datum: 23 september 2013 Naam opdrachtgever: Mvr C. Paul, Mvr E.Leen Naam organisatie: Hogeschool Inholland Alkmaar Naam opdrachtnemer:

Nadere informatie

Stirlingmotor project

Stirlingmotor project Stirlingmotor project Plan Van Aanpak Beroepsproduct: Groep: Plan Van Aanpak WH11B2 Periode: H1.1 Ingeleverd op: Vrijdag 2 september 2011 om 12:00 uur Projectleden: Ingeleverd door: Tutor: Luuk de Jong(10071482),

Nadere informatie

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao GO! Complimenten Marketingproject periode 2 projectgroep E5 Liza Klok Ayla Teunissen Nicole Tjan Sam de Vuijst Vincent van der Zandt

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 29, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Core Powertools - Koeling

Core Powertools - Koeling Core Powertools - Koeling Project WH3.1 Productontwikkeling MODULE (VAKCODE): BEROEPSPRODUCT: THCP Plan van Aanpak PERIODE: WH3.1 Productontwikkeling PROJECTLEDEN: Manuel Görlitz(12091715), Steven Leo(11113529),

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project 2 Maze Driver TI1A. Projectleider:

Plan van Aanpak. Project 2 Maze Driver TI1A. Projectleider: Plan van Aanpak TI1A Projectleider: Alex Guish. Opdrachtnemers: Boris van Norren. Ergin Ergin. Esat Karaer. Ruben Buitendijk. 0897361@hr.nl Emailadressen: 0833560@hr.nl 0886508@hr.nl 0893024@hr.nl 0890813@hr.nl

Nadere informatie

Project Management. Hfst 1: Het project:

Project Management. Hfst 1: Het project: Project Management Hfst 1: Het project: 1.1: Soorten werkzaamheden: We kennen 3 soorten werkzaamheden: Improvisatie: een plotselinge reactie op een niet verwachte gebeurtenis. Hiervoor zijn geen richtlijnen.

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK. Diepgang achter het 3D ontwerp. Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink

PLAN VAN AANPAK. Diepgang achter het 3D ontwerp. Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink PLAN VAN AANPAK Diepgang achter het 3D ontwerp Opdrachtnemers: Erik Driessen en Stef Tijhaar. Klas: EKT1c Opdrachtgever: Harry Sanderink Inhoudsopgave 1. Achtergronden blz. 3 2. Projectresultaten blz.

Nadere informatie

Plan van aanpak. Promotie, premiums en trendwatching. Annika Woud - MM2a - 11 mei Voor Carla Kastelein - Management

Plan van aanpak. Promotie, premiums en trendwatching. Annika Woud - MM2a - 11 mei Voor Carla Kastelein - Management Plan van aanpak Promotie, premiums en trendwatching Annika Woud - MM2a - 11 mei 2015 Voor Carla Kastelein - Management 1 Inhoudsopgave Inleiding In mijn project ga ik mij verdiepen in de promotie, premiums

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Voorbeeld projectplan

Voorbeeld projectplan Voorbeeld projectplan Projectplan voor project < naam > Naam project Datum Naam projectleider Naam opdrachtgever Startdatum Einddatum Doorlooptijd in weken/ maanden Datum Versie Status Auteur(s) Maak een

Nadere informatie

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015

Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Plan van aanpak Project Plus Mei 2015 Inhoud Achtergronden 3 Project opdracht 4 Project activiteiten 5-6 Project grenzen 7 Kwaliteit 8-9 Projectorganisatie 10-11 Planning 12 Begroting 13-14-15-16 Risico's

Nadere informatie

Plan van Aanpak Connecting Vibes

Plan van Aanpak Connecting Vibes Plan van Aanpak Connecting Vibes Gemaakt door: Renee van IJperen Ferinio Asandikromo Jasper Lammens Jurgen Schouten Ibrahim Kondu Hogeschool Rotterdam MED1F 1 Inhoudsopgave Achtergronden blz. 3 Projectopdracht

Nadere informatie

Plan van aanpak !!!! Het opstarten van een promotie bureau gespecialiseerd in online promotie voor events in clubs.

Plan van aanpak !!!! Het opstarten van een promotie bureau gespecialiseerd in online promotie voor events in clubs. Plan van aanpak Het opstarten van een promotie bureau gespecialiseerd in online promotie voor events in clubs. Opgever: No Name Promotions : Datum: Mei 2015 1 1. Achtergronden Pagina 3 2. Projectresultaat

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012

Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012 Plan van Aanpak IVS website: Stichting Innovision Solutions Vlietstraat 11 A 4535 HA Terneuzen KvK: 20170195 24 Oktober 2012 Inhoudsopgave 1 Projectopdracht..3 2 Deliverables 4 3 Projectgrenzen/activiteiten

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen

Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen Inleiding Bij het doorlopen van een project komt er een hele berg informatie binnen en dat wordt verwerkt. Om dat ordelijk te

Nadere informatie

Plan van aanpak. Media product. Kasumi van Eijk Klas: MM3B. Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak

Plan van aanpak. Media product. Kasumi van Eijk Klas: MM3B. Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak Plan van aanpak Media product Kasumi van Eijk 16053 Klas: MM3B Docent: Peter Mulder Opdracht: Plan van aanpak December 2015 Inhoud 1. Achtergronden 3 2. Projectopdracht 4 3. Projectactiviteiten 5 4. Projectgrenzen

Nadere informatie

Plan van aanpak - Webshop Kim Krijt & Nadine Oosterman MM2A

Plan van aanpak - Webshop Kim Krijt & Nadine Oosterman MM2A Plan van aanpak - Webshop Kim Krijt & Nadine Oosterman MM2A 1 Inhoudsopgave Concept Blz 3 Achtergrond Blz 4 Projectactiviteiten Blz 5 Projectgrenzen Blz 6 Kwaliteit Blz 7 Kosten Blz 8 Risico s Blz 9 Bijlagen

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Opdrachtnemers: Hielke Kuipers 0896930@hr.nl. Opdrachtgever: Mr. Gerard van Kruiningen

Plan van Aanpak. Opdrachtnemers: Hielke Kuipers 0896930@hr.nl. Opdrachtgever: Mr. Gerard van Kruiningen Plan van Aanpak Project /: Pinautomaat Team: JHJ Organisatie: Hogeschool Rotterdam, Wijnhaven Opdrachtgever: Mr. Gerard van Kruiningen Opdrachtnemers: Jeroen van Ginkel 08699@hr.nl Hielke Kuipers 089690@hr.nl

Nadere informatie

Titel Projectplan Versie: 0.0

Titel Projectplan Versie: 0.0 Titel Projectplan Versie: 0.0 Bestandsnaam:Webshop Naam student of studenten Naam eventuele opdrachtgever Vincent van Leeuwen Martijn van Heezik Geen Datum opgesteld: 21 april 2016 Voor akkoord: Datum:

Nadere informatie

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum:

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum: Naam Datum: INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Persoonlijke gegevens 3. Rapportage kwaliteit van leven 4. Persoonlijke ontwikkeling plan (POP) 5. Competenties waar nu aan wordt gewerkt 6. Binnen de stichting

Nadere informatie

Blok 1 - Voeding en ziekte

Blok 1 - Voeding en ziekte Reflectie jaar 2 Algemeen Nadat ik mijn propedeuse heb behaald kon ik mij in het volgende studiejaar compleet richten op het begin van de hoofdfase. Ik heb in het tweede jaar veel geleerd en mijzelf verder

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook API leren door

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01

OPDRACHTKAART. Thema: Multimedia. Het multimedia productieproces 3. De uitvoering MM-02-06-01 OPDRACHTKAART MM-02-06-01 De uitvoering Voorkennis: Je hebt multimedia-opdrachten 1 tot en met 5 (MM-02-01 t/m MM-02-05) afgerond. Je kunt met behulp van multimedia-software, zoals bijvoorbeeld Macromedia

Nadere informatie

Projectspecificatie. Portfoliowebsite Kyril Herkelman Deeltijd 1A

Projectspecificatie. Portfoliowebsite Kyril Herkelman Deeltijd 1A Projectspecificatie Portfoliowebsite Kyril Herkelman Deeltijd 1A inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Introductie...3 Visie...3 Doelstellingen...3 Succescriteria...4 Site map...4 Functionele specificaties...5

Nadere informatie

Starter (leerjaar 1): Ontwikkelen naar: Gevorderde (leerjaar 4): Kenmerkend gedrag Kenmerkend gedrag Kenmerkend gedrag Ik: Ik: Ik: - werk vooral met korte opdrachten (10 minuten) - heb moeite om mijn aandacht

Nadere informatie

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 Reflectie De uitdaging die ik mijzelf gesteld had ontwerp een super hero heb ik met beide armen ontarmd. Het onderwerp heb ik dicht bij mij zelfgehouden om met

Nadere informatie

Inhoud. Deel A Inleiding

Inhoud. Deel A Inleiding v Deel A Inleiding 1 Wat is een project? 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Prince2 4 1.3 pico 6 1.4 Wanneer is een fase afgerond? 7 1.5 Wanneer spreek je van een geslaagd project? 8 1.6 Waarom mislukt een project?

