praktijkcase Saxion hogeschool Comm ant helpt ons bij het verbeteren van de opleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "praktijkcase Saxion hogeschool Comm ant helpt ons bij het verbeteren van de opleiding"

Transcriptie

1 praktijkcase Saxion hogeschool Comm ant helpt ons bij het verbeteren van de opleiding

2 Hoogwaardig onderwijs Met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn en bijna studenten is Saxion één van de grootste hogescholen in Nederland. Saxion biedt zeer uiteenlopende opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Het onderwijs van Saxion is hoogwaardig, innovatief en ondernemend. De studenten en medewerkers vormen het kloppende hart van de onderwijsinstelling. Alles is erop gericht om de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De samenwerking tussen bedrijven en instellingen is essentieel om de brug naar de beroepspraktijk te slaan. De uitdaging Het doorgeven van kennis en kunde om studenten op te leiden tot professionals blijft een uitdaging. Goede docenten, maar vooral goede methodes van lesgeven zijn een must. Hoe kun je de studenten aanspreken en hun leerontwikkeling optimaliseren? Software representatief voor kwaliteit lesmateriaal Docenten Rik Teunissen en Jan Röttjers van de opleiding Bedrijfseconomie en accountancy staan voor een soortgelijke uitdaging. Een aantal voorbeeldvakken zijn: Controleleer, Bestuurlijke informatievoorziening en Management informatiesystemen. De meeste vakken bevatten een theoretische invalshoek, echter de belangrijkste lessen worden in de praktijk geleerd. De praktijk kan worden gesimuleerd door gebruik te maken van relevante software. Bij software valt in dit geval te denken aan business procesmanagement systemen en kwaliteitswaarborging programma s. Deze software is dan ook onderdeel van het lesmateriaal en dus toonaangevend voor de kwaliteit ervan. Problemen met softwarepakketten Het probleem is echter dat softwarepakketten van alles kunnen bieden, maar niet datgene waar de docenten écht om vragen. Docent Rik Teunissen is van mening dat veel pakketten te complex en ingewikkeld zijn: Studenten zijn soms een hele maand bezig met het begrijpen van de tools voordat ze zelfstandig aan de slag kunnen. Docent Jan Röttjers vindt dat het lange leertraject niet alleen funest is voor studenten, maar ook voor docenten. Vooral in de eerste weken worden fouten gemaakt welke lastig zijn te herstellen, dit gaat ten koste van de motivatie van studenten en de planning van docenten.

3 Hoe kiezen? Hoe kan er een softwarepakket gekozen worden dat representatief is voor het lesmateriaal en tegelijkertijd de studenten aanspreekt? Om deze vraag te beantwoorden hebben Rik Teunissen en Jan Röttjers een lijst met eisen opgesteld. Een bruikbaar softwarepakket is: gebruiksvriendelijk procesgericht intuïtief in de omgang helder en gestructureerd Verder is het van belang dat de software overal toegankelijk moet zijn. Voorheen was de software slechts een paar dagen per week beschikbaar in een beperkt aantal lokalen. Rik Teunissen vond dat deze beperking een zeer belemmerende werking heeft op de onderwijsdoelstellingen: Het is frustrerend om een jaarplanning op te stellen met beperkingen in tijd en locatie, vooral met betrekking tot de deeltijdstudenten. Software, beschikbaar via het internet (webbased), zou in dit geval een oplossing kunnen bieden. De juiste keuze Nadat de lijst met eisen was opgesteld vielen de meeste softwarepakketten direct af: Teveel toeters en bellen en veel te ingewikkeld, meenden de heren. Na een aantal presentaties, online demonstraties en knoppentrainingen hebben zij uiteindelijk gekozen voor de software van Comm ant. Jan Röttjers staat er op dat de student in een kort tijdsbestek moet kunnen denken en werken in processen: Kunnen denken in inputs, processen en outputs, dit is heel duidelijk in Comm ant, dit ontbrak vaak bij andere pakketten. Verder was de look en feel en het feit dat je documenten kunt verbinden met processen een grote pre voor Rik Teunissen: Het is cruciaal om documenten, die je bij de processen gebruikt in het systeem te kunnen koppelen. Anders wordt er met verschillende versies gewerkt waardoor communicatiefouten ontstaan.

4 All systems up and running! Beide docenten van Saxion Hogeschool hebben inmiddels langer dan een jaar met de software van Comm ant gewerkt en delen met ons hun ervaringen: Jan Röttjers is van mening dat de implementatie goed is verlopen, zelfs onder moeilijke omstandigheden en hoge tijdsdruk: Natuurlijk is het een leerproces met vallen en opstaan, maar jullie service en reactietijd is lovenswaardig. Voor het snelgroeiend aantal studentengebruikers kon de server moeiteloos naar 327 projectomgevingen worden opgevoerd, zonder problemen. Verder merkten ze op dat studenten na een korte introductie vaak al weten waar ze moeten zijn in de schermen. Ook is de software van Comm ant breed toepasbaar, niet alleen voor de AO/IC, maar ook voor proceskwaliteit, ITsystemen, kennis en human resource management. Daarnaast hebben de heren de voordelen van de cloud ervaren, niet alleen vanuit het oogpunt van ICT (installatie) maar ook vanuit gebruikservaring: Je hoeft niet meer op een specifieke pc te werken, je kan simpelweg overal via Internet inloggen. Tot slot voegen Jan Röttjers en Rik Teunissen er aan toe dat Comm ant de studenten stimuleert en daadwerkelijk bijdraagt aan de inhoudelijke verbetering van het onderwijs. De software slaat zo goed aan dat de docenten tijdens de les tijd te kort komen om er nog meer mee te doen: Het maakt de studenten nieuwsgierig en daardoor leergierig. De docenten hebben de samenwerking als positief en aangenaam ervaren: Er wordt niet alleen gepraat over software, maar ook hoe wij middels onze lessen het onderwijs kunnen verbeteren. Dat hebben we samen gedaan, dat voelt goed.

5 Over Comm ant Comm ant Nederland is leverancier van kennis en software op het gebied van procesmanagement en kwaliteitsmanagement. Zij helpt daarmee klanten bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Comm ant voorziet sinds 1996 wereldwijd bedrijven en instellingen van instrumenten om de organisatie integraal als proces te besturen. Hiermee helpt Comm ant efficiënter te werken, het resultaat te optimaliseren en te innoveren. RESULTAATGERICHT PROCESMODEL 1. PROCESWIJZER 2. HOOFDPROCES 3. PROCESBESCHRIJVING activiteit informatiespecificatie beschrijving beheersaspecten uitvoerende bevoegdheden documenten systemen documenten 4. ACTIVITEITEN EN......BERICHTEN 5. DOCUMENTEN EN LINKS De oplossingen van Comm ant zijn gebaseerd op een combinatie van Comm ant tooling, training en consultancy. De implementatie van Comm ant bestaat uit een gestructureerd en helder traject dat is afgestemd op het unieke karakter van uw organisatie. Comm ant zorgt voor inzicht, overzicht en vooruitzicht in de bedrijfsprocessen voor zowel directie, management als de medewerkers op operationeel niveau. De praktische oplossingen ondersteunen en/of au tomatiseren het operationele proces zodat uw medewerkers goed geïnformeerd zijn en de gewone dingen uitzonderlijk goed doen!

6 Top 10 redenen om te kiezen voor Comm ant Waarin onderscheidt de oplossing van Comm ant zich? 1. Comm ant stuurt op een krachtig resultaat gericht business procesmodel. 2. De procesmodellen kunnen gemakkelijk geanalyseerd worden op hun kwaliteit, consistentie en het in lijn zijn met bedrijfsbeleid. 3. De software is zeer gebruikersvriendelijk en snel te implementeren. 4. Ontwikkeling en verspreiding/communicatie is real-time on-line. 5. Compliance management was nog nooit zo eenvoudig 6. Kwaliteitsmanagement wordt zichtbaar en winstgevend 7. Comm ant is volledig web gebaseerd 8. Comm ant is altijd in de lucht 9. Comm ant geeft een zeer lage TCO en hoge ROI 10. Comm ant helpt uw organisatie om systematisch kosten te besparen en winst te genereren. Enkele overtuigende argumenten voor onze unieke propositie en wat dat voor uw organisatie kan betekenen. Vanuit het gezichtspunt van het management 1. Comm ant stuurt op een resultaat gericht business procesmodel. In plaats van te gaan tekenen in vrije formaten en het opstellen van onsamenhangende procedures en documenten, stuurt Comm ant de procesontwerpers d.m.v het business procesmodel. Zij kunnen zich concentreren op de functionele proceseenheden van de organisatie en hun onderlinge samenhang via het input-output proces model. Een verdere integratie met beleid, risk en control, performance indicatoren, etc. behoort tot de mogelijkheden. Management en operationele staf kunnen zich op deze manier focussen op de resultaten cq. de procesoutput. 2. De procesmodellen kunnen gemakkelijk geanalyseerd worden op hun kwaliteit, consistentie en het in lijn zijn met bedrijfsbeleid. In plaats van handmatige tekeningen zonder consistentie, wordt het processchema automatisch opgebouwd en is uiteindelijk de bron van alle informatie bekend en heeft alle informatie output een intern of extern business proces als bestemming. Iedere in- of output specificatie brengt de relevante vragen naar voren over taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden (TBV), de interne en externe eisen, risk en control s, en het systeem of gereedschap dat nodig is om de informatie eenduidig te produceren en verspreiden. Het gebruik van het Comm ant model laat systematisch de verbeterkansen zien.

7 Top 10 - vervolg Vanuit het gezichtspunt van de gebruiker 3. De software is zeer gebruikersvriendelijk en snel te implementeren. In plaats van met ingewikkelde technische vaardigheden, bouwen gebruikers op eenvoudige wijze samen hun proces modellen en de daaraan gerelateerde informatie in een geïntegreerd Comm ant systeem. Eenvoudig houden zij het systeem up-to-date en communiceren zij met collega s door middel van de geïntegreerde functionaliteit. Zo valideren zij de inhoud en informeren zij de gebruikers over aanstaande, grote en kleine, organisatiewijzigingen. 4. Ontwikkeling en verspreiding/communicatie is real-time on-line. In plaats van een ingewikkelde procedure om de inhoud te publiceren, wordt met Comm ant de publicatie van de inhoud via Intranet real-time on-line gebracht en zijn, indien gewenst, de wijzigingen meteen beschikbaar voor alle gebruikers van het systeem. Ook kunnen er verschillende systemen tegelijk beschikbaar zijn op een server zodat de actuele versie gescheiden wordt van organisatorische ontwikkelingen die nog in aanbouw zijn. Een selectie van betrokken medewerkers kan worden uitgenodigd om de nieuwe ontwikkelingen kritisch te bekijken voordat zij live gaat voor alle medewerkers. Vanuit het gezichtspunt van het kwaliteitsbeleid 5. Compliance management was nog nooit zo eenvoudig. In plaats van een digitaal handboek per onderwerp, (bijv. KAM = Kwaliteit, Arbo, Milieu) is Comm ant het managementsysteem voor alle aspecten van het Business Proces Management waarbij interne en externe eisen en control maatregelen voor het dagelijks handelen ingebed zijn in een handelbaar en sterk controleerbaar geïntegreerd systeem. 6. Kwaliteitsmanagement wordt zichtbaar en winstgevend. In plaats van het verzamelen van niet op waarde geschatte informatie en document beheer, beweegt de functie van de Kwaliteitsmanager zich naar die van een efficiënte interne procesanalist en adviseur die het management helpt bij het actief signaleren van verbeterkansen die zichtbaar worden door Comm ant. Het verbeteren en optimaliseren van de processtromen en de proceskwaliteit wordt dan vanzelfsprekend een vervolgstap. Vanuit het gezichtspunt van de ICT 7. Comm ant is volledig web gebaseerd. In plaats van aparte ontwikkeltools en via website verspreiding, gebruiken zowel de ontwikkelaars als de gebruikers een standaard webbrowser om het systeem te bedienen. Er is geen speciale software nodig voor de ontwikkelaars op zijn werkstation om het systeem

8 Top 10 - vervolg inhoudelijk te vullen. De verspreiding via Intranet van de inhoud is real-time on-line, dus daar zorgt Comm ant ook niet voor extra belasting van de ICT systeembeheerder. Een speciaal aangewezen gebruiker vanuit de business kant wordt aangewezen als applicatiebeheerder en bepaalt de rechten van de gebruikers op het systeem. Netwerkbelasting is minimaal dankzij de gebruikte webtechnologie en Comm ant zorgt voor excellente responstijden op een voor de taak berekend hardware platform. Deze aspecten maken Comm ant best in class in termen van cost of ownership. 8. Comm ant is altijd in de lucht. In plaats van ingewikkelde en kwetsbare client-serversystemen, is de Comm ant webtechnologie erg robuust en betrouwbaar. Omdat zowel bouwers als lezers alleen gebruik maken van hun webbrowser kan het serversysteem niet down gaan. Eens per jaar komt Comm ant met een grondig geteste update om nieuwe functionaliteit en aanpassingen naar de laatste stand van de techniek door te voeren. Updates worden automatisch geïnstalleerd, zijn upward compatible en zorgen daarmee voor technische stabiliteit. Vanuit het gezichtspunt van het financiële management 9. Comm ant geeft een zeer lage TCO en hoge ROI. In plaats van tekeningen met tekst en digitale verspreiding, met alle tijdrovende onderhouds- en beheerproblemen, reduceert u met Comm ant de werkbelasting van de medewerkers. Zij zijn het immers zelf die, zonder specialistische ondersteuning van externen, het business process management systeem snel kunnen opbouwen en onderhouden. Hierdoor wordt uw investering beschermd. De costs of ownership zijn ongekend laag, dankzij optimaal gebruik van web-based technologie. Het feit dat Comm ant gaat leven onder de mensen en aanzet tot proces- en gedragsverbetering geeft u een optimaal rendement. 10. Comm ant helpt uw organisatie om systematisch kosten te besparen en winst te genereren. In plaats van een documentatietool met veel verborgen kosten en inspanning, is Comm ant ontworpen voor business process management en constant herontwerp vanwege de overal aanwezige snelle veranderingen. De business logica van Comm ant stuurt de betrokkenen door een helder input-output model waardoor bottlenecks, overtolligheden, kwaliteitshiaten en andere risico s snel zichtbaar worden. Oorzaken van costs of poor performance (COPP) worden snel en systematisch herkend en zorgen voor beheersbare aanpak om knelpunten om te zetten in oplossingen. Overtuigd? Doe de demo op

9 webbased oplossingen voor kwaliteit- en procesmanagement Comm ant Nederland b.v. Joan Muyskenweg AN Amsterdam Tel. +31 (0) Tip! Meld u aan voor onze pro/cessor: een bron van inspiratie, tips en relevante informatie op het gebied van proces- en kwaliteitsmanagement. Ga naar

praktijkcase Huisman Equipment Procesgericht denken en werken

praktijkcase Huisman Equipment Procesgericht denken en werken praktijkcase Huisman Equipment Procesgericht denken en werken Op zoek naar één gemeenschappelijke taal Huisman is een wereldwijd opererende onderneming met uitgebreide ervaring in het ontwerpen en bouwen

Nadere informatie

praktijkcase VRR Geen focus op HOE maar op WAT Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

praktijkcase VRR Geen focus op HOE maar op WAT Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond praktijkcase VRR Geen focus op HOE maar op WAT Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Samen sterk De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond staat voor samen sterk in risicobeheersing, incidentbestrijding en

Nadere informatie

praktijkcase Ducor petrochemicals Comm ant helpt ons om het in één keer goed te doen

praktijkcase Ducor petrochemicals Comm ant helpt ons om het in één keer goed te doen praktijkcase Ducor petrochemicals Comm ant helpt ons om het in één keer goed te doen Van gas tot kunststof Kijk eens naar het dashboard van een auto en naar een margarine kuipje, twee totaal verschillende

Nadere informatie

praktijkcase Van Hattum en Blankevoort Meer in control

praktijkcase Van Hattum en Blankevoort Meer in control praktijkcase Van Hattum en Blankevoort Meer in control Meer inzicht: betere werkafspraken en gedrag Van Hattum en Blankevoort ontwerpt, bouwt en onderhoudt civiele constructies voor de infrastructuur,

Nadere informatie

praktijkcase Dorel Juvenile Comm ant creëert een zelf verbeterende organisatie

praktijkcase Dorel Juvenile Comm ant creëert een zelf verbeterende organisatie praktijkcase Dorel Juvenile Comm ant creëert een zelf verbeterende organisatie De beste producten voor baby s en kinderen over de hele wereld Dorel Europe is een toonaangevend bedrijf voor kinder- en babyproducten.

Nadere informatie

Comm ant & Bouw. Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e

Comm ant & Bouw. Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e Methode en web-based software voor proces en resultaatverbetering Comm ant & Bouw Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e Frans Münninghoff Sandra Steijvers Heijmans gebruikt

Nadere informatie

Comm ant & Waterschappen

Comm ant & Waterschappen Methode en web-based software voor proces en resultaatverbetering Comm ant & Waterschappen Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. Marlies Leenders, Tanja dekker & Guus de Kaper K l a n t c a

Nadere informatie

Certificeringsinstellingen. Business controller

Certificeringsinstellingen. Business controller Overweegt u een nieuw managementsysteem aan te schaffen en in te richten? Signaleert u als eindverantwoordelijke of organisatieadviseur behoefte aan eenvoud, een betere structuur en meer duidelijkheid

Nadere informatie

Comm ant web-based oplossingen voor Kwaliteit en Procesmanagement Structureer uw bedrijfsvoering en verbind mensen en processen

Comm ant web-based oplossingen voor Kwaliteit en Procesmanagement Structureer uw bedrijfsvoering en verbind mensen en processen Comm ant web-based oplossingen voor Kwaliteit en Procesmanagement Structureer uw bedrijfsvoering en verbind mensen en processen tel. +31 (0)20 463 9101 info@commant.nl www.commant.nl 1 / 7 Wenst u een

Nadere informatie

Procestool; sleutel tot succes?

Procestool; sleutel tot succes? Procestool; sleutel tot succes? Gerard Hebenaar Gerard Hebenaar Adviesgilde 1 Even voorstellen.. Gerard Hebenaar Bedrijfskunde Adviesvaardigheden 15 jaar ervaring in de consultancy Verkoop en advies van

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

MetaScope CRM-software met rendement

MetaScope CRM-software met rendement MetaScope CRM-software met rendement voor een efficiënte, servicegerichte organisatie houdt de organisatie op koers geeft grip op complexe organisaties en processen gebruiksvriendelijk snel operationeel

Nadere informatie

Procesmanagement. Hoe processen beschrijven. Algra Consult

Procesmanagement. Hoe processen beschrijven. Algra Consult Procesmanagement Hoe processen beschrijven Algra Consult Datum: juli 2009 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. ORGANISATIE VAN PROCESMANAGEMENT... 3 3. ASPECTEN BIJ HET INRICHTEN VAN PROCESMANAGEMENT...

Nadere informatie

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Inhoudsopgave 1. Introductie 2 2. Wat is automated engineering? 3 3. Wanneer is Automated Engineering zinvol? 3 4. Wat zijn de stappen om een ontwerpproces

Nadere informatie

Bekaert harmoniseert SAP documentatie voor 7,000 IT gebruikers

Bekaert harmoniseert SAP documentatie voor 7,000 IT gebruikers SUCCESVERHAAL Bekaert harmoniseert SAP documentatie voor 7,000 IT gebruikers Dankzij tt performance suite hebben alle 7,000 Bekaert IT gebruikers nu snel toegang tot eenduidige en actuele online handleidingen

Nadere informatie

Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT. Chris Block 5/3/12

Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT. Chris Block 5/3/12 Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT Chris Block 5/3/12 De KMO heeft veel vraagtekens over ICT Onze informatica is onvoldoende aangepast aan onze bedrijfsvoering

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten. bridging it & users

Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten. bridging it & users Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten bridging it & users Consultancy Software Training & onderzoek Consultancy CEPO helpt al meer dan 15 jaar organisaties om integraal de kwaliteit van hun informatiesystemen

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

Turn Knowledge into Workplace Performance

Turn Knowledge into Workplace Performance Turn Knowledge into Workplace Performance Agenda Agenda 1. Introductie 2. Business issues bij software implementaties of upgrades 3. tts oplossing Veranderingen Problemen vanuit bedrijfsperspectief Veranderingsprocessen

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

A2Campus; de eerste stap naar online leren

A2Campus; de eerste stap naar online leren A2Campus; de eerste stap naar online leren Wie zijn wij Waarom A2? Het is een klein bedrijf, de lijnen zijn kort. Er wordt snel gehandeld. En we wilden een eenvoudig, maar functioneel systeem. Hermine,

Nadere informatie

De SolidWorks QuickStart Module

De SolidWorks QuickStart Module SolidWorks 3D CAD software biedt intuïtieve oplossingen voor alle aspecten van uw designproces. De SolidWorks producten kunnen worden toegepast binnen de hele organisatie. De SolidWorks QuickStart Module

Nadere informatie

Comm ant & de kinderartikelenbranche

Comm ant & de kinderartikelenbranche Methode en web-based software voor proces en resultaatverbetering Comm ant & de kinderartikelenbranche K l a n t c a s e Comm ant creëert een zelf verbeterende organisatie Marco Bijl Dorel Europe gebruikt

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

KTBA PEOPLE IN FOOD "IK DOE GRAAG ZAKEN MET BEDRIJVEN DIE ONS OOK BEGRIJPEN"

KTBA PEOPLE IN FOOD IK DOE GRAAG ZAKEN MET BEDRIJVEN DIE ONS OOK BEGRIJPEN KTBA PEOPLE IN FOOD "IK DOE GRAAG ZAKEN MET BEDRIJVEN DIE ONS OOK BEGRIJPEN" OVER KTBA KTBA richt zich sinds 1996 op de voedingsmiddelen-industrie met consultancy, training en labelcompliance. KTBA is

Nadere informatie

Leer/werk trajecten voor ICT professionals

Leer/werk trajecten voor ICT professionals Leer/werk trajecten voor ICT professionals Baanrecord De leer/werk trajecten zijn gericht op de huidige vraag in de ICT naar hoogwaardige professionals. In het huidige arbeidsklimaat is het noodzakelijk

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1 Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 1 Een basis om inzicht te krijgen in Enterprise Resource Planning-systemen Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen

Nadere informatie

Tooling voor de HR-cyclus

Tooling voor de HR-cyclus Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Als je op zoek bent naar tooling voor de HR-cyclus, wil je graag een goede keuze

Nadere informatie

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project?

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Slechts 10 per maand per gebruiker, geen verborgen kosten, onmiddellijk ROI eenmaal u online een aantal field force automation

Nadere informatie

IT kwaliteit helder en transparant. bridging IT & users

IT kwaliteit helder en transparant. bridging IT & users IT kwaliteit helder en transparant bridging IT & users Acceptatiemanagement meer dan gebruikerstesten CEPO helpt al meer dan 15 jaar organisaties om integraal de kwaliteit van hun informatiesystemen en

Nadere informatie

Rapport over het werkprofiel van Software engineer (sr)

Rapport over het werkprofiel van Software engineer (sr) Rapport over het werkprofiel van Software engineer (sr) Identificatienummer: Publicatiedatum: 19 november 2015 Leeswijzer Dit rapport omschrijft het werkprofiel van 'Software engineer (sr)' zoals die door

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL Het opvolgen van gevonden kwetsbaarheden vanuit vulnerability scans op regelmatige basis is een uitdagend proces. De combinatie van vele resultaten, een constant

Nadere informatie

Processen in crisistijden

Processen in crisistijden Whitepaper Processen in crisistijden De huidige economische situatie biedt kansen voor het efficiënter inrichten van processen en het implementeren van procesoptimalisaties. Inleiding In alle bedrijfstakken

Nadere informatie

weer wat nieuws KEMA KEMA Reden van verandering KLANT- & PRESTATIEGERICHT! Oude norm was onvoldoende 16-04-2003 KEMA Quality B.V.

weer wat nieuws KEMA KEMA Reden van verandering KLANT- & PRESTATIEGERICHT! Oude norm was onvoldoende 16-04-2003 KEMA Quality B.V. Ze hebben weer wat nieuws bedacht! 16-04-2003 Quality B.V. 1 Reden van verandering Oude norm was onvoldoende KLANT- & PRESTATIEGERICHT! 16-04-2003 Quality B.V. 2 1 Reden van verandering a. ISO normen iedere

Nadere informatie

Rapport over de functie van Dirk Demo

Rapport over de functie van Dirk Demo Rapport over de functie van Dirk Demo Publicatiedatum: 14 februari 2014 Leeswijzer Dit rapport omschrijft de functie van 'Dirk Demo' zoals die door The PeopleFactory - Demo omgeving is vastgesteld en geeft

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015 Maak kennis met wie is GeeFirm GeeFirm Ervaring en referenties in allerlei sectoren Synmotive Internet Overal Cloud - Telecom - Web - IT 24 x 7 support 100% web based office onderdeel van AllSolutions

Nadere informatie

Tickets.com - introductie

Tickets.com - introductie Tickets.com - introductie Tickets.com, voorheen Select Ticketing Systems, is een fusie van een aantal kaartverkoopsysteemleveranciers en bestaat in Nederland sinds 1993. [leverancier] Tegenwoordig is Tickets.com

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek.

Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. Haerst is een jong innovatief bedrijf dat opereert op de grens van videotechnologie en diagnostiek. 60-90% van commucatie is nonverbaal Diagnostiek is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te

Nadere informatie

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie.

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. HOME WAT VOORDELEN FUNCTIONALITEITEN Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. RAPPORTAGE IMPLEMENTATIE SERVICE ESSENTIALS OVER EXACT IN HET KORT Werknemers zijn de ruggengraat van bedrijven.

Nadere informatie

Thier Software Development

Thier Software Development planning.nl Thier Software Development Planning.nl is, als je alle factoren en afhankelijkheden mee zou nemen, vaak complex. Daarom is het belangrijk bij het automatiseren van dit proces te bedenken welke

Nadere informatie

GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING

GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING GEMEENTE ALMERE EEN STAD VAN ONTWIKKELING GEMEENTE ALMERE Een pioniersstad. Zo kun je Almere wel noemen. Zo n veertig jaar geleden werden de eerste huizen er gebouwd. Inmiddels wonen er meer dan 200.000

Nadere informatie

Introductie. wensen over.

Introductie. wensen over. Rendement uit talent 10 tips voor geïntegreerd talent management 1 Introductie Organisaties zijn voor hun effectiviteit en concurrentiekracht sterk afhankelijk van talenten van hun medewerkers. Nieuwe

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 perbit bv De Schakel 17 5651 GH Eindhoven T: 0402905103 W: www.perbit.nl E: info@perbit.nl KvK: 50963805 BTW: NL851732781B01 IBAN:

Pagina 1 van 8 perbit bv De Schakel 17 5651 GH Eindhoven T: 0402905103 W: www.perbit.nl E: info@perbit.nl KvK: 50963805 BTW: NL851732781B01 IBAN: Rendement vanaf dag 1 Pagina 1 van 8 Wij de ontwikkeling, het beheer en de service; U het gebruikersgemak en het resultaat; Samen succesvol zijn! Copyright Pagina 2015, 2 van perbit 8 bv Alle rechten perbit

Nadere informatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie Technologische innovatie biedt het onderwijs talloze mogelijkheden. Maar als we die mogelijkheden echt willen

Nadere informatie

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer!

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! brochure.indd 1 07-02-12 11:02 brochure.indd 2 07-02-12 11:02 Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix optimus is

Nadere informatie

Dynamisch risicomanagement eenvoudig met behulp van GRCcontrol

Dynamisch risicomanagement eenvoudig met behulp van GRCcontrol Dynamisch risicomanagement eenvoudig met behulp van GRCcontrol Mike de Bruijn roduct Owner Agenda Inleiding Over CompLions GRCcontrol management software Risicomanagement Uitdagingen Dynamisch risicomanagement

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

Praktijkcase Migratie van Livelink naar Sharepoint. Copyright Open Docs bv

Praktijkcase Migratie van Livelink naar Sharepoint. Copyright Open Docs bv Praktijkcase Migratie van Livelink naar Sharepoint Copyright Open Docs bv Agenda Introductie FrieslandCampina Toelichting FrieslandCampina Intranet Migratie Open Docs 2 Klantcase Migratie Livelink bij

Nadere informatie

ISO norm voor Business Continuity Management

ISO norm voor Business Continuity Management ISO 22301- norm voor Business Continuity Management 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 22301 4. ISO 22301 certificatiebegeleiding 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie

Van Kluis naar Cloud. DLC 2013, 12 november. Peter van Miltenburg, Raet Simon Kornblum, IntraData

Van Kluis naar Cloud. DLC 2013, 12 november. Peter van Miltenburg, Raet Simon Kornblum, IntraData Van Kluis naar Cloud DLC 2013, 12 november Peter van Miltenburg, Raet Simon Kornblum, IntraData Agenda: Van kluis naar Cloud 1. Korte introductie: Raet IntraData/Solipsis 2. Visie: Nederland digitaliseert

Nadere informatie

FIT FOR THE FUTURE! Symposium 21 juni

FIT FOR THE FUTURE! Symposium 21 juni FIT FOR THE FUTURE! Symposium 21 juni Elles Kotte (Stichting Fitkids) Willem de Kock (HU) OPZET Fitkids Doel Kennis Transfer Systeem (KTS) Aanpak en analyse Demo FITKIDS FITKIDS is een geprotocolleerd

Nadere informatie

SolidWorks QuickStart Algemene informatie

SolidWorks QuickStart Algemene informatie SolidWorks QuickStart Algemene informatie SolidWorks 3D CAD software biedt intuïtieve oplossingen voor alle aspecten van uw designproces. De SolidWorks producten kunnen worden toegepast binnen de hele

Nadere informatie

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint #1 Oplossing wereldwijd. Bewezen in omgvangrijke omgevingen 100+ en 10.000+ gebruikers. GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. GeONE levert het volledige pakket aan SharePoint toepassingen

Nadere informatie

Procesmanagement. Waarom processen beschrijven. Algra Consult

Procesmanagement. Waarom processen beschrijven. Algra Consult Procesmanagement Waarom processen beschrijven Algra Consult Datum: 22 oktober 2009 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. WAAROM PROCESMANAGEMENT?... 3 3. WAAROM PROCESSEN BESCHRIJVEN?... 3 4. PROCESASPECTEN...

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Personeelsmanagement HRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Personeelsmanagement HRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Personeelsmanagement HRM 1 Inleiding Waar gaat het om? Uw mensen zijn uw meest waardevolle bezit. U spaart tijd noch geld om uw mensen de erkenning te geven die zij

Nadere informatie

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD

DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO s videoconferentie oplossing DÉ TOOL VOOR ONLINE VIDEOVERGADEREN VIA DE CLOUD OZMO cloud video conferentie voor elk bedrijf dat efficiënter wil werken OZMO levert de beste en meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Agenda. Wat kost het MIS Waarom JorSoft. Over JorSoft. Diensten Het MIS. Vervolgstappen IT infrastructuur

Agenda. Wat kost het MIS Waarom JorSoft. Over JorSoft. Diensten Het MIS. Vervolgstappen IT infrastructuur 13-01-2017 Agenda Over JorSoft Wat kost het MIS Waarom JorSoft Diensten Het MIS Vervolgstappen IT infrastructuur JorSoft JorSoft is een zelfstandige, financieel onafhankelijke onderneming Sterke financiele

Nadere informatie

Meer vastgoed beheren in minder tijd

Meer vastgoed beheren in minder tijd Meer vastgoed beheren in minder tijd De perfecte software voor vastgoedprofessionals Zoekt u betrouwbare software om uw vastgoedportefeuille efficiënt en effectief te managen? Of bent u opzoek naar CRM-

Nadere informatie

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint #1 Oplossing wereldwijd. Bewezen in omgvangrijke omgevingen 100+ en 10.000+ gebruikers. GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. GeONE levert het volledige pakket aan SharePoint toepassingen

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie.

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. John Lieberwerth Agenda Even voorstellen Cloud Computing De tien Plagen Gebruikersorganisatie en ICT

Nadere informatie

The best of ICT with a human touch. GGZ: pak de regie op de eigen data-omgeving WHITEPAPER

The best of ICT with a human touch. GGZ: pak de regie op de eigen data-omgeving WHITEPAPER WHITEPAPER GGZ: pak de regie op de eigen data-omgeving Axians Hogeweg 41 301 LJ Zaltbommel Tel: +31 88 988 90 00 www.axians.nl The best of ICT with a human touch WHITEPAPER HEALTHCARE 2 Axians - Tel: +31

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

RPA VOOR PROCESPROFESSIONALS

RPA VOOR PROCESPROFESSIONALS 2-DAAGSE TRAINING RPA VOOR PROCESPROFESSIONALS Voeg waarde toe aan uw organisatie met Robotics Process Automation Initiatief en organisatie In samenwerking met training.heliview.nl/rpa 2-DAAGSE TRAINING

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de werking van de

Nadere informatie

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal FACTSHEET econnect Zaakgericht Werken Portaal Zaakgericht Werken Portaal Uw uitdaging Vanuit organisaties in diverse branches krijgt ETTU vaak de vraag hoe Microsoft SharePoint optimaal benut kan worden.

Nadere informatie

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN 2018-2023 VERSIE definitief Vastgesteld op : 14 augustus 2018 Directeur bestuurder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Positionering ICT en Informatiebeleid

Nadere informatie

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control.

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control. VASP Geavanceerde management- en controlesoftware World leaders in process control. Integrale beheersing van uw gehele proces Binnen veel industriële en commerciële processen zijn de juiste omgevingscondities

Nadere informatie

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Over ons Xentral Station is een onafhankelijk app-store met de beste bedrijfssoftware. Wij normaliseren en verrijken uw stam- en transactiedata. Gebruik

Nadere informatie

GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE WHITEPAPER

GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE WHITEPAPER GOVERNANCE, RISK & COMPLIANCE De wereld van vandaag wordt gekenmerkt door de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en disruptieve marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen hebben verregaande gevolgen

Nadere informatie

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD BIG DATA & ANALYTICS BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD FLEXIBEL EN SCHAALBAAR BEHEER VAN ENORME HOEVEELHEDEN INFORMATIE IN GROTE ORGANISATIES EFFICIËNT EN SCHAALBAAR OMGAAN MET INFORMATIE-EXPLOSIE De hoeveelheid

Nadere informatie

Portfoliomanagement. Management in Motion 7 maart 2016

Portfoliomanagement. Management in Motion 7 maart 2016 Portfoliomanagement Management in Motion 7 maart 2016 PMO Institute Julianalaan 55 3761 DC Soest I: www.pmoinstitute.com I: www.thinkingportfolio.nl E: info@pmoinstitute.com Tjalling Klaucke E: tj.klaucke@pmoinstitute.com

Nadere informatie

Denken in processen. Peter Matthijssen. Business Model Innovation. Business Process Management. Lean Management. Enterprise Architecture

Denken in processen. Peter Matthijssen. Business Model Innovation. Business Process Management. Lean Management. Enterprise Architecture Denken in processen Peter Matthijssen Introductie BiZZdesign Consultancy Training Tools Best practices Business Model Innovation Business Process Management Lean Management Enterprise Architecture Wereldwijd

Nadere informatie

Implementatie eboard. Nederlandse Board gebruikersdag. Fred Elgers, Hoofd Controlling

Implementatie eboard. Nederlandse Board gebruikersdag. Fred Elgers, Hoofd Controlling Implementatie eboard Nederlandse Board gebruikersdag Fred Elgers, Hoofd Controlling Agenda Introductie Aanleiding CPM Selectieproces Projectaanpak Resultaten Toekomst 2 Introductie Persoonlijk Fred Elgers

Nadere informatie

MEER TIJD. voor uw patiënt

MEER TIJD. voor uw patiënt MEER TIJD voor uw patiënt Het EMD (Elektronisch Medisch Dossier) is uitgegroeid tot een onmisbaar instrument in de huisartsenpraktijk. Het is daarom belangrijk dat u over een programma beschikt dat naadloos

Nadere informatie

ISO kwaliteitsmanagement voor vertaaldiensten

ISO kwaliteitsmanagement voor vertaaldiensten ISO 17100- kwaliteitsmanagement voor vertaaldiensten 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 17100 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software.

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar van Brug Software beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar het Notarieel

Nadere informatie

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren - HR - topics voor de toekomst Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren Talent- en organisatieontwikkeling, topics voor HR Verlagen van de kosten en verhogen van productiviteit

Nadere informatie

Best practice verzameling voor het managen van alle aspecten van beheer van ICT-infrastructuur.

Best practice verzameling voor het managen van alle aspecten van beheer van ICT-infrastructuur. ITIL Wat is ITIL? Best practice verzameling voor het managen van alle aspecten van beheer van ICT-infrastructuur. Begrippen Rol Functie Proces Proceseigenaar Procesmanager Product Dienst Problem Problem

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

Uw ambitie - onze oplossing

Uw ambitie - onze oplossing Uw ambitie - onze oplossing Een gezonde organisatie is een organisatie die is voorbereid op de uitdagingen van nu en die van de toekomst. Iedereen moet langer doorwerken, het liefst in goede gezondheid

Nadere informatie

Quartz Dashboard. Productinformatie. Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite

Quartz Dashboard. Productinformatie. Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite Productinformatie Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite Inhoud 1...1 2 Hoe werkt Quartz?...3 2.1 Configuratie...3 2.2 Quartz devices en datapoints...4 2.3 Dashboards bouwen...5 2.4 Gebruikersrollen

Nadere informatie

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om.

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. OVER DIT IS WIJS Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. Vanuit deze betrokkenheid maken wij het verschil in aanpak en docenten. En om u nog wijzer te maken, heeft DIT IS WIJS unieke volledig uitgewerkte

Nadere informatie

ISO norm voor milieumanagement

ISO norm voor milieumanagement ISO 14001- norm voor milieumanagement 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 14001 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoudstrajecten

Nadere informatie

Motion10 helpt Woonwaard naar de cloud

Motion10 helpt Woonwaard naar de cloud Motion10 helpt Woonwaard naar de cloud Woonwaard Augustus 2014 Motion10 helpt Woonwaard naar de cloud Pagina 2/5 Motion10 helpt Woonwaard naar de cloud Woonwaard is een moderne, procesgerichte woningcorporatie.

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

1. Documenten en informatie beheren

1. Documenten en informatie beheren Het Managementsysteem Onderwijs (MMS-O) is een intranetapplicatie waarmee het mogelijk is om op een gebruiksvriendelijke wijze een managementinformatiesysteem voor een of meerdere scholen op te zetten.

Nadere informatie

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services BEHEER CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies om de beschikbaarheid van uw platform en daarmee de user experience te verbeteren. Inclusief concrete

Nadere informatie

Transport, doe het slim

Transport, doe het slim Transport, doe het slim an deur tot deur Wat is het? Het gaat hier om de uitgaande goederenstroom, van deur tot deur. Daarbij horen documenten en labels, mogelijkheden tot tracking en tracing, het volume

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van een midrange modernisering

De toegevoegde waarde van een midrange modernisering De toegevoegde waarde van een midrange modernisering U zou uw IBM midrange systeem AS400 (iseries) willen moderniseren of uitfaseren naar een ander systeem, maar weet nog niet wat de mogelijkheden zijn,

Nadere informatie