DIERENTAAL Maart 2014 Bezoekdagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIERENTAAL Maart 2014 Bezoekdagen"

Transcriptie

1 Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van In deze Nieuwsbrief: - Bezoekdagen - De verhuizing van Snooki en Yeti - Vrijwilligers met dieren - De KvK - Hoe is het met Lonny en Sammy - Nieuwkomers - Recept - Column: Tijd Veel lees- en kijkplezier!

2 Bezoekdagen Dieren, jazeker en daar zijn we voor, maar ook mensen! Adoptie-baasjes en -bazinnetjes op afstand komen er steeds meer en natuurlijk zijn we daar ontzettend blij mee, want zonder hen is er geen Dierenthuis mogelijk. Voor hen zijn er de bezoekdagen en daar wringt de schoen nu een beetje want die zijn zo populair bij u dat we al aanvragen binnen hebben tot en met de zaterdag na Kerstmis... Niet alle data zijn al helemaal volgeboekt, maar het gaat wel heel hard. Nou vinden we u allemaal even lief dus worden de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst verwerkt en is het een simpel: wie het eerst mailt, het eerst aait. We krijgen regelmatig de vraag: Gaan jullie nu vaker bezoekdagen houden? Hoe geweldig we al die enthousiaste mensen ook vinden, is het antwoord daarop: nee. Onze dieren -en dan met name de honden- trekken dat niet. Elke week een vol huis is te stressvol voor ze. Daarom blijft het: De ene week bezoek op zaterdagmiddag, de andere week het brengen van nieuwe dieren en goederen. Dierenthuis is er in eerste instantie voor de dieren en dat is dan soms een beetje jammer voor de mensen, maar onze vrienden snappen dat wel... ja toch?!

3 Verhuizing van Snooki en Yeti Snooki en Yeti komen uit Roemenië, een gemeentelijk asiel. Honger, dorst, vechtpartijen. Een groot drama. Ze worden door Duitse dierenvrienden gered en verhuizen samen met Lonny en Dost naar een klein Duits asiel. Snooki en Yeti verhuizen later opnieuw naar een noodopvang voor getraumatiseerde honden. De situatie in de noodopvang was nog erger dan in Roemenië, het geld voor de dieren verdween in de zakken van de mens. Snooki en Yeti zien er vreselijk uit, zijn ziek. Beide honden worden er weggehaald en verhuizen naar een beter adres, maar ook daar mogen ze niet blijven. Weer terug in het kleine asiel wordt de hulp van professionals ingeroepen, die vertellen dat de kans op succesvolle resocialisatie nul zal zijn. Vanuit Duitsland verhuizen ze naar Dierenthuis. Tekst bijgaande foto s: Bijna een jaar, vanwege een besmettelijke SOA en enorme trauma's, leefden zij in het magazijn met een buitenplaats. Weinig inspirerend, alleen beton lagen ze daar bevroren op hun kussen.

4 Op zoek naar een oplossing voor de honden gingen we voor de keuken met een kleine tuin. Hekwerken werden weggehaald en tuintje werd speelweide

5 Teamwork Nu Snooki en Yeti nog begeleiden naar hun nieuwe onderkomen

6 Vanuit het magazijn de gang in, deuren worden gesloten, even rust op de plaats. Op naar de volgende uitgang.

7 Herenigd in de keuken, veel gezelliger. Eerste stap buiten, geen beton, maar zand, ruimte en andere hondjes onder andere lotgenoot Dost

8 Vrijwilligers met de dieren DIERENTAAL

9 Vrijwilligers met de dieren DIERENTAAL

10 De KvK. Heeft u wel eens van de KvK gehoord? Nee, we bedoelen hier niet de Kamer van Koophandel, maar de enige echte Dierenthuis KvK: de Keuringsdienst van Kittens. Onze KvK is dagelijks druk met het keuren van speeltjes, manden en andersoortige kattenaccessoires. Het hoofdkwartier van de KvK bevindt zich in de Kinderkamer van Dierenthuis. Fabrikanten van kattenspeelgoed willen niets liever dan dat hun speeltjes de goedkeuring krijgen van de Keuringsdienst van Kittens. Dat is immers DE garantie dat hun speelgoed in de smaakt valt bij katten. Dit levert onze kittens een volle agenda op, want er is heel wat te testen, En dat doen ze grondig! Kijk eens mee met een dagje druk testwerk in de Kinderkamer van Dierenthuis Het testteam staat alweer klaar voor een nieuwe dag. Eerste item op de agenda: verenstokjes. Altijd leuk voor wat actie. Een pluspunt.

11 De speelbeleving van de verenstokjes krijg een dikke voldoende. Maar er valt nog meer te testen. De stevigheid bijvoorbeeld. Hmmm, die kan beter..

12 Dan is het tijd voor balletjes. Balletjes met sliertjes, balletjes met veren, zachte balletjes of juist hele harde. Alles wordt uiteraard grondig getest. Om fouten te voorkomen is er altijd iemand die toeziet op de juiste uitvoering van de test. De speelbeleving is natuurlijk de zwaarstwegende beoordelingsfactor, maar ook de knaag- en smaaktest worden niet vergeten.

13 Hier wordt de meervoudige speelbeleving van een piepmuisje getest. Is het speeltje geschikt voor meerder katten tegelijk? Dit vraagt de inzet van een groot deel van het team. De dag loopt weer ten einde. Als laatste op het programma een rustige test van enkele knuffelberen. Moussie test ze nog snel even op knuffeligheid, voordat zij en haar team aan hun welverdiende rust beginnen.

14 Lonny en Sammy

15 Nieuw binnengekomen bij Stichting Dierenthuis; Boven een zwerfkater uit Lelystad, onder Snackie die kennis maakt met Stuffie

16 Lekker eten zonder vlees: Snelle tomatensoep met oosterse eireepjes.(4 personen) 2 blikjes (à 400 gram) tomaten blokjes uit de supermarkt 1 groentenbouillonblok. 1 dl water. Voor de eireepjes: 2 grote (of 3 kleine) biologische eieren + 1 eetlepel water 1 eetlepel ketjap manis Een mespuntje elk: Gemalen komijn (djinten), gemalen korianderzaad (ketoembar) gemberpoeder (djahé), knoflookpoeder. Gemalen zwarte peper naar smaak en een snufje zout. 1 eetlepel plantaardige olie Gehakte peterselie (voor garnering). Eieren klutsen met water, ketjap en alle specerijen (alleen de peterselie dus niet). Laat de olie in een platte bakpan (met anti-aanbaklaag) heet worden en bak van het eimengsel een droge omelet. Haal hem uit de pan, rol hem op, laat afkoelen en snijdt in plakjes. Doe de tomaten met het water en de groentenbouillonblok in een pan en laat het, onder af en toe roeren net aan de kook komen zodat de bouillonblok smelt en in het vocht verdeeld wordt. Verdeel over 4 gereedstaande kommen. Verdeel vervolgens de omeletplakjes erover. Garneren met de fijngehakte peterselie en serveren.

17 Column: Tijd Er is een schier eindeloze reeks spreekwoorden, gezegden, gedichten en liedjes met als hoofdmotief: Tijd. Niet vreemd, want tijd is er altijd maar nooit te pakken of te stoppen. Iedereen heeft er mee te maken. Vaak omdat men meent geen tijd te hebben voor iets waar men toch echt wel even de tijd voor nodig heeft. Geen paniek in zo'n geval, want komt tijd... komt raad en het zal vast nog wel op tijd gebeuren en goed komen. De tijd staat niet stil en daarom is het soms tijd om dingen anders te gaan doen dan in de tijd die daaraan vooraf ging. De Dierenthuis Nieuwsbrief bijvoorbeeld. De tijd dat tekst daarin belangrijk was is voorbij. Door de -altijd- voortschrijdende techniek, zijn we toe aan een, aan de moderne tijd aangepaste, verandering. Veel meer foto's. Natuurlijk in de eerste plaats van onze dieren met al hun fascinerende gezichts- en, niet te vergeten, lichaamsuitdrukkingen. Wanneer je met de juiste woorden een beeld of situatie beschrijft dan kan er, in de hoofden van mensen, een plaatje ontstaan. Dat kan echter niet langer op tegen het origineel: De foto. Geen tijd. Veel minder woorden dus! Een sneller uiterlijk zodat de tijd die u nodig zult hebben om er -van begin tot einde- van te genieten, korter is. Dan houdt u, zonder iets te hoeven missen, meer tijd over voor andere dingen. Tijd. We moeten er allemaal mee leven en de onze zo goed mogelijk gebruiken. Wanneer de tijd van gaan dan gekomen is, zoals voor deze column en, in zekere zin, voor mij als schrijfster van de Nieuwsbrief oude stijl, dan is het goed om te kunnen zeggen dat het een fijne tijd was, waar ik nog lange tijd met veel plezier aan terug zal denken. MvH.

18 Remi Adopteer een dier Het adoptieplan is in het leven geroepen om Dierenthuis en zusterstichting FIV/FeLV te ondersteunen in de hoge kosten van de verzorging van onze kwetsbare dieren. Katten besmet met het aids- of leucosevirus, de sukkelaars, honden met hartfalen en oude paarden. Medicatie, dieetvoer, seniorenmuesli voor de paarden, vele operaties en de verzorging kosten veel geld. U kunt ons daarbij helpen door een dier te adopteren. Enkele keren per jaar krijgt u een bericht met foto over hoe het met uw dier gaat. Bezoek is welkom op de eerste en laatste zaterdag van de maand. Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl. Bezoektijden zijn van tot uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar. Het is fijn voor onze dieren om adoptanten te hebben voor wie zij extra speciaal zijn. Niet langer kansarm en ongewenst maar bijzonder. Kijk op de site voor een aanmeldformulier. Of neem contact op via info@dierenthuis.nl

19 Colofon Stichting Dierenthuis is een permanente huiskameropvang voor oude, zieke en kansarme honden, verwilderde katten, katten die besmet zijn met het aids- en/of leucosevirus en oude paarden. Vooral niet herplaatsbare asieldieren vinden hier een blijvend thuis. Een thuis zonder hokken en tralies, met boswandelingen, een riante tuin, veel liefde, (medische) zorg en aandacht. DIERENTAAL verschijnt een paar keer per jaar. Mocht u de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, laat het ons dan even weten via de mail. Stichting Dierenthuis Groene Kadeweg BV Almere Telefoon (ma t/m za tussen uur) Bezoek is welkom op zaterdag (om de week) Alleen op afspraak via info@dierenthuis.nl Bezoektijden zijn van tot uur. Kinderen zijn welkom vanaf 16 jaar. info@dierenthuis.nl Website: Website: Facebook: Twitter: Rekeningnummer: IBAN: NL22INGB BIC:INGBNL2A Vanuit België: KBC IBAN: BE , BIC: KREDBEBB T.n.v. Stichting Dierenthuis Tekst: Marleen van Houten Fotografie: Saskia Blok, Nel van Wijngaarden, Wietze Vellinga

DIERENTAAL Juni 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2014.

DIERENTAAL Juni 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2014. In deze Nieuwsbrief: - Een staande ovatie - Gezocht: zinken teilen en ketels - Vrijwilligers met dieren - Hoe is het met Maya -

Nadere informatie

DIERENTAAL Maart 2011

DIERENTAAL Maart 2011 Beste Dierenvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met deze keer weer veel verhalen. - Naamloos krijgt naam - Een bijzondere Belg - Beatle Hummer -Groot onderhoud - Nieuw op de website - Adopteer

Nadere informatie

DIERENTAAL Juli 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juli 2014.

DIERENTAAL Juli 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juli 2014. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juli 2014. In deze nieuwsbrief: - Nieuw in de kliniek - Helena uit Bosnië - Pietje (Pype) - Dieren en kunst - Vrijwilligers met dieren - Rek-

Nadere informatie

DIERENTAAL April 2013

DIERENTAAL April 2013 Beste Nieuwsbrieflezer, De reguliere Dierenthuis Nieuwsbrief is nog maar een paar dagen oud, maar toch ontvangt u hier al weer een korte extra nieuwsbrief. Hij is helemaal gewijd aan Lonny. Op onze Facebook

Nadere informatie

DIERENTAAL Juni 2013. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. - nieuwe stijl. Orte informatie

DIERENTAAL Juni 2013. Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. - nieuwe stijl. Orte informatie Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. - nieuwe stijl Orte informatie Column: Lekker eten zonder vlees: Adopteer een dier Colofon Dierenthuis wordt overspoelt met aanvragen

Nadere informatie

DIERENDAG 4 oktober 2014

DIERENDAG 4 oktober 2014 Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van 4 oktober: DIERENDAG! Met deze dierendag nieuwsbrief willen we graag een aantal van onze honden en katten in de schijnwerpers zetten, welke

Nadere informatie

DIERENTAAL We gaan bouwen!!!!!

DIERENTAAL We gaan bouwen!!!!! TEKENINGEN, TEKSTEN, FOTO'S VAN HET NIEUWE DIERENTHUIS Bijgaand DE Nieuwsbrief waar we allemaal zo lang op gewacht hebben. We kunnen hem nu echt aan u versturen. Maandag 21 mei gaan we bouwen! Kijk mee

Nadere informatie

DIERENTAAL Nieuwsbrief Special: oktober 2011

DIERENTAAL Nieuwsbrief Special: oktober 2011 Nieuwsbrief Special : DE DRIE DIVA S DOEN DIERENTHUIS! Nieuwsbrief Special : DE DRIE DIVA'S DOEN DIERENTHUIS! De 10de oktober begon als een rustige maandag. Tot Nel een telefoontje kreeg. Een telefoontje

Nadere informatie

DIERENTAAL Extra Nieuwsbrief Februari 2012

DIERENTAAL Extra Nieuwsbrief Februari 2012 Onzinnige - en onnodige - actie van Gemeente Laarbeek kost hondenleven! Lieve donateurs, adoptanten en andere belangstellende vrienden. Deze korte, extra, nieuwsbrief is geheel gewijd aan onze Omar, en

Nadere informatie

DIERENTAAL Oktober 2012

DIERENTAAL Oktober 2012 Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de tweede pocketnieuwsbrief met hierin een update over DE LAATSTE TON actie! Omdat we niet kunnen ophouden u te vertellen hoe dankbaar we zijn... Nu sparen voor

Nadere informatie

DIERENDAG 4 oktober 2013

DIERENDAG 4 oktober 2013 Beste Nieuwsbrieflezers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van 4 oktober : DIERENDAG! Met deze dierendag nieuwsbrief willen we graag een aantal van onze honden en katten in de schijnwerpers zetten, welke

Nadere informatie

DIERENTAAL Februari 2011

DIERENTAAL Februari 2011 Beste Dierenvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met deze keer weer veel verhalen. - Greetje lellebel - Bittere tranen - Kunnen we haar nog redden? - U kunt ook op afstand helpen: Zegt het voort!

Nadere informatie

DIERENTAAL December 2010

DIERENTAAL December 2010 DIERENTAAL December 2010 Beste Dierenvrienden We hebben goed nieuws uit Almere. De vergunningen zijn rond en de bouw gaat beginnen. Lees er meer over in deze nieuwsbrief. We laten een prachtig schilderij

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Inhoud. Curry s: hot & easy! 4. Benodigdheden 6. Ingrediënten 7. Raita, chutney & relish 8. Vegetarische curry s 10.

Inhoud. Curry s: hot & easy! 4. Benodigdheden 6. Ingrediënten 7. Raita, chutney & relish 8. Vegetarische curry s 10. Inhoud Curry s: hot & easy! 4 Benodigdheden 6 Ingrediënten 7 Raita, chutney & relish 8 Vegetarische curry s 10 Rijst & Dal 32 Curry s met vlees 34 Curry s met vis 54 Salades 72 Naan & chapati 74 Index

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Dit is mijn nieuwbrief die ik twee keer per jaar uitbreng. Ik heb weer leuke tips en wetenswaardigheden verzameld over katten. Veel plezier met het lezen en ik wens u alvast

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken.

Helaas hebben we deze keer de recpeten niet kunnen opschrijven, en daarom bij deze enkele recepten van vorige kookcursussen en kookboeken. 2010-4juni 19.30 Turkse Kookworkshop in de Tuinen van Stinz geheel Vegetarisch we hebben gemaakt: Linzensoep Dolma: druivenbladeren en gedroogde paprika's gevuld met rijst en kruiden Sigare Börek: tot

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

DIERENTAAL Mei 2011. Inhoud. Eaglestar Thuisgekomen: Omar Bon-Bon, update Maximaal, wij gaan voor alle dieren Vegetarisch recept Verlanglijstje

DIERENTAAL Mei 2011. Inhoud. Eaglestar Thuisgekomen: Omar Bon-Bon, update Maximaal, wij gaan voor alle dieren Vegetarisch recept Verlanglijstje Inhoud Eaglestar Thuisgekomen: Omar Bon-Bon, update Maximaal, wij gaan voor alle dieren Vegetarisch recept Verlanglijstje Een ster van de straat permanent naar een vier sterren verblijf Midden in de afgelopen

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 5 april 2013 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze vijfde nieuwsbrief.

Nadere informatie

7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel. af te Slanken

7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel. af te Slanken 7 Recepten om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel Aardappelkoek af te Slanken 750 gram aardappelen 50 gram uien Een half ei 40 gram geraspte kaas mespuntje rozemarijn Een halve theelepel knoflookpoeder

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download

TARTE TATIN HET KLASSIEKE FRANSE DESSERT, GEVARIEERD MET PEER. Jurrijan.com, recepten download 1 Dit dessert kan mislukken, want je bakt de taart ondersteboven, maar het is zo heerlijk en geeft veel voldoening wanneer het lukt. De vulling is origineel met appel, maar peren, pruimen of zelfs ananas

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252

vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252 vlak bij Marken ontbijt, brunch & lunch 13 cakes en dingen voor bij de thee 52 drank 84 vooraf 104 hoofdgerechten 161 toe 225 registers 252 de ultieme puffy pancakes Als wij een kater hebben (dat gebeurt

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree.

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons september 2012. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons september 2012. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons september 2012 Luc Timmers Alle cartoons mogen gratis gekopieerd en verspreid worden Gratis? Jazeker! Tegenprestatie? De Lijnmanager Gratis is voor bijna niks Volg @Delijnmanager

Nadere informatie

In de aanbieding: Pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker

In de aanbieding: Pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker In deze nieuwsbrief: De gehele maand mei 20% korting op de pot omelet bieslook, pot soep kipcurry en beschuit donker Natuurlijk met lekker recept Een kleine wijziging in het supplement kalium Nieuw! Column

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

ISBN

ISBN 2014 Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou Omslagontwerp CMRB Foto omslag Thinkstock Foto auteurs Bob Bronshoff Fotografie binnenwerk Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch)

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Vrolijk Pasen! Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Ontbijt: 1 bruine pistolet uit de oven met halvarine 1 keer halva jam of 2 plakjes rookvlees 1 glas verse sinaasappelsap 1gekookt

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

Door Sara Giampaolo & Jet Manrho

Door Sara Giampaolo & Jet Manrho Spelen, bouwen en tekenen met woorden Door Sara Giampaolo & Jet Manrho Woorden kun je lezen en schrijven, dat weet iedereen. Maar spelen, bouwen of tekenen met woorden doe je vast niet iedere dag. Van

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT 1 Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Laterale Sclerose heeft. Het is een lang woord en

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

SMAKELIJK!!! Spaghetti-recept!

SMAKELIJK!!! Spaghetti-recept! Spaghetti-recept! Omdat jullie allemaal superhard genieten elk jaar van die goeie spaghetti van onze spaghettislag tvv 11.11.11. Ziehier hoe je thuis zélf ne goeie spaghetti kan maken! T Is ni moeilijk,

Nadere informatie

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken!

Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Overheerlijke Smul Recepten om suikervrij te bakken! Met o.a. chocoladetruffels, frambozenmuffins & vanillecake! Inhoudsopgave 1. Walnootmuffins met honing... 2 2. Suikervrije chocoladetruffels met rozijnen...

Nadere informatie

Fijn Tafelzuur. Dit kun je ermee! 7 lekkere recepten van. Paul Fagel

Fijn Tafelzuur. Dit kun je ermee! 7 lekkere recepten van. Paul Fagel Fijn Tafelzuur. Dit kun je ermee! 7 lekkere recepten van Paul Fagel DOE MEE AAN DE KESBEKE RECEPTENWEDSTRIJD EN WIN EEN DINER VOOR 2 Kijk op de websites van www.kesbeke.nl www.paulfagel.nl Paul Fagel en

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

SLACHTOFFERSCHAP, TRAUMA EN GEWELD - EEN ONONTWARBARE KLUWEN? 25 mei 2016, Antropia, Driebergen - 25 mei 2016, gedichten Ingmar Heytze

SLACHTOFFERSCHAP, TRAUMA EN GEWELD - EEN ONONTWARBARE KLUWEN? 25 mei 2016, Antropia, Driebergen - 25 mei 2016, gedichten Ingmar Heytze SLACHTOFFERSCHAP, TRAUMA EN GEWELD - EEN ONONTWARBARE KLUWEN? 25 mei 2016, Antropia, Driebergen - 25 mei 2016, gedichten Ingmar Heytze MONITOR Dit wordt geen nieuw verhaal. We doen wat met ons werd gedaan,

Nadere informatie

Gaat jouw liefde door de maag?

Gaat jouw liefde door de maag? Gaat jouw liefde door de maag? Valentijnsdag; commerciële onzin, of een mooi moment om extra lief voor elkaar te zijn? Jij mag het zeggen, maar wij geven je in ieder geval recepten voor een heerlijke brunch,

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons januari 2015. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons januari 2015. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons januari 2015 Luc Timmers Gezelligheid kent geen tijd Is het alweer 2015? Wat vliegt de tijd hé? Logisch toch? Ooit spaghetti de kop boven het maaiveld uit zien steken? Nou dan!

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Voeg de room en de kruiden toe en warm nog 1 minuut door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Voeg de room en de kruiden toe en warm nog 1 minuut door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Receptuur t Streekfornuus voor ZorgAccent Het kerstmenu: *Lichtgebonden crèmesoep met tuinkruiden *Varkenshaasmedaillons met champignonsroomsaus *Gebakken aardappelen/aardappelpuree *Gemengde sla *Miniquiche

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie