Verslag Algemene Vergadering 10 november 2012 te Apeldoorn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Algemene Vergadering 10 november 2012 te Apeldoorn"

Transcriptie

1 Verslag Algemene Vergadering 10 november 2012 te Apeldoorn Aanwezig Friese Federatie Drentse Bond Federatie Groningen Gelders Overijsselse Bond Limburgse Bond m.k. DEL Urk L.B.V. DLE Koedijk DLE Twisk DLE Assen. DLE Emmen DLE Woerden Coöp. Uitvaartver. Rijnmond DLE Rijnsburg DLE Hoogeveen DLE Schoorl. Algemeen Belang Toehoorder Onstwedde Toehoorder 1. Opening door de voorzitter, Peter Buisman Voorzitter, Peter Buisman opent de vergadering en heet de aanwezigen hartelijk welkom Mededelingen en ingekomen stukken Er is een brief ontvangen van de Federatie Groningen, waarin zij vragen agendapunt 5 niet te behandelen. De vergadering wordt gevraagd of hier steun voor is. De Friese Federatie heeft dit voorstel nog niet met de achterban kunnen behandelen. Hiervoor was de tijd te kort. Dit gaat gebeuren op 29 november. Daarom kunnen zij zich vinden in het verzoek van de Federatie Groningen. Peter stelt voor agendapunt 5 wel te behandelen, het te bediscussiëren en vervolgens in de besluitvorming, opmerkingen en restricties mee te nemen. De Drentse Bond wil dat het agendapunt wel wordt behandeld en kan zich vinden in het voorstel van de voorzitter. Er is een voorstel binnengekomen van de Wft commissie. Zij willen naar een tweetal platforms in plaats van de commissies Wft, AR en NAR. Dit voorstel wordt behandeld bij agendapunt 5. Johan Mast heeft zijn mening gegeven over de gedragscode. Dit betreft de gedragscode uitvaartfinanciering en wordt vandaag niet aan de orde gesteld. Deze wordt een afgeleide van Solvency II Basic. Het wordt een vereenvoudigde versie voor uitvaartverenigingen die niet door regelgeving worden getroffen. In de najaarsvergadering 2011 is gezegd dat er een verdeling moet komen. Deze opmerking heeft de werkgroep Dekker meegenomen. Voor de gedragscode uitvaartfinanciering hebben we de tijd tot Voordien moeten we consensus vinden en besluiten nemen. In het jaarplan 2013 staat dat we er iets aan doen. In de voorjaarsvergadering 2013 zullen we met concrete voorstellen komen ten aanzien van de gedragscode uitvaartfinanciering.

2 Voor wat betreft agendapunt 10. Daar willen we graag horen hoe de stand van zaken is ten aanzien van de gedragscode uitvaartzorg. Deze is reeds vastgesteld. Johan verwijst naar een brief van Eddy Langenberg. Een besluit over de gedragscode kun je niet los van elkaar zien. Opmerkingen passen bij agendapunt 10. Tije Penninga (FG) wil in stemming brengen of we agendapunt 5 wel of niet behandelen. Friesland en Groningen zijn tegen behandeling. De overige aanwezigen willen agendapunt 5 wel behandeld zien. De meerderheid van het aantal stemmen is echter tegen. De handreiking die de voorzitter net hiervoor heeft gedaan wordt niet begrepen. Hij wil meningen delen, er wordt geen enkel punt van de commissie direct overgenomen. Nadat de meningen zijn gehoord wordt een voorstel uitgewerkt en komt in de volgende Algemene Vergadering als concreet voorstel aan de orde. Op dit moment kan er nog gepraat en bijgesteld worden, juist daarvoor komen we bij elkaar. Wanneer we het in een volgende vergadering eens zijn, kunnen de voorstellen in 2014 worden ingevoerd. Er wordt een schorsing ingelast van 5 minuten. Zowel Groningen als Friesland delen mee dat zij agendapunt 5 wel willen bespreken, uit solidariteit. De trend is dat verenigingen opzeggen, omdat het gaat zoals het gaat. Groningen wil deze verenigingen behouden. Dus agendapunt 5 wel bespreken, maar geen besluiten nemen. Peter onderschrijft het feit dat ook Nardus de verenigingen wil behouden en het liefst dat er verenigingen bijkomen Vaststellen verslag Algemene Vergadering 9 juni 2012 a. tekstueel zijn er geen opmerkingen b. inhoudelijk. In de vorige vergadering is gesproken over de functie van de afgevaardigden tijdens een Algemene Vergadering. In het NARDUSblad van september is hierover ook nog door de voorzitter geschreven. Met enkele elementen is de Federatie Groningen het niet eens. Zij zullen hierover een brief schrijven en komen met een standpunt van de achterban. Peter heeft Wim van Dijken als voorbeeld gesteld. Je zit er voor alle leden van Nardus. Je moet je eigen belang niet vergeten, maar je moet groter denken. Groningen wil hier nog op reageren. Reactie kan via een brief of een ingekomen stuk in het NARDUSblad. 4. Bestuursverkiezing Jan Beumer is aftredend en niet herkiesbaar. Jan wordt bedankt voor zijn inzet, hij is een praktisch bestuurder en heeft zich ruim ingezet voor opleidingen. Het is gebruikelijk dat er in bestuurlijke kring echt afscheid wordt genomen. Daarom wordt hem nu alleen een bloemetje aangeboden. Het bestuur stelt aan de vergadering voor op dit moment Jan Beumer niet te vervangen. Wanneer er besluiten zijn genomen op het voorstel van de commissie (agendapunt 5) dan wordt er een nieuwe vacature uitgezet.

3 5. Definitief voorstel adviescommissie Vanuit de Algemene Vergadering is vorig jaar november een commissie geformeerd die een voorstel heeft uitgewerkt. Dit voorstel is voorgelegd in de juni vergadering en men kreeg toen de gelegenheid te reageren tot 31 augustus Aan de hand van de reacties is het voorstel op enkele punten bijgesteld en ligt nu als definitief voorstel op tafel. De commissie heeft hiermee haar werk gedaan. Henk Dekker geeft een toelichting op het voorstel. Allereerst wil Henk Dekker iets kwijt. Wat missen we bij Nardus. Niet de kracht, wel waardering. En Nardus mist draagvlak vanuit de achterban. Hij heeft eens bij de Wft-verenigingen gezeten en merkte ook daar dat het draagvlak laag is. Waar het om gaat is dat Nardus bij de achterban meer aanspreekt. Daarom moet Nardus praten in de taal van de achterban. De gedragscode is een prima hulpmiddel, maar soms nog een brug te ver, met name het zwartboek en de eisen aan bestuurders. De kern van ons voorstel is het draagvlak te verbeteren. Nardus is en blijft een landelijke koepel die sterk naar voren moet blijven gaan. De commissie, bestaande uit Henk Dekker, Fred Meeuwsse en Rob de Jong hebben de opdracht uitgevoerd. Naar aanleiding van het voorstel in juni zijn er enkele reacties binnengekomen. Echter 80% van de reacties waren problemen in de eigen organisatie. Op basis van de reacties heeft de commissie het voorstel heel beperkt bijgesteld. Er liggen 4 onderwerpen waarover gediscussieerd kan worden en waarover besluiten moeten worden genomen Bestuursvorm Aan het bestuur worden geen commissies meer toegevoegd, maar een afvaardiging vanuit de leden. Als koepelbestuurders kun je dan zelf werken aan het draagvlak. Informatie ontvang je vanuit de eerste hand en kun je direct doorgeven aan de achterban. Regiovergaderingen kunnen hiermee meer kleur krijgen. Met deze werkwijze denkt de commissie dat Nardus dichter bij de achterban komt te staan. 2. Groepsindeling Een grote vereniging heeft andere belangen/eisen dan een heel kleine vereniging. In bijvoorbeeld Drenthe worden veel uitvaarten uitbesteed, zij hebben geen eigen verzekeringen. Hierdoor zijn er drie groepen ontstaan. 3. Categorie-indeling Hierbij wordt een waardeoordeel gegeven aan het pakket van de verenigingen. Alleen de direct aangesloten leden worden door Nardus vastgesteld. Voor alle anderen is het de taak van de koepel. Ten opzichte van juni is hier niets aan veranderd. 4. Kostentoewijzing De penningmeester van Nardus wijst de kosten toe aan de diverse gebruikers. Hiermee worden de kosten transparanter.

4 De commissie stelt voor de contributie op basis van het aantal uitvaarten als basis te houden. De voorzitter dankt de commissie voor haar werk en wil graag reacties horen. Dat Nardus de taal moet spreken van de achterban is juist, aldus Wim van Dijken. Zonder taal van de achterban is er geen draagvlak. Dat kan alleen als we uitleg geven aan de achterban. Daarom willen we dit voorstel bespreken met de achterban. Met name de categorieën en groepen. Reacties konden tot 31 augustus 2012 worden gedaan, dat was midden in de vakantie en daardoor niet mogelijk om met de achterban te overleggen. Groningen wil daarom vandaag geen besluiten nemen. Henk Dekker is van mening dat wanneer iets in juni voorligt er nu besluiten genomen kunnen worden. In Drenthe staat Nardus altijd op de agenda van de vergaderingen. We ontvingen een diepgaande reactie van Jans Visser. Hij is juist in de materie gedoken. Voor de rest zijn de reacties heel laag vanuit de achterban, zoals al eerder gezegd. Henk is van mening dat alle verenigingen in de herkansing zijn geweest. Het tweede voorstel ligt nu voor, dat weinig verandering geeft op het eerste voorstel. Voorzitter, Peter Buisman, vraagt de vergadering naar inhoudelijke reacties op het voorstel. Otte Akkerman (FF) vraagt naar de kosten, want dat willen de leden weten. Het totale beeld is op dit moment niet voldoende om een antwoord te geven over de hoogte van de contributie. Wanneer je transparant bent naar de werkzaamheden, dan zijn de kosten niet belangrijk. Evert de Niet (Algemeen Belang) vraagt hoe het draagvlak naar de rechtstreeks aangesloten leden straks is geregeld. Dat is de taak van de afgevaardigde namens de direct aangesloten leden. Deze heeft dan ook een zwaardere taak dan afgevaardigden namens een koepel. Hij zal extra kosten moeten maken en extra activiteiten ontplooien. Evert is bezorgd of je deze verenigingen erbij kunt houden. Jan Tybout (Koedijk). vertelt dat Albert Berends bij hen is geweest en toelichting heeft gegeven op het voorstel. Dat was voldoende. Hij hoort hier niet wat de inhoudelijke pijnpunten zijn, alleen dat het altijd over geld gaat. Otte Akkerman (FF). Nardus is te duur, de indruk is dat het niets oplevert. En de gedragscode wil men niet. In Zwolle is de eerste presentatie geweest voor de leden van Nardus, het gemis is dat er vanuit Nardus te weinig rekening wordt gehouden met de achterban. We zitten in de Algemene Vergadering van Nardus bij elkaar en hier kunnen we van gedachten wisselen hoe we zaken naar beneden brengen, waardoor we draagvlak krijgen bij onze achterban. Johan Mast (Drenthe). We hebben het vandaag over de structuur van Nardus. Door verandering aan te brengen in de structuur willen we de communicatie naar de achterban juist verbeteren. Peter Buisman (vz) is twee jaar geleden aangetreden als bestuurder. Veel onderdelen van de gedragscode lagen er al. Het stuk dat wel een probleem geeft, schuiven we door naar Al het andere is simpel en niet moeilijk. De discussie is nu dat de Algemene Vergadering een commissie heeft gevraagd een voorstel te maken om de communicatie met de achterban te verbeteren. Over het gezeur wie is groot en wie is klein willen we een streep zetten. Vervolgens kun je het draagvlak omhoog brengen, je kunt niet meer zeggen dat je klein of groot bent. Daar is ook helderheid over aangegeven door middel van de groepen en de categorieën. In een vorige vergadering hebben we de formule voor de contributie al vastgesteld. In dit voorstel wordt ook nog een verdeling aangegeven voor de verschillende verenigingen. Een deel van de kosten wordt samen gedeeld. En een deel van de kosten (15 tot 20%) wordt toebedeeld. Daardoor worden de totale kosten van Nardus transparanter gemaakt. 4

5 Peter dankt de commissie nogmaals voor de wijze waarop het voorstel is gepresenteerd. Dit wordt onderschreven met een applaus van de zaal. De adviescommissie is hiermee klaar met haar opdracht. In het voorstel wordt genoemd, vooralsnog en voorlopig, aldus Otte Akkerman. Wij hebben dit stuk niet geschreven op juridische basis, aldus Henk Dekker. Het is een leidraad voor het bestuur. Het kan best zijn dat de visie over 10 jaar heel anders is. Peter: Dit is een straight (eerlijk) verhaal, zonder dubbele bodem. Johan stelt voor het stuk van Drenthe naar alle leden toe te sturen. Dit wordt met de notulen meegezonden. Tije Penninga. Groningen vindt het geen slecht stuk. Er zitten bepaalde goede elementen in, er zitten ook zaken in die nog beter kunnen. Het is in de oktobervergadering aan de leden voorgelegd. Zij hebben in de achterban een deskundige die ze ernaar willen laten kijken. In hun brief, gericht aan het bestuur, staat dit ook vermeld. Iedereen heeft kennis kunnen nemen van het voorstel. Wat doen we er nu mee? Conclusie van het bestuur is dat zij deze zaken nu moeten oppakken en er iets mee doen. Peter legt pagina 10 voor van de PowerPoint Presentatie. Kosten toewijzing 5 De algemene kosten worden gelijk verdeeld over de 3 groepen. De specifieke kosten worden toegewezen naar de betreffende groep waarvoor deze zijn gemaakt. Het eindtotaal per groep wordt omgeslagen per uitvaart of per lid De AV stemt in met de door de werkgroep voorgestelde diversificatie van het type leden naar drie groepen en vijf categorieën. Het bestuur aanvaardt de opdracht van de AV om deze indeling nader uit te werken in statuten en reglementen en in de voorjaarsvergadering van 2013 aan u voor te leggen. Hiermee is er nog voldoende ruimte om te reageren, aldus de voorzitter en past ook bij het idee van Groningen waarin zij aangeven meer tijd nodig te hebben. Echter de Federatie wil een nieuw voorstel maken en dit inbrengen in de voorjaarsvergadering De Federatie Friesland gaat hierin mee.

6 Henk Dekker heeft hier een vieze smaak van in zijn mond. De Federatie Groningen wilde niet in gesprek met de commissie, maar gaat nu wel een nieuw voorstel aanbieden. Het bestuur had in dezelfde context als sheet nr. 10 een aantal besluiten staan. Dit zal nu niet worden behandeld. De vergadering wordt wederom geschorst. Na de schorsing wordt het volgende besloten: Het bestuur gaat het voorstel van de commissie uitwerken en komt in de najaarsvergadering 2013 met voorstellen die direct implementeerbaar en richtinggevend zijn. De Federatie Groningen en Friesland gaan er alles aan doen dat deze voorstellen worden gedragen door de achterban, zodat in het najaar besluiten kunnen vallen. Daarna kunnen de voorstellen worden geïmplementeerd met data van invoering. In de voorjaarsvergadering 2013 komt dit onderwerp op de agenda met de stand van zaken. De Wft.commissie heeft een voorstel gemaakt, waarin zij het eens zijn dat de commissies worden opgeheven, maar dat er twee platformen komen: a. uitvaartzorg b. uitvaartfinanciering. Ook hierover wordt nu geen besluit genomen, maar de vergadering wil wel dat deze gedachte wordt meegenomen. Voorwaarde is dat het toegevoegde waarde heeft. 6. Jaarplan 2013 In het beleidsplan zijn 20 actiepunten genoemd. Enkele van deze aktiepunten zijn of worden niet uitgevoerd. De voorzitter wil enkele van de twintig punten er uitlichten en voorleggen aan de vergadering. 6 Actie 1. Gezamenlijke promotie. Uit kostenoverweging is hier niets mee gedaan. Er is ook niets voor begroot. Maar wat zijn de gevoelens van de vergadering? PR zou goed zijn. Gestimuleerd kan worden dat consumenten lid worden van de plaatselijke uitvaartvereniging. Peter staat voor een dilemma. Hij zou door zijn contacten best op TV kunnen komen, maar op dit moment is het verhaal van de uitvaartverenigingen niet transparant en zou de kwaliteit van enkele het totaalplaatje volledig onderuit halen. Eerst moeten we de achterban mee hebben, daarna zouden we deze stap kunnen maken. Johan Mast wil graag meepraten over een PR plan. Actie 4/20. Nardusacademie. Diegenen die deze cursus hebben gevolgd zijn enthousiast. De meerderheid vindt het te duur. Besluit is om dit niet door te zetten. Actie 11. Menukaart introduceren en uitbouwen. Er is een lijst van zaken die beschikbaar zijn. Het bestuur van Nardus staat nog steeds open voor suggesties. Eigenlijk zou iemand hiermee de boer op kunnen, maar het is niet aan het bestuur van Nardus om producten in de markt te zetten. Daarom werd gedacht aan een onafhankelijk platform, bijvoorbeeld Fedus. Maar hiermee is het niet gelukt. De vraag is of de vergadering wil dat Nardus hier energie in steekt. Otte Akkerman blijft waarde hechten aan Fedus. Besloten wordt actie 11 op een laag pitje te zetten.

7 Vaststellen Jaarplan Vanaf 2014 moet er een nieuw meerjarenplan worden gemaakt. Hierin zou wellicht kunnen worden opgenomen dat niet-aangesloten verenigingen vallen onder toezicht van de Overheid. Dit zou dan met de politiek moeten worden besproken. Toegezegd wordt dat er in de voorjaarsvergadering 2013 een nieuw meerjarenplan ligt. Het jaarplan 2013 wordt ongewijzigd vastgesteld. 7. Begroting 2013 Albert Berends, penningmeester, krijgt hiervoor het woord. Johan Mast (Drenthe) merkt op dat de SKU nogal wat duurder is dan de SGC. De meerderheid van de vergadering heeft vorig jaar ingestemd met de overstap naar de SKU. Ook was bekend dat de kosten hierdoor hoger zouden worden. De begroting 2013 wordt hiermee vastgesteld. Formule contributie: Exploitatiebegroting = x = 12,00 (11,96) Aantal uitvaarten = Met ingang van 2013 wordt de contributie geheven over uitvaarten van leden en niet-leden. Uit de begroting 2013 volgt dat de contributie voor ,00 per uitvaart bedraagt. Er worden een tweetal definities voorgelegd van een uitvaart voor niet-leden. Het besluit is in een eerdere Algemene Vergadering genomen, dat ook uitvaarten van niet-leden meetellen. Het risico voor beiden is gelijk. De definitie voor niet-leden wordt als volgt omschreven. Overledene is geen lid van de eigen vereniging of van een zustervereniging volgens het convenant uitvaarten voor zusterverenigingen. Een vereniging krijgt een melding en voert de gehele uitvaart uit, verstuurt de nota en neemt daarmee het debiteurenrisico. Wanneer men onderdelen levert, dus b.v. dragers en hiervoor een nota stuurt naar de betreffende uitvaartverzorger/vereniging, dan telt dit niet als een uitvaart van een niet-lid. 8. Stellingen SKU Nardus heeft een brief ontvangen van de SKU waarin een drietal stellingen zijn voorgelegd. Deze stellingen staan op het forum van de Nardus website. Hierop zijn enkele reacties gegeven. De vergadering is voor stelling 2, het woordje historisch kan eruit. Voorwaarde is dat de ombudsman op de hoogte is van de verenigingsstatuten, aldus Johan Mast. Qua kennis moet hij/zij ingevoerd zijn in de uitvaartbranche. Het forum blijft nog enkele dagen open. Met deze opmerkingen gaat er namens Nardus een brief uit aan de SKU.

8 9. Stand van zaken CAO Volgende week vindt de eerste onderhandelingsronde plaats. De werkgevers zullen voorstellen dat de looptijd met een jaar wordt verlengd. De bonden zullen hier niet voor zijn. De wettelijke veranderingen zullen worden meegenomen in de nieuwe CAO. De tekst van de pensioenvoorziening is verwarrend en wordt aangepast. De kosten van een uitvaart zullen met ca. 4% stijgen, aldus Jan de Jong. 10. Stand van zaken gedragscode uitvaartzorg De koepels zijn bezig met voorlichtende akties. We kunnen concluderen dat we besloten hebben de gedragscode in te voeren met ingang van 2012 voor wat betreft 1 t/m 7, maar dat het nog niet wordt uitgevoerd. Wanneer men volgens de gedragscode werkt, dan werkt men transparant en meldt ook op de website dat men volgens de gedragscode van Nardus werkt. Syta meldt, dat zij naar aanleiding van enkele opmerkingen, de gedragscode op de website zal herschrijven, waardoor het eenvoudiger wordt deze te volgen. Ook het overzicht van de bestuurders wordt aangepast. Als leden van Nardus willen we kwaliteit uitdragen. De Federatie Groningen heeft behoefte aan een evaluatie. In theorie zouden leden die niet voldoen aan de gedragscode moeten worden geroyeerd. Pas in 2014 gaan we met punt 8 van de gedragscode verder. Tot die tijd moeten we voorlichting geven en leden stimuleren te gaan voldoen aan de gedragscode. 8 Otte Akkerman heeft van één van de leden een stappenplan ontvangen. Hij zal deze ook naar Nardus sturen. 11. Rondvraag en sluiting Johan Mast is zich aan het verdiepen in de Risico Inventarisatie en Evaluatie. Einde van dit jaar ligt er een nieuwe RI&E, aldus Syta. Johan Mast zou het op prijs stellen wanneer problemen vooraf kenbaar gemaakt worden en iedereen hiervan kennis kan nemen. Op deze manier van vergaderen voorziet hij dat rechtstreekse leden afhaken. Wanneer we vooraf van problemen op de hoogte zijn, kunnen we wellicht een positieve discussie voeren. De voorzitter merkt op dat in de nieuwe bestuursstructuur een deel van dit proces wordt verbeterd. In het vervolg zullen ingekomen brieven ten behoeve van de Algemene Vergadering worden doorgestuurd naar de leden. Henk Dekker merkt dat hij zelf voorzitter is van een koepel en rekening moet houden met zijn achterban. Hij heeft het vertrouwen van de achterban om namens hen op te kunnen treden. Hij legt aan de anderen voor om na te denken over hun taak als bestuur van een bond/federatie. Deze discussie van vanmorgen heeft hij niet als positief ervaren. Hierna dankt de voorzitter, Peter Buisman, een ieder voor zijn aanwezigheid en wenst allen wel thuis.

9 Aldus vastgesteld op 15 juni 2013 te Nijkerk. Voorzitter Secretaris 9

CONCEPT. Verslag Algemene Vergadering 22 november 2014 te Nijkerk

CONCEPT. Verslag Algemene Vergadering 22 november 2014 te Nijkerk Verslag Algemene Vergadering 22 november 2014 te Nijkerk Aanwezig Afwezig Friese Federatie Drentse Bond Federatie Groningen Gelders Overijsselse Bond Limburgse Bond DEL Urk DLE Woerden Peter Buisman Albert

Nadere informatie

Jaarverslag. Jaarverslag 2014

Jaarverslag. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

Nardus telde in 2012, 18 aangesloten leden, waarvan 6 regionale koepelorganisaties en 12 rechtstreeks bij Nardus aangesloten verenigingen.

Nardus telde in 2012, 18 aangesloten leden, waarvan 6 regionale koepelorganisaties en 12 rechtstreeks bij Nardus aangesloten verenigingen. Jaarverslag 2012 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk

Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk Verslag Algemene Vergadering 28 juni 2014 te Nijkerk Friese Federatie Drentse Bond Federatie Groningen Gelders Overijsselse Bond Limburgse Bond DEL Urk DLE Woerden DLE Koedijk DLE Twisk L.B.V. DLE Schoorl

Nadere informatie

Jaarverslag. Jaarverslag 2015

Jaarverslag. Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

DLE Koedijk X. DLE Twisk

DLE Koedijk X. DLE Twisk Verslag Algemene Vergadering 13 juni te Nijkerk Aanwezig Afwezig Friese Federatie, Anno Westra Drentse Bond, Frederik Dillingh, Diny de Haas Federatie Groningen, Teije Penninga Gelders Overijsselse Bond,

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering 16 november 2013 te Apeldoorn

Verslag Algemene Vergadering 16 november 2013 te Apeldoorn Verslag Algemene Vergadering 16 november 2013 te Apeldoorn Friese Federatie Drentse Bond Federatie Groningen Gelders Overijsselse Bond Limburgse Bond DEL Urk L.B.V. DLE Koedijk DLE Twisk DLE Assen DLE

Nadere informatie

Jaarverslag. Jaarverslag 2016

Jaarverslag. Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering 4 juni 2011 te Twello Bijlage 1 Naam Aanwezig Afwezig Friese Federatie Drentse Bond

Verslag algemene vergadering 4 juni 2011 te Twello Bijlage 1 Naam Aanwezig Afwezig Friese Federatie Drentse Bond Verslag algemene vergadering 4 juni 2011 te Twello Bijlage 1 Naam Aanwezig Afwezig Friese Federatie Drentse Bond FKB Federatie Groningen Gelderse Bond Overijsselse Bond Limburgse Bond Jelsumerhof (m.k.)

Nadere informatie

Voordat we met de echte vergadering beginnen wil de voorzitter eerst twee onderwerpen voorleggen aan de vergadering:

Voordat we met de echte vergadering beginnen wil de voorzitter eerst twee onderwerpen voorleggen aan de vergadering: Verslag Algemene Vergadering 15 juni 2013 te Nijkerk Friese Federatie Drentse Bond Federatie Groningen Gelders Overijsselse Bond Limburgse Bond DEL Urk L.B.V. DLE Koedijk DLE Twisk DLE Assen DLE Emmen

Nadere informatie

NARDUSblad. digitaal. Verslag algemene vergadering 4 juni 2011 te Twello. 5 september 2011.

NARDUSblad. digitaal. Verslag algemene vergadering 4 juni 2011 te Twello. 5 september 2011. NARDUSblad digitaal samenwerkende uitvaartorganisaties Jaargang 3, nummer 8 12 augustus 2011 COLOFON Deze Nieuwsbrief is het digitale informatieblad van Nardus. Nardus wil de belangen behartigen van uitvaartverenigingen.

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2013

Jaarverslag Jaarverslag 2013 Jaarverslag 2013 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

Goedenavond. 2. Structuur

Goedenavond. 2. Structuur Goedenavond. 1. Allereerst wil ik me graag aan u voorstellen. Mijn naam is Syta Hammink en ik ben sinds 2005 werkzaam voor de NVU, na de fusie met LSUW in 2007, Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties.

Nadere informatie

NARDUSblad. digitaal. Verslag Algemene vergadering 29 mei 2010 te Twello. 5 augustus Nardus Verenigingsbureau. Dalenk 7a 7371 DE LOENEN

NARDUSblad. digitaal. Verslag Algemene vergadering 29 mei 2010 te Twello. 5 augustus Nardus Verenigingsbureau. Dalenk 7a 7371 DE LOENEN NARDUSblad digitaal samenwerkende uitvaartorganisaties Jaargang 2, nummer 8 13 augustus 2010 COLOFON Deze Nieuwsbrief is het digitale informatieblad van Nardus. Nardus wil de belangen behartigen van uitvaartverenigingen.

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

Het bestuur van Nardus nodigt u van harte uit voor de algemene vergadering welke wordt gehouden op

Het bestuur van Nardus nodigt u van harte uit voor de algemene vergadering welke wordt gehouden op Pagina1 Aan de leden Loenen, 17 maart 2016 Het bestuur van Nardus nodigt u van harte uit voor de algemene vergadering welke wordt gehouden op Agenda Zaterdag 23 april 2016 van 10.00 12.00 uur in De Schakel,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Agendapunt 4 Verslag Bondsvergadering Badminton Nederland d.d. 24 november 2018

Agendapunt 4 Verslag Bondsvergadering Badminton Nederland d.d. 24 november 2018 Agendapunt 4 Verslag Bondsvergadering Badminton Nederland d.d. 24 november 2018 Aanwezigen: afgevaardigden Regio Noord J. Seggers afgevaardigden Regio Oost E. Bakker J. Beelen J. Bos afgevaardigden Regio

Nadere informatie

Hierbij nodigt het bestuur u uit voor de algemene vergadering van Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties, welke wordt gehouden op

Hierbij nodigt het bestuur u uit voor de algemene vergadering van Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties, welke wordt gehouden op Pagina1 Aan: - de aangesloten uitvaartorganisatieverbanden - de direct aangesloten uitvaartorganisaties Loenen, 23 oktober 2015 Hierbij nodigt het bestuur u uit voor de algemene vergadering van Nardus

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 14 NOVEMBER 2011 1 Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 1. Opening door de voorzitter en mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 11 april 2011.

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2014 Ondersteuningsplanraad (OPR) Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2014 1. Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.!

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.! Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen. Aanwezig: Dick van Zanten (voorzitter), Vincent Stapper (secretaris), Hanney Plugge,

Nadere informatie

versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom

versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom versie 28 oktober 2016 Van Lar naar Ledenraad Hoe en waarom Aanleiding In 2009 is de nieuwe structuur van het NSPS geformaliseerd Nu deze structuur min of meer is gesetteld, is het moment om te inventariseren

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 12 november 2009. Plaats: grote vergaderzaal kantoor VBM NOV te Den Helder. Bestuur: A. van der Schans. (Voorzitter) W.J. Sanders. (vice-voorzitter/secretaris)

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015 Secretaris GOU Notulen van de voorjaarsvergadering d.d. 12 maart 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Ons bestuurslid Henk de Groot is met kennisgeving afwezig.

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

NARDUS Gedragscode Uitvaartzorg. Samen streven naar borging van kwaliteit

NARDUS Gedragscode Uitvaartzorg. Samen streven naar borging van kwaliteit NARDUS Gedragscode Uitvaartzorg Samen streven naar borging van kwaliteit 1 Nardus Gedragscode Uitvaartzorg Waarom? Voor wie? Wat beloven we? Wat betekent dat concreet? Hoe bewaken we onszelf? 2 Waarom

Nadere informatie

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015 KCR Kindcentrum THERESIA Kw Huishoudelijk Reglement KCR Kindcentrum Theresia Eindhoven gevormd door MR en LO (bijlage bij Reglement KCR voor SKPO scholen) VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november

Nadere informatie

Verslag OPR vergadering 7 juli 2014

Verslag OPR vergadering 7 juli 2014 Verslag OPR vergadering 7 juli Aanwezig: Arjan Breijer, Michelle in den Bosch, Christiaan Potjer, Gijs-Jan Bornebroek, Cathalyne Damen, Marieke Kruidhof, Dominik Westerman (voorzitter), Margreet Drijvers,

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Rieke Voorstad (notulist)

Rieke Voorstad (notulist) Notulen MR vergadering (70) te Rotterdam op 15 september 2014 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens leerkrachten: Kim Vlot, Elma Geluk en Suzanne Goudriaan Margreeth Radenborg, Drea Severins en Rieke

Nadere informatie

Memorie van antwoord. Convenant actieve informatieplicht

Memorie van antwoord. Convenant actieve informatieplicht Memorie van antwoord Aan : de leden van de gemeenteraad Van : het college van burgemeester en wethouders en de griffier Datum : 26 januari 2015 Onderwerp : memorie van antwoord bij Nota geheimhouding,

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. Vergadering M.R. 05-02-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Maud opent de vergadering. 2 Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Onderwerp Samengaan gemeenschappelijke regelingen Het Twiske en Landschap Waterland

Onderwerp Samengaan gemeenschappelijke regelingen Het Twiske en Landschap Waterland Adviescommissie 18 oktober 2010 Dagelijks bestuur 04 november 2010 Algemeen bestuur 18 november 2010 Aantal bijlagen: 4 Agendapunt: 11 Onderwerp Samengaan gemeenschappelijke regelingen Het Twiske en Landschap

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 december 2015 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 1 februari 2016 Locatie: obs Het Sterrenschip Aanwezig/Afwezig Oudergeleding Personeelsgeleding Overig José Hoekstra

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Agenda. Agenda OPR Koers VO

Agenda. Agenda OPR Koers VO Agenda OPR Koers VO Datum : 14 november 2013 Tijd : 16.00 uur 17.45 uur Plaats : Bureau Koers VO, Marshallweg 17, Rotterdam Zaal : vergaderzaal 3 Agenda 1. Welkom en mededelingen (5 minuten) 2. Kennismaking

Nadere informatie

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur.

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur. Notulen (concept) Algemene Leden Vergadering (openbaar) Datum: 17 juni 2017 Locatie: Aanwezig: Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum Jan Nagel (voorzitter) Maurice Koopman (HB-vicevoorzitter) Hans Cornet

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

OR-jaarplan: een goede voorbereiding is het halve werk. Radboud Hafkenscheid

OR-jaarplan: een goede voorbereiding is het halve werk. Radboud Hafkenscheid OR-jaarplan: een goede voorbereiding is het halve werk Radboud Hafkenscheid Even voorstellen Radboud Hafkenscheid Opleider/adviseur/redacteur medezeggenschap Licentiehouder Navigatorwerkmethode van de

Nadere informatie

Bijzondere ALV Biesboschfedera4e

Bijzondere ALV Biesboschfedera4e De Biesbosch verdient het Project Toekomst Waterrecreatie Bijzondere ALV Biesboschfederae Agenda 1. Welkomstwoord 2. Mededelingen. Presentatie door Gertjan Pap. Discussie. Stemming. Rondvraag 7. Sluiting

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Jaarverslag Agenda Ledenvergadering Uitvaartvereniging De Laatste Eer. Uitvaartvereniging De Laatste Eer Hurdegaryp

Jaarverslag Agenda Ledenvergadering Uitvaartvereniging De Laatste Eer. Uitvaartvereniging De Laatste Eer Hurdegaryp Agenda Ledenvergadering Uitvaartvereniging De Laatste Eer woensdag 27 maart 2019 in It Maskelyn Jaarverslag 2018 Uitvaartvereniging De Laatste Eer Hurdegaryp 1. Welkom 2. Mededelingen en ingekomen stukken

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Verslag Najaarsvergadering KWPN-Limburg Noord

Verslag Najaarsvergadering KWPN-Limburg Noord Verslag Najaarsvergadering KWPN-Limburg Noord Datum: 5 november 2012. Aanvang: 20.00u. Locatie: Restaurant Boszicht, Provincialeweg 2, 5993RG, Maasbree Afgemeld: Lia van Stiphout en Irene Hoeben. Aanwezig:

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 09-10-2017 Elma Koenders Aanwezig Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Elles Gnodde (EG), Miriam van Heijst (MvH), Wendy van Liempt (WvL), Elma

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Nardus Gedragscode Uitvaartzorg

Nardus Gedragscode Uitvaartzorg Nardus Gedragscode Uitvaartzorg DLE Harich is aangesloten bij Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties en onderschrijft de Nardus gedragscode met als doelstelling het beheersen van het kwaliteitsniveau

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster Versiedatum Evaluatiedatum Proceseigenaar HKZ-norm Augustus 2000 2007 Raad van Bestuur 4.18 Model-huishoudelijk reglement Augustus 2000 Ten geleide De wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015 In De Hofnar te Valkenswaard. Aanvang 19.

Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015 In De Hofnar te Valkenswaard. Aanvang 19. Valentijndal 3 5551 CT Valkenswaard Tel. 0402019753 Website: www.hbvvalkenswaard.nl email: info@hbvvalkenswaard.nl Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015

Nadere informatie

8 april 2010. Van harte welkom. Regio Rotterdam/Zeeland

8 april 2010. Van harte welkom. Regio Rotterdam/Zeeland 8 april 2010 Van harte welkom Regio Rotterdam/Zeeland Agenda 8 april 2010 13.30-14.45 uur 1. Opening en vaststelling van de agenda 2. Vaststellen verslagen vergadering 14-4-2009 en 3-11-2009 3. Jaarverslag

Nadere informatie

Notulen vergadering 15 april 2014

Notulen vergadering 15 april 2014 Overleg nr2/2014 Aanwezig: Henk Jansen Henk Buitelaar Dré Wagemans Kees Grijsbach Jan te Mey Mary Schilders Jos Chorus Notulen vergadering 15 april 2014 voorzitter vice-voorzitter en penningmeester secretaris

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het verantwoordingsorgaan (definitief) Bedrijfstakpensioenfonds voor de drankindustrie

Huishoudelijk reglement van het verantwoordingsorgaan (definitief) Bedrijfstakpensioenfonds voor de drankindustrie Huishoudelijk reglement van het verantwoordingsorgaan (definitief) Bedrijfstakpensioenfonds voor de drankindustrie Juli 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen Definities Dit reglement verstaat onder: fonds:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

VDH Herstructurering

VDH Herstructurering VDH Herstructurering 1. Hoofdbestuur (HB.) Het hoofdbestuur is belast met de algemene leiding van de VDH. Het bestuur bestaat uit zeven natuurlijke personen; o Voorzitter o Secretaris o Penningmeester

Nadere informatie

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR").

IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: MR). Medezeggenschapsreglement van IKC de triviant te Stein. Medezeggenschapsraad. IKC de triviant heeft een medezeggenschapsraad (hierna te noemen: "MR"). Op grond van de voorgeschreven wet, is de MR aangewezen

Nadere informatie

Agendapunt 7. Beleidsplan. Nardus. Bijlage 4, algemene vergadering 6 november

Agendapunt 7. Beleidsplan. Nardus. Bijlage 4, algemene vergadering 6 november Beleidsplan Nardus 2011 2013 Bijlage 4, algemene vergadering 6 november 2010 1 Voorwoord Met het voorliggende beleidsplan 2011-2013 geeft het bestuur van Nardus haar visie en plannen voor de komende drie

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD INLEIDING De Wet Medezeggenschap Scholen schrijft niet voor dat de Medezeggenschapsraad een huishoudelijk reglement moet vaststellen. Binnen de Stichting Meer Primair is daar wel voor gekozen. Het huishoudelijke

Nadere informatie

AGENDA 9. SLUITING FEDERATIE VAN UITVAARTVERENIGINGEN 1. OPENING 2. MEDEDELINGEN 3. VASTSTELLING AGENDA

AGENDA 9. SLUITING FEDERATIE VAN UITVAARTVERENIGINGEN 1. OPENING 2. MEDEDELINGEN 3. VASTSTELLING AGENDA FEDERATIE VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE GRONINGEN KvK nr.: 40023837 Secretariaat: Kruiser 3, 9801RD Zuidhorn Notulen vergadering met uitvaartverzorgers in de provincie Groningen met de Federatie

Nadere informatie

PROCEDURE. Vele Nardus-leden werken al vele jaren vanuit een hoge kwaliteitsnorm, maar vallen buiten de twee hierboven genoemde kaders.

PROCEDURE. Vele Nardus-leden werken al vele jaren vanuit een hoge kwaliteitsnorm, maar vallen buiten de twee hierboven genoemde kaders. 7.5. Nardus Gedragscode Uitvaartfinanciering 1.0 Doel De doelstelling van de Nardus Gedragscode Uitvaartfinanciering is het beheersen van het kwaliteitsniveau van de dienstverlening in de uitvaartbranche.

Nadere informatie

MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN

MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN Datum 11 februari 2016 Aanwezig Afwezig MK Afwezig ZK Voorzitter Notulen Andries Boschker, Marja Assinck, Anke Cuppers, Peter van Uden, Inez Vallenduuk, Annie

Nadere informatie

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk:

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/KvdS/201705-11 Telefoon: 06 12729830 Fax: - e-mail: k.m.vandersluijs@student.utwente.nl Datum 11 mei 2017 Betreft Notulen vergadering

Nadere informatie

AV Edese Golf Club Papendal

AV Edese Golf Club Papendal AV Edese Golf Club Papendal 8 april 2019 WELKOM Agenda 1. Opening 2. Ingekomen post 3. Notulen Algemene Vergadering van 27 november 2018 4. Mededelingen van het bestuur 6. Vaststelling Bestuursreglement

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015

CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 CONCEPTVERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING IPO OP 29 SEPTEMBER 2015 aanvang vergadering : 18.00 uur einde vergadering : 19.00 uur plaats : Zaal Beaune, Crowne Plaza

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Commissie van Advies reglement

Commissie van Advies reglement Commissie van Advies reglement CvA-Reglement Commissie van Advies reglement Stichting Studenten Activiteiten Paragraaf 1 algemeen Art.1 Art.2 Art.3 Het Commissie van Advies reglement is het reglement van

Nadere informatie