Nadere informatie

2. Vooruitgang Werk hebben dat leidt tot betere mogelijkheden/kansen en grotere verantwoordelijkheid.

2. Vooruitgang Werk hebben dat leidt tot betere mogelijkheden/kansen en grotere verantwoordelijkheid. Wat vind ik belangrijk? Stap 1: Hieronder vind je een overzicht van 51 waarden. Lees de hele lijst een keer door om bekend te raken met de inhoud. Ga daarna nog een keer door de lijst en kruis de waarden

Nadere informatie

Achtergronden Opdrachtgever: Opdrachtnemer: De organisatie: Aanleiding tot het project: Stakeholders: Inhoud van het Plan van Aanpak

Achtergronden Opdrachtgever: Opdrachtnemer: De organisatie: Aanleiding tot het project: Stakeholders: Inhoud van het Plan van Aanpak Inhoud Achtergronden... 2 Projectresultaat... 3 Projectactiviteit... 4 Projectgrenzen... 5 Tussenresultaat... 6 Milestones:... 6 Kwaliteiten... 7 Projectorganisatie... 8 Archivering... 8 Planning... 9

Nadere informatie

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS INHOUD // INLEIDING 4 ORIENTATIEDOCUMENT 5 FACTSHEET 6 LEERDOELEN 7 STARTVERSLAG

Nadere informatie

GLR. For War Child. Plan van Aanpak. Milou van der Zwaan

GLR. For War Child. Plan van Aanpak. Milou van der Zwaan 2014 GLR Milou van der Zwaan 2 Inleiding De opdracht van deze periode is dat we geld moeten ophalen voor een goed doel. We moeten via een website er een doneerpagina van maken waar mensen hun donatie kunnen

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas provincie :: Utrecht Plan van aanpak Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas In samenwerking tussen Veenendaal: 23 oktober 2017 Versie: 0.1 Opgesteld door: Maurice Kassing Gemeente

Nadere informatie

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008 Inhoud Taak 1.2.16 Inhoud... 1 Voorwoord... 2... 3 Wat is de inhoud van een portfolio?... 3 Persoonlijk CV... 3 Persoonlijke Competenties... 4 Dossier... 4 Persoonlijk Ontwikkelingsplan... 4 Hoe kan ik

Nadere informatie

van aanpak Noa & Annika

van aanpak Noa & Annika Plan van aanpak Noa & Annika MM2A inhoudsopgave Concept pagina 3 Logo s pagina 4 Achtergronden pagina 5 Projectresultaat pagina 6 Projectactiviteiten pagina 7 Projectgrenzen pagina 8 Tussenresultaten pagina

Nadere informatie

Stappenplan voor een onderzoek

Stappenplan voor een onderzoek Stappenplan voor een onderzoek Stap 1: Onderwerp * A) Kies een onderwerp Denk bij het kiezen van een onderwerp aan de volgende punten: - vind ik het onderwerp interessant - zijn er genoeg bronnen over

Nadere informatie

Herinrichting Schoolplein mavo 3

Herinrichting Schoolplein mavo 3 Herinrichting Schoolplein mavo 3 Pagina 1 van 7 Inleiding Binnenkort ga je aan de slag met het project Herinrichting van het schoolplein. Alle leerlingen van het derde leerjaar gaan ervoor zorgen dat ons

Nadere informatie

DOMINO DAY 2014 PROJECT. Antoniuscollege Gouda. Informatie voor de leerlingen. Inhoud

DOMINO DAY 2014 PROJECT. Antoniuscollege Gouda. Informatie voor de leerlingen. Inhoud PROJECT DOMINO DAY 2014 Antoniuscollege Gouda Informatie voor de leerlingen Inhoud 1 De opdracht 2 De organisatie 3 Begeleiding 4 Beoordeling en evaluatie A Plan van Aanpak B Persoonlijk verslag C Evaluatielijst

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 21, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap

Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap Plan van aanpak. Kigo project: CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap Project : CoP Valorisatie Biomassa uit Natuur & Landschap: Casco benadering gemeente Dinkelland Opdrachtgever: Gemeente Dinkelland

Nadere informatie

Inleiding Projectopdracht See you on tv Opdrachtgever Opdrachtnemers Taakuitleg Projectresultaat Doelstelling/projectopdracht

Inleiding Projectopdracht See you on tv Opdrachtgever Opdrachtnemers Taakuitleg Projectresultaat Doelstelling/projectopdracht 2 Inleiding Projectopdracht See you on tv 4 Opdrachtgever 4 Opdrachtnemers 4 Taakuitleg 5 Projectresultaat 6 Doelstelling/projectopdracht 6 Opdrachten/doelstellingen 7 Project activiteiten 8 Planning 8

Nadere informatie

1/19/2015 Samenwerken. Project 2. Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM

1/19/2015 Samenwerken. Project 2. Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM 1/19/2015 Samenwerken Project 2 Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM Inhoudsopgave Individueel procesverslag... 3 Reflectieverslag Thema Leiderschap en leiderschapsstijlen... 6 Observatieformulier... 7 Test

Nadere informatie

handbal-portfolio van... - 1 -

handbal-portfolio van... - 1 - handbal-portfolio van... - 1 - Portfolio Inleiding: Wat is dat nu weer? Een portfolio?? En waarom moet dat nu in een handbaltrainer cursus? Een portfolio is eigenlijk een map waarin jij allerlei dingen

Nadere informatie