Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties"

Transcriptie

1 Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

2

3 Groentefrietjes Vrolijke bekertjes Rode paprika s Komkommers Waspenen 1. Schrijf de naam en leeftijd van de jarige op de bekertjes. 2. Was de paprika s en de komkommers en schrap de waspenen. 3. Halveer de komkommers in de lengte. 4. Snijd alle groenten in lange, dunne repen. 5. Vul de bekertjes met repen paprika, komkommer en waspeen. Tip: Afhankelijk van het seizoen kun je verschillende soorten groenten gebruiken. Voeg een potlood met een leuk gummetje toe om het nog feestelijker te maken!

4 Fruitcupcakjes Rode druiven Mandarijnen Papieren of siliconen cupcakevormpjes 1. Schil de mandarijnen en leg ze half over elkaar in een cirkel, zoals op de foto. Het laatste stukje steek je onder het eerste stukje. 2. Was de druiven. 3. Leg een rode druif in het midden. Tip: Je kunt ook een radijsje of een kerstomaatje gebruiken in plaats van een druif.

5 Watermeloenijsjes Watermeloen Ijsstokjes Tip Leg de watermeloenijsjes op een leuke schaal om het extra feestelijk te maken. 1. Snijd de watermeloen in kleine driehoeken. 2. Steek de ijsstokjes in een stuk watermeloen. Je kunt het beste de ijsstokjes aan de kant van de schil van de watermeloen erin steken, want zo blijft het stokje stevig zitten.

6 Knapzakjes Feestelijke servetjes Doosjes rozijnen Soepstengels, potloden of takken 1. Vul de servetjes met de doosjes rozijnen. 2. Knoop het dicht en maak het vast aan een soepstengel, leuk potlood of een tak. Tip: Hang er kaartjes met de naam en leeftijd van de jarige aan en ballonnen voor de finishing touch.

7 Lieveheersbeestjes Sla of peterselie Babybel kaasjes Blauwe bessen Glazuur Zwarte stift Groot bord 1. Snijd voorzichting een stuk van de waslaag van elke babybel weg. Laat de bovenkant aan elkaar zitten. 2. Maak voelsprieten van de stukjes waslaag en prik deze in de zijkant van de kaasjes. 3. Was de blauwe bessen. 4. Snijd de blauwe bessen doormidden en plak deze met wat glazuur op de kaasjes. 5. Maak met een zwarte stift stippen op de lieveheersbeestjes. Tip Versier de borden met sla of peterselie zodat het net lijkt alsof de lieveheersbeestjes in het gras staan.

8 Traktaties op een stokje Oud (fruit) kistje Oase/steekschuim Stukje kunstgras Satéprikkers Kaas Komkommers Worstjes Steekvormen 1. Vul het kistje met oase/steekschuim en drapeer er een stukje kunstgras over. 2. Was de komkommers. 3. Snijd de komkommmers en kaas in stukjes en steek deze uit met de leuke vormpjes. 4. Rijg de stukjes aan de satéprikkers. 5. Prik de satéprikkers in het gras alsof het bloemen zijn. Tip: Je kunt ook tomaat, wortel of paprika gebruiken. En ook fruit (aardbei, druiven, appel, mandarijn en banaan) valt goed in de smaak.

9 Auto s met rozijntjes Wc-rollen Schaar Pinnetjes Verf of gekleurd karton Zwarte stift Doosjes rozijnen Zwart en wit karton 1. Verf de wc-rollen in leuke kleuren of rol ze in gekleurd karton. 2. Schrijf de leeftijd van de jarige op de auto s. 3. Teken op het zwarte karton voor elke auto vier rondjes en op het witte karton ook vier rondjes, maar dan wat kleiner. Knip deze uit en plak de witte rondjes op de zwarte rondjes om er mooie wielen van te maken. 4. Knip een rechthoek uit de wc-rol. Let op: het achterste stuk knip je niet uit. Deze duw je omhoog om er een zitleuning van te maken. 5. Teken voor elke auto 1 rondje op het witte karton. Deze moet niet te groot zijn en in het rechthoekje passen. Dit is het stuur. 6. Plak het stuur in de rechthoek. 7. Plaats de doosjes rozijnen in de wc-rol. 8. Prik de wielen met de pinnetjes aan de wc-rol. Tip: Pak de doosjes rozijnen in, zodat je niet meteen ziet wat erin zit en het een echte verrassing is.

10 Fruit raketjes Satéprikkers met sliertjes Aardbeien Groene druiven Blauwe bessen 1. Was het fruit. 2. Snijd de bovenkant van de aardbeien af. 3. Rijg een blauwe bes aan de satéprikker en daarna een druif. Herhaal deze stap nog een keer en eindig met een blauwe bes. 4. Steek vervolgens de aardbei op de punt van de satéprikker en klaar is je traktatie!

11 Fruitijsjes Aardbeien Sinaasappels of mango Kiwi s Ijsvormpjes met stokjes 1. Was en pureer de aardbeien. 2. Schil de kiwi s en pureer deze in een apart bakje. 3. Pers de sinaasappels uit of schil en pureer de mango. 4. Giet de verschillende mengsels in laagjes in de ijsvorm. 5. Stop de vormpjes in de diepvries en wacht tot deze bevroren zijn.

12 Eierkoek egels Kleine eierkoeken Boter Zoute stokjes Rozijntjes 1. Halveer de eierkoeken en plak steeds twee stukken aan elkaar zoals op de foto. 2. Steek er aan allebei de kanten een rozijn in. Dit zijn de ogen. 3. Steek er stukjes van de zoute stokjes in als stekels. Tip: Leg de eierkoeken op een versierde schaal met blaadjes om er een vrolijk geheel van te maken.

13 Druivenrupsen Lange satéprikkers Witte en blauwe druiven Eetbare plakoogjes Wit glazuur 1. Was de druiven. 2. Rijg de druiven aan de satéprikkers. 3. Spuit een klein beetje glazuur op het kopje en leg de oogjes er gelijk op. Even hard laten worden en klaar ben je!

14 Appelchips Appels Citroensap Kaneel Bakpapier 1. Was de appels. 2. Snijd de appels in dunne plakjes. 3. Smeer deze in met een beetje citroensap om te voorkomen dat de appels bruin kleuren. 4. Leg de appelplakjes op het bakpapier en bestrooi ze met kaneel. 5. Bak ze in 1 uur af in de oven op 100 graden. Tip: Maak de appelchips een avond van tevoren en laat ze in de oven afkoelen. Met de hitte van de oven worden de appelchips nog knapperiger.

15 Gezond eten is echt wel cool! Tip! Vergeet niet om naast al die lekkere traktaties ook goed te blijven drinken. En dit kan ook op een gezonde, vrolijke manier! Fris fruitwater Het is lekker, gezond en ziet er vrolijk uit. Je kunt eindeloos veel combinaties bedenken. Mix en mengen maar!

16 Volg ons:

Simpel. & Super BLOEM- POTJES

Simpel. & Super BLOEM- POTJES Simpel & Super BLOEM- POTJES 10 BLOEMPOTJES BENODIGDHEDEN Zo maak je het: * Grote satéprikkers * Komkommer * Kaas * Worst Tip: prik ze in een bakje met gras. 1 2 3 4 Snijd de komkommer in rondjes en halveer

Nadere informatie

MANDARIJNEN VISJES. Benodigdheden: mandarijnen oranje papier plakband viltstift

MANDARIJNEN VISJES. Benodigdheden: mandarijnen oranje papier plakband viltstift MANDARIJNEN VISJES mandarijnen oranje papier plakband viltstift Knip uit het papier voor elke vis een staart en twee vinnen. Plak dit met plakband op de mandarijntjes zodat je een visje krijgt. Teken of

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar. TRAKTEREN: MENEERTJE MELOEN Voor 8 traktaties / 10 kcal per portie 1 schijf watermeloen

Nadere informatie

Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: Gedroogde appelchipjes:

Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: Gedroogde appelchipjes: Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: - fruit (aardbei, watermeloen, druiven) - sateprikkers en een - hartjes-uitsteekvorm Gedroogde appelchipjes: - Appel - Honing (1 theelepel per appel)

Nadere informatie

Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties!

Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties! Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties! Appelgezichtjes 1 kleine zoetzure appel met steel Een halve groene zure mat Poedersuiker en water Rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog

Nadere informatie

Versie datum: december 2018, Pagina 1 van 5

Versie datum: december 2018, Pagina 1 van 5 Versie datum: december 2018, Pagina 1 van 5 Traktatie-ideeën Fruitcupcakejes Rode druiven Mandarijnen Cupcakevormpjes Verwijder de schil van de mandarijn en leg deze in een cirkel in het cupcakevormpje.

Nadere informatie

Vers fruit als ijsje. Vlinder

Vers fruit als ijsje. Vlinder Vers fruit als ijsje Benodigdheden: ijshoorntje, vers (zomer)fruit en eventueel wat slagroom. Zorg ervoor dat je fruit niet te nat is anders worden de hoorntjes snel slap! Deze traktatie is een combinatie

Nadere informatie

Zo maak je het: KROKODIL BENODIGDHEDEN. * Komkommer. * Prikkertjes. * Kaas. * Worst. * Ogen. Bevat allergenen: gluten, koemelkeiwit

Zo maak je het: KROKODIL BENODIGDHEDEN. * Komkommer. * Prikkertjes. * Kaas. * Worst. * Ogen. Bevat allergenen: gluten, koemelkeiwit creatief KROKODIL 01 KROKODIL BENODIGDHEDEN Zo maak je het: * Komkommer * Prikkertjes * Kaas * Worst * Ogen 1 2 3 4 5 Maak van de komkommer een krokodil door een stuk uit de voorkant te snijden als bek.

Nadere informatie

Vrolijke fruitspiesjes. Nodig: - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze

Vrolijke fruitspiesjes. Nodig: - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze Vrolijke fruitspiesjes - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze Bert en Ernie fruit - Bananen - Mandarijnen - Zwart wol - Wiebeloogjes - Stift voor het mondje - Rood en oranje papier voor

Nadere informatie

Succes met het maken van jouw traktatie!

Succes met het maken van jouw traktatie! Gezondtraktatieboek Een verjaardag is voor de kinderen vaak compleet als er getrakteerd mag worden op school. Het beste moment om te trakteren is tijdens de ochtendpauze. Ieder jaar is de vraag: wat laat

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

team Avonturijn Beste ouder(s),

team Avonturijn Beste ouder(s), K Traktatiefolder Beste ouder(s), Uw kind is bijna jarig of neemt wellicht binnenkort afscheid van zijn of haar vriendjes en/of vriendinnetjes. U wilt iets leuks doen voor dit afscheid en wellicht ook

Nadere informatie

KOKO Kinderopvang Traktatiefolder

KOKO Kinderopvang Traktatiefolder KOKO Kinderopvang Traktatiefolder Introtekst Beste ouder(s), verzorger(s) Uw kind is bijna jarig of gaat afscheid nemen. U wilt iets leuks doen voor zijn of haar groepsgenootjes en wellicht ook voor de

Nadere informatie

Gezonde traktaties. Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander.

Gezonde traktaties. Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander. Gezonde traktaties Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander. Hoera, uw kind is binnenkort weer jarig. Een bijzonder moment. Een traktatie kun je zien als een

Nadere informatie

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Traktatieboek Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Dames peren peren gekleurd papier, eventueel ribbel papier gekleurde stiften Teken op een papier een rondje ter grootte van het middelstuk van de peer en

Nadere informatie

GEZONDE TRAKTATIE TIPS VAN KINDERCENTRUM BELLE FLEUR

GEZONDE TRAKTATIE TIPS VAN KINDERCENTRUM BELLE FLEUR Auto met rozijntjes WC-rollen Stuk karton waar je met een potlood de rondjes op tekent waar je de wielen van maakt Schaar Pinnetjes of lijm om de wielen mee aan de wc/rol te monteren Verf voor hele snelle

Nadere informatie

Gezonde traktaties met fruit blz. 4

Gezonde traktaties met fruit blz. 4 Gezonde traktaties met fruit blz. 4 Appelchips blz. 5 Zandbakvormpjes blz. 6 IJshoorntjes met fruit blz. 7 Racewagen van fruit blz. 8 Fruitcupcakejes blz. 9 Druivenrupsen blz. 10 Fruitpizza blz. 11 Rood

Nadere informatie

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind:

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind: APPELGEZICHTJES Nodig per kind: * 1 kleine zoetzure appel met steel * een halve groene zure mat * poedersuiker en water * rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog hem. 2. Vouw de zure mat

Nadere informatie

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze SMOOTHIE Ingrediënten voor ca. 2,5 liter 4 bananen 2 appels 4 sinaasappels 200 gram verse bladspinazie 2 theelepels olie 2 theelepels kaneel 8 walnoten 500ml water 500ml sinaasappelsap Dikke rietjes eetlepel

Nadere informatie

Fantasievol Trakteren!

Fantasievol Trakteren! Fantasievol Trakteren! Schooljaar 2015-2016 1 Inleiding Welkom in het boekje Fantasievol Trakteren! Dit boekje is samengesteld om ouders te ondersteunen bij het vinden van een leuke en gezonde traktatie.

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

VOORWOORD. Dat kan per mail naar Marion Pelgrim: Veel plezier met de gezonde traktaties!

VOORWOORD. Dat kan per mail naar Marion Pelgrim: Veel plezier met de gezonde traktaties! GEZONDE TRAKTATIES VOORWOORD Jarig zijn is leuk en is voor de kinderen heel bijzonder. Het trakteren op school is ook heel speciaal. Dat gezond trakteren ook heel leuk kan zijn willen we laten zien in

Nadere informatie

INLEIDING INLEIDING. Veel traktatieplezier!

INLEIDING INLEIDING. Veel traktatieplezier! INLEIDING Hoera! Er is er een jarig en dat kun je wel zien, want we krijgen allemaal een lekkere traktatie. Alles draait vandaag om de jarige, kijk m stralen! Niet alleen op school delen kinderen uit,

Nadere informatie

Inhoud kinderkookboek

Inhoud kinderkookboek Kinder- kookboek Inhoud kinderkookboek groep 1-2a Nachtpannenkoeken groep 1-2b Toverstengels van Hans en Grietje groep 3 Floddertjes tomatensoep groep 4 Toverbroodjes groep 5 Fleur op een mierenboomstam

Nadere informatie

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt. BloemenBak Kaas (plat stuk of 1 kilo kaas) Grilworst Komkommer Saté-prikkers Bakvormpje (bloem) Bloempot c.q. bak Je haalt al drukkend met het bakvormpje (bloem) in de kaas de vorm eruit. Mocht je hier

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Gezond trakteren. Opdracht 6C. Opdracht

Gezond trakteren. Opdracht 6C. Opdracht Opdracht 6C Gezond trakteren Opdracht Doel: Door zelf (nieuwe) gezonde traktaties te bedenken krijgen de kinderen inzicht in: - Wat leuke en lekkere gezonde (minder calorierijke) tussendoortjes zijn; -

Nadere informatie

Gezonde traktaties maken

Gezonde traktaties maken Bereikbaarheid: Telefoon: 088-0105900 Website: www.hetcjg.nl Website voor jongeren 12+: www.justyoung.nl E-mail: info@hetcjg.nl Facebook: www.facebook.com/hetcjg Twitter: #hetcjg Locaties: Leudal, Schoolstraat

Nadere informatie

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap handje rucola 4 sneetjes volkoren stokbrood schaar vork eetlepel schaaltje

Nadere informatie

10 Groene Smoothies Recepten

10 Groene Smoothies Recepten 10 Groene Smoothies Recepten D e t o x e n t h u i s. n l Recept 1 Groene Smoothie met mango, ananas en banaan 100 gram mango 100 gram ananas Spoel eerst de verse in de blender toe samen met het water.

Nadere informatie

De leukste traktaties! Lieflijke stroopwafel-stokjes

De leukste traktaties! Lieflijke stroopwafel-stokjes De leukste traktaties! De traktaties: - Lieflijke stroopwafel-stokjes - Pinquïn-traktatie - Racebaan-auto tjes - Schattige egels - Koekjesspiegeltjes - Gekke teckels - Gevaarlijke piraten - Feestvarkentjes

Nadere informatie

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer!

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! 20 Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! Kies max. 6 ingrediënten (benodigdheden) en verzin daar met elkaar een voorgerecht, een hoofdgerecht of een toetje (dessert) mee... GROENTE Bietjes Spruitjes Rode

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo

Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo Hollandse tulpen : 2 komkommers 1 bak aardbeien 1 worst naar keuze 250 g kaas 30 lange sateprikkers Kies voor kaas en worst, u kunt ook voor wat anders dan worst kiezen

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën. Trakteren: zebra appel voor ca. 30 traktaties / 80 kcal per portie 15 groene appels 15 rode appels 30 satéprikkers

Nadere informatie

Wat heerlijk, zomers weer! Dat schreeuwt natuurlijk om ijsjes! En dan het liefst gezonde ijsjes.

Wat heerlijk, zomers weer! Dat schreeuwt natuurlijk om ijsjes! En dan het liefst gezonde ijsjes. 1 Hoi! Wat heerlijk, zomers weer! Dat schreeuwt natuurlijk om ijsjes! En dan het liefst gezonde ijsjes. In dit e-book vind je leuke recepten en suggesties voor mooie, leuke, lekkere en gezonde ijsjes,

Nadere informatie

Boodschappenlijst gezonde tussendoortjes

Boodschappenlijst gezonde tussendoortjes 1 schuitje varen paprika 2 fruit in het Zonnetje gedroogde fruit (abrikoos, appel, mango of andere soorten) rozijntjes 3 stengel soep bouillon blokje(s) fijngesneden groenten (of een zakje kant en klare

Nadere informatie

Partytips. Disney. disneyjunior.nl

Partytips. Disney. disneyjunior.nl Partytips Vraag je vrienden om zich als piraten te verkleden voor de party! Je kunt dan het beste piratenpak belonen met een prijs! Rol de uitnodiging die je via deze website hebt afgedrukt op en doe er

Nadere informatie

Fruit APPELGEZICHTJES. Nodig per kind:

Fruit APPELGEZICHTJES. Nodig per kind: Fruit APPELGEZICHTJES Nodig per kind: * 1 kleine zoetzure appel met steel * een halve groene zure mat * poedersuiker en water * rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog hem. 2. Vouw de

Nadere informatie

Voorbeelden gezonde traktaties

Voorbeelden gezonde traktaties Voorbeelden gezonde traktaties Koekiemonster Dit heb je nodig Een mini ontbijtkoekje Lijm Wit en blauw papier Een koffiefilterzakje Mal van koekiemonster en ogen Zo maak je het: 1. Trek de mal van Koekiemonster

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November Dit is alweer onze derde editie van iknutsel magazine. In deze november editie een mix van de volgende thema s. Sinterklaas, Sint Maarten en herfst. De maand november, waar zullen we beginnen! Er zijn

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

Originele traktaties. Trakteren thuis of op school? No stress!

Originele traktaties. Trakteren thuis of op school? No stress! Trakteren thuis of op school? No stress! Originele traktaties Op zoek naar iets speciaals om te trakteren op school of thuis voor je verjaardag? Onze homemade traktaties zijn heel tof om samen met de kids

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Een gezond ontbijt Lekkere recepten voor een gezonde start van de dag! Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Ontbijt tips Heb je soms niet genoeg 1 tijd om te ontbijten? Zet je wekker dan een kwartiertje

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie.

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie. Recept POMPOENSOEP WAT NODIG? pompoen 3 uien 3 liter water 2 soeplepels currypoeder 2 preien 2 eetlepels olijfolie 3 bouillonblokjes zout en peper HOE BEREIDEN? was je handen, spoel de groenten 5 voeg

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

PAAS WORKSHOP RECEPTEN 2015

PAAS WORKSHOP RECEPTEN 2015 [DATE] Lorem & Ipsum [Street Address] [City], [State][Postal Code] PAAS WORKSHOP RECEPTEN 2015 WORKSHOP RECEPTEN Konijnenbroodjes Zweedse kaneelbroodjes Minion eieren Hartig taartje Mini frittata Lieveheersbeestjes

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties

Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties Traktatiebeleid Vaak lijkt het wel alsof het 365 dagen per jaar feest is. Verjaardagen, Sinterklaas, Kerst, Pasen, Suikerfeest, een broertje of zusje... dat zijn

Nadere informatie

Traktaties. Lekkere en verantwoorde traktaties voor de basisschool

Traktaties. Lekkere en verantwoorde traktaties voor de basisschool Traktaties Lekkere en verantwoorde traktaties voor de basisschool Maak van trakteren een gezond feestje in de klas! Jarig zijn is een feestje en daar hoort natuurlijk een leuke traktatie bij! Helaas zijn

Nadere informatie

houten objecten objecten van stof plastic objecten Voorbereiding Zet de emmers met water of de watertafel klaar. Leg er verschillende materialen bij.

houten objecten objecten van stof plastic objecten Voorbereiding Zet de emmers met water of de watertafel klaar. Leg er verschillende materialen bij. Drijven en zinken Zomer 2-4 jaar Ontwikkelingsgebied Zintuigen Denken Samen 15 minuten watertafel of emmers glazen objecten metalen objecten houten objecten objecten van stof plastic objecten massieve

Nadere informatie

Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide

Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide Trakteren op school Voor een kind is jarig zijn één van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vaak trakteert de jarige dan. Om te voorkomen dat de

Nadere informatie

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Hemels menu mei 2019 Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Rundercarpaccio (2 pers.) 200 gr rundercarpaccio Pijnboompitten

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES LAMSKOTELETJES MET MINT VAN DE BIG GREEN EGG TARTE TATIN MET

Nadere informatie

Disclaimer. Copyright. Dit boek is met grote zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen garanties gegeven

Disclaimer. Copyright. Dit boek is met grote zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen garanties gegeven Kinderkokkie Disclaimer Dit boek is met grote zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen garanties gegeven worden met betrekking tot de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie. Het is niet

Nadere informatie

Gaat jouw liefde door de maag?

Gaat jouw liefde door de maag? Gaat jouw liefde door de maag? Valentijnsdag; commerciële onzin, of een mooi moment om extra lief voor elkaar te zijn? Jij mag het zeggen, maar wij geven je in ieder geval recepten voor een heerlijke brunch,

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING)

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) 1 liter melk 50 gram rijst 150 gram suiker Snuifje kaneel Snuifje kardemom 1 theelepel honing Amandelen of rozijnen (optioneel) Laat 1 liter melk koken. Doe er 50 gram rijst

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde BBQ gezond 9 01 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur gehaald.

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 16 leuke en gezonde traktatie-ideeën.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 16 leuke en gezonde traktatie-ideeën. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 16 leuke en gezonde traktatie-ideeën. TRAKTEREN: ZEBRA APPEL GA VOOR GROEN-TIP! Laat de kinderen zien waar het eten vandaan komt. Trakteer bijvoorbeeld

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

TRAKTATIE ONDERWERPEN

TRAKTATIE ONDERWERPEN GEZONDE TRAKTATIES TRAKTATIE ONDERWERPEN In het Gezonde Traktatie boekje vind je gezonde, lekkere en leuke traktaties die je aan je klasgenootjes uit kan delen. De gouden sterren geven aan hoe gezond een

Nadere informatie

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan:

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan: RECEPTEN BOEK Healthy Ageing Met dank aan: WIJS Albert Heijn Paddepoel Voeding en diëtiek studente: Jitske Dijkstra Toegepaste psychologie student: Niels van Doorn ZOMERSE WRAP BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Rrrolletjesvliegtuig

Rrrolletjesvliegtuig Rrrolletjesvliegtuig Geschikt vanaf: 3 jaar met hulp. Vanaf ongeveer 6 jaar kun je dit helemaal zelf! Hoe lang ben je er mee bezig: In zo n drie kwartier heb je al een heus vliegtuig. Maar wil je m nog

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

Allemaal spiesjes. Sangria Tomaat/Mozzarella fruitspiesjes Feestelijk egel groentenkrokodil

Allemaal spiesjes. Sangria Tomaat/Mozzarella fruitspiesjes Feestelijk egel groentenkrokodil Allemaal spiesjes Sangria Tomaat/Mozzarella fruitspiesjes Feestelijk egel groentenkrokodil Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem Tel.: 09 357 60 86 fax: 09 357 78 35 www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM )

MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM ) MENU MAART 2003 AMUSE BLADERDEEG MET KAAS EN DADELS SCAMPI S MET KIWI MUSKAATSORBET ( SPOOM ) ZALMFILET MET RODEWIJNSAUS MET TAGLIATELLE À LA PANNA BROCCOLI EN BOSPEEN CHARLOTTE VAN VRUCHTENIJS BLADERDEEG

Nadere informatie

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Dit boekje is een uitgave van: www.puurenfit.nl SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Copyright Puur&Fit 2014 INHOUDSOPGAVE RAUWE CHOCOLADEMOUSSE SUPERFOOD IJSTAART GROENE SUPERFOOD SMOOTHIE

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar

Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Je kind groeit hard en wordt steeds zelfstandiger. Hij wil steeds meer zelf beslissen wat hij eet en drinkt. Hoe ga je daarmee om? En hoe geef je je

Nadere informatie

Gezond eten en drinken. voor je kind van 9 tot 12 jaar

Gezond eten en drinken. voor je kind van 9 tot 12 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Je kind groeit hard en wordt steeds zelfstandiger. Hij wil steeds meer zelf beslissen wat hij eet en drinkt. Hoe ga je daarmee om? En hoe geef je je

Nadere informatie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie www.powerslim.nl 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie Iedereen heeft wel eens een avondje voor de televisie. Lekker met de benen omhoog, onder

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Alternatief week 15 Maandag

Alternatief week 15 Maandag Alternatief week 15 Maandag 1270 kcal 3 cracottes 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 1 keer sandwichspread tomaat lente ui met plakjes komkommer 1 keer halvarine en 1 plak ham 200 gram meloen 1

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Beste ouders, Laat de verjaardagen maar komen! Groetjes Juf Lin en juf Marie

Beste ouders, Laat de verjaardagen maar komen! Groetjes Juf Lin en juf Marie Beste ouders, Elk jaar opnieuw is je zoon of dochter jarig. Hieronder vind je uitleg hoe we dit in de wolkjesklas vieren. De kleuters krijgen in onze klas zelf de kans om te kiezen hoe ze hun dagje in

Nadere informatie

In kruiden en komijn gemarineerde sardines

In kruiden en komijn gemarineerde sardines In kruiden en komijn gemarineerde sardines 8 filets van sardines, viswinkel 1 handje rozijnen 1 limoen, uitgeperst 4 el olijfolie 1 tl komijnpoeder 1 tl koriander, fijngehakt 1 tl peterselie, fijngehakt

Nadere informatie

Proevertjesmiddag 06 juni 2017 ONZE GERECHTJES

Proevertjesmiddag 06 juni 2017 ONZE GERECHTJES Proevertjesmiddag 06 juni 2017 ONZE GERECHTJES DIT ZIJN ENKELE PROEVERTJES Broodpudding Appel-boterkoek Veggie springrolls Mini-saté tomaat - mozzarella Ice-tea Komkommerschijfjes met tonijn en bieslook

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Weekmenu 6. Maandag Tomatensoep Rijst met kip en groenten* Komkommersalade

Weekmenu 6. Maandag Tomatensoep Rijst met kip en groenten* Komkommersalade Weekmenu 6 Maandag Tomatensoep Rijst met kip en groenten* Komkommersalade Dinsdag Vegetarische hamburger Aardappelpuree Koolraap met sinaasappel* Halfvolle vanilleyoghurt Woensdag Minestronesoep met stokbrood

Nadere informatie

Inhoudsopgave. # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co. # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw

Inhoudsopgave. # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co. # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw Inhoudsopgave # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw Rupsje nooit genoeg I Rupsje nooit genoeg II Rijst wafel dieren traktatie

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine Fruit-room ijsjes 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt Extra: Zoku ijsmachine Prak de frambozen fijn en meng het door de melk vervanger. Snij de blaadjes munt

Nadere informatie

Alternatief Weekmenu week 24

Alternatief Weekmenu week 24 Alternatief Weekmenu week 24 Maandag 100 gram aardbeien (tip: probeer de Optimel aardbeienkwark eens en doe de aardbeien hier door!) een halve galia meloen Tosti gemaakt van: 2 volkoren boterhammen 1 keer

Nadere informatie

Melk voor jong en oud. Doelstellingen

Melk voor jong en oud. Doelstellingen Infofiche 2 Doelstellingen De leerlingen weten dat het voor alle leeftijdsgroepen belangrijk is om voldoende melk en melkproducten te gebruiken. De leerlingen kunnen mensen er op een creatieve manier toe

Nadere informatie