OBSERVATIE STAGESCHOOL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OBSERVATIE STAGESCHOOL"

Transcriptie

1 OBSERVATIE STAGESCHOOL (referentiekader CIPO kijkwijzer onderwijsinspectie + observatie stageperiode BANABA zorgverbreding) Context Identificatie (praktische contactgegevens van de school + / tel.nr van je mentor en directie + structuuronderdelen van de school + inrichtende macht + scholengroep) Veranderingen in het bestuurlijke en leidinggevende kader (beleid) van de instelling. Reglementair kader: algemene en specifieke regelgeving. Adres: Gibo Mariaburg, Annadreef 7, 2930 Brasschaat, tel. 03/ info@gibomariaburg.be en directie@gibomariaburg.be. Inrichtende macht: gemeentebestuur Brasschaat (OVSG). Scholengroep StaKaBra. Structuuronderdelen: 8 klassen kleuter, 12 klassen lager, zorgteam kleuter (recent; 2x halftijds), zorgteam lager (1 voltijds en 1 halftijds) + CLB (sociaal assistent) + 2 directieleden (1 halftijds Hilde en 1 voltijds An die halftijds directeur en halftijds beleidsondersteuner is). Reglementair kader: zie arbeidsreglement en schoolreglement. Inplanting (omschrijving schoolomgeving) De gebouwen en terreinen waarover de instelling beschikt of waarvan ze gebruikmaakt. De locatie en bereikbaarheid van de diverse onderdelen van de instelling. De ruimtelijke, sociale, economische, culturele, onderwijskundige en demografische kenmerken van het gebied Veranderingen in de schaalgrootte of het aanbod van de instelling. 2011: de school is volledig hernieuwd (nieuwbouw). Bovenop de school zijn er ook appartementen gebouwd. Gebouwen en terreinen: - Kleuter- en lager gebouw staat in verbinding met elkaar. - Kleuter- en lager speelplaats, ook in verbinding. - Sporthal Mariaburg; L.O. en B.O. - Zwembad Brasschaat (1 ste, 2 de en 3 de lj met bus). Bereikbaarheid: - Nabij de Kapelsesteenweg en autostrade. - Ligt in de rand van Brasschaat, nabij Ekeren én Kapellen. - Het ligt ook nabij een bushalte. - 3 straatingangen (Annadreef Lage Kaart Jacobuslei). In de buurt: - Mastenhof (plaats waar kinderen met socio-emotionele problemen via het gerecht geplaatst worden). - Antverpia (dienstencentrum). - Brasschaat centrum heeft een cultureel centrum. Onmiddellijke sfeerperceptie (eerste indruk, inkomhal, receptie, sfeer leraarskamer, aankleding school, speelplaats, ) De school is modern maar toch gezellig ingekleed. De speelplaats voelt erg ruim aan en heeft verschillende speelmogelijkheden op zowel steen als in het groen. De 2 speelplaatsen (lager + kleuter) zijn met een poort verbonden waardoor kinderen toch kunnen communiceren. De receptie is bij het binnenkomen duidelijk herkenbaar. De leraarskamer heeft 2 grote tafels. In de gangen hangen knutselwerkjes. Iedere klas toont aan- en rond de deur hun eigenheid.

2 Input Personeelsteam (omvang, samenstelling, specifieke kenmerken, diversiteit, ) Totaal team = 2 directeurs, 2 secretariaatsleden en 46 leerkrachten. Bij het kleuterteam werkt 2/8 deeltijds en bij het team lager onderwijs werkt 2/12 deeltijds. Het zijn vnl. de ouders leerkrachten die deeltijds werken. Er is een zeer goede mix jongere en oudere leerkrachten. Er is ook een heel goede mix tussen vrouw en man ( 1/3), wat toch uitzonderlijk is voor het basisonderwijs! De directeur geeft aan dat het team divers is qua karakters en dat het tevens sterke karakters zijn. Niettemin werken ze goed samen en zorgt het vnl. voor een leerrijke samenwerking. Er is geen diversiteit binnen nationaliteiten. Leerlingenkenmerken + diversiteits/gok indicatoren (aantal jongens / meisjes, totaal aantal leerlingen, specifieke doelgroepen, richtingen, ) Totaal aantal leerlingen = 419 (206 jongens, 213 meisjes). Er zijn 9 Gon leerlingen. Hoewel 18% van de kinderen indicator leerlingen (moeder geen diploma of een studietoelage) mogen zijn, komen deze hier amper voor. Er zijn ongeveer 13 SES leerlingen (moeder geen diploma en min. 3 van de directe omgevingspersonen van het kind spreekt een andere taal). Het zijn vnl. blanke kinderen met sporadisch een andere nationaliteit. Een echte dorpsschool. Er zijn geen verschillende richtingen maar er is wel veel differentiatie binnen de klas. Zo kan een kind met een hoger niveau werken met volledig aangepast materiaal (in de klas of bij de zorgleerkracht, het is altijd de taak van de zorgleerkracht om dit te voorzien en opvolgen), maar zal toetsen blijven afnemen in de eigen klas.

3 Algemeen beleid (leiderschap, visieontwikkeling, besluitvorming en kwaliteitszorg) Proces De doorlichting heeft aangegeven dat er sprake is van een goed beleid. De school wordt bestuurd door 2 directieleden die nauw samenwerken in eenzelfde bureau. De visie van de school wordt weergeven in het pedagogisch project. Deze heeft een algemeen deel waarbij waarden die voor alle basisscholen van Brasschaat worden aangekaart, maar ook een specifiek onderdeel waarbij de visie voor Gibo Mariaburg uit de doeken wordt gedaan. Personeelsbeheer (initiatieven die de instelling neemt om haar personeel aan te werven, in te zetten, te coachen en te evalueren in hun functioneren) Tijdens personeelsvergaderingen wordt er expliciet tijd voorzien voor leerkrachten om te overleggen. Elke maandagochtend overloopt de directeur het agenda van de week en haalt hierbij aandachtspunten (afspraken, data, to do s, ) aan. Deze memo wordt ook doorg d en afgeprint voor de leerkrachten. Professionalisering (initiatieven die de instelling neemt om de kennis en vaardigheden van haar personeelsleden te verbeteren en verder te ontwikkelen) Alle leerkrachten krijgen jaarlijks een functioneringsgesprek. Nieuwe leerkrachten zullen ook een klasbezoek krijgen, dit gebeurt echter vrij informeel. De directie organiseert bijscholingen tijdens de pedagogische studiedagen (bijv. recent inzake M-decreet en muzische vorming aangezien dit een aandachtspunt was volgens de doorlichting). Leerkrachten mogen altijd zelf voorstellen doen voor bijscholingen. Er wordt vervanging voorzien. Logistiek: materiaal beheer (financiële middelen, uitrusting, ) Het gemeentebestuur van Brasschaat bepaalt hoeveel middelen er per leerling voorzien wordt. Het budget is afhankelijk van het aantal leerlingen en verloopt per kalenderjaar. Logistiek: welzijn (veiligheid, gezondheid, milieu, ) Er is een evacuatieplan + klaslijst voorzien in een bakje naast de deur van elk klaslokaal. Jaarlijks is er een brandevaluatie. Er is opgemerkt dat er te weinig toiletten zijn. Curriculum (aanbod + hoe CLB ouders en kinderen wegwijs maakt in de opties) (organisatie: hoe de school kiest te organiseren en groeperen) Jaarklassensysteem. In het 6 de leerjaar komt het CLB op bezoek om het aanbod in het middelbaar onderwijs te verduidelijken. Er is ook een scholenvoorstelling van scholen in de directe omgeving in de Ruiterhal.

4 Visie (school + zorgvisie en waar je deze vindt, hoe aanwezig is deze in de school, ) Het zorgbeleid is zeer duidelijk weergeven in enerzijds het pedagogisch project maar anderzijds ook in een uitgebreider document (10 blz.) waarbij het zorgcontinuüm toegelicht wordt (fasen en betrokken partijen, methodes, soorten overleg, overgangsmomenten, ). Na het lezen van het pedagogisch project van de school, kan ik zeggen dat de school de totaalontwikkeling van het kind nastreeft. Ze dragen gepaste zorg op maat van het kind maar ook binnen de draagkracht van de school, hoog in het vaandel. Er wordt ook duidelijk gemaakt dat samenwerking tussen directie, leerkracht, CLB, externen, ouders én het kind zelf in acht worden genomen. De school voegt daad bij woord door zowel een kleuter- en lager zorgteam te hebben met ieder een zorgcoördinator. Je kan de zorgvisie en de schoolvisie online vinden en deze informatie krijg je ook bij inschrijving. Het zorgbeleid is ook aanwezig tijdens de wekelijke memo. Stagiaires krijgen ook een énorm overzichtelijke infobrochure met duidelijke afspraken, een grondplan, een wie is wie, faciliteiten, jaarplanning, Leerlingbegeleiding, leerbegeleiding, zorgoverleg, zorgprojecten, HG werken, implementatie M-decreet. (hoe werkt de school samen met CLB en andere instellingen? Zijn deze zichtbaar aanwezig?) De school werkt samen met CLB, Gon en andere externen, binnen en/of buiten de school. Er zijn 2 soorten overleg: intern overleg en MDO S. Intern overleg kan ook met ouders en externen zijn maar is telkens zonder CLB. MDO s zijn altijd mét CLB. Het CLB is elke woensdagvoormiddag beschikbaar voor MDO S en om de week op maandag voormiddag. De school heeft een leerling in het 5 de leerjaar dat van het BuO komt (M-decreet) en een IAC volgt. Dit is een inschrijving met ontbindende kracht. Zorgprojecten: het anti-pestbeleid is ingebed in het dagelijkse lesgebeuren en er is een rouwkoffer in maak. Er wordt duidelijk gewerkt naar wat de realiteit biedt. (Individuele) zorg in de klas De klasleerkracht voorziet de basiszorg en differentiatie. Er is ook een uitbreidingsmap in de klas voorzien voor de sterkere leerlingen. De opvolging hiervan gebeurt echter door de zorgleerkracht. Indien er een zwaardere zorgvraag is (dit is vraag gestuurd vanuit de leerkracht) gaat men over naar fase 1 van het zorgcontinuüm. Vanaf fase 1 is er sprake van extra zorg door de zorgleerkracht / Gon / logo / deze kunnen zowel in als uit de klas gebeuren en wordt overlegd tijdens het MDO.

5 Sporen resultaatsopvolging zorgwerking (hoe worden leerprestaties gemeten en opgevolgd?) (hoe wordt de schoolloopbaan opgevolgd?) (gegevens die illustreren in welke mate leerlingen/cursisten doorstromen naar en succes hebben in het vervolgonderwijs + hoe ze aansluiten op de arbeidsmarkt) Output Leerprestaties worden opgevolgd d.m.v. volgende testings: toetertest, contrabas test, AVI-test, LVS-testen voor taal en rekenen, klastoetsen en rapporten. IGIAN-toetsen worden ook afgenomen, dit 1 onderdeel over alle jaren. In het 6 de leerjaar worden OVSG-testen afgenomen. Er wordt een output-dossier bijgehouden waar de richting en resultaten van oud-leerlingen binnen het secundair onderwijs worden bijgehouden. Het leerling-volg-systeem binnen de school waar alle informatie en testresultaten verzameld worden, is via Omniwize (online platform). Welbevinden leerlingen + ouders + personeelsleden + partners (worden deze opgevolgd / gemeten en hoe?) Er worden tevredenheidsonderzoeken afgenomen bij de ouders en leerlingen. Het personeel krijgt jaarlijks een enquête. Gon en CLB worden ook jaarlijks geëvalueerd en een nieuwe afsprakennota wordt opgemaakt. Reflectie Wat is voor jou je meest frappante observatie? De school biedt op verschillende vlakken voor ieder wat wils. - Zo is er een uitgebreide zorg voorzien die erg goed draait waardoor kinderen met allerlei leer- en andere problemen efficiënt geholpen worden. - De speelplaatsen nodigen echt uit om te spelen, of je nu wil knikkeren, voetballen, in het zand spelen, optreden, er zijn enorm veel hoekjes en kantjes aan! - Je hebt een goede diversiteit tussen jonge en oude leerkrachten, mannen en vrouwen. Het enige dat een beetje ontbreekt is culturele diversiteit binnen de school, al is dit simpel te verklaren doordat dit nu eenmaal representatief is voor de omgeving.

Het CIPO-referentiekader van de onderwijsinspectie: de indicatoren, variabelen en omschrijvingen

Het CIPO-referentiekader van de onderwijsinspectie: de indicatoren, variabelen en omschrijvingen Het CIPO-referentiekader van de onderwijsinspectie: de indicatoren, variabelen en omschrijvingen 1 CONTEXT De context omvat de omgevingskenmerken en de kenmerken van administratieve, materiële, bestuurlijke

Nadere informatie

Schoolspiegel. Synopsis schoolnaam. adres gemeente telefoon schoolnummer xxxx. organisatie Introrapport Versie 06.

Schoolspiegel. Synopsis schoolnaam. adres gemeente  telefoon schoolnummer xxxx. organisatie Introrapport Versie 06. Schoolspiegel Synopsis 4.08. schoolnaam adres gemeente email telefoon schoolnummer xxxx organisatie Introrapport Versie 06.08 blz / 8 . Inleiding In dit deel wordt een samenvatting gegeven van de analyse

Nadere informatie

zorgvisie Heilige familie Lagere school

zorgvisie Heilige familie Lagere school zorgvisie Heilige familie Lagere school 1) Inleiding Onze school- en zorgvisie staat gesymboliseerd in ons schoollogo en in onze slogan sterk onderwijs, warme sfeer! : Ieder kind is van harte welkom in

Nadere informatie

Introductie: gebruik van het CIPO beoordelingskader

Introductie: gebruik van het CIPO beoordelingskader Bijlage: Geïntegreerd beoordelingskader evaluatie Pedagogische Begeleidingsdiensten en de Permanente Ondersteuningscellen Introductie: gebruik van het CIPO beoordelingskader Omwille van de continuïteit

Nadere informatie

Sint-Vincentius Sint-Bernadette

Sint-Vincentius Sint-Bernadette Sint-Vincentius Sint-Bernadette SV: Sint-Rafaëlstraat 14 9041 Oostakker Tel (09) 259 21 01 e-mail info.vincentius@edugo.be ONS ZORGBELEID De zorgwerking op onze school, is gebaseerd op het zorgcontinuüm.

Nadere informatie

Vrije Kleuterschool De Link Patronaatstraat 28 Jan Verbertlei Edegem

Vrije Kleuterschool De Link Patronaatstraat 28 Jan Verbertlei Edegem Beleidsvoerend vermogen van zorg Vrije kleuterschool De Link Edegem Tel.: 03 369 66 33 Opgemaakt door Thaïsa Kets zorgcoördinator kleuterschool Bron: Vanhove, G., werkgroep Vademecum zorg. (2014). Katholiek

Nadere informatie

1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld.

1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld. Zorgbeleid 1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld. Iedereen is uniek en mag een eigen aanpak vereisen voor de verschillende ontwikkelingsdomeinen. Met ons zorgbeleid pogen we om elk kind datgene te geven

Nadere informatie

Het zorgbeleid in het Pierenbos

Het zorgbeleid in het Pierenbos Het zorgbeleid in het Pierenbos Indien je als ouder vragen hebt, stap je in de eerste plaats naar de klasleerkracht. Deze zal overleggen met de ondersteuner en/of zorgcoördinator en bekijken welke trajecten

Nadere informatie

Taken van de zorgcoördinator

Taken van de zorgcoördinator Taken van de zorgcoördinator Gesprekken met kinderen Het gaat hier meestal om kinderen die zich om een of andere reden niet goed in hun vel voelen: scheiding van ouders, niet voldoende assertief zijn,

Nadere informatie

a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken

a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken De coördinatie van het zorgbeleid ligt in handen van de zorgcoördinator, in overleg en samenwerking met de directie. De verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

Jenaplanschool De Kleurdoos

Jenaplanschool De Kleurdoos Jenaplanschool De Kleurdoos Zorgbeleid op school Binnen de school speelt het leren zich op verschillende niveaus af. Niet alleen de kinderen in de stamgroep, maar ook de individuele leerkracht wordt gestimuleerd

Nadere informatie

1. Onze visie op zorg

1. Onze visie op zorg 1. Onze visie op zorg In onze school is het belangrijk dat elk kind zich goed voelt en graag naar school komt. Dit is het essentiële uitgangspunt van onze schoolorganisatie. Als schoolteam willen we een

Nadere informatie

Een school onderweg. Situatie OLV Workshop 1 Zorg in het BaO: elke leerkracht doet er toe! VVKSO 1

Een school onderweg. Situatie OLV Workshop 1 Zorg in het BaO: elke leerkracht doet er toe! VVKSO 1 Workshop 1 Zorg in het BaO: elke leerkracht 2013-02-20 Ann Osselaer pedagogisch directeur basisschool OLV Greet Vanhove pedagogisch begeleider VVKBaO ZORG: ELKE LEERKRACHT DOET ER TOE Een school onderweg

Nadere informatie

Situering CIPO-referentiekader Onderwijskundig beleid POI2 Begeleiding S/C/A POV2.2 LEERBEGELEIDING POV2.4 SOCIALE EN EMOTIONELE BEGELEIDING

Situering CIPO-referentiekader Onderwijskundig beleid POI2 Begeleiding S/C/A POV2.2 LEERBEGELEIDING POV2.4 SOCIALE EN EMOTIONELE BEGELEIDING Situering CIPO-referentiekader Onderwijskundig beleid POI2 Begeleiding S/C/A POV2.2 LEERBEGELEIDING POV2.4 SOCIALE EN EMOTIONELE BEGELEIDING GO! De Wissel ZORGVISIE 1. Schematische voorstelling 2. Wat

Nadere informatie

Gewijzigde regelgeving. Greet Vanhove VVKBaO 13/12/12 1. Waarom een nieuw vademecum zorg?

Gewijzigde regelgeving. Greet Vanhove VVKBaO 13/12/12 1. Waarom een nieuw vademecum zorg? VADEMECUM ZORG 2012 Greet Vanhove VVKBaO Greet Vanhove pedagogisch begeleider VVKBaO Waarom een nieuw vademecum zorg? Verander(en)de leerlingenpopulatie Gewijzigde maatschappelijke context Onderwijsvernieuwingen

Nadere informatie

Informatieavond september SBS Kermt

Informatieavond september SBS Kermt Informatieavond september 2011 SBS Kermt - 2011 1 Schoolorganisatie 2011-2012 Organisatie en ondersteuning: SBS Kermt 2011 2 Schoolorganisatie 2011-2012 Kleuterschool: SBS Kermt - 2011 3 Schoolorganisatie

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Vijverhof Schoten te SCHOTEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Vijverhof Schoten te SCHOTEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

HET ZORGBELEID OP ONZE SCHOOL

HET ZORGBELEID OP ONZE SCHOOL HET ZORGBELEID OP ONZE SCHOOL VISIE OP ZORG Elke leerling, elke leerkracht en elke medewerker is een unieke persoonlijkheid. Wij stimuleren de leerlingen om zich optimaal te ontplooien en scheppen mogelijkheden

Nadere informatie

Zorgbeleid in het Groene Lilare

Zorgbeleid in het Groene Lilare Zorgbeleid in het Groene Lilare I. Visie Dat er leerlingen uitvallen en dat sommige leerlingen problemen ervaren in hun leer- en ontwikkelingstraject zullen we nooit volledig kunnen uitsluiten, maar we

Nadere informatie

leerbaar voor een democratische samenleving

leerbaar voor een democratische samenleving - School als instituut binnen een samenleving/ als oefenschool - School binnen een democratische samenleving, geheel van rechten en plichten - School als een plek waar afspraken plek leefbaar worden en

Nadere informatie

BS De Wimpel Cansstraat Elsene Tel.: 02/ Schoolwerkplan

BS De Wimpel Cansstraat Elsene Tel.: 02/ Schoolwerkplan BS De Wimpel Cansstraat 14-18 1050 Elsene Tel.: 02/ 51152.30 e-mail: bs.elsene@g-o.be www.dewimpel.be Schoolwerkplan De organisatie van de begeleiding 1. Beginsituatie 2. Visie op het zorgbeleid 3. Concrete

Nadere informatie

Voorbereiding doorlichting. Maandag 26 november 2012 Personeelsvergadering

Voorbereiding doorlichting. Maandag 26 november 2012 Personeelsvergadering Voorbereiding doorlichting Maandag 26 november 2012 Personeelsvergadering Agenda 2003 Nieuwe stijl Drie onderzoeksvragen Ervaringen andere SG in 2011-2012 Welbevinden leerlingen En nu? Geen paniek! Want

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Het Spoor te LIER

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Het Spoor te LIER Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - Kuringen te KURINGEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - Kuringen te KURINGEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

HOE BIEDEN WIJ ZORG IN ONZE SCHOOL?

HOE BIEDEN WIJ ZORG IN ONZE SCHOOL? ZORGVISIE HOE BIEDEN WIJ ZORG IN ONZE SCHOOL? In onze school proberen wij een zo goed mogelijke zorg te bieden aan alle leerlingen, in het bijzonder aan hen die specifieke onderwijsbehoeften vertonen.

Nadere informatie

ZORGVISIE VK T KERSENPITJE

ZORGVISIE VK T KERSENPITJE ZORGVISIE VK T KERSENPITJE Als school hebben wij de opdracht om met brede zorg te werken aan de ontplooiing van ieder kind. Dit is de basis van onze zorgvisie. Wij willen dat al onze kleuters gelukkig

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Meulenberg te HOUTHALEN-HELCHTEREN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Meulenberg te HOUTHALEN-HELCHTEREN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Kwaliteitstoezicht in het DBSO. 14 december 2009

Kwaliteitstoezicht in het DBSO. 14 december 2009 Kwaliteitstoezicht in het DBSO 14 december 2009 Voorbereiding op onze taak in een CDO complexiteit begrijpen complexiteit hanteren MAATWERK screenen Input en proces evaluatie en studiebekrachtiging trajectbegeleiding

Nadere informatie

Zorgbeleid. 1. Visie van de scholengemeenschap

Zorgbeleid. 1. Visie van de scholengemeenschap Zorgbeleid 1. Visie van de scholengemeenschap Als scholengemeenschap willen wij aan elk kind gelijke kansen bieden op kwaliteitsvol onderwijs. Dit is het uitgangspunt van onze schoolorganisatie. Elk kind

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool te DENDERMONDE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool te DENDERMONDE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

ZORGBELEID. De zorgcoördinator wordt steeds gesteund en bijgestaan door het zorgteam.

ZORGBELEID. De zorgcoördinator wordt steeds gesteund en bijgestaan door het zorgteam. ZORGBELEID Dit document is een samenvatting van alle zorginitiatieven die op schoolniveau genomen worden om kinderen die extra aandacht vragen, om welke reden ook, met de beste zorgen te omringen. Het

Nadere informatie

ZORG. Onze eigen zorgvisie

ZORG. Onze eigen zorgvisie ZORG Onze eigen zorgvisie We streven naar een school waarin we de totale opvoeding van het kind niet uit het oog verliezen. We proberen de kinderen in hun geestelijke, intellectuele, emotionele en sociale

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School - Zilverenhoek Maria Immaculata te KAPELLEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School - Zilverenhoek Maria Immaculata te KAPELLEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Klaver Destelbergen te DESTELBERGEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Klaver Destelbergen te DESTELBERGEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Zorgplan

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Zorgplan qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Zorgplan wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui Gemeentelijke basisschool

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool Heilig Hart te BEVEREN- WAAS

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool Heilig Hart te BEVEREN- WAAS Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Linde Sint-Kruis te SINT- KRUIS

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Linde Sint-Kruis te SINT- KRUIS Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Regenboog Grimbergen te GRIMBERGEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Regenboog Grimbergen te GRIMBERGEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en de professionele cultuur. We geven in dit onderdeel

Nadere informatie

ZORGGIDS. Zorg in onze school

ZORGGIDS. Zorg in onze school ZORGGIDS 1. VISIE Welke ideeën zijn de basis voor ons zorgbeleid? Welbevinden en betrokkenheid Welbevinden gaat over zich goed voelen. Betrokkenheid gaat over meedoen en geïnteresseerd zijn. Het welbevinden

Nadere informatie

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Beste ouders, De zorgwerking op onze school bestaat al heel wat jaren en is voortdurend in beweging. Enerzijds omdat de wetgeving i.v.m. zorg verandert, anderzijds omdat leerlingzorg

Nadere informatie

Ingrid Schoofs RenT-begeleider

Ingrid Schoofs RenT-begeleider Zorgbeleidsplan Verkenning van het zorgcontinuüm Overzicht Sessie 1 Schetsen van het zorgcontinuüm Verdieping van de voorwaarden 2 1 1 ALGEMEEN ;; Visie op zorg EXTRA Veilig klasklimaat Doelen voor zorg

Nadere informatie

G.V.Basisschool Hamont-Lo

G.V.Basisschool Hamont-Lo G.V.Basisschool Hamont-Lo Zorg onze schooleigen visie op BREDE zorg Als school hebben we de opdracht om met brede zorg te werken aan de ontplooiing van iedere leerling. Dat is één van de pijlers van het

Nadere informatie

Stageconcepten. Stage 1 ste jaar - Studenten eerste opleidingsfase

Stageconcepten. Stage 1 ste jaar - Studenten eerste opleidingsfase Stageconcepten Stage 1 ste jaar - Studenten eerste opleidingsfase De studenten van het eerste jaar lopen het hele jaar stage in eenzelfde klas. De stage gaat door bij 3-, 4- of 5-jarigen (niet in een klas

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! freinetschool De Tinteltuin te ZOUTLEEUW

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! freinetschool De Tinteltuin te ZOUTLEEUW Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - DeLetterdoos - MI school te OOSTAKKER

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - DeLetterdoos - MI school te OOSTAKKER Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School te LEMBEEK

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School te LEMBEEK Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool De Linde te Kalmthout

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool De Linde te Kalmthout Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen November 2018 Beste ouders Beste kinderen Een eerste deel van het schooljaar is voorbij. Iedereen kreeg deze week zijn of haar eerste rapport in het nieuwe leerjaar. Hopelijk kan iedereen tevreden zijn

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te HUISE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te HUISE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

ZORGBELEIDSPLAN GELIJKE ONDERWIJSKANSENBELEIDSPLAN

ZORGBELEIDSPLAN GELIJKE ONDERWIJSKANSENBELEIDSPLAN ZORGBELEIDSPLAN GELIJKE ONDERWIJSKANSENBELEIDSPLAN WAT VERSTAAN WIJ ONDER ZORG? ( zie pedagogisch project) Vanuit ons pedagogisch project bouwen wij ons zorgbeleid uit omdat ieder kind recht heeft op een

Nadere informatie

De evaluatie en rapportage

De evaluatie en rapportage De evaluatie en rapportage 1. De evaluatie 1.1 De beeldvorming 1.2 De evaluatiemiddelen 1.3 De externe instanties 1.4 De rapportage 2. Het rapport 1. De evaluatie Om al onze kinderen zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Basisoefenschool te Wijnegem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Basisoefenschool te Wijnegem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

INFOSESSIE DOORLICHTING

INFOSESSIE DOORLICHTING INFOSESSIE DOORLICHTING Een vernieuwde aanpak Een nieuwe uitdaging Kristien Arnouts Inspecteur-generaal SO AGENDA Inleiding Nieuw! Van integraal naar gedifferentieerd doorlichten CIPO en de focusbepaling

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Windwijzer te LAARNE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Windwijzer te LAARNE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

2 Situering van beleidsvoerend vermogen binnen het referentiekader en instrumentarium van de doorlichting

2 Situering van beleidsvoerend vermogen binnen het referentiekader en instrumentarium van de doorlichting B ELEIDSVOEREND VERMOGEN ALS CRITERIUM BIJ EEN DOORLICHTING 1 Inleiding De beleidskracht van scholen en centra zal vanaf het schooljaar 2008-2009 een belangrijke rol spelen als criterium voor de kwaliteit

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - Creatopia te ANTWERPEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - Creatopia te ANTWERPEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te IEPER

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te IEPER Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs te Laken

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs te Laken Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Rozenberg S.O. te MOL

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Rozenberg S.O. te MOL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en

Verslag over de controle van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Een geïntegreerd zorgbeleid wordt gedragen door een gedeelde visie op zorg.

Een geïntegreerd zorgbeleid wordt gedragen door een gedeelde visie op zorg. Onze visie op zorg Vanuit ons pedagogisch project hebben wij de opdracht om met brede zorg te werken aan de ontplooiing van elk kind. We bekommeren ons om elk kind vanuit zijn talenten en mogelijkheden

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - 't Zonnetje te SINT- TRUIDEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - 't Zonnetje te SINT- TRUIDEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - Goezo! te NIJLEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - Goezo! te NIJLEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

ZORGVISIE EN ZORGBELEID

ZORGVISIE EN ZORGBELEID ZORGVISIE EN ZORGBELEID Onze zorgvisie, zorgbeleid, concretisering van onze zorgvisie en maatregelen binnen het zorgcontinuüm zijn ook terug te vinden op de website van de school 1.1 HOE BIEDEN WIJ ZORG

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Maria Boodschap te BRUSSEL

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Maria Boodschap te BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

ZORGBELEID. GBS De Kouter Tel Wortegem-Petegem

ZORGBELEID. GBS De Kouter Tel Wortegem-Petegem ZORGBELEID INHOUD Waarom een zorgbeleid? Hoe werkt zorg op onze school? - Brede basiszorg (fase 0) - Verhoogde zorg (fase 1) - Uitbreiding van zorg (fase 2) - Overstap naar school op maat (fase 3) Wie

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School Wiznitz te ANTWERPEN 1

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School Wiznitz te ANTWERPEN 1 Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Onze visie op zorg. Een geïntegreerd zorgbeleid wordt gedragen door een gedeelde visie op zorg.

Onze visie op zorg. Een geïntegreerd zorgbeleid wordt gedragen door een gedeelde visie op zorg. Onze visie op zorg Vanuit ons pedagogisch project hebben wij de opdracht om met brede zorg te werken aan de ontplooiing van elk kind. We bekommeren ons om elk kind vanuit zijn talenten en mogelijkheden

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Academie Berchem beeldende kunsten te BERCHEM

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Academie Berchem beeldende kunsten te BERCHEM Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Sint-Martens-Latem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Sint-Martens-Latem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Procedure zorg basisschool Prinsstraat, lagere school: 1. Handelingsgericht werken als uitgangspunt

Procedure zorg basisschool Prinsstraat, lagere school: 1. Handelingsgericht werken als uitgangspunt Procedure zorg basisschool Prinsstraat, lagere school: 1. Handelingsgericht werken als uitgangspunt Onze school onderschrijft in zijn zorgvisie de principes van het handelingsgericht werken als uitgangspunt

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Yggdrasil te BRASSCHAAT

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Yggdrasil te BRASSCHAAT Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Negensprong te EVERBERG

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool - De Negensprong te EVERBERG Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te REKKEM

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te REKKEM Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord "Marcel Van Heuven" te Brasschaat

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Marcel Van Heuven te Brasschaat Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Sint-Martinus te HERK- DE-STAD

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool - Sint-Martinus te HERK- DE-STAD Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOSTROZEBEKE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te OOSTROZEBEKE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! lagere school voor buitengewoon onderwijs - De Eekhoorn Wemmel te WEMMEL

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! lagere school voor buitengewoon onderwijs - De Eekhoorn Wemmel te WEMMEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Muziekladder Schaarbeek te SCHAARBEEK

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool De Muziekladder Schaarbeek te SCHAARBEEK Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Stedelijke Kunstacademie te DILSEN- STOKKEM

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Stedelijke Kunstacademie te DILSEN- STOKKEM Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs te Herne

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs te Herne Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Om de school te helpen bij het voeren van een zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid

Om de school te helpen bij het voeren van een zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid Een geïntegreerd zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid Leidraad bij het stappenplan Sinds 1 september 2012 is elke school verplicht een geïntegreerd zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid te voeren. Dit

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Instituut Mater Salvatoris te Kapellen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Instituut Mater Salvatoris te Kapellen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van College van het Eucharistisch Hart te Essen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van College van het Eucharistisch Hart te Essen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te KOERSEL

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te KOERSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool August Vermeylen te OOSTENDE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool August Vermeylen te OOSTENDE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk Afsprakennota Inschrijvingsrecht 2014-2015 LOP SO Genk 2 december 2013 1 INHOUD Algemene principes en opmerkingen... 3 1 Capaciteit... 4 1.1 Capaciteit niveaus bepalen... 4 1.1.1 Eerste jaar voltijds gewoon

Nadere informatie

in onze school is elk kind een ster!

in onze school is elk kind een ster! 2 Kom er bij en zoek het niet te ver, in onze school is elk kind een ster! Een kort fragment uit ons schoollied dat perfect weergeeft waar wij met onze school willen voor staan. Een school die elk kind

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Lommel

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Basisschool te Lommel Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool te BOORTMEERBEEK

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke Basisschool te BOORTMEERBEEK Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

De algemene basiszorg

De algemene basiszorg Onze visie op zorg Op onze school streven we ernaar de eigenheid van elk kind een plaats te geven. Om tegemoet te komen aan de noden van elk kind omringen we hen met een brede zorg. De rode draad binnen

Nadere informatie