S C H O O L J O U R N A A L

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S C H O O L J O U R N A A L"

Transcriptie

1 Oktober 2017 Jaargang 6, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Dankdag Personeel Geboren Welkom Actie Schoenendoos Mediatietraining EU Schoolfruit D a n k d a g Op woensdag 1 november is het dankdag. Om 9.00 uur hebben de kinderen van de onderbouw een kerkdienst in de Julianakerk en om uur de kinderen van de bovenbouw. We zoeken ouders voor de onderbouwdienst die willen rijden. Wanneer u kunt rijden, wilt u dit dan zo snel mogelijk doorgeven aan de leerkracht? De HGJB heeft ook een gezinsdagboekje gemaakt voor thuis, deze kunt u downloaden vanaf de site of door te klikken op de link. Het centrale bijbelgedeelte is Handelingen 8: 26-39, het gedeelte over Filippus en de kamerheer. Het thema is: Blij verrast!. In de bijlage bij de nieuwsbrief leest u meer over de dankdagdienst. Alle ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd tijdens de kerkdiensten in de Julianakerk. Wonderlijk gemaakt De Vreedzame School Even voorstellen... Vanuit groep 2 G e b o r e n Op 1 oktober is er bij juf Marianne van der Zwan een prachtige dochter geboren. Ze heet Jolein, hiernaast te zien op de foto. We wensen de juf en haar man veel geluk en wijsheid bij de opvoeding. Agenda Ook bij familie de Jong is er een dochter geboren, op 5 oktober. Ze heet Oxana en is het zusje van Liwya en Lana. We wensen de ouders heel veel geluk met hun gezin en wijsheid bij de opvoeding. Op de foto s hiernaast zien we Oxana met twee hele troste zussen.

2 Pagina 2 W e l k o m In november komen er twee nieuwe kinderen bij in groep 1. Dit zijn Chloë van Beek en Rachiana Jaisa Camara. We wensen beide kinderen en hun gezinnen een fijne Engelenburgtijd toe. A c t i e s c h o e n e n d o o s Op de scholen van onderwijsgroep Gave willen we graag meedoen aan de actie Schoenendoos. Uw kind mag een schoenendoos vullen met schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen. De doos mag ook mooi versierd worden. Deze dozen worden op school verzameld en daarna verstuurd naar arme kinderen in landen in West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en de kinderen van vluchtelingen in Europa. Vaak is deze schoenendoos het enige cadeau dat deze kinderen krijgen. In landen waar het is toegestaan, wordt een boekje met Bijbelse verhalen bij de schoenendoos uitgedeeld. We starten deze actie op donderdag 2 november 2017 en de schoenendozen kunnen ingeleverd worden tot en met maandag 13 november. Op deze dag worden ook alle dozen weggebracht naar een regionaal verzamelpunt. U kunt de schoenendoos dus niet later inleveren. Op de schoenendoos kunt u een strookje plakken (zie folder) waarop staat of de inhoud voor een jongen of een meisje is bestemd en voor welke leeftijdsgroep. Ook wordt in een enveloppe een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten gevraagd. Deze bijdrage is vrijwillig maar wel noodzakelijk voor een goede verzending van de dozen. Wilt u de envelop met deze eventuele bijdrage niet in de doos stoppen maar los inleveren bij de leerkracht? We hopen dat u samen met uw kind(eren) mee wilt werken aan deze mooie actie. Bijbeltekst van de maand Loof de God van de hemel, want Zijn goedertierenheid is voor eeuwig Psalm 136: 26 I n l o o p w e e k Op dinsdag 31 oktober en vrijdag 3 november is het inloopweek. Tijdens deze week willen we u de gelegenheid bieden om een kijkje te nemen in de klassen. Gedurende deze dagen bent u welkom bij een les. U krijgt deze week te zien hoe de leerkrachten met de kinderen omgaan en de leerstof aanbieden. U ziet hoe we de verschillende talenten van de kinderen aanspreken m.b.v. de verschillende werkvormen die we aanbieden. U ziet hoe de kinderen in de bovenbouw gebruik maken van de tablet. U ziet hoe uw kind reageert in de klas en hoe hij of zij het werk maakt. U proeft de sfeer waarin de kinderen zich elke dag begeven. Een prachtige gelegenheid voor u om gebruik van te maken. We willen u wel vragen om zo rustig mogelijk de klas binnen te komen en weg te gaan. Het is niet mogelijk om tijdens de les te komen of te gaan, dit kan alleen bij leswisselingen. Per klas komt er een rooster met de verschillende tijden waarop u kan komen kijken. Dit krijgt u binnenkort van de leerkrachten van uw kind. Graag minimaal 2 dagen van tevoren aangeven op het rooster wanneer u wilt komen. Het is niet mogelijk om spontaan toch langs te komen.

3 SCHOOLJOURNAAL Mediatietraining Op 10 oktober was de diploma uitreiking van de mediatoren van De Vreedzame School. Tien kinderen van onze school hebben de training tot mediator gevolgd. Dit zijn Sumaya Keijzer, Albert Pol, Tooske Pol, Niels van Heerikhuize, Arno Lam, Esra Kuzey, Chaima el Abdouni, Imane Lamaiz, Bram van de Brink en Alberto Azad. De foto s van de uitreiking staan op de website van de school. Schooljournaal Deze kinderen kunnen andere kinderen gaan helpen bij het oplossen van een conflict als kinderen daar zelf niet in slagen. In tweetallen zijn ze per dag aan de beurt en op het plein hebben deze kinderen een speciaal mediatorhesje aan. Pagina 3

4 Pagina 4 E U S c h o o l f r u i t Ook dit jaar is de school weer ingeloot voor gratis schoolfruit. Vanaf woensdag 8 november krijgen de kinderen 3 dagen in de week gratis fruit. In totaal ontvangen de kinderen gedurende 20 weken drie stuks gratis groente of fruit per week. Deze actie loopt tot en met donderdag 13 april Bij EU-Schoolfruit proeven kinderen verschillende soorten fruit en groente. Dat is lekker en gezond, want in elke soort zitten weer net andere gezonde stoffen. In de praktijk blijkt: zien, doet eten. Ook als kinderen nog geen grote smaakavonturiers zijn, doen ze in de klas lekker mee. Als een kind gevarieerd eet, krijgt het alle gezonde stoffen binnen die het in de groei nodig heeft. Thuis kunt u de smaakontwikkeling ook stimuleren. Complimenteer uw kind als het iets nieuws proeft. Kinderen zijn soms pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen. Op woensdag, donderdag en vrijdag hoeven de kinderen alleen drinken mee te nemen. Na 13 april gaan we verder met alleen op woensdag en vrijdag fruit eten op school. Twitterbericht Gods genade is zo omvattend, dat je het niet moet uitleggen maar moet overdragen W o n d e r l i j k g e m a a k t In de maand november gaan we starten met de lessen van wonderlijk gemaakt. In groep 1 is het thema van de les: we zijn allemaal anders. Onderdelen die aan bod komen zijn: hoe zie ik eruit en hoe zie jij eruit? Iedereen is uniek en wonderlijk geschapen, wat zijn verschillen tussen jongens en meisjes? Hoe bespreek je je gevoelens? In groep 2 is het thema van de les: gevoelens uiten en nee zeggen. Het gaat hier om het uiten van gevoelens, het zelfvertrouwen te stimuleren en eerlijk nee durven te zeggen in moeilijke situaties. In groep 3/4 is het thema van de les: zelfvertrouwen en grenzen. Onderdelen die aan bod komen zijn: Het zelfvertrouwen van de kinderen versterken, grenzen aanvoelen en respecteren, eigen grenzen aangeven en ze leren onderscheid maken in wie dichtbij mag komen. In groep 5/6 is het thema van de les: wonder van geboorte. We gaan in gesprek met familieleden en gaan een familiestamboom maken. In groep 7/8 is het thema van deze les: we zijn allemaal anders. We bespreken de verschillen tussen jongens en meisjes en bespreken hoe wonderlijk we gemaakt zijn en de veranderingen in de puberteit. In het team hebben we afspraken gemaakt over de benaming van de geslachtsdelen, het lijkt ons goed dat ook u daarvan weet. Voor de kinderen van de onderbouw gebruiken we voor jongens het woord plasser en voor meisjes het woord plasgaatje. Voor de kinderen van de bovenbouw gebruiken we voor jongens het woord penis en balzak en voor meisjes het woord vagina. Het zou mooi zijn als u in deze maand ook met de kinderen bovenstaande onderdelen kunt bespreken. Graag horen we feedback van u, over hoe de kinderen de lessen hebben ervaren.

5 Pagina 5 D e V r e e d z a m e S c h o o l b l o k 3 Maandag 13 november starten we met de lessen uit Blok 3. We stimuleren de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten mét elkaar in plaats van praten tégen elkaar. De kinderen leren wat goed en slecht luisteren is. In tweetallen oefenen de kinderen om naar elkaar te luisteren. De een vertelt, de ander luistert. Goed luisteren kan je zien aan oogcontact, knikken, actieve lichaamshouding en herhalen wat de ander zei. De kinderen leren zich in een ander te verplaatsen. Ze leren dat het belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en duidelijk te zeggen wat je bedoelt. Dit voorkomt dat er misverstanden en conflicten ontstaan. Ze leren vragen stellen en samenvatten. Je laat daarmee zien dat je de ander goed begrepen hebt. We bespreken met de kinderen dat mensen op verschillende manieren naar dezelfde dingen kunnen kijken. We spreken dan over het hebben van verschillende gezichtspunten. We kijken soms anders tegen dezelfde dingen aan, omdat we verschillende ervaringen en gevoelens hebben en omdat we uit verschillende gezinnen komen. Op deze manier leren we de kinderen met meningsverschillen om te gaan. Bij blok 3 hoort ook leerkrachtengedrag, deze kaart hangt in de klas, op ons informatiebord en dit kunt u lezen door te klikken op de link. Tips voor ouders Maak thuis gebruik van PRAAT HET UIT. Dit is een stappenplan dat gebruikt wordt om conflicten op te lossen. Het is op school beschikbaar. En voor de ouders van de kleuters: bespreek de kletskaart met uw kind, bijvoorbeeld: Kun je voordoen hoe je goed luistert naar elkaar? Of: Wil je mij iets vertellen, terwijl ik luister en daarna een vraag stel? Of: Hoe kun je iets vertellen zonder je stem te gebruiken, bijvoorbeeld met je gezicht, armen, handen? Laat zien dat je iets leuk vindt en niet leuk vindt. De kinderen hebben de afgelopen blokken al heel wat geleerd. Ze hebben geleerd hoe ze een conflict op moeten lossen, om win-win oplossingen te bedenken, hoe ze om kunnen gaan met kritiek en om zich bewust te zijn van hun eigen manier van reageren op een conflict. Rood = agressief, je bent boos en wordt driftig. E v e n v o o r s t e l l e n.. Hallo, ik ben Noelle van den Berg, ik ben 17 jaar en ik woon in rhenen. Mijn hobby's zijn muziek luisteren en in mijn vrije tijd werk ik bij het wokrestaurant in Elst. Ik volg de opleiding onderwijsassistent bij ROC rivor in Tiel en zit daar in mijn eerste jaar. Vanaf november kom ik op maandag (gr5/6) en op dinsdag (gr 3/4) bij jullie stage lopen.ik kijk er naar uit en hoop er een leuke stage van te maken!!

6 SCHOOLJOURNAAL Pagina 6 Groep 2 Schooljournaal In groep 2 spelen we veel buiten. Ook hier leren de kinderen veel van en met elkaar. Sofia oefent om op haar tenen te staan. Bij de duikelstang worden verschillende kunstjes uitgevoerd zoals koprollen, erop zitten, er aan hangen met je benen. Dit noemen we de motorische ontwikkeling Bij het klimrek wordt veel geklauterd. Tijdens het buiten spelen verzinnen de kinderen allerlei soorten spellen zoals politie en boefje of vader en moedertje. De schommel is erg geliefd. Wanneer iemand anders al op de schommel zit en jij wilt schommelen, moet je tot 20 tellen. Dan moet er gewisseld worden. Zo komt zelfs buiten de rekenontwikkeling aan bod.

7 Pagina 7 De schuur staat vol met leuke materialen waar bijvoorbeeld een huis van gemaakt kan worden, handig wanneer het een beetje miezert. Verschillende fietsen en karren staan er. Samen spelen en overleggen is dan belangrijk. Hier komt taal bij kijken en sociale vaardigheden Ook in de klas wordt er veel gespeeld. Elk dagdeel staat er drie kwartier spelen en werken op het programma. De sloophoek kan dan worden gekozen. Kleine schroefjes uit oude apparaten draaien; goed voor de fijne motoriek. Er kan ook voor een spel uit de kast worden gekozen, bijvoorbeeld het nabouwen van bouwwerken.

8 Pagina 8 Twee tablets hebben we in de klas. Hierop staan verschillende reken en taalspelletjes. Tijdens het spelen en werken kunnen deze ook gekozen worden. Na het gymmen op woensdagochtend zijn we moe geworden en kijken we nog even een filmpje van Koekeloere.

9 Pagina 9 A g e n d a Datum Dinsdag 31 oktober Woensdag 1 november Dinsdag 7 november Woensdag 8 november Donderdag 23 november Woensdag 29 november Dinsdag 5 december Woensdag 6 december Activiteit Leerlingenraad Dankdag Open inloop groep 3 t/m 8 om 8.30 uur Open lessen RT Open inloop groep 3 t/m 8 om 8.30 uur Volgende nieuwsbrief mee Sinterklaasfeest - groep 1 t/m 4 s middags vrij Studiedag - alle kinderen vrij Jarig in november Faiza el Abdouni Kuba Mic Nina Schoeman Daahir Shire Juf Cobi Donkelaar Jada van den Brink Tim Seising Juf Linda Willemsen De regel van de maand is: we lossen conflicten zelf op Bijlage: Brief dankdag 2017

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Oktober 2016 Jaargang 5, nr. 2 I N D I T N U M M E R : Dankdag Naam met een boodschap Welkom Studiedag Schoolontbijt Open inloopweek Mediatietraining De Vreedzame School EU Schoolfruit Wonderlijk gemaakt

Nadere informatie

Geboren. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 25 oktober Dankdag

Geboren. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 25 oktober Dankdag Jaargang 6 nummer 2 25 oktober 2017 In dit nummer: Dankdag In de bijlage bij de nieuwsbrief leest u meer over de dankdagdienst. Alle ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd tijdens

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 2 31 oktober Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Jaargang 6 nummer 2 31 oktober 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Wonderlijk gemaakt Nieuwe kinderen Koffie inloop ochtend Geboren Sponsor Blok 3 DVS Tips Woordknap Muziekknap Agenda Dankdag Op woensdag

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg

ENGELENBURGSCHOOL. Het is weer (bijna) dankdag. Laten we deze dankdag delen want er is genoeg ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 29 oktober 2014 Jaargang 4, nr.2 IN DIT NUMMER: Genoeg te delen Welkom Oudervertelgesprek Ouderhulp Actie voedsel- Scholierenveldloop De Vreedzame School Nationaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 6, nr. 7 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Luizenmoeders gezocht Paasviering Schooljaar 2018-2019 Onderbouwplein Open week De Vreedzame School Vanuit groep 1 Agenda B i d

Nadere informatie

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014

Dankdag. Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 Jaargang 3 nummer 2 29 oktober 2014 In dit nummer: Dankdag Nieuwe kinderen Schoolontbijt Wonderlijk gemaakt Oudervertelgesprek EU schoolfruit De Vreedzame School Voedselbank Geboren Open inloop Tips voor

Nadere informatie

Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 2 28 oktober Dankdag Nieuwe kinderen

Personeel. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 2 28 oktober Dankdag Nieuwe kinderen Jaargang 5 nummer 2 28 oktober 2016 In dit nummer: Dankdag Nieuwe kinderen Schoolontbijt Wonderlijk gemaakt GAVE scholen Inloop week Blok 3 DVS Tips Foto s Schoolfruit Studiedag MR Geboorte Dorcas Instroomgroep

Nadere informatie

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014

Godsgeschenk. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 Jaargang 2 nummer 6 26 februari 2014 In dit nummer: Godsgeschenk Contactavond Rapport Februariactie Open inloopweek Verlofaanvraag We dragen allemaal een steentje bij Tips voor ouders Biddag Wijzneus Open

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Oktober 2015 Jaargang 4, nr. 2 I N D I T N U M M E R : Dankdag Personeel Verantwoording ouderbijdrage Zending Kruidnotenactie Mediatietraining De Vreedzame School Wonderlijk gemaakt Schoolplein bovenbouw

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 20 februari Biddag Nieuwe kinderen

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 20 februari Biddag Nieuwe kinderen Jaargang 6 nummer 6 20 februari 2019 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Alle ouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd tijdens de kerkdiensten in de Julianakerk. Het gezinsdagboekje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Blok 3 Blok 3: We hebben oor voor elkaar Blok 3: Algemeen: In dit blok stimuleren we de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie-

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie- Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2016 Zesde nieuwsbrief Herfstvakantie Met prachtige nazomerdagen zijn we dit schooljaar begonnen. En nu staat de herfstvakantie alweer voor

Nadere informatie

Schooljournaal November 2018

Schooljournaal November 2018 Schooljournaal November 2018 In dit nummer: Dankdag Personeel Gebedsgroep ParnasSys Inloopdagen Open dag 31 oktober Kunstgras Schoolfruit Mediatietraining De Vreedzame School Wonderlijk gemaakt BHV collega

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober

Agenda. Jarigen. Welkom. Algemeen. Van 26 oktober t/m 9 november. Studiedag 10 oktober 26 oktober 2018 - nummer 5 Agenda Maandag 29 oktober Maandag 5 november Vrijdag 9 november Start thema "Sprookjes en Middeleeuwen" Start blok 3 De Vreedzame School; "We hebben oor voor elkaar" OV- vergadering;

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari 2017 Jaargang 5, nr. 6 I N D I T N U M M E R : Biddag Personeel Tevredenheidspeiling Leerlingenraad Schooljaar 2017-2018 De Vreedzame School Schoolvoetbal Open week Even voorstellen Vanuit gr.

Nadere informatie

Van de directie. Veiligheidsthermometer 2016

Van de directie. Veiligheidsthermometer 2016 Jaargang 15, nummer 3 Inhoudsopgave Van de directie Van de directie - Veiligheidsthermometer 2016 - Voorplein opgeleukt Veiligheidsthermometer 2016 Overig nieuws - De Vreedzame School - Conflicten oplossen

Nadere informatie

Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 6 17 februari 2016

Nieuwe kinderen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 6 17 februari 2016 Jaargang 4 nummer 6 17 februari 2016 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Pepermuntdoosjes Open inloopweek Blok 5 Stagiaire Ronde tafelgesprek Meeleefgezin Agenda R u s t b i j d e va d e r Op woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Vreedzame School: Blok 3 Heelys (schoenen met wieltjes) Tienminutengesprekken ouderportaal Het Nationaal Schoolontbijt Aanmelden broertjes

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 21 februari 2019

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 6 21 februari 2019 Jaargang 6 nummer 6 21 februari 2019 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Open inloopweek Afscheid meester van de Mheen Blok 5 DVS Schooljaar 2018-2019 Schoolvoetbal Polo s Studiedag Geboren Agenda Biddag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013 11 november studiedag Vergeet u niet dat alle kinderen maandag 11 november vrij zijn! DigiDUIF Het doet ons goed dat vrijwel alle ouders zich hebben aangemeld bij digiduif. Woensdag 13 november start de

Nadere informatie

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019

Pasen. Bruiloft juf Carola Donkelaar en juf Willemein. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Jaargang 7 nummer 7 27 maart 2019 Pasen Op D.V. woensdagavond 17 april vieren wij het Paasfeest met de kinderen en de ouders in de klas. Persoonlijk vind ik dit het meest bijzondere feest om te vieren

Nadere informatie

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015

Bidden. Kerstviering. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 Jaargang 4 nummer 4 25 november 2015 In dit nummer: Bidden Kerstviering Kerstbrunch Te laat Sinterklaasfeest Ouderportaal Wonderlijk gemaakt Instroomkinderen Welkom Studiedag Personeel We hebben oor voor

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Maart 2018 Jaargang 6, nr. 8 I N D I T N U M M E R : Zendingsmeisje Woord en Daad actie Welkom Nieuwe directie structuur Open week Koningsspelen Jeugdsportfonds Centrale Eindtoets Gevonden voorwerpen Tevredenheidspeiling

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. 27 maart 9,35 10 april 5,95 17 april 5,26 24 april 6,10

ENGELENBURGSCHOOL. 27 maart 9,35 10 april 5,95 17 april 5,26 24 april 6,10 ENGELENBURGSCHOOL 29 april 2015 Jaargang 4, nr.8 I N D I T N U M M E R : Mag ik met je ruilen? Personeel Welkom Ouder-kind activiteit Avondvierdaagse Sing-in 29 mei Cito Voor en na schooltijd De Vreedzame

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan

ENGELENBURGSCHOOL. Hij is opgestaan ENGELENBURGSCHOOL 25 maart 2015 Jaargang 4, nr.7 I N D I T N U M M E R : Hij is opgestaan Paasviering Geboorte Koningsspelen Groepsfoto s Mailcontact Welkom Ouder-kind activiteit Zendingsgeld Citotoets

Nadere informatie

Gods kracht. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013

Gods kracht. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013 Jaargang 2 nummer 3 27 november 2013 In dit nummer: Gods kracht Personeel We hebben oor voor elkaar Tips voor ouders Bijbeltekst van de maand Sinterklaas Kerst Hoofdluis Overblijven Agenda G o d s k ra

Nadere informatie

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 In dit nummer: Kerst Schoolkerkdienst Kerstlunch Wonderlijk gemaakt Welkom Instroomgroep Jeugdsportfonds Schoolfruit Foto s kerstviering Collecte Agenda Ke rst We mogen

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Gods kracht

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Gods kracht ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 27 november 2013 Jaargang 3, nr. 3 IN DIT NUMMER: Gods kracht Kerstviering Kerstbrunch Bijbeltekst van de maand Sinterklaas Schooltijden Wij hebben oor voor

Nadere informatie

Schooljournaal Februari 2018

Schooljournaal Februari 2018 Schooljournaal Februari 2018 In dit nummer: Biddag 13 maart 2019 Agenda (Nieuwe plek!) Welkom op school Sing-in Lente Vrijdagmiddagprogramma Zomaar een prachtige dag De Vreedzame School Blok 5 Scoren in

Nadere informatie

Nieuwe kinderen en afscheid

Nieuwe kinderen en afscheid Jaargang 5 nummer 6 22 februari 2017 In dit nummer: Biddag Nieuwe kinderen Pepermuntdoosjes Open inloopweek Blok 5 Vakantierooster Schooljaar 2017-2018 Grote rekendag Schoolvoetbal Agenda Biddag God hoort

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016 PAULUSPRAAT 2 Oktober 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Directie Overkant - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein in de Paulusschool - Mediatie Vreedzame school - Vervangingen bij afwezigheid leerkracht

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L Februari Jaargang 4, nr. 6 I N D I T N U M M E R : Witte steen Personeel Pepermuntactie Oud papier Tevredenheidspeiling Schooltijden Welkom Paasviering Schoolvoetbal Lekker Fit De Vreedzame School Open

Nadere informatie

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter Thema Winter Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal Nieuwsbrief 5, januari 2015 instroomgroep en groep 1/2 Januari 2015 Nieuwe leerlingen: In de instroomgroep is Zuzanna Kok gestart en in

Nadere informatie

Woensdag 7 december Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school

Woensdag 7 december Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school 07 Woensdag 7 december 2016 Agenda: Donderdag 15 december: Knutselmiddag Woensdag 21 december: Nieuwsbrief 8 Donderdag 22 december: Kerstfeest op school Aanwezigheid directie: Donderdag 8 december: Vrijdag

Nadere informatie

Schoolnieuws. Toetsen

Schoolnieuws. Toetsen Tweede Nieuwsbrief november 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Toetsen Kalender De Vreedzame School blok 3 Vacature groep 6 en 4/5 Da Vinci Hij komt, hij komt! Nieuws van de MR Brandoefening Schoolnieuws

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 6 18 februari Het thema van biddag is altijd dichtbij over Handelingen 16:22-34.

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 6 18 februari Het thema van biddag is altijd dichtbij over Handelingen 16:22-34. Jaargang 3 nummer 6 18 februari 2015 In dit nummer: Biddag Personeel Nieuwe kinderen en afscheid Fotograaf Contactavond Vakantierooster Pepermuntrollen Inloopweek Grote rekendag Geboorte Post Agenda B

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0,1,2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Speelgoedmiddag Schoolreis Rapporten En verder.. Kalender

Nadere informatie

Open inloop en schooltijden

Open inloop en schooltijden Jaargang 5 nummer 1 27 september 2017 In dit nummer: Projectweken Personeel Open inloop Oudergebedsteam Website en Facebook Opening Ontmoetingshuis Luizenbestrijders Geboren De Vreedzame school Klassenouder

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016

Wat zou je willen. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 Jaargang 5 nummer 3 30 november 2016 In dit nummer: Bidden Kerstbrunch Wonderlijk gemaakt Sinterklaasfeest 100e leerling Afscheid Ingang Mediatie Agenda Contact Wat zou je willen Veel mensen hebben iets

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2015 Jaargang 4, nr. 1 I N D I T N U M M E R : De wijnstok Personeel Ouderbijdrage verhoogd Website Afmelden bij ziekte Kruidnotenactie Mediatietraining De Vreedzame School Werkgroepen Streetwise

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 27 november 2015. Juffrouw Kim Verhoeven. Nieuwe directeur - even voorstellen

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 27 november 2015. Juffrouw Kim Verhoeven. Nieuwe directeur - even voorstellen Nieuwsbrief 27 november 2015 Nieuws vanuit het team. Nieuwe directeur - even voorstellen Beste kinderen, ouders, verzorgers van De Achthoeven Op maandag na de kerstvakantie start ik als directeur op De

Nadere informatie

15 januari 2016

15 januari 2016 1294 www.clarafabriciusschool.nl 15 januari 2016 20 januari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 23 januari Volleybaltoernooi groep 7 en 8 27 januari Minilessen groep 8 op het HPC Studiedag Aanstaande woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten.

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten. NOVEMBER 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Wat hebben wij genoten van de Daliweken en de afsluitende presentatie op donderdag voor de herfstvakantie. Wat leuk dat u met zovelen kwam kijken naar alles

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang:

Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang: Nieuwsbrief Oktober 2015 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in september en oktober 6 oktober Start SOVA training 7 oktober Start Kinderboekenweek 7 oktober Fietscontrole 7 oktober Ouderavond met spreker

Nadere informatie

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018

In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018 Jaargang 6 nummer 1 26 september 2018 In dit nummer: Kinderboekenmaand Trakteren Geboren Klassenouder Oudergebedsteam Verjaardagen Tussen de middag Schoolshirts Parro Luizenbestrijders De Vreedzame school

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week:

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week: 2 4 Nieuwsbrief 26 Maandag 13 maart vrijdag 17 maart Voor de ouders, Aanstaande woensdag, 15 maart, is de nationale Daltondag. Ook onze deuren staan die dag tussen 9 en 12 uur open voor mensen, die meer

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L November 2016 Jaargang 5, nr. 3 I N D I T N U M M E R : Wat zou je willen? Personeel Geboorte Sinterklaas Kerst Jeugdsportfonds Mediatietraining Even Vanuit gr. 3/4 Agenda W a t z o u j e w i l l e n?

Nadere informatie

Trefwoord. No 7 22 november 2017

Trefwoord. No 7 22 november 2017 No 7 22 november 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 22 november Sinterklaas is in het land. Wat een feest!.

Nadere informatie

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 7, 7 december 2012 Nieuws van de directie Website De nieuwe website van de school

Nadere informatie

TRIANGELKLANKEN. Genesis 27:1-17 Genesis 27:18-29 Genesis 27: Genesis 28:10-22 Genesis 29:1-14 Genesis 29: 15-20

TRIANGELKLANKEN. Genesis 27:1-17 Genesis 27:18-29 Genesis 27: Genesis 28:10-22 Genesis 29:1-14 Genesis 29: 15-20 TRIANGELKLANKEN NIEUWSBRIEF VAN DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE TRIANGEL REYDERSANT 17, 8303 XL EMMELOORD TEL. 0527-612625 E-MAIL : de.triangel@scpo-nop.nl Website: www.detriangel-emmeloord.nl Nr. 1 Jaargang

Nadere informatie

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook! Nieuwsbrief Nieuwsbrief eind eind oktober september 2017 2017 Kalender 01 nov. Dankdagviering 06-17 nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!) WC-gebruik

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Laetare Actueel November 2018

Laetare Actueel November 2018 Laetare Actueel November 2018 Verslag ouderavond Vreedzame School 16 oktober Zoals u weet is de Laetare dit schooljaar, na een proefperiode voor de zomervakantie, begonnen met de sociaalemotionele methode

Nadere informatie

Schoolnieuws. Ouderbijdrage

Schoolnieuws. Ouderbijdrage Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Ouderbijdrage Kalender Vreedzame school: we lossen conflicten zelf op Kinderboekenweek 2016 Leerlingenraad Herhaalde oproep: Kom op tijd! Muziekstagiaires

Nadere informatie

Activiteit voor ouders en kinderen

Activiteit voor ouders en kinderen Jaargang 7 nummer 8 17 april 2019 In dit nummer: Pasen Bruiloften Ouder en kind activiteit De Vreedzame school Schoolreis Beweegknap Rekenknap Agenda Pasen Vanavond vieren wij het Paasfeest met de kinderen

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L December 2015 Jaargang 4, nr. 4 I N D I T N U M M E R : Donkere tijden? Kerstviering Kerstlunch Bijbeltekst van de maand Wonderlijk gemaakt Leerlingenraad Huisbezoek Geboorte MR-lid De Vreedzame School

Nadere informatie

s middags alle kinderen vrij, dan kerstvakantie tot maandag 7 januari

s middags alle kinderen vrij, dan kerstvakantie tot maandag 7 januari Schooljaar 2012-2013 vrijdag 14 december 2012 nr. 7 Woensdag 19 december tussen 17.00 en 19.00 uur kerstmarkt KC Johan Friso Vrijdag 21 december 8.30 uur Vrijdag 21 december Maandag 7 januari t/m vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018

Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018 Gen.Winkelmanstraat 111 3769 EC Soesterberg tel. 0346 351518 e-mail: info@depostiljonsoesterberg.nl website : www.depostiljonsoesterberg.nl Nieuwsbrief 11 Soesterberg, 23 januari 2018 Beste ouders, verzorgers,

Nadere informatie

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 11 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Jumbo spaaractie: Sparen voor je school Afgelopen woensdagmiddag hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 2, 7 september Postbus BA Voorthuizen

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 2, 7 september Postbus BA Voorthuizen Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 2, 7 september 2016 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden Maandag 12 t/m vrijdag 16 september: informatiegesprekken

Nadere informatie

Een bijzonder verhaal

Een bijzonder verhaal Jaargang 4 nummer 7 30 maart 2016 In dit nummer: Verzoeking Nieuwe kinderen Verlof Koningsspelen Open inloopweek Jeugdsportfonds Overblijfouder(s) Studiemiddag DVS Pilot schooltijden Cursus Agenda Een

Nadere informatie

Les 17 Zo zeg je dat (niet)

Les 17 Zo zeg je dat (niet) Blok 3 We hebben oor voor elkaar les 17 Les 17 Zo zeg je dat (niet) Doel blok 3: Leskern: Woordenschat: Materialen: Leerlingen leren belangrijke communicatieve vaardigheden, zoals verplaatsen in het gezichtspunt

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari

Nieuwsbrief februari Nieuwsbrief februari Beste ouder(s)/verzorger(s), Er is hard gewerkt en veel geleerd in de groepen de afgelopen maanden. Deze maand ontvangen de kinderen hun eerste rapport en bent u van harte welkom op

Nadere informatie

Agenda. Kerstvakantie. Hoera geslaagd

Agenda. Kerstvakantie. Hoera geslaagd Datum: 24-11-2017 Agenda 5 december 2017 Sinterklaasviering: Continurooster groepen 1 t/m 8 eten op school en zijn om 14.15 uur vrij. 6 december 2017 Studiedag, alle kinderen zijn vrij. 13 december 2017

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Ontmoeting. S i n g - in ENGELENBURGSCHOOL 23 april 2014 Jaargang 3, nr. 8 IN DIT NUMMER: Ontmoeting Personeel Sing-in Activiteit Afscheid juf Olivier Inspectiebezoek Komend cursusjaar Vakantierooster Schoolfoto s Kamp Koningsspelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer:

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer: De Bron Oktober 2014 Bijna jarig! Jonathan, 15 oktober Sem, 27 oktober Allebei een hele fijne dag! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12 In dit nummer:

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 16 november t/m vrijdag 23 november 2018 39 e jaargang nr. 11 Studiedag 21 november 2018: Woensdag 21 november gaan de teams van de drie scholen aan de slag om het toekomstig onderwijsconcept

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit gr. 0,1,2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit gr. 0,1,2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letters Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Rapporten vanuit gr. 0,1,2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit gr. 0, 1, 2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit gr. 0, 1, 2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit gr. 0, 1, 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letters Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Uitleen prentenboeken Rapporten Voor wij hier

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr januari 2018

NIEUWSBRIEF. nr januari 2018 NIEUWSBRIEF nr. 10 17 januari 2018 In deze nieuwsbrief: - Voorleesdagen - Zwerfboekenkasten - Opbrengst Handje Helpen - Schoonmaakavond 7 februari a.s. - Vreedzame school Belangrijke data: Inloop: Vrijdag

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE: VOORLEESKAMPIOEN van BINNENKORT JARIG: 15 oktober Dinsdag 25 oktober komt onze hoofdluisinspectie weer langs.

HERFSTVAKANTIE: VOORLEESKAMPIOEN van BINNENKORT JARIG: 15 oktober Dinsdag 25 oktober komt onze hoofdluisinspectie weer langs. HERFSTVAKANTIE: ma. 17 t/m vr. 21 oktober 15 oktober 2016 VOORLEESKAMPIOEN 2016-2017 van Beste lezer, De afgelopen 10 dagen stond in het teken van de Kinderboekenweek. De opa s en oma s kleurden de school

Nadere informatie

Lijster eens. 26 november 2018 schooljaar nieuwsbrief 07

Lijster eens. 26 november 2018 schooljaar nieuwsbrief 07 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 26 november 2018 schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 07 Van de Directie Wat vliegt de tijd! Het is alweer bijna Sinterklaas! In deze Lijstereens

Nadere informatie

Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552. directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip

Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552. directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 13, 7 november 2014 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende

Nadere informatie

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school Samen zijn we SBO Horizon Hoe we omgaan met elkaar op school 2 3 Fijn dat u dit leest. In dit boekje vertellen we hoe we met elkaar omgaan op SBO Horizon. Samen zijn we SBO Horizon Bij ons op school hebben

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond Jaargang 6 nummer 4 19 december 2018 In dit nummer: Licht Kerstbrunch Ouderavond Personeel Welkom en afscheid School - kerkdienst Ouderwerkgroep Gebedsmoment Wonderlijk gemaakt Beeldknap Agenda Als alles

Nadere informatie

S C H O O L J O U R N A A L

S C H O O L J O U R N A A L September 2016 Jaargang 5, nr. 1 I N D I T N U M M E R : Gaven Personeel Afmelden bij ziekte Sing-in Website en Facebook Kinderboekenruilmarkt Mediatietraining De Vreedzame School Welkom Klassenouder Even

Nadere informatie

De Bonifacius Nieuwsbrief

De Bonifacius Nieuwsbrief De Bonifacius Nieuwsbrief Inhoud: Schoenendoosactie Kinderen van groep 5b zijn echte schoenmaatjes Studiedag Mededeling betaling overblijf Surprise groep 5 t/m 8 Schoenendoosactie Voor de herfstvakantie

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief De Schothorst blijft groeien; we krijgen. een instroomgroep

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief De Schothorst blijft groeien; we krijgen. een instroomgroep Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 30-09-2015 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 30-09-2015 In dit nummer: Instroomgroep 1 Continurooster? 2 Schaken 2 t Gerbrand 2 Schoolfruit

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Chinees teken

ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L. Chinees teken ENGELENBURGSCHOOL S C H O O L J O U R N A A L 30 oktober 2013 Jaargang 3, nr. 2 IN DIT NUMMER: Chinees teken Welkom Contactavond Schoolontbijt Actie schoenendoos Streetwise Oud papier Dankdag We lossen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie