Betreft: Plan van aanpak en offerte scenariostudie Christinalaan Zwarte waal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft: Plan van aanpak en offerte scenariostudie Christinalaan Zwarte waal"

Transcriptie

1 Roelf Knoop Gemeente Brielle Slagveld AP Brtelle Rotterdam, 1 juni 2017 Ons kenmerk: BJ1705B007 Betreft: Plan van aanpak en offerte scenariostudie Christinalaan Zwarte waal Geachte heer Knoop, beste Roelf, Met veel plezier hebben we nagedacht hoe we jullie kunnen ondersteunen bij de Ontwikkeling van de Christinalaan te Zwartewaal. In dit plan van aanpak en offerte gaan we in op uw vraag en nemen wij u mee in hoe wij aan deze vraag willen werken. Vervolgens presenteren wij ons team en geven we inzicht in de kosten. Uw vraag De gemeente Brielle wil dat de 'voorzieningenzone' aan de Christinalaan in Zwartewaal toekomstbestendîg ontwikkeld kan worden. In het gebied liggen diverse opgaven en ambities, zoals de herontwikkeling van de basisschool, de herontwikkeling van de locatie van de voormalige kleuterschool, het appartementencomplex van Vestia en het buurthuis De Gaffelaar. Deze ontwikkelingen wil de gemeente in samenhang bezien. Hiervoor stelt de gemeente een integrale gebiedsvisie op. De eerste stap in het opstellen van deze visie is reeds gezet. Inventariserende gesprekken met de belangrijkste stakeholders in het gebied zijn reeds gevoerd. De tweede stap in de integrale gebiedsvisie Christinalaan is de scenariostudie. U vraagt ons voor het opstellen van deze scenariostudie. Bedankt voor deze vraag. BVR adviseurs. Westewagenstraat 60,3011ATRotterdam, KvK: rekeningnummer.

2 In het gesprek van 16 mei 2017 hebben we de vraag gezamenlijk met de wethouders en gemeentesecretaris nader verkend. U heeft benadrukt dat de opgave een visie is en geen stedenbouwkundig plan. Deze visie moet echter wel mede voortkomen uit wensen en belangen van de belangrijkste stakeholders. U heeft verder aangegeven dat de studie financieel onderbouwt dient te zijn en dat voor de opgave van de scholen specifieke kennis en expertise wordt ingezet. De oplevering van de scenariostudie is uiterlijk najaar De aanpak We hebben uw vraag vertaald in een aanpak in drie stappen. Stap 1 - verkenning van de opgave > Startgesprek met het kernteam van de gemeente > Verzamelen en doorspreken van startdocumenten en materiaal. > Spoorboekje voor de scenariostudie doorspreken en de benodigde afspraken inplannen. > Locatiebezoek met de landschapsarchitect. > Opstellen van een startdocument met: > Opgavekaart van de locatie Christinalaan en omgeving waarin zijn opgenomen de nieuwste ontwikkelingen in de omgeving en de opgaven binnen het plangebied. > Kwaliteitskaart van de locatie en zijn omgeving. Een overzicht van de ruimtelijke kwaliteiten (historisch, stedenbouwkundig, landschappelijk) > Een overzicht van de stakeholders en hun programma van eisen, gebaseerd op de reeds geïnventariseerde gegevens (onder andere de uitkomst van de inventariserende gesprekken) van de gemeente. > Een beeldenboek met ruimtelijke en programmatische referenties ter inspiratie. > Het startdocument delen we met de gemeente. > Interview met de belangrijkste stakeholders. > Met het startdocument op tafel verkennen we bij elke stakeholder afzonderlijk hun opgave en gaan we op zoek naarontwikkelmogelijkheden. > Bij het gesprek met het schoolbestuur versterken we ons team met een architect van de Zwarte Hond. Dit bureau is zeer ervaren in de ontwikkeling van scholen en de vertaalslag tussen de visie op onderwijs en het gebouw. BVR adviseurs, Westewagenstraat 60,3011AT Rotterdam, KvK: rekeningnummer,

3 > We vertalen de interviews in een kansen en opgave kaart. De Zwarte Hond vertaalt het interview met het schoolbestuur bovendien in een advies dat bestaat uit aantal (organisatie)schema's. Stap 1 wordt in de periode medio juni tot begin september uitgevoerd. In verband met de zomervakantie loopt deze periode langer door. Het startgesprek kunnen we houden medio juni en het startdocument ronden we in de maand juli af. We willen de interviews houden na de zomervakantie, in de periode tussen medio augustus en begin september. Stap 2 ~ opstellen toekomst scenario's > We vertalen de resultaten van stap 1 in ruimtelijk - programmatische scenario's > Allereerst werken we het uit in een schetsontwerp met een overzicht van ruimtelijke ingrepen (renovatie, sloop-nieuwbouw, inrichting openbare ruimte), het globale programma (in m2 BVO) en een overzicht van knelpunten of risico's. Tijdens deze uitwerking houden we een werksessie BVR-Zwarte Hond om ons te voeden met kansrijke invullingen voor het schoolprogramma. > We houden een werksessie met enkele experts van de gemeente (stedenbouw, verkeer, historie, landschap) en de planeconoom van Planmaat. We bespreken de scenario's en voeden de planeconoom met de benodigde gegevens. > De planeconoom werkt de dríe scenario's uit in een financiële quîckscan op basis van algemene kengetallen. Per scenario wordt de financiële haalbaarheid globaal aangegeven en worden de belangrijkste sturingsvariabelen benoemt en becijfert. Onderdeel van de quickscan is ook een O-scenario, een scenario waarin er geen ontwikkelingen zijn in het gebied. > We verbeelden de scenario's in een collage: we bewerken een foto van de huidige situatie in het toekomstbeeld. We gebruiken voorde drie scenario's hetzelfde standpunt. We houden rekening met één aanpassingsronde voorde collages, > Het resultaat van deze stap zíjn twee posters per scenario. Een poster met de collage, en een poster met het schetsontwerp, een of meerdere verhelderende themakaarten en of doorsnedes, een korte omschrijving en referenties. Daarnaast levert de planeconoom zijn separate financiële quickscan op. Het schetsontwerp is een maatvaste en sprekende schets, schaal 1:500. Voor deze opgave werken we geen autocad tekeningen uit. Stap 2 wordt in de periode september tot begin oktober uitgevoerd. BVR adviseurs, Westewagenstraat 60,3011AT Rotterdam, KvK: rekeningnummer.

4 Stap 3 Gebíedsatelier Scenario's > Voorbespreking scenario's met gemeente (ambtelijk kernteam en wethouder(s)) > In een gebiedsatelier op locatie bespreken we de resultaten van de scenariostudie. We doen dit aan drie scenariotafels. Elke tafel wordt begeleidt door iemand van BVR en de gemeente. De deelnemers verdelen we in drie groepen die gedurende het gebiedsatelier elk van de tafels langsgaan. Aan de scenariotafel geven we een korte presentatie van het scenario. Vervolgens vragen we de deelnemers om het scenario eerst individueel te beoordelen: ze geven aan wat ze zien als de grootste kwaliteit en het grootste knelpunt en ze waarderen het scenario aan de hand van een aantal factoren zoals maatschappelijk belang, economische haalbaarheid en ruimtelijke kwaliteit. Ten slotte voeren we gezamenlijk een gesprek waar we de reacties met elkaar delen. De invulling van het atelier is ook afhankelijk van het aantal deelnemers. Wanneer hier meer over bekend is kunnen we in overleg met u het programma meer precies inrichten. > De resultaten van het gebiedsatelier verwerken we in een beeldend verslag. > Het eindresultaat van de scenariostudie is een bundeling van de verschillende producten (stardocument, scenario's, financiële quickscan en beeldend verslag werkatelier) en een korte oplegnotitie met ons eindadvies in tekst. Stap 3 wordt in de periode oktober uitgevoerd, met het gebiedsatelier halverwege oktober en het eindproduct wordt opgeleverd eind oktober. Het BVR team Voor deze opdracht zetten wij een ervaren team in. Marnix de Vos is stedenbouwkundige en projectleider voor dit project. Hij is uw eerste aanspreekpunt. Marnix gaat als projectleider met u en de stakeholders op zoek naar de kansen voor het gebied. Hij heeft veel ervaring met diverse participatie trajecten. Hij zal de interviews met de stakeholders houden en het gebiedsatelier leiden. Naast zijn rol als projectleider zal Marnix als stedenbouwkundige een deel van de scenariostudie op zich nemen. Bart Bomas is onze landschapsarchitect en heefteen rol in het herkennen en benoemen van de kernkwaliteiten van het gebied en in de vertaalslag van deze kwaliteiten in de drie modellen. Voorde planeconomie werkt BVR samen met Planmaat en voor de kennis omtrent scholen met architectenbureau de Zwarte Hond. Zij functioneren als onderaannemers van BVR en worden door Marnix aangestuurd. BVR heeft met beide bureaus vaker samengewerkt. Bernadette Janssen is als partner van BVR eindverantwoordelijk voor dit project. Onderdeel van het team van BVR is een ervaren tekenaar welke zal zorgdragen voor alle visualisaties en vormgeving van de producten. BVR adviseurs, Westewagenstraat 60,3011AT Rotterdam, KvK: rekeningnummer:

5 Offerte BVR hanteert de volgende uurtarieven, de bedragen zijn exclusief BTW:» Projectleider en inhoudelijk adviseur: C140,» Tekenaar: 80,- Wij voorzien de volgende werkzaamheden. In dit overzicht zijn de kosten voor zowel BVR als Planmaat en de Zwarte Hond opgenomen. Stapl > Startoverleg, spoorboekje en locatiebezoek: 6 uur projectleider ļ adviseur; C 840, > Opstellen startdocument (opgavekaart, kwaliteitskaart, pve stakeholders, beeldenboek): 10 uur adviseur; 18 uur tekenaar C 2.840, > 4 Interviews en kansen en opgavenkaarten stakeholders: 12 uur adviseur, 8 uur tekenaar; C 2.320,- Totaal stap 1: C 6.000,- Stap2 > Schetsontwerpen scenario's en werksessie Zwarte Hond, 26 uur adviseur; C 3.640, > Werksessie experts gemeente en Planmaat, 6 uur projectleider ļ adviseur; C 840, > Financiële quickscan, 24 uur adviseur; C 3.360, > Collages scenario's, 36 uur tekenaar; C 2.880, > Posters scenario's: 4 uur adviseur; 16 uur tekenaar C 1.840,- Totaal stap 2: C ,- Stap 3: > Voorbespreking scenario's, 4 uur projectleider; C 560, > Gebiedsatelier, 8 uur projectleider ļ adviseur; 4 uur tekenaar C 1.440, > Beeldend verslag, 4 uur adviseur; 6 uur tekenaar C 1.040, > Oplegnotitie, 6 uur adviseur C 840,- Totaal stap 3: C 3.880,- Totaal kunnen wij onze werkzaamheden aanbieden voor C ,- inclusief verschotten en exclusief BTW. BVR adviseurs. Westewagenstraat 60,3011ATRotterdam, KvK: rekeningnummer: NL90ABNA06200S1361

6 De uren voor de werkzaamheden zijn indicatief, We behouden ons het recht voor met de uren te schuiven tussen de verschillende werkzaamheden, waarbij we het totale bedrag niet zullen overschrijden. Eventuele werkzaamheden die niet hierboven zijn benoemd beschouwen wij als meerwerk. Wij zullen dit tijdig en voorafgaand aan de werkzaamheden kenbaar maken. De praktische organisatie van de interviews met stakeholders en het gebiedsatelier ligt bij de opdrachtgever. De bestuurlijk behandeling en besluitvorming van het advies is geen onderdeel van deze offerte. Mocht u toch onze inbreng wensen, bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie, dan brengen wij deze kosten graag voor u in beeld. Wij leveren het eindproduct digitaal aan. Wij kunnen het printen van het eindproduct in veelvoud voor u organiseren. Kosten voor de huur van ruimte voor bijeenkomsten en overleg inclusief catering zijn voorde opdrachtgever. Facturatie: We stellen voor te factureren in drie termijnen: 409ŭ start bij aanvang opdracht, 409ă na afronding van stap 1 en 2096 bij oplevering. Indien u akkoord bent met de werkzaamheden en kosten ontvangen we graag een bevestiging per mail. We hopen dat deze offerte voldoet aan uw verwachtingen en zien uit naar de samenwerking. Met vriendelijke groeten, Ir. Bernadette Janssen Directeur BVR adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling BVR adviseurs, Westewagenstraat 60,3011AT Rotterdam, KvK: rekeningnummer: NL90ABNA06200S1361

waar is ruimte in de stad?

waar is ruimte in de stad? Briefing ontwerpteams: waar is ruimte in de stad? Briefing voor ruimtelijke verkenningen in de 8 stadsdelen van Den Haag. Dit project is onderdeel van de Agenda Ruimte voor de Stad. De stad aan zet 14

Nadere informatie

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord Bijlage 4 Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord B&W-voorstel Onderwerp Procesvoorstel Samenspraak lokatieontwikkeling Voorweg- Noord Zaaknummer -2016-000173 Documentnummer DOC-2016-001530 Versie Auteur

Nadere informatie

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3

COMPACT HART MODEL 1 FASE 1 FASE 2 FASE 3 COMPACT HART MODEL 1 DORPSHUIS Behoud en renovatie van de sporthal, kleedkamers en gevel aan de Christinalaan. Sloop-nieuwbouw aan de westzijde: hoofdentree, zaal, bar: 15x26,5 = 400 m2. De oostzijde wordt

Nadere informatie

Startbijeenkomst Toekomstbeeld Utrechtseweg Noord. 22 mei 2017

Startbijeenkomst Toekomstbeeld Utrechtseweg Noord. 22 mei 2017 Startbijeenkomst Toekomstbeeld Utrechtseweg Noord 22 mei 2017 Programma Welkom door wethouder Sander Jansen Voorstellen projectgroep door voorzitter Toelichting op de gebiedsvisie Utrechtseweg Noord door

Nadere informatie

integrale visie leefbaarheid zwartewaal

integrale visie leefbaarheid zwartewaal DERDE DORPSGESPREK 7 september 2016 derde dorpsgesprek 19.30 u inloop met koffie en thee 19.45 u welkom door wethouder Borgonjen korte plenaire presentatie door mevrouw Nouws (Spacevalue) over de concept

Nadere informatie

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016 Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties donderdag 13 oktober 2016 Welkom & opening Nanny Roelen Agenda 1. Welkom Nanny Roelen, avondvoorzitter 2.Opzet IKC Paul Beumer, directeur

Nadere informatie

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, In opdracht van Pluis Participatie Groep 1/7 De locatie betreft een kavel met kantoorgebouw op een bedrijventerrein in op de grens met Amsterdam

Nadere informatie

Wat is een offerte? Aanbieden van product(en) of dienst(en) Meestal op aanvraag van klant Prijs afspraken SpecificaAes Geldigheidsduur

Wat is een offerte? Aanbieden van product(en) of dienst(en) Meestal op aanvraag van klant Prijs afspraken SpecificaAes Geldigheidsduur Offerte maken Wat is een offerte? Aanbieden van product(en) of dienst(en) Meestal op aanvraag van klant Prijs afspraken SpecificaAes Geldigheidsduur Opmaak offerte HuissAjl Logo Eigen adres Adres klant

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt. 5 april 2006

Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt. 5 april 2006 Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt 5 april 2006 Inhoud presentatie SAB wie zijn wij toelichting plan van aanpak structuurvisie Weurt werkwijze eerste stap verkenning en analyse input vanuit

Nadere informatie

Eindverslag Doetinchem. _Gemeente Doetinchem, najaar 2016

Eindverslag Doetinchem. _Gemeente Doetinchem, najaar 2016 Eindverslag Doetinchem _Gemeente Doetinchem, najaar 2016 INHOUD 1. Introductie... 3 De vraag... 3 De aanpak... 3 Opbrengst... 3 2. Bevindingen... 4 _Co-creatie... 4 _Een regionale blik... 4 _De rol en

Nadere informatie

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding Omgevingsvisie Giessenlanden Plan van aanpak V1.3 Inleiding De omgevingsvisie van de gemeente Giessenlanden moet inspireren, ruimte bieden en uitnodigen. Een uitnodiging aan burgers, bedrijven en instellingen

Nadere informatie

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten 05 juli 2018 startbijeenkomst

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten 05 juli 2018 startbijeenkomst WEL KOM Agenda - Kennismaking - Doelstelling - Aanpak - Vragen / afronding www.macoo.nl Dietmar Schrijnemakers Hoe realiseren we één centraal gelegen gemeenschapshuis indekernasten. Hoe realiseren we,

Nadere informatie

23 DEC 20H. GEMEENTE ASTEN inqekomen. vereniging l f f \ Gemeente Asten t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus AG ASTEN

23 DEC 20H. GEMEENTE ASTEN inqekomen. vereniging l f f \ Gemeente Asten t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus AG ASTEN vereniging l f f \ ons middelbaa r onderwijs \^ J GEMEENTE ASTEN inqekomen Gemeente Asten t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 29 572 AG ASTEN nr; 23 DEC 2H Afd.: Tilburg, 16 december

Nadere informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u de heer C.P.J. Kroon altijd benaderen (zie contactgegevens hierboven).

Voor nadere inlichtingen kunt u de heer C.P.J. Kroon altijd benaderen (zie contactgegevens hierboven). Geo- en Vastgoedinformatie en Advies Klantenservice Zakelijke Markt Post/retouradres Postbus 9046, 7300 GH Apeldoorn Gemeente Afdeling Vastgoed T.a.v. mevrouw K. Koppelaar Postbus 101 3230 AC oneigenlijk

Nadere informatie

Achtergrond. Probleemstelling

Achtergrond. Probleemstelling 1 Achtergrond PLAN VAN AANPAK REGIONALE ENERGIEVISIE Aanleiding Op wereldniveau zijn afspraken gemaakt om de temperatuur van de aarde niet meer dan 2 graden Celsius en bij voorkeur niet meer dan 1,5 graden

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE

HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp. Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE HAALBAARHEIDSSTUDIE Nieuwbouw basisschool St. Jan te Leenderstrijp Opdrachtgever Gemeente Heeze-Leende Jan Deckersstraat 2 5590 GA HEEZE Huisvestingsconsultancy Laride, Hart voor huisvesting Bastion 58

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit Gebiedsontwikkeling Een gebied op de kaart zetten met identiteit Overtuigende plannen met het verhaal van de plek Een plek met een herkenbare identiteit draagt bij aan het welzijn van de mensen die er

Nadere informatie

Datum raadsvergadering maandag 19 december 2016

Datum raadsvergadering maandag 19 december 2016 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 22 november 2016 Datum raadsvergadering maandag 19 december 2016 Nummer raadsvoorstel 2016-362 Bijbehorend veld van de programmabegroting Ruimte,

Nadere informatie

Offerte / Gemeente Breda / Versie 2.0

Offerte / Gemeente Breda / Versie 2.0 Gemeente Breda t.a.v. mevrouw J de Bruijn Postbus 90156 4800 RH BREDA Breda, 9 juli 2007 Betreft : Referentie: Offerte ontwerpfase websites GemeenteBreda002 Geachte mevrouw De Bruijn, Met plezier sturen

Nadere informatie

Curriculum Vitae & Projecten

Curriculum Vitae & Projecten Curriculum Vitae & Projecten Naam Geboortedatum Mojca Kuijpers-Ekart 27 april 1977 Maribor, Slovenië Opleidingen 2007-2008 Masteropleiding stedenbouw, Academie van Bouwkunst, Rotterdam 1996-2003 Landschapsarchitectuur,

Nadere informatie

Akkoord afdelingshoofd/manager. Akkoord hoofd organisatieonderdeel. Akkoord teamleider/manager

Akkoord afdelingshoofd/manager. Akkoord hoofd organisatieonderdeel. Akkoord teamleider/manager Akkoord afdelingshoofd/manager Akkoord hoofd organisatieonderdeel Akkoord teamleider/manager Publiekshal Het Rond 1, Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Postbus 513, 3700 AM Zeist www.facebook.com/gemeentezeist

Nadere informatie

1. Wethouder Jeene te machtigen om de intentieovereenkomst Internationaal Onderwijs Gelderland te tekenen.

1. Wethouder Jeene te machtigen om de intentieovereenkomst Internationaal Onderwijs Gelderland te tekenen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Intentieovereenkomst Internationaal Onderwijs Gelderland Programma / Programmanummer Economie / 9510; Onderwijs / 9520 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene, H. Beerten

Nadere informatie

Plan Van Aanpak Cobra Art Magazine

Plan Van Aanpak Cobra Art Magazine Plan Van Aanpak Cobra Art Magazine J. Van der Laan 04-01-16 1 Inhoud Achtergronden... 3 Doelstelling... 3 Projectopdracht... 3 Projectactiviteiten... 4 Kwaliteit... 5 Planning... 6 Kosten... 7 Facebook

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/19

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/19 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-2-2014 Nummer voorstel: 2014/19 Voor raadsvergadering d.d.: 18-02-2014 Agendapunt: 5 Onderwerp:

Nadere informatie

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, In opdracht van Pluis Participatie Groep De locatie betreft een kavel met kantoorgebouw op een bedrijventerrein in op de grens met Amsterdam Zuidoost.

Nadere informatie

Bijlage 6 B ter kennis name

Bijlage 6 B ter kennis name Pagina 1 van 6 Bijlage 6 B ter kennis name Projectnummer: Projectnaam: Uitvoeringsprogramma groenblauwe structuren Projectleider: Liesbeth de Theije Portefeuillehouder: Francien van de Ven Ambtelijk opdrachtgever:

Nadere informatie

In deze raadsinformatie brief informeren wij u over de stand van zaken van het project en de te nemen stappen en besluiten.

In deze raadsinformatie brief informeren wij u over de stand van zaken van het project en de te nemen stappen en besluiten. Aan: de gemeenteraad Ons kenmerk 2584520 Bezoekadres Cranendonck 3-4 6027 RK Soerendonk Postadres Postbus 2090 6020 AB Budel www.cranendonck.nl Contactpersoon Ben Driessen T 0495-431241 E b.driessen@cranendonck.nl

Nadere informatie

Plan van Aanpak vervolgproces Gebiedsvisie Schelphoek 2015 (vastgesteld door B&W op )

Plan van Aanpak vervolgproces Gebiedsvisie Schelphoek 2015 (vastgesteld door B&W op ) Plan van Aanpak vervolgproces Gebiedsvisie Schelphoek 2015 (vastgesteld door B&W op ) 1 Inleiding Het ontwerp van de gebiedsvisie heeft in de periode juli tot oktober 2014 ter inzage gelegen in het kader

Nadere informatie

Stand van zaken huisvesting Vrijdag. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Stand van zaken huisvesting Vrijdag. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Stand van zaken huisvesting Vrijdag A. van der Molen De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 0650255191 2 7123239 - Geachte heer, mevrouw, Bij de besluitvorming over de fusie van Kunstencentrum

Nadere informatie

Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier

Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier Datum: 18 december 2014 Versie: 1.3 Auteur: R. van der Griend 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Verkeersveiligheid... 3 1.2 Motie... 3 1.3 Vaststellen

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland 516 REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland Frame: Aantrekkelijke Noordzeekust Projectnaam: Revitaliseren verblijfsrecreatie Datum: 14 september 2017 Bestuurlijke opdrachtgever: Jelle Beemsterboer

Nadere informatie

wijkontwikkelingsvisie ubach over worms

wijkontwikkelingsvisie ubach over worms wijkontwikkelingsvisie ubach over worms presentatie Inhoud - Voorstellen, wie zijn wij? - Plan van aanpak ahv (Deel)Producten en communicatie - Stappenplan - Vragen wie zijn wij Vissers & Roelands architecten

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Omgevingsvisie Westvoorne 2030 #WVN2030 Omgevingsvisie Westvoorne 2030 19 maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Welkom en opening wethouder Bert van der Meij Inhoud

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Aan SVP Postbus 465 3800 AL AMERSFOORT Scherpenzeel, 17 maart 2015 Uw brief d.d. ' Uw kenmerk Ons kenmerk Behandeld door Telefoon Bijlage(n) VROM/HvD/2058107 de heer H. van Doorn

Nadere informatie

RVOI-2001 Bijlage: MODELCONTRACT + TOELICHTING

RVOI-2001 Bijlage: MODELCONTRACT + TOELICHTING ONRI/Organisatie van advies- en ingenieursbureaus RVOI-2001 Bijlage: MODELCONTRACT + TOELICHTING Het document is opgesteld door ir. R.E. Hoogenboom MBA/MBI, directeur van Aronsohn raadgevende ingenieurs

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013 Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013 voor Status Openbaar Datum 13 mei 2013 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College van B&W, H.

Nadere informatie

Locatie onderzoek woningbouw Heino

Locatie onderzoek woningbouw Heino Heino 1975 Locatie onderzoek woningbouw Heino Tussenadvies kopgroep Informatiebijeenkomst Heino 16 januari 2019 Inhoud presentatie Korte schets aanleiding en startfase Proces vanaf zomer 2018 Beoordelingswijze

Nadere informatie

Plan van aanpak visieontwikkeling gemeente Haren 2025

Plan van aanpak visieontwikkeling gemeente Haren 2025 Plan van aanpak visieontwikkeling gemeente Haren 2025 Een reis naar de toekomst Legters&partners Jan Legters maart 2011 Plan van aanpak visieontwikkeling Een reis naar de toekomst Pagina 1 Inhoudsopgave.

Nadere informatie

Sloopmanagement beter inzicht, verantwoorde keuzes

Sloopmanagement beter inzicht, verantwoorde keuzes GEBOUWEN Sloopmanagement beter inzicht, verantwoorde keuzes rps.nl Laboratoria Gebieden Gebouwen Infrastructuur Goed sloopmanagement vereist specialistische kennis Staat u voor de opgave een gebouw te

Nadere informatie

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering.

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering. Inmeting en Opname Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp (Bouw)vergunning aanvraag 2D, 3D en BIM tekenwerk Maatvoering Projectmanagement Wie zijn wij? Van Zaal Bouwtechniek is een onafhankelijk projectmanagementbureau

Nadere informatie

De trend met groen. Ontwerp van een groene beleving

De trend met groen. Ontwerp van een groene beleving De trend met groen Ontwerp van een groene beleving trend met groen Digitaal Schoolweek Lesweek 46 1 47 2 48 3 Lesuren: Periode 2, 3 Assortimentskennislijst 1 Wat planten doen met jouw? Portret Wat doen

Nadere informatie

Green-Consultant - info@green-consultant.nl - Tel. 06-51861495 Triodos Bank NL17TRIO0254755585 - KvK 58024565 - BTW nummer NL070503849B01 1

Green-Consultant - info@green-consultant.nl - Tel. 06-51861495 Triodos Bank NL17TRIO0254755585 - KvK 58024565 - BTW nummer NL070503849B01 1 Bestemd voor: Klant t.a.v. de heer GoedOpWeg 27 3331 LA Rommeldam Digitale offerte Nummer: Datum: Betreft: CO 2 -Footprint & CO 2 -Reductie Geldigheid: Baarn, 24-08-2014 Geachte heer Klant, Met veel plezier

Nadere informatie

Fiets- & Natuurverbinding Nigtevecht

Fiets- & Natuurverbinding Nigtevecht Fiets- & Natuurverbinding Nigtevecht 1 e PPBS sessie Publiek Private Buurt Samenwerking 13 oktober 2015 [1] Agenda [2] 1. Opening Doel vanavond Kennismaking Uitleg aanpak Verwachtingen afstemmen [3] 1.

Nadere informatie

Buurtscan publieke ruimte: op naar een levensloopbestendige openbare ruimte

Buurtscan publieke ruimte: op naar een levensloopbestendige openbare ruimte Buurtscan publieke ruimte: op naar een levensloopbestendige openbare ruimte Hoe zorgvriendelijk en levensloopbestendig zijn de wijken en buurten in uw gemeente? In hoeverre zijn de voorzieningen en de

Nadere informatie

Uitnodiging raadsconsulatie gebiedsvisie Utrechtseweg-Zeist Noord

Uitnodiging raadsconsulatie gebiedsvisie Utrechtseweg-Zeist Noord Publiekshal Het Rond 1, Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Postbus 513, 3700 AM Zeist www.facebook.com/gemeentezeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl Aan: (buitengewone) leden gemeenteraad

Nadere informatie

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2 Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe fase 2 Inleiding Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) is een grote gebiedsontwikkeling waarin de gemeenten

Nadere informatie

Curriculum Vitae & Projecten

Curriculum Vitae & Projecten Curriculum Vitae & Projecten Naam Geboortedatum Mojca Kuijpers-Ekart 27 april 1977 Maribor, Slovenië Opleidingen 2007-2008 Masteropleiding stedenbouw, Academie van Bouwkunst, Rotterdam 1996-2003 Landschapsarchitectuur,

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Agendanummer: p.h.:

RAADSVOORSTEL. Agendanummer: p.h.: RAADSVOORSTEL Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering de dato: Programma van eisen en wensen en Bestuursopdracht Planfase project Brede Maatschappelijke Voorziening en Woonserviceontwikkeling Heusden 2011 Agendanummer:

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK Plan van aanpak Onderzoek toestaan permanente bewoning "Mulligen"

GEMEENTE OLDEBROEK Plan van aanpak Onderzoek toestaan permanente bewoning Mulligen GEMEENTE OLDEBROEK Plan van aanpak Onderzoek toestaan permanente bewoning "Mulligen" Kenmerk (Verseon): Versie: Status: Datum: 157133 versie 1 concept, intern 7 november 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Datum college 12 februari 2019 Infrastructuur en duurzaamheid H.G.W.M. van Rooijen Voorkeursalternatief Hoogwaterbescherming Sint-Oedenrode

Datum college 12 februari 2019 Infrastructuur en duurzaamheid H.G.W.M. van Rooijen Voorkeursalternatief Hoogwaterbescherming Sint-Oedenrode Raadsvoorstel Datum raad 28 maart 2019 Zaaknummer 1948192570 Datum college 12 februari 2019 Portefeuille Infrastructuur en duurzaamheid H.G.W.M. van Rooijen Onderwerp Voorkeursalternatief Hoogwaterbescherming

Nadere informatie

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend!

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architectenbureau De Zwarte Hond gaat MFC Klarendal ontwerpen. Wat er aan vooraf ging Zoals al in een vorige wijkkrant heeft gestaan wordt het MFC Klarendal

Nadere informatie

Scherpenzeel Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Scherpenzeel! Jaarverslag 2015. Zorg voor een mooi

Scherpenzeel Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Scherpenzeel! Jaarverslag 2015. Zorg voor een mooi Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon ir. Leo van Grondelle Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.van.grondelle@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Voorstel. : J.C. Niemeijer

Voorstel. : J.C. Niemeijer Voorstel Aan : Burgemeester en Wethouders Kenmerk : 1021013 Status : Openbaar / Ter besluitvorming Datum : 20 september 2017 Afdeling : Ruimte en Veiligheid Raad : Ja Medewerk(st)er : J.C. Niemeijer Ter

Nadere informatie

Alkmaar, Onderwerp: Aangepaste offerte Houtplein en Dreef betreft Dreef en

Alkmaar, Onderwerp: Aangepaste offerte Houtplein en Dreef betreft Dreef en Gemeente Haarlem T.a.v. de heer R. Admiraal Postbus 511 2003 PB HAARLEM Alkmaar, 24-05-2017 Onderwerp: Aangepaste offerte Houtplein en Dreef betreft Dreef en Projectnummer: 348275 Referentienummer: SWNL0207017

Nadere informatie

Plangroep AnnA. Programma Plangroep #2

Plangroep AnnA. Programma Plangroep #2 Programma Plangroep #2 19.30 uur Opening en voorstellen nieuwe deelnemers 19.35 uur Algemene actiepunten uit plangroep #1 19.45 uur Vervolg werkgroepen 21.00 uur Terugkoppeling uit werkgroepen door een

Nadere informatie

Druten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Druten! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Druten

Druten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Druten! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Druten Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Projectvoorstel. Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Inhoudsopgave. Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief

Projectvoorstel. Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Inhoudsopgave. Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief Projectvoorstel Integraal onderhoud Zeewolde-Noord (1) Projectleider : Anne Damstra Datum : 05 april 2016 Versie : definitief Inhoudsopgave 2/8 1. Inleiding 3 1.1. Aanleiding 3 1.2. Historie 3 1.3. Doel

Nadere informatie

Toelichting uitvraag Functioneel Ontwerp en Voorlopig Ontwerp herinrichting Van Zijstweg/ Dr.M.A.Tellegenlaan gemeente Utrecht.

Toelichting uitvraag Functioneel Ontwerp en Voorlopig Ontwerp herinrichting Van Zijstweg/ Dr.M.A.Tellegenlaan gemeente Utrecht. Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 www.utrecht.nl Toelichting uitvraag Functioneel Ontwerp en Voorlopig Ontwerp herinrichting Van Zijstweg/ Dr.M.A.Tellegenlaan gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T Startnotitie Nieuw bedrijventerrein Startnotitie

g e m e e n t e M O N T F O O R T Startnotitie Nieuw bedrijventerrein Startnotitie Startnotitie Nieuw Bedrijventerrein Voorlopige projectnaam: Bestuurlijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtnemer: Nieuw bedrijventerrein H.T.J. van Beers C.L. Jonkers Ambtelijk opdrachtgever: Ambtelijk

Nadere informatie

NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS

NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS LEARNING FROM LOWLANDS Dank voor je interesse in Learning from Lowlands. In dit document vind je meer informatie over de Expeditie; waarom we het organiseren,

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

project: Problemen in de wijk

project: Problemen in de wijk project: Colofon Uitgeverij Edu Actief b.v. Meppel Postbus 1056 7940 KB Meppel Tel.: 0522-235235 Fax: 0522-235222 E-mail: info@edu-actief.nl Internet: www.edu-actief.nl Una van Maarseveen en ROC Mondriaan

Nadere informatie

Concept aanpak strategische agenda

Concept aanpak strategische agenda Concept aanpak strategische agenda Soort document: Plan van aanpak Opdrachtgever: Theo Strijers en Luc Boot Opsteller: Pepijn van Wijmen (APPM) Den Haag, 21 december 2012 Proces op hoofdlijnen agenda 1

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer o3.r6os.oox Inboeknummer oasoo4y48 C!assificatienummer x.sxs.ax Dossiernummer 340.403 20 september 2003 Raads inforrnatiebrief Betreft ontwikkeling Stationslocatie Zuid-Oost,

Nadere informatie

Ontwikkeling BedrijventerreinKerkewaard

Ontwikkeling BedrijventerreinKerkewaard Ontwikkeling BedrijventerreinKerkewaard Presentatie GemeenteNeerijnen CieRuimte: 2 februari 2012 Agenda 1. Presentatie: 15 minuten 2. Vragen: 10 min Eerdere besluitvorming; Stand van zaken waar staan we

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Woensdag 31 mei 2017 om 19.00 uur in de Stadkamer in Zwolle. Voorzitter Esther Groenenberg heette de aanwezigen op muzikale wijze welkom bij de bijeenkomst Mijn

Nadere informatie

B e s t e m m i n g s p l a n P l a n v a n w i j z i g i n g P l a n v a n u i t w e r k i n g R u i m t e l i j k e o n d e r b o u w i n g

B e s t e m m i n g s p l a n P l a n v a n w i j z i g i n g P l a n v a n u i t w e r k i n g R u i m t e l i j k e o n d e r b o u w i n g Bestemmingsplan Voor het realiseren van uw initiatief moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Een bestemmingsplan regelt voor welke functies gronden en bouwwerken mogen worden gebruikt en welke

Nadere informatie

Uitkomsten evaluatiegesprekken

Uitkomsten evaluatiegesprekken Uitkomsten evaluatiegesprekken Doel en aanpak evaluatie De evaluatie kende twee invalshoeken: 1.Evaluatie van het proces 2.Opbrengst van het proces: het contract Of ook het beoogde resultaat behaald wordt

Nadere informatie

Herontwikkeling Stenen Poort Versie: 1.2 Datum: Beoogd projectleider: Hans Mieras FCL-nummer: Aanleiding en probleemstelling

Herontwikkeling Stenen Poort Versie: 1.2 Datum: Beoogd projectleider: Hans Mieras FCL-nummer: Aanleiding en probleemstelling Projectopdracht Herontwikkeling Stenen Poort Versie: 1.2 Datum: 17-08-2011 Beoogd projectleider: Hans Mieras FCL-nummer: 700285 Aanleiding en probleemstelling De raad heeft op 19 april 2011 de gebiedsvisie

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

CULTUREEL ERFGOED EN DE VERTALING NAAR RUIMTELIJKE PLANNEN

CULTUREEL ERFGOED EN DE VERTALING NAAR RUIMTELIJKE PLANNEN CULTUREEL ERFGOED EN DE VERTALING NAAR RUIMTELIJKE PLANNEN Onderzoek naar cultuurhistorische structuren, landschappen en panden Aansluitend op Belvedere- (Behoud door ontwikkeling) en het MoMo-beleid (Modernisering

Nadere informatie

Nieuwe Kijk. Wegen. in het. Landschap. Ontwerponderzoek december 2011

Nieuwe Kijk. Wegen. in het. Landschap. Ontwerponderzoek december 2011 Nieuwe Kijk op Wegen in het Landschap Ontwerponderzoek december 2011 14 1. Inleiding 15 16 1.1 AANLEIDING Infrastructuur is de ruggengraat van het landschap. De komende jaren wordt er veel geïnvesteerd

Nadere informatie

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03 Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren 24-05-2016 17:03 Een bijzondere ontwikkelopgave aan de monumentale vestingswallen in Brielle: de transformatie van een markante

Nadere informatie

*ZE9C48C23CC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014

*ZE9C48C23CC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014 *ZE9C48C23CC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-26406/DV.14-396, afdeling Ruimte. Sellingen, 11 december 2014 Onderwerp: Vaststellen Nota OOR (Onderhoud van de Openbare

Nadere informatie

Maatschappelijke structuurvisie 2013-2025. Projectopdracht / Plan van Aanpak

Maatschappelijke structuurvisie 2013-2025. Projectopdracht / Plan van Aanpak Maatschappelijke structuurvisie 2013-2025 Projectopdracht / Plan van Aanpak Afdeling Beleid, cluster Maatschappij januari 2013 Inhoudsopgave Aanleiding... 3 Doelstelling... 3 Resultaat... 3 Afbakening...

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

OFFERTE ONDERSTEUNING COMMUNICATIE- EN PARTICIPATIETRAJECT SCENARIOKEUZE. Gemeente Heemstede

OFFERTE ONDERSTEUNING COMMUNICATIE- EN PARTICIPATIETRAJECT SCENARIOKEUZE. Gemeente Heemstede OFFERTE ONDERSTEUNING COMMUNICATIE- EN PARTICIPATIETRAJECT SCENARIOKEUZE Gemeente Heemstede OFFERTE ONDERSTEUNING COMMUNICATIE- EN PARTICIPATRIETRAJECT SCENARIOKEUZE Gemeente Heemstede 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning U wilt een locatie ontwikkelen of een bouwproject starten dat niet past in het bestemmingsplan. Daarvoor zijn formele afspraken met de gemeente nodig.

Nadere informatie

Een gevoel van welbevinden in fertiliteitskliniek Nij Barrahûs

Een gevoel van welbevinden in fertiliteitskliniek Nij Barrahûs Een gevoel van welbevinden in fertiliteitskliniek Nij Barrahûs School: Bedrijf: Titel project: 1. De opdracht Opdrachtgever Dhr. Marc Scheijven, directeur van de fertiliteitsklinieken 'Nij Barrahûs' te

Nadere informatie

1 e participatiebijeenkomst Nieuwbouw SO Fier. 7 maart 2017

1 e participatiebijeenkomst Nieuwbouw SO Fier. 7 maart 2017 1 e participatiebijeenkomst Nieuwbouw SO Fier 7 maart 2017 Agenda 7 maart Welkom en introductie 19.30 Korte toelichting van 19.45 Inge Olivier-Ammerlaan - over SO Fier Daniël Biesheuvel het nieuwe gebouw

Nadere informatie

BUREAU STEDELIJKE PLANNING

BUREAU STEDELIJKE PLANNING KLEIN AMERIKA 18 2806 CA GOUDA 0182-689416 WWW.STEDPLAN.NL INFO@STEDPLAN.NL Toolbox Wijkeconomie De toolbox wijkeconomie Groeten uit koppelt onze expertise op het gebied van wijkeconomie aan frisse en

Nadere informatie

VBGW T.a.v. de heer drs. ing. S. Leijendekker Steenhouwerskade 7 9718 DA GRONINGEN. Geachte heer Leijendekker,

VBGW T.a.v. de heer drs. ing. S. Leijendekker Steenhouwerskade 7 9718 DA GRONINGEN. Geachte heer Leijendekker, VBGW T.a.v. de heer drs. ing. S. Leijendekker Steenhouwerskade 7 9718 DA GRONINGEN Project Kenmerk Groningen, Martini Trade Park propositie parkeren 12/EAN/so/cor/1.0-4-23-100179 Datum Groningen, 6 juli

Nadere informatie

Erfgoed en de Omgevingswet

Erfgoed en de Omgevingswet Erfgoed en de Omgevingswet TILBURG, 7 JUNI 2018 DRS. ANNÉLIEN VAN KUILENBURG Omgevingswet: de zorg voor het cultureel erfgoed biedt kader voor behoud van cultureel erfgoed breed begrip van cultureel erfgoed

Nadere informatie

Ontwikkelgroep 'Renovatie versus vervangende nieuwbouw' Op weg naar betere onderwijshuisvesting

Ontwikkelgroep 'Renovatie versus vervangende nieuwbouw' Op weg naar betere onderwijshuisvesting Ontwikkelgroep 'Renovatie versus vervangende nieuwbouw' Op weg naar betere onderwijshuisvesting Bouwstenen voor Sociaal PLatform gedreven op input vanuit de markt Sinds 2005 115 partners bv: Op weg naar

Nadere informatie

Raadsonderzoek Eemhuis. Presentatie resultaten en conclusies 23 november 2011 INHOUD VAN DE PRESENTATIE

Raadsonderzoek Eemhuis. Presentatie resultaten en conclusies 23 november 2011 INHOUD VAN DE PRESENTATIE Policy Research Corporation CONCRETE OPLOSSINGEN GEBASEERD OP WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK Raadsonderzoek Eemhuis Presentatie resultaten en conclusies INHOUD VAN DE PRESENTATIE Opdracht Policy Research Corporation

Nadere informatie

MUSEUM PRINSENHOF DELFT OFFERTEVERZOEK RUIMTELIJKE TOEKOMSTVISIE

MUSEUM PRINSENHOF DELFT OFFERTEVERZOEK RUIMTELIJKE TOEKOMSTVISIE MUSEUM PRINSENHOF DELFT OFFERTEVERZOEK RUIMTELIJKE TOEKOMSTVISIE 20170707 1. De opgave Gemeente Delft wenst voor Museum Prinsenhof Delft een ruimtelijke toekomstvisie te laten ontwikkelen. Deze ruimtelijke

Nadere informatie

Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer. 1. Inleiding

Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer. 1. Inleiding Voorstel ontwikkeling duurzaamheidsparagraaf Zoetermeer 1. Inleiding Zoetermeer wil zich de komende jaren ontwikkelen tot een top tien gemeente qua duurzaam leefmilieu. In het programma duurzaam Zoetermeer

Nadere informatie

Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP)

Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) Gemeente De Marne Voorkeursmodel KAW - 2e Dorpenronde d.d. 8 jan 13 Inleiding IHP De Marne 2 Gemeente De Marne - Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) -

Nadere informatie

De coalitie IKC Leimuiden

De coalitie IKC Leimuiden De coalitie IKC Leimuiden Proces Start medio 2015 : Onderzoeksgebied 2 (centrum) Raad eind 2015 : 3 e veld Kickers / Volkstuinen Coalitie begin 2016 : 2 e veld Kickers Spreker: Wethouder Floris Schoonderwoerd

Nadere informatie

s t r u c t u u r v i s i e G o o r Goor 202

s t r u c t u u r v i s i e G o o r Goor 202 VISIEKAART 8 9 s t r u c t u u r v i s i e G o o r 2 0 2 5 structuu Goor 202 rvisie 5 1. Structuurvisie Goor 2025 2. Analyse 3. Visie en ambitie: Goor in 2025 4. Ruimtelijke kwaliteit 5. Wonen 6. Economie

Nadere informatie

Project: Naarden buiten de Vesting Datum: 24 juni 2015 Versie: definitief Patrick Schrijver PARTICIPATIEPLAN PASSANTENHAVEN NAARDEN BUITEN DE VESTING

Project: Naarden buiten de Vesting Datum: 24 juni 2015 Versie: definitief Patrick Schrijver PARTICIPATIEPLAN PASSANTENHAVEN NAARDEN BUITEN DE VESTING Project: Naarden buiten de Vesting Datum: 24 juni 2015 Versie: definitief Patrick Schrijver PARTICIPATIEPLAN PASSANTENHAVEN NAARDEN BUITEN DE VESTING 1. INLEIDING In de schetsschuit van 2011 is het plan

Nadere informatie