ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL Aanwezig : voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Vz OCMW (niet stemgerechtigd)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL Aanwezig : voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Vz OCMW (niet stemgerechtigd)"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL 2010 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert burgemeester De heren Luc Callewaert (afw. bij pt. 28), Alain Top, Filip Kets (afw. bij pt. 17 en pt. 28), Francis Pattyn, mevrouw Inge Bossuyt Schepenen en mevrouw Sofie Decavele Vz OCMW (niet stemgerechtigd) De dames en heren Hendrik Deprez (afw. vanaf pt. 12 t.e.m. pt. 17 en bij pt. 25), Dirk Opbrouck, Rik Wanzeele (afw. vanaf pt. 12 t.e.m. pt. 17 en vanaf pt. 24), Frieda Van Themsche (afw. bij pt. 1), Carl Six (afw. bij de ptn 11 en vanaf 28), Carine Haezebrouck (afw. bij pt. 1), Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Dominique Windels (afw. vanaf pt. 14 t.e.m. pt. 17 en bij pt. 25), Kathleen Duchi, Johny Ver Eecke, Donald Langedock, Marleen Rogiers, Eric Kerckhof, Claudine Dumortier, Olivier Vanryckeghem, Marleen Callens, Michaël Vannieuwenhuyze gemeenteraadsleden de heer Frank Detremmerie plaatsvervangend stadssecretaris Verontschuldigd: Schepen Rik Pattyn en raadslid David Vandekerckhove. Raadslid Libertus Dejonckere (overleden) De zitting begint om u. Bij de aanvang van de gemeenteraadszitting wordt er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van het overleden raadslid Libertus Dejonckere (Gemeentebelangen). De zitting werd geschorst vanaf u. tot u. Openbare zitting *** DAGORDE 1. Aanpassen van het waterleidingsnet naar aanleiding van de aanleg van het dubbelrichtingsfietspad in de Zandbergstraat. Goedkeuren bestek, raming ( euro), toelating tot uitvoering van de werken en financieringswijze. 2. Groot onderhoud wegen 2010: 1. Herstel KWS-verhardingen Hulste. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. 3. Groot onderhoud wegen 2010: 2. Herstel KWS-verhardingen Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. 4. Kosteloze overdracht van grond ter inlijving in het openbaar domein van de Eerste Aardstraat in Bavikhove door de familie Dujardin en bvba Sucoba. Goedkeuren ontwerpakte. 5. Herstellen en onderhouden van de vloer en de tafel van de trouwzaal in het stadhuis. Goedkeuren bestek, raming (6 862 euro + btw) en gunningswijze.

2 6. Aankoop van een watergeefgroep voor de groendienst. Goedkeuren bestek, raming (6 198,35 euro + btw) en gunningswijze. 7. Aankoop van een aanhangwagen voor de groendienst. Goedkeuren bestek, raming (6 198,35 euro + btw) en gunningswijze. 8. Slopen oude gebouwtjes Arendswijk-site, bouwen van een nieuw inkomsas, heraanleggen terrein en herstellen dak overblijvende gebouwen. Goedkeuren aangepast bestek, raming (53 077,53 euro + btw) en gunningswijze. 9. Renovatie stadhuis fase IIIa: heropbouw Marktstraat 31 + restauratie en deel SABV. Lot verwarming, ventilatie en sanitair. Goedkeuren bestek, raming ( ,50 euro + btw) en gunningswijze. 10. Renovatie stadhuis fase IIIa: heropbouw Marktstraat 31 + restauratie en deel SABV. Lot elektrische installaties. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. 11. Herziening Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen. Advies in het kader van het openbaar onderzoek. 12. Aanleg kampeerterrein mobilhomes. Goedkeuren bestek, raming (77 967,45 euro + btw) en gunningswijze. 13. Vervangen scheidingswanden sporthallen Harelbeke en Bavikhove. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. 14. Aankoop van ICT-materiaal. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en aansluiten bij het raamcontract van de stad Kortrijk. 15. Leveren en plaatsen van een spanplafond in alle lokalen van het cafetaria in het cultureel centrum het Spoor. Goedkeuren bestek, raming (8 650 euro + btw) en gunningswijze. 16. Aankoop van digitale borden voor de gemeentescholen van de stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (17 355,37 euro + btw) en gunningswijze. 17. Aankoop wegmeubilair (octopus) voor schoolomgevingen fase Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. 18. Budgetwijziging 1 en Goedkeuring. 19. Vaststellen belastingsreglement op de vergunningen voor de exploitatie van diensten voor het verhuren van voertuigen met een bestuurder. 20. Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW). Vervangen vertegenwoordiger in het provinciaal comité. 21. Infrax West. Kennisname verslag over de activiteiten in Aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering van 1 juni 2010 en vaststellen van hun mandaat. 22. Infrax West. Goedkeuren statutenwijziging.

3 23. Intercommunale Maatschappij voor Openbare Gezondheid (Imog). Kennisname verslag over de activiteiten in Aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering van 18 mei 2010 en vaststellen van hun mandaat. 24. Vaststellen aanvullend reglement op het wegverkeer. Regeling zone met beperkte parkeertijd (blauwe zone) centrum en stationsomgeving. 25. Vaststellen aanvullend reglement op het wegverkeer. Regeling beperkte parkeertijd Hulstedorp. 26. Vaststellen aanvullend reglement op het wegverkeer. Verplaatsen oversteekplaats voor voetgangers Overleiestraat Samenwerkingsovereenkomst verkeersbordendatabank. Goedkeuring. 28. Uniforme algemene politieverordening. Hervaststelling. 29. Vragenkwartiertje. Besloten zitting 30. Aanwijzen van een tweede gemeenteambtenaar belast met het opleggen van administratieve geldboetes. Openbare zitting ****** 1. Aanpassen van het waterleidingsnet naar aanleiding van de aanleg van het dubbelrichtingsfietspad in de Zandbergstraat. Goedkeuren bestek, raming ( euro), toelating tot uitvoering van de werken en financieringswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch : Naar aanleiding van de geplande werken in de Zandbergstraat wenst de VMW tussen de Venetiëlaan en de Zavelstraat (= linkerkant richting R8 Kortrijk) - hun onder de rijweg gelegen leiding te vervangen door een leiding in het voetpad (gezamenlijke sleuf met Infrax). De kostprijs voor deze verlegging wordt door de VMW geraamd op ,00 euro, hetzij ,80 euro voor het aanpassen van de netleiding en het overkoppelen van de huisaansluitingen en euro voor het vernieuwen van de huisaansluitingen. Het vernieuwen van de huisaansluitingen valt volledig ten laste van de VMW. Het resterend gedeelte valt ten laste van de stad. Voor het gedeelte van de stad kan gerekend worden voor 75% op het solidariteitsfonds binnen de VMW. Voor de resterende 25% kan de stad gebruik maken van haar autonome investeringskredieten. Volgend jaar volgt dan de aanleg van het waterleidingsnet in het resterende stuk, vanaf de Zavelstraat tot aan de R8, bij de heraanleg van de voetpaden in de Zandbergstraat (= linkerkant richting R8 Kortrijk). Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het voormelde bestek, de raming en de financiering (art. 42 par. 1 van het gemeentedecreet) goed te keuren. Er wordt tevens gevraagd toelating te geven de genoemde werken uit te voeren. De gemeenteraad is bevoegd op grond van haar residuaire bevoegdheid.

4 Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad. Gezien de stukken van het dossier. Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan de raming opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij het aanpassen van het waterleidingsnet naar aanleiding van de aanleg van het dubbelrichtingsfietspad in de Zandbergstraat wordt geraamd op ,00 euro, zonder btw verschuldigd. Art. 2 : Deze werken worden gefinancierd met autonome investeringskredieten die bij de VMW voor Harelbeke ter beschikking staan. 2. Groot onderhoud wegen 2010: 1. Herstel KWS-verhardingen Hulste. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De voorbije winter heeft heel wat schade veroorzaakt aan het wegennet. In het kader van het jaarlijks onderhoud van de wegen wordt voorgesteld om in zo veel mogelijk straten een beschermend herstel uit te voeren zodat de wegenis voor een redelijke tijd opnieuw in goede staat is. Deze werkwijze is tevens ingegeven door het feit dat in de komende jaren langs de meeste landelijke wegen door Infrax West drukrioleringen zullen dienen aangelegd te worden in uitvoering van het recent goedgekeurde zoneringsplan. Tijdens die werken kan dan van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om meer duurzame herstelmethodes te gebruiken. Door de Technische Dienst werden de te herstellen straten zo veel mogelijk opgesplitst in functie van hun situering op het grondgebied, de dringendheid van uitvoering, de aard van de herstelling en rekeninghoudend met de budgettaire mogelijkheden. In huidig dossier worden volgende onderhoudswerken voorgesteld : egalisering + bestrijking in : - Muizelstraat : tussen Oostrozebekestraat en Aardappelstraat ; egalisering + overlaging in : - Oostrozebekestraat : tussen Muizelstraat en huisnr. 12 ; - Oostrozebekestraat : tussen Aardappelstraat en 2 e Doorsnijdstraat. In het kader van de opdracht met als voorwerp Groot onderhoud wegen 2010 : 1. Herstel KWS-verhardingen Hulste werd een bestek met nr opgemaakt door de Technische Dienst. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,00 excl. BTW of ,45 incl. 21% BTW Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begroting van 2010 op artikel 421/ van de buitengewone dienst.

5 Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 17, 2, 1 a; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr en de raming voor de opdracht met als voorwerp Groot onderhoud wegen 2010 : 1. Herstel KWS-verhardingen Hulste, opgemaakt door de Technische Dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,00 excl. BTW of ,45 incl. 21% BTW Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 421/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Groot onderhoud wegen 2010: 2. Herstel KWS-verhardingen Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De voorbije winter heeft heel wat schade veroorzaakt aan het wegennet. In het kader van het jaarlijks onderhoud van de wegen wordt voorgesteld om in zo veel mogelijk straten een beschermend herstel uit te voeren zodat de wegenis voor een redelijke tijd opnieuw in goede staat is.

6 Door de Technische Dienst werden de te herstellen straten zo veel mogelijk opgesplitst in functie van hun situering op het grondgebied, de dringendheid van uitvoering, de aard van de herstelling en rekeninghoudend met de budgettaire mogelijkheden. In huidig dossier worden volgende onderhoudswerken voorgesteld : egalisering + bestrijking in : - Stasegemsestraat ; - Kouterstraat ; - Veldstraat : van Papestuk tot Stasegemsestraat ; - Wagenweg : - Generaal Deprezstraat : vanaf spoorweg tot rotonde ; vernieuwen toplaag in : - Kouterstraat : plaatselijk In het kader van de opdracht met als voorwerp Groot onderhoud wegen 2010 : 2. Herstel KWS-verhardingen Harelbeke werd een bestek met nr opgemaakt door de Technische Dienst. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,00 excl. BTW of ,50 incl. 21% BTW. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begroting van 2010 op artikel 421/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 17, 2, 1 a; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen.

7 BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr en de raming voor de opdracht met als voorwerp Groot onderhoud wegen 2010 : 2. Herstel KWS-verhardingen Harelbeke, opgemaakt door de Technische diensten. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,00 excl. BTW of ,50 incl. 21% BTW. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 421/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Kosteloze overdracht van grond ter inlijving in het openbaar domein van de Eerste Aardstraat in Bavikhove door de familie Dujardin en bvba Sucoba. Goedkeuren ontwerpakte. Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch : Aan de Raad wordt de ontwerpakte, voorgelegd voor de kosteloze overdracht van 87,4 m² grond, zijnde delen van de kadastrale percelen 250K2 en 250L2 (4 de afdeling- Sectie A) gesitueerd in de Eerste Aardstraat te Bavikhove. Deze grond/wegenis is uitgetekend als lot 3 van het opmetingsplan van landmeter Frank Dewaelsche, welk plan werd gehecht aan de verkavelingsakte verleden voor notaris op acht september tweeduizend en negen, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Kortrijk op achtentwintig september daarna. De overdracht geschiedt in uitvoering van de verkavelingsvergunning van 27 juli 2009 VK 2009/8 ten voordele van de familie Dujardin en BVBA Sucoba. In die verkaveling werd bedongen dat lot 3 van het verkavelingsplan, bestemd om ingelijfd te worden in het openbaar domein (wegenis), kosteloos vrij en onbelast moet worden afgestaan aan de Stad Harelbeke. Thans leggen de verkavelaars de ontwerpakte voor die overdracht ter goedkeuring voor. Door de vertegenwoordiger van de familie en BVBA Sucoba Mevrouw Martina Dujardin, werd bedoelde akte reeds éénzijdig goedgekeurd. In functie van de samenstelling van bedoelde akte werd een hypothecair getuigschrift nopens het door de stad te verwerven goed aangevraagd. Er blijkt geen hypotheek te rusten op dit goed. Uit de door OVAM afgeleverde bodemattesten op elf juni tweeduizend en negen blijkt: voor dit kadastraal perceel zijn geen gegevens beschikbaar in het register van verontreinigde gronden omdat er geen gegevens beschikbaar zijn bij OVAM. Uit deze attesten en uit de beschikbare informatie van de technische dienst blijkt dat het hier geen verontreinigde grond betreft. Er dient geen verder gevolg gegeven aan deze attesten. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen : - Het gemeentedecreet en in het bijzonder 2.12 van art. 43.

8 - De decreten en uitvoeringsbesluiten houdende de organisatie van de Ruimtelijke Ordening Om deze redenen ; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen ; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1. : Goedkeuring wordt verleend om het onroerend goed, voorwerp van onderhavige beraadslaging, ten openbare nutte en tegen de in het ontwerp van akte aangegeven voorwaarden kosteloos te verwerven. Artikel 2. : De vertegenwoordigers van de stad worden volmacht verleend om de authentieke akte namens de stad Harelbeke te ondertekenen. Artikel 3. : Het schepencollege vervult de vereiste administratieve formaliteiten. 5. Herstellen en onderhouden van de vloer en de tafel van de trouwzaal in het stadhuis. Goedkeuren bestek, raming (6 862 euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De huidige bevloering heeft nood aan een opfrissingsbeurt. Ondertussen wordt een plaatselijke herstelling ter hoogte van de ingangsdeur voorzien. De werken omvatten het schuren van de vloer en het voorzien van vernislagen volgens noodwendigheid. Tevens wordt de houten tafel eveneens heropgefrist. In het kader van de opdracht met als voorwerp Herstellen en onderhouden van de vloer en de tafel van de trouwzaal stadhuis werd een bestek met nr opgemaakt door de Technische diensten. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op 6.862,00 euro excl. btw of 8.303,02 euro incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling (< euro) en meerdere aannemers volgens keuze van het bestuur worden geraadpleegd waarbij onderhandeld kan worden over de voorwaarden van de opdracht met een of meer van hen. Deze gunningswijze biedt aan de Stad de meeste waarborgen betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begroting van 2010 op artikel 104/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 17, 2, 1 a;

9 - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 2; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr en de raming voor de opdracht met als voorwerp Herstellen en onderhouden van de vloer en de tafel van de trouwzaal stadhuis, opgemaakt door de Technische diensten. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt 6.862,00 euro excl. btw of 8.303,02 euro incl. 21% btw. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 104/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Aankoop van een watergeefgroep voor de groendienst. Goedkeuren bestek, raming (6 198,35 euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht met als voorwerp Aankoop watergeefgroep werd een bestek met ref. watergeefgroep/2010 opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op 6.198,35 excl. btw of 7.500,00 incl. 21% btw. Voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in het budget van 2010 op artikel 766/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 17, 2, 1 a;

10 - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 2; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; - het aankoopadvies van de de heer Frederique Christiaens, Preventieadviseur, dd. 19 februari 2010; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met ref. watergeefgroep/2010 en de raming voor de opdracht met als voorwerp Aankoop watergeefgroep, opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt 6.198,35 excl. btw of 7.500,00 incl. 21% btw. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 766/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Aankoop van een aanhangwagen voor de groendienst. Goedkeuren bestek, raming (6 198,35 euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht met als voorwerp Aankoop aanhangwagen groendienst werd een bestek met ref. aanhangw.2010 opgemaakt door de Dienst Eigen Regie en Centrale Aankoopdienst. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op 6.198,35 excl. btw of 7.500,00 incl. 21% btw. Voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in het budget van 2010 op artikel 421/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten;

11 - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 17, 2, 1 a; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 2; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; - het aankoopadvies van de preventieadviseur dd. 17 maart 2010; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met ref. aanhangw.2010 en de raming voor de opdracht met als voorwerp Aankoop aanhangwagen groendienst, opgemaakt door de Dienst Eigen Regie en de Centrale Aankoopdienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt 6.198,35 excl. btw of 7.500,00 incl. 21% btw. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 421/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Slopen oude gebouwtjes Arendswijk-site, bouwen van een nieuw inkomsas, heraanleggen terrein en herstellen dak overblijvende gebouwen. Goedkeuren aangepast bestek, raming (53 077,53 euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In de raad van 9 november 2009 werd het bestek, raming (37 495,16 euro + btw) en gunningswijze inzake het slopen van de oude gebouwtjes Arendswijk-site, bouwen van een nieuw inkomsas, heraanleggen van het terrein en het herstellen van het dak van de overblijvende gebouwen goedgekeurd. Na deze goedkeuring werd de aanbestedingsprocedure gestart. Op de begroting 2009 was 55000,00 euro incl. btw beschikbaar. De ingediende offertes overschreden het beschikbare krediet waardoor vorig jaar niet meer gegund kon worden. Intussen werd het aanbestedingsdossier enigszins aangepast. Er wordt voorgesteld om het bestaande petanqueveld uit te breiden. Ook het asbestinventaris diende correcter opgemaakt te worden zodat de inschrijvers hun prijs hiervoor exacter kunnen bepalen. In het kader van de opdracht met als voorwerp Slopen oude gebouwtjes Arendswijksite, bouwen van een nieuw inkomsas, heraanleggen terrein en herstellen dak overblijvende gebouwen werd een bestek met nr A.09/02 opgemaakt door BVBA Arkas.

12 De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,53 euro excl. btw of ,82 euro incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling (< euro) en meerdere aannemers volgens keuze van het bestuur worden geraadpleegd waarbij onderhandeld kan worden over de voorwaarden van de opdracht met een of meer van hen. Deze gunningswijze biedt aan de Stad de meeste waarborgen betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begrotingswijziging 1 van 2010 op artikel 124/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 17, 2, 1 a; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr A.09/02 en de raming voor de opdracht met als voorwerp Slopen oude gebouwtjes Arendswijk-site, bouwen van een nieuw inkomsas, heraanleggen terrein en herstellen dak overblijvende gebouwen, opgemaakt door de Technische diensten. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,53 euro excl. btw of ,82 euro incl. 21% btw. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 124/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar 2010.

13 9. Renovatie stadhuis fase IIIa: heropbouw Marktstraat 31 + restauratie en deel SABV. Lot verwarming, ventilatie en sanitair. Goedkeuren bestek, raming ( ,50 euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Naast de reeds goedgekeurde voorgaande loten in het renovatiedossier stadhuis fase IIIa, worden ook de verwarming, ventilatie en sanitair in een afzonderlijk dossier opgenomen. De werken omvatten het leveren en plaatsen van verwarming, ventilatie en sanitair in het nieuwe gebouw. Er wordt tevens een nieuwe automatische regeling van de verwarming voorzien die de installatie van zowel het nieuwe als het oude gedeelte aanstuurt. In het kader van de opdracht met als voorwerp Renovatie stadhuis -fase IIIa : heropbouw Marktstraat 31 + restauratie en deel SABV. Lot verwarming, ventilatie en sanitair werd een bestek opgemaakt. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,50 euro excl. btw of ,55 euro incl. 21% btw waarvan ,50 euro excl. btw voor de verwarming en ventilatie en ,00 euro excl. btw voor het sanitair. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare aanbesteding gezien de concurrentie hier maximaal speelt en de gunning van de opdracht kan plaatsvinden op grond van de laagste aangeboden prijs. Het krediet is voorzien in de begroting van 2010 op artikel 104/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek en de raming voor de opdracht met als voorwerp Renovatie stadhuis -fase IIIa : heropbouw Marktstraat 31 + restauratie en deel SABV. Lot verwarming, ventilatie en sanitair. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken,

14 leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,50 euro excl. btw of ,55 euro incl. 21% btw waarvan ,50 euro excl. btw voor de verwarming en ventilatie en ,00 euro excl. btw voor het sanitair. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare aanbesteding. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 104/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Renovatie stadhuis fase IIIa: heropbouw Marktstraat 31 + restauratie en deel SABV. Lot elektrische installaties. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Naast de reeds goedgekeurde voorgaande loten in het renovatiedossier stadhuis fase IIIa en het in huidige raad voorgelegde lot verwarming, ventilatie en sanitair wordt ook het lot elektriciteit in een afzonderlijk dossier opgenomen. De werken omvatten het leveren en plaatsen van alle elektrische voorzieningen waaronder ook een aansluitpunt voor TV, alarminstallatie, toegangscontrole, inbraakbeveiliging, verlichtingsarmaturen, muziekuitrusting ten behoeve van het onthaal/toeristische dienst/infodienst, deurbode & videofonie, de voorzieningen voor het installeren van een projector en de noodvoeding. In het kader van de opdracht werd een bestek met nr opgemaakt. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,00 euro excl. btw of ,03 euro incl. 21 % btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare aanbesteding gezien de concurrentie hier maximaal speelt en de gunning van de opdracht kan plaatsvinden op grond van de laagste aangeboden prijs. Het krediet is voorzien in de begroting van 2010 op artikel 104/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek en de raming voor de opdracht met als voorwerp Renovatie stadhuis -fase IIIa : heropbouw Marktstraat 31 + restauratie

15 33-35 en deel SABV. Lot elektrische installaties. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,00 euro excl. btw of ,03 euro incl. 21 % btw. Art. 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare aanbesteding. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 104/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Herziening Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen. Advies in het kader van het openbaar onderzoek. Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch : Op keurde de Vlaamse Regering een actualisatie en gedeeltelijke herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) principieel goed. Er loopt een onderzoek om het structuurplan Vlaanderen grondig te herzien. Op korte termijn opteert men voor een snelle herziening met planhorizon tot 2012 onder de vorm van een addendum aan het RSV. De plenaire vergadering vond plaats op Het college van burgemeester en schepenen gaf in zitting van een opmerking over de categorisering van de N36. De huidige categorisering als secundaire weg I laat een 2x2 inrichting toe, maar in praktijk lijkt dit voorbehouden voor de primaire wegen II, vandaar de vraag tot verhoging van categorie. Het college ondersteunde eveneens de opmerking van Izegem, die op basis van een onderzoek (naar uitrustingsgraad van verschillende gemeentes) voor Izegem, Harelbeke en Wevelgem een erkenning van hun centrumfunctie vraagt. De opmerkingen werden niet weerhouden. De vraag betreffende de N36 gaat louter over de inrichting, een 2x2 inrichting is op heden theoretisch mogelijk. De erkenning van de centrumfunctie past niet in de eerder beperkte herziening van het RSV en kan bij een grondige herziening onderzocht worden. Het ontwerp van het RSV werd door de Vlaamse Regering voorlopig vastgesteld op Het openbaar onderzoek loopt van tot en met Volgens artikel uit de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening is het aan de gemeenteraad om advies uit te brengen binnen deze termijn. Het college heeft in zitting van op de mogelijke onverenigbaarheid van de uitgebreide lokalisatieprincipes van lokale bedrijventerreinen met de uitgevoerde herbevestiging van de agrarische en natuurlijke structuur gewezen. Daarenboven vraagt het college om vraag en aanbod van industriezones beter op elkaar af te stemmen. Regionale bedrijventerreinen moeten kunnen worden omgevormd tot KMO-zone. De raadscommissie onderschreef dit voorstel in zitting van De raadscommissie wijst erop dat de eerdere beoordeling van de stad en het aldus niet akkoord gaan met de herbevestiging als agrarisch gebied van de strook tussen de N36 en N36d correct was, en bepaalde delen van die strook overeenstemmen met de huidige nieuwe mogelijkheden voor lokale bedrijventerreinen. Daarenboven wenst de raadscommissie de opmerking over de categorisering van de N36 mee te nemen in het advies.

16 Ter zitting herhaalt raadslid Rik Wanzeele de essentie van het advies van de raadscommissie als volgt : - Het is niet de bedoeling geweest om een zoekzone af te wijzen als dusdanig. De raadscommissie heeft wel willen aangeven dat, naar haar oordeel, de strook tussen de N36 en de N36d gegeven de ontsluitingsmogelijkheden en het feit dat er geen bebouwde kom in de nabijheid ligt de zone is die wanneer zij wordt omgeturnd tot een zone voor lokaal bedrijventerrein het in best in aanmerking komt. De raadscommissie heeft daarmee niet willen zeggen dat andere locaties sowieso uitgesloten zijn. - De raadscommissie wil eveneens dat de N36 op vier vakken wordt gebracht. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen : - Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening art Nadat de zitting van u. tot u. werd geschorst. Om deze redenen ; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen ; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Art.1 - De N36 van het kruispunt Krekelmotestraat (Izegem) tot de N43 (Harelbeke) is volgens het provinciaal Ruimtelijk Structuurplan West-Vlaanderen gecategoriseerd als secundaire weg I en heeft in praktijk een 2x1 inrichting. Hoewel een 2x2 inrichting theoretisch kan voor een secundaire weg I, blijkt in praktijk dat dit eerder voorbehouden wordt voor de primaire wegen II. Aangezien ter hoogte van Harelbeke de N36 door zijn versmalde inrichting als een bottle-neck fungeert en daardoor niet ten volle zijn functie om o.m. het verkeer weg te leiden uit de kern van Harelbeke vervult, dient de N36 (van het kruispunt Krekelmotestraat (Izegem) tot de N43 (Harelbeke)) gecategoriseerd als primaire weg II, identiek aan de categorisering van het stuk tussen de E17 en de N43 vanuit het oogpunt van het bekomen van een 2x2 inrichting. - Er moet een mogelijkheid voorzien worden om vraag en aanbod van type bedrijventerreinen beter op elkaar af te stemmen. Aangezien de regio Kortrijk met een overschot aan bedrijventerreinen zit, en er dus geen nieuwe mogelijkheden meer kunnen gecreëerd worden, is het belangrijk strategische keuzes te kunnen maken binnen het bestaande juridisch aanbod. Zo moeten bv. verspreide kleinere (of delen van) regionale bedrijventerreinen tot KMO-zone omgevormd kunnen worden. - De uitgevoerde herbevestiging van de agrarische en natuurlijke structuur kan onverenigbaar zijn met de nieuwe lokalisatieprincipes van lokale bedrijventerreinen. Het RSV dient een oplossing te voorzien voor dergelijke problematiek. - Voor de zone voor lokale bedrijventerreinen gaat de voorkeur uit naar de strook tussen de N36 en de N36d, zonder echter andere locaties uit te sluiten en zonder daardoor de open ruimte tussen woonkernen aan elkaar te sluiten.

17 Enkel mits naleving van voorgaande voorwaarden geeft de gemeenteraad een gunstig advies op het ontwerp van het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen. Art. 2 Dit advies zal worden overgemaakt aan de VLACORO. 12. Aanleg kampeerterrein mobilhomes. Goedkeuren bestek, raming (77 967,45 euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Net als in heel Vlaanderen is er ook in de Leiestreek veel vraag naar erkende kampeerautoplaatsen. Dit enerzijds door de gebruikers en anderzijds ook door de overheid om wildkamperen tegen te gaan. Toerisme Vlaanderen heeft de bedoeling om lussen voor de kampeerautotoerist te ontwikkelen met daarop erkende kampeerplaatsen. Daartoe werd op het sportcentrum Harelbeke een alternatieve plaats gevonden tussen de koptribune van het Forestierstadion en de sporthal (toegang via de bestaande toegangsweg) voor het inplanten van een kampeerautoplaats voor 8 voertuigen. Door de Gemeenteraad in zitting van 11 mei 2009 werd principieel beslist de werken uit te voeren alsook werden in dezelfde zitting de contractuele voorwaarden ontwerper, raming studiekosten en gunningswijze goedgekeurd. Het College van Burgemeester en Schepenen besliste in zitting van 30 juni 2009 de ontwerpopdracht Aanleg kampeerterrein mobilhomes toe te wijzen aan NV Soresma, Eugène Bekaertlaan 61 te 8790 Waregem. In het kader van de opdracht met als voorwerp Aanleg kampeerterrein mobilhomes werd een bestek met nr A.09/14 opgemaakt door NV Soresma, voornoemd. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,45 excl. BTW of ,61 incl. 21% BTW. Er werd op 22 maart 2010 gunstig advies verleend door de Sportraad. Er werd op 22 maart 2010 een advies bekomen van de cultuurraad waarbij de aangehaalde argumenten tegen het project niets terzake doen. Aan de raad wordt voorgesteld voorbij te gaan aan dit negatieve advies wegens ongegrond. Daartoe wordt verwezen naar de replieken op het advies geformuleerd bij nota van de technische dienst van 24 maart Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare aanbesteding gezien de aard van de bestelling (> ,00) en gezien de concurrentie hier maximaal speelt en de gunning van de opdracht kan plaatsvinden op grond van de laagst aangeboden prijs. Het krediet is voorzien in de begroting van 2010 op artikel 562/ van de buitengewone dienst. Aanvullende kredieten werden voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging nr. 01 van 2010 op artikel 562/ Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 42 betreffende de bevoegdheden van de Gemeenteraad ; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen ; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten ; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen ;

18 - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen ; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr A.09/14 en de raming voor de opdracht met als voorwerp Aanleg kampeerterrein mobilhomes, opgemaakt door NV Soresma, Eugène Bekaertlaan 61 te 8790 Waregem. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,45 excl. BTW of ,61 incl. 21% BTW. Art. 2 : Voornoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare aanbesteding gezien de aard van de bestelling (> ,00) en gezien de concurrentie hier maximaal speelt en de gunning van de opdracht kan plaatsvinden op grond van de laagst aangeboden prijs. Art. 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 562/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar 2010 en aanvullend met kredieten voorzien bij begrotingswijziging nr. 01 op artikel 562/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Art. 4 : De Gemeenteraad vraagt wel te onderzoeken of staande de werken het loosrooster niet dient verplaatst naar voor en niet dient te worden vergroot. 13. Vervangen scheidingswanden sporthallen Harelbeke en Bavikhove. Goedkeuren bestek, raming ( euro + btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De huidige scheidingswanden zijn sterk verouderd en scheiden de zaal niet meer efficiënt af bij indeling van de zalen in de sporthalles. De doeken worden vervangen door nieuwe doeken die compacter zijn waardoor deze bij stockering langs de wanden minder hinder zullen geven bij gebruik van de zalen. In het kader van de opdracht met als voorwerp Vervangen scheidingswanden sporthalles Harelbeke en Bavikhove werd een bestek met nr opgemaakt door de Technische diensten.

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Voorwerp: Gemeentelijk reglement op de inventarisatie van leegstaande woningen en/of gebouwen en indicaties ter bepaling van leegstand.

Voorwerp: Gemeentelijk reglement op de inventarisatie van leegstaande woningen en/of gebouwen en indicaties ter bepaling van leegstand. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 12.07.2010 Aanwezig: Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Rita Beyaert, burgemeester; Luc Callewaert,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER 2009 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

Goedkeuren activiteitenverslag en jaarrekening, balans per 31 december 2010 van het autonoom gemeentebedrijf Ardooie

Goedkeuren activiteitenverslag en jaarrekening, balans per 31 december 2010 van het autonoom gemeentebedrijf Ardooie Zitting van 02 mei 2011 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L., Steen

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 8 JANUARI 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012.

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS Annita, VAN NUFFEL Albert,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 OKTOBER Aanwezig : voorzitter van de gemeenteraad burgemeester vz OCMW (niet stemgerechtigd)

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 OKTOBER Aanwezig : voorzitter van de gemeenteraad burgemeester vz OCMW (niet stemgerechtigd) ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 OKTOBER 2010 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert burgemeester De heren Luc Callewaert,Alain Top, Rik Pattyn,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 MEI 2009

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 MEI 2009 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 MEI 2009 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5 verklarende nota gemeenteraad 26 02 2018 pagina 1/5 OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen. 2. Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - bereiding en levering van maaltijden (inclusief

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 MEI 2008

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 MEI 2008 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 MEI 2008 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, Voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert Burgemeester De heren, Luc Callewaert,Carlo Daelman, Alain Top,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 MAART 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 MAART 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 MAART 2015 In gesloten zitting: 1. Ambtshalve oppensioenstelling gemeentesecretaris De heer Paul Cloots heeft zijn pensioen aangevraagd

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark Zitting van 25 april 2017 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny Leden De Meyer Sara Secretaris. Verontschuldigd

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Verontschuldigd: Mieke Callebert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden

Verontschuldigd: Mieke Callebert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Zitting van 27 februari 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, OCMW raadsleden Sara De Meyer, Algemeen Directeur

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 1 SEPTEMBER 2008

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 1 SEPTEMBER 2008 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 1 SEPTEMBER 2008 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren Luc Callewaert (afwezig vanaf pt 9),

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie zoals getekend op het plan nr. 01A - 20150223- ontwerpplan kadasterplan, opgemaakt door Studiekantoor Kockaerts bvba te 3220 Holsbeek, Gebroeders Van Tiltstraat 35, ter goedkeuring voorgelegd. De raad

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 FEBRUARI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 FEBRUARI 2007 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 FEBRUARI 2007 Aanwezig :De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Vergadering van 28.01.13

Vergadering van 28.01.13 Vergadering van 28.01.13 Aanwezig : Chris Loosvelt, voorzitter; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Wim Verlinde, Emmy Mispelaere, Joachim Naert, Suzan Joye, Hilde Martin, Veerle De Pauw, raadsleden;

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting.

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting. TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting. 2. Charter verkeersveiligheid: goedkeuring. De gemeente Glabbeek

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN 1.1 Goedkeuring jaarrekening 2010 gemeente. De jaarrekening 2010, omvattende de budgettaire rekening 2010, balans, resultatenrekening,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014 Zitting van 26 januari 2015 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie