Aanpassingen aan rolstoel en scootmobiel teveel gevraagd Gemeente Almere Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanpassingen aan rolstoel en scootmobiel teveel gevraagd Gemeente Almere Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling"

Transcriptie

1 Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanpassingen aan rolstoel en scootmobiel teveel gevraagd Gemeente Almere Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling 15 augustus 2007 RA Samenvatting Een ms-patient vraagt in verband met verslechtering van zijn fysieke conditie een aanpassing van zijn binnenrolstoel en scootmobiel aan. Na zijn aanvraag wordt gekeken welke aanpassingen nodig zijn en of een andere stoel misschien beter is. Er wordt een elektrische combirolstoel toegekend. Die wil de man niet, zo heeft hij al eerder gemeld, omdat hij daar niet alles mee kan doen wat hij nu doet. De dienst denkt dat daarmee ook zijn verzoek is vervallen. Hij schrijft dat dit niet klopt, waarna hij weer bezoek krijgt van Welzorg om zijn stoel aan te passen. De Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling kan niet instemmen met het voorstel voor aanpassingen. Een half jaar na de aanvraag stuurt de dienst vier besluiten die er samen op neerkomen dat de aanpassingen aan de rolstoel en mobiel niet zullen worden uitgevoerd. Wederom krijgt hij een combistoel toegekend. De man is genoodzaakt zelf een oplossing te bedenken, en een klacht in te dienen bij de dienst over het feit dat het nemen van een beslissing zo lang duurde. Tot zijn verbazing besluit de dienst ondertussen om de hem nog niet geleverde combistoel terug te vorderen. De ombudsman, aan wie de zaak inmiddels is voorgelegd, oordeelt dat de beslissing inderdaad te lang op zich heeft laten wachten en dat bij het beslissen over de aanvraag relevante informatie niet is meegewogen. Met het feit dat de man niet gehoord is tijdens de klachtprocedure, kan de ombudsman instemmen, aangezien de man zelf heeft aangegeven niet gehoord te willen worden. Tijdens een door de ombudsman gehouden hoorzitting wordt afgesproken dat de gemeente zal kijken of de man een persoongebonden budget kan krijgen om aanpassingen aan de binnenrolstoel en de scootmobiel te financieren. Er komt een andere behandelend medewerker. De ombudsman heeft tot slot met instemming kennis genomen van het feit dat alsnog, in nauw overleg met verzoeker, een nieuwe scootmobiel is toegekend. Hier spreekt een oplossingsgerichte en dienstverlenende houding uit.

2 Aantal pagina s : 2/7 Oordeel De onderzochte gedragingen zijn: voor wat betreft de afhandeling van een aanvraag voor aanpassingen aan een binnenrolstoel en een scootmobiel: onzorgvuldig; voor wat betreft het terugvorderen van een niet geleverde elektrische combi-rolstoel; onzorgvuldig; voor wat betreft het niet horen van de klager bij de afhandeling van een klacht: behoorlijk.

3 Aantal pagina s : 3/7 Verzoek Het verzoek tot onderzoek is op 15 januari 2007 schriftelijk ingediend en betreft de Gemeente Almere, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Het gevraagde onderzoek heeft betrekking op: de afhandeling van een aanvraag voor aanpassingen aan een binnenrolstoel en een scootmobiel; het terugvorderen van een niet geleverde elektrische combirolstoel; het niet horen van de klager bij de afhandeling van een klacht. Bevindingen Verzoeker dient een verzoek tot onderzoek in naar aanleiding van de afhandeling van een aanvraag voor een Wvg-voorziening en de afhandeling van zijn klacht daarover. Naar aanleiding van het verzoek organiseert de ombudsman op 11 april 2007 een hoorzitting waarbij verzoeker en zijn vrouw en twee medewerkers van de gemeente aanwezig zijn. de afhandeling van een aanvraag voor aanpassingen aan een binnenrolstoel en een scootmobiel Verzoeker vraagt op 23 juni 2006 een aanpassing binnenrolstoel en scootmobiel aan in verband met verslechtering van zijn fysieke gesteldheid door multiple sclerose. Op 27 juni 2006 stuurt de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) een ontvangstbevestiging. Op 3 augustus gaat de behandelend medewerkster, na eerst dossieronderzoek te hebben gedaan, op huisbezoek. Zij geeft hierbij aan dat de scootmobiel niet aangepast kan worden. Verzoeker stelt dat de behandelend medewerkster heeft aangegeven dat zowel de binnenrolstoel als de scootmobiel niet aangepast kunnen worden omdat deze van een andere firma zijn dan waarmee de gemeente een contract heeft. Op 5 september 2006 wordt een elektrische binnen/buitenrolstoel (combirolstoel) gepast. Hierbij zijn een medewerker van Welzorg, de behandelend medewerkster, verzoeker en zijn echtgenote aanwezig. Tijdens de passing geeft verzoeker aan dat de combirolstoel niet geschikt is omdat deze veel te groot is en tevens niet geschikt voor het vrijwilligerswerk dat verzoeker verricht. Hij geeft niet aan zijn aanvraag te willen intrekken. Omdat verzoeker de combistoel niet wil, gaat de gemeente ervan uit dat verzoeker ook zijn aanvraag intrekt en op 7 september 2006 bevestigt de gemeente dat verzoeker zijn aanvraag, voor wat betreft een aanpassing aan de scootmobiel, heeft ingetrokken op 5 september Verzoeker laat op 9 september 2006 schriftelijk weten dat hij zijn aanvraag niet heeft ingetrokken en dat hij dit ook nooit heeft meegedeeld. Vervolgens vindt een passing plaats van een binnenrolstoel waarbij verzoeker en een medewerker van Welzorg aanwezig zijn. De behandelend medewerkster is hier niet bij aanwezig.

4 Aantal pagina s : 4/7 Naar aanleiding van de passing stuurt Welzorg een offerte naar de gemeente waarin staat dat er meer aanpassingen moeten plaats vinden dan waarom verzoeker heeft verzocht, onder meer een voetplaat en een hoog-laaginstelling. Het is voor de behandelend medewerkster niet duidelijk of de extra aanpassingen van Welzorg dan wel van verzoeker afkomstig zijn. De behandelend medewerkster neemt contact op met Welzorg en komt tot de conclusie dat niet goed onderbouwd is waarom de extra aanpassingen noodzakelijk zijn. De zaak wordt vervolgens besproken tijdens een interdisciplinair overleg op 9 oktober en de conclusie hiervan is dat de combirolstoel de aangewezen optie is. De behandelend medewerkster laat weten dat verzoekers ergotherapeut deze optie ook ondersteunt en dit reeds vlak na het huisbezoek van 3 augustus en voor het interdisciplinair overleg kenbaar heeft gemaakt. Verzoeker laat weten dat de ergotherapeut aan hem heeft laten weten dat dit niet juist is. Op 10 november 2006 krijgt verzoeker bericht van DMO dat het voornemen bestaat hem een combirolstoel toe te kennen voor de korte en middellange afstanden. Voor lange afstanden kan hij gebruik maken van collectief vervoer. Op 11 november schrijft verzoeker dat hij niet akkoord gaat onder meer omdat het collectief vervoer volgens hem niet werkt. De behandelend medewerkster laat weten dat deze brief nooit bij haar terecht is gekomen maar als de klacht is afgehandeld. Op 15 december 2006 neemt de gemeente vier besluiten. Besluit 1: Verzoekers aanvraag voor de aanpassing voor zijn binnenrolstoel is afgewezen, wel komt hij in aanmerking voor een combirolstoel. Hiervoor is een aanpassing van de deur van de werkkamer vereist. Besluit 2: Verzoekers aanvraag voor de aanpassing van de scootmobiel is afgewezen, wel komt hij in aanmerking voor een combirolstoel voor korte en middellange afstanden en collectief vervoer voor langere afstanden. Besluit 3: Verzoekers binnenrolstoel zal worden ingenomen, omdat een combirolstoel is toegewezen. Besluit 4: Verzoekers scootmobiel zal worden ingenomen, omdat een combirolstoel is toegewezen. De gemeente laat tijdens de hoorzitting weten dat het nemen van vier afzonderlijke besluiten zonder verdere schriftelijke of telefonische toelichting verwarrend kan werken. Op 18 december 2006 schrijft verzoeker de gemeente dat ze zijn aanvraag terzijde kunnen leggen, omdat zijn neuroloog en revalidatiearts niet verantwoord achten nog langer te wachten en er een andere oplossing gevonden is waardoor verzoeker (voorlopig) gebruik kan blijven maken van zijn bestaande voorzieningen. Naar aanleiding van de brief neemt de behandelend medewerkster op 11 januari contact op met verzoeker en geeft aan dat de toegekende voorziening (combirolstoel) komt te vervallen en dat verzoeker zijn huidige voorzieningen kan houden.

5 Aantal pagina s : 5/7 het terugvorderen van een niet geleverde elektrische combirolstoel De gemeente stuurt op 12 januari 2007 een brief aan verzoeker waarin wordt vermeld dat de combirolstoel ingenomen gaat worden. De gemeente erkent dat deze brief overbodig en onzinnig is nu de combirolstoel nooit geleverd is. het niet horen van de klager bij de afhandeling van een klacht Op 15 december 2006 dient verzoeker een klacht in over de overschrijding van de beslistermijn. Op 11 januari 2007 geeft de dienst een reactie op de klacht van 15 december en stuurt een afschrift naar de ombudsman. In de klachtafhandeling staat dat de klacht op 4 januari 2007 telefonisch met verzoeker besproken is. De gemeente heeft aangegeven dat de procedure bij een klacht als volgt is. Eerst wordt een schriftelijke bevestiging gestuurd. Vervolgens neemt de klachtencoördinator contact op met de klager om nadere uitleg te geven en persoonlijk contact tot stand te brengen. Tijdens het telefonische overleg wordt gewezen op het recht gehoord te worden. Dit kan op het kantoor van de afdeling plaats vinden maar gezien de doelgroep vindt het in de praktijk vaak bij de klager thuis plaats. Van het horen wordt een verslag gemaakt. Tijdens het eerste telefonische contact op 4 januari is verzoeker op het voorgaande gewezen en heeft hij aangegeven niet gehoord te willen worden. Verzoeker laat weten dat dit juist kan zijn nu hij de zaak reeds onder de aandacht van de ombudsman heeft gebracht. Daarnaast had verzoeker, gezien de voorgaande ervaringen, geen vertrouwen in de gemeentelijke klachtafhandeling. De conclusie van de gemeente naar aanleiding van de klacht is dat, als gevolg van de werkwijze, de aanvraag niet binnen de geldende termijn is afgehandeld en dat de dienstverlening tekort geschoten is. Er worden excuses aangeboden voor de gang van zaken. nadere ontwikkelingen De ombudsman vraagt aan het eind van de hoorzitting aan verzoeker en de gemeente hoe nu verder te gaan. Verzoeker geeft aan dat de bestaande situatie (op termijn) niet voldoet. De gemeente laat weten dat het met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning mogelijk zal worden een persoonsgebonden budget voor een voorziening te geven. Verzoeker zou, onder voorwaarden, het budget kunnen krijgen voor een combirolstoel en dit kunnen aanwenden voor de aanpassing aan de huidige voorzieningen. Een medewerker van de gemeente zal binnen twee weken contact opnemen met verzoeker om een en ander te bespreken. Verzoeker geeft tijdens de hoorzitting verder aan dat hij geen vertrouwen heeft in de behandelend medewerkster. Om te voorkomen dat dit de zaak beïnvloedt besluit de gemeente dat een andere medewerker verzoekers dossier in behandeling zal nemen. Op 22 mei 2007 laat de gemeente weten dat in nauw overleg met verzoeker besloten is om de huidige scootmobiel te vervangen. De nieuwe scootmobiel is reeds besteld. Indien de scootmobiel aan de verwachtingen voldoet zal worden overgegaan tot vervanging van verzoekers elektrische binnenrolstoel. reacties op bevindingen Het resultaat van het onderzoek is als verslag van bevindingen naar verzoeker en naar de dienst gestuurd teneinde een nadere reactie mogelijk te maken. Zowel verzoeker als de dienst hebben gereageerd. Voor zover relevant zijn de reacties in de bevindingen verwerkt.

6 Aantal pagina s : 6/7 Regelgeving Verordening voorzieningen gehandicapten Almere Artikel 5.4 lid 1 Op meervoudige aanvragen en aanvragen betrekking hebbende op woningaanpassingen en verhuiskostenvergoedingen als vermeld in artikel 2.1, lid 1, aanhef en onder a en b wordt binnen 12 weken na ontvangst ervan door het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen. Behoorlijkheidsvereisten De ombudsman toetst de gedragingen en handelingen van gemeentelijke instanties aan behoorlijkheidsvereisten. In dit onderzoek is getoetst aan de vereisten van voortvarendheid, adequate organisatorische voorzieningen, actieve en adequate informatieverstrekking, administratieve nauwkeurigheid en hoor en wederhoor. Overwegingen de afhandeling van een aanvraag voor aanpassingen aan een binnenrolstoel en een scootmobiel Het vereiste van voortvarendheid schrijft voor dat een aanvraag in beginsel binnen de bij wettelijk voorschrift bepaalde termijn moet worden afgehandeld. De Verordening voorzieningen gehandicapten Almere bepaalt dat bij meervoudige aanvragen binnen twaalf weken op een aanvraag beslist moet worden. Vast staat het bijna een half jaar (25 weken) geduurd heeft voordat een beslissing genomen wordt waarmee gehandeld is in strijd met het voortvarendheidsvereiste. In de reactie op verzoekers klacht erkent de gemeente dit en worden excuses aangeboden voor de tekortschietende dienstverlening. Verder zal de gemeente alles in het werk stellen om verzoeker bij een nieuwe aanvraag beter van dienst te zijn. De ombudsman neemt hier met instemming kennis van. Het vereiste van adequate organisatorische voorzieningen houdt in dat bestuursorganen hun administratieve beheer en organisatorische functioneren zodanig moeten inrichten dat een behoorlijke dienstverlening gewaarborgd is. Dit betekent dat correspondentie bij de juiste afdeling(en) en de juiste perso(o)n(en) moet terechtkomen. Vast staat dat verzoekers brief van 11 november, waarin hij aangeeft niet akkoord te gaan met combirolstoel in combinatie met collectief vervoer, niet bij de behandelend medewerkster is terecht gekomen. Hierdoor was in de afrondende fase van de besluitvorming relevante informatie niet bekend bij de behandelend medewerkster en is gehandeld in strijd met voornoemd vereiste. Het vereiste van actieve en adequate informatieverstrekking schrijft voor dat burgers met het oog op de behartiging van hun belangen actief en desgevraagd van voldoende en adequate informatie worden voorzien. Dit betekent dat indien in korte tijd meerdere met elkaar samenhangende besluiten genomen worden nadere uitleg aan betrokkene gegeven wordt.

7 Aantal pagina s : 7/7 Dit kan onder meer door het bijvoegen van een begeleidend brief of door een telefonische toelichting. Vast staat dat op 15 december 2006 vier met elkaar samenhangende besluiten zijn genomen zonder dat aan verzoeker schriftelijk of telefonisch nadere uitleg (over de samenhang van de besluiten) is gegeven. Hiermee is gehandeld in strijd met voornoemd vereiste. het terugvorderen van een niet geleverde elektrische combirolstoel Het vereiste van administratieve nauwkeurigheid houdt in dat bestuursorganen secuur moeten werken en dat slordigheden moeten worden vermeden. Dit betekent dat bekend moet zijn of voorzieningen al dan niet geleverd zijn zodat voorkomen wordt dat niet geleverde voorzieningen terug gevorderd worden. Vast staat dat de niet geleverde combirolstoel teruggevorderd is waarmee is in strijd met voornoemd vereiste gehandeld is. het niet horen van de klager bij de afhandeling van een klacht Het beginsel van hoor en wederhoor schrijft voor dat een bestuursorgaan bij de afhandeling van de klacht burgers in staat stelt gehoord te worden. Vast staat dat de klacht is afgehandeld zonder dat verzoeker formeel gehoord is. De gemeente geeft aan dat aan verzoeker gevraagd is of hij gehoord wilde worden en dat verzoeker hiervan af ziet onder meer omdat zijn klacht reeds in behandeling is bij de ombudsman. De ombudsman acht het handelen van de gemeente in deze, gezien het voorgaande, dan ook behoorlijk. De ombudsman heeft tot slot met instemming kennis genomen van het feit dat een andere medewerker verzoekers zaak in behandeling heeft genomen en dat alsnog, in nauw overleg met verzoeker, een nieuwe scootmobiel is toegekend. Hier spreekt een oplossingsgerichte en dienstverlenende houding uit. Oordeel De onderzochte gedragingen zijn: voor wat betreft de afhandeling van een aanvraag voor aanpassingen aan een binnenrolstoel en een scootmobiel: onzorgvuldig; voor wat betreft het terugvorderen van een niet geleverde elektrische combirolstoel; onzorgvuldig; voor wat betreft het niet horen van de klager bij de afhandeling van een klacht: behoorlijk.

Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management

Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gebrekkige schadeafhandeling na val met fiets Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West VGA Verzekeringen Dienstverlening en Facilitair Management 28 april 2011 RA110538 Samenvatting

Nadere informatie

Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling

Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage klachtbehandeling belemmert inburgering Gemeente Amsterdam Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling 9 december 2009 RA0945025 Samenvatting Eind juli 2008 dient een man

Nadere informatie

Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen geraniums in Geuzenveld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer 17 juli 2009 RA0940351 Samenvatting Een buurtbewoner wil zijn buurt in Amsterdam-Geuzenveld

Nadere informatie

Trage behandeling restitutieverzoek

Trage behandeling restitutieverzoek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage behandeling restitutieverzoek Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-West RA0612517 21 december 2006 Samenvatting Op 9 januari 2004 wijst verzoekster

Nadere informatie

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum

Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurig geschil over de renovatie van panden gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum 2 augustus 2007 RA0612790 Samenvatting Een huizenbezitter heeft al jarenlang een geschil

Nadere informatie

Aanvraag bijzondere bijstand Sociale Dienst Amsterdam, regio Noord

Aanvraag bijzondere bijstand Sociale Dienst Amsterdam, regio Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanvraag bijzondere bijstand Sociale Dienst Amsterdam, regio Noord 17 december 2004 RA0409921 Samenvatting Verzoeker heeft een chronische ziekte en vraagt bijzondere bijstand

Nadere informatie

De onbekende bestemming van een kinderdagverblijf Stadsdeel Oud-Zuid

De onbekende bestemming van een kinderdagverblijf Stadsdeel Oud-Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman De onbekende bestemming van een kinderdagverblijf Stadsdeel Oud-Zuid 25 juli 2007 RA0612846 Samenvatting Verzoekster wil een kinderdagverblijf beginnen en informeert bij

Nadere informatie

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum 12 september 2007 RA0713989 Samenvatting Een man krijgt van de Dienst Werk en

Nadere informatie

Het verkrijgen van een fiets met hulpmotor Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Welzorg

Het verkrijgen van een fiets met hulpmotor Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Welzorg Rapport Gemeentelijke Ombudsman Het verkrijgen van een fiets met hulpmotor Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Welzorg 26 juni 2007 RA0612574 Samenvatting Een vrouw heeft via de Wet Voorzieningen

Nadere informatie

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken 12 maart 2008 RA0823143 Samenvatting Naar aanleiding van een melding van een lekkage bij de onderburen

Nadere informatie

Geen uitleg over verwijdering groen Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Geen uitleg over verwijdering groen Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen uitleg over verwijdering groen Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 1 december 2008 RA0831995 Samenvatting Een buurtbewoner dient een klacht in over de kap van een aantal

Nadere informatie

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 21 juli 2009 RA0830829 Samenvatting Eind 2006 legt de gemeente Zaanstad bij verzoeker in de straat een

Nadere informatie

Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland

Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland Rapport Gemeentelijke Ombudsman Budgetbeheer/schuldhulpverlening Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Budget Bureau Almere Stadsbank Midden Nederland 7 november 2008 RA0831232 Samenvatting Een inwoner

Nadere informatie

Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid

Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wet openbaarheid bestuur twee weken wordt een jaar Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Directie Openbare Orde en Veiligheid 11 december 2009 RA0945634 Samenvatting Een man

Nadere informatie

Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer

Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen reactie op aanvragen voor een tweede oprit Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Dienst Stadsbeheer 20 oktober 2008 RA0830634 Samenvatting De eigenaar van

Nadere informatie

Trage toelichting op onjuiste inhoudingen Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Zuid/Oud-West Dienstencentrum, Juridische Zaken

Trage toelichting op onjuiste inhoudingen Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Zuid/Oud-West Dienstencentrum, Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage toelichting op onjuiste inhoudingen Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein Zuid/Oud-West Dienstencentrum, Juridische Zaken 13 juli 2011 RA110929 Samenvatting

Nadere informatie

Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven

Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Waar blijft de fiets? Dienst Zorg en Samenleven 23 juli 2007 RA0713703 Samenvatting Een vrouw vraagt bij de Dienst Zorg en Samenleven een speciale fiets aan. Bijna acht

Nadere informatie

Informatieverstrekking over Leerplichtwet schiet tekort Gemeente Amsterdam Stadsdeel Amsterdam-Noord

Informatieverstrekking over Leerplichtwet schiet tekort Gemeente Amsterdam Stadsdeel Amsterdam-Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Informatieverstrekking over Leerplichtwet schiet tekort Gemeente Amsterdam Stadsdeel Amsterdam-Noord 11 mei 2010 RA0938492 Samenvatting Een vader, die het ouderschap met

Nadere informatie

Wel water, geen facturen Gemeente Amsterdam Waternet

Wel water, geen facturen Gemeente Amsterdam Waternet Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wel water, geen facturen Gemeente Amsterdam Waternet Samenvatting 13 oktober 2011 RA111384 Waternet gaat in 2008 op een ander factureringssysteem over. Bij een aantal klanten

Nadere informatie

Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp

Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp Rapport Gemeentelijke Ombudsman Weigerachtige behandeling Wob-verzoek Gemeente Weesp 20 september 2012 RA121649 Samenvatting Een vrouw vraagt de gemeente Weesp op 2 november 2011 om een afschrift van stukken

Nadere informatie

Herhaalde verkeerde overboeking persoonsgebonden budget Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven

Herhaalde verkeerde overboeking persoonsgebonden budget Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Herhaalde verkeerde overboeking persoonsgebonden budget Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven 29 juli 2011 RA110984 Samenvatting Een vrouw krijgt vanwege haar

Nadere informatie

Trage en slordige afhandeling kwijtscheldingsverzoeken Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Trage en slordige afhandeling kwijtscheldingsverzoeken Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage en slordige afhandeling kwijtscheldingsverzoeken Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 3 mei 2013 RA130718 Samenvatting Een inwoonster van Amsterdam

Nadere informatie

Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 10 november 2009 RA0944475 Samenvatting Een huiseigenaar beklaagt zich over het feit dat de Dienst

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/266

Rapport. Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/266 Rapport Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/266 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Tilburg medio mei 2005 zijn klacht van 7 januari 2005 nog niet had afgedaan. Beoordeling 1. Verzoeker

Nadere informatie

Beantwoording van een klacht Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Juridische Zaken en Marktplein Zuidoost

Beantwoording van een klacht Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Juridische Zaken en Marktplein Zuidoost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Beantwoording van een klacht Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Juridische Zaken en Marktplein Zuidoost 19 april 2006 RA0611645 Samenvatting Verzoekster dient een klacht

Nadere informatie

Aankondiging van standaardverlenging termijn bij afdoening bezwaarschriften Gemeente Zaanstad Domein Bedrijfsvoering Afdeling Juridische Zaken

Aankondiging van standaardverlenging termijn bij afdoening bezwaarschriften Gemeente Zaanstad Domein Bedrijfsvoering Afdeling Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aankondiging van standaardverlenging termijn bij afdoening bezwaarschriften Gemeente Zaanstad Domein Bedrijfsvoering Afdeling Juridische Zaken 14 november 2012 RA121918

Nadere informatie

Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost

Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Het gesloten stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost 21 februari 2007 RA0612549 Samenvatting Wanneer verzoeker zijn paspoort komt ophalen, is het stadsdeelkantoor

Nadere informatie

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Klachtbehandeling Welzorg uit het oog verloren gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 9 augustus 2007 RA0713788 Samenvatting Een vrouw, afhankelijk van een rolstoel,

Nadere informatie

Verlate dienstverlening tegen vol tarief Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Verlate dienstverlening tegen vol tarief Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verlate dienstverlening tegen vol tarief Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer 4 december 2008 RA0832196 Samenvatting Een man moet de woning van zijn overleden

Nadere informatie

Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen

Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Fout op fout bij aanslag kadegelden Gemeente Zaanstad Domein Dienstverlening en Veiligheid Sector Belastingen 20 september 2012 RA121673 Samenvatting Een man ontvangt in

Nadere informatie

Chaotische behandeling van bijzondere bijstandsaanvraag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen RVE Bijzondere Doelgroepen

Chaotische behandeling van bijzondere bijstandsaanvraag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen RVE Bijzondere Doelgroepen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Chaotische behandeling van bijzondere bijstandsaanvraag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen RVE Bijzondere Doelgroepen 16 september 2011 RA111228 Samenvatting Een

Nadere informatie

Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer

Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Tramgebonk op de Zeilbrug Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer 14 december 2012 RA122195 Samenvatting Een man woont dichtbij de Zeilbrug

Nadere informatie

Afvalstoffenheffing zonder huisvuilinzameling Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen

Afvalstoffenheffing zonder huisvuilinzameling Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Afvalstoffenheffing zonder huisvuilinzameling Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen 28 maart 2007 RA0612438 Samenvatting Verzoekster woont in Westpoort. Geregeld neemt zij

Nadere informatie

Behandeling van een bijstandsaanvraag Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken

Behandeling van een bijstandsaanvraag Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Behandeling van een bijstandsaanvraag Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken 10 augustus 2006 RA0612354 Samenvatting Verzoeker heeft een eigen bedrijf maar ziet zich genoodzaakt

Nadere informatie

Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum

Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen duidelijkheid over handhavingsverzoek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum 4 maart 2010 RA1048585 Samenvatting Een bewoner van een appartement dient in augustus 2008

Nadere informatie

Aanlegkosten aansluiting energievoorziening Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Aanlegkosten aansluiting energievoorziening Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanlegkosten aansluiting energievoorziening Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling 20 mei 2010 RA0940397 Samenvatting Een vrouw is als ondernemer bezig met de bouw

Nadere informatie

Dakkapel kan wél Gemeente Diemen

Dakkapel kan wél Gemeente Diemen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Dakkapel kan wél Gemeente Diemen 23 oktober 2009 RA0943372 Samenvatting Een inwoner van Diemen en twee buren vragen een bouwvergunning aan voor een dakkapel met loggia.

Nadere informatie

Levering elektrische rolstoel duurt zeventien maanden Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Welzorg

Levering elektrische rolstoel duurt zeventien maanden Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Welzorg Rapport Gemeentelijke Ombudsman Levering elektrische rolstoel duurt zeventien maanden Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Welzorg 18 oktober 2011 RA111409 Samenvatting Een vrouw vraagt

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de gemeente Heerlen. Datum: 9 augustus Rapportnummer: 2011/244

Rapport. Rapport over een klacht over de gemeente Heerlen. Datum: 9 augustus Rapportnummer: 2011/244 Rapport Rapport over een klacht over de gemeente Heerlen. Datum: 9 augustus 2011 Rapportnummer: 2011/244 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Heerlen zijn brief van 24 november 2009 niet voldoende

Nadere informatie

Besluit op bezwaar niet uitgevoerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen

Besluit op bezwaar niet uitgevoerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Besluit op bezwaar niet uitgevoerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen 10 september 2009 RA0942181 Samenvatting De Dienst Werk en Inkomen beëindigt een aanvullende

Nadere informatie

Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid

Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Verwarring over melding verkeersbord Gemeente Amsterdam Dienstverlening en Facilitair Management Stadsdeel Zuid 16 februari 2012 RA120235 Samenvatting Een vrouw doet begin

Nadere informatie

Geen registratie van het postverkeer Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Geen registratie van het postverkeer Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen registratie van het postverkeer Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 1 december 2008 RA0831790 Samenvatting Ongeveer gelijktijdig ontvangt de ombudsman twee klachten van

Nadere informatie

Aankondiging binnentreden Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Aankondiging binnentreden Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aankondiging binnentreden Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 20 oktober 2010 RA1057578 Samenvatting Een man heeft een WAO-uitkering van zo n 1.200

Nadere informatie

Stroomlijning klachten verlichting Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer

Stroomlijning klachten verlichting Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Stroomlijning klachten verlichting Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer 18 juni 2008 RA0826588 Samenvatting Een man meldt

Nadere informatie

de eigen bijdrage 2006 alsmede de naheffing over 2006 onvoldoende duidelijk

de eigen bijdrage 2006 alsmede de naheffing over 2006 onvoldoende duidelijk Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat Achmea Zorgkantoor Zwolle: de eigen bijdrage 2006 alsmede de naheffing over 2006 onvoldoende duidelijk heeft gespecificeerd; een acceptgiro voor de naheffing

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 februari 2007 Rapportnummer: 2007/041

Rapport. Datum: 27 februari 2007 Rapportnummer: 2007/041 Rapport Datum: 27 februari 2007 Rapportnummer: 2007/041 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat X Gerechtsdeurwaarders: op 4 april 2006 een herhaald bevel heeft gedaan tot betaling van per 1 maart 2006 verschuldigde

Nadere informatie

De behandeling van een kwijtscheldingsverzoek Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

De behandeling van een kwijtscheldingsverzoek Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman De behandeling van een kwijtscheldingsverzoek Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 21 december 2010 RA1060083 Samenvatting In mei 2009 vraagt een Amsterdamse

Nadere informatie

Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven

Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Behandeling bezwaarschrift Gemeente Zaanstad, Dienst Stadsbedrijven 17 juli 2003 RA0307953 Samenvatting Verzoekers dienen in mei 2001 een bezwaarschrift in tegen twee door

Nadere informatie

Belangenbehartiger genegeerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Bijzondere Doelgroepen Werkplein Zuidoost

Belangenbehartiger genegeerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Bijzondere Doelgroepen Werkplein Zuidoost Rapport Gemeentelijke Ombudsman Belangenbehartiger genegeerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Bijzondere Doelgroepen Werkplein Zuidoost 29 oktober 2012 RA121886 Samenvatting Het Leger des Heils

Nadere informatie

De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman De waardevaststelling van een woning Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Datum: 17 juli 2007 RA0612804 Samenvatting De Dienst Belastingen stelt in 2005 de WOZ-waarde van

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Aanbeveling Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop Zorgkantoor Achmea is omgegaan met het terugvorderen van een PGB-voorschot van zijn

Nadere informatie

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman ` Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken 30 juni 2009 RA0939617 Samenvatting Een vrouw dient in Almere een bouwaanvraag in voor een uitbouw

Nadere informatie

Onduidelijke invorderingsprocedure Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam

Onduidelijke invorderingsprocedure Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onduidelijke invorderingsprocedure Gemeente Amsterdam Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam 31 mei 2010 RA1051733 Samenvatting Een man heeft een schuld bij de Dienst Belastingen

Nadere informatie

Burgerservicenummer ten onrechte geëist Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienstverlening en Facilitair Management (14020)

Burgerservicenummer ten onrechte geëist Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienstverlening en Facilitair Management (14020) Rapport Gemeentelijke Ombudsman Burgerservicenummer ten onrechte geëist Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Dienstverlening en Facilitair Management (14020) Samenvatting 3 maart 2014 RA140356 Een man bezoekt

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het College bescherming persoonsgegevens. Datum: 29 december Rapportnummer: 2011/368

Rapport. Rapport over een klacht over het College bescherming persoonsgegevens. Datum: 29 december Rapportnummer: 2011/368 Rapport Rapport over een klacht over het College bescherming persoonsgegevens Datum: 29 december 2011 Rapportnummer: 2011/368 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het College bescherming persoonsgegevens

Nadere informatie

Fout na 2 jaar, 27 telefoontjes en 7 brieven niet hersteld Gemeente Amsterdam Waternet

Fout na 2 jaar, 27 telefoontjes en 7 brieven niet hersteld Gemeente Amsterdam Waternet Rapport Gemeentelijke Ombudsman Fout na 2 jaar, 27 telefoontjes en 7 brieven niet hersteld Gemeente Amsterdam Waternet 28 april 2010 RA1050818 Samenvatting In het najaar van 2007 ontstaat onenigheid tussen

Nadere informatie

Geen vergunning voor aanbouw in de Filmwijk Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer

Geen vergunning voor aanbouw in de Filmwijk Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen vergunning voor aanbouw in de Filmwijk Gemeente Almere Dienst Stadsbeheer 29 januari 2009 RA0933870 Samenvatting Bewoners willen hun woning in de Filmwijk uitbreiden.

Nadere informatie

Een klacht is geen hulpvraag Geneeskundige en Gezondheidsdienst Amsterdam

Een klacht is geen hulpvraag Geneeskundige en Gezondheidsdienst Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Een klacht is geen hulpvraag Geneeskundige en Gezondheidsdienst Amsterdam 24 januari 2008 RA0821009 Samenvatting Een vrouw en haar meerderjarige zoon zijn thuis als er aangebeld

Nadere informatie

Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 28 december 2012 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 28 december 2012 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 2012 091 Rapport Verzoeker De heer M. G. Almelo. Datum verzoekschrift Het verzoek tot onderzoek is op 28 december 2012 binnengekomen bij het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Betreft

Nadere informatie

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 28 oktober 2011 RA111412 Een inwoner van stadsdeel Zuid

Nadere informatie

Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord

Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gestrande vergunningsaanvraag Gemeente Amsterdam Binnenwaterbeheer Amsterdam (sinds 1 januari 2011 Waternet) Stadsdeel Amsterdam-Noord 18 maart 2011 RA110331 Samenvatting

Nadere informatie

Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen

Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Schadeafhandeling deugt niet Gemeente Diemen 9 juli 2009 RA0940135 Samenvatting In september 2007 vinden er boor- en sloopwerkzaamheden plaats in de Hartveldseweg. In een

Nadere informatie

Trage afhandeling aansprakelijkstelling Gemeente Amsterdam VGA Verzekeringen

Trage afhandeling aansprakelijkstelling Gemeente Amsterdam VGA Verzekeringen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Trage afhandeling aansprakelijkstelling Gemeente Amsterdam VGA Verzekeringen Samenvatting 2 december 2013 RA132061 De voordeur van de woning van een man wordt, naar later

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 mei 2003 Rapportnummer: 2003/144

Rapport. Datum: 22 mei 2003 Rapportnummer: 2003/144 Rapport Datum: 22 mei 2003 Rapportnummer: 2003/144 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Ondernemingen Utrecht (per 1 januari 2003: Belastingdienst/Utrecht-Gooi/kantoor Utrecht) zijn

Nadere informatie

Rapport. Datum: 21 juni 2000 Rapportnummer: 2000/224

Rapport. Datum: 21 juni 2000 Rapportnummer: 2000/224 Rapport Datum: 21 juni 2000 Rapportnummer: 2000/224 2 Klacht Op 12 januari 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer H. te Altforst, met een klacht over een gedraging van de Immigratie-

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2012 onder nummer 2012 027.

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2012 onder nummer 2012 027. Dossiernummer 2012 027 OORDEEL Verzoekster Mevrouw N. G. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2012 en bij het secretariaat ingeboekt op 8 mei 2012 onder nummer 2012 027. Betreft

Nadere informatie

Aan de bewoner van dit pand Gemeente Amsterdam Dienst Persoonsgegevens

Aan de bewoner van dit pand Gemeente Amsterdam Dienst Persoonsgegevens Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aan de bewoner van dit pand Gemeente Amsterdam Dienst Persoonsgegevens 30 september 2008 RA0829618 Samenvatting De Dienst Persoonsgegevens start een adresonderzoek naar

Nadere informatie

Rapport gemeentelijke ombudsman

Rapport gemeentelijke ombudsman Rapport gemeentelijke ombudsman inzake de klacht van mevrouw S. te Rotterdam over het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, cluster Werk en Inkomen Dossiernummer: 2014.933 Datum:

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoekers gemachtigde klaagt over de lange behandelingsduur door het Faunafonds van het bezwaarschrift dat hij namens zijn cliënt

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 12 december onder nummer Dossiernummer 2011 075 OORDEEL Verzoekster Mevrouw S. C. namens haar ouders: de heer en mevrouw I. C. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 11 december 2011 en bij het secretariaat

Nadere informatie

De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid

De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman De herplant van bomen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid 28 maart 2007 RA0612803 Samenvatting In september 2002 kapt de eigenaar van een hotel in zijn tuin elf hoge naaldbomen

Nadere informatie

Aanvraag ligplaatsvergunning tussen wal en schip Haven Amsterdam Stadsdeel West (voorheen Westerpark) Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam

Aanvraag ligplaatsvergunning tussen wal en schip Haven Amsterdam Stadsdeel West (voorheen Westerpark) Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanvraag ligplaatsvergunning tussen wal en schip Haven Amsterdam Stadsdeel West (voorheen Westerpark) Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam 18 mei 2010 RA1051438 Samenvatting

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 september 2006 Rapportnummer: 2006/332

Rapport. Datum: 27 september 2006 Rapportnummer: 2006/332 Rapport Datum: 27 september 2006 Rapportnummer: 2006/332 2 Klacht A. De klacht van verzoeker werd als volgt geformuleerd: Verzoeker klaagt erover dat de Centrale organisatie werk en inkomen Zaandam zijn

Nadere informatie

Lakse afhandeling aanvragen bijstandsuitkering Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West Werkplein Zuid/Oud-West

Lakse afhandeling aanvragen bijstandsuitkering Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West Werkplein Zuid/Oud-West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Lakse afhandeling aanvragen bijstandsuitkering Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Werkplein West Werkplein Zuid/Oud-West 2 november 2010 RA1057949 Samenvatting Op

Nadere informatie

Onnodige incasso-acties voor PGB Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven

Onnodige incasso-acties voor PGB Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Onnodige incasso-acties voor PGB Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven 1 augustus 2012 RA121351 Samenvatting WZS heeft een vordering op een man omdat hij een

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Weigering vergoeding extra energiekosten chronisch zieke niet gemotiveerd Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen Dienstencentrum,

Nadere informatie

Afwijzing van een bijstandsuitkering Dienst Werk en Inkomen, Markplein Nieuw West en Dienstencentrum, Juridische Zaken

Afwijzing van een bijstandsuitkering Dienst Werk en Inkomen, Markplein Nieuw West en Dienstencentrum, Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Afwijzing van een bijstandsuitkering Dienst Werk en Inkomen, Markplein Nieuw West en Dienstencentrum, Juridische Zaken 12 mei 2006 RA0611644 Samenvatting Verzoekster woont

Nadere informatie

Wob-termijn niet in acht genomen Gemeente Amsterdam Raadsgriffie Bestuursdienst

Wob-termijn niet in acht genomen Gemeente Amsterdam Raadsgriffie Bestuursdienst Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wob-termijn niet in acht genomen Gemeente Amsterdam Raadsgriffie Bestuursdienst Datum: 16 augustus 2010 RA1054326 Samenvatting Een oud-raadslid stuurt in december 2008 een

Nadere informatie

Hoegenaamd verkeerd geregistreerd Gemeente Almere Publieksdienst

Hoegenaamd verkeerd geregistreerd Gemeente Almere Publieksdienst Rapport Gemeentelijke Ombudsman Hoegenaamd verkeerd geregistreerd Gemeente Almere Publieksdienst 25 maart 2009 RA0936013 Samenvatting Een inwoner van Almere heeft een dubbele geslachtsnaam met een tussenvoegsel.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/049

Rapport. Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/049 Rapport Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/049 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV), kantoor Haarlem: tot op het moment waarop zij zich

Nadere informatie

Klachtbehandeling inzage bibliotheek

Klachtbehandeling inzage bibliotheek Rapport Gemeentelijke Ombudsman Klachtbehandeling inzage bibliotheek Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer 3 december 2008 RA0832127 Samenvatting Een inwoner van het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Dienst Terugkeer en Vertrek.

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Dienst Terugkeer en Vertrek. Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Dienst Terugkeer en Vertrek. Datum: 8 juli 2015 Rapportnummer: 2015/114 2 Aanleiding Verzoeker zat in vreemdelingenbewaring

Nadere informatie

Boetes voor onverzekerd rijden Wmo-snorfiets Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven

Boetes voor onverzekerd rijden Wmo-snorfiets Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Boetes voor onverzekerd rijden Wmo-snorfiets Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven 15 november 2012 RA122019 Samenvatting De Dienst Wonen, Zorg en Samenleven

Nadere informatie

Slechte informatie over procedure aanvraag Langdurigheidstoeslag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen

Slechte informatie over procedure aanvraag Langdurigheidstoeslag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Slechte informatie over procedure aanvraag Langdurigheidstoeslag Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen 30 augustus 2011 RA111140

Nadere informatie

Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen

Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen Rapport Gemeentelijke Ombudsman Problemen bij aanvraag minimavoorziening Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen 5 november 2009 RA0935555 Samenvatting Twee verzoekers wenden zich onafhankelijk

Nadere informatie

Rapport. Datum: 05 september 2013. Rapportnummer: 2013/111

Rapport. Datum: 05 september 2013. Rapportnummer: 2013/111 Rapport Een onderzoek naar het secuur handelen van de afdeling belastingen van de gemeente Arnhem. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de Nationale ombudsman de klacht over de Heffingsambtenaar gegrond.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 mei 2006 Rapportnummer: 2006/178

Rapport. Datum: 2 mei 2006 Rapportnummer: 2006/178 Rapport Datum: 2 mei 2006 Rapportnummer: 2006/178 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) in het gegrond verklaren van verzoekers klacht over onjuiste

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen rolstoel voor MS-patiënte Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Gemeente Zaanstad Regionaal Indicatie Orgaan Zaanstreek Klachtencommissie van het Regionaal Indicatieorgaan

Nadere informatie

Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken

Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Correctieverzoeken onbeantwoord Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen - Martkplein Centrum - Dienstencentrum Juridische Zaken RA0612436 3 november 2006 Samenvatting

Nadere informatie

Rapport. Oordeel. Datum: 18 april 2017 Rapportnummer: 2017/053

Rapport. Oordeel. Datum: 18 april 2017 Rapportnummer: 2017/053 Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Simpelveld in verband met de (informele) afhandeling van een bezwaarschrift. Oordeel Op basis van

Nadere informatie

Terugvorderingsbesluit Sociale Dienst Amsterdam, afdeling Handhaving Concernafdeling Juridische Zaken, afdeling Bezwaar

Terugvorderingsbesluit Sociale Dienst Amsterdam, afdeling Handhaving Concernafdeling Juridische Zaken, afdeling Bezwaar Rapport Gemeentelijke Ombudsman Terugvorderingsbesluit Sociale Dienst Amsterdam, afdeling Handhaving Concernafdeling Juridische Zaken, afdeling Bezwaar 24 december 2004 RA0409893 Samenvatting Verzoeker

Nadere informatie

Niet informeren vader over schoolverzuim kind

Niet informeren vader over schoolverzuim kind Rapport Gemeentelijke Ombudsman Niet informeren vader over schoolverzuim kind Gemeente Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer 17 juni 2008 RA0826370 Samenvatting Een gescheiden man oefent (mede) het

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252 Rapport Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252 2 Klacht Op 8 maart 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw M. te Rotterdam, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Douane,

Nadere informatie

Verzoeker klaagt erover dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) in strijd met:

Verzoeker klaagt erover dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) in strijd met: Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) in strijd met: - de met hem gemaakte afspraken en zonder zijn medeweten en toestemming hem heeft aangemeld

Nadere informatie

Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition

Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Zorgvuldige weging tegenbewijs uitgebleven Stadsdeel Nieuw-West Cition 21 september 2011 RA111266 Samenvatting Een man krijgt door Cition een naheffingsaanslag opgelegd.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 februari 2011 Rapportnummer: 2011/005

Rapport. Datum: 3 februari 2011 Rapportnummer: 2011/005 Rapport Datum: 3 februari 2011 Rapportnummer: 2011/005 2 Klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht 1. Verzoekster klaagt erover dat CZ Zorgkantoor haar tot twee keer toe ten onrechte een

Nadere informatie

Na twee jaar informatie over aansluitkosten Nuon Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Na twee jaar informatie over aansluitkosten Nuon Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Rapport Gemeentelijke Ombudsman Na twee jaar informatie over aansluitkosten Nuon Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling 30 augustus 2012 RA121552 Samenvatting Een man heeft een geschil met de gemeente

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat Bureau Jeugdzorg Zeeland: hem niet heeft betrokken bij de totstandkoming van het indicatiebesluit dat is opgesteld met betrekking tot zijn minderjarige kind;

Nadere informatie

Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam

Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen waarschuwing en schadevergoeding, wel weggesleept Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel N.V. Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam 28 juli 2009 RA0940669 Samenvatting

Nadere informatie

Wachten op aanpassingskosten van een auto Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven

Wachten op aanpassingskosten van een auto Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wachten op aanpassingskosten van een auto Gemeente Amsterdam Dienst Wonen, Zorg en Samenleven 16 juli 2010 RA1053271 Samenvatting Een vrouw dient een aanvraag voor het vergoeden

Nadere informatie