Profielschets Burgemeester

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profielschets Burgemeester"

Transcriptie

1 Profielschets Burgemeester VASTGESTELD DOOR DE GEMEENTERAAD OP 13 OKTOBER 2010

2 Profielschets Burgemeester van Hilversum Hilversum Hilversum, dé Mediastad van Nederland, is de grootste gemeente van t Gooi met (per ) inwoners op een oppervlakte van 46,19 km2. In Hilversum is het, mede vanwege de centrale ligging, de vele voorzieningen en de groene omgeving, goed wonen: na onze buurgemeenten Naarden en Bussum is Hilversum de derde beste woongemeente van Nederland. Hilversum is een groene gemeente en wordt omsloten door de heide, het oudste natuurmonument van Nederland. Hilversum neemt daarmee een unieke positie in binnen de randstad. Naast de omroepen en moderne media is Hilversum vooral bekend om haar aantrekkelijke winkelaanbod en haar vele jonge monumenten. Denk daarbij aan het internationaal befaamde Raadhuis van Dudok, waarin het gemeentebestuur nog steeds zetelt, en het landgoed Zonnestraal. Hilversum heeft niet minder dan 200 rijksmonumenten. Voor meer informatie over de gemeente, de bevolking en activiteiten: 3 Bevolking De Hilversumse bevolking is creatief, betrokken en kritisch. In de naoorlogse periode is Hilversum gekrompen van ruim inwoners naar de huidige bijna In de gemeente wonen relatief veel ouderen. Er zijn opvallende verschillen tussen de Hilversumse wijken: enerzijds de vermaarde laat negentiende eeuwse villagebieden die beschermd dorpsgezicht zijn, anderzijds de aandachtswijken die met ISV-geld worden opgeknapt. Elke wijk heeft echter om verschillende redenen aandacht nodig.

3 De Hilversumse wijken en buurten kennen een hoge organisatiegraad als het gaat om belangenbehartiging. Om de contacten met de Hilversumse bevolking te onderhouden en verbeteren is er binnen de gemeente een Bureau Wijkzaken en hebben sinds de laatste verkiezingen alle wethouders een of meer wijk(en) in hun portefeuille. 4 Stad én dorp Hilversum is met haar bijna inwoners een middelgrote gemeente. Vanwege de strategische ligging, de stedelijke voorzieningen, het vele groen en de recreatiemogelijkheden, de centrumfunctie in t Gooi en de aanwezigheid van de landelijke media heeft Hilversum echter een uitstraling die ook bij een qua inwoners (veel) grotere gemeente zou passen. Vanouds zijn de dorpen in t Gooi schapendorpen met een brink en een stervormig wegennetwerk uitlopend in de heidevelden, routes waarlangs de schaapskuddes graasden. Door de industrialisatie in de negentiende eeuw en de komst van spoorlijnen groeide Hilversum uit tot een flinke stad. Veel Hilversummers die naar het centrum gaan, gaan echter nog steeds naar het dorp. Er is een gezonde spanning waar te nemen tussen dit dorpse karakter en de stedelijke ontwikkeling, wat zich bijvoorbeeld uit in flinke verkeerscongesties op het lokale wegennet en verzet tegen hoogbouw. In het collegeprogramma staat wat dat laatste betreft dat niet hoger mag worden gebouwd dan de boomtoppen. Het dorpse karakter heeft ook in het gemeentebestuur een stevige verankering.

4 Bestuur De gemeenteraad bestaat uit 37 leden en wordt gevormd door 9 fracties. De samenstelling van de raad is sinds de raadsverkiezingen van 3 maart 2010 als volgt: D66: 8 zetels CDA: 3 zetels VVD: 7 zetels GroenLinks: 3 zetels PvdA: 6 zetels Leefbaar Hilversum: 2 zetels Hart voor Hilversum: 3 zetels ChristenUnie: 2 zetels SP: 3 zetels Elke fractie mag maximaal 4 fractiemedewerkers aanstellen, die politiek volwaardig meedoen. De gemeenteraad vergadert sinds 2008 zonder vaste raadscommissies. Er zijn plenaire besluitvormende vergaderingen (Het Besluit) onder voorzitterschap van de burgemeester en voorbereidende vergaderingen, (De Discussie) onder voorzitterschap van een raadslid. Het vergadermodel is blijvend onderwerp van evaluatie en bespreking, in het bijzonder wat betreft het betrekken van burgers bij het gemeentebestuur. Van de nieuwe burgemeester wordt hierin als voorzitter van de raad een actieve bijdrage verwacht. Het college van B&W bestaat naast de burgemeester op dit moment uit 5 wethouders: 2 van D66, 2 van de VVD en 1 van PvdA. Het college vergadert iedere dinsdag. 5

5 Gemeentelijke organisatie De gemeentelijke organisatie bestaat uit de 3 diensten (Stad, Inwoners en Bestuur) en de stafafdeling Concerncontrol en Financieel beleid. De 3 dienstdirecteuren en de concerncontroller vormen samen met en onder voorzitterschap van de gemeentesecretaris/algemeen directeur het CMT. De griffie en de secretaris van de rekenkamercommissie ondersteunen respectievelijk de gemeenteraad en de rekenkamercommissie. Bij de gemeente Hilversum werken totaal 684 personen (607 fte). Gemeente Hilversum Raad Griffie Burgemeester en Wethouders Gemeentesecretaris Concerncontrol en financieel beleid Inwoners Stad Bestuur Planning en control en Belastingen Vergunningen en handhaven Planning en control Openbare Werken Planning en control Algemene bestuurszaken Maatschappelijke Ontwikkeling Sociale zaken Stedelijke Ontwikkeling Ingenieursbureau Gemeentelijke financiële administratie Communicatie 6 Publiekszaken Museum Hilversum Projectmanagement Vastgoed en geo-informatie Personeel en organisatie Facilitaire dienstverlening & informatiebeheer Informatie en communicatietechnologie Bureau Wijkzaken GEM025 Ontwikkelingen en beleid Hilversum is de 100e millenniumgemeente en heeft duurzaamheid als belangrijk speerpunt van beleid. De gemeente Hilversum staat, net als andere gemeenten, voor een grote opgave om de financiën gezond te houden. Van rijkszijde zijn enorme bezuinigingen te verwachten. Binnenkort wordt gestart met een ombuigingsoperatie keuzes voor de toekomst. Er worden na afronding van het Integraal Bereikbaarheidsplan (IBP) deze raadsperiode geen grootschalige infrastructurele projecten meer gestart. De gemeente participeert actief in samenwerkingsverbanden als Metropoolregio Amsterdam en de NV Utrecht. De gemeentelijke organisatie zal de komende jaren kleiner en efficiënter worden. Streven is de sociaal en financieel zwakkeren in de bezuinigingen te ontzien. De regionale economie staat onder druk, in het bijzonder voor het grote aantal ZZP ers en freelancers in de (multi)mediasector. Speerpunten van het economisch beleid zijn media, toerisme en zorg.

6 De nieuwe burgemeester Boegbeeld Hilversum zoekt de meest geschikte burgemeester, man of vrouw. De nieuwe burgemeester van Hilversum heeft vanzelfsprekend affiniteit met de media. Hij/zij is voor onze burgers de meest herkenbare bestuurder en voorzitter van vele organen in Hilversum en de regio. Dat schept verplichtingen. Inwoners, bestuurders en organisaties moeten vertrouwen kunnen hebben in hun burgemeester. Hij/zij is een netwerker die voortreffelijke contacten heeft en gemakkelijk nieuwe contacten legt in kringen van bestuurders, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Door effectief (onder)handelen bereikt hij/zij resultaten voor Hilversum, èn de regio. De burgemeester straalt bestuurlijk gewicht uit. De burgemeester heeft de integriteit van het bestuur hoog in het vaandel. Uiteraard voor zichzelf, maar hij/zij spreekt ook anderen hier op aan. 7 Midden in de samenleving De burgemeester kan in elke situatie omgaan met de inwoners van Hilversum ongeacht hun culturele of religieuze achtergrond en maatschappelijke positie. Hij/zij kan zich inleven in wat de burgers, autochtoon en allochtoon - rijk en arm -oud of jong- nu bezighoudt, en heeft daarbij bijzondere aandacht voor minderheidsstandpunten. Hij/zij is voor iedereen benaderbaar en heeft een luisterend oor, maar kan in voorkomende gevallen ook beslissingen nemen, het gevoelen van de burgers onder woorden brengen en daarbij de juiste toon vinden. Hij/zij is in staat de Hilversummers en bestuurders op hun eigen gedrag en handelen aan te spreken, maar ook te mobiliseren en te laten samenwerken voor het belang van Hilversum.

7 Samenbinder en aanjager De burgemeester van Hilversum heeft gevoel voor de bestuurlijke verhoudingen. Hij/zij weet het college, de gemeenteraad en de gemeentelijke organisatie te inspireren, aan te jagen en te ondersteunen, met respect voor ieders eigen verantwoordelijkheden. Hij/zij is een verbindende schakel. Hij/zij staat open voor en stimuleert nieuwe bestuurlijke en maatschappelijke vormen van samenwerking. Hij/zij bevordert met nadruk de sociale cohesie in de samenleving. In crisissituaties is hij/zij een rots in de branding. Huidige portefeuilles en samenwerking binnen het bestuur - Korpsbeheerder politie Gooi en Vechtstreek (samenvoeging met Flevoland loopt) - Voorzitter van de veiligheidsregio - Voorzitter van het gewest Gooi en Vechtstreek; - Voorzitter van de bestuurlijke driehoek (burgemeester, gemeentesecretaris en griffier) - Voorzitter van het presidium van de gemeenteraad (bestaande uit de fractievoorzitters van de in de raad vertegenwoordigde partijen) - Wettelijke taken op het gebied van openbare orde en veiligheid - Bestuurlijke aangelegenheden - Juridische zaken - Communicatie - Coördinatie van het collegebeleid 8 Als voorzitter van de raad wordt van de burgemeester verwacht dat hij/zij een stevig debat in de raad niet schuwt en met wijsheid, relativering en humor de vergaderingen leidt. Hij/zij moet de sfeer van de vergaderingen uitstekend kunnen aanvoelen. Van de voorzitter wordt verwacht dat hij/zij de positie van de raad als hoogste bestuursorgaan in woord en daad faciliteert. Hierbij zijn gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en respect voor minderheidsstandpunten in de raad vanzelfsprekend.

8 Als portefeuillehouder toont hij/zij openheid over zijn portefeuilles naar de raad en informeert hij/zij de raad pro-actief over kwesties die (gaan) spelen. Hij/zij weet de gevoelens van de raad te verwoorden en die over te brengen op derden en rapporteert regelmatig aan de raad over zijn activiteiten in andere gremia. Veiligheid is - nog meer dan voorheen - de komende jaren speerpunt van beleid, in het bijzonder voor het uitgaansgebied in het centrum. Te denken is hierbij aan het terugdringen van alcoholmisbruik en het verstevigen van de integrale handhaving zonder daarbij onnodig in de privacy van onze burgers te treden. Hierbij wordt van de burgemeester verwacht dat hij/zij daarin, mede, een voortrekkersrol zal spelen. Hij/zij moet in staat zijn uitstekende contacten met de regionale politie, het openbaar ministerie en de regionale brandweer te onderhouden. 9 Als voorzitter van het college zal hij/zij vóór alles optreden als coördinator door de voortgang en de besluitvorming te bevorderen, de in- en externe procedures te bewaken, de vergaderingen te structureren, waar nodig als bindende figuur stimulerend op te treden en de collegiale besluitvorming te benadrukken. De Burgemeester kan op collegiale wijze samenwerken met de wethouders en hij/ zij kan de wethouders in voorkomende gevallen adviseren over de wijze waarop zij hun taak optimaal kunnen uitoefenen. Als voorzitter van de raad, het college, het gewest en diverse andere gremia moet de burgemeester vanzelfsprekend beschikken over goede voorzitterskwaliteiten (discussie- en vergadertechniek) en derhalve: - op soepele wijze en doelgericht vergaderingen leiden binnen het kader van de wet(ten), het reglement van orde of andere voorschriften; - oog hebben voor menselijke verhoudingen en een open relatie nastreven; - ruimte laten voor minderheidsstandpunten; - het debat stimuleren en faciliteren; - de transparantie bewaken van besluitvormingsprocessen en stemmingen; - een bestuurlijke antenne hebben; - inspirerend zijn; - goed in conflictbeheersing zijn; - besluitvaardig zijn.

9 Ervaring en geschiktheid De burgemeester staat boven de partijen; de eventuele eigen partijpolitieke overtuiging zal op het lokale vlak om terughoudendheid vragen. Hij/zij moet beschikken over ruime bestuurlijke ervaring, kennis van de werking van ambtelijke organisaties en een netwerker zijn op lokaal, regionaal en landelijk niveau. De ontwikkelingen op het gebied van de regionale samenwerking en de herijking van het gewest vragen om een positieve instelling terzake. Met inachtneming van de regionale belangen dient hij/zij daarbij in staat te zijn om de belangen en de identiteit van Hilversum te bewaken en zonodig krachtig te verdedigen en de positie van Hilversum als centrumgemeente nadrukkelijk voor het voetlicht te brengen en die te verstevigen. 10 Beschikbaarheid De nieuwe burgemeester is per 1 juli 2011 beschikbaar. Van de burgemeester wordt verwacht dat het ambt als hoofdfunctie (fulltime) wordt vervuld. De raad staat afwijzend tegenover nevenfuncties die het goed besturen van en beschikbaarheid voor de gemeente Hilversum in de weg (kunnen) staan. Eventuele nevenfuncties behoren vooraf ter discussie te worden gesteld in het Presidium. Met het oog op de continuïteit van het bestuur is het noodzakelijk dat de te benoemen burgemeester minimaal één ambtsperiode vol wil maken. De burgemeester vestigt zich binnen 1 jaar na zijn benoeming feitelijk in Hilversum en gaat snel en zichtbaar deel uitmaken van de Hilversumse samenleving. De gemeente beschikt niet over een ambtswoning. De burgemeester is bereid jaarlijks medewerking te verlenen aan een functioneringsgesprek met een delegatie van de gemeenteraad. Een afschrift van het verslag van deze gesprekken wordt gezonden aan de Commissaris van de Koningin.

Eenheid in verscheidenheid

Eenheid in verscheidenheid Centraal in Nederland, tussen de steden Amsterdam en Utrecht, ligt de gemeente Stichtse Vecht. Een kersverse nieuwe gemeente die op 1 januari 2011 ontstaan is uit de fusie van de gemeenten Breukelen, Loenen

Nadere informatie

Profielschets burgemeester Woudenberg m/v

Profielschets burgemeester Woudenberg m/v Profielschets burgemeester Woudenberg m/v Waarom een nieuwe burgemeester? Het wetsvoorstel over de samenvoeging van Woudenberg met de gemeenten Renswoude en Scherpenzeel is recent ingetrokken, waardoor

Nadere informatie

Wie heeft het lef om met ons mee te groeien?

Wie heeft het lef om met ons mee te groeien? Wie heeft het lef om met ons mee te groeien? Profielschets voor de nieuwe burgemeester van Zuidplas Zuidplas is op zoek naar een nieuwe burgemeester. In deze profielschets wordt toegelicht welke kwaliteiten

Nadere informatie

De beste burgemeester voor Borsele

De beste burgemeester voor Borsele De beste burgemeester voor Borsele Concept Profielschets ter behandeling in de raadsvergadering van 2 februari 2017 Vacature: Burgemeester 2 Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Profiel van Borsele... 4 3. Rollen

Nadere informatie

Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld?

Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld? Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld? Concept-profielschets 1. Inleiding Wij zoeken een nieuwe burgemeester! Dit vanwege het vertrek van onze vorige burgemeester, de heer drs.

Nadere informatie

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld 1 Dit is de gemeente Gooise Meren Het startschot voor de gemeente Gooise Meren klonk op 1 januari 2016. De komende jaren is het zaak om de kracht van Gooise Meren

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Smallingerland

Profielschets Burgemeester van Smallingerland Profielschets Burgemeester van Smallingerland 1 november 018 Smallingerland zoekt een energieke, betrokken burgemeester die onze mooie gemeente nog meer op de kaart zet! De gemeente Smallingerland is een

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. b e s l u i t:

Aan de Gemeenteraad. b e s l u i t: Onderwerp Profielschets burgemeester Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal; Gelet op artikel 61 van de Gemeentewet; Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 15 februari

Nadere informatie

Vacature: burgemeester

Vacature: burgemeester Vacature: burgemeester 1. Inleiding 2. Profiel van Zutphen 3. Rollen van de burgemeester 4. Persoonlijke stijl en competenties 5. Voorwaarden 6. Procedure Waar met betrekking tot de burgemeester zij of

Nadere informatie

Profielschets. Een inspirerende burgemeester met passie voor Papendrecht

Profielschets. Een inspirerende burgemeester met passie voor Papendrecht Profielschets Een inspirerende burgemeester met passie voor Papendrecht 1 1. Inleiding 2. Profiel van Papendrecht 3. Rollen van de burgemeester 4. Persoonlijke stijl en competenties 5. Voorwaarden 6. Procedure

Nadere informatie

Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester. Gemeente in verandering

Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester. Gemeente in verandering Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester Gemeente in verandering Hardinxveld-Giessendam is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Deze profielschets geeft informatie over onze gemeente en beschrijft

Nadere informatie

Profielschets nieuwe burgemeester Westerkwartier 2019

Profielschets nieuwe burgemeester Westerkwartier 2019 Profielschets nieuwe burgemeester Westerkwartier 2019 1. Inleiding De nieuwe gemeente Westerkwartier zoekt een burgemeester. De vacature is per 1 januari 2019 ontstaan als gevolg van de herindeling in

Nadere informatie

Profielschets burgemeester Valkenswaard

Profielschets burgemeester Valkenswaard Profielschets burgemeester Valkenswaard Vastgesteld in de raadsvergadering d.d. 11 oktober 2006 1 van 7 Inleiding Nu de huidige burgemeester van Valkenswaard, de heer J.E.A. Haas, met ingang van 1 februari

Nadere informatie

Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester

Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester Apeldoorn is een unieke grote gemeente op een kruispunt van wegen midden in Nederland. In een royaal groen landschap vol bekende Veluwse dorpen, boerenland, bossen

Nadere informatie

Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten. Profielschets

Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten. Profielschets Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten Profielschets De gemeente Houten, onderdeel van de stadsregio Utrecht, is de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp met 7.000

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld?

Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld? Dordrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Wordt u ons boegbeeld? Profielschets 2. Profiel van Dordrecht Dordt is een historische stad met toekomst! Hollands oudste stad, omgeven door water en daarmee van

Nadere informatie

Gemeentesecretaris Gemeente Sliedrecht

Gemeentesecretaris Gemeente Sliedrecht Profielschets Gemeentesecretaris Gemeente Sliedrecht 1 Algemeen Sliedrecht is een dorp met ruim 24.000 inwoners en ligt aan een van de drukst bevaarde rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Aan de

Nadere informatie

Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam

Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam De stad en het bestuur Schiedam is een stad

Nadere informatie

Functieprofiel Raadslid PACT Aalsmeer

Functieprofiel Raadslid PACT Aalsmeer Bestuur PACT Aalsmeer E-mail: info@pactaalsmeer.nl Internet: www.pactaalsmeer.nl Functieprofiel Raadslid PACT Aalsmeer De fractie van PACT Aalsmeer kent: fractiemedewerkers: leden met politieke affiniteit

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester. Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis.

Profielschets Burgemeester. Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Profielschets Burgemeester Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Dit is de gemeente Oirschot Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis.

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Burgemeester Waterland m / v. Profielschets

Burgemeester Waterland m / v. Profielschets Burgemeester Waterland m / v Profielschets Februari 2012 PROFIELSCHETS NIEUWE BURGEMEESTER GEMEENTE WATERLAND Profielschets 1. Inleiding De gemeente Waterland zoekt een nieuwe burgemeester. Per 12 januari

Nadere informatie

WORDT U ONZE BURGEMEESTER?

WORDT U ONZE BURGEMEESTER? Lef Modern Ambassadeur van de gemeente Ambitie Jongste gemeente van Nederland Herkenbare wijze Dichtbij de inwoners capital Lef Enthousiasmerend capital Ervaren bestuurder Boven partijen Modern Boven de

Nadere informatie

Vacature: Burgemeester

Vacature: Burgemeester Vacature: Burgemeester 1. Inleiding 2. Profiel van Almelo 3. Rollen van de burgemeester 4. Persoonlijke stijl en competenties 5. Voorwaarden 6. Procedure Waar hij / hem / zijn staat, kan ook zij / haar

Nadere informatie

Nr Houten, 22 oktober Beslispunten: De raad besluit: - de verordening Functioneringsgesprekken burgemeester en raad vast te stellen;

Nr Houten, 22 oktober Beslispunten: De raad besluit: - de verordening Functioneringsgesprekken burgemeester en raad vast te stellen; Nr. 2008-047 Houten, 22 oktober 2008 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststellen Verordening Functioneringsgesprekken burgemeester en raad Beslispunten: De raad besluit: - de verordening Functioneringsgesprekken

Nadere informatie

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER RIDDERKERK

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER RIDDERKERK PROFIELSCHETS BURGEMEESTER RIDDERKERK INLEIDING Ridderkerk zoekt een nieuwe burgemeester. In deze profielschets wordt in het kort ingegaan op de karakteristiek van de gemeente. Vervolgens worden de belangrijkste

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier De functie van kwartiermaker griffie/beoogd griffier van de raad van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier kent twee opeenvolgende

Nadere informatie

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 Aan de raad van de gemeente IJsselstein onderwerp Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 productnaam productnummer zaaknummer 116119 Datum 7 januari 2015 blad 1 van 5 Inleiding

Nadere informatie

De beste burgemeester 15 september College on Tour in de Rivierenwijk. Heerhugowaarder. College van burgemeester. wethouders maken

De beste burgemeester 15 september College on Tour in de Rivierenwijk. Heerhugowaarder. College van burgemeester. wethouders maken De beste burgemeester 15 september voor gemeente College on Tour in Heerhugowaard de Rivierenwijk College van burgemeester Trots om en wethouders maken Heerhugowaarder te zijn! samen met uw wijkpanel een

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Ag. nr : Datum : 22-02-11

Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Ag. nr : Datum : 22-02-11 Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Onderwerp Vaststellen Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad. Status Besluitvormend. Voorstel De Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en

Nadere informatie

De beste burgemeester voor de gemeente Voorschoten

De beste burgemeester voor de gemeente Voorschoten De beste burgemeester voor de gemeente Voorschoten Daar waar in dit profiel de burgemeester wordt aangeduid als hij, kan uiteraard ook zij worden gelezen. 2 De beste burgemeester voor de gemeente Voorschoten:

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aansluiting zoeken bij de rechtspositionele praktijk binnen de ambtelijke organisatie.

Raadsvoorstel. Aansluiting zoeken bij de rechtspositionele praktijk binnen de ambtelijke organisatie. Raadsvoorstel Raadsvergadering van 4 juni 2007 Registratienummer: 061 Afdeling: Raadsgriffie Behandelend ambtenaar: M. Huisman - Telefoonnummer: 0223-678101 - E-mailadres: mehuisman&denhelder.nl Portefeuillehouder:

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

De beste burgemeester. voor de gemeente Overbetuwe

De beste burgemeester. voor de gemeente Overbetuwe De beste burgemeester voor de gemeente Overbetuwe 2 De beste burgemeester voor de gemeente Overbetuwe Daar waar in dit profiel de burgemeester wordt aangeduid als hij, kan uiteraard ook zij worden gelezen.

Nadere informatie

CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling

CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling CONCEPT Een nieuwe burgemeester voor Terschelling Nadat burgemeester Visser in 2013 terugtrad en waarnemend burgemeester Bats vanaf juni 2013 de functie vervult, zijn we nu op zoek naar een nieuwe, kroonbenoemde

Nadere informatie

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester?

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Tussen de mensen staat en weet wat Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? De gemeente Dalfsen bestaat uit ruim 28.000

Nadere informatie

Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad

Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad GEMEENTE BEUNINGEN Raadsvoorstel Onderwerp Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad Raadsvergadering 19 februari 2013 Nummer(agenda) Commissie 1 PAZ Registratienummer BW13.00065 Datum

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier. Profielschets nieuwe burgemeester. In te vullen door Bestuurssecretariaat. Directeuren Portefeuilleh.

Aanbiedingsformulier. Profielschets nieuwe burgemeester. In te vullen door Bestuurssecretariaat. Directeuren Portefeuilleh. Aanbiedingsformulier Onderwerp Profielschets nieuwe burgemeester In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0809/13-08- 2002 Dienst : BD BD BV Sector

Nadere informatie

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008 PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008 Deze profielschets is tot stand gekomen nadat de gemeenteraad uitgebreid heeft ingezet op het horen van meningen over het gewenste profiel van de

Nadere informatie

De beste burgemeester voor Brielle

De beste burgemeester voor Brielle De beste burgemeester voor Brielle Profielschets 2015 1 Concept-Profielschets burgemeester Brielle - M/V Inleiding De burgemeester van Brielle heeft aangegeven na haar huidige termijn, die op 15 oktober

Nadere informatie

Profielschets gemeentesecretaris gemeente Hillegom, tevens directeur Werkorganisatie HLTsamen

Profielschets gemeentesecretaris gemeente Hillegom, tevens directeur Werkorganisatie HLTsamen Profielschets gemeentesecretaris gemeente Hillegom, tevens directeur Werkorganisatie HLTsamen verbindende en communicatieve persoonlijkheid die resultaatgerichtheid combineert met visie en oog voor de

Nadere informatie

Visie. Meierijstad. Ambassadeur van de gemeente. 13 Kernen. Lef. Visie. Visie. 13 kernen. Charisma. capital. Integer. Visie. Modern. Visie.

Visie. Meierijstad. Ambassadeur van de gemeente. 13 Kernen. Lef. Visie. Visie. 13 kernen. Charisma. capital. Integer. Visie. Modern. Visie. Herkenbare wijze Ondernemend AgriFood capital Capital AgriFood Ondernemend Ambassadeur van de gemeente Energiek Democratisch 13 kernen Boven de partijen Ervaren bestuurder Doorzettingsvermogen Modern geeft

Nadere informatie

Profielschets voor de te benoemen nieuwe burgemeester

Profielschets voor de te benoemen nieuwe burgemeester Raadsvoorstel tai Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : Presidium Datum : 04-12-2015 Pfh. : n.v.t. Steller : Griffier tel.nr. : 015 260 2416 e-mail : rjeene@delft.n1 Doelstelling : nvt Registratie nr.

Nadere informatie

Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en vertrouwenscommissie bij (her)benoemingsprocedure burgemeester

Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en vertrouwenscommissie bij (her)benoemingsprocedure burgemeester Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en vertrouwenscommissie bij (her)benoemingsprocedure burgemeester HOOFDSTUK 1 Functioneringsgesprekken Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

verordening op het raadspresidium

verordening op het raadspresidium nummer 1.1.6 regeling verordening op het raadspresidium nr. 1.1.6 de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van het presidium van 28 juni 2014; Gelet op artikel 4 van het Reglement van Orde voor

Nadere informatie

Notitie functioneringsgesprekken

Notitie functioneringsgesprekken Notitie functioneringsgesprekken In de handreiking voor functioneringsgesprekken met burgemeesters, enkele jaren terug opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, wordt

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens van wethouders

Persoonlijke gegevens van wethouders Persoonlijke gegevens van wethouders Dit document bevat de volgende gegevens van wethouders: Aantal wethouders naar gemeentegrootte 1998-2016. Aandeel wethouders naar politieke partij 1998-2016. Aandeel

Nadere informatie

Protocol Coalitiebesprekingen Bussum 2014

Protocol Coalitiebesprekingen Bussum 2014 Protocol Coalitiebesprekingen Bussum 2014 Voorstel ter bespreking op 22 april 2014 Auteurs: Marieke Munneke Smeets René Sweijen 18 april 2014!1 Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Uitgangspunten 4.

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

DRENTHE. Profielschets PvdA Statenlid. Inleiding. 1. Visie ideologie 2. Persoonlijke houding, inzet en competenties 3. Partijcultuur.

DRENTHE. Profielschets PvdA Statenlid. Inleiding. 1. Visie ideologie 2. Persoonlijke houding, inzet en competenties 3. Partijcultuur. Profielschets PvdA Statenlid Inleiding De in te stellen evaluatiecommissie zal dit profiel meetlat gebruiken bij de beoordeling van het functioneren van Statenleden. Minimaal tweemaal in een Statenperiode

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

LINKEDIN DISCUSSIE status t/m 27 november 2011

LINKEDIN DISCUSSIE status t/m 27 november 2011 LINKEDIN DISCUSSIE status t/m 27 november 2011 Een van onze leden is op zoek naar een voorbeeld van een functieprofiel voor een onafhankelijk voorzitter voor hun Wmo-raad. Heeft iemand een dergelijk profiel

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op :

Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op : Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op : Answered: 210 Skipped: 0 álle inwoners álle dorpen van de gemee... het verenigingsl... het bedrijfsleven zwakkeren in de samenleving

Nadere informatie

Profielschets burgemeester

Profielschets burgemeester Profielschets burgemeester De huidige burgemeester van Oudewater, mevrouw M.C.A.A. Ruigrok-Verreijt gaat op 1 juni 2012 met pensioen. Dat betekent dat de gemeenteraad op zoek gaat naar een opvolger. Om

Nadere informatie

Met name ook op het gebied van bereikbaarheid van Alkmaar in de regio zijn nog veel maatregelen nodig.

Met name ook op het gebied van bereikbaarheid van Alkmaar in de regio zijn nog veel maatregelen nodig. Profielschets 1. Omgevingsprofiel Alkmaar is een stad met 95.000 inwoners. De identiteit van Alkmaar is mede bepaald door het verleden en de geografische ligging. Vanuit de ligging op een strandwal in

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2019.01 Vastgesteld door RvC: oktober 2016 Opnieuw vastgesteld: 6 maart 2019 Gezien door de bestuurder: 6 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Profielschets

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 7-10-2014 Nummer voorstel: 2014/67 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Toelichting "Verordening op de ambtelijke ondersteuning" art. Benaming blz. Algemeen 2. Artikel 1 Informatie 3

Toelichting Verordening op de ambtelijke ondersteuning art. Benaming blz. Algemeen 2. Artikel 1 Informatie 3 Inhoudsopgave Toelichting "Verordening op de ambtelijke ondersteuning" art. Benaming blz. Algemeen 2 Artikel 1 Informatie 3 Artikel 2 t/m 4 Advies, Bijstand en overige ambtelijke ondersteuning 3 Artikel

Nadere informatie

Thema: Profiel van de nieuwe burgemeester Drs. Karin du Long Dr. Ellen Dingemans

Thema: Profiel van de nieuwe burgemeester Drs. Karin du Long Dr. Ellen Dingemans Inwonerspanel Hilvarenbeek Inwonerspanel Hilvarenbeek Onderzoek 7 2019 Gemeente Hilvarenbeek Maart 2019 Thema: Profiel van de nieuwe burgemeester Drs. Karin du Long Dr. Ellen Dingemans -1- 1. Inleiding

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Griffier. Gemeente Hilversum. bij. PublicSpirit. Gert-Jan Jongkind Senior Consultant

FUNCTIEPROFIEL. Griffier. Gemeente Hilversum. bij. PublicSpirit. Gert-Jan Jongkind Senior Consultant FUNCTIEPROFIEL Griffier bij Gemeente Hilversum PublicSpirit Gert-Jan Jongkind Senior Consultant Amersfoort, januari 2015 Context van de functie Gemeente Hilversum, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum Hilversum,

Nadere informatie

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester!

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Noordeinde Oosterwolde Oldebroek Oldebroek; hechte en betrokken gemeenschappen. t Loo Wezep Hattemerbroek Oldebroek als gemeente De gemeente Oldebroek

Nadere informatie

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER GEMEENTE AMELAND

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER GEMEENTE AMELAND PROFIELSCHETS BURGEMEESTER GEMEENTE AMELAND Wie wordt de nieuwe burgermoeder of -vader van alle Amelanders en een echte ambassadeur van Ameland? Wat zoeken wij? Ameland zoekt een nieuwe burgemeester. De

Nadere informatie

Gemeente Albrandsujaard

Gemeente Albrandsujaard Gemeente Albrandsujaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 118973 Onderwerp: Organisatieverordening 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium d.d. 30 augustus 2012; Gelet

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur

Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur Functieprofiel Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur Stad van Ontdekkingen Leiden is met haar 125.000 inwoners een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is

Nadere informatie

Registratienummer: GF12.20060 Datum: 21 mei 2012 Agendapunt: 21

Registratienummer: GF12.20060 Datum: 21 mei 2012 Agendapunt: 21 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF12.20060 Datum: 21 mei 2012 Agendapunt: 21 Portefeuillehouder: de heer T. Waterlander Behandelend ambtenaar: Mevrouw W.J.M.A. Jansen, griffier Onderwerp: Verordening

Nadere informatie

De beste burgemeester voor de gemeente Haaksbergen. profielschets

De beste burgemeester voor de gemeente Haaksbergen. profielschets De beste burgemeester voor de gemeente Haaksbergen profielschets 2 3 1. Inleiding De gemeente Haaksbergen zoekt een nieuwe Samenvatting uitkomsten inwonersconsultatie burgemeester! Als onderdeel van onze

Nadere informatie

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maastricht. Nr. 99763 26 oktober 2015 Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht 2015 DE RAAD DER GEMEENTE MAASTRICHT, gezien

Nadere informatie

Profielschets burgemeester gemeente Peel en Maas

Profielschets burgemeester gemeente Peel en Maas Profielschets burgemeester gemeente Peel en Maas 1. Profiel gemeente Peel en Maas De gemeente Peel en Maas algemeen Peel en Maas is een jonge, dynamische en ambitieuze plattelandsgemeente gelegen in Noord

Nadere informatie

Bent u. de nieuwe burgemeester van. Enkhuizen?

Bent u. de nieuwe burgemeester van. Enkhuizen? Bent u de nieuwe burgemeester van Enkhuizen? Enkhuizen is een trotse, grootse stad, en mét reden! Als één van de zes VOC-steden is de rijke handelsgeschiedenis van de stad nog te zien en te merken: in

Nadere informatie

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW)

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) Profielen Raad van Commissarissen Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

De beste burgemeester voor Doesburg

De beste burgemeester voor Doesburg De beste burgemeester voor Doesburg Profielschets Profielschets burgemeester Doesburg - M/V* *(Waar hij/hem/zijn staat kan ook zij/haar gelezen worden) Profiel in één oogopslag Doesburg zoekt een burgemeester

Nadere informatie

onderwerp Portefeuilleverdeling College van B&W , vervangingsregeling en locoburgemeesterschap

onderwerp Portefeuilleverdeling College van B&W , vervangingsregeling en locoburgemeesterschap gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Portefeuilleverdeling College van B&W 2014-2018, vervangingsregeling en locoburgemeesterschap portefeuillehouder drs. Th.L.N. Weterings Collegevergadering 25 april

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 334003 De heer H. ter Heegde, burgemeester Het participatietraject voor samenwerking met Weesp t.b.v. versterking bestuurskracht Aan de raad, 1. Beslispunten

Nadere informatie

Profielschets. Krimpen zoekt nieuwe burgemeester

Profielschets. Krimpen zoekt nieuwe burgemeester P Profielschets Krimpen zoekt nieuwe burgemeester Krimpen aan den IJssel is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Een inspirerende persoonlijkheid met een open houding die bewust kiest voor deze mooie,

Nadere informatie

. i :..'i v,-; n J 2 1 MEI 2008

. i :..'i v,-; n J 2 1 MEI 2008 STATE N VOORSTE L. i :..'i v,-; n J 2 1 MEI 2008 Aan; Provinciale Staten Onderwerp: Profielschets Commissaris van de Koningin 2008 1. Beslispunten: Vaststellen van de profielschets van de Commissaris van

Nadere informatie

: Profielschets burgemeester Helmond.

: Profielschets burgemeester Helmond. Raadsvoorstel 34 Vergadering 14 maart 2012 Gemeenteraad Onderwerp : Profielschets burgemeester Helmond. Dienst / afdeling : Raadsgriffie Aan de gemeenteraad, Als gevolg van het voorgenomen vertrek van

Nadere informatie

10A # Advies van de informateur. Gemeente Lisse Op weg naar een nieuwe bestuursperiode. "Robuust, daadkrachtig eh innovatief"

10A # Advies van de informateur. Gemeente Lisse Op weg naar een nieuwe bestuursperiode. Robuust, daadkrachtig eh innovatief -0-10A # LISSE Advies van de informateur Gemeente Lisse 2018-2022 Op weg naar een nieuwe bestuursperiode "Robuust, daadkrachtig eh innovatief" Gemeente Lisse 30 maart 2018 Inleiding De gemeente Lisse kent

Nadere informatie

Burgemeester v/m. Profielschets burgemeester gemeente Groningen. De gemeente Groningen zoekt een

Burgemeester v/m. Profielschets burgemeester gemeente Groningen. De gemeente Groningen zoekt een De gemeente Groningen zoekt een Burgemeester v/m Profielschets burgemeester gemeente Groningen De profielschets van de burgemeester van Groningen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Profiel van de gemeente

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VOOR EEN NIEUWE BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE GELDROP-MIERLO

PROFIELSCHETS VOOR EEN NIEUWE BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE GELDROP-MIERLO PROFIELSCHETS VOOR EEN NIEUWE BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE GELDROP-MIERLO 1. Inleiding In de gemeente Geldrop-Mierlo is de functie van Burgemeester vacant. Het is een mooie, maar geen eenvoudige functie.

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best Profielschets Burgemeester van Best 1 Voor Best. Met Best. Met Best gaat het goed. We zijn een gemeenschap met grote maatschappelijke betrokkenheid. Als gemeente met 30.000 inwoners maken we deel uit van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 334003 De heer H. ter Heegde, burgemeester Het participatietraject voor samenwerking met Weesp t.b.v. versterking bestuurskracht Aan de raad, 1. Beslispunten

Nadere informatie

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL PS2017PS05 CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL Statengriffier Provincie Utrecht PublicSpirit Gert-Jan Jongkind Senior Consultant Amersfoort, februari 2017 Functie-context Provincie Utrecht De provincie Utrecht is de

Nadere informatie

Tevens regelen wij de onderlinge vervanging van wethouders (artikel 1 lid 2 van ons Reglement van Orde).

Tevens regelen wij de onderlinge vervanging van wethouders (artikel 1 lid 2 van ons Reglement van Orde). gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilleverdeling 2010-2014 (10 september 2013) portefeuillehouder drs. Th.L.N. Weterings Collegevergadering 10 September 2013 inlichtingen A.S. Tuinstra

Nadere informatie

Zaaknr.: 052311094 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Van afdeling: PenO. Opgesteld door: A. Franken. Datum: 23 december 2015

Zaaknr.: 052311094 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Van afdeling: PenO. Opgesteld door: A. Franken. Datum: 23 december 2015 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS-ADVIES Zaaknr.: 052311094 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Van afdeling: PenO Opgesteld door: A. Franken Datum: 23 december 2015 Overleg gepleegd met:

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

Raadsmededeling. Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp

Raadsmededeling. Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp Raadsmededeling Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Onderwerp Het college van burgemeester en wethouders De gemeenteraad 2 april 2019 1358965 Openbaar drs. H.M.W. ter Heegde Waarneming

Nadere informatie

COALITIE-AKKOORD oktober 2012

COALITIE-AKKOORD oktober 2012 Lelystad, 31 oktober 2012 Aan de leden van Provinciale Staten van Flevoland, In uw vergadering van 17 oktober 2012 heeft u aan de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie gevraagd een nieuwe

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale

Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale samenwerking Hart van Brabant Over Oisterwijk De gemeente

Nadere informatie

DE BESTE BURGEMEESTER VOOR KAPELLE

DE BESTE BURGEMEESTER VOOR KAPELLE DE BESTE BURGEMEESTER VOOR KAPELLE Profiel INHOUD Burgemeester gemeente Kapelle 1. Inleiding...3 2. Profiel van gemeente Kapelle...4 3. Rollen van de burgemeester...7 4. Leiderschap en competenties...

Nadere informatie

Profielschets 2009 voor de burgemeester van Den Helder

Profielschets 2009 voor de burgemeester van Den Helder Profielschets 2009 voor de burgemeester van Den Helder Inhoudsopgave Deel I: Algemene gegevens gemeente Den Helder 1. Inleiding en aanleiding 3 2. Den Helder in cijfers 3 3. De gemeenteraad 5 4. De raadsgriffie

Nadere informatie

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Raadsvergadering, 26 oktober 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Nr.: 411 Agendapunt: 10 Datum: 11 oktober 2010 Voorgesteld besluit 1)

Nadere informatie