ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg"

Transcriptie

1 ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 29 oktober 2014 Jaargang 4, nr.2 IN DIT NUMMER: Genoeg te delen Welkom Oudervertelgesprek Ouderhulp Actie voedsel- Scholierenveldloop De Vreedzame School Nationaal schoolontbijt Wonderlijk gemaakt EU-schoolfruit Mediatietraining Stagiaire gr. 3 Vanuit gr. 3 Agenda G e n o e g t e d e l e n Op woensdag 5 november is het dankdag. Een dag om terug te kijken op het seizoen en de oogst. Een dag om terug te zien op school en werk. Een dag om stil te staan bij wat we hebben ontvangen. Een dag om te danken. Wat hebben we veel... genoeg te delen! Op deze aarde, ook in Nederland, zijn er mensen voor wie dat niet geldt. Zij hebben niet genoeg geld om eten te kopen. Ze moeten naar de voedselbank om eten te krijgen. Of ze zoeken in vuilnisbelten naar eetbare restjes. Er is genoeg, en toch niet voor iedereen. In Johannes 6 lezen we over een groot wonder. Jezus geeft een grote groep mensen te eten van slechts vijf broden en twee vissen. Jezus deelt het voedsel uit aan de discipelen, die het op hun beurt uitdelen aan de mensen. Er is genoeg, voor iedereen! Het wonder van Jezus is een teken, dat verwijst naar Wie Hij is: Jezus, het Brood dat eeuwig leven geeft. Zijn teken verwijst ook naar hoe het in de hemel zal zijn. Daar is genoeg, voor iedereen. Wij mogen verlangen naar die dag waarop iedereen genoeg zal hebben. Tot die dag proberen we zo goed mogelijk om te gaan met wat wij gekregen hebben. We mogen delen, van onze overvloed en van het Evangelie, omdat we dankbaar zijn voor wat God ons geeft. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg te delen! Thuis kunt u ook meedoen, met behulp van het thuisboekje. W e l k o m In groep 1 is Faith-Lynn Jankovic nieuw gekomen. Ze is het zusje van Djayden en Jayvon. We wensen haar een fijne Engelenburgtijd toe.

2 Pagina 2 O u d e r v e r t e l g e s p r e k k e n Op maandag 3 en dinsdag 4 november zijn de oudervertelgesprekken. In dit gesprek laten we vooral u aan het woord, over de behoeftes en uitdagingen van uw kind. We hebben nog niet van alle ouders de vragenlijsten terug. Wilt u deze z.s.m. inleveren bij de leerkracht van uw kind? Bedankt. We hopen dat we fijne gesprekken met elkaar zullen hebben. O u d e r h u l p Bij de vorige nieuwsbrief zat een oproep om dit schooljaar te helpen bij activiteiten of verschillende kleine klusjes. Inmiddels hebben 7 ouders zich opgegeven, hartelijk dank daarvoor. Zouden andere ouders dit formulier ook nog willen invullen? Uw hulp is onmisbaar! We zoeken vooral nog hulp bij: Jarig in november Faiza el Abdouni Sara Nasser Sadr- Abadi Juf Donkelaar Zoe Limon Jada van den Brink Tim Seising Aya Abkadri Juf Linda O Opbouwen van het podium en klaarzetten van de geluidsinstallatie bij activiteiten op het plein. O Versieren van het plein om 8.00 uur bij activiteiten op het plein, zoals met sinterklaas. O Ouder die 1x per jaar de keuken en de koelkast schoon wil maken. O Ouder die 1x per jaar de ramen van de buitendeuren wil zemen. O Helpen bij de musical van groep 8. De brief zit nogmaals in de bijlage zodat u zich op kunt geven. Alvast bedankt! A c t i e v o e d s e l b a n k Vanaf maandag 3 november t/m vrijdag 7 november gaan we met alle Hervormde scholen in Veenendaal producten verzamelen voor de voedselbank in Veenendaal. In de gang van de school staan dozen waar u producten in kunt leggen. Op maandag 10 november worden deze dozen weer opgehaald en gebracht naar de voedselbank. Een prachtig doel, we hopen dat u allemaal meedoet. De nood is ook in onze gemeente hoog. In de bijlage kunt u meer informatie lezen over de actie. S c h o l i e r e n v e l d l o o p Elk jaar doet onze school mee met de Scholierenveldloop. Tim Seising uit groep 5 is dit jaar 2e geworden op de 800 meter. Wat een fantastische prestatie, gefeliciteerd!

3 Pagina 3 D e V r e e d z a m e S c h o o l In het volgende blok stimuleren we de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten mét elkaar in plaats van praten tégen elkaar. De kinderen leren wat goed en slecht luisteren is. In tweetallen oefenen de kinderen om naar elkaar te luisteren. De een vertelt, de ander luistert. Goed luisteren kan je zien aan oogcontact, knikken, actieve lichaamshouding en herhalen wat de ander zei. De kinderen leren zich in een ander te verplaatsen. Ze leren dat het belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en duidelijk te zeggen wat je bedoelt. Dit voorkomt dat er misverstanden en conflicten ontstaan. Ze leren vragen stellen en samenvatten. Je laat daarmee zien dat je de ander goed begrepen hebt. We bespreken met de kinderen dat mensen op verschillende manieren naar dezelfde dingen kunnen kijken. We spreken dan over verschillende gezichtspunten. We kijken soms anders tegen dezelfde dingen aan, omdat we verschillende ervaringen en gevoelens hebben en omdat we uit verschillende gezinnen komen. Op deze manier leren we de kinderen met meningsverschillen om te gaan. In de bovenbouw leren de kinderen argumenteren en debatteren. Hierbij gaat het om het verdedigen van een stelling, bijvoorbeeld kinderen moeten op tijd naar bed of iemand die pest moet streng gestraft worden. In groep 8 leren de kinderen over cyberpesten en wat ze kunnen doen. Ze leren over verschillen in communiceren via sociale media en face-to-face. Tips voor thuis Twitterbericht de vraag is niet of we te maken krijgen met beproevingen, maar hoe we erop reageren. Maak thuis gebruik van PRAAT HET UIT. Dit is een stappenplan dat gebruikt wordt om conflicten op te lossen. Het is op school beschikbaar. En voor de ouders van de kleuters: bespreek de kletskaart van blok 3 met uw kind, bijvoorbeeld: Kun je voordoen hoe je goed luistert naar elkaar? Of: Wil je mij iets vertellen, terwijl ik luister en daarna een vraag stel? Of: Hoe kun je iets vertellen zonder je stem te gebruiken, bijvoorbeeld met je gezicht, armen, handen? Laat zien dat je iets leuk vindt of niet leuk vindt. De kinderen hebben de afgelopen blokken al heel wat geleerd. Ze hebben geleerd hoe ze een conflict op moeten lossen, om win-win oplossingen te bedenken en hoe ze om kunnen gaan met kritiek. Ook hebben ze geleerd om zich bewust te zijn van hun eigen manier van reageren op een conflict. Rood = agressief, je bent boos en wordt driftig. Blauw = weglopen, je zegt niet wat je ervan vindt. Geel = stevig, je komt op voor jezelf.

4 Pagina 4 S c h o o l o n t b i j t Op donderdag 6 november doen we met alle kinderen mee met het Nationaal Schoolontbijt. Het nationaal schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Ongeveer kinderen op scholen gaan deze week gezamenlijk ontbijten. Ontbijten, waarom zou je dat doen? Daar zijn zeker vijf hele goede redenen voor. Of je nu jong of oud bent, ontbijten blijft broodnodig. Lees hieronder de Vijf Vuistregels maar. 1. Ontbijten geeft je energie en houdt je scherp. 2. Ontbijten levert voedingsstoffen. 3. Ontbijten helpt voor een goede stoelgang. 4. Ontbijten helpt om een goed gewicht te houden. 5. Ontbijten is lekker en gezellig. Alle kinderen worden gewoon om 8.30 uur op school verwacht. Ontbijten zullen we samen met de kinderen in de hal. De kinderen moeten zelf een beker, bord en bestek meenemen. Voor het eten en drinken wordt gezorgd. We kijken uit naar een gezellig en gezond ontbijt. W o n d e r l i j k g e m a a k t In de maand november gaan we starten met de lessen van wonderlijk gemaakt. In de bijlage zit een brief met extra informatie over deze methode. In groep 1/2 is het thema van de les: we zijn allemaal anders. Onderdelen die aan bod komen zijn: hoe zie ik eruit en hoe zie jij eruit? Iedereen is uniek en wonderlijk geschapen, wat zijn verschillen tussen jongens en meisjes? Hoe bespreek je je gevoelens? In groep 3 is het thema van de les: mijn lichaam is van mij. Hierbij benoemen we de lichaamsdelen en geslachtsorganen. Ook behandelen we de grenzen die je hebt en mag hebben wat betreft het aanraken van elkaar. In groep 4/5 is het thema van de les: zelfvertrouwen en grenzen. Onderdelen die aan bod komen zijn: Het zelfvertrouwen van de kinderen versterken, grenzen aanvoelen en respecteren, eigen grenzen aangeven en ze leren onderscheid maken in wie dichtbij mag komen. Bijbeltekst van de maand Want Zijn goedertierenheid is machtig over ons; de trouw van de HEERE is voor eeuwig. Psalm 117: 2 In groep 6/7 is het thema van de les: vriendschap. Hierbij gaat het over vriendschap, verliefdheid, verloofd zijn en trouwen. Liefde en trouw staat centraal. Ook het omgaan met elkaar komt aan bod. In groep 8 komen de lessen van groep 7 aan bod. Het thema van deze les is: veranderingen in de puberteit. Onderdelen die aan bod komen zijn: algemene lichamelijke veranderingen, veranderingen bij jongens en meisjes, onzekerheid. Het zou mooi zijn als u in deze maand ook met de kinderen bovenstaande onderdelen kunt bespreken. Graag horen we feedback van u, over hoe de kinderen de lessen hebben ervaren.

5 Pagina 5 EU- s c h o o l f r u i t Vanaf woensdag 5 november krijgen de kinderen 3 dagen in de week gratis fruit. In totaal ontvangen de kinderen gedurende 25 weken drie stuks gratis groente of fruit per week. Deze actie loopt tot en met 5 juni Kinderen waar op scholen gezond wordt gegeten zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker. Bij EU-Schoolfruit proeven kinderen verschillende soorten fruit en groente. Dat is lekker en gezond, want in elke soort zitten weer net andere gezonde stoffen. In de praktijk blijkt: zien doet eten. Ook als kinderen nog geen grote smaakavonturiers zijn, doen ze in de klas lekker mee. Als een kind gevarieerd eet, krijgt het alle gezonde stoffen binnen die het in de groei nodig heeft. Thuis kunt u de smaakontwikkeling ook stimuleren. Complimenteer uw kind als het iets nieuws proeft. Kinderen zijn soms pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen. Op woensdag, donderdag en vrijdag hoeven de kinderen alleen drinken mee te nemen. Na 5 juni gaan we verder met op woensdag en vrijdag fruit eten op school. M e d i a t i e t r a i n i n g Op donderdag 30 oktober beginnen we met het trainen van 10 leerlingen tot mediator. Deze kinderen kunnen na afloop van deze training andere kinderen gaan helpen bij het oplossen van een conflict als ze daar zelf niet in slagen. De kinderen die deze training gaan volgen zijn: Mahan, Esmee, Mahdi, Alexander, Mandy, Havva, Casper, Sara Tagherbit, Salma en Nassim. We wensen deze kinderen veel succes en plezier met deze training. T a a l m e t h o d e Begin dit schooljaar zijn we gestart met een nieuwe methode voor taal in de groepen 4 t/m 8. Dit was i.v.m. een verouderde methode. De nieuwe methode heeft een hoger niveau waardoor veel kinderen de lessen moeilijk vinden, met als gevolg lagere cijfers. Dit is helaas niet te voorkomen, deze ontwikkeling heeft onze volle aandacht. We hebben bewust gekozen voor de invoering van deze nieuwe methode voor alle groepen omdat het niveau van de oude methode te laag was als aansluiting voor het voortgezet onderwijs. S t a g i a i r e g r o e p 3 Even voorstellen Mijn naam is Carola Merkens. Ik woon in Ederveen en ik ben 18 jaar. Ik zit in het derde en laatste jaar van de opleiding Onderwijsassistent. Bij deze opleiding hoort ook een stage. Dit jaar loop ik stage op de Engelenburgschool in groep 3. Tot februari ben ik er iedere maandag en vanaf februari zal ik er 4 dagen zijn. Na deze opleiding wil ik de Pabo gaan volgen. Dit jaar hoop ik op een mooi, leerzaam en gezellig jaar. Ik hoop dat ik de kinderen iets kan leren, maar dat ik ook veel van de kinderen en de collega s ga leren.

6 Pagina 6 V a n u i t g r o e p 3

7 Pagina 7

8 Pagina 8 A g e n d a Datum Activiteit Donderdag 30 oktober Leerling mediatietraining 1 Maandag 3 november Oudervertelgesprekken Dinsdag 4 november Open inloop groep 3-8 Dinsdag 4 november Woensdag 5 november Oudervertelgesprekken Dankdag Donderdag 6 november Leerlingmediatietraining 2 Woensdag 12 november Gebedsgroep Woensdag 12 november Open lessen RT Donderdag 13 november Groep 1-4: s middags vrij - studiemiddag Donderdag 13 november Leerling mediatietraining 3 Donderdag 20 november Open inloop groep 3-8 Woensdag 26 november Gebedsgroep Woensdag 26 november Volgende nieuwsbrief mee Dinsdag 2 december Open inloop groep 3-8 Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest Woensdag 10 december Gebedsgroep Dinsdag 16 december Kerstviering Bijlage: Brief ouderhulp Brief actie schoenendoos Brief wonderlijk gemaakt De regel van de maand is: We lossen conflicten zelf op

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 In dit nummer: Dankdag Nieuwe kinderen Schoolontbijt Wonderlijk gemaakt Oudervertelgesprek EU schoolfruit De Vreedzame School Voedselbank Geboren Open inloop Tips voor

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Jaargang 6 nummer 2 31 oktober 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Nieuwe kinderen Koffie inloop ochtend Geboren Sponsor Blok 3 DVS Tips Woordknap Muziekknap Agenda Dankdag Op woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Blok 3 Blok 3: We hebben oor voor elkaar Blok 3: Algemeen: In dit blok stimuleren we de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten

Nadere informatie

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie-

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie- Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2016 Zesde nieuwsbrief Herfstvakantie Met prachtige nazomerdagen zijn we dit schooljaar begonnen. En nu staat de herfstvakantie alweer voor

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Oktober 2016 Jaargang 5, nr. 2 I N D I T N U M M E R : Dankdag Naam met een boodschap Welkom Studiedag Schoolontbijt Open inloopweek Mediatietraining De Vreedzame School EU Schoolfruit Wonderlijk gemaakt

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Oktober 2015 Jaargang 4, nr. 2 I N D I T N U M M E R : Dankdag Personeel Verantwoording ouderbijdrage Zending Kruidnotenactie Mediatietraining De Vreedzame School Wonderlijk gemaakt Schoolplein bovenbouw

Nadere informatie

Van de directie. Veiligheidsthermometer 2016

Van de directie. Veiligheidsthermometer 2016 Jaargang 15, nummer 3 Inhoudsopgave Van de directie Van de directie - Veiligheidsthermometer 2016 - Voorplein opgeleukt Veiligheidsthermometer 2016 Overig nieuws - De Vreedzame School - Conflicten oplossen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober 26 oktober 2018 - nummer 5 Agenda Maandag 29 oktober Maandag 5 november Vrijdag 9 november Start thema "Sprookjes en Middeleeuwen" Start blok 3 De Vreedzame School; "We hebben oor voor elkaar" OV- vergadering;

Nadere informatie

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013 11 november studiedag Vergeet u niet dat alle kinderen maandag 11 november vrij zijn! DigiDUIF Het doet ons goed dat vrijwel alle ouders zich hebben aangemeld bij digiduif. Woensdag 13 november start de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Vreedzame School: Blok 3 Heelys (schoenen met wieltjes) Tienminutengesprekken ouderportaal Het Nationaal Schoolontbijt Aanmelden broertjes

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Gods kracht

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Gods kracht ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 27 november 2013 Jaargang 3, nr. 3 IN DIT NUMMER: Gods kracht Kerstviering Kerstbrunch Bijbeltekst van de maand Sinterklaas Schooltijden Wij hebben oor voor

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Oktober 2017 Jaargang 6, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Dankdag Personeel Geboren Welkom Actie Schoenendoos Mediatietraining EU Schoolfruit D a n k d a g Op woensdag 1 november is het dankdag. Om 9.00 uur

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016 PAULUSPRAAT 2 Oktober 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Directie Overkant - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein in de Paulusschool - Mediatie Vreedzame school - Vervangingen bij afwezigheid leerkracht

Nadere informatie

Geboren. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 25 oktober Dankdag

Geboren. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 25 oktober Dankdag Jaargang 6 nummer 2 25 oktober 2017 In dit nummer: Dankdag In de bijlage bij de nieuwsbrief leest u meer over de dankdagdienst. Alle ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd tijdens

Nadere informatie

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 In dit nummer: Bidden Kerstviering Kerstbrunch Te laat Sinterklaasfeest Ouderportaal Wonderlijk gemaakt Instroomkinderen Welkom Studiedag Personeel We hebben oor voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 27 november 2015. Juffrouw Kim Verhoeven. Nieuwe directeur - even voorstellen

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 27 november 2015. Juffrouw Kim Verhoeven. Nieuwe directeur - even voorstellen Nieuwsbrief 27 november 2015 Nieuws vanuit het team. Nieuwe directeur - even voorstellen Beste kinderen, ouders, verzorgers van De Achthoeven Op maandag na de kerstvakantie start ik als directeur op De

Nadere informatie

s middags alle kinderen vrij, dan kerstvakantie tot maandag 7 januari

s middags alle kinderen vrij, dan kerstvakantie tot maandag 7 januari Schooljaar 2012-2013 vrijdag 14 december 2012 nr. 7 Woensdag 19 december tussen 17.00 en 19.00 uur kerstmarkt KC Johan Friso Vrijdag 21 december 8.30 uur Vrijdag 21 december Maandag 7 januari t/m vrijdag

Nadere informatie

Agenda. Kerstvakantie. Hoera geslaagd

Agenda. Kerstvakantie. Hoera geslaagd Datum: 24-11-2017 Agenda 5 december 2017 Sinterklaasviering: Continurooster groepen 1 t/m 8 eten op school en zijn om 14.15 uur vrij. 6 december 2017 Studiedag, alle kinderen zijn vrij. 13 december 2017

Nadere informatie

Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552. directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip

Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552. directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende

Nadere informatie

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 In dit nummer: Bidden Kerstbrunch Wonderlijk gemaakt Sinterklaasfeest 100e leerling Afscheid Ingang Mediatie Agenda Contact Wat zou je willen Veel mensen hebben iets

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Chinees teken

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Chinees teken ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 30 oktober 2013 Jaargang 3, nr. 2 IN DIT NUMMER: Chinees teken Welkom Contactavond Schoolontbijt Actie schoenendoos Streetwise Oud papier Dankdag We lossen

Nadere informatie

Gods kracht. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013

Gods kracht. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013 Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013 In dit nummer: Gods kracht Personeel We hebben oor voor elkaar Tips voor ouders Bijbeltekst van de maand Sinterklaas Kerst Hoofdluis Overblijven Agenda G o d s k ra

Nadere informatie

Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 2 28 oktober Dankdag Nieuwe kinderen

Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 2 28 oktober Dankdag Nieuwe kinderen Jaargang 5 nummer 2 28 oktober 2016 In dit nummer: Dankdag Nieuwe kinderen Schoolontbijt Wonderlijk gemaakt GAVE scholen Inloop week Blok 3 DVS Tips Foto s Schoolfruit Studiedag MR Geboorte Dorcas Instroomgroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Renovatie toiletten. Vervolg op volgende pagina

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Renovatie toiletten. Vervolg op volgende pagina Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 9 13-01--2017 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Renovatie toiletten Cito-toetsen Luizencontrole Nieuws uit de groepen Vreedzame School Aanmelden

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Schoolnieuws. Toetsen

Schoolnieuws. Toetsen Tweede Nieuwsbrief november 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Toetsen Kalender De Vreedzame School blok 3 Vacature groep 6 en 4/5 Da Vinci Hij komt, hij komt! Nieuws van de MR Brandoefening Schoolnieuws

Nadere informatie

Schooljournaal November 2018

Schooljournaal November 2018 Schooljournaal November 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Gebedsgroep ParnasSys Inloopdagen Open dag 31 oktober Kunstgras Schoolfruit Mediatietraining De Vreedzame School Wonderlijk gemaakt BHV collega

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018

Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018 Gen.Winkelmanstraat 111 3769 EC Soesterberg tel. 0346 351518 e-mail: info@depostiljonsoesterberg.nl website : www.depostiljonsoesterberg.nl Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018 Beste ouders, verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief November 2015 Sinterklaasje kom maar binnen.. Op zaterdag 14 november komt Sint-Nicolaas om 14.30 uur met zijn Pieten aan in de haven van Puttershoek. Op vrijdag

Nadere informatie

Nieuws van directie. Agenda

Nieuws van directie. Agenda Agenda 12 december Inloopochtend groep 6 13/14 december Kerstactie: voedselbank 14 december MR overleg 19 december Bord / bestek / beker mee voor kerstdiner 21 december Kerstdiner op school 22 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Laetare Actueel dec/2018- jan/2019

Laetare Actueel dec/2018- jan/2019 Kerst 2018 Laetare Actueel dec/2018- jan/2019 Wij hebben gisteren een ontzettend mooi kerstfeest met elkaar gevierd. Wij danken alle ouders die iets lekkers hebben gemaakt en/of hebben geholpen. De kerstviering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerk en school dienst. Agenda Februari 2019

Nieuwsbrief. Kerk en school dienst. Agenda Februari 2019 Jaargang 2018-2019 1 februari nummer 7 Nieuwsbrief Kerk en school dienst Afgelopen zondag hielden we onze jaarlijkse kerk en school dienst. Met elkaar hebben we op school (samen met predikant Van Holten)

Nadere informatie

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 In dit nummer: Kerst Schoolkerkdienst Kerstlunch Wonderlijk gemaakt Welkom Instroomgroep Jeugdsportfonds Schoolfruit Foto s kerstviering Collecte Agenda Ke rst We mogen

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Nieuw schooljaar. Welkom en afscheid

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Nieuw schooljaar. Welkom en afscheid ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 18 september 2013 Jaargang 3, nr. 1 IN DIT NUMMER: Nieuw schooljaar Geboorte Welkom en afscheid Informatieavond Projectweken Schoolfruit Vreedzame school Ouderfonds

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Een korte impressie van de profijtklas:

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Een korte impressie van de profijtklas: R.K. Basisschool De Hunenborg In deze nieuwsbrief: Profijtklas Spelend leren Jumbo spaaractie Ouderavond Welkom Sinterklaas Kledinginzameling BSO De Hunenborg Kerstactiviteiten Personeel Agenda december

Nadere informatie

Activiteit voor ouders en kinderen

Activiteit voor ouders en kinderen Jaargang 7 nummer 8 17 april 2019 In dit nummer: Pasen Bruiloften Ouder en kind activiteit De Vreedzame school Schoolreis Beweegknap Rekenknap Agenda Pasen Vanavond vieren wij het Paasfeest met de kinderen

Nadere informatie

Schoolnieuws De Achtsprong

Schoolnieuws De Achtsprong De Brink 126 7206 KD Zutphen T 0575 524213 h.hendriks@skbg.nl www.deachtsprong.nl 31-10-2016 Schoolnieuws De Achtsprong In dit nummer: -vervolg schoolfruit -open dag -meester en juffen dag -gevraagd (spijker)

Nadere informatie

PRIKBORD 2 3 september 2014

PRIKBORD 2 3 september 2014 PRIKBORD 2 3 september 2014 6 oktober 2016 Schooljaar 2016-2017 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school 1 3 3 4 5 Verjaardagen 6 Agenda 7 derden 8 De nieuwe website.

Nadere informatie

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013

In leven. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 Jaargang 2 nummer 4 18 december 2013 In dit nummer: In leven Personeel We hebben hart voor elkaar Tip voor ouders Open lessen School kerkdienst Ouderportaal Onderzoek oudertevredenheid Snappet Agenda I

Nadere informatie

Open inloop en schooltijden

Open inloop en schooltijden Jaargang 5 nummer 1 27 september 2017 In dit nummer: Projectweken Personeel Open inloop Oudergebedsteam Website en Facebook Opening Ontmoetingshuis Luizenbestrijders Geboren De Vreedzame school Klassenouder

Nadere informatie

DE INFO. Beste ouder(s), verzorger(s), Lichtjesavond en inloop: Schoolgids: Ouderavond 11 oktober: In deze uitgave. Agenda.

DE INFO. Beste ouder(s), verzorger(s), Lichtjesavond en inloop: Schoolgids: Ouderavond 11 oktober: In deze uitgave. Agenda. DE INFO Beste ouder(s), verzorger(s), Het wordt weer donkerder en kouder buiten. Enkele ouders hebben hard gewerkt door allemaal lichtjes op te hangen voor lichtjesavond. Ook zijn alle kinderen deze en

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Kerst

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Kerst ENGELENBURGSCHOOL 26 november 2014 Jaargang 4, nr.3 K e r s t IN DIT NUMMER: Kerst Personeel Goaltjes op het plein Mediatorentraining Studievaardigheden Vriezer / oven Op dinsdagavond 16 december hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Juf Eva Na de herfstvakantie zal juf Eva ook op vrijdagmorgen weer in groep 3b gaan werken. Juf Lydia

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan ENGELENBURGSCHOOL 25 maart 2015 Jaargang 4, nr.7 I N D I T N U M M E R : Hij is opgestaan Paasviering Geboorte Koningsspelen Groepsfoto s Mailcontact Welkom Ouder-kind activiteit Zendingsgeld Citotoets

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

Woensdag 7 december Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school

Woensdag 7 december Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school 07 Woensdag 7 december 2016 Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school Aanwezigheid directie: Donderdag 8 december: Vrijdag

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L November 2016 Jaargang 5, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Wat zou je willen? Personeel Geboorte Sinterklaas Kerst Jeugdsportfonds Mediatietraining Even Vanuit gr. 3/4 Agenda W a t z o u j e w i l l e n?

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L E N G E L E N B U R G S C H O O L S C H O O L J O U R N A A L 31 oktober 2012 Jaargang 2, nr. 3 D a n k d e S c h e p p e r I N D I T N U M M E R : Dankdag Personeel Contactavond Sponsorkind Informatieavond

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. 22/11 Selin Pala

WEEKBULLETIN. 22/11 Selin Pala WEEKBULLETIN Week 46 en 47 Belangrijke data in november/december Di 21/11: 10 minutengesprekken Do 23/11: MIK optreden Gr.5 10.15 uur Do 23/11: 10 minutengesprekken Vr 24/11: groep 1/2A vrij Vr 01/12:

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0,1,2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Speelgoedmiddag Schoolreis Rapporten En verder.. Kalender

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 41. Kinderboekenweek

WEEKBULLETIN. Week 41. Kinderboekenweek WEEKBULLETIN Week 41 Belangrijke data in oktober: Vr 10/10: groep 1/2 B vrij Di 14/10: studiemiddag, groep 1 t/m 8 vrij Vr 17/10: groep 1/2 A vrij Ma 20/10 t/m Vr 24/10: herfstvakantie Vr 31/10: groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Pasen Op D.V. woensdagavond 17 april vieren wij het Paasfeest met de kinderen en de ouders in de klas. Persoonlijk vind ik dit het meest bijzondere feest om te vieren

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in ENGELENBURGSCHOOL 23 april 2014 Jaargang 3, nr. 8 IN DIT NUMMER: Ontmoeting Personeel Sing-in Activiteit Afscheid juf Olivier Inspectiebezoek Komend cursusjaar Vakantierooster Schoolfoto s Kamp Koningsspelen

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016

Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016 Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016 Van TikTik naar SchoolSuite: in de onderbouw nemen we de eerste stappen om dit in te voeren De nieuwe versie van TikTik heet SchoolSuite. We nemen kleine stappen

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief De Schothorst blijft groeien; we krijgen. een instroomgroep

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief De Schothorst blijft groeien; we krijgen. een instroomgroep Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 30-09-2015 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 30-09-2015 In dit nummer: Instroomgroep 1 Continurooster? 2 Schaken 2 t Gerbrand 2 Schoolfruit

Nadere informatie

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week:

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week: 2 4 Nieuwsbrief 26 Maandag 13 maart vrijdag 17 maart Voor de ouders, Aanstaande woensdag, 15 maart, is de nationale Daltondag. Ook onze deuren staan die dag tussen 9 en 12 uur open voor mensen, die meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018

Nieuwsbrief 11. vrijdag 09 februari 2018 Nieuwsbrief 11 vrijdag 09 februari 2018 AGENDA 12-02 t/m 16-02 Carnavalsvakantie 20-02 BIEB groep 1/2A+B+C 20-02 OV vergadering 19.30 21.00 uur 21-02 Luizencontrole 22-02 BIEB groep 5-06 22-02 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2015 Jaargang 4, nr. 1 I N D I T N U M M E R : De wijnstok Personeel Ouderbijdrage verhoogd Website Afmelden bij ziekte Kruidnotenactie Mediatietraining De Vreedzame School Werkgroepen Streetwise

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L E N G E L E N B U R G S C H O O L S C H O O L J O U R N A A L 26 september 2012 Jaargang 2, nr. 2 I N D I T N U M M E R : S c h o o l o n t b i j t Schoolontbijt Verkeersouder Personeel Studiedag Sing-in

Nadere informatie

Lijster eens. 26 november 2018 schooljaar nieuwsbrief 07

Lijster eens. 26 november 2018 schooljaar nieuwsbrief 07 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 26 november 2018 schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 07 Van de Directie Wat vliegt de tijd! Het is alweer bijna Sinterklaas! In deze Lijstereens

Nadere informatie

Nieuws van Alex november 2018

Nieuws van Alex november 2018 School Alex Prins Willem Alexander Park 600 3905 DR Veenendaal 0318-514015 info@schoolalex.nl www.schoolalex.nl Beste ouders/verzorgers, Hoewel het volop herfst is en de blaadjes vallen, voelt het buiten

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Biddag

ENGELENBURGSCHOOL. Biddag ENGELENBURGSCHOOL 18 februari 2015 Jaargang 4, nr.6 I N D I T N U M M E R : Biddag Actie opbrengst Personeel Lekker Fit maand Contactavond Groepsfoto s Zendingsgeld op vrijdag Schoolvoetbal Vakantierooster

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 3 t/m 17 november. Welkom. Algemeen. Tevredenheidsonderzoek. Dank je wel

Agenda. Jarigen van 3 t/m 17 november. Welkom. Algemeen. Tevredenheidsonderzoek. Dank je wel 3 november 2017 - nummer 5 Agenda Maandag 6 november Start thema "Reizen, feesten en geloven" Vrijdag 10 november talententijd groep 1/2b, 4 en 7 Maandag 13 november Start blok 3 De Vreedzame School: "We

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018

NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018 Belangrijk data 14 november Start EU-schoolfruit (dinsdag, woendag, vrijdag) 23 november Studiedag groep 1/2, groep 1 en 2 vrij 30 november Talentenochtend groep 1 t/m 3 NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016

Agenda. Jarigen. Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016 Jaargang 1, nieuwsbrief 3 10 november 2016 Agenda Datum Activiteit 11 nov. Lootjes trekken Sinterklaas 28 nov. Surprise, gedicht en cadeautjes mee naar school 29 nov. Maandviering bovenbouw 5 dec. Sinterklaas:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Psalm van de maand De psalm van de maand april is psalm 133: 3. Zending Latin Link

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang:

Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang: Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in september en oktober 6 oktober Start SOVA training 7 oktober Start Kinderboekenweek 7 oktober Fietscontrole 7 oktober Ouderavond met spreker

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten.

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten. NOVEMBER 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Wat hebben wij genoten van de Daliweken en de afsluitende presentatie op donderdag voor de herfstvakantie. Wat leuk dat u met zovelen kwam kijken naar alles

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari 2019

Maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari 2019 Maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari 2019 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > School in beeld > De BiebBus > Tevredenheidsonderzoek > Toetsweken > Van Startcafé naar Taalcafé > De Vreedzame

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL

NIEUWS UIT DE SCHOOL Regel van de maand De regel waar de komende maand extra aandacht aan besteden is: Problemen lossen wij met praten op. Afsluiting thema Middeleeuwen NIEUWS UIT DE SCHOOL Luizen Helaas, ze zijn er weer Wilt

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival WEEKBULLETIN Week 5 Belangrijke data februari: Woe 01/02: maandviering 08.40 uur Do 02/02: studiemiddag vanaf 12.00 uur groep 1 t/m 8 vrij Vr 03/02: studiedag groep 1 t/m 8 vrij Vr 10/02: groep 1/2B vrij

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: info@obs-apollo.nl 28 oktober Koffie morgen vanaf 8.30

Nadere informatie