NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)"

Transcriptie

1 NIS RELEASENOTES 2018 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) info@vanbrug.nl

2 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of op welke andere wijze ook en evenmin in een retrieval systeem worden opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Van Brug Software. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaarden noch de auteur, noch Van Brug Software enige aansprakelijkheid voor enige schade ontstaan door eventuele fouten en/of onvolkomenheden in dit document. Voor vragen of opmerkingen betreffende deze of andere documentatie gaarne contact opnemen met: Van Brug Software Kantooradres: Sportlaan 2h, 8181 BE Heerde Postadres: Postbus 123, 8180 AC Heerde Tel.: (0578) Fax: (0578) Web: 2 Versie:

3 Inhoudsopgave 1 Algemeen DNI Kadaster Webservice Q Kaartenbak IDScan BRP Aflijnen Q Kaartenbak Q Aflijnen CTR/CLTR KIK-I 12 Versie:

4 1 ALGEMEEN Dit document beschrijft de functionele uitbreidingen en verbeteringen in het Notarieel Informatie Systeem (NIS). Achter elke omschreven verbetering en/of verbetering staat het door Van Brug Software. (VBS) gebruikte wijzigingsregistratienummer, welke mogelijk ook in eerder stadium met uw kantoor is gecommuniceerd. Deze beschrijving is behalve voor de applicatiebeheerder van het kantoor, ook bestemd voor de gebruikers van het systeem. Via dit document kan op deze manier kennis worden genomen van de verbeteringen en de nieuwe mogelijkheden van NIS. Medewerkers van VBS zijn continue actief met het verbeteren van de kwaliteit en functionaliteit van de software. Dat deze activiteiten tevens worden beïnvloed door externe factoren, zoals veranderde procedures bij het Kadaster, wetswijzigingen en de ontwikkelingen bij Microsoft op gebied van databases en besturingssystemen, is evident. 4 Versie:

5 2 2.1 DNI In juli/augustus 2016 is een vervolgtraject op WUR (Wijziging Uitvoering Registratiewet) gestart onder de naam DNI. DNI bestaat uit meerdere onderdelen, maar heeft als centraal doel om: a) bij de Belastingdienst het proces van de Schenk- en Erfbelasting te optimaliseren en b) om de bijbehorende verplichtingen aan de kant van de notaris zo efficiënt mogelijk in te richten. De hier toedoende onderdelen uit het DNI programma betreffen: Een interface tussen de Belastingdienst en het Centraal Testamentenregister (CTR). Via deze interface stuurt de Belastingdienst, o.b.v. overlijdensmeldingen uit de BRP, dagelijks overlijdensopgaven naar het CTR en krijgt daarop inlichtingen-antwoorden geretourneerd. Dit onderdeel is op 20 april 2017 live gegaan. De notaris wordt via het CDR geïnformeerd over een overleden persoon waarvan het testament zich onder zijn protocol bevindt. Kennis van overlijden impliceert dat de notaris binnen een maand het betreffende testament ter registratie dient aan te bieden; De registratie van het testament (na overlijden) is in technische zin veranderd t.o.v. diezelfde registratiefunctie in WUR. Voor de testamentregistraties is nu een separaat bericht ontwikkeld die de testamentregistraties apart houdt van de overige akteregistraties. Mocht het benodigde testament zich niet meer op het notariskantoor bevinden, dan kan rechtstreeks vanuit CDR een inlichtingenverzoek bij Doc-Direkt worden doorgezet. Doc-Direkt zal het testament opzoeken en daarvan en kopie (PDF/A) retourneren aan de notaris, die op zijn beurt (na controle) de akte alsnog ter registratie zal aanbieden. In deze versie is de DNI integratie reeds ingebouwd. De daadwerkelijke livegang van DNI is volgens opgave op 1 april Tot die tijd zult u nog geen overlijdensberichten ontvangen. Uw systeem is echter dan al wel gereed, zodat de overlijdensmeldingen na activatie direct binnen zullen komen. Tot 1 april 2018 kunt u de testamentafschriften nog via de huidige historische akte flow indienen. Indien uw kantoor derhalve niet vóór 1 april 2018 deze update heeft geplaatst zal de verbinding met het CDR vanuit onze software niet meer werken. U kunt het CDR dan nog uitsluitend via de webportal van de KNB bereiken. Schematisch ziet DNI er als volgt uit: 1) BRP stuurt overlijdensopgave naar de Belastingdienst; Versie:

6 2) De Belastingdienst vraagt aan CTR of overleden persoon uiterste wil heeft (overlijdensopgave); 3) CTR antwoordt de Belastingdienst met resultaat; 4) CTR stuurt tevens een overlijdensmelding naar de protocolhouder van de waarschijnlijk actuele uiterste wil; 5) De notaris biedt het afschrift uiterste wil ter registratie aan via CDR, CDR stuurt dit bericht door aan de Belastingdienst; 6) De notaris heeft de akte niet meer in bezit en doet een verzoek bij de centrale bewaarplaats Doc- Direkt via DDI (Doc-Direkt Inlichtingen); 7) DDI haalt verzoeken tot lichting akte op; 8) Doc-Direkt uploadt afschrift/kopie van de akte naar DDI; 9) Notaris registreert de kopie van Doc-Direkt in CDR. CDR voert stap 5 uit. Na het installeren van deze update dient u de basistabellen van de CDR-module in de Applicatie Manager te vernieuwen. Open daartoe de Applicatie Manager met het juiste wachtwoord. Vervolgens gaat u naar het tabblad [Integraties], knop [CDR] en vervolgens klikt u op de knop [Ophalen CDR basisgegevens]. Hierna is DNI klaar voor gebruik. 2.2 Kadaster Webservice 5.1 Door de toenemende automatisering binnen het Kadaster alsmede het feit, dat het bestaande systeem voor het bijhouden van de Basisregistratie Kadaster niet toekomstbestendig was, heeft het Kadaster de webservice die NIS gebruikt om recherches op uit te voeren voorzien van een grote update. Met deze vernieuwingen anticipeert het Kadaster op de toekomst en zorgen ze voor continuïteit in de uitvoering en een verbeterde informatieverstrekking. Daardoor hebben wij ook een groot aantal aanpassingen moeten doen in de KIK-R applicatie. Voor het overgrote deel zijn dit aanpassingen op de achtergrond en niet zichtbaar. De zichtbare verschillen voor u zullen vooral de PDF documenten van de kadastrale- en hypothecaire inzagen betreffen. Een voorbeeld van een nieuw PDF document ziet u verderop in deze releasenotes. Een compleet overzicht van alle wijzigingen kunt u vinden op de site van het Kadaster: Voor de inhoudelijke vragen over de aanpassingen in de genoemde webservices kunt eveneens terecht bij het Kadaster. Na installatie van deze update dient u in de Applicatie Manager te controleren of de [Kadaster Webservice URL] bij het KIK-R gedeelte verwijst naar het volgende adres: 6 Versie:

7 Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van de wijzigingen welke in de nieuwe Kadaster webservice zijn opgenomen (bron: website Kadaster): Nieuwe productnamen Naast de vernieuwing van de inzagen krijgen de PDF s ook een andere naam en lay-out. Onderstaand een overzicht van de nieuwe naamgeving van de PDF s: Kadastraal Bericht Object wordt Eigendomsinformatie Hypothecair Bericht Object wordt Hypotheekinformatie Kadastraal Bericht Persoon wordt Eigenaarsinformatie Bij Eigendomsinformatie (voorheen Kadastraal Bericht Object), onder andere de volgende wijzigingen: De grootte wordt in vierkante meter getoond in plaats van are. In de akte mag de oppervlakte weergegeven worden in zowel vierkante meters als in are. Het Kadaster heeft de koppeling met de BAG verbeterd en toont alleen nog volledige adressen. Dit betekent dat onvolledige adressen zoals straatnaam en plaats of bij/tegenover niet meer zichtbaar zijn. Structuur van stapeling rechten wordt weergegeven m.b.v. nummering. Het is vanaf nu zichtbaar op welke (beperkte) rechten welke beperkingen rusten. Alleen de naam van de betrokken partner wordt nog getoond (overige informatie van de partner niet meer). Meettarief verschuldigd wordt niet meer als aantekening getoond en staat nu als veld onder [Algemeen]. [Ontstaan op] wordt niet meer getoond. Stukken bij personen worden niet meer op het bericht Eigendomsinformatie getoond, wel op het bericht Eigenaarsinformatie. Voorbeelden zijn stukken die bij de persoon zijn gesignaleerd en stukken betreffende fusie/naamswijziging. Burgerlijke staat ten tijde van verkrijging wordt op de producten vermeld, omdat vaak gedacht wordt dat de getoonde burgerlijke staat de actuele staat is. Er is een groot aantal gevallen van voor 2006, waarbij de burgerlijke staat is opgevoerd met een BSA stuk. In die gevallen is niet geautomatiseerd vast te stellen of de getoonde aantekening de burgerlijke staat ten tijde van verkrijging is. Daarom wordt de burgerlijke staat op basis van een 'BSA stuk' niet meer getoond. In plaats daarvan staat er 'zie akte'. Als een recht tot mandeligheid bestemd is, wordt vanaf nu de relatie met de hoofdpercelen getoond. De mandeligheid wordt zonder tenaamstelling uitgeleverd en er wordt geen gebruik meer gemaakt van een fictief subject. Versie:

8 Als een recht beperkt is tot slechts een deel van de tenaamstelling, bijvoorbeeld een 1/1e recht van vruchtgebruik op 1/2e recht van erfpacht, wordt dit vanaf nu ook zo getoond. Voorheen werd op het perceel een 1/2e vruchtgebruik getoond. Interne (verbeter)stukken van het Kadaster (bijvoorbeeld ACG, ATG en BSA) worden niet meer getoond. Uitzondering hierop zijn stukken met registercode '84' en '110'. De relevante informatie die met deze stukken samenhangt wordt wel getoond. Op het product Eigendomsinformatie wordt [afkoop erfpacht] weergegeven als een tweede Eigendomsrecht waarbij expliciet staat vermeld [Ontstaan door splitsing van bloot eigendom]. Op het Kadastraal Bericht Object werd dit met Aantekeningen weergegeven: [Tevens appartementsrecht in eigendom na belasting met erfpacht] en [Appartementsrecht in eigendom na belasting met erfpacht]. 8 Versie:

9 Voorbeeld nieuw PDF bericht Eigendomsinformatie: Versie:

10 Q Kaartenbak In de Zakenadministratie kunnen er onder de cliënten kaart weer oude zaken worden aangemaakt via het tabblad [Zaken]. 3.2 IDScan Het uitvoeren van een controle van een persoon na het doen van een IDscan verloopt weer zonder meldingen (10115). Legitimatiegegevens worden niet overschreven bij het doen van een controle via de IDscan indien dit is aangegeven. 3.3 BRP Op de BRP inzage worden de voorvoegsels bij (eventuele) kinderen juist vermeld (10120). De data vermeld op de BRP inzage worden als volgt vermeld dd-mm-jjjj (10113). 3.4 Aflijnen 2.0 Er is een aanpassing doorgevoerd waardoor het uitlezen van de printer.ini weer naar behoren werkt. 10 Versie:

11 2018-Q Q Kaartenbak Er is een aanpassing gedaan in de kaartenbak waardoor de RTE 13 niet meer optreedt bij het maken van een nota of het openen van een oude pre cdr zaak. Versie:

12 Q1 5.1 Aflijnen 2.0 Bij het printen van een afgelijnd document kan er aangeven worden of er 1 of meerdere pagina s geprint moet worden. Ook is het mogelijk om aan te geven om de laatst gekozen printer te onthouden, zodat bij de volgende printopdracht niet de printer opnieuw geselecteerd hoeft te worden. In geval van maar één printer zal deze standaard geselecteerd zijn (9805, 9806). 5.2 CTR/CLTR Het is nu mogelijk om CTR/CLTR-opgaven te doen. Hiervoor dient u eerst de integratie te activeren op mijn KNB. Voor het gebruik van CTR/CLTR kunt u de CDR handleiding hoofdstuk 3.2 raadplegen. 5.3 KIK-I Er volgt een duidelijkere melding bij het maken van het kadasterstuk wanneer een eerder gemaakte PDF van hetzelfde kadasterstuk nog open staat. 12 Versie:

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) NIS RELEASENOTES 2018 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) NIS RELEASENOTES 2018 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) NIS RELEASENOTES 2018 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) NIS RELEASENOTES 2018 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2016 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2016 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave mag

Nadere informatie

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) NIS RELEASENOTES 2018 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

NIS RELEASENOTES NIS Notarieel Informatie Systeem. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) NIS RELEASENOTES 2018 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

RELEASE NOTES C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

RELEASE NOTES C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) RELEASE NOTES 2017 C O D E X Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2017 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2016 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2016 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave mag

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2017 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2017 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q2-2014 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2017 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2017 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q1-2014 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q1-2014-03 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

RELEASENOTES C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

RELEASENOTES C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) RELEASENOTES 2018 C O D E X Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2016 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2016 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave mag

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q1-2014-04 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2016 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2016 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2017 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2017 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2017 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2017 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2015 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2015 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave mag

Nadere informatie

RELEASENOTES C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

RELEASENOTES C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) RELEASENOTES 2018 C O D E X Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q2-2014-03 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2016 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2016 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X

HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) HANDLEIDING CODEX KIK DOORHALING HYPOTHEEK C O D E X Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Hoewel deze handleiding met zeer

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIE NIS UPDATE 2016-Q1 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2015 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

2019 Van Brug Software. Van Brug Software

2019 Van Brug Software. Van Brug Software 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of op welke andere wijze ook en evenmin

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2017 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2017 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q3-02 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2015 Van Brug Software B.V. Niets uit deze

Nadere informatie

RELEASENOTES C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

RELEASENOTES C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) RELEASENOTES 2018 C O D E X Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q1-2014-05 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

HANDLEIDING KIK-R BATCHES C O D E X. Versie: januari 19

HANDLEIDING KIK-R BATCHES C O D E X. Versie: januari 19 HANDLEIDING KIK-R BATCHES C O D E X Versie: januari 19 2019 Van Brug Software Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaarden noch de auteur, noch Van Brug Software enige aansprakelijkheid

Nadere informatie

Handleiding Overlijdensmeldingen en Bijlagen voor de Belastingdienst

Handleiding Overlijdensmeldingen en Bijlagen voor de Belastingdienst Handleiding Overlijdensmeldingen en Bijlagen voor de Belastingdienst Versie 2018 - V1.9 Quantaris B.V. INLEIDING Met deze handleiding biedt Quantaris u een beknopt naslagwerk voor het verwerken van overlijdensmeldingen

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIEHANDLEIDING CONVISO ID-SCAN NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze

Nadere informatie

Handleiding fileserver en archiveren (beheer) CODEX. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

Handleiding fileserver en archiveren (beheer) CODEX. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) Handleiding fileserver en archiveren (beheer) CODEX Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl Teksten fileserver 2017 Van Brug Software Hoewel deze handleiding

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE 2014-Q4-02 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q3-2014 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1

INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1 INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1 2015 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem OMZETTING AFAS PROFIT CONNECTIE NIS Notarieel Informatie Systeem 2016 Van Brug Software Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaarden noch de auteur, noch Van Brug Software enige

Nadere informatie

HANDLEIDING CODEX ECH 4.0

HANDLEIDING CODEX ECH 4.0 HANDLEIDING CODEX ECH 4.0 Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T 085-2030600, F 085-2030699 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaarden

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4-01 2014-Q4-01

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4-01 2014-Q4-01 INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4-01 2014-Q4-01 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4 INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q3-2014-03 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02

INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02 INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE 2014-Q4 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03

INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03 INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2016 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2016 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

Overlijdensmeldingen moeten binnen 30 dagen worden afgemeld of geregistreerd.

Overlijdensmeldingen moeten binnen 30 dagen worden afgemeld of geregistreerd. CDR 3.0 1.1 Overlijdensmeldingen Vanaf versie 3.0 van het CDR is geen sprake meer van "historische regels". Voortaan zal de Belastingdienst (=BD) digitaal "overlijdensmeldingen" versturen naar het betreffende

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q3-2014-01 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

UPDATEHANDLEIDING CODEX CLIENT

UPDATEHANDLEIDING CODEX CLIENT UPDATEHANDLEIDING CODEX CLIENT Van Brug Software versie: 23 juni 2017 2017 Van Brug Software Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2016 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2016 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS RELEASE NOTES 2016 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2016 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden

Nadere informatie

Update-handleiding (wizard) Primaccount PrimaPoort

Update-handleiding (wizard) Primaccount PrimaPoort Update-handleiding (wizard) Primaccount PrimaPoort UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Overzicht functionele wijzigingen BRK Levering

Overzicht functionele wijzigingen BRK Levering Overzicht functionele wijzigingen BRK Levering 2.0 20190711 Versie 1.0 Leeswijzer Het Kadaster heeft het IMKAD-model aangepast aan de vernieuwde Basisregistratie Kadaster. De nieuwe IMKAD-versie is 2.2.

Nadere informatie

ZEKER WETEN-tool calculeren Een uitgave van Reed Business bv

ZEKER WETEN-tool calculeren Een uitgave van Reed Business bv ZEKER WETEN-tool calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten Hanzestraat

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Releasenotes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people.

Releasenotes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people. Releasenotes VerzuimSignaal Versie: VS.2.062.00 In business for people. Unit4 VerzuimSignaal Telefoon 074-2455444 Postbus 313 Fax 074-2455445 7550 AH Hengelo Internet http://www.unit4.com/nl/software/hr/unit4-verzuimsignaal

Nadere informatie

Tool Calculeren. Handleiding

Tool Calculeren. Handleiding Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten Hanzestraat 1,

Nadere informatie

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding voor GWWkosten.nl Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

Installatie NemaDecide en eerste gebruik

Installatie NemaDecide en eerste gebruik Installatie NemaDecide en eerste gebruik Installeren NemaDecide NemaDecide kan worden geïnstalleerd op alle computer vanaf Windows 95. De interface is toegesneden op een beeldschermresolutie van 1280 x

Nadere informatie

Release notes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people.

Release notes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people. Release notes VerzuimSignaal Versie: VS.2.047.00 In business for people. Unit4 VerzuimSignaal Telefoon 074-2455444 Postbus 313 Fax 074-2455445 7550 AH Hengelo Internet http://www.unit4.com/nl/software/hr/unit4-verzuimsignaal

Nadere informatie

Support.thecomputercompany.nl

Support.thecomputercompany.nl Support.thecomputercompany.nl End-User Handleiding TCC The Computer Company Withuisveld 9 6226 NV Maastricht T 043 363 03 62 F 043 363 96 98 www.thecomputercompany.nl Documentnr. / versie V 1.1 Auteur

Nadere informatie

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR 0 0 HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING datum: 10-08-2018 1 Inleiding... 1 2

Nadere informatie

Handleiding UNIT4 DataCollector 2.0

Handleiding UNIT4 DataCollector 2.0 Handleiding UNIT4 DataCollector 2.0 UNIT4 Accountancy B.V. De Schutterij 27 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Copyright 2010 UNIT4 Accountancy B.V., Veenendaal, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv

ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

Installatiehandleiding Vabi Assets Energie

Installatiehandleiding Vabi Assets Energie Installatiehandleiding Vabi Assets Energie Inhoudsopgave Algemeen... 3 Systeemeisen... 3 Installeren... 4 Aanmaken van de database... 4 Installeren van Assets Energie op een cliënt.... 4 Aanmaken van een

Nadere informatie

Kadastraal bericht object pagina 1 van 1 Kadaster

Kadastraal bericht object pagina 1 van 1 Kadaster Betreft: N 2891 11-2-2015 Zuiveringweg 50 B 14:21:11 Kadastrale aanduiding: N 2891 3 a 25 ca Coördinaten: 158903-501580 Zuiveringweg 50 B N 2851 gedeeltelijk Ontleend aan: ACG 75117 d.d. 5-6-2012 Met aandeel

Nadere informatie

Multishop. Handleiding Versie 1.1. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Multishop. Handleiding Versie 1.1. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Multishop Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. App installeren 5 3. Webshops koppelen 6 4. Producten importeren

Nadere informatie

Handleiding UNIT4 DataCollector 2.6

Handleiding UNIT4 DataCollector 2.6 Handleiding UNIT4 DataCollector 2.6 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Tekeningen en andere stukken voor het depot

Tekeningen en andere stukken voor het depot 0.1 Bijlagenregeling Tekeningen en andere stukken voor het depot Datum 19 juli 2018 Versie 2.4 DefinitiefProduct- en ProcesbeheerDirectie Rechtszekerheid Bijlagenregeling Tekeningen en andere stukken voor

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6497 25 februari 2016 Autorisatiebesluit Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Nadere informatie

Address Mapping Address Mapping regels:

Address Mapping Address Mapping regels: Address Mapping Address Mapping Met de optie Address Mapping kunt u het uitgaande publieke IP-adres instellen voor bepaalde interne IP-adressen. Het verkeer afkomstig van dit desbetreffende interne IP-adres

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.2 van de Wet basisregistratie personen wordt op dit verzoek als volgt besloten. In het verzoek van 14 september 2015, kenmerk 2015-0000537904, heeft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) verzocht om autorisatie voor de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie

Nadere informatie

Firewall. Web Content Filter

Firewall. Web Content Filter Firewall Web Content Filter Web Content Filter Met de functie Web Content Filter heeft u de mogelijkheid om websites met een bepaalde inhoud te blokkeren. Indien het netwerk gebruik dient te maken van

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588?

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588? Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze pagina (of kopieer https://platform.negometrix.com/registration.aspx

Nadere informatie

Installatie Groeps Login app

Installatie Groeps Login app Installatie Groeps Login app Inleiding Deze handleiding bestaat uit twee delen: 1. Voor de systeembeheerder: technische installatie van de Groeps Login app 2. Voor de systeembeheerder of gebruiker: installatie

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Add-on Historie

Gebruikershandleiding Add-on Historie Gebruikershandleiding Add-on Historie Versie 6.3.5 Antea Group Inhoudsopgave Inleiding... 1 Add-on Historie... 2 1 Inleiding en achtergrond... 2 1.1 Weergeven... 2 2 Zoeken op kaart... 2 2.1 Zoek laag...

Nadere informatie

HANDLEIDING CODEX CDR C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578)

HANDLEIDING CODEX CDR C O D E X. Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) , F (0578) HANDLEIDING CODEX CDR C O D E X Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2018 Van Brug Software Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld,

Nadere informatie

Releasenotes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people.

Releasenotes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people. Releasenotes VerzuimSignaal Versie: VS.2.051.00 In business for people. Unit4 VerzuimSignaal Telefoon 074-2455444 Postbus 313 Fax 074-2455445 7550 AH Hengelo Internet http://www.unit4.com/nl/software/hr/unit4-verzuimsignaal

Nadere informatie

RI&E Schoonmaak - APP Gebruikershandleiding KMO Solutions

RI&E Schoonmaak - APP Gebruikershandleiding KMO Solutions RI&E Schoonmaak - APP Gebruikershandleiding 2016 KMO Solutions Inhoudsopgave Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Over deze handleiding 4 Hoofdstuk 2 Regis't APP 5 2.1 Voorwaarden voor gebruik... 5 2.1.1... Mogelijkheden

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon: 071-5262449 E-mail: trombosedienst@lumc.nl www.trombosedienst-leiden.nl

Nadere informatie

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix HDN in Finix Datum : 1 Juli 2011 Versie : 2.0 Printdatum: 1-7-2011 10:45 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 : Starten met HDN binnen Finix... 3 2. 1. Invullen HDN gegevens binnen Finix...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie Gebruikershandleiding NEO facturatie Powered bij Twinfield NEO facturatie Copyright Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers.

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Toelichting vooraf: Er zijn namelijk twee verschillende accounts mogelijk:

Nadere informatie

Installatie Avalanche Windows

Installatie Avalanche Windows Installatie Avalanche Windows Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Windows op een huidige omgeving te updaten en te installeren. Tijdens deze installatie, kunnen anders gebruikers

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Elektronisch factureren CDS Elektronisch factureren 1. Introductie Met de module elektronische facturen zal de gebruiker

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

* = lees de publicatiestukken, de kredietrapportage of de jaarrekening (inrichtingsstukken).

* = lees de publicatiestukken, de kredietrapportage of de jaarrekening (inrichtingsstukken). INLEIDING In deze versie is de wijze waarop personen worden toegewezen aan bedrijven gewijzigd t.o.v. eerdere versies. Vanaf deze versie kan een persoon meerdere bedrijfsrollen hebben. Een bedrijfsrol

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem HANDLEIDING GEBRUIK KIK-I NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 8181 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl Copyright by Van Brug Software 2001 2018 Heerde

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